Framme !!

 
Nu är vi framme i Kalmar... och det började med massa snö hemifrån.. men ju längre iväg från Skåne vi kom... desto mer   hyfsat blev det med snön
 
Två fikapauser med medhavt kaffe o macka... det gjorde gott och så drog vi en och annan slagdänga också så vi vaknade vi till liv ordentligt.
 
Framåt eftermiddagen anlände vi till  Boholmarna utanför Kalmar... och upptäckte att vårt hus ligger liksom längst ut på spetsen med havet på två håll.
Man tackar !!
 
En alldeles underbar husvärd.. som tog emot oss så väl.. och som till och med erbjudit sig att handla åt oss.   En fräsch och läcker stuga... så väldstädad och läcker !
Här kommer vi att trivas
 
 
Just nu syns de inte men massa ankor och svanar huserar här vid strandkanten... svanar som är grå... är det månne svanbarn eller en speciell sort ?
 
Hur som helst så hälsade de oss välkomna med ett väldigt gott kacklande och i  morgon blir det  lite payback med godsaker åt fjäderfäna !
 
Som tack för den kacklande hläsningsceremonin !
 
En av de grå svanarna studerade oss lite exra - vi får se vad det leder till.
Både jag och Nettan fick en speciell känsla...
 
 
Här vid matbordet kommer Nettan att husera.... och hålla era regressioner och spådomar..
 
 
Underbar utsikt !!
 
 
 
 
Första middagen hade vi  fix o färdig med oss..  och med  överblivna ljus och servetter från julen.... Janssons frestelse med ägg och sallad... och det var lite som att julen kom tillbaka :)
Alldeles underbart !
 
 
Här har Nettan dragit sig tillbaka på sin kammare !
 
 
Lite trötta var vi och efter Mästerkocken sade vi gonatt
men  en annan drog sig tillbaka med Netflix i sängen :)
Kram & kärlek 💗
 
 
 
 
 
1 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag få dessa nya hörapparat men annat typ?

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag kommer var redo för en vita lögn. Kommer alla glömma efteråt också... bara undvika sanningen om B kvinna inför imorgon...

Ha det bra

3 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Kommer jag träffa min stora kärlek? om jag gör det när ungefär? är det någon jag känner? vet vem det är? Kram

4 sus:

skriven

hej
så fint ....
härligt att va framme....
några vibbar här?
love sus

5 En Ängel Med Stort hjärta :

skriven

Hejsan kära ni båda!

Vilket väder så kom ni iväg till slut...
Det ser ju riktigt mysigt ut ha det så fint o ta hand om er🙏💜💜🤗

Fråga
Jag har sån beslutsångest för vaccinet mot covid-19 som jag berättade för dig o du trodde jag fick bästa svaret av läkaren. Jag vet ju som jag skrev till dig att vi Mediala inte siar om sjukdom! Men det här är så svårt!! Ena dan säger min Intuition ta den o nästa dag vänta... jag får liksom ingen lugn o ro o det ger stress! Stress ska vi som har cancer akta oss för ju. Har bett våra underbara Änglar om hjälp, nära o kära på andra sidan men jag får absolut inget svar! Ibland när jag sitter med tända ljus o filosoferar så blinkar det till lite här o var o då brukar jag ställa frågan är det nån som kan ge mig ett svar? För jag har inte svaret själv🥺😔
Om du o Nettan blir erbjudna vaccinet, skulle ni ta det då?
Är lady bug aktiv ännu?
Hoppas så på ett svar🙏🌹🌹

Kram o kärlek från Skåneland
Ha det så fint på er resa tjejer 🤗❤️❤️☀️

Svar: Ja, jag kommer ta vaccinet och bedömer att om jag får corona så blir det värre effekter än jag får av vaccinet.Nettan kommer också att vaccinera sig. Ladybug är aktiv.. inte lika start som från början men hon är aktiv och gör sitt allra bästa, kram :)
Esmaralda

6 Läroliv:

skriven

Så skönt att ni är framme och att allt gick bra. Vackert boende och vilken vacker utsikt, förstår att det känns bra, där blir en härlig tid för er båda. Extra spännande med svanen, och vad som nog kommer till er med den.

Ha det riktigt skönt.

Kram

7 Mikael:

skriven

Så det blev inte måndag hela veckan trots allt :)

Värden tänkte förstås inte på att ni är från västkusten, han glömde säga till er att ifall ni vaknar en morgon och en av svanarna ser ut att vuxit till sig nå alldeles ordentligt och det står U-137 eller så på den så är det inte en speciell svan som är fågelmärkt eller så, det är inget monster från forntiden heller utan en ubåt som strandat men det ordnar sig, bara ta det lugnt och dricka kaffet i godan ro,
Ubåtarna är rätt vanliga på östkusten, inte så stor idé att ni går ner med kaffe till de, såvida ni inte har vodka med er för ni får nog bara höra en lång ramsa ifall det inte i kaffet :)

Kanske det var miniubåt eller ubåtsdrönare du såg som speciell, det har väl hänt en del, kan hända att det dyker upp uppsträckta militärer med skarpa vapen när ni går till stranden, jag har mött några sådana vid stränderna.

Jag mötte en pratglad ung herre igår, han frågade hur gammal jag är, jag tänkte att nu är sanningens ögonblick inne, barn brukar vara bra sanningsägare så det var bara ta det som en man och säga modigt, gissa hur gammal jag är, han tittade på mig och sa, 23? Jag köpte det direkt, utan att pruta eller tänka efter, flickvännerna var äldre än mig i den åldern så det ska nog bra nu med, ifall ni undrar varför jag är så dum så får jag helt enkelt skylla på ungdomligt ovett, de där ramsorna på youtube är nog inte så dumma ändå :)

Kram
Mikael

Svar: Börjar svanarna anta en stor och märklig form så ska vi vara på vår vakt, den saken är klar :) Kram :)
Esmaralda

8 SarA:

skriven

Ser mysigt ut. Skönt att ni kom fram ordentligt.

Nu har det dykt upp en annan tjänst för mig att söka. Känner en liten tveksamhet långt in i kroppen men det kan ha att göra med att tjänsten känns lite mer avancerad. Förmodligen är det bara en osäkerhet hos mig och rädsla om att bryta upp något som redan är så bra. Men jag behöver något nytt, något som gör att jag utvecklar mig och stärker mitt självförtroende.
Försökte få tag på kontaktpersonen igår för att göra mig hörd innan jag skickar in ansökan, för det kommer jag att göra! Men han var i möten alla 3 gånger jag ringde. Kanske bättre lycka idag.
Tror du att denna tjänsten är något för mig?

Trevlig helg till dig och Nettan.

Svar: Ja jag tror denna tjänst kan vara helt okey för dig.. det blir utmaningar men på ett positivt sätt och du klarar dem fint... kram :)
Esmaralda

9 J:

skriven

Godmorgon✨
Vilken fin utsikt ni kommer ha den tiden ni är i huset 💕
Jo mitt bankärende igår gav inte så mycket. Jag tänker mycket hur det ska gå med det. Ser du något om det ?
Kram

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Man kan inte ju lita på alla... som jag får vet av B kvinna... även från J honom för längsen. Men något har jag förstår att kan inte lita på alla...

Så stämmer det?

Ha det bra

Svar: Man kan inte lita på alla... men de flesta du har runt dig kan du lita på.. kram :)
Esmaralda

11 Pia1:

skriven

Verkligen superfint 😍
Idag fyller jag en massa år igen och får väl se mig som "på dösidan" nu 🙄
Vaknade mitt i natten och bryggde kaffe som en förväntansfull unge trots att det inte blir nån särskild dag så det blir nog mest sova idag 😂
Inget kul att fira när man ser varje år som ännu ett år till spillo i sängen, en tuff påminnelse.
Men, alldeles snart vet jag åtminstone hur jag ska göra med boken och jag ser fram emot att kanske hitta ett hyfsat fokus, just nu har tankarna fastnat på annat håll...
Önskar mig lite klarhet av universum på alla håll och kanter 🙏

Svar: Grattis på din dag.. mitt äldsta barnbarn fyller 19 år idag så jag har nyss beställt en blomma :) Tanken på boken ser det ut som att du tar steget vidare med... kram :)
Esmaralda

12 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Jag tror ni kommer få det kanonfint i stugan och det blir spännande att se vad svanen vill er. Hoppas inte ni fryser bara för kylan kommer indragande, brr så kallt det var i morse.
Fredag igen och det känns lugnt, no plans, som sagt kallt ska det ju bli så man blir väl inne i stugvärmen, men klart att det skulle vara trevligt med sällskap, ser det ut att bli nån träff eller samtal med min hjärtevän snart, vi kanske får en nystart snart?
Ta hand om er och mys så mycket det bara går. Kram😍

13 Dahlia:

skriven

Skönt att ni kom fram till slut och fint är det där!

Es är det en bra tidpunkt idag att fråga kollegan om att ta en fika någon gång med mig efter jobb. Du har tidigare sett ett bra tillfälle kommer för att fråga, är det nu?
Hur skulle det uppfattas?

Svar: Ta det när det faller sig naturligt.. jag tror det uppfattas positivt.. kram :)
Esmaralda

14 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Den mannen som hade känslor för mig men som inte levde ut dem, kan du skönja något om honom? Hur såg han ut? Mörk? Ljus? Vem var det?

Kram

15 Skrållann:

skriven

Hej!
Så härligt att ni är framme och jag ser fram emot att vi i bloggfmiljen får vara med er på resan.
Min syster ska ta kontakt med en större ”caféaktör” och höra om de är intresserade av att ta över hennes verksamhet då de ändå är på orten rätt mycket. Finns möjligheten så hon kan avveckla redan innan sommaren?

Kram❤️

Svar: Ja, möjligheten finns... kram :)
Esmaralda

16 Misstjejen:

skriven

Hej

Vill fråga en sak att jag tänker ofta på att alla gillar mest min bilder på facebook. Finns det någon som onanerar åt min bilder? För det handlar om skönhet?

Ha det bra

17 Anneli:

skriven

Skönt att ni äntligen kom fram välbehållna! Jag gillar inte heller att köra i snö och halka. Bo precis vid havet, vilken drömutsikt 🙂 blir roligt att följa er!

Nu börjar det hända lite... ska skriva på papper idag inom äldrevården och hoppas få börja jobba så fort som möjligt. Väntar bara på extra jobbet på sjukhuset nu. Jag hoppas jag gjort rätt. I värsta fall får jag gå tillbaka till mitt ordinarie jobb, men helst inte.

Ledig idag och ska tvätta och städa och fixa och dona. Och så sushi ikväll såklart!

Trevlig fredag!!

Kram!

Svar: Känns som om du gjort rätt val... kram :)
Esmaralda

18 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, vad fint ni har det! Jag undrar om du ser om jag får förlängning hos min arbetsgivare kanske med nytt uppdrag? Min anställning går snart ut och det låter som att det inte finns något mera jobb där för mig men jag vill så gärna stanna kvar hos denna arbetsgivare nu när jag äntligen fått in foten där. Tack så mycket på förhand! Kram

19 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Vad skönt att höra att ni kom fram till slut! Vädret kan ställa till bra för en ibland. Gud vad mysigt ni har det och gud vilken fint utsikt! Snällt av hyresvärden att han handlar åt er!

Två frågor, min kurator och jag har fortfarande telefonkontakt och igår skulle hon ringa så vi kunde prata, dock ringde hon en timma innan vad hon egentligen skulle ringa men enbart för att säga att vi skulle skjuta upp det till nästa vecka för att hon inte kunde. Hon var kort, nästan gränsen till sur och påpekade oxå att hon minsann inte kunde dela på sig. Fattar att hon kanske var stressad eller hade en dålig dag men ändå, att en patient känner att hen är ivägen för sin kurator är ingen skön känsla.
Mina frågor:
1. Har min kurator diskuterat om mig med någon annan på psyk?
2. Var de mig hon var sur på eller gällde de något annat?
Tusen tack i förhand!
Kram Zoey 💕

Svar: Vad jag ser kring henne är att hon inte är sur på dig... det handlar om helt andra omständigheter som inte alls har med dig att göra.. kram :)
Esmaralda

20 Dunegull:

skriven

Wow så fint! Hoppas ni nu får en supervecka! - väl värd!!!

Får du in ngt kring jobb nu? Närmar det sig att få en ny tjänst eller ligger det förskjutet fram? Någon årstid när du tror? Blir det en bra tjänst?

Kram

Svar: Det verkar som om det närmar sig, men kan inte säga exakt när, kram :)
Esmaralda

21 Rebecca:

skriven

Nej men va mysigt ni har det. Jättefin utsikt. Nu vaknade min reslängtan till liv :) Ha det bra!

22 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Oj så mysigt ni har det. Skönt att åka iväg sådär med en vän. Ser fint ut med snö och sol. Skönt att höra att ni kommit fram.

Vi har bestämt att prova att göra ett nytt försök. Vet inte riktigt hur jag ska känna. Känner mig osäker, rädd, förhoppningsfull ja allt på samma gång. Tankarna snurrar och ibland behöver jag få tyst på maskineriet (hjärnan)
För att fortsätta fokusera.

Som det är sagt nu går det bra så flyttar vi ihop.

Hur ser det ut kommer det att gå hela vägen för oss?
Så långt att vi flyttar ihop?
Kram

23 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du mig som färdig utbildad sjuksköterska?
Kommer jag att komma in på någon utbildning i detta?
Kram

Svar: Ja, du har alla möjligheter att nå detta mål, kram :)
Esmaralda

24 Skorpan:

skriven

Oj så fint det var längs vägen o i stugan kommer ni att få myspysa :). Undrar vad ankan har för budskap åt er o finns det några knytt här? Lite nyfiken ;). O nätet verkar att fungera ;).

Igår hade jag fått ett mail av mig själv o det verkar som om min mail har blivit "hackad". Kollade upp saken o detta skulle ha skett nångång 2019. Utpressning är vad det handlar om, vi har sett vad du sysslar med på porsidorna, typ, o detta ska nu sättas ut åt alla att beskåda om jag inte betalar. Nåja, det gav mig lite skrämselhicka o ledde till lite städande bland mailen o annat. Vad jag nu undrar är om "hackandet" verkligen skett o om det kommer att leda till nåt otrevligt för de vars mailadresser som fanns bland mina mail Es? O nej, inte tänker jag betala nåt! Dags att avskriva den mailadressen tror jag...

Idag ledigt o denna dag tillbringar vi en del av på sjukhuset. Hoppas att allt är okej o att det inte behövs några fler undersökningar...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja herregud vad lurendrejarna kan hitta på !! Nej jag tror inte hackande skett utan de försöker sko sig på folks rädslor, kram :)
Esmaralda

25 <3:

skriven

Kan du se vad som hänt med B ?
Börjar bli orolig.
Kram

26 Zita :

skriven

Hejsan! På er!
Vad mysigt ni har de! Ni får hade fint🌟
Tror du att jag hittar kärleken snart?
Kanske börjar öppna mig lite mer för att se chanserna kanske? efter alla dessa år 🤩🌟🌟kram

27 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Vad skönt att ni kom fram. Det ser ut att vara en trevlig stuga. Fint med havet så nära.
Här har varit lite kallt i natt. Inte så kallt som uppe i norr förstås. Men jag gav ändå Gösta och Lilo lite extra hö igår kväll så att de skulle kunna boa in sig därute. Hoppas inte att de har frusit fast. Jag har inte varit ute med maten än.
Willem och Berit tycker att jag ska masa mig upp ur sängen. De sitter utanför gallret och stirrar på mig (när man har frigående kanin inomhus får man bura in sig själv på natten därav gallret).
Willem har börjat få väldigt dåligt korttidsminne. Direkt när jag har gett honom mat glömmer han bort det och hävdar intensivt att han inte fått något än. Däremot verkar långtidsminnet vara intakt för han blir väldigt glad när mamma kommer för då minns han att hon brukar sticka till honom lite godis när hon kommer.
Willem har också fått ett nytt intresse. Han är imponerad av mammas matlagning och älskar när hon lagar mat åt oss. Han studerar noga allt hon gör. Jag tror att han planerar att överraska mig med att laga till en härlig sallad åt oss någon dag.
Mamma brukar låta honom vara med och han brukar få provsmaka grönsakerna så att de är godkända.
Kram ThereseC

Svar: Ja, tänk när den dagen kommer då Willem överraskar dig med en stor skål sallad :) Kram :)
Esmaralda

28 Fanny2:

skriven

Vilka mysiga bilder! Utsikten är fantastisk och svanarna är pricken över i:t. Ser fram emot dagen då ni kan ta emot gäster igen. :)

Ser det ut att hända något på kärleksfronten i år? Jag har slutat tro.

Kram 💜

Svar: Bra ting inom kärlek kommer , det ser jag ju men kan inte säga om det sker i år, åtminstone lär det bli en liten fling om inte annat.. kram :)
Esmaralda

29 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Härligt att ni är framme !
Njut nu av stuga och samvaro .

Läste på Djurens ö att man kan ge bröd till svanar helst rågbröd/rågtoast..annars är det spannmål som gäller havre och vete . Kanske havregryn :-) Så mata på <3

Här var det över minus 9 i morse och lätt snöfall...Nu saknas vedeldningen . Sonen bor just nu vid havet i Nynäshamn och temperaturen skiljer sig rejält men det blåser alltid !
Har hellre kallare utan blåst ;-)
Det är bedövande vackert nu med snön får vi se solen i dag är lyckan total !

Önskar er bägge en underbar Fredag !
Kram Anki med flock

Svar: Bra, havregryn har vi så tack för tipset.. det ger jag koltrastarna hemma också :) Kram :)
Esmaralda

30 Mts:

skriven

Hej!
Kommer jag få min akassa slutet på månaden?
Kram!

31 Kristin:

skriven

Takk for en fin beretning og bilder fra det fine stedet dere nå er. Det se så herlig ut, at jeg ble helt sugen på å ta med hundene og bare reise et sted :).
Det skal jeg også gjøre - etter at vaksineringen er gjort.
Den grå svanen, som er fra i sommer, høres spennende ut. Undrer på hva den vil fortelle dere?
Jeg er veldig glad i skogen, men også glad i sjøen. Det er to fine motsetninger.
Dere går nok noen spennende og herlige dager i møte, og jeg ønsker dere alt godt.
KRAM!!!

Svar: Ja, den här stugan rekommenderar jag glatt till alla ! Kram :)
Esmaralda

32 Lotta:

skriven

Vad bra att ni kom fram till slut och det ser ju ut att vara det perfekta stället också. Underbart med havet så nära inpå knuten.

Jag undrar...varför hör inte mannen jag träffat av sig? Har han någon annan?

Kram L

33 TjejenO :

skriven

Hej älskade Es,

Skönt att ni är framme ordentligt!!
Ser helt magiskt ut verkligen!!😍 Själv är jag och familjen i fjällen igen, underbart det också!🎿😍

Jag ska föda barn 2 i mars, har fått ett inplanerat kejsarsnitt snitt pga av att det blev väldigt traumatiskt på första förlossningen. Jag får själv avgöra vad jag vill göra.
Det lutar mer och mer mot kejsarsnitt , (som en Sten som lättar) är det rätt val?❤️

Många kramar!

34 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Den mannen som jag hade känslor för, och som samtidigt hade känslor för mig.... men som inte levde ut dem, kan du skönja något om honom? Hur såg han ut? Mörk? Ljus?

Vem var det?

Kram

35 SusanneAmalia :

skriven

God Fredag

Vad helt underbart ni har. Stugan ligger vid havet och fjäderfåglarna är glada..

Jag önskar er en fin vistelse.
Njut av havet och
andas in havsknärlek.. Havet helar in i själen..

När jag kysser havet.. Då blir jag fri från alla hämningar.. Ulf Lundell.. Skrev det och flyttade till Skåne..

Nu kanske ni inte ska kyssa havet mitt i vintern.. Men ni kan njuta av utsikten innifrån en varm stuga.. Med chocklad och vispgrädde våfflor och hjortonsylt.. Eller vad ni nu känner för..
Skönt att ni är framme och jag hoppas ni har sovit gott.. Skickade små rosa moln i går..

Mitt i natten fick jag för mig att göra chockladpraliner.. Skulle ha gjort dem i julas.. Men glömde
Nu töms skåpen..
Så det blir lite jul igen här också..
Chockladpraliner köttbullar mm..
I dag blir det paj..

Fredagskram åker ut på vägarna.. Ska jobba lite i skogen..
Ta hand om er alla.
EllaBella är lite bättre och hälsar till er alla.. Saga tittar på skator i dag från sin utkiksplats.. Älskade djur de sänder bara ut ren kärlek..

Tänkte inte vara här på ett tag..
Måste engagera mig i min hälsa och min framtid..
Men sköt om er kärlek Lycka och glädje önsnar jag er alla.. Vinterkram.. 💕

MICHAEL SKRIV EN BOK.. Dela med dig av dina tankar.. Tack för dina fina inlägg.. Kram.. 💗








Svar: Vi har sovit som klubbade hela natten.. det är sådan stor frid i stugan ! Chokladpraliner kan man äta året om minsann ! Stor kram till dig och de dina :)
Esmaralda

36 Tiss:

skriven

Jag testar idag igen:)

Hej!
Jag tog upp det där med mitt fysiska handikapp med ätstörningsvården idag och hon höll med mig, det är inte riktigt hennes sak, det hör inte riktigt ihop. Visst vi pratar ju allmänt men ändå. Så hon skulle ta upp det med min andra kontakt. Frågan är kommer han, min samtalskontakt, bli grinig eller tar han det bra och lyssnar på min ätstörningskontakt? Så jag vet vad som väntar. Orolig.

37 Tiss :

skriven

Jag provar provar igen :)

Hej!
Jag tog upp det där med mitt fysiska handikapp med ätstörningsvården idag och hon höll med mig, det är inte riktigt hennes sak, det hör inte riktigt ihop. Visst vi pratar ju allmänt men ändå. Så hon skulle ta upp det med min andra kontakt. Frågan är kommer han, min samtalskontakt, bli grinig eller tar han det bra och lyssnar på min ätstörningskontakt? Så jag vet vad som väntar. Orolig.

38 Cecilia:

skriven

Skönt och höra att ni kom fram välbehållna. Njut nu av er vistelse!

På måndag dra flyttlasset. Tror du vi kommer behöva betala mer än vad som är tänkt just nu? Kramar

39 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Jasså, bara lurendrejeri jvlar...

Sjukhuset avklarat o allt tillsvidare okej, hoppas det håller i sig. -21 i huvudstadennidah, masken blir lite blöt. Lunch på pizzerian idag, med "patienten" :). O en massa kaffe, skallebang o stel nacke...
Kram Skorpan

40 Oro:

skriven

Hej Esmaralda.

Känner viss oro över hur allvarligt och seriöst hans intresse är för mig?
Är hans intresse på allvar?
Kram

41 Luna:

skriven

Whoop whoop! Välkomna fram😁 Skönt att allt gick bra denna gång och vilket fint mottagande ni fick. Härliga människor det finns. Nu är det bara att njuta av denna vecka. Är det inte aktivitet i rummet med matbordet?🙂

Min Lady tappade igår ytskiktet så vet inte om hon fortfarande fungerar. Hoppas dock!

Hur går tankarna kring mig?

Kramar till er båda🤗

42 Mam:

skriven

Hej Esmaralda .
Vi har bestämt att prova att göra ett nytt försök. Vet inte riktigt hur jag ska känna. Känner mig osäker, rädd, förhoppningsfull ja allt på samma gång. Tankarna snurrar och ibland behöver jag få tyst på maskineriet (hjärnan)
För att fortsätta fokusera.

Som det är sagt nu går det bra så flyttar vi ihop.

Hur ser det ut kommer det att gå hela vägen för oss? Har vi bra chanser?
Kram

43 Mercan :

skriven

Esmaralda jag såg i min dröm att jag rakar mıg 🤔blir det något från euro jackpott den här veckan 😣

44 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Kommer jag träffa min stora kärlek? om jag gör det när ungefär? är det någon jag känner/ vet vem det är? Kram

45 Lotta S:

skriven

Ser du något om en katt som heter Artur och som kanske kommer att behöva ett nytt hem? Ser du Artur i pappas nuvarande ensamma tillvaro?

Svar: Jag ser i alla fall en katt för din pappa och de två behöver varann.. kram :)
Esmaralda

46 Zita:

skriven

Hej!
Hoppas att min arbetshelg blir bra något jag ska tänka på? kram 🤗

47 MalinS :

skriven

Skönt att ni kom fram safe and sound!
Mycket snö här i Stockholm och kallt men det lyser iallafall upp med tanke på dom senaste hemska månaderna vi haft med grått och regn.

Drömde så fint inatt om att mamma kom tillbaka från alltet. Det va jätte märkligt, för i drömmen så kom hon tillbaka till oss permanent. Vi firade med middag, hon va så vacker och såg ung ut. Jag frågade om hon kunde höra oss prata till henne när hon var så sjuk osv. Vilken besvikelse det va att vakna upp och inse det bara var en dröm. Men härligt att se henne frisk.

Mår så dåligt i den här åkomman som läkare inte hittar orsak till att jag ber henne om hjälp och styrka varje dag.

Kram



Svar: Och det är ju faktiskt så att idag är din mamma frisk, stark och glad !! Och det tror jag att hon förmedlade genom din dröm. Kram :)
Esmaralda

48 Browallia:

skriven

Skönt att se att ni äntligen är på plats i stugan, så härligt med havsutsikt!

När det är som mörkast står ljuset som närmast heter det ju, det må vara en sliten klyscha men är så sant. Igår kände jag mig så uppgiven över att det fortfarande inte hade löst sig med F-kassan att jag övervägde att vända mig till tidningen för att få hjälp, i samma stund som jag tänkte tanken ringde min handläggare på mobilen. Läskig timing! Hon berättade att hon suttit i möte med deras medicinske rådgivare om mitt läkarintyg. Den medicinske rådgivaren gick helt på min läkares linje att jag i dagsläget måste få psykoterapi innan det är aktuellt med rehabilitering mot arbetsmarknaden då risken är mycket hög för att det annars skulle få förödande konsekvenser för min hälsa. YES! Efter en fyra månader lång mardröm fick vi rätt mot F-kassan. Jag vågar ändå inte andas ut helt eftersom min sjukskrivning snart ska förnyas på nytt och jag litar inte på att min handläggare godkänner nästa läkarintyg förrän jag ser det svart på vitt. Jag fick verkligen behärska mig för att inte spotta ur mig en giftig kommentar om min åsikt om hur hon skött mitt ärende. Naturligtvis fick jag inte någon ursäkt trots att hon vet om hur dåligt jag har mått under den här tiden. Hur svårt kan det vara? suck...

Jag ingår ju i sorten som dagligen läser dödsannonserna i tidningen, idag var det en annons som berörde mig lite extra, ett par i 70-års åldern där båda smittats av Covid-19 och avlidit med ett par dagars mellanrum. Närmast anhöriga tackade IVA personalen i annonsen. Så fruktansvärt hårt slag för barn och barnbarn att mista dem båda samtidigt. Över 10.000 människor i Sverige har nu blivit offer för denna vidriga seriemördare och ändå finns det gott om coronakorkade idioter som inte fattar allvaret. Nu hoppas jag att de snart får fart på vaccineringen så att denna fasansfulla tid får ett slut.

Önskar dig och Nettan en fin fredag i stugan vid havet. Kramar till er båda från mig.

Svar: Grattis, så skönt att få rätt !! Ja, det är så mycket sorgligt i spåren av Covid !!! kram :)
Esmaralda

49 Camilla:

skriven

Så skönt att se att ni kommit fram helskinnade. Ser ut att vara väldigt fint så bara att mysa dessa dagar😃 Riktigt vinter blev det till slut. För kallt för min smak men långsamt går det mot vår och sommar. Vitsippor och syrener är favoriten😊

Varför inget svar? Är det så oberört?

Önskar er en bra start på helgen i Kalmar. Kram


Svar: Jag ser en tvekan och ett velande hit och dit och därför har svaret inte kommit, kram :)
Esmaralda

50 Helena Ir:

skriven

Känns som ett ställe att hämta kraft från..och det ser väldigt mysigt ut.

Kram


Svar: Alldeles underbart är det :) Kram
Esmaralda

51 Skorpan:

skriven

Herregud så lågt en måste ha sjunkit... Drömde att jag hade sex med två av mina jobbkompisar,ve o fasa ;). Är det ett tecken på långvarig torka, eller vad? O ingen fukt i sikte heller ;D, eller är det?
Kram Skorpan

Svar: Ja, drömmen handlar nog allt om lite sexuell frustration !! Något kan komma ganska snart så ha antennerna ute.. kram :)
Esmaralda

52 Louise:

skriven

Spännande saker händer i världen just nu. Inget som står i svensk media men det lär nog komma fram här också.

Igår kom en tjänst upp på arbetsförmedlingen upp. Min förra vfuplats söker personal, förskollärare visserligen men jag sökte det. Jag har verkligen fokuserat att jag ska få tjänsten och hoppas att de vill anställa mig. Tycker det är konstigt att ingen vill anställa mig. Och att söka andra jobb är inte aktuellt då det behövs utbildning i de flesta jobb.

I onsdags satt jag och gick igenom vad jag har i skulder och jag ville bara sluta i allt. Hur ska jag kunna betala dessa när ingen vill anställa mig.

Kommer jag att få något av dom jobben jag sökt? Vill det vända för mig snart?

Ha en fin dag och Tacksam för svar. Kramar

53 Mikaela:

skriven

Ååå vad roligt Kalmar är så fint och inte långt i från mig :) välkomna ♥️

Esmerladra ser du något kring vört bröllop ? Kommer det bli av i år eller kommer vi skjuta upp det eller göra det helt själva och kanske ta ”festen ” året efter ? Ser du något ring oss i aug i år ? Kram

54 Mercan :

skriven

Skönt att ni är framme Esmaralda 🤗 😘 ❤️

55 Mimi:

skriven

Hej!

Blir det nytt jobb innan sommaren? Kan säga att paniken växer.

Kram

56 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar!
Kan du möjligtvis se om min kurator har pratat med någon annan i personalen om mig? Kram Zoey 💕

57 Jossan :

skriven

Om ca 1 timme är det slut för idag! Äntligen... Ska bli skönt med helg men ska ju ha min tenta imorgon. Jag är så orolig över den och är typ sjukt orolig att jag inte kommer klara den. Men det är väl egentligen rädslan att misslyckas ännu en gång :/ och att det är avgörande nu om jag kommer kunna ansöka om min lärarlegitimation i fabruari/mars..

Hur kommer det gå?

Kram

Svar: Stor chans att det går bra... ta det väldigt systematiskt, kram :)
Esmaralda

58 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Den mannen som jag hade känslor för, och som samtidigt hade känslor för mig.... men som inte levde ut dem, kan du skönja något om honom? Hur såg han ut? Mörk? Ljus?

Vem var det?

Kram

Svar: Nej tyvärr, ingenting kommer till mig. kram :)
Esmaralda

59 Vitlilja :

skriven

Jag känner mig så ensam. Kommer jag få vänner eller bekanta?

60 Mercan :

skriven

Esmaralda min mors vilja, jag ska spela euro jackpott samma siffror fyra rader, blir det någonting söta Esmaralda 😣😣😣♥️♥️♥️🙏🙏🙏

Svar: Jag ser ingen vinst av betydelse på väg, kram :)
Esmaralda

61 tcremz:

skriven

Hej, Esmeralda, livet är faktiskt väldigt kort, jag önskar dig lyckliga och fredliga dagar med dina nära och kära.
kram

Svar: Tack fina ! Kram :)
Esmaralda

62 Luna:

skriven

Nu är det allt kallt om näbben. -10 och ett som är säkert är att jag kommer då aldrig att bli norrlänning. Höll på att frysa ihjäl och näsan tinar fortfarande😁

Nej nu måste det börja hända lite positiva saker innan jag möglar samman. Stått still i över 1 år och jag behöver hopp för vill inte tro att jag kämpar förgäves😇

Undra om sötnosen hör av sig förresten för att kolla hur jag har det😋

Och kan jag använda min Fjäril trots att hon gått sönder ...?

Önskar en trevlig afton. "Talang" börjar ju igen och det är skoj😊 Kram till er.

63 Camilla:

skriven

Tackar så mycket för svaret. Förstår däremot inte vad det velas och tänks hit och dit om🙂 Vet inte om du vet varför? Var dessutom bara ett ja eller nej så inte speciellt avancerat😃 Ska jag räkna med ett uteblivet svar då eller kommer det med lite dröjsmål? Önskar att man vore medial så man inte behövde belasta dig med frågor. Hoppas att det är okej🙂 Kram kram

64 Makaon:

skriven

Önskar er en trevlig vistelse där.

Svar: Tusen tack :)
Esmaralda

65 AnnaK:

skriven

Ser mysigt ut 😊 Lite mer sånt vill jag också göra i framtiden!

Måste få fråga igen om det verkligen finns något positivt i min framtid. Hus, ny man och det du sett. Känns så avlägset och omöjligt just nu.

Kram 🤗

66 Alie:

skriven

Å så ljuvligt ni bor, precis vid havet. Så skönt er resa gick bra.
Nu får ni utforska och njuta..

Es: jag förstår verkligen ingenting av det här med henne, vad har jag missat?? Är det jag eller hon själv? Hon svarar ju ej på mina meddelanden..
Kram :)

67 Jossan :

skriven

Jag vet inte om jag ska skratta eller om jag ska gråta! Fick idag ett Mail om att jag inte behöver göra om hela tentan utan bara en del. Jag blev så glad så sprang till min kollega som också ska skriva den imorgon och hoppade typ. 3 av mina elever typ sprang efter och fråga varför jag blev så glad. Synd de inte kom på det tidigare men ja jag är glad att jag slipper göra om hela!
Så en del... i mars kanske jag är legitimerad lärare 😭

Nu ska jag plugga på materia hela kvällen!

Håll tummarna för mig!

Kram

Svar: Men det var ju ändå ett bra besked kram :)
Esmaralda

68 <3:

skriven

Vad mysigt ni har det. Tulpaner med på bordet när det är tulpanens dag.
Hur mår P efter nyårsaftonen ?
Kommer han hålla tyst eller pladdrea runt om det. Tror han är lite orolig över A att han ska bli arg på honom igen.
Kram

Svar: Kan tänkas han pratar lite runt , kram :)
Esmaralda

69 Jeanette:

skriven

Njut I massor!

Svar: Tack :) kram
Esmaralda

70 F:

skriven

Hej esmeralda härligt att ni har kommit fram ordentligt, undrar om du ser vad 2021 har att erbjuda mig kram

71 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag intervju en snyggning kvinna idag. Men jag håller mig till arbetsuppgifter. Men vad kan jag gör? Gå vidare och det finns inget chans?

Så kommer B kvinna blir besviken på hon får vet? Kanske borde jag gå vidare?

Ha det bra

Svar: Ja, gå vidare, det är mitt råd. kram :)
Esmaralda

72 Susanne :

skriven

Hej, så fint ni har det. Kallt med all snö här. Sökte pengar till tandvård o glasögon men ej fått svar. Ser du ngt?

Svar: Hoppas inte allt för mycket, kram :)
Esmaralda

73 Boudica:

skriven

Ja fint är det där, vilken tur ni har! (i oturen!)
Behöver själv lite miljöombyte, men det blir nog fördröjt, suck! kan detta covid vara över snart! Jag som längtat till detta.

Ja du här är jag rätt så förvirrad, lagergrabben varit mer på mig ett tag nu, men denna vecka slog rekord, som om någon backat tiden till innan allt hände. Kan skojja och hänge vid mig ibland under arbetstid, jag trodde jag hade det under kontroll, men denna morgon blev jag till och med serverad kaffe. Jag smälte direkt, mot min vilja, och sen dess har tankarna snurrat i min hjärna.
Snälla säg mig Es, vart har jag honom, vad är det egentligen han vill?

Dags att hitta lite mat, hungrig här, och kanske en liten vilostund, alltid trött på fredagar.
KRAM!

74 Smulan:

skriven

Vad skönt att ni kommit fram. Hopoas ni njuter ordentligt.
Bestämt oss för att huset inte är rätt gör oss vill ju gärna ha 2 vardagsrum eller ett extra sovrum. Hoppas på att det rätta snart dyker upp.
Kram och trevlig kväll

75 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda 🤗 😘 ❤️ 😊Ha det så trevlig med Nettan 😊♥️♥️♥️

76 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer vi att kunna komma ända fram ända fram till vårt mål?
Kram

77 Carina ST:

skriven

Grattis på din dag Pia! Önskar dig det bästa.

Ser mysigt ut och en härlig utsikt från ert hus där i Kalmar. Jag ser fram emot regression med Nettan på söndag! Ska bli så spännande. Och väntar sedan två veckor med nyfikenhet och positiv förväntan på seans från dig Ez. Det senaste året har mycket förändrats och hänt. Dina seanser brukar alltid ge insikter och nya tankar framåt.

Ikväll och i helgen är jag själv och har börjat läsa Emma Hambergs bok "Resten av allt är vårt". Så härligt att återigen kunna läsa och njuta av böckernas värld. Det har tagit tid efter utmattningen att kunna börja läsa igen på "riktigt".

Kram, Carina ST


Svar: Jag läser mycket.. har alltid gjort...kram :)
Esmaralda

78 F:

skriven

Hej esmeralda härligt att ni har kommit fram ordentligt, undrar om du ser vad 2021 har att erbjuda mig kram

79 F.u:

skriven

Hej esmeralda undrar hur stor är chansen att vi får fler barn kram 💕

80 💕 Zoey 💕:

skriven

Go kväll Es!
Kan du möjligtvis se om min kurator har pratat med någon annan i personalen om mig? Kram Zoey 💕

81 Luna:

skriven

Nu är det allt kallt om näbben. -10 och ett som är säkert är att jag kommer då aldrig att bli norrlänning. Höll på att frysa ihjäl och näsan tinar fortfarande😁

Nej nu måste det börja hända lite positiva saker innan jag möglar samman. Stått still i över 1 år och jag behöver hopp för vill inte tro att jag kämpar förgäves😇

Undra om sötnosen hör av sig förresten för att kolla hur jag har det😋

Och kan jag använda min Fjäril trots att hon gått sönder ...?

Önskar en trevlig afton. "Talang" börjar ju igen och det är skoj😊 Kram till er.

82 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han seriösa avsikter med mig?
Kram

83 Fjäril:

skriven

Hej,
Hur mår min fjäril?
Kram

Svar: Lite trött.. strö gärna på ett par korn och låt ligga en timme.. kram :)
Esmaralda

84 Tuss:

skriven

Ser du om han tillbringar tid med en annan tjej förutom mig här?
Kram

85 SusanneAmalia :

skriven

Pia.. Stort Grattis
FÖDELSEDAGSKRAM 💕 CHAMPNGE. SKÅL..

86 Helena Ir:

skriven

Under åren har du visat på bilder från ett flertal ställen du bott på, men det här utan att vara den lyxigaste av ställen, vilken skön känsla att titta in i rummen. Tycker mig skymta ett och annat lite skugglikt som säkert tittar till er med nyfikenhet ..

Kram


Svar: Ja här finns så goa och fina krafter och väsen, kram :)
Esmaralda

87 Rädd:

skriven

Vad härligt att komma bort lite, ser mysigt ut!

Vilken jobbig intervju jag hade idag, men tror jag lyckades göra så bra jag kunde ifrån mig. Men jag vet inte om jag känner att jag vill ha jobbet? Tror inte det. Vad ser du? Skulle jag trivas?

Kram och kärlek.

88 Blanche:

skriven

Yes! Känns som jag är i ett flow och att mycket här går åt rätt håll! Så kan det även gå på kärleksfronten?
Kan det fortsätta gå åt rätt håll med honom? Ser du en dejt kanske? ❤️

Svar: Nja, något kan komma men ser ut som om det är något nytt... kram
Esmaralda

89 Luna:

skriven

Ber om ursäkt för dubbla inlägg. Tekniskt strul. Kram

90 ullie:

skriven

skönt ni har kommit fram välbehållna

skulle vilja känna att de är hos mej är det något särskilt man bör tänka på ?

91 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! kommer han jag drömmer om höra av sig igen? isåfall när?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: