Där zombier finns....

Tänk vad  överförsiktiga människor går miste om !

Somliga går omkring med ett konstant katastroftänk – att de ska bli nedslagna av ungdomsgänget som hänger  vid busshållplatsen ,  och inte vågar de öppna om det ringer på dörren efter klockan 21 för det kan vara en rånare eller mördare eller vad som helst.

 

De tror att de blir lurade på krogen, i butiken och av  bankomaten.

Att den mötande pitbullen ska flyga i strupen på dem och att  vänner och arbetskamrater pratar skit om dem bak ryggen och att maten de äter är giftig.

De reser sällan och aldrig på egen hand för de vore ju direkt att uppmuntra hemskheter.

Dessutom kan planet  störta.

Och tänk om man blir sjuk utomlands och måste uppsöka ett utländskt sjukhus, ve och fasa.

Inte heller går de ensamma på krogen för nån kan ju smussla ner  galenpiller i deras drink. 

Allt elände i tidningar och TV slukas – och de tar till sig alla budskap och gör gärna om dem till  ännu värre än de är.

 

De oroar sig för ett nytt världskrig, för utrotningshotade djur, miljöförstörelse,  kofisar, att  zombisar verkligen finns på nån udda plats i världen, att  syret ska ta slut. Att vi ska kvävas av alla plastpåsar och minst en gång i veckan drabbas de av olika cancersymptom eller är övertygade om att de fått ALS eller något annat som inte kan botas

Tänk så mycket energi  ett  destruktivt förhållningssätt kostar !

Och tänk så mycket roligt  dessa människor missar !

 

Ett negativt tänk KAN stoppas innan det utvecklas till en fullskalig neuros så du som vet med dig att du befinner dig i farzonen… ta dig i akt och vänd skutan medan tid är.

Själv är jag sån som rycker på axlarna.. om det händer så händer det… och jag brukar inte noja om saker och ting.  Blir jag rädd för något då MÅSTE jag göra det jag blivit rädd för och 9 gånger av 10  får jag bekräftat att rädslan var grundlös.

 

Så mina vänner… släpp taget… om något jävelskap ska hända så är det ment to be och du kan inte undvika det… och att gå omkring konstant och oroa dig för vad som kanske kan hända… dödar dig mentalt på ett  långsamt, bisarrt och väldigt tråkigt sätt.

 Kram & massa kärlek

 

1 Rebecca:

skriven

Så överdrivet orolig är jag inte men visst kan jag oroa mig lite för mycket ibland :)

Ser du något om mitt år 2019 ez? :) Kram ha en bra helg!

2 AnnaK:

skriven

Är inte den som går och är rädd för såna saker! Däremot är jag seg på att ta tag i saker jag borde i mitt liv. Vet inte om det beror på rädsla dock. Är nåt annat fel på mig.

Känns pirrigt idag av nån anledning.....kommer det hända nåt särskilt eller flyter dagen på som vanligt?

Kram 😊

3 Tingeling :

skriven

Nej sådana stora katastroftänk har inte jag. Som tur är. Utom när det gäller småkryp ☺ liite katastroftänk kan jag ha kring dottern men inte överdrivet och jag försöker släppa på kontrollen för min egen skull och känsla också, för sen när hon börjar skolan och blir äldre så vill jag vara trygg med att hon klarar sig själv.

Min sluttentamen ska vara inlämnad nästa söndag och jag har inte ens börjat. Vet inte vad det är med mig. Orkar inte. Ska se om jag kan ta mig i kragen i helgen. Kan ju inte hoppa av när det är så nära.

Men i dag är det

Freeedag!!

Kram!

4 Läroliv:

skriven

Hej Ezmaralda

Har en fråga om okay. Börjat undra om inte mina nya hälsoproblem är till för att jag ska få tillbaka min kämparglöd som har varit som bortblåst sedan länge. Undrar om du kan se något om detta.

Kram
Läroliv

Svar: ja, det låter mycket troligt att det är så.. ta den insikten till dig och agera efter den.. kram :)
Esmaralda

5 DD:

skriven

Innan var jag väldigt försiktigt.. men det berodde på att jag var rädd och osäker i mig själv... nu tänker jag inte så mycket på det.
Just nu händer iaf inte så mycket hos mig, mest fokus på plugg och mig själv! Men jag vet ju att det lönar sig i slutändan :) kram

6 Susan:

skriven

Det som sker det sker...jag är inte den som målar fan på väggen och väntar på det värsta, tvärtom. Försöker se positivt på det mesta (tom på att kärleken ska hitta till mig) och tror att den som ser faror i allt drar det till sig istället. Jag som är mörkrädd kan ju bli lite nojig ibland men försöker tänka att det ena spöket tar inte det andra 👻 men det funkar inte alltid🙈

Härlig helg på oss🎃🕯

7 Tingeling :

skriven

Undrar över en sak också... nu har jag pengar, och kan inte riktigt förstå att jag har dessa att röra mig med, hur gick det till. Men är lite rädd att röra dem, för är inte van och tänk om jag står med 0 kr sen... (katastroftänk? 😁). Det är alltid bra att ha extra men samtidigt är det saker jag har väntat på att kunna köpa. Slår det tillbaka om jag handlar det jag tänkt? Beställde förut hem 4 tröjor för 800 kr. Har sån ångest över det. Men jag äger typ inga tröjor och har haft samma i flera år. Ändå känns det mycket pengar för bara det...

Kram!

Svar: Bestämt dig för att spara lite och spendera lite, på sådant du behöver.. kram :)
Esmaralda

8 Michaela:

skriven

Så sant! Du är en väldigt klok kvinna :)

Några varningar kring T?

Ha en mysig fredag!
Kraam!

9 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Upplever inte mig själv så rädd heller, snarare ganska modig! Men lite orolig för saker kan jag allt vara.
Har en bonus pappa som är precis så, måste vara tråkigt många gånger.

Provar denna fråga,
Jag har träffat ett antal personer på dejt senaste tiden. Via en nät dejtings app. Man bestämmer att ses. Sen ta en fika eller promenad. Men inget klick än. Jag tycker det känns helt okej. Har träffat många trevliga människor men inte kärlek än.
Har en dejt i helgen igen med en ”ny” person. Vad tror du om våra chanser med denna man jag ska träffa kan det bli rätt?
Ser det ut som om jag kommer träffa kärleken på detta sätt? Via en ”planerad” dejt?
Kram

10 <3:

skriven

Godmorgon Es, mejlade blogg.se igen igår eftersom det fortfarande inte fungerar fast man byter webbläsare. På datorn söker jag din blogg via google och det går bra men inte om jag gör det via mobilen.

Min äldre väninna jag känt sen jag var liten. Vad är det med henne lite besviken på henne att hon inte ställt upp mer efter min pappas bortgång. Är det så att hon inte vill umgås och gå ut med mig ?
Varje gång vi ses tjatar hon på om sitt ex att folk inklusive jag gratulerade till hans nya äktenskap. Hon sa alltid att hon skulle lämna honom och inte tvärtom. Börjar känna att hon nästan är avundsjuk på att jag är yngre än henne. Hon kommenterar mitt utseende inte elakt men ändå en pik. Har inte sett den här sidan av henne förut. Var <3 an och gulliga sms igår från henne.
Kram

11 Smulan..:

skriven

Visst måste man våga även om det kommer en zombie eller två

Svar: Eller hur !! Kram
Esmaralda

12 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda! Hmmm.... när det gäller att oroa sig så är jag en mästare på att oroa mig över vissa saker, främst över saker i mitt liv (ja ett sådant ego är jag). Oron liksom gräver sig in under huden på mig och jag känner att jag inte kan kontrollera den, fast jag såklart vet att ingenting blir bättre av att oroa sig. Tvärtom.

Annars är jag ganska sorglös som person och oroar mig sällan över saker som eventuell kan inträffa. Särskilt då jag reser ute i världen och känner mig fri och 100% som jag oroar jag mig så gott som aldrig.

Kära Es, jag känner att en förändring vore bra och nödvändig snart, ser du en sådan förändring ske inom närmaste månaderna? Kram

Svar: ja en förändring behöver du... du tar initiativ och den kommer.. kram :)
Esmaralda

13 Helena Ir:

skriven

Oj,det var mycket..finns det verkligen människor som har det så jobbigt..då hoppas jag de får hjälp..

Idag ska jag träffa väninnan som känner mig bäst..hon kommer med bussen..jag möter henne..och vi hinner med fika och lunch..och en himla massa prat..I vår ålder är det så skönt att ha en sådan här vänskap kvar..i närmare 40 år

Vaknade av mig själv före klockan..av orden Strangers in the night..strangers i the night..strangers in the night osv med samma ord..
Jösses!! Frank Sinatras gamla låt..som hade hakat upp sig :)
i mitt huvud!!..

Ha det så bra..

Kram :)

14 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag har en arbetskamrat som förutspått jordens undergång till en sisådär max femtio år. Visst är det tråkigt med svältkatastrof i Jemen och att regnskogar skövlas, men jag har inte mat till alla svältande och jag skulle kanske kunna åka till regnskogen och demonstrera, men jag törs inte. Jag törs faktiskt inte, för vad skulle jag ha att sätta emot?? Nä, jag tar och gör mitt bästa för att hålla rent samvete på min jordaplätt, och försöker man sprida lite glädje, då motar man också rädslan, både hos sig själv och andra.

Min mamma, hon var inte rädd för något. En gång skulle hon köra folkrace. Pappa sa till henne att lägga i växeln och gasa så mycket hon bara kunde och komma först iväg. Det gjorde hon med besked!! Det var bara det att alla männen sagt till sina fruar att göra samma sak, så det blev ett lopp som gjorde männen vita i ansiktet! :D

Ibland känns det som att det var lättare att vara modig förr, men samtidigt tänker jag att man behöver inte ha rest till fjärran länder eller så för att vara modig eller orädd. Det handlar kanske mer om att bara våga leva utan en klump i hjärtat. Att lita på sig själv.

Igår låg Tara i min BH. Min son la sig ovanpå och myste länge, länge. Sen kände jag att Tara ville läggas i sin låda :) Blev det tokigt för henne?

Ha en fin dag!

Svar: Exakt.. det handlar om att leva på det sätt man själv vill och inte efter någon annans tanke.. och det gör du jättebra ! Nejdå, Tara trivdes under kramstunden men behövde lite egentid efteråt bara.. kram :)
Esmaralda

15 what ever:

skriven

Hej Ezmaralda!

I natt hade jag bestämt mig för att ta mitt liv. Jag köpte öl för mina sista pengar för att våga hänga mig i snaran som har hängt i mitt rum den senaste månaden. Det slutade men att jag loggade in i ett online spel för att ta ett sista farväl av några vänner där. De slutade men att jag träffade en tjej från italien som jag började prata med. Efter några timmar loggade vi ut från spelet för att prata över Skype vilket vi båda tyckte var nervöst eftersom vi båda var obekväma att prata engelska. Vi pratade några timmar och har bestämt att prata med varandra nästa natt igen.

Efter samtalet kunde jag inte ta mitt liv. Vill prata med henne igen och har beslutat mig för att skjuta att självmordet ett tag. Jag vill ta mitt liv men kan inte göra det just nu på grund av henne.

Har läst att det behövs så lite för att stoppa ett självmord. Och det stämmer. Hon vet inte om det men hon har lyckats stoppa mig från ett självmords försök utan att veta om det. Just nu sprutar tårarna för att jag inte kan ta mitt liv fast jag vill det.

Mina högskolestudier känns fel och jag har hoppat av. Inga pengar från CSN och har inte betalat hyran på 3 månader. Och idag är pengarna slut till mat och jag får svälta. Och väntar bara på att bli vräkt, men det sjuka är att jag bara vill prata med henne igen nästa natt och skiter i allt annat.

Varför ska jag börja prata med henne som gör att mitt självmordsförsök stoppas. Inget spelar någon roll i längde. Jag kommer att få svälta och jag kommer att bli vräkt. Varför är gud så elak mot mig och gör allt så mycket svårare för mig. Hatar mitt liv och vill bara avsluta detta livet men klarar inte av det nu. Skulle gärna beställt en spådom av dig men har inte ens råd till mat när du läser detta. Önskar att du kunde iallafall ge mig ett lite längre svar än normalt om du väljer att svara på detta inlägg.

Förlåt men hatar mig själv :-(

Svar: Man kan välja att själv bestämma över sitt liv och sin död. Det står i vår makt. men det vore tråkigt om du fullföljer självmordet för din situation förändras och det kommer mycket gott för dig framöver... och det tror jag inte du vill missa.... du har kraft och styrka nog att reda ut det praktiska i din situation dessutom... styrkekram
Esmaralda

16 Skorpan:

skriven

Zombier oroar jag mig inte för utan det är nog mera jordnära saker, främst ekonomin. Jo jag klarar av allt det vardagliga som hänför sig till den, men det är sen satsandet på guldkanten i tillvaron som gör mig betänksam. Räcker det till den? O hur blir det med jobbet, när kommer jag vidare därifrån? Pappa brukade säga åt mig att ”ta inte åt dig regementets problem” ;) o det försöker jag låta bli. Kanske han var lite klok, ändå ;).

Tack för svar igår gällande energiboosten. Tänkte väl att nån ”utomjording” måste ha haft med den saken att göra. Jag tackar o tar emot, ännu behövs här energi i massor. Du råkar inte känna av vem det var som knuffade igång mig Es!

Nu sen frykost efter sovmorgon som visdt kunde ha varit längre men..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag ser inte vem.. men det verkar vara någon som du hade ett lite kluvet förhållande till och som vill hjälpa lite extra nu.. kram :)
Esmaralda

17 Skimmer:

skriven

Viktig blogg idag. Bra skrivet och ska ta till mig.
Hur möjligt är det att min flört tar initiativet till nästa nivå. Mer fysiskt?

Svar: Ja den möjligheten finns.. ca 65-70 % möjligt.. kram
Esmaralda

18 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Jag framstod nog inte alls som någon som skulle komma att göra ngt och ”sticka ut” från flocken när jag gick ut gymnasiet. När jag skulle ut på mitt första äventyr till Afrika på en valbarkurs på Universitetet försökte en del vänner stoppa mig med orden; men kommer du klara detta? Du vet ju att du och jag inte är speciellt bra på engelska etc etc...
Efter den resan försökte jag utmana mig själv på alla möjliga sätt.

Det är först nu som jag börjar bli mer orolig, ängslig och nu är jag jätterädd att jag stannar av...långsamt men säkert. Har varit mycket motgångar sedan jag flyttade tycker jag.

Ser du någon flytt för oss ganska snart eller kommer vi kunna bo kvar utan att utblotta oss ekonomiskt?

Kram

Svar: Ja bara man börjar.. sen går det lättare och lättare med de personliga utmaningarna ! Så småningom ser det ut som om ni väljer flytt.. kram
Esmaralda

19 Mysko:

skriven

Hej!

Stämmer inte det där med att rutan jag är inte en robot inte kryssas i. Man måste ju kryssa i annars går det inte att skicka en fråga. År det en dålig ursäkt eller ett skämt.

Kram

20 Pia1:

skriven

Jag behöver inte oroa mig för de där sakerna har redan hänt mig haha 😂 Och nu tänker jag använda händelserna. Jag ska troligtvis ändå bara sitta och vänta på vad? minst året ut, därför passar jag på att göra det man alltid säger att man ska göra men aldrig gör -skriver en bok. Fokus ligger på historien av vård och mina tillstånd, men det är bakgrunden till det som är något att läsa om en vill bli road. Det kanske skyndar på förloppet, vem vet. Boken vill ju ha sitt lyckliga slut 😘

Svar: Bra tänk o boken kommer bli läst.. kram :)
Esmaralda

21 Helena:

skriven

Hej Esmeralda,
Jag undrar över min svärsons mamma som gick över för ca.två månader sen,har hon det bra och har hittat dit hon ska?
Hon var mitt i livet när hon dog av cancer.
Ha en trevlig dag!

Svar: Hon finns och hon är med de sina men kommer och tittar till sin jordiska familj också då och då. Hon är frisk och stark och hon mår så väl... kram :)
Esmaralda

22 Choklad:

skriven

Hej
Jag tycket jag är orädd och inte delar samma frukt som många andra. Jag tror det som lugnat mig mest är väl att jag tror att mycket är skrivet det är redan skrivet när man skall dö tex.
Men de betyder inte att man oförsiktigt skall gå över vägen utan att se sig för tänker jag. Vad tänker du? Är ALLT skrivet?

Var min vän seriös med att komma och hälsa på mig i utlandet eller ville han bara kolla vart han hade mig?

Svar: Nej allt är inte förutbestämt.. somligt rår man själv över.... kram :)
Esmaralda

23 EPM :

skriven

Strul med blogg.se igen? Ett jäkla avstånd mellan blogginlägget och kommentarerna...

Idag kommer den lilla kattungen Sigge till mina föräldrar. Jag hoppas han ska vara lika viktig och betydelsefull, lika självklar för mina barn som Emil var för mig och min syster.

Nu ska jag läsa studenters projektplaner! Och dagdrömma om hur det kommer bli i nästa skede av mitt liv 😊

Kram

Svar: Ja så konstigt det blev.. det kan ju vara ja som strulat... Sigge kommer med mycket glädje... kram :)
Esmaralda

24 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du jag får en bra vecka? Hade en jätte bra dag i går när jag och min kollega hade utbildning! Nu börjar jag bli varm i kläderna känns så skönt!! Äntligen ☀️
. Ska vara ledig en vecka har dock inte så mycket att spendera på roliga saker. Tror du den blir bra?
Något jag ska tänka på?
😃☀️

Svar: Ja det blir en bra vecka.. planera positivt.. kram :)
Esmaralda

25 Anna.L:

skriven

Hej, tack för detta inlägg.
Så sant, jag har en tendens att oroa mig men nyfikenheten lockar massor. Har själv fått den insikten sedan långt tillbaka och det är något att alltid jobba med.
Kram

Svar: Ja låt nyfiken vinna över oron... alltid.. kram :)
Esmaralda

26 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Skönt att datorkrånglet med bloggen löste sig,jag kör ju via en gammal stationär ...gammal är bäst ?näe gammal är äldst ...men fungerar !

Fick börja morgonen med att skura...Moses pinkat inne...och det var mitt fel ville inte väcka honom för kvällspinken, han har svårt att hålla sig efter han kastrerades och den var en svår historia då han hade en kula i buken....

Idag nyinvigning av "byns affär" alltid något...

Ha en härlig Fredag själv ser jag fram emot Idol alla är såå duktiga !

Kram Anki med flock

Svar: man stackars Moses.. kan tänka han var olycklig !! Kram :)
Esmaralda

27 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Vad jag gillar den rediga kvinnan som ägnar sig helhjärtat åt sin ångest 😂.

Jag brukar vara rädd för nästan allting. Men jag gör det ändå ☺️. Om jag skulle börja undvika allt jag är rädd för så skulle jag få jättetråkigt.
Kram ThereseC

Svar: Ja eller hur ! Inga halvmesyrer här inte ! Och livet skulle blir urtrist om man gav efter för alla rädslor.. kram :)
Esmaralda

28 Lisa:

skriven

Hej!
Jag orkar inte med hans beteende längre.. ser det bra ut att åka iväg på egen hand denhär sista biten?
Kram

Svar: Ja, det blir bra.. du ska göra vad du måste och behöver.. kram :)
Esmaralda

29 Berg :

skriven

Kloka ord Es. Nej, jag har inte låtit oro hindra mig från språng i livet. Däremot kan rädsla och ångest smyga sig på ibland, som en grå dimma och lägga sordin på en tillvaro som faktiskt är bra. Det är en daglig utmaning att se det som finns, istället för negativa fantasier om vad som händer om det ena eller andra går fel. Med trötthet följer lätt en nedstämdhet. Känns som om det är dags att planera in en resa eller liknande som en ljus hållpunkt att ha längre fram.

30 Linnean 🌸:

skriven

Känner mig lite träffad där! Har haft en period där jag kommer på mig själv med allt för negativa tankar och så läxar jag upp mig själv...högt! Skärpning! Speciellt för uppmålning av kommande negativa saker. Knäppt!
Lever bland folk som inte gör annat än tänker i sådana banor. T ex...”Vi kan inte gå ut och grilla om knarkarna kommer” Det är två, tre som har sin skit och de är hur rara som helst om man inte lägger sig i. ”Vi kan inte gå ut när det är mörkt för då kan man bli skjuten”
Ja, det kan man bli i skogen åxå! Mitt på dagen. Inte bara i Malmö!
När jag nojat ur för något och gått emot det så har det ju inte alls varit farligt! Just nu är det ett visst problem som jag jobbar med att inte tänka negativt om. Är så involverad och det är svårt att göra sitt eget val utan att det blir osämja. Men man kan inte vara orolig för allt utan måste traska på i ullstrumporna! Du är en utmärkt förebild där! Nu ska jag göra en semifreddo tills i morgon, med massor av nutella i! Mm!
Ha det görmys! Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Uj så gott.. semifreddo med massa nutella... tror jag tar mig söderöver och får en smakbit :) Kram :)
Esmaralda

31 Mikael:

skriven

Det kan bli väldigt komplicerat - av ingenting...

Bergman lyckades trots dämonerna, även om det ser ut ha varit ett väldigt sjå hålla alla i styr! :)

https://www.svtplay.se/video/16452598/bergman-100-ar-osant/bergmans-damoner-avsnitt-3?start=auto

Kram
Mikael

32 Barbie:

skriven

Hej goa Es, ser du om jag får några kyssar snart eller att det blir intimt snart med någon? Kramar

Svar: Ja, något verkar dyka upp rätt snart.. kram
Esmaralda

33 Fina:

skriven

Hej Esmaralda! Inser han också att vår vänskap är slut? Kram!

Svar: Han tror nog inte det riktigt... han känner mer att han kan aktivera den när han har lust.,. att bollen är hos honom.. kram :)
Esmaralda

34 Lenafena:

skriven

Att något är ’meant to be’ har varit svårt att acceptera för mig. Utan att jag behöver anstränga mig så förbannat. Såklart att växa upp i en dysfunktionell familj som jag gjort sätter ju sina spår....och när jag visat tillit svek ju min exman mig.....att kämpa med att duga fast man blev ratad....får se om jag får uppleva lyckan på ålderns höst som du spått.....8 års vänt från din första spådom hitintills..... hoppas hoppas mitt liv vänder! Tack för att du säger så kloka saker i din blogg. Behöver det!

Svar: Ja ibland tar det en gruvlig tid innan det som ska sker, det sker. Men det kommer.. jag ser det tydligt och klart.. kram :)
Esmaralda

35 Bumble bee:

skriven

Hej!
Klart man inte kan gå och vara rädd för saker och ting i för väg, men tycker ändå de är fel att uttrycka: "händer det så händer det", speciellt när de rör sig om krogen och våldtäkter.
Jag menar är det så vi kvinnor ska säga till oss själva innan vi går ut på krogen? Sista kollen i spegeln och säga till sig själv, "blir ja våldtagen så blir ja = händer det så händer det. Det finns ju alltid psyk som kan hjälpa mig efteråt och jag kan ju alltid se från den ljusa sidan ... jag fick ha lite sex iaf". Nä helskotta heller! De är inte vårat fel att killar förstör en tjejs liv!
En tjej i min stad blev våldtagen efter att ha gått ut själv på krogen. Träffade en kille som verkade helt okej men våldtog henne efter att hon sa hej då. Med andra ord så ökar chansen att bli våldtagen om du är ensam på krogen. Många i min närhet har blivit utsatta för våldtäkt och jag tycker bara det är fel resonemang. Förlåt för min reaktion. 😞 Men självklart håller ja med om att man inte kan vara rädd för allt i för väg. Utan man ska leva sitt liv och våga gå ut men vara på sin vakt, dock inte ensam.
Men när de gäller Sverige idag och för tjugo år sedan så har det ju definitivt ökat med våldtäkter. Barn kan inte ens gå hem från skolan eller vara ute och leka förrän de bli våldtagna. Det är inte konstigt att vi kvinnor är rädda när vi går ut. Vi kvinnor får våra liv förstörda medan männen går fria. Det är så in i helvete fel! 😠 Alla som våldtar borde få samma straff som offret - lida hela livet! Är du vuxen nog att begå ett brott då kan du oxå ta ditt jäkla straff för det! 😠 Detta är ju min åsikt ... rätt lr fel? Vi tycker ju olika å vi tycker ju som vi gör.
Ha en bra dag allihopa! Vad rädda om er! 💗 Kram 🐝

36 Skorpan:

skriven

Tack för svar!
Har nog ingen aning om vem det kan vara 🤔.
Kram Skorpan

37 <3:

skriven

Hej kära Es, vilket trist novemberväder det är idag. Grått och dimmigt. Ser det ut att bli en fin kväll med konserten och middagen ? Hoppas att det var rätt av mig att tacka ja.
Kram

38 Undris?:

skriven

Mina kärleksfulla föräldrar<3 har jag nog fått mina räddslor ifrån. Pappa tittade jämt på nyheterna och varanade mig från allt som kan hända därute.Men han gör ändå sakerna han måste. Medans mamma har nog alltid vart rädd av sig med,hon gör sakerna ändå och pratar om det sedan.

Ser du om jag kommer våga mera framöver? Skulle våga åka på en lång.. utomlands resa till USA på egen hand,fast det verkar så tråkigt att göra det själv. Men när ekonomi blir lite ljusare ser du mig resa långt och mycket då?
kram


Svar: Visst ser jag dig resa, lång och mycket och det kommer bli hur bra som helst.. kram :)
Esmaralda

39 Barbie:

skriven

Kära Es jag är lite förtjust i R vinner jag om jag frågar honom om vi ska träffas och umgås en dag o bara ha kul? Kramar

40 Vv:

skriven

Ser det ut att vara sex snart för mig e fan oskuld på nytt inte haft snart på 4 år🙊och jag ör sexi as hell hahaah

41 ?:

skriven

Håller helt med dig Mysko fast jag själv inte skriver från mobilen,utan från datorn. Jag tycker det var bättre innan denna robot fanns på goggle!

Svar: Skriv gärna och tala o detta för Blogg.se !! kram
Esmaralda

42 <3:

skriven

Godmorgon Es, mejlade blogg.se igen igår eftersom det fortfarande inte fungerar fast man byter webbläsare. På datorn söker jag din blogg via google och det går bra men inte om jag gör det via mobilen.

Min äldre väninna jag känt sen jag var liten. Vad är det med henne lite besviken på henne att hon inte ställt upp mer efter min pappas bortgång. Är det så att hon inte vill umgås och gå ut med mig ?
Varje gång vi ses tjatar hon på om sitt ex att folk inklusive jag gratulerade till hans nya äktenskap. Hon sa alltid att hon skulle lämna honom och inte tvärtom. Börjar känna att hon nästan är avundsjuk på att jag är yngre än henne. Hon kommenterar mitt utseende inte elakt men ändå en pik. Har inte sett den här sidan av henne förut. Var <3 an och gulliga sms igår från henne.
Kram

Svar: Bra att du mailar blogg.se igen... hoppas alla gör det som har fortsatt problem. Väninnan kanske uttrycker sig klumpigt men hon gillar dig och tänker positivt om dig.. kram :)
Esmaralda

43 Undris?:

skriven

Tack snälla för svaret Es:) kramar<3

44 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om jag möter kärleken mitt i vardagen?
Ser det ut att bli helt plötsligt? Eller via en förberedd dejt?
Kram

45 Milla:

skriven

Ja det är trist att gå miste om livet som pågår utanför dörren.

Man kan ju sitta där i sin ensamhet och kvävas av en matbit i halsen istället för att sitta på restaurangen och få hjälp och överleva.

Tänkvärda ord..

Svar: Så sant så ! Kram :)
Esmaralda

46 Virrhönan:

skriven

Tack gör detta inlägg! Jag oroar mej och är rädd för alldeles för mycket! Men ibland känns det som jag bara ska ge upp allt, ge mej ut på djupa vatten och bara göra allt det farliga, överlever jag då gör jag men så kryper jag in i mitt skal och blir den där rädda varelsen igen...
Nu händer så mycket i mitt liv att jag snart förgås av rädsla och säkert slutar jag som en zombie till slut. Jag försöker leva som vanligt men det är svårt för alla känslor som spökar. Du sa häromdagen att jag ska leva och njuta och inte tänka på problemen, inte lätt för problemen måste jag ta itu med...
Min flört har fått mej tänka tankar som jag knappt aldrig tänkt, nu är det inte för hans skull detta händer men jag undrar ändå vad han känner för det hela? Kommer han utveckla mer känslor ju närmare vi kommer varann eller säger han tack och adjö när han är nöjd?
Mitt huvud sprängs snart av alla tankar...
Önskar dej en trevlig fredagkväll och helg🥂🍾
Kram💕

47 Am:

skriven

Hej kära Es?
Hur ser chansen ut att jag bildar familj nästa år? Eller året därpå?
Kram

Svar: En god chans.. kram
Esmaralda

48 Agnes:

skriven

Och jag som knappt orkar bry mig om något alls. är avundsjuk på de som har så mycket tid över som orkar bry sig.

Som jag sagt innan...för mig kan gärna planetskrället bli ett svart hål...då slipper vi alla bry oss!

Var på Grönan igår, o det enda jag blev "rädd" för var hur orationellt folk upplever spökhus...de hade gärna sprungit ner barnbarnen enbart för att komma ut...lite o tänka på OM nu något händer.

Det enda jag har zombie-tankar om, är män...våga fan släppa en man inpå livet o ge honom lillfingret...vips kommer han ta arm, kropp o sedermera hjärna o själ så fort han kan då mäns enda orsak till umgänge är att äga, söndra o härska.

Är tacksam för min förmåga att gilla mitt eget sällskap...då jag kommer att förbli singel livet ut.

Kram!

Svar: Det där spökhuset,båten, var sonen arbetsledare för.. som extrajobb bredvid plugget.. hoppas han gjorde det bra ! :) Kram :)
Esmaralda

49 Anna E:

skriven

Vad betyder min hemska dröm inatt?

50 AnnaK:

skriven

Ser du några detaljer om ”hånglet”? Omständigheter, utseende eller nåt annat. Fånig fråga igen 🙄

Kram 😊

51 Fina:

skriven

Tack❤️..... är han lite egoistisk då
om han inbillar sig det?! Snart kommer han att märka att det är over and out! Kram!

Svar: Ja lite åt det egocentrerade håller när han känner sig säker.. kram :)
Esmaralda

52 Linnean 🌸:

skriven

Du är så välkommen på en bit nutellafreddo!
Nutella är så gott så man blir vindögd 😜
Däremot skrämde jag nog skiten på brevbäraren! Han ringd på mitt i kletet och lämnade ett paket...samt stirrade! Jag log glatt och vippade väl med den konstiga tofsen jag hade mitt på skallen. Sen såg jag att det var freddosmet på haka och kind samt nutella fr ena mungipan och utåt och under ena ögat. Ha ha! Stackaren han tror väl att jag är en snuskig monstertant! 😆 Ha det du! Kram 💖
/Kletig Linnea 🌸

Svar: Man tackar... fast i morgon fyller barnbarnet i skogen 9 år och jag är dit bjuden på fest och galej ! Semifreddo blir det inte... han har beställt Neurftårta och lakritskaka ! Asså. stackars brevbärare.. men härdad blir han :) Kram :)
Esmaralda

53 A:

skriven

På tal om rädsla och cancer... Har något illa som pågår i min vad och det har tagit ont i många månader nu... haft svårt att gå, och det har bara växt en stor klump där (vilket alla kan se och är tydligt). Inget konstigt på blodprov. For till läkare för många månader sedan men dom viftade bort det, och nu för några dagar sedan for jag igen, och på ultraljud. Nån där som nämnde att 'jaa det ser bara ut som en fettklump' men jag har inte fått något svar från själva läkaren som skulle tyda allt. Gud!! Sitter ensam här och har ont och kvider som nån vekling och det retar verkligen mig! Så rädd för att det bara ska viftas bort igen och jag måste gå vidare med detta i hur många månader som helst! Såklart kommit mardrömstankar om värsta scenariot, att det är något som kommer bli värre och hoppsan! så måste jag amputera ett ben bara för att läkarna tog fel på att det var en fettknöl eller något.
Har fått höra att det inte är så bra att fråga saker gällande hälsa av medium (fick dock höra förra året att detta år kommer jag ha dålig hälsa och det har ju stämt hittills)men jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag vill bara veta om detta är något jag borde pressa vidare och om jag kommer få någon GENUIN hjälp alls, eller ska jag lugna ner mig och inte ta det för seriöst/jaga upp mig så jävla mycket... Svårt att veta vad/hur jag ska känna då jag är ensam och inte haft någon läkare som tagit mitt onda ben seriöst hittills, och känner mig förödmjukad över hur mycket jag varit till läkarna utan lösning! Vet inte om jag vågar försöka få det utrett mer om denna läkare inte bryr sig trots att det fortsätter växa! men man måste ju fan kunna gå som en normal person!!
kram, hoppas att min frustration inte läcker ut här på andra :/

54 Fina:

skriven

Tänkte väl det... kommer han att bry sig ens det minsta då han slutligen inser att det är SLUT?

55 Alie:

skriven

Ja måste vara jobbigt och vara så osäker på/i livet, tänk vad man missar...

Nu i Alla Helgon tider... finns det någon hälsning från andra sidan till mig?
Jag pratar och tänker på dem alla, så ofta jag kan. 💫
Kram

56 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tror att jag har känna efter vem jag är av sexuella läggningen så jag tror det är instämmer bra på mig. Då det skulle jag har missar någon som är kvinna och kärlek finns närhet?


det borde var kvinna som jag känner efter nu på några dagar så hoppas det är rätt som jag känner på mig själv. som jag hittar tillbaka mig själv...

Då det skulle finns närhet för mig? eller kommer det snart...

ha det bra

Svar: Det finns närhet och kärlek för dig.. det kommer.. kram :)
Esmaralda

57 Michaela:

skriven

Skickade ett sms och frågade hur det går med nya tjejen. Ett snällt sms med omtanke. Inget svar. WTF! 😡

Kram och ha en mysig kväll!

58 Elsie🌷:

skriven

Ja kära nån vilka sorter det finns!
Tycker faktiskt att alltför negativa människor är energitjuvar.
Har genom mitt yrke lärt mig att stänga ute dem som inte står mig nära,hade aldrig orkat annars.

Igår på kyrkogården kände jag en riktigt stark närvaro, kunde nästan höra skrattet..
Alla helgons helg är en fin helg tycker jag ♥
Men det retar upp mig när halloween blandas in ..😬
Ha en mysig helg ! 💚
Kram Elsie 🌷

Svar: Skrattet du kunde förnimma var på riktigt... du inbillade dig inte så ta den kärleken med dig.. kram :)
Esmaralda

59 AnnaK:

skriven

Tjatar en gång till......Ser du några detaljer om ”hånglet”? Vem, var, hur? Håller ögonen öppna iaf.

Kram 😊

60 Skimmer:

skriven

Men asså Es. Förlåt men får jag be om ett förtydligande?
Är det 65-70% möjlighet att han tar intiativ eller är det bara möjligheten för att det ska bli mer fysiskt?

Svar: Möjligheten att det ska bli mer fysiskt... så gå du ut och ta initiativ.. kram :)
Esmaralda

61 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Möter jag kärleken i något samanhang som är kopplat till studier?
Kran

Svar: med 65 % säkert... kram
Esmaralda

62 Fanny2:

skriven

Oftast måste man se de irrationella rädslorna i vitögat för att förstå att de är helt orimliga. Min mamma var alltid rädd för allt möjligt när jag var barn och det smittade av sig lite... Man får vara försiktig med vad man lär barn. Dina inlägg har faktiskt hjälpt mig bli lite mindre orädd. :)

Tror du P fortfarande tänker på mig?

Kram

63 Helena Ir:

skriven

Kom på att det nog var pappa som nynnade på den i mitt huvud i morse..den låten tillhör inte min repertoar vanligtvis..
Skönt när man löser det själv :)

Ha en skön kväll

Kram

64 Tisa:

skriven

Jag ska på 30års fest imorgon. Jag är lite nervös och orolig, men går/blir det bra?

65 Lillan:

skriven

Hej Ez,

Nu ska vi fixa munnen på lilla vovven. Vi har varit så rädda för narkosen med tanke på hennes sjukdom. Men nu finns inget annat alternativ :( vi ser att hon börjat må dåligt och vi måste fixa tänderna.

Ser du något om hur det kommer att gå för lilla vovven?

66 <3:

skriven

Godkväll kära Es, ser det ut att bli en fin konsert kväll ? Hoppas att jag gjorde rätt som tackade ja till middag och konsert. Kommer G hålla sig borta ikväll ?
Kram

Svar: Jodå. kvällen blir fin.. kram :)
Esmaralda

67 Nybakad socionom:

skriven

Oj så mycket rädslor jag ärvt från min mamma..

Men har också fightats en hel del mot det där och vågar nu titulera mig som relativt cool :)

Nu är ansökningsdatum passerat sedan i torsdags på jobbet en bit bort. Inget samtal om jobbintervju. Osis.. Kan jag fortfarande hoppas? Kanske jag har en bättre chans på det andra jobbet jag sökte som ligger närmare mig?

Kram och fredagsdans 💃🎈❤️

68 Boudica:

skriven

Jag ryser av dagens blogg!
jag tål inte negativitet, verkligen allergisk mot det!
Möjligen för jag är känslig för andras energier.
Har ju en på jobbet som typ tänker katastrofalt, allt är fel, allt kan gå fel. Skulle hjälpa en gång, då var det redan fel så fort jag knappt hunnit tänka på att göra något, för mycket hit, för mycket dit, för lite, för mycket, inget duger allt är fel. Höll på bli galen där!

Själv kan jag vara lite osäker, för i grunden min självkänsla låg. Men jag försöker ju leva också, vantrivs av när något blir för rutinaktigt, behöver lite krydda då å då!

Att negativt tänk är farligt det håller jag med om, märker ju själv att dagarna är så mycket lättare när man är positiv. Men det händer att jag av någon anledning känner mig negativ, men när jag inser det så försöker jag vända det! Inte alltid lätt! Och lyckas ju absolut inte varje gång, negativitet är starkt!

Jag undrar idag,
Idag på morgonen gav han mig en sur min, sen resten av dan var han rätt dämpad, var knappt mottaglig för mina försök till att prata.
Vad sjutton handlar det om? Inte har jag väl gjort honom något? Blir ju lite lessen av det!

KRAM!

69 Hanna:

skriven

Hej!

Jag är inte speciellt rädd av mig, kanske att jag har varit försiktig i mina yngre dagar men aldrig rädd. Jag tar promenader i mörkret där det inte finns gatljus och cyklar hem från stan på kvällarna. Springer omkring i långa källargångar och är ensam på jobbet tidiga mornar. Det bekommer mig inte men jag märker på andra ibland att de undrar hur jag vågar. Jag tänker också att händer det så händer det, det går inte att komma undan om det verkligen sker en katastrof. Dessutom går jag omkring och tror att min magkänsla skulle varna mig i fall det var fara å färde, om man till exempel skulle befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Om jag har någon skyddsängel kanske den kan jobba lite...:)

Aldrig i livet att jag ska låta rädsla stoppa mig från att göra det jag vill!

70 Anonym:

skriven

Med tanken om hur det står att läsa i pressen och dagligen om drabbade av överfall, rån, våld, och våldtäkter med mera är det antagligen sund o god ide vara lite försiktig ändå. Men å andra sidan inte såpass att hela ens livet passerar till följd av rädsla utan att man får söka hitta nåt slags balans våga lagom tror jag på.
ps Sprang på en gammal fd ungdoms-crush härförleden ett kort möte men en komplimang och ett vi ses., Har inte setts på ..vet inte hur lång tid sedan senast. Kommer han ihåg festerna vi var på samtidigt då vi var unga vid högtider som jul midsommar påsk eller om någon gemensam fyllde år? Nu e man äldre och lugn o ro e great. Något i blicken...undrar vad? Finns några tankar om oss ??

71 Agnes:

skriven

Åh så roligt, Es!

Just "Skeppet" var vi inte inne på. Dels att barnbarnen är för unga, dels för att kötiden låg på runt 1-1½ tim den tid vi var på Grönan.

Så tyvärr kan jag ej ge ngt betyg på skräckbarometern! Men det var säkert väldigt ruggigt, då tom Kaptenen på skeppet mest höll sig utanför sitt skepp o yrde runt bland besökarna o skrämdes!

Kram!

72 A:

skriven

Hej Es

Ser du mig i ett seriöst förhållande innan året är slut?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: