RaggarJanne, MiniMaj och råttorna !

 
Råttor.. vanliga avskydda råttor... det var vad RaggarJannes lillsyrra MiniMaj sålde till sina kompisar. 
 
Vi växte upp i samma by och kände varann... alla kände ju typ alla, mer eller mindre.
 
På den tiden när jag var barn ville ungarna ha små husdjur.. men väldigt få föräldrar  ville lägga pengar på sånt "trams" - man får betänka att det var 60 tal och bruksort...och ordet pedagogik fanns inte.
 
För föräldrar var hamstrar  svanslösa råttor och  marsvin var feta råttor.
 
 
 
Det var i detta som RaggarJanne och MiniMaj startade sin verksamhet.
 
RaggarJanne hittade massa råttungar och MiniMaj såg till så de blev tama
 
Alla ungar ville köpa en råttunge - de kostade 2 kronor och var handtama och ungarna kunde spara ihop till den slanten själva och behövde inte blanda in föräldrar som ändå skulle säga nej.
 
Förälrarna ställdes så att säga inför faktum.
 
RaggarJanne hade en rejäl egen uppfödning och MiniMaj satte intressenterna på kölista.
 
Under ett års tid bodde alltså råttor i  hamsterburar, i akvarium eller hemsnickrade burar, runtom i byn.
 
 
Man avlade på sina råttor, man tävlade med dem,  en hel del lärde sina råttor konster och jag minns särskilt  råttan Agneta som dansade världigt vackert  och virvlade  runt på två ben.
 
Det uppstod råttcirkusar lite varstans i byn och de vuxna betalade snällt inträde.
 
Själv köpte jag aldrig någon.. jag hade både hund och katt och insåg att den stackars råttan rätt snabbt skulle bli uppäten.
 
 
Flugan  häll sig ungefär ett år och se hade alla ungar tappat intresset.
 
Men det var kreativt och kul så länge det varade !!
 
Har månne  någon av er ett ovanligt husdjur ?
 
Kram & Kärlek💗
 
 
 
 
1 Anneli:

skriven

Inget ovanligt husdjur här, men när jag var cirka 8 år köpte jag och mina kompisar godis, och försökte sälja på gården för nästan det dubbla. Gick sådär 😏 men roligt hade vi. Fixade och donade fint bord och la upp godiset på. Det var faktiskt några som köpte!

Nu har man ringt mig några gånger för covid vaccinering men har inte kunnat nån av gångerna tyvärr. Det är mycket "släcka bränder" nu innan man får ett schema så att säga. Jag tänker anmäla mig till så många tider jag kan. Pengarna jag tjänar kommer jag spara till en resa längre fram. Lutar åt Australien fortfarande. Känner ju också några som bor där.

Om jag tackar nej till erbjuden tjänst får jag nytt jobb, någon annanstans, inom kort då? Detta år?

Kram!

2 <3:

skriven

Är det nåt fel på mitt insulin blod socker osv? Kommer det visa onormalt? Jag går upp så himla mycket rung min mage:(

3 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Jag undrar vad som sker om jag inte lyckas klara hindret som finns framför mig? Vad sker då?
Kram,
Jennifer

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Kanske jag har jobbar med mentalsjukhuset i tidigare livet på annat landet och annat tid. Det kan var grund av att jag har svårt med andra idag?

Jag har haft såna tankar sällan... det beror på hur jag reagera på andra. Det är kanske stämmer?

Ha det bra

5 Pia1:

skriven

En råtta har jag haft... Som knappast behövde någon bur, hon följde överallt!
Och en minigris som dessvärre inte var mini utan blev helt väldigt stor och fick så småningom flytta som sällskap till en likadan sugga.

Svar: Jamen då vet du hur tama råttor kan bli :) Grisar älskar jag.. men skulle vara bökigt att ha en hemma... kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har haft en känslan att jag kommer flytta dit till stockholm när jag är 40 år eller efter eller före.

Jag förstår aldrig att varför andra inte var positiv om jag vill tillbaka till min hemstad.

Jag längtar efter det...

Hoppas det är något gång runt 40 år. Kan det var stämmer?



Ha det bra

7 MB:

skriven

Heeej!

Kanske dumt av mig att fråga dig, har två månader kvar till förlossning men är helt helt helt slut. Trött. Jobbar hemifrån och sover 1h om dagen på arbetstid. Funderar om jag bara lider av lite energi eller om jag har covid utan att veta om det. Har socialt distanserat mig sen igår och skall nu inte träffa någon. Vad ska jag göra för att få energi och inte bara leva efter att ta en dag i taget?
Kram från MB

Svar: Ha koll på dina värden så allt är bra.... isolering och graviditet spelar in... och det kommer bli bra och mer som vanligt igen.. kram :)
Esmaralda

8 T:

skriven

Jag hade inga egna råttor då vi hade hund. Men en av mina vänner hade råttuppfödning i källaren som de matade sina ormar med som de hade i vardagsrummet. Hmm... Ja, vad ska man säga om det. De var en annan typ av familj.

9 Tuss:

skriven

Hej,
Finns det nån chans att jag kan bli riktigt duktig på att spela piano?
Kram

10 Linda:

skriven

Gillar djur, katt, hund och häst hör väl till favoriterna. Råttor däremot... Nej tack :)

Verkar bli en solig och fin dag, känns som om våren är på kommande med stormsteg.

Ha en fin dag Ez och alla bloggläsare!

11 Lilla m:

skriven

Hej Es, dyker det upp något bättre alternativ för mig snart? kram

12 Seanskunden Emma :

skriven

Haha, har inget ovanligt husdjur men däremot har jag nog attraherat in djur i mitt liv.

Önskade mig alltid djur som liten och helt plötsligt började en katt följa med mig till och från skolan varje dag! Han stod och väntade på mig vid huset när jag skulle gå till skolan och var alltid på plats när jag skulle promenera hem. Reflekterande inte över det då, men häftigt såhär i efterhand.

Sen ”fick” jag min älskade själsfrände och vän, en hund, när jag flyttade in i min första lgh som 19-åring. Min granne behövde hjälp med hundpassninc och det slutade med att både hunden och hon blev nära vän till familjen och han var hos mig och även mina föräldrar så ofta att han såg oss som sin flock och att han hade flera hem.

Saknar honom så mycket att det värker i kroppen.

Idag är det 15 dagar till min dotters beräknade födsel. Tror du jag behöver gå över tiden eller kommer hon snart? Försöker ta det lugnt, boa och mysa men det känns som att alla runtomkring får sina bebisar FÖRUTOM VI haha. Ser det ut som att hon är på gång innan tiden eller blir hon mycket sen?

Svar: Hon kommer snart...och vilken underbar upplevelse du står inför :) Kram :)
Esmaralda

13 Skrållann:

skriven

Hej!
Då innovativ;) Själv hade jag vandrande pinnar och hoppande bönor. Inte så mycket till sällskap och bönorna var rätt stillsamma så länge de låg i sin burk. Vet än idag inte vad det var egentligen men man köpa dom i fyrpack på djuraffären🤔
Dottern är kär igen och denna gången har jag lovat att inte lägga mig i.(Hon tycker jag gör det ibland) Det verkar vara en rar kille och han är ett år äldre. Nu vill hon sova hos honom på fredag men jag tycker det är lite tidigt. Mest för att vi inte träffat honom och för att de inte umgåtts särskilt mycket än.
Ska jag släppa det hela och låta henne vara kvar eller hur ska jag agera?

Kram❤️

Svar: Barnen hade också hoppande bönor... det var lite märkligt! Var det djur egentligen ? Minns aldrig att man matade dom ! Så länge ungarna är i nedre tonåren och bor hemma så tycker jag att man ska träffa den nya killen innan man släpper på tyglarna... en form av trygghet för alla... kram :)
Esmaralda

14 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, har G äntligen gått vidare nu och förstår att jag är seriös utåt med A med ? Antar att någon gemensam bekant på fb sagt något. Kommer hans vidriga kusin L lämna mig i fred med. Tror hennes favorit syssla är att snacka skit om mig. Så sjukt att hon försökt flörta med A. Kan man få säga rugguggla om henne 😂🦉
Kram

15 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur kommer det sig att jag är starkt person, starkare personlighet och allt som jag kan gör vad som helst.

Det måste finns något?

Eller har jag en höga position eller har jag makten som har gör med min själen.

Hur kan jag var starkt?

Ha det bra

Svar: Kanske för att du levt i en hel del tidigare liv, kram :)
Esmaralda

16 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Verkar det som att mina föräldrar kan ta sig igenom detta tjafs de haft nu senast och liksom "lösa" det? min största skräck är att de skulle gå varsin väg..

kram

17 EPM :

skriven

Tyvärr inget ovanligt, men är just nu på jakt efter kattunge till barnen. Jag trivs med katter, tomt att leva utan dem.

Ser du hur det blir mellan A och hans dotter iom hans brors anmälan mot mamman?
Jag vet att jag tjatar.... jag är orolig för A och jag måste lämna honom idag och åka till mina barn ❤️
Det är därför jag undrar hela tiden.

Kram

18 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Nej! Råttor hade jag aldrig kunnat närma mig ens som liten, tillhör de som nästan slutar andas när jag ser en mus eller råtta! Andra djur går hur bra som helst!

Nej jag har inget ovanligt djur, men ofta längtar jag efter en hund igen. Kommer kanske in i mitt liv i framtiden, känns så. Min gamla boxer känns nära , tänk vad man kan sakna en hund!

Som barn tog jag hand om det mesta i djurväg i trädgården. Vi hade gott om vildkatter eftersom sommargästerna på den tiden lämnade kvar sina katter vind för våg när de åkte hem . Hemskt ! Hur kan man göra så!
Katterna jagade smågåglar o de som var skadade tog jag hand om, bäddade med bomull i skokartonger och försökte rädda. Ekorrar tyckte jag skulle bo på vår innergård och vildkaninerna ville jag också pyssla om. Pappa var förtvivlad och försökte förklara hur det är med vilda djur och så småningom förstod jag och intresset avtog. När jag blev ngra år äldre tog hästintresset över och det var fina år.
Ngn egen häst fick jag aldrig, ej heller besöka ridläger, men då och då fanns det utrymme till ngn ridlektion, vilken lycka!

Min vän har en hund, mkt lugn, har aldrig hört honom ge skall, han la sig nära mig vid första besöket, ville bli klappad. Det är väl bara så att hundar känner av om man gillar dem, till viss del i alla fall. Vissa är ju aggresiva och de är inte så trevliga att träffa på....har råkat ut för det med en collie och en schäfer.

Kram o ha bra dag!

Svar: Ja, djur brukar känna av hurdan man är som människor.... det finns bara en person som MG vägrar gå till.. men jag vet faktiskt inte varför, annars springer han glatt och hälsar på vem som helst, kram :)
Esmaralda

19 Skorpan:

skriven

Nej inga husdjur alls o hade jag ett ja då vore det en hund. Råttor, nej tack, inte för mig. Som tur får var o en bestämma vad dom ska ha för husdjur. Du var lyckligt lottad Es som hade hund o katt redan då :).

Kommer ihåg för åratal sen då jag var på besök hos min kusin i Sverige. Hon var djurvakt åt sin kompis husdjur o det var en orm, kommer inte ihåg vilken "sort", men fy sjutton så obehagligt det var att gå dit. Tror bestämt att ormen var lös där i ett rum, huga... Tycktes ha överlevt den pärsen också ;).

Det drar ihop sig o idag får jag veta om jag får skjuts av kompisen, vilket jag hoppas på, annars kan det bli lite väl spännande på torsdag ;). Allt möjligt ska man behöva vara med om, bara man lever tillräckligt länge ;). Nåja, om inget allvarligare uppdagas, ja då blir det att söka orsaken nån annanstans, kanske gå till en näringsterapeut o få hjälp där? Får se...

Spännande, om än oroliga tider...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja ormar är ju inte riktigt min grej heller !! Lycka till på torsdag, det kommer gå bra.. kram :)
Esmaralda

20 21:

skriven

Hej E..

Kommer jag ångra mig fram över om jag väljer fasta tjänsten idag? Känns tråkigt släppa min timanställning..

21 Läroliv:

skriven

När vi flyttade till vår nuvarande bostad ville jag köpa en nakenkatt. Var också och tittade på en underbar kattlady. Tyvärr blev det inte av, men lilla damen var helt underbar, helt pälsfri, lite skrynklighet här och där och vilka ögon sen. Vi gillade varann hon och jag. Älskar dessa speciella varelser. Numera har jag bara dammråttor.

Ha en fortsatt fin vecka alla.

Kram

22 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför är det ibland/sällan tänker jag något som dyker upp själv utan medvetenhet på kvällarna när jag ska går och lägger mig för att sova då det kommer med onda tankar. Som igår att det var "djävulens barn" som vill skrämmer mig och äta upp mig eller något men jag ignorera dom.

Varför så ibland för mig?

Ha det bra

23 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jo nog minns man husdjurslängtan och tisslet och tasslet på skolgården då man bytte och köpte allt från vandrande pinnar till guppies. Jag fastnade för vandrande pinnarna och skaffade en bur som inte höll dom inne...vilket slutade med att det brast för mamma en dag och hon spolade ner dom i toaletten..dom hon hittade ;-)

Sol och toppenväder alltid något för sportlovsfirande ungar Ser cyklande och moppeåkande dylika Hoppas de njuter i solen ändå .
Jag njuter för fulla muggar av grannfritt utehäng i solen

Kram Anki med flock

24 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Husdjur är härliga, önskar att jag kan skaffa en hund åt mig och dottern snart. Helst i år. De ger så mycket kärlek och glädje

Jag hoppas att min dotter kommer att få en internationell och kosmopolitisk uppväxt. Det känns inte som att hon får det nu. Kommer hon att studera utomlands? Tex åka som utbytesstudent?

Kram

25 Solstjärnan:

skriven

Inga ovanliga husdjur här inte.Inga vanliga heller just nu.
Men kanske det blir en hund.Är ju nu i sk.kö.
Vi hoppas på att det går hela vägen o vi blir hundägare 😊

Vi har skött en hund av samma ras och klarat den utmärkt på alla sätt och vis och nu önskar vi verkligen att vi klarar av valpen ( om vi får den).Vi är ju allergiska .
Har drömt om att bli hundägare i många många år.
Es,klarar vi av hunden?

Mera jobb "annonser" på nätet ska gås igenom idag i hopp om att hitta det nya jobbet.
Måste slippa vidare o lämna mitt nuvarande jobb bakom mig.Vill få in nytt och positivt 😊

Solsken idag😊☀️vinterledig så ska nog ta mig ut😊 fastän min sjuka fot inte tillåter mig att promenera.

Ha en bra dag 😊
Kram Solstjärnan




Svar: Jadå, med lite framförhållning så det praktiska funkar, så kommer ni klara hunden bra :) Kram :)
Esmaralda

26 Fjärilen :

skriven

Usch kryper i kroppen av att bara se dessa djur. Ser du något trevligt i vår kanske träffar kärleken ? Och arbete samtidigt?

27 Therese C :

skriven

Hej Es!
Inga ovanliga husdjur här. Men Elsa Pälsa är tillbaka!!!
Det trodde jag aldrig. Hon har troligtvis varit nere i hålet, finns ingen annan förklaring. Men hur lyckades hon överleva i flera dagar utan mat? Det går ju inte när man är en kanin. Magen brakar ju ihop när de inte äter.
Hon var trött igår men vid gott mod. Hon springer runt och tigger morot, men hon bråkar inte lika mycket med Totte som hon brukar.
Kram ThereseC

Svar: Vad roligt att hon kommit tillbaka !!! Kram :)
Esmaralda

28 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Jag undrar vad som sker om jag INTE lyckas kta mig över hindret som finns framför mig? Vad sker då?
Kram,
Jennifer

29 <3:

skriven

Kommer jag hitta nån utbildning snart? Vill göra annat. Behöver nytt kapitel nu..

30 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Kommer jag möta någon annan innan jag ev skulle inleda något med N eller efter? Kram Zoey 💕

31 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Skulle ha inskolning för yngsta barnet. Det kändes sådär. Kännns inte som vi blev jätte väl omhändertagna. Men det kanske blir bättre?
En annan fråga var en utav tjejerna som jobbar där. Undrar om hon hade någon förutfattad mening om mig eller hört något negativt om mig? Fick bara någon vibb och började fundera. Var det något speciellt? Något negativt tycke?
Kram

Svar: Glöm de negativa tankarna nu för ett tag och ha bara positivt fokus, kram :)
Esmaralda

32 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

Satsar vi fullt ut och kommer så långt att vi flyttar ihop? Löser det sig isåfall med boendesituation för oss?
Kram

33 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Det vill jag också tro, att det går bra...
Kram Skorpan

34 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, har G äntligen gått vidare nu och förstår att jag är seriös utåt med A med ? Antar att någon gemensam bekant på fb sagt något. Kommer hans vidriga kusin L lämna mig i fred med. Tror hennes favorit syssla är att snacka skit om mig. Så sjukt att hon försökt flörta med A. Kan man få säga rugguggla om henne 😂🦉
Kram

Svar: Ja rugguggla är väl ett rätt ok namn kan jag tycka :)
Esmaralda

35 Hedwig:

skriven

Hej!

Vandrande pinnar hade vi och även grodynglar.

Nu tycker jag att det räcker med min lilla hund Sven.

Grannen som bor under mig har dock massor av möss i sitt hem, hon har redan fångat fem! Nu är jag rädd att de även kommer upp till mig, för huset är gammalt med trägolv.

Jag hoppas att de inte tycker att min lägenhet är lika intressant, jag har mindre skräp och dessutom vakthunden Sven..


Svar: Ja, de känner nog att det doftar Sven och lockas inte till din lägenhet, kram :)
Esmaralda

36 Fundersam:

skriven

Hej Esmeralda ! Ångrar han sig efter bråket? Blir det nån fortsättning mellan oss? Kram

37 C:

skriven

God förmiddag! 💕🍀☕☕
Detta var en av de roligaste inläggen jag läst på länge! Agneta bl.a., tänk att hon nu är nerpräntad och ihågkommen nu, inte illa av en råtta 😍😆
Här hemma inväntar jag svar på covid-test och läser boken "The Secret" om Attraktionslagen.
En sak har jag svårt att förstå:
En människa som har en taskig attityd till sin omgivning, slickar uppåt, sparkar nedåt, ser ned på "mindre lyckligt lottade" än dem själva, de visualiserar sig själva med fenomenal karriär och lyckas - varför låter Universum dessa människor hållas?
Kram från Tankesmedjan

Svar: Nej, Agneta gjorde verkligen avtryck ! Svaret på din fråga är att vi har alla vår fria vilja och kan använda den hur vi behagar.. och ibland blir det väldigt olyckligt.. och ibland bra..... men elaka människor får inte hållas hur som helst, det ser karma till... kram :)
Esmaralda

38 Luna:

skriven

Inga ovanliga husdjur här. Hadw katt och två marsvin när jag var liten och sen min älskade hund från tonåren och 15 år framåt. Saknar honom så men pratar med honom och hoppas att han besöker mig.

Får hoppas att din mamma mår bra efter vaccinet och sluppit mindre roliga reaktioner!

2 Mars. Kommer våren med något bra till mig?😁 Kram

Svar: Jadå mamma mår hur bra som helst, tack o lov !! Våren kommer med en liten överraskning av något slag, kram :)
Esmaralda

39 Sessan:

skriven

Inga ovanliga djur men ovanliga raser.
I morgon ska en älskad hund till veterinären. Jag är rädd för att den inte kommer hem igen...
Vet inte hur det bli med hennes livskamrat.
Kanske är det snällast mot den att somna in också. Men det känns fel eftersom den är pigg och inte har några krämpor. Vet varken ut eller in :(
Har sörjt sedan i slutet av förra året då en av katterna blev sjuk och fick avlivas och nu är det dags igen... Baksidan med att ha djur...

Svar: Ja det är absolut baksidan, låt veterinären avgöra så slipper du själv att fatta det tunga beslutet, kram :)
Esmaralda

40 Lotta:

skriven

Den vandrande pinne var nog det konstigaste husdjuret jag hade när jag var liten. Annars hade vi jättemånga kaniner och senare i ungdomen en hamster som var så tjock med tänder som växte och växte. Blev som ett litet monster till slut som alla var rädda för. Den hette Gorbatjov. En kompis hade små ökenråttor. En dag råkade hon sätta sig på en av dom och den dog direkt.

Nu väntar jag på svar på intervjuerna jag varit på online. Ser du om jag får något av dessa. Leva på bidrag är inte kul ju. Jag vill ju tjäna egna pengar. Kommer det hända????

Önskar en toppendag
Kram L


Svar: Gorbatjov :) Du kommer få jobb och det ser ut att komma ganska snart.. kram :)
Esmaralda

41 Yvonne gammal kund :

skriven

Hej hej!

Jag drömde inatt, att ett väldigt gammalt ex tog fram en ring och friade till mig.

Kan du se vad det står för?

Stor kram

Yvonne

Svar: Att du omedvetet bearbetar det gamla - för att ta ett kliv vidare i livet, kram :)
Esmaralda

42 lilla M:

skriven

Hej Es, kommer det andra möjligheter och alternativ?

Svar: Ja om du aktivt söker.. men jag kan inte se ur länge det dröjer... kram :)
Esmaralda

43 Nenna:

skriven

Hej Es,

Huga, skönt att ungarna inte vill ha råttor som husdjur, vi nöjer oss med dammråttor här 😊

Det finns två intressanta män. Den ena har jag fått en bra och positiv känsla kring men vi har inte träffats ännu. Den andra har jag tänkt att gå på en andra dejt med, men den här personen känns väldigt omständig. Bör jag ge honom en till dejt? Jag tror att vi är för olika stämmer min känsla?

Kram 🤗

Svar: Lyssna till din egen känsla, den är rätt, kram :)
Esmaralda

44 Oro:

skriven

Hej Esmaralda.
Kollade på högskoleprovet och tyckte det verkade ganska svårt. Ska göra det men tror ju inte att det kommer gå så bra för mig.
Ser vägen ut att kunna bli lång innan jag kommer in på sjuksköterska programmet? Kan det bli en lång väg att gå? Kan jag få ett bra resultat på högskoleprovet ?
Kram

Svar: Det kan ta lite tid.. men ha fokus.. träna, det kommer löna sig, kram :)
Esmaralda

45 Yvonne gammal kund :

skriven

Tack för svaret Esmaralda!

Kram

Yvonne

46 En Ängel med Stort hjärta :

skriven

Gomiddag kära Es!

Idag undrar jag om du kan hjälpa mig se vilka det är från andra sidan som håller till utanför huset altansidan? Var gång jag tittar bort så ser jag de i ögonvrån?! Märkligt för jag brukar se mer än så o få till mig vem men inte nu! Det känns precis som om de är lite försiktiga o går inte upp på själva altanen däremot kikar de gärna in genom fönstret i hörnet i vardagsrummet o speciellt kvällstid!
Detta har pågått i några dagar nu, men de ger mig inget svar?!

Vad vill de o är det nån jag känner?

Hoppas så på att du kan hjälpa mig🙏❤️🌹
Under tiden jag skriver detta skriver min mobil själv Steven, men känns inte som det har med andarna utanför!

Kram och Kärlek 💜🌷💜🌷💜

Svar: Tveksam om det är dina besökare.. jag får till mig en positiv energi och nyfikenhet... så det besökarna behöver inte ha med dig att göra... det finns inga varningar alls i samband med dessa besök... kram :)
Esmaralda

47 Tant gräddelin :

skriven

Råttor är så söta!
(Säger ingen mer än jag i kommentarsfältet? ;-D)

Es, vad tror du hans tankar är kring mig, mer åt det oseriösa hållet eller ser han något annat?

Kram 💜


Svar: Räkna inte med djupare känslor, men han tycker om dig, kram :)
Esmaralda

48 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda månad April att min bror shöper lägenhet i April månad den 17 han har födelsedag eller blir det bil 🙂Ser du Esmaralda vilken månad ska vi åka till Bulgarien 😊 du sa att det blir senare under året 🙂

49 Camilla:

skriven

Inga ovanliga husdjur här heller men tänker på att skaffa hund varje dag.

Uppe tidigt idag då det var dags för mammografi. Åkte med väninnan då hon hade tid 10 minuter efter. Gick bra men dom trycker ju ihop brösten så att de blir som taxöron😃 Mina har dessutom växt två storlekar efter att jag tog bort livmodern😃

Lite nyfiken på om numret är kvar?
Någon tanke?

Må så gott. Kram

50 Jennifer:

skriven

Hej fina kära Esmaralda... kan du se något om min fråga?

Du skrev att du ser hinder för mig innan det ljusnar.... och att jag måste ta mig över hindret för att bättre tider ska komma. Men jag undrar vad som sker om jag misslyckas med att ta mig över hindret? Vad händer då?
Fortsätter allt det tunga och svåra då - i oändlighet?

Det är så konstigt. Man säger ju att livet alltid förändras... ändå är jag fast i samma skit år efter år.
Kram,
Jennifer

Svar: Tecknen visar att du tar dig över och därmed ett steg vidare i livet.. men exakt vad det handlar om ser jag inte.... kram :)
Esmaralda

51 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Kommer jag möta någon annan innan eller efter jag ev skulle inleda något med N? Kram Zoey 💕

Svar: Det ser jag inte, kram :)
Esmaralda

52 Luna:

skriven

Hurra! Hon är en riktig krutgumma😁💖 Vilket fick hon? Jag har ju anmält att hjälpa till och vaccinera men inte hört något. Om det är pga att det är försenat 2-3 månader eller om de helt enkelt inte är intresserade det vet jag inte.

Tänker på kvinnan från igår som förlorade sin man i Januari. När jag såg hennes sorg så tänkte jag att det kanske är bäst att förbli singel så man slipper det där. Jag vill ju bli gammal och gaggig med honom och leva många år tillsammans. Men om han nu längtar efter mig så kan jag ju inte ändra mig😁 Kram

Svar: Tänker att det ska behövas så många vaccinerare som möjlig ! Mamma fick Pfeiffer vaccinet, precis som hon önskat :) Jag tror att du och din hjärtevän får många år tillsammans !! Kram :)
Esmaralda

53 Mercan :

skriven

Esmaralda shöper min bror lägenhet eller bil i April månad den 17 han har födelsedag ska min syster hjälpa 🙂eller blir det senare under året Esmaralda 🙂

54 Mercan :

skriven

Esmaralda min syster vill hjälpa min bror att shöpa lägenhet eller bil i April månad den 17 för min brors födelsedag 🙂blir det någonting Esmaralda 😓 Det får bli senare också Esmaralda du såg att lägenhet kommer i år och bil och att jag ska träffa nogån med gott hjärta och att vi ska åka till Bulgarien i år 😳 😌😌😌Jag är så glad Esmaralda 😊 du såg att min bror ska träffa sin tjej 😄😄😄😌😌😌♥️♥️♥️tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😌😌😌♥️♥️♥️

55 Tant gräddelin :

skriven

Råttor är så söta!
(Säger ingen mer än jag i kommentarsfältet? ;-D)

Es, vad tror du hans tankar är kring mig, mer åt det oseriösa hållet eller ser han något annat?

Kram 💜

56 Luna:

skriven

Men så bra! Det ska ju vara ett bra vaccin. De pratar på nyheterna nu om att köpa vaccin utanför EU:s avtal och det kanske är ett alternativ eftersom det inte finns tillräckligt nu. Nu vet jag inte hur jag ska tolka det du skrev men kanske det blir så att jag kommer att vaccinera då. Eller inte😁

Många år med hjärtevännen. Låter ju härligt men då måste han nog ta och börja dyka upp snart☺

Kl är 17.30 och det är fortfarande ljust ute och himlen är rosa. Lovely!😁 Kram

57 She:

skriven

Hej,
hur ser sommaren ut att bli?
Kram

58 F:

skriven

Hej esmeralda undrar om du ser något nytt och spännande på gång i mitt liv kram

59 Fenix:

skriven

Jag har helt vanliga husdjur, en stor flock med dammråttor som spridit ut sig runt om i hörnen här hemma och en katt som inte är det minsta intresserad av att jag den sortens råttor ;D

Apropå djur så fick jag ju till mig att jag har symboliska fåglar omkring och nu har jag fått för mig att byta mitt alias från blomma till fågel som en del av den livsprocess jag går igenom. Är jag på rätt spår?

Stor kram Fenix

60 Månskenet:

skriven

Mjaa, vad ska man säja, råttor...nää. Tacka vet ja hund och katt. Och dammråttor 😂😂😂
Ha det bra!

61 Hönan:

skriven

Hej,

Teorin som jag hittat, är det teorin jag sökt som förklaring till allt? Och ser du något kring mailet jag skickade till läraren, bör jag ligga på eller är det inte en väg jag ska ta nu?

Kram

62 Boudica:

skriven

Min pappa fick en hamster i julklapp en gång när jag var liten, den smet många gånger och pappa jagade den genom väggar, om jag minns rätt så gav vi den till min kompis till slut, och där smet den en sista gång.

Gick naturbruksgymnasium och där hade många lite mer ovanligare husdjur, chinchilla som en, och ormar hade en. En hade iller som husdjur och det tyckte jag var häftigt och ville ha en med!

Es, nu hade jag en dröm igen, den var känslomässigt stark, minns inte speciellt mycket, men den handlade om att jag hade gjort ett brott, vet inte vad men allvarligt var det, var tvungen fly sverige, hamnade i typ portugal hos kumpanens mamma, minns att i drömmen så tänkte jag att det är nu din seans går i uppfyllelse, att jag kommer bo utomlands i längre perioder, och det var inte riktigt på det sättet jag hade tänkt mig!

Vad handlar detta om kära Es?
Har flytt många gånger i drömmarnas land, men just detta var en ny erfarenhet!

Kram!

63 Du vet vem:

skriven

Fick idag veta att min chef ska sluta. Hur kommer det bli?

64 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Menar du att hon kan ha haft något negativt förutfattat om mig redan innan jag kom dit idag?
Kram

65 Chatrine:

skriven

Jag har haft en väldigt tam höna som tyckte om att åka med på cykeln och en tam kalkonhöna som lade sig intill för att bli klappad när man satt ute på backen på sommaren. Fina djur det där!

Ez: Vad tyckte mekanikerkillen om mig egentligen?

Kram Chatrine

66 Annis:

skriven

God kväll.

Kan du inte skriva lite om drömmar? Jag har nu på senaste tiden haft mycket drömmar om mina nära i alltet. Jag tror dom kommit på besök för att hjälpa när jag inte mått bra. Annars kan det dröja flera år mellan deras besök.

Andra drömmar jag har till och från är såna där ”hattiga” drömmar. Jag är helt slut efter en sån natt.

Kommer nåt roligt hända i mitt liv snart? Känns som jag lever i det berömda ekorrhjulet.

Hoppande bönor hade min lillasyster :) det kanske var inne i början/mitten av 90 talet :)

Nu hoppas jag att lilleman somnar strax här bredvid mig så jag kan gå och slänga mig i soffan bredvid karln.

Stor kram

67 She:

skriven

Hej,
Ser det ut att vara ett bra val att flytta dit?
Kram

68 ullie:

skriven

henna hos oss va det underlater o uppfödning
kaniner . fiskar vandrande pinnar o uppfödning ja de gjorde väl själva ha ha
katt hund och en vit råtta utan skinn på svansen o röda ögon :) tror det va allt

69 Frasse:

skriven

Hej Esmeralda.
Jag undrar över en sak...under en längre tid har det skett oförklariga saker hos min syster. När jag och min ena dotter hälsar på så hinner vi bara in så låser dörrvredet dörren, ett kort hon hade stående på en hög byrå låg plötsligt på rumsbordet. men under dom senaste veckorna har det inte hänt något alls av det som hänt tidigare. Jag undrar nu vem har hemsökt hos henne....och hur kan det ha upphört. Idag på dagen är det ett år sen min äldsta dotter gick bort, har hon nåt att säga mig eller nån annan hon vill att vi ska veta. Vad tycker hon om att en man som var förtjust i henne tänder ljus i Minneslunden, hon var intresserad av han först, men inte när han blev intresserad av henne. Varför kände hon så, och tycker hon om att han besöker Minneslunden? Blev några frågor, men svara så fort du känner in nåt...det här är nåt vi söker svar på.
Åsa

70 Orolig:

skriven

Fick idag veta att min chef ska sluta. Hur kommer det bli?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: