Utmaningen....

Jaha mina vänner… då ska resultatet fram  på bordet från gårdagens utmaningar. 

Hur har det gått för er ??

Vad har jag då bidragit med för att världen ska bli en bättre plats ? 

Jo, jag gick ut starkt.

När jag kom till strålningsenheten i  går morse så fick jag syn på en ensam skakig gammal man som såg sig förvirrat omkring. Jag  gick fram till honom och sa hej och undrade om jag kunde hjälpa honom med något. Man såg ju  paniken i hans ögon.

” Vad ska jag här och göra?” undrade han och jag frågade honom lite försiktigt  om han kanske hade en tid för strålning.

” Jaha, nu ska dom stråla upp oss alltså” suckade han

Han var inne på temat aliens och jag förklarade att här strålar man ju mot cancer

” Jag har inte cancer” blev svaret och då tänkte jag att farbror nog kommit fel.  Jag skulle just ta honom under armen och kolla med sköterskan när en äldre dam kommer ut från toa

” Ragnar, vad har du nu gjort?” undrade hon skyndade fram till mannen

Vi  språkade lite och jag fick veta att Ragnar är dement och frun  skulle börja sin första dag med strålbehandling.  De hade rest i fyra timmar och var så stressade på morgonen att de inte hunnit med frukost.

” Då grejar jag lite mackor och kaffe” sa jag hurtigt... och det gjorde jag också

Jag gick iväg och handlade och  så bjöd jag paret på skink/osfrallor och varsin kopp kaffe

Det var  nummer 1.

Nummer två inträffade naturligt när jag var  på Lidl på hemvägen

En stressad småbarnsmamma med tvillingar i 3 års åldern och en skikande parvel  i vagnen försökte packa sina grejor och samtidigt  hålla ordning på kidsen som hela tiden  ville springa mot dörren. Man såg paniken i mammans ögon.  Hon hade typ storhandlat och hade massor att packa. Svetten lackade.

” Det här fixar jag” sa jag 

Hon tittade storögt på mig

" Jag är ingen ful tant" sa jag och då kom ett förlösande skratt.

Hon grejade och jag tog mig an kidsen under tiden.

Hon fick packat och gjort klart och jag vinkade hejdå till  tvillingarna som jag absolut inte hade orkat vara barnvakt till mer än just den här lilla stunden !

Sen tillbaka till hotellet och då blev det stiltje.

Herregud, jag kan ju inte uträtta nåt när jag sitter här !

Så jag ringde sonen och sa att kom över ikväll, ta cykeln så bjuder jag på tisdagsmiddag här på hotellet med  dessert och vin och drink efter maten !

Lets  party, liksom 😀

Och vilket barn kan säga emot en cancersjuk mamma ? 😂

Sådärja.. klappat och klart… tre  insatser blev det trots allt.

Fast den siste var nog mest  till mig själv ! 

En rasande trevlig avslutning på dagen !

Vad har ni hittat på ? 

Kram & kärlek💖

 
1 Misstjejen:

skriven

Hej

Märks ju jag har kommer utanför "ställe" av kärlek som fasta vid och olika personer. Så nu har det kommer ut i utanför samhället. I min medvetenhet om jag har utvecklas mig i min situation kärlek. Då blir det från människor till människor tills personen kommer är rätte för mig av kärlek?

Så det stämmer bra? Jag falla i fel personer men nu har jag gå vidare till samhället med kärlek.

Så man har erkänna för sig själv och accaptera så man kommer i utvecklas av kärlek.

Så under tid det hoppa från människor till människor tills personen kommer är rätt...

Jag märks ju det är en steg som utveckla i min kärlek.

Är det stämmer så bra?

Som om undermedvetenhet tänker så och vill ser om jag klarar mig så bra så länge...

Ha det bra

2 <3:

skriven

Vet inte om jag hjälpte till så mycket igår var mest hemma.
Åkte iväg en sväng för massage då jag lyssnade på hon som masserade mig och pratade lugnt med henne att hon kommer fixa nålarna hon är rädd för. Hon pratade på och verkade nervös. Lät henne fokusera på sig själv trots att jag helst vill slappna av och inte ta mig an hennes problem under min dyra massage tid. Var själv helt slut efter behandling och somnade. Tror massagen tog hårt. Hoppas att jag fick bra hjälp med lymfan.

Känner Es att jag saknar en go kärlek.
Måste jag nätdejta för att hitta den rätte ?
Kommer jag möta min soulmate snart ?
Kram

3 Läroliv:

skriven

Vackert.

KRAM

4 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det var bra jobbat ! Självklart kan sonen din inte säga nej ;-)

Jag försökte mig på att resa mig på pendeltåget för en ngt äldre dam ...men fick ett förskräckt nej till svar ...jag är nog inte så ung som jag tror ...,förstår om hon fick sig en chock när en korpulent gråhårig tant med rörelsesvårigheter reser sig .Hon måste trott jag även var lite galen...

Däremot berömde jag personalen på resturangen ordentligt Vi vart mycket trevligt och personligt bemötta ( sonen sockrade räkningen rejält ;-)
Vilken mat !! Ska ni äta gott när ni är i Stockholm rekomenderas Fem Små Hus i Gamla stan.
En krog som ligger i källarvalven under fem hus och startades av Anna Lindberg på slutet av 1600-talet.Vi tog menyn Anna Lindberg och vart jättenöjda Har aldrig ätit godare kalvfile med murkelsås Matmässigt var man i himmelriket sittande i mysigt källarvalv med vita dukar .

Tacksam över mina söner som tar ut sin mamma på galej <3

Ha nu en härlig mitt-i-veckandag
så härlig den nu kan bli...

Kram Anki med flock

Svar: Ha ha ha, underbart på pendeln...och jag gör samma sak men nu har folk börjat resa sig för mig så somlig fakta får man inse ! Och Fem Små Hus ska läggas på minnet ! Kram :)
Esmaralda

5 Kulla:

skriven

Igår var det alltså sista semesterdagen på min resa..
1. Jag åt pizza till lunch.. den var så stor orkade inte ens hälften. Bakom mig vid poolbaren sitter det ett gäng franskapojkar, erbjöd dom min pizza😄, dom blev så glad... sa att dont only drink beer🍺, your body Also need food👍.
2. På Arlandaparkeringen hjälpte jag 2 killar som hade fått sitt bilbatteri urladdat mitt i natten, med startkablar fick vi igång deras bil igen. Även om jag själv var trött och hade 24 mil att köra hem.
Detta var vad jag hann med🙏.
Undrar om det är något 💕på gång snart?!? Vart tog sommarflirten vägen? Kram

Svar: Bra, du gjorde skillnad :) Något bör vara på gång.. ha ögonen med dig så du ingenting missar.. kram :)
Esmaralda

6 Dunegull:

skriven

Så underbart!
Jag ska försöka leva så när jag kommer hem och gör nog lite så för det mesta faktiskt för att bli en bättre människa.
Idag ska jag försöka ta mig in till parga på egen utflykt. Hoppas det blir bra.
Du är bäst E!!! Bara så du vet. Du hjälper oss varje dag och det är så fint! Tack <3

7 Tingeling :

skriven

Jag glömde totalt bort utmaningen!! Jag ska tänka på den idag! Tänk om alla gjorde lite för alla varje dag, vilken bra värld vi skulle leva i då 🙂

Skulle grundlärarprogrammet mot fritidshem passa mig bättre? Det slog mig igår och jag var inne på antagning.se. öppen för sen anmälan finns!! Undervisning för äldre barn ingår. Borde jag byta utbildning nu... eller ge ut utbildningen jag kommit in på ett år innan byte... ?

Kram!

8 Familjehjälten:

skriven

Godmorgon härliga Ezmaralda!

Igår antog jag utmaningen! Jag mediterade på morgonen, som fö var skit, grottade ner mig i självömkan. I meditationen kom jag till en enorm energi! Beslutade mig för en ledig dag och satte igång. Drog på mig en nystruken skjorta, fina kläder och satte till verket. Sökte massor med jobb, fixade massa saker som varit liggande och hade ett leende i ansiktet, skrattade flera gånger och kände att just då levde jag!
Så till utmaningen!
Med ett leende i hela kroppen öppnade sig människor runt mig, jag fick upp smilbanden på minst varannan jag passerade. I kassan i en butik stod en arg/sur dam när jag kom in men skrattade när jag gick ut! En vän hade funderingar på om han skulle avsluta en utbildning och gå på ett jobb, genom min energi kom han till rätt slutsats och ringde sen och tackade för otroligt inspirerande samtal, han kommer ta jobbet.
När jag på kvällen gick ut med hunden, 8km då veterinären sagt att hon behöver det för att må bra, träffade jag en annan kille, en främling, med hund som kände sig ensam och nyinflyttad, så nu är vi kompisar på Fb och skall promenera med hundarna och snacka så han kan komma in i vår lilla ort!

Smågrejer kanske men energi är starkt!
En fråga! Ser du om nytt jobb är långt borta eller i närheten. Jag känner en förändring men kan inte alls få något tidsperspektiv eller vad det är för typ av förändring.

Tack och all kärlek!

Svar: Bra att du började med att göra bra för dig själv igår ! Och sen bara flöt det på... och själv får man insikten att det kostar så lite och gör så mycket.... och själv får man rejäl bonus ! Jag ser att nytt jobb kommer... helt klart... men det är svårt med tidsperspektivet... känns dock inte väldigt avlägset.... kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Wow, du gick all in Es! Men varifrån fick du ful tant? Hur kan du vara så full med energi o orka med en massa extra, det kan jag inte förstå. Sonen kan skatta sig lycklig som har dig till mamma :) o alla andra som får ta del av din godhet, som jag t ex!

Skäms o säga det men jag gjorde nog inget gott för någon. Jo en tant som var på promenad stannade där jag satt vid stranden o ojade sig över sin nya telefon o jag kunde ju bara hålla med. Vi pratade en stund o sen ursäktade hon sig för att hon störde, men det gjorde hon ju inte :). Såg en MG där också som hade nåt fel i sitt ena bakben.. Grannkarlarna fick jag ihop det med ;), men det var ju inget som nån mådde bättre av, förutom jag då. M a o dåligt resultat fast jag antog inte ens utmaningen.

Min utmaning är nu att baka, okej jag har hjälpande händer, till gudsonens konfirmation på lördag vilket jag inte alls skulle vilja. Vi har lite specialdieter men inga såna som man inte skulle kunna ordna nåt till om man bemödade sig mera. Jag är ledsen över att känna såhär men allt bakande, kokande o lagande är inget för mig just nu. O jag känner att jag inte kan säga nåt heller åt min kompis pga denna "konstellation", så det är bara att bita i det sura äpplet o baka, annars får ju mina "dietare" inget att äta på festen.. Så sur jag är pga detta o det är ju ändå bara ett i-landsproblem... Nåt råd Es?

Hoppas dagen för med sig något roligt..
Ha en bra dag alla fina tanter o gubbar ;D.
Kram Skorpan

Svar: Jo, mamman tittade först på mig som om ja vore en "ful gubbe" - därav min kommentar :) Du drog visst ditt strå till stacken igår och det brukar du göra :) Och att baka... det kräver sin kvinna ! Men att baka specialkakor och vanliga kakor... personligen gitter jag inte det.. jag bakar vanligt och så köper jag några kakor på bageri för de som har speciella behov, så att säga.. kram :)
Esmaralda

10 Linda:

skriven

Stötte på min frissa igår, och passade på att säga hur mycket jag tyckte om håret efter mitt sista besök, såg att hon blev glad. Det kändes bra.

Blev kallad till ålderscreening av limodern, I finland får vi kallelse var 5 år i åldern 30 - 60. Jag är alltid livrädd, livrädd. Provet har alltid tidigare vart bra så jag förstår inte varifrån min rädsla för läkare och provsvar kommer, så fort jag tänker på saken börjar mitt hjärta banka och pulsen blir hög, vill helst av allt bara slippa gå. Fast jag vet att jag borde. Mitt blodtryck stiger alltid alltid i höjden. Det har blivit en ond cirkel, man har nog alltid varit lite så. Kanske svaret finns i mina tidigare liv, vet ej.

Sa till mannen från utlandet att han icke har mer att hämta här. Hoppas det gick fram denna gång. Nu tänker jag inte ha mer kontakt med honom. Men jag saknar nog gemenskapen, nån att dela tankar med, längtar efter kärleken. Försöker tänka att den kommer då den kommer, och kommer den aldrig, då är det också meningen på nåt sätt.

Ha en bra dag alla fina!







Svar: Screeningen ska du gå på - alltid och jag tror din rädsla har med gammal att göra... bra att du satt ner foten gentemot mannen och gått vidare... nu kommer nya möjligheter att öppna sig... kram :)
Esmaralda

11 Mikael:

skriven

Jasså är det så man gör. Kunde du inte sagt det från början! :)


Nä blev inga stordåd för mig var för lite folk, jag är nog inte så bra på den sporten men brukar göra saker som ingen ser, häromdagen roade jag mig att plocka större stenar från en skogsväg så de som kör cross på den kan hålla högre fart när de slipper parera för stenarna, jag är ingen showman direkt :)


Snart dags för gympass nr. 500, jag skulle bara hjälpa en kompis träna men blev jag själv som hamnade i träning, så kan det gå! :)

Kram
Mikael

Svar: Även om du inte slår dig för bröstet när du gör något.. så uppmärksammas det ! Gympass 500.... om jag någon gång kan säga att det är nr 5, blir jag stolt :) Kram :)
Esmaralda

12 Tildis:

skriven

God morgon!

Vilka goda gärningar 💗

Hade önskat att jag kunde mötas av samma vänlighet.

Tyvärr antog jag inte utmaningen igår. Hoppas jag kan göra det idag istället.

Känner mig väldigt nere just nu. Det är så mycket stress och ångest runt mig just nu. Känns inte som att något flyter på. Kommer en ljusning snart? Kram

Svar: Det är aldrig försent :) Och det kommer att ljusna för dig... kram :)
Esmaralda

13 Susan:

skriven

Läste först nu om utmaningen.... men jag har nog lyckats men en. Denna semesterveckan ägnas åt att hjälpa min brorsdotter att fixa stor fest för hennes sambo och som bonus får jag umgås hela veckan med deras underbara busungar🥰
Nästa vecka blir det förhoppningsvis lite dagsutflykter, lite egentid o nöje behöver jag nog innan det e dax att jobba igen

Kram

Svar: Att vara festfixare är minsann inte dåligt ! Ja, tänk på dig själv lite sista semesterveckan... kram :)
Esmaralda

14 Juni:

skriven

Bra jobbat där 😎! Jag kämpade på för att hitta nått att utmana under hela dagen. Men det blev bara det vanliga uppfostrade som blev gjort liksom. Men på kvällen kom min tur. Lite bökigt att beskriva vad det handlar om här. Men jag hjälpte den lilla vanliga människan (vi alla) mot ett stort ilsket företag som väste om sin rätt. Får se i dag om det bar frukt?

Kul utmaning och i går gjorde vi nog världen lite lite bättre att leva i för några 🤗!
I dag ösregn här, men jag ska in i garaget och hantverkare lite.
Må gott ⭐!

Svar: Det var e bra utmaning du genomförde !! Lycka till med hantverkandet :) kram
Esmaralda

15 Lilla jag :

skriven

Kära Es,

Vardagen är tillbaka och nu ska det inte bara längtans till helgerna utan även göra något meningsfullt i veckorna.
Min man trivs inte helt ut på sitt arbete. Ser du någon skillnad?

Kram!

16 EPM :

skriven

Har tyvärr inget att bidra med då jag igår var strängt upptagen med att fira dottern som igår blev 11 år.❤️
Nu åkte kidsen på sin semester med mormor och morfar. Mina gull❤️, saknar dem redan- men de kommer få kul!

Sitter och funderar på mitt kärleksliv som jag faktiskt tycks tagit semester ifrån... Kanske det drar igång igen nu efter semestern, ser du nåt om det?
Min kompis som var i ett kasst förhållande verkar vara på väg ut ur det nu, mha en som hon klickade med😊, kommer hon äntligen klara att fullfölja nu?

Kram

Svar: Grattis i efterskott till 11 åringen :) Din kompis känns mer klar nu ... kram :)
Esmaralda

17 *:

skriven

Härligt o läsa, själv så vart det inte så mycket för mig då jag satt "inlåst" på jobbet hela dagen och sen raka vägen hem..
Men jag tycker ändå att jag brukar försöka hjälpa andra och kan gärna lägga lite extra tid och göra lite extra både för min familj och andra.

Herreguuud vad jag är less på det här jobbet nu.
Varför når jag inte ända fram på intervjuerna, har varit sååå nära nu flera gånger men snubblar på målsnöret varje gång känns det som.

Är det min tur nu på jobbet jag sökt tro ? Det vill jag verkligen ha, ett jobb jag skulle trivas jättebra med.

Och ser du något kring resan i vinter vi ska göra, reser runt lite i Asien. Faror eller något vi inte får missa eller andra händelsen ?

Kram

Svar: Nya jobbet kommer och det blir bra... fast det kan dröja ännu en tid.... rundresa i Asien kommer bli riktigt bra... kram :)
Esmaralda

18 Lilla m:

skriven

Hej Es! Ska jag välja N eller inte? Tänk om han är min enda chans? Varför tvekar jag så kring honom?

Han säger att om jag inte bestämmer mig nu så ger han mig inga flera chanser.

19 Jeanette:

skriven

Hejsan!
Jag fixade till ett vattenbad till fåglar vid min sommarstuga, därefter bjöd vi min ensamstående morbror på middag och innan han åkte fick han rosenpelargoner och klockmalva som jag drivit upp som avslutning på dagen åkte vi och hämtade ett flyttlass åt mins föräldrar som håller på att flytta från hus till lägenhet. Kände mig ganska nöjd efter mina insatser! Kommer jag få träffa min lvu placerade dotter igen idagsläget får jag inte träffa henne! Kram

Svar: Härligt :) Du kommer få träffa din dotter och jag förstår hur svårt hela situationen känna.. styrkekram
Esmaralda

20 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! Jag ville
vara med igår men fick så grymma menssmärtor så slutade med att jag måste åka hem och bara lägga mej! Gör ett nytt försök idag! Faktum är att jag kommer att försöka göra något smått varje dag!

Fina Esmaralda, fick en rolig idé! Min dotter drömmer om att få uppleva och se norrsken, så jag funderar på att fixa en resa till finska Lappland i början av december åt oss! Som en födelsedagspresent. Skulle det lyckas?

Kram,
Jennifer

Svar: Hoppas du är piggare idag !! Ja, en resa till Norrskenet, det tror jag skulle lyckas.. kram)
Esmaralda

21 Jossan :

skriven

God morgon...

Om en vecka börjar allvaret... jag fick mitt schema igår och jag säger det! Det är såååå mycket på barnens schema så jag är orolig hur de ska klara det... Skolverket bara trycker in mer timmar till eleverna.. Tycker synd om dom.. de har knappt rast... men men är det de som skolverket vill så...

Idag ska jag hem till en lärare som pappa känner. Han ska hjälpa mig med att plugga till tentan. Sen ska jag bara läsa de en eller 2 gånger per dag sen är jag nog så redo jag kan bli till tentan.

Igår fixade jag bilen. Det blev 4500kr.. det är dyrt med bil.. Vi hittade också en död fågel innanför plåten typ.. så obehagligt..

Inatt drömde jag om L. Jag hade gett honom en ny chans och han hade betett sig som han gjorde när vi träffades. Jag grät så mycket i min dröm. Så rädd jag är att det ska bli så igen....

Ska kolla klart pH Danmark sen plugga lita och äta innan jag ska iväg..

Kram

Svar: Ja bilar är riktiga sparbössor... fast pengarna får man ju aldrig tillbaka, kram :)
Esmaralda

22 <3:

skriven

Älska läsa din blogg.. jag har ej hunnit än men ska göra nåting fint idag för nån 🥰
Jag har fått höra att jag ska flytta men jag är väldigt rädd för det, orkar inte vara ensam och kommer F stötta mig i detta?

Svar: Bra och det är alltid rätt i tiden :) När det blir en flytt så kommer det gå bra.. kram :)
Esmaralda

23 Hedwig och CBD:

skriven

Hej!
Jag har i alla fall ringt en gammal granne och ska hälsa på honom på vårdhemmet. Han blev jätteglad. Sedan läste jag på bloggen om cbd-droppar igår. Jag tror att man vid kroniska smärtor, som jag har, faktiskt behöver droppar som även innehåller thc. Thc kan vara beroendeframkallande ,ha biverkningar och man ska alltså vara lika försiktig med det som med vanliga mediciner. Hos vissa ger det dock en stor lindring med betydligt mindre biverkningar än vanliga smärtlindrande mediciner. Jag har hittat en person/organisation som säljer droppar med cbd och thc, just nu kostar de bara 20 euro för 1-2 månader. Tror du att jag kunde ha nytta av just de här dropparna som säljs av dem? Sedan kunde jag ge e-postadressen ifall någon annan skulle vara intresserad här på bloggen. Jag är dock inte säker på om de vill/kan skicka dropparna till Sverige.

Svar: Det var minsann billigt !! Tror jag beställer en billast :) Fast det är ju inte tillåtet i Sverige.. jag vet inte om det är den som levererar eller den som köper som råkar illa ut.. om det blir en kontroll..... Jag tycker i alla fall att du ska pröva.. väldigt försiktigt i början och stämma av..kram :)
Esmaralda

24 Längtar:

skriven

God morgon Es!

Vad fint gjort! Kände inte till utmaningen men hjälpte en äldre herre med rollator igår som stod och väntade utanför en avstängd toalett. Istället hittade vi en toa som var tillgänglig.

Es, vill fråga om konversationen igår kväll, blir det vi två?

Kram kram!

25 Lilla m:

skriven

Hej, är N min enda chans? Varför får jag inga andra alternativ av universum? Har väntat så länge!!

26 Mimi:

skriven

Hej!

Jag var inte ens utanför dörren igår orkade inte. Sov nästan ingenting i går natt och var helt slut. Hoppas bara att sömnen blir bättre snart. Ligger och oroar mig varje natt. Kommer det jobb snart så att jag kan känna mig värdefull att jag gör någon nytta och inte bara går och skrotar??


Svar: Planera dina dagar så det blir mer meningsfullt för dig.. livet kommer bli så mycket bättre snart.. kram
Esmaralda

27 ShadeoftheMoon:

skriven

Här blev det inte mycket gjort, bara att inte utagera min irritation som jag annars skulle gjort.
Har ”Calm” appen på min mobil installerad och till det finns det en kalender som man kan ha med små utmaningar. Dem är bra tycker jag även om jag gör dem mer sällan än jag vill.

Jag är trött på år av singelhet, ser du något förhållande för mig runt hörnet?
Blir nästa med kvinna eller man?

Ha en bra dag och fortsätt göra gott med urmaningar!

28 Gemini:

skriven

Hej Ez, tror du Jakob kan va nått för mig? Det slår inga gnistor än men försöker testa nya marker å bryta mina anknytningsmönster.
Kram!

29 Smöla:

skriven

Igår kväll gick jag till mitt öppna fält och öppnade mina armar åt universum. Det är så härligt när jag kommer dit och kan prata med himlen! Va de någon som hörde mig eller va de någon med mig?

Svar: Ja, man hörde dig och du hade sällskap... kram :)
Esmaralda

30 Cara:

skriven

Till Jennifer!

Tack för svar igår! Då ska jag göra som du. Måste också fråga vilket märke du använder? Det verkar som att det är lite olika sammansättningar hos olika leverantörer. Jag har köpt hos Hempty balance och de har också parabener i.

Till Hedwig!

Ja, tyvärr är det just nu väldigt olagligt att köpa med THC i. Annars hade det varit guld! Tack ändå för tipset!

Kramar till alla!

31 <3:

skriven

Vet inte om jag hjälpte till så mycket igår var mest hemma.
Åkte iväg en sväng för massage då jag lyssnade på hon som masserade mig och pratade lugnt med henne att hon kommer fixa nålarna hon är rädd för. Hon pratade på och verkade nervös. Lät henne fokusera på sig själv trots att jag helst vill slappna av och inte ta mig an hennes problem under min dyra massage tid. Var själv helt slut efter behandling och somnade. Tror massagen tog hårt. Hoppas att jag fick bra hjälp med lymfan.

Känner Es att jag saknar en go kärlek.
Måste jag nätdejta för att hitta den rätte ?
Kommer jag möta min soulmate snart ?
Kram

Svar: Pröva gärna nätdejting... du får göra dig öppen och mottaglig... känna av.. kram :)
Esmaralda

32 *:

skriven

ser du något om ringbyte mellan oss inom en snar framtid ? :)

33 Helena Ir:

skriven

Jag var inte med på utmaningen..igår..vissa dagar faller det sig mer naturligt :)

Kanske räcker det med att vi skrattat en hel del på gymmet idag,vi drog "fräckisar" för varandra..:)) ett skönt gäng är vi!

Och så kom farbror I, som fyllt 96 år, dit idag,och blev glad över hela ansiktet när han såg mig..våra tider har inte passat under sommaren..men han hade tittat efter mig! Han gjorde mig glad,och gamle farbrorn fick både kramar och pussar på kinderna..Bara en sån sak :) Vi är många som bryr oss om den gamle mannen. Tänk,att han tränar 3ggr/vecka där fortfarande..trots lite yrsel och dålig balans. Beundransvärd!

Du är en tuffing Es,men ta dig lite vila också!

Kram :)

Svar: Härligt med kul gymkompisar ju :) Gymfarbrorn är värd all respekt.. sannerligen ! Kram :)
Esmaralda

34 f:

skriven

wow vad fint esmeralda av dig, själv har jag inte hunnit något speciellt, förutom att lyssna på dom som har problem och ge råd,

tänkte fråga om du ser mig gravid snart. kram

35 hmm:

skriven

drömde en mardröm inatt om att min man var otrogen framför ögonen på mig, vad betyder drömmen.

Svar: Bara en oro... ingen sanndröm... kram :)
Esmaralda

36 Mirre:

skriven

God morgon Es,
Snälla hjälp alltså jag blir galen på kompisen jag tågluffar med och vi ska resa tillsammans i 11 dagar till. Jag stör mig så otroligt mycket på hennes sätt; respektlös och snäsig.. vi funkar bättre när vi umgås i korta perioder än såhär länge.
Vad ska jag göra? Känner mig som tickande bomb som väntar på att explodera. Vill ju inte heller att vi ska bråka så pass att resan avslutas.
Kram☀

Svar: Ha is i magen... nappa inte på hennes tråkiga sidor utan visa du dig från din bästa sida.. då får du lättare med henne i positivt tänk.. kram :)
Esmaralda

37 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Jäkla trött bara på allt då det är ett enormt stiltje i mitt liv. Inget nytt iofs, men nog skulle jag uppskatta lite "happening" ;)...
Det blir nog till att baka själv, så är det bara...
Kram Skorpan

Svar: Gör lite sådant som du inte brukar... bjud in nytt i ditt liv och det blir mer av happenings.. men å andra sidan så går ju allt i perioder.. kram :)
Esmaralda

38 Ia:

skriven

Hej
Igår blev det svårt att utmana sig själv pga större delen av dagen tillbringade jag i bilen och mötte ingen. Dagens stora utmaning är till att städa hemmet 😂 Oj vad mycket roligt det finns att göra istället för att städa.

Läste veckans horoskop och enligt den ska jag möta både kärleken och vinna pengar 😃 i veckan.
Kan det stämma? Jag som aldrig vinner något!!

StyrkeKram

Svar: Nja.. du får nog ta horoskopet med en nya salt :) Kram
Esmaralda

39 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda!

Min dotter ska börja första klass imorgon och jag känner mig så nervös av någon anledning!

Ser du om hon kommer att trivas och må bra i klassen? Får hon kompisar? Blir hon omtyckt?

Svar: Vad spännande... det är speciellt med första dagen i skolan... ja jag tror det kommer gå bra för henne och visst får hon kompisar:) Kram
Esmaralda

40 Hon:

skriven

Hej,
Har en lite dålig känsla i magen, kanske har något att göra med kollegorna och jobbet.. tyckte han ena kollegan hade en lite konstig kommentar idag, var det med menat som en pik eller mera skojigt?
Kram

Svar: Jag tror mer det var menat som skoj... fast det var lite klumpigt.. kram
Esmaralda

41 Snödroppen:

skriven

Hejsan🌸
Du jobbar stenhårt på utmaningen och det går ju jättebra för dej👍
För mej går det nog mindre bra även om jag delar ut viss beröm till mina kollegor ibland att de gör ett bra jobb o även ger dom goda råd där jag ser att det behövs. Däremot får jag ta emot väldigt mycket positiv respons på sistone och det är inte alltid lätt, visst är det knäppt att det ska vara så svårt att själv få höra att man gör något bra..men sen när jag kommer hem och berättar att det går bra på jobbet så kommer tvivlen, får höra att man inte ska göra sitt bästa för då blir man bara tagen för given och man får inte ta åt sej det positiva för mycket, jag blir så ledsen. Känns inget roligt att åka hem längre..
Kommer saker och ting att börja röra på sej snart, min ork tar slut. Undrar om jag nånsin kommer bli lycklig igen...
Kram🌸

Svar: Visst kommer det att reda ut sig och visst kommer du bli glad och lycklig igen.. helst säkert.. kram :)
Esmaralda

42 Michaela:

skriven

Bra jobbat! :) Jag fick inte så månfa möjligheter men min svägerska kom förbi gråtandes på kvällen och bad om råd då hennes bror är under isen pga psykisk ohälsa och missbruk. Och att de är välkomna till mig och mina kollegor på psykakuten om de vill. Så nått gjorde jag i alla fall :)

Sen visade mamma mig en bild som hon tog av oss i måndags. Fy fan vad ful jag är! Såg ut som en bulldog. Inte undra på att jag är singel och inget händer. Nåja livet går vidare!

Kram från ett äckligt varmt Stockholm!

Svar: Visst gjorde du något !! Herregud, inte ser du ut som en bulldog... MG skulle inte känna en artfrände i dig :) Kram :)
Esmaralda

43 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda, äsch jag får nog skippa idén om Kish Island och det gör mig lite frustrerad då jag VILL dit. Och som vanligt är det pengarna som sätter stopp.

Kommer det att dröja innan jag byter jobb så jag får en bättre lön?

Så att pengarna inte hindrar mig från att uppleva och resa.

Kram,
Jennifer

Ps. Jag har kronisk smärta och upplever nog att cbd oljan hjälper

44 linnea:

skriven

hejj ez, får jag min chans snart?.

Svar: Ja, det bör du få.. kram :)
Esmaralda

45 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Här har min yngsta våndats ren två veckor innan skolan börjar att hon inte vill dit, att hon inga vänner har o att det kommer en ny flicka. Kände mig mycket hjälplös måste jag säga. Den nya flickan såg mycket äldre ut än dom andra sa hon o det verkade inte heller bra. Försökte säga att kanske denhär nya flickan kan bli din kompis men det gick nog inte så bra :(. Kan detta tänkas bli vändpunkten när det gäller hennes utstltthet Es? Är så led skolan jag också..
Kram från en hjälplös Skorpa

Svar: Ja man lider med sina barn och vill bara att det ska vara bra.. men hittar hon inga vänner i skolan får du hjälpa henne att söka på annat håll... huvudsaken man har vänner så spelar det ju inte så stor roll var de kommer ifrån... styrkekram på er båda och en liten extra healingdust till dottern.. kram :)
Esmaralda

46 M.:

skriven

Du glömde utmaningen du gör varje dag. Du lättar mångas hjärtan med svar här på bloggen, varav ett är mitt :)
I ett tidigare svar såg du att jag skulle en dag fria till min framtida kvinna med ett ja till svar.
Nu undrar jag nyfiket om du kan se någon annan detalj om just frieriet eller den dagen i sig?

Svar: Tack , det var snällt sagt :) Ne, jag ser inga detaljer kring detta men jag kan känna in händelsen tydligt.. det kommer att ske.. kram :)
Esmaralda

47 <3:

skriven

Kommer jag lösa detta och se till att min syster blir av med studielån? Hon är mycket sjuk.

48 Smöla:

skriven

Kommer westernfesten bli bra? Hittar jag min dröm cowboy?:)

Svar: Festen blir bra och en intressant cowboy KAN faktiskt dyka upp... kram :)
Esmaralda

49 Mojgan:

skriven

Hej Ez! Va kommer min chef att säga om mej? Kommer han att anställa mej? Kram Mojgan

50 Mojgan:

skriven

Hej Ez! Va kommer min chef att säga om mej? Kommer han att anställa mej? Kram Mojgan

51 Ghostwriter:

skriven

Ser det ut att bli billigare om jag bokar senare, eller borde jag boka snarast så inte tiderna hinner försvinna? Har inte haft problem med det förut, men vill inte riskera att inte hinna rätt i tid. Men det blir ju så dyrt...





Kram

Svar: Du bör nog inte vänta alltför länge.. kram :)
Esmaralda

52 AnnaK:

skriven

Glömde bort utmaningen tills jag kom hem och här är det jag som behöver få goda gärningar 😂 Men ska tänka på det framöver.

Var på gymmet idag för första gången på några veckor. Kändes bra. Snyggaste karln jag träffar inom arbetet dök upp där och jösses vad en del kan påverka en med blotta uppenbarelsen. Både jag och kollegan blev lite fnittriga. Synd man inte spelar i samma liga....en som han skulle aldrig titta två gånger på en 😂 Har nog blivit lite karltokig med åren men det är väl för att man lider brist 😆

Trevlig kväll och kram 🤗

53 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Så snällt av dig!!
Det är jobbigt med skolan...

Här ska inmundigas pizza o rött för nu har jag varit på så dåligt humör hela dagen att jag belönar mig själv ;). Hemma i tid för en gångs skull också. Cyklade via golfbanan o såg att de har tävlingar i dagarna tre, kanske ska åka dit o titta, det är ju något utöver det vanliga o vem vet vad man hittar där ;). Kanske en golfare som gått vilse.. O behöver hjälp av lilla mig ;D..
Kram Skorpan

54 Jossan :

skriven

Nja bilen sparar mycket tid men en riktig pengartjuv..

Nu är jag trött.. har suttit i 3,5h och pluggat med pappas kompis. Han sa att jag verkar ha koll på det så vi får hoppas på det.

Imorgon kör jag sista rycket sen kommer jag klara tentan!

Nu ska jag vila en stund innan träningen...

Behöver närhet nu 🙄 kanske ska börja med mötesplatsen?

Kram

55 Din Spontana Spådom för 2019 :

skriven

Kan det vara detta du såg som skulle vara en av dina spontana spådomar 2019?

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/70y4yV/stor-asteroid-svepte-forbi-nara-jorden


Kram :)

Svar: Det kan det ha varit.. kram
Esmaralda

56 Solstjärnan :

skriven

Hej 😊

Gårdagens utmaning gled ochså in aningen på idag.
Har gett komplimanger angående klädsel till 2 vänner,det är sådant jag ofta tänker men säger inte det högt.😊
Berömt och tackat min tandläkare om det jag uppskattar( att hon säger vad hon gör ..det känns tryggt o bra).😊
Delat ut leenden till främmande människor.
Köpt en Krysanten till min väninna som tack för att hon skött mina blommor då jag var bortrest( hmm kanske det inte räknas som en god gärning)
Det var inte så lätt med denna utmaning just nu men du har ju minsann lyckats Es.😊
3 fina resultat och precis som M skriver i kommentar nr 46 gör du skillnad i mångas liv dagligen!

Kram Solstjärnan ⭐

Svar: Härligt.. du är bra på att bjuda på dig själv även utan utmaning.. kram :)
Esmaralda

57 Browallia:

skriven

Roligt att läsa om alla utförda utmaningar de gör mig inspirerad :)

Äntligen, efter flera månader som känts som en evighet av väntan landade idag en kallelse till hjärtmottagningen på min hallmatta. Mitt hjärta måste kolla upp innan min adhd-läkare kan skriva ut medicin. För ett par veckor sen fick jag även en förfrågan om jag fortfarande var intresserad av att gå i terapi för min adhd, så det rör på sig även om det går väldigt sakta. I dagarna är det 2 år sen jag påbörjade min adhd-utredning och har ännu inte kommit helt i mål. Men nu är det nära :D

Snart har du fixat denna veckas strålning. Hoppas det känns bra. Stor kram

58 Helen:

skriven

Du är då en Järnlady.
Utmaning. Tänkte inte på det. Men kanske man gjorde nått. Lyssnade på en kund till fikat vi alltid har efter jobbet blir klart. Tror jag var vänlig när jag var inne på Ge-Kås en sväng. Säger man hej, eller släpper förbi någon sprider sig ett leende på medmänniskan.Så inte vet jag om jag gjorde nått speciellt, får anta utmaningen veckan ut :-)

Svar: Ja, du gör ju utmaningen av dig själv hela tiden, då och då.. härligt :) Kram :)
Esmaralda

59 Hon:

skriven

Hej,
ser du om det kommer att ske något extra roligt under resten av året?
Kram

60 Lotta:

skriven

Fint med frukosten :)

Jag undrar hur det blir framöver med exet, jag menar om han backar undan och låter oss vara helt, vilket jag hoppas. Det har verkligen varit en jobbig sommar.

Ha det fint och hoppas du mår bra
Kram L

Svar: Det kommer lugna ner sig med exet även om det nog inte är helt över än... kram :)
Esmaralda

61 Jossan:

skriven

Skorpan:

Jag fick samma problem i min klass med ett barn. Der var mycket den för inte leka med oss och jag tog tag i det direkt vilket slutade med att barnet leker med kompisarna i klassen.

Nu får jag tre nya i klassen och har medvetet satt en av barnen vid barnets plats. Kanske blir vänner.

Prata med skolan! :)

Kram

62 <3:

skriven

Jag har undrat en sak länge.. är min vän på a lesbisk? Alltså gillar hon tjejer❤️ Jag vet inte om det var det hon försökte prata med mig en gång. Hoppas jag inte missförstod henne

63 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Fina fina saker du gjort. Dem är säkert så tacksamma.
Jag ska säga dig att som ensam mamma är man så tacksam för den lilla hjälp man märker att omgivningen ställer upp med. Man försöker få ihop pusslet och så kommer någon med en hjälpande hand som inte behöver vara stor alls som får det att gå ihop och man känner sådan tacksamhet.

Esmaralda,
Jag känner mig orolig.
Ser det ut att lösa sig ekonomiskt för mig framöver?
Jag jag ut att ha en bra bättre ekonomi där jag får ihop timmarna framöver?
Kram

Svar: Det kommer lösa sig och din ekonomi blir starkare.. kram :)
Esmaralda

64 Undrae:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det här ut att lösa sig?
Kommer en lösning eller ser det bara tufft ut?
Kram

65 Dunegull:

skriven

Om jag någonsin kommer gifta mig. Blir det ett lyckat bröllop då?

66 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du om någon utav barnen hinner börja skolan innan jag möter en kärlek? Eller ser det ut som om jag har partner innan dess?
Kram

67 mammakero:

skriven

Du gick ut mycket starkt och var gjorde en fantastisk instats!
Förstår verkligen hur stressad paret på strålningsavdelningen kände sej. För att inte tala om småbarnsmamman mitt i storhandeln...
Bra gjort! Särskilt efter din egen dag på strålningsbesöket. Själv verkade jag i det lilla och då menar jag lilla.
Började med att ta ögonkontakt med en utländsk kvinna med slöja för att sedan le stort åt henne. Först stirrade hon på mej och undrade nog om jag var galen, sen fick jag ett vackert leende till svar.
Det peppade mej till att fortsätta, så när jag stod i McDonalds drive-in kö och kommit fram för att betala, så fick den stressade tjejen i luckan först ett stort leende och sedan slog jag av bilen och sa till henne att det var för att lindra hennes avgas "intag" lite. (De står ju i timmar med fönstret öppet och bilarna spyr ut avgaser). Hon blev jätteglad över att jag ens tänkte på det sa hon.
Stärkt av det, så fortsatte jag lite till. Även killen i nästa lucka i drive-in kön fick ett stort leende och förvåningen i ansiktet var så talande, att det nog var ovanligt att få leenden och inte gnäll då det är långa köer.
Så mötte jag en kvinna på gatan som var så fin i en somrigt gul klänning och ett stort leende på läpparna. Så hejjade jag först och sa sedan till henne hur fin hon var. Att hon lyste som en sol i regnet.
Det kändes så rätt, så jag ska nog fortsätta utmaningen lite till!

Svar: Ja, fortsätt med utmaningen... så glad jag blir :) Det gör så gott och man får ju själv så mycket tillbaka... kram :)
Esmaralda

68 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Än så länge är det augusti men började ändå tänka på julen idag.
Vi brukar bara fira jul med min mamma, min dotter o jag. Vill så gärna ge min dotter upplevelsen att fira en jul med flera människor.

Ser du något kring julen? Firar vi igen bara med min mamma? Finns det en chans att en man finns vid min sida då?
Kram

Svar: Chansen finns att mannen dyker upp och om inte.. kanske ni kan samla fler och fira med om ni bjuder i god tid.. kram :)
Esmaralda

69 Libeanna:

skriven

Fick ett rejält slag av barnlängtan, ser du om det blir något barn för mig och min partner? Är det relativt snart eller dröjer det länre?

70 Skorpan:

skriven

Tack Jossan!
Skolan anser att de inte kan tvinga nån att vsra med henne.
Så det om det.. Har inte mycket övers till dom länge..
Kram Skorpan

71 Evig:

skriven

Hej,
jag har varit på semester och läste om utmaningen precis. Det låter kanske lite förmätet, men jag försöker faktiskt bidra så ofta jag kan. Bara en liten grej varje dag kan göra stor skillnad för andra och det gör mig glad att jag kan göra något för någon annan.

Idag när jag skulle flyga hem, så hade jag gjort en smarrig macka med Prosciutto som jag skulle ha med mig på flyget. Nästan genast som jag kommer till flygplatsen ser jag en hemlös tik som verkade fått valpar alldeles nyligen. Hon går runt bland människor och ser om de vill ge henne något.

Efter att jag hade checkat in, bad jag några förvånade resenärer passa min väska medan jag gav tiken min macka. Hon hade gett upp då och lagt sig på gatan för att få lite skugga bakom en bil. Tiken var tacksam och jag kände att detta behövde hon verkligen för att klara dagen.

Igår packade jag ihop alla mina grönsaker från växthuset och plockade bär, som jag gav bort till de som har lite eller inget alls. När man har ett överflöd, skadar det inte att dela med sig, tänker jag.

Nu när jag är hemma igen ska jag läsa ikapp alla bloggar.

Es, jag undrar så om du ser några goda nyheter beträffande nytt jobb?

Varm kram
Evig

Svar: Det värmer hjärtat när jag läser att du gav din fina macka till den stackars tiken !Det kommer goda nyheter om jobb.. och det känns inte som om du ska behöva vänta så länge... kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: