Om att hålla ut....

Jag har lovat att tipsa lite om hur man håller huvudet över vattenytan så här i Coronatider när allt man önskar är att livet bara  vore som vanligt !!

Man blir lätt tokirriterad, allmänbefinnandet påverkas, man blir trött och gnällig och irriterar sig på småsaker.

Jag fräste åt maken häromdagen när han hämtat posten och la den bara sådär framme på bordet… att hallå.. tror du JAG ska sortera den eller ?

Så löjligt av mig !  

Eller ännu värre… alla singlar som är till åren komma och i riskgrupp som lever sitt liv helt ensamma och inte ens har nån att irritera sig på !

 

Håll ut mina vänner.

Det kommer vaccin och med vaccinet kommer det att vända.

Men räkna med att det kan ta tid.  Tidigast nästa sommar skulle jag tro  att man kan börja leva lite mer normalt.

 

 

Rutiner är viktigt – det  är A och O.

Som tex morgongympan på svt…. vilket jag skrattade åt i början…jisses, skutta runt där framför TV:n, nej tack… men nu inser jag att det här har en viktig funktion att fylla.

Man kan ju inte gå och träna som vanligt, man kan inte gå på Friskis & svettis som man brukar och man behöver röra sig och ha den rutinen.

Sen att gå ut… och gärna att man rastar sig tillsammans med en kompis.. oavsett man går på hundpromenad, stavpromenad eller bara promenad.  Det sociala umgänget är viktigt.

 

 

Satsa  lite extra på god mat.

Handla storpack  för stor och långkok och frys in. Nu har du ju tid.

Jag var tex på  Snabbgross och handlade skitbilligt högrev i mängd som ska bli goda grytor i höst.   Snabbgross är ju en restauranggrossist som just nu har öppet också för allmänheten och här hittar du kött  – till en väldigt billig peng

Gör upp en veckomeny !!  Satsa på lite extra gott till helgerna.

Unna dig.

Kanske en dessert också – finns massa tips på enkla och fina desserter som lagats hos Halv 8 hos mig och recepten hittar du på: Köket.se

Du kan beta av allt det där du tycker ser gott ut och vara din egen testperson.. så vet du ju sen efter corona om det är något du kan bjuda på.

Prata med dina vänner ofta på telefon.

Har du trevliga grannar kan du ha grannträff.. som min mamma har.

Bor man på samma vångsplan då bara öppnar man sin dörr och sätter sig på en stol i dörröppningen.. ett glas bubbel  i näven och så pratar  man och umgås på ett tryggt sätt

 

 

Har du  möjlighet så kör på utflykter i din bil.. och ta dig till platser som är nya för dig.. parkera och gå en promenad.

Glöm inte att man kan grilla även när hösten o vintern kommer.. som gammal scout vet jag detta bestämt. Det blir lite annorlunda.. helst ska det ju vara typ en öppen eld.. som en lägereld och korv på pinnar….blir en mysig stund med barn o barnbarn och riskfritt eftersom man är utomhus

 

 

Gör upp en veckoplanering.. ett slags schema så att du varje dag har någonting att göra.   På så sätt blir ändå dagarna mer meningsfyllda

Min mamma är bra på sådant och hennes schema förra veckan såg ut så här:

 

Må: städa balkongen och sätta undan sommargrejorna. Ta en promenad med stavar.  Ringa väninnan.   Baka scones.  Titta på Netflix film. Gympa.

Ti: Träffa väninna på bänken i parken, ha vin med. Dammsuga och damma lägenheten. Gympa. PLocka undan sommarkläder och fram med vintergarderoben. Koka in ingefärspäron

On: Träffa grannarna i dörröppningen. Steka sill och lägga in. Gå med stavar, Gympa. Ringa väninna

To: Promenera till läkarmottagningen för provtagning. 5 km dit och lika långt tillbaka. Baka bröd.  Passa Mannabonne Glenn en stund.  Filmkväll med godis.

Fr:  Träffa pojkvännen på bänken i parken, han har med lunch. Promenad.  Tvätta.  Börja på nya korsordstidningen.  Hitta en ny bra bok och läsa.   Tv.

Lö:  Beställa god middag från Foodora som levereras kl 19. Manikyr och pedikyr.  Gympa.  Städa köket. Prata med bästa väninnan på telefon.  Se film på Netflix

Sö:  långpromenad med stavar och väninna. Kaffetermos i ryggan.  Städa badrummet. Bingolotto.  Hitta en bra ny serie på Netflix.

 💖

Rutiner är bra och veckoschema är bra !!

GLÖM INTE ATT DET HÄR ÄR INGENTING SOM VARAR FÖR ALLTID !

Det gäller bara att hålla ut så länge det varar - och  att hålla  ut på ett så bra sätt som möjligt.

Har ni fler tips ?? Dela med er !

Ha nu en go start på helgen.. här blir det långkok...gulasch gryta och sen spabad med drink som vanligt och Idol !! YAY !!

 

 

 Iband undrar man om Mannabonne Glenn kan läsa.... han som annas följer sin pappa i fotspåren på jobb och inspekterar.. den här gången rusande han iväg direkt mot Dogman.. och så stannade han här på lite avstånd och liksom läste... sen satte han full fart igen !
Mot Dogman! Häpp!
Inte förrän hans pappa satte sig i bilen och tutade ihärdigt ... stannade han upp, tvekade och lunkade sakta tillbaka mot bilen till !!

 

Kram & massa kärlek och både MG &  mamma hälsar också !!

 

 

1 Livsturisten:

skriven

Åh du glömde det viktigaste ;)
Be nån köpa ett pussel åt dig o värk ut alla bitar på ditt största bord o bygg bygg bygg. Jag älskar pussel o det för tiden att gå alldeles för fort, avslappnande o klurigt på samma gång. Lyssna på pod, ljudbok eller musik samtidigt. Inte illa!
Kramar till alla som vill ha o behöver.

Svar: Pussel, många gillar det men jag blir galen.. de gånger jag försökt så slutar det med svordomar och skiten åker tillbaka i kartongen .. jag har helt inte tålamod men beundrar verkligen de som har !! Musik och böcker däremot.. I love :) kram :)
Esmaralda

2 Agnes:

skriven

Trevlig helg tillbaka till er alla!

Saknar att dansa...annars är mitt liv ungefär som vanligt...minus utlandsresor...

Om nu folk tog sig vidare gällande Spanska sjukan, så borde ju även vi kunna ta oss vidare när det kommer till Coronan...tycker jag....så Maj 2022 så är vi som kalvar på grönbeten!

Ystra o livsglada! =)

Ha det bäst, alla!

Kram!

Svar: Japp, herregud så yster jag kommer vara vid min första utlandsresa... har ju redan hittat drömhuset på Kreta, gjort upp med ägaren men såklart inte vågat boka än..... och du kan börja dansa igen.... just att inte kunna göra det man vill och som ger glädje, det är trist. Jag har börjat med egen slags gympa här hemma( på tal om dans) ... jag sätter på några bra låtar på min Spotify och dansar som en galning... tror man bränner i alla fall lite kalorier och roligt är det ju !! Kram :)
Esmaralda

3 Tingeling :

skriven

Man får leva på hoppet. Jag var van att vara hemma innan då jag pluggar på distans, men är mycket jag fått avboka vilket är tråkigt. Får se om det blir nästa sommar istället. Ibland saknar jag att jobba och ibland är det skönt att vara hemma 🙂

Har förresten inte covid, provsvaret har kommit och det är en vanlig förkylning. Som dessutom är mycket bättre nu. Igår fick jag energi och storstädade hela badrummet, skrubbade duschen och allt!

Kollar fortfarande extra jobb, finns inom hemtjänsten, dock tveksam. Kanske äldreboende är bättre? Får se om det dyker upp nåt. Mitt ordinarie jobb har inte hört av sig om jag får komma in och jobba nu, trots att jag bett om det.

Freeeedag!!

Kram!

Svar: Ja, allt är inte covid.. barn och barnbarn har också blivit testade nyss och det var också vanlig förkylning !! Kram :)
Esmaralda

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, dessert tipsen på halv åtta hos mig är super även roligt att kolla på programmet ibland.
Är A en trogen person ?
Jag får den uppfattningen att han är det mot mig och tycker det är viktigt. Var osäkerhet antar jag det i helgen. Tror han efter gårdagen vet att jag saknar honom och vill att vi båda stryker ett streck över helgen. Jag fick lite dålig känsla över situationen igen när vi pratade på tele. Han var mån om att det ska kännas bra för mig.
Är han min soulmate jag kommer leva med eller väntar någon annan runt hörnet?
Kram

Svar: Ja har jag inget annat för mig brukar jag titta på programmet... ibland är det lite kul folk med och man får dessutom riktigt bra menytips emellanåt !! Det känns inte som om han otrogen. Kram :)
Esmaralda

5 MK Gbg:

skriven

God morgon!
Vaknade imorse o läste min mejl.
Har fått erbjudande om visning till en fantastisk lägenhet i stan.
Tackade självklart ja till denna.
Men... så såg jag att två till fått detta erbjudande och är före i
kön.
Åh.. vad ledsen jag blev.
Nu undrar jag om du kan se om det blir jag som får denna lägenhet och flyttar då redan i december?
Detta är ett ”once in a lifetime” erbjudande så jag vågar inte hoppas för mycket.
Funderar annars på att försöka byta min nuvarande lägenhet då jag vill flytta härifrån.
Kram på dig och ta hand om er alla ni i bloggfamiljen.

Svar: Chansen att du får lägenheten är inte jättestor men den finns... och får du den inte så kommer en annan som också är bra... kram :)
Esmaralda

6 naturvän:

skriven

Godmorgon!

Ja det gäller verkligen att försöka hålla humöret uppe, man gör så gott en kan.

Själv pysslar jag gärna i trädgården och vistas mkt ute. Långa cykelturer gillar jag verkligen och naturligtvis annan sport. Hos oss är jymmet öppet och vattenjympan är också igång, jag skall verkligen inte klaga.

Ända till nästa sommar, ........låter som en evighet men vi måste hålla ut.

Äter mkt vitaminer och tar extra d-vitamin och zink, läste att det skulle vara bra för att stärka immunförsvaret.

Kram





Kram

Svar: Jag hoppas ju att allt ska ha normaliserats tills sommaren kommer... men det känns som om det kan dra ut lite på tiden innan allt blir som vanligt....bra att du äter vitaminer ! Kram :)
Esmaralda

7 Lotta:

skriven

Vilka jättebra tips, speciellt för de lite äldre och riskgrupperna. Din mammas lista är ju toppen. Blir ju bra dagar då. Jag är också en listperson.
Ett halvår till med restriktioner klarar man, men jag klarar inte så länge till utan jobb. Ser du mig jobba inom kort nu? Är orolig för ekonomin nu?

Kram L

Svar: Det kommer jobb, jag ser dig jobba men kan bara hoppas att det ska riktigt snart... kram :)
Esmaralda

8 Susan:

skriven

Ja, Corona har onekligen ställt till det och rört om i allas liv. Personligen känner jag inte att det påverkat mitt liv jättemycket än så länge, jobbar som vanligt o livet rullar på, men det sociala livet har satts på vänt...så den där prinsen på vita springaren lär ju inte dyka upp på ännu ett tag...fan också😉
Huvudsaken är att än så länge har mina nära & kära inte drabbats och det är som sagt bara att hålla ut!
Kram

9 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilka bra tips !!! Din mamma är underbar och har verkligen planeringen av veckorna under kontroll.
Bara fortsätta hålla i och stå ut.

Hoppas klara det ekonomiska när saneringen skall genomföras, Inspektören konstaterade att läckage på vinden varat en längre tid och jag får flytta ur allt i sovrum då taket måste rivas . Det är alltid ngt med hus och är de 50 år gamla börjar saker hända..suck och dyrt blir det med alla åldersavdrag..
Ingen rolig tid dock att renovera på då vintern står för dörren.
Det positiva är att jag måste röja på vinden och då slänga en hel del och så har sonen satt fart med lillstugan så nu kan vi placera saker där med värmen på .
Systern min säger att det är universum som säger åt mig att flytta...vad tror du är det en fingervisning ?

Nu mot vårdcentralen och provtagning
Trevlig Fredag !
Kram anki med flock

Svar: Jag tror mer det handlar om ren fakta... ett äldre hus börjar kosta.. och det tar liksom aldrig slut....kram :)
Esmaralda

10 <3:

skriven

Hur i h.... kom det sig att jag drömde om L inatt? Att vi träffades och pratade i telefon.
Brukar han tänka på mig nångång eller?

11 Skrållann:

skriven

Hej!
Bra tips och underbar idé av din mamma att skriva veckoschema. Livet kan verka surt nu med alla restriktioner och avhållsamheter men om det kan få en endaste mera att inte behöva insjukna i covid-19 så är det värt det. För de som får milda symtom är det ju ingen större katastrof men för de som det slår hårt mot kan hela livet förändras. Jag och min familj vet verkligen vilket helvete det är och kan vara och det är inget man önskar sin värsta ovän.
Så njut av dagen, även om den känns isolerad, och var rädda om varandra;)

Kram❤️

Svar: Exakt så som du säger... covid slår väldigt olika och kan ställa till med mycket elände och man ska inte släppa på försiktigheten, nu gäller det att hålla ut... kram :)
Esmaralda

12 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Haha ja visst är mannabonne en klok hund, han vet vad som finns när han befinner sej, gullehunden!
Tips i dessa coronatider behöver vi nog alla, singlar, familjer eller andra förhållanden. Skönt för 70+arna kanske att de blir släppta men jag tycker det är galet! Jag är ganska tacksam att jag just nu lever ensam för hade jag haft det som innan och behövt sitta i karantän hade jag fått flytta in på psyket😱
Vi får hoppas att denna tid försvinner snabbt och att 2021 blir ett bättre år!
Fredag igen, du får en härlig kväll i vanlig ordning🥰 jag sitter ensam, inget sällskap och min vän är borta, känner mej ensam. Kommer vi fortsätta träffas även om det inget blir i framtiden? Saknar honom...
Önskar dej en härlig helg❤️

Svar: Jag tror du kommer träffa någon annan... det kan ske snart, men det kan också dröja lite och när det sker, ja då blir det stort och speciellt och självklart.. kram :)
Esmaralda

13 <3:

skriven

Förlåt för en extra fråga. Skulle nog tagit denna först.
Igår kväll blev jag lite orolig. Vet inte om jag inbillade mig eller om gardinen flyttade på sig.
Kommer jag få uppleva jobbiga nätter igen eller? Hoppas det inte var nåt och jag kan sova tryggt.

Svar: Jag kan inte känna att något flyttade på sig, du hade ingen besökare och du kan alltid sova helt tryggt, kram :)
Esmaralda

14 Skorpan:

skriven

Ja det är ju sant, inte kommer detta elände att pågå i eviga tider, men nog känns det ju så :(. Massor med bra tips o inte mycket jag orkar ta till mig. Livet är ju såtillvida normalt att jag åker till jobbet, tillsvidare, fem gånger i veckan o det är ju skönt, behöver folk runt mig. Annars lunkar allt på mycket lugnt, vecka-vecka med barnen o när det bara är möjligt gör jag ingenting ;D.

Som ikväll, ska försöka hitta en väckarklocka innan jag kommer hem, tänker jag njuta av ett glas rött min 52a dag till ära o därtill mumsa på nåt gott. Hade ju varit trevligt att ha en vän att fira med ;), men han kommer väl, gör han det Es, snart? Blev väckt med frukost på säng idag o igår firade vi med att gå ut o äta sushi, firade dotras körkort också. Fika med arbetskompisarna, dagens viktigaste jobb ;).

Grattis Jossan!

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja om man jobbar borta har man ju rutiner redan.... livet blir ute trixigare för de som alltid jobbar hemifrån eller är pensionärer- och då gäller det att liksom trolla med det man har :) Grattis på din dag !! 52 år, du är bara barnet !! Kram :)
Esmaralda

15 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Helt plötsligt är man 29.. Känner mig gammal..

Vaknade upp med T imorse. Han hade lagat mat, vi tog en runda och kolla serie. Men är alltid så utvilad när jag sover med honom.
Jag fick inte ens gå in på hans kylskåp 🙈

Får se hur han planerar kvällen 🙈

Kram

Svar: Blir säkert en fin kväll... kram :)
Esmaralda

16 Michaela:

skriven

Jättebra tips Es! Ens liv har ju förändrats helt och hållet och tycker att det är jävligt jobbigt men bara att kriga vidare! Att vara ute är det viktigaste för mig. Träna och få frisk luft samt träffa de närmaste.

Haha MG är ju för härlig! Mot Dogman!! Han lever ett underbart liv tillsammans med er :)

Ser det ut som jag får bukt med dessa utslag hyfsat snart eller blir det långdraget?

Önskar dig och mannen en härlig afton i badet och framför Idol. Blir ju inget för mig då Mattias åkte ut men har massa annat att kolla på :)

Kram och pussar till den ursöta 8 åringen!

Svar: Känns inte som om det ska dröja toklänge innan du får bukt med utslagen... MG pussas glatt tillbaka :) Kram
Esmaralda

17 Silvertassen:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du kan se hur jag kommer spendera min nyårsafton i år med tanke på Covid19? Fest lär de väl inte bli, eller? Kram ❤️

Svar: Nej, det blir ju inte riktigt som det brukar vara... kram :)
Esmaralda

18 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
En liten undran, jag har känt mig mer trött nu dom senaste dagarna än vad jag har gjort på väldigt länge. Är det så att jag kan slappna av mer nu när jag jag vet läget med mamma och oroligheterna kring mormor är borta samt att jag sörjer mormor eller är det något annat du kan se? Kram Zoey 💕

Svar: Jag tror du tänker helt rätt, du har varit väldigt spänd och nu kan du slappna av, kram :)
Esmaralda

19 smulan:

skriven

Ja det är drygt detta, men det är som du säger håll ut.
Ska på husvisning nästa vecka, kan det bli något?

20 Rebeca:

skriven

Kommer jag att få barn snart? :)

21 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Tack för tipsen! Jag tror att jag ska ta en paus från att läsa nyheterna och tidningarna, eftersom jag inte orkar läsa om corona eller hur många fler som smittats eller dött pga covid.

Ser du om det snart händer något roligt eller glädjande i mitt liv? Vore dags för det tycker jag.

Kram

Svar: Det är ju ett jättebra tips... jag är också så trött på och höra om cv !! Du kommer planera något kul... kram :)
Esmaralda

22 Sole:

skriven

Bra blogg idag.
Glädjeämnen i ’det lilla’ 👍
Idol blir det här med.
Men först ett jobbigt samtal..
Det måste dock göras.
Smärtar att göra någon annan ledsen.

Vaccin sommaren 2021..
Hoppas !!
Något mer runt årsstarten för mig?

Trevlig helg på er :)

Svar: Ja, somliga samtal måste ju tas oavsett !! Kram :)
Esmaralda

23 Helena Ir:

skriven

Rutiner är bra, trots att jag tidigare i livet varit väldigt impulsiv så har jag lärt mig att det underlättar i mitt liv, och numera är det alltid något varje dag. Men samtidigt också så jädrans tråkigt, med samma hela tiden. Bara stå ut, det blir bättre..hoppas!!

Idag är det idol,numera är jag så kvällstrött så röstresultatet ser jag på lördagmorgon, som jag spelat in på min tv-box..och så lär det bli, var på gymmet strax efter 6.30 idag..så John Blund träffar jag rätt tidigt även idag..så tråkigt jag blivit!

Ha det så bra!

Kram

Svar: OMG på gymmet 6.30, ja då förstår jag att du är kvällstrött !! Kram :)
Esmaralda

24 Dunegull:

skriven

Hej,
Man får göra det bästa av situationen. Finns ju en hel del bra av detta Även om jag kan känns att det varat lite väl länge om och man ser ju inget slut i närtid heller 😪

Borde jag försöka löneförhandla nu i denna tjänst? Känner inte riktigt att jag har fått de förhållanden de sa från början och nu har jag jobbar mer än ett år. Jobbat och gjort mer än väldigt många här.

Kram

Svar: Jag tycker du ska göra ett försök i alla fall... kram :)
Esmaralda

25 Elin:

skriven

Får jag mitt paket som jag beställt till halloween eller är det borta?
Börjar bli 😥

Kram

26 Till Skrållan från Helena Ir:

skriven

Skrållan (15 igår) jag skrev en kommentar om hur du kan hjälpa din rygg (igår)..om det kan vara något för dig, både som förebyggande och vid akut värk!

Kram

27 Hedwig:

skriven

Det känns väldigt dåligt här. Konstig och nästan aggressiv stämning överallt. En ny 'lockdown' med stängda skolor verkar komma. Jag tycker att vi borde ha en öppen diskussion i det här landet (NL) om vi ska fortsätta så här och förstöra stora delar av samhället eller om det kanske finns ett sätt att förhålla sig till den här influensaliknande sjukdomen på ett vettigare sätt. Man undrar också varför man bara fortsätter med all skräckpropaganda typ överallt på världen. Vem/vilka tjänar på det här? Vad är meningen med allt detta? Jag tror att livet aldrig kommer att bli normalt igen. Det har redan hänt alltför mycket. Som det ser ut här verkar det bli en permanent diktatur till förmån för enbart en väldigt liten grupp. Vaccin hjälper inte så bra mot influensa heller. Varför skulle det här vaccinet vara lösningen på allt? Blir vi tvungna att ta det?

Svar: Jag tror inte det finns någon konspirationsteori bakom. Ibland kommer farsoter och så har det alltid varit. Visserligen är covid "bara" en influensa men inte vilken som helst, den dödar fler och den riktar in sig på luftvägarna och är dessa redan taskiga, då kan det gå illa. Vanligt influensa vaccin hjälper ju inte... men när ett vaccin kommer mot cv .. då blir det ju typ som smittkoppsvaccinen eller polio....man kan lägga det hela bakom sig och smittspridningen avtar. Men jag håller med dig om att det finns en hel del tragedier i coronas fotspår.. det slår hårt ekonomiskt. Jag tror inte man kommer bli tvingad att ta vaccin... kram :)
Esmaralda

28 En Ängel Med Stort hjärta :

skriven

Gomorron Es!

Jag skulle vilja fråga om regression hjälper mot mardrömmar från hemska trauman eller har du ett bättre råd? Är det skadligt om man man är skör?
Kan du kanske se om min anhöriga kommer att våga sova snart igen o slippa dessa mardrömmar.
Inatt hade hen ett samtal med en vän hen inte träffat på 15 år hen skojade o pratade, men fick inget svar? Hon var vaken men det kändes som en dröm. Hen fick en känsla av att personen var död men vad ville han då? Komplicerat det här, hoppas på att du kan hjälpa mig en bit på vägen🙏🥺💜
Kram med ett stort hopp om ett svar!

Svar: Regression skadar aldrig. Och det kan hjälpa. Jag tror att din anhörige jagar upp sig och helt i onödan.. hon tolkar in allt för mycket i vanliga händelser.. och det är ju lätt gjort... kram :)
Esmaralda

29 Alie:

skriven

Godmorgon ,
Jättebra tips du ger.. 👍
Själv ser jag till att göra det mysigt hemma ( nu är jag en person som älskar att spendera tiden enbart med mig själv, ska tilläggas). Mycket tända ljus, följer uppiggande serier på Netflix och en himla massa bra böcker...
Sen tar jag ofta promenader för att ändå ”möta andra människor”.
Man får försöka att tänka positivt, som du säger; detta är inte för evigt, det blir bättre.

Har funderat över en sak., för ett par veckor sedan hörde mitt sk. ex av sig och gratulerade mig på födelsedagen med ett mail. Vi har inte hörts på säkert 2 år och jag blev förvånad. Samtidigt verkade han ha bekymmer med något, oklart vad för det ville han inte ”besvära” mig med på min födelsedag.. sen har det liksom varit tyst efter det.
Vad ville han få fram egentligen?
Kram :)

Svar: Ja just att göra det mysigt hemma tror jag är viktigt !! Jag tror han hade en tanke att han ville prat med dig men det verkar ha blåst över... kram :)
Esmaralda

30 Hmm:

skriven

När kommer han Som jobbar hos oss att sluta på jobbet? Jag önska det skulle vara idag, orkar inte med mytomanen .

31 F:

skriven

Gjorde antikroppstest igår och hoppas att det är positivt, ser du vad det blir?

32 Helena Ir:

skriven

Ulrika, det var det där blåa jag fick fram som snabbast,faktiskt lite tjockare än en kort, men det var nog kortet ändå. Tråkigt att jag inte ser mer, känslan säger att det var inomhus ..sånt där är ju så trist att missta! Hoppas det kommer till rätta!

Kram

33 Ulrika:

skriven

Hej! Jag vill tacka Helena Ir för att hon försöker hjälpa mig med min dotters borttappade kort:) Kortet är blått men hon har inte hittat det än. Kan du se om hon ska leta inomhus eller utomhus eller ser du någon annan ledtråd?
Med vänlig hälsning
Ulrika

34 Anki:

skriven

Go´förmiddag Es
Jo nog är det så.. allt har sin tid och även hus blir gamla..
Gammal kände jag mig på vårdcentralen massor av unga satt för provtagning och jag stod ,vågade inte sätta mig Hade tid avtalad för provtagning och trodde jag skulle slippa folksamling ..men det var sjuka sköterskor så de hade ont om folk och de låg efter i tidschemat...

Han har många talanger mr fralla <3 Nog kan han läsa ! Ge MG en Fredagspuss från flocken

Kram Anki med flock

35 Hmm:

skriven


När kommer han Som jobbar hos oss att sluta på jobbet? Jag önska det skulle vara idag, orkar inte med mytomanen .

36 F:

skriven

Gjorde antikroppstest igår och hoppas att det är positivt, ser du vad det blir?

37 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, första snön kom inatt hua ❄❄❄
Tror du jag och L kommer passa som vänninor ? Hon skriver och är så gullig mot mig. Hon verkar unik och har sin egen stil. Hon vill ses för en dejt jag med om jag vågar. Gillar att hon inte alls verkar lik mig.
Kram

Svar: Ni kan ha något positivt att ge varann, träffa henne gärna och ni får båda känna er för... ha inte för höga förväntningar utan ta det som det faller sig.. kram :)
Esmaralda

38 AnnaK:

skriven

Mitt liv rullar på ungefär som vanligt. Lever utan Corona ett väldigt stillsamt liv också.

Är fanskapet här på jobbet sur eller nåt? Blivit så tyst mot mig.

Kram 🤗

39 55:

skriven

Hej min resa nästa vecka med barnbarn och flyg blir den bra och rolig. Orolig

40 Michaela:

skriven

Skönt att höra för ser ut som att jag fått spetälska haha.
Tur att man är singel för ser inte gulligt ut nånstans :)

Från igår!
Jag håller med om att MG kanske lär sig att tycka om det om han får vänja sig lite. Så massa snö till Skåne nu :)

Hurra för att det var negativt coronaresultat hos Ozzyfamiljen! Brosans tjej väntar på svar. 3 kollegor har corona så risken är rätt stor tyvärr.

Jag har hållit mig borta men varför får jag känslan att vi inte är klara med varandra??

Kram!

41 Katten:

skriven

När jag läser om hur folk lider så inser jag att jag måste vara extremt lyckligt lottad, för jag lider inte ett dugg av isoleringen som jag frivilligt försatt mig i då jag tillhör riskgrupp. Tyvärr har jag dock inga tips att ge eftersom jag uppenbarligen är en udda filur som trivs i omständigheter som andra fullständigt avskyr. Jag menar inte att jag njuter av pandemin, men att jag trivs i mitt eget sällskap och har alltid gjort det, även som barn.

Hur lätt kan det vara att ta till sig råd som t ex vara anpassningsbar, släppa det man inte kan påverka och åtgärda det man kan påverka, om det helt enkelt inte ligger för en? Många avskyr förändringar och vissa står inte ut utan att ständigt ha folk omkring sig, och det bör ju bli ett jättejobb att ändra sådana grundinställningar ovanpå alla problem som man redan upplever.

I början av året hade jag en massa planer som jag skulle sätta i verket då jag avslutade mitt förmodligen sista jobb, men av dessa planer blev det ingenting p g a pandemin. Det kunde jag inte påverka så det var ju bara att tugga i sig, men jag har åtminstone kunnat lösa en hel del ändå, men på andra sätt än jag hade planerat, så jag känner mig nöjd ändå. I övrigt gör jag djupdykningar i flera ämnen som länge intresserat mig men som jag inte haft tid att titta närmare på, och jag har dessutom sedan länge en hobby som praktiskt taget är ett evighetsarbete, så jag har inte en enda långtråkig stund om jag inte själv gör att det blir så. Umgås med mina vuxna barn och andra gör jag via telefon eller videochatt och det funkar alldeles utmärkt. Sonen som bor närmast tittar förbi ibland och hjälper till med diverse saker, men det blir ju korta besök och på avstånd och inte mycket umgänge att tala om.

Och nej, Es, den här till åren komna singeln lider inte det minsta av att “inte ens ha nån att irritera sig på”, lika lite som jag avundas de med mig jämnåriga gifta väninnor som (med eller utan pandemi) inte tänker pensionera sig vid 65 för att slippa sitta hemma och “glo på gubben” (som de kallar det). (Nej, jag är inte karlhatare men jag njuter enormt mycket av frihet.) Jag har inga energitjuvar kvar i mitt liv för dem har jag gjort mig av med. De två kattherrarna som så vänligt låter mig bo hos dem är jätteglada nu när deras människa håller sig hemma, och vi har det såååå mysigt tillsammans.

Kram

Katten

Svar: Människor som är tillfreds är lyckliga människor som mår bra... och det är härligt !!! Jag har en bit kvar.. det är ju det här med resandet som jag tycker är värst.. annars är jag rätt bra på coronasäkra aktiviteter... kram :)
Esmaralda

42 Jossan & Skorpan:

skriven

Grattis på födelsedagen! :)

Kram från Michaela

43 Mirre:

skriven

Godmorgon Es,
Så himla trött på Covid så det är inte sant. Hatar att hela samhället stannat upp..🙄 känns inte riktigt som att man lever livet direkt.
Älskar din mammas planering! Rutiner är jätteviktigt. Har börjat med lite kvällsyoga med en kopp te☺️


Es, ser jag ut att bli nöjd med beslutet dom kommer att ta gällande utbetalningarna? Blir det ungefär vad jag räknat på?

Kram💛

Svar: Kvällsyoga och ter låter fint :) Ja det ser ut att bli ungefär som du tänkt dej.. kram :)
Esmaralda

44 Bbv:

skriven

Hej E

Varför beter M sig så olikt sig själv? Känns som det är något han inte berättar .. kram! :)

45 Browallia :

skriven

Tack för många bra tips! :)

Jag tillhör ju den lilla skara vars liv knappt har förändrats av den sociala distanseringen. Det som många har tvingats anpassa sig till är mitt normala. Ofrivillig ensamhet är något jag levt med hela livet i varierande omfattning genom åren. Pga mina funktionsnedsättningar har jag aldrig lyckats få ett jobb med en fast tjänst och på så vis har min ekonomi alltid legat strax över existensminimum. Jag har fått vända och vrida på varje krona för få det att räcka till det allra nödvändigaste. Jag har varken haft möjlighet att ta körkort och ha bil eller resa. Det senaste halvåret är det är många gånger jag har haft lust att vråla VÄLKOMMEN TILL MITT LIV! När det klagas på det ena eller andra som folk bara tagit för givet men som de nu måste avstå. Jag önskar de kunde lyfta blicken och se att massor av människor levt isolerade med ofrivillig ensamhet långt innan vi ens hört talas om Covid-19.

Tack för ditt svar igår, jag låg på soffan och läste det på mobilen. Lättnaden att du såg mig bli erbjuden hjälp med ångesten var så stor att jag slocknade nästan direkt efter och sov djupt i flera timmar. Kanske den stora vändningen inte är så långt borta ändå.

Tidigt i morse när jag tittade ut så var marken hustak och bilar pudrade med SNÖ!! Men nu är den borta igen.

Kram Browallia

PS! Jag har tvn på samtidigt som jag skriver och nyss var en 3 mån gammal falla valp med i programmet. Så söt!

Svar: Japp, och jag tillhör klagomuren som ylar om att jag VILL resa... nuuuuuu.... men jag förstår dig så väl ! Ofrivillig ensamhet är värsta sortens ensamhet. Ja, visst är väl frallevalpar så himla söta ! Kram :)
Esmaralda

46 Penny:

skriven

Kära Es!
Jag har blivit spådd via tarotkort av två olika personer samt så ställde jag tre frågor till din goda vän Nettan som jag tror jag kan lita på till 100% och alla sa att jag kommer möta min stora kärlek nästa år trots covid19. Ser du samma sak? Kram Penny

Svar: Jag kan inte se så exakt i tid.. jag ser ju att du möter din kärlek och det känns inte toklångt bort.. kram :)
Esmaralda

47 Mikaela :

skriven

Hej E

Jag ska börja plugga 50% och jobba 50% och jag undrar om jag kommer klara utb ? Jag vill verkligen ha den utb och ha den färdig nu när jag fick denna möjlighet.
Kram

Svar: Går du in för det och har fokus på klarar du det... kram :)
Esmaralda

48 Sippan:

skriven

Man ser verkligen fram emot när Corona blir ett minne att blicka tillbaka mot.

Har ett dilemma snälla ez om du kan ge mig en hint?
Träffade en man och 1a månaden var för bra för att vara sann. Sedan har det varit mycket strul och jag funderar mycket på om jag verkligen kan lita på honom. Han säger det men jag är osäker. Ska jag avsluta och gå vidare?
Kram och ha en härlig dag!

Svar: Du ska själv känna in... men full tillit ska du nog inte ha... lita till din intuition... kram :)
Esmaralda

49 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Bara barnet, nja :D.
Blev plötsligt uppvaktad av chefen med en blomma så lite måste han ju iaf gilla mig ;).
Efter jobbet ska jag träffa en kompis o vi ska ta oss ett glas skumpa på restaurangen i bottenväningen. Sen blir det stångfylleri, bajja mig ;). Nåja, så mycket ska jag väl ändå inte förtära... Ser ut att bli en bra dag o kanske jag äntligen får sova en hel natt då en aning av jobbstressen har lagt sig?
Kram Skorpan

Svar: Släpp loss... roa dig.... det behöver du minsann... kram :)
Esmaralda

50 Dalkulla :

skriven

Tycker till viss del att jag nu lever som innan men, befinner mig inte i Kupolen eller alla affärer runtomkring där, endast enstaka gång. Visst är inget som innan, men de isolerade tio veckorna var i för sig nödvändiga, oj så tradigt till slut.

Idag var jag ner till Coop, sedan hem och så ut igen, ner till sjön och där till mina älskade änder. Vet inte om min lilla and var där, fick en känsla att det var hon med sin beskyddande and-hane. Dom höll sig intill mina fötter var jag än gick.

Den här Corona-helvetet är nog här för att stanna ett bra tag till. Solen skiner så allt är bra ändå.

Kram!

Svar: Ja man får inte sluta kunna se att solen skiner... oavsett :) kram :)
Esmaralda

51 Camilla:

skriven

Din mamma är ju helt otrolig! Jag är inte ens i närheten av detta🙂 Tar långa dagliga promenader och handlar mat. Typ det som gäller för till stan åker jag inte som 70 åring. Det är bara att härda ut och drömma om normala tider igen. Ser fram emot din resa till Kreta 🙂

Känns det som att han bryr sig och tar kontakt ganska så snart?

Härligt med god mat , bad och Idol. Kollar jag med för finns inte så mycket annat att göra. Kram

Svar: Han bryr sig men verkar vara seg att ta initiativ... kram :)
Esmaralda

52 Bbv:

skriven

Hej E

Varför beter M sig så olikt sig själv? Känns som det är något han inte berättar .. kram! :)

53 Hanna:

skriven

Hej!

Bra inlägg. Jag känner hopp när du skriver att vaccin kommer, men självklart är det här något vi får leva med för alltid.

Jag har fått en fråga om att medverka i ett skrivprojekt. Älskar att skriva men det är så många frågetecken så jag vågar inte hoppa på det här. Är jag dum som är försiktig? Historien som skall skrivas är nämligen mycket speciell.

Kram

Svar: Vill du inte ska du inte, tänk ett varv till... kram :)
Esmaralda

54 blaebaer:

skriven

Jag känner mig så kluven, å ena sidan vill jag avsluta mitt nuvarande förhållande men samtidigt inte för vi har det ju bra och det är ju inget uppenbart dåligt mellan oss. Vi trivs tsm och jag behöver inte direkt oroa mig kring något. Tryggt och säkert. Eller är det egentligen en slags falsk säkerhet som håller mig tillbaka? Åh.. Jag vet inte, känner mig mest dum som känner såhär och inte har jag nån att prata med heller, vet inte riktigt vad jag ska göra eller tänka :/

Tips kring att hålla ut i dessa tider.. Gör så mycket roligt och trivsamt för dig själv som du bara kan, speciellt om du är ensam och kanske inte har så mycket som händer.. Sätt guldkant på vardagen och hitta alternativ till det som brukar vara och göras. Var kreativ och påhittig.

55 Mikael:

skriven

Ska bara du sortera posten? Alla måste väl ta sitt ansvar, jag tycker ni får ta ett stormöte om postsorteringen :), jag menar när du blir lite upprörd så verkar det vara mycket post :)

Är väl ungefär så det blir många Corona skilsmässor, är ju jättebra för det blir många singlar då :) annars hade väl aldrig fått arslet ur vagnen, många säger nog senare det var en himla tur jag fick hjälp av Corona så det blev gjort.

Själv märker jag inte av Corona mer än att jag gör saker som jag inte hade gjort annars. Gått 8 månader nu, ett år till blir det nog innan några börjar bli vaccinerade, en kanske hade Corona redan i december förra året, ingen vet riktigt när det började och verkar ta en stund innan folk blir vaccinerade så en får hitta sina rutiner.

Kram
Mikael

Svar: Ha ha ha det var typ tre brev :) Kram :)
Esmaralda

56 Mvp:

skriven

Hej!

Har R kvar sakerna på sin fönsterkant som han fick av mig? Kram :)

57 SusanneAmalia :

skriven

God fredag...

Agnes:
Saknar också dans.. Önskar dig en härlig fredag..

Upplevelser.. Har blivit min grej
Ice bar middag för två amaroneprovning luftballong svävare glasblåsning.. Äventyrsbana zip line... Har jag upplevt.. Japp det finns många fler.. Och även chocladprovning och bubbel hemma om man inte vill bege sig ut..

På eventen finns det gott om plats och luft melan borden och deltagare
Coronaavisande upplevelser.. Nu kanske alla inte är som jag och jag ber om ursäkt om jag har gjort någon upprörd jag vet att detta kostar pengar och det har inte alla (inte jag heller) men jag har köpt en upplevelse i taget.. Sugit på ramarna och ätit mycket havregrynsgröt..

Köpt en språkkurs på nätet och även pluggat borrteknik.

Gått promenader med EllaBella det hon har orkat..

Mediterat och gett distanshealing.. Sänt kärlek ocb målat.. Glas vägggar mm.

Vad har ni hittat på i coronatider..

Min väninna bakar och nu har hon fått mig att pröva lailas amerikanska bullar.. Det är 20 ingredienser.. Så nu måste jag handla.. Detta måste ju prövas..

Här bakas det annars fröknäcke.. Majsmjöl frön olja flingsalt skitlätt.. Knäcket tar slut för snabbt bara.. Hmm


Önskar er en underbar fredag..
Fredagsmys och kärlek till de som vill ha..
EllaBella och Saga sänder kärlek till alla bloggdjuren..

Mina ord denna vecka är
Stark kärlek och glädje
dessa ord står i fokus denna vecka i meditationer och i min vardag..
Kärlek och glädje.. 💕



Svar: Jag säger bara... BORRTEKNIK !!! Det är så typiskt dej att plugga något sådant.. och detta säger jag med massa kärlek och lite snygg avundsjuka också ! Jag skulle låsa mig totalt redan från första sidan ! Du är amazing i din livsglädje och din kreativitet. På tal om att baka så har jag nyss gjort en chokladmousse.. eller mus som vi som är tillräckligt gamla för att ha sett Rosemarys baby säger :) Det var en miljon ingredienser och lika många byttor.. har nyss skurat köket efter denna happening och nu hopas jag det ska smaka bra ikväll... kram på dej och de dina :)
Esmaralda

58 Gultott:

skriven

Mannabonne måste vara världens sötaste inspektör?! Och noggrann!

Gott virke i den gossen :-)

Korkar upp bubbel fredagen till ära och pustar för ett år som varit det tuffaste men oxå nyttigaste hittills. Ser du möjligtvis något litet kring mitt tjugotjugoett?

Kramis 💖

Svar: Skål säger jag då !!! 2021 kommer ha med sig en hel del positivt... kram :)
Esmaralda

59 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda från euro jackpott den eller svenska lotto 1,2 den här veckan eller nästa vecka 🙂 😘 😊 ♥️ 🤗 😘 ❤️

60 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Oh herregud sådana tider vi lever i...

Esmaralda, Chefen på mitt extra jobb Frågade om jag kunde hoppa in något nu under föräldrar ledigheten. Jag föreslog två helger jag kunde. Nu har det dock dykt upp en sak på en utav helgerna som jag gärna vill göra tillsammans
med mina vänner. Tvekar lite inför att fråga henne.
Skulle hon ta det helt okej om jag frågar henne om det nu går bra att byta helg? Eller skulle hon tolka det som besvär och att jag inte var tillräckligt intresserad ? Kan det förstöra mina framtida chanser där? Jag tänkte mig isåfall skriva att om jag kan ta en annan helg istället samma månad? Men att jag förstår om det nu inte går. Går det att kolla med henne?
Kram

61 She:

skriven

Förväntar handledaren sig att jag ska ta ansvar och beslut själv i fortsättningen eller borde jag få mer handledning för att lyckas?

Trevlig frefagskväll!
Kram

62 Se:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som så att hon kommer att finnas med honom nu och en bit in i framtiden ?
Kram

63 Cecilia:

skriven

Vilka bra tips. Det är en påfrestande tid, men man får försöka tänka att det kommer vända.

Något som Corona har ställt till med är att vi skriver tenta hemma och jag upptäckte just att både jag och sambon skriver samtidigt. Det blir lite jobbigt eftersom vi bor litet och har i princip bara en plats att sitta och skriva på. Sen får man inte ha någon annan i rummet, men det ska nog gå bra om man berättar det i förväg. Har mejlat min examinator som brukar vara snabb på att svara, men hon har ej hört av sig än. Hinner hon se mejlet innan det är dags? Kram och trevlig helg

64 Lilla m:

skriven

Hej Es, kommer min bror att skaffa barn inom närmaste åren?

65 H:

skriven

Hej Es

Händer något extra bra för mig snart?

66 Dunegull:

skriven

Tror du jag får utdelning om jag löneförhandlar? Får jag något extra? Vad är chansen?

Trevlig helg!
Kram

67 Skorpan:

skriven

En trevlig em blev till elände då dotra meddelar om punka på ftamdäcket. Otroligt vilken otur jag har med däck på bilen, suck :(. Får se hur dyr historia det här blir..
Kram Skorpan

Svar: Jamen det var väl attans också.. på en fredag och allt... kram :)
Esmaralda

68 mts:

skriven

Hej!
nu har jag skickat iväg min ansökan om skuldsanering. kommer jag bli beviljad? en tung sten har lättat från mina axlar..
Kram!

69 Susanne :

skriven

Själv jobbar jag på skola o fritids o barnen kan absolut inte hålla avstånd. Nu helg o höstlov men jag ska jobba på fritids. Vad tror du, kommer det lösa sig på ett bra sätt med Nordnet, till min fördel?
Lite deppigt att vara ensam i kväll.

70 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda från euro jackpott November månad 😣😞

71 Melizza :

skriven

Hej Es

Vad har min soulmate för kännetecken,och sysselsättning?
Tacksam för svar...
Kram

72 <3:

skriven

Så skönt med fredag.
Blir lite oxfilé ikväll och ett glas rött med familjen.
Ser det ut att bli en trevlig kväll imorrn. Vi blir ett stort gäng. Känner inte alla. Är det något speciellt jag ska tänka på ? Inte för mycket party och vin kanske 😉 Hoppas att jag och A får en rolig kväll och P inte förstör A humör finns det risk för det ?
Kram
💕💕💕

73 Misstjejen:

skriven

Hej

Det var en kul utmaning men annorlunda. Jag tar ju det positiv från förra veckan av torsdag. Så pågår tills nästa söndag...

Kommer jag och hon kunde var frihet som vanligt med kärlek, glädje, trygga och såna som vi bruka var...

Tror väl vi längtar efter det men glad att jag har ju respektera för deras hemlandet.

Men kommer det var frihet efteråt så vi kan andas ut?... kommer vi såklart tokiga som vanligt.

Betyder det är något bra för våra relation och för oss som kan andas ut att var sig själv igen...

Ha det bra

74 Tiss:

skriven

Jag har väl inga direkta tips. Däremot kan jag bli lite less på människor. Igår åkte jag buss... Och ja det gjorde många andra också om jag säger så, folk stod i dragspelsbuss. Jag har ångest inför att dom flyttat ner verksamheten där jag brukar vara, ner på stan, vilket gör att jag måste åka buss för att jag inte har några alternativ pga funktionshinder.
Sen resonerar min samtalskontakt att man inte kan sluta leva... "Åk buss och fika med en kompis på stan, följ restriktionerna så blir det bra"... vet inte om jag tycker att det är värt det🤨.

Min bästa vän Emma sedan tolv år tillbaka, vi har inte träffats på snart ett år, hon har kille och sedan hon fick det har hon heller aldrig berättat när hon kommit till staden för att besöka hennes föräldrar något hon alltid gjort förut, eller jo en och då frågade jag om dom ville komma på fika eller om det blev lite stressigt en liten promenad, men nej det blev inte av. Hon har och jag har missförstått hela vår träffa kontakt. Jag har föreslagit face tajming under denna Corona tid(hon bor en timme bort med tåg) några gånger för att visa att jag verkligen bryr mig om vår vänskap. Vi har gjort det, men hon har inte föreslagit något själv. Är nu gravid vilket jag fick veta ganska sent. Jag tror alltid att hon kommer att finnas i mitt liv men... Kommer det att förändras till det bättre?
Hon fattas mig ❤

75 Skorpan:

skriven

Ja det blev ju mitt jobb däcket då, exet kunde ha ringt bärgningsbilen, har ju försäkring, men nu blir det ju att byta ett vinterdäck provisoriskt o åka o få ett nytt däck. Har inte ens hunnit betala däcken ännu, nåja, har ju haft de nya däcken två månader redan ;). Behöver absolut införskaffa ett nytt till serien...

Hemkommen med cykel o resan gick bra trots lite i barmen. Inte tillåtet o lite idiotiskt, men så är det ibland. Min ängel var säkert med mig.

Trevlig kväll!
Kram Skorpan

76 Skorpan:

skriven

Tack Michaela!
Kommer inte ihåg om jag fick med mitt tack i förra inlägget ;). Gammal...
Kram Skorpan

77 Browallia :

skriven

Tack, och jag förstår din frustration över att inte kunna resa. Vi alla får ha överseende med varandra i denna svåra tid. Kram Browallia

78 Mikaela:

skriven

Tack snälla för svar blev så glad nu :)

79 Elisabeth:

skriven

Varit o tittatpå bil till dottern . Blir det något köp? O i så fall blir det Volvon eller golfen. Ha en fin kväll


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: