Är du en parasit ?

Det här att leva genom någon annan.. vill jag utföra en stor varning mot.

Vanligast är att man som en slags parasit lever genom sina barn… och ofta sina vuxna barn.  Man anpassar sig, man ställer upp och man  hjälper till , man bidrar med pengar, man är barnvakt , man lever sig in i barnens problem och man tappar allt mer bort sitt eget liv.

Visst är det kul att vara med barn och barnbarn… och det SKA vara kul… vilket det inte blir om man är upp till tänderna engagerad i barnens liv och tappar bort sitt eget.

Här passar det svenska ordet LAGOM bra !

Man ska umgås lagom mycket – varken mer eller mindre.

 

Vill man ge sina barn  det bästa inför framtiden.. då ska man vara en god förebild och som förebild är det viktigt att leva sitt eget liv och ett så bra liv som möjligt

Då är chansen god att  barnen en dag tar efter och låter också sina liv vara viktiga och tillåter sig att ta plats och ger sig själva ett värde.

I terapi  säger ofta människor att ” Efter allt jag gjort, så är detta tacken” och det sägs med bitter röst !

 

Allmänt bör man inte ge  så mycket att man känner att någon står i tacksamhetsskuld till en..

Och när det gäller vuxna barn  är det ju bäst om man kan ha en "ge och ta "relation…att man hjälper varann.

Ett envägsgivande brukar inte slå väl ut.

Nej mina vänner… vill ni att era barn ska ta hand om sig själva på ålderns höst.. då är det ni som ska föregå med gott exempel genom att ta hand om er själva…och därmed lägger ni en god grund också för barnen.

Det är aldrig för sent att ändra ett destruktivt mönster.

Kram & kärlek

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Tänker på en sak att jag har aldrig sett en enda som våga var ärligt mot mig oavsett det var längesen elmer nuet.

Även är det vlogg, föreläsning, snacka bakom mig och massa...

Jag tänker bara varför alla våga aldrig går till mig och talar ärligt om vad dom tycker och deras åsikter. Oavsett är det på facebook eller i verkligheten.

Fråga är varför dom våga inte var ärligt mot mig i många år oavsett vilka tid är det.

Vet du något som är orsak till av såna?

Som det går och kommer bara nekar mot mig.

När kommer alla våga uttrycka sina åsikten och allt såna mot mig?

Borde jag gör något så dom kommer var våga att var ärligt mot mig..

Ha det bra

2 Skorpan:

skriven

Nej det är jag inte o kanske jag då klassas som en "paraskit" för att jag inte gör det ;). Vuxna barn väntar jag på att få, ska bli spännande att se hur dom "blev" ;D, folk eller inte. O när jag sen får barnbarn är det ju inte sagt att jag alls ställer upp som barnskötare, vet ju inte om nåt av barnen ens bor nära mig. Den som lever...

O nu känner man minsann av att man lever, redan 24 grader o varmare ska det bli. Inte riktigt my cup of tea denna värmebölja. Max 25 räcker gott o väl för mig. Igår var det skönt att få sitta i bilarna med luftkonditionering på. Det blev några timmar i bilaffärerna med sonen med mig. Tror han uppskattade att få vara med mamma, för en gångs skull. Det vore ju en sak om man hade rejält med pengar så man kunde välja o vraka, men så är ju inte fallet tyvärr, o det gör ju det mycket svårare. O att ta sig ut till bilaffärerna hade ju varit lättare med den egna bilen :D. Hittade en bil av samma märke som vi provkörde, mindre modell o inte så mycket medkörd, för sin ålder. Den kanske jag borde åka o titta på i slutet av veckan bara den ännu finns kvar o verkligen är så bra som den ser ut...

Idag vet jag inte vsd vi ska göra i hettan. Ingen AC hos oss inte... Tar det piano o förbereder mig mentalt för jobbet som börjar imorgon :(. Där är också ett projekt, att hitta det nya jobbet.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, inte ett pip från honom varken fredag kväll eller på hela dagen igår så du har nog rätt att han går vidare nu efter alla dessa år vi känt varandra. Jag svarade inte på det sista han skrev.

Ser det ut att bli en trevlig kväll med J ? Har inte träffats på ett tag. Hoppas att M joinar oss med. Bara han inte tror att jag vill något mer nu. Killkompis räcker bra för mig.

Verkar bli en hot söndag 🌞älskar denna värme.
Kram

4 Tingeling :

skriven

Här är det precis tvärtom... Jag önskar att jag hade föräldrar som ville hjälpa mig ibland men det har jag ju inte. Och det går ju bra men ändå. Min dotters pappa och jag försöker pussla ihop saker och ting.... efter 4-5 år så vill han äntligen ställa upp ibland. Inte säkert det håller i sig men det håller väl så länge det varar....

Mitt mål är att min dotter ska bli så självständig som möjligt, att hon vill flytta hemifrån och se världen och känna hon kan bo vart hon vill. Och målet är ju också för min egen skull, att jag vet hon klarar av det. Jag ser ju andra i min närhet som har vuxna barn som inte flyttar pga att dem har det så bra hemma och får allt serverat, kläderna tvättade och betalt. Nej tack! Tror inte man gör dem en tjänst...

Jag har ju planer redan nu vad jag ska göra när min dotter blivit vuxen. Ut i världen och jobba ska jag 😀

Ännu en varm dag, dock molnigt än så länge. Om två dagar ska det bli svalare... nedräkning.....

Kram!

Svar: Och ut i världen kommer du så småningom... kram :)
Esmaralda

5 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda. Funderar ännu på gårdagens bloggämne om att göra val. Du får det att låta så enkelt. Som att bara man väljer och bestämmer sig så lyckas det direkt. Men så är det ju inte, åtminstone inte för mig. Det är en massa val jag vill och försöker göra, men som jämt misslyckas.

Så hur är det då man försöker göra dessa val, och det bara misslyckas? Tex att hitta nytt jobb. Jag har länge sökt nytt jobb men inte ännu fått något. Så jag försöker göra valet men det misslyckas. Eller en annan dröm jag har, att flytta utomlands. Sökte jobb utomlands länge men fick inget.

Så jag vill välja. Jag försöker välja. Men omständigheterna sätter stopp. Fast man kämpar på och försöker få till stånd den förändring man önskar.

Fina Esmaralda, du har spått att jag en dag kommer att bli känd/välkänd. Kommer det då att stå om mig i tidningarna?

Kram
Jennifer

Svar: Det är ofta inte enkelt med val... det kan kosta mycket ångest och många tankar.. men ändå är det viktigt att man gör dem !Och de flesta vet intuitivt vad de bör välja. Somliga klarar det och andra inte. Du ska fortsätta kämpa för att nå det du vill... jag ser ju att det kommer nytt och bra i ditt liv... och att du gör något som blir omtalat, jag ser dock inte vad.. kram :)
Esmaralda

6 Läroliv:

skriven

Nej,någon parasit är jag verkligen inte, och har aldrig varit. Mina ungar har blivit starka individer och tar verkligen för sig av livet, något som jag ser på med stolthet, och en efter en av barnbarnen allteftersom dom växer upp, ser jag komma fram även dom som starka individer. Värmer mitt hjärta. Växte upp med en "kristen" mor av HIN som fullständigt åt upp mig och krossade mig med fysisk och psykisk mobbing och tog ifrån mig allt hon kunde och har alltid varit livrädd att bli som hon gentemot mina barn. Så har det inte blivit när jag ser tillbaka på allt, och det är det allra viktigaste. Saker finns ändå att kämpa med relationsmässigt, men så ska det vara i det här livet har jag lärt mig.

Kram

Svar: Du klarade att hitta din egen mammaroll och gjorde inga upprepningar från din barndom/dina föräldrar... och det är starkt gjort.. du ska vara stolt.. kram :)
Esmaralda

7 Dunegull:

skriven

Jag va inne på djursjukhuset igår. Det fick kosta va det ville men man får ju en smärre chock efteråt. Hon ser piggare ut idag men har fortfarande diarré men levervärdena va bra så jag hoppas hon blir återställd här i dagarna. Symtom som vår vinterkräksjuka, då är man inte så kaxig-stackarn!

Tror du det blir ngn mer flirt el ligg innan den rätte kommer? Känner mig så färdig med det men ska det dröja åratal innan han kommer lär man väl torka ut annars ;-)

Kram

Svar: Vad skönt att hon är piggare nu och att levervärdena är bra.. ja jag tror det blir mer flirt innan den rätte kommer... kram :)
Esmaralda

8 Jen. :

skriven

Det där att inte ge för mycket så att man känner att någon står i tacksamhetsskuld var en vettig tanke.

Vad känner I för mig? Är det något att satsa på i längden?

Svar: Känn dig för med I.... kram :)
Esmaralda

9 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Lagom är ett bra ord !Det kan vara åt andra hållet med..jag önskade mer engagemang från föräldrarna när barnbarnen kom...

Universum är ett ord min syster refererar till och nu har jag förstört allt genom att tänka en negativ tanke ...suck att allt alltid ska vara mitt fel när det gäller mina systrar .

Hur förhåller du dig till tankar och universum Es ?

Man måste väl ändå reagera och reflektera när ngt verkar fel och visst då tänker man ...men inte kan min tanke påverka förloppet ute i universum det är ju absurt.Ändå tänker en hel del folk så och tror på fullaste allvar att en negativ tanke styr förloppet av en händelse...

Njut av Söndagen det är fortfarande helg !

Kram Anki med fundersam flock

Svar: Engagemang kan man ha och det kan vara hur positivt som helst... bara man inte tappar bort sig själv ! Tänker man negativt hela tiden så väljer man det negativa och det påverkar... men sådan är inte du. Dock ska man inte tillskriva sig själv och sina tankar alltför stor betydelse i universum...man kan lätt få hybris !! Kram :)
Esmaralda

10 Bella:

skriven

Godmorgon.
Helt plötsligt är han jätteelak, så nu tog jag bort honom Forever.. jag antar att det kanske inte går att ha att göra med såna människor after all. Gjorde jag rätt? Kommer han fatta år efter vad han faktiskt gjort mot alla?

Kram

Svar: Visst gjorde du rätt så känn frid i ditt beslut ! Jag tror inte han får den insikt du hoppas på.. kram :)
Esmaralda

11 Jennien:

skriven

Hej Es,

Det du skriver är tänkvärt. Vem är viktigast i mitt liv? Man måste ta hand om sig för att kunna hjälpa andra. Som med gasmasken på flyget, ta på din egen först innan du hjälper andra 😊

Nu har jag kommit på bättre tankar. Ingen mening att må dåligt över saker man inte kan påverka. Jag känner tillit till att allt blir som det ska. Jag är värd det bästa och det vet jag att jag kommer att få.

Jag väljer ljus och kärlek! ❤️

Kram Jennie

Svar: Det är ett bra val.. och det för dig framåt... kram :)
Esmaralda

12 Lotta:

skriven

Nej, jag är ingen parasit, än så länge iallafall :))))). Har för många egna intressen för det.

Har däremot fortfarande en fruktansvärd ångest att jag tackade nej till ett jobb i våras som innebar oerhört lång restid. Blev påverkad av negativa människor och nu sitter jag här utan jobb. Lätt att påverkas av föräldrar oavsett hur gammal man själv är. Har lärt mig att inte berätta något mer. Var det så att detta jobb var så avgörande för mitt framtida yrkesliv som jag tror?

Ha en fin dag. Äntligen lite svalare ute.
Kram L

Svar: I detta finns en lärdom... att man själv alltid är ansvar för sina val.... du kommer inte göra om samma misstag.. men det kommer nya chanser och nya möjligheter... kram :)
Esmaralda

13 Måddan :

skriven

Nej jag är ingen parasit. Jag sköter mig själv och barnen lika så , vi ber varandra om hjälp när det behövs. Jag har uppfostrat mina fem barn till självständiga individer.
Vi bor inte alla på samma plats . Mobilen är ett bra nätverk för möten. Men vi försöker alla mötas minst en gång på år , svårt att få allt att klaffa för alla.

Svar: Allt blir så mycket lättare med självständiga barn ! Och visst kan det vara svårt att samlas alla.. men så roligt när det sker.. kram :)
Esmaralda

14 Ht:

skriven

Hej!
Du har spått om förändring för mig på mitt arbete. Att jag kommer höjas i position. Än har d inte hänt..när tror du det sker?
Kram!

Svar: Omöjligt att säga när...du behöver ta dina egna steg framåt också för att hjälpa det som ska ske på traven lite... kram :)
Esmaralda

15 Äventyraren:

skriven

Du bara spottar ur dig klokt uttalande efter klokt uttalande :-)

Halleluja! Det är molnigt ute! Ska strax sticka ut på en morgonrunda med en vän och njuta av att kunna andas igen. Victor skrev igår igen. Länge sedan vi hördes online. Kan han vara något att ’hänga i granen’? Verkar ha levt ett spännande liv om inte annat..

Kram i massor!




Svar: Ja, vi kan behöva lite moln och regn mellan varven minsann !! När det gäller V .. så ser jag inte att det kan bli något bestående.... kram :)
Esmaralda

16 Jossan :

skriven

God morgon!

Du gav mig sånt hopp när du sa att han kan komma när som den rätte.. inte så jag kommer börja tokleta utan bara att det fick mig att öppna upp ögonen mer.

Igår var vi på ystads djurpark. Det var rätt mysigt men jag är ju inte glad i djur men jag tycker om min släkt. Vi badade där också. När jag kom in i omklädningsrummet kände jag en sån obehags känsla... som jag gick in i en Barack/ gaskammare. Paniken började och jag lyckades hålla min lugn. Fick synen av flera människor som trängdes där inne. Det blir inte bättre när man läser boken om Göteborgsbranden..

Var detta ett gammalt minne?

När jag får barn... Kommer jag få flicknamnet på L då? 😍

Vad är det för skitväder som kom?

Kram

Svar: Ja, det kan ha varit ett gammalt minne men är ingenting som jag helt säkert kan säga....om flicknamnet ser jag ingenting nu i skrivande stund.. kram :)
Esmaralda

17 Vonsan:

skriven

Hej Esmaralda.
Så sant.
Jag har en annan undran, lite omvänt. En väninnas vuxna dotter som är i 40 årsåldern är så gott som varje helg hos sina föräldrar och flera veckor på sommaren där med sin man och lille son. De bor alltid över, bor ca 15mil bort. Jag tänker visst är det roligt att träffas ofta men är det inte bra om barnen lever sina liv också. Jag har en annan väninna vars ena dotter tillbringar hela sin sommarsemester med hela sin familj dvs man och flera barn.väninnan har hus men ingen gäststuga. Dottern bor i Norge, inte i Australien. Så ibland är det nästan lite omvänt där för båda mina väninnor lever inte genom sina barn utan har många vänner mm men säger att det är roligt men att de är helt slut sedan.

Svar: Man vill olika... och olika familjer funka på olika sätt... rent generellt bör man inte umgås såpass att man blir slutkörd... inget gott kommer ur detta.. kram :)
Esmaralda

18 Mimis:

skriven

Hej!

Jag är en parasit!! tvingas leva på min man. oerhört jobbigt. Känner mig helt värdelös och självkänslan är på noll. Får jag inte jobb snart så vet jag inte vad som kommer att hända. Orkar inte fortsätta att leva så här länge till. Kan bara hoppas att jobb kommer snart.

Kram

Svar: Det kommer jobb och ta gärna ett nytt grepp på situationen.. kanske en kurs/utbildning eller att du söker också sådant som du egentligen inte tänkt dig.. det kan bli bättre än du tror... kram :)
Esmaralda

19 Lilla m:

skriven

Hej! Tror du det händer något roligt i mitt liv inom närmaste tiden?

20 Ia:

skriven

Hej
Här känner jag igen mig 😱 Inte mot barnen utan mot mitt ex. Han blev sur och jag fick ändra mig. Tillslut glömde jag bort mig själv och "vad vill jag" 🤔
och när jag satte mig själv i första hand då valde ex-mannen otrohet istället "efter allt jag gjort"
Hoppas nästa man inte är lika krävande 🤗

Funderar lite på det här med flytt. Eftersom jag trivs i mitt hem idag och vill inte flytta,
Kan det vara så att det är någon som flyttar in till mig? Eller är det jag som flyttar ut? Hur många gånger flyttar jag (en, flera?)
Ser det ut som jag byter stad?

Kram

Svar: Man funkar bara inte me somliga människor och det är svårt när man hela tiden går förbi varann och inte kan mötas mentalt. En dag kommer du att flytta och då blir det ett bra beslut.. men än är det inte dags.. kram :)
Esmaralda

21 Mimi:

skriven

Hej!

Blir livet lite lättare att leva snart?? hoppas att en positiv förändring kommer snart.

Kram

Svar: Det blir mycket lättare... gör något som du verkligen vill göra... försök ta positiv kontroll.. kram :)
Esmaralda

22 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja viktigt viktigt...

Es,
Ser hon ut att ligga bakom anledningen?
Kram

23 Sus:

skriven

Hej
Så sant lagom är bäst....
Varmt....
Skönt.....
Love sus

Svar: Kram :)
Esmaralda

24 EPM :

skriven

Min mor tenderar att vilja ta över lite väl mycket, så vi ber inte om hjälp så mycket längre. Fick nämligen hennes hjälp kastad i ansiktet under ett gräl och nu är barnen större så jag och exmaken beslutade oss för att banta den hjälp vi tidigare tagit emot så att jag skulle slippa få det kastat emot mig igen.

Apropå min mor så känns det som om hon äntligen börjar känna mig och förstå mig nu, samtidigt har jag känt så här tidigare och blivit förkrossande besviken...

Jag är lite orolig för min son. Han är sin pappas pojke och jag upplever att hans saknad efter sin far gör att han är arg emot mig. Vi konkurrerar inte! Att han saknar sin pappa är inget problem alls, men att han inte lyssnar på mig som är den andra föräldern ger lite problem i vardagen. Kommer det bli bättre? Jag är lite orolig över min älskade sons känslighet, han är så hudlös ibland. Är rädd att han ska skadas i livet pga det...

Kram

Svar: Man får helt enkelt acceptera de olikheter man har.. och i detta ha positivt fokus och se det som funkar bra. Din son kommer landa på ett bra sätt även om det kan ta lite tid.. kram :)
Esmaralda

25 Me:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som att det kommer att bli en flytt till Örebro för mig?

Kram


Svar: Finns en god chans.. kram :)
Esmaralda

26 Michaela:

skriven

Då är den snart dags för den bästa sommarmånaden av dom alla och hösten närmar sig :) Juni och Juli har varit skit och handlat om sjukdom. Hur blir min Augusti?

Kram och pussar till MG!

Svar: Det blir bättre hela tiden... MG pussas tillbax :) kram
Esmaralda

27 Misstjejen:

skriven

Hej

Undrar om maskin finns på riktigt?

Kommer det uppfunna något gång?

Ha det bra

28 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Tror du han blir glad att se mig? Kram

29 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Min lilla dotter ska snart börja första klass. Känns väldigt spännande för oss båda. Ser du om det kommer att gå bra?

Kram

Ps. Ser att någon annan med nästan samma alias som jag börjat skriva på bloggen, men behåller mitt då jag använt det i flera år här på bloggen.

30 <3:

skriven

Försökte ED igår prata illa om mig till M. Hon verkar uppenbarligen inte klara av att M och jag blivit så bra vänner.
Sas det något ?
Tror jag är viktig i M liv. Hon är det för mig 💕

31 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda, dette var viktige ord.
Selv har jeg ingen barn, men jeg kjenner mange som har. Det er flere av disse som "hjelper" sine voksne og nesten middelaldrende barn som har god økonomi. Jeg mener jo at det burde kanskje gå mer også den motsatte veien når man har så gamle barn og blir eldre selv. Men, jeg tror dessverre at mange er redde for at hvis de ikke gir nok, så vil de ikke få besøk mm. Man kjøper seg rett og slett besøk. Hvis det ikke er mer kjærlighet, så er det ille.
Men, dette er selvfølgelig noe jeg ikke har noe med, men jeg tror ikke man blir lykkelig av et slik forhold.
Jeg kjenner også mennesker som blir tatt godt vare på av sine sønner og døtre, heldigvis.


Uansett, jeg ønsker dere alle en fin søndag. KRAM!!!

Svar: Ja, det är sant som du säger... man är rädd att det ska skära sig med de vuxna barnen om man inte ställer upp.... och därför har många svårt att dra en gräns.... vilket är sorgligt och tragiskt ! Kram :)
Esmaralda

32 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, inte ett pip från honom varken fredag kväll eller på hela dagen igår så du har nog rätt att han går vidare nu efter alla dessa år vi känt varandra. Jag svarade inte på det sista han skrev.

Ser det ut att bli en trevlig kväll med J ? Har inte träffats på ett tag. Hoppas att M joinar oss med. Bara han inte tror att jag vill något mer nu. Killkompis räcker bra för mig.

Verkar bli en hot söndag 🌞älskar denna värme.
Kram

33 Skorpan:

skriven

Kan ju undra om jag blir en "bra" mormor/farmor?
Kram Skorpan

Svar: Det blir du, helt klart... kram :)
Esmaralda

34 AnnaK:

skriven

Jag ställer knepiga frågor men undrar om han tappade intresset nu när han såg min halvfeta uppenbarelse i bikini? Det var riktigt jobbigt att klä av sig och hoppa i. Känner mig inte riktigt bekväm med min kropp just nu men pallar ett svar som inte är till min fördel 🙂

Kram 🤗

Svar: Nej nej nej...tappar han intresset så beror det INTE på din kropp i bikini.. det kan jag lova dig.. kram :)
Esmaralda

35 Tingeling :

skriven

Tack! Det inger hopp! Jag vet du sagt det i seans men glad att det inte ändrats! Oavsett om jag fullföljer denna utbildning eller inte så tänker jag söka kurser inom vård också. Exempel lindrande vård. Kanske turism. Känns splittrat jag vet haha men i slutändan tror jag att i och med det plus jobberfarenhet så kommer jag lättare kunna få jobb ute i världen sen.

Nästa steg är att våga säga upp mig från jobbet sen. Får lite halvt panik av det då det är en trygghet såklart. Men jag vill verkligen inte tillbaka dit.

Vi åker nog till stranden idag i denna hetta!

Kram!

36 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Min lilla dotter ska snart börja första klass. Känns väldigt spännande för oss båda. Ser du om det kommer att gå bra?

Kram

Ps. Ser att någon annan med nästan samma alias som jag börjat skriva på bloggen, men behåller mitt då jag använt det i flera år här på bloggen.

Svar: Jadå, jag tror absolut det kommer gå bra.... och om nya Jennie läser detta .. så kanske du kan ta ett annat alias ? Kram :)
Esmaralda

37 Mikael:

skriven

Kan nog gå av bara farten att bli någon form av parasit av sin välmening att det ska gå bra för barnen, är väl hur lätt somhelst se barnen som små varelser de en gång var, nu är jag ingen parasit och hade väl aldrig blivit någon men så svårt kanske det inte är bli en, speciellt om man har extra tid över i sitt eget liv så man kan lägga tid barnens liv.

Klart föräldrar kan bli stött ifall man tackar nej till hjälpen :)


Kommer min dotter lära sig köra mc någon gång? lätt bli en fegis och tycka hon kan göra något annat :)

Kram
Mikael

38 Dunegull:

skriven

Jag funderar lite på dina spontana spådomar. Där är en som stämmer klockrent in på mig att jag ska hitta kärleken i sommar men när jag frågat själv så kommer det dröja. Om beskrivningen "är jag" så att säga kan det vara nästa sommar det handlar om då. Tänker det här med tiden. Kram

39 Bella:

skriven

Åh tack så mycket för ditt svar. Känner mig ledsen nu dock över allt.. Men han går väl bara vidare till sitt nästa offer och skrattar åt dom som är svagare. Kanske får ut några bra låtar av allting after all iallafall.. Känns så skönt att prata med L också, kanske var han som ville ge mig den sämsta bilden av henne så att han skulle se bra ut. Tack Ezmaralda, nu har du snart fått höra om han från Nashville i ett år 😂 Men det är skönt att det äntligen är över och att jag är trygg hemma och att jag, som min syster sa inte råkade ut för värre saker. Men det är svårt när man möter såna där själar.. nu är han borta for Good iallafall. Önskar att han om några år sitter där på sin veranda och förstår vad han orsakat hos så många människor och tänker tillbaka på mig och allt som en film sådär haha, men som du sa.. han kanske inte ens kan känna något om det inte är till hans fördel... Fan.. :'(

Kram

40 Helena Ir:

skriven

Det där tror jag ser olika ut i olika familjer,,men blir det för mycket åt något håll kan det vara bra att tänka lite på sin egen frigörelse..så tänker jag!

Min yngsta vill jag ju inte slänga ut.,hon letar lägenhet att köpa..och hoppas försäljning och köp av nytt kommer inom detta år..Just nu är hon på några veckors semester..och jag tycker det är bra,för oss..Att hon blev kvar på nuvarande jobbet gjorde restiden för lång varje dag..så nytt behöver hittas. Kanske vi parasiterar på varandra :)

Hittat ett ställe jag funderar på att kontakta..som volontär,det har med människor att göra..Lite orolig om jag ska orka..men det går ju inte att tänka så heller jämt! Annars så borde det passa mig..klurar vidare,,

Trevlig man jag träffade..hoppas på att träffa honom fler gånger :) Men jag babblar så mycket,kanske jag skrämde honom :)

Ha en skön..kanske i skuggan..

Kram :)

41 <3:

skriven

Hej.. varför har jag denna smärta det är ju inte klokt .. kan knappt gå

42 F:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han att börja prioritera mig och barnen lite mer?
Kram

43 Läroliv:

skriven

KRAM.

44 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, inte ett pip från honom varken fredag kväll eller på hela dagen igår så du har nog rätt att han går vidare nu efter alla dessa år vi känt varandra. Jag svarade inte på det sista han skrev.

Ser det ut att bli en trevlig kväll med J ? Har inte träffats på ett tag. Hoppas att M joinar oss med. Bara han inte tror att jag vill något mer nu. Killkompis räcker bra för mig.

Verkar bli en hot söndag 🌞älskar denna värme.
Kram

45 Vitlilja:

skriven

Känner han någon attraktion för mig eller gillar mitt utseende?

Svar: Han tycker att du är söt... absolut.. kram :)
Esmaralda

46 Lenafena:

skriven

Jag tror inte jag är parasit själv men har låtit mig utnyttjas .. finns i mitt släktdna...... jag har aktivt sökt mig till personer som utnyttjat mig...,det har ju med min egen brist på respekt för mig själv. Pratade för en tid sedan med en kvinna från ’mitt gamla liv’ som hyllade min exman så väldigt-att han drog och sedan dog hastigt berörde hon inte alls utan menade att jag skulle vara så oändligt tacksam att han ville ha mig i så många år!!!! Bah!!!! Han var ju snyggast i stan det ursäktar allt....Jag tror att mitt ex var den största parasiten av dom alla och tärde på min egen livskraft. Som jag godtog för smulor av kärlek-som jag trodde....jag var ju inget offer utan valde min egen undergång.Vad tror du Ez om exmannen- Han tog och drog Klassisk parasit?

Svar: Ja, exet var inte kul ! Absolut åt parasithållet. Det var tungt men du lärde dig något... så fortsätt jobba på ditt eget värde.. du är en underbar kvinna ! Kram :)
Esmaralda

47 Milla:

skriven

Tack. Behövde en påminnelse. Försöker lära mina barn saker som bet räkningar, städa tvätta o allt man behöver inför vuxenliv. Fylla i blanketter osv. Men de vill att man ställer upp m skjuts o hämt o kompisar o allt o det går ju inte . Ofta slutar det att jag får betala för deras kompisar jämt o ändå kan man få skit av deras föräldrar. Den värsta förälder var den som vi hade betalat bio bad med olika aktiviteter hamburgare orientering mm o allt möjligt o sen köpte han Chips för sina egna pengar o då bad vi han bjuda vår yngste som o då ringde mamman o gapade.
Kommer livet bli lättare för mig? Tungt på många plan efter skilsmässa barndom mm. Ensamt också.

Svar: Ja herregud vilka människor det finns.. men det är inte mödan värt att lägga energi på sånt folk ! Det vänder.. ge dig själv något oväntat och bra som en kickoff... kram :)
Esmaralda

48 Vv❤:

skriven

Kommer jag träffa A och umgås med honom i mitt hemland snart?
Kram ❤

49 Eva:

skriven

Hjääälp! Min man har tappat bilnyckeln till bilen han köpte i förrgår. Snälla Es, ser du var den ligger???

Svar: Kan någon hjälpa till ? Jag är inte bra på försvunna saker...
Esmaralda

50 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Blir han glad att se mig? Kram

51 Å M K:

skriven

Så mycket funderingar just nu.
Det behöver till förändring i relationen känner jag. Vilken väg ska jag gå?
Kan du se något?
Kram ❤️

Svar: Gå din egen väg så tillvida att du gör val som får dig att må bra, satsa lite mer på dig själv...... men det är inte helt enkelt. Kram :)
Esmaralda

52 Barbie:

skriven

Hej Es! Ser du om vår resa blir lyckad nu i augusti med systrar om mor jag längtar till att bada o värme ser du dock några varningar? Kramar

Svar: Det ser bra ut.. jag får inte till mig några varningar.. kram :)
Esmaralda

53 Vv:

skriven

Hej Esmeralda! Kan du kanske dock se om jag kommer att ha förmögenhet som mina kusiner? Ser du mig åka yacht jag blir så avundsjuk! Jag vet att jag är kapabel att bli det men det är ångesten som håller mig kvar och att gå till psykolog kostar en förmögenhet därför kan jag inte gå!..? Kramar

54 G.H:

skriven

Nää är ingen parasit... men undrar hur jag jag och mannen ska lösa att vi vill bo i olika länder, speciellt med en fyraåring och helst vill vi ha ett till barn:) och så vitt jsg vet vill ingen av oss skiljas. Vem ska liksom ge upp av sig själv här?

Vill bo här mycket för jag vill vara nära familjen!
Gillar min mans familj, de är definitivt inga parasiter ...MEN de är ibland helt känslokalla och självupptagna och prioriterar sig själva. Kan bli besviken att de betyder så mycket för mig och vill hålla kontakt med dem inte minst med tanke på min son och kul med farmor o farfar o kusiner osv. Medan de är tvärtom. Vi tar all vår semester och kommer till Sverige en gång om året ... min svärfar som ör pensionär bestämmer sig för att vikariera en och en halv tjänst just de veckorna vi kommer och hälsar på?! .... dessutom är svärmor bitter och gnällig haha. Så frågar mig själv vad sjutton jag bryr mig så mycket för 😝 kanske jag som är parasit ändå hehe ;)

Kram:)

55 Zita:

skriven

Hej Esmaralda Trordu dagen blir bra ? Utflykt med Familj Kram😃☀️☀️☀️

56 Hon:

skriven

Hej,
Känns på ett sätt bäst att åka hem först och ordna en del grejer istället för att åka direkt.. ser detta ut att kunna vara en god idé? Eller blir det knappt om tid sen..
Kram

57 Temperamentsfull blondin :

skriven

Hoppas huvaligen på att slippa bli en parasit framöver!

Till något helt annat: För vilken kväll som är planerad - med charkbricka, vin och bio! Helt lovely.

Tänker alltid på dig när jag livsnjuter lite extra Es, projicerat den egenskapen på dig efter alla år med bloggen :)

Vad tror du förresten om musikkillen med lockig hår. Kan det bli lite flirt? Jag är så svag för killar med självfall i håret!

Hoppas ni får goa kvällar ni andra också. Kramar ❣️

Svar: Man tackar för den projiceringen :) Ja, lite flirt kan det bli.. kram :)
Esmaralda

58 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
När jag är i affären och handlar eller på stranden eller vid vissa tillfällen så känns det mer att jag är själv. Jag får liksom som en klump i magen. Jag klarar ju det alltså men det är just den där återkommande känslan. Eller längtan. Att jag längtar efter att få vara en familj. Få det stöd och allt det innebär.

Ser du mig i fast förhållande? Ser du mig gifta mig?
Ser det ut att dröja några år till?
Eller verkar någon ändå vara pågång kunna ske?
Kram

Svar: Du kommer ha en fin och bestående relation men det kan dröja lite till.. kram
Esmaralda

59 CA:

skriven

Hej
Ser du något knep jag kan använda mig av för att sluta äta glass, choklad m.m. som det är vitt socker i?
Har ju lyckats sluta med laktos och gluten, tror att vetemjölet är värsta boven. Det finns som tur annat som känns bra.
Kram

Svar: Kanske kan någon annan ge bra råd som är hemma på området ? Kram
Esmaralda

60 Mikael:

skriven

Ni kvinnor som har kåtslag, var glad ni är kvinna, bland folk syns det väl som mest att ni har hellyset påslaget.

En annan kan tro att man ör ute och tältar när man går och lägger sig, när man vaknar, när man står och borstar tänderna, går man ut bland folk kommer säkert någon kräva en på campingavgift eller så dyker det upp någon kvinna som undrar om man vill ha hjälp med tältet och man får säga att det är ju snällt men det kan nog ta en vecka att få ordning på tältet men har du tid så :)

Då har man inte ens kåtslag eller är desperat, dyker det upp en tilltalande kvinna så kommer säkert någon hävda att det är ett fyrmannatält så det kostar extra!

Det är vädrets fel :)

Kram
Mikael

Svar: "skratt"
Esmaralda

61 Tiss:

skriven

Jag är så rädd att resan inte blir av i slutet av augusti. Det finns anledning till att det skulle behövas avboka. Men jag hoppas så att vi kommer iväg. Kan du se om vi gör det?

62 Jessica:

skriven

Hej Es,

Älskar han mig fortfarande?
Har han känslor kvar för mig?

Kram

63 Liten:

skriven

Hej Esmaralda.

Just nu känner jag mig så besviken. Ska prata med honom.
Kommer han att börja prioritera mig och barnen lite mer?
Kram

64 Michaela:

skriven

Mamma hälsar från ett svettigt och 32 gradigt Stockholm! Phew!🤪 Undrar om du vet vart hennes blivande tagit vägen och nått som kännetecknar honom? Kommer dom få det bra tillsammans "på ålderns höst"?

Kram från oss!

Svar: Hon kommer möta mannen som får henne att må bra... kram på er båda :)
Esmaralda

65 <3:

skriven

Jag är så rädd och orolig för hans skull.
Kommer F få problem?😰
Ligger han illa till och har någon koll på han.. vad bör han göra

66 Cullinan:

skriven

Finns ju en risk att föräldrar tar över och lägger sig i ens liv för det dom skulle ha gjort när dom var unga och vill nu uppleva allt det där dom inte själv gjorde, uppmanar till deras önskningar.. tex.
Kommer vi att träffas efter sommaren på hemmaplan?
Kram

67 Monica:

skriven

Personer som är självgoda och tycker att de tillhör samhällets ekonomiska, moraliska och sociala ryggrad och tycker att de gör rätt för sig. Samma personer som många gånger kostar samhället stora pengar eftersom de mobbar andra på sitt arbete. Driver andra till att bli "arbetsskygga" socialfall och psykfall. Har träffat på personer som kallar andra för parasiter så visar de sig själv bakom kulisserna är de största skitstövlarna.

Svar: Ja, visst kan det vara så...jag har också stött på den sorten.. kram :)
Esmaralda

68 Ghostwriter :

skriven

Vad tyckte personen om att träffa mig? Jag trodde de skulle hända lite mer men det blev inget.

Kram

69 Mikael:

skriven

Kåt som man..., hade jag glömt bort, vid ett tillfälle umgicks jag med en kvinna som jag var förtjust i och alltid gillat, jag hade så mycket ofrivilligt stånd att jag kunde inte gå upprätt, partiet runt bäckenet gjorde grymt ont av överbelastning, varje steg var smärtsamt, hon hade en hanhund, stackaren blev tokig varje gång jag dök upp och visste inte hur den skulle bete sig, hon sa att den gjorde aldrig så annars, var ingen rolig period för hunden då den blev bra stressad, några valium kanske den hade behövt.

Får kvinnor inga kramper eller liknande vid ihållande kåtslag ?

Livet är bra roligt ibland :)


Kram
Mikael

70 S:

skriven

Hej Esmaralda.

Vad har han för känslor för mig?
Kram

71 Birgitta:

skriven

Hej😊
Tänkvärt... är nog den som kanske gjort för mycket för mina två pojkar 12 & 15... men jag har levt själv med varannan veckas barn i snart 11år...

Es har en fundering.... känns som mitt liv är på paus??? det sker inga stora förändringar trots att jag vill...i år är det skyttens år vilket sker vart 12:e år och nu återstår det bara snart 4mån och inget har hänt...Jag har sökt andra jobb...dejtat i hopp om att hitta kärleken...

Kram Birgitta

Svar: Det kommer att lossna... och för övrigt är du en jättebra mamma så tro inte annat.. kram :)
Esmaralda

72 Therese:

skriven

Tusen tack för svar igår angående val av utbildning Jag har en liten tanke bara. Kan det vara så att det egentligen inte spelar så stor roll vilken av utbildningarna jag väljer, att jag liksom ändå kommer att hamna där jag ska vara (kanske inte ens inom det yrke som jag kommer att utbilda mig till), att allt faller på plats oavsett? Eller det kanske bara är naivt önsketänkande ?!😁 kram!

Svar: Delvis är det så... men samtidigt är det viktigt att du gör ett medvetet val... att du tar kontroll över ditt liv på det sättet.. kram :)
Esmaralda

73 Jossan :

skriven

Jahapp då har man bara 18 semesterdagar kvar (ink helger) sommaren har gått snabbt men jag har intw riktigt kunnat njuta pga tentan. Den är rätt påfrestande men jag tror jag har koll på fysiken nu iallafall. Ska lyssna på det imorgon igen.

Idag känner jag mig helt slut och jätte trött. Fick panik när mamma o pappa skulle hämta mig efter de ätit frukost. Men när jag 2h senare försöker få tag på dom utan framgång fick jag panik och börja gråta. Usch den känslan! Jag har nog förlorat mina föräldrar tidigt i ett föredetta liv...

Har någon märklig känsla över min kompis.... det kanske är bebisdags snart... jag sa onsdag.. så vi får väl se!

Försöker få in en natt på hotell mosbylund med mina vänner i vår. Hoppas vi kan få till det!

Har så ont i nacken och haft det i flera veckor och igår fick jag skoskav igen av mina nya converse.. trodde inläggen i hälen skulle hjälpa men ikke!

Hur ser saker ut framöver?

Kram

74 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Min man har åkt till Kalmar i strax över en vecka nu med vår dotter som är 1 år och 1 månad. Han är pappaledig och hon börjar förskola i augusti så vi tänkte att de kunde passa på o åka till hans familj i Kalmar o umgås. Men när jag pratar med dottern via FaceTime så känns det som att hon ignorerar mig eller glömt mig? Vad får du för känsla?😭❤️

Svar: Nejdå, hon ignorerar inte.. hon beter sig bara helt åldersadekvat... att prata via FaceTime är lite väl abstrakt för ett så litet barn.. kram :)
Esmaralda

75 Ghostwriter:

skriven

Vad tyckte personen om att träffa mig? Jag trodde de skulle hända lite mer men det blev inget.

Kram

76 Skorpan:

skriven

Tur för barnbarnen det då ;).
Jobb imorgon, blä för det, är inte färdig att börja jobba där igen..
Tack för svar!
Kram Skorpan

77 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Så den dög alltså 🙂

Kram 🤗

78 Mikael:

skriven

Monica, den här författaren hävdar att på bland 50 anställda är minst 2 st psykopater och det är bara lämna för man är chanslös då chefer inte har en chans agera då de blir bortspelade, bara man själv förlorar , borde kanske ingå i grundskoleutbildningen så man lägger för mycket tid på en psykopat istället för byta jobb.

https://www.storytel.com/se/sv/books/89428-Omgiven-av-psykopater---S?gclid=EAIaIQobChMIr8mV9I_Y4wIVgtKyCh2PQwuXEAAYASAAEgIUhPD_BwE


https://www.storytel.com/se/sv/books/89428-Omgiven-av-psykopater-Saa-undviker-du-att-bli-utnyttjad-av-andra

Kram
Mikael

79 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att han tycker om mig?
Vad har han för känslor för mig?
Kram

80 DIN SPÅDOM OM SVERIGE:

skriven

Du skrev spontan spådom på bloggen om att någon i Sverige kommer bli försvunnen och att det blir en stor grej (såklart) men det kommer uppmärksammas helt enkelt.
Kan det vara detta?

En man på en segelbåt har försvunnit utanför Kalmar.
"Stort sökpådrag" med helikoptrar etc.

Det verkade hända nyligen (som dom märkte detta).

Hoppas mannen är okej...
Det går att läsa om på Aftonbladet.



Kram

81 Å M K:

skriven

Tack för svar! ❤️
Jag har redan börjat på den vägen. Ett måste för att må bra.
Enkelt? Nej men nödvändigt 😜👍🏼

82 Libra:

skriven

Vad är chansen att jag får ett samtal/sms från honom under semestern?

83 Vitlilja:

skriven

Tack för svaret, men kan du se om han känner något för mig? (:

84 Anna E:

skriven

Fick han känslor för mig eller betydde jag inget? Inte tillräckligt kanske?

85 Contici:

skriven

Kära Ez!

Tack för superbra blogg-inlägg senaste dagarna. Ger mycket att tänka på.

Börjar få det tillbakadraget och gnissligt i relationen. Har flera belastningar som frestar på. Ser du om maken är på väg, eller vad jag behöver göra/tänka på för att inget obehagligt ska hända?? Jag är så orolig för att förlora honom.

Varmt tacksam om du har möjlighet att svara🙏...

Kram💕


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: