Spökhuset....

 

Det finns faktiskt spökhus, på riktigt.

Mitt barndoms spökhus var ett stort vitt gammalt hus, övergivet sedan länge. Ytterdörren som hängde på trekvart, söndriga  fönsterrutor där en och annan trasa till gardin vajade för vinden.

Huset hade varit övergivet länge och  det florerade massa historier om huset både hos vuxna och barn.

Huset omnämndes som  Spökhuset och då visste alla vilket hus man menade.

Jag tror att varenda unge besökte spökhuset med kompisar någon natt – utrustade med ficklampor och  ett hjärta som bultade av skräck.

Egentligen borde ju alla byar har sitt eget spökhus – det sätter fart på fantasin och triggar till äventyr

 

Jag besökte spökhuset tillsammans med fem  livrädda kompisar. Det var mörkt  och stjärnklart och en riktigt fin sommarnatt.. som gjord för spökjakt.

Redan när vi tog första steget upp för den illa medfarna stentrappan skrek någon av oss och så vände vi  och sprang  för allt vad tygen höll.  Man såg liksom spöken överallt.

Var det inte ett ansikte i fönstret där på ovanvåningen?  Var det inte  ljudet av rasslande kedjor innanför dörren?  Blev det inte isande kallt alldeles nyss ?

Vi skrämde upp varann, skrattade nervöst och kom på hela taget inte längre in än till hallen och sedan hade vi massor av spökhistorier att berätta för kompisarna.

 

Nu var saken den att jag bara spelade med.

I den åldern vill man inte verka fullmäktig- och jag kunde liksom inte med att säga att i spökhuset finns inte ett endaste spöke och har aldrig funnits heller, för den delen.

Jag tjoade och skrek och sprang jag också, precis som de andra.

 

 

Jag träffade dock på andra spökhus och ett av dem var hemma hos min kompis Lottie. Hon bodde med sin mamma och sin yngre syster  i en trerumslägenhet i byn.

En vanlig modern lägenhet i ett vanligt hyreshus, ingenting konstigt.

Vi lekte på hennes rum och så blev hon kallad för att äta och som det var hemma  hos somliga fick man vänta på ”rummet” medan kompisen åt middag.

Jag tog en serietidning och satte mig på sängen och snart kom en liten grabb i 5-6 års åldern och satte sig bredvid.

” Kan du läsa för mig?” undrade han och jag sa att nej, det kan jag inte för det skulle verka som om jag vore helknäpp om jag började läsa högt där för mig själv.

Pojken  var ett ”spöke”, som man  sade på den tiden och i den åldern  - och  var det vad man  kallade alla andevarelser.

Och det visste jag. Jag hade stött på många och lite överallt, men inte i byns spöhus just.

Pojken  satt kvar en stund och sedan försvann han iväg.

När kompisen kom tillbaka efter middagen sa jag såklart ingenting om besökaren. 

Det gjorde jag aldrig.

Även om jag bara var 9 år så visste jag att balansen skulle bli fel om jag började berätta om alla mina upplevelser och påstå att det fanns spöken hemma hos folk !

 Någon annan med erfarenhet av spökhus ?

Kram & kärlek💖

1 <3:

skriven

Dricker han lite mer än jag har förstått ?
Tror han att jag är nöjd med honom i vårt förhållande ?
Kram

2 AnnaK:

skriven

Min kollega verkar ha ett spökhus. Hon har haft hjälp att få bort "spökena" och det blev lugnt ett tag men nu har det börjat igen. Ser du något kring det? Tydligen ett barn bla som springer runt där.

Kram 🤗

3 Moms:

skriven

Hej E

Fånga väll honom ljuga igår, såg ut som han skämdes mycket och inte ville avsluta det. Gillade han mig eller? Men jag avslutade det

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har fattar en person som heter rosemarie så har valt förstöra min relation till den kvinna som jag våga inte nämas hennes namnet av första bokstavas. Jag har böockera henne överallt i sociala media.

Jag undrar om hon följer efter mig i här hemsida också? Kan jag känna mig trygga att skriva något?

Ha det bra

Svar: Ja, det känns tryggt, kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Får jag godkänd från dig att ändrar min Användnamn på här hemsida för jag vill känna mig trygga och kunde skriva om något.

Eller är jag redan trygga? Utan rosemarie följer efter mig?

Ha det bra

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Rosemarie Eller är det någon som följer efter mig för varje kommenterar som jag skriva här? Som jag känner någon?

Om person gör så då borde jag få byta användnamn? Om det är okej?

Jag vill inte få förstöra min relationer ännu mer

Ha det bra

Svar: Jag ser ingen som följer dig på det sättet, kram :)
Esmaralda

7 C:

skriven

Godmorgon i dagarna tre av regn och rusk!
Tack så mycket för gårdagens svar om min dröm, oväntat!
Nu har jag spunnit lite i tanken av vad jag ska vara observant på, och inser ju självklart att jag inte kan låsa in mig hemma de närmsta dagarna (även fast det låter nog så frestande...haha....) En sådan sjukskrivning kan bli kul att redovisa!
Det är mycket som händer just denna vecka och det är lätt att glömma pauser och återhämtning. Så, samtidigt som jag ska ta det lugnt och bygga upp mig själv igen så är det ju så lätt att toucha de gamla spåren.
På terapisamtalet sist så upptäckte jag att jag är hela tiden i ett parallellt, nytt spår med det gamla spåret och kom underfund med att det är så lätt att glida in med ena foten på det rostiga spåret. Och den är fan obekväm att rulla på!
Så, jag har Zanmi nära mig från och med denna morgon och lite kristaller på detta så har jag beskydd <3

Ta hand om er

Svar: Ja det är lätt att glida över i gamla spår en risken minskar rejält just eftersom du har insikt och kan alltså undvika detta.. kram :)
Esmaralda

8 Moms:

skriven

Hej E

Fånga väll honom ljuga igår, såg ut som han skämdes mycket och inte ville avsluta det. Gillade han mig eller? Men jag avslutade det

9 smulan:

skriven

Har tidigare jobbat i en gammal herrgård, där det spökade,
Dörrar som öppnandes av sig själv, cigarrök efter helgen, såg själv en snabb glimt av en liten flicka med korkskruvslockar.

10 Huldamaräng:

skriven

Gomorgon!
Jag har passerat hus där man fått en speciell känsla i magen, lite av vämjelse och kyla. Det behöver ju inte betyda att det är ett spökhus. Det kan ju även vara platsminnen efter tråkiga händelser. Oftast känner jag sorg när jag åker förbi ett hus som folk skulle kalla spökhus, ett nedgången och gistet hus. Det huset har någon byggt en gång i sitt anlete svett, det har stått där, starkt och skyddat sin familj från väder och vind. Man har firat jul, födelse, glädje och död. Sen blev det övergivet och lämnat att förfalla med alla sina minnen.
En kompis äger ett spökhus som hyrdes ut förr men det gick inte att bo där. Det var ett äckelspöke som glodde på kvinnan i huset när hon duschade, och det pågick en massa läbbigt saker där, fast jag tycker att känslan i hela den byn är lite läbbig, creepy. Kanske det finns många spöken DÄR! Fast jag tror det är annat smolk...

Ha en fin dag!!

Svar: Ja, de handlar nog om annat i byn, kram :)
Esmaralda

11 covid:

skriven

hej jag ska ta vaccinet idag men är så sjukt rädd att få någon farlig biverkning….? kommer de gå bra? fy vill egentligen inte ta vaccinet!!!!
kramar

Svar: Någon varning kommer inte till mig men du ska göra det du själv känner är bäst, kram :)
Esmaralda

12 Misstjejen:

skriven

Hej

Har sugen på gör en video med teckenspråk till Magnus Carlsson för hans födelsedag imorgon så jag tänker gör det på Instagram och tagga honom där även hashtags där.

Så konner han blir glad över det och är det positiv?

Ha det bra

13 Lotta:

skriven

Där jag växte upp fanns en stor bokskog och långt in i skogen ett spökhus, ett övergivet gammalt trähus, fullt med gamla kastruller, möbler och dylikt. Vi sprang dit ibland några stycken och var rädda på riktigt. Skrämde upp varann också. Gastkramande 😅.

Ser du om jag träffar kärleken nu i sommar?

Kram L


Svar: Chansen finns, och om inte annat så en fling, kram )
Esmaralda

14 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
I min stad!(någonstans i Västra Götaland) sägs det att de finns ett hus som det spökar i, det bor människor i det huset men de finns en och annan historia vad som har hänt, massa oförklarliga händelser - alla fönster som stod öppna när dom hade kommit hem, barn som springer på övervåningen trots att det inte finns några barn som bor där osv. Men om de är sant vet jag inte.

Att bero på barn, en nyfiken fråga gällande min ena kusins tre pojkar. Inte för att tänka eller tycka illa om min kusin, men är de verkligen så att en av hennes barn har autism och en har adhd eller utnyttjar kusinen bara de hela för att få presentkort på "Min stora dag"? Alla tre pojkar har fått presentkort därifrån och den tredje har förkylningsastma. Överaktiva barn behöver ju inte betyda att något är fel på dom, jag menar bara för barn inte är lugna. Jag har läst att de är ärftlig med adhd och vi har inte det på våran sida så då måste barnet har fått de från pappans sida. 🤔 Jag blev bara fundersam att 2 av 3 pojkar har en diagnos medan den 3:e har förkylningsastma och alla får presentkort från "Min stora dag". Kan du se någonting om de stämmer eller inte?
Kram nyfikna Zoey 💕

Svar: Det verkar stämma, kram :)
Esmaralda

15 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag söker nytt jobb och hoppas kunna få ett till hösten. Ser du om jag kommer att kunna lämna och hämta min dotter till och från skolan, eller kommer det att strula sig kring det praktiska? Eller löser det sig?

Kram

Svar: Det ser ut att lösa sig, kram :)
Esmaralda

16 Skorpan:

skriven

Spännande, speciellt som barn då förstås. O inga spökhus har jag stött på, åtminstone inte ännu, vem vet kanske nångång o då "freakar jag väl out" ;).

Finns det nån som är emot min o karlns försök att få ihop till en träff hos mig Es? Idag skulle det ske o då säger han att jag han kommer ju inte tidigt då han måste till stugan med sin pappa o kolla hur många träd som fallit omkull där. Jo jag förstår att han ställer upp för sina föräldrar men varför händer allt just på "mina veckor", ser du nåt Es? Han hsr ju nog en bror också... När vi äntligen får tid för varann ja då måste det ju vara något enormt fantastiskt ;). Han påstår ju nog att han vill komma till mig då jag frågade, rakt på sak, om detta o det vill jag ju tro på... Suck, onödigt besvärligt ;).

Hettan fortsätter o sovandet är det verkligen si o så med, ja gäller väl bara att hänga med..

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Du får ha lite koll och känna in så det inte blir ett upprepat beteende från mannens sida... kram :)
Esmaralda

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Back in the days fanns det nog ett spökhus i varje "by" fantasin saknades inte.. Vi hade ett oxå ett obebott där man sa att det mördats en person . Jag vet inte om det låg ngt i det men man gick alltid fort förbi det huset Vi var så fega att vi inte vågade gå nära .Vi hade även ett hus där pojkarna sa att det bodde en arg polis ...där gick vi oxå sprang förbi I tonåren fick jag veta att han inte alls varit polis utan en pensionerad lärare :)

Idag tandutdragning...

Kram Anki med flock

Svar: Lycka till idag !! Kram :)
Esmaralda

18 Na:

skriven

Hej Esmaralda.

Ruggigt hus.

Nu har jag kommit till den punkt där jag måste vara hemma och vabba med barn. Självklart blir chefen sur och svarar inte på sms. Känns inte bra för mig att ha det såhär.
Är inte trygg i min anställning där. Kan hon nu vilja göra sig av med mig?
Känner själv att jag inte vill vara kvar för tror inte det kommer funka.
Kommer jag att komma vidare därifrån ?
Kram

Svar: Du kommer söka dig vidare, kram :)
Esmaralda

19 Dejsan:

skriven

När jag var gift första gången så bodde vi i ett spökhus eller vad man ska kalla det. Hela området där vi bodde var hemsökt. Min man som inte trodde på övernaturliga ting eller nåt i den vägen var med om en massa saker. Det blev ett naturligt inslag i vårt liv. Barnen upplevde också en massa men har inte ordat så mycket om det. Nu bor vi alla på andra platser och huset står öde. De andra hemsökta husen i området är rivna sen länge och det finns en bildemontering på platsen. En del som hände när vi bodde i huset var att vi hade en vitterväg precis utanför ytterdörren. När vi byggde ut så var det en himla liv i väggarna. Det slog och bankade hela tiden tills det var klart. Vittervägen försvann, dom flyttade väl antagligen. Vi hade en vedbod en bit från huset och en gång när min dåvarande man skulle hämta ved så såg han en av dom inne i vedbon. Som sagt, mycket hände. Men det var inget som skrämde någon och nu är det nog borta. Inne i skuggorna kan man säga.

Svar: Ja ibland öppnas portarna rejält... kram :)
Esmaralda

20 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja o avsluta det hela innan jag är alltför involverad i honom? Det är jag väl redan, är nog "all in typ", har jag märkt, finns inget mittemellan som mitt horoskoptecken säger ;). Va sjutton skulld jag falla för denna karl då? Suck..
Kram Skorpan

21 Sus:

skriven

Hej
Neee…
Önskar mig magi..
Love sus

22 Lotta:

skriven

Där jag växte upp fanns en stor bokskog och långt in i skogen ett spökhus, ett övergivet gammalt trähus, fullt med gamla kastruller, möbler och dylikt. Vi sprang dit ibland några stycken och var rädda på riktigt. Skrämde upp varann också. Gastkramande 😅.

Ser du om jag träffar kärleken nu i sommar?

Kram L

23 MH:

skriven

Hej!
Spökhus fanns det när man va barn.Men jag va alldeles för mörk o spökrädd så besökte aldrig nått.

Drömde i natt om min gamla kompis.Vi va ute i svängen o där fanns en helt underbar man som jag fick till det med.
Är det en sanndröm?Eller bara en längtan?

Kram

Svar: En längtan men något sant kan det också ligga i det, kram :)
Esmaralda

24 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron kära Es🤗

Jag skickade en ny fråga igår men den har inte kommit med det gällde bl.a Zangin?! Den är inte med?

Jag har en märklig fråga till inatt vaknade jag vid 04-tiden och hör tre små försiktiga knackningar på sovrumsdörren precis som ett par små barnhänder. Låg länge o funderade o när jag ligger vaken ”spelas en film upp för mig”! Tre poliser en kvinna o två män sitter på huk över en ung kvinna som som ligger på marken jag förstår o känner tydligt att något hänt henne!! Hur ska jag tolka detta är det en varning, budskap o gäller det nån jag känner? Vet snart inte vad jag ska tro känns som nån vill visa - varna mig för nåt.

Kram hoppas på svar idag
Trevlig onsdag
🤗♥️🧡💜🙏

Svar: Ibland händer att en fråga försvinner.. inte ofta men det sker och eftersom många skriver här så har jag ingen koll på frågorna alls.. jag okeyar dem alla och somliga besvarar jag, det blir lite som det faller sig. Jag har ingen möjlighet att svara alla eller varje gång. Din upplevelse handlar inte om en varning utan snarare kan du se det som en film, något som har hänt.. kram :)
Esmaralda

25 Hedwig:

skriven

Jag bodde i en riktig 'spöklägenhet' under min vistelse i Sverige! Nästan alla kunde känna att det var något fel där. När man kom in kändes det som om man skulle gå igenom tunga, mörka moln. Speciellt på kvällen kände jag att flera tittade på mig och det syntes även på Sven att han såg saker och ting. Han gömde sitt huvud i mitt knä när det blev alltför mycket. En av mina grannar, som var lite synsk sa att, även om det var många kusliga lägenheter där, min lägenhet var allra värst, det var som en samlingsplats enligt henne. Förr hade det funnits en offerplats där, under vikingatiden. När hon var hos mig såg jag att mattan i vardagsrummet rörde på sig alldeles av sig själv! Det blev så hemskt, och jag kunde inte hitta någon annan hyresrätt, att jag fick sova någon annanstans på natten.

Svar: Ja, jag förstår att det var kusligt...och det tyckte ju Sven också !! Kram :)
Esmaralda

26 Jossan :

skriven

Igår mådde jag verkligen inte mått så bra.. Jag vet inte om det är all oro med T, om det är min mens som ska komma eller den blivande fullmånen. Fan orkar inte med att må dåligt igen. Jag orkar inte.. Fjärilen fick mig att träffa den rätte så varför oroar jag mig?

Jag vill börja planera framtiden. Ska försöka meditera fram att vi ska bo tillsammans snart... Saknar honom. Vet inte hur det ska gå att inte träffa honom på hela sommaren. Usch jag vill bara gråta.. Vill inte ha honom 100 mil ifrån mig.. Vill inte ens ha honom 3 mil ifrån. Jag vill vakna upp med honom varje morgon. Jag vill inte vara rädd längre. Jag har inte varit det innan så varför nu?


Svar: Försök att inte ta ut negativt i förskott, du bränner bara din energi till ingen nytta... ha ett seriöst samtal med honom om hu rhan tänker sig er framtid tillsammans.. och lyssna noga... kram :)
Esmaralda

27 Helena Ir:

skriven

Som barn läste jag i den lokala tidningen om ett spökhus i samhället jag bodde i då.. besticken flög härs och tvärs i luften bland annat och en hel del annat. Den kvällen kunde jag inte somna innan min pappa kom hem.. jo, jag hade en mamma också.. men sånt som rädsla hos ett barn, det lyssnade hon inte på!

Härlig morgon, handlat till midsommar, yngsta dottern kommer hit och sen kommer vi också åka hem till hennes nya lägenhet, hon har så fina utemöbler på balkongen.. kanske lite bubbel och jordgubbar kommer smaka där :)

Stannade en kvinna på vägen hem från Ica, sett henne så ofta så nu började vi prata med varandra.. det blev hon glad för, sa hon :)

Lite träningsvärk efter passet igår, ger mig på det imorgon igen..

Just nu är jag så lycklig att vad som helst kan hända..faktiskt en av mina önskningar till Zanmi.. det är eufori i den känslan!

Ha en skön dag!

Kram

Svar: Bubbel och jordgubbar, så gott !! Och bubbel blir det här också till den klassiska jordgubbstårtan :) Zanmi jobbar verkligen hårt för dig.. kram :)
Esmaralda

28 <3:

skriven

Dricker han lite mer än jag har förstått ?
Tror han att jag är nöjd med honom i vårt förhållande ?
Kram

Svar: Han dricker en del - och ja, han tror nog att du är ganska nöjd, kram :)
Esmaralda

29 <3:

skriven

Kände hon att hon gjorde bort sig lite igår? Varför beter hon sig som hon gör, skvallrar till chefen osv. Är hon avundsjuk?

Hoppas hon kände sig dum.

30 Maddelito:

skriven

Hej Ez!
Jag var på intervju för ett tag sen på ett jobb som jag verkligen vill ha och jag har mejlat och frågat hur det går med rekryteringen men får inget svar. Jag vet att rektorn kontakade mig och kunde inte delta när jag hälsade på förra veckan då hen fick sitta i karantän.

Ser du om dem kommer svara mig snart?

Ha en bra dag!

31 Mikael:

skriven

Spökhus har jag bara upplevt på film :)

Andrea Perrons 3 böcker lär slå Stephen Kings böcker, producenten till filmen ringde och frågade om det som står i böckerna faktiskt hände sen satte han aldrig foten i huset eller i den staten :)

Bra intervju, Universum skrattar åt henne när hon haft bråttom göra film av hela serien då filmen inte är som hon vill berätta historien, tiden har inte varit mogen men nu kommer de på Netflix eller liknande, vill hon inte ha en ny hund får hon en, vill hon ha en stor hund får hon en liten :)

https://youtu.be/yJLms8mwmL4


Alltså det satt långt inne innan de ringde in prästen till det här huset, bra berättat, hade hon inte haft pojkvän hade hon fått en date vem hon nu än är :)

https://youtu.be/nZzNLGsD_QI

Kram
Mikael

Svar: Tack för tips :) Kram :)
Esmaralda

32 caroline:

skriven


Älskar spökhus. och det är även spännande som vuxen att gå in. Pirrar i hela kroppen:) hihi..

33 caroline:

skriven

Hej, har en fråga, kan du känna något av om jag kommer få en schäfervalp inom någon månad?

Svar: En valp kommer men ser inte riktigt när, kram :)
Esmaralda

34 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, kommer jag att må bättre om jag börjar jobba? När kommer det ett jobb för mig? Kram

Svar: Ja jag tror du skulle må bra av att jobba så börja sök seriöst, kram :)
Esmaralda

35 Huldamaräng:

skriven

Gomorgon!
Jag har passerat hus där man fått en speciell känsla i magen, lite av vämjelse och kyla. Det behöver ju inte betyda att det är ett spökhus. Det kan ju även vara platsminnen efter tråkiga händelser. Oftast känner jag sorg när jag åker förbi ett hus som folk skulle kalla spökhus, ett nedgången och gistet hus. Det huset har någon byggt en gång i sitt anlete svett, det har stått där, starkt och skyddat sin familj från väder och vind. Man har firat jul, födelse, glädje och död. Sen blev det övergivet och lämnat att förfalla med alla sina minnen.
En kompis äger ett spökhus som hyrdes ut förr men det gick inte att bo där. Det var ett äckelspöke som glodde på kvinnan i huset när hon duschade, och det pågick en massa läbbigt saker där, fast jag tycker att känslan i hela den byn är lite läbbig, creepy. Kanske det finns många spöken DÄR! Fast jag tror det är annat smolk...

Ha en fin dag!!

36 ML:

skriven

Huva vilken hus! Rös bara jag såg det! Jag kan känna obehag bär jag får förbi vissa hur så vet inte om det är pga energier.

Vaccinerade en tjej som träffade son soulmate på tunnelbanan. De hade klivit på samma station och satte sig mitt emot varandra. Började prata och idag är de gifta. Jag bara avundas de som får uppleva denna saga :)

Igår blinkade en kille åt mig när han gick till väntrummet. Skräp i ögat månne? Undra vad den med otroligt vackra ögon tänkte som körde tåg?

Har en kollegs som är en kopia av Marianne Mörk så man bara njuter när man får jobba ihop :)

Nu ska jag och Zanmi till kiropraktorn. Knak knaak :)

Kram!

Svar: Ja, är man bara öppen och receptiv så kan man träffa sin soulmate precis var som hest ! Nix, killen hade inget skräp i ögat! En Marianne Mörk kopia måste man njuta av... hon är en av mina favoriter big time !! Kram :)
Esmaralda

37 Mandarin:

skriven

Tack för svar Esmaralda, tror du att jag behöver arbetsträna först? Har varit lite tveksam till att söka jobb om jag inte skulle orka med riktigt… kram och tack!

Svar: Arbetsträning kan vara en god idé, kram :)
Esmaralda

38 Jossan :

skriven

Samtidigt låter det negativt det du skrev… ”lyssna noga” usch jag orkar inte mer nu.

Fick precis veta att jag måste göra om HELA min tenta istället för den lilla delen som jag skulle. Jag vill bara gråta nu. Jag orkar inte mer…

Trodde allt började gå framåt..

Kram

39 IOH :

skriven

Den här mannen kändes det så bra med sen blev det lite off men jag tror det blev mycket på en gång. Nu har mannen berättat en sak för mig som jag inte alls är okej med. Jag vet att han inte är den rätte. Så vad känner du? att jag borde satsa ändå eller hellre vänta in rätt kille?

Jag känner mig besviken och hade jag vetat att det kunde bli något seriöst och bra så skulle jag vänta in. Men om det inte alls skulle bli så, då tänker jag absolut inte sitta och vänta på någon som ska bli beroendefri





Kram

40 Helena Ir:

skriven

Mums, jordgubbstårta..säkert en klassiker för många till midsommar.
Det ska vara gott att leva :)

Kram

41 SusanneAmalia:

skriven

God mitt på dagen..

Spökhus har jag stor erfarenhet av.. Vill man kan man besöka det hus jag bodde i förut..
Där hände mycket.
Tänker aldrig sätta min fot där igen.


Här är det mulet.. Hästarna gnäggar när jag kommer..
Hundarna är glada och katten är ute på vift.. Råttfångst..

Veterinären kommer snart.. Länsstyrelsen har ringt och nu ska hästarna tas omhand på måndag.

Allt är en enda röra.. Men jag hoppas att länsstyrelsen tar hästarna så de får vård och omsorg.
Kanske kommer de till någon so älskar dem..

Det vore bra..
Det märks att man bor på landet. Tuppen gal korna romar hundar skäller och igelkotten hälsar på..

Räven har spanat in grannens hönor..

EllaBella gårdshunden har mycket att göra hon hälsar.. Stor kram till er alla..

Fråga blir det båtfärd i morgon??

Kramar..

42 Smöla:

skriven

Det finns en manlig gestalt i mina föräldrars hus.. jag såg honom i mitt rum när jag bodde där. Å nu när min dotter sover över där så ser hon också honom. Vem är det som iakttar oss hos mina föräldrars vita hus?

43 <3:

skriven

Heja Sverige ikväll 💙💛💙⚽️🇸🇪

Ser det ut som jag blir återbetald nu ?
Här pratat med Klarna två gånger och de verkade ta tag i problemet.

Svar: Och Sverige vann alldeles nyss .. YAY :) Ja, det tar tag i problemet, kram :)
Esmaralda

44 IOH :

skriven

Den här mannen kändes det så bra med sen blev det lite off men jag tror det blev mycket på en gång. Nu har mannen berättat en sak för mig som jag inte alls är okej med. Jag vet att han inte är den rätte. Så vad känner du? att jag borde satsa ändå eller hellre vänta in rätt kille?

Jag känner mig besviken och hade jag vetat att det kunde bli något seriöst och bra så skulle jag vänta in. Men om det inte alls skulle bli så, då tänker jag absolut inte sitta och vänta på någon som ska bli beroendefri





Kram

45 F:

skriven

Har sett en hel del svarta fjädrar det sista . Vad betyder det??

46 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar tidigare idag! ❤️

Nu har jag fått 1:a sprutan och de känns jätteskönt! Nu har jag dock ont i armen och kan knappt lyfta den men något jag kan stå ut med. 😊 Den 11/8 blir de den andra sprutan.

Midsommar närmar sig, vad ska du/ni göra för kul? Själv blir de till uppfödaren till mina föräldrars hundar och äta gott, spela 5-kamp och lite quiz. Pussa MG från mig! Kram Zoey 💕

47 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar tidigare idag! ❤️

Nu har jag fått 1:a sprutan och de känns jätteskönt! Nu har jag dock ont i armen och kan knappt lyfta den men något jag kan stå ut med. 😊 Den 11/8 blir de den andra sprutan.

Midsommar närmar sig, vad ska du/ni göra för kul? Själv blir de till uppfödaren till mina föräldrars hundar och äta gott, spela 5-kamp och lite quiz. Pussa MG från mig! Kram Zoey 💕

48 Monica:

skriven

Har bott i en lägenhet i centrala Malmö där det garanterade spökade. När man var ensam hemma så kände man sig iakttagen av någon. Fotsteg hörde man mitt i natten och föremål från väggen åkte ner. Blev inte rädd då jag förstod att det inte var någon ond varelse. Min mamma upplevde det samma som mig när hon besökte mig. Kvinnan som blev tillsammans med min man när jag skilde mig och flyttade in till honom upplevde samma sak. Endast min f.d man tyckte det var inbillning och hysteri. Har bott i flera lägenheter i mitt liv men det var den enda jag fick dessa vibbar. Hade en vän som bodde på Backarna i Malmö. Han sade att han fick obehag då han passerade vattentornet där. Det var precis i dess närheten (Galgebacken) där man hängde sk häxor och tjuvar förr i tiden. Han påstod även han kände obehag från det närbelägna Malmöfängelset och Östra sjukhuset som också är beläget på Backarna (Kirseberg) Sjukhuset med mentalpatienter är numera nedlagt men känslan av olyckliga och oharmoniska själar från dessa inrättningar.

49 covid:

skriven

varifrån kommer min djupa rädsla för vaccinet?

Svar: Den kommer nog från påverkan... kram :)
Esmaralda

50 Ghostwriter :

skriven

Gjorde jag ett stort misstag som flyttade hit eller är det i sin ordning? Det känns som ingenting faller på plats ännu, varken vänner - killar eller jobb. Därför känns det som universum vill ge det som ett tecken att jag inte hör hemma. Samtidigt trivs jag enormt ändå.

Inget går som planerat och det känns som ingenting ”är meningen för mig”. Inget funkar ju! Och jag tar det både seriöst och med en klackspark men jag kan inte ens ta en sak i taget för allt kommer ikapp mig och gud vad jag dör av stress. Jag är stabilare än någonsin men nä, jag får ingen ärlig chans av universum.


Kram

Svar: Första landa i den situation du har just nu... jag tror att det är din lärdom just nu... kram :)
Esmaralda

51 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför jag ser kristina i facebook hela tiden😊... jag undrar ibland om jag våga att prata med henne i chatten och ser om det finns något mellan oss eller ingenting...

Ska jag prova på eller inte?😊...

Kan det vara att det finns något mellan oss?

Ha det bra

52 Jungfrun:

skriven


Jag har i flera år varit på jobb i rehabiliterande syfte 2 dagar/vecka. Möte med läkaren i januari och då bestämdes fortsättning på samma sätt framöver..
Nu då jag skulle skriva fortsättning hos sysselsättaren hade dom inte samma på papperet utan att dagarna ska ökas, nytt möte i oktober boka hon in..
Hur ser det ut, mister jag hela arbetet och dom 2 dagarna, går ej med på mera dagar..
Hur ser det ut efter mötet?
Mycket orolig nu..

53 F:

skriven

Har sett en hel del svarta fjädrar det sista . Vad betyder det??

54 Fjäril:

skriven

Hej,
Ser jag ut att kunna få ihop något slags resultat innan semester som jag kan presentera?
Kram

55 Tjejgumman:

skriven

Jag bor i ett kråkslott som familjen ägt över 50 år, men tror inte att det är hemsökt. Fast jag börjar fundera nu. 👻
De senaste månaderna har det börjar knaka och smälla i huset. Det är på olika ställen, nere, på övervåningen, i trappan, i utbygget. Det är som när det är minus 35-40 i veckor, då knakar och smäller det på samma sätt. Kan du se vad det beror på Esmaralda? Någon som vill säga mig något, eller håller huset på att sjunka ner i ett slukhål? 😱
Kram 💖
Tjejgumman

Svar: Jag tror huset är känsligt för väderombyte.. kyla och värme.. känner inga tecken på spökaktiviteter.. kram :)
Esmaralda

56 Mercan :

skriven

Esmaralda blir det något från euro jackpott den här veckan eller snart eller ska jag shöpa triss Esmaralda 😩😩😩jag hade drömt siffran 26 och jag missade 300 tusen kr med två siffror för litet tag sedan ☹️ 😕 😟

57 Varför?:

skriven

Tack för svar tidigare 🤗🙏♥️

Använder annan sign nu av en anledning.

Jag undrar om du kan se om mitt barn får göra om examensprovet? Som hen har pluggat o kämpat o verkligen gått in för att klara det men hon klarade inte det tyvärr! Hen har läshuvud o har lagt ner hela sin själ o massor av timmar inför provet!!

Snälla kan du Es se nåt om det? Ett ypperligt yrke som hen brinner för av hela sitt hjärta!!

Kram

58 ML:

skriven

Jag har inte varit öppen de senaste åren men nu är jag det och jag möter blickar och pratar om jag får möjlighet. Är ju ingen blyg typ :)

Så inge skräp i ögat hos killen igår alltså :) Vad var det han gillade? Härlig "blink" var det i alla fall :)

Varit så arg idag Es! Skällt ut försäkringsbolaget efter deras bedömning som skulle göras 18 mån efter min arbetsskada. Första ortopeden sa att mina skador i armem beror på misshandeln och jag fick ersättning. Nya ortopeden sa att jag redan HADE omfattande senskador INNAN smällen och det var här det brann för mig! Jag har aldrig haft problem med armen innan smällen och röntgensvaret bevisar det samt att det finns INGA journalanteckningar om problem. Det här är för att de inte vill betala ut mer pengar och det är så vidrigt och kränkande! Min arm blir aldrig återställd och blir ev op. Hur jag ska komma över behandlingen från vårat samhälle vet jag inte. Värre än själva misshandeln :/

Kram

Svar: Du ska så klart överklaga detta... det är horribelt att de far med vilka lögner som helst.. kram
Esmaralda

59 Tiss:

skriven

Hej, Es!

Jag kämpar för att må bra och bli frisk från ätstörningen. Det går framåt i båda punkterna, jag är påväg. Men jag har en ska man kalla det hemlighet (den är inte farlig eller allvarlig på något sätt alls)... Den gnager i mig. Jag vet inte om jag vågar berätta. Fast å andra sidan är min fråga... Ser dom igenom mig, har dom redan fattat?

Svar: Jag tror du mår bättre om du berättar.. när något gnager en, då bör man lyssna till detta och agera.. kram :)
Esmaralda

60 Tiss:

skriven

Eller åtminstone när det gäller ätstörningen.

61 Hanna:

skriven

Hej Ez!

För flera år sedan hade jag ett känt spökhus som låg efter vägen till mitt jobb. En stort vacker trävilla som jag gissar var från sekelskiftet. Ingen bodde där så det var alltid mörkt och nedsläckt, trädgården var helt övervuxen. En dag när jag passerade i bilen när det var mörkt ute fick jag till min förvåning se att det lyste i ett fönster på bottenvåningen. Det var ett blekgult svagt sken i ett hörn av fönstret. Jag tyckte det såg konstigt ut för det var uppenbarligen inget ljus av en modern elektrisk lampa.
Jag kan fundera på vad det var jag såg fast så många år har gått.
Kanske var det ett minne från förr, ljuset av ett stearinljus eller en oljelampa?


Kram

Svar: Ja, det var absolut ett gammalt minne från förr.. kram :)
Esmaralda

62 Mercan :

skriven

Esmaralda kan du ge mig siffror för euro jackpott om det är möjligt 😩fem siffror från 1 till 50 och två siffror från 1 till 10 söta Esmaralda 😩jag själv har ingen tur, jag hade drömt siffran 26 jag borde spela med den siffran 😞 jag missade stor vinst med två siffror bara 😕☹️☹️☹️jag ska spela dina siffror alltid Esmaralda 😩

63 Jen:

skriven

Så fint att kunna vara så medveten och också trygg i sin förmåga redan som liten!

Jag känner mig så ensam och uppgiven nu. Kommer jag alltid vara det? Har förlorat så mycket /många det senaste halvåret. Exet som ville vara min vän (ev. mer) verkar nu vara totalt ointresserad och ignorerar mig. Förstår inte varför?

Svar: Ta dig vidare och lämna exet bakom dig... du bränner bara energi.... ta nya tag och din energi kommer tillbaka.. kram :)
Esmaralda

64 Ghostwriter :

skriven

Känns det som det vore dumt att satsa på mannen och att de bara skulle bli väldigt dåligt imed hans beslut att göra vissa saker?
Jag gillar honom men vet inte om jag tog rätt beslut …

65 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Är det kraft i min Zangin fortfarande? Den försvann o mannen hittade den i bilen i sätet??? Ville hon resa härifrån?
När han nu tagit i den är den lika stark fortfarande har inte märkt nån skillnad på mina önskningar. Hoppas det går bra på min tuffa undersökning imorgon fm🙏✊🍀✊är livrädd🥺
Jag påminner zangin ofta o tackar för att hon försöker hjälpa mig. Är det fel att ha henne i ett halsband tillsammans med en sten i form av en ängel?
Kram

66 Rädd:

skriven

Hej E!

Kan jobbet jag gjort arbetsprov för överraska och vara ett bra jobb för mig?

Kram och kärlek.

67 Mercan :

skriven

Esmaralda ursäkta mig att jag frågade igen Esmaralda dig om euro jackpott ☹️du såg inte något på väg 😕 min bror och mor hoppas så innerligt något Esmaralda 😞 därför ville jag fråga dig igen ☹️min bror spelar en rad varje vecka från internet och jag från butiken fyra rader samma siffror med min mors vilja Esmaralda 😔 men jag vet du sa att det tar ett bra tag framöver Esmaralda innan det blir något större som möjlighet 😔det tar flera år såg du Esmaralda 😔Tack Esmaralda för allt som du gör för oss 😔♥️♥️♥️

68 Lovelife?:

skriven

Hej Es

Vart tog kärleken vägen...?
Kram

69 ML:

skriven

Har skickat in överklagan ikväll. Tårarna rinner. Kram

70 ullie:

skriven

gokväll ES!!

Det är så spännande . kollar ofta på you tube ett hus i ryssland spännande sånt gillar jag ju

ja har svårt att veta om jag ser eller inbillar mej
ja tror ju att någon är här en dam och hoppas även på pappa och svärmor .
nä tyvärr har jag aldrig pengar att gå och kolla som hos dej även i fall det varit väldigt spännande

hoppas du har en fin kväll


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: