Det äckligaste....

Alla har vi gjort nåt riktigt äckligt nån gång – för det mesta som barn men jag tillhör skaran  som äcklat  mig högt upp i ålder.

 

Saken var den att jag var på cykelsemester på Bornholm… och jag var väl i 35 års åldern. 

Jag och en väninna cyklade med våra tonårsbarn.. med full av packning av tält och elände.

Inte alls en semester jag skulle valt idag men DÅ tyckte jag att det var en riktigt god ide´.

Vi cyklade backe upp och backe ner.. ungarna for i förväg och vi kom lite efter.

Det var sommar och varmt och vi var ju trots allt på en dansk ö och pubar och bodegor  kantade vägarna.  Vätskepauser är viktiga så det blev en öl här och en öl där. Dagen lång. 

Det gick alltså ingen nöd på oss.

En kväll  efter att tältet var hjälpligt uppsatt… för mer än hjälpligt blev det aldrig.. det haltade och en natt till och med rasade det och då kröp vi ut och sov utanför...… och en morgon hittade jag massa tvestjärtar  under liggunderlaget och  det var typ en  NDU.

Hur som helst så gick vi på restaurang en kväll. 

På bakgården helgrillades det lamm och  jag åt lammkotlett.. väldigt gott. 

Och så fastnade en bit  mellan tänderna   och har ni nån gång varit med om det så vet ni att det känns som om man har hela kotletten liksom upptryckt  i garnityret.

Jag hade ingen tandtråd… inga  tandpetare och försökte desperat på alla  sätt och vis. Men det funkade inte. Köttbiten satt där den satt.

Och efter några timmars panik blev jag bönhörd. 

Där på marken.. nertrampad i smutsen låg en tandpetare av plast. 

Pris ske Gud och hela hans anhang.

Jag såg mig snabbt över axeln.. ingen tittade.. och jag nappade åt mig tandpetaren.

Jag vet, det är hur äckligt som helst

Nu skulle jag sterilisera den.

 På campingen fanns ett sånt där allmänt kök som det brukar vara och jag la tandpetaren i en kastrull med vatten och kokade.

Länge och väl.

  Sedan tog jag den lyckligt… det var liksom ett moment.. och nu skulle köttbitshelvetet  ut… jag trycke in tandpetaren… den gick av och en rejäl bit  fastnade .. så nu hade jag inte bara en köttbit  där utan också en halv tandpetare som satt fast i käften.

Den blev väl kanske svag efter långkoket eller så hade den legat länge på marken utsatts för väder och vind och hundkiss och gud vet vad.

 Min kompis  hade pincett och försökte dra bort tandpetaren men inte fasen gick det.  

Jag var livrädd att pincetten också skulle fastna ! 

Till sist fick jag gå till sjukstugan på campingen och där  hade en vänlig sjuksyster nån slags tång… som hon drog ut tandpetaren med och köttet följde med på köpet.

 

 

Det VAR väldigt äckligt.. att bara komma på idén och plocka upp  den där gamla räliga tandpetaren… men nöden har ingen lag, resonerade jag.

Men jag tar för giver att ni alla  gjort lite äckligt ibland.. eller hur ?

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Ja det vsr ju nog en ide' av det äckligare slaget det kan jag hålla med om.

Äckligheter ja, ja nöden har ju ingen lag som bekant o i södern n0nstans var jag på toaletten, där man alls inte skulle kasta pappret i toastolen, där insåg jag att det hela inte skulla sluta bra om jag också uträttade nina behov i den, så helt resolut stack jag ner min hand o rensade bort pappret.. Tja, ibland bara måste man o det räddade kanske kvällen för många, eller så inte ;). Äckligt, visst, men jag har också rätt så bra motståndskraft nuförtiden ;D. Eller den gången, i södern det också, när jag lade en för stor kabel o den inte gick att dta ner, nej inget papper ;). Hade inte precis lust att gå ner till receptionen o "bekänna färg", så jag kollade vad som fanns att tillgå i kökslådorna o tog det o styckade jäkeln ;D. Vad det var för "vapen" kommer jag inte ihåg o vad som sen hände med det kommer jag inte heller ihåg. Äckligheter, visst har man gjort ett o annat, verkar det som ;D.

Påskafton o inga speciella planer förutom stadsbesök. En vanlig dag med familjen alltså. Bra så, gillar inte att jag har mina dagar alltför planerade, gillar att plötsligt bestämma mig för att göra något o det är ju lite svårt med människor som fungerar tvärtom. Undrar om mannen är som jag, ad hoc typ? Tror jag det ;).

Får önska en trevlig påskafton åt alla!
Kram Skorpan

Svar: Ha ha ha.. du styckade den !!! Mannen och du har en hel del likheter,... olikheter också men inte på ett jobbigt sätt.. kram :)
Esmaralda

2 G.H:

skriven

Blääää ja det var äckligt må jag säga 😝
Den där äckelboken är riktigt bra förresten! Min 4 åring älskar den 😁

Kram

Svar: Ja jag tror det är en perfekt bok för alla 4 åringar :) kram :)
Esmaralda

3 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Välkommen hem <3
Kan tänka mig att MG vart glad
Såå äckligt var det väl inte ;-) Du kokade ju tandpetaren...

I morgon far jag till Estland...och har ingen lust alls egentligen..Liite orolig över att de ska gå bra här hemma...

Glad påsk önskar jag dig och de dina

Kram Anki med flock

Svar: När du reser så koppla av.. du kan ingenting göra åt det därhemma.. så du kan lika gärna släppa det och ha skoj.. kram :)
Esmaralda

4 Khaleesi:

skriven

Jag var ganska (väldigt) berusad på en bröllopsfest och mina cigaretter tog slut där på natten någon gång. Plötsligt såg jag att någon lämnat halvrökta cigaretter i ett askfat och då i min fylledimma kom jag på den briljanta idén att ta fimparna och röka dom. Det som hör till saken är att jag egentligen har världens bacillskräck och två dagar senare blev jag super sjuk. Låg sen sjuk i en vecka,äcklades av mig själv och funderade på vilka sjukdomar jag dragit på mig egentligen. Blääää 😁 Jag överlevde dock utan några bestående men😁

Kommer det bli bra med flytten? Är orolig för det ekonomiska.

Passar på att skicka värme och energi till dig också🌸

5 Jen:

skriven

Hej! Tur att det ordnade sig å du fick ut tandpetaren å köttbiten:)
Fick svar av dig för ett tag sen. En del av svaret var att det kan bli lite värre. Igår blev det så. Känner mig ledsen och orolig. Hur kommer det bli i fortsättningen? Kram från en orolig mamma

Svar: Ha is i magen och positivt fokus... oavsett vad så kommer en bra tid för dig... kram :)
Esmaralda

6 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.

Haha!! Japp plockade upp en ner trampad godis när jag var ca 15 från marken och åt upp. Det var en sådan där ahlgrens bilar...

Esmaralda, jahapp då sov han kvar här inatt ”dejten”
Tror du att det är han det handlar om att något bra kan ske?
Kan det bli vi in i framtiden?
Kram

7 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Haha... ibland så bara händer det!!

Ser han ut att vara ”tillsammans med henne”? Är det henne han fortsätter med in i framtiden?
Kram

8 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda! Sänder dig kärlek o kraft o styrka! Och önskar att du får en fin påsk med nära o kära.

Äckligt... hmmm jag har säkert gjort en del äckliga saker under årens lopp, men nu just kommer jag inte på en endaste grej. Men har blivit utsatt för en hel del äckliga grejor.

Då jag bodde i Kirigizistan och ett tag bodde i ett studenthem, som jag delade med några kinesiska studenter. Och de var de snuskigaste typer, usch. Till exempel så slängde de använda toalettpapper runt omkring sig på toagolvet. Och slängde in rå fisk i ett skitigt kylskåp, utan plast eller skydd eller nåt (nä, jag använde aldrig det kylskåpet).

Och då jag bodde i Uzbekistan hos en uzbekisk familj (var för farligt för mig att bo ensam pga hög kidnappningsrisk) och duschen var utomhus... och det krälade och kröp omkring larver och maskar på hela duschgolvet och väggarna. Inte så kul att duscha då. Har väl aldrig tagit så korta duschar som då!

Och nu på senaste resan hittade jag en äcklig kackerlacka... på min kudde!!!! Som levde. Behöver väl knappast säga att jag inte sov så
mycket den natten, hade lyset tänt hela natten och hoppade till vid minsta prassel...

Fina Esmaralda, nu har jag gjort magnetröntgen igen och jag hoppas och ber att de ska hitta något fel på min hand! Känns det som att det kommer att bli utdragen och lång process med min hand? Jag känner att jag inte skulle orka mera. Vill så gärna komma framåt i livet.

Kram,
Jennifer

Svar: Ja kackerlackor har man mött en hel del på sina resor... jag håller alla tummar för handen nu... kram :)
Esmaralda

9 Anonym:

skriven

Hej blev så förvånad att K tagit bort mig som vän och skrev att jag baktalat henne. Är det G och L som ligger bakom detta ?
Har det något att göra med C misstankar att K och hennes man utnyttjat systemet i Sverige med bidrag fast de lever bra i Portugal där skatten är mindre. Blev lite ledsen av allt. Och något fuffens är det kanske när K reagerade som hon gjorde.
Kram

10 <3:

skriven

Hej kära Es, var det allvarligt med F mamma igår ? Ingen vit lögn med akuten och hjärtat ?
Kram

11 Dunegull:

skriven

Hahha...
När jag fråga om honom på kursen så tänkte inte jag heller att det ska bli ngt mer seriöst än en kanske vår flirt. Vi är på olika steg i livet och jag letar ju efter mannen som jag kan bilda familj med. Men blir det flirt, fysiskt kontakt mellan oss? Kram och glad påsk

12 Musen:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att han kommer att komma tillbaka och säga att han vill att det ska vara vi?
Kram

13 Kristin:

skriven

Kjæres Esmaralda.
Har sendt deg en mail som er viktig, men det ble feil i den første. Dagen er SØNDAG 21.april!!!!
KRAM!!!!

Svar: Tack.. ska läsa mailen nu.. kram :)
Esmaralda

14 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Finns chansen ännu att få honom i säng? Han verkar så uppriktigt lycklig över att vi är sams igen. Kram

Svar: Ja chansen finns men stressa inte.. det kan ha motsatt effekt...kram :)
Esmaralda

15 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag kan inte förstå hur trött jag är. Sen hade jag kunnat sova längre om jag hade sovit hemma men solen skiner in i mitt gamla rum hos mamma och pappa.

Jag undrar lite vem jag egentligen såg.. det känns som jag börjar tappa tron på att jag kommer träffa någon. Även om så många ser honom komma och att han kommer snart. Jag vill ju också känna mig kär och älskad snart. Planera min framtid och familj.. men när han väl kommer tror jag att allt kommer gå snabbt..

Idag ska familjen komma till mamma o pappa!

Glad påsk

Kram

Svar: Ja så är det.. när han kommer går det snabbt.. kram :)
Esmaralda

16 Helena Ir:

skriven

Äckligt..säkert en hel del..konstigt nog minns jag inte..
Det ska vara den gången när jag dagar före en förlossning var så hård i magen att jag fick åka in och få lavemang..Och det hjälpte ..så pass att jag kunde åka hem,pappan till vårt barn hämtade bilen och jag stod utanför och väntade. Vad händer? Jo magen börjar protestera igen..där ute. Jag fick sitta på en plastpåse i bilen..Det kallar jag för skitäckligt!!
Flickebarnet föddes på utsatt dag..dagen efter :)

Idag blir det långpromenad..kanske köp av lite vin till maten..

Tänker på dig..Glad Påsk!!

Kram :)

Svar: Fast när man är gravid är allting ursäktat :) Härligt med långpromenad i fina vädret :) Kram
Esmaralda

17 AnnaK:

skriven

Ja det var allt lite äckligt 😂 Har nog gjort en del jag med men kommer inte på något just nu.

Bortrest över påsken och jag känner mig inte jättebekväm och längtar hem. Men ska vara ute i solen idag iaf 😊

Kram 🤗

Svar: Ha positivt fokus... då blir det bättre.. kram :)
Esmaralda

18 Fina:

skriven

Hej Es! Vi sågs och kramades länge, sa inget, inga ord behövdes. Var så härligt att få hålla om honom. Kan inte sluta tänka på honom sedan den stunden. Tänker han på mig också? Kram

Svar: Ja, det tror jag han gör.. kram :)
Esmaralda

19 EPM :

skriven

Såklart vi alla gjort nåt äckligt. Fast en gång straffades jag direkt. Jag är ibland för lat för att hämta saker, och slänger därför saker där jag står (inte nu längre men då jag var tonåring) eller torkar av mig på möbler/kläder/dukar (japp! Fortfarande).
När hag var 14 så var det ett tivoli på min skola, och jag var där med mina kompisar en lördagkväll. I en karusell så spottar jag ut mitt tuggummi mitt i farten, men den landar jag själv på så mina dyra nya jeans hade nu ett tuggummi inkletat i baken. Ooohh vad jag skämdes...!

Ska träffa honom ikväll, borde jag vara nervös?
Allt med honom känns så bekant, naturligt och ”hemma”. Jag vill inte förlora det.

Kram

Svar: Ja det där att ha torkat sig överallt på allting - känns igen :) Nej var inte nervös inför kvällen.. kram :)
Esmaralda

20 Maria:

skriven

På tal om äckliga grejer, vår granne ovanför KISSAR ned från sitt fönster ned på taket på husutbyggnaden som ligger just utanför vårt fönster vart vi brukar ha uteväxter. Pojkvännen skulle och säga till honom igår kväll men han öppnade inte dörren. Inte så fräscht 😂

Svar: Jamen, det var riktigt äckligt :( Bara att komma på idén !!! Kram :)
Esmaralda

21 Browallia:

skriven

Jag har säkert gjort nåt äckligt någon gång men jag kommer inte på något just nu.

Min syster ställde upp som anhörig i och med min Npf utredning trots att vi inte hade haft någon kontakt på flera år. Har hon backat och tagit avstånd från mig igen?

Kram

Svar: Jag känner en tveksamhet runt men det känns inte som om hon upprepar det gamla beteendet... kram :)
Esmaralda

22 Bumble bee:

skriven

Glad Påsk Ez!
Läste tidigare inlägg och jag hoppas allt kommer gå bra! Tråkigt att behöva avbryta resan men hälsan går ju före.
Hoppas du får en bra påsk trots att det inte blev som planerat. 🐣💛

Hur stor chans är det att jag möter HAN nästa år? Finns något som fortfarande är mellan oss innan våra vägar korsas? Tusen tack i förhand! Kram 🐝


Svar: Tack snälla ! God chans att ni möts nästa år.. kram :)
Esmaralda

23 Lisa:

skriven

Hej Ez
Det där med Bornholm och tvestjärtar....när barnen var små hyrde vi ett hus på Bornholm, ett hus krypandes av tvestjärtar, de var i sängarna, i köket, ja precis överallt. Kan säga att det var det mest vidrigaste sommarboende jag varit på. Däremot var Bornholm underbart.
Kram Lisa

Svar: Ja Bornholm är underbart.. rekommenderas till alla... och småkryp inte alls lika trevligt.. kram :)
Esmaralda

24 Michaela:

skriven

OMG! Det var nasty men hur kul som helst :) Jag har säkert gjort liknande men inget jag minns just nu.

Sovit som en kratta. Vaknade 05.30 med mensvärk men ingen mens. Strular rejält denna gång. Hoppas inget är fel bara. Jobbar till 21.00 och känns tugnt när jag inte mår bra men hoppas att det går bra ändå!

Glad Påsk allesammans! Kram!

Svar: Inget vidare men det verkar gå bra i alla fall idag.. kram :)
Esmaralda

25 Muu:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan jag vara tvåbarnsmamma när jag är 32 eller känns det väldigt osäkert?
Kram

26 Veronica i Barcelona :

skriven

Haha ja lite smått äckligt 🙈

Nu dejtar jag en ny kille som är väldigt charmig..men misstänker jag inte kan lita på honom...träffar han andra samtidigt?

Kram från Barcelona

27 Mumin:

skriven

Hej Esmaralda.

Hade en man som sov över hos mig inatt.
Ganska tidigt än... har träffats ca 3 gånger.
Han känns bra såhär långt, lättsam!
Vad tror du kan det bli en framtid för oss två?
Kram

28 Muminm:

skriven

Hej Esmaralda.

Hade en man som sov över hos mig inatt.
Ganska tidigt än... har träffats ca 3 gånger.
Han känns bra såhär långt, lättsam!
Vad tror du kan det bli en framtid för oss två?
Käns det bra för honom?
Kram

29 Dunegull:

skriven

Blir det ngn fysisk kontakt?

30 Anonym:

skriven

Hej blev så förvånad att K tagit bort mig som vän och skrev att jag baktalat henne. Är det G och L som ligger bakom detta ?
Har det något att göra med C misstankar att K och hennes man utnyttjat systemet i Sverige med bidrag fast de lever bra i Portugal där skatten är mindre. Blev lite ledsen av allt. Och något fuffens är det kanske när K reagerade som hon gjorde.
Kram

31 Maa:

skriven

Hej Esmaralda.
Längtar så...
Egentligen är det inte viktigast när men klart jag hoppas på att det inte är allt allt för långt borta,
Känns det som om en god chans och att jag kan vara tvåbarnsmamma när jag är 32 år?
Eller känns den ganska osäker?
Kram

32 Lusen:

skriven

Hej Esmaralda.

Känns det som om han kommer och säger att han tycker att vi ska vara med varandra igen?
Att det är mig han vill satsa på?
Kram

33 Agnes:

skriven

Glad Påsk!

Kram!

Svar: Påskekram till dej :)
Esmaralda

34 EPM :

skriven

Är detta min soulmate..?
❤️

35 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja man är väl inte alltid vid sina sinnes fulla bruk, kanske ;D.
Kram Skorpan


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: