Den passivt aggressiva....

Alla träffar vi då och då på personer som är passivt aggressiva

Jag hade en gång en svärmor och en svärfar som båda var av det slaget och bitvis kunde det bli väldigt frustrerande.

De här människorna kan vara väldigt subtila i sin aggressivitet och ger pikar, blickar och säger typ ” som du vill” eller ” det har jag aldrig sagt”

Det fanns en tid när detta beteende räknades som en personlighetsstörning men idag anser man att det är för smalt  för att uppfylla en diagnos.

 

 

Den passivt aggressiva undviker ofta  konfrontation utan föredrar att  tjura och sura istället.

Ofta handlar detta om konflikträdda personer som vill undvika att ta ansvar eller som är rädda att få kritik.

Man kan säga att passiv aggression är en form av manipulation.

Ofta leder detta till rejäla konflikter mellan två personer eftersom det är nästintill omöjligt att ha ett öppet och ärligt samtal kring det som är problemet.

Silent treatment , när man inte säger vad man tycker och tänker  utan istället  uppvisar ett omogen beteende.

Att inte höra av sig och bara försvinna, ingår också i konceptet.

 

Hur förhåller man sig till en sådan person ?

Personen ifråga ska aldrig få vinst på sitt beteende för då fortsätter det bara. Inte heller bra att svara med samma mynt och själv agera passivt aggressivt.

Själv bör du vara  konkret i det du upplever och påtala det i ord.  Be om svar eller förtydligande.  Dra inte upp gamla situationer… utan håll dig till just den pågående.

Var tydlig och objektiv.

OM mönster hela tiden upprepas på ett sätt som stör dig – om kollegan på jobb tex alltid kommer försent och det drabbar dig… då talar du om detta för hen och säger att om  mönstret fortsätter så kommer du att rapportera till chefen

 

 

Man kan påtala några gånger men inte hur länge som helst och ibland får man helt enkelt släppa taget

Handlar det om en relation  så kommer man ofta därhän att man inser att det  blir bäst om man går skilda vägar.

 

Och själv kan man rannsaka sig lite och ha koll på sitt eget beteende – somliga av oss kan vara passivt aggressiva utan att vi är riktigt medvetna om det

 

Kram & kärlek💖

 

I dag kom en överraskning i brevlådan !!

Jag blev ju så barnsligt glad.

Jag älskar överraskningar 😁

 

 

 En alldeles underbar liten muminväska... precis lagom till
mitt smink !! Den kommer sannerligen till användning !
Och Mumin som jag älskar !
Tusen tack och stora kramen Anki/Skorpan 💖
 
 
P.s. igen.... på måndag är resterande Ängeltalismaner redo och vill du ha en så följer du bara instruktionerna då på måndagens blogg !!!!

 

1 Lilla jag :

skriven

God morgon,

Ser du om jag kan få igenom att arbeta delvis utomlands genom mitt nuvarande arbete?

Kram!

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag förstår hur är min signalen försöka skicka till C kvinna igår kväll. Nu igen smsar jag fråga om datum. Fick lite konstigt svar på midnatt av henne. Men skitsamma.

Jag hoppas ju hon kan finns där för mig som vän också

Kommer hon inte upprörd utan ser det som positiv?❤

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Imorse var jag vakna av fel tidsperiod, fel datum, fel klocka, fel dag och en konstigt dröm. Allt såna som jag var förvirrar. Och C kvinnas sms var inte så tydligt att förstå.

Vad som hänt där hos min hjärna? Även med C kvinna och allt som runt mig?😊

Ha det bra

4 Bara jag.:

skriven

En så fin sminkväska, förstår att du blev glad, så fin och roligt med gåvor.
Fick min lilla ängeltalisman igår, tack, Den får ligga lite till i kuvertet då det just nu är lite "skakigt" inombords, till den lugna och harmoniska känslan infinner sig igen.
Måste också fråga om du fortfarande ser framtida skilsmässa för min yngsta dotter. Hon är konflikträdd och vi har förstått att hon "blundar" för verkligheten på flera sätt, vilket inte är bra förstås. Hon vill se det goda och bra i andra människor vilket ju är en bra egenskap förstås, men tyvärr är ju inte verkligheten sådan. Kommer hon verkligen någonsin att "Vakna upp"???

Kram

Svar: Bra att du låter Ängel ligga i kuvertet tills du är i balans och redo !Dottern kommer vakna upp men det kan dröja, kram :)
Esmaralda

5 Vallmofrun:

skriven

Godmorgon!
Vaknade alldeles för tidigt, ett larm som glömdes stängas av..
Gjorde en liten rannsakning med anledning av inlägget, och placerat vissa och mig själv i temporära passiv aggressivitets-lådan.
Just orden "gör som du vill" kan dock komma efter en lång förhandling när man sedan helt enkelt måste släppa argumentationen. När man är less, trött osv. Det kan däremot vara själva sinnesstämningen som när man kan skära luften med kniv och den som har denna ovanan säger fort "gör som du vill" men sinnesstämningen visar något helt annat.
Eller min chef, som inte informerar eller förklarar och sedan blir arg och sedan loggar ut och man får gissa sig till var hon kan vara.
Iallafall, dessa människor har jag förstått vill leva så här, de vill att omgivningen ska vara lite rädda för dem, typ härskarteknik?
Vad tror du?

Iallafall, hur ser min framtid ut med min plan med gäststuga inom ett halvår?

Ha en jättefin helg ❤️

Svar: Ja en form av härskarteknik kan det mycket väl vara ! PLanen med gäststuga ser bra ut... det kan komma sådant som innebär att du får ändra lite på planen så var flexibel, kram :)
Esmaralda

6 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Så gjorde jag separerade. Man kan inte leva med en sån person.

Är J rädd att inleda ett seriöst förhållande med mig? Varför är han så dålig att höra av sig? kramar

Svar: Det kam vara så att han är på väg att tappa lite av intresset, kram :)
Esmaralda

7 Skorpan:

skriven

Ja det där låter ju som jag i ett nötskal, manipulerar o är rädd för konfrontationer o tar inget ansvar, åtminstone om man får tro andra människor o det gör jag nu inte, mera ;). Nåt beteende kan väl visa upp sitt fyla tryne nån gång, dock inte jämnt o ständigt. Vi är alla som vi är o jag jobbar på det ;).

Det blev till att stiga upp tidigare idag o det är ju typiskt att man då sover dåligt o vill inget hellre än sova då väckarklockan börjar ljuda. Bildörrarna var fastisade så det blev till att slita o dra i dom o stålis var det på hela bilen. Tack o lov har jag en kupe'värmare, annars hade vi aldrig kommit iväg i tid. Halt var det ju också, men allt gick väl o nu går jag i väntans tider o väntar på att posthögen ska hämtas. De lär väl komma i sista minuten, gissar jag ;)...

Vi ska göra stan idag o det kan bli lite häftigt iom att det är den svarta fredagen. Nästyngsta fyller år o imorgon kanske det blir till att fira lite?

Antalet ökande covfall gör mig lite orolig Es. Jag försöker hålla avstånd o bära mask, men ser du om det finns nån särskild plats där jag behöver vara extra försiktig? Distansjobb rekommenderas, men det pallar min mentala hälsa inte för, o då åker jag lokalt varje dag. På krog går jag nu inte, iaf inte ofta ;)...

Mitt lilla projekt gick inte riktigt som jag hade tänkt mig o det läckte ut för mycket info där, kommer det månne att leda till något mindre trevligt för mig, vad tror du Es? Onödiga kommentarer o så...

Varsågod Es, kul att du tyckte om julklappen :)!

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: ELLER HUR !! Jag är precis som du där... vet man att man ska upp tidigt så är det svårt att somna och när man sover som bäst ringer klockan och attans så segt det är ! Igenfrysta bilar är inte kul och det händer såpass sällan här i Skåne att man inte alls skaffat sig ett förhållningssätt. Var försiktig kring covid ! Det ser ut att kunna komma riktigt nära dig Och tusen tack igen för underbar klapp !! Kram :)
Esmaralda

8 <3:

skriven

Kanske att en 😇vill till mig på måndag.
Börjar få lite julkänsla igen. Varit så mycket sorg sista åren så inte känt det. Tror det är ett bra tecken.
Hur stor är chansen att bror kommer iväg på jobb i jul utomlands. Det kan ju stänga ner helt i Tyskland...
Kram
🎅🎄⭐

Svar: Chansen för jobb utomlands för din bror finns fortfarande... men pga covid har möjligheten minskat något.. kram :)
Esmaralda

9 Pia1:

skriven

Wow, låter som sonens pappa. Förutom att han skriker, slår i dörrar och har sönder saker de gånger pikar och snäsande inte räcker till.
Det är riktigt svårt att försöka intala barnet att pappa säkert har bättrat sig just till den här helgen liksom, när han inte vill åka på grund av bland annat det humöret.

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag skrattar så mycket på morgon. Med en massa tankar. Jag tänker ju och jag bruka tänker att alla älskar mig. Men det är sant ju att alla vill har bara för sig själv med mig. Så det stämmer väl😂...

Varför jag är så omtyckt av flera även om jag ogillar person eller gillar person.

Omg! Så känns som om min glädje kommer och upp nu i himlen🤪...

Hoppas en dag att jag kunde skrattar åt allt och alla som var negativ mot mig.

Jag måste lära mig älskar mig själv och älskar alla som gillar mig

Så eller hur?😅

Ha det bra

Svar: Sant, ha fokus på dig själv och på de människor som du vet bryr sig om dig... gör inte andra viktiga... kram :)
Esmaralda

11 Willa:

skriven

Så fina ängeltalismaner, hoppas det finns en till mig på måndag.
Ser du om jag får tjänstledigt ett par månader under våren?

12 Godmorgon :

skriven

Ser du nåt nytt kontaktförsök, jag vet exakt vilka knappar jag ska trycka på för att inte få mer kontakt.
Ser det ut som att han fortsätter hålla sig borta eller vill han skriva?

13 Misstjejen:

skriven

Hej

Snälla väntar😂 för jag undrar just nu för jag ser ofta ju jag skriva något med min bild på facebook. Det var inget som våga uttrycka och starta en konsekvenser. Jag undrar ofta varför.

Är det grund av att jag har vackra ansikte som utstrålar och få dom glömma bort vad jag har prata om... och alla älskar mig typ😂

Så serisöt att alla glömma ofta bort att konsekvenser och bara titta på min vackra utseende. Stämmer det?

Ha det bra

Svar: Ärligt talat så tror jag att folk tappar intresset för Facebook allt mer.. och det har ju inte med dig att göra... generellt skriver man mindre och kommenterar mindre... kram :)
Esmaralda

14 Soffan:

skriven

Goder morgen goder morgen, gud så söt necessär! Vilket givmilt gäng som finns här inne 🥰. Nu ska långfärdsbuss upp till storstan intas. Laddat upp rejält med snacks. Och en fråga om så hinns! Något särskilt som kommer till dig kring de kalla månaderna för mig?

Fredagspuss bjuder jag på 😘

Svar: Långfärdsbuss låser mysigt ! Under de kalla månaderna lär du möta en person som är ganska ny för dig och det slår väl ut.. kram :)
Esmaralda

15 GP:

skriven

Jag tror att vi alla har på ett eller annat sätt ett passivt aggressivt beteende, men förhoppningsvis har man en insikt om den. Jag kan känna igen saker som jag själv har gjort, men som jag jobbar på.


Es, ser du när jag och min sambo kommer att köpa en bostadsrätt? Jag upplever det som att jag bara ser andra köpa bostadsrätt förutom vi... försöker inte jämföra mig med andra, då alla befinner sig i olika livsskeden, men det är lättare sagt än gjort just nu.


Kram :) ha en fin fredag!

Svar: Det blir helt klart en bostadsrätt för er, men är inte riktigt rätt i tiden än, kram :)
Esmaralda

16 MalinS :

skriven

Har svårt för dessa passivt aggressiva personerna. De kan också vara lite oförutsägbara om man inte känner dom väl.

Otroligt fin present du fått från skorpan.

Äntligen helg och lite vila.

Ezmaralda, ser du om min man kommer kommer må bättre snart och hitta ett jobb?

Kram

Svar: Ja det kommer vända så småningom och din man mår bättre, kram :)
Esmaralda

17 Lilla m:

skriven

Hej Es, har ständig ångest för situationen med A, vill egentligen inte vara kär i honom då allt blir så komplicerat, vill heller inte förlora min vänskap med honom. Vad ska jag göra? Kram

Svar: Just nu tror jag inte du kan göra så mycket... du får helt enkelt avvakta... kram :)
Esmaralda

18 Kristin:

skriven

Det å være passivt aggressiv må være en belastning både for den personen det gjelder og for omgivelsene.
Takk og lov at jeg får ting ut.
Ikke det at jeg er ufin, men av og til er det greit at lunta ikke er for lang.

Lilleman sin seng foran ovnen er tom. Ingen av hundene går dit.
Jeg skal skifte på den, så får jeg se hva de vil gjøre. Om ingen vil benytte den, får jeg bytte den ut med en annen seng. Flokken er så merkelig i dag. De leser nok meg også.
Det er minus 10, men den blir litt mindre kaldt om en stund. Da skal det bli godt å komme i skogen. Det klarer tankene og gir energi.
Ønsker en riktig fin dag.
KRAM!!!

Svar: Ja, flocken är sig inte riktigt lik- De sörjer och de saknar Lilleman och de läser också dig.
Snart vänder det och blir mer som vanligt igen .
Ja, att gå ut brukar höra underverk.. tankarna klarnar på ett bra sätt.... kram :)
Esmaralda

19 Undrar som flundrar :

skriven

Hejsan Es,
Kan det landa i något bestående och bra i vänskap mellan mig och stjärntecknet i stenbock med tiden? Jag bygger upp en bättre bas åt det hållet just nu.

Stora kramen 🤗

20 Lillanmillan :

skriven

Åh jag älskar också Mumin! Sitter och kollar på en muminflaska på black friday.

När ska min pojkvän fatta att allt hade blivit lättare om vi tog steget till att bli sambos?

21 2021:

skriven

Varför blev det inte vi?

Kram

22 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Min mamma kan vara passiv-aggressiv och det är urjobbigt, själv föredrar jag ”öppna” gräl och diskussioner.

Blir min ekonomi bättre först då jag träffat min man? Det är så jobbigt ibland att vara ensamstående förälder, så tufft ekonomiskt.

Kram

Svar: Jag ser ju att din ekonomi blir bättre men inte riktigt hur det går till... tror inte att det enbart beror på den man du ska möta utan handlar också om egna inkomster som ökar, kram :)
Esmaralda

23 Lillanmillan :

skriven

När ska min pojkvän fatta att allt hade blivit lättare om vi tog steget till att bli sambos?

24 Sus:

skriven

Hej
Kommer han idag
Love sus

25 Skorpan:

skriven

Vassego Es, tänkte att du skulle gilla "klappen" :).

Det ante mig att fnskapet kommer att komma tätt inpå. O som det nu är sätter det ju sig på mina lungor, inte bra alls. Jag försöker vara försiktig utan att för den skull sluta leva... Gasmask nästa ;)?

Fint väder ute, lunch på stan, men före det en budget som inte alls vill som jag vill, märkligt ;D.
Kram Skorpan

Svar: OM jag gillade klappen !! Herregud ja !!Ha en bra dag i fina vädret, kram :)
Esmaralda

26 GP:

skriven

Es, ser du hur middagen med min mamma och svärföräldrarna kommer att gå på söndag?


Kram :)

27 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilken fin muminväska du fick ! .Skorpan är allt en go sötskorpis :-)
Svärdottern samlar muminmuggar och har fått sonen att göra det med..

Inatt sov jag 9 tim ! Kroppen behövde väl det tur man inget har att passa ...När jag sover länge drömmer jag mycket En stor brunbjörn utanför dörren som jag försökte rädda lilla mamman ifrån ! Nu sist en röd kattunge som följde efter mig och inte ville lämna mig .Är det Vincent min mycket speciella katt på andra sidan som vill komma tilltals tro...

Fredag redan och inte en tillstymmelse till hantverkare !
Njut av tunnbad och idol !

Kram Anki med flock

Svar: Herregud, en stor björn utanför dörren ! Och kattungen, ja det är absolut Vincent som hälsar, en sån liten sötnos !! Kram :)
Esmaralda

28 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Känner mig så värdelös ibland bara. Försöker att tänka positivt och ta lättare på misstag men det är inte lätt. Jag gräver lätt ner mig och det triggar ännu mer osäkerhet och ångest. Kommer jag någonsin att kunna få bättre självkänsla och vara starkare?

Svar: Jadå, bara du inte ger dig utan jobbar aktivt på detta... kram :)
Esmaralda

29 <3:

skriven

Perfekt att ha den som en sminkväska eller att lägga pengar i när man är utomlands och ha i strandväskan.
Jag ska våga testa nya sminkstället i helgen.Tack Es för svar om det.
Är min känsla rätt att A ser fram emot en hemmakväll en fredag och att jag lagar lite trerättersmiddag. Han verkar inte längta ut på lokal som i somras och till grabbarna. Och hellre vill vara med mig och lillskrutten 🐶de två är oskiljaktiga. Vilken kärlek ❤
Kram

Svar: Ja, jag tror han skulle uppskatta en mysig kväll hemma, kram :)
Esmaralda

30 Bara jag.:

skriven

Tack för ditt svar. Ha en riktigt fin helg.

Kram

31 Sus:

skriven

Hej
Kommer han i kväll
Sus

32 Louise:

skriven

Idag har jag mejlat och kontaktat alla fordringsägare som jag har avbetalning hos och hoppas att de kan godkänna att jag kan skjuta upp mina betalningar en månad. De enda som inte vill bevilja det är Sergel inkasso och nu vet jag inte alls hur jag ska ha råd att betala dem likaså försäkringskassan. Elen och hyran är betald det är det som är viktigast men just nu känns det så jäkla jobbigt.
Jag behöver ett mirakel. Det var redan givet att alfakassan skulle avslå min ansökan då jag inte alls har jobbat så mycket. Men mannen skjuter upp sitt samtal till akassan hela tiden och vi behöver de pengarna helst förra veckan eller något.
Jag blir så himla deppig när saker bara går fel hela tiden. Varför livet är så grymt mot mig jämt.
Jag skulle behöva vinna åtminstone 25 000 kronor för att ens ha råd med allt. Önskar att jag hade råd med en talisman men får hoppas jag har råd med en vid nästa kull.

Kommer det att lösa sig med mannens a kassa och blir det en ekonomisk lösning för mig snart?

Ha en fortsatt fin fredag och tacksam för svar.

Svar: Ja de ser ut att lösa sig med hans A kassa men han behöver ta tag i det !!Så jobbigt du har det, jag känner verkligen för dig.
Tidigare i livet har jag också varit i liknande situation och man kämpar i motvind... men ge dig inte... så mycket bättre tider kommer... kram :)
Esmaralda

33 Skorpan:

skriven

Tack Es!
O tack Anki,är nog en surskorpa, innerst inne ;D. Gillar nämligen den sorten, okej kanelskorpor är också goda... Att doppa i kaffe o te.
Kram Skorpan

34 ML:

skriven

Växte upp med föräldrar som var sådana och jag avskyr detta beteende! Sa ju även nyligen upp kontakten med en annan person som beter sig liknande och så jävla skönt att personen är borta för gott! :)

Ingen Ängel ännu för mig och kommer hon inte idag så börjar jag faktiskt undra om hon inte är på villovägar för våran post fungerar som den ska och så här lång tid har det inte tagit förut. När skickade du henne Es?

Vad tycker förresten MG om julgranen och allt julpynt? Snart första advent och på söndag börjar Sjuan att visa de romantiska filmerna som de gör varje jul och som jag sitter och drömmer till :) Herregud , jag satt där förra julen och tänkte att nej men detta år så måste han ju komma för jag fyller 40 år har väntat länge nu. Men nix det blev inget detta år heller och jag kommer förmodligen sitta där nästa jul också med skägget i brevlådan :) Jag vill inte träffa någon när jag är gammal och det har jag förmedlat till universum utan då får det vara. Du beskrev min SM:s personlighet så fint häromdagen Es. Ser du något om hans yttre?

Antar att det bli mysbad och Idol ikväll :)
Kram

Svar: Jag postade alla änglarna i söndags... men förra gången visade det sig att det kunde ta tid innan talismanerna kom fram.MG älskar gran och pynt och det beror nog på att han förknippar detta med paket :)
Din tillkommande dyker upp.. jag vet det... men någon bild av honom för att beskriva hans yttre ser jag inte... och visst blir det bad o Idol i kväll.. kram :)
Esmaralda

35 Maria:

skriven

Hej 😊
Har skrivit med T fram och tillbaka ett bra tag nu men vi får liksom aldrig till det. Är han helt ointresserad eller bara lite blyg och har svårt för att ”komma till skott”?
Hur ska jag agera?
Ska jag vara mer på eller ska jag bara låta det vara??
Önskar dej en fin första advent /Maria🕯🌟❤️

Svar: Låt det vara och se om han tar initiativ.. gör han inte det, ja då är han ingenting för dej, kram :)
Esmaralda

36 Moms:

skriven

Hej E
Just nu tar jag lite avstånd från H. Men finns det chans framöver att vi får en ny chans att börja om ? kram :)

37 Helena Ir:

skriven

Min kommentar idag verkar försvunnit..men då önskar jag bara trevlig fredag med allt som sig bör. Och Mumin älskar jag också.. så fint gjort!

Kram

Svar: Ja, det är märkligt hur kommentarer bara kan försvinna ! Kram :)
Esmaralda

38 G :

skriven

Känns det stor chans att jag får jobbet jag var på intervju? Det kändes helt rätt. Däremot bör dom kontakta mig snart så jag inte går vidare. Jag orkar inte ha 5 jobb samtidigt men jag ska göra allt för att kämpa på, jag känner verkligen mer motivation men samtidigt är jag ovanligt tröttare…. Det kan inte enbart vara pga sömn utan något annat, ser du?
Sen har jag i för sig gjort två mindre operationer så kanske är trött av det ..

Kram

39 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Vet du vad Es!!! 😃

Jag kom in på Floristutbildningen 💐

Nu hoppas jag att jag ska klara av den med alla mina diagnoser 🙃😅

55v utan vila kommer ta halvt död på mig men nu JÄVLAR ska jag ha en utbildning.

Det kommer att bli tufft men hoppas av hela mitt hjärta atr jag klarar av detta 🙏🏻

Kjam

Svar: Ha rätt framförhållning och du kommer greja det fint ! Så roligt ! Stort grattis :) kram :)
Esmaralda

40 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Intressant ämne. Tror att jag var ganska passivt aggressiv som liten men jag hade liksom svårt att uttrycka mig verbalt och då är det enklare att straffa folk genom att sura.

Idag har jag varit borta och gosat med Björn och Pingu och mockat en kärra.
Jag ville prova hur det kändes att leda två hästar samtidigt så jag bestämde mig för att testa med Björn och Pingu. Eftersom jag har väldigt god fantasi så hade jag målat upp ett riktigt skrämmande scenario som innehöll allt från att Björn och Pingu skulle bli ovänner och skada varandra ordentligt till att jag skulle bli klämd emellan dem och att de skulle rymma ut på vägen och bli påkörda av en lastbil. Fördelen med att ha min livliga fantasi är att även ganska oansenliga aktiviteter kan uppfattas som ett riktigt äventyr. Jag bestämde mig för att gå upp för backen mot paddocken och svänga vänster ner på vägen och tillbaka till gårdsplanen. Naturligtvis hände ingenting av alla otäckheter jag hade tänkt ut. Vädret var fint och vi gick alla tre tillsammans och livet kändes härligt. Björn tyckte att vi borde passa på att äta när det fanns så mycket smaskigt gräs i diket, men det fick han inte. Pingu undrade om det inte vore härligt att stå still en stund. Jag smackade åt honom men bara Björn kände sig träffad av uppmaningen. Jag höll i Björn, men ivrig som han var att lyssna på kommandot så trampade han runt så att han hamnade mittemot Pingu. Som tur är så var Björn mycket lättmanövrerad och jag kunde enkelt föra honom tillbaka till sin plats bredvid mig. Sen sa jag åt båda att följa med, men på Pingu fick jag använda "balansbrytningstricket" för att han skulle känna sig övertygad om att det där med att gå framåt var en bra idé. Sen följde båda två med så fint och allt var enkelt, odramatiskt och trevligt.
Balansknepet har jag lärt mig från en hästvideo på Youtube. Om man för huvudet fram och tillbaka så tappar den balansen och måste ta ett steg framåt. Smidigt att jag visste det eftersom det var svårt att ta med ett spö när jag promenerade med båda.

Kram ThereseC

Svar: Ja, för mig låter det som ett riktigt äventyr och av det härliga slaget !! Kram :)
Esmaralda

41 ML:

skriven

Oj! Då borde hon ha kommit typ i onsdags. Vad gör jag om hon inte anländer? Lite sänkt blev jag för hade hoppats få välkomna henne i morgon när det är "lilla jul". Saknar lite magi :)

Hjälpte en gullig gammal man på Coop som inte förstod snabbkassan. Han tackade så hjärtligt och det var dagens goda gärning :) På vägen hem höll jag på att bli påkörd för andra gången denna vecka då en man körde mot rött igen. Jävla idioter!!!

Minusgrader och underbart så har varit i skogen och plockat lite vit mossa till hyacinterna. De luktar ju ljuvligt! Förstår att MG taggar till när något påminner om paket. Han kommer vara helt vild på julbockfesten och på julafton :) Och snart kommer det paket ifrån mig också :)

Min SM bor ju inte i Sthlm och jag rör mig inte utanför så är en svår ekvation 🤔Kanske han hade missat mig nu när jag drar runt i mjukisar till typ Februari :) Saknar att kunna sminka mig men går ju inte att applicera mascara med vänstern. Då kommer jag ha mascara i hela ansiktet haha!

Simma lugnt sen. Jag hoppas att Fredrik åker ikväll. Älskar norrlänningar men tycker han är hemsk. Kramiz


Svar: Kommer inte din Ängel under nästa vecka.. vilket jag tror hon gör... så var snäll och maila mig !! Kram :)
Esmaralda

42 Lilla m:

skriven

Hej Es, jag dras till honom… då vi är tillsammans känns allt så lätt och roligt och rätt. Vi skrattar och trivs. Härlig känsla. När jag är ensam kommer ångesten. Varför kan jag inte vara riktigt glad?
Kram

43 Tiss :

skriven

Hej Es!
Jag har sån ångest och är trött, kroppen känns som en spänd fiolsträng. Jag vet ju varför. Det är en riktigt jobbig tid. Du skriver att det kommer att bli bättre, men hur ska jag orka ta mig igenom det? Ska jag pressa mig till att göra saker eller ta det lugnt. Har du några råd..

44 Alie:

skriven

Hej Es,
Skulle behöva ett rakt ärligt svar.. kommer vi att fixa/lösa det vi står inför, med varandra?
Kram

45 Hon:

skriven

Hej,
Ser studien ut att hinna bli klar?
Kram

Svar: Ja, men det behövs rätt planering och framförhållning, kram :)
Esmaralda

46 Silvertassen:

skriven

Kära Es!
Nu är det inte många veckor kvar på det här året, ser du om jag kommer ut i arbetsträning i år överhuvudtaget eller lutar de mer åt nästa år? Ser du om de blir på platsen jag vill eller lutar de åt någon annanstans? Kram ❤️

47 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag känner mig så speciellt och viktigt av C kvinna. Som jag har väntar mig hela tiden att någon ska gör lite annorlunda. Inget som gjorde det.

Midnatt så ju en sms då förstår jag hela situationen...

Jag trodde aldrig att såna ska hänt...

Betyder det att jag är viktigt för henne?❤

Ha det bra

48 Maclauds :

skriven

Hej Es

Ser du något spontant om mig,vad som helst...?
Kram:)

Svar: Snart kommer du att planera en resa, kram :)
Esmaralda

49 Lilla m:

skriven

Hej Es, jag dras till honom… då vi är tillsammans känns allt så lätt och roligt och rätt. Vi skrattar och trivs. Härlig känsla. När jag är ensam kommer ångesten. Varför kan jag inte vara riktigt glad? Är jag kanske bara trött?
Kram

Svar: Det har varit mycket emotionella spänningar - du behöver slappna av och hitta dig själv i allt som varit, kram :)
Esmaralda

50 Sus:

skriven

Hej
Känner igen båda ger och tar…
Tror du han kommer snart?
Love sus

Svar: Han kommer men verkar som om han gör lite som han vill och tänker mest på sig själv, kram :)
Esmaralda

51 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag kunde gå vidare från B kvinna. Jag har inser vad är äkta vänskap och falsk vänskap. Som C kvinna visar sig var den äkta vän av midnatt.

Det slår en blixt över mig. Jag menar att jag har fattar på något sätta än tidigare som jag är blinda i en relation.

Sägs bara om jag har gå vidare och inser vad är äkta vänner.

Jag kommer var förvånar över helgen till måndag

Ha det bra

52 Silvertassen :

skriven

Kära Es!
Nu är det inte många veckor kvar på det här året, ser du om jag kommer ut i arbetsträning i år överhuvudtaget eller lutar de mer åt nästa år? Ser du om de blir på platsen jag vill eller lutar de åt någon annanstans? Kram ❤️

53 Boudica:

skriven

Hahaha, jag är nog rätt mycket tvärtom jag, visserligen kan jag stå och ta emot tills det blir för mycket, rätt försiktig med att säga emot. Men när det väl smäller då blir jag förundransvärt ärlig och vräker ur mig allt jag känner och tycker!

Es, det här med att jag haft flera liv med min chef börjar göra mig tokig, det känns som det följer efter mig, gör sig påmint. Jag vet inte varför, men just ett visst liv, känns som om det är något jag ska ta till mig ifrån det.
Låter kanske konstigt, men en sak han sa idag, kändes igenom flera liv.
Men vad jag undrar är, ibland känns det som han också känner av lite sånt, och ibland får jag känslan av att han vet något om det som jag inte gör.
Så frågan är, hur mycket känner han av det egentligen, vad vet han?
Kan ju inte fråga honom direkt, då lär det bli konstigt.

Jag vet ju att jag är lite tokig oavsett, men förlåt för såna här konstiga frågor igen ;) Det här gör ju mig bara lite tokig! ;D

KRAM!

54 Bjork:

skriven

Hej va menar du att jag vinner på det om jag lämnar Görel i fred nu när hon har en fas?


Längtar till vi återförenas

Kram

55 Maclauds :

skriven

Hej Es

Ser du något spontant om mig,vad som helst...?
Kram:)

56 Maclauds :

skriven

Hej Es

Ser du något spontant om mig,vad som helst...?
Kram:)

57 Maclauds :

skriven

Tack snälla för svaret Es kramar:)

58 Jossan :

skriven

Så trött jag är! Har städat och plockat fram julen. Slagit in de två julklapparna jag hade och beställt alla andra. Så nu är jag klar med det. Tack för internet när man inte kan gå ut. Eller jo de kan jag ju då de säger att jag är frisk (inte smittar längre) från och med idag. Men tänker att jag håller mig inne till på söndag, det är så dumt att chansa kan jag känna. Lukt börjar komma tillbaka och även smaken. Men jag är oerhört trött men kan vara för jag legat ner i 5 dagar.

Städningen fortsätter imorgon och på söndag!

Hur ska man orka jobba nu på måndag? Men de går nog bra.

Chefen håller på att ta fram ett nytt kontrakt till mig och hon säger att jag kommer gilla det. Vad tror du? Kommer jag gilla det?

Kram

59 Livia:

skriven

Det var en fin liten väska 😊

Egentligen är jag en hundmänniska men senaste tiden har jag haft en spontan önskan om att skaffa katt.
Es, ser du mig som kattägare?

60 Millan :

skriven

Mammas begravning i dag, höll tal, vet ej hur det gick för känslosamt o tung dag. Vad tyckte mina anhöriga... budskap från mamma?

61 Soulmaten?:

skriven

Hej Es

Ser du något om vem min soulmate är och hur vi möts?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: