Fest hela dagen....

 
Här har vi mamma, 86 år och som idag ger ut sin nya bok om Helsingborgs sjukhushistoria... på sjukhusets 140:e födelsedag
 
Hon blev  i förra veckan intervjuad av tidningar och lokaltv ville ha henne med men  där sa hon stopp & belägg.. ingen tv !
 
I dag håller hon hov vid blodboken på sjukhuset.... som ni ser i bakgrunden, och berättar lite om vårdträdets historia, hon räddade ju faktiskt trädet från att huggas ner när nya parkeringshuset skulle byggas........ efter talet viv trädet  arrangerar hon en jubileumsfest tillsammans med sjukhuschefen   med föreläsning, bubbel och snittar !!
 
 
Därefter blir det fest hemma hos mamma... jag har i veckan bakat 5 sorters kakor till festen.... de är väldigt goda  och  VÄLDIGT  fula... de sticker ut kan man säga.... så är det bara !
 
I dag kan jag alltså inte besvara några frågor - det är festligheter hela dagen !
 
Kram & kärlek
 
1 Skorpan:

skriven

Grattis till mamma!
Festa hela dagen..
O du Es, vila också :).
Kram Skorpan

2 Läroliv:

skriven

Vilka representanter du och din mamma är för kvinnosläktet. Underbart.

Kram

3 W:

skriven

Vad roligt och vart grattis till din mamma!

Huvudsaken är att kakorna är goda ; )

Kram

4 Anki:

skriven

Gratulera din fantastiska mamma !
Det med blodboken gillar jag skarpt
Det ska synas att det är hembakt !

Kram Anki med flock

5 Jeanette:

skriven

Vilken krutgumma!

Grattis, Grattis!!

6 Maria:

skriven

Jag såg detta i tidningen, underbart!

Gud vad jag är orolig nu...för flera veckor sedan började jag få ont i mina handleder och det blir inte bättre. Ska till vårdcentralen om va en vecka, för att ta prover och träffa sjukgymnast etc.

Tror du det är något allvarligt? Eller går det över med tiden? Kommer jag få hjälp med detta?

Stor kram,
Maria

7 Maria:

skriven

Amen herregud...du svarar ju inte på frågor idag! Sorry...jag hamnade i en egen liten bubbla här:)

8 G.H:

skriven

Stort Grattis till din coola mamma!!

Kram:)

9 Mo:

skriven

Grattis till din fina mamma! Hoppas ni får en härlig fest,och det är bättre att kakorna är goda än snygga.
Måste fråga är din mamma också medial och är dina barn det? Ha så kul! Kram

10 Linnean 🌸:

skriven

Grattis till din Mor 🌹
Vilken fantastisk kvinna!!
Hon har även en fantastisk dotter!
Ha riktigt superkul dagen lång!
Kram.../Linnean 🌸

11 F:

skriven

Stort grattis till din mamma vilken stor inspiration hon är ❤

12 Alie:

skriven

Fantastiskt roligt & Grattis till din mamma! 👏
Ha det riktigt trevligt och fira stort! 🥂 njut av dagen allesammans! 💕
Kram :)

13 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Åh så skojigt jag läste om det i Hd o tänkte direkt att det var din mamma så härligt att få ge ut en bok i den åldern o en intressant sådan med! GRATTIS häksning till din mamma förstår att du är stolt över henne:)
Själv har jag två böcker på G. En om min mediala gåva o en lite mer hemlig men från verkliga Livet!

Fråga kan du se om någon av dem eller kanske båda kommer att väcka intresse?
Har min egen magkänsla men alltid lika kul att höra vad du får till dig höra Es!
Kramisar i massor lycka till med din tuffa behandling det kommer att gå bra håller tummar o tår!

14 Michaela:

skriven

Heja din mamma! Vilken stålkvinna! Och vilken insats du har gjort med alla godsaker. Hoppas allt går bra och ha en underbar dag!
Kram!

15 Anonym:

skriven

Grattis! Wow vad roligt! :)

16 sense:

skriven

men... du måste vara väldigt stolt över din goa mor.

17 Solstjärnan :

skriven

Hej😊

Vilken fest och vilken mamma!😊
Författare till en bok full med intressant historik.
Var idag på biblioteket o såg en bok om min stads sjukhushistoria,tänkte då hur bra att en bok som den skrivits . Den är og givande för väl många😊

Sen när jag läste din blogg senare var det minsann lite kul att bloggen handlade om sjukhushistorik😊!
Grattis till din mamma och ha en trevlig fest!

Kram Solstjärnan ⭐

18 Agnes:

skriven

Så fantastiskt roligt!

Stort grattis till er alla!

Kram!

19 Miltons Mamma:

skriven

Hoppas det gått bra för lilla mamma idag 😃🌸
Och att de vackra kakorna blev poppis. Jag hade iaf smaskat i mig hehe 😉

Kjam

20 Signe:

skriven

Hej kära Ez!

Såå häftigt - vilket arbete din mamma gör! Blir läckert att läsa. Kul att sjukhuschefen nappat, han är ju inte helt lättflörtad (nu för tiden 😉), och att historien får ta plats! Hoppas hon blev nöjd med dagen, och att tillställningen blev en härlig upplevelse.

Kul också att träffa dig och Nettan på Arken Zoo idag! Hoppas det var ok att jag kom fram och sade hej. Nettan hälsade på vår fina kromisvalp, 4 månader på lördag, och jag kände igen henne efter en liten stund. Rasen heter kromfohrländer, det finns bara 8 aktiva kennlar i Sverige, och den nya rasen, från början faktiskt en gatukorsning mellan griffon och foxterrier, i krigets spår i Belgien tror jag, vilken blev godkänd först 1950. Jag är så nöjd med valet av ras, haft bostonterrier tidigare, men de är så hårt avlade nu för tiden att andningsvägarna blivit oerhört trånga. Efter mycket funderande blev det denna ras, och vi har fått tuffaste tiken i kullen, och en underbar individ som verkligen behöver en fast hand. Om hon blir som rasstandarn, kommer hon att bli en pigg, familjekär individ, uta jakt- eller vaktinstinkt, något reserverad mot främlingar men varm och trofast mot sin nära familj, smart och pigg på upptåg.

Jag och min finaste vän Jenni, har dela varit ”kunder hos dig i många år, dels vari på regression hos Nettan tillsammans, dels hälsat på er när ni hyrde en stuga i skogarna utanför Ullared. På vägen dit körde vi genom tät skog, och jag fick flertalet upplevelser och påhälsningar i skogen på vägen ut till er. När vi, en i taget, satt i vardagsrummet och väntade på vår tur att träffa Nettan för spådom, var det full aktivitet utanför fönstren och jag var helt matt av alla intressenter när det väl var min tur. Puh. Vilken upplevelse, tillsammans m Nettans visioner framåt.

Höll mig kort idag, och sade bara några korta ord till er. Tänker att man aldrig vet vilket mood andra är i, och om ni bara vill vara i fred. Hur som helst vill jag inte tränga mig på, men gott att se er, och önskar dig all lycka med din behandling🙏♥️!

Vill också tacka för alla spådomar genom åren, och dina tålmodiga svar på mina ofta upprepade frågor här på bloggen!

Tack också för en riktigt givande, intressant och oerhört underhållande blogg!

Och ja, lilla Ebba fick ett 19-kronorsben som hon genast grävde ner i trädgården😂!

Kram till dig, och hälsa Nettan från mig och Jenni!

21 Ullie:

skriven

men gullig mamma som ger ut bok

grattis till mamma hoppas det blev en fina dag med mycket firande

kram till er

22 Sessan:

skriven

GRATTIS till er alla!!!
Jag tror mamma är imponerad av att du fixade till kakorna :)

23 Måste man vara gjord av sten?:

skriven

Hejsan kära Es!
Idag använder jag ett tillfälligt alias av en speciell orsak! Jag vill först o främst Gratta din mamma för allt hennes arbete bakom denna spännande bok som jag absolut ska köpa!

Har en för mig viktig fråga!
Ser du om min dotters förra chef kommer att gottgöra henne snart o ta tag i rätt saker istället för att stå på deras sida som begick ett fruktansvärt misstag! Min dotter jobbade inom kommunen inom vården! Hon läste till undersköterska samtidigt som hon tog hand om tre små barn o man o hem! Hela förra sommaren cyklade hon till olika boenden o älskade sitt jobb! Hon ställde upp för alla som inte ville jobba när solen var uppe o då menar jag jobbade hårt! En dag när hon kommer till sin ena vårdtagare fick hon se något fruktansvärt som jag tyvärr inte kan ta upp här!! Min dotter blev både jätteledsen o väldigt upprörd att se hur vårdtagaren blivit lämnad av den som varit där innan henne! Hon ung o ny på arbetsplatsen fick ta tag i allt ensam!! Hon gjorde en orosanmälan för det gjorde ont i henne att se hur nån hade lämnat vårdtagaren på det viset som var oförmögen att klara sig själv! Det hela slutade med att min dotter som är noggrann, duktig o omtyckt för sitt varma sätt att vara fick sluta sin tjänst vikariat för som det hette "dålig laganda"?! Alltså har kommunen hellre anställda som inte sköter sina åtaganden eller gör sina jobb ordentligt! Det hör till saken att min älskade lilla mamma som dog i mina armar för nåt år sedan, hade just sådana vårdgivare som var fruktansvärda!! När jag påtalade det för kommunen så blev det värre för min mamma😢😢
Vad ger detta för budskap o hur ska man som mamma orka förstå detta? Min dotter har varit så ledsen o blivit mer inbunden av detta för nu har hon upplevt det både hos sin kära Mormor o i sitt jobb! Snälla rara kan du se någon som helst ljusning i vårt Liv snart för så här får det ju inte gå till!! Jag är livrädd om jag nån gång gång skulle behöva kommunens hjälp när jag blir så gammal! Ser du att min älskade dotter får en rejäl ursäkt o beröm för att hon tog tag i det o kommer hon att få en trevligare tjänst snart? Eller är det så världen ser ut idag att om man månar om de som behöver hjälp är man inget värd! Jag är sååå ledsen för min dotters skull som har ett sådant gott hjärta o är så mån om alla😢😢
Hoppas på ett svar av hela mitt hjärta💜👼😘🍀
Kram

Svar: Din dotter har gjort rätt i och i detta ska hon känna sig trygg. Någon ursäkt finns det inte stor chans att hon får.. men hon kan ändå växa i sig själv utan chefernas bekräftelse... och det kommer ett annat tillfälle lägre fram som innebär att hon får upprättelse. Några detaljer kring detta ser jag inte. Nu ska din dotter försöka tänka positivt.. känna sig stolt över sitt agerande och för stunden låta detta räcka.. kram till er båda :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: