Tönten....

En tönt är enligt  Wikipedia en person som är socialt missanpassad, feg och utstött.

Och det är ett begrepp som i alla fall vi i södra Sverige svänger oss med rejält.

” Fy fan vilken jävla tönt du är” kan man kärleksfullt säga till vänner som för stunden beter sig lite odd. Och man kan använda epitetet på ett icke  så kärleksfullt sätt också, vilket är det vanligaste.

Ett av barnen fick en gång på mellanstadiet en ny inflyttad klasskamrat som gick under namnet Tönten. 

 

Inte okey, tyckte jag som läxade upp dottern. Nykomlingar ska man ta hand om  och ta med i gemenskapen.  Man ska inte kalla dem  för elakheter. Så det så.

Och så blev det föräldramöte.

Och fröken säger att vi har en ny elev i klassen och han heter Tönten.

Whaaaaaaaaaaat??

Och det visade sig vara precis så… pojkstackaren hette verkligen Tönten… fast det stavades ju annorlunda .. och det var enda skillnaden.

Kan man inte kalla honom något annat ? undrade en förälder , vän av ordning och PK orineterad.

Nej, tyckte jag och flera med mig… heter han Tönten så heter han Tönten och det är väl inte mer med det.  Man får väl tala om för honom vad hans namn betyder här och så får han själv bestämma..

 

Han fick fortsätta heta Tönten, som han var döpt till.. och snabbt fick han bra status i klassen och därmed var det ingen fara att heta Tönten.

Status är det absolut viktigaste.

Det är statusen allt hänger på.

Glassen Nogger ( alltså med o ) väckte starka känslor… men ingen reagerar över typ finska pinnar.

 

 

 

 

Vi kan skoja om  norrmän  och alla skrattar… men skojar vi om svarta människor, då tittar man tveksamt på varann och ingen vågar skratta. Och det beror på status.

Svarta människor har sedan slaveriets tid haft en sämre status… och det har de ju fortfarande eftersom arbetslöshet och kriminalitet råder i många svarta  bosättningar och stadsdelar.

Hur det gick för Tönten i livet har jag  däremot ingen aning om.

Kram  & kärlek

1 Lilla m:

skriven

Hej Es, verkar det bli för svårt att träffa T? eller ser du träffar för oss?

2 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Blev så besviken igår. Egentligen vet jag att ingen menade något illa men jag vet inte varför det stör mig så mycket. Kanske att folk har förutfattade meningar om mig och tror att jag är någon jag inte är i mitt huvud. Och jag som kämpat hela livet för att passa in och på någon sekund så raseras det av att någon bara tittar på mig och ser ett utländskt utseende. Tappade totalt lusten att fortsätta.
Orkar liksom inte med sånt.
Vad ser du? Ser det ut att vara en bra idé att delta i aktiviteten eller inte?
Tack!

3 Dahlia:

skriven

Stackare! Men bra att han tog det gott!

Det han sa idag på morgonen, även om det var allmänt så kändes det som om det var riktat mot mig som en hint. Jag tar gott emot det oavsett om det var så eller inte.

Var det så?

4 EPM :

skriven

Godmorron.
Man blir ju lite nyfiken på Tönten.
Ordet nörd har ju snarare fått en högre status för mig ju äldre jag blir.
Sitter just nu under en filt med en småsnorig son, väldigt mysigt!❤️
Laddar inför seminarie, tentaskapande och kakbakning till dottern som har namnsdag idag.
Stekt fläsk och löksås är önskat...😊

A:s ex fortsätter spela ut och hålla på för att A inte kommer betala henne mer. Detta gör hon framför dottern, bråkar om att hon inte kan bo kvar (vilket är skitsnack). Detta är tröttsamt och min oro är att A ska smyga till henne pengar och ljuga för mig om det.

Kram

Svar: Oj vilken god middag :) A vacklar ibland men vet ju vad som är rätt och vad som är fel, kram :)
Esmaralda

5 Carolina :

skriven

Vad betyder min dröm som var så obehaglig drömde att jag låg och sov i min säng och helt plötsligt hade så svårt att få luft kändes om någon försökte kväva mig såg en kudde över mig så vaknade jag av panik kändes fortfarande att jag inte kunde få luft och var kallsvettig. Vad betyder det?

Svar: Känns som om du hade någon form av sömnapné som skapade din dröm, kram :)
Esmaralda

6 Läroliv:

skriven

Bra att det ordnade sig för killen. Lite märkligt dock att döpa sin son till Tönten. Man kan ju spekulera i om det var okunnighet, märklig humor eller dy. som var orsaken.

Kram

Svar: Det var et utländsk familj och namnet stavades helt annorlunda... kram :)
Esmaralda

7 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Ja att heta Tönten, väldigt ovanligt, har aldrig hört det innan, men han verkade ju bli accepterad trots sitt namn.


Haft ngra sömnlösa nätter pga av efterdyningar op och känner mig ganska dissig och orienteringslös, lite nere men får bli värktabletter och trots allt försöka gå mina promenader. Allt skall kännas bättre om 4 veckor om allt utvecklas åt rätt håll.

Ska sitta en stund i min infraröda bastu, ta hand om mog själv och lyssna på bra musik.

Lagat pepparotskött, det skall bli så gott. Rustikal husmanskost! Det skall nog bli en okej fredag i alla fall.

Apropå kläder, ännu ett tips, hos floryday har jag beställt klänningar, de har inte kommit ännu men är i min smak, färgstarka o kvinnliga.

Har en fråga ang det anldliga, känner ofta närvaro i huset, ser dimbankar alltid behagligt. Är det själar som tillhör mig eller mer platsbundet och tillhör min make? Antar att de bara vill mig väl.


Ha en mysig fredag alla!




Svar: Pepparrotskött som är så gott !! De som finns runt dig vill alla väl.. jag ser att du har någon på andra sidan som kommer ibland och tittar till dig och månar mycket om dig, kram :)
Esmaralda

8 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda! Namn ja... ibland undrar man hur föräldrarna tänker då de ger sina barn namn....Ibland kan det bli knepigt förstås om namnet är utländskt och har nån udda betydelse på svenska. Läste nånstans att föräldrarna fick avslag då de ville döpa sitt barn till Fisen. Jättekul. Not.

Fina Esmaralda, min arm har börjat bråka igen och jag är livrädd för sjukskrivning. Ser det ut att handla om kortare eller längre sjukskrivning? Ser du mig komma vidare ganska snart? Jag bara måste framåt i livet nu!!
Kram,
Jennifer


Svar: Du kommer vidare men det går stegvis, kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Annorlunda namn o det var väl inget pojken funderade över tills nån kom o förklarade vad namnet betyder, kanske. Ett annat namn, Kamala, som på finska betyder förfärlig, är kanske inte heller så positivt, hos oss ;). Men finska pinnar, vart kan jag vända mig o få detta namn ändrat ;)? Det verkar som om allt med namn hit o dit har gått i spinn o typ allt ska det ändras på. Det är ju som att radera en bit historia o varför det, för att man efter alla dessa år känner sig kränkt? Nåja, kanske bara jag som inte förstår mig...

Vaknade med än jäkla huvudvärk o ringde chefen o sa att jag inte kommer att synas på kontoret. Förvånande nog var han mycket förstående denna gång? Bad mig meddela i morgon om jag är ok eller ej o om inte, gå på test i så fall. Tror ju själv att det bara beror på en dålig natt o dålig sovställning, eller vad tror du Es?

Märkligt hur folk som man inte sett på långa tider kommer i ens drömmar då man träffar dem. Råkade på exet där jag stod o pratade med dotra då jag gav tillbaka hennes nyckel. I natt drömde jag hur han visade upp sin vältranade kropp, han är nog inte där ännu i verkliga livet,o jag funderade på hur jag skulle hinna få mig själv i skick. Hämndkropp? Han är nog bland de sista jag vill se i mina drömmar,men nej, fortfarande dyker han upp..

Tar det lugnt idag o tror jag snart är normal igen ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Mn kan ju känna sig kränkt över precis allting om man anstränger sig !! Ja, drömmarna styr man inte riktigt över... kram :)
Esmaralda

10 Rädd:

skriven

Kan han som ringde igår leda till ett bra jobb?

Kram och kärlek

11 Jossan :

skriven

Haha jag var tvungen att söka på namnet men det finns ingen i Sverige med det namnet...

Ja fredag och om 8h går jag på efterlängtat lov. Och jag ska få en helg med min kärlek! Som är efterlängtat!

Hoppas vi kommer prata om framtiden... vill bli sambo med honom snart..

Kram

Svar: Nej det stavades helt annorlunda.. jag minns inte vilket land han kom från. Härligt med lov :) kram :)
Esmaralda

12 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Tönt använder jag inte om någon ,däremot säger vi ofta att ngt är töntigt .
Att nogger skulle ses som kränkande ord var jag helt ovetande om . Tänker forsätta vara helt rudis ang det ;-) Älskar Nogger .

Tö och regn som det slår om ! Så är det Fredag igen ! Vart tar veckorna vägen ?
Drömde om en granne som gått över för länge sedan Han gav mig en räkning minsann ! på 700 kr för motorsågsjobb haha Han har väl aldrig hjälp mig med trädfällning.

Ha en mysig Fredagkväll i bubbelbadet

Kram Anki med flock

Svar: Ja herregud, fredag igen ! Ibland drömmer kan lite knasigt :) Tack för hälsning och bubbel ikväll blir de, både i bad och glas.. kram :)
Esmaralda

13 Anna:

skriven

Kära Es!

Vilka anser du är bästa råden när man nyligen inlett en relation med en person som har ett väldigt tuftt bagage att bli lugnare, och våga tro på kärleken, och att saker faktiskt kan bli bra. Svårt ibland att veta hur man skall hantera när han medvetet håller en liten distans av rädsla att relationen inte skall hålla.
Vilka råd kan du ge?

Stor kram

Svar: Ge honom lite tid men inte hur mycket som helst... var tydlig med dina egna känslor... det får inte bara bli på motpartens villkor... kram :)
Esmaralda

14 Tildis:

skriven

Hej!

Har hittat ett jobb som jag verkligen tror hade passat mig. Men jag har ganska så dåligt självförtroende vad det gäller ansökningsprocessen. Kan du se om jag har en chans på det?

Kram

Svar: Ja det finns en chans så du ska absolut söka, kram )
Esmaralda

15 Mercan :

skriven

Esmaralda jag shöpte sigaretter i går men jag mår illa av det 😕 jag ska inte shöpa inte röka mer 😐jag lag dem i min dam väskan undan 😔Esmaralda du sa att det finns shans till lägenhet iår till min bror 🙂Tack så mycket söta Esmaralda 🤗 ursäkta att jag frågade igen men jag vill att det ska hända något glädjande 😊♥️♥️♥️

16 Helena Ir:

skriven

Oj, hur det kan bli. Hoppas att Tönten inte fick problem av sitt namn i vuxen ålder. Känns som det inte var ett svensk namn.. visst hade jag hajat till lite om någon presenterat sig med detta namn. När jag tänker på det, så hoppas jag att jag kunde hålla mig för skratt..elaka människan, jag är :)

Händer nog väldigt lite här idag..hittade en bra film från slaveriets tid, "Harriet" finns på Viaplay.

Hoppas på något roligt snart, eller är det kanske så att det blir inte roligare än man gör det till :)

Ivarjefall..ha det så bra!

Kram

Svar: Jättebra film, den har jag ett !! Roligt kommer.. men du har lite val att göra först, kram :)
Esmaralda

17 Dunegull:

skriven

Hej E!
Sista tiden har jag drömt massa konstigt. Inatt drömde jag att jag släckte en eld med en vattenslang och räddade barn i huset. Vad betyder dessa drömmar? Behöver jag vara orolig över ngt?

Ska få sista offerten till grunden till uterummet på lördag. Kommer bygget och allt flyta på sen? Behöver jag oroa mig över ngt där? Känns som jag nu hittat rätt personer men sånt vet man ju aldrig.

Kram

Svar: Drömmen säger att du börjar veta vad du vill.. jag ser ingen anledning till oro. Kram :)
Esmaralda

18 Happyspirit :

skriven

Hej ♥️
Kommer jag och O bli ett seriöst par?
Vi har dejtat i 7 mån och han kan inte ge mig svar. Bör jag gå vidare?

Luftkram ♥️

Svar: Ja vet han inte om han vill att ni ska bli seriösa så är det dags att gå vidare.. kram :)
Esmaralda

19 Helena Ir:

skriven

Oj, det hade jag inte väntat mig..okej,roligt kommer längre fram :)

Kram

20 Skorpan:

skriven

Exakt o det verkar jj som om folk har tid o ork att anstränga sig o känna sig kränkta o det övergår mitt förstånd...

Skallebanket sitter i, undrar vem det är som hamrar i mitt kontor ;)? Behöver kanske ta mera piller...
Kram Skorpan

Svar: Försök meditera en stund... kram :)
Esmaralda

21 Mercan :

skriven

Tack så mycket Esmaralda för dina ord för ditt stöd 😊♥️🙂

22 Luna:

skriven

Men herregud vilket namn! Stackars pojke!

Vilken natt. Vaknade kl 04.30 och när jag rörde på mig så snurrade hela rummet. Fick panik och ringde bästa mamma. Kom sen på att jag får så ibland när jag har väldigt ont i rygg och nacke. Skador från alla träningsår på elitnivå. Somnade inte om förrän ca 07.00. Tur att jag ska till kiropraktorn idag och det brukar ge med sig. Fredagsmys i coronatider är när familjen följer med mig 😁 In i bilen. Ut för mig och knäckas och in i bilen igen. Annorlunda tider minsann😆 Men mysigt att träffas!

Kommer jag knyta några nya kontakter snart? Skulle vara kul med lite nytt som man kan hitta på roliga saker med😁

Önskar en fabulös fredag!
Kram

Svar: Ja minsann det ser ut som om du knyter en ny kontakt ganska snart men du får själv vara lite "på " i början. kram :)
Esmaralda

23 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda jag tackar varmast för ditt svar, men känner mig fortfarande orolig. Ser det ut att handla om längre tids sjukskrivning?
Kram,
Jennifer

24 Louise:

skriven

Kanske han kom från öststaterna det vet man inte för de har märkliga namn där nere. Jag kan inte ens uttala mannens förnamn för det är för svårt för mig så jag använder hans andranamn.

Igår fick jag ett väldigt tråkigt besked. En av mina äldsta vänner har fått bröstcancer och ska på op och få strålbehandling. Jag tycker så synd om henne för att livet har inte varit rättvist mot henne. Hon har alltid varit en olycksfågel. Blir så ledsen för henne och hennes familj men de upptäckte det i tid så det ska nog gå bra.
Jag ska ringa för mammografi på måndag så jag kommer dit och kan göra det.
Vi umgås inte alls trots 4 mil från varandra. Hon har alltid varit så upptagen med andra. Men jag finns alltid för henne om hon vill prata. Ja jag har mina problem men finns ändå för mina kompisar.
Säger bara till er tjejer gör era mammografier och undersök era bröst med jämna mellanrum. Det är viktigt.

Fick mejl igår från dotterns lärare. De kommer med förslag att jag efter lovet ska få vara med någon timme så hon går på lektionerna. Vill ju bara att det ska gå bra för henne. Har ju bara mitt miniarbete i montessori så det ska inte vara några problem. Men hela dagen har jag inte tid.
Vill ju även ha en elevassistent till henne eller någon som ser till att hon går till lektionerna och kommer igång att jobba.
Tycker också det är viktigt att hon har något att se fram emot varje dag. Får hoppas lärarna lyssnar på mig.

Så skönt med barmark och plusgrader nu. Efter påsk går det snabbt och snart är det sommar. Då tar yngste sonen examen från grundskolan pch äldste sonen tar steget in i vuxenvärlden. Vad hände där liksom?

Har sökt till CSN igen och nu väntar man på besked. Hoppas man få lite pengar för denna terminen. Jag får hålla tummarna för det.

Ha en fin dag. Kramar

Svar: Ja jag som själv är bröstcanceropererad vet hur viktigt det är med undersökningarna ! Det är stark av dig att orka finnas till för dina vänner ! Men så är du också en himla bra och go tjej ! Kram :)
Esmaralda

25 Bbv:

skriven

Hej e

Vill R höra av sig? Varför gör han inte det? Kommer vi träffas mer eller nej

Kram:)

26 sussie:

skriven

Hej Esmaralda! Nu behöver jag hjälp. Efter vår paus sa han att han hade känslor för mig. igår så skriver han att han känner nåt för mig men vet inte vad och att han inte landat i något än. Vad menar han? Ska jag glömma honom? Eller är han bara rädd och ändå tycker om mig? Kram

Svar: Han är en riktig velepotta... vänta inte för länge...lev ditt eget liv... kram :)
Esmaralda

27 Solen ☀️:

skriven

Hej fredag - igen!
Veckorna går fort!
Jag har ett bloggämne om det är något du kan ge råd kring. Det gäller nämligen även mig själv just nu. Vad gör man för att stå ut när livet är på vänt?
Om man vill ha förändring men det inte blir någon förändring?

Känslan är att jag snart blir galen på att vänta och snart vill krypa ur mitt skinn för att det bara rullar på i samma trista hjulspår.
Jag vill bli opererad, frisk och klar.
Jag vill byta jobb och hitta något som ger mer energi. Är så trött på mitt ekorrhjul på jobbet.
Jag vill ha utveckling och göra nya saker.
Man vill ut ur Coronabubblan och göra andra saker.
Allt står stilla.

Jag kan lura hjärnan med att äta gott, träna mycket och försöka göra roliga saker, men sedan blir jag tokig igen på att att inget händer...vänta på operation, leta efter annat jobb som inte dyker upp, Coronan som bara fortsätter härja..

Vad gör ni andra för att stå ut?
Förändring nu - ja tack!

Kram och ha en mysig kväll i bubblet! ☀️☀️☀️

Svar: Ja, tipsa gärna... vad gör ni andra ? Kram :)
Esmaralda

28 Dahlia:

skriven

Jag tolkade det han sa på morgonen som ett ”beklätt” ”jag tycker om dig” tog åt mig och det gjort min dag lättare och mer glädjefylld.
Men är det så? Vad tycker han om mig egentligen?

29 Barbro :

skriven

Hej Esmaralda!

Allt känns så tungt och hopplöst nu. Min pappa som är 90 år har drabbats av depression med ångest. Då han är både Bipolär och har demenssjukdom, så är det väl inte så konstigt egentligen.

Jag har fått kämpa i så många år för att han ska få rätt hjälp och kunna må bättre. Men nu vill läkarna bara ge honom ångestdämpande och få honom att flytta in på ett äldreboende.

Visst jag erkänner att jag orkar inte längre. Jag har inget eget liv just nu, då allt cirklar runt pappa. Allt som han måste ha hjälp med hela tiden trots att han har full hemtjänst. Han ringer minst 3ggr per dag och det är ju bara samtal som får mej med att må dåligt. Jag har även en hund som är sjuk och som ger mig ständig oro. Allt detta suger all kraft och ork ur mej.

Men hur ska man kunna orka med detta dåliga samvete som jag ständigt dras med då jag inte orkar gå till honom mer än 1-2 ggr/vecka samt att vara den som ger upp och som då sätter honom på ett äldreboende?

Kram Barbro

Svar: Jag tror faktiskt det kan bli bra för din pappa med ett äldreboende.. det känns som att det är dags, både för hans egen del och för din. Att han flyttar till äldreboende beror inte på att du ger upp utan det beror på att du väjer det alternativ som är bäst... kram :)
Esmaralda

30 Lilla M:

skriven

Hej Es! Dröjer det länge innan jag får träffa T?

31 Snödroppen:

skriven

Hej hej❣️
Tönt är ju nåt som man använder mycket och ofta, har det som ett standarduttryck på en kollega😅 inget illa menat där...
Men kan nog tycka lite synd om grabben som heter Tönten🤔
Idag lever jag upp till fredagen - storstädar!! Men många pauser blir det för soffan är ju i vägen och ropar mitt namn😂
Har inga direkta planer mer än att hoppas kunna njuta av ett nystädat hem med tända ljus och lite vin framåt kvällen☺️Hade nog hoppats på lite sällskap men men får väl se hur det blir med det...?
Dags att fortsätta och höja volymen för nästa rond, dammning 😬
Önskar dej en härlig fredag💞🌷

Svar: Oavsett så blir det en skön fredagskväll och så härligt med nystädat :) Kram :)
Esmaralda

32 Rädd:

skriven

Hej E!

Kommer jag söka det jobbet som tar mig vidare via en annons eller blir jag erbjuden det på något annat sätt?

Kram och kärlek.

Svar: Känns som om du själv söker, kram :)
Esmaralda

33 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad är det som fel med idag. En gång som det tappar en viktigt papper idag i lunchtid. Jag förstår ju det är någon som vill säger men vet inte vem var det till. Efteråt jag hitta en profilbild på en kvinna som är M...

Och är det någon som vill säger till henne?

Ha det bra

34 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag och T kvinna har olika åsikter om våra relation men jag njuta av ibland när jag fantasier om henne med någon annan. Kanske hon inte gillar det men vad är anledningen? För hon var ofta snuskigt mot mig förut så det påverkar mig?

Ha det bra

35 Misstjejen:

skriven

Hej

Gör jag rätt att ta ledig nästa vecka för jag märks ju jag behöver det grund av min mående. Jag lyssna på min kropp

Ha det bra

Svar: Ja, lyssna på din kropp och gör de val som känns rätt för dig, kram :)
Esmaralda

36 Mimi:

skriven

Hej!

Kommer jag att lära känna nya människor i år?

Kram

Svar: Ja om du själv är lite öppen och tar initiativ så blir det en hel del nya människor i ditt liv, kram :)
Esmaralda

37 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Kan du se om det blir någon bandy till hösten med tanke på Covid19? Kram Zoey 💕

Svar: God chans att det blir till hösten, kram :)
Esmaralda

38 Camilla:

skriven

Vilken tur att han inte blev retad eller liknande pga detta namn. Finska pinnar är jag uppväxt med då jag är från Finland. Negerbollar är ju också ett känsligt ord men det går ju inte att säga chokladbollar. Blir helt fel😃

Ingen ljusning på konfrontera?
Några tankar sedan kontakten avslutades?

En trevlig helg önskas. Kram

Svar: Tankar finns nog men ingenting handfast såvitt jag kan se, kram :)
Esmaralda

39 Erika:

skriven

Hej! Tror du jag ångrar mig om jag köper en bil?

40 <3:

skriven

Hej kära Es, det blev en lyckad kväll igår. Kände mig fin och fick många komplimanger som du sa.
Kändes som vi tjejer kom lite närmare varandra och att C blev nöjd med sin 40 årsdag.
Lärt mig lite nu hur A fungerar och en del får man sortera bort när han druckit. Tror han egentligen vill bli lite ompysslad och tycker om när jag gör små saker som visar att jag bryr mig om honom. Trevlig fredag <3
Kram

41 G.H:

skriven

Stackars unge!! Gissar att han är väldigt härdad vid det här laget 😂

Vi funderar på att sätta sonen i en privat Montessori skola. Får du någon känsla:)? Skolledningen här liknar mest en cirkus. Efter löfte om att öppna skolorna i början av Mars verkar de Nu erkänna att de aldrig tänkt öppna... om det händer blir det tidigast i höst. Känns så tröttsamt och surt att göra kindergarten online när man in ens kan se ett ljus i tummen och lita på skolan.

Kram:)

Svar: Jag tror Montessori blir bra för din son, kram :)
Esmaralda

42 M. :

skriven

Hej,
Har jag sluppit honom nu? Skulle vilja gå vidare från den människan nu. Kram

43 Silvertassen:

skriven

Hejsan Es!
Jag har glömt följa bloggen och läst i kapp lite och upptäckte att du hade fyllt år.
Så jag får önska dig ett STORT Grattis i efterskott!
🎉💐🎂🍾🥂 Du verkar ha haft en bra födelsedag trots allt. 😊

Min fråga idag: ser du om de blir en resa till England i höst eller lutar de mer åt nästa år med tanke på Covid19? Kram ❤️

Svar: Tack ska du ha :) Höst eller nästa vår, ser det ut att bi en resa... kram :)
Esmaralda

44 Jossan:

skriven

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Min ena chef kan ge mig en tillsvidaretjänst dock semestertjänst samt på fritids. Nej det vill jag inte jag sa till henne att jag kan sträcka mig till att arbeta i f-klass samt vara ansvarig över fritids. Men jag vill ha samma typ av tjänst som jag har nu. Blir ledsen att de inte kan lyssna på vad jag vill.. Varför ska andra kunna komma in och få vad de vill..

Hoppas det löser sig..

Har iallafall kontaktat prefekten igen och hoppas på att det löser sig där. Det fattas 6,5 p till jag är klar.. Åhhhh låt det gå min väg nu....

Kram

45 Luna:

skriven

Och jag som precis sa att jag orkar inte vara den drivande i en relation igen så hur ska det gå😁 Längtar efter det som Huskeyn meddelande. Hoppas att det närmar sig😊

Hoppas att det blir en mysig kväll i badet. MG hänger väl inne in fåtöljen😁 Jag har tryckt i mig en Magnum glass efter kiropraktorn😋 Kram

46 En Ängel med Stort hjärta :

skriven

Tack kära Es för ditt svar igår🙏❤️🌷🌷🌷

Jag har en fråga idag med.
Skuggor har swishat förbi både härinne o på altanen ett par dagar nu. Jag får inget svar på vem det är o varför!! Nu när jag ligger o vilar så blixtrar det mycket o ofta runtomkring mig. Kan du se vad detta besök vill ett budskap eller en varning? Känner mig orolig o har haft huvudvärk i flera dagar nu. Jag tänker kanske för mkt?

Trevlig helg o kramar med Kärlek 🤗❤️🌹🙏✊🍀✊🧡

47 Tuss:

skriven

Har han redan en ny tjej eller "vän"?
Kram

48 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Är jag helt ute o cyklar om jag påstår att du sände en dust energi med ditt svar Es? Om inte ja då vet jag inte vad det var som fick mig att ta i dammsugaren o köra ett varv på de värst utsatta ställena i nedre våningen ;).
Kram Skorpan

Svar: Ja, nog fick du lite extra energi där :) kram :)
Esmaralda

49 Camilla:

skriven

Jistanes så fel det kan bli med T9. Det skulle stå om det finns någon ljusning på jobbfronten?😃😃 Kram

50 Boudica:

skriven

Ja det var tur att han togs emot bra!
PK samhället har blivit väldigt känsligt med alla namn. Läste för någon dag sedan nån nyhet där man ville ta bort ordet vita i en byggnad som heter vita havet. Det kan vara anstötande!
Ja i min tonårstid så bytte man namn på flera saker. De där rutorna på skolgården som man spelade något med en basketboll hette faktiskt "nigger" tills man bytte namn på det. Det var nog runt samma veva som nogger glassen. Nu får man knappt ha med vit eller svart utan att det blir rasistiskt!

Es, senast jag hade chansen till detta, så misslyckades jag typ på mållinjen. Nu verkar det som chansen kommer upp igen, det känns en del, hur ser det ut, får jag chansen och kommer jag få till det hela vägen denna gång då?

KRAM!

Svar: Ja herregud, ska man få säga Vita Huset i Washington heller ? Man undrar ! Ja, du har stor möjlighet att lyckas denna gången.. kram :)
Esmaralda

51 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Det behövdes, härligt!!
Kram Skorpan

52 Jossan :

skriven

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Min ena chef kan ge mig en tillsvidaretjänst dock semestertjänst samt på fritids. Nej det vill jag inte jag sa till henne att jag kan sträcka mig till att arbeta i f-klass samt vara ansvarig över fritids. Men jag vill ha samma typ av tjänst som jag har nu. Blir ledsen att de inte kan lyssna på vad jag vill.. Varför ska andra kunna komma in och få vad de vill..

Hoppas det löser sig..

Har iallafall kontaktat prefekten igen och hoppas på att det löser sig där. Det fattas 6,5 p till jag är klar.. Åhhhh låt det gå min väg nu....

Kram

53 Pot Pat:

skriven

Eller hur! Jag vill erkännas som svensk indian och respekteras därefter. Det sjuka är att jag inte ens får säga indian när jag skriver om detta krav till staten- trots att jag tycker indianer är det coolaste som finns i världshistorien förutom aliens! Jag tycker indian är förknippat med seriös beundran- och så får man tydligen inte ens säga det? Jag kan verkligen inte förstå detta.

54 <3:

skriven

Hej kära Es,det blev en lyckad kväll igår. Kände mig fin och fick många komplimanger som du sa.
Kändes som vi tjejer kom lite närmare varandra och tror du att C blev nöjd med sin 40 årsdag.
Lärt mig lite nu hur A fungerar och en del får man sortera bort när han druckit. Tror han egentligen vill bli lite ompysslad och tycker om när jag gör små saker som visar att jag bryr mig om honom. Trevlig fredag <3
Kram

55 Susanne :

skriven

Vilket namn! Inte lätt att förstå heller att det inte var en tänt!
Kommer jobbet som lärare gå bra? Hoppas det. Kommer de lyssna? Ska jag vara mer sträng?
Två tjejer på jobbet verkar vilka att jag ska vara utanför. De kastar blickar o håller på. Varje gång det kommer ngn ny kille o ska jobba hos oss sks det alltid hållas på o de kan bara sitta o hänga m dem. Vrf är det så...

56 Browallia:

skriven

Stackars pojke, men nog vore det ännu värre att heta Dick och flytta till England...? ;D

Alltså, du och jag borde ju starta en klubb! I förrgår beställde jag hemleverans av receptbelagda mediciner från Apoteket. Glömde så klart bort det. Så i eftermiddags blev jag väckt av att det ringde på dörren. Så klart att då står det en snygg karl utanför dörren och räcker fram mitt paket med ett leende när jag är yrvaken och har ruffsigt småfett hår och en urtvättad t-shirt med fläckar som inte går bort i tvätten (Den är så mjuk och skön att jag inte kan förmå mig att slänga den). När jag stängde dörren tänkte jag på dig och att jag i alla fall inte hade en tampong i näsan ;D Man brukar ju säga att den rätte inte kommer och ringer på dörren, men nu kan det ju faktiskt hända med alla hemleveranser i dessa coronatider men chansen att det skulle hända just mig är nog minimal.

Det där med Nogger har jag aldrig hört så jag fick tänka flera varv innan polletten trillade ner.

Önskar er en trevlig kväll och simma lugnt ;D KRAM

57 Luna:

skriven

Es! Let's Dance vore väl något för dig. Bra träning och Sveriges bästa medium skakar loss sina lurviga😆 Jag vill dansa tryckare. NU!☺ Kram

58 Alicee :

skriven

Hej Es

Ser du något skoj som händer mig?
Kram

59 Bjork:

skriven

Hej

Kommer jag förlova mig i framtiden?


Kram

60 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Jag har en nyfiken fråga om hon jag inte är vän med, du skrev innan att vi lär få kontakt men att vi inte lär bli så nära vänner igen, är det så att hon lär av höra av sig eller vad får du in? 😊

Tack i förhand 🙏🏼

Hoppas att din dag har varit helt fantastiskt 😁 stor kram 😊


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: