Psykbryt.......

Människor bryter ihop då och då av olika orsaker.

Somliga tål mycket innan de krackelerar och andra tål knappt något alls.  Det där är olika.

När jag pluggade psykologi gjorde vi en liten test och det visade sig att de som bröt ihop i tid och otid hade en förälder som agerat på samma sätt. 

 

En förälder som inte orkade vara stark, som  övertolkade och tolkade negativt och som gav upp, blev liten och gnällig och alltså lärde sina barn att det är så man beter sig när  livet går en emot.

I terapi har jag upplevt samma sak – de som inte klarar stress och press utan bryter ihop, har en förälder som agerat precis på samma sätt och vi har jobbat hårt tillsammans på att bryta det beteendet.

Och när vi haft vår psykbryt..då ska vi ALLTID ta oss samman och gå vidare... inte stanna kvar och frossa i eländet. Offerkoftan är tabu.

Vi är alla produkter av våra föräldrar men vi ska veta att vi KAN förändra det vi vill förändra och det är en viktig makt vi har över våra liv.

 

 

 

Kram & kärlek💖

1 Maria:

skriven

Hej!
Hur ser det ut att gå på nya jobbet för min del?
Kram 🤗

Svar: Har alla möjligheter att bli bra, kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför det känns att jag är värdelöst att få rätt person och lämna mig i station för jag ska till mamma imorgon.

Jag ser bara allt negativt sidor med mig själv just nu. Jag trodde... dom säger väl dom bryr sig om mig men det gör dom inte. Dom förstår mig men dom "låtsasförstår" mig.

Nu känns bara sämre...

Snälla hjälpa mig att få ignorera deras värderingar om mig.

Ha det bra

Svar: Ibland blir inte saker som man tänkt och människor agerar inte som man förväntat sig, men det är naturligt och ingenting att göra någon större sak av. Man menar inte att ignorera dig Kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag kan bara tänker på enda som C kvinna. Det var fint att hon tänker på mig igår medan jag skicka smsar till henne för henne är det en sammanträffande men bara jag som vet vad är sant. Jag vill höra något positiv om det. Är hon positiv till att jag skickar till henne.

Berätta något positiv om från C kvinna? Kanske hjälpa mig lite att får mig har den goda tanken?

Jag vill bara njuta av det. Även igår jag ska sova men jag välja att vännda mig om och titta mot mörka hallen som jag gör aldrig. Jag förstår att dom vill var snälla och prata med mig.

Dom gav mig en tips att tänker på C kvinna för jag vet att jag mår av henne.

Min fråga är:

Hur upplevelsen C kvinna igår av min smsar och blir hon glad? Väntar hon inte om det?

Berätta något om det... från henne till mig

Ha det bra

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Det var svårt att koppla ur från dom dåligt och negativ tankar jag har.

Jag vill bara höra något om C kvinna. Jag vet att jag mår bättre av det. Något meningen som hennes eller din meningen som jag behöver höra för jag ska må bättre.

Något positiv?

Ha det bra

5 Skorpan:

skriven

Det är det jag brukar säga, ett barn brås på sina föräldrar ;). På gott o ont o jag undrar nog om de inte oftast tar upp det från en som man inte önskar? Stackars mina barn, liknar mig gör de utseendemässigt också ;D.

Kabinväskan packades i morse o ii eftermiddag blir det buss+båt, väskans jungfruresa. Undrar vem som är gladare, väskan eller jag ;)? Nyfiken som jag är undrar jag om du ser nåt kring min resa Es? Trevligt folk, karlar ;), god mat o dryck? Eller kanske inget syns...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Nu ska du och väskan ut på lite skojigheter... och det kommer bli trevligt !! Roa dig ordentligt, kram :)
Esmaralda

6 Maria:

skriven

Jo jag har ofta varit besviken vart jag är född och allt som hänger med, speciellt i kroppen arvet av båda sidor av föräldrarna. Dessa två sidor ser aldrig inåt de bara klandrar andra/omständigheter.

Men ju äldre jag blir desto mer blir jag en samling av alla mina tidigare liv, bryter mig lös och vill söka nya vägar. Jag har tänkt att jag inte tänker föra vidare dessa släkters ångest, vart jag är född :)

Kram

Svar: Insikt är A och O till förändring och du har insikt och kan bygga dina egna vägar, kram :)
Esmaralda

7 New jersey :

skriven

hej Es.

jag börjar bli oroligt hur ekonomin ska bli kring mig. hur kommer detta gå för mig ser du att allt blir bra?? har ju förstått att alla är ju så klart drabbade kring inflationen och de är enormt tufft!!

kram

Svar: Gör upp en stram budget och lev efter den, då klarar du det, kram :)
Esmaralda

8 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag har insjuknat i corona (igen) och det känns skit. Hoppas nu bara att mitt barn inte insjuknar också. Tror du att hon klarar sig? Och om hon också får det, att det blir lindrigt för henne?

Kram

Svar: Vilken osis, du får krya på dig ! Det ser inte ut som om någon av er blir allvarligt sjuka, kram :)
Esmaralda

9 Naturvän:

skriven

Hej!

Är oerhört jobbig för omgivnngen med folk som bryter ihop för det minsta, men som sagt många faktorer som inverkar.

Skickar fortfarande healing till Ukrainas folk, när skall det här kriget ta slut? Det är så fruktansvärt och overkligt på ngt sätt. För att inte tala om inflationen och ökade energipriser, bara hoppas det vänder snart.

Flera veckor med ökad svullnad, huvudvärk, svettningar etc. Ska inte bli långranding, men idag är det provtagning på sjukhus.

En fråga, ser du om jag piggnar till ganska snart igen, kommer propsa på och återgå till min tidigare medecin, det här var trots bara ett försök.

Kram

Svar: Ja, vi är många som skickar healing och den når fram och behövs !Du kommer absolut att piggna till igen, kram :)
Esmaralda

10 Helena Ir :

skriven

Brytit ihop eller vad jag ska kalla det, deppat,analyserat och gått vidare..det har varit en stor del av min livsväg. Kanske det som jag skulle lära mig. Ibland förstår jag inte att jag fått gå igenom allt! Det finns faktiskt inget annat val..Gå vidare!
Mitt bagage känns fullt.. Men jag reser mig fortfarande!

Jag kan ses för lite udda ibland.. hade rätt roligt hos tandläkaren igår! Kan ju liksom inte låta bli 😀

Ha en bra dag!

Kram


Svar: Du reser dig och det gör du med glans ! Din styrka är god och prövningarna blir inte värre än att du kan hantera dem, kram :)
Esmaralda

11 K:

skriven

Ja, det gäller att resa sig igen. Ibland går det lättare o ibland tar det längre tid….

Kommer mannen jag träffade i helgen och höra av sig igen? O i så fall är det något som kan bli kärlek? Vad ser du om min framtid när det gäller kärlek

12 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Känner mig träffad! ;) Min narcissistiska mamma fick psykbryt på mig för minsta lilla under hela uppväxten upp i vuxen ålder. Hon hade en gigantisk offerkofta och jag var hennes syndabock.

Jag själv har fått mina psykbryt men bestämde redan som barn att aldrig bli som henne och har jobbat medvetet med med mig själv med hjälp av självhjälpsböcker sen jag var tonåring för att ”vaccinera” mot offerkoftan. Av ren självbevarelsedrift har jag kämpat mig igenom den ena motgången efter den andra. Brutit ihop och kommit igen utan att se mig själv som ett offer och skuldbelagt andra för att mitt liv aldrig har blivit som jag vill. För att komma dit krävs förmåga till självrannsakan och kunna erkänna för sig själv att det är ens egna beteende som är en stor del av orsaken till att man tex. inte drar jämt med kollegor på arbetet eller är ofrivilligt singel. Så tänker jag…

Det svart / vita lilla Lodjuret hälsar tillbaka 🐈‍⬛ ;D

Kram

Svar: Du gör ett jättebra jobb och du har den insikt som krävs för att bygga din förändring, bra jobbat !! Kram på dej och Lodjuret :)
Esmaralda

13 Jossan :

skriven

Jag vet att jag just nu får psykbryt men dock bara i min ena närhet. Det handlar om att jag känner mig helt ensam och bara önskar att kärleken dyker upp…
”Njut av singellivet” får jag ju höra.. nej jag spyr av det för jag är olycklig av det. Jag har haft otur med kärleken hela mitt liv.. aja.. får väl acceptera helt enkelt.

Allt med kollegan går upp och ner. Igår kändes det bra. Vi smsa till och med på kvällen. Åh längtar till allt blir normalt igen.

Jag är rätt så nöjd att jag inte ha lån och liknande nu när räntan höjs.

Får hoppas allt sjunker så jag kan köpa hus om kanske 2 år. Hoppas dock kärleken dykt upp då.

Kram

Svar: Kärlek och hus kommer, men visst är det skönt att inte ha lång just nu, kram :)
Esmaralda

14 <3:

skriven

Godmorgon Es, drömde igår natt om JB.
Är han i tankarna nu att skriva/ höra av sig till mig ?
Har han ägnat mig någon tanke ?
Kram

Svar: Han är lite seg med att komma till skott, ser att han ägnat dig en och annan tanke, kram :)
Esmaralda

15 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om när vi reste till Sverige om vi har låst in någon av katterna inne 😕 mamman med ungarna var ute och hjälparen tror jag i Anshes trädgård som alltid men katten med gröna ögonen såg jag inte 😕Esmaralda ser du om de alla är ute, jag oroar mig för det Esmaralda 😕

16 Barbro:

skriven

Hej Esmaralda!

Min väninna förlorade sin sambo i vintras helt oväntat efter 34 år. Jag har försökt finnas där för henne. Stöttat och hjälpt med det jag kan, hennes hundar bla.

Men den senaste tiden har jag börjat bli ledsen och känner mig lite utnyttjad då jag mest får hjälpa med att vara hundvakt. Medans hon hittar på kul saker med en nyfunnen väninna som är granne. Som att åka till Ullared eller ta en dagskryss. Utöver att dom fikar i hop jätteofta.

Jag vet att hon alltid varit så här, börjar umgås med någon jättemycket ett tag och sedan tar den vänskapen slut. Jag har liksom alltid bara funnits där till och från genom dom 22 åren vi umgåtts. Men jag blir ledsen ändå då jag ställt upp så mycket på henne den här jobbiga tiden. Samtidigt som jag är glad att hon inte är ensam då jag bor flera mil bort. Det är så kluvna känslor allihopa.

Jag kan inte säga nej till att ha hundarna heller då jag vet att dom är ensamma alldeles för mycket ändå genom skola o jobb. Men det tar på mina krafter med att ha dom då jag inte är frisk. Samtidigt som jag bara känner mig som "hundvakten" som alltid ställer upp.

Vad kan jag göra för att slippa bli ledsen och känna mig utnyttjad? Är det mig det är fel på som känner det så här? Som ett barn som inte får vara med i leken? Vilket jag också var eftersom jag var mobbad som barn och hade inga kompisar. Jag dög bara om inga andra kompisar fanns. Är det gamla känslor som dyker upp vid 60-års ålder?

Kram Barbro

Svar: De gamla känslorna sitter alltid i, på ett eller annat sätt och somligt blir vi därigenom mer känsliga för. Jag tycker dock inte att ta ska ta alltför mycket ansvar för väninnans hund. Se till så du själv har aktiviteter och bejakar nya vänskapskontakter. Väninnan tar dig alltför mycket för given. Kram :)
Esmaralda

17 Shenzi:

skriven

Kära Es!
Jag har ju frågat dig gällande mina kusiner å ja vet att dom mår bra nu iaf. En sak e ja väldigt nyfiken på - kan du se ifall anledningen till att de tog slut mellan min äldsta kusinen å hennes kille hade å göra med någon otrohetsaffär lr funkade det bara inte mellan dom??? Kram Shenzi 🌹

Svar: Den största orsaken är nog att det inte funkade, kram :)
Esmaralda

18 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Tack för ett mycket tānkvārt inlāgg!
Jag försöker lāra min son att vi inte ger upp Och att vi gör vårt bāsta. Också att vi inte tapper kontrollen Och blir impulsiva och t ex kostar saker nār vi blir arga.

Tyvārr kan allt sluta i kaos som igår kvāll nār lāxorna behövde āndras. Det slutade med höga röster, linjal som bröts sönder o sak som kastases mot mej. Varje gång tānker jag att jag inte vill att det ska hānda igen...

Sa min fråga ār om du kānner att Gôteborg Och området jag tānker på ār on? Kommer min son passa in? Kommer skola passa för honom eller ār han för prāglad av skolan hār? Ser du sport? Instrument? Kommer det finnas intresse för bra betyg?

Kram
Maja


Svar: Ibland går det fel men din so tar ändå till sig det du lär honom och det blir hans vägvisare som vuxen.Tar ett tag innan han landar i skolbytet.. bra att ha fritidsaktiviteter, sport och röra på sig behöver han, kram :)
Esmaralda

19 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Hehe! Bullseye.
Mina psykbryt kommer pga ångest, PTSD, låg stresströskel och annat smått och gott.
Men det förklarar jag för sonen. Dock har gnället gått i arv. Jag tyckte inte jag gnällde och var negativ då jag försöker vara positiv. Men så upplever jag sonen som gnällig och ser en röd tråd 🙈
Smidigt... Nej..
Föränderligt... JA..

Narssicistiska exet försökte gp på mig igen med att hota med en polisanmälan. Igen 😂 Han har verkligen inte alla hästar hemma. Jag reagerar inte längre.. Sjukt skönt 😃
Jag har lyssnat klart på podden Älskade Psykopat. Mycket bra podd, tyvärr med många tragiska öden.. Eller ska man skriva ÖVERLEVARE. ❤️

Nyfiken på varför exet ALDRIG lyckas med sins affärer.
Är det KARMA som ligger bakom?

Kjam

Svar: Ja, karma kan det mycket väl vara.... och själv så har du god insikt och det är guld värt, kram :)
Esmaralda

20 En andra chans:

skriven

Godmorgon ☀️
Det blev ett ”kärt” och roligt möte igår, så kände i alla fall jag.
Jag vet var jag har mina känslor..
vet han sina, vad känner han? 💞
Är han fri och ledig, vill han?
Kram :)

Svar: Jag ser inte exakt men intresse finns det från hans sida, kram :)
Esmaralda

21 MollyD :

skriven

Kära E
Nu har det varit upp och ner i världen länge. Pandemi, elpriser, Ukraina, Ryssland, stigande räntor mm Detta skapar stundtals ångest och vi behöver se ett ljus någonstans. Kan du se om detta ska pågå länge eller om vi hittar en ny stabilitet snart. Elpriser ner, inflationen ner och Putte tar sitt förnuft till fånga. Föga troligt men kanske ryska folket revolutionerar snart igen.

Kram

22 Skrållann:

skriven

Hej!
Så viktigt och intressant.
Själv försöker jag tänka klokt, men också tänka på mig själv, men känner mig lite stressad.
Att börja läsa och gå på CSN när världsläget är som det är med stigande priser på precis allt känns lite galet. Räknar ju dock med att kunna jobba lite under studiegång för att dryga ut kassan lite. Min man har inget sagt och jag vet inte hur han kommer egentligen?!
Visst kommer vi klara oss ekonomiskt om vi bara prioriterar och tänker till lite?

Kram❤️

Svar: Ja, ni klarar det men budgeten behöver vara stram, kram :)
Esmaralda

23 Smulan:

skriven

Hej! ☀️

Min dejt har sedan en tid tillbaka varit väldigt trött och orkeslös, han har äntligen fått ett nytt jobb som han är så glad och peppad över ☺️

Kommer även det här ge våran relation en skjuts i rätt riktning?

Kram

Svar: Kan tänkas att det ändå inte blir riktigt så som du hoppas, kram :)
Esmaralda

24 Stm:

skriven

Hej!
Nu har jag vågat ta första steget till kontakt med henne.
Kommer hon vilja ha mer kontakt framöver?
Kram!

25 Frida:

skriven

Intressant läsning. Jag har en son som har inlärningsproblem. Klok fin kille men systemet passar inte honom. Han kämpar med mopedkortet och misslyckat många gånger men är ändå positiv och ger inte upp säger han... så håller tummarna att hans dröm går i uppfyllelse till slut.. för vill att han ska fortsätta ha insikten att det lönar sig att kämpa för saker.
Ha en fin dag.
Kramar 💛💜💛

Svar: Han kommer greja det och hans inställning är bra, ibland kan han behöva lite stöd i att lära på rätt sätt, kram :)
Esmaralda

26 Helena Ir :

skriven

Gillade det som stod om att lära sig dansa i regnet, det är det som handlar om livet och hur vi förhåller oss till det. Något man lär sig med åldern!

Kram

Svar: Ja, detta tror jag du grejar bra, kram :)
Esmaralda

27 Fina:

skriven

Hej Es!

Börjar inte den äckliga gubben Putins tid gå mot sitt slut…?
Fy fan vilken vidrig typ
Kram❤️

Svar: Jo, hans tid borde snart vara över, kram :)
Esmaralda

28 GD:

skriven

Intressant! Vår bakgrund är en förklaring, men inte alltid en ursäkt.


Es, är detta rätt tid för mig och min man att få barn?


Kram :)

29 En Ängel Med Stort hjärta :

skriven

Gomorron kära Es!

Intressant ämne! Vi bryter inte ihop så lätt o mina föräldrar var inte heller så! Men när man har hållit på att kämpa med en stor sorg där inga besked ges utan tiden bara går, då är det väl ändå tillåtet att ”bryta ihop”?!
Fick ett rart lite brev från ett av mina små barnbarn igår som skrivet av honom själv vad han önskade sig i födelsedagspresent. Han önskade sig bara 2 saker pengar o Kärlek i massvis🥹😢♥️ Han undrade hur det var med mig o min cancer vilken lite raring♥️!
Min dotter smsade mig en film häromdan ”Mitt lilla Hjärta åren som gått” en film med bilder på henne o minsta barnbarnet en liten tös kopia av sin mamma💞! Undertill har hon skrivit ”Mamma det känns som jag dör sakta jag saknar mina barn”! Allt detta för att hon äntligen anmälde sin man som misshandlade henne svårt han bor inte ens där det finns kontaktförbud men han tar sig dit ändå. Efter anmälan hämtar den ökända myndigheten Soc hennes älskade små💔🥹😢 Min dotter o barnbarn har fått lida för hans eländiga leverne💔
Han har sagt ” får inte jag dig så ska ingen annan heller ha dig”! Min dotter la in om skilsmässa för 1 år sedan men han vägrar skriva på, men går det genom en förvaltning. När hon ringer polisen tar de honom o 6 timmar efter är han tillbaka igen! Visst har vi då rätt att bryta ihop?💔💔🥹😢🥹😢

Fråga
Jag har försökt nå min dotter men hon svarar inte varken på telefon eller sms😢😢

Kan du se om hon bara vill vara ifred eller har det hänt nåt?

Vilket orättvist samhälle o vilken hemsk myndighet Soc!!! Det har gått 11 mån nu o min dotter har fått träffa sina älskade små 1 gång i månaden o Soc ser hur mkt de älskar varandra o ändå beter de sig så!!!??? Hon pratar med de var 14:e dag, och jag som mormor har fått kämpa mig till att åtminstone få prata med dem för 2 månader sedan. De har lovat ringa upp o ge mig en ny tid o att få träffa dem, nya besked hela tiden vi hör av oss två som hade hand om ”ärendet” har slutat o då börjar jag tänka att de har slutat för de ser vad Soc sysslar med!!!
Kram hoppas på ett svar🙏♥️

Svar: Javisst får man bryta ihop då och då, huvudsaken man landar och reser sig igen !Känns viktigt att dottern samarbeta med soc och följer de riktlinjer hon får... jag tror att barnen kommer hem igen, kram :)
Esmaralda

30 Smöla:

skriven

Min mamma är mår inte bra psykiskt.. jag försöker göra allt jag kan för att hjälpa henne. Och hon går på möten. Men finns det något annat som kan hjälpa? Kommer hon att bli frisk nån gång???

Svar: Du gör vad du kan och det är mamma själv som behöver göra största jobbet och det kommer ge resultat, kram :)
Esmaralda

31 N:

skriven

Hej Esmarslda.

Jag ser mig nog som ganska tålig och stark fast nu har jag nått någon gräns där jag är helt slut och bryter ihop lättare.

Ser du vad jag behöver jobba med i personlig utveckling?
Kram

Svar: Kanske du skulle försöka stanna lite mer i nuet, kram :)
Esmaralda

32 <3:

skriven

Tack kära Es för svar. Känns bra att JB ägnat mig någon tanke. Eva tycker att jag ska höra av mig till honom. Känner fortfarande lite att jag vill att han ska höra av sig till mig.
Ska jag vänta ut honom lite till ?
Hoppas att han kommer till skott och att 🧿hjälper mig på traven med JB. Varför är han så seg med att komma till skott ?
Kram

33 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Tack för svar kära Es, men min fråga var kan du se om det hänt min dotter nåt eller hon bara vill vara ifred när hon känner sig ledsen 😢

Kram o kärlek 🙏♥️

Svar: Jag tror hon vill vara ifred , kram :)
Esmaralda

34 Mercan :

skriven

Esmaralda 😭 😭 😭 ser du någon av våra söta katter är kvar låst in i min farmors rum eller är alla i trädgården 😕

Svar: Jag kan inte lova men det känns inte som om någon är instängd, kram :)
Esmaralda

35 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Klackarna i taket kanske ;). Fast före det gå o ta reda på varför priset på väskan var annat på kvittot än på prislappen, märkligt...
Kram Skorpan

36 Linda N:

skriven

"..utan att lära sig dansa i regnet." Den bilden talar till mig i dag. Tack, Es! Kram💕

Svar: Kram :)
Esmaralda

37 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Intressant ämne ! Själv är jag ibland lite avundsjuk på psykbrytsfolk är ju så jäkla stark (eller svag) som inte kan vågar visa svaghet Har ärvt fars sisu ! Han gick med en spricka i benet en hel semester hur dumt är inte det ! Haha. Vägra åka in för lite ont i magen...blindtarmen sprack hur idiotiskt var inte det ! Jaja försöker inte vara så ändå ;-)

Idag får jag bilen ! Kunde inte sova inatt Har packat in en liten present till henne Jag får ju inte ge ngt för bilen . Hur jag än försöker . Hoppas så att hon gillar den

Ha en fantastisk Onsdag !

Kram Anki med snart bilburen flock !

Svar: Ja, det där sisu är minsann inte att leka med !Du är en tuff dam men samtidigt är du inkännande och förstående gentemot andra... det är nog mest bara mot dig själv du kan vara hård. Gud så roligt med bilen, grattis :) Din present blir uppskattad, kram :)
Esmaralda

38 Mercan :

skriven

Esmaralda jag ska shöpa tio triss lottar från 30 kr från presbyrån idag, blir det något Esmaralda 🤔eller ska spela svenska lotto 1,2 med joker idag kanske 😏

Svar: Jag ser tyvärr inte tecken på större vinster, kram :)
Esmaralda

39 Na:

skriven

Hej Esmarslda.

Hur ser mitt kärleksliv ut framöver? Hur utvecklas det? Något speciellt som händer?
Kram

40 Iréne :

skriven

Hej Esmaralda
Är med en man som drömmer om allt möjligt konstigt om mig och att jag gör dumma saker mot han senast att jag skulle förlova mig med en annan man…. Han tror att de någon som vill ha bort mig i hans liv. Jag älskar honom jättemycket vill inte förlora han. Vad är de som händer å vem är de som vill ha bort mig…
kram

Svar: Det handlar bara om hans egen osäkerhet, kram :)
Esmaralda

41 Ledsen:

skriven

Inga föräldrar som betedde sig så tack och lov. Men ledsen över livet som fort går emot. Är jag på rätt väg och ljusnar det snart? Kram

Svar: Ja, det kommer ljusna, helt klart, kram :)
Esmaralda

42 Evig:

skriven

Hej Es,
det är ett intressant ämne. I morse när jag läste bloggen konstaterade jag att mina föräldrar oftast visat sig vara enormt samlade och starka, vilket säkert då förklarar varför jag är så stark och sällan bryter ihop.
Men säg den "glädje" som varar länge...

Under morgonen har det skett några saker som inte har varit till min fördel och jag har fått ägna förmiddagen åt "damage control". Nu känner att jag skulle kunna bryta ihop när som, men har samlat mig eftersom jag vet att det inte gör någon nytta och tänker att jag ska klara detta också.

Med anledning av detta undrar jag vad du ser för mig på jobbfronten? Det är inte bara långtråkigt, det är enormt frustrerande att stå utanför arbetsmarknaden, när jag har så mycket kompetens att bidra med.
Undrar Evig

Svar: Det ser faktiskt ut som om något bra i arbetslivet kommer din väg... kram :)
Esmaralda

43 Helena Ir :

skriven

Tack 😀
Kram

44 Erika:

skriven

Hej! Tror du jag och min sambo ångrar oss om vi skaffar en till katt?

45 <3:

skriven

Tack kära Es för svar. Känns bra att JB ägnat mig någon tanke. Eva tycker att jag ska höra av mig till honom. Känner fortfarande lite att jag vill att han ska höra av sig till mig.
Ska jag vänta ut honom lite till ?
Hoppas att han kommer till skott och att 🧿hjälper mig på traven med JB. Varför är han så seg med att komma till skott ?
Kram

46 Bea:

skriven

Hej Es

Har jag någon beundrare som du ser tydligt av?
Kram

47 Jojo:

skriven

Brosan fyller 50 idag
och vi ska iväg och fira honom lite senare.
Ingen lust, världens nackspärr och trött😴
Ingen höjdare och väntar på att den bra sömnen infinner sig igen🙄
Önskar en trevlig dag💙

Svar: Du får krya på dej nu, nackspärr är ett elände, kram :)
Esmaralda

48 Louise:

skriven

Till ängel med stort hjärta (29)
Vad ledsen hjag blir när jag läser din kommentar om din dotter. Du vet säkert min historia om att min dotter blivit omhändertagen av sociala myndigheterna för att jag och mannen har för mycket konflikter. Och det spelar ingen roll hur mycket man samarbetar med dem de gör på sitt sätt. Jag hoppas din dotter får tillbaka sina barn. Antar att de är akutplacerade i familjehem. Har din dotter fått ett ombud så hon kan skriva en överklagan till förvaltningsrätten via henne/honom?. När dottern blev akutplacerad i norra skåne så fick vi advokater och överklagade och en vecka senare kom dottern hem men soc överklagade och i april (första april) så blev dottern placerad i familjehem utanför Malmö. Vi förlorade även i kammarrätten. Nu har vi gjort en hemtagningsanmälan och är under utredning så vi får se hur det går. Jag tycker soc har allt för mycket makt och att de gör en sådan sak mot en mamma som lyckats lämna sin misshandlare till man.


Jag blir snart irriterad på dessa jävla inkassobolag. har haft avbetalning och skött det utan problem. Och tydligen så har det blivit något fel i augusti. Inte hos mig för det är draget hos min bank så det måste varit dem som har klyddat och nu har de skickat ett föreläggande till Kronofogden. Så klart så har jag tagit hand om det direkt och har mejlat dem med bekräftelse att det är draget. Jag får väl ringa dem också senare.
Jag hoppas att det löser sig i alla fall så att jag kan fortsätta avbetalningen nu i september.
Kommer inkassobolaget dra tillbaka föreläggandet från Kronofogden? Jag har ju gjort allt rätt och någon måste ha slarvat med att bokföra det.

Imorgon ska jag äntligen till jobb igen och på fredag ska jag köpa nya linser. Jag är så trött på linserna från min optiker. de passar inte mina ögon.

Ha en fin onsdag och tacksam för svar. Kramar.

49 Rebecca:

skriven

Hej, hur många barn kommer jag få? Om några :)

Svar: Barn ser det ut att bli men ser inget antal, kram :)
Esmaralda

50 Elisa:

skriven

Det blev ett trevligt träff med honom i söndag så kände i alla fall jag. och det verkade som även han tyckte så.
Jag vet att jag känner lycka när jag tänker på honom
Vet han vad han känner och vill han???

Svar: Jag ser inte exakt men visst är han berörd, kram :)
Esmaralda

51 Prinsen?:

skriven

Hej Es

När dyker kärleken upp?

52 Tiss :

skriven

Hej Es!

Jag förstår vad du menar. Fast å andra sidan finns det väl människor som behöver träna på att få bryta ihop, att lära sig att det är ok? Förut var jag en som höll emot så att jag nästan sprängdes till slut.

Idag gråter jag av förvirring och rädsla. Kontraster, haha :)

Kommer allt att bli till det bästa. Kommer jag att hänga med och känna att allt känns bra?

Svar: Jadå, visst får man bryta ihop... det viktiga är att efter brytet samlar man hop sig och kommer igen.. kram :)
Esmaralda

53 Skorpan:

skriven

På väg med buss o känner t om igen nån av dom andra o det är ju inte illa för att vara kag ;). Den andra värden, en man, känner jag ogen från en annan tillställning o det är lite lustigt hur han kommenterade mina öppna skosnören på väg till toan o sen då jag kom till bussen ;). Månne han kommer ihåg mig från förra gången fastän jag då hade mask på mig? Trevlig o gift, förstås, man.
So far so good...
Kram Skorpan

54 Helena:

skriven

Det finns många beteenden som jag inte vill ta efter, det där SOCIALA arvet. Att vara ensamstående med 2 barn på heltid som, min mamma. Att träffa fel män, kämpa med ekonomi och få allt att gå runt, som min mamma. Just det som jag absolut inte ville ta efter! Jag befinner mig där nu.

Jag har drömmar om kärlek, hus, och en ekonomisk trygghet. jobbar med mig själv dagligen och attraktionslagen. Helar mig själv och försöker älska mig själv.

Kommer jag att träffa min själsfrände?

Svar: Somligt kanske är likt men du är inte din mamma och jag ser att du rede ut dina problem på bästa sätt !Ja, din själsfrände kommer, kram :)
Esmaralda

55 Dani:

skriven

Hej!
Kommer jag och C att träffas på söndag?
Kram🤗

56 Okänd Kvinna :

skriven

En äldre kvinna kom in i mitt hem, besök till dem jag bor med. Hon ljög direkt, jag visste att hon blivit misshandlad. Hon kommer dessutom in och frågar om morfin. Jag avledde samtalet med att man får ge vanlig värktablett istället. Kommer dem tillbaka så får jag ringa polisen, hota med de iallafall. Tänker INTE ta massa olagliga saker här i mitt hem.

Iallafall så vet jag att hon blivit misshandlad. Eftersom jag inte vill avslöja att jag vet än så frågar jag dig.

Ska jag ge henne nummer diskret till tex kvinnojouren?


Vet ju inte om hon blir aggressiv mot mig när jag försöker hjälpa.
Jag ser rätt igenom henne.




Kram

Svar: Han kan bli aggressiv men jag ser inge fara för dig och kan du ge henne numret till kvinnojouren kan det i alla fall starta en positiv tankegång hos henne... kram :)
Esmaralda

57 Jas:

skriven

Här är psykbrytet nära nu, är så frustrerad över beslut som fattas på nuvarande arbetsplats😫 Hittar jag ett nytt jobb inom den närmaste framtiden?? (Det finns för tillfället inte ens några passande jobb att söka)😞
Kram

58 Ghostwriter :

skriven

Håller med, men allt har inte med föräldrar och göra - som du säger. Man kan förstå sig själv bättre men när man väl blivit vuxen är ansvaret på en själv. Jag tror också att man ju är sin egna person, inte bara en halva var av sina föräldrar. Därför måste man forma sig själv.
Sluta jämföra sig med sina föräldrar på gott o ont.

Jag har en bio pappa som är hård & hatar på andra när något går fel. En bio mamma som ger upp och blir liten.
Dvs ingen tar tag i det utan skyller ifrån, offerkofta och bara negativ attityd.

Jag är positiv i överdriven form men jag har inte alltid varit så. Ibland blir jag hård och offerkofta också, mest på senaste tid så jag inte omringat mig med så positivt folk. Annars är jag väldigt positiv i egen form. Vägrar ta skit, från andra eller mig själv. Försöker hitta en lösning istället för att gnälla. Försöker tänka positivt om helvetet osv. Låter mig va ledsen men inte stanna i det och göra resten av tiden pest. Vägra vara negativ är mitt motto.

Men nu, är jag förstås inte mentalt i form längre för saker som hänt. Jag ska dock göra allt jag kan för att bli mig själv igen. Man kan alltid komma tillbaka till sitt rätta jag. Därför ska man sluta jämföra sig med andra,inse att man är en egen person och föräldrarnas goda sidor eller negativa sidor har inget med din person att göra. De påverkar men jag är min egna cell också.


Det är verkligen viktigt att omringa sig med bra människor. Har man föräldrar som inte är fullt ut eller alls ett bra umgänge då får man fokusera på det man lärt sig, vara sann mot sig själv.


Kram

Svar: Du har en fantastisk inre styrka och visst kan det gå fel ibland, för oss alla, men du samlar ihop dig och står stark, kram :)
Esmaralda

59 GD:

skriven

Es, är det rätt i tid för mig att få barn eller bör jag vänta?


Kram :)

60 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda 🤗 Jag blev så glad för våra söta katters skull 🙂😇😙💖😍

61 Spontant :

skriven

Hej Es

Ser du något spontant om mig....?
Kram B

62 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Till Dig kära Louise (48)♥️

Tack så hemskt mycket för att du bryr dig o alla rara tips🙏🥹 ja det är en stor sorg o jag håller med dig att de har alldeles för stor makt o verkar sakna empati o förståelse! Det hjälper inte hur mkt man samarbetar med dem!!
De är i ett Jourhem tillsammans tack gode Gud för det🙏

Jag blir också ledsen att läsa allt ni har gått igenom o går igenom 😢 Det heter väl att det är för barnens bästa? Hur kan de då överklaga efter att de låtit flickan kommit hem till er o Lyckan är stor hos er o vips hämtar de tösabiten igen det är hjärtskärande🥹😢 Jag önskar dig o dottern ett stort lycka till o jag ska be för er också. Tack än en gång kära Louise 🙏🌹🍀

Jag vet inte men jag har fått för mig att de som jobbar på Soc inte har några egna barn o saknar den äkta Moderskänslan o Moderskärleken 💔

Sänder dig en stor Kram med massor av Kärlek 🤗♥️🌹🌞


63 Hon:

skriven

Hej,
Ser du varför jag känner mig så trött senaste tiden?
Kram

64 Ledsen:

skriven

Skönt! Ätit middag med familjen och jag lyxade på mig oxfile :) De tyckte att jag borde få träffa min soulmate nu och leva med honom :) Kram

65 <3:

skriven

Har inte kortet kommit fram till M ?

66 Misstjejen:

skriven

Hej

Idag känner jag vill bara säger tack för du finns alltid här oavsett vad, hur och allt. Du är väl en bra stödjer för mig. Det vet jag. Jag är glad att du finns som en hemlighet på något sätta. Jag vet inte vad jag ska kallas det. Jag vet att min humörsvängningar kan var variation. Du är väl starkare och har bra tålmodigt ser jag väl. Du ska ihågkomna att jag har positiv tankar om dig också. Jag tror väl du är medvetenhet om mig. Jag förstår det för jag är öppen till dig. Det är kanske väl jag kan välja en viss som är välkomna i min hjärnans världen på något sätta. Du är bra person så du vet. Jag läser alltid din inlägget men jag svaret ofta på dessa i min tankar. Jag ska kanske försöka att kommenterar det också av dina inlägget. Jag ser mest att du är en ledare för oss av andlighet på här familjeblogg. Ibland jag tror att det finns anledningen att varför jag kommer till dig för mer än 10 år sedan. Då var jag yngre🤔... men iallafall. Jag stannar ändå tills en dag så jag vet inte när det kommer. Jag tror det ska händer något gång. Jag har alltid positiv tankar om dig medan jag vet att jag vill så mycket.


Ha det bra

67 Boudica:

skriven

Haha var det mina energier du plocka upp som fick dig att skriva detta idag?
Nah känner mig rätt träffad, kände för att dra på mig den där offerkoftan idag.
Jag som tyckte jag skötte mig bra, att jag höll mig lugn, i ett tillstånd som jag blir extra känslig i.
Ja här är det högkänslighet som får mig att bryta ihop, Jag blir överväldigad av alla känslor, och extra känslig av det när jag är trött, och just nu är jag i en period där jag känner mig helt utmattad, jag sover mer, men känner mig än mer trött. Ingen utvilo. Och då har jag ingen kontroll över mina känslor eller känslighet.
Och nu blev jag så irriterad på cheferna på morgonmötet, att min bägare rann över.
Och det påverkade hela min dag.

Jag måste komma ifrån detta jobb, utnyttjande, snåla, drägliga....

Lyckas jag ta mig ifrån snart? Hur?

KRAM!

68 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet väl jag har haft alltid problem varje kvällarna. När dom ska rengöring som jag bruka har "hörapparat" till men det är annat typ. Jag tycker det är jobbigt när det är med närheten. Då känns som om min känslor börja bubblor på något sätta. Jag försöka alltid dämpar dom. Jag lyckas väl bra.

Jag tror inte väl dom förstår? Men jag hanterar väl ofta så bra?

Ha det bra

69 A.D:

skriven

Hej fina du.

Jas drömmer om ett jobb som jag har sökt till jag tänker på det ofta nämner det också. Sökt dit tidigare har varit svårt att komma in. Snälla rara du ser man ljuset någonstans har jag en chans. Känner att jag vill bort ifrån det jag är i idag. Blir bara en jobbig dag varje dag.

Kram på dig ha en fin kväll

70 AnnaK:

skriven

Jahapp....födelsedag idag och har inte firat nämnvärt. Ids inte dra ihop nåt åt mig själv liksom 😂 Tycker att andra ska göra det åt en 🙈 Fått presenter av barnen iaf 🥰

Kommer jag nån födelsedag bli utbjuden på middag eller nåt annat lyx?

Kram 🤗

Svar: Grattis i efterskott, kram :)
Esmaralda

71 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Tack för ett mycket tānkvārt inlāgg!
Jag försöker lāra min son att vi inte ger upp Och att vi gör vårt bāsta. Också att vi inte tapper kontrollen Och blir impulsiva och t ex kostar saker nār vi blir arga.

Tyvārr kan allt sluta i kaos som igår kvāll nār lāxorna behövde āndras. Det slutade med höga röster, linjal som bröts sönder o sak som kastases mot mej. Varje gång tānker jag att jag inte vill att det ska hānda igen...

Sa min fråga ār om du kānner att Gôteborg Och området jag tānker på ār on? Kommer min son passa in? Kommer skola passa för honom eller ār han för prāglad av skolan hār? Ser du sport? Instrument? Kommer det finnas intresse för bra betyg?

Kram
Maja


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: