När man blir belönad.....

 
 
Tiden går fort när man har roligt !!
 
Ifredags  morse gav vi oss iväg... och sen shoppade vi järnet hela dagen...vätskepåfyllning ( öl)  i Sportbaren titt som tätt .. och framåt 16 snåret -  till stugan !
 
 
 
Traditionen är sådan att vi direkt sätter oss med varsitt glas vin innan vi gör någonting alls.
Nu hade vi så mycket att ventilera  så   vi klämde hela flaskan.
 
Sen käkade vi... rotmos... som ryska syster beställt.  Och jag lagat.
Det är en maträtt som hon bara hört talas om men aldrig ätit .
 
 
Jag hade inte behövt oroa mig... hon käkade rubb och stubb och tog om tre gånger !
 
Till maten blev det ytterligare en butelj vin .. och jag kan berätta för er att det funkar fint  med rött vin till rotmos - även om det kändes lite underligt !!
Överhuvudtaget är det ju en creepy meny  till fredagsmyset !
 
Vi pratade lite om matvanor i olika länder och hon menade att hemma i Ryssland käkar man gårdagens rester till frukost.
Jaha, skojade jag, då får du väl skrapa skålen i morgon bitti... och det var just vad hon gjorde.
 
Jag är ingen stor frukostätare - och att börja dagen med rotmos och fläsklägg... där går  min gräns.
 
 
 
Mörkret lägrade sig över Ullared - och vi fick för oss att ta en kvällspromenad.
 
Plötsligt rusar en liten svart hund ifatt oss och visar tydligt att han vill göra oss sällskap
 
Uppenbarligen hade han blivit av med sin familj  och fick så gärna hänga med oss .
 
Vi kopplade honom i systers sjal - och  hade väl inte promenerat men än fem minuter när en man kommer rusande och är så tacksam för att  vi tagit hand om Caruso.
 
Lille Caruso viftade med hela kroppen och  typ lovade att aldrig mer springa bort.
 
Mannen undrade var  vi bodde... jodå, vi bodde i 109 A.
 
Sen tänkte vi inte mer på den saken.
//Ungefär så här  ser Caruso ut //
 
Vi  promenerade runt kanske en halvtimme och när vi var tillbaka i vår radstuga igen...  hittade vi tacket från Carusos familj.  En flaska vin, en jättestor chokladask, två påsar chips och   2 paket kaffe !
 
Man tackar
 
Både choklad och vin korkades upp på direketen - vi ville ju inte låta det bli gammalt och  förfaras på något sätt.
 
Förenklat kan man säga att när vi vaknade i går morse....var vi inte världens fräshaste... och  vi bestämde oss för att nu hade vi shoppat klart för den här gången. 
 
I mitt tillstånd i lördagsträngseln  i varuhuset.. hade jag varit en fara både för mig själv och andra.
 
Medan syster åt rotmos och drack kaffe -  drack jag Treo och kaffe !!
 
 
Kort & gott så var det så himla lyckat... med samtal och skrattanfall och för mycket vin.. precis som det brukar vara !!
 
Vi repade oss snabbt... och käkade lunch på motell Hallandsås... och plötsligt hade vi omigen så mycket att prata om att vi blev sittande i nära två timmar.
 
Till våren gör vi om det - och då vill rysta syster pröva på en annan specialitet.. nämligen Janssons Frestelse.  
 
Kram & kärlek
 
1 Mikael:

skriven

Alltid trevligt när djur vill göra en sällskap, sprang på katten som jag träffat några gånger, några killar försökte ropa på han men jag var inte säker på de var i de bästa tankar så stannade och visade att jag har inte bråttom och känner han, han tog snabbt rygg på mig som en hund och skyndade efter, han e go han :)

Är det företaget som är i rättegång som jag inte får släppa bara sådär, utan att ta tag i det? därför det går så segt med nya kontrakt, och inte några små besvärjelser som är i vägen...

Kram
Mikael

Svar: Katter är goda människokännare och han kände snabbt vem han kunde lita på. Att får djurs förtroende är stort.. så känn dig stolt :) Känner du att du har något radikalt att komma med vad det gäller företaget så ta tag i det... annars, gör bara färdigt med dig själv i den egen process och släpp det sedan... ofta räcker det ! Kram
Esmaralda

2 J:

skriven

Låter som en trevlig tur och ni gjorde rätt som struntade i shoppingen igår, var så mycket folk. Känner att jag inte han titta så noga jag önskat så får nog bli en tripp till snart 😍

3 Camilla:

skriven

Vad härligt ni haft det, avundas alla andras liv när jag själv inte får till nåt här i livet, mitt liv är här hemma framför datan... Det är ju inte normalt!? Varför är jag så måtro?
Kram

Svar: Du väljer gärna det som för stunden är enklast.. men du mår inte bra av dessa val på sikt. Gör upp en plan som handlar om förändring.. planera en vecka åt gången... du vinner mycket på att ta dig ut mer.. och vara lite mer aktiv.. kram :)
Esmaralda

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Fick en förfrågan från J honom i sociala media så ska jag prata med honom eller ska jag undvika?

Har nästan går vidare ifrån honom...

Var det något positiva som han vill säger något eller annat?

Ska jag undvika eller prata med honom?

Låter lite konstig tycker jag...

Ha det bra

5 Lilla m:

skriven

Hej Esmaralda! Han och jag har en märklig relation. Varje gång vi grälat och blir sams så säger han att han mår dåligt då vi är osams och att han inte kan vara glad då. Han känner sig ledsen och ur balans. Och då vi blir sams säger han att han är så glad och lättad. Jag känner precis på samma sätt. Hur kan vi låta varandra påverka vårt mående så, kemin och attraktionen är stark. Är han medveten om den?

6 AnnaK:

skriven

Låter som att ni haft hur kul som helst! Rotmos till frukost hade jag kunnat klara mig utan dock 😂

En konstig fråga.....uppskattades mitt klädval i fredags av en viss person?

Idag ska de säljas på loppis. Hoppas på bra försäljning idag då det är lite tight denna månad. Åkt på att betala en del grejer själv som egentligen skulle delas på 2. Så trist med sånt där.

Kram 😊

Svar: Ja du kan tro att ditt klädval uppskattades :) Kram :)
Esmaralda

7 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Hua, jag har så svårt för mycket av svensk husmanskost! Min pappa älskade kålpudding, och jag rös av tanken!!! Nu, efter hans bortgång, har jag, genom ett litet bondingförsök med min bror, lärt mig älska kålpudding. Gissa om far sitter däruppe och skrattar nu! 😂😂
Det känns lite bra nu. Det känns bra nu. Men ser du om det är något med den gula?
Ha en fin dag!!
Kram

Svar: Kålpudding.. så himla gott :) Tur smaken är olika... fast jag tror också det är lite av en generationsfråga... jag är ju uppfödd på svensk husmanskost men det är inte mina barn på samma sätt... närde växte upp hade det ju kommit andra influenser :) Vad det gäller den gula så känns inte detta så viktigt.. kram :)
Esmaralda

8 Robin:

skriven

Jag undrar över en tjej som har jobbat på samma jobb som mig under några år, fast på en annan avdelning. Har alltid känt att det varit något speciellt mellan oss trots att vi inte pratat så mycket. Hon är mycket social och pratsam med andra människor, men har alltid varit ganska tyst mot mig (och jag mot henne kanske). Vi ses inte speciellt ofta eftersom vi jobbar på olika avdelningar och jag funderar därför på att fråga ut henne på en dejt genom email. Är min känsla rätt att det finns något mellan oss och att hon skulle uppskatta att jag frågar, eller gör jag bara bort mig i så fall och har feltolkat situationen?

9 Helena Ir:

skriven

Hundägaren blev glad..och det kan man ju förstå!
Jag klarar inte så mycket alkohol längre..dricker inte vare sig öl eller röd vin längre..så jag hade nog varit sjuk i dagar efter :)
Ni har haft en trevlig helg tillsammans..det kan man förstå..

Kan du se lite lättnad för mig? Så stressad av allt..blir så mycket på en gång..

Kram :)

10 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! Det låter som om ni hade en rolig helg tillsammans🙂

Ok vad jag längtar efter roligheter också, livet är så mörkt och tungt nu. Denhär situationen med sjukskrivning på obestämd tid tär
alldeles fruktansvärt på mig och är skadlig för min redan sköra mentala hälsa och välmående.
Jag är inte sjuk egentligen, jag har bara en arm som inte fungerar.

Jag känner att jag måste göra något drastiskt och snabbt för att inte helt trilla ner i gropen. Funderar på att helt enkelt resa iväg någonstans. Vad har jag här att göra? Det spelar väl ingen roll om jag är här eller någon annanstans (utom för mig!) tänker jag. Ser du något kring det fina Esmaralda? Skulle det kunna lyckas? Kram

Svar: Jag ser att det kommer en resa.. lite kortare resa och mer spontan men det blir ett bra vattenhål för dig.. kram :)
Esmaralda

11 Susan:

skriven

Hoppas ni fick shoppat det ni skulle....trots allt vinet🤣

Kram

Svar: Jadå.. vi shoppade järnet på fredagen... och lördagen blev en dag för återhämtning.. allt blev inhandlat.. nästan.. kram :)
Esmaralda

12 Makaon:

skriven

Härligt att ni haft kul i Ullared. Min dotter ska äntligen ta hjälp av en psykolog för sitt mående, vilket jag är glad för. Hur länge till skall hon må så här? Kommer hon att hitta någon ny kärlek inom de närmsta åren?

Svar: Vad bra att hon ska ta hjälp för sitt mående... och det vänder sakta men säkert.. det kan ta lite tid för sådana processer tar tid.. men ett bra mående kommer och tillika kommer en bra kärlek.. men inte nu... just nu ska hon satsa hårt på att jobba med sig själv.. kram :)
Esmaralda

13 <3:

skriven

Godmorgon kära Es vilken bankett det blev. Tror du någon såg att jag råkade pussa och flörta med en viss herre innan jag gick hem ?
Blev en flörtig kväll. Gillade båda mina bordskavaljerer mig ? Kändes så.
Kram

Svar: Jadå de gillade dig båda två.. kram :)
Esmaralda

14 Lotta:

skriven

Ullared...denna metropol ;). Nån gång ska jag åka dit :).

En lite fråga...jag försökte göra en bra sak, men det missuppfattades. Är dom så elaka och pratar så mycket illa som jag tror. Känner mig mobbad. Hur kan dom förstå så fel? Så ledsamt.

Kram L

Svar: Långt ifrån alla missförstod.. ha fokus på de positiva och förhåll dig till de negativa.. och låt inte detta ta så mycket av din energi. .kram
Esmaralda

15 Maria:

skriven

Hej!
Ser du om min livskamrat närmar sig.?. är så innerligt trött på vara ensam ❤️
Kram

Svar: Livskamraten kommer.. det är helt och hållet säkert och ingenting i detta kan förändras men jag förstår att det är segt att vänta.. kram :)
Esmaralda

16 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Förstår inte varför jag låter en mycket yngre kollega påverka mig så mycket. Jag är alltid så osäker!! Och låter mig påverkas av någon sådär! Blir så frustrerad. Varför jämför jag mig? Varför kan jag inte vara lika självsäker?
Varför känner jag att hon är bättre på jobbet än mig? Hon har ett speciellt sätt liksom så obrydd. Blir det bättre?
Tack

Svar: Hon är inte alls bättre på jobbet än dig... du behöver boosta din självkänsla... du är himla duktig ju.. kram :)
Esmaralda

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Välkommen hem ,det var en intensiv och trevlig början du fick på helgen !
Med det i åtanke skulle tillochmed jag kunna åka ner till Ullared ;-)
Har inte ätit rotmos och fläsklägg sedan Björn levde ,men det är inget jag direkt saknar..

Regnig söndag och spisen har pajat .ja saker o ting håller ju inte hur länge som helst ,så nu har jag inga problem med vart extrapengarna går till ...på tal om saker som går sönder...ser du mig någonsin i Silver Sara igen ? Sonen envisas med att hon så småningom skall fixas...men jag tror att hon ska till bilkyrkogården.

Ha en go söndag och pussa MG extra från oss

Kram Anki med flock

Svar: Man kan ha hur kul som helst på Ullared.. men det gäller att man åker med rätt kompis och själva övernattningen är ju pricken över i :) Nja.. det ser inte ut som om Silver Sara kommer köra särskilt mycket framöver.. jag är böjd att hålla med dig... bilkyrkogården är rätt plats... annars tår hon bara där o rostar och ser illa ut.. kram :)
Esmaralda

18 Jossan :

skriven

God morgon!

Äntligen helg! Åh blir en lång vecka framför mig :/

Igår hade vi öppethus och jag hade knappt några föräldrar hos mig. Det är helt sjukt. Mina chefer sa att det betyder att de litar på dig. Efteråt blev det fest. Så trevligt men kanske ett glas för mycket 🤷🏼‍♀️

Men idag mår jag jättebra iallafall. Tror inte jag gjorde bort mig.

Snart har vi vår tripp till Ullared!

Kram

Svar: Och då får ni ha det riktigt kul på Ullared :) Ullared är kung.. så är det :) Kram
Esmaralda

19 Oroligå:

skriven

Hej Esmaralda.
Så himla trevligt ni haft det, skönt att få hänga med en vän. Släppa loss. På äldre dar tycker iallafall jag att man blir mycket mer bakis! Inte roligt...

Esmaralda, ser du om han kan få eller kommer få starkare känslor för mig om jag ligger mer lågt?
Kram

Svar: ja eller hur !! Det fanns en tid när man kunde gå direkt till jobb efter en festnatt.. men det var läääänge sen :) Du bör ligga lågt och det ökar möjligheten något.. men väldigt lite... kram :)
Esmaralda

20 Ullegull:

skriven

Väninne”häng” är det bästa!

Funderar på att prova på yoga med dottern för att se om det kan fungera mot hennes huvudvärk. Hon är skeptisk mot alla förslag på lösningar men något måste göras för hon kan inte fortsätta ha huvudvärk varje dag. Hon får inte fortsätta träffa kiropraktor för sin pappa, han är skeptisk till behandlingsformen. Ser du om yoga kan vara lösningen?

Svar: Japp.. visst är väninnehäng det bästa :) Jag tror att yoga absolut kan vara värt att prövas... det underlättar om hon själv positivt till det.. kram :)
Esmaralda

21 DD:

skriven

Något inom kärlek de sista månaderna? Vad ska jag tänka på inför nästa? Kram

22 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Himla fin bild på er, pigga och fräscha ser nu ut.
Jag var ute en sväng på krogen igår. Blev bara sådär spontant.
Du har ju sett mig träffa min kärlek bland folk. Och lite högljutt omkring oss? Men kan det verkligen vara just på ”riktiga” krogen?
Ser du om själva mötet kan komma att Ske här i närheten där jag bor? Eller blir mötet en bit bort på annan ort?
Kram

23 EPM :

skriven

Låter riktigt trevligt!
Vin kan man dricka till allt... 😊

Ser du om jag fortfarande behöver vara på alerten när det gäller J?
Undrar verkligen om de i hans ”grupp” sagt ifrån till honom, verkar lite så... Ser du nåt om det?

Idag regnar det och då blir der slappedag. Skönt!❤️

Kram

Svar: Någon har sagt något till honom och jag tror det påverkar, en aning i alla fall.. kram :)
Esmaralda

24 Västkustbruttan :

skriven

Ni är väl bra härliga! Å verkar ha förbannat roligt ihop :)

Om två helger är det min tur att ta en sväng på Ullared. En aning oroad nu när ni varit och länsat.. Förhoppningsvis har de flitiga lagerarbetare som snabbt ordnar fram nytt!

Soligt höstväder här på västkusten så nu ska här ut och njutas! Hade blivit så glad om du såg något litet extra på ingång. Om du får till dig någon detalj.

Kram kram 💙

Svar: Ja om två veckor bör de ha hunnit fylla på :) Snart lär en trevlig person dyka upp..på vänskapsplanet och tar du chansen så blir det en bra bekantskap.. kram :)
Esmaralda

25 Michaela:

skriven

Vilken härlig resa ni haft! 😄 Måste vara skönt att komma iväg sådär och bara leva livet. Ni är för härliga!

Min jobbhelg slutade med en sjukhelg istället och förkylningen from hell. Mår piss och ligger back två dygn i sömn🤒🤧 Hoppas det ger med sig snart.

Mamma undrar vad som finns i hennes sovrum egentligen. Har svårt att sova och det är ingen behaglig känsla där. Jag får ångest bara jag går in. Funderar på om man måste göra något för hon kan ju inte hålla på och sova på soffan.

Kram från oss!

Svar: Men stackars dej, du får krya på dej ! Jag tycker att ni ska rena mammas sovrum ! I morgon kommer bloggen att handla om just rening... tack för tipset :) kram
Esmaralda

26 Mt:

skriven

Hej!
Blev han nöjd med över mina förslag? Kommer nån av förslagen gå igenom?
Kram!

27 Dahlia:

skriven

Ullared är inget för mig. Bara tanken på trängsel och stress får mig att rysa. Internet min hjälte.
Ska jag tala om hur jag känner för honom eller är risken för hög att vänskapen förgås?
Jag vill att det utvecklas åt rätt håll.

28 Elisa:

skriven

Hej!
Skulle hon uppskatta om jag skulle sända henne ett sms eller kanske det är lite försent?
Kram

Svar: jag tror faktiskt att det skulle uppskattas.. kram :)
Esmaralda

29 DD:

skriven

Drömde att jag fick en ny lägenhet... på morgonen när jag vakna skrev min kusin att en etta jag har velat ha innan var till salu igen? Denna ettan såldes av en bekant som vi inte kände till när jag letade lägenhet. Ser du något om det? Kram

30 Pia1:

skriven

Ibland, men bara ibland, är jag djupt tacksam för att jag inte orkar/får dricka alkohol 😂😂😂 däremot känner jag mig lika fräsch som dagen efter, nästan varje dag fast utan kul 😂 i min egen lilla dimma vid läggdags häromnatten så uppenbarade sig ansiktet av en drake, för min inre syn, det var det mest udda alltså. Det enda jag kunde tänka mig lite snabbt var drakens år, kan jag ha tolkat det som det var tänkt? 🤔

Svar: Draken står för styrka, kamp och vinster ! Hämta energi ur detta.. kram :)
Esmaralda

31 G.H:

skriven

Blir sällan avundsjuk ... men vilka vänner du har alltså 💜

Kram!

Svar: Ja, jag känner mig så blessed med vännerna !! kram :)
Esmaralda

32 Jen.:

skriven

Det låter som ni har haft det riktigt kul tillsammans. Rotmos är en favorit hos mig även om jag inte gillade det som barn.
Hoppas du mår bättre idag.

Vad tänker/känner ND för mig? Han verkade plötsligt ändra sig. Vad ser du?

Svar: Idag når jag hur bra som helst... tack & lov :) Hans känslor är inte på topp.. men det pendlar fortfarande lite.. kram
Esmaralda

33 f:

skriven

hej esmeralda ni verkar ju haft det riktigt trevligt.

undrar om det kommer in nytt och roligt i mitt liv snart.

kram

Svar: Det kommer nytt och det kommer roligt... gå ut i livet aningen mer.. ta initiativ.. gör bra val och det kommer snabbt ge god feedback.. kram :)
Esmaralda

34 Bubbel:

skriven

Kära Es, hur länge dröjer det tills jag får pussa på någon man? Finns det en chans att det blir han som fastnat i min skalle?

35 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!

Vilken härlig helg ni haft! Hörde nånstans att det var förskräckligt mycket folk i Ullared i helgen så det var kanske tur att ni blev färdiga redan på fredagen. Skulle gärna åka till Ullared men då måste jag få större plånbok innan dess, så jag får väl nöja mej med att ha sex istället 😂😅
Gissar att du är ganska mör idag och bäddar ner dej med MG i soffan...?
En ny vecka ligger på lut, ser faktiskt fram emot jobbet.fortsätter kollegan med sina försök att snyggingen och jag får till nåt litet tillfälligt tror du? Min känsla säger att han är lite på gång...
Önskar dej en skön söndag💕🌷

Svar: Ja när det är tokmycket folk i butiken är det inte lika roligt ! Men idag mår jag fint... det var bara igår som det var lite svajigt.. just nu ligger MG här i stora vita fåtöljen med pläden om sig och snarkar som värsta skogshuggare ! Snyggingen tänker mer på dig nu... och något mer tillfälligt kan det bli.. du vet snart hur det blir.. kram :)
Esmaralda

36 Skorpan:

skriven

Ja vilken belöning ni fick o vilken helg ni hade! Rotmos är gott, men till frukost, tja...

Här har det ätits ordentligt i dagarna de två o kan ju inte påstå att det är världens mysigaste att resa med tonåringar... Har def upplevt bättre resor ;). Känner absolut för att åka ensam o då helst övernatta för att hinna med mera, men det är kanske att ta i, eller?! Nu komma igång här hemma, vardagen kommer alltid ;).
Kram Skorpan

Svar: Nejdå, det är inte alls att ta i.. kram:)
Esmaralda

37 Kiara:

skriven

Hejsan Es!
Ja trivs på min praktikplats, men gruppen vi har är så jobbig. Två gånger har en av ordinarie gråtit för att hon inte orkar med mer. Andra gången åkte hon t.o.m hem tidigare och ville inte ens prata om det trots att jag försökte vara där för henne. Hon kom inte ens till jobbet dagen efter. Själv får jag ta mer ansvar än jag borde göra. Kommer hon gå in i väggen? Ser du mig där tiden ut eller kommer ja få sluta tidigare? Mycket tacksam för svar! Kram Kiara 💗

Svar: Risken är stor att hon inte fixar det och slutar.. om du måste så fixar du det tiden ut och det gör dig stark.. kram :)
Esmaralda

38 Undris:

skriven

Så roligt ni haft det på ullared längtar redan tillbaks själv:)

Ser du om hösten kommer med något speciellt kul?
kram

39 Tisa:

skriven

Borde jag berätta för arbetsträningshandledaren och boendestöd om vad somm hände förra söndagen eller är det bara onödigt och uppfattas som uppmärksamhetssöksnde? Jag vet att jag inte vågar berätta för några anhöriga eller vänner i alla fall.

Svar: Jag tycker du ska berätta för den som du litar på.. och fråga den personen om råd ifall du ska berätta vidare.. kram :)
Esmaralda

40 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Hände en situation på jobbet.
Jag och en arbetskollega ”E” jobbade.
Ett litet misstag hade skett och det var mitt ansvar.
Jag ser hur min kollega E springer ner mot våran chef men jag får ingen förklaring varför.
När hon kommer tillbaka så frågar jag om det var något speciellt som hade hänt.
Hon berättar då att hon hade pratat med den kunden som var jätte irriterad och så springer hon ner och ”skvallrar” till chefen.
Då blev jag besviken och berättade att varför tar du inte det med mig? Än att det första man gör är att springa och skvallra inför chefen och jag får inget veta? Jag sa att hade det varit tvärtom så hade jag tagit det med dig direkt. Det var nämligen så att en annan gång var det hon som skötte buden och det hade skett ett litet misstag och då sa hon nämligen åt mig, shsss vi säger inget till ”chefen” för hon blir bar så hichig då. Självklart gjorde jag inte det. Men själv springer hon ner och skvallrar det första hon gör bakom mig rugg där jag inget får veta om att något gått snett. Jag får inte chansen att förklara eller rätta till det hela själv.
Snälla Esmaralda kan du se varför hon gjorde såhär? Var kunden så irriterad som hon sa?
Ville hon bara ”skvallra” på mig?Kram

41 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du möjligtvis om han har känslor för henne och om han bestämt sig för att vara med henne?
Finns jag med i hans tankar?
Kram

42 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Det känns otroligt svårt att träffa kärleken.
Var ute i går men känns liksom trögt bara.
Ser du om mötet kommer ske i närheten där jag bor? Eller blir själva mötet en bit bort från där jag bor?
Har jag chans att träffa den rätta genom att återuppta nätdejting?
Kram

43 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Medicinen jag äter, läste om en tjej som fått hjärt svikt utav det.. otroligt läskigt.
Ser du någon varning för mig eller så att jag kan få något mer allvarlig permanent biverkning?
Kram

Svar: Jag ser inga varningar, nej.. kram :)
Esmaralda

44 H:

skriven

Det är spännande vad en liten handling kan leda till! Det är så härligt att läsa din blogg för jag bor i Stockholm, men har släkt i Skåne och Halland, och hus på Hallandsåsen. Lite avis på min mamma och hennes sambo som är i södra Sverige just nu, eftersom jag saknar det också.

Och tja, jag har en fråga också. Känner mig lite fånig som frågar, ska jag medge. Men vad heter min skyddsängel? Och om jag får vara så oförskämd att fråga två frågor, finns min morfar med mig och är det något han vill säga i så fall?

Jag hoppas du får en bra dag Es!
Kram

Svar: Vad härligt.. du har en liten bit av varje runtom i vårt land :) Din morfar är med dig och i stor kärlek.. vad det gäller skyddsängel så ser jag bara sådant i personliga seanser där jag går mer på djupet... kram :)
Esmaralda

45 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Det känns otroligt svårt att träffa kärleken.
Var ute i går men känns liksom trögt bara.
Ser du om mötet kommer ske i närheten där jag bor? Eller blir själva mötet en bit bort från där jag bor?
Kan det ske på krogen eller något ”lugnare” ställe?
Kram

46 Louise:

skriven

I fredags var vi hos de sociala och fick i princip matkuponger eller rättare sagt papper med pengar på medan de ska besluta om vårt socialbidrag så imorgon ska vi förmodligen storhandla samt fixa papper till de sociala. Vi kommer förmodligen slippa klydda med det där sparandekontot igen då de redan räknat av det en gång. Får se vad vår socialsekreterare säger. Men jag hoppas hon inte klyddar med det.Men då hade vi heller inte fått några matpengar.
I torsdags fick jag svar från Vikariebanken i Trelleborg och ska dit den 19 oktober så förhoppningsvis blir det bara Vikarieproffsen i Lund till mitten början av november och sen blir det Trelleborgs vikariebank.
Blev så irriterad för jag var uppe på vikarieproffsens kontor i mitten av september och lämnade mitt polisregister. Får ett sms nu i veckan att det saknas. Men suck liksom. jag frågar hon jag smsar med som jag kan scanna in det och skicka till henne vilket jag gjorde så nu blir jag förhoppningsvis bokad.
Måste även börja sälja av saker som min gitarr som bara står och samlar damm, dotterns dockvagn med eventuellt en skrållandocka till.
Jag har även sökt jobb på en montessoriförskola i Limhamn och hoppas jag får det.

Kommer jag bli anställd i Trelleborgs vikariebank och blir det smärtfritt att få ekonomiskt stöd denna gången?

Ha nu en fin söndag. Vi ska till svärisarna sen och äta middag och fira min man som fyller 42 idag. Och jag har inte råd med present.
Tacksam för svar. Kram

47 Kulla:

skriven

Gud så härligt ni har haft det👍. Men rotmos till frukost🙄..
Jag älskar dillkött😋.. och det har jag fört över till de mina.
Undrar om något speciellt kommer att hända snart?!? Något som får 💕att slå extra slag. Kram

Svar: Dillkött är ju också jättegott !! Ja snart lär du möta någon som får dig att reagera... kram
Esmaralda

48 B:

skriven

God morgon 😊 ser det ut som jag kan få ihop tillräckligt för att åka tillbaka till Nash snart? 🇺🇲🤠 Kram

49 Tingeling:

skriven

Åh vad jag längtar tillbaka till ullared!! Var ju där nyss men spelar ingen roll 😁 längtar nog till hela västkusten. Just nu känner jag bara för å dra!

Jag ändrar mina ansökningar hela tiden till högskolan. Lägga förskollärare högst upp eller inte, kurser eller inte. Söka till nästa höst istället. Verkligen ett i-landsproblem. Varför är det så svårt!

Kursen jag läser nu går i alla fall bättre nu än i början då jag var sjuk och hade ingen energi. Dock vet jag inte om jag ska fortsätta på nästa som börjar i november och slutar i januari. Orkar inte med mig själv hur velig jag är!

Jag drömde i natt en verklig dröm att min mamma satt i rullstol på ett hem och hade tappat allt och kunde knappt äta själv. Och jag grät och grät i drömmen. Min mamma har det väl inte så på andra sidan....? Kanske hon ville visa nåt annat med det?

Trevlig söndag!

Kram!

50 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, märktes det något av Håkans och mitt flörtiga avslut och pussar? Smög iväg som tonåringar. Förbjuden frukt kan man inte låta bli ibland. Jag rodnar än idag 🙈
Kram

51 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Det känns otroligt svårt att träffa kärleken.
Var ute i går men känns liksom trögt bara.
Ser du om mötet kommer ske i närheten där jag bor? Eller blir själva mötet en bit bort från där jag bor?

Kram

52 Jessica:

skriven

Hej Es, hur stor är chansen att det håller mellan mig och han? Kommer han göra slut med mig?

Och ser du om det går runt rykten om mig? Eller om några snackar skit om mig?

Kram

53 Cattis:

skriven

Vilken fantastisk helg ni har haft!

För egen del känns det som om det aldrig vill lätta. Jag försöker ändra saker såsom jag tror att jag vill ha det, men även om jag nu bytt jobb och även startat eget och hittar på saker så är det som att jag hela tiden får kämpa och saknar den energi som jag vet finns (även om det var länge sedan den var på topp). Ser det ut som om mitt liv kommer flyta på lite bättre och att jag kommer känna mig tillfreds inombords? Nu går jag runt på en inre stress utan att kunna direkt se vad det beror på.

Kramar
Cattis

54 Bolla:

skriven

Har han møtte en annen?😓 Eller er det andre ting som opptar han denne helgen? 🤔

Klem Bolla 😊

55 T:

skriven

Hej es! Träffade lite gamla vänner i helgen men känner mig klar. Är känslan rätt? Ska man släppa taget om det förgångna? Kändes som att vi inte är så lika längre. Tack!

56 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Verkar som om ni har haft de jättetrevligt du och din ryska syster. Antar att ni har handlat riktigt ordentligt på Ullared.

Jag skulle gärna vilja göra olika pedagogiska teman med mina barn trots att dom går på förskola. Är det dumt eller fel av mig? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Nej, det är ju bara roligt och positivt.. om du anpassar till deras nivå såklart och att det blir en grej ni gör med glädje.. kram :)
Esmaralda

57 EE:

skriven

Vad är det med min man? Han känner domning i vänster sida av kroppen och har haft huvudvärk snart 3-4 veckor. Hjärtat är oxå konstigt tycker han.

Kommer han bli frisk?
Innan jag stressat sönder mig?

Hoppas jag hinner träffa Robin innan han åker till Asien. Men det känns svårt att hitta tiden.

Svar: Han måste bli undersökt ordentligt... hälsan ska man vara rädd om... han stressar för mycket... kram
Esmaralda

58 Bubbel:

skriven

Kära Es, hur länge dröjer det tills jag får pussa på någon man? Finns det en chans att det blir han som fastnat i min skalle?

59 Linnean 🌸:

skriven

Vilken trevlig tripp ni har haft! 👍
Älskar rotmos...men med vin! 🤔
Blev inte magarna något...oroliga? ☺️
Har ett minna från sena tonåren när vi hade ätit rotmos och druckit danskt körsbärsvin. Inte nog med att vi blev på örat och fick för oss att gå balansgång över ån, det slutad med att jag hängde över räcket och spydde i samma å! 🙄 Ni måste ha magar av stål! Tror att jag åxå skulle föredra Ullared före sex just nu! Har haft en hel bukett karlar på kroken men är bara såå ointresserad av hela högen. Har bara fokus på kunna gå vettigt och få mer ork. Känns det som tisdagen m medicinsk massage är ett bra steg? Är livrädd att det blir värre! Men måste ju försöka. Det gör skiitont m den massagen! Hii! Ha det så skönt denna vackra söndag! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Rotmos är gott och vin är gott... och det tyckte magarna också !! Ditt misstag var körsbärvinet... ve och fasa... hade du bottnat med en bra Amarone så hade det säkert inte varit några problem ! Tisdagen känns bra... kram :)
Esmaralda

60 Trulsa:

skriven

Dröjer kärleken flera år till eller sker något snart? Önskar att jag hade något att gå på... Finns det inget att säga om honom som gör att man kan förstå att det e han? Önskar att han fanns nu iaf :(

61 lilla m:

skriven

Hej! Gillar han hur jag klär mig? Märker hur han brukar kolla in mig. Kram

Svar: Han gillar hur du klär s dig och hur du ser ut.. kram :)
Esmaralda

62 Boudica:

skriven

Drängarna! Ett av mina favoritband när jag var liten!
Däremot är ullared nog inget för mig. Föredrar att sitta hemma i min lilla vrå å klicka hem saker ;) Att spendera en dag med shoppande, det måste varit åratal sen sist!

Härligt ser jag att ni haft det ändå! Möjligen inte lika härligt dagen efter ;) Önskar att jag spontant kunde hitta på något med vänner för en dag. (Spontant, för jag är riktigt usel på att planera!) ;)Och mina vänner saknas mig. De försvann med man och barn. Och jag den eviga singeln. Som typ alla gillar förutom den hon själv är intresserad av! XD

Att äta rester till frukost är rätt vanligt inom Paleo-världen har jag märkt. Men själv så är jag dålig på frukost, har svårt att äta på morgonen, vaknar också så tidigt på vardagarna. Mern jag har insett jag borde lära mig äta lite frukost.

Min vecka har varit rejäl, inte bra. Men inte super dålig heller. Bara rejäl!
Började med "vinst" att jag bjöd över 2 arbetskollegor, för att sen chockas av insikter. Och sen krascha av information om D, som jag börjar misstro. Någon enstaka dag efter kraschen reste jag mig. Lät allt rinna av och var glad som om inget hänt.
För att sluta med nätter med dålig sömn, vaknar ofta, så trött på fredagen att jag somnade på dan och sov igenom hela dagen och natten. Men lördan fortsatt trött. Även nu.

Vad jag undrar nu är, har D fått berättat för sig eller listat ut själv att jag tycker om honom?
För senaste dagarna verkar som vi varit närmre än förr, hamnat i lite "flirtigare" moment mer på hans intiativ.

KRAM!

Svar: Paleo sysslar min ena dotter med... inte jag ! Bra att du har rätt fokus...och somligt måste man skaka av dig.. eftersom det på sikt inte betyder något och det är inte värt besväret och mödan att grotta ner sig i. Kram :)
Esmaralda

63 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du möjlige. Om han har känslor för henne? Har han bestämt sig för henne?
Kram

Svar: Ja jag tror det finns känslor men kan inte se hurpass seriösa.. kram
Esmaralda

64 Varför?:

skriven

Varför är han så taskig mot mig på sistone? Han verkar inte inse att han är det heller. Det mesta är mitt fel, eller så säger jag något på fel sätt, han kallar mig för självisk, oduglig på "skoj". Jag vet att jag inte är det, jag vet att jag är en bra person.

Svar: Javisst är du en bra person.. du ska inte vara med människor som undervärderar dig.. och kränker dig.. kram
Esmaralda

65 Elisa:

skriven

Hej!
Känns så jobbigt att vara blyg med dem.. vad tycker de om mig? Samt skulle det anses märkligt om jag inte skulle komma idag?
Kram

66 Vitlilja:

skriven

Är hon attraherad av mig?

67 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Det var roligt att höra 😊

Kram 🤗

68 Flytt:

skriven

Hej Es

Ser du mig flytta till en ny stad eller annat land?
kram

Svar: Ja, du kommer göra båda delar... fast det går rätt lång tid emellan.. kram
Esmaralda

69 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Dejtade denna man ”A” idag.
Han fick även en snabbis träffa sonen vid överlämning i lekparken en stund. Kanske lite snabbt att döma på denna lilla tid. Men fick bara en tveksam känsla om detta skulle kunna gå bra? Vill fortsätta ha den ”stämmming” jag har med sonen eller hur jag ska säga. Det tankesättet. ”A” är ganska mycket så att han driver lite med folk och liksom jävlas lite på skoj så. Men jag tycker inte alltid det passar in på till ett barn. Är rädd att det ska ge en otrygg känsla. Lite över drivet kanske. Vad ser du? Skulle det kunna bli något mellan mig och ”A” ? Och skulle vi kunna få det bra?

Känns det som om det dröjer länge annars innan jag möter den man som jag söker? Kanske flera år? Ser du det? Innan jag får en relation?
Kram

70 Vitlilja:

skriven

Funkar Harri fortfarande nu när han är trasig?

Svar: Ja om du har alla bitarna. Lägg dem i en påse.. så de är samlade och nära varann och han funkar fortfarande. Lite sämre är han nu men ändå fungerande.. kram
Esmaralda

71 Boudica:

skriven

Tack Es, för uppmuntran!

Glömde säga att rotmos kan vara gott, men inte om det är som skolans. Som mest sannolikt var pulver!
Och trevligt med hunden som gav er massa belöning ;) Träffar ständigt på katter som kollar intresserat på mig. men inte fått belöning för nåt! hehe
Alltid så mycket jag vill skriva när jag läser bloggen, men när jag väl skriver så glömmer jag bort typ hälften ;) Och mitt seans-brev det författas sakta men säkert. Få se om jag orkar färdigt idag XD
Men kan du snälla säga mig. Vart kommer denna förbannade trötthet ifrån? Gäsp!
Ska blanda ihop lite kokos-chai här. Testade ett recept och det blev faktiskt gott ;)

KRAM!

Svar: Tröttheten ser mest ut att vara mental... gör sådant som du inte brukar göra för att få fart på livsandarna igen :) Kram
Esmaralda

72 Bubbel:

skriven

Kära Es, hur länge dröjer det tills jag får pussa på någon man? Finns det en chans att det blir han som jag tänker på?

73 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns inte så bra just nu mellan mig och ”han”.
Ser du om han har känslor för mig?
Finns det möjlighet att det ordnar upp sig mellan oss och att vi blir ett par?
Kram

Svar: Känslor finns men de är så självklara längre... räkna inte med att det blir ni framöver.. kram
Esmaralda

74 Bruden:

skriven

Hej Es

kommer jag gifta mig i Sverige eler utomlands?
kram

75 Tildis :

skriven

Kul att höra att ni hade en så trevlig vistelse! Och vad gulligt av hundägaren att ge er en gåva som tack. Riktigt fint gjort!

En fråga Es, kommer min man gå vidare i rekryteringen? Kram

76 Makaon:

skriven

Tack snälla du för svar, känner mig lite lättare även om jag vet att det många gånger kommer att vara jobbigt än. Men ditt svar lugnar mig. Tack!

77 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Förlåt om jag tjatar om detta, vill bara ha någon sorts hopp när det bara känns så segt just nu. Kommer ingen vart riktigt.
Ser du om jag kommer att möta en passande partner i staden jag bor i att själva mötet sker här? Eller kommer själva mötet ske på annan ort?
Känns det som att rätt partner är nära i tiden i år eller nästa år?
Kram

78 F.u:

skriven

Ser du mig bli mamma igen kram

79 LJ:

skriven

Hej,

Han verkar reagera på samma sätt som jag gör när vi möts. Har inte klurat ut vad det beror på bara...eller har jag fel?

80 Therese:

skriven

Hej. Är mannen jag börjat dajta den jag kommer leva med? Min känsla säger att han kommer finnas kvar i mitt liv ,vågar inte riktigt lite på min egna känsla

81 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om det kommer bli någon förändring jobbmässigt efter att jag sa till i fredags? Blir det till det bättre eller bör jag se mig om efter annat jobb?

Kram och kärlek.

Svar: Det kan bli lite bättre inte inte fullt ut och du kommer söka dig vidare.. kram :)
Esmaralda

82 <3:

skriven

Hej kära Es såg andra Håkans och mitt flörtade igår ?
Kan inte låta bli att tycka han är charmig och förförande. Vill inget mer än som igår och det vill nog inte han med. Skickade iväg ett sms till L med att han är en idiot inte det bästa men han har inte visat sig från någon bra sida. Barnsligt av mig att skriva dumt.

Kram

83 My:

skriven

Hej Esmaralda.
Det känns som om han lämnat mig känslomässigt. Kommer han tillbaka känslomässigt?
Kram

84 Evelyn:

skriven

Hej Es

Hur ser min själsfrände ut?
kram

85 Zuzeee:

skriven

Hej

Kommer jag o dottern resa i slutet av denna månaden?

Kram

86 Zuzeee:

skriven

Hej

Kommer jag o dottern resa i slutet av denna månaden?

Kram

87 Mia:

skriven

Vilken härlig resa du och din ryska syster haft! :)

Kan du se hur mitt yrkesliv kommer att se ut efter vårdledigheten?

88 Daniel:

skriven

Är Louise 38 år en bra match för mig?

Eller är hon inte min efterlängtade soul mate?

Svar: Tveksamt - men visst ska du göra ett försök och känna in.. kram
Esmaralda

89 Anonym:

skriven

Hej bästa du
Jag undrar om du framåt kan se om min minsta son kommer bo mer hos mej eller hos sin Pappa framöver? Eller om han kommer må bättre i det så som vi har det idag? Jag och pappan har gjort lite förändringar och hoppas dom kommer få han att må bättre. Undrar en Mamma som vill sitt barn det bästa...Hoppas på svar...kramar till dej Es och stort tack för tidigare hjälp du gett mej.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: