Fredag....

 
 
Det blommar i byn !!
Infödingarna  är verkligen bra på det här med blommor !
Det planteras inte bara i de egna trädgårdarna utan också längs med gator och prång !!
En njutning att vara ute och promener.
 
 
 
 
Mittemot min ytterdörr på  andra sidan gatan har grannen sin parkering.. och det ser så läckert ut med alla krukor och växter...
 
 
Här högt upp är min balkong och det rummet där Nettan bor... och där Spanska Eva bodde... rummet har egen balkong och andra sovrummet   som är mitt har  stort eget badrum... så jag tvekade.. men valde badrumsrummet !!
 
 I förrgår när Nettan anlände så hade jag bokat bord på byns Pizzeria... och varnat henne att det är helt packat med folk och hög ljudnivå.. och så kom vi dit.. kl 20.00 och det fanns inte en kotte.
 
Vi var helt ensamma... ve och fasa... vad har hänt ???
Jo, det var fotboll som hänt.
Italien mötte nåt lag nånstans... och  uppebarligen är man mycket sportintresserade!
 
Vi frågade om bord på lördag... om det möjligen skulle komma lite mer folk då och jodå.. det var fullbokat men man kunde klämma in oss två.  Man tackar.
 
 
Ett besök i byabutiken med alla lokala specialiteter i charken....
 
 På väg till butiken.. och rakt from i det lilla huset är  busshållplatsen där man  gör sig en brasa i öppna spisen om man fryser medan man väntar....
-- och vänta får man nog göra... jag har inte riktigt fattat än hur bussarna går och aldrig sett nån....😱
 
 
Nettan jobbade hela dagen igår och idag blir på samma vis.....  och mellan två kunder hann hon få i sig lite mat-  potatissallad med olja & vinäger... rökt fisk... sallad.. det blev en bra lunch !
 
 
Och så kom underbara tant Carla  som hade bråttom till butiken... en av grannarna som har lite får.. hade gjort en speciell fårost.. som han lämnade i b yabutiken till försäljning..... och alla rände iväg dit.. och tant Carla köpte åt oss och överraskade.
 
Jag frågar som vanligt  vad jag ska betala och hon säger som vanligt att  " If you insist to pay I will have to kill you "
Vi har precis samma humor😆
 
Den här osten ska ätas på toscanskt sätt... på en brödskiva och med lite socker... honung är för wannabees...säger tant Clara !
 
Även om både jag och Nettan jobbar... så njuter vi 100%..  och bättre än så här kan man inte ha det !!
Vi tittar på varann ibland och säger: Har vi det bra eller har vi det bra ? Och det har vi !! Satan så bra !!
 
Kram & kärlek och Nettan hälsar. 
 
P.s. Och som vanligt blir jag glad om ni tycker på "gilla" knappen 💖
 
 
1 Helena Ir:

skriven

Så fint med blommorna ..jag förstår att ni trivs därborta.
Men se nu till att tacka och ta emot allt Tant Clara kommer med..så ingen olycka händer :) Hon är för snäll..!!

Jag har ställt klockan och åker iväg tidigt..

Tror du sommaren har nya händelser med sig? Till det positiva?

Ha det så bra!

Kram :)

Svar: Ja jag får en känsla av att det blir en bra sommar för dig.. kram :)
Esmaralda

2 Susan :

skriven

Så härligt ni har det, verkar ju inte lida någon direkt nöd på er😉 Att njuta av livet i den miljön verkar inte va så svårt. Det drar i resetarmen när jag läser .... men nu ska pengarna gå till ögonoperation, så resandet får ligga på hyllan ett tag😫Lite nervös men med förhoppningen om att bli lite mer klarsynt o att kanske få upp ögonen för kärleken så ska det bli skönt att få va utan glasögon efter 50 år med dom på näsan🤓 Håll tummen för att det blir bra✊🏻

Kram

Svar: Jag tror du kommer bli nöjd med din operation... och resandet kommer du igång med sedan.. kram :)
Esmaralda

3 Rebecca:

skriven

Verkar det som att jag håller mig frisk över påsk och helgen efter då jag ska till ullared? :D OCh blir min ullaredtripp bra? :) kram

Svar: Blir en fin tripp-... kram :)
Esmaralda

4 Michaela:

skriven

Haha! Vilken underbar kommentar av Carla! Och ni ser ut att ha det grymt bra :)

Vart tog det positiva som jag skulle vara beredd på vägen? Börjar undra om universum motarbetar mig för vet inte vad jag gör för fel.

Kram och ha en mysig fredag!

Svar: Det positiva kommer.... och du gör inte fel.. det är bara lite trögt just nu.. kram :)
Esmaralda

5 Jossan :

skriven

God morgon...

Sista dagen innan en veckas lov.. det ska bli helt underbart. Sen. När vi kommer tillbaka från lovet är det bara 8 veckor kvar och då är inte alla hela veckor och sista veckan är bara göra klart och städa typ..

Jag har fastnat med min viktnedgång orkar inte med det längre..

Ja det är ju bra att vi är nya för varandra.. den rätte och jag.. Men var håller han egentligen hus och vad är han för typ? Väntar han på mig så som jag väntar på honom?


Nä dags att gå upp... efter skolan ska jag till en matte lärare och imorgon är det tenta.. jag har inte riktigt någon känsla kring hur det ska gå..

Kram


Svar: Ja, jag tycker också han borde kommit nu... men något har hängt upp sig... som fördröjer... men det spårar rätt igen och han kommer.. kram :)
Esmaralda

6 DD:

skriven

Godmorgon, igår skrev jag provet och hoppas innerligt att det gick bra! Vissa frågor va lite svåra för min icke matematiska hjärna😄

Snart är jag klar med mina kurser och har sökt in till sjuksköterska. Ska bli så spännande och se vad som händer i höst.

Ser du någon detalj?

Kram 🌸

7 <3:

skriven

Så härligt ni har det.

Mamma träffade E igår. Det gick bra.
Är han snällare än han ser ut att vara. Kommer åldersskillnad ställa till det för oss? Tror nästan att han gillar äldre kvinnor och inte mig.
Kram

8 Jenny:

skriven

Varför är inte jag värd lite lycka och glädje?

Svar: Det är du och det kommer.. försök attrahera positivt.. kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Så jäkla underbart ni har det! O ni har ju själv jobbat loss det, ifall nu nån får för sig att muttra ;). Fint med all grönska med jag skulle inte orka sköta det, himla tur att jag inte är italienare ;D.

Gillar tants humor jag med, den förenar minsann folk. O maten där låter helt underbar, kanske man själv får njuta hemma av pasta o pizza. Full rulle hos er, underbart.

Nu undtar jag vad endra ordföranden råddar med. Jag bad om en vecka ledigt i juni med början den dagen, min "vintervecka". Allt var frid o fröjd, blev beviljad drn. Sen frågar hon om jag ska ha semestern efter det, nej det sa jag väl inte. O sen frågar hon när i juni? Va, nu förstår jag inget, ska hon sätta sig på tvären eller vad sjutton är det? Hade jag inte fått det här jobbet hade jag absolut gått miste om en massa lärdomar, så är det, men nu är jag done. Var sjutton dröjer det rätta jobbet!? O karln, allt bara drar ut på tiden ;), varför det?

Önskar er en fin dag där nere o alla andra med!
Kram Skorpan

10 PiaS:

skriven

Hej Es,

Så mysigt ni har det! 😊. Verkligen fint med alla blommorna 🌸.
Fotboll är nog mer än ett litet sportintresse i Italien, snarare mer en religion 😂.

Jag kämpar på med att läka mitt 💔 efter P. Trodde verkligen att det var P och jag. Att det han visade i handling och ord att han var kär i mig och ville att det skulle vara vi två var sant, att han menade det och stod vid det. Det är ett märkligt beteende och som jag inte får grepp om. OM det han sagt och visade är/var sant, hur han så ändå enkelt och lätt kan släppa taget, ”radera” bort mig/oss och välja att vilja vara med någon annan.
Som sagt jag är inte där, där jag önskar honom (och henne, den andra) all lycka. Utan mer att karma gör sitt och det skiter sig för dem och deras känslor för varandra.

Sedan undrar jag om min Tara har liv och krafter kvar i sig? Jag går och pratar med henne i varje fall.

Hälsa Netta 😊🌸,
Ni får ha en underbar fredag!

Kram PiaS

Svar: Tara har inte full kraft.. men lite finns det kvar... lägg henne i havssalt några timmar.. ibland hjälper det.. kram :)
Esmaralda

11 Skrållann:

skriven

Hej!
Åå, vad härligt ni har det och jag lever mig in i det och njuter lika mycket varje gång du delar med dig här på bloggen.
Idag fyller jag år och jag älskar födelsedagar och brukar fira rejält. I år blir det stillsammare. Först jobb och sedan gå ut och äta med familjen och det är så jag vill ha det i år. Dock har jag tänkt att ha en utlottning på jobbets fb-sida men det är mest för att få flera följare😂
Ska söka utbildningen nu i helgen men om jag kommer in, tror du då att det finns jobb åt mig efter jag avslutat den? Det borde ju vara så eftersom man fortsätter utbilda till yrket kan man tycka men har jag ändå anledning att fundera över det?

Kram❤️

Svar: Grattiskram på din dag :) Det känns som om det kommer finnas jobb för dig efter utbildning... kram :)
Esmaralda

12 JOHANNA:

skriven

Jag undrar om vi kommer hitta ett hus snart och om jag byter jobb(i samband med det eller i vilket fall)

13 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda,

Jag är bjuden på fest ikväll och tvekar lite om jag ska gå eller inte. Känner mig liksom slagen till marken på grund av de senaste händelserna, oron har ett grepp om mig och känner mig fruktansvärt orolig för framtiden och hur det ska bli med allt. Samtidigt vet jag att ingenting blir bättre av att jag bara stannar hemma. Blir det en rolig kväll om jag väljer att gå och finns det någon möjlighet att jag möter någon spännande och intressant man?

Kram,
Jennifer

Svar: Du behöver koppla av... gå gärna och slappna av och ha bara fokus på att ha roligt !! Kram :)
Esmaralda

14 EPM :

skriven

Hur var osten??
Älskar fårostar, det italienska sättet att äta den på lät också gott.

Jag har det ensamt men är ändå tillfreds, känner dock att ensamheten är väldigt tuff att bära ibland. Jag längtar efter kärlek... Vill träffa nån som vill vara med mig i alla lägen inte bara för sex och fest...
Kommer han? Hur har min soulmate det i sitt liv nu..?

Kram

Svar: Ja ost kan dom här... vad kan de inte, i matväg ? !! Din soulmate verkar inte ha kommit så långt som du gjort.. och du får vänta ett tag till.. men han kommer... kram :)
Esmaralda

15 Linda:

skriven

Fredag ja! Bästa dagen på veckan :) Jag gillar verkligen fredagar!

Diskuterade med min chef igår om fortsättning här på avdelningen, det lät osäkert att få till en extra tjänst, tjejen ja vikarerar kommer tillbaka, då vi har haft uppsägningar här, så är det dåligt med nyanställningar.

Hoppas det löser sig på annat sätt, har ju några månader på mig ändå att söka annat, hoppas bara det inte tar lika länge som sist, då gav jag upp både en två och tio gånger :)

Brorsdotterns 3 års kalas imorgon, har inte köpt nån present ännu, hjälp, vet int riktigt vad jag ska hitta på. En livlig tös är det :) Men ack så go! Nu är hon dessutom mäkta stolt, för hon ska bli storasyster!

Ha en superfredag alla!



Svar: Nej det känns inte som om du blir arbetslös särskilt länge... och grattis till brorsdottern :) Kram :)
Esmaralda

16 Kulla:

skriven

Italien är fotbollensland😄👍😜.. så jag förstår att stolarna var tomma.😂.
Undrar Var flirten är? Ut med brudarna ikväll🥂🥂. Blir det något spännande då? Kram

Svar: Ja herregud.. från fullsatt där man behövt ett skohorn för att få in en person till.... och så till HELT tomt.. det måste vara ett stort fotbollsintresse här !! Ja något åt det flirtiga hållet kan ske i kväll.. kram :)
Esmaralda

17 Pia:

skriven

Det ser så väldigt mysigt ut där ni befinner er

Hur blir det mellan mig och mannen från Nacka, ingår vi en riktig relation

Må så gott ni båda två

Kram

Svar: Jag kan inte se klart.. men snart vet du... kram :)
Esmaralda

18 <3:

skriven

Vill han fortsätta med mig och älskar han mig?

19 Hmm:

skriven

Godmorgon fint med alla blommor, försöker själv plantera blommor.

Igår hände något märkligt den bekante som jag inte sett på länge valde att gå förbi oss igår nonchalant, vad är det som gjort att hon blivit så konstig den sista tiden?

Svar: Verkar som om hon missuppfattat någonting... kram :)
Esmaralda

20 Hmm:

skriven

På söndag åker vi till Ullared ett gäng det ska bli så kul 😍 ser du om resan blir bra för oss?

Svar: Vad roligt :) Jadå resan kommer gå fint.. kram :)
Esmaralda

21 F:

skriven

Hej Esmeralda tänkte fråga en sak, vi har försökt bli gravida ett tag nu, men lyckas inte, kan du se om vi får ett till barn?

Svar: Ja barn får du... kram :)
Esmaralda

22 Eie0:

skriven

Oh så härligt och mysigt det ser ut! Förstår att ni trivs och mår väl :) och vilken go och käck tant Clara verkar vara. Hade nog gillat henne minst lika mycket som ni gör! xD

Frga.. Uppskattar svaret kring du gav mig min kompis D härom dagen men undrar ändå om hon är vrång på mig eller vad? Tänkte eftersom jag inte hört av henne på länge.. hon har verkat sur/småarg tidigare men inte velat säga varför.. Får som en avig och konstig känsla mellan oss helt enkelt och ja.. Jag vet inte.. Finns det något mer än prata jag kan agera på eller ha i åtanke?

Tack på förhand och ha en mysig dag 🍀

23 Mathilda:

skriven

Hej Es!
Vad härligt med så mycket vackra blommor och växter. Längtar så till sommaren då jag planerar att åka till Toscana!

Kan du se om jag har chans på jobbet jag sökte igår? Kram

Svar: Ja, du kommer att trivas här !! Något annat är omöjligt :) Ja chansen finns även om den kanske inte är så stor.. kram :)
Esmaralda

24 Hoppas:

skriven

Hej!

Italien är ett vackert land. Skulle gärna åka dit om jag hade råd. Hur kommer sommaren och hösten att bli?? Hoppas på ljusare tider.

Kram

25 M:

skriven

Hej Ez, hur ser dejten ut att gå
ikväll? Nervös!

26 AnnaK:

skriven

Riktigt bra har ni det 😊

Verkar det bli körkort för mig i år? Får jag det inte gjort nu så skiter jag nog i det. Skallen blir för mossig.

Kram 🤗

Svar: Ja och går du in för det så klarar du det... och körkortet får du glädje av... kram :)
Esmaralda

27 Dunegull:

skriven

Hej E! Har frågat för ett tag sedan om en av ledarna på hundursen va mer intresserad av mig. Har inte träffat honom på 1,5 v nu men ser att han sökt upp mig på internet. Inte skrivit något men verkar vara nyfiken. Får du in ngt kring det nu?


Mysigt ni har det, så himla glad för er skull! =)

28 Kristin:

skriven

Ikke merkelig i det hele tatt at dere har det bra på et så koselig sted, kjære Esmaralda. Carla høres bare helt vidunderlig ut. Godt at dere nyter innimellom all jobbingen. Takk nok en gang for fin beretning og nydelige bilder.
Ønsker dere begge to en fortsatt herlig tid i Toscana.
KRAM!!!

29 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Har insett att jag är en extremt osäker person på många plan. Har svårt att stå fast vid mina beslut och underminerar mig själv och jag vet inte hur jag ska kunna vända på detta. Är det något jag kan få bukt med?
Varenda dag ältar jag saker på jobbet, med dottern etc etc. det blir påfrestande!
Tack o kram!

Svar: Ja du får medvetet jobba på detta och det ger resultat.. kram :)
Esmaralda

30 Maria:

skriven

Hej igen!
Jag var ju som bekant med på healingen med Madame....En kort tid efter healingen började det gå positivt inom ett område jag hade önskan om healing för men....för någon/några veckor sedan har det börjat gå riktigt negativt!! Kan det vara Madame som skapade detta? Jag ser faktiskt inte någon förklaring till varför det helt plötsligt börjat gå så negativt....??

Kram,
Maria

Svar: Nej detta är inte Madame skyldig till... att det började gå sämre beror på helt andra faktorer.. kram :)
Esmaralda

31 Marika :

skriven

Vad mysigt det ser ut! Inspirerande :)

Jag har en fråga till dig: om min dejt blir av imorgon och hur den i så fall artar sig?

Svar: Nja, jag kan inte se att det tänder till ordentligt.. kram :)
Esmaralda

32 Orolig:

skriven

Hej! Bloggen krånglar igen. Kommentarerna syns inte.

Blir jag nöjd med livet igen? som det är nu så känns det bara jobbigt. Problemen hopar sig och bekymmer är min vardag.

Kram

Svar: Jag har fått meddelande att de håller på att fixa med bloggen.. de är medvetna om problemet.. kram :)
Esmaralda

33 Anki:

skriven

Go´förmiddag

Underbart blommande parkering <3 Härligt med alla blommor överallt i minsta kruka. Man blir såå glad av blommor .Jag blir riktigt avis.. Att få fårost så lokalproducerad är ju lycka bara det <3 Att få det av tant Carla med den kommentaren ...underbart :-) Tänk om vi kunde ha små charkuterier med lokala produkter här så roligt det skulle vara ... men icke med alla bestämmelser och byråkrati vi har här tyvärr..

Fortsätt njut bägge två <3 Här ska det dekoreras tårtor..

Kram Anki med flock

Svar: Ja herregud så bra vi kunnat ha det i Sverige... men folk hade fått krupp om någon börjat sälja hemlagad mat på ICA !! Det är så mycket regler och förordningar.. och det tar udden ur mycket av den kreativitet som finns.. kram :)
Esmaralda

34 <3:

skriven

Så härligt ni har det.

Mamma träffade E igår. Det gick bra.
Är han snällare än han ser ut att vara. Kommer åldersskillnad ställa till det för oss? Tror nästan att han gillar äldre kvinnor och inte mig.
Kram

35 Skorpan:

skriven

Äntligen fung3rar det. Vad har det varit för strul på bloggen? Tekniken, suck...
Fika idag, kanske blir bjuden på den ;).
Ha det gott!
Kram Skorpan

Svar: Fika är aldrig fel... kram :)
Esmaralda

36 Sus:

skriven

Hej
Mysigt att vara i Italien.....
Våren är seg här hemma....
Ingen förändring i sikte här?
Love sus

Svar: Gör bra val.. hitta på något nytt och du hjälper dig själv framåt.. kram :)
Esmaralda

37 Dunegull:

skriven

Hur blir min sommar E?

38 Yvonne (gammal kund):

skriven

Hej Esmaralda!

Följer er varje dag och tycker det ser så mysigt och trevligt ut på alla sätt.

Jag skulle bara vilja höra om du känner samma som jag.
Jag har skickat ett tycker jag, trevligt meddelande till min väninna sen många år tbx. Men får inget svar.

Jag känner det som om hon är avundsjuk/sur eller nåt. Är det möjligtvis dax att avsluta vår relation?

Fortsätt att ha det gott!

Stor kram.

Yvonne

Svar: Ja, lite avundsjuka finns men samtidigt känns det som om hon tycker om dig. Känns som om hon hör av sig så småningom... men lite märkligt är det allt.. kram :)
Esmaralda

39 Louise:

skriven

Hmm vad märkligt. Min kommentar verkar ha försvunnit. Nu kan jag läsa kommentarer men min försvann.🤷

De ska borra hemma hos oss idag. Ventilationshål. Som om de inte kunnat göra det i samband med att de satte in fönsterna.

Står och väntar på bussen som ska ta mig till förskolan där jag ska på intervju. Väntar på besked från förskolan som jag var på intervju hos i förra veckan om de kommer erbjuda mig vikariat eller inte. Nästa vecka i Lund men det får jag förmodligen inte då de ville ha en förskollärare och jag är ju inte det än. Men jag antar att det är för att jag läser montessoripedagogiken. Hur stor chans är det att jag får något av jobben?

Ha en fin fredag och tacksam för svar om min kommentar kommer med. Kramar

Svar: Märkligt.. jag besvarade din förra kommentar... Blogg.se jobbar med problemen o jag hoppas det ska vara fixat klart. Jo, jag skrev att det anses positivt att du läser montessoripedagogik. Försök att granska dig själv och försök känn in vad som kan gå fel under intervjuerna.. rannsaka dig själv.. det brukar vara nyttigt.. känn in om du kan förändra något.... det kan ge gott resultat.. kram :)
Esmaralda

40 Varför:

skriven

Hej bästa Esmeralda.

Så vackert med alla de dessa blommor då mysigt ni har det!

Igår skulle min barndomsvän kommit men ringde återbud hon visste hur hag längtat efter hennes besök hon avslutade med att jag tror inte jag vill prata mer med dig o så grät hon. Vad hände? Kram o trevlig helg

Svar: Det verkar som om hon har egna problem och kan inte sortera ut eller tänka klart.... så småningom tar hon ny kontakt.. just nu kan du inte göra så mycket... kram :)
Esmaralda

41 Barbie :

skriven

Hej goda Es!
Jag är så nervös inför varför hon på BVC är emot mig och Min dotter, det känns så iaf för hon vill skriva i sin journal att hon har svårigheter med några grejer och det gör mig nervös varför hon vill påpeka allt dåligtosv är hon emot oss Es!??? Eller vill hon bara hjälpa och är en god omtänksam om oss, vad ska jag göra????

Svar: Jag tror hon försöker vara omtänksam - men du ska prata med henne om att du upplever det hela som obehagkligt.. kram :)
Esmaralda

42 BW:

skriven

JAG HAR FÅTT REGRESSION AV NETTAN OCH JAG TRODDE INTE DET KUNDE VARA SÅ ENORMT. JAG SÄGER SOM EN ANNAN HÄR SADE ATT DET VAR SOM ATT FÖDAS PÅ NYTT. JAG VAKNADE MYCKET STARKARE OCH GLADARE IDAG. TUSEN TUSEN TACK NETTAN. JAG REKOMMENDERAR ALLA ATT GÖRA DETTA. KRAM.

Svar: Härligt, vad glad jag blir.. kram :)
Esmaralda

43 Nornan:

skriven

Gud så härligt ni har det, så fint med alla blommor. Och tant Carla...
Själv ska jag åka till stugan och storstäda bort allt damm och spindlar som samlats under vintern, elda i kaminen och avsluta med ett glas rött nedbäddad framför teven med hundarna intill. Mycket härligt det med.
Ha en skön helg nu båda två. Kram kram.

Svar: Ja vi har det alldeles magiskt här !! Låter som om du också kommer få en magisk helg i stugan.. så härligt när man fejar inför sommaren.. kram :)
Esmaralda

44 Yvonne (gammal kund):

skriven

Hej igen!

Tack för svar!

Ja hon är mer än lite märklig😊

Kramar

Yvonne

45 Skorpan:

skriven

Nej fika är aldrig fel :). Får ju hoppas att han bjuder ;).

O nu hittade jag ett jobb till att söka, inom investeringsbranschen, kunde det vara något för mig?
Får börja förbereda mig..

Louise, om de arbetsgivare du sökt jobb hos är riktigt "tjänstvilliga" så kan de nog berätta för dig var du kan förbättra, i din ansökan eller under intervjun, ja vad det nu kan vara. Alla gör det inte, men om man undrar om de kunde hjälpa, för de flesta människor vill ändå hjälpa andra, så kanske du kan få "mera kött på benen". Lycka till.
Kram Skorpan

46 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han är Kär i henne?
Kram

47 Snurr:

skriven

Esmaralda, jag har stämt träff med en Tinder-kille ikväll, han verkar helt schysst och så, men något gör att jag tvekar. Borde jag lyssna på min känsla och boka av eller är det bara mitt deppiga mående som talar?
KRAM

48 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag blir mår bättre och riktig frisk innan det är torsdag?

Jag vet inte vad jag kan gör för att få mig må bättre igen

Ha det bra

Svar: Sakta men säkert mår du bättre.. kram :)
Esmaralda

49 Helena Ir:

skriven

Tack..jag får jobba på det!

Kram :)

50 Linnean 🌸:

skriven

Hejsan!
Så jättemysigt det ser ut hos er. Blir helt till mig! Får lust att bara åka till ett sådant ställe och njuta och radera allt som händer omkring en här hemma. Har ni testat den svarta toscanska skinkan som lagrats i tre år, tror jag det är? Den ska vara speciell. Låter lite läskig! 😉
Så grannt med allt blommor och krukor i en skön röra. Har massor av växter som ska planteras och fixas på balkongen här...så är det så kallt så man kan inte ens vara på balkongen. Det kan tom komma snö här i dag! Hu!! I går var jag hos en läkare från en annan planet! Viftade bort allt jag sa! Var totalt pillerfixerad! Berättade vad hon stoppade i sig!
Skrev ut piller som man kan bli självmordsbenägen av, till mig...för man kan inget göra åt diskbråck/ischias. Blir galen snart! Klart man kan göra något! Får börja om IGEN med ”något” Känns lite som jag är ”körd” nu. Klart psyket gör ju sitt efter allt som hänt åxå. Frågar igen...kommer det att vända och ske lite positiva saker och att det kommer en slev styrka i kroppen här? Tycker att det räcker nu! Ha det så gott och njut av rara lilla tantens gåvor, så härlig hon är!! Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Jodå den skinkan har jag smakat.. den ser rent möglig ut på det svarta..stark smak... jag föredrar nog lite mindre lagring får jag säga...:) Kanske du ska pröva en duktig kiropraktor.. kram :)
Esmaralda

51 Hon:

skriven

Hej!
Ser det ut att kunna bli kul eller mest lite jobbigt att gå på dendär kursen?
Kram

Svar: Båda delar får du räkna med... periodvis tungt och periodvis kul.. kram :)
Esmaralda

52 F:

skriven

Stort tack för svaret, det ger oss hopp ❤

53 Kvinnan:

skriven

Ska göra urvalstest i nästa månad till 2 olika yrkesutbildningar, kan du se hur det kommer gå för mig? Kommer jag fixa det?

Svar: Ja det tror jag du gör.. kram :)
Esmaralda

54 Lisa:

skriven

Hej,
skulle jag trivas att jobba där på ön i sommar?
Kram

Svar: Lite enahanda men inte illa alls... kram :)
Esmaralda

55 AnnaK:

skriven

Tack tack! Då verkar jag få ihop pengarna då 😊

Kram 🤗

56 SusanneAmalia :

skriven

God Förmiddag....
Tjoohooo...
Nu ser jag alla svar och frågor på bloggen ... Tack för svar .. och kärlek till er ...
Tant Carla är en fantastisk dam .. ta emot allt hon ger ... det är nog bäst så... vi på bloggen blir så ledsna annars och jag vet inte riktigt hur man skriver till alltet.. hihi

EllaBella ska gå ut och jag ska fortsätta att baka .. tog fram allt och började värma mjölk.. men insåg att jag inte hade någon jäst .. så nu får jag gå ut och skaffa det.. Parisbullar ska det bli med vaniljkräm i .. om baket går bra ...

Fråga: finns det hopp om att det går bra i rätten för min son den 30/4 i vårdnadstwisten ... jag hoppas det för annars kommer dottern att lida ..

Här flyger saker omkring .. mobiltelefoner kastas i golvet .. fast de ligger mitt på bordet.. kaffepaket ramlar i huvudet på mig från skåpet fast de ligger längst in .. jag vaknar mitt i natten av att någon drar av mig täcket.. någon vill uppenbarligen ha uppmärksamhet.. jag har bett till alla änglar och speciellt Michael och Gabriel. Jag har bett Jesus om hjälp .. att förstå och se vad denna själ vill mig ... kärlek till livet har jag och hopp om att det ska visa sig hur jag kan hjälpa till ...

EllaBella jagade något i lägenheten häromdagen så hon kan se .. Nu till affären ..

Vilka fina kort du har tagit och vilket fint område .. Fredagskram till er båda ...

Svar: Skönt att det funkar o tack igen för receptet.. och nu Parisbullar... gud vad du är duktig i köket !! Ja det finns hopp om att det blir bra i tvisten för sonen... över 70 %.... det kommer klarna hur du ska hjälpa till.. tänk utanför boxen för det är ingen självklarhet det du har att göra... lycka till med bullbaket.. kram :)
Esmaralda

57 Lotta S:

skriven

Ingen rapport vad ni åt på pizzerian?? Jag vill höra allt! Kommer jag till Florens igen?

Svar: "skratt" blev samma pizza som sist... men även om det blir samma så lovar jag att det kommer bilder :) Och du kommer till Florens igen.. kram :)
Esmaralda

58 Jenny:

skriven

Varför vill ingen älska mig?

Svar: Det kommer.. kram :)
Esmaralda

59 Linnea:

skriven

Hej...
Kommer jag någon gång att bo i Ekenäs eller på Åland?

60 <3:

skriven

Är han attraherad av mig.. om inte vad är det som får igång honom?

61 Smulan :

skriven

Vad fint med alla växter.
Blir bekymrad över stora barnet, kommer han att lära sig empati och att säga tack trots sin diagnos.

Svar: Ja han kommer lära sig väldigt mycket... kram :)
Esmaralda

62 AnnaK:

skriven

En snabb fråga.....visst gillar han min outfit?

Kram 🤗

Svar: Visst gör han det ! kram :)
Esmaralda

63 Snödroppen:

skriven

Fy satan så bra ni har det, dit hade jag behövt åka! Man vänjer sej lätt när man har det så bra som ni har det.
Allt är turbulent, vet inte hur länge jag orkar, är helt övervakad...
Har försökt ta kontakt med mannen men han svarar inte. Vill han inte eller väntar han på att det ska lugna sej? Försöker härda ut, ge mej styrka..😓
Njut för allt ni kan och ha en förbaskad härlig helg. Kram❤️

Svar: Det ser jobbigt ut.. men håll ut... det går över. Ha inte så stora förhoppningar kring mannen.. kram :)
Esmaralda

64 Förvirrad kvinna:

skriven

Hej Esmeralda,
Jag gjorde nyligen slut med någon och sa att vi kunde vara vänner. O ringer och skriver ofta och dagligen. Han verkar inte ge upp. Nu säger O att han älskar mig och vill gifta sig. Kommer han att ge sig eller måste jag bryta kontakt helt? Stämmer det att han älskar mig? Han verkar besatt och jag blir tokig.

Svar: Jag tror du måste bryta helt.. att försöka vara vän med någon som vill mer än vänskap blir bara jobbigt och förvirrande... kram :)
Esmaralda

65 J:

skriven

Hej Esmaralda!

Frågade igår och fick inget svar. Försöker idag igen när det verkar funka bättre här på bloggen.

Kommer jag och mannen jag känner så mycket för bli ihop? I så fall när?

Svar: Chansen att ni blir ihop är runt 60 % men jag får en känsla av att det kommer någon annan som det blir bättre med på sikt.. kram :)
Esmaralda

66 Helena Ir:

skriven

Jag tog och lyssnade på den självsuggestion som du tipsade om..lite hjärtklappning i början,vart skulle det här föra mig?
Det känns skönt så här efteråt,avslappning ute i rymden..jag såg en himmel full av stjärnor och galaxer..och jag somnade inte även om jag korta ögonblick gick in i mig själv..
Det här ska jag göra fler gånger..Något som kom till mig är: Det är viktigt att vara sann mot sig själv!

Kram :)

Svar: Vad härligt att höra... fler borde pröva detta !! Kram :)
Esmaralda

67 Jeanette:

skriven

Har fått vikariat i hemtjänsten i nattpatrullen. Är det något jag kommer att bli kvar i eller är det inget för mig?

Hunden kan inte följa med.

Trevlig helg!

Svar: Ett tag framöver känns det helt okey men du söker och får annat.. kram :)
Esmaralda

68 Kiara:

skriven

Kära Es!
Vad konstigt! Skrev en kommentar här i morse men den kom visst inte med. 😨 Hursomhelst så gör jag ett nytt försök ...

Igår kväll efter jag hade ätit potatisbullar och druckit ett glas juice vred de om i magen på mig. Frös, mådde illa och var trött så jag gick och la mig och vaknade två timmar senare med att jag var som en fontän i båda ändar. Magsjuka/matförgiftning antar ja att de är och inte stress. Ser du om detta försvinner fort för mig? Hoppas jag kan jobba på måndag igen. 🙏🙏🙏 Vad ser du kring mig gällande detta? Hoppas få svar! Kram Kiara ❤

Svar: Blogg.se har strulat.. IGEN !! Stackars dej som råkat på eländet en gång till.. men det går snabbt över.. kram :)
Esmaralda

69 Undran:

skriven

Borde jag ge han en chans? Med tanke på hans bakgrund?
PS gillar alltid dina inlägg! De är ju skitbra! Roliga, reflekterande, spännande etc

/kram från undran

Svar: tack :) Ärligt talat så ser det inte alls ut som om han är den rätte för dig.. kram :)
Esmaralda

70 Hjärter dam:

skriven

Tack för svar igår, nu gick det att läsa😀

Ha en skön dag!
Kram ❤️

Svar: Äntligen !! Kram :)
Esmaralda

71 Skorpan:

skriven

Det var en trevlig fika :).
O sen bestämde jag mig för att promenera en bit av vägen hem. Pappa skulle ha varit stolt, för jag svängde in o gick på konstmuseum ;), inget jag sysslar med precis, men nu har jag gjort nåt utöver det vanliga. Vägen hemåt fortsätter, det enda trista är min häl som trilskas :(. Kanske går om, nån gång..
Kram Skorpan

Svar: Bra att du gör lite utanför de vanliga ramarna... fortsätt med det och något bra händer... kram :)
Esmaralda

72 Smulan:

skriven

Tack för svar. Det värmer mammahjärtat

73 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Jag lovar o svär ;), att falla utanför ramarna måånga gånger.
Nu blev det bussen närmare hemmet, sen handla o jag min lyckost har bilen o åka hem med efter att jag handlat. Bra planerat jag ;).
Kram Skorpan

74 Linnean 🌸:

skriven

Tack, för tipset! Har ringt ett Fysio Center i dag där de har lite olika ”saker” Gäller att inte ge upp för att man träffar på konstiga läkare.
Var det tecknet från väninna jag fick i dag?
Inne på Maxi? Stod vid ostdisken när jag ser henne! Hår, kläder, benen, sättet att gå på, allt stämde. Jag stod som om jag hade frusti fast och skulle precis säga hennes namn när hon vände sig om och det var ju inte K! Den här kvinnan var lite lik K i ansiktet åxå men det jag såg snett bakifrån var så exakt. Tänkte inte på henne då så jag blev helt överväldigad.
Eller är det lite inbillning?
Svarta skinkan låter inte så smaskig! Det finns ju trevligare skinkor än urgamla svarta!
Ha en himla rar fredagskväll! Kram 💖
/Linnean 🌸

75 Catherine:

skriven

Hej igen vet inte om jag ställde min fråga i bliggstrulet😀igår så jag försöker igen jag har fått berättat för mig att jag kommer att träffa en ny man nu på våren det finns någon jag känner idag är det han eller ska jag vara öppen för någon annan. Ha det så skönt Catherine

76 Mira:

skriven

Hej,
kan dom få reda på att jag har inneboende?
Kram

77 Jeanette:

skriven

Tack!

Jag fortsätter söka!

78 AnnaK:

skriven

Tack igen! Tyckte allt han hade svårt att låta bli att snegla på mina ben. (Hade mina egna byxor istället för arbetsbyxor) Kanske min rumpa kollades in när jag gick iväg också? 😜 Börjar själv gilla min kropp nu så det är trevligt om någon annan också uppskattar den lite.

Kram 🤗


Svar: Ja, nog kollades du in lite extra :) kram :)
Esmaralda

79 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han plötsligt ändrat sig och vill vara med mig?
Kram

80 J:

skriven

Hej Esmaralda, tack för ditt svar! :)

Så när tror du att jag vet om det blir han? Berätta gärna om du ser något mer runt det.

81 Maddelito:

skriven

Gud vad mysigt ni verkar ha det och jag önskar jag kunde resa mer.

Det känns som jag har otur med vänner. När det löser sig med en börjar nästa strula.
Tydligen så sårade jag A men jag bad om ursäkt och att det var inte med meningen. Vi träffades i skolan förra veckan och det kändes lite spänt så jag frågade om det är ok mellan oss och hon så att det var det men att hon blev ledsen men sen har jag inte hört nåt från henne.

Kan du se om det är och blir ok med oss?

Kramar

82 Ingela:

skriven

Härligt ni har det :-)

Grunnar på att köpa en lägenhet... mycket jobb... renovering men ekonomiskt bättre än hyra.
Den ligger bra till.

Vad tror du?

Svar: Ser ut som om det kommer ett köp.. kram :)
Esmaralda

83 Mimi love:

skriven

Hej Es

Så fina bilder och härligt du har det🌼

Jag undrar om du ser något speciellt skoj som händer mig snart?
Kram

84 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Gick förbi hus idag och känner att jag längtar så otroligt.
Tänk om det är flera år bort för mig.
Ser du mig med en partner och i hus dem kommande åren?
Kram


Svar: Ser dig i hus med en partner men kan tyvärr inte lova när detta ska ske.. men det kommer.. kram :)
Esmaralda

85 Blomman:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har börjat längta så otroligt mycket efter en graviditet och fler barn.
Ser du en graviditet för mig under det här året eller ganska snart?
Kram
B

Svar: Kan inte säga när.. men en ny graviditet ser jag.. kram :)
Esmaralda

86 Tingeling :

skriven

Ser helt underbart ut! Så fin liten by. Vad åt ni på pizzerian? 🙂

Haft svårt att sova men ändå inte stupat, vilket ju faktiskt var en av mina ledord i healingen från madame. Men önskar jag kunde sova längre än till kl 05.00 varje dag! 😁

Man kommer gärna till mig om sina problem eller om man vill ha hjälp. Och jag har inget emot det. Men ibland tycker jag det är jobbigt att bli indragen i saker. Men tror det passar mig lite, så har faktiskt lagt till en utbildning till hösten - beteendevetare.

Några elektriker på jobbet, en av dem kollar lite extra tror jag. Eller inbillar jag mig? Idag log jag mot han när han tittade, och tänka sig det hände inget farligt 😂

Trevlig fredag!

Kram!

87 Vårblomman:

skriven

Hej Es

Ser du något spännande som jag kommer vara med om i år?
Kram

88 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag hörde av mig till en kille som jag hade kontakt med för ett bra tag sedan. Vi sprang på varandra på stan för en tid sedan.
Jag hörde utav mig kollade läget. Och sa att det var kul att springa på honom.

Hur tog han min kontakt?
Kan det bli en fortsättning mellan oss?
Kram

89 Na:

skriven

Hej Esmaralda.
Provar frågan igen,
Jag hörde av mig till en kille som jag hade kontakt med för ett bra tag sedan. Vi sprang på varandra på stan för en tid sedan.
Jag hörde utav mig kollade läget. Och sa att det var kul att springa på honom.

Hur tog han mitt försök till ny kontakt? Positivt negativt,
Är han själv intresserad utav mig?
Kan det bli en fortsättning mellan oss?
Kram

90 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Har bara fått en känsla att hon är lite formell av sig och korrekt men det kanske är något jag fått om bakfoten?

Känns det som om han är kär i henne? Att han hittat rätt?
Kram

91 Lillan:

skriven

Härligt ni har det.

Jag undrar om du ser hur min nästa kärlek ser ut Es?
Kram

92 Ghostwriter :

skriven

Min mediala förmåga har utvecklats ännu mer (ett annat sätt) än jag är van vid. Du berättade i seans att jag kan utveckla den mera när jag säger till. Och jag sa det till min ängel som har hjälpt mig under senaste året. Jag kan sia bättre (att jag har oftare rätt än fel) och jag känner en annan kontakt med mina känslor och det jag ser. Jag får upp bilder på ett annat sätt, då det förr bara var via drömmarna.

Men iallafall, jag är glad att du kunde se detta åt mig men jag undrar om det finns större betydelse för min gåva eller om den helt enkelt är till för mig i ren allmänhet som den alltid gjort?

Kram!

93 Tjej:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han känslor för mig?

Känns det som om han saknar mig och plötsligt vill vara med mig igen?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: