Framtidsteamet från 1969.....

//Från tidskiften Kollega //

År 1969 lade 24 lärde män (nix, inte en enda kvinna fanns bland dessa experter!) i ett så kallat framtidsteam pannan i djupa veck och siade om Sverige år 2000.

Vad trodde då dåtidens främsta forskare om ett tänkbart Sverige vid millennieskiftet? Här är några av deras förutsägelser:

 

Medelsvensson jobbar 30 timmar i veckan, tjänar 60 000 kronor i månaden och kan njuta av tre semestermånader per år. Familjen består av mamma, pappa och barn – två av varje sort eftersom könsbestämning är möjlig – och bor i en lägenhet med ett helautomatiskt kök, bildskärmstelefon och datamaskin i någon av landets tre största städer.

Ingen bråkar någonsin om tvätt, dammsugning eller vem som ska skura toaletten. I städskåpet står nämligen en påpasslig robotslav som utför nästan allt hushållsarbete. I garaget finns två elbilar och i städerna löper all trafik under jord.

Män och kvinnor är fullständigt jämställda och det finns absolut tillförlitliga preventivmedel. På fosterstadiet kan man ge sprutor som höjer intelligensen med 50 procent, vilket skapar den nya tidens supermänniskor. Det går att bota all sorts cancer, däremot är antibiotikaresistens ett stort problem.

Människor som inte har arbete får en så kallad ”livslön” och det finns ingen bostadsbrist.

Så löd några av teamets scenarier. Stämde de? Både ja och nej.

Nära 50 år senare har vi ännu inte avlat fram supermänniskor och inkomst och semester ligger rejält under vad experterna siade. Någon beskrivning av internetrevolutionen prickade de heller inte in.

 

 

Däremot fick forskarna rätt när det gäller antibiotikaresistens, medellivslängd över 80 år och robotisering av jobb. De luftade också oro över vad som kan hända när maskinerna blir överlägsna människorna, vilket ligger snubblande nära vår tids AI-debatt.

Kram & kärlek 💖
1 Misstjejen:

skriven

Hej!
Jag undrar om jag behöver smsar C kvinna att så inte hon har andra tankar att berätta om som med under helgen även en sak till och det vill jag inte att behöver blir sårar. För jag har väl förbereda för uppskattningen och viktigt att håller sig till det. Annars jag inställd det typ.

Kan jag förklara för henne? För jag är oroligt att hon gör misstaget då ska jag blir sårar för det och känna inte lika att vill berätta för henne

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

I lördags träffa jag min morfar. En konstigt känslan får jag att det känns som om han visste något om mig? Jag undrar vad han vet om mig. Har det gör med framtiden? Något som du kan förklara?

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

På onsdag kommer jag ses G kvinna. Undra vad har hon för något att tänker på mig?

Ha det bra

Svar: Hon tänker positivt om dig, kram :)
Esmaralda

4 Rädd :

skriven

När kommer ett nytt jobb? Kan jag göra något själv, mer än jag gör, för att komma vidare? Någon som kan hjälpa mig i min närhet?

Kram och kärlek

Svar: Du får bara fortsätta att ha antennerna ute, det kommer lyckas men kan ta sin tid, kram :)
Esmaralda

5 Skorpan:

skriven

Intressanta funderingar teamet hade o rätt lustiga också sett så här på 2000-talet. Undrar vad som sias för 2050-talet då?

Känns som att helgen gick alldeles för fort, igen. Hade besök på söndag o efter det fick jag lagat käk åt mig från scratch, rensat bland mina kläder med rätt hård hand, hoppas inte för hård ;), o bakat en äppelsockerkaka. Undrar var allt det där kom plötsligt? Ja nåt försakade jag o det var ju promenerande o utevistelse, man kan ju inte få allt ;).

Kläderna hämtas i morgon vid våra brevlådor o går till välgörenhet. Å jobbets vägnar har jag anmält mig till en "paneldag" o det helt på eget bevåg, får se hurudant ljud det blir i chefens koskälla gällande morgondagen? Efteråt blir det en kvällstillställning med lite mat o mingel.

För övrigt gissar jag på en helt vanlig arbetsvecka o vanligt veckoslut eller vad tror du Es?

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, helgerna rinner bara iväg i 190 knutar ju !Paneldag låter intressant och likaså kvällstillställningen, kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Godmorgon Es,kan du se om vi får tillbaka presentpåsen med konjaken i ? Kan den ha blivit kvar på första restaurangen?
Kram

Svar: Ja, den kan ha blivit kvarglömd, chansen att få den tillbaka är runt 30 %, kram :)
Esmaralda

7 Camilla:

skriven

Har mina andra talisman nu som jag beställt av dig, fick inga önskningar uppfyllda av den första och inget har heller hänt med ögats önskningar, så känner mig ibland att jag ger opp... Lönlöst att prata med den om mina önskningar, när inget händer. Kära Es, vad kan jag göra? Händer det nåt snart? KRAM

Svar: Strö lite salt på dina talismaner och prata med dem, det är enda sättet och jag ser ju att de fortfarande är aktiva, kram :)
Esmaralda

8 Dunegull:

skriven

Vill börja att säga att du är super duktig med din träning! Snyggt jobbat 👊

Kommer den kille jag tänker på att höra av sig på lördag när han ska ut? Blir det lite flirt?

Kram

Svar: Tack :) 50 % att han hör av sig, kram :)
Esmaralda

9 Eliea:

skriven

Man kan undra hur mycket elelr lite som ändras de komamnde 50 åren också.. Fast då är i alla jag rejält på ålderns höstkant, om man ens är ovan jord och inte under.. Den som lever får se :P ..får hoppas det inte barkar alltför mycket utför med jorden/omvärlden/oss människor och vårt samhälle, önskar fred och kärlek till oss alla :)
....
Fundering;
Jag är nyinflyttad i en mindre hyresfastighet, knappt fem lägenheter och närmsta grannarna testar redan mitt tålamod med hur de lever om och smällar i dörrar och allmänt hörs.. Hade det varit någon ide att försöka ta upp det med dom elelr gör jag bäst i att bara förhålla mig till det/inte bry mig/leva med det? Förstår inte sen varför stökiga och lyhörda personer/familjer inte kan bo en bit från andra eller åtminstone på bottenvåning-källare där de kan vara lite mer för sig själva.?. Men nej, ofta mitt i smeten så alal andra får lida på köpet.. Störande nog.. Men men..

Ha en fin dag <3

Svar: Ja, det kan vara påfrestande med stökiga grannar.... bo in dig lite bättre, hälsa på grannarna och kallprata lite när tillfälle ges och sen blir det lättare att säga något om stöket, kram :)
Esmaralda

10 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Ja ngt har de prickat in, och undrar i mitt stilla sinne när vi går mot bättre tider igen.

Får du ngn känsla av att när det vänder , vänder det snabbt, inflationen dämpas, räntorna sjunker etc.

Höst jobb i trädgården och fönsterputs står på min agenda idag, läser jag nyheterna blir jag bara deprimerad.

Kram

Svar: Bästa utvecklingen vore ju en trygg och bra värld med harmoniska människor !!Det kommer vända till det bättre men tar lite tid, kram :)
Esmaralda

11 New jersey :

skriven

Hej Es

hoppas du haft en skön paus & att du har vilat upp dig finaste Es!!❤🙏

jag hade en dröm i natt att min familj gör massa dumma saker mot mig och att jag gör allt jag kan för att skydda mig från dom och söka skydd.jag sa vart jag bodde och mycket annat som är så hemligt. mamman tyckte att jag skulle flytta bredvid dom och jag sa nej då började dom med massa saker göra typ svartmagi och liknande mm ..vad säger drömmen att det är varning från familjen att hålla mig borta helt för jag vill inte gå igenom problem ? kan jag bli upptäckt av någon här jag bor som som talar till familjen .. ..

snälla kära Esmeralda vad ser du igentligen

tacksam för svar

kram

Svar: Jag tror drömmen är skapad ur din egen rädsla, något egentligt hot kring dig kan jag inte se, i alla fall inte just nu , kram :)
Esmaralda

12 Jossan :

skriven

Godmorgon!
Hela lördagen låg jag i soffan hos mamma och pappa. Helt slut!
Igår blev det lite måsten.. tvätta och städa…. Men jag har en del kvar som jag måste göra.

Innan jag somnade i lördags tänkte jag på en kille som jag hade känslor för typ 2016-2017.. Men jag valde mitt ex framför den killen. Han hade nog varit bättre för mig. Men jag tänkte så sjukt mycket på honom i helgen.. Varför tog jag inte beslutet med honom. Han har dock tjej idag och tänker nog inte på mig..

Finns jag i hans tankar?

Med kollegan är allt bra nu iallafall eller ja mycket bättre…

Nu är det dags att jobba iallafall!

Kram

Svar: Ja, livet är ju fullt av måsten !!Killen som du tänker på, han verkar lycklig och glad med sin tjej så särskilt mycket tankar på det som varit tror jag inte att han har, kram :)
Esmaralda

13 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Nu när jag ska börja i en ny klass här. Alla de andra kommer redan hunnit etablera sig lite med varandra under året innan jag börjar.

Kommer jag att trivas i den klass jag nu har hamnat i? Ser du om jag kommer att få någon nära eller några nära bekantskaper?
Kram

Svar: Ge dig själv lite tid att smälta in och det kommer bli bra... du får vänner, kram :)
Esmaralda

14 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Lite skrämmande vad robotar tar över känns det ju ändå som.

Es, Ser det ut som att jag kommer att ha någon att skriva uppsats tillsammans med?
Kram

Svar: God chans att du kommer ha det och om inte, så grejar du det på egen hand, kram :)
Esmaralda

15 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Hoppas du fick en avkopplande söndag som du var så värd <3 Något du borde göra till standard ? Inte ens gud arbetade på söndagen ;-)

Jo nog funderade man allt på 60-talet hur det skulle se ut i framtiden.. En sån städrobot vore ju ngt att ha i garderoben haha, Men nog har vi nått långt ändå. Nasa ska "krocka" med en astroid natten till Tisdag för att se om och vad som händer utifallatt jorden verkligen skulle vara hotad av en himlakropp Det är lite häftigt tycker jag .

Idag inga krockar av himlakroppar bara "moln" som krockar och åstakommer åska o regn

Ha en ljuvlig start på veckan

Kram Anki med flock

Svar: Ja, kanske jag skulle helga vilodagen :) Det är häftiga ting som händer i vår värld och mycket som man knappt ens kunde fantisera om som barn, kram :)
Esmaralda

16 Jossan :

skriven

Min framtida kille.. har han barn sen tidigare?

Kram

Svar: Han KAN ha ett barn men det behöver inte vara så, kram :)
Esmaralda

17 Anna:

skriven

Kära Ez,

Jag och mannen har träffats i två år, visserligen några avbrott.
Nu har jag tröttnat på att alltid åka till honom o att ses på helgerna, han är för bekväm för att åka till min lght. Nu när jag vill ta ett steg framåt i relationen och testa att bo ihop så blir det protester, varför är han så oflexibel? känns som att bara jag kompromissar/anpassar mig.
Och varför så svårt att ta ett steg framåt? Känns som att vi stampar på samma fläck fortfarande.

Kram!

Svar: Tänk dig noga för.... hans ovilja att kompromissa är ingenting tillfälligt utan en personlighet som han kommer bära med sig, kram :)
Esmaralda

18 .:

skriven

Hej Es!

Min katt verkar må bra och är som vanligt. Men jag har ändå en känsla av att det kanske skulle vara något.
Hur känner du kring honom, nojjar jag mig?

Svar: Ha koll på katten och märker du något konkret så kontakta veterinären, kram :)
Esmaralda

19 Hm:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag har inte fått något svar utav tjejen som jag föreslog med att skriva uppsats tillsammans.

Hmm, känner hon sig osäker eller vill hon vänta? Ser du varför hon inte svarar?
Kram

20 Lilla jag :

skriven

God morgon,

Kommer min son klara tillräckligt med poäng nubi höst? Kommer min man söka sig vidare eller blir det bra till slut? Jag är rädd han kollapsar snart. Kommer min dotter trivas i nästa land hon åker till, kommer hon stanna så länge hon planerat? Ser du om mitt yngsta barn kommer kunna börja i skolan på gymnasiet i Skåne som hon funderar på eller blir det inte ekonomiskt möjligt?

Kram!

Svar: Något av barnen hamnar rätt direkt och det andra tar lite tid på sig.. men det ser ut att vara helt i sin ordning och blir rätt till slut, kram :)
Esmaralda

21 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag har inte fått något svar utav tjejen som jag föreslog med att skriva uppsats tillsammans.

Hmm, känner hon sig osäker eller vill hon vänta? Ser du varför hon inte svarar?
Kram

22 Doris:

skriven

Hej!
Hoppas du hade en riktigt skön vila i går.
Känner mej trött o ful.Blir väl kanske ändring när lite nytt kommer in i livet.

Har han nått intresse?
Väntar på den rätta men känns omöjligt.

Kram

Svar: Nog är du trött men inte ful !Den som är rätt kommer men kan dröja ännu en tid, kram :)
Esmaralda

23 F:

skriven

Godmorgon esmeralda undrar om du ser något nytt och spännande för mig kram 🥰

24 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Mardröm - har hittat löss i dotterns långa, vackra, tjocka hår. Långt hår, till midjan.

En mardröm att försöka bli av med dem. Har lusbehandlat men tror inte att vi blev av med allt - ska upprepa behandlingen om en vecka och hoppas verkligen att bli av med varenda liten jävlig lus. Fy sjutton så äckliga dom är.

Ser dom ut att försvinna relativt snabbt?

Kram

Svar: Ja, de kommer försvinna men gör en extrabehandling bara för säkerhets skull, kram :)
Esmaralda

25 <3:

skriven

Kommer jag träffa på killen i baren igen som jag pratade mest med? Sa aldrig hejdå till honom. Ångrar det nu.
Kram

Svar: Ni lär stöta på varann igen, kram :)
Esmaralda

26 New Jersey:

skriven

tack för svar Es

har en sista fråga om du kan svara

när kommer min man R få beslutet från Migrationsverket?

kram

27 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda om jag ska träffa mannen med gott hjärta dem här månaderna, hur 🤔 vad sysslar han med 🙂

Svar: Det kan ske nu men mötet kan också dröja .. omöjligt att säga när det sker... kram :)
Esmaralda

28 Ny vecka:

skriven

Har inte kunnat komma in på bloggen men nu funkar det. Måndag och det har åskat och blixtrat fastän det är 26 Sept. Längtar efter frosten. Vad kan tänkas ske denna vecka?

Drömde om mina ormar igen och nu var det en som öppnade gapet för mig och det kan väl inte tyda på något bra :)

Undra om även mina blivande svärföräldrar saknar mig såsom min soulmate för de vill väl se sin son lycklig i kärlek :)

Kram

Svar: Frosten lär komma snart !!Ormarna i din dröm är vänliga, jag ser ingenting ont som de vill, kram :)
Esmaralda

29 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Ja, alltid några saker de hade rätt i alla fall...

Kommer det bli svårt att få med sig min son till Sverige? Ser du att vi kommer åka? Kommer hans pappa hjälpa till med det han lovar eller kommer jag bli lämnad med alla problem att lösa. Är så skrämmande! Måste jag flytta till min gamla hemstad för min sons skull eller ser du oss längst havet i Göteborg? Är orolig att kompisar för snobbiga/alternativt att han ska hänga med dem jag inte vill.

Kram
Maja

Svar: Jag ser inte exakt hur men flytten blir av om du går i för det och visst blir det en del bekymmer men inte värre än att du kan hantera det, kram :)
Esmaralda

30 Sense:

skriven

Hej Es,
är lite sent ute som vanligt men tänkte ändå kommentera gårdagens inlägg.
Jag har alltid undrat hur du orkar engagera dig tålmodigt på vårt tjat dagligen år efter år.
Normalt är människor lediga på helgerna och ha semester och det borde väl du också ha kan jag tycka. Vi vill ha dig kvar så ta ledigt för sjutton.

Svar: Tack snälla :)
Esmaralda

31 Naturvän:

skriven

Godmiddag!

Ja precis, en trygg värld, det vore ju det allra bästa!

Kram

32 Helena Ir :

skriven

Kommer ihåg filmen tillbaka till framtiden..Men minns inte denna framtid skulle ske. Högt uppe i luften ovanför i städerna for man fram..där är vi inte ännu i Sverige, men kanske i de mer trångbodda städerna där befolkningen är mycket större!

Ta du dig lite ledigt ibland.

Så roligt jag hade idag! Var? Jo, där jag tränar 😀 så schysst att vi känner varandra så många av oss. De flesta är män..Men det tänker jag inte på. Snacket är sådant som passar mig! Så har jag varit mycket av en pojkflicka som yngre.

Den som väntar på något gott.. Ja, du vet..något på ingång?

Ha en skön höstdag! Själv gick jag hem i regnet..

Kram

Svar: Du är uppskattad på gymmet !! Och det är inte alls konstigt för du är ju en tillgång vart du kommer !Får inte till mig tecken på något särskilt... men förhoppningsvis kan det ske i alla fall, kram :)
Esmaralda

33 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda 🙂♥️🤔😊

34 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Vet åtminstone en som kommer att delta i morgondagens program o det är ju en kul prick, trevlig o talför ;).
Kram Skorpan

35 Mumintrollet:

skriven

Hej kära Ez.
Jag har en väninna som för en vecka sedan åkte in till akuten med blåljus från sin husläkarmottagningar på grund som hon säger högt blodtryck och hjärtklappningar. Hon låg enligt henne själv inne på akuten från 17.00 - 04.00. Hon har endast skrivit sms sedan hon kom hem och där har det stått att hon har oro i kroppen men svarar inte på frågor om tex den blodtrycksmedicin hon sägs ha fått. Hon är en person som gärna pratar i telefon och träffas någon gång i veckan men nu har hon försvunnit ifrån jordens yta och det är någonting som inte stämmer med henne och hela den här historien. Kan du känna in någonting om detta? Tacksam för svar. Allt gott och kram till dig.

Svar: Ja, något stämmer inte men hon vil behålla detta för sig själv, kram :)
Esmaralda

36 Hemlig:

skriven

Hej igen!
Jag är ju lite nyfiken på kollegan och väl medveten om risker med att gå ihop med hen, men undrar ändå om det finns något mera intresse än att bara vara trevlig?
Hoppas att du hann vile lite igår!
Tack och kram!

37 Anki:

skriven

Go eftermiddag Es
Måste bara fråga.Mannen med hund jag träffade igår Vad tycker han om mig tro ?
Alltså inte mannen med hund som gick med mig haha Den vet jag vad jag har

Kram Anki med flock

Svar: Han tyckte du var uppfriskande och han fick en positiv känsla, kram :)
Esmaralda

38 Lillis:

skriven

Nu är det bara en månad kvar, sedan blir det rännstenen om det inte löst sig med jobb😢🤗

39 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag har inte fått något svar utav tjejen som jag föreslog med att skriva uppsats tillsammans.

Ser du om hon känner sig osäker? Eller att hon känner att hon inte vill? Ser du varför hon inte svarar?
Kram

40 Ia:

skriven

Hej
Ena bakslaget efter det andra, nu får det lov att vända! Tala om att man blir testad till det yttersta, behöver energi och pengar, en stor vinst skulle sitta bra. Suck. Och ingen man i sikte som skulle kunna stötta mig.
Vad tror du är kärleken på gång in i mitt liv? Vart ska jag träffa honom? Vart ska jag leta? Jobbar han med? Kännetecken?

Kram

41 G.H:

skriven

Funderar på att boka airbnb till vårt favoritresemål här i Michigan.

Den enda helgen finns är den sista i oktober. Är det någon idé? Vår bebis är ett monster och vädret kanske suger 😆?

Kram:)

Svar: Även om vädret är ruggigt kan det bli mysigt i alla fall, kram :)
Esmaralda

42 Shenzi:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om jag kommer prata med killen jag har i mina tankar även om jag personligen inte kommer ta kontakt med honom?? Kram Shenzi 🌹

43 Bella:

skriven

Hej Es

Hur ser min nästa kärlek ut,vem är han?
Kram

44 Solstrålen Hanna:

skriven

Hej Es!
Väldigt intressant inlägg, lite kul och tänka på hur man tänkte sig framtiden se ut.

Har du något råd till mig?

Ha en fin dag :)

Svar: Håll dig till dina egna planer, kram :)
Esmaralda

45 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag har inte fått något svar utav tjejen som jag föreslog med att skriva uppsats tillsammans.

Hmm, känner hon sig osäker eller vill hon vänta? Ser du varför hon inte svarar?

Tror du att någon har sagt något negativt om mig?
Kram

Svar: Hon känner sig osäker bara och det beror inte på att någon pratat negativ tom dig, kram :)
Esmaralda

46 Mig:

skriven

Hej Esmarslda.

Handläggarna inom högskolepoäng har tagit samma beslut som tidigare, alltså avslagit min överklagan. Nu ska högskolenämnden säga sitt och det är deras beslut som gäller sen.

Tror du att min överklagan blir godkänd?
Kram

Svar: Ha inte alltför stora förhoppningar, kram :)
Esmaralda

47 Ch:

skriven

Är hon på väg in?

48 AnnaK:

skriven

Skönt med en vilodag! Alltid bra stänga av lite 😊

Krämpor avlöser varandra här. Migrän förra helgen och nu ont i ryggen. Krampar och håller på. Borde vara hemma från jobbet och vila några dagar men det kostar. Ser du om jag skulle kunna råkas ha tur i spel eller nåt? Skulle behöva en sudd pengar och betala bort bilen etc. Snålt med pengar nu och om jag blir själv så måste jag nog extrajobba lite. Vägrar sälja min bil när jag efter 43 år äntligen fått en.

Kram 🤗

Svar: Ja, kämpa för att behåll bilen, du behöver den ! Tyvärr ser jag ingen större tur i spel närmaste tiden för dig, kram :)
Esmaralda

49 Nenna:

skriven

Hej Es,

En tidigare kollega ska komma tillbaka. Ser du något kring hur hen ser på vår tidigare historia?

Kram 🤗

50 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag såg nyss något i min sovrummet som något tändas och det försvann. Jag vet att det är sällan att jag prata med min person från förflutna eller framtiden. Jag vet inte hur men det är osynligt.

Hon fråga tydligt om B kvinna. Jag fick förklarar helt situationen och en bättre livet hon fick.

Jag förklarar för henne väl... men hur?

Ha det bra

51 Ghostwriter :

skriven

Gav min döda farfar ett meddelande och önskan. Kändes som att han var där igår hela vägen. Jag hoppas han kan uppfylla önskan för mår så dåligt.

Vad säger han om detta och har han något meddelande tillbaka?



Kram och bra att du tog din paus från bloggen

Svar: Han vill att du ska veta att han hjälper allt han kan och förmår, han är med dig, kram :)
Esmaralda

52 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du när vi ska resa till Bulgarien igen 😥 kommer min bror att shöpa bostad innan dess 😊 Esmaralda du såg något större som möjlighet från euro jackpott 2024 😆 kan det bli tidigare i nästa år 😊

53 Misstjejen:

skriven

Hej

Vill bara fråga att varför känns det lite av C kvinna som ner sen upp sen ner sen upp om mig. Som om jag har behandla lite orättvisa mot henne på något sätta? Jag ska försöka väl gav den uppfyllas av kärlek och glädje till henne nästa gång när vi pratar.

Vad har hon för tankar om mig? Hoppas allt är bra...

Ha det bra

54 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Wow, så häftigt! Medan jag läste dagens blogg så fick jag ett magiskt sms av Ahos med den insikt som jag har bett Rolf om att få för att bättre förstå det som är kopplat till temat i dagens blogg. Det är vad jag kallar team work mellan er tre.
Tacksamhet 🙏🏻 och kram 🐈‍⬛

55 Helena Ir:

skriven

Tack :)..
Och något som är bra med blåsten just nu. Elpriset går ner. Vädergudarna! :)

Kram

56 Toomi:

skriven

Stämmer min känsla gällande personen?
Måndags - kjam

57 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Läste lite om den här Nostradamus och hans spådomar… och att någon tolkat att han spått att prins Harry kommer att bli kung efter kung Charles. Inte prins William. Kan det stämma?

Kram

58 AnnaK:

skriven

Tack! Gissade det så då tänker jag inte lägga pengar på det heller 😊 Nå, bara kämpa vidare i livet...

Kram 🤗

59 Cecilia:

skriven

Intressanta tankar. Antibiotikaresis stämde väldigt bra ja. 3 månaders semester hade absolut inte varit helt fel.

Det går inge vidare med lägenhetssökandet, men idag hade jag ett väldigt positivt samtal med chefen. Min tidsbegränsade anställning som var satt till nästa sommar kommer redan nu i oktober gå över till en fasttjänst och löneökning. Blev väldigt glad och känns bra att dem vill erbjuda hela avdelningen högre lön nu när många sade upp sig för att behålla oss som är kvar.

Kommer det dröja länge nu innan vi hittar annat boende? Känns otroligt segt att få avslag hela tiden.. Kramar

60 Ghostwriter :

skriven

Gav min döda farfar ett meddelande och önskan. Kändes som att han var där igår hela vägen. Jag hoppas han kan uppfylla önskan för mår så dåligt.

Vad säger han om detta och har han något meddelande tillbaka?



Kram och bra att du tog din paus från bloggen

61 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om mannen med gott hjärta som du såg för mig är egen företagare, vad sysslar han med 🤔Esmaralda du har hjälpt mig med allt möjligt, tack Esmaralda 🙂

62 LilaSyren:

skriven

Hej Ez,
Har påbörjat min fjärde vecka på mitt nya jobb. Har upplevt att deg gått bra.
Fick idag höra att jag "inte hänger med" av min chef.
Fick 2 jobberbjudande samtidigt och valde detta. Nu tänker jag att jag valde fel...
Kommer detta bli bra?
/ V

63 Ny vecka:

skriven

Vilken tur att ormarna är vänliga :)

Fick tacka nej till covid jobb då min sjukgymnast sa nej till att jobba ensam fem dagar i rad o både blanda/dra upp vaccin plus ge. Det blir dubbelt så mycket och för mkt för armen. Blir det annat jobb i Okt?

Gick och njöt av ljuset från radhus/villor nu på kvällen och tänkte om min soulmate bor i något av detta? Jag har pratat med flera män idag spontant idag men nix inget händer.

Kram

64 Anki:

skriven

Tack för svar 🥰
Låter positivt
Kram Anki med flock

65 Jossan :

skriven

Matchades med en kille som har barn. Var ju tveksam just av att jag nog inte vill att min framtida redan ska ha barn för jag vill ju dela den upplevelsen med någon för första gången och inte höra men så var det för mitt ex och jada jada…
Men vi får se…

Idag blev jag lite irriterad på jobbet för jag fick inte prata till punkt osv…
Måste sätta mig in u kartläggningen idag. Det är så mycket som inte syns när det kommer till läraryrket…

Blev bjuden på babyshower i november. Jag ska eventuellt sy ett babynest. Men vi får se. Hittar jag billigt tyg så blir det nog så. Någon som har tips på fina superbilliga tyger? Ska passa en kille eller väldigt könsneutralt

Kram

66 Misstjejen:

skriven

Hej

Känns bara dumt att jag analysera genom min förflutna med gamla skolbilder. Om jag mår bra och dåligt. Och tänker på kalla fakta terapeuten dokumenten.

Känns mest av kvällen var jag helt tysta och typ nere om det är så som jag känner såhär.

Jag borde kanske lämna det bakom mig. Det påverkar mig...

Kommer jag mår bättre snart igen?

Ha det bra

Svar: Ja, lämna allt detta bakom dig och ha fokus på nuet istället, det vinner du så mycket på och du får din energi tillbaka, kram :)
Esmaralda

67 Lotta:

skriven

Vilken tur att dåtidens experten hade fel 😳.

En liten liten men ändå stor…jag har verkligen försökt hitta någon att dejta men lyckas inte. Ser du hur det går här, om jag hittar någon jag gillar snart?

Kram L


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: