Vad karma är.....

Detta citat kommer från Edwin Hubbel Chapin och lyder: “Varje handling i ditt liv vidrör ett ackord som kommer vibrera i evighet.” Det betyder att det inte finns några handlingar som är för små för att över tid ha effekt.

 💖

Nästa citat kommer från Eckhart Tolle. Det kommer hjälpa dig att förstå en sanning som undflyr oss många gånger: Vi upplever exakt vad vi är menade att uppleva.

Citatet lyder: “Livet kommer ge dig den upplevelse som är mest hjälpsam för utvecklingen av ditt medvetna. Hur vet du att detta är upplevelsen du behöver? För att det är upplevelsen du har för tillfället.”

 

 

Sedan har vi tänkaren Robert Louis Stevenson. Han sade en gång: “Döm inte varje dag efter skörden du skördar, utan efter fröna du sår.” Detta uttalande påpekar en annan grundläggande del av att förstå karma: du skördar var du sår.

 💖

 Wayne Dyer, där han säger att: “Hur folk behandlar dig är deras karma; hur du reagerar är din.” Det är en inbjudan att fokusera på hur du agerar istället för att fokusera på hur andra beter sig.

 💖

En buddhistlärare vid namn Ma Jaya Sati Bhagavati sade också något intressant som vi kan använda för att förstå karma: “När du planterar ett frö av kärlek är det du som blommar.” Det är ett sätt att säga att generositet ger mycket mer till dig än den som får.

 

 

Deepak Chopra  citat: “Karma, när det förstås korrekt, är bara mekaniken genom vilken medvetandet manifesterar sig.” Vad han säger är att det är ditt ansvar: om du agerar illa kan du inte förvänta dig ett positivt liv. Ondska leder till mer ondska, precis som att gott leder till mer gott.

 💖

En annan viktig aspekt av karma är evig upprepning. Detta är en idé om att livet kommer ge dig samma upplevelser tills du blivit helt medveten om dem. Ben Okri beskriver det väl: “Lagen är enkel. Varje upplevelse upplevs eller genomlids tills du upplever den ordentligt och fullt för första gången.”

Kram & kärlek 💖

 

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag undrar hur kan jag visste att hon B ska få corona. Jag har ju ser syn tidigare också men det är fel tillfället. Här gång händer det.

Det känns så ledsamt för hon inte förstår hur känns det för mig... jag ska få vaccin snart.

Jag visste bara att hon ska få corona något gång.

Ha det bra

Svar: Ibland vet man bara... kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Är det i mars som jag ska få vaccinet. Jag vill inte blir smittar för jag ska få så annars jag är halv fungerar och halv trasiga.

Är det klart att jag ska få i mars av vaccinet?

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tycker att det är bättre så jag berätta min känslor för henne senare kan jag avsluta med henne utan hon märks... hon förstår aldrig hur viktigt hon är för mig...

Jag hoppas att nästa person tänker inte samma som henne...

Ha det bra

4 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Var intressant att läsa vad Karma är och så sant när man tänker efter.

Varför hör han av sig till mig då han sagt att han är osäker på sina känslor för mig? Jag är kär i honom så det blir jobbigt. Vad vill han med mig egentligen? Kram

Svar: Han handlar egoistiskt, den saken är klar så utsätt dig inte... kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vill inte väl jag ska lät tjatar för C kvinna men ska jag behöver ber om hennes råd om B kvinna. Hon kan hjälpa mig. Vet inte om jag ska skype snart igen med henne?

Ha det bra

6 MN:

skriven

Det där behövde jag läsa. Min karma är säkert väldigt dålig just nu, jag har gjort ogenomtänkta val - dock utan att ångra dem (!)
I hjärtat är jag god (strävar åtminstone efter att vara) men i handling är jag egoistisk.
Får jobba på det...
Kram

7 Läroliv:

skriven

Eckhart Tolle: Vi upplever exakt vad vi är menade att uppleva är något som jag tror på. Fler av dessa som du skriver om stämmer ju också. Har nog rätt bra förstått hur mitt liv ska vara och lever det så bra som jag bara kan, inte alltid så lätt, men tålamod är något som jag fått överlag. Byschar inte upp mig så lätt, det är ju ingen mening med det. Blir det ett till liv för mig så hoppas jag att det blir mer lättsamt, för detta livet har verkligen varit en berg och dalbana. I och för sig intressant och lärorikt, men känns ibland utmattande. Kommer nog vara rätt trött när jag går över till andra sidan.

Kram

8 Nornan:

skriven

Karma, ett ämne som ofta kommit upp i samtal med mina barn med tanke på vad vi genomgått senaste åren...

Och igår kom hovrättsdomen -Friad från alla anklagelser!
Förstå den Lyckan! Jag fulgrät, hela kroppen min skakade och jag mådde samtidigt illa och fick rusa på toa... Efteråt förstår jag att det helt enkelt var oron som lämnade kroppen och i natt har jag sovit gott för första gången på nästan tre år.

Hon fick upprättelse. Kan knappt fortfarande förstå det är sant. Karma kom ikapp och bet en stor tugga av röven på rätt person!

Tack Gud och alla änglar och tack Es för din seans som fick mig att orka sista biten. Nu kan livet äntligen börja på riktigt 💚🌷

9 Anneli:

skriven

Jag gillar citatet: "Hur folk behandlar dig är deras karma; hur du reagerar är din."

Jag försöker att tänka och leva så. Inte låta någon negativ människa bo i mitt huvud, inte låta en kommentar "nå mig". Jag är rätt bra på att låta saker liksom rinna av mig och jag är inte långsint. Men ibland blir jag irriterad på mig själv att jag upplevs för snäll. Och jag jobbar på det och visst händer det att jag säger ifrån. Men bättre kan jag bli!

Idag blir det att måla naglarna, både händer (ljus neutral färg) och tånaglar (röda-alltid). Lägga ansiktsmask. Promenera. Försöka meditera.

I morgon ska jag jobba. Det är kaos på jobbet och nu förlitar man på mig. Var ju lite detta jag INTE ville tillbaka till...

Trevlig onsdag!

Kram!

Svar: Härligt att du tar hand om dig och pysslar om !!! Du är en viktig person på jobbet och det kan du hantera... kram :)
Esmaralda

10 B:

skriven

Godmorgon ❤️
Har börjat drömma om en viss person, och tänka att jag kanske behöver något mer.. någon som är lite mer handlingskraftig och mer äventyrlig och som också vill ha de där lite mer äventyrliga livet.. som kan peppa upp mig. har jag rätt i min känsla, kanske inte just han i mina drömmar, men något mer liknande? Kram

11 Sus:

skriven

Hej
Allt är ens eget fel.....
Jag skulle gärna vilja veta vad det är jag ska lära mig....
Love sus

Svar: Ja då får tänka efter vad som upprepas.. och då kan nog insikten komma kring vad du behöver göra.. kram :)
Esmaralda

12 <3:

skriven

Hej esmeralda, snart nämner sig min bokning. Jag vet inte. Jag vill så gärna men ändå rädd det ska se fult ut. Kommer jag bli nöjd hos kvinnan i kalmar?

13 Sus:

skriven

Hej
Allt är ens eget fel.....
Jag skulle gärna vilja veta vad det är jag ska lära mig....
Love sus

14 Rebecca :

skriven

Jag är fick just reda på att jag är gravid..min pojkvän vill inte behålla. Jag vet inte vad jag vill. Blir nog abort..rädd att det ska göra ont. Kommer det lösa sig hur det än blir? Kram

Svar: Ja oavsett så löser det sig, fatta ditt eget beslut och tänk igenom, kram :)
Esmaralda

15 Skrållann:

skriven

Hej!
”Gott leder till mer gott” det är klokt och det tror jag på;)
Skickade in ansökan sent igårkväll till jobbet på en daglig verksamhet, en ”omsorgsgård”. Jag känner verkligen att de skulle kunna vara min grej. Idag tänker jag på hur jag kunde formulerat mig annorlunda och kanske bättre i ansökan. Vad tror och känner du? Hur stor chans har jag på jobbet?

Kram❤️

16 mona:

skriven

Hej , min lilla fråga är;Jag har kommit i kontakt med en man via nätet.som intresserar mej mycket. Ska jag gå vidare med detta. Tyvärr är han gift!!Trodde jag lämnat kärlek bakom mej , men tydligen är det inte så!Vi har inte träffats ännu, Hälsningar till Dej.

Svar: Han är ute efter bekräftelse så var försiktig, kram :)
Esmaralda

17 EPM :

skriven

Kloka ord! ❤️
Sant..

Vaknar och läser att smittan ökat markant i Åre pga sportlovsturisterna. Varför är folk idioter! Vill de ha kvar smittan? Varje gång det minskar så verkar folk glömma restriktioner och sunt förnuft och tänka att skidresor och stora fester är en j-a mänsklig rättighet- det är ett för livet basalt behov att få åka utför i v 7 och 8. Tydligen. 😡

A:s bror har nu förstått vidden av hur dotterns mamma betedde sig mot A innan (misshandeln mm) och hur hon utnyttjat honom efter att relationen tog slut. Han tänker göra en orosanmälan på dottern. A är ganska lättad över det. Jag också. Ser du nåt om detta?

Kram

18 <3:

skriven

Intressant läsning idag om karma.

Vad är det med mamma igen.Hon verkar så stressad och sur i onödan. Hon har inga måsten alls på dagarna och träffar vänninor och är ute och går med dem ?
Det är som att både hon och min bror inte riktigt kan glädjas med mig att jag försöker orka och ge mig och A lite egen tid och bygga upp en relation. Inte avundsjuka kanske men det känns lite så. Svårt att förklara. Tycker A verkligen försöker nu och det är sådan stor skillnad nu när P inte umgås med oss. Han vill mih väl och verkar längta efter mig och min lilla skrutt nät vi inte ses. Tar vi detta framåt nu ?
Kram
💗💗

Svar: Jag tror att mamma är stressad av hela situationen... kram :)
Esmaralda

19 Nenna:

skriven

Hej Es,

Den här tycker jag är bra
”karma is only a bitch if you are”.

Känns som att det lossnat lite på dejting fronten. En man känns extra intressant. Kan det vara han? 🧡

Kram 🤗

Svar: Så kan det vara, träffa honom och känn in, det märker snabbt vilket, kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

Godmorgon

Inatt har jag sovit så sjukt dåligt. Först hade jag svårt att somna och det känns som jag inte har sovit på hela natten. Men det har jag men sjukt oroligt..

Igår gjorde jag en fuling och pratade med en förälder till ett barn som ska börja i den klassen jag vill ha. (Har bra kontakt med föräldrarna sen innan). Hon lovade att maila chefen att de ville ha mig i F-klassen. Så jag hoppas han lyssnar...

Igår drömde jag att du svarade att jag skulle då barn nästa höst. Kan det ligga något i det eller var det bara en önskan?

J fortsätter smsa...

Idag ska jag till tandläkaren. Wihoo... hatar det...

Kram

Svar: Jag ser inte när, men visst kommer du att få barn..... kram :)
Esmaralda

21 naturvän:

skriven

Godmorgon!

Interessant , jag undrar när man har "betalat av sina dåliga handlingar" förtår att man inte kan sätta ngn speciellt tid, men det finns ju trots allt människor som gjort mkt orätt och hemskheter. Kommer verkligen alla till insikt så småningom ? Tankarna snurrar!

I dag skall min bok The Journey av Brandon Bayes landa i brevlådan, hon har healat sig själv från tumör i livmodern, kan ju vara den bok du skrev om Esmaralda.

Nere hos mig kvittrar fåglarna och det är verkligen vår i luften, tulpaner och påskliljor lyser upp hela vardagsrummet!

Köpt ngra skulpturer av en konstnär jag fastnat för, hoppas bara orka åka dit och hämta dem, hade tänkt göra en utflykt i samma veva, får se hur det blir.

Nu skall jag börja min dag med långpromenad, fast jag är otroligt seg och trött!

Kram

Svar: Nej alla kommer inte till insikt i detta livet utan för somliga kan de behövas ett ental liv ! Jag tror det kan vara hennes bok jag menade... jag har läst den.. och den har mycket att ge ! Kram :)
Esmaralda

22 Lotta:

skriven

Intressant. Den eviga upprepningen känner jag igen :)))) Verkligen. Mitt liv om jag ser tillbaka upprepar sig i samma mönster om exakt samma saker. Med andra ord lär jag mig inte av det. Försöker förstå men nej, icke.

Undrar om sonen klarar sin omtenta nu?

Kram L

Svar: Du lär dig, hela tiden även om det inte känns så... sonen har god chans att klara sin omtenta, kram :)
Esmaralda

23 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag har ingen kontakt med min exman och dotterns papp eftersom han inte vill det. Kommer vi någonsin att kunna ha kontakt igen, på något sätt?
Tycker han agerar väldigt omoget och fel, men kan inte göra något åt saken.

Kram

Svar: Ser inte ut som om ni två kommer nära varann men en dag kommer han och dottern att ha kontakt, kram :)
Esmaralda

24 Pia1:

skriven

Neeej det kan inte stämma på mig 🤣
Varje positiv tanke eller glädje leder oavkortat till Murphys lag i mitt liv 😏
Jo jag kan se att traumat har någon sorts betydelse - men det kunde gärna få ta slut, helst igår.
Nåväl.
Jag bestämde mig att ta den fega försiktiga vägen och byta VC med min läkare ändå.
Så hoppas jag att en dag vara stark nog och ha min vårdplan tillräckligt färdig för att klara att byta tillbaka till "vem som helst".
Behöver inte höra fler gånger att jag fantiserar om skadorna och borde he upp 🦓

Svar: Exakt !!! Kram :)
Esmaralda

25 Linda:

skriven

Man får sig en tankeställare då man läser dessa citat, och betydelsen av dem. Har nog stundtals varit en egoistisk person som gjort mycket fel i mitt liv. Hoppas jag lyckats göra något gott där emellan också, så lite god karma kan komma i ens väg också. Försöker nog vara en bättre person nu, än vad jag var tidigare. Försöker ta medvetna val som är rätt. Lyckas väl inte alltid, men man får lära sig av sina misstag.

Ha en fin dag alla!

Svar: Ja, du är helt på rätt väg... kram :)
Esmaralda

26 Helena Ir:

skriven

Den där Karman, funderade jag på rätt mycket en gång i tiden, var det den som gjorde att jag ansåg mig få betala för tidigare misstag/dumheter. Men så kan det också vara så att det var sånt jag skulle gå igenom.

Jag har fått höra att jag är en gammal själ, och levt många liv, trots det så har jag säkert en hel del att lära :)

Pratade med min bästis igår, vi har ju känt varandra sen barnsben. Jag är fortfarande glad idag.. :)

Ha det så fint!

Kram

Svar: Finns inget bättre än bästisar... ger så mycket god energi... kram :)
Esmaralda

27 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det var ord och inga visor ;-)
Ett knippe bra citat att ta till sig. Det om hur andras handlingar mot dig är deras karma och hur jag reagerar min var bra att bli påmind om <3

Idag är det tydligen min och andra sverigefinnars dag ! Hurra hurra för oss !

Ha en fabulös Onsdag och mitt i veckan "lördag"

Kram Anki med flock

Svar: Hurra för er !!!! :) kram :)
Esmaralda

28 Skorpan:

skriven

Om jag tänker illa om nån ja då tänker jag det om mig själv, okej... O för att förstå vad arbetslöshet innebär blev jag sparkad två gånger eftersom jag inte förstod innebörden efter första gången, ahaa... Ja nu är jag väl klokare igen, eller så inte ;).

Helt ur varv, trött o på jävligt humör, inte alls jag egentligen. Jo trött, men för det mesta på bra humör. Börjar så smått tro att det kan vara nåt annat som spökar här, hormoner eller nåt annat, vad tror du Es? Kan tyvärr inte haspla ur mig allt som jag skulle vilja, typ i still med "vad var det jag sa", nån spärr måste jag ju ändå ha, men jösses vad jag skulle vilja säga ;).

Onsdag o jag ser veckoslutsljuset i tunneln ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, ibland får man helt enkelt bita ihop även om " vad var det jag sa" skulle sitta som en smäck :) kram :)
Esmaralda

29 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Du skrev igår att Brianna var trött. Börjar hon få slut på energi? Är det något jag kan göra för att hon ska få mer energi eller ser de ut som om jag förlorar henne? Kram Zoey 💕

Svar: Hon håller nog ihop ett tag till.. men inte så länge och det är den naturliga gången.... kram :)
Esmaralda

30 EE:

skriven

Fastnade o det där med att fokusera på hur man agerar istället för hur andra reagerar. Köndes som nåt jag behövde just nu.

Ibland kommer dina inlägg just när man behöver läsa vissa saker.

Tyvärr tror jag inte samtalsterapi kommer hjälpa. Vi testade det för två år sen ungefär.

Men tydligen så är ingen handling i hans liv hans val. Utan han har bara hängt med och gjort egna val. Vilket jag tycker låter underligt. Det blir som jag eller andra tvingat honom till hela hans liv. Låter som han skyller sina val i livet som han inte är nöjd med på mig eller andra i hans omgivning.

Dags att börja agera efter plan B. Och fokusera på hur jag agerar ist för hur jag reagerar på hur han beter sig.

Tack för kloka ord!!

Svar: För somliga kan det vara svårt att ta konsekvenserna av sitt handlande.. man har i stort sett alltid ett val... kram :)
Esmaralda

31 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Vad är sannolikheten att nästa gång jag blir förälskad så är det i min livspartner?

Kram

32 Smöla:

skriven

Jag vill gärna ha en ljusglimt i mitt liv nu.. ser du något som är på väg?

Svar: Du gör ett bra val snart som innebär att en hel del positivt kommer.. kram :)
Esmaralda

33 Anonym:

skriven

Ser du om mensen kommer eller ska jag vara orolig?

34 GP:

skriven

Vad intressant med ett inlägg om karma, speciellt det här med att samma upplevelse kommer upprepa sig tills man har lärt sig något av det.


I dag var jag på en intervju för en tjänst som boendestödjare. Jag fick en väldigt bra bild av tjänsten och jag hoppas verkligen på att jag får jobbet. Ser du om jag har goda chanser att få jobbet?


Hoppas du får en fin dag Es :)

Kram

Svar: Du har god chans.. över 70 %, kram :)
Esmaralda

35 Andreas:

skriven

Nu hände det som stod i min spådom Ez, det som jag inte trodde på. Jag flyttar till den världsdelen om tre veckor och bostad och jobb är klart. Kan knappt fatta detta fantastiska. Tusen tack Ez för utan ditt konkreta råd hade inte detta hänt. Kramar

Svar: Jag är så glad för din skull och tackar för påsen med gammalt lakrits.. precis vad jag gillar !!! Kram :)
Esmaralda

36 MH:

skriven

Hej!
Intressant ämne idag.
Tror absolut att saker upprepar sej tills man lärt sej.

Undrar om jag får praktikplats jag sökt?

Kram

Svar: Chansen är god, runt 75 %.. kram :)
Esmaralda

37 Lilla m:

skriven

Hej Es varför känner jag sån ångest över att träffa honom (el nån överhuvudtaget)?

38 Skorpan:

skriven

Grattis Andreas!
Låter som spännande tider :).
Kram Skorpan

39 Mercan :

skriven

Esmaralda i går såg jag att vissa saker som jag har skickat till min syster har försvunit i mobilen i Messenger, jag har virus i telefonen 😲 jag vågar inte säga till min bror, han kommer att vara orolig 😖kommer de att göra kredit stöld Esmaralda från min syster bror 😭😭😭

40 Anneli:

skriven

Efter att ha tränat, legat på spikmattan. Lyssnat på lugn musik och bara varit, så har du rätt, jag klarar det. Blir lite frustrerad i stunden men det gick över nu 🙂 bara ta ett djupt andetag. Snart blir det lunch och sen en promenad, 10 grader ute, what!! 😀

Har svårt att planera närtid just nu, för allt förändras hela tiden, det blir inte som jag tänker. Så nu tänker jag bara go with the flow. Kanske försöka manifestera kärleken istället!

Ha en fin dag!

Svar: Faktum är att du klarar så mycket mer än du tror :) kram :)
Esmaralda

41 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, kommer P höra av sig om någon pardejt med oss. Känns så märkligt med hans tjej C. Hört från flera håll att hon håller honom hårt och vi har märkt att hon är lite missunsam. Kanske blev pinsamt för henne att jag fick nyss om hennes otrohet. Är det mig hon har ngt emot nu ? Kommer P och C gå från varandra för gott ? Han är värd ngt bättre. En glad tjej som tycker om honom för den han är.
Kram

42 Skorpan:

skriven

Tack Es för att du håller med mig gällande att "knipa ihop truten". Det hela skulle inte leda till något bra, men aj så det skulle sitta bra ;). Är dock inte en elak person, innerst inne ;)...

Sportlov o fallen ökar i rasande fart, hur sjutton skall allt detta sluta? Känns inte vidare positivt o vaccineringarna som inte kommer igång pga för lite vaccin. Får se om en själv är vaccinerad om ett år?

Känns lite som att livet rullar på o jag har fallit av kärran, för länge sen ;D. Ja inget händer ju, i mitt liv. Trist men sant...
Kram Skorpan

43 Luna:

skriven

Intressant! Jag älskar ju ordet karma.

Mitt i veckan och dagarna rullar på. Får du till dig något spontant om mig?

Läste något om besök i gäststugan så antar att du har fullt upp och MG är väl helt vild😁 Kram

44 Tuss:

skriven

Hej,
Är han här för att han genuint vill umgås med mej eller är det mera för hans egen bekvämlighet?
Kram

45 HS:

skriven

Kloka ord. Tack för påminnelse om de universella lagarna :)

Var det massören jag såg på gymmet igår? Jag ville inte gå fram, kändes inte som att det var rätt situation. Var det en slump att han hamnade på löpbandet framför mig, med spegeln framför?

Kram

Svar: Ja jag tror det var massören, kram :)
Esmaralda

46 Sessan:

skriven

Tja... jag är en såndär naiv idiot som gjort gott för andra hela livet utan någon baktanke om att komma till himlen eller få något tack. Men karma har inte varit särskilt snällt mot mig eller min familj för det. Och familjen är också världens snällaste.
Och nä jag kan inte tänka mig att meningen är att jag ska sitta med svår värk och inte orka delta i livet eller ens så nya karmafrön :(
Försöker ha en positiv utblick men det är svårt.
Sorry för gnäll...

47 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Kommer det några nya talismaner snart?

Svar: Nu under våren ska jag ta en ny kull... kram :)
Esmaralda

48 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Det är inte så mycket för egen del som för vår dotters del som jag vill ha kontakt med honom. Det är ju för vårt barns skull.

I en seans såg du att då vår dotter är äldre och själv tar kontakt med honom så kommer hon och han att stå varandra nära. Stämmer det fortfarande eller har det ändrats?

Kram

Svar: Nej det ser ut ungefär på samma sätt... att de kommer ha kontakt en dag.. kram :)
Esmaralda

49 Mv21:

skriven

Hej
Bör jag ta den fasta tjänsten eller vänta?

50 Bbv:

skriven

Hej E!
Vad ser du angående kärlek? Någon som jag blir intresserad av snart? kram :)

51 Bbv:

skriven

Hej E!
Vad ser du angående kärlek? Någon som jag blir intresserad av snart? kram :)

52 Lenafena:

skriven

Tänker M någonsin på hur hon lurade min nu döde ex-man? Hon Struntade ju helt i våra barn. När klipper karma till henne? En del folk verkar ju aldrig behöva konfrontera sin karma. Ryser när jag tänker på henne!

Svar: Hon får sitt, den saken är klar... ge henne ingen energi genom att ens tänka på henne... kram :)
Esmaralda

53 Anonym Isah :

skriven

Efter ett halvår här så mötte jag första personen som var en av de som inte räddade mig när jag var liten. Jag hälsade inte. Jag fick däremot ett snabbt ögonkontakt där jag snabbt men ”naturligt” vände blicken som att jag bara mötte ögonen som vilken främling som helst som råkat kolla åt de hållet. Jag vände mig inte om.

Jag tror inte det, men undrar om personen kände igen mig?

Ps: har sociopaterna koll på mig en idag? Imed att de hade kvar iallafall person nummer. Så är rädd att de ska veta vart jag bor. Jag är inte riktigt riktigt där än att jag vill möta dom.


Kram!

Svar: Nej jag tror inte personen kände igen dig ! Känns inte som om de har någon större koll på dig, kram :)
Esmaralda

54 Browallia:

skriven

Karma tror jag helt och fullt på :)

Den här veckan tar min sjukskrivning slut, kommer det bli förlängt utan nåt krångel denna gången?

Kram Browallia

55 SusanneAmalia :

skriven

God onsdag..
Varför är livet så konstigt tänker jag ibland..
Vilka konstiga situationer man hamnar i.

Jag är ju adopterad. Föddes men ingen ville ha mig. Min adoptivmamma var tvungen att ta mig annars hade hon inte fått något barn alls.
Jag var ful tjock och oönskad. Min mammas stora sorg i livet var att hon inte fick välja barn. Hon hade velat åka runt och välja på alla barnhem.
Resten av hennes liv har hon spenderat till att hitta det rätta barnet för henne.
Hon har pekat ut vilket barn som skulle passa henne bra. Alla är små gråa möss som sitter och pluggar i någon skrubb och nästan inte finns.
Förstår ni hur fel det blev.. Hmmmm
Men jag har undrat över hennes karma.
Akta dig för allt..
Själv är hon rädd för allt.
Vilket gör att hon lever i förnekelse.
Hon är så rädd att förlora pengar att att hon förlorar allt men hon vill ha allt som andra har.. Så hon vänder alla mot alla..
Hon sticker in kilar. så nu är livet rörigt.
Hon "städade" på en gravplats för att hon inte tyckte om utsmycknibgen. Tog bort nallar leksaker mm. Nu kan man inte sätta något på vår grav då blir då blir allt utslängt på marken.
Karma.
Men hur kan man leva ett liv i hat??
Hon hatar mig och spenderar sin tid med att vända alla mot mig. Hon ringer mina barn och beklagar sig och hon ringer mitt svartsjuka ex och talar om att jag har sex med många???
Så nu ringer han och kallar mig för hora min mamma håller sig borta och min son är djupt deprimerad eftersom han har ont av cancervården.
Livet är underligt ibland..

Men annars är allt bra.. Åker skidor så offta jag kan tränar på balansbräda. Sjriver mycket och läser mycket. Jagar myndigheter tillstånd och mäklare.

Går ut med EllaBella..

I kväll blir det lasagne. Sallad och en flaska vin. Italienskt
VALPOCELLA RIPASSO Pasqua 119kr gjort på corvina druvan. Smakrikt men mjukt.

På söndag blir det flykt till Rome alpin. Utför..

Så skönt man tänker inte när man åker skidor då njuter man..

Ta hand om er alla och jag hopoas att erat vardagsliv innehåller glädje kärlek gemenskap. Harmoni även fast det är Coronatider..

EllaBella och Saga hälsar.

Svar: Ja, somliga människor är sin egen värsta fiende och man ska se upp så de inte tar för mycket av ens energi.. det är allt man kan göra.... härligt med utförsåkning på söndag :) Kram :)
Esmaralda

56 <3:

skriven

Hej esmeralda, nu är det bara några dagar kvar till behandlingen. Kommer jag bli nöjd, kommer jag ångra dessa pengar?

57 Mercan :

skriven

Esmaralda finns det inte shans till skadestånd från Ica, jag ska berätta till min läkare, jag mår inte bra psykisk, jag blev där illa behandlad, jag städade skit i toaleterna, de var vämslig skit, jag blev där psykos 😞det har gått flera år sedan dess, men jag mår illa av det 😕

58 F:

skriven

Hej esmeralda undrar om du ser något roligt på väg in i mitt liv kram 🤗

59 F:

skriven

Hej esmeralda undrar om du ser något roligt på väg in i mitt liv kram 🤗

60 Hjärter dam:

skriven

Vill hoppas och tro att jag inte bara sått så jag får skörda dåliga skördar..

Idag är en tung dag, min käre pappa somnade in igår😧.. hoppas han har det bra nu och slipper smärta..

Kram ❤️

61 Camilla:

skriven

Kul att läsa. Tack för alla intressanta inlägg. Nu måste väl mannen ha tagit bort numret eftersom kontakten är avslutad🙂 Ska hennes situation vara såhär hela året eller kommer det en bra förändring?

Hoppas att allt är väl med dig fina Es. Stor kram

62 Mercan :

skriven

Esmaralda jag mår inte bra psykisk, när min bror var spädbarn i Tyskland min mor bad mıg att jag ska stoppa i tvätmaskinen min brors baby kläder, men någon från första våningen har tvättat innan jag och har glömt kalsong 😖min brors kläder har tbättats tillsammans, jag borde titta innan 😫😫😫jag är var så dum 😥min sister tvättade en gång till baby kläderna men jag mår illa av det 😕 på grund av mıg 😟

Svar: Ingen fara alls, det var ju en bagatell, kram :)
Esmaralda

63 She:

skriven

Glömde dom att gratta mig, eller värderar de mig inte längre så högt som vän? Känns lite som att det ganska lätt blir avbokade träffar, som jag också initierat..
Kram

64 Luna:

skriven

Jaha! Då har exet lagt upp på FB att han är i ett förhållande och här sitter man ensam som vanligt. Less på att inget positivt händer hur jag än försöker😕 Får se hur länge det håller mellan dem. En trött och uppgiven kram från mig!

65 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för ditt stöd 😊 jag mår bra nu 🙂🤗😄

66 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Vad är sannolikheten att nästa gång jag blir förälskad så är det i min livspartner?

Kram

Svar: Den möjligheten finns absolut, kram :)
Esmaralda

67 Mercan :

skriven

Vi var då Azulanter i bygnaden och tvätmaskinerna var för allmänt bruk 😞tack Esmaralda för ditt stöd 😔

68 Tiss:

skriven

Hej Es!
Kanske en märklig fråga kanske, men kan man be änglarna och universum om att en person ska agera på ett speciellt sätt vid en viss situation? Detta behöver inte vara en dålig situation utan kan lika gärna vara en bra.

Svar: Ja, du kan be änglarna och universum om precis vad du vill, kram :)
Esmaralda

69 Luna:

skriven

Mailade chefen men fick inget svar så bara att glömma. Vart tog allt vägen Es? Fattar ingenting!
Ha en mysig afton! Kram

70 Mercan :

skriven

Jag mår nu bra Esmaralda tack så mycket för ditt stöd 😊 Tack Esmaralda 🙂

71 Helena Ir:

skriven

Tack Anki, för påminnelsen om denna dag..vi är väl några här på bloggen.

Ha det bra vännen <3

Kram

72 Linda:

skriven

Hej det känns väldigt hopplöst dröjer det länge tills innan han dyker upp som jag ska spendera livet med ? Kram

73 AnnaK:

skriven

Har nog en sjuhelvetes massa dålig karma att beta av vad det verkar 😄 Är dock ingen jättehemsk människa tycker jag men men...

Så oändligt trött igen, vill bara sova. Önskar jag hade någon att lämpa över allt på mellan varven.....och som var gentleman nog att skotta min parkering och inte sitta i bilen och vänta att jag blir klar 😄

Kram 🤗

74 HS:

skriven

Tack för svar, tyckte väl att det var han.

Jag har ett litet dilemma här.

Han är en väldigt duktig massör och håller på att fixa min högra skuldra. Jag har kronisk stelhet och smärta där som är ett kroppsminne av traumat. Så jag behöver jobba med detta nu parallellt med hypnosterapin. Utöver detta har jag mina biomekaniska problem i ryggen från strålbehandlingen. Nästa vecka har jag även bokat tid till en fysioterapeut.

Nu är saken den att han ser bra ut och vi klickar i personkemin. Känner han också av den här... energin?

Om jag måste välja mellan en bra massör och en bra älskare så väljer jag just nu en bra massör men helst vill jag ha både och, haha... Jag vill nog inte byta massör nu när han har satt sig in i mitt problem. Har inte vågat fråga ännu om han är singel.

Kvinnan som jag dejtat lite har varit upptagen med annat ett tag, tror att det håller på att rinna ut i sanden.

Kram

75 HS:

skriven

Till SusanneAmalia (55):

Så hemskt att läsa, har läst tidigare det du skrivit om din adoptivmamma. Beklagar att du behövt uppleva detta. Var rädd om dig, kom ihåg att du är värd det bästa här i livet.

76 Mercan :

skriven

Esmaralda psikiskt har jag skador från Ica. Du sa att jag ska inte räckna med skadestånd, men jag mår illa, jag städade vämslig skit i toaleterna, jag känner att allt som jag rört med händerna t ex El tandborsten kopparna är skitiga av mina händer, och min bror har rört min skitig telefon då jag hamnade i psikiatrin 😞

Svar: Du tänker på allt elände och det ska du sluta med... det finns ingenting gammalt som du gjort som skadar dig idag , ingenting alls, kram :)
Esmaralda

77 Mercan :

skriven

Jag har städat med handskar men det var vämsligt😞jag fick diarie 🙁

78 Luna:

skriven

Träffade min granne som jag bor 1 m ifrån. Kvinna. 50 års åldern. Helt frisk. Berättade att hon höll på dö av coronan för 2 veckor sen. Ambulansen hämtade henne med temp på 40.7. Syresättning på 40% och proppar i lungorna. Legat på IVA 1 vecka och mår nu bra tack och lov. Och här har jag som granne inte vetat nånting att hon varit så illa däran. Lite i chock faktiskt. Hon tackade sina änglar för att hon överlevde. Phew Es! Hoppas att du inte ser någon fara kring mig! Var rädda om er allihop! Kram

Svar: Vad skönt att hon klarade sig men det var med nöd och näppe ! Jag ser ingen varning kring dig, kram :)
Esmaralda

79 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg att det blir inte skadestånd. Det har gått flera år och shefen hade frågat mig om någon i familjen är sjuk,idiot. Och jag är så dum svarade min far schizofreni. Men jag är så psikiskt skadad det var vämsligt även väggarna vilka idioter leverantören eller personalen. Jag vill att det ska inte störa mig i psiket. När jag blev sjuk i arbetsplatsen idioten kallade polis de körde mig till psikiatrin och idioten shefen har inte ringt min syster, och när min syster har ringt idioten har svarat vet inte, min syster har varit orolig hela natten. Min sister alltid fanns för mig, hon frågade mig om de görde mıg illa, jag har svarat Nej omedveetet. Jag ska inte få skadestånd Esmaralda men jag vill inte att det ska störa mitt psike

80 Bjork:

skriven

Hej kommer jag förlova med ?

och bo i hus

Kram

Svar: Du kommer förlova dig, kram :)
Esmaralda

81 Till Susanne Amalia:

skriven

Du är stark och det har du visat genom att ha så mycket mer empatisk förmåga än din adoptivmamma någonsin haft. Hon lyckades inte invadera din själ så sträck på dig och var stolt för detta. Jag brukar läsa dina kommentar och le för mig själv när jag känner din livsglädje och spontanitet. Kram från Anders.

82 Liz:

skriven

Jag blev spådd att leva i tre trassliga relationer och nu har jag gjort det. Tog mig nyss fri från den sista och tredje och aldrig mer säger jag. Nu är det bara jag och det känns befriande. Kram.

83 ullie:

skriven

Intressant inlägg. fast det är det ju oftast hos dej :) <3

varför är man en grubblare över saker man tom kan ha svårt att gå vidare ?

84 Lill:

skriven

Tack🙏 Behöver din hjälp för att hjälpa mig med hur jag ska agera.
Jag har blivit väldigt ila behandlad av min sambos barn med respektive. Det enda jag har gjort är att bry mig för mycket...men det bottnar i annat.
Jag reagerar med sorg och ilska mot min sambo men det hjälper såklart inte .... vad mer kan jag göra.. Kram

85 <3:

skriven

Hej esmeralda. kommer L man få komma till sverige nu på besök ?

86 <3:

skriven

Hej esmeralda. kommer L man få komma till sverige nu på besök ?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: