Sista tidens lärdomar....

Vad har du lärt dig sista tiden ?

Svarar du att du ingenting alls lärt dig – då  kan du behöva öppna ögonen och se vad som är presumtiva lärdomar.  Att bara stå på utan eftertanke är inget bra alternativ.

Själv har jag lärt mig att respektera de som är galet försiktiga i covidtider, som inte ens efter två vaccinationer kan med att träffa folk utomhus.

I början störde mig lite… liksom att WTF , bättre än så här kan det ju inte bli ?!

Men nu inser jag att  det finns de som är riktigt rädda , oavsett vad  - och vem är jag att döma?

En annan lärdom jag gjort nyligen är att  släktingar är släktingar och man har ett speciellt band.

Jag har  några släktingar som är antingen toktråkiga eller helt hysteriska och sådan släkt  har nog många av oss.

Dessa har jag tenderat att välja bort… men så har jag insett att vi faktiskt delar en del av vår historia… att vi  har gemensamma barndomsminnen… vi kände varandras föräldrar och mor och farföräldrar och om inte annat så kan vi prata om gemensamma gamla minnen.

Det är dom som minns mig som barn och inför det kan jag känner mig ödmjuk på ett nytt sätt.

 

 

En tredje sak jag lärt mig ganska nyligen är  att släppa lite på kontrollen.

Allt måste inte vara perfekt.

Somrarna hos mig kan bli  rätt intensiva.. jag har alltid  någon boende i gäststugan… och det ÄR roligt men kan bli lite slitigt om man har höga  krav på sig själv att fixa frukostar och grillkvällar och allt möjligt. 

Men det är ingenting som någon förväntar sig.

De kan fixa själva. 

Det har alla sagt så många gånger men jag har viftat bort det. 

 

 

 

Nu har jag lärt mig att ta det till mig… pressen minskar radikalt.. och bara glädjen över mina gäster återstår !

Vad har du lärt dig sista tiden ?

Kram & kärlek 💖

1 J:

skriven

Kära E!

Kommer vi få huset sålt? Jag har drömmar om att nå högre i min karriär och att bo med en icke driven individ går inte för mig. Är det rätt beslut -känns så iaf:). Ser du vem som är den rätta för mig och när han kommer in i mitt liv?

Glad midsommar

Kram!

2 AnnaK:

skriven

Jag undrar som vad svärmor tycker om mig från sitt hörn i himlen nu när hon vet allt om mig? Tycker hon illa om mig?

Hoppas även hon tycker jag behandlat hennes ägodelar och hem med respekt nu när jag rensat och städar. Helt slut är jag. Tar paus från städande idag och gör annat. Hoppas vi hinner klart innan tiden är ute..

Kram 🤗

Svar: Hon tycker alls inte illa om dig, tvärtom så tycker hon mycket om dig och är tacksam. Jag tror du kan känna in detta själv, kram :)
Esmaralda

3 Agnes:

skriven

Lär mig hela tiden att inte lita på folk. I dagens samhälle så måste jag inse att de jag möter inte är ett skit intresserade av mig utan av det jag har.

Alltså så planerar jag nu framtiden för att kunna vara så självgående som möjligt, hålla mig frisk o hålla mig på min kant.

Tjäna mina pengar, leva ensam o göra det jag själv vill göra. Lär mig att tanken med mitt liv har varit o är att inget är gratis, inte tro mig vara speciell o hålla låg profil.

Egentligen är jag jävligt less på livet, men inser att jag helt enkelt inte vill glädja de som ogillar mig med att pysa ut bakvägen för tidigt. Inser även att son o barnbarn behöver mig mer här i levande form än som ett minne.

Fattar inte syftet egentligen med att leva, kommer nog aldrig att göra o får väl fortsätta att göra ngt vettigt av den tid som är kvar.

Läran om att inte lita på folk fortsätter jag med, men det är ju inget jag skyltar öppet med..de som går bakom min rygg skulle ju bara bli så ofantligt besvikna om de visste att jag fattar att jag blir lurad. Och varför göra dem besvikna...det vill jag ju inte.

Stora kramen, alla! ;0}



Svar: Ja, du har så rätt i att barn och barnbarn behöver dig - du är viktigt för dem ! Kram :)
Esmaralda

4 A:

skriven

Vet inte om "lärt mig" men mer kanske upptäckt, men är väl typ samma sak 😁

Jag har upptäckt att jag kan ha en bra relation till min dotters pappa om vi håller distans och prata om bara det som är nödvändigt men ändå vänskapligt. Har också upptäckt att Jag fortfarande efter flera år kan hysa agg mot honom för att han lämnade mig (han lämnade mig inte mig på ett "normalt" sätt om jag säger så). Dags att släppa det.

Jag har också insett att man måste acceptera vad som händer i ens liv och utgå från det. Det blir ALDRIG som man tänkt. Så fort man planerar nåt ställs allt på ända. Då får man komma på nya vägar under tiden man är där man inte vill vara.

Sen lär min dotter saker om mig själv hela tiden (omedvetet såklart). Tänk vad mycket olika känslor ett barn kan framkalla!

Letar och söker jobb hela tiden. Vill ha kontorsjobb deltid, men återkommer ofta till att jobba på förskola. Och det har jag gjort i flera år. Vill helst jobba med dem små, 1 åringar då. Fortsätter leta och fundera.

Under tiden harvar jag mig fram på mitt jobb, och lönen jag får stoppar jag undan till sparkonto och reskonto. För har också insett att när jag byter jobb kommer jag troligen få lägre lön. Bra att vara förberedd 🙂

Kram!

5 Helena Ir:

skriven

Det är väl bra lärdomar du fått till dig! Jag har nog inte reflekterat så mycket över det här med lärdomar. Men jag förstår ju att i mycket så tänker vi olika vi människor, som med pandemin, något jag märker när jag läser om andra eller träffar på andra människor.

Tjat, är något jag har svårt för, så det ska jag kanske då ta till mig som en lärdom, vi är olika, och jag ska nog för min egen skull avskärma mig mer från det..

En annan lärdom som jag nog förstått en tid, är att jag är rätt nöjd med det jag har, att leta efter lyckan, när den faktiskt bor inom mig! Jag har behövt gräva i mig själv för att förstå. Insikten är att jag faktiskt tror att det är en lärdom jag skulle göra i det här livet!

Nu iväg..

Hoppas dagen blir skön :)

Kram

6 Läroliv:

skriven

Har ny kontakt på soc. medier med kusin. Vet att hon försvinner i svåra tider, vilket har hänt, men tycker roligt att ändå ha kontakt via medier. Att umgås irl livet är vi nog för olika för och skulle inte funka. Det har jag lärt mig och känns ok. Att vi har kontakt beror på släktskapet.
Jag har också lärt mig att släppa på kontrollen, vilket verkligen känns så skönt. Livet funkar ju lika bra ändå, om inte t.o.m bättre.

Kram

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har lära mig att var mer hemlighetsfulla och var mer försiktigt i relationer. Inte uttrycka så mycket om kärlek i facebook inlägget. Skyddad mig själv och andra från dom som vill förstöra oss. Jag ska var försiktigt och neutrala. Nu vet jag mer om det finns dåligt människor också. Men det är jobbigt för jag har alltid vill var öppen person men det går inte för vissa har sagt till mig att jag ska var försiktigt. Det är sorgligt men sant.

Jag vill fråga om är: jag vill väl ser om det finns något mellan mig och Kristina i facebook. Går det bra om jag ska chatta med henne?

Tror du att det finns något mellan mig och Kristina?

Ha det bra

Svar: Ta det sakta och varligt och du kommer att se var hon står.... kram :)
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

I hösten väl jag och hon ska ses igen. Jag är osäker på om jag kan berätta om min känslor för henne så känner hon samma som mig? Jag vill inte säger det till henne i onödigt.

Jag vill ju det ska utvecklas mer och blir positiv i våra relation.

Kan det blir en förändras för våra relation?

Ha det bra

9 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Hur viktigt det är att försöka göra ngt kreativt varje dag, känslan av att lära nytt och ta tillvara på tiden.

Ngt jag definitivt lärt mig är hur viktigt kärleken är. Att jag äntligen kunna "bejaka min kvinnlighet" igen. Känns bra, Nu skall man bara träffa ngn man också....finns ju trots allt så många trevliga därute.

När det gäller släktingar så måste jag säga att coronatiden lett till eftertanke och för min del innebär det att avståndet ökat till vissa. Kan inte känna ngn tillhörighet känslomässigt, blir en formell kontakt och det är väl också ok. Bara gilla läget.

Nu morgondopp och långpromenad. I kväll blir det konsert, om nu vädret blir bra! Vid regn inställt .

Kram



10 Ghostwriter:

skriven

Skulle det vara omöjligt att de skulle kunna bli bra mellan oss om jag fortsatte träffas? Om vårt beslut var rätt .. kram

Svar: Jag tror nog att du inom dig egentlige vet att det skulle bli svårt,,, kram :)
Esmaralda

11 MollyD:

skriven

Godmorgon
Att även gamla vänner har spelat bakom ryggen. Avundsjuka och oärlighet.
Så orolig för min dotters bostadssituation. Kommer dom hitta och ha råd med hus?
Kram

Svar: De kommer hitta, kram :)
Esmaralda

12 Hon:

skriven

Arbetsrelaterat så försöker jag tänka "du gör ditt bästa och det är bra nog", för att minska stressen. Appropå arbetet, borde jag helt undvika att jobba på semestern eller ser det mer positivt ut? Jag har ju inte klarat av mina deadlines utan det finns ju mycket arbete kvar..
Kram

Svar: Gör det du känner för.. men semester behöver du också, kram :)
Esmaralda

13 T:

skriven

Tack för dagens inlägg. Jag är tacksam för gamla barndomsvänner som fortfarande finns där. Det finns ett djup där på något vis. Vad gäller gamla släktingar så håller jag A på avstånd. Är det korrekt? Hon har tagit för mycket energi genom åren.

Svar: Ja du känner helt rätt, kram :)
Esmaralda

14 Susan:

skriven

Önskar jag lärt mig mer men jag tror oxå att något har jag fattat… att inte lägga energi på folk som inte ger något tillbaka, att försöka älska mig själv bättre, inte reta mig på mina extrakilon, njuta mer av livet….o att det är dax att planera lite för framtiden när det gäller boende…pension inom 10 år o då drömmer jag om att bo vid havet

🥰

Svar: Så rätt tänkt och en dag bor du dessutom vid havet.. kram :)
Esmaralda

15 Sus:

skriven

Hej
Så …
Att alla människor inte är snälla..,
Att hur mycket jag än försöker duger de inte….
Love sus

Svar: Det finns människor som hämtar energi genom att trycka ner andra... och sådana människor ska man försöka undvika.. kram :)
Esmaralda

16 Moms:

skriven

Godmorgon:)
Fattade att M undanhöll något från mig. Skämdes han när jag konfronterade honom eller hur känner han nu? Kram :)

Svar: Kanske en aning skuld och skam men inte särskilt mycket, kram :)
Esmaralda

17 Huldamaräng:

skriven

Gomorron!
Jag har lärt mig de sista dagarna att jag är en förträffligt bra person som är bra mamma; snäll, lagom sträng, lagom mesig och som trots dålig ekonomi ger mitt barn goda barndomsminnen. Jag är älskad för att jag tjänat ihop till kärlekspoängen av att vara en bra människa, inte av plikt. Min kära vän talade om för mig häromdagen att om jag minskade presrationskraven på mig själv skulle jag få mer gjort. Hon har rätt, förstås. Jag är ganska bra. Det ska bara sjunka in. Att mitt barn så tydligt visar sin kärlek till mig borde ju vara bekräftelse nog. Varför ska jag bry mig om andras bilar andras kläder och inredning?? Jo, för genom mig så bedöms mitt barn... Så jag får förbättra det av ytan jag kan en sak i taget och vara nöjd i varje steg!

Svar: Du är inte ganska bra, du är jättebra !! Kram :)
Esmaralda

18 Skorpan:

skriven

Ja detta inlägg kom minsann lägligt ;).

Vad har jag lärt mig, jo att jag är en blåögd idiot som tror in i det sosta på att planer som gjorts upp kommer att genomföras. Så är alls inte fallet o nu f*n sitter jag här o slickar mina sår. Trött, besviken o på jävla dåligt humör. Hur kan jag ens tro att den andra parten skulle kunna priorisera mig!? Force majeure, jo jag vet, men ändå...

Så nu ska jär inte planeras in nåt alls, det är ex tempore som gäller hädanefter. O går det inte på det sättet, ja då är det väl nåt som måste övervägas även om jag inte skulle vilja det, just som det var lite räkmacka på kärleksfronten ;). Har jag månne för stora krav Es, är det de som ställer till det för mig? O vill mannen verkligen ha mig?? Suck...

Tur att det är ledig dag i morgon...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Nej dina krav är helt och hållet normala... kram :)
Esmaralda

19 F:

skriven

Jag har lärt mig att släppa taget om människor som jag räknade som vänner , som visade sitt riktiga ansikte att inte visa mer omtanke till dom , utan markerat med en gång att chansen inte kommer igen till dom. Förr kunde jag älta o älta , men nu det sista klipper jag bandet direkt istället och jag har även lärt mig att konfrontera människor det kunde jag inte förr , jag måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv .
Lidit av tandvärk några dagar nu och fick en akut tid om en stund ser du hur det kommer att gå ? Kram o glad midsommar


Svar: Ja, att älta ger bara taskig energi ! Kommer gå väl hos tandläkaren, kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

Inser att jag missa typ hela texten jag hade skrivit igår 😂

Jahapp! Och då mår man helt som vanligt igen. Klart tankarna vad T sa gnager lite och jag blev faktiskt sur på honom igår. Han förstår inte att jag reagerar som jag gör med min tenta och att jag är känslig. Visst är jag känslig med inte överkänslig. Jag sa till honom att han inte har varit med under dessa 8 åren som jag kämpat med tentan. Han svarade jag har också kämpat men jag sa att det handlade inte om honom denna gången. Bara för han är så trygg i allt. Men jag ser igenom honom. Han är fan rädd. Tror han är rädd för den kärlek jag ger honom. Tror inte han fått uppleva det förr..

Jag har nu fått vaccintid men hoppas på att jag får en tidigare tid så jag kan bli klar innan semestern är slut.

Jag fick rätt på min sida. Det blir tenta den 1 oktober och bara delen jag inte är klar med. Jag fattas 0,5hp för att ansöka om min lärarlegitimation. 0,5!! Det är ett skämt!

Idag ska jag hämta T från flygplatsen. Tyvärr jobbar han helgen och åker på tisdag. Han ska dockhus locka mitt hår imorgon 😂 hjälp!

Kommer ta med en ny vän på midsommar. Hoppas hon kommer trivas bland mina onormala vänner 😂

Kan det bli bebis i min mage 2022?

Kram

Svar: Bebis kommer men ser tyvärr inte när... kul med en ny vän till midsommar :) Kram :)
Esmaralda

21 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Så bra att du insett det och är mer rädd om dig !

Jag har upptäckt att uppskatta det lilla efter detta år och att det är bara jag och ingen annan som kan skapa förändring i mitt liv..

Tanduslingen är kvar !!!
Vart ingen utdragning utan remiss till specialisttandläkare...faan säger jag bara den håller sig lugn nu till Onsdag i nästa vecka ..Min rara tandläkare erkände att hon var tveksam om hon klarar dra ut den då den har förgreningar upp i bihålan och efter konsultation med den mer erfarne bestämde vi tillsammans om remiss och jag såg lättnaden hos min tandläkare...vad gör man inte för sin rara tandläkare :-)
Hon sköter min rädsla exemplariskt och får mig att faktiskt gå till tandläkaren . Nu vart det bara tandsten vilket jag inte fixat förut men med hennes lätta hand går det !
Nu mer alvedon och en lättare promma !

Trevlig Torsdag !

Kram Anki med flock

Svar: Hua vilken tandusling ! Hoppas den sköter sig tills det är dax att bli av med den... kram :)
Esmaralda

22 Undrq:

skriven

Hej esmaralda

Har en kollega.
Får känslan att hon själv vill samla ”duktig” poäng och gärna om hon kan få andra att se ”dåliga” ut. Stämmer det? Kan jag lita på henne eller inte?
Ser isåfall chefen och de andra det om hon skulle göra så mot mig?
Jag är nyast så jag får oftast skulden när något blir fel känns det som.
Kram

23 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda. Igår samtalade jag med en arbetspsykolog och då förstod jag äntligen att det inte är mitt fel att jag inte fått en arbetsträningsplats än. Det handlar inte om att jag inte gör tillräckligt, inte försöker tillräckligt, borde göra mera. Utan jag har faktiskt gjort allt jag kunnat. Jag har gjort så mycket. Det är inte mitt fel att det inte har lyckats. Otrolig lättnad för har gått omkring och känt skam och skuld över min situation, och skyllt den på mig själv. Vilket fått mig att må ännu sämre.

Hoppas nu bara innerligt att något dyker upp snart. Kommer det att vara en plats som jag är helt överkvalificerad för? Något som inte har med min utbildning och arbetserfarenhet att göra?
Ser du något, vad som helst, om platsen?
Kram,
Jennifer

Svar: Vad skönt med en bra psykolog !! Jag ser att du hittar en plats och den kan vara lite under vad du är kvalificerad för.. men okey i alla fall... kram :)
Esmaralda

24 Browallia:

skriven

Esmaralda
Jag ser ju det ju som att allt som sker och som vi är med om har något att lära oss så jag lär mig nåt nytt varje dag! Nyligen upptäckte jag att jag är extrovert på insidan och introvert på utsidan. Att ha blivit medveten om detta gör att jag går omkring med en skum känsla, kontrasterna är så stora men jag tolkar det som att meningen är att jag ska väga upp det med att jobba på att bli mer extrovert även på utsidan. En balans mellan dessa två känns som mitt rätta jag.

I natt fick jag på sociala medier ett gyllene tillfälle att ge igen för gammal ost. En bekant som var taskig mot mig för några år sen postade ett ordspråk med budskapet att man ska vara ärlig mot varandra. Jag gav svar på tal om att leva som man lär. Hur reagerade han på det?

Kramelikram

Svar: Det är bra att du lär känna dig själv.. då kan man lättare förstå och förhålla sig ! Han surnade till lite av din kommentar.. kram :)
Esmaralda

25 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Har lärt mig efter ett ordspråk att Rom byggdes inte på en dag, det efter att jag flyttat.

Kommer han höra av sig igen? Eller har jag gjort bort mig? Kramar

26 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Tur att jag är normal inom något ens ;). Hade ju def hoppas på sex denna sommar o också med denna karl, ser det ändå ut att kunna bli av? Att få någon "uppraggad" för sex enbart är inget jag klarar av o jag undrar varför jag inte klarar av det? Måste väl sjutton i finnas nåt fyllo som vill ha mig!? Åtminstone i deras ögon ser jag ut för nåt. Gud så lågt jag har sjunkit, huga ;).
Kram Skorpan

Svar: Du ska stå på dig.. avvakta och se vad som sker.... styrkekramar :)
Esmaralda

27 PiaS:

skriven

Hej Es,

Ja, verkligen intressant ämne…vad har jag lärt mig eller fått syn på hos mig själv?

Något jag fått syn på är att jag kan nog varit för ”desperat” när det gäller kärleken och att det gjort att jag har överseende med det som inte är 100 procent. Fast å andra sidan, vem av oss är perfekt till 100 procent?

Vidare att jag är värdig ömsesidig kärlek och samhörighet, även om det aldrig kommer ske. Och det är en sorg hos mig men jag inser att jag behöver lära mig acceptera och hantera det. Jag kan inte tvinga någon annan att älska mig och vara i ett förhållande med mig, hur mycket jag än visa kärlek för den andre.

Lite som du skriver i bloggen…släppa det jag inte kan förändra. Go with the flow…vågorna kommer ändå, lära sig vilka att surfa på.

Nu blir det lite fix inför midsommar.

Kram PiaS

Svar: Huvudsaken man tycker att det positiva överväger det negativa... och att det negativa är av det slaget att man kan förhålla sig till det och leva med det... kram :)
Esmaralda

28 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag har lärt mig massor sista tiden och framförallt att inte ta vad som helst. Började på nytt jobb för några månader sedan med en väldigt rörig ledning inom LSS- verksamhet. Arbetet har inte känts riktigt som min grej så jag sökte en nattjänst inom äldreomsorgen och har fått den. Jag känner mig superglad och hoppas det kommer bli bra?!

Kram❤️

29 Rädd:

skriven

Har jag chans att få jobbet i grannstaden som jag precis gjorde arbetsprov till? Skulle det kunna bli bra?

Kram och kärlek.

Svar: Chansen finns, den är kanske inte så stor men den finns, kram :)
Esmaralda

30 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Har jag chans att komma in på utbildningen så som det är nu? Eller känns det tveksamt?
Kram

31 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Jag ska stå på mig så ingen annan gör det..
Kram Skorpan

32 ML:

skriven

Jag har lärt mig att jag är duktigare på mycket än vad jag trott och att jag äntligen kan vara mig själv fullt ut. Sen att man är ingenting när det kommer till myndigheter utan de kör över en som en bulldozer med sina egna regler. Grät i två timmar igår efter lögnerna från försäkringsbolaget. Har överklagat och bett högre makter om hjälp att de inte ska få vinna detta. Men jag har väl ingen chans *suck*

Bokat tid till en annan ortoped då jag vill ha en "second opinion" eftersom jag inte blir bättre.

Sista jobbpasset innan midsommarledighet. Har "Marianne Mörk" där idag så lovely :) Jag har inte glömt killen med magin men han har säkert glömt mig :) Lyssnar på Zanmi då hon verkar vilja förmedla något till mig.

Känns som människan kommer skicka sms snart. Kan det stämma?

Bra att du släppt på pressen Es och låter gästerna hjälpa till. Hoppas att hjärta och blodtryck håller sig i shack och att mammon gav positiva besked!

Ha en go dag!
Kram

33 Ghostwriter:

skriven

Skulle det vara omöjligt att de skulle kunna bli bra mellan oss om jag fortsatte träffas? Om vårt beslut var rätt .. kram

Svar: Jag får inte direkt positiv känsla av en fortsättning... kram :)
Esmaralda

34 Dalkulla:

skriven

Något som kom till mig nu på morgonen måste jag både försöka förstå och acceptera och, tar till mig. Det är svårt men, jag har inget val just nu. Kontrollbehov har jag ett sunt förhållande till, inget kontrollfreak alls men, har ändå koll på vad det är jag gör. Har också lärt mig att allting kommer i sinom tid, inget jag själv kan stressa fram, när tiden är inne så är den det. Hålla sig ifrån viss släktskap är något jag lärt mig med åren och, nyligen tog jag avstånd från två. Det var min lilla utsago av dagens inlägg.

Kram

35 Till Skorpan:

skriven

Du är värd det bästa och någon som prioriterar dig! Glöm inte det!

Kram
ML

36 Misstjejen:

skriven

Hej ezmaralda

Jag vill inte väl blir besviken igen😔

För jag gratta Magnus Carlsson idag med en video på teckenspråk.

Inget positiv feedback tillbaka.

Varför är det så mot mig?

Ha det bra

37 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Kommer vi kunna börja om och komma över hindret vi byggt upp? Kramar

38 Mikael:

skriven

Hur man än gör så går det inte undvika att lära sig nya saker varenda dag, insikterna och lärdomarna kanske kommer lite senare.

Jag började känna, och många andra med :) att nu är pandemin typ över och man börjar bli lite ivrig haha, det är ju sommar, Es bokar en massa saker, det är väl ett tecken på stora framsteg :)

Så visar det sig att Delta plus är på frammarsch

https://youtu.be/Zp_5UzLsCSY

Och folk i bloggen talar om spruta 1!!??? Allt ska väl vara över,
mitt vad det är så smittar det väldigt mycket fastän det är sommar, fast vad gör det jag måste ju vara halvt odödlig, som varit på coola Clintans coola restaurang, hade ingen aning att han var smått dömd att möta döden, trots alla svårigheter så överlevde han och blev cool och världskänd, man lär sig nya saker hela tiden :)

https://youtu.be/Zp_5UzLsCSY

Kram
Mikael

Svar: Ja, Delta kommer och andra varianter lät också komma... men leva måste man ju trots allt.. och gör man vad man kan genom vaccination och avstånd... då kan man liksom inte mer.. kram :)
Esmaralda

39 Lotta S:

skriven

Jag har lärt mig att om jag ska få njuta av allt bra jag har och av livet så är det NU som gäller! Att om jag inte stannar upp och riktar om mina tankar då jag börjar älta eller bara ser det negativa så är det bara jag själv som får lida, jag sjlv som inte får må bra. Och jag FÅR må bra!

Svar: Ja du får må bra och du är så på rätt spår ! Kram :)
Esmaralda

40 Mirre:

skriven

Godmorgon Es,

”Jag kan ha fel”
Är ett mantra jag lärt mig den senaste tiden och som jag upprepar tyst för mig själv när jag är på väg in i en konflikt med någon. Det hjälper faktiskt😊

Igår trodde jag J skulle prata med mig, det har dock ej skett😂 var han alldeles för blyg för att komma fram? Fick lite känslan av att han ville men inte vågade prata med mig.. kram☀️

Svar: Ja, lite blyg var han nog allt, kram :)
Esmaralda

41 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda, blir jag bättre nu? Ångesten har fortfarande ett grepp om mig, när ska den försvunna? Jag har fått lära mig att ha lite bättre tålamod och försöka acceptera och gilla läget även om det är svårt. Kram och tack

Svar: Använd det du lärt dig och det kommer bli så mycket bättre.. kram :)
Esmaralda

42 Misstjejen:

skriven

Hej

Snälla svar om Magnus Carlsson ska säger något eller dela med sig eller något annat om min video på teckenspråk som jag gratta honom i instagram. Det känns ju bara besviken om det händer inget...

Ha det bra😔

Svar: Jag ser inte om/hur han reagerar... kram :)
Esmaralda

43 Tekla:

skriven

Jag har lärt mig att det är endast jag som är kritisk till mig själv (i alla fall där jag jobbar just nu men tror det gäller för det mesta). Att det är jag som ställer högra krav på mig själv och är för självkritiskt mot mig själv. Skulle jag lyckas bli snällare mot mig själv tror jag livet skulle bli lättare.

Våga leva livet helt enkelt även om jag tycker jag vågat det ganska bra sista tiden. :)

Kram

Svar: Ja, du är på helt rätt väg, bara fortsätt.. .kram :)
Esmaralda

44 Mandarin :

skriven

Tack för svar Esmarlda, hur menar du att jag ska använda det jag har lärt mig för att må bättre? Är det att acceptera och ha tålamod med mitt mående/ångest som du menar? Att inte vara rädd för att må dåligt? Tack igen 💕

45 TjejenO :

skriven

Hej älskade Es,

Intressant inlägg i vanlig ordning; och vilka bra saker du lärt dig!

Jag har fått ett till barn i mars - en son. Jag har lärt mig att vara ännu mer i nuet (måste erkänna att jag skrivit jobbar på det dock) ;) att släppa kontrollen (min vackra, kloka, fina mamma har fått diagnosen alzheimers - i ett tidigt stadie nu men inte kul för det), jag kan inget göra än att försöka acceptera, svårt men ett måste.
Jag har lärt mig att jag på riktigt skiter fullständigt i en karriär för prestigens skull - sådant var tidigare väldigt viktigt för mig, nu inser jag att jag gjorde det ”för andra”. Jag har lärt mig att må bra med mig själv utan smink (har alltid sminkat mig extremt mycket varje dag i princip hela mitt liv) men helt plötsligt ville jag det inte längre - vet inte varför. Jag har lärt mig att försöka bli bättre på att sätta gränser, inte helt lätt
Men jag tar små steg -
Det gör mig starkare. Jag har börjat hitta en ny sanning som ”känns rätt” mitt gamla jag tillhör det förflutna, en stor lite läskig, men viktig insikt och jag tror att mycket av detta kom just nu tack vare sonen (har en dotter sedan tidigare) och jag har fått höra av andra medium nu att (som du för längesedan skrev till mig) att jag skulle utbilda mig inom något (har ändå en hudterapeututbildning och en universitetsutbildning på 4 år) så trodde jag var klar 😅men icke.. tydligen ska detta ske när sonen är ungefär 1 år och jag kommer inte veta innan dess vad det blir! Så spännande! 😍❤️
Hoppas ni får en trevlig midsommar imorgon! Stor Kram!

Svar: Alzheimers är en grym sjukdom och den drar med sig så mycket sorg . Men du kan acceptera, och du är starkare än du kanske är medveten om. Kram :)
Esmaralda

46 Rädd:

skriven

Jag vet att du sagt att jag kommer få ett nytt jobb snart. Men jag tycker jag kämpar som tusan och inget direkt nappar eller känns helt 100 vilket får mig att undra om min kompetens räcker och känner en aning hopplöshet.

Ser du nägot om mitt nästa jobb som kan få mig hoppfull? Är det nära?

Kram och kärlek.

47 Louise:

skriven

Jag har väl inte lärt mig något speciellt under detta året. Men tyvärr så kom livet i kapp mig och jag fick en käftsmäll om hur mitt liv har varit. Att jag har slösat bort halva mitt liv på ett jäkla dåligt förhållande. Jag har tänkt på det länge om varför jag har plågat mig själv på det här sättet. I början tänkte jag barnen. Men nu när man fått reda på att han inte ens ville ha familj men stannade för att ta sitt "ansvar". Om han kände så när jag blev gravid så kunde han ha lämnat mig. Jag hade klarat av att vara ensammamma. Men utan honom hade jag inte haft mina tre skitungar ❤ som driver mig till vansinne. Hade jag bara tagit det där beslutet och slutat vela hela tiden 2019 så hade jag idag varit fri och ingen karl och barnen hade mått bättre. Men istället svek jag alla som hjälpte mig när jag gick tillbaka till honom och jag förbannar socialen som sa att jag inte skulle lämna in det slutgiltiga svaret om skilsmässan förra året.
Ja idag är en sådan blaha dag där det mesta är skit och allt jag vill är att få ett jobb så jag kan göra verklighet av mina planer. Ja skilsmässopapperna ska in. Dock inte idag men inom närmsta tiden. Sen får jag ta det där ifrån.

Midsommar imorgon. Blir att sitta hemma med barnen och fira lite med midsommarmat. Jag bryr mig inte om högtider jo julen men midsommar ser jag som en krökarhelg där alla sitter och krökar. Så obehagligt.

Jag kan inte sluta att fundera på hur mitt liv skulle se ut OM jag inte träffat honom för 21 år sedan. Hade jag fortfarande bott i Sverige? hade jag varit gift med ja en italienare som jag ville vara? Ja vad hade hänt i mitt liv? hade jag varit en crazy cat lady?
Jag är så ledsen för att jag har slösat bort mitt liv och sitter fast i ett skitförhållande och har även gråtit över detta tidigare idag.
Men jag ska försöka vara positiv. Bli klar med mina examensarbeten så de är ur världen. Gå match och stöd under sommaren och hoppas de kan få ut mig på jobb. Enligt deras betyg ska de vara de bästa.
Kanske blir det en praktik som sen leder till jobb. Vem vet.
Men jag ska se positivt och se till att jag får det liv jag förtjänar innan jag försvinner.
Något som också oroar mig är att jag är livrädd att släkt och familj ska säga att min familj är inte välkomna hem till dem om vi inte vaccinerat oss. Jag är inte emot vaccin definitivt inte men jag vill inte spruta i något i min kropp som inte är färdigforskat än. Det tar 3-10 år innan ett vaccin är godkänt inte 4-6 månader som dessa.
Inte för att jag tror de skulle göra det men jag tror att vissa i släkten hade kunnat göra det.
Det gr mig livrädd. Jag har alltid varit ensam och är det även om jag har familj och skulle det hända skulle jag bli ännu mer ensam.

Ja det var bara lite tankar så här en torsdags eftermiddag. Nu ska jag ta mig ner till stan och till biblioteket och låna böcker till montearbetet.

Kommer mina två examensarbeten bli klara denna sommaren (montearbetet vet jag) och bli godkända?

Kram och tacksam för svar

Svar: Jag kan trösta dig med att många agerar precis som du... att man tvekar och drar på det och ångrar sig, fram och tillbaka.. det är en process man ska ta sig igenom. Och till sist gör man det. Ensam tror jag inte du blir ! När det gäller då har du en hel del bakom dig. Kram :)
Esmaralda

48 Ghostwriter:

skriven

Ang den betydligt äldre mannen så visste jag väl att det inte kunde bli en lång framtid och om jag inte håller fast vid mitt beslut så kommer det bli destruktivt. Ändå hoppades jag lite att de kunde bli seriöst en viss tid. Men det är som det är. Jag känner att jag är så van vid ensamheten att det är lika bra att fortsätta så här. Min soulmate verkar ha fullt upp med sitt så jag räknar inte med att träffas inom snar framtid. Jag trodde jag skulle få bli lycklig nu men alla har inte den lyckan.

Jag har lärt mig massor.



Kram

49 Bvbv:

skriven

Hej
Kommer ja höra från R mer efter vår lilla kontakt sist? Kram

50 Naturvän:

skriven

God Middag!

Till dig Anki , men vad jobbigt med din tandvärk, hoppas smärtan lägger sig och att du får den bästa behandlingen. Det kan vara så besvärligt.

Till dig Skorpan, förstår att du lider, jag känner igen mig, längtar också oerhört efter sex och närhet.

Vänta ett tag till och se hur det utvecklas, Förstår din frustration, Nöj dig inte med ngt sämre! Önskar det bästa för dig.

Visst är det otäckt med delta varianten, nu undrar man ju hur det kommer utveckla sig.....

Kram

51 MollyD:

skriven

Hej E
Nu ska jag ta bort uterus. Hoppas att det inte är ngt utan att jag har ngn där uppe som gillar mig. Upptäckte en förtjockning troligtvis av Tamoxifen av en slump. (Någon gillar mig 😊) Valde själv att ta bort skiten. Vågar inte chansa att det utvecklas ngt över tid.
Tröstar mig med att du sett mig mycket gammal. Men jag blir orolig ändå. Kommer allt gå bra?
Kram

Svar: Ja jag får en positiv känsla och det känns som om allt kommer gå fint, kram :)
Esmaralda

52 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej!
Ser du om S blev stött för att jag inte kom idag? Hade hon dåligt samvete för att hon inte hörde av sig i helgen? Var det därför hon ville träffas idag? Kram Zoey 💕

53 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej!
Ser du om S blev stött för att jag inte kom idag? Hade hon dåligt samvete för att hon inte hörde av sig i helgen? Var det därför hon ville träffas idag? Kram Zoey 💕

54 Tiss:

skriven

Jag är livrädd att det ska vara något med min katts öga igen. Samtidigt så känns det mest som att jag är nojig. Att det är lugnt men att jag skrämmer upp mig.
Du är ju ingen veterinär, men vad får du för känsla?

55 Mikael:

skriven

Allt är möjligt, en kan idag köa 400 meter till bolaget i Visby och full rusch på Arlanda nu, klackarna i taket :) man kan även testa positivt för Covid 43 gånger och hosta 5 timmar i sträck

https://youtu.be/ULJLy4M3TG4


Kram
Mikael

56 🌼Midsommar🌼:

skriven

Hej Es

Vad kan du se om min nästa kärlek och får jag vänta länge till?
Kram

57 ML:

skriven

Attans! Ingen midsommar romantik på jobbet fastän jag charmade en kille rätt bra som tittade på mig. Skrämde väl stackarn HAHA!

Fick frågan om jag vill åka till Skövde nästa vecka och jobba och DET tar jag verkligen som att de har förtroende för mig :) Jag vill dock inte åka så långt men om det blir närmare kan jag tänka mig.

Nu leeedig 3 dagar. Whoop whoop :) Kram

58 ML:

skriven

Glömde! En kvinna bröt ihop efter sprutan och tårarna rann. Berättade att livet är tufft och att hon är utmattad. Satt med henne ett tag och lärde henne andningsövningar och pratade om allt. Hon var såååå tacksam och skulle komma förbi med ett brev till mig någon gång om hur det gått för henne. Jag älskar mitt jobb och att hjälpa andra!

Hjälpte några på tunnelbanan som undrade om man skulle ta Ipren eller Alvedon efter midsommarfirande och jag sa Ipren. Vart glada och wow vilken blick av ena killen. Zanmi är på tårna Es :)

Kram igen! Och pussa MG!

59 Ghostwriter:

skriven

MÅSTE jag släppa taget bara för de kanske inte blir så bra med mig och mannen på det sättet?
Han kanske inte skulle vara trogen heller? Känns de som de är påväg någon annan…?

Kram :(

60 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, hur menar du att jag ska använda det jag har lärt mig för att må bättre? Är det att acceptera och ha tålamod med mitt mående/ångest som du menar? Ser fram emot att få må bättre. Tack och kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: