När man fastnar i tvätten.....

Dagens gästbloggare är: Eva

I början av maj skulle jag besiktiga min gamla Volvo och för att smöra för besiktningskillarna:))))), så tänkte jag tvätta min bil på OK med den dyraste biltvätten, för att vara säker på att de inte skulle få några ler-kokor i huvudet när de står under bilen och knackar på den.

Jag köpte min tvättkupong och efter att jag hade fått stå och vänta på alla andra som stod före i kön, var det så min tur att köra in.

Efter ett tag märkte jag att något hände....hela tvättanordningen hakade upp sig och fastnade över bakre delen av min bil där min schäfertik lugnt satt och väntade.

Jag hade som tur var min mobiltelefon med mig. Jag använder den aldrig annars eftersom jag är svårt elöverkänslig, men då var det tur att den låg med i min väska.

Jag blev tvungen att ringa in och be personalen komma ut och trycka på nödstopps knappen. Som kompensation till fadäsen fick jag en ny tvättbiljett.

 

Igår blev det åter dags att använda denna biljettkupong.

Jag var in i butiken och sa vad som hände förra gången och bad dem att hjälpa mig ifall det åter hände att maskinen hakade upp sig.

Jag kunde riktigt se hur löjlig de tyckte att jag var.

Jag var jätte hungrig och frusen och ville hem, 3 mil så fort som möjligt.

Det började mörkna.

Framför mig fanns en annan bil redan inne i tvätthallen och när den körde ut var det min tur att köra in.

Jag sa till mig själv att det var fullkomligt orealistiskt att det skulle kunna hända igen att maskinen skulle haka upp sig. 

 

Efter ett tag började jag märka att ljuset inne i tvätthallen började började dala av och till, som om någon vred ner det med en dimmer-knapp.

Och....så hände det igen att maskinen hakade upp sig , på precis på samma ställe över min hund.

Det är tur att jag har mobilen med igen, tänkte jag...men då jag aldrig använder den annars var den helt oladdad och svart.

Jag försökte öppna min bildörr för att kunna gå ut och tillkalla personal, men vattnet sprutade överallt, så jag stängde dörren fort igen.

Fast man inte får, vred jag på tändningen för att kunna lägga mig på min tuta och jag blinkade och blinkade i hopp om att någon skulle märka att jag försökte tillkalla hjälp.

 

Det kändes som en evighet att sitta instängd så där och bilarna som stod och väntade på sin tur, trodde nog att jag hade beställt en enormt lyxig version av biltvätt eftersom jag aldrig körde ut. 

Till slut slets hela nummerplåten baktill loss av maskinen och jag tänkte men HJÄLP! Ska hela min bil slitas i stycken av denna hemska maskin?????

Strax efter kom en OK-kvinna in.

Hon plockade upp min registreringsskylt. Jag vet inte om det var hon som stängde av biltvätten eller om den gjorde det av sig själv. Det var en kund som hade tillkallat hjälp.

Jag kan omöjligt fatta varför inte denna OK-station har någon övervakningskamera över tvätthallen inne i butiken eller något larmsystem som informerar dem när sådant här händer. Tänk om inte denne man hade tillkallat hjälp????

OK-kvinnan  lånade mig en tejprulle så att jag skulle kunna tejpa fast min nummerskylt.

 

Jag vet inte varför hon sa att OK:s servicekillar skulle kunna hjälpa mig med att göra fast skylten på ett riktigt sätt nästa gång som jag åker in till Hudik, men hon kanske var lika skärrad över händelsen som jag var. Jag fick en ny biljett av denna OK-kvinna som kompensation, men jag vet inte om jag vågar åka dit igen...............

Beror detta på att det är något konstigt med mig eftersom ingen annan tycks ha blivit drabbad?

Jag har varit med om att röntgen apparater har slutat fungera när jag ligger på röntgenbritsen. Likaså kan det vara om jag står nära faxar och datorer.

 

Kramar

Eva

----------------

 

I dag är jag fortfarande på resande fot och kan inte besvara frågor

Men i morgon är allt som vanligt igen !!

1 Skorpan:

skriven

Men vilken osis!
Jag skulle nog inte åka dit någon fler gång o att ha dem att sätta fast plåten, hmm, skulle det gå bra? Har inte hört om någon sm fastnat i en blitvätt, men allt kan hända, så är det.
Kanske handtvätt nästa gång ;).
Kram Skorpan

2 Pia1:

skriven

Eva,jag tror absolut det är du som har sönder dem, här har du en till 😂 det är bra, jag brukar få åka buss gratis eftersom kortläsaren slutar fungera när jag kliver på bussen.

3 Anki:

skriven

Godmorgon
Vilket tvättäventyr /tvättmardröm Du råkat ut för Eva !
Jag har aldrig vågat fara in i en sån tvätthall....och efter din berättelse lär det aldrig ske
Du får väl prova en ggr till ...tredje ggr gillt .

Färdas tryggt hem Esmaralda <3

Kram Anki med flock

4 Michaela:

skriven

Vilken grej!! Jag hade nog i alla fall testat en gång till bara för att jag varit nyfiken.

En säker hemresa önskar jag er!

Kram!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: