Då sade jag och då sade du.....

Nu är det kartlagt, forskat och bevisat att händelseminnet, de episodiska minnet är bättre hos kvinnor än hos  män !  I alla fall inom vissa områden. 

Förmågan att komma ihåg händelser från förr är en av de  undersökta kognitiva funktionerna.

Det har visat sig att kvinnor kommer ihåg verbal information bättre än män. Män är bättre på  abstrakta bilder och har bättre lokalsinne generellt.

 

Alltså, kvinnor minns  de äktenskapliga grälen med skärpa… och kan bli frustrerade om mannen inte minns vad han kastade ur sig i stridens hetta i ett gräl sju år tidigare !

Sådana minnen är ju både på gott och på ont.

Sen tror ju jag att det allra bästa är att gräla klart.. och sen gräver man ner stridsyxan tillsammans med okvädningsord och annat otrevligt.. man knyter en rejäl råbandsknop om skiten  och gör sig av med det. Poff.. borta !

 

Det finns ju inget värre än nya gräl som kryddas med det gamla...

..när  man drar upp sånt som hänt 12 år tidigare och anklagar på nytt

Har man sådana tendenser ska man nog tänka ett varv extra.. antingen har man svårt för att släppa oförrätter och kan behöva jobba med detta eller så lever man kanske i bitterhet  med fel partner

 

I dag är sista strålningsdagen för den här veckan

I morgon kommer ryska syster på besök… hon kommer med tåg för vi tänker ju oss lite rött till middagen på hotellrestaurangen när kvällen kommer

Ha en fin start på helgen govänner

 💖

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Ja det har man ju hört om, "då sade du si o gjorde så".. Eller den andra varianten "då du aldrig o alltid" ;). Vi grälade knappt med exet, något som han sen vid skilsmässan kommenterade?, men det var som ingen ide' att ge sig in i något sånt med honom för hans förmåga att lyssna...

I grälandets ädla konst har jag mycket att lära o en undrar ju hurudan den nya mannen kommer att vara till temperamentet? Kommer jag då att kunna gräla så det yr stickor o dtrån om mig, eller fortsätter jag i samma gamla spår? Ska bli intressant att se, tror jag, fast nu inte genast i början av förhållandet ändå ;).

Trevligt avslut fick jsg på kvällen med diskussion med grannsrna. Först med henne om ditt o dstt o sen med honom om bilar :D. Han sade t om att vi kunde åka en bit bort o kolla bilar, men det erbjudandet tar jac nog med en nypa salt... Hur som haver var det en trevlig afton ;).

Så skönt för dig Es att det är veckans sista strålning idsg. Hur mår du nu, känner du av något? Vad kul det ska bli med ryska systers besök för dig. Lite rött ...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Nye mannen har temperament och ni har en passion... och då blir det gräl ibland.. men det är inte destruktiva gräl som förstör för er... ni kan skratta åt det efteråt... kram :)
Esmaralda

2 Familjehjälten :

skriven

Godmorgon vackra själ!

Både spännande och lite skrämmande att höra om de grå igår. Jag har iaf inte ännu träffat någon av dem, mycket för att jag inte vetat hur jag skall se dem. Dock har jag känt av en kyla, en iskall rysning som går igenom kroppen och vid eftertanke har alltid en bild av kvicksilver kommit upp i hjärnan. Ja tack för tips på hantering.
Manligt och kvinnligt kan ju funderas på mycket, men börjar bli övertygad om att hade vi valt att se varann mer, hela alltet, kropp och själ, inifrån hade mycket försvunnit av sig självt. Jag tror att vi ibland ”glömmer” vår kärlek, den inom oss och blundar för den människa som står i mötet. Slutar se hans eller hennes själs eller kropps budskap. Så är konflikten där!

Jag känner mig ensam, ganska övergiven faktiskt, du sa att du såg en kärlek framöver, min fråga är då är den långt borta? 8/9 är ett datum som dyker upp i mitt huvud hela tiden, är det en dag för kärlek?

Oavsett vad, tack för ditt stora hjärta av kärlek!

Svar: Javisst ser jag en speciell kärlek och den kommer... jag ser dock inte när... först ska du vara "klar" med dig själv och det är du ju på väg att bli.. om du inte redan är det.. så mötet bör ju ske ganska snart.... kram :)
Esmaralda

3 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Ingen flirt igår men ändå trevlig kväll. På festen fanns en man som såg ganska trevlig ut, han hade fina ögon. Från Mexico är han.

Kan han vara flirten du sett att jag ska möta?

Kram

Svar: Osäker.. just nu ser jag flera som kan vara den potentiella flirten... jag ser inga detaljer men antingen finns de runt dig nu eller inom kort... kram :)
Esmaralda

4 <3:

skriven

Håll ut nu kära Es sista strålning för veckan. Vad kul att ryska syster kommer.
Tycker ni ska unna er ett gott Amarone vin 🍷
Kan P S vara singel ?
Han verkar ha så gulliga och roliga föräldrar.
Kram

5 Jossan :

skriven

God morgon...

Usch jag vill gråta av att gå upp så tidigt. Hade så svårt att lägga mig igår.. Fastnade ändå för serien The affair. Den innehåller väldigt mycket sex! Har nog aldrig sett en serie eller film som innehåller så mycket.

Igår blev jag riktigt ordentligt irriterad på mina vänner. Vi ska på vinprovning har vi pratat om. Så jag frågade i vår chatt vi har hur det går till. Och ingen svarade. Då sitter det två som faktiskt varit på detta förr och struntar i att svara. Jag kände bara hur det börja koka inom mig. Och det är ju inte bättre när jag känner som jag känner över det med presenter när man är bortbjuden.
Sen har jag försökt prata med min gravida vän. Så länge det inte handlar om henne eller bebisen så svarar hon inte. Blir helt enkelt ledsen på mina vänner nu. En annan vän sa till mig att jag måste sluta göra allt för alla nu. Åh det är sjukt drygt...

Vill verkligen träffa någon nu :/

Nu sitter jag iallafall på bussen påväg till tentan... hoppas alla håller tummarna! Skicka gärna massa positiv energi...

Lycka till idag! Bara en vecka kvar kämpa på 💪🏼

Kram

Svar: Ha positivt fokus.... kram :)
Esmaralda

6 Kulla:

skriven

Vi kvinnor vi kan vi😄👍.. är inte den som ältar och tar upp gammalt skit, nej herregud.. varför ödsla energi på sånt?!?
Kul med besök av Ryska systern 🍷. Själv ska jag på 50-årsfest.. händer det något där💕?!? Njut av dagen😊. Kram

Svar: Vad roligt ed fest... känns som att det kan bli riktigt trevligt... kram :)
Esmaralda

7 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Inte lätt när man är kvinna och kommer ihåg ...är man sen envis och vill ha rätt..då är det inte lätt ...tar år att lära sig att svälja och släppa för man vinner på det i längden ;-) Men så är vi kvinnor väldigt kloka ...ibland :-)

Skönt för dig med helg igen <3

Här har veckan gått alldeles för fort ...

Igår strunta vi i alla måsten Det åskade och regna. Hade myseftermiddag och kväll i paviljongen med grille go dricka och musik prat o skratt ..
känns i huvudet idag ;-)
Älskar när man kan sitta tillsammans i regnet och bara vara utan telefoner datorer och TV-serier .

Önskar dig en trevlig Fredag med bästa ryska systern <3

Kram Anki med flock

Svar: Ja igår mullrade det och regnet stod som spön backen o jag har tak över min lilla terrass här och hade dörren öppen ut.. så mysigt :) Ha du också en fin fredag... kram :)
Esmaralda

8 C.A.T:

skriven

Hoppas du får det roligt och trevligt med din ryska syster :)
Jag vaknade upp ur en dröm nu. Jag drömde att jag besökte ett kollektiv där de bedrev lantbruk. Jag var på väg hem och höll på att knyta skorna när en man med svarta jeans och svart t-shirt, svarta glasögon och mörkt kortklippt hår i 55-60 års åldern kommer ut i hallen. Han säger: - gå hem och sök nu till ” hållbart lantbruk”
- men jag har redan så mycket studielån säger jag. (Sen ringer min mans väckarklocka och nu är jag vaken.) jag får ibland för mig att det kan vara någon som vill ge mig ett budskap från andra sidan. Jag frågade min man igår, hur ska jag gå tillväga för att få ett arbete som är rörligt och utomhus...(vi bor och äger en gård med åkrar och tom stor ladugård) Det skulle vara ett stort steg för mig att sadla om, men drömmen kändes lite som någon kom och ville hjälpa mig på traven.

Svar: Ja, låt drömmen sjunka in... och dina egna tankar kring vad du vill... drömmen kan vara en väckarklocka... kram :)
Esmaralda

9 Helena Ir:

skriven

Tycker som dig att gräla klart vore nog bra..tänker på mina föräldrar,som båda var gifta med fel person,med varandra!

Skönt med sista dagen för dig denna vecka..snart är det slut! Bra kämpat! Kul att ryska syster kommer också :)

Vad tror du om min aura..lyser den lite extra starkt just nu?
Känns nästan så! Dessutom ligger det en sån förväntan i kroppen också..försöker behålla känslan :)

Min äldsta dotter fyller 39 år idag..inte klokt vad hände med tiden :)

Önskar dig en bra dag!

Kram :)

Svar: Ja jag ror faktiskt också att du lyser extra starkt nu... och det kan ge utdelning !! Ja, ja begriper inte heller vad som hände med tiden... kram :)
Esmaralda

10 Läroliv:

skriven

Mysigt med ryska syster. Har en undran om OK. Näst äldsta barnbarnet har tankar på att börja arbeta utomlands. Hon har tävlat både inom och utomlands och det har gått bra för henne och vill nu fortsätta inom sitt gebit med lite utökning inom sitt område. Undrar om du kan se något om detta. Hon är målmedveten.

Kram

Svar: Vill hon satsa fullt ut så har hon god chans att lyckas... hon har vad som krävs.. kram :)
Esmaralda

11 Dunegull:

skriven

Vad skönt att strålningen snart är klar för senna vecka! Tänker på dig!!!

Hur ser min höst och vinter ut? Mår jag bättre då?
Kram

Svar: Ja, var lit mer lyhörd för dig själv och ge dig det du behöver.. och du kommer må så mycket bättre.. kram
Esmaralda

12 G.H:

skriven

Vad kul med din ryska syster:)

Är supernöjd med semestern, känner mig tacksam, glad och inspirerad :)
Vad tror du Es, kommer flygresan tillbaka gå bra imorgon?

Kram:)

Svar: Jadå resan hem kommer gå fint... kram :)
Esmaralda

13 Jennien:

skriven

Hej Es,

Ja det är nog bra att reda ur grälen och sedan släppa det.

Nu har mannen hört av sig med ett långt inlägg med en förklaring till sitt beteende. Vad är hans syfte med det tro? Han saknar vår dialog 😔

Kram Jennie

14 AnnaK:

skriven

Då var det inte en slump att han ställde sig i maskinen mitt framför näsan på mig och kollegan?

Ha en fin kväll med syster 🙂

Kram 🤗

15 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Idag ska jag o min msn på bröllop o min syssling o barndomsvän ska vara barnvakt åt vår dotter för första gången (alltid mamma som är men hon är bortrest).. lite orolig för hur det ska gå o med nattning o lek o allt.. hur kommer det gå? ❤️

Svar: Jag tror det kommer gå bra... kram :)
Esmaralda

16 LottaS:

skriven

Min nya vän har ju bråttom med allt. Ser det ut som om nya förhållandet håller?

Svar: En hel del tyder på att det inte håller... men det finns en liten chans.. kram :)
Esmaralda

17 MalinS :

skriven

Godmorgon Ezmaralda!
Alltså det där med de grå är lika rysligt varje gång du skriver om det. Kanske dum fråga men har dem relationer med vanliga människor eller bara med andra grå? Kanske svårt för dig att svara på men man blir ju nyfiken.

Jag har en kollega på jobbet som jag alltid tyckt är speciell alltså konstigt speciell, så där lite som de grå. Man får liksom ingen grepp om henne. Ibland känns det som hon innerst inne njuter på bekostnad av någon annans lidande. Som om hon inte har känslor. Hon kanske har en diagnos men hon smälter så bra in i mängden. Ser du om hon skulle kunna vara en av dem grå?

Kram

Svar: Jag tror de lever precis som vanligt "folk" och har relationer med andra... men det är bara min gissning ! Att de är mycket sociala och vänliga i den rollen. Jag tror ärligt talat inte att din kollega är en av dem. Kram :)
Esmaralda

18 lilla m:

skriven

Hej! Blir det bra om jag väljer N? Kram

19 Alie:

skriven

Godmorgon,
Ja det där kan vara på gott och ont att minnas tillbaka dåliga saker. Håller med om att konflikter ska ageras ut där och då och helst bli sams innan man släcker lampan för natten.

Så skönt för dig att det är sista strålningsdosen för den här veckan.. 🙏 och roligt med systern på besök.
Njut av helgen du med! 💕
Här blir det nattpass hela helgen, sen är det nedräkning för hemfärd. 💫
Kram :)

Svar: Tack ska du ha.. kram :)
Esmaralda

20 Mh:

skriven

Hej!
Nu är min lokal äntligen snart klar, snart öppnar jag upp. Hur kommer det gå nu med allt? Nervös😊
Kram!

Svar: Vad roligt !! Räkna med att det kan ta tid innan du blir "inarbetad"... stor kram o lycka till :)
Esmaralda

21 Läroliv:

skriven

Tack för ditt svar.

Kram

22 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
Va kommer att min chef säga om mig? Kommer han att anställa mig? Kram Mojgan

Svar: Chansen finns absolut.. kram
Esmaralda

23 Mikael:

skriven

Okvädningsord :)

Jag kommer sällan så långt i förhållandena så det hinner börja dyka upp okvädningsord men det är jag bara glad för! :)

Ha en bra helg!

Kram
Mikael

24 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Bra att höra att vi inte tar livet av varann ;). En passion, är det då för varandra eller avser det något annat?

Nu frukost, sov ut lite o det känns som om min kula är okej jämfört med igår...
Kram Skorpan

25 Michaela:

skriven

Jag har ett jävla minne och kommer ihåg alldeles för mycket :)

Igår blev jag och några kollegor slagna x flera och jag även spottad på av en patient samt mordhotade så överläkaren kommer göra en polisanmälan idag. Tur att vi hade honom på plats som kunde stötta oss. Han är en klippa. Sen efter det en annan tjej som var i liknande tillstånd men vi klarade oss undan med "bara" mordhot. Sådana dagar undrar jag verkligen varför jag jobbar med detta och om det är värt att råka illa ut mm. Även om merparten av patienterna är lugna och snälla. Men sånt här tar på en. Även en chef som kommer tillbaka från semestern och börjar gapa på en för något man inte har gjort och hälsar bara på vissa som är hennes favoriter. Inte heller frågar oss som har blivit skadade hur vi mår. Sämsta chefen jag haft. Hoppas att nya jobbet inte är alltför långt borta!

Hoppas att du får en fin fredag och kan se fram emot två behandlingsfria dagar :) Kramar!

Svar: Ja ibland blir det bara för mycket men du gör ett himla bra jobb och att du är omtyckt tror jag du känner... kram :)
Esmaralda

26 Misstjejen:

skriven

Hej

Tänker ju börja med en nytt ämne i vlogg så kanske bättre att byta ämne så få tittare var mer intressent och jag vill få alla våga sagt sin ord till mig.

Jag tänker väl jag sjunga låtar av min egen texter som ska var en bra valt?

Ha det bra

Svar: Bra plan... och du får gärna ge adressen till vloggen här om du vill.. kram :)
Esmaralda

27 Rebecca:

skriven

Jag kanske har råkat skicka iväg frågan flera ggr, ber om ursäkt i så fall, det strulafr med internet :)

Ser du om det blir något flirtande eller liknande för mig i år då? 😊🌷

Svar: Det är troligt att det blir så.. kram :)
Esmaralda

28 Helena Ir:

skriven

Tack :)..det känns så bra..

Kram :)

29 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Ikväll är det tävling. Swimrun i mörker. Det ska bli så spännande 😳.
Vi var och övade i Delsjön natten mellan måndag och tisdag. Några sena badare tyckte att vi var jättemodiga och undrade om det inte var läskigt att simma i mörker. Det var läskigt men inte så otäckt som jag trodde. C tyckte nog att det var jobbigare än jag för hon uppgav att hon råkade bli skrämd när hon fick syn på sina egna armar 😂.
Klockan 14 åker vi. Det är en bit att köra .
Lycka till med strålningen idag ❤️.

Kram ThereseC ❤️

Svar: "Skratt" ja, blir man rädd för sina egna armar.. då har man nog skrämselantennerna ute :) Heja dej som är så modig ! Kram :)
Esmaralda

30 Dalkulla :

skriven

Att älta gamla gräl gör väl ingen speciellt glad, inget upplyftande överhuvudtaget. Det fanns dock en tid för många år sedan då f.d man fick äta upp det han anklagade mig för, som inte fanns ett enda fog för, däremot kom det fram att det han beskyllde mig för var precis det han själv gjorde. På sig själv känner man andra, är ett sant ordspråk.

Måste var skönt med en vecka avklarad strålning. Då har du två veckor kvar. Det går säkert bra det också. Har det så trevligt med ryska syster. :)

Ute är det lite höstluft med lite dimmig-disig känsla. Ser fram emot hösten mer än någon annan årstid. Färgerna luften och allt runtomkring.

Kram

31 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Absolut värt att tänka på, man får låta varandra utvecklas tänker jag och då är det onödigt att dra upp gammalt för det kanske man har utvecklats ifrån.
Jag tänker så att förhållandet håller bättre om man släpper och går vidare från tidigare problem.
Nya insikter kommer hela tiden ..,

Esmaralda,

Ser det ut som om jag är sambo innan någon utav barnen hinner börja skolan?
Eller kan jag vara själv när barnen börjar skolan?
Kram


32 <3:

skriven

Håll ut nu kära Es sista strålning för veckan. Vad kul att ryska syster kommer.
Tycker ni ska unna er ett gott Amarone vin 🍷
Kan P S vara singel ?
Han verkar ha så gulliga och roliga föräldrar.
Kram

Svar: Verkar i alla fall finnas någon i hans tankar... kram :)
Esmaralda

33 Mikro :

skriven

Hej E!

Jag undrar ser du varför min sambos föräldrar är så undvikande mot oss? Vi har ej gjort dom något men dom erbjuder aldrig sig att hitta på något med oss och våra barn. Dom skam aldrig och är för jämnan med deras andra barn och barnbarn. Mina barn ser detta och man ser hur ledsna dom blir och fråge sätter oss. Dom har varit upplands tillsammans där vi inte ens fick möjligheten att följa med för dom andra styr och sambos föräldrar gör inget för att kan följa med så som att kolla andra hotell osv. Utan hand bror och syster sa bara ska ni med vi bokar i morgon. Min man ville verken ge det dubbla vad de andra fick ge eller åka på en resa där våran familj splittras i två olika hotellrum. Sen hittar de på så som att åka tillstånden tillsammans utan att ens kolla om mina två stora kan få följa med som dom vet är själva o huset för att jag och sambon jobbar. Medan dom har kul med sina andra barnbarn. Inte en enda fråga har vi fått om de kan hjälpa eller ta med dom. Min sambo vill sällan hälsa på nu och sagt nej till att vi ska ve om hjälp för han vill inte att hans syskon ska tycka vi utnyttjar då ha. Känner att föräldrarna beklagat sig till systern eller hans bror. Tycker hela situationen är tråkig samtidigt som jag förstår honom. De vill sällan hitta på saker med oss eller som förr bara bjuda över för grill eller något som han gjort flera gånger. Så nu har han sagt att han vill inte åka dit så ofta eller umgås. Jag har åkt själv med barnen bara på kaffe så barnen fått umgås lite men dom verkar inte förstå. Jag tro mest att de inte fattar och att jag är boven i allt som vanligt som när jag fick elaka sms från hans brors sambo där de kränkte oss som familj och att vi bortprioriterar dom? Och är otacksamma ? Och utnyttjar hans föräldrar? Helt sjuka saker som fick mej att bli jätte ledarna ochvjag förstod inget alls. Vad kom detta inifrån liksom? Sen den dagen är han tvär och vill inte umgås mer än han behöver och vill inte direkt ha deras hjälp. Vi har dessutom bara bett om hjälp om så saker som vi sagt att vi är tacksamma för ... som att pappan hömtar våra barn i skolan och någon gång kanske 1 gång om året tagit barnen till natten ( varit i vårat hus) så vi kunnat gå ut han och jag. Det är allt! Dom har aldrig hjälp oss att flytta eller måla hus eller tapetsera som dom hjälp hand bror och vi har INTE varit sura för sånt... jätte märkligt!!! Jag förstår mig inte på dom... vi har bjudit hit dom på julafton men aldrig har de velat vara här med oss utan vartannat år varit hos hans bror. Jag förstår varför min man blir ledsen men vad vill dom ha ut av detta?

Är det mej dom inte gillar så kan jag sluta följa med. Allt är så märkligt i alla fall för jag har aldrig varit elak eller sagt något. Ända gången jag blev irriterad när de pratat om resan och hyllar allt deras bror och syster ge i presenter eller äventyr de är ute på och då kunde kan inte hålla mig och sa att de är kul när Borden väljer så vi aldrig ha npgon möjlighet. Men dom sitter bara tysta i köksbordet och verkar inte bry sig. Fast jag tycker om nu hon önskade sig att alla ska åka kanske engagera sig till att hitta ett hotell och bolag som passar allas ekonomi!!!!! Sånt är sårande och jag förstår min sambo.

Ser du vad deras problem med oss är ?

Kram

34 Hej:

skriven

Hej Esmaralda!
Lycka till idag på strålningen. Jag har aldrig uppfattat att du mått dåligt efter men det kanske jag har missuppfattat.

Ser det ut som om det kommer en bra anledning att flytta till den staden? När det blir dags för det?
För blir det en flytt dit?
Och kan det vara för kärlekens eller familjens skull?
Kram




Svar: Tack och nej, dåligt mår jag inte.. lite trött.. men det är ju inte hela världen :) En flytt blir och mest troligt för kärlekens skull.. kram :)
Esmaralda

35 Kickan:

skriven

Hej hoppas det gick bra för Dig idag skönt att det är klart nu.Tänk vad den efterlängtade sommarn går fort nu närmar hösten sig med sina aktiviteter och mörkret runt knutarna. Kan Du se om min dotter skall träffa en man och kärlek i höst skulle ju vara en ljuspunkt i höstmörkret. Ha nu en trevlig helg med din syster. Kram och tack för svar

Svar: Hon träffar ju mannen med stor M.. men jag ser inte riktigt när... kram :)
Esmaralda

36 Jossan :

skriven

Jahapp... då var första delen gjord... vet inte vad jag känner. Känns som jag klarat den men samtligt som jag inte klarat den. Men jag gjorde mitt bästa. Ångrar bara att jag inte kollade på pappret jag hade med mig innan jag gick in.. men men får hålla tummarna...

Kram

37 Solen:

skriven

Fredag! Så skönt efter första jobbarveckan.

Känner mig snurrig i huvudet av att fundera på hur allt ska bli nu framöver och vet inte helt vilket mitt nästa steg ska bli...var ska jag börja?

Hoppas du får en fin helg och inte mår dåligt av dina behandlingar!
Kram ☀️

Svar: Börja med det som känns viktigast.. ta en sak åt gången... jag mår faktiskt hyfsat bra här:) Kram :)
Esmaralda

38 Maleficent:

skriven

Osäker om jag postade min kommentar så skriver igen. Förlåt för dubbel i så fall!
Jag känner igen mig i det du skriver, jag kan minnas sagda ord från år sedan, medan mer vettiga saker är som bortblåsta. Och lokalsinnet det är närmast inte existerande!

Kvinnan som du sett mig möta, kan du se något om hennes liv idag? Vad gör hon dessa dagar? Börjar hon bli redo?

39 W:

skriven

Idag hände något fantastiskt med något som jag slitigt ofantligt mycket med. Äntligen lyckades jag komma i hamn.

Det har varit många stunder där jag tänkt ge upp. Du har sett mig lyckas med detta och jag har tvivlat.

Jag gav inte upp och lyckades till slut.

Tack för att du såg och bistår så frikostigt med din gåva.

Kram 💕

Svar: Vad glad jag blev nu... stort grattis :) Kram
Esmaralda

40 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Gomiddag o tack kära Es för ditt svar igår stor KRAM o lycka till idag jag önskar dig o ryska systern en underbar dag!

Jag undrar om du kan se varför den blå blixten kom utifrån o in genom ena köksfönstret i förrgår kl 22.55 o igår 22.40? Det kändes som att jag blev "fotograferad"?!
Tidigare på båda kvällarna syntes en blå tjock rand tvärs över TVn flera ggr.
Jag kan inte ta på det! Hoppas att du kan se vad det var!
Kramisar i Kärlek o Ljus

Svar: Det ser ut att vara ett andligt fenomen... inte en portal... utan något annat.. jag blir inte riktigt klok på det och samtidigt känns det mycket varmt och innerligt.. kärleksfullt.. kram
Esmaralda

41 Lilla m:

skriven

Hej! Går jag miste om en bättre chans om jag nu väljer N? Kram

42 Lydia💕:

skriven

Börjar min kärlek närma sig?
Lydia💕

Svar: Så bör det ju i rimlighetens namn vara ja.. kram:)
Esmaralda

43 Mikael:

skriven

Alexandra, tack

Tack för tipset vet inte hur länge jag blir kvar i Sverige osv. men det visar sig, bra träna på det svenska språket och hålla det levande så länge, sorry för dåligt med punkter och komman

Kram
Mikael

44 Hon:

skriven

Hej,
Vad tycker han om mig?
Kram

45 Pia1:

skriven

Amen på det och just därför spelade jag in. För att det glöms och det gjordes det ju igen. Så nu ser jag att ledningen loggat i min journal och även om jag anser att jag inte hade annat val så får jag ont i magen. Har de varit in pga att de kommer vidta åtgärd mot inspelningen? Eller finns det någon som helst chans att anledningen är positiv dvs att de börjar fatta att jag har orimligt mycket missar och onödig väntan? Jag kommer naturligtvis fortfarande stå på mig varför jag måste spela in och det är ju beviset på att man skiter i/glömde vad som lovats.

Svar: Ja stå på dig.. det ses inte med blida ögon av alla men det finns en som förstår dig så väl.. kram :)
Esmaralda

46 Ghostwriter :

skriven

Du hade rätt som vanligt. Han verkade intresserad och skrev det fast med andra ord, men sen märktes det ganska snabbt att intresset sjunk för att man inte får samma svar som tidigare. Sjukt att det kan vända så fort men jag gråter inte över det så klart :)


Kan jag ansöka om ett lån, typ avbetalning, fast jag tror dom räknar det som ett lån inför detta jag ska göra? Du varnade mig att inte ta fler lån, men inför detta tänkte jag att det är okej. Att det inte är samma sak.




Kram

Svar: Det är ju inte samma sak.. tänk ett varv till och fatta sedan ditt beslut.. kram :)
Esmaralda

47 Lisa:

skriven

Börjar känna mig lite som en robot då jag tror jag jobbat lite för mycket och känner mig rätt så känslokall och glädjelös.. är lite rädd att det är för tidigt att påbörja dessa studier, vill inte ta mig vatten över huvudet.. fast samtidigt kanske man kan jobba med sig själv under tiden och lägga upp studierna så att det passar mig.. vad ser du kring detta?
Lycka till med din behandling!
Kram

48 <3:

skriven

Hej kära Es, sekreteraren verkar krångla med fakturan. Är den inlagd för betalning så det löser sig?
Kram

49 Agnes:

skriven

Bättre att undvika att hamna i gräl, alltså. Dessutom ännu en orsak till att leva som singel..slippa tjafs!

Min väninna tyckte jag var ego, när jag sa att jag önskade att världen gick under...så jag får väl fortsätta att spela teater inför folk. Även om jag nu mer o mer börjar avsky att se människor, så måste ju den här jävla showen fortsätta. Den, som kallas "Livet"...skitpjäs tycker jag själv...fylld av lögnare o bedragare, där den som hycklar bäst ses som lyckad.

Får se om det blir bättre nu när jag bestämde mig för att slänga både kingen o tara all världens väg...känner mig som en tönt då jag inbillat mig att kunna få lite hjälp "på traven" med hjälp av ngr random prylar...tyvärr så har det mesta blivit stegvis sämre under en längre tid. Jävligt påfrestande att dag ut o dag in hoppas på att det ska ske ngt positivt...så nu åkte de i soporna o får pysa ut sitt elände över sopåkare o sorterarer!

Kanske smäller sophögen av, där de hamnar...?

Hade jag ingen aning om, som ung, att livet, enligt nu rådande samhällssyn, är att ses som slut vid 58...så som jag själv ser mig, gör inte samhället. Samhället anser att folk över 50, speciellt kvinnor, är en klump kött utan existensberättigande. Vi duger att förlöjligas, på sin höjd...klimakteriekossor som söker bekräftelse...gamla kärringar som pimplar vin.
Kan ju "glädja" alla ålders-fascister med att även de blir äldre med tiden...så en vacker dag är även de som förlöjligar äldre, själva där...

Nu ska jag tvinga iväg mig till gymmet...går dit för att föröka hålla mig i trim...även om det känns som att jag inte har ngt där att göra, då jag är ett bevis på att kvinnor blir äldre.

Tar ju en massa energi att spela spelet med att verka både glad o tacksam över att få andas samma luft som de...tar energi oavsett så fort jag går utanför dörren, då jag är tvungen att hålla en glad o käck utstrålning...

Lycka till med din behandling, Es, o en trevlig stund med din "ryska syster"!

Kram!




Svar: Ja, går man omkring och säger att man önskar att världen går under då får man inte så bra reaktioner "skratt" ! Vill du kasta talismanerna så ska du göra det... eller så ger du dem en chans till ? Jag vet inte varför men ärligt talat känns det som om något bra ska komma...kanske något inom dig själv.. eller uteifrån, det är osäkert vad.. men jag har känslan !! Kram
Esmaralda

50 Flytt:

skriven

Hej Esmaralda.

Om jag flyttar till denna större lägenhet jag planerar för nu, ser jag ut att bo kvar där en längre tid?
Kram

Svar: Ja, gör du flytten ser det ut som om du stannar ett bra tag.. kram
Esmaralda

51 S:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag känner att vi inte är helt fel för varandra. Vi kanske inte är 100% rätt heller men att vi ändå har en bra procent att passa varandra.
Det kanske inte håller för alltid. Men det kan vara rätt en tid, känns ändå som vi inte är helt fel för varandra.

Kommer jag att göra ett försök med den här mannen?
Kram

52 Mikro:

skriven

Känns som det är mej det är fel på. Är väl så det är känns det som

53 Linnean 🌸:

skriven

Hejsan!
Är du halvvägs med strålningen nu? Har du känningar av den? Så kul med besök av söstra di och lite rajraj i kväll 👍
Skönt att inte ha någon att gräla med! Den siste sambon gick det knappt att gräla med ens för han var...tyst! Spelade mest martyr! Man lever lugnare med sina katter! Väntar just nu på två små ungar som behöver hem och socialisering. Ska bli roligt att jobba med dem om de låter sig fångas. På måndag ska jag gå igenom en pärs m en läkare från typ en annan skum planet och på tisdag en pärs som är mer positiv men är rädd att det kan bli tufft på lång sikt. Känns det som det kommer att gå lås med allt detta så båda sakerna för gott med sig...vilket jag hoppas! Ha nu en jättekul kväll!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja 7 gånger fixade och 8 gånger kvar.. den 21/8 strålas jag för sista gången och det ser jag fram emot ! Inte så att det är besvärligt.. men ändå.. ! Mycket ske för dig och något går smidigt och något annat inte lika smidigt.. det blir blandad kompott kan kan säga... kram :)
Esmaralda

54 M.:

skriven

Du verkar ha så fina familjemedlemmar och vänner, omtänksamma! Längtar efter en egen familj då min är rätt splittrad nu för tiden. Ser du om det blir en familjebildning med hon som blir min framtida fru? Kommer det bli nåt antal barn för oss?

55 H:

skriven

Hej Es

Vad kan du se om min blivande?
Kram

56 Pia1:

skriven

Jösses tack 😍 är det min reservläkare som förstår vad som hänt? Jäklar vad nyfiken jag blev!!!

Svar: Jag kan tyvärr inte se vem det är... men det finns en .. speciell...
Esmaralda

57 SusanneAmalia:

skriven

God eftermiddag
Måste säga att du är fantastisk med strålbehandlingen.. Vilken energi du har..
Jag känner hur du sprudlar ända hit.. Önskar dig en fin kväll med Ryska syster.. Skickar energi till dina celler varje dag.. Fylld med kärlek 😍..

EllaBella och Saga hälsat så klart.. 💗

Tack för svar i går..

Nu ska här handlas..

Måste berätta om sonens härregössesbåt.. Den har ett nytt skrov... Så den flyter. Det är bra sedan är det 3våniningar.. Båtens skick är ungefär som ett goast ship..ni vet de som kommer ut ur dimman..

Ska man bli lycklig en dag gå till puben
Ska man bli lycklig en vecka förlova dig
Ska man bli lycklig några månader gift dig
Ska man bli lycklig resten av livet köp en båt..🚢

I detta fall kan man byta ut detta mot vill du ha något att göra resten av livet.. Köp båten eller skeppet min son har köpt.. Jag har aldrig sett så mycket rost i hela mitt liv..

Men vi tycker om att pyssla min son och jag.. 32m.. 3 våningar.. Tar en livstid..

Gäller att vi har lång tid att leva..💗

Många händiga vänner.. OMG..som vill hjälpa till.. 😂

Känner att det blir super.. 💗 🥰

Själv satsar jag på la mare.. Husbåt med allt i... 💗 🥰
Men sonen har planer och man ska leva sina drömmar.. Han brukar lyckas.. 💗

Önskar alla en fin helg.. 💗


Svar: Tack för din energi och dina hälsningar !! Pussar på EllaBella och Saga ! Vad spännande med båten.. och ska någon ro det i land.. så är det ni ! Du måste hålla oss underrättade om hur det fortlöper ! Stor kram o all lycka till :)
Esmaralda

58 <3:

skriven

Hej kära Es, sekreteraren verkar krångla med fakturan. Är den inlagd för betalning så det löser sig?
Kram

Svar: Det ser ut att lösa sig.. kram:)
Esmaralda

59 Hoppet:

skriven

Hej Es

Ser du när något bra händer mig😔?
Kram

60 S:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag känner att vi inte är helt fel för varandra. Vi kanske inte är 100% rätt heller men att vi ändå har en bra procent att passa varandra.
Det kanske inte håller för alltid. Men det kan vara rätt en tid, känns ändå som vi inte är helt fel för varandra.

Kommer vi att göra ett försök med den här mannen?
Kram

61 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag vara undrar,
Ser du den här flytten till denna andra stad för mig?

Och ser det isåfall ut som om jag gör en annan flytt först inom min nuvarande stad? Men blir den bara kortvarig då?

Är det denna flytt till den andra staden som blir den långvariga?
Kram

62 AnnaK:

skriven

Provar igen....var det en slump eller lite planerat att han ställde sig i maskinen framför? Ville kanske visa upp sig lite eller få en chans att hälsa typ.

Kram 🤗

63 Agnes:

skriven

De där "talismanerna" är redan kastade. Åkte i soporna efter att ha fått en chans att visa på ngt positivt. Då inget hände slängde jag dem.
Hörde nästan hur de skrattade åt mig för att jag inbillade mig att få saker gjort.

Nu på gymmet. Om jag skiter i att vara kvar, drabbar det bara mig själv. Passet är ju som livet...tar ju slut någongång.

Kram!


Svar: Nåja, jag brukar gilla konkreta och tydliga beslut :) Kram :)
Esmaralda

64 <3:

skriven

Hoppas allt är fint med dig❤️
Min syster har fått psykos.. dröjer det länge till innan hon blir bra? Och snälla snälla får hon lägenhet och ersättning sen❤️

Svar: Hon kommer bli bra men det kan ta sin tid... hon kommer få lägenhet också.. kram :)
Esmaralda

65 Eva:

skriven

Tänker på dig och dina behandlingar. Var får su styrkan ifrån? Beundrar dig verkligen 😍

Svar: Jag är absolut inte stark när det gäller sådant här... trodde alltid att jag var den som skulle klappa ihop och inte klara en cancerdiagnos... men nu är jag här... har inte brutit ihop och förvånar mig själv... när ma hamnar i situationer så klarar man så mycket mer än man tror ! Kram :)
Esmaralda

66 Ghostwriter:

skriven

Tack snälla för ditt svar. Det känns bra.
Jag önskar dig en fin och rolig helg! :)


Kram

67 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Han är borta och jag saknar honom så fast jag inte vill. Fysiskt också. Känner han saknad efter mig också? Är han länkad vid mig på så vis, genom vår connection? Kram

Svar: Han tänker på dig ibland.. kram :)
Esmaralda

68 Lilla m:

skriven

Hej, blir det bra om jag väljer N?

Eller kommer jag att ångra mig?

69 Mackan:

skriven

Hej Es

Vad kan du se spontant om mig den närmsta tiden?
Kram

70 Misstjejen:

skriven

Hej

Borde jag våga att ger adressen till här blogg av min vlogg... jag får funderar tills den är video är färdigt då ska jag funderar om jag ska gör det... kommer jag få positiv uppskatta och allt annat ifrån här?

Jadå det finns chans att få en positiv av större tittare... samtidigt jag funderar bara tills den video är färdigt.

Jag börjar jobbar nästa veckan... så jag har tid väl funderar.

Vill gärna samtidigt vet inte om jag ska få positiv ifrån här...

Medan jag försöka få mig själv utvecklas på en bra sätta och positiv.

Av föreläsare och vlogg under hösten och hela tiden även framtiden också. Jag vill blir bara bättre hela tiden

Jag vill bara var en bra förebild för här också samtidigt vågar jag?

Jag litar på dig... fråga är kommer alla var positiv för min vlogg?

Om jag ska fixar en adressen av vlogg ska jag skickar det till din mail eller på här blogg?

Ha det bra

Svar: Du ska först känna dig säker på att du vill gå ut med din vlogg och vill du det.. då vill du ha följare.. så för att hjälpa dig lite i den riktningen är du välkommen att skriva din vloggadress här :) Men fundera noga vad du vill.. kram :)
Esmaralda

71 Arbresha:

skriven

Hej Fina:)
Jag har skrivit några gånger nu, men du har säkert inte haft tid att svara mig.

Det gäller min son som är 3 år gammal. Som ligger back med språkutvecklingen. Jag undrar om du ka se något om honom framöver?
Detgör så ont i min mamma hjärta. Och jag gör allt i min makt för att stimulera honom. Känns bara att jag står stilla.
Vi väntar på operation han ska operera bort körteln bakom näsan. Kommer det att gå bra? Snälla svara mig

Svar: Du har en fin son.. han växer och utvecklas jättebra och operationen ser ut att gå fint.. kram :)
Esmaralda

72 Helena Ir:

skriven

Först nu såg jag bilden..och texten..Darling,please give med the hair dryer..Poff!! Tror det där äktenskapet varit kört för länge sedan..Hahahaa..måtte jag få en hårtork,i liknande situation :) )

Kram :)

Svar: Japp jag hoppas detsamma :) kram :)
Esmaralda

73 mamma:

skriven

ska jag lämna honom? han har fina sidor men också sidor jag inte orkar med.

?

har börjat längta efter andra män. kanske bara är ömhetslängtan. inbillar mig kärlek vid ögonkontakt som kanske bara egentligen är vänskaplig. längtar så efter att må bra i en fungerande relation igen.

det finns en speciell man. han undviker mig fortfarande. tittar inte ens åt mitt håll längre. stänger av. fast vi haft en så härlig kemi oss emellan tidigare. snart kommer jag byta jobb. kommer det då kännas skönt för honom att jag slutar?

Svar: Stanna inte i en relation som du emotionellt är klar med.. för det brukar inte inte bli bra.. kram
Esmaralda

74 Lilla m:

skriven

Hej, blir det bra om jag väljer N?

Eller kommer jag att ångra mig?

75 Hon:

skriven

Hej!
Han var så söt och schysst och jag skötte det så dåligt suck... vad har han för tankar om mig? Skulle ha varit roligt om det kunde ha lett till nåt men nu är det försent..
Kram

Svar: Så dåligt skötte du det inte.. du gjorde i alla fall intryck.. kram :)
Esmaralda

76 Tingeling :

skriven

Jag försöker gå vidare och inte tänka bakåt. Men har man blivit sviken är det svårt att släppa och det ligger alltid i bakhuvudet på nåt sätt och kanske kommer fram ibland...

Jag har och har haft en jättetrevlig och rolig och fin vecka! Nästa sommar gör vi en ännu lite större Sverigeturné. Tänker börja planera snart.

Jag har nu bestämt att fortsätta på utbildningen, och byter i vår eller nästa höst om det är fel. och jag som trodde jag inte behövde gå tillbaka till jobbet men det måste jag nu några timmar. Jag borde få nåt extra jobb snart nån annanstans? Kanske ska höra av mig till dem privata också.

Hittat en yogastudio gatan bredvid min. Hur kan jag ha missat det? Ska på allvar fundera över att gå dit en gång I veckan. Känns som det kommer hända mycket här nu i höst, bara roligt såklart, men behöver lite återhämtning och lugn emellan tror jag för att orka!

Visst blir denna höst bra? Känns väldigt positivt allting. Har lite tänket "det ordnar sig".

Nu fredagsmys med dottern! 🙂 hoppas du har en fin kväll.

Kram!

77 Måddan:

skriven

Ja vi kvinnor och män är olika har varit så i urtider.
Nymodigheter att vi skall vara jämlika .
Fungerar på vissa vissa ej .
Sådant är det .
Olika är vi .
Vi gör det som känns bäst för oss.
Men tyvärr får kvinnan dra fler laster nuförtiden.

hogvolen.blogg.se

78 Soulmate:

skriven

Hej Es

Är Paul min soulmate?
Kram

79 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Är jag speciell för honom? Betyder jag något för honom? Kram

80 Me:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser en relation mellan K o F ut att vara framåt?
Kram

81 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser jag ut att vara själv ett bra tag till? Ser det så ut?
Kram

82 Rose:

skriven

Nääe..nu behöver jag lite "pepp" om kärleken.. Kommer min livskamrat snart,har jag redan träffat honom? Ser du något kännetecken?

Ha en fin fredagskväll!

Svar: Ni bör snart träffas.. det känns så... kram :)
Esmaralda

83 lilla m:

skriven

Hej, blir det bra om jag väljer N?

Eller kommer jag att ångra mig?

Svar: Jag kan inte se detta.. det här beslutet måste du fatta själv.. kram
Esmaralda

84 Flytt:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du den här flytten till denna andra stad för mig?

Och ser det isåfall ut som om jag gör en annan flytt först inom min nuvarande stad? Men blir den bara kortvarig då?

Är det denna flytt till den andra staden som blir den långvariga? Eller ser det ut som om jag bor kvar långvarigt i min nuvarande stad jag bor i nu?
Kram

85 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser jag ut att bli ensamstående/ ensamboende ett bra tag till?
Eller ser du mig som sambo inom snart? Kan det dröja år?
Kram

86 CA:

skriven

Hej
Ikväll försökte en duva ta sig in genom mitt köksfönster, vet inte vad den ville. Men jag brukar inte ha duvor på besök.
Läste om vad Solöga säger om duvor men vet inte vad den i så fall vill att jag gör.
Kan du se om den hade något budskap?
Kram och trevlig helg

Svar: Ja jag tror faktiskt att den bar en hälsning med sig.. jag ser inte vad eller från vem... det är något som bara du kan förstå.. kram :)
Esmaralda

87 Flytt?:

skriven

Hej Es

När ser du en flytt Koma för mig?
Kram

88 Rose:

skriven

Tack för svar,tändes ett litet hopp ❤ ☺


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: