Högkänsliga barn......

Man drabbas inte av HSP ( högkänslighet)  plötsligt i vuxen ålder utan detta är en personlighet som följt med sedan barndomen.

Ett HSP barn är som regel ett  barn som tar åt sig av hur omgivningen mår.

Barnen  är ofta fundersamma och tänker innan de agerar.  De  blir överväldigade av höga stimulansnivåer och när människor är upprörda. Men HSP barnen är olika sinsemellan och har sina olika personligheter i övrigt, precis som alla andra barn

 

Somliga av dem kan vara rättframma, krävande och ihärdiga och andra kan vara inåtvända och nästan alltför lätthanterliga.   HSP ska inte blandas samman med personligheten i övrigt.

Vad som är gemensamt för HSP barnen är att de känsliga för sin emotionella och fysiska miljö

Jag har förstått efteråt att en av mina lekkamrater som liten hade HSP fast på den tiden fanns ju inte benämningen HSP… utan man sade kort och gott att  hon var en känslomänniska. Och det tycker jag är en bra beskrivning.

Att vara högkänslig är inte en diagnos utan ett temperamentsdrag och de som är HSP kan vara  såväl introverta och extroverta

 

 

Som förälder till ett högkänsligt barn måste man acceptera att  i vissa skeden och i vissa situationer agerar barnet annorlunda mot de flesta.

Och det är inget ”fel” och ingenting som måste fixas. 

Ta  situationerna som de kommer, ge barnet stöd  och uppmuntran och låt barnet förstå att det som är avvikande är helt okey och ingenting konstigt.

Du bör inte tala om för barnet att hen har HSP, det är en onödig information som kan ställa till med problem.  Inte förrän barnet är i tonåren  kan man prata om detta.

Pressa inte barnet till något de inte vill och det kan vara allt från sportutövande till att umgås i grupp. Man får försöka att balansera  sina krav för kravlöst får det naturligtvis inte heller vara.

Hjälp barnet att hitta en fritidsaktivitet som hen tycker om. Det kan vara så att barnet behöver pröva på en hel del olika innan det hittar rätt.

Högkänsliga barn är ofta känsliga för kritik och hårda ord och därför  kan man lägga sig vinn om att tillrättavisa på ett mjukare sätt.

Man har som förälder en bild av hur man vill att ens barn ska vara… att det ska vara poplärt bland kompisar, duktiga i skolan, ta för sig osv… och ofta stämmer inte HSP barnens personlighet med ens egen bild av hur det ska vara

 

 

Det är en förälderns uppgift att strypa sin egen bild  -   och istället se sitt barn precis sådant som det är för att kunna ge stöd på rätt sätt.

Att ge barnet god självkänsla oavsett personlighetsdrag är föräldrars viktigaste uppgift

Denna test kan ge en liten fingervisning

 https://www.gryteniusacademy.se/hsp-test/

 

Böcker finns också i ämnet som tex :

 
 
Kram & kärlek
 
1 <3:

skriven

Ser det ut att bli en mysig lördag på nya italienska restaurangen ?

Kommer A och jag komma framåt i vår relation 💘 ?
Tror han fick lite dåligt samvete ändå och skrev förlåt.
Hans vän sa att A verkar vara så rädd om mig och bryr sig på ett sätt han inte sett på han göra med någon tjej.
Kram

Svar: A bryr sig om dig och förmår inte alltid göra det som är rätt... kram :)
Esmaralda

2 Fitnesskillen:

skriven

Godmorgon ez

Jag och min tjejkompis har sagt upp kontakten igen för att hon tycker jag är oansvarig med min ekonomi för att jag skaffade Disney plus och då ville hon att jag skulle avsluta och jag sa nej det vill jag inte och då blev hon arg och ville inte dejta mig i framtiden för att jag oansvarig och beter mig ett barn tydligen, då skrev hon att hon inte pallar med mig och då skrev jag att det räcker nu och skrev hejdå till henne, så hon blockade mig, är detta nu helt och hållet avslutat nu mellan oss?

Kram och hoppas att du får en jättefin lördag 😊

Svar: Ni är inte sambo och har inte gemensam ekonomi så du sköter ditt efter egen huvud... självklart !! Ni kan fortsätta som ni gjort om ni vill.. umgås en tid och sedan brakar det samman... fram och tillbaka. Det är upp till dig vad du väljer. Kram :)
Esmaralda

3 J:

skriven

På onsdag ska min mamma operera bort en tumör i tarmen, är så orolig för henne 💖

Mitt i allt ska jag få bebis, har redan gått över tiden.

Kan du se något hur det går med allt?

Kram kram

Svar: Det ser ut som om saker och ting löser sig även om det just nu är en mentalt stressig period... kram :)
Esmaralda

4 Skorpan:

skriven

Nja, jag tror inte att jag har något HSP barn. Lite känslighet finns väl, men inom det "normala", gjorde inte testet. Har märkt under årens lopp att jag inte ska uttrycka mina åsikter gällande om jag tycker om folk eller inte, för det kunde ju ha inverkat på barnens åsikt om andra, min. Brukar låta dem själva bilda sin uppfattning om andra, o det är jag glad att jag låtit dem göra. Nu i högstadiet t ex gillar barnet sin engelskalärare, vilket jag inte kan alls förstå som jobbade med henne några månader o fick min bild av henne. Himla tur att jag inte hade sagt nåt om läraren, det kunde ha lett till förutfattade meningar om henne o svårigheter i relationen gentemot henne, läraren, o sen i ämnet också. Tänk att jag nångång kunnat vara tyst också :D. Det händer kanske inte alltför ofta...

Blev ensam hemma igår o vittjade skåpen på sött o gott o det var väl inte så bra :(. Så skönt med fredag o två lediga dagar framför sig. Funderade lite på om jag skulle unna mig ett frissabesök o då byta frisyr, lite ny stil sådär. Vad tror du Es, skulle frissan kunna se mig med "nya glasögon" o fixa mig nåt nytt som passar mig o som jag trivs med? Tänker på en herrfrisör o han är nog dyrare än vad jag brukar vilja betala för att få min lilla kalufs bearbetad ;). Orkar inte vänta tills jag gått ner mina 15kg o blivit en ny människa ;).

Känns som så att det behövs nåt nytt i mitt liv, inget händer på nån front. Får se om nåt händer på hemmafronten idag eller om jag kommer mig iväg nånstan? Kanske dags att stiga upp i så fall...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Bra, och viktigt att låta barnen skapa egen uppfattning... somliga ungar blir prackade på hur mycket om helst. Absolut ska du göra en makeover...det kommer ha positiv effekt på ditt mående... kram :)
Esmaralda

5 AnDa:

skriven

Hej Esmeralda<3

Intressant det du nämt med Högkänsliga barn. I skolan inne, i alla fall var det när min son gick... att snabbt lägga en diagnos och nämna det, upprepa till barnet sen så ofta lärarna bara kan när barnet avviker deras tankegång ... läroplanen. Tyvärr det gör barnet bara mer förvirrad och svårare att hitta sig i skolmiljön. Alla är ej lika och tur för det.

Jag grubblar såå mycket igen .. det förlamar mig och hittar inte ut, till att gå framåt. Känns som ngt/ngn tjedjade mig och drar mig bakåt :( Det känns inte alls som det är jag ... vad händer??
Hur hittar, kan jag lämna , göra mig fri ?!!!
Vill byta jobb .. sitter fast. Träffar ngn som han intresserad av mig,vill va med mig och som jag blir intresserad av också ...så, då funkar inte, blir inget förhållande ändå.
Kära Esmeralda vart och med vad ska jag börja? -se runt ,hitta annat jobb? Varför inte jag som får jobberbjudander? -flytta från där jag bor nu? -Behöver byta stsd?
Känns inte att jag är i min rätta jag ... ngn förbannat mig eller håller mig i bojor, svarta tynga bojor.

<3<3 N

Svar: Man ska vara försiktig med diagnoser för man blir lätt sin diagnos, som en självuppfyllande profetia. Ta en sak åt gången.. bestäm vilken och beta sedan av... allt tänka på allt på en gång blir bara virrigt och man kommer inte loss... kram :)
Esmaralda

6 Naturvän:

skriven

Hej!

Jag vet inte om jag eller våra barn är högkänsliga, tror inte det. Känns inte så i alla fall.
Eller är man det när man är känslig för energier och stämningar?

I dag blir det cykeltur o fika hos en god vän.

Har ett sådant behov av att lära mig nytt inom datatekniken, undviker kurs för tillfället pga coronan, blir att fråga sonen och söka info på nätet. Här ligger jag efter med hästlängder och är oerhört tacksam att sonen bara har tålamod med mina frågor som lätt blir många!


Ha en trevlig Lördag alla!
Kram

7 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilken natt sov så oroligt och drömde mycket i regnet och åskan som drog fram . I drömmen låg det en karl i diket utanför mig kall och nästan död Rött hår och skäggig ( gillar inte skägg..) och regnet bara vräkte ner Jag går in och ringer 112 och när vi ( helt plötsligt är vi fler ) går ut igen är han borta..och min bil ligger i det vattenfyllda diket Haha så regnet kan påverka drömmarna !

Ha en fin fortsättning på helgen !

Kram Anki med flock

Svar: Ja regn och ljud påverkar.... kram på dej och flocken :)
Esmaralda

8 She:

skriven

Godmorgon,
Tror du att det kunde vara en idé att fokusera på HSP i mina studier, såsom jag allra först hade tänkt?
Kram

9 Kristin:

skriven

Dette var et veldig interessant tema, kjære Esmaralda.
Jeg ønsker en riktig god helg.
KRAM!!!

Svar: Detsamma och kram tillbax :)
Esmaralda

10 G.H :

skriven

Gjorde testet, både gällande mig själv och min son.
Fick typ maxpoäng på bägge 😂 ... det trodde jag Då verkligen inte!!

Kram:)

Svar: Man får ta det med en nypa salt... man är ju framförallt sådan som man känner sig... kram :)
Esmaralda

11 Helena Ir:

skriven

Ja, som barn och ung vuxen var det något som påpekades för mig från en förälder rätt ofta. Jag är väl en salig blandning av lite annat också. I bakspegeln så får jag titta tillbaka på det som varit både sämre och bättre. Något jag kallar för att vara människa :)
Förhoppningsvis så har föräldrar och även andra mer kunskap än det fanns förr!

Regnat och åskat har det gjort i natt..

Ha det så bra!

Svar: Ja vi människor är sammansatta av allt möjligt !!! Kram :)
Esmaralda

12 Dunegull:

skriven

Tror du att jag har Corona eller en vanlig förkylning?
Kram

Svar: Testa dig !! Kram :)
Esmaralda

13 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda, jag känner mig som en fågel instängd i en bur. Ser du mig flyga iväg på äventyr snart?



Gud vad jag är i behov av en rejäl adrenalinkick.
Kram,
Jennifer


Svar: Du kommer kunna ge dig iväg ganska snart.. kram :)
Esmaralda

14 Hedwig:

skriven

Hellre högkänsliga än svartögda barn...
Det är alltid svårt att bedöma om någon är högkänslig tycker jag, man vet det nog bäst själv..Jag tror förresten även att vissa högkänsliga barn blir mindre högkänsliga med åren. Jag tror också att jag är högkänslig själv och ibland ogillar jag det för mitt liv är inte lätt och om man är högsensitiv upplever man även det negativa ännu starkare.

Sedan blir man så rädd av alla Coronaskräckhistorier här: antalet smittade skulle öka snabbt, vårdpersonalen skulle inte klara av det osv. Om det nu är sant eller inte, massmedierna skulle sluta med sin skräckpropaganda och ge en objektiv syn på saken/komma med fakta kring Corona tycker jag det här skapar bara panik. Tror du att skolorna kommer att stänga igen här?

Svar: Ja, ofta avtar känsligheten och därför ska man inte sätta etikett på ett barn ! Det kan komma en period när skolorna stänger men i så fall bara under en kortare period. Kram :)
Esmaralda

15 2020:

skriven

Kommer vi inleda nåt slags förhållande fast jag alltid sagt att jag aldrig skulle..

Kram

16 Susanne:

skriven

En bra bok. Har läst den.

Nu har det blivit strul m skatteverket. Råkat lägga på en nolla på sonens skatteinbetalning så der blev jättemkt för mkt. Får jag tillbaka det? Nu har det blivit för mkt av allt. Liksom exmakens pensionsfond. De har satt in på mitt nuvarande konto för att han uppgett vårt gamla gemensamma konto men det är väl inte mitt fel. Nu ska de ha dubbelt så mkt tillbaks. Det är ju inte klokt. Fast jag sagt till.

Svar: På dom igen... kram :)
Esmaralda

17 Jossan :

skriven

Godmorgon

Den härliga känslan när klockan ringer och man tror det är dags att åka till jobbet men man kommer på att det är lördag. Den känslan är helt underbar! 😍

Idag ska jag bygga mina naglar och sen ska jag åka till mamma och pappa. Vi ska till kyrkogården.. men just nu vet jag inte om det är mormors dödsdag idag eller imorgon... Aja...

Igår var jag så smart... tyckte jag mina fötter var genomblöta samt mina skor. Smart som jag är tog jag min hårfön och värmde skorna... Jag brände hål.. på skorna.. åkte till stadium och köpte ett par gummistövlar istället 😂

Denna jäkla Corona.. blir så trött på den. Kan vi bara få ett slut på den? Det värsta är att man kan ha den utan att känna symptom...

Kram

Svar: Annars var det ju en bra tanke med hårfönen även om det inte höll hela vägen :) Corona tar inte slut förrän vaccinet kommer... kram :)
Esmaralda

18 Maria :

skriven

Hej!
Intressant inlägg idag.. möjligtvis har jag ett sånt barn eller är jag själv hsp, kanske vi båda är. Har alltid tagit in andras energier osv..
Just nu lunkar allt på bara, vilket är skönt egentligen. Ser du något om hur hösten blir? Något härligt som kan överraska?
Kram 🥰

Svar: Jag ser en bra lunk... lite smått positivt sker då och då men kanske inga stora händelser... kram :)
Esmaralda

19 HS:

skriven

God morgon Ez.

Tack för inlägget om HSP idag. Jag har i vuxen ålder förstått att jag är högkänslig. Jag har nästan maxpoäng på HSP-tester men jag har även ett annat personlighetsdrag som kallas HSS, high sensation seeking. Där man drivs av nyfikenhet, nya projekt, träffa nya människor, äventyr m.m. Har medel- till höga poäng på HSS-tester. Introvert fast ganska social ;)

En utmanande kombination med en stark gas- och en bromspedal. God självkännedom är bra för alla tänker jag men särskilt när man har de här personlighetsdragen, på så sätt håller jag ändå på att hitta balansen i min vardag nu och då blir det riktigt bra, och jag skulle inte vilja vara på något annat sätt egentligen.

Trevlig helg till er alla.

Kram

Svar: Oavsett vad så är personlig kännedom viktigt.. för då kan man bygga sitt liv så bra som möjligt... kram :)
Esmaralda

20 Anonym:

skriven

Har inga barn men håller absolut med. Självkänsls är så viktigt!

Har min soulmate något budskap till mig? :)

Ha en fin lördag och hoppas att ni hade trevligt igår :) Kram

21 <3:

skriven

Nu blev jag absolut inte nöjd hos frissan, för dyrt och respektlös behandlat..

Kommer jag få betala lika dyrt för att få det "fixat"?

Kommer det vara värt det?

Jag undrar om E eller X gör mig mest nöjd.....vad tror du?

22 Browallia:

skriven

Intressant! Jag är mycket känslig men räknar mig inte som Högkänslig utan för min del det beror på min Npf-diagnos, de två har ju en del gemensamma drag.
Igår översköljdes jag av en väldig separationsångest efter har fått ett besked av en person som har blivit en trygghet för mig under det senaste halvåret men som inte kommer finnas där för mig i lika stor omfattning framöver. Separationsångest har jag haft sedan jag var barn och som jag brottats med genom hela mitt liv och som säkert skrämt bort både vänner och män jag har dejtat pga mina starka reaktioner. Jag är medveten om att den bottar i min narcissistiska mammas hot om att försvinna och aldrig mer komma tillbaka var på hon stormade ut och inte kom hem på flera timmar. Hur kan man jobba med sig själv för att bli av med separationsångest?

Idag åt jag frukost med hög smak av nostalgi på mackan, RAKETOST! Dock inte i samma coola förpackning med snöre som när den fanns i min barndom på 70-talet utan i en helt vanlig tub. Mums! En ny-gammal favorit som jag absolut kommer köpa fler gånger trots att den saknar snöret. ;D

Önskar dig en trevlig lördag ifrån ett höstgrått hörn av vårt avlånga land, dags att plocka fram ljuslyktor och värmeljus och mysa i soffan.

Kram Browallia

Svar: Jag tycker du ska ta hjälp och bearbeta din separationsångest, och då kommer du också att lära dig hantera den. Dom borde väl ha kunnat få till snöret på raketosten kan man tycka ! Kram :)
Esmaralda

23 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Vill tacka ännu en gång för ditt svar! En annan sak jag undrar är om du ser om jag kommer ut på praktik i år? Kram Zoey 💕

Svar: Möjligheten finns men oddsen är försämrade pga eländiga corona... kram :)
Esmaralda

24 HS:

skriven

Eller Es ska jag skriva, det är ju så du stavar ditt namn egentligen. Har svårt att lära om mig tydligen.

Kram

Svar: Es eller Ez spelar ingen roll :) Kram
Esmaralda

25 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Intressant ämne, har läst mycket om högkänsliga personer på sistone men är dåligt insatt i ämnet men det är intressant!
Här blev det lördagmorgon med oförskämt lång sovmorgon så nu smakar morgonkaffet extra gott. Inga planer alls, vädret är katastrof, regn och till och med åska så man får väl kura inne. Funderar på nån god mat men vad? Trist och äta ensam jämt bara, kan det rentav bli nån middag med min hjärtevän snart? Han verkar vilja lite mer på sistone?
Ha en skön lördag, kram😍

Svar: Kanske ett långkok ? Passar ju bra när det är höstkänsla : ) Hjärtevännen kommer men inte riktigt än som det tycks.. kram :)
Esmaralda

26 Kvinnan :

skriven

Hej esmeralda undrar om du ser någon ny börja arbeta hos oss ? Och hur kommer det att gå isåfall?

27 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Då behöver jag inte kanske gå ner 15kg de närmaste två veckorna då ;).
Kram Skorpan

Svar: Det ska du slippa :) Kram :)
Esmaralda

28 Cara:

skriven

Ja, HSP. Det är jag. Men nu när jag i mogen ålder har fått samtala med en terapeut (för att hantera värk) funderar jag på hur mycket som är en skyddsmekanism och hur mycket som är medfött. Förmågan att hela tiden "vara beredd" har ju förfinats genom åren. Jag har blivit expert på att känna av för att slippa påhopp. Och nu är jag i fasen att försöka koppla bort andras förväntningar och lyssna inåt istället. Inte helt lätt.

Svar: En viktig fas du är i !!! Bara kör på... det kommer bli bra... kram :)
Esmaralda

29 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Jag bara undrar blir jag bönhörd snart eller dröjer det länge?
Kan du Esmeralda känna min stora sorg o ge mig ett enda litet svar. Just nu ser jag inget ljus längre men det måste du väl ändå se....

Kram

Svar: Det ser ut som om om en händelse inträffar som gör att du tänker i lite nya banor och detta leder framåt.. det är dock en process som kan ta lite tid.. kram :)
Esmaralda

30 <3:

skriven

Nu blev jag absolut inte nöjd hos frissan, för dyrt och respektlös behandlat..

Kommer jag få betala lika dyrt för att få det "fixat"?

Kommer det vara värt det?

Jag undrar om E eller X gör mig mest nöjd.....vad tror du?

31 Kvinnan :

skriven


Hej esmeralda undrar om du ser någon ny börja arbeta hos oss ? Och hur kommer det att gå isåfall?

Svar: Ja det ser ut att komma någon ny men jag ser inga detaljer.. kram :)
Esmaralda

32 Hoppfull:

skriven

Hej Esmeralda! Kommer jag att få några svar från honom? Är det färdigt mellan oss? Kram

33 Mamm:

skriven

Hej Esmaralda.
Spännande inlägg!

Än en gång känns det som om jag dissar en flirt efter att bara träffat honom en gång. Men jag känner ju inget mer.
Har hållit på att dejts o flera år.
Undrar vad du ser för mig? Kommer det någon gång att bli rätt? Kan du se mig i ett långvarigt förhållande?
Kram

Svar: Känner du ingenting alls vid första dejten så är det bara slöseri att gå på fler dejter.. du är sådan att du snabbt behöver känna ett pirr som det ska bli någonting.. kram :)
Esmaralda

34 Anonym:

skriven

Tagit mig ut i skogen efter regnet. Luktar ju såå gott! Drömmer om att en dag ha min stuga med öppen brasa :)

Tänkte på det Skorpan skrev om makeover. Behöver jag göra en för att min SM ska hitta mig eller kommer han tycka att jag är fin? Känner inte att jag behöver göra någon större renovering utan tycker att jag är rätt fräsch ändå :) Och det är dags att man blir uppraggad! :) Kram

35 Dunegull:

skriven

Har lämnat test nu får covid. Får du ngn känsla? Kan ta upp till tre dagar. Kram

36 Louise:

skriven

Alltså jag blir inte klok på allt detta med skolan. Torsdagen var okej men fredagen var katastrof. Nu har min dotter och hennes kompis blivit anklagade över att ha varit dumma mot pojken. I samma veva så nämnde läraren flickornas namn för de pojkarnas föräldrar och bara pojkarna som vissa pojkar i ett mejl. Hon bryter mot GPDR lagen där.
En situation igår. Dottern stod längst fram, kompisen i mitten och pojken längst bak med en resurs. Kompisen satt på ett par nycklar som en flicka i klassen letade efter. Hon reste sig och flickan fick nycklarna varpå pojken från ingenstans kommer och säger att kompisen trampade honom på tån. Lägg märke till att jag skrev att pojken stod längst bak och kompisen i mitten. Hur skulle det gå till. Pojken ljuger sig blå hela tiden.
Men vi fortsätter att kämpa och jag har sagt till dottern att varken vara nära honom, titta på honom eller ens tilltala honom. Men han dras till flickorna. Och skolan. jag litar inte ett dugg på dem oavsett hur mycket de säger att de ska ta tag i det. Är ett jäkla skämt.
När kommer detta få ett slut?
Vill ju inte behöva låta dottern låta byta skola.

Idag blir det ikEA jag ska köpa en nattlampa till dottern och färgade papper så jag kan fixa mina memorykort.
Får hoppas jag har lamineringsfickor så det räcker.
Nästa vecka ska jag till soc men jag har ingen vidare lust att samarbeta med de längre. Jag har samarbetet med de så det räcker.

När ska en massa bekymmer sluta att drabba oss. Kan vi inte få vara ifred någon gång. Blir bara stressad av allt detta. Och plus att jag inte har ett jobb heller.

Ha en fin lördag och tacksam för svar. Kramar

37 Boudica:

skriven

Jag är inget barn, men har absolut en HSP personlighet!
Såg en dokumentär för inte så länge sedan, och tyckte jag fann mig i det, jag som är rätt kritisk mot bokstavskombinationer, hittade något jag passar in i.
Var ju självklart HSP redan som barn, var rätt så känslig, lätt för att gråta, och jag kände andras energier redan då.
När jag var liten kände jag obehag av min kusin, jag var rädd för honom utan känd anledning, det jag inte förstod innan jag var äldre var att han var områdets gangster och folk var rädda för honom.
Efter ett kortare tag i fängelse blev han en annan person, och den obehagskänslan försvann.

Nu på vuxna dager så känner jag fortfarande andras känslor, som att jag hoppade till när jag fick känslan av att chefen hade ont när han reste sig från stolen. Jag sa inget förrän vi gick mellan byggnaderna och han haltade och jag frågade om han hade ont, vilket senare ledde till några dagars sjukskrivning för honom just på grund av det.

Inte bara det, väldigt uppmärksam är jag med, skulle nog kunna märka om någon tappade en nål på andra sidan rummet!

Och ibland så vet jag bara saker, utan att veta varför.

Ärligt så skulle jag nog inte vilja vara utan detta, men det kan vara väldigt energikrävande. Men är det inte lite medialt utav det hela också?

Igår var jag rätt nedstämd och skulle jag säga hejdå till lagergrabbens hund, han morrade men ändå pussade han mig, fick för mig att han sa åt mig att hålla mig borta med min dåliga energi! Ja nog börjar jag bli lite tokig som pratar med hundar ;)

Ja här fyller man år idag, och vill egentligen bara ha en dag för mig själv. Men måste vara lite social med folk som vill fira mig.

Försöker igen med min fråga.
Den här kursen jag anmälde mig till, hittade den utav ren tillfällighet och fastnade direkt för den. Känner att den är rätt för mig, men är den det?
Det är på det andliga planet, och jag som är lite petig när det gäller det. Kommer jag utvecklas andligt på det sätt jag vill? Eller är kursen för mycket upp i det blå för mig?

KRAM!

38 Bjork:

skriven

Hej kommer jag behöva opera mig i framtiden?
Tänker Jerry på mig?


Kram

Svar: Någon form av operation får du räkna med kan bli i framtiden, kram :)
Esmaralda

39 Maja:

skriven

Hej kära Es!

Ursäkta för min långa fråga, kanske kan du svaret :) Nu var det några dagar sedan, men den här klardrömmen som jag hade (brukar aldrig ha dem), det var en person som kunde ändras från man till kvinna. Någon som vakade över mig kände jag. Frågade mig och bad mig tänka på "Vad är det jag vill egentligen". Jag förstod snabbt att det var en dröm, vilket jag sa till personen. Den svarade med "Du kan när som helst välja att vakna, jag är ej farlig, var inte rädd, bara säg till när så låter jag dig vara och vakna". Jag fick lite smått panik och sa "nu". Jag vaknade. Men drömde fortfarande. Den var borta, men jag hörde en röst "Jag finns alltid här om du behöver mig, bara säg till". Sedan var drömmen slut. Måste tillägga att jag inte konsumerar något eller så. Spelar ingen roll vem det var, är mest nyfiken, om det ens var någon, guide eller ängel. Eller om det bara var en dröm.

Hoppas du får en fin helg trots det mulna vädret! Kram :)

40 Browallia :

skriven

Jag har tjatat på psykiatrin om att få gå i terapi hos en psykolog i ett par år för att få hjälp med min separationsångest, panikångest, social ångest och undvikande personlighet. Tyvärr så är det inte tillräckligt för att bli beviljad psykoterapi trots att det ställer till det så min vardag inte fungerar. Det krävs att man är suicid för att få hjälp. Men jag kommer inte ge mig utan kommer fortsätta stå på mig och tjata tills jag får den vård jag har rätt utan att vara suicid. Som vården ser ut idag så är det upp till en själv att fixa sin rehabilitering efter egen förmåga. Kram

Svar: Ja det ÄR tungt, men ge dig inte... kram :)
Esmaralda

41 Till Fitnesskillen (nmr2) :

skriven

Hej! Utan att prata allt för illa om din vän,
så verkar hon vilja ha dig på ett vänskapsplan och hon utnyttjar att du är öppen för mer. Det handlar inte om att hon känner mer för dig, än hon vågar erkänna för sig själv. Den niten har jag också gått på. Tro på det hon säger åt dig, på gott och ont och hade hon velat dejta dig så hade hon gjort det nu -för den du är. Jag tror att hon försöker forma dig till någon du inte är, för att det ska passa henne bättre. (Därav att hon försöker få dig ta bort Disney+ för hon anser att det är barnsligt, men många har ju den). Den du är nu, det är ingen hon vill dejta och jag säger inte detta för att såra dig. Utan för att jag själv suttit och väntat och det enda som hänt är att man utnyttjas för att man bryr sig på riktigt.

Du kommer ångra dig om du låter henne blocka dig, blocka upp, säga upp vänskapen, komma tillbaka, vara gullig, vara arg och slänga fula ord på dig. Hon kommer tillbaka av egoistiska skäl. Du är underbar och fin som du är, och det ska ingen ta dig ifrån. Lyssna på dig själv.






Kram
Ghostwriter

42 Camilla:

skriven

Många är nog HSP men man har aldrig vetat om det förrän nu. Har förstått att det är kloka personer som har detta.

Får dottern en lösning på ekonomin och allt snart? Hon har kämpat så länge nu och det känns i mammahjärtat.

Önskar en fortsatt trevlig helg i sommarvärmen🙂 Kram

Svar: Det ser ut som om hon får kämpa ett tag till i motvind men sedan vänder det och går mot ljusare tider, kram :)
Esmaralda

43 Mamm:

skriven

Hej Esmaralda.
Spännande inlägg!

Än en gång känns det som om jag dissar en flirt efter att bara träffat honom en gång. Men jag känner ju inget mer.
Har hållit på att dejts o flera år.
Undrar vad du ser för mig? Kommer det någon gång att bli rätt? Kan du se mig i ett långvarigt förhållande?
Kram

Svar: Ja det kommer bli rätt, helt klart blir det rätt.. kram :)
Esmaralda

44 Svante:

skriven

Hejsan Es. Tänkte berätta om en dröm som jag drömde
i natt. Drömde detta jag vaknade i ett fyrkantigt hus på andra vån. förvånad undrade jag var och förstod med ens jag blivit teleporterad dit, men visste inte hur, gick ut och kände inte igen mig i trädgårdarna men promenerade och såg på gatorna det är här i stan jag bor och gick in i ett hus och där var ungdomar i högskoleåldern som målade för fullt, läraren en fröken hon såg jag var lite förvirrad och kom bakom mig och tog mig om axlarna och sa - Svante ska vi köra dig till sjukhuset så du får hjälp, (i drömmen sa hon mitt riktiga namn), då sa jag till henne - jag har blivit teleporterad och vaknade i ett rum i ett främmande hus och promenerade hit, sen sa hon inget mera, jag gick runt och tittade på elevernas flera fina målningar och sa till dem dem är fina och så var det en tjej där som hade gjort en jättefin målning på ett stort papper storlek A2 nåt och jag sa till henne jag tycker den är jättefin, hon hade rivit sönder den i tre delar på överdelen av papperet, jag sa till henne jag vill köpa den av henne och rama in den och hänga upp den, den tredje pappersbiten hade hon kastat bort men hon hittade den i rummet och så kom läraren igen och pratade lite och jag sa till henne - jag har sett konstnärer rivit sönder sina tavlor på flera konstutställningar och tjejen ville ha nittio kronor för målningen och när jag skulle swisha henne pengarna för den så såg jag att jag inte hade swishen med mig och då vaknade jag och kom så klart ihåg denna drömmen så nu berättar jag den här på bloggen, visst var det en mysig och fin dröm jag fick i natt. Hoppas jag aldrig glömmer minnet av denna målningen som tjejen i drömmen gjorde vilka färger i den det går inte beskriva bara den bästa målning jag någonsin sett i hela mitt liv. Jag teckar och målar en del själv och tycker det är roligt och jag tycker själv med jag gör fina bilder. Kanske berättar jag mer om dem längre fram här på bloggen. Önskar dig en bra dag och trevlig helg Es! Tack för du finns! Kram:)

45 Adam:

skriven

Jag har beställt seanser från dig många gånger och när jag tittar tillbaka så tycker jag att mycket har blivit fel. Sjukdomar och lång arbetslöshet vilket du inte har nämnt i dina spådomar. Du skriver att du har ungefär % 80 korrekthet men jag skulle knappt säga 30% om inte mindre.

Jag tror att jag under 3 år har spått hos dig totalt 4 gånger. Det känns som att man skulle kunna gissa eller chansa till sig svaren och ändå få bättre träffsäkerhet.

M v h
Adam

Svar: Det var tråkigt att höra. Jag beklagar verkligen.. kram
Esmaralda

46 Kvinnan :

skriven


Hej esmeralda undrar om du ser någon ny börja arbeta hos oss ? Och hur kommer det att gå isåfall?

47 F:

skriven

Hej esmeralda det känns som det är lite ovisst runt om kring , kan du se om det kommer bli bra

48 A:

skriven

Hej Es

Ser du något bra som händer mig snart?
Kram

49 Lotta:

skriven

Det är bra att veta om högkänslighet och annat också. Blir lättare att leva när man förstår. Men som du skriver ska man akta sig för att diagnostisera, speciellt barn. Jag tycker oavsett att det är bra att vara olika för annars är det svårt att se skillnad. Alla behövs.

Nu känner jag att det är dags för mig att träffa kärleken. Är redo, verkligen. När Nettan hade tre frågor förra söndagen ringde jag och frågade om just kärlek. Tyvärr svarade hon att jag inte kommer träffa någon. Så nedslående. Är det sant? Jag som hrla tiden har hoppats?

Kram L

Svar: Och det är en himla tur att vi människor är olika !! Sade Nettan att du aldrig skulle träffa någon ? Det kan jag nämligen inte se... jag ser att det kommer ett speciellt möte... kram :)
Esmaralda

50 Ghostwriter :

skriven

Varför känner jag o D som vi gör?
Vad har vi för relation i alltet?
Vi måste ju ha levt liv ihop iallafall
Kram

51 Moms:

skriven

Hej e

Angående igårkväll, kände han att det är han det är fel på eller förstod han att det var något annat som inte stämde? Vill inte han ska känns att något är fel på han.

Kram

52 ängeln:

skriven

Jag tror att jag är högkänslig och att iallafall mitt mellanbarn också är det. Väldigt blödig är jag iallafall. Har alltid känt att jag är annorlunda. Lite pinsamt att alltid börja gråta på skolavslutning, lucia mm. Jag avskyr bråk och osämja och dras liksom alltid in i de upprörda känslorna även om det inte är jag som bråkar utan omgivningen. Kram

53 Misstjejen:

skriven

Hej

Menas det att hon glömma sina termos hos mig och jag gömma den. Men det bruka att har anledningen eller är det slumpen?

Ha det bra

54 Fitnesskillen:

skriven

Hej igen ez

Jag håller med dig, jag och hon är inte sambos och vi har ingen gemensamt ekonomi med varandra, hon beter sig som vi vore ett par ibland..

Iaf, vad menar du med att vi kan umgås och sen brakar det och att det är framåt och tillbaka?

Jag menar jag sa ju hejdå till henne och att det få räcka, jag trodde detta var ett avslut nu helt och hållet mellan oss två nu? 😅

Så du menar att hon lär höra av sig när allt har blivit lugnt hos henne eller vadå?

Kram

55 Månskenet:

skriven

Oj va jag känner igen mej! Högkänslig o introvert -ajaj, inte bra kombo, inte i dagens samhälle...
Ha det gott!

56 She:

skriven

Tycker att mitt fadderbarn kan bete sig rätt ohyfsat ibland då man kommer på besök.. Beror detta på bristande uppfostran hos föräldrarna? Finns det något man kan göra?
Kram

Svar: Du får sätta ner foten och tala om vilka regler som gäller i ditt hem... jag ser ju ett gott hjärtatrots allt... kram
Esmaralda

57 Ghostwriter :

skriven

Varför känner jag o D som vi gör?
Vad har vi för relation i alltet?
Vi måste ju ha levt liv ihop iallafall
Kram

58 Bjork:

skriven

Kommer jag få träffa sanna helmerssson igen?


Kram

Svar: Ja men det kan dröja, kram :)
Esmaralda

59 F. U:

skriven

Hej behöver uppmuntrande nyheter ser du något esmeralda kram

60 💕 Zoey 💕:

skriven

Go kväll kära Es!
Nu har mormor hamnat på ett korttidsboende, gjorde hon i tisdags. Under denna korta tid har båda mina morbröder varit där och mina kusiner från Göteborg. Imorgon kommer mina kusiner från Varberg och ska hälsa på. Jag har absolut inget emot det. Det är deras farmor och dom har all rätt att besöka henne. Däremot det som gör mig så arg är sättet dom har behandlat henne, under mina 36 år har dom aldrig brytt sig om att hälsa på henne trots att dom har varit i samma stad. Nu när hon ligger på dödsbädden så kan dom ta sig tid och hälsa på. Men men ... jag vet att den ända som förlorar på det hela är jag. Men tycka kan man ju göra. Något jag undrar är om många möbler mormor har kommer bli sålda av mina morbröder när dom tar de dom vill ha eller kommer dom behålla dom? Kram Zoey 💕

61 Alma:

skriven

Hej Es

Vad har mannen för kännetecken?
Kram

62 Fitnesskillen:

skriven

Hej igen ez

Jag håller med dig, jag och hon är inte sambos och vi har ingen gemensamt ekonomi med varandra, hon beter sig som vi vore ett par ibland..

Iaf, vad menar du med att vi kan umgås och sen brakar det och att det är framåt och tillbaka?

Jag menar jag sa ju hejdå till henne och att det få räcka, jag trodde detta var ett avslut nu helt och hållet mellan oss två nu? 😅

Så du menar att hon lär höra av sig när allt har blivit lugnt hos henne eller vadå?

Kram

63 Linda :

skriven

Tror du att något av mina barn kan vara högkänsligt? 🥰 ha en fin lördagkväll 😃

64 Hej:

skriven

Hej Esmaralda
Hur ser det ut för mig kommer jag att gå in i en fast relation?
Ha en partner?Kram

65 F:

skriven


Hej esmeralda det känns som det är lite ovisst runt om kring , kan du se om det kommer bli bra

Svar: Det svajar men du landar väl , ta kontroll över det du kan... kram :)
Esmaralda

66 Alma:

skriven

Hej Es

Vad har mannen för kännetecken?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: