Ödmjukhet viktigare än självkänsla...

Dagens gästbloggare är:  Mamma till sju

"Jag gillar inte att du skriver så mycket om stark självkänsla och självförtroende.

Jag anser att du ska skriva mer om att vara ödmjuk och hur viktigt det är att fostra sina barn till att bli omhändertagande och ödmjuka och visa respekt. 

Ödmjukhet är viktigare än bra självkänsla. 

Jag är en kvinna på 42 år och jag har sju barn.

Mina barn får ständigt beröm för att de är duktiga och uppmärksamma och tänker mer på andra än på sig själva. 

 

Jag har restriktioner för de barn som är i tonåren och jag accepterar inte att de går ut och dejtar och umgås med motsatta könet.  Tids nog  får detta komma men först ska de bli myndiga.

  De ska hjälpa till i hemmet och de ska ta hand om sina småsyskon.

Jag har valt skola med omsorg vilket jag anser att fler föräldrar bör tänka på.

Jag förstår inte heller när det skrivs om att barn ska vara modiga.

Man blir lätt övermodig och väljer att gå på en väg som inte är bra och barn förstår inte sitt eget bästa.

Det är vi föräldrar som ska fostra  på ett bra sätt så att barnen blir bra medmänniskor.  

Vi ska visa vägen så att de kan gå i våra fotspår.

 

 Likaså är det med vänner att vi föräldrar ska hjälpa dem välja vänner  så att de inte kommer in i dåligt sällskap eller är med kamrater som påverkar dem negativt. 

Världen går utför idag och människor tycks bete sig hur som helst.

Jag har en Gudstro som vi praktiserar såväl i församlingen som i hemmet och alla mina barn är aktiva. De sjunger i kören och de äldre är med och leder söndagsskola för de yngre. 

Jag anser att vi föräldrar ska vara bra förebilder för våra barn och därför ska vi inte dricka alkohol eller på annat sätt bete oss illa. 

 

Det är inte  en lätt tid att vara förälder i och därför ställs det extra stora krav på oss föräldrar.

 Jag är själv uppvuxen i kristet hem och har tagit mina värderingar med mig.

Det har jag haft nytta och glädje av.

 Jag gifte mig sent eftersom jag väntade på en man som delade mina värderingar. Jag hittade honom och vi bildade familj.  Vi går in för att ge våra barn trygghet , samhörighet och en glädje i att utföra sina plikter.

Jag tror inte att min gästblogg  blir publicerad eftersom det tycks som om jag och Ezmaralda tänker mycket olika.

Mamma till sju "

1 Agnes:

skriven

Herredjävlars...
Snacka om att helt ha missuppfattat begreppet "Ödmjukhet"....

"JAG gillar inte"...
"JAG anser att du ska..."
"MINA barn..."
"JAG; JAG; JAG..."

Fantastiskt att det finns utrymme för en GUD i din familj, "Mamma till sju", då du verkar vara helt uppfylld av din präktighet som rättesnöre på dina barns fria viljas bekostnad...

Nuff said!

Kram!

2 Skorpan:

skriven

O den blev publicerad... O varför skulle den inte ha blivit det? Es är öppen för alla oliktänkande, så är det :).

Som föräldrar gör vi våra egna val gällande våra barn, precis som våra barn sen senare. O dessa val ser garanterat olika ut beroende på hurudana vi är. Det viktigaste är, tycker jag, att det blir folk av barnen! Som klarar sig ute i livet...

Jaha, nu släppte stressen o flunsan fick sitt grepp om mig. Tror inte det blir långvarigt, eller vad tror du Es? Tänk om jag hade haft nån som skötte om mig nu, vad skönt det hade varit... Nåja, tror det var två år sen jag sist var sjuk, så okej ;).
Mot friska dagar...
Kram Skorpan

Svar: Jag tror inte heller det blir så långvarigt... vila och ta hand om dig... och du är snart på benen igen.. kram :)
Esmaralda

3 Nj:

skriven

Vi lever alla med olika värderingar och tycken, vad det gäller uppfostran, inverkan/påverkan från föräldrar. Mamma till
Sju, uppfostrar efter sitt tycke och tro. Men att inte låta sina tonåringar träffa andra ungdomar och uppleva tonårsförälskelse 🙄😳 innan dom är 18.. är för mig svårt att förstå.
Undrar om jag själv i +50 får uppleva pirret i magen .. härlig/underbar känsla. Kram

Svar: Och det får du... garanterat.. kram :)
Esmaralda

4 Michaela:

skriven

Jag har samma åsikt som Es.

9 månader efter att jag och en till anmälde kollegan för sexuellt ofredande så är rättegången ett faktum. 3 April smäller det. Är både glad och livrädd. Vet inte hur jag skall klara att träffa honom igen. Det skrämmer mig. Och domen. Tänk om han inte åker dit. Jag har en grymt bra advokat som kommer göra allt för att sätta dit honom och hon yrkar på skadestånd för det han gjort och förlorad inkomst pga sjukskrivning. Bra stöd i övrigt av några kollegor. Ingen aning hur detta slutar men hoppas på en positiv utgång. Kram!

Svar: Var beredd på att det kanske inte fullt ut blir som du önskar men en bit på vägen kommer du och du ska sträcka på dig och känna dig stolt över att du gjorde anmälan ! Kram :)
Esmaralda

5 Jossan :

skriven

God morgon!
Jag tycker det var en intressant göstblogg. Klart vi ska lära våra barn att respektera andra. Och nä det är inte lätt att uppfostra barn idag. Jag jobbar som lärare och mina elever på 6 år säger emot mig, de är kaxiga och respekterar inte varandra.

Jag känner mig som världens sämsta vän. Mina vänner har köpt hus och jag känner mig som världens sämsta vän för jag kan inte va glad för deras skull just nu. Eller klart jag är glad men känner mig ändå inte glad :/ Jag känner mig däremot helt sämst. Jag har inget. Jag vill också spendera mitt liv med någon, vakna upp varje morgon med med en kille, jag vill också ha hus.. men nä det är tydligen meningen att jag ska vänta hur länge som helst att få va lycklig.. jag borde va glad men jag gråter.. jag som skulle ha mitt första barn vid 26 och det andra vid 28.. ja livet är bara motvind... när får jag träffa kärleken så jag får bilda familj..
Jag fick en känsla innan att jag kommer va den som får barn först..
Åhh vad ser du om detta.. ja jag är en tjatmaja :(

Kram

Svar: Vindarna vänder, jag lovar och både kärlek och familj kommer även om jag inte kan ge dig detaljer.. kram :)
Esmaralda

6 Solen:

skriven

Hej mamma till sju, det här lät konstigt för mig. Att barnen inte ska få träffa andra av motsatta könet före de är myndig och ska följa dina fotspår...låter lite som 1800-talet för mig. Och att de inte ska få välja sina vänner...
Jag tror på att barnen ska få göra val och tillåtas välja fel ibland. Barnen som vi andra behöver få prova oss fram i livet och lära oss av både med och motgång. Jag gissar att du tror att du skapar de bästa förutsättningarna genom att ruta in dina barn och begränsa dem, men för mig vore det otänkbart. Klart att man måste prata med sina barn om man tror eller vet att de är på fel väg, men det låter mer som att du toppstyr dina barn. Det låter helt fel i mina öron och som att barnen skulle helt förlora sin förmåga att tänka själva och faktiskt få en dålig självkänsla när de inte tillåts göra egna val och prova sig fram.

7 Kicki 🌞:

skriven

Vilken tur att vi alla får vara olika på denna jord. Tack och lov finns det inget rätt och inget fel 😊! Jag vill inte vara som dig och jag vill inte att mina barn ska vara som dina. Och du vill inte vara som mig och dina barn som mina. Så jag säger med hög röst. Tur att vi alla får bestämma hur VI vill leva våra egna liv 😗!

8 Lisa:

skriven

Jag tycker du har ganska sunda värderingar men hållet inte med om allt.
Jag har själv 6 barn. Fick barn tidigt i livet. Det är vår uppgift att fostra våra barn till att bli självständiga individer med rätten att de kan bli och göra det de vill och önskar.
Jag tycker även att det viktigaste mina barn får med sig är trygghet och bra självkänsla. Att de vet att de duger precis som de är. Ingen prestation om att de ska sätta andra före sig själv. Men de ska visa hänsyn och medkänsla.
Det samhälle vi lever i visar att både barn och ungdomar är så osäkra och har stort självskadebeteende. Det tror jag bottnar i föräldrars osäkerhet. En del vågar inte ens tillrättavisa sina barn när de gör något fel/dumt mot andra. Hur ska då barnen veta hur man ska bete sig?
Som sagt. Många bra tankar hos dig men självkänsla för barnen är väldigt viktig, enligt mig.
Kram Lisa

9 <3:

skriven

Godmorgon kära Es måste fråga dig om D tänker han något på mig efter vårt uppbrott sist när jag blev så besviken på honom ?Han på mig med som var ärlig och berättade för L. Vet att han är den som kan vara sur i flera år. Ser du oss bli vänner igen och reda ut det som varit. Första gången på elva år vi inte önskade varandra gott nytt år. Han brukade alltid skicka till mig först av alla. Är ledsen att han gjorde som han gjorde.
Kram

10 Panik:

skriven

God morgon!

Tror du att det dröjer länge tills jag får ett jobb?? förlåt mitt tjat men paniken växer.

Kram

11 <3:

skriven

Vågar jag gå på behandlingen idag med aromamassage för nacke och rygg ?
Orolig att det ska bli värre eller kan det släppa i vänster sida. Är som något trycker spänner och drar omvartannat.
Kram

12 Rebecca:

skriven

Finns det någon som tänker lite extra på mig ibland på ett "romantiskt" sätt? :) kram

13 Skrållann:

skriven

Hej!
Ojoj, klart denna blogg skulle publiceras...och det blir spännande att läsa allas inlägg. Jag är av naturen att alla får göra som dom vill så länge det inte skadar någon annan. Däremot kan jag säga att jag har inte samma strategi i min uppfostran och förhållningssätt till mina barn som "mamma till sju" Ödmjukhet och empati är två ord jag värderar högt och något jag önskar och ser att mina barn också värdesätter och praktiserar. Jag låter mina barn välja sina egna vänner och än så länge har det funkat bra. Skulle jag "välja bort" människor som mina barn vill umgås med har ju jag tappat det mesta av
medmänsklighet och ödmjukhet inför mina medmänniskor. Ett av dom värre ord jag vet, och detta användes i texten, är plikter....saker kan och ska göras utan att behöva använda det ordet. Känns som ett ord man tar till för att utöva sin makt och sånt ogillar jag skarpt.

Från det ena till det andra,
Min svärfar har återhämtat sig bra från sin stroke och jag kan tänka mig att dom vill skicka hem honom snart. Det kommer nog funka ett tag men bli ohållbart i längden. Han har ätit litium i massor år för depression (tror jag diagnosen är) men nu pratar man om att sätta ut den. Det gör mig lite oroad eftersom han stått på det så länge. Är risken stor att han kommer må väldigt dåligt när han kommer hem? Han är 75 år och en riktigt envis och speciell gubbe som lever ensam men som vi vill ska ha det så bra som möjligt. Hur ska vi hantera det?

Kram❤

Svar: Be att få vara med på vårdplaneringsmöte och ifrågasätt det som inte känns rätt... dock handlar det ju också om vad svärfar själv vill... stöd i hans hem bör finnas.. och så får man helt enkelt känna av hur det funkar... kram
Esmaralda

14 Sali:

skriven

Oj kvävningskänsla...

Det var längesen jag skrev nu, men är inne och läser med jämna mellanrum. Läste häromdagen någon som skrev och frågade om det fanns något budskap till denne från andra sidan och så kände jag att jag nog borde fråga det med.

Stora saker händer nu på alla olika plan och det är omvälvande och starkt och, vad jag tror och känner iaf, helt rätt. Så jag undrar alltså om det finns något som jag bör få till mej i allt detta?

Varma kramar!

Svar: Följ med i det som sker men stanna upp emellanåt och känn av vad magkänslan säger... gå inte emot den.. kram :)
Esmaralda

15 Mamma:

skriven

Hej.
Jag tycker ödmjukhet och självkänsla är viktigt båda delarna.
Självkänsla för att barnet ska må bra och stå upp för sig själv.
Lära ödmjukhet för att barnet ska må bra och ha empati för andra.
Båda delarna kan vara bra?

Es, jag ska börja en anställning här alldeles strax som sträcker sig ca 1 år. Bör jag ha mött min kärlek innan de tar slut?
Eller blir det ett nytt jobb innan han kommer? Längtar så efter kärlek nu...
Kram

Svar: Jag kan ju inte se hur det blir exakt men kärleken närmar sig... kram :)
Esmaralda

16 Helena Ir:

skriven

Nej,det är inte lätt att vara förälder..det är inte lätt att vara människa..för det är som du säger att det ställs stora krav,överallt i samhället! Jag är helt säker på att de flesta föräldrar gör "sitt allt" för sina barn..för att de ska få ett så bra liv som möjligt. Att bli en sån trygg människa som möjligt och möta det som mötas ska! Jag säger inte att ditt sätt är fel..fel är det först när en förälder inte uppmärksammar barnets bästa..Vi visar vägen för våra barn..men måste vara uppmärksamma på att våra fotspår kanske inte alltid passar våra barn. Allt gott till dig och din familj..

Vaknat lite lätt förkyld..attans då! Nästan kunnat känna det i kroppen de senaste dagarnas trötthet.
Sådana tider nu..

Men idag så ska jag till min frissa och fixa färg och klippning..det är nödvändigt!

Stackars alla er som kanske blir insnöade idag..ta det lugnt på vägarna. Här är det mest blask..snön är borta igen!

Borde det inte komma någon snart som har lärt sig flirtandets konst..det händer liksom inte..:) Man kan ju undra vad man utstrålar :) Gammal vante..nää..skojar bara.. :)

Redan torsdag..så ha det så bra :)

Kram :)

Svar: Ja, dottern med familj är på hemväg från Hassela så det där med snön är inget kul just nu... fast härhemma i Skåne är det regn och gråväder... precis som vanligt.. kram :)
Esmaralda

17 Lilla gumman:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag la fram mina känslor till honom.
Blev det för mycket för honom?
Kommer han satsa på mig? Sker någon utveckling mellan oss kärleksmässigt?
Kram

18 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ska vila, tvätta byk...
Ordna lite med jobbsaker.
Vet inte va det är, men altid då jag träffar den andra bokföraren känner jag mig helt värdelös, som en som inget kan, varför? Jag kan ju ändå en hel del. märklig känsla...
Kram Skorpan

19 Pia1:

skriven

Jag tycker det låter hårt att barnen inte får dejta. Ödmjukhet, respekt och bra vänner är en önskedröm, fint. Men finns det utrymme för barnen att utveckla sig själva och hitta egna vägar tro? Kram!

20 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Inläggen om självkänsla igår tycker jag var väldigt bra. Tack för dem. Kanske mamman är rädd om barnen blir starka individer men det mår barn bra utav.

Har jag flyttat till annan ort och påbörjat studier innan jag är i en relation med en man?
Finns inga fasta sådana planer nu.
kommer kärleken och en man först?
Ser du hur det ser ut med kärleken i sommar?
Kram

21 Vv❤:

skriven

Hej esmaralda.

Ser du om min tandkött vänster sida och höger sida kommer bli bra?


Kram

22 Helena Ir:

skriven

Vet inte riktigt var i landet Hassela ligger..men hoppas de kan stanna någonstans om det snöar för mycket..snart är de hemma!

Stor kram!

Svar: Ja, jag tänker också så att de måste ju stanna till nånstans om det blir för mycket.. kram o tack :)
Esmaralda

23 ängeln:

skriven

Hej! Mamma till sju, jag tycker också att ödmjukhet är en mycket viktig egenskap att föra vidare till våra barn och det behövs verkligen i dagens samhälle! Jag tror att vi gör det genom att lära dem vad som är rätt och fel och ge dem en stark grund att stå på genom att bekräfta och stärka dem som människor. Jag förstår att det är ännu viktigare att alla hjälps åt i en stor familj men varför ska du beröva ungdomarna deras ungdomstid? Det är en viktig del av livet då man utvecklar sin identitet och man behöver få testa sina vingar. Självklart ska man ju som förälder reagera om barnen hamnar i dåligt sällskap. Jag kan till viss del känna igen mig själv i en sådan här uppväxt. Eftersom jag begränsades och inte fick träffa killar så gjorde jag det ändå och satte mig i större fara än om jag hade haft mina föräldrars stöd att umgås med det motsatta könet. I mina ögon låter det som om du vill dina barn väldigt väl men att du har ett stort kontrollbehov som du säkerligen har "ärvt" från din egen uppväxt. Ett litet råd: Försök att släppa lite på kontrollen och ge dina fina barn lite frihet så kommer de även kunna växa till människor med en grundtrygghet och du kommer att se att det även stärker relationen mellan dig och barnen. Tack för att du delade med dig av din historia. Esmaralda, hur går det med jobbet som jag sökt? Är det någon idé att ringa upp dem? Kram

Svar: Ja, ring dem du så du får ett besked - men ha inte alltför mycket hopp.. kram :)
Esmaralda

24 Monja:

skriven

Hej intressant blogginlägg. Är uppväxt under liknande former, och inget som jag önskar någon annan. Barn ska få vara barn och inte ta ansvar för sina syskon . Jag önskar alla kamrater och att själva få välja sin livsväg.
SÄGER ENDAST NÄ-NÄ-NÄ till denna livsplan.

25 P:

skriven

Å där satte jag kaffet i halsen...

Såklart att även du mamma till sju får gästblogga hos Es, hon är nämligen generös och fördomsfri.

Håller inte med dig alls och ser inte att det skulle vara kristet att förmana, förbjuda och efter ditt tycke välja i stort sett allt åt dina barn. Tycker inte att man ska pracka på andra sin tro så som du gör med dina barn. Ödmjukhet är väl inte det första jag tänker på när jag läser hur du får dina barn passa dina andra barn (borde ju vara föräldrarnas ansvar). Att endast hänvisa barnen till aktiviteter i kyrkan får mig att tänka att du styr och ställer med din familj som om du vore deras sektledare.

All fundamentalistik "fostran" borde förbjudas.

26 Anki:

skriven

God förmiddag...

Mamma till sju ....jag får flashbacks till min barndom när vi var i Finland hos släktingar som var pingstvänner ...för ett barn så vart allt mässande om Jesus och Guds straff skrämmande och har satt djupa spår i mig . Sen är inte ödmjukhet fel och lite moral blandat med självkänsla är perfekt...men vem är perfekt ? Alla föräldrar vill sina barns bästa eller ja de flesta men det betyder inte att man vet bäst..

Idag isiga vägar och broddar på !
Yngsta sonen får äntligen eget boende i Karlskrona
Härligt när det löser sig för "barna"

Kram Anki med flock

Svar: Vad roligt för sonen... grattis till er :) kram :)
Esmaralda

27 Anonym:

skriven

Drömde en märklig dröm om Torsten inatt. Där vi hade en intim relation och gick över åldersgränserna. Aldrig drömt så om honom tidigare. Men det var ändå fint och jag dras till honom. Vet inte vad vi håller på med i verkliga livet. Vad är det som håller honom tillbaka ? Tror han att jag inte vill ses över en middag? Förstår mig inte alltid på honom och inte mig själv heller. Är jag bara någon boost lockelse för honom han inte vill uppnå riktigt. Tror vi båda inte är så anonym när vi är ute i vimlet.
Kram

28 kvinnan:

skriven

godmorgon inatt hade jag en hemsk mardröm, fy jag blev jagad av en man och han misshandlade mig ordentligt, jag var så rädd o trodde jag skulle dö, jag fick hjälp att döda honom , när jag trodde att han var död, så visade det sig att han levde, vad kan drömmen betyda.

29 f:

skriven

fick ett till dödsbesked imorse , må han få vila ifrid.

det känns tungt att jag har fått så många dödsbesked på så kort tid.
men jag känner ändå att jag vill hjälpa dom som går igenom det.

Svar: Ja, du är en äkta och fin hjälpare i svåra stunder.. kram :)
Esmaralda

30 Lotta S:

skriven

Es, ser du något krong den ansökan jag nu börjat skissa på, leder den till något? Är det skolvärlden mer i praktiken som ska bli mer rätt för mig?

Svar: Ja jag tycker du tänker i rätt spår nu.. det kommer leda dig rätt... kram :)
Esmaralda

31 Adad:

skriven

Ez är alltid öppen för alls åsikter och kommentarer, så klart det skulle publiceras.


Es, hur ser kärlekslivet ut under närmaste tiden? Något särskilt att hålla utkik efter eller se fram emot?

Kramar

32 Tokig snart:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt i år?? Vantrivs där jag bor nu. Hoppas på flytt snart.

kram

Svar: Ja det ska inte röja innan det blir flytt, kram :)
Esmaralda

33 Anna.L:

skriven

Hej! Ser du om jag kommer klara av nästa vecka, kunna vara med och dansa utan varningar?
Kram!

34 Carina ST:

skriven

Det finns många som skrivit kommentarer redan som uttrycker mycket av det jag tänker t ex Solen, Monja, Ängeln och Skrållan.

Respektfullt bemötande lär man sig bäst om man själv blir bemött med respekt, lyssnande och empati. Om man bestämmer och kontrollerar det mesta i sina barns liv så får de ju heller ingen chans att lära sig tänka själva. Jag vill inte att mina barn ska uppfostras att blint göra allt de blir tillsagda. Det anser jag är farligt i ett samhälle. För mig är det viktigt att prata och lyssna. Det är i respektfulla samtal, lyssnande och att man själv visar empati som man kan hjälpa till att bygga respekt, ödmjukhet, självkänsla och empati för andra.

Jag önskar att mina barn ska få en god och sund självkänsla och självförtroende att kunna säga ifrån när något är fel. Inte blint lyda. Inte blint följa. Det är rena skräckscenariet i mina ögon.

Det viktiga är att finnas där oavsett om de gör misstag, går på nitar och hamnar fel. Det har vi alla gjort ibland och ofta växer man av det. Det kan däremot gå riktigt snett om vi är fördömande och missar i vår egen ödmjukhet och empati.

Jag tror att en sund ödmjukhet och empati med andra kommer ur en hyfsat god självkänsla. Och ur att man själv blivit bemött på ett bra sätt. Jag vill inte heller att mina barn ska leva sina liv som offer och bara finnas för andra och aldrig bry sig om sig själva. Det skulle vara fruktansvärt. Det behövs en balans.

För mig är det viktigt att lita på mina barns egen förmåga, stötta dem och finnas där, samtala och absolut sätta vissa ramar och gränser. Men i kommunikation och på ett sunt sätt.

Ansvarstagande och ödmjukhet kommer inte ur disciplin och strikta regler.

Att samhället ser ut som det gör tror jag mer handlar om att man inte har tid för varandra. Ingen är närvarande. Alla lever i stress i vardagen och hinner knappt se varandra eller prata med varandra. De korta stunder man ses är man framför en skärm.

Jag menar inte att man inte ska sätta gränser för rätt och fel. Det finns grundläggande saker i det här, t ex att följa lagen. Och i mitt hem har jag t ex aldrig accepterat att man tilltalar varandra på ett nedsättande sätt. Och det gäller oavsett ålder. Även här handlar det ju om närvaro och intresse för varandra. Om kommunikation.

Mod behövs för att utvecklas i livet. Och i min värld är utveckling och växande viktigt.
Kram, Carina ST

35 M:

skriven

Hej

Ser du om vi får till en långresa till :)

Skulle vara helt underbart, men räcker tid och pengar....

Ser du oss som gifta i framtiden ?

Kram

36 Susanne Amalia :

skriven

HERREGUD
skrev en långt inlägg tryckte på sänd och nu bor detta i cyberspace ,,,

Hej mamma till sju ...
Högmod, skam och skuld rädsla utfrysning och mobbning handlade dagens text om .. Har du fullkomligt tappat gränsen om var uppfostran är och total kontroll? Enligt din text kan man undra ..

Jag är också troende...
Din och min tro skiljer sig åt ...
Jag tror på kärlek glädje frihet eget tänkande och samhörighet .. Tillsammans skapar vi glädje kärlek harmoni och trygghet.. Enligt min tro skapar vi klyftor genom att tänka vi och dem ..
Hur ska dina barn lära sig ödmjukhet om de inte får lära sig att förstå varför??

Varför dricker någon sprit varje dag??
Varför lever vissa på gatan?
Varför får inte alla vård som behöver??
Varför har vissa människor behov av att styra andra??

Vem skapar lagar och varför är det bra om vi följer dem??

Den som dricker sprit kanske har ett brustet hjärta .. eller dövar sitt samvete .. eller något annat ---
De som lever på gatan kanske har rymt hemifrån från en
livsstil de inte kunde acceptera eller något annat
Vården styrs av ekonomi .. och först i samhället i dag går ekonomin. därför tar en 90årig cancersjuk livet av sig för att han inte får smärtlindring
De sista frågorna får du själv svara på för enligt din text styr du med hjärnhand och klappar dig dessutom på bröstet av att kunna fördöma andra och jag vet inte om det är du eller Gud som styr ..
Min Gud är en varm själ som vill alla människor väl .. det stämmer inte riktigt med din text .. enligt din text är det bara DU som har rätt till det och det är bara din livsstil som är så ren att den är danande för alla . Jag Jag Jag .. och så styr du upp det med hur du DU förmedlar och tolkat Guds ord ...
Vem är Gud och vem är du ??
MIn son ringde Ambulans åt en tjej som hade tagit en överdos när han var 13år .. Han hittade henne på gatan .. men han gick inte förbi för att hon var en tjej eller för att hon inte var tillräckligt god .. han stannade och hjälpte .. hon klarade sig och det visade sig att hon hade fått i sig detta på en restaurang .. någon hade drogat henne.. Empati ödmjukhet ... kärlek respekt inför alla själar ...

Vem är du som kan tala om för dina barn vem som är bra att leka med eller vem som är dålig .. HÖGMOD enligt bibeltolkare ..

Om du lever efter din text så hoppas jag att Gud förlåter dig och är med dig ..

"Likaså är det med vänner att vi föräldrar ska hjälpa dem välja vänner så att de inte kommer in i dåligt sällskap eller är med kamrater som påverkar dem negativt. "

När jag var liten så kunde dessa ord varit min mammas men dem hon fördömde är de som har de mest inflytelserika jobben i dag.
De har lärt sig att tänka själva från barnsben och de har lärt sig att umgås med alla .. MIn uppfostran av de barnen jag har fått glädjen att föda och dela vardagen med en stund har varit lite motströms jag har stöttat dem i sina vägval de har har egna tankar och egen vilja och de har skapat vägar åt sig själva som de trivs med .. livet är värt att levas och vardagen är A och O ... Den äldsta sonen har varit proffsdansare en smal väg men den vägen han har velat gå och min yngsta son gör film och dessutom jobbar han inom restaurang och kök ..

jag önskar dig lycka till och hoppas vid min Gud att du inte får dessa sju barn mot dig när de upptäcker att livet är så mycket mer än att passa syskon och bejaka sin mamma ..
KÄRLEK TILLSAMMANS ..ENSAM ÄR VI INGET TILLSAMMANS ÄR VI NÅGON ..allt annat är utfrysning och mobbing ...
FRYS INTE UT FÖRDÖM INTE . GE VARANDRA RESPEKT .. ALLA MÅSTE FÅ VARA I ETT KÄRLEKSFULLT TILLSTÅND UTAN KRAV IBLAND..

HEJ ESMARALDA OCH MG .. FÖRLÅT ATT JAG TYCKTE TILL MEN KUNDE INTE LÅTA BLI .. NU HAR JAG SÄKERT RÖRT OM I GRYTAN ... KATASTROF KANSKE DET BLEV .. FÖRLÅT .. VEM KAN FÅ IN KÄRLEK I EN FÖRSAMLING DÄR SKULD OCH SKAM STYR ...
ÖNSKAR ER EN DAG I HARMONI OCH KÄRLEK

37 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Alla har rätt till sin åsikt. Alla barn är olika man få se till barnens individ men inte forma dem efter hur man själv tycker utan de vara sin egen individ.

Es, ser du mig flytta till en annan stad innan jag möter en kärlek? Eller ser kärlekn ut att komma först?
Hur ser kärleken ut i sommar?
Kram


Svar: Mötet är inte bundet till var du bor ... kärleken slår ner som en bomb oavsett.. kram :)
Esmaralda

38 Ulli:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har lagt fram mina känslor till honom. Blir det en satsning mellan oss?
Jag vet inte varför jag ser detta.
Jag kan se en framtid tillsammans med f att vi bor i ett hus och vi har fler barn.
Vi har det ändå ganska bra! Det är vad jag kan se framför mig.
Är det så det kommer bli? Ser du en seriös satsning mellan mig och f framåt?
Kram

39 Mimiiii:

skriven

Hej Ser det ut att börja röra på sig snart mot bättre tider eller dröjer det. Känns som om allt står stilla just nu.

Kram

40 Frida:

skriven

Hej! Intressant inlägg idag. Håller med om att man ska lära sig ödmjukhet, men tycker att det får motsatt verkan om en förälder styr sådär som "Mamma till sju" gör. Känns mer som att barnen blir hunsade än ödmjuka, fråntagna sin egen vilja och sina egna önskemål, sin rätt att pröva sina vingar och göra sina egna misstag att lära av. Kan heller inte se att man är en sämre förälder för att man dricker alkohol. Hur gör det mig till en sämre människa? Hur jag beter mig mot djur och människor är viktigare. Jag förstår att "Mamma till sju" inte tycker att god självkänsla är viktigt, det skulle ju kunna innebära att barnen går sin egen väg och envisas med att vara sig själva och det skulle väl knappast falla i god jord.

41 Mirran:

skriven

Hej Es!

Kommer kärleken/ soulmate snart? Kanske på festen den 10/2??
Kram

Svar: Kärleken kommer.. kanske inte på festen men den bör ju komma snart.. kram :)
Esmaralda

42 sense:

skriven

Min uppfattning av ES är att hon inte på något sätt är trångsynt har behov att hävda sig på andras bekostnad, så varför skulle hon inte publicera "mammas" blogg med så stark självförtroende!

Dessutom fattar jag inte hur man kan vara ödmjuk utan en god självkänsla.

43 Anna.L:

skriven

Hej! Ser du några varningar nästa vecka, då jag ska dansa på scen? Kommer jag kunna göra det. Kram

Svar: Visst kommer du att kunna göra det och det kommer bli hur bra som helst.. kram :)
Esmaralda

44 Zita:

skriven

Hej Esmaralda Tror du min dag blir bra? Kram😃

Svar: ja det tror jag :) kram
Esmaralda

45 MollyD:

skriven

Så kan man tycka men självkänsla och självförtroende är något som är en väldigt bra grund att ha med sig i livet. Det innebär INTE att du inte är ödmjuk, visar respekt och är empatisk. Vad är det för trams att en tro det!
Dom flesta med dålig självkänsla söker ofta stöd hos psykolog eller är djupt olyckliga, en del rent av deprimerade och värre.
Se du till att dina barn får av detta också, vilken förälder vill inte att barnen ska kunna klara sig som vuxna och ge dom bästa grunden för att bli självständiga individer.
Gud i all ära men det är ditt val, behöver inte vara eller bli dina barns val. Är dom sämre människor då?
Jobba lite med din egen respekt och respektera att dina barn är individer och ska forma sitt egeteliv. Var lyhörd, lyssna, stötta och hjälp istället och gläds åt att dina barn har egen vilja och rätten till sitt eget liv.


46 Mamma till sju:

skriven

Jag är inte förvånad över era kommentarer. Det var som jag tänkte att människor här är självgoda och saknar insikt. Därmed har jag sagt mitt.

47 Tildis:

skriven

Jag tolkar snarare det som Ez skriver om självkänsla och självförtroende som att just vara ödmjuk. Att få kontakt med sig själv gör också att man, enligt mig, blir mer mottaglig för andra. Jag tycker absolut att man ska respektera sina förändrar och vara tacksam men på samma sätt tycker jag att föräldrarna har en skyldighet att ge barnen frihet att vara sig själva.

En fråga Es, ser jag ut att få en tjänst innan sommarn? Kram

Svar: Ja, chansen finns och den är god.. så bara stå på och sök... kram :)
Esmaralda

48 TILL SUSANNE AMALIA:

skriven

Jag har ofta läst dina kommentarer och vill bara säga att jag tycker du är en underbar person som är så stark i tron på det goda. Jag beundrar dig uppriktigt. Kram och lycka till i livet. Mia.

49 Maja:

skriven

Jag tror på en blandning av ett starkt självförtroende/känsla men samtidigt vara ödmjuk och tänka på andra människor och deras behov och känslor.

Jag är just nu rädd att förstöra mitt barns självkänsla. Känns som han ändå bygger upp det med små steg. Nu är jag så rädd att jag ska förstöra allt för honom genom att byta skola. Ser inte ut som om vi kommer hitta pengarna (privat i Eng) men dessutom hade han några incidenter på skolan förra veckan så nu vet jag inte vad jag ska tänka. Ska jag börja ringa runt till skolor eller tror du vi kommer lösa det? Vet inte var jag ska börja...kanske det finna möjligheter dom jag inte ser.

Kram

50 Madeleine :

skriven

Intressant inlägg men jag vill absolut inte att min dotter ska gå i mina fotspår utan jag vill att hon ska bli bättre än mig och inte göra dom misstag jag har gjort. Dock har jag gjort en del pågrund av min dyslexi så jag hoppas att hon inte någonsin får någon diagnos för jag vet att det är ett helvete att leva med diagnoser.

Sen blir livet inre alltid som man tänkt sig. Jag är ensamstående mamma och jag trodde aldrig jag skulle bli det när jag var liten men så blev det ändå och min dotter får massa kärlek hon behöver ändå.

Nu min fråga till ez
Min pappa har börjat bete sig konstigt nu en tid och glömmer bort vägar m.m
Kan du se om han har början till demens eller ahlzimmer?

Kram och ha en bra dag!

Svar: Ja, så kan det vara... du bör försöka få honom att kontakta läkare för utredning... kram :)
Esmaralda

51 Fanny2:

skriven

Jag håller med Esmaralda och förstår inte varför hon inte skulle publicera detta inlägg. Generellt får man tycka vad man vill här så länge man håller en god ton.

Varför skulle självkänsla och självförtroende innebära att man inte är ödmjuk och inte respekterar andra? Det är inte så svart och vitt. Du har väl hört det där om att man måste kunna älska sig själv för att kunna älska andra? Älska kanske inte är rätt ord men kan man acceptera sina bra och dåliga sidor så kan man öka toleransen för hur andra människor är. Respekt handlar mycket om att vi alla är olika men ändå lika värda och därför ska behandla varandra därefter. Sen ser jag inte varför det skulle vara bra om dina barn jämt sätter andras behov och vilja före sig själva. Vill du ha människor som är lätta att köra över så är det rätt väg. Om du begränsar dem så mycket så kommer det att kosta i slutändan.

Es, tror du att det blir någon förändring på kärleksfronten snart?

Svar: ja absolut.. det kommer förändring även om det kan dröja ett tag till.. kram :)
Esmaralda

52 Kvinnan :

skriven

dan

godmorgon inatt hade jag en hemsk mardröm, fy jag blev jagad av en man och han misshandlade mig ordentligt, jag var så rädd o trodde jag skulle dö, jag fick hjälp att döda honom , när jag trodde att han var död, så visade det sig att han levde, vad kan drömmen betyda.


Svar: Att när du gör något viktigt ska du göra det fullt ut och inte till hälften...kram
Esmaralda

53 Adad:

skriven

Es, hur ser kärlekslivet ut under närmaste tiden? Något särskilt att hålla utkik efter eller se fram emot?

Kramar

54 Ulli:

skriven

Hej Esmaralda.
Provar min fråga igen, ser du något kring den?
Jag vet inte varför jag ser detta.
Jag kan se en framtid tillsammans med f att vi bor i ett hus och vi har fler barn.
Vi har det ändå ganska bra! Det är vad jag kan se framför mig och vad jag vill.
Finns det en chans att han väljer en framtid med mig? Och ger mig en satsning?
Kram

Svar: Det känns tveksamt... snart vet du definitivt.. kram :)
Esmaralda

55 W:

skriven

Jösses, att blanda ihop ödmjukhet med despoti är riktigt obehagligt!! Jag hoppas verkligen inte att dina barn går i dina fotspår utan trampar upp nya oprövade spår. Det är det som kallas att leva sitt eget liv. Dessutom vore det tragiskt om ytterligare sju personer blir lika despotiska, trångsynta och inskränkta som du.
Faktum är jag jag faktiskt önskar att gästbloggen är ett skämt men det är inte första april.
I min kvällsbön ska jag be för dina barn om att de har styrkan att gå sin egna personliga väg och inte bli som dig!

Kram till den som vill

56 MollyD:

skriven

Man väljer själv om man vill vara här i denna bloggfamilj och läsa vad som står.
Tyvärr får du nog peka finger år dig själv, du saknar själv en stor portion insikt och är självgod. Vart tog ödmjukheten vägen som du lär dina barn?? Ödmjuk för andras åsikter och val i livet. Eller har du ensamrätt på tolkningen av vad ödmjukhet är? Jösses!!!

Finns kanske någon bättre blogg för dig, församlingen Knutby, det kanske kan vara någotdär råder ju "ödmjukhet, omtanke, värme och kärlek".

57 Milla:

skriven

Hej, jag har också barn, tre stycken men det är verkligen svårt att stå emot saker i samhället nu både som förälder och barn. Vi har träffats vi föräldrar ihop för att skapa gemensamma regler. För att det ska bli lättare, ha ett samarbete m.m.

Jo, jag undrar om en resa som jag har planerat med en man, jag har blivit lite tveksam men han lovade att ta avbeställningsskydd men nu sa han att han inte hade tagit det. Jag känner att saker har förändrats mellan oss samt att han har saker att ta tag i som är ganska stora och då måste man ju göra det först innan man ska resa. Så nu är jag i ett dilemma om jag ska resa eller stanna hemma och betala för halva resan då det inte finns avbeställningsskydd så som han lovade att ordna.

Jag blir lite oroad kring det här, hur det ska gå. Så om du ser något hur jag ska göra så hjälp mig gärna. Det blev mer komplicerat än jag trodde och gick väldigt snabbt med bokning så jag hann inte tänka efter riktigt och nu känns det inte riktigt rätt men jag kanske ska ta chansen att resa ändå.


Svar: Du ska inte resa med om du inte helhjärtat vill på grund av inget avbeställningsskydd.. det är faktiskt hans problem att inget finns. Ska man åka iväg ska det kännas rätt... annars BLIR det verkligen fel.. kram :)
Esmaralda

58 Monica:

skriven

Jag anser att för att kunna vara ödmjuk på ett ärligt sätt måste man ha en bra självkänsla i botten. I hela mitt liv har jag haft en dålig självkänsla med allt var det har fört med sig. Brist på personlighet, intrigritet, fruktansvärd avundsjuk m. m. När man är mitt inne i sin dåliga självkänsla så finns detta uttryck inte i ens begreppsvärld. Man tror helt enkelt att man är mindervärdig och förtjänar att bli illa behandlad.

Först när jag blev en bit över 50 år så fick jag en bra självkänsla. Detta har kostat mig oerhört mycket i mitt liv. Bra jobb, utbildning och förstörda kärleksrelationer m. m.

Ens ödmjukhet blir som ett enda stort fake. Det är som ren mesighet, rädsla som bottnar i stor brist på civilkurage. En god självkänsla är A och O för att kunna ta för sig och ta plats utan att trampa på andra.

59 Linda N:

skriven

Intressant inlägg, och eloge till alla som luftar sina åsikter på ett mycket respektfullt sätt över lag.

Lite ledsen blir jag över att barnen inte ska få uppleva tonårsförälskelser. Är det inte genom våra "misstag" och erfarenheter som vi växer som människor?

Däremot tycker jag att Mamma till sjus svar (nr 46) är fullkomligt onödigt. Varför så bitskt dra alla över en kam när Es precis visat att vem som helst är välkommen här på bloggen?

60 Mariao:

skriven

Oj....jag delar nog mer Esmeraldas uppfattning om livet i stort och smått än "mamma till sju".
Jag är mamma till sex och jag hoppas verkligen att dom är ute på dejter och fester innan dom är myndiga:-).....frihet under ansvar är min logo. När dom missbrukar sin frihet....då tänker vi om. Det vet mina barn.

Hej och hopp lille snopp;-)

/Mariao

61 Browallia:

skriven

Mamma till sju, jag instämmer med AGNES som skriver att du helt missuppfattat detta med vad ödmjukhet innebär. Det finns inte en gnutta av ödmjukhet i det du skriver om eller i ditt sätt att uttrycka dig. En person som är ödmjuk pekar inte med hela handen och predikar för andra vad de inte ska göra och hur de ska leva. Det är i min värd är så långt ifrån att vara ödmjuk en människa man kan komma. Jag delar inte din syn på barnuppfostran, att du är mamma till sju gör dig inte automatiskt till någon expert som vet vad som är bäst för ett barn. Desstuom har du totalt missat att Esmaralda vill att det ska vara högt i taket här i bloggen och att alla får uttrycka sin åsikt även om hon inte håller med alla gånger och det är just vad ödmjukhet handlar om.

62 Boll:

skriven

Hej Esmaralda.
Ska jag räkna med att han väljer en fortsättning med henne framför mig? Eller ser det bra ut tvärtom att han väljer mig?
Kram

63 Bamu:

skriven

Hej Esmeralda.
Undrar om du kan se om jag och S kommer leva tillsammans.
Eller kommer han välja bort mig för någon annan?

64 A:

skriven

Hej Es

Finns det någon hälsning från alltet till mig?
kram

Svar: Det finns så mycket kärlek till dig från Alltet och besökare som kommer och tittar till dig.. kram :)
Esmaralda

65 Lotta:

skriven

Bra att du skriver här, Mamma till sju för hoppas du läser och förstår alla kloka kommentarer, kanske kan du ta till dig något och ändra ditt beteende mot dina barn så dom kan få göra sina egna val i livet. Om du fortsätter som du gör är väl risken också ganska stor att dom tar avstånd från dig när dom är stora.

66 My-Nona:

skriven

Oj. En del saker ter sig för mig läskiga näst intill creepy.

Att inte få välja sina egna vänner? Eller dejta? "Måste" ta hand om sina småsyskon? Plikter? Förstår inte sitt eget bästa? Fostra, Gå i fotspår? Ständigt beröm för de tänker på andra mer än sig själva?

Nej jag hoppas att mina barn blir självständiga människor som tänker själva, väljer själva, går sin egen väg, hjälper andra när de kan och orkar oavsett beröm, festar lagom, har vänner, partners, jobbar lagom och njuter av livet o tänker på sina föräldrar nån gång ibland ;)

67 Studenten:

skriven

Hej Es! Är lite förtvivlad nu över ett resultat. Känns helt omöjligt att detta skulle stämma. Kan det vara så att något har blivit tokigt? Kram

Svar: Ja något kan vara tokigt men svårt att rätta till.. kram :)
Esmaralda

68 Gemini:

skriven

Hej ez, finns det chans för att jag och mannen jag träffar blir ett par? Är det jag som saknar tålamod eller är han fel för mig? Ååh är så rådvill å agerar utifrån ångest å dåliga erfarenheter.... allt blir bara fel. kram!

69 Susanne Amalia :

skriven

God eftermiddag
Tillsammans är ett sätt att finnas till .. ...
tack Mia för dina ord .. tack för din beundran ..
Mamma till sju barn ... jag släpper här det jag skriver nu är inte till dig .. det är till alla .. när jag bodde i Bergslagen gick jag på komvux där träffade jag en lärare och han var även rektor för skolan ..han ändrade hela världsbilden för mig han var historielärare och lärde mig allt om hur historiens vingslag hörde ihop -- ekonomi empati och kärlek till vardagen .. det finns gott om dysfunktion i samhället där ambitionen om att få rätt är större än att faktiskt ha rätt.. Det genomsyrar hela samhället ... på 600-talet fK. på ön Lespion levde en kvinnlig visdiktare som hette Sapfo hon skrev om kärlek .. det vackra i livet och glädjen sorgen hon skrev så målande och jag blev så tagen när jag läste dessa dikter .. ekonomin har styrt historien genom alla tider ..Columbus färd .. vaxin ... Vem sponsrar vad och varför... Einstein Newton och Columb forskade om energier quantfysik och knöt ihop sina resultat med vardagen och kroppen .. viloenergien födelseenergin och celldelningen .. religionen har varit till för att styra folket... så som vi har lagar och förårdningar .. i dag är det de elektroniska pengarna som styr. Om man inte har (enligt lag stat) godkända pengar kan man inte få köpa hus eller något annat... Bankerna och staten styr .. för de vill ha fullkomlig koll ..När jag studerade Kranio Sakral och Hypnos förstod jag att den enda sanna kraften i universum var kärleken .. för den är ren och vill man uppnå glädje och harmoni är det den man ska bära inom sig.. Med kärlek kan man förändra och ge glädje inte med diktatoriska regler eller småsinthet .. avundsjuka eller negativet .. den sanna glädjen kommer innifrån och att känna sig nöjd med vardagen ... se vad man har focusera på glädjen .. att älska är magiskt .. en del klarar inte av att vara glada för de får sin energi i att vara missunnsamma med det är bara att släppa dem .. fokusera på kärleken och allt kommer att hända .. Prata med änglarna och Gud universum och dina guider och lyckan finns .. kärleken är universal..den behöver ingen tolk ... därför tror jag på kraften kärlek --den beskyddar dig kramar till alla som vill ha och njut av kvällen .. <3

70 Yvonne:

skriven

Hej. Måste säga att jag blev mörkrädd när jag läste mamma till 7. Stackars barn och sedan tonårsbarnen. Jag tycker att det är viktigt att få vara just barn och även tonåring. Visst är det bra att hjälpa till hemma men samtidigt är det ju föräldrarnas val att ha så många bárn. Vad händer om bárnen sedan när de blir äldre och själv förhoppningsvis vågar ta för sig om de inte delar er uppfattning om barnuppfostran och allt som hör till er tro. Får de vara kvar i familjen som familjemedlemmar?

71 Mikael:

skriven

Guds vägar är många...

mina föräldrar kunde inte vara närvarande på det sättet som du är med dina barn, vilket visade sig passa mig bra då jag fick utforska världen på egen hand, jag gjorde alla mina val själv, vilken skola jag skulle gå i eller inte, vilka vänner jag skulle ha eller inte osv., jag har haft väldigt många olika vänner och det har gett mig en hel del, livet tar hand om en, utan att man vet om det.

Jag kan inte tänka mig en bättre uppväxt för mig, andra behöver någon som styr dem, ibland med järnhand, för att det ska gå bra för dem, min dotter har jag behandlat på samma sätt som min i egen uppväxt, då jag inte vill leva hennes liv åt henne, när hon var yngre så hade hon det trassligt i skolan, andra undrade hur det skulle gå för henne men jag visste ju att även Einstein hade det svårt i skolan så jag tjatade aldrig på henne.

När hon blev äldre och fri att leva sitt eget liv med eget boende så började hon fokusera på arbete och studier, istället för att använda friheten till att träffa killar och göra allt annat som man kanske gör när plötsligt är fri göra vad man vill, under tidigare år med trassel i skolan skaffade hon sig äldre vänner som nu är mycket behjälpliga när hon är fokuserad på arbete och studier, är glad hon avklarade mycket annat när hon var yngre och skolan inte är lika viktigt.

Själv var min första flickvän 14 år och hennes föräldrar tyckte det var ok, för mig var det mycket bra så glad livet föll sig så.

Kosmiska lektioner säger att man väljer sina föräldrar, för dina barn är du säkert helt rätt för dem, för andra barn inte, det är många barn på jorden...

Ödmjukhet kommer man långt med men om det blir helt på bekostnad av egna behov så blir det nog inte så bra, såvida man inte är Jesus, är få som är på den nivån.

Kram
Mikael


72 A:

skriven

Tack snälla för svaret Es kram<3

73 Katten:

skriven

Min första reaktion när jag läste dagens gästblogg var att något inte verkade stämma.

Dels blev jag väldigt förvånad över att någon som praktiserar sin Gudstro såväl i församlingen som i hemmet vill vara aktiv i ett sammanhang där det utövas spådomar, vilket Bibeln klart tar avstånd från, och dels att denna person, som med sju barn utan tvekan har fullt upp, dessutom tar sig tid att skriva en lång gästblogg i ett forum som med största sannolikhet rejält går stick i stäv med hennes värderingar.

Nåväl, Jesus gjorde ju inte skillnad på folk, och använder man sina äldre barn som barnpigor åt de yngre barnen så finns det kanske tid.

Jag är intresserad av historia och läste nyligen om biblisk historia. Då kom jag att tänka på ordspråket "barn gör inte som man säger, barn gör som man gör". Jag fann att Jesus hade sagt att man inte ska ägna sig åt spådom, men när han skulle övertyga den tvivlande kvinnan vid brunnen så berättade han för henne saker ur hennes liv som han omöjligen kunde känna till. Så.... om man visserligen inte gör som han sagt, men gör som han gjorde, så kanske det funkar ändå? :)

Trevlig kväll!

Kram

Katten

74 Missy:

skriven

Hej Es

Ser du något speciellt roligt som händer mig i vår?
kram

75 Anne:

skriven

Jag tycker synd om dina barn. Snudd på barnmisshandel faktiskt det du gör. Läs barnkonventionen, du kanske lär dig något.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: