Ibland blir det jobbigt....

Trötta mej, vad jobbiga människor kan vara !

Här i byn har vi ett märkligt fenomen… sommargästerna tror att vägen tillhör dem och de brer ut sig och går hela familjen  i bredd  med barnvagnar,  cyklar , badkärror och ungar kånkande på  badringar och uppblåsbara krokodiler och gud vet allt. 

 

Häromdagen flyttade de sig inte.. jag körde tätt inpå men ingen reaktion.

Då tutar jag fast jag vet att det blir otrevligt.

För vad gör man ?

Köra över dem känns som en liten överdrift.

  Och snabbt som en höna skiter kommer pekfingret farande i luften från patriarken i familjen.

Suck och suck. 

Jag har intalat mig själv att ett finger får man helt enkelt ta.

Det är inte hela världen.

Men hur man hanterar det beror på vilket humör man är på.  Den här gången vinkade jag glatt åt ilskna pappan  med entourage .

En gång för några år sedan rullade jag ner bilrutan och frågade mannen  som hötte med näven och vindade med ögonen ( av nån anledning är det nästan alltid män)   varför han var så lättkränkt.

Jag kunde inte låta bli och reaktionen blev precis som jag förväntat mig

-      Jag ? Jag är för helvete inte lättkränkt ?  Hur fan kan du påstå nåt sånt kärringjävel … ylade mannen för full hals.

Frun  såg åt ett annat håll och låtsades varken se eller höra.

Men lite skrattretande blev det ju… när han bevisade tesen.

”Snögubbar kränker feta vita män” löd rubriken på en insändare .Skribenten förklarade upprört: ”Skolor har förbjudit pepparkaksgubbar i luciatåg av rädsla för att de kan upplevas som kränkande. Det är bra. Men jag tycker att det är hyckleri så länge samma barn tillåts göra snögubbar. Jag, en vit fet man, tar mycket illa vid mig av dessa gubbar som alltid framställs som överviktiga. Förbjud dem!”

Och nån åkte runt på skolor och talade om för barnen att man ska inte säga snögubbe.. man ska säga SNÖPERSON . Alltså, på fullaste allvar !  Detta hade dock inte med insändaren ovan att göra.

Och vad det gäller att ta kränkningsstrid för vad saker och ting ska kallas och heta.. så tror jag inte man tar hänsyn till dina känslor.

Tro för all del inte det.

Nej, majoriteten har störst fokus på att själva framstå i rätt sken.  Att framstå som politiskt korrekta.

 

Sen finns det såklart sådant som vi alla blir kränkta över men våra gränser varierar från person till person.. beroende på vad vi varit med om i våra liv och hur trygga vi är i oss själva.

Vad blir du kränkt av ?

Kram & kärlek

P.s. I dag  är jag   på sjukhuset  i Lund för provtagning innan behandlingen  i  augusti så jag kan inte besvara era frågor.  I morgon  är allt som vanligt igen.

1 Skorpan:

skriven

Ja jösses, jag förstår inte folk som inte kan ta andra i beaktande, det är bara jag, jag, jag. Hade nog också gjort som frun o låtsats som inget...

Vad blir jag kränkt av, just nu i skrivande stund kommer jag inte på något. Kanske om nån kommenterar nåns utseende o jag vet att denna person inte kan påverka detta att jag då blir kränkt, men inte larmar jag som mannen du mötte förra året...

Lycka till i Lund idag!
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

2 Jeanette:

skriven

Kram ♥️

3 Dunegull:

skriven

Lycka till idag!
Kramar

4 Helena Ir:

skriven

Hoppas dagen känns bra inför det du har framför dig..

Jag blir kränkt av människor som inte förstår eller vill förstå att jag har en egen vilja,människor som vill styra mig för mycket..där blir jag både kränkt och förbannad av deras oförståelse ..

Kram

5 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Sjukhus är aldrig kul ..inte ens för provtagning
En stor kram från hela flocken <3

6 Mikael:

skriven

Snöperson, helt underbart :) haha

En gubbe som lever i ett taskigt förhållande kan vara lättkränkt :)

Kram
Mikael

7 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du min dag blir bra? Åka till syster som fyller år! 😃☀️☀️☀️Kram

8 f:

skriven

lycka till idag esmeralda kramen

9 Linnean 🌸:

skriven

Snöperson? Herre Guud! Det har verkligen gått för långt med det mesta! Vad är det med folk?
Tror inte jag är så lättkränkt. Jo, när folk pratar över huvudet på mig när jag är närvarande. Inte till mig! Sättet min svärdotter behandlar mig på gör mig nog kränkt. Snarare ilsk och besviken!
Hoppas din provtagning och planerna inför behandlingen går bra! Tänker på dig! Kram...
/Linnean 🌸

10 Anna E:

skriven

Varför hör han inte av sig nu? Inte ens öppnat meddelandena från mig. Kontaktar han mig snart? Eller efter dessa 4 veckor?

11 Miltons Mamma:

skriven

Lycka till idag 😊🌸

Kjam

12 Michaela:

skriven

Jag blir kränkt när outbildade kolöegor får mer jobb än mig. Sen blir jag förbannad på människor som teor sig vara bättre än andra och tex som du skrev ... tar upp hela vägen med sig själva, barnvagnar mm. Jag gillat genuina och ödmjuka människor med humor.

Hoppas att allt går bra på sjukhuset❤
Kram!

13 Ghostwriter:

skriven

Jag blir kränkt när folk/familj/vänner inte lyssnar på ens känslor utan bara ska få säga sitt sen lägga örat till när någon annan ska prata. Precis som när folk inte tål när man säger ifrån utan lika väl då lägger örat till eller skriker i självförsvar utan att ens lyssna. Det gör mig förbannad. För mig är det oförståeligt hur man kan fattas så mycket att man inte ens kan lyssna på andra!



Lycka till med allt och hoppas det kommer gå fint


Kram

14 Jossan :

skriven

Hoppas allt gick bra idag!!

Kram

15 Catte:

skriven

Hoppas det gått bra på sjukhuset!

Kram Catte

16 Browallia:

skriven

Hoppas att provtagningen på sjukhuset gick bra. När jag jobbade på sjukhus tyckte jag att sticka andra i fingret eller i armen var läskigare än när jag själv blir stucken. Jobba på sjukhus är verkligen inte min grej, nu har jag kommit så långt att jag kan skratta åt det :D

Jag blir kränkt av dem som anser att adhd inte är på riktigt eller att det beror på samhället. Om jag bodde ensam mitt ute i ingenstans så skulle jag i alla fall tappa bort saker, sova halva dagen och vara vaken hela natten. Vara glömsk och mina tankar och känslor skulle rusa runt i kroppen.

Kramen

17 Lydia💕:

skriven

Lycka till idag fina du ❤️
Lydia💕

18 Hedwig:

skriven

Hej!
Jag hoppas verkligen att provtagningen gick bra för dig. En stor kram härifrån!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: