Och mitt i livet kommer döden.....

I yngre dar när jag var ute och reste och for… så  behövde man ju pengar emellanåt och då spådde jag folk.

 Jag minns särskilt en gång när jag slog mig ner i en hamn och skrev  på en bit kartong med tjock tuschpenna  ” FORTUNETELLING”  och det var väldigt segt med kunderna. 

Jag hade inte världens bästa tålamod på den tiden… inte så att det är på topp nu heller men då var det etter värre.

 

Det kom en dam promenerande och  jag fick för mig att hjälpa affärerna på traven och jag tjoade åt henne att hördudu..  tittar du inte neråt så kommer du snubbla inom  två minuter.

Hon snörper på munnen.. tittar inte neråt.. och snubblar.

Nästan direkt.

Var det jag som fick henne att snubbla.. eller kände jag att hon skulle snubbla ? Det är frågan !

Därmed hade jag fått min första kund.

Nu bar det sig inte bättre än att hon arbetade på ett  kryssningsfartyg som nyss lagt till.  Hon spred ryktet och rätt som det var hade jag  en rejäl kö av folk som ville veta.

De flesta hade bara en eller två frågor så det blev  lite som på löpande band. 

 

  Efter några timmar kändes det som om jag betat av hela kryssningen… och pengahögen växte rejält.  Jag lät folk betala vad de ville och somliga var riktigt  generösa

Turen kom till en man som  undrade  över kvinnan han nyss träffat

Men jag såg snabbt att han hade allvarligare problem än så.  Det växte en allvarlig sjukdom i honom och jag har alltid varit dåligt att ta tag i slikt. Jag ville vara ärlig och berätta men jag ville inte heller skrämma.

Jag bad honom att gå till läkare och göra en grundlig hälsokontroll och särskilt när det gällde de inre organen.

Tecknen  var starka kring honom – det skulle inte bli nån utveckling av kärleken  utan  han  skulle bli allt sjukare och ganska snart gå över till andra sidan. 

Det berättade jag inte.

Jag fann det onödigt att förstöra den fina kryssningen för honom. 

När han går till läkare får han ju veta i alla fall.   Så resonerade jag. 

  Sen kunde jag inte släppa det hela. 

Han fanns på näthinnan i flera dagar framöver och jag sa åt mig  själv att nejdu, Esmaralda, du ska ge fasen i att spå. Det äter bara upp dig. Med hull och hår.

Nå, jag slutade inte spå men blev med åren bättre på att förhålla mig till allvarliga sjukdomar och döden.

Istället för att skjuta bort.. gick jag in i  det här med döden och tappade min egen dödsrädsla och därmed kunde jag hantera också andra människors död på ett bättre sätt.

Det är ju ändå så att vi alla ska dö.

 

 

 

 

  Inga undantag ges från denna regel.

Och döden är inte minsta märkvärdig – den är ljus och fin och vi försvinner inte utan reser bara till en annan dimension, kan man säga.

Sen måste man vara försiktig med vad man säger till folk och hur man säger det – och det tycker jag  också att jag blivit bättre på allt eftersom.

Och jag spår inte kring allvarlig sjukdom och när folk ska dö  - det känns helt enkelt inte etiskt.

 

Kram & kärlek

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag undrar om jag kommer få husdjur något gång i framtiden så hoppas det var en katt...

Ha det bra

Svar: Ja en fin katt kommer du att ha en dag men det dröjer.. kram :)
Esmaralda

2 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Du vet minsann hur du ska locka kunderna till dej hihi, synd om mannen bara och svårt måste det vara när man ser så tydliga sjukdomstecken. Förstår att du inte vill sia om sånt.
Här tror jag minsann energierna hjälper mej på traven, vad händer egentligen. Igår blev det t om lätt beröring...kommer det fortsätta? Han verkar gilla det och vad rör sej i tankarna hos honom?
Önskar dej en fin dag💕

Svar: Han gillar dej och det kan bli mer.. just nu är det fiftyfifty för och emot.. kram :)
Esmaralda

3 Jenny :

skriven

Hejsan!
Hoppas att han gick till doktorn och fick hjälp!
Min fråga går det bra för min son ? Behöver jag oroa mig?
Kram

Svar: Mannen gick till doktorn men levde inte så länge. Det går lite fram och tillbaka för sonen.. men planar ut och blir mer positivt än negativt.. och sedan väldigt positivt... det tar sig hela tiden...kram :)
Esmaralda

4 En tjej:

skriven

Hej, kommer jag och J.H ha något intimt igen?

5 Skorpan:

skriven

Ja ingen kommer undan döden, så sant så. Kan nog säga att jag förut varit rädd för döden, men är inte det mera, o det tror jag mycket beror på att jag följt dig här på bloggen flera år Es o då fått en helt ny syn på döden än jag hade tidigare. Tack för det :).

Du har alltid varit påhittig när det gäller att skrapa ihop pengar, håller det i sig ännu? Undrar hur det gick för mannen, gick han månne till doktorn? Jag tycker det är bra att du inte sisr om sjukdomar o död, tids nog får vi alla nåt... Tills dess ska vi väl leva?! Ja om vi lever ;), mera zombie här känns det som. Jobbet stressar då det finns sånt som jag inte behärskar, nå det är ju stt ta skrden i vacker hand o be om hjälp igen... Suck, varför ska jag vara så trög när det gäller det tekniska? Jag hoppas jag sen får leva med en som är bra gällande den biten, byggare Bob får han också vara ;).

Ja gäller att börja på om jag ska bli färdig i tid idag..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, i perioder i livet har jag knappt några pengar haft.. och då har jag försökt se vad jag kan.. vad jag är bra på och använt mig av detta. Sen skaffade jag mig utbildning till terapeut under ett antal år och den ekonomiska situationen blev stabilare.. tack o lov. Ja, mannen gick till doktorn men levde inte så länge. Du är inte ensam om att vara tekniskt trög... ingen kan vara värre än jag på det området, känns det som.... kram :)
Esmaralda

6 Den skrämmande döden:

skriven

Ja jösses..

Ett etiska dilemma på hög nivå för er i det synska gänget..

Just olyckor, sjukdomar och död.. Som inte går att förhindra.. Måste vara ohyggligt tufft.. Vetskapen om att döden egentligen bara handlar om att ”komma hem” måste göra det lite lättare..

Önskar den ingivelsen fanns hos mig också..

Nej nu får jag kompensera med något positivt.. Något kul på ingång för min del? Skulle sitta fint om du såg något.. Kram! 😊

7 *:

skriven

Godmorgon.

ser du om min sambo kommer tillbaka till livet och finner glädje och fred med både mig och sig själv.
Nu är det fel på det mesta emellanåt, och det märks att han inte är glad.
Det gör mig ledsen, och det smittar av sig på mig.

Humöret är så svängigt.. och han säger inte vad det är.

Vill bara att han ska vara glad och lycklig. Med allt i livet och mig.

Hittar han tillbaka ? Hur kan jag hjälpa honom ?

Kram *

8 Rebecca:

skriven

Jag har press ifrån alla håll just nu, både hemma och på jobbet, inte minst från mig själv. Känns ganska psykiskt påfrestande. Ser det ut som att det lösa sig och blir bra på jobbet och i relationerna igen? Försöker tänka positivt (tror på attraktionslagen nämligen), men just nu är det lite svårt.

Svar: Tänk positivt och ha en bra planering och saker och ting planas ut och blir bra... det kommer helt klart att lätta.. kram :)
Esmaralda

9 sus:

skriven

hej
så bra....
vi ska ju alla dit....
anledning finns ju att vi inte ska veta.....
hur går det för sonen.....
love sus

10 <3:

skriven

Hej kära Es men så precis att du skrev om kryssning idag.
Dags att snart kasta loss för resan once in a lifetime. Är det ngt speciellt jag ska akta mig för ?
Finns min kärlek på kryssningsfartyget. Känner att det måste ju vara dags nu.

Kram

Svar: Det här kommer bli bra... jag ser inte om the one finns ombord men en flirt kan det mycket väl blir.. kram :)
Esmaralda

11 Susan:

skriven

Ja vi kommer ju inte levande härifrån men jag vill gärna va me länge ❤️

Kram

Svar: Och det kommer du att vara minsann... kram :)
Esmaralda

12 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Många är, upplever jag, lite oroliga för förändring, för de vet inte vad som väntar på andra sidan. Lite så är det kanske med döden. Jag kan känna så. Jag är inte direkt rädd, men lite småstressad kan jag bli av att inte veta vad som kommer sen. Däremot är jag livrädd för att dö ifrån min familj, men med tanke på ditt svar igår, så vet jag att det inte är dags än. Jag har annat att göra först :)
Min son har börjat klaga på magvärk när han ska till skolan. Kan du se om jag behöver stötta honom på något vis?
Stor kram, ha en fin dag!

13 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ett är säkert och den vägen ska vi alla vandra och inget kan man ta med sig..

Inte var inspektören på bra humör inte ...vet inte vart sunt förnuft har tagit vägen ,finns där bara värsta paragrafyttarna som växer av sin makt...Inspektören tyckte jag skulle rada upp de gamla (men hela) barnpulkorna ! Inte fick de ligga över planken för att skydda dessa mot regn inte..och så skulle sonens(ordningssamma) hylla gömmas bakom pressenning. Den ruttnande veden som jag jobbat med och kört bort...den kunde minsann ligga kvar men mina hästplaststolpar liggandes i en hög var ett otyg för ögat Han ryste vid ordet plast...jaja bara att kavla upp ärmana.. Han var inte helt omöjlig ändå behöver inte riva allt på baksidan , ville se foton på städad baksida och därefter ta beslut...

Ha en go Torsdag !

Kram Anki med städande flock

Svar: Vet du, att röja upp allt, slänga och göra av med... blir din egen vinst på sikt.. ju mer som försvinner.. desto bättre kommer det att kännas i själen... så kanske allt detta händer för ditt eget måendes skull... ibland tar det goda sig konstiga vägar.. kram :)
Esmaralda

14 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Åh vas tufft att få till sig något sådant, kan tänka mig att man vill ju så gärna hjälpa men sen måste man tänka sig för så det inte kommer ut fel.

Tänkte på det känns som om jag utvecklas en hel del om man tänker tillbaka. Man utvecklas av det tuffa tiderna och det är positivt.
Men nu känner jag att jag skulle önska kärlek i mitt liv.

Ser det ut som att jag bör ha mött mig en kärlek under nästa år? Eller ser det ut att kunna dröja längre än så?
Kram

15 EPM :

skriven

Godmorgon Es!

Precis så, det enda säkra med livet är döden. Jag tror att vi hade ett naturligare förhållande till döden förr, då vi levde med den i vardagen på ett annat sätt.
Tycker det är bra att du inte spår om det❤️, den kommer när den kommer.

Förundersökningen mot J lades ner pga klen bevisbörda. Men, jag anmälde- stor vinst för mig! Hoppas han och hans fru låter mig vara nu. Hennes mail gjorde väldigt ont, jag är förstående men man får inte bete sig hur illa som helst bara för att man är sårad. J:s karma slår väl till snart, utan min påverkan.
Var på dejt igår, trevligt men nog inte mer är så😊

Kommer det bli bättre i mitt liv nu, lättare? Hur ser hösten ut?

Kram och tack för allt stöd i min oro

Svar: Ja, bra att du anmälde och tog det hela vägen.. nu ska du släppa allt och inte ha någon kontakt med dem alls. Det kommer mycket bra i ditt liv... du börjar gå längs rätt väg.. kram :)
Esmaralda

16 Jossan :

skriven

God morgon.. torsdag och jag är inte pepp på något. Livet känns just nu helt i botten och jag vill inget...

Men bara att bita ihop och hoppas mitt hjärta läker snabbt..

Jag undrar lite... kommer J höra av sig igen eller var det bara hans lögner igen?

Kram

17 Eveline:

skriven

Hej Esmaralda, efter allt jag läst och allt så är jag fortfarande förvirrad. Vet att det är dåligt av mig att läsa hans saker men nu tänker jag inte göra det mer. Vill bara veta om jag nu kan lita på honom. Är han trogen mot mig? För jag bryr mig inte om någon annan än han. Är han trogen mot mig och älskar han mig?. Mvh Eveline

18 Lilla m:

skriven

Hej, han och jag är lite som två magneter, vi dras till varann... Han följer mig med blicken i smyg, vänder på huvudet för att kolla om jag kommer in i rummet, skrattar åt mina ibland dumma skämt, han verkar så medveten om min närvaro. Häromdagen snuddade vi varann med händerna, jag kände hans värme, som en elektrisk stöt, kände han något?

Är han medveten om sitt beteende? Varför gör han så?

19 Madelene:

skriven

Jag har blivit mer rädd för döden med åren. Ibland tänker jag på det varje dag och det tar så mycket energi ifrån mig för det gör att jag inte riktigt slappnar av.

Nu har det gått en längre tid och har A.P mer känslor för mig?

Kram

Svar: Jobba på att släpp tankarna... du kan ändå inte påverka.. det kan ingen...så finns frid i detta.... och njut av livet.... känslor finns, kan inte se hur starka dock.. kram
Esmaralda

20 Vv<3:

skriven

Godmorgon ☀

Es,tittar A på min instagram i smyg och har han nån känslor för mig?
Kram ❤

21 Michaela:

skriven

Igår berättade han att han är tillsammans med en tjej sen 6 månader tillbaka och att han är lyckligare än nånsin. Och att hon är lycklig. Att han hittat rätt. Känns otroligt bra. Att de passar in i varandras livspussel. Att de ger och tar. Han älskar henne. Och att han aldrig kommer att kontakta mig igen. Varför sitter han och berättar sånt för mig? Jag vill inte höra hur lycklig han är. Blev jätte ledsen när han lämnade mig och de såren är inte läkta ännu. Den kille som sårat mig mest av alla. Något är fel när skitstövlar finner lycka och kärlek. Kram

Svar: Exakt.. skitstövelsnack.. ha inget med honom att göra... lyssna inte... gå din egen vägen fullt ut.. kram :)
Esmaralda

22 AnDa:

skriven

Hej Esmeralda!
Skrämmer mig också döden...

Nu har det gått 10 dag sedan fick träffa Dig och Nettan och Du så varmt kramade om mig ❤
Jag kommer snart kontakta dig för att få en seans , få lite mer klarhet hur jag gå, kan gå bäst framåt i mitt liv...
Jag fick också min Stan och jag måste berätta att jag tar med mig honom på dagarna. Är det ok ? Det känns att han vill vara med mig och det känns för mig också så naturligt att han är med mig. Jag jobbar långa dagar och träffar många människor .. Är det fel att ha Stan med mig?

En annan fråga .. jag fick en fråga av en avdelningschef igår om ett annat jobb med inom samma företag... Ser du något Esmeralda att det skulle vara fördelaktigt för mig att byta ?Är det dags föronen mig aTT byta, gå vidare? ... även om då jag kommer begränsa mig till förorten? och vet inte heller om så småningom inte kommer dom att lägga när butiken där ?

Tack för allt igen ❤❤❤
Kram

Svar: Det var så himla kul att få träffa dig !! Tack för ditt besök. Och Stan har ingenting emot att följa med om dagarna.. bara han får sin plats i sängen om natten ! Ja det börjar bli tid för dig med förändring i arbetet... jag ser inte hur detta sker men är du intresserad ska du tacka ja.. och har du inget större intresse.. avvakta då istället.. kram :)
Esmaralda

23 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Jag är rädd för att mina nära och kära ska dö ifrån mig, har nog inte ännu kommit över min pappas död och kan bli helt panikslagen om jag tex inte får tag i min mamma på telefonen, då kommer rädslan krypande.

Min egen pappa dog så att han fick en hjärninfarkt och var oförmögen att prata o röra på sig. Det har fått mig att vilja störta hem till min mamma och kolla så allt är okej med henne om hon inte svarar i telefonen (om jag försökt ringa flera timmar utan framgång).

När det gäller mig själv så är jag inte den minsta rädd för att dö. Tvärtom kan jag ibland känna en slags längtan hem till Alltet, då vill jag bara stänga av dethär som kallas livet, pausa, och åka dit. Men det är ju så slutgiltigt. Ibland genom mina hardcore resor där jag utmanar mig till bristningsgränsen, testar om livet bär,om livet håller, kan jag känna mig så otroligt levande. När man utmanar ödet, så att säga. Balanserar på gränsen mellan att vara modig och dumdristig, nej idiotisk. Ibland är gränsen hårfin. Söker adrenalinkickar, känslan att vara helt och hållet levande. Den känslan är som starkast när man balanserar på gränsen till något farligt. Beroendeframkallande.

Nu drömmer jag om att bege mig ut i Saharaöknen, till Mauretanien av alla ställen, och har en stark känsla av att jag kommer att lyckas. Ser du fina Es några direkta faror? Har aldrig varit rädd då jag reser men Mauretanien kan vara farligt, risken för kidnappning är stor. Likaså är al Quaeda stark där.

Men jag bara MÅSTE iväg, tror att en del av min livsuppgift är att besöka sådana ”svåra” ställen, fast jag ännu inte vet varför. Kommer jag att råka illa ut och straffas för att jag väljer att göra sådant?

Kram

Svar: Är man bara sig själv då är så gott som allt okey och man kan leva sina kickar.. men du är inte bara dig själv... du har din fina lilla tjej också att tänka på och du är ju den viktigaste för henne. Det kan bli obehagliga situationer i Mauretanien.. det får du vara beredd på.. jag tror dock inte värre än att du reder ut det.. men valet dit känns inte helt okey.. kram :)
Esmaralda

24 Pia1:

skriven

Jag är kvar på Akademiska, blev så dålig av provtagningen så min doktor lät mig stanna för vila och observation. Skulle det vara bra för nu då? 😥 Blir mer och mer frustrerad att budskapet inte RIKTIGT når fram även om han är både kompetent, hjälpsam och väldigt omtänksam. Själv har jag gjort allt jag kan, ligger bara och väntar på... Jag vet inte.

Svar: Ja du har gjort vad du kunnat nu....jag håller tummarna.. kram :)
Esmaralda

25 Partytokan:

skriven

Hello. Nu börjar nedräkningen inför helgen 🎈 En Titanic-utställning är på plats i min stan som såklart ska ses! Jag har alltid varit intresserad av den tragedin och känt mig berörd, enda sedan jag var liten. Minns att jag lånade böcker på skolbibblan om detta på mellanstadiet :)

Hur ser det ut i det närmaste för lilla mig? Får du till dig något positivt mitt i allt? Kramar.


Svar: Du hade något med Titanic att göra när hon förliste.. jag ser inte exakt vad och för detta krävs en ordentlig seans...... du får en fin helg och annat kul kommer också.. lite då och då.. kram :)
Esmaralda

26 Lotta:

skriven

Jag tycker det är bra att du inte spår kring sjukdom och död. Ingen vill nog veta sånt egentligen.

På tal om död så är det helt dödfött på jobbfronten för mig. Ser du om jag börjar på nytt jobb snart nu. Hoppade så och trodde på ett företag som jag varit på, men dom hör inte av sig :(.

Ha en härlig dag
Kram L

Svar: Många tror de kan hantera sådan vetskap men när det kommer till kritan så kan de flesta det inte. Nytt jobb kommer för dig.. sök allt av intresse.. kram :)
Esmaralda

27 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer F hon inte väl ställa fråga till mig om gamla tider då ska jag var ärliga som jag för henne? Hon vet inte om att det finns vissa saker som är orsaken till... annars skulle hon förstår?

Ha det bra

28 GSH:

skriven

Hej Es, ser du om jag kommer få ett jobb nu till våren?


Kram

29 Mirre:

skriven

Hej Es,
Ser du något roligt eller spännande för mig framöver? Något budskap?

Kram ☀

30 Michaela:

skriven

Måste bara återkoppla så att jag förstår! Mena du att han inte är ärlig ang den nya tjejen utan det bara är skitsnack?? Sorry att jag är trög😄 Kram igen!

Svar: Jag bara menar att du helt ska strunta i dem båda två.... ha inget med någon av dem att göra... han verkar spela lite spel.. men jag ser inga detaljer.. kram
Esmaralda

31 *:

skriven

Hej

Det gnager och gnager i mitt huvud hela tiden.
Är så orolig att han ska lämna mig. Ibland är jag världens bästa och ibland så vet jag att han är otroligt missnöjd med allting. Och säger att det inte är någon ide att vi är ihop...

Hur känner han och hur blir det ?

Kram *

32 lilla m:

skriven

Hej, han och jag är lite som två magneter, vi dras till varann... Han följer mig med blicken i smyg, vänder på huvudet för att kolla om jag kommer in i rummet, skrattar åt mina ibland dumma skämt, han verkar så medveten om min närvaro. Häromdagen snuddade vi varann med händerna, jag kände hans värme, som en elektrisk stöt, kände han något?

Är han medveten om sitt beteende? Varför gör han så?

33 Anki:

skriven

Hej igen <3

Men visst är det så att det är för mitt måendes skull !!
Har varit på P med hundarna och röjt i 1 dryg timme nu och det är som vindarna vill hjälpa till och plockandet går som en dans i solens glans!
Nu lite lunch sen på´t igen :-)

Vinande städande Kramar Anki med
en munter flock !

Svar: Härligt, jag blir så glad för din skull.. du förstår precis det universum talar om för dig och detta ger så god energi .. kramar :)
Esmaralda

34 Rosa:

skriven

Hej Esmaralda.
Har inte hört från honom på några dagar. Känner att jag saknar och tänker på honom ibland.
Ser du om han känner något liknande för mig? Saknar mig på det sättet?
Kram

35 Skorpan:

skriven

Tur att jag inte är ensam då med att vara trög ;).

Lite nervös inför kommande event, har jag rätta namn på alla listor o kommer allt att gå vägen så folk är nöjda med kurs o teater, vad tror du Es? Mycket av mitt mående hänger på det, låter kanske lite lustigt, men så är det..
Kram Skorpan

36 Skorpan:

skriven

Tur att jag inte är ensam då med att vara trög ;).

Lite nervös inför kommande event, har jag rätta namn på alla listor o kommer allt att gå vägen så folk är nöjda med kurs o teater, vad tror du Es? Mycket av mitt mående hänger på det, låter kanske lite lustigt, men så är det..
Kram Skorpan

37 Choklad:

skriven

Jag håller med det, det är bättre att utelämna sådan information.
Jag har blivit spådd nyligen och jag ångrar att jag inte gick till dig igen, du väljer dina ord väl.
Det var det personliga mötet som lockade och att andra vänner vart hos henne. Hur som helst sa hon att jag skulle delta i en begravnings ceremoni och att ett arv kommer till mig. Då var det inte svårt att gissa att de gällde mina föräldrar har ingen annan att få arv från. Jag frågade vem det gäller då svarade hon att hon inte kunde säga. Har du några lugnande ord? Denna information har gjort mig sjuk.

Svar: Ja herregud... det kan vara okey att spå sånt men man måste ha insikt i hur just den personen man han framför sig tar detta... jag ser inte att dina föräldrar är döende och jag ser inget arv på väg.... men hon menade kanske på sikt.. ingen lever ju för alltid och en dag i framtiden blir det ju begravning och arv.... men detta är inget som sker nu och ingenting du alls ska oroa dig över.. kram :)
Esmaralda

38 Jennifer:

skriven

Fina Es, tack för ditt svar! Jag förstår precis vad du menar. Dock gör jag ju grundlig research innan jag åker iväg på en sådan resa, det är inte så att jag kastar mig hejdlöst iväg även om det kanske låter så.

Inser att Mauretanien inte är det tryggaste landet att åka till, men det är något som drar mig dit och jag behöver göra en resa där jag utmanar mig själv.

Och jag kompromissar med allt redan nu känns det som- jag lever ett liv jag inte vill leva, jag jobbar på en arbetsplats jag inte vill jobba på, jag bor i en stad jag inte vill bo i, jag bor i ett land jag inte vill bo i. För att omständigheterna sätter stopp och begränsar mig.

Ibland känns det som om jag vänder ut och in på mig för att passa in, och ändå lyckas det inte. Att resa är det enda jag har kvar som är mitt, som jag kan styra som jag vill. Och det tänker jag inte ge upp för då går jag under på riktigt. Fast det är jäkligt egoistiskt av mig. Men jag bara måste.

39 Agnes:

skriven

Som sagt...vad är egentligen poängen med att slita o släpa o inbilla sig att man kan bygga ngt med att vara positiv in i absurdum...

Det enda som händer är ju att det är jävligt uttröttande att leta minsta lilla korn av ngt som kan antydas att det går framåt.

Att kvittra som en skitnödig undulat o le som värsta byfånen enkom för att åtminstone kunna uppfattas som lyckad o smidig...

Så jävla less på folk.

Kram!

Svar: Men även om tycker livet är en förbaskad strid.. så ska det ju levas.. och då kan man lika gott göra det man VILL... bara för sin egen skull... kram :)
Esmaralda

40 Ht:

skriven

Hej!
Min dröm är att gå en fransutbildning och därefter plugga till nagelterapet, sen öppna egen salong..kommer jag att lyckas? Har viljat detta så länge..
Kram!

41 Mikael:

skriven

Man kan ha dåligt tålamod med döden med :)

En kvinna spådde att jag skulle få en sjukdom och om jag inte opererade så skulle kroppen försvinna bara sådär! och hon viftade med handen, om hon nu trodde jag skulle bli rädd, jag tittade på handen och såg en gratis chans, här skulle det inte opereras, om det var så enkelt som en snabb swish med handen :)

Kram
Mikael

42 Analiss:

skriven

Hoppas han fick hjälp hos doktorn.

Ser du vad min livskamrat jobbar med och vem han är?
kram

43 Susanne Amalia :

skriven

God Mitt på dagen..
Talismanen är magisk..

I går meditera jag och hade talismanen i min hand och min häst (en pinto) kom och hon har inte varit där på länge så kom mannen i mitt liv och sa att du ska följa din önskan och verkställa din idé 💡.. Mannen i mitt liv kommer från England.. Och levde på 1600taket.. Det är på grund av honom jag inte hittar en annan man.. Så kär.. Och har varit ända sedan han besökte mig första gången det finns ingen annan..
Nästa liv måste vi vara på jorden samtidigt..
Vilken energibost jag har fått.. 💕

Döden är jag inte rädd för.. Jag är mer rädd för de av kött och blod som lever runt mig...
Vissa är farliga..

Men de kommer inte vara här så länge.. Jag ber till änglarna och universum att de ska få kärlek i deras hjärtan.. 💕 i deras celler och få en glädje full tillvaro.. 💕

Vill önska alla på bloggen en underbar torsdag med kärlek och glädje..
EllaBella och Saga hälsar..

Önskar dig Es en härligt glädje fylld dag med energi magi och kärlek.. 😍
Kramar 💕

Svar: Ja, din talisman verkar starkt för dig... sannerligen ! Och det ÄR svårt när man haft en kärlek som rör sig mellan liven och in i Alltet.. dvs svårt att hitta en annan för man vet vem ens känslor tillhör.. kram :)
Esmaralda

44 Louise:

skriven

Japp så stängs min blogg ner på söndag så man fick hitta en annan.Men bara tillfälligt tills jag kan skaffa ny domän och så. Lite reklam på den men det får va så så länge.

Imorgon ska jag på intervju på en Montessoriskola i Lund. Har sökt det jobbet två gånger innan utan att höra något från dem så nu när de igen hade sin annons ute sökte jag det och hon vill träffa mig för intervju även om jag inte är utbildad än eller inte har montessoriutbildningen.
Jag hoppas det går bra och att de vill anställa mig.

Igår satte jag även upp mig på vikarieproffsen igen alla dagar och veckor utom v.52 och v.44 då det är lov.
Jag känner att jag kan få fler timmar i Lund än vad jag kan få hos pedagogpoolen. Sen på måndag efter jobbet ska jag på en intervju som också ligger i Lund så det kommer bli en lång dag och sen där efter hem och göra pannkakor till barnen då de har friidrottsdag på tisdag. Sen på onsdag har de studiedag.
Min man tjatar men ring förskolan som tillhör barnens skola och fråga hur det går där. jag skulle vara timanställd där och jag kan inte bugga dem och så.
Undrar bara hur jag ska få råd att köpa ett busskort som gäller mellan Malmö och Lund...hmm.

Jag hoppas faktiskt att jag får jobbet på montessoriskolan/förskolan men om inte det går vägen så hoppas jag på förskolan jag ska på intervju på måndag kväll. Jag vill inte mer än att ha ett fast jobb för det är jobbigt i längden att hoppa runt på olika förskolor och dessutom så känner jag inte till Lund så jättebra. jag kollar alltid på Google maps och den är inte alltid så pålitlig.
Hur stor chans har jag på något av jobben jag ska på intervju hos? Känns som montessoriskolan verkar desperata eftersom de lagt ut sin annons flera gånger på kort tid.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar

45 Mimis:

skriven

Hej!

Jag är inte rädd för döden men är rädd för att bli allvarligt sjuk. Min äldsta syster dog i en allvarlig sjukdom. Om hon hade gått till läkare hade hon kanske levt idag. Hoppas att jag får vara någorlunda frisk i alla fall. Känner mig så deppad bara det inte blir värre. Kommer det att bli bra/bättre???

Kram

Svar: Jadå, det blir bättre och det kommer bli helt bra... tänk positivt.. gör något som får dig på gott humör.. inte bara en gång utan då och då.. kram :)
Esmaralda

46 Na:

skriven

Hej Esmaralda.
Varför dröjer det för mig med att träffa en kärlek?
Ser det ut som om den man jag ska möta inte är redo?
Kommer jag hinna göra fler saker och förändringar innan kärleken och förhållandet kommer?
Kram

47 Vonsan:

skriven

Hej Esmaralda. Jag har blivit spådd att jag ska vinna en del pengar men det händer aldrig. Kommer det någonsin att ske?

Svar: Jag ser ingen turperiod i spel för dig just nu... det kan komma längre fram men det lär dröja i så fall.. kram :)
Esmaralda

48 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Igår lottades det ut fina priser på löpargruppen för att fira att den funnits i fem år. Först lottades de mindre priserna ut och jag tänkte att "vad fint det hade varit med en reflex nu när det börjar bli så mörkt hemma" och då plötsligt vann jag mig en reflex 👍. Sen tänkte jag att vad kul det hade varit att vinna något mer. Och tänk! Det gjorde jag också! Jag vann 1000 kr i rabatt på runacademys löparresor. Jag som varit lite sugen på att åka på deras äventyrsresa till Gran Canaria kände plötsligt att jag fick en puff i den riktningen och att jag borde slå till. Men jag känner mig jätterädd! Jag visste inte att tanken på att göra verklighet av den där Gran Canaria resan skulle göra mig så skrämd.

Mest är jag rädd för att jag inte ska ha råd. Alltså jag har pengar till en sådan resa så rädslan är inte grundad på verkligheten. Jag har liksom bara alltid någon slags känsla av att om jag använder mina pengar så kommer det att straffa sig. Då kommer någon dyr katastrof att inträffa så att jag måste ta sms-lån och hamna i Lyxfällan. Eller det är väl inte det jag är rädd för, i Lyxfällan brukar ju allt sluta lyckligt.
Jag är bara rädd ändå. Skulle allt gå bra om jag åkte?
Kram ThereseC

Svar: Nej nej... inte kommer det att straffa sig om du gör resan.. tvärtom så är det något du behöver och skulle må väl av... så tillåt dig att ha lite extra fokus på ditt eget välmående just nu.. kram :)
Esmaralda

49 Dahlia:

skriven

Gillar när du berättar, man skulle vilja sitta runt en lägereld och lyssna på dina äventyr.

Du skrev för ett tag sedan att det finns känslor, men du vet inte hur starka å att jag skulle vänta å se hur det utvecklas. Men vad är det för sorts känslor som du ser?

Svar: Tack, det var snällt sagt :) Bara att det finns en slags uppmärksamhet riktad mot dig.. får inget grepp om själva känslan.. kram
Esmaralda

50 Mikael :

skriven

Är både bra och dåligt att spå om döden, som allt annat


En kanske planerar, städar upp i sitt liv och njuter med vetenskapen, en annan kanske löper amok och gör allt möjligt tokigt :)

Kram
Mikael

Svar: Ja, reaktionerna är olika och somliga kan gå ner sig och må väldigt dåligt... kram :)
Esmaralda

51 Sofia:

skriven

Hej Ez!
Sen augusti är mitt liv ett kaos av känslor och mest negativa pga sjukdom inom familjen. Jag arbetar men känner starkt att jag behöver hitta ett nytt jobb eftersom jag inte längre trivs. Jag behöver verkligen göra något annat men vet inte om det är fel tillfälle. Är det rätt tid för detta nu, eller borde jag vänta tills allt lugnar sig runtomkring mig?

Kram
S.

Svar: Det stormar kring dig men det lugnar ner sig.. kanske du ska avvakta med nytt jobb men inte för längre.. känn in... styrkekram !
Esmaralda

52 Mikael:

skriven

Ifall man äter kött så är man nog modig att höra när man ska dö, då man redan stirrar döden i vitögat, 3 ggr om dagen! :)

Henrik Schyfferts son var klok nog säga till farsan, ska du döda någon så ska du lära känna dem, innan han slaktar dem.

De avslöjar dock inte om Vickan och Madeleine blev slaktade eller inte.

https://youtu.be/fdvxtrrooUg?t=10m57s


Kram
Mikael

53 Hjälp!:

skriven

Hjälp Es!

Jag har blivit försoffad. Kommer liksom inte igång med att göra någonting. Har hamnat i någon slags ond cirkel. Kommer jag att komma igång och få saker gjorda?? kan inte fortsätta så här.

Kram

Svar: Ja, du fattar snart ett beslut och kommer igång.. kram o lycka till !
Esmaralda

54 *:

skriven

Hej

Det gnager och gnager i mitt huvud hela tiden.
Är så orolig att han ska lämna mig. Ibland är jag världens bästa och ibland så vet jag att han är otroligt missnöjd med allting. Och säger att det inte är någon ide att vi är ihop...

Hur känner han och hur blir det ?

Kram *

Svar: Ni behöver reda ut detta.. man kan inte leva tillsammans i oro och ovisshet.. ta ett ärligt snack... och klarar ni det inte på egen hand så gå några samtal med terapeut.. kram
Esmaralda

55 Alina:

skriven

Det är bra att du inte spår om sjukdom och död. Man kan inte leva sitt liv om man har fått en sån spådom.

På tal om det har jag aldrig förstått mig på talesättet, lev som om om morgondagen var din sista. Visst ska man ta vara på sina dagar, men om jag visste att jag skulle dö imorgon skulle jag bli helt handlingsförlamad.

En spännade sak som hänt mig är att jag hittat hundralappar utspridda i en buske de två senaste dagarna. De ser ditlagda ut. Är det nåt skämt eller??? Har hittat 400 kr totalt. Ser du vad det här handlar om?

Svar: Ja, den känslan delar du nog med de flesta... inte 17 skulle man famna sista dagen med massa aktiviteter ! Nej jag ser ingenting kring detta... lite märkligt är det allt.. du har kanske hittat en pengabuske och blir rik "skratt"... kram :)
Esmaralda

56 Lilla My:

skriven

Hej, känns det som en god idé att skaffa något litet husdjur som tex kanin åt min tjej?

Svar: ja ett djur som inte kräver motion och kan vara ensam är en god ide men glöm inte att det är du som får ta huvudansvaret.. så är det ju alltid när man skaffar djur åt barnen.. och lär henne hur man hanterar/behandlar djur... kram :)
Esmaralda

57 Rädd :

skriven

Hej E!

Alla grodor igår var det ett tecken från mina guider?

Kram och kärlek.

58 Vitlilja:

skriven

Finns det någon chans att Kylie får mer än vänskapskänslor för mig, någon chans till romans?

59 Lydia 💕:

skriven

Man ska leva i nuet absolut men just nu händer inget runt omkring mig bara jobbar och jobbar vill att något roligt eller något ska komma och jag försöker så gott jag kan med allt tycker jag och tittar på allt omkring mig och hoppas nu så kommer det någon eller något puh
Lydia💕

60 F:

skriven

Ser du mig leva ett långt liv kram

Svar: Japp.. absolut.. kram :)
Esmaralda

61 en tjej:

skriven

Kommer jag och J.H ha en intim relation?

62 Evelina:

skriven

Hej Es

Ser du något kul som händer mig snart:(?
kram

63 Agnes:

skriven

Ja, det är ju det som är så sunkigt...att livet måste levas.

Göra som man vill...för sin egen skull...det är ju just det...jag bryr mig inte...så less på folk o världen överlag.

Jag existerar helt enkelt...därför att det är vad omgivningen kräver av en som människa...som jag skrev innan....kvittra sóm en skitnödig undulat o fånle som en byfåne...

Kram!

64 Boudica:

skriven

Avundas att du har ett sånt händelserikt liv! Vill ju också! Trivs inte när det inte händer något, meeeen när det väl gäller att göra så händer det lätt att jag fegar ur! Måste bli bättre på det ;)

Igår när jag var hos min pappa så hade hans fru plockat ner lite gamla leksaker från vinden, lite nostalgi man fick! Men hon hade hittat lite stenar. Både jag och mamma brukade plocka stenar. har alltid haft någon dragning till stenar. Jag tog upp en liten sten som passar perfekt i handflatan, jag drogs till den. Den har varit med mig sen dess. Jag sov med den (de gånger jag sovit med kristaller så har jag haft svårt att sova men med denna sov jag genom hela natten) Vaknade även med ett namn till den! Märkligt, den var även med till jobbet idag i arbetsbyxfickan. Varför denna dragning till stenen? En helt vanlig sten!

Tycker att jag börjar närma mig D senaste dagarna, men när vi väl talar ihop oss ett tag så nämner han G, (hans rumskamrat å gemensam arbetskamrat) och att han gillar mig. Vill ju skrika varje gång han gör det, det är ju honom jag är intresserad av, inte G!
Inte ett sådant triangelliknade problem igen. Det händer för ofta att jag faller för en som inte vill för ens kompis gillar mig XD Varför!!?
Hur får jag honom att förstå att det är honom jag är intresserad av? Utan att säga det rakt ut! haha

Nej nu ska det tränas!

KRAM!

65 Smulan :

skriven

God kväll. Hoppas du inte blåser bort.
Ser du om vi blir av med lägenheten fort så att vi slipper dubbla hyror.

66 Fanny2:

skriven

Så mycket som du har varit med om... wow! Tror inte att jag skulle vilja veta när jag ska dö även om jag har en känsla av att jag blir gammal... Undrar om de flesta inte skulle välja att ge upp och ligga och vänta på döden då tills de faktiskt blir så sjuka att de inte orkar mer. Ingen kommer undan levande iallafall. Håller med om att det är oetiskt att spå om allvarlig sjukdom och död. Vad ska man ens göra med den informationen?

Tack för svar igår! Tror jag behövde höra det. Hade en så märklig dröm inatt om en vulkan. Jag var inte så nära den när jag tittade på den med andra människor och när vi minst anar det får den utbrott och alla springer in i byggnaden bakom oss... Ändå blev man bränd på ryggen. Drömmen kändes så passande på något sätt...

Es, du skrev en gång att det händer att han tänker på mig. Det är lite märkligt för mig eftersom jag inte gjorde det bästa intrycket på honom... Men funderar P någonsin på att återuppta kontakten med mig?

Kram

Svar: Nej, det verkar inte som om han har de tankarna, nej... kram :)
Esmaralda

67 Kiara:

skriven

Hejsan Es!
Lite rädd är jag väl för döden. Något som var lite skrämmande var när jag fick känslan inom mig att min kurator skulle dö. En månad senare fick jag telefonsamtalet att hon hade gått över till andra sidan. Tror inte ens jag har den kraften utan vara kanske bara en konstig känsla som kom över mig. Ibland får jag en känsla och oftast stämmer den. Vad det betyder vet ja inte.

Ser du om jag kommer leva länge? Hamna på ålderdomshem? Tack i förhand! Kram Kiara 💗

Svar: Du har en speciell kraft som glimmar ibland men jag tror inte du kan styra den... utan den dyker upp emellanåt och överraskar... ja du lever länge och nej inget ålderdomshem.. när du är gammal och trött.. då beger du dig hem till Alltet och när den dagen kommer är du så redo.. kram :)
Esmaralda

68 Helena Ir:

skriven

Att kvittra som en skitnödig undulat och le som värsta byfånen..Dagens bästa kommentar :)))
Jag menar inget illa..det roade mig bara..vissa dagar är nog mer så än andra. ..Jag får ju bilder i huvudet av dina ord Agnes..tror det eller ej..du är rolig!! :)
Jag har haft en skaplig dag..så det är inte det heller..:)

Gillade ditt svar också Esmaralda..att ändå göra det bästa i sitt eget liv..för det gör ingen åt oss :)


Kram :)

Svar: Ja, ingen skriver som Agnes.. den saken är klar.. hon har liksom guld i uttrycken :) Kram
Esmaralda

69 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om den man jag ska möta är redo?
Kommer jag hinna göra några fler stora förändringar innan kärleken och förhållandet kommer in i mitt liv? Vet inte hur länge till jag orkar vänta på en kärlek.
Kram


70 Nattis:

skriven

Hej Esmaralda.
Har känt mig lite nere sista tiden. Känns som om jag behöver göra något roligt eller annorlunda nu. Längtar allra mest efter stabilitet och en kärlek, har försökt dejta och så men utan framsteg i kärlek. Kan jag påverka något själv? Ser något annorlunda positivt ut att hända mig snart?
Kram

71 Lattemorsan:

skriven

Hejsan Es! Det måste vara svårt att parera sånt här... Känns som du har landat i en bra strategi.

Funderar på om hösten bjussar på något extra? En härlig karl eller bostad skulle sitta fint, även om önsketänk inte hjälper ;-)

Kram kram 💖

72 Lillan:

skriven

Hej Es

Hur blir hösten?

73 CA:

skriven

Hej
Ska jag välja man eller kvinna som specialist, tror på internmedicin. Har skickat ett mejl till en som jag känner lite men ännu inte fått svar.
Så vad tror du, manlig eller kvinnlig läkare?

74 Gottegris:

skriven

Hej från mej! Ez det pendlar lite i livet just nu. Highs and lows. Vad tror du om min sista del av året? Något av värde på ingång som kan skänka lite glädje nu när en är i stormens öga?

Kvällskram 🖤

75 Undris?:

skriven

Känner sådana härliga rysningar från huvudet hela kvällen idag? Ser du vad det beror på Es?
kram

Svar: Något speciellt kan vara på väg.. ha ögonen på skaft så du inte missar.. kram
Esmaralda

76 Undris?:

skriven

Tack snälla för svaret Es
kram:)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: