Alla dagar är lika....

Dagens gästbloggare är:  Monia

 

Hej och jag tänker ockso bidra till att berätta lite om mig och mitt liv som inte alls är tjusigt som Ailis.

Jag är 48 år, står i kiosk på ett sjukhus, har två stora barn, bor i en tvåa i förorten.

Jag är sambo med en man sedan 13 år tillbaka. 

Vi har problem i förhållandet och när han dricker blir han mycket otrevlig.

 

Därför blir vi inte hembjuda till människor längre.  Han har gjort bort  sig överallt.

Inte heller hem till mina föräldrar är vi välkomna.

Han säger elaka saker och som sårar och även ifall han ber om ursäkt dagen efter så blir vi inte bjudna på nytt.

Det betyder att vi sitter ensamma hemma alltid.

Jag hade flera väninnor förut men nu har jag bara en väninna kvar och vi har känt varann sedan vi var i lågstadiet. 

Ekonomiskt är det fattigt.

Min lön är inte stor och min sambo är arbetslös i perioder.

Jag skulle gärna resa men det har det aldrig funnits pengar till.

Jag skulle vilja resa till London och det är min dröm men det lär väl aldrig hända.

Jag läste engelska på kvällskurs en tid men det var ganska länge sedan.

 

Livet handlar om att gå upp på morgonen, cykla till jobb och jobba till klockan 17. Sedan handla mat på hemvägen och cykla hem.

Laga middag och tvätta och göra det som behövs göras hemma och sen så titta på TV.

Är det helg så händer ofta att sambon dricker fast vi är ensamma hemma och då blir vi ovänner.

Vi går aldrig ut och gör någonting tillsammans.

Alla dagar är lika.  

Jag vil inte göra något på egen hand.

 

Jag skulle kunna separera och flera har sagt det men om jag gör det då skulle jag bli helt ensammen och det skrämmer mig.

Man vet vad man har men inte vad man får. 

Jag tror det är fler än jag som lever tråkiga liv men man går inte ut och berättar om det.

Jag har fått spådom av Ez som handlar om att det alltid blir samma som det är nu om jag inte själv fattar beslut och gör något åt saken. 

Men jag vet inte vad jag ska göra.

Min lärdom är att se vad jag behöver och förstå vad jag behöver göra för att nå dit. Och den lärdomen förstår jag inte.  

 

 

I dag så  är det söndag och sambon är bakis efter två dagars drickande Midsommar firade vi hemma ensamma med sill på balkången.  Jag gick och la mig tidigt för att slippa undan hans tjat och utbrott.

Jag tror att en del har det ungefär som jag.

Det finns dom som har det sämre och det finns dom som har det bättre.

Bloggen tycker jag mycket om och missar den inte.

Kram

1 Linda N:

skriven

Jag tycker du redan verkar ensam i din tvåsamhet. Kram

2 Solen:

skriven

Hej Monia! Ta dig ut och gör något annat... något som ger dig energi.
Den energin kommer hjälpa dig att ta dig ut ut ditt dåliga förhållande. Jag skulle hellre vara ensam än att känna mig ensam i ett dåligt förhållande.
Har du inga andra intressen så ta dig ut och gå långa promenader i naturen, det ger dig lite träning, luft och energi och kostar inget.
Finns det någon billig kurs så kan du gå den och träffa andra och lära dig något. Finns det pengar till alkohol finns det pengar till en billig kurs. Men det handlar mest om att du först måste bestämma dig.
Ta dig ut utanför hemmet och samla kraft till första steget.
Lycka till! ☀️

3 Till Monia :

skriven

Du skriver att du ska förstå lärdomen men att du inte gör det. Lärdomen är ju en del av att du ska förstå hur du lever och att du behöver göra ett beslut OM du vill ha förändring det vill säga.

Tycker det är riktigt sorgligt att du stannat kvar hos mannen trots hans alkoholproblem när du har barn. Han lär ju ha druckit hela tiden? Jag blir arg att du tillåtit dig själv stanna i en sådan relation för att du älskar (?)/ är rädd för att va ensam med allt ansvar, när du har barn som behöver dig och som absolut inte förtjänar ett sånt liv.
Jag säger det för att jag själv vuxit upp med föräldrar i en farlig relation. Och jag själv hamnade i en när jag blev äldre. Hade jag haft barn hade jag valt att lämna tidigare än jag gjorde. Förhoppningsvis har dina barn flyttat ut men jag fick inte den känslan därav mitt svar.



Jag tror du förstår mer än du påstår eller känner själv, och jag hoppas att du finner din styrka i att ta ett beslut och göra ditt liv bättre. Du är bara 48 år! Ska du sitta där när du är 70 och hoppas på att somna in lite tidigare på grund av att du valde mannen framför dig själv?
Du förtjänar att vakna upp till lugn och ro, leva dagen mer än bara jobba, och du kan få exakt det du önskar men inte utan att kämpa för det. Just nu kämpar du inte för det livet. Du har gett upp.

Kanske du kan sätta dig ner ensam, och skriva ner en lista på saker du kan göra för dig själv och vad som hindrar dig. En lista på saker du kan du göra om du skulle bo ensam (försörjning, bostad, osv). Kanske du kan ta över nuvarande bostad själv.
Söka bostadsbidrag, FK. Söka annat jobb som ger mer lön. Be om hjälp från din familj. Jag förstår om de tagit avstånd men när du ber om hjälpen så borde de ge dig en ärlig chans. I o med att du vill göra förändringen.

Om du inte vill lämna mannen så har Esmeralda helt rätt i att ditt liv kommer se lika dant ut efter att du kommer hem från jobbet. För det är alltid så! Det är omöjligt att leva med en person som har missbruk utan att själv undgå någon typ av missbruk. Man slutar exakt samma och just nu verkar ditt missbruk vara att du gör dig själv illa. Tiden du lägger ner på det är tiden du kan lägga på att våga.

Ni kan ju alltid gå i terapi tillsammans men det är ju inte där problemet ligger. Han är ju grovt alkoholiserad och ingen kan bota honom förutom han själv. Det förstår du. Problemet är du, i ditt egna liv (förstå mig rätt). Han är bara en förbipassagerare men du stannade, och du behöver åka vidare nu.



Hoppas du kan ta tag i dig själv och ge inte upp. Var inte rädd för att våga. Det värsta har ju redan hänt. Tänk på dina barn (framförallt om de bor kvar hemma). Och tänk på livet där ute som är mycket bättre.
Jag lovar. Jag verkligen lovar dig.






Kram Ghostwriter

4 Mikael:

skriven

Monia det där livet bör du väl ändå byta ut, Es menar nog att ska komma på vad du gillar i livet, alltså ha drömmar, och sen komma på vad du ska göra för att komma dit.

Kram
Mikael

5 Mikael:

skriven

KÄRLEKSPROBLEM, hjälp snälla Es :) Hur träffar jag nästa kvinna..., sägs att det tar mindre än 24 timmar tills allt är förändrat när man träffar kärleken men man ska ju ta sig dit också...

Den där frågan om flirt fick mig inse att jag har kärleksproblem... har aldrig fått frågan om en flirt förut så fick börja fundera på hur ser en flirt med mig ut egentligen? Upptäckte att boka in en flirt med mig så är nog det bland det mer civiliserade man kan göra är nog att träffas direkt i sängen, nakna, sen behöver det inte bli så galet efter det..., om jag är den som flörtar så kan det hända att jag går fram till en kvinna och hon förklarar att hon är prostituerad, jag köper aldrig sex så det är inte på tanken, då avslutar hon arbetspasset och går med en för att spendera natten , sen tar hon mitt nummer och vill träffas en kväll och natt till, är det en yngre kvinna som flirtar med mig så kan de ta mig i armen och säga du kommer med mig och ligger, några av de mildare varianter men kan också vara att jag flirtar med någon så går vi hem och lägger oss och håller om varandra och sover, inget sex men vi blir vänner för livet, alltid händer det där och då, handlar om sekunder så är det igång, i tjänsten har det såklart hänt några gånger men inget bokas där heller det bara händer.

Att åka ex. till Hollywood kan vara rätt menlöst om jag inte träffar en kärlek, risken är väl dock att bli kär i någon med drogproblem, om så milt sådant, även om man inte tar eller gillar droger, ifall den man älskar tar det så med tiden kanske man får problem själv och man får långt större problem än man kan lösa,
paret Rausing är väl ett bra exempel på när det blir övermäktigt,
hittills har jag sluppit det men kan lätt se att det kunde tagit den vägen med de man träffat, musik och filmbranschen och mycket annat har sina baksidor.

Testade en internettjänst som på nåt underligt vis fick fram en del saker som stämde på mig, den menade att jag troligen har två kvinnor som väntar på mig, en yngre och en äldre men hur träffar jag dessa, är det dags ta upp fester eller kommer jag träffa någon som inte behöver alkohol eller droger, själv avstår jag mer än gärna.

Kvinnan som hade åkt väldigt långt för att springa på mig, är det min tur leta rätt på henne och ge henne det hon önskade, dottern tyckte att hon är inte stabil när jag sa att pappa träffade en kvinna som ville ha barn efter vi hade bara träffats i en timme är inte det fantastiskt, dottern är ung så hon har ingen aning om hur det är att känna en brist i sitt liv som att sakna barn, som hon verkade göra, kunde känna en viss smärta runt det även om hon såg så glad ut, leta rätt på henne och möta henne med ett smile, krama om henne och säga you want babies? och se henne bli en lycklig mamma det vore något, Hollywood, CEO är inget mot att göra liv, visst hon kanske redan är på väg få sina barn men vet inte och jag har redan en koppling till henne och hon har redan frågat, mötte nyligt 2 små adoptivflickor från möjligen ett IS område, snabbt var den ena framme försiktigt frågade vad heter du? den lite större skulle bryta arm med mig, så fina de kan vara :)

Min vän som kunde en del om livet, många frågade han om mycket, han tittade på mig och sa du måste ha många kvinnor som väntar på dig, så rätt han hade - I miss you my friend - kanske börjar bli dags möta en kvinna som skiner som en diamant men hur gör jag eller hur sker det, har trott att nästa inte är från Sverige men universum kanske skrattar åt mig men diamant ska det vara, svensk eller osvensk :)

https://youtu.be/lWA2pjMjpBs

Kram
Mikael

6 Till Monia:

skriven

Jag var också rädd för att bli ensam! Hade levt med min man i 8 år när han ville separera och jag var dessutom nybliven mamma, dottern var bara 10 månader. Jag hade inte på 8 år bytt glödlampa, bytt damsugarpåse osv.... jag trodde jag inte skulle klara av att vara själv med ett litet barn. MEN det går hur bra som helst, man måste bara vänja sig. Man klarar mer än man tror! Och att leva med en alkoholist vet jag också hur det är (inte mitt ex), du kan inte stanna! Och du kan inte ta ansvar för om din man kommer klara sig eller inte, tänk på dig själv!

Kram!

7 Gjostwriter :

skriven

Ser du någon varning/annat om lägenheten jag ska kika på? Tänkte om du ser mig eventuellt ångra mig om jag flyttar dit. (Pga läget, bostaden, om jag bor nära någon jag inte vill stöta på).


Jag trivs så bra i nuvarande (läget bara) men jag tycker inte hyran är värt det längre. Tänkte att det kan vara värt att flytta till billigare så jag kan spara lite innan nästa flytt....




Kram

Svar: Du får ta goda med det mindre goda... din nuvarande lägenhet är bra för dig.. men vill du ha billigare så får du ge lite avkall på det som du trivs med... du får helt enkelt fundera över vad som är viktigast för dig.. kram
Esmaralda

8 Helena Ir:

skriven

Tack Monia,för att du delar med dig! Och det är inte alltid så lätt,även om, precis som du skriver,det finns fler, som ofta har det rätt lika i sina liv. Jag har det ofta..men ändå inte. Man vet vad man har..men inte vad man får..skriver du. Det fler har sagt till dig..om skilsmässa,det tror jag som utomstående låter ändå som ett mycket större val..ett som bara kan göra ditt liv så mycket mer positivt. Det underbara i livet är ju det som man inte vet..Inte ska du som fortfarande är så pass ung,ha det som du har nu..våga ta steget..du är värd det!! Och du kommer växa..jag har som en viss erfarenhet..ta dina steg..din lycka finns där framme!! Stor styrkekram

Bara 11 grader..rätt skönt :)..blir ju varmare under dagen. Jag tål bara inte längre den där supervärmen..och den ska visst komma ännu mer..
Jag var en latmask igår och skippade min träning,städade istället..på en söndag. Men nu så..iväg med dig tanta!!

Sms:ade med gammalt ex igår..kändes inte bra hans liv...för mycket mörker i hans inre! Tufft ..men jag måste tänka på mig själv..och göra mig själv lycklig :)

Ha det så bra!
Kram :)

Svar: Om man städar är det ju lite träning det också.. så försöker jag se det och den ende jag lurar är mig själv :) kram
Esmaralda

9 Cecilia:

skriven

Hej Monia. Det är enkelt att vara bekväm, jag förstår dig. Men jag tror faktiskt att du vet vad du behöver. Du beskriver det själv i bloggen. Du skriver att du vill bryta med din sambo, du vill uppnå din högsta önskan som är att resa till London. Allt det kan du få, du måste bara ta det där första jobbiga steget. Du är starkare och modigare än vad du tror. Vad har du att förlora egentligen? Att vara ensam kan kännas skrämmande, men är det inte ännu mer skrämmande att vara fast med någon man inte trivs med för alltid? Om du bryter upp med honom så öppnar du plötsligt upp dörrarna för nya möjligheter. Du slipper allt bråk och tjafs pga alkoholen, du kan plötsligt umgås med vänner och får möjligheten att träffa nya människor, du behöver inte betala för honom och kan spara ihop din till en resa. Eller söka nytt jobb som leder dig till nya vägar. Om jag var du så skulle jag skriva ner hur jag vill att mitt liv ska se ut. Vad vill du förändra i din vardag? Sedan gör du upp en plan på hur du ska nå dit. Du kanske tror att du siktar för högt, men det gör du inte. Man ska sikta högt! Jag hoppas att du hittar mod och styrka att leva ditt liv som du vill leva.

Fråga till Ez: kommer min bror få en lägenhet innan terminen startar? Jag har sagt att han får bo hos oss en tid annars. Kramar

Svar: En bostad kommer.. men tveksamt om det sker innan terminsstarten... kram
Esmaralda

10 Anonym:

skriven

Kommer det gå bra med fakturan till sjukhuset?
Är lite orolig ändå att den var dyrare än förra årets. Fast för ett landsting är det nog en skitsumna. Kommer jag kunna fortsätta med behandlingarna i höst på faktura ?
Kram

11 Läroliv:

skriven

Hej Monia. Bara en undran, kan du inte gå själv på besök till andra och lämna din karl hemma. Är det viktigare för honom att dricka och bli otrevlig så får han väl stå sitt kast. Då väljer han ju bort sin chans att göra något bra för dig, det är ju ett eget val han gör. Jag tror att du skulle bli "lyft" av att göra saker på egen hand. Bygg ditt eget liv vid sidan av samboskapet. Ta dig egentid, om du inte känner för att åka hem direkt från jobbet strunta i det, ta en sväng och gör något bara för dig själv. Fika, eller ät en matbit, vad som kommer för dig och börja unna dig saker bara för dig. Börja i liten skala och utöka allteftersom. Kanske kan din nya självständighet även ge din sambo en gåva att han "ruskas" om och förstår att du och dina önskningar också är viktiga. Att han vill göra något extra för dig istället. Hoppas att det löser sig för dig

Kram

12 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag har seriösa issues med mitt utseende, varje gång jag ser mig på foto blir jag helt stressad då jag är så FUL!!!!!!!!! Får mig att vilja krypa in i en garderob och gömma mig, skäms.

Varifrån kommer denna starka känsla?

Svar: Får man inte bekräftelse av de man önskar få bekräftelse av så kan man vända detta inåt och börja söka fel hos sig själv... och det tenderar du att göra... för du är inte ful.. inte det minsta.. kram :)
Esmaralda

13 HS:

skriven

Hej Monia!

Tack för ditt inlägg. Jag tänker så här. Es kan säkert mer om detta som är utbildad inom psykologi.

Förändring är skrämmande därför att man kastar sig in i nåt nytt och osäkert. Man lämnar tryggheten med det liv man redan har. Vissa människor har lättare för att förändra och andra är mer rädda och klamrar sig fast vid det gamla.

MEN när du väljer att släppa nåt som inte är bra, så skapar du utrymme för att nya personer och nya aktiviteter kan komma in i ditt liv. Du får mer energi över att engagera dig i nåt nytt. Sånt som du vill göra och som du mår bra av. Så vågar du släppa din sambo så kommer du få plats för att en ny trevligare man dyker upp. Eller att du får nya väninnor. Dina gamla bekanta kanske börjar bjuda hem dig igen när din sambo inte finns med längre.

Du kanske får mer energi över att söka ett nytt jobb, eller jobba extra, så att du kan spara till den där resan som du drömmer om.

Sen är det en process att separera givetvis, som är jobbig och tar sin tid att ordna med nytt boende osv. Det gäller att vara stark där och inte backa på sitt beslut utan driva igenom det steg för steg.

Var rädd om dig.

Kram

14 Skorpan:

skriven

Monia, det gör mig illa att läsa att du inte skulle få en ändring till stånd för det kan du. Lätt är det inte, nej verkligen inte, vissa gånger, många gånger kanske, kan det vsra som att åka till helvetet o komma tillbaka... Är det faktiskt bättre att ha en karl som dricker än att vara ensam o inte behöva höra elakheter? Det är sant, man vet vad man har men inte vad man får, o just det kan vara det spännande, tycker jag. Du skriver att du cyklar, kanske du kan börja med någon tur en bit bort hemifrån, som en liten semesterresa, med medhavd matsäck o utan karl. Bekanta dig med platsen, njut av ensamheten, byt några ord med folk du möter. Social måste du ju vara som står i kiosk, så det kan inte vara något problem, att komma i samspråk med folk ;). Åk ensam o hälsa på dina föräldrar o vänner o lämna karln som inte är värd dig! Det är nog det viktigaste, tror jag. Ta reda på var du kan få lägenhet, stöd för boende, ja allt sånt. Din väninna kan säkert hjälpa dig. Att bejaka sig själv är inte lätt, men börja med att göra något i det lilla som du gillar o som inte kostar nåt/mycket. Lycka till o återkom med ett blogginlägg då du tagit några steg framåt :)...
Stort lycka till!!

Måndag o sidta veckan på jobb innan semestern. Undanber mig överraskningar, helt vanliga uppgifter är helt okej ;). Ser du nåt kring min sommar Es, nåt spännande som kan tänkas ske? Måste ha bilen på service o sen ska den besiktas, får se hur många tusenlappar det går lös på... Gammal bil, många lampor som lyser ;). Drömmer om en ny bil...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag tror absolut att det blir lite kul och avkopplande för dig i sommar... ser ut som om du bestämmer dig för något som du inte brukar göra och det gör gott... var dock beredd att bilen kommer att kosta en del.. kram :)
Esmaralda

15 CA :

skriven

Hej
Jo jag har träffat många som inte vill vara själva. Men när man har barn och föräldrar kan man välja sin ensamtid.
Man kan börja en ny hobby eller gå en kurs. Kvinnor äter ofta mindre än män, man får bättre ekonomi osv.
Idag blir fler och fler 100 år, det ska jag bli. Tänk på hur många år som är kvar!!
Trevlig dag
Kram

16 TjejenO:

skriven

Kära Ailis,

Du måste själv ta tag i detta (om du vill) lyssna på vad ditt hjärta vill och fatta beslut därifrån, det känns som någon typ av process startat hos dig i och med att du ändå tänker mycket på detta och nu skriver om det i bloggen. Jag hoppas att det val du beslutar dig kring gör dig lycklig. Kom ihåg att rädslan för det okända är en stor utmaning - men om man övervinner den så kan man utvecklas mycket och gå långt! Hur långt som helst! Du har alltid ett val även om det ibland kan vara svårt. Jag önskar dig stort lycka till och hoppas att du når dit du vill!

Es, ska hålla presentationen idag för mina två chefer, kommer det gå bra?

Stor kram

Svar: Jadå, det kommer gå fint.. kram o lycka till :)
Esmaralda

17 Smulan:

skriven

Monia, tack för din blogg.
Du kommer säkert att klara dig fint om du lämnar din sambo du är värd så mycket bättre. Du har ju din vännina och dina barn. Om du lämnar så kommer kanske och säkert någon vän tillbaka annars så kommer det nya. Lämna honom stå på egna ben. Gå en kvällskurs i engelska igen och res till london.
Detta fixar du.
Tänk på att du har många år kvar att leva livet, och när du är redo så väntar kanske ny kärlek som respekterar dig och dina nära.
Kram

18 Evig:

skriven

Kära Monia,
tack för att du delade med dig av din historia.
Det var ledsamt och sorgligt att läsa att du har det som du har det.

Du skriver att om du separerar, är du rädd för att bli ensam och att detta skrämmer dig eftersom du vet vad du har, men du vet inte vad du får.

Jag tänker spontant att du redan är ensam.

Ni lever i en relation där människor inte vill ha med er att göra på grund av hans uppförande. Jag tror att saker och ting hade förändrats om du inte levde med honom längre. Du hade fått tillbaka en del gamla relationer och hittat andra nya. Framför allt hade du nog gett dig själv möjlighet att skapa andra intressen. Det finns mycket som man kan göra som inte behöver kosta så mycket pengar och där det ges möjlighet att träffa nya människor. Att gå med i någon ideell förening, bokläsarklubb, börja träna, vara hundpassare osv. är bara några exempel.

När jag mådde som sämst av olika anledningar, var det enda som höll mig uppe, en man med en hund. Jag brukade gå ut och möta dem på deras runda varje dag. Det var den enda kontakten som jag hade med människor under en tid, men den gav mig väldigt mycket. Mycket nog för att jag skulle få kraft och ork att ta mig ur min mentala ångest och ensamhet och börja leva igen.

Det känns som att din livsgnista verkligen går på sparlåga och det gör mig ledsen. Livet är så mycket mer än att leva isolerad på det sättet som du beskriver.

Det är bara du som kan förändra din situation. Jag hoppas innerligt att du finner kraft att våga förändra för att släppa in något nytt och bättre i ditt liv.

Varm kram,
Evig

19 kulla:

skriven

Du måste se ditt eget värde i erat förhållande, ta ett beslut som gör att just DU kommer att må bra, och ensam kommer du inte att bli, era fd vänner kommer säkert att ta kontakt med dig, när din man inte finns med i bilden.
Och ta dig till någon hobby som du skulle gilla..engelsak kurs igen..sen har du som mål LONDON!! Du fixar detta!!!
blir det flirt snart??? Det är ju sommar nu..kram

Svar: Ja, det bör bli en flirt.. håll ögonen öppna och ta lite initiativ... kram :)
Esmaralda

20 Milla:

skriven

Jag ser ju klart och tydligt vad du behöver göra, du måste lämna honom, han är inte bra för dig. Du blir aldrig lycklig av det förhållandet. Men jag förstår att du samtidigt tycker det är läskigt att stå på egna ben. Men vet du vad, jag tror banne mig att du fixar det och att du växer och utvecklas om du gör det.
Du kan och kommer få det så mycket bättre än vad du har det idag.

Till ES, jag byter jobb i höst och för mig blir det en stor utmaning. Kan du se hur det går för mig, kommer jag trivas?
Kram

Svar: Räkna med att det kan bli lite mycket i början.. me efter en tid landar du och det kommer gå fint... kram
Esmaralda

21 Erika:

skriven

Hej! Ser min resa till Kroatien ut att gå bra?

Svar: Jadå, det kommer gå fint.. oroa dig inte.. kram :
Esmaralda

22 Jas:

skriven

Men å Monia!!😱 Du förtjänar ju så mycket bättre! Sluta slösa bort ditt liv! Att leva ensam kan vara hur härligt som helst, du gör precis vad du vill när du vill. Slipper anpassa dig o tassa på tå för att undvika konflikter. Du kan återuppta relationer som du tappat på vägen o starta nya. Skulle en nystart inte vara fantastisk? Du har ju drömmar, dags att börja ta tag i o leva dem! Du kan ju få ett helt annat liv. Det är inte farligt att leva ensam, det har jag gjort hela mitt vuxna liv! 😊 Ut med karln!

Kram❤

23 monja:

skriven

Hej , du min namne. Jag har haft det ungefär som du. Det tog 18 år innan jag tog mig ur äktenskapet. Fick tvillingar som 39 åring, och när han kom bakfull till BB lovade jag mej själv att när dom här barnen blir vuxna, OM inte för så drar jag!
Nu är det 13 år sen jag flyttade till min hemstad, o det är det bästa jag gjort!
Tänk på dej själv, det är inte farligt att vara ensam. Jag stortrivs med mitt liv!
Aldrig mera sambo, men jag har hittat nya vänner och är nöjd med mitt liv!
Ta tag i ditt liv!

24 Fråga:

skriven

Tack för att du delar med dig av ditt liv. Så roligt att läsa om vilka som finns här
På bloggen.

Es, en fråga.

Kommer han att ha även sitt yngsta barn regelbundet sen?
Även om han säger nu att han inte ska det.
Kommer han att ha även det regelbundet?
Kram

25 Måddan :

skriven

Den dagen du Mona gör slut på detta förhållande kommer du att säga.. att jag inte gjorde det tidigare .

Du kommer att känna dig fri och lycklig .
Och få tid till eftertanke i ditt liv. Och möjligheter till ett nytt fantastiskt liv. Även om man ensam. Du bestämmer 100% av ditt liv då . Att vara ensam är som meditation . Du tänker mer på vem du är och vad du vill.
Ta steget . Du ... det är DITT liv Kram

26 SOL:

skriven

Monia. Jeg syns du skal begynne å trene på å gjøre ting ensam, du behøver et liv også utenfor tosomheten. Møt din venninne for en kaffe, møt dine foreldre, gå på bio eller hva som helst. Hva likte du å gjøre som ung før du møtte din mann? Gjør det igjen.

27 EPM :

skriven

Kära du.
Jag tycker att du redan verkar ensam, även med din sambo...
Visst är det en trygghet i att veta vad mad har och jag förstår att inte veta vad man får om saker förändras skrämmer.
Men enda sättet för dig att veta hur det blir är att testa, våga ta steget. Visst faller vi ibland men vi tar oss upp igen.
Men du ska ta steget när du bestämt dig, inte när nån annan sagt till dig!

Jadu Es.
Tog lie sovmorgon idag... skönt!
Ser du om kärleken är på väg, känns lite som om det är nåt i luften nu..?

Kram

Svar: Sovmorgon är skönt och särskilt efter allt midsommarfirande ! Visst kan kärleken vara på väg.. ha ett öppet sinne... kram
Esmaralda

28 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han att finnas där som ett stöd mer än vad han säger nu?
Kram

Svar: Det ska du inte räkna med.. ta honom på orden.. kram :)
Esmaralda

29 Kristin:

skriven

Kjære Monia. Jeg ble virkelig lessen på dine vegne.
Det er ingen som behøver å ha det slik som du.
Jeg er ingen terapeut og det er ikke sikkert jeg burde uttale meg om din livssituasjon, men i og med at du har skrevet dette til oss, skriver jeg noen ord til deg om hvordan jeg ser dette.
Hvis du virkelig vil ut av dette forholdet, noe jeg føler at du vil, og du tar kontakt med tidligere venninner og ber om deres hjelp, er jeg sikker på at de vil stille opp for deg og hjelpe deg.
Du kan også snakke med din sjef og fortelle dette og høre om han kan hjelpe deg med et sted å bo. Men, uansett synes jeg at du bør ha støtte fra tidligere venninner, for det er for tøft å gå alene i et slik forhold. Du kan vel møte de uten din mann?
I og med at du forteller så bra om ditt elende, vil du nok også klare å gjennomføre en endring som vil gi deg et bedre liv. Det er jeg helt sikker på.
Det er så fort å bli "et gissel" i slike situasjoner. Husk at du er et fritt og selvstendig menneske.

Vår alles kjære Esmaralda er en kunnskapsrik og flink terapeut, så søk hjelp hos henne om du behøver en saklig og god støtte, i tillegg til dine tidligere venninner.

Dette vil du klare.

Så noen ord til Esmaralda. Jeg sa i fra meg valpen jeg nevnte for deg. Lilleman sin 2 år gamle datter skal pares til høsten, så da krysser jeg fingrene for at det blir en pen liten valp. Ikke sikkert at jeg skal ha flere hunder, kanskje det er derfor den rette lille valpen ikke dukker opp?
KRAM!!





Svar: Det finns en god chans att Lillemans dotter får din valp.. jag tror faktiskt att du får en hund till.. och att valpen livar upp det hemma för er alla :) Kram
Esmaralda

30 Dunegull:

skriven

Vad sorgligt det låter Monia!
Jag hoppas du kommer till insikt. Du har bara ett liv, försök ta vara på det. Jag förstår att du är rädd för att vara ensam men med tiden kommer du bli starkare och en dag frågasätta dig själv varför du inte lämna tidigare. Håller tummarna för dig!

E! På fotbollen är det stökigt nu. Har blivit en konflikt mellan två spelare och tränaren och nu vill han sluta. Tor du han gör det nu mitt i allt? Känns väldigt tåkigt.

Kram

Svar: Ja, det är en trist konflikt som drabbar alla... det finns fortfarande en möjlighet att de kan prata sig ur det värsta så tränaren stannar kvar.. runt 70 % att det löser sig.. kram
Esmaralda

31 Skorpan:

skriven

Anki, tack! Hoppas Moses är okej nu.
Kram Skorpan

32 linnea:

skriven

hej es, hur stor är chansen att det lyckas i juli?

33 Anki:

skriven

Godmorgon
Styrkekram till dig Monia Håller med dig det är inte lätt att bryta upp,jag klarade det inte men önskar du hittar styrkan att förändra ditt liv Det kan bara bli bättre ❤

Bättre det är det här Moses är hemma ❤
Tacksam är ordet som gäller här idag
Tacksam att vi hann in i tid då han fick sockerkoma
Tacksam att jag har försäkring då intensivvården kostar 25000 per dygn + mediciner o dyl
Fick ta hem honom med förhållningsregler och provtagning på levern idag.
Blodsockret är ok men levern har tagit skada
Tacksam att min lilla kille med prickiga ben ligger nedanför mina fötter ❤kan det bli bättre start på nya veckan ❤

Ha En fantastisk start på sista veckan i Juni
Kram Anki med flock

Svar: Vad härligt att höra och så glad jag blir....när man inte tror att något ska hända, när allt rullar på.. då plötsligt sker något och livet står still en liten stund.. oftast reder det sig men inte alltid... ge den lille en extra klapp från mej och MG skickar massa pussar... kram :)
Esmaralda

34 Juni:

skriven

Monia,
Det krassa är att ingen mer än vi själva är intresserade av att vi ska få ett sånt bra liv som möjligt! NÄR VI är intresserade och är beredda att utmanas och öppna upp för förändringar då kommer vi att söka och hitta vägar som bär oss framåt. Att vänta på att någon annan ska fixa, ja då får vi nog vänta....

Börja i en liten skala. Lär känna dig själv och gör "ensamgrejor" i din tvåsamhet. Litet och enkelt steg där du inte "offrar" någonting faktiskt. Du har kakan och äter upp den, hur ofta kan man göra det egentligen :-)!

Kram till dig.. och du vi har bara ett liv (eller...:-))?


35 Hedwig:

skriven

Hej Monia!
Jag kan tänka mig att det känns jobbigt att lämna din sambo i nuläget. Ett mellansteg kunde kanske vara att börja göra roliga saker utan honom och bygga upp ett eget liv medan ni fortfarande bor ihop och se vad som händer. Det finns ju sådant som inte kostar så mycket som bokcirklar på biblioteket, eller kanske en kvällskurs på universitetet? I storstäderna i Sverige finns citypolarna som anordnar aktiviteter där alla får vara med. Att volontärarbeta för Röda Korset eller att bli medlem i en kyrka är också sätt att träffa nya människor och få nya upplevelser. Det första som du verkar behöva är en förändring, så att du steg för steg för nya upplevelser och insikter hur du kan få ett liv som bättre passar dig. Livet är ingen dans på rosor men man kan alltid hitta små mål och göra små framsteg. Lycka till och kram härifrån!

36 Jossan :

skriven

God morgon

Min första semesterdag! Såå skönt! Men idag ska jag hjälpa mamma och pappa mer att då ordning i huset. Jag ska måla om den öppna spisen. Tror jag ska få sola lite idag. Det tog så hårt på min rygg igår att städa.

Intressant att du såg att jag skulle bo på annan ort. Var skulle jag hamna då? Och skulle det va nära mamma och pappa?

Kram

37 Smöla:

skriven

Igår skrev du att han inte va perfekt för mig...men är han bra för mig? Kan vi utveckla något? Finns det nån chans att han vill?

Svar: Det kan bli en kortare relation men så rikt ser det inte positivt ut.. kram
Esmaralda

38 Louise:

skriven

I det läget som du har det skulle jag lämnat honom. Han kommer aldrig att ändra på sig och alkoholen verkar komma först. Jag har själv skickat in skilsmässopapper för två veckor sedan och det kommer ta sex månader för oss att få igenom det. Och med tanke på att ni har utflugna barn och du vill skiljas så ska det inte ta så lång tid för er. Tror ni kan skilja er direkt utan betänketid.
Önskar dig all lycka till.

Imorgon ska jag träffa min skrivarkompis. Vi ska fixa det sista av vårt jäkla examensarbete. Se till så vi kommer upp till opponeringen i augusti så det är gjort. Så jag bara kan hoppa på mina praktiker. Någon gång måste de väl ändå vara nöjda. Fattar inte hur tjockskalliga de är på den skolan. Vi har suttit med detta i flera år och jag är så less på det nu. Hur mycket mer ska vi behöva skriva för att de ska bli nöjda.

Kommer vi att bli klara med examensarbetet nu i veckan och komma upp till opponeringen i augusti?

Tacksam för svar och ha en bra dag. Kramar.

Svar: Får en känsla av att det kan dröja lite innan ni är redo vad det gäller examensarbetet och opponeringen... kram
Esmaralda

39 Helena Ir:

skriven

Undrar om inte jag är född på fel årtal..älskar den där musiken från 40,50 60 tal..För en månad sedan dog Doris Day,hon blev 97 år..lyssnar på henne. .Vilken musik som gjordes då..romantikern i mig njuter!

Kram :)

Svar: Jag vet precis vad du menar och jag älskar också de sortens musik !! Kram
Esmaralda

40 <3:

skriven

Hej kommer äktenskapet hålla nu mellan U och M ?
Lämnar han om otroheten uppdagas med den yngre snyggingen.
Kram

Svar: Det ser inte ut att hålla i längden nej... kram :)
Esmaralda

41 Lindis:

skriven

Ibland får man stå ut med lite skit för ensam vill man inte vara. Kram

42 Skrållann:

skriven

Hej!
Hela min kropp säger att du bör ha ett samtal med din sambo och berätta hur du känner och om du redan haft det tycker jag du ska lämna honom eller åtminstone börja leva ditt liv. Du skriver att om du lämnar är du rädd att bli helt ensam men chansen är ju att du får tillbaka alla dom du har förlorat pga sambon. Jag har själv känt mig inlåst och olycklig i min relation, tyckte det hände för lite och undrade om det skulle vara så för alltid så jag planerade det jag ville göra och frågade sedan om mannen ville hänga på. Ibland ville han och ibland inte men jag mådde bättre och blev gladare och tack vare det tror jag vi hittade varandra igen...för att jag hittade mig själv;)
Det största dilemmat nu är sonen som är 15 år och inte längre vill följa med oss på semester och dylikt. Vi andra i familjen vill boka en resa utomlands men han vill stanna på hemmaplan. Han är mycket hos sin flickvän och skulle ha full uppbackning runt sig men jag har lite svårt att åka utan honom. Hur ska vi tänka? Ska vi ”tvinga” med honom eller åka utan honom?

Kram❤️

Svar: Ja, det är inte lätt.. det beror på hur mogen din son är... min son var den sorten som gärna följde med på resor och skulle göra det fortfarande tror jag.. fast han reser ju på egen hand.... har han vuxna runt sig om håller ett öga.. så blir det kanske bättre än att tvinga honom med... en sur tonåring kan ställa till med en hel del bekymmer och resan blir inte lika kul för resten av familjen... kram :)
Esmaralda

43 Pia1:

skriven

Så ledsamt att läsa! Men ganska vanligt att människor inte vågar vara ensamma en stund för avsparken till ett liv. Fast det finns inget mer ensamt än att leva med någon som hindrar ens liv. Jag har lite svårt att förstå varför en partner är så viktig till varje pris att man offrar resten av sitt liv på något som inte ens liknar kärlek. Hoppas innerligt att de förstår innan det är försent 🙏💗

44 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Tycker det är så intressant att läsa om andra här. Kanske själv ska skriva och berätta om mig.

Esmaralda,
Ser du mig flytta till hus? Och blir det först tillsammans med partner?
Ser det ut att bli när barnen fortfarande är små?
Kram

45 Jossan :

skriven

God morgon

Min första semesterdag! Såå skönt! Men idag ska jag hjälpa mamma och pappa mer att då ordning i huset. Jag ska måla om den öppna spisen. Tror jag ska få sola lite idag. Det tog så hårt på min rygg igår att städa.

Intressant att du såg att jag skulle bo på annan ort. Var skulle jag hamna då? Och skulle det va nära mamma och pappa?

Kram

Svar: Jag ser inte var.. och jag tror inte det blir riktigt nära dina föräldrar... ni ser ut att komma överens om något annat eftersom detta känns mest praktiskt.. men det ligger ju en bit in i framtiden... kram
Esmaralda

46 Smöla:

skriven

Vad är de som inte är positivt med honom då? Är han nån jag borde akta mig för?

47 Kvinnan :

skriven

Godmorgon Esmeralda jag känner mig så förvirrad men samtidigt vet jag inte om jag inbillar mig, men är det så att min mans bror försöker medvetet förstörs för mig och min man, skulle uppskatta svar.

48 Anonym:

skriven

Kommer det gå bra med fakturan till sjukhuset?
Är lite orolig ändå att den var dyrare än förra årets. Fast för ett landsting är det nog en skitsumna. Kommer jag kunna fortsätta med behandlingarna i höst på faktura ?
Kram

Svar: Ja, det ser ut som om du fortsätter behandlingen.. kram
Esmaralda

49 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han att ha sitt andra barn regelbundet även om han säger nu att han inte ska det?
Eller kommer det bli som han säger att han inte har det barnet alls?
Kram

50 HuldaMaräng:

skriven

Hej!!
Jag har gjort fel på min anmälan till universitet. Tror jag. Kan du se om det är bra om jag tar bort alternativ ett och hoppas komma in på det som nu är alternativ två?
Stor kram!!

51 ThereseC:

skriven

Hej Monia!
Tack för din blogg. Min spontana reaktion när du skrev att du är rädd för att vara ensam var "Du är redan ensam"
Jag ser att det är fler i bloggfamiljen som reagerade på samma sätt.
Om du bestämmer dig för att göra något åt din situation så vet du väl att du kan dela det med oss i bloggfamiljen. Vi kan ge pepp, tröst och råd och tips både på hur du löser rent praktiska saker och hur du kommer över jobbiga känslor.

Kram ThereseC ❤️

52 Miltons Mamma:

skriven

Hej Monia!

Fundera igen.. Kommer du verkligen vara ensam om du separerar?! Det är din otrevliga man som skrämmer bort dina vänner, föräldrar och bekanta. INTE du! Och om de dömer dig för vad han gör så är de inte mycket till vänner. Personligen förstår jag att ni inte blir ditbjudna när han beter sig illa. Det har NOLL att gör med dig.

Ärligt tror jag du skulle blomma ut av att slippa dödköttet. Det tar ett tag att komma vidare. Man känner sig ensam, oälskad, helt lost ett tag men WOW... när man börjar hitta sig själv igen och LEVA, då undrar man varför man inte gav sig den gåvan tidigare. Du är sååå väl värd den!

Åk till London, gör nya bekantskaper, våga ta för dig, LEV.

Han är en bitter gubbe som har problem med alkohol. Är det en sådan person du vill lägga din kärlek, din tid, din energi på. Det kommer inte bli bättre om han inte inser sina fel och brister och TAR TAG I DEM.

Var sak har sin tid. Han har haft chansen.. Nu är det din tur 😊🌸

Antingen får han göra en kraftansträngning och vakna till och förändra sig eller så skulle iaf jag tagit steget åt motsatt riktning.
Låter man en karl betee sig som skit gör de det.. Det är ditt ansvar att se till att DU mår bra. Du har gjort ditt, tagit ansvar för honom och försökt.. Ta ansvar och tänkt på dig själv. ❤️

Lycka till 😊🌸

Mvh Miltons Mamma

53 Lotta:

skriven

Du är inte ensam i din situation. Det är jag säker på. Det här med alkoholen känner jag igen från mitt ex efter en fruktansvärd midsommar. Jag har brutit mig loss och bor själv med barnen. Det svåra är att inte gå tillbaka för att man känner sig ensam. Men jag tycker det är bättre själv helt klart.
Jag tänker att du skulle kunna utmana dig själv och söka en egen lägenhet. Bara gör det och flytta även om du inte vågar. Kontakta någon väninna du hade tidigare. Spara till en Londonresa. (Det finns jättebilliga flygresor dit).
Livet är kort.
Kram L

54 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Lägenheten jag planerar att flytta till. Det har varit på tal om stambyten under några års tid där. Jag tycker det var fint som det var.

Nu hade dem skickat ut blankett om att stambyten ska bli av under nästa år. Men jag ringde och kollade med dem och det har tidigare skjutits på tiden så det planerad för stambyten nästa år men inte klubbat och klart att det kommer att ske under nästa år.

Jag hoppas på att det ska skjutas på tiden.

Hur tror du det blir, kommer stambyten bli av nu efter hur dem planerat? Eller kommer det att skjutas på tiden?

Finns det risk att hyran blir såpass hög att jag inte kommer kunna bo kvar?
Kram

55 Miltons Mamma:

skriven

Har en liten dröm om att ha typ ett Bed and Breakfast, hotell, vandrarhem eller liknande på landet. Gärna nära en strand.
Det skulle vara som en liten 4H gård med lite kaniner, marsvin, nga höns, kanske någon shettis.
Och på området önskar jag en stor hundrastgård, agilitybana. Kanske något rastgård för katter.
En stor lekplats för barn med diverse utmaningar.
Rummen skulle vara utrustade även för utställningsfolk (som ställer ut hundar, katter)
Kanske ett par småstugor för hundmänniskor. (hundar skäller)
Varje år skulle man kunna bjuda in en barnfamilj som ej har råd med semester eller att gör något. Bad, djur, lek. Kan en sommar bli bättre för ett barn 😃

Låter kanske fjompigt men jag ser det verkligen framför mig. 😊
Är det för stor dröm att ge sig hän.. Det är ett annorlunda koncept som ingen har (idag 😁) Men det skulle ju kost en förmögenhet.
Turism, hotell.
Är jag inne på rätt spår när det gäller yrke? 🤔
Eller så får jag spara konceptet till nästa liv 😂 Kände starkt för detta men det kanske är ett alldeles för stort projekt. 😊
Låter lite större än ment oxå tror jag hehe

Kjam

Svar: Ja du är inne på rätt spår eftersom detta är vad du drömmer om... men drömmen lär inte levas på egen hand.. du behöver slå dig ihop med några som delar denna dröm... och det är inte lätt att hitta... enda problemet är ju det ekonomiska.. kram
Esmaralda

56 Browallia:

skriven

Monia, jag förstår din rädsla för att bli ensam men den värsta ensamheten är den när man är två. Om du gör dig fri från din sambo så är jag säker på att din mamma och vänner kommer ta mot dig med öppna armar. Det är inte du som betett dig illa, du har inget att skämmas över så jag kan inte se någon anledning till att de inte skulle göra det och du har dina barn så du kommer inte bli ensam. Du är värd så mycket mer än hur du har det nu och skulle få det så mycket bättre. Om du bestämmer dig för att lämna mannen och börja ett nytt kapitel i livets bok så skriv en gästblogg och berätta hur det gått för dig.

Stor styrkekram
Browallia

57 Ghostwriter :

skriven

Tror du jag får annat billigare byte i min stad? Som motsvarar ungefär läget på min nuvarande...
Kram

58 Nat:

skriven

Hej Esmaralda,
Ser du mig flytta till hus? Och blir det först tillsammans med partner?
Ser det ut att bli när barnen fortfarande är små?
Kram

59 Michaela:

skriven

Tack för att du delade med dig. Tuff tillvaro du har och tycker att du förtjänar mer och borde lämna den där mannen men förstår att det inte är lätt. Önskar dig all lycka i fortsättningen!

Jag överlevde gårdagens jobbkväll tack vare Alvedon. Fy fan vad jag hatar att ha ont i halsen! Nu är jag ledig och går inte och jobbar förrän jag mår bättre. Sista veckan i Juni. Det går fort! Hur ser resten av sommaren ut? Ngt positivt? Varningar?

Hoppas att du känner dig återhämtad efter Midsommar och redo för ny vecka :)
Kram!

Svar: Jajamän, en annan är redo och famnar nya veckan :) En del positivt sker men du behöver själv ta lite mer initiativ.. kram :)
Esmaralda

60 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Jo bilskrället lär väl "överraska" som det gjorde för några år sen :x.. Inte speciellt positivt dock ;).
Kram Skorpan

61 Linda:

skriven

Bryt dig loss, du vågar och du kan. Nya vänner kommer på de mest oväntade ställen ibland. En sak vet jag sedan tidigare förhållande, man kan känna sig än mer ensam tillsammans med någon, än vad man gör då man är då man faktiskt är själv. Verkar inte som om mannen kommer att ändra sig, och du kan inte ta ansvar för att han gör det heller. Mitt råd är, bryt dig fri, gå din väg och börja leva det liv som du vill leva!Lycka till, det kommer att gå hur fint som helst :)

JAg undrar, vad ville egentligen den yngre killen som messade mig igår, har känt det lite flörtigt tidigare, men igår var han ganska rakt på sak. Blev så förvånad att jag inte riktigt visste vad jag skulle svara, men tänker nu inte ge mig så lätt (nog för att jag kan tänka mig en romans, känner mig ganska vältfödd på närhet) men är inte direkt van att en 15 år yngre !! kille erbjuder sina tjänster sådär rakt av :) Han märkte säkert att jag inte nappade direkt, och då bad han om usäkt och sa att det var ett missförstånd, om vi kunde glömma det hela. Jag blev fundersam, jälvas han eller nån med mig, eller ville han verkligen? inser ju att en sån kille inte är intresserad av en sån som mig för ett riktigt förhållande, men vad ville han egentligen.... int tror jag heller att det sku funka från min sida med ett förhållande, lite mys däremot skulle säkert gå att ordna ;)

62 Kvinnan :

skriven



Godmorgon Esmeralda jag känner mig så förvirrad men samtidigt vet jag inte om jag inbillar mig, men är det så att min mans bror försöker medvetet förstörs för mig och min man, skulle uppskatta svar.


Svar: Tyvärr, jag ser ingenting kring din fråga.. kram
Esmaralda

63 linnea:

skriven

hej es, hur stor är chansen att det lyckas i juli?

Svar: Inte jättestor men den finns.. kram
Esmaralda

64 *:

skriven

Hej

ser du något om jobbet ? Ska på intervju i morgon, och nu vill ja faktiskt ha ett nytt jobb på riktigt..
Men har halkat på målsnöret flera gånger nu.

Får du någon feeling kring detta jobb ?

Och hur går det för min arbetskamrat som också ska på intervju på annat företag i morgon ? Når hen ända fram ?

Kram

Svar: Du har god chans att nå hela vägen och om inte.. så är du nära... igen... kram :)
Esmaralda

65 Skorpan:

skriven

My ass att det blev en lugn jobbvecka. Bokföringens uoogifter uppåt hel**** o det blev till en massa korrigeringar. Nå jag tänker inte bära skuldets ok pga detta, i tiderna bad jag nog om de rätta kontona. Nåja, ingen har dött o då det här är korrigerat, kanske jag då gjort "mitt" o är fri att gå över till nästa jobb!? Det hoppas jag på, intensivt. O på att Kingen kan hjälpa mig med min önskan ;).
Kram Skorpan

Svar: Ja du känns redo att gå vidare till nytt jobb.. verkligen.. och jag vet att ingen gör allt han förmår... kram
Esmaralda

66 Anonym Isah :

skriven

I helgen kände jag enorma deja vuer, om platserna och människorna jag träffade. Speciellt dom jag var hemma hos och bostaden. Varför kände jag så?




Kram!

Svar: Jag tror det väckte gamla minnen.. riktigt gamla... från tidigare liv... antingen på plats eller så påminner det om något från förr.. kram
Esmaralda

67 G.:

skriven

Blir jeg å være fornøyd med en eventuell brystoperasjon i flere år fremover, eller vil jeg føle det er bortkasta peng?

Svar: Tänk ett varv till.. om du kanske hellre vill ha pengarna till något annat... kram
Esmaralda

68 Mirre:

skriven

Hej Es,
Vad är mina chanser att klara provet imorgon?
Kram☀

69 Från Monia:

skriven

Tack för alla kommentarer som jag vet att jag behöver. Jag vet att jag borde avsluta och gå vidare på egen hand men jag är så rädd och tror mig ha svårt att klara situationer som uppstår. Självkänslan är bruten och det kanske inte går att få den tillbaka. Kram och tack.

70 Orolig Mamma:

skriven

Hej!

Orolig för min son. Hans fru mår inte bra psykiskt och det blir bara värre. Han blir beskylld för saker som han inte har gjort. Jag är rädd för hur detta ska sluta. Hon har inte råd att gå till psykolog. Tror inte att min som kommer att orka att ha det så här länge till.
Kommer det att bli skilsmässa?? något måste hända han kan inte ha det så här. Inte bra för barnen heller.

Kram

Svar: Det går till en gräns.. sen brister det och skilsmässan kommer... via vårdcentralen kan hon få samtal till billigt pris och krisar det akut.. så är det bara att åka till psykakuten... plus att jag tycker de ska boka tid för familjeterapi... att bara fortsätta såhär, det förstör för alla i familjen.. kram
Esmaralda

71 Miltons Mamma:

skriven

Hahaha.. Jag tänkte precis fråga om Florist kan var ngt 😂

Men på något sätt känns Hotell/vandrarhem med mindre 4h mer som min grej 😊 sökte ju till Hotell och turism men det startade inte... Grrr... Men jag kanske inte borde ge upp det. När jag var yngre var jag inne på reseledare men var för rädd och osäker 😊 Men det handlar ju fortfarande om turism.
Jag vill arbeta med glada människor. Inte sjuka som mår dåligt 😃
Kjam

72 Michaela:

skriven

Är trög men skyller på min förkylning :) Du skrev att jag behöver ta initiativ. På villket sätt? Inom vad? Vet inte riktigt hur och vad jag ska göra🤔 Kram igen!

73 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Kram Skorpan

74 Fjäril:

skriven

Är nu redo för att släppa taget. Men är orolig för att jag inte ska fixa ekonomin vill ju leva oxå.

Svar: Du kommer fixa det... om du vill så kan du.. och det vet du.. kram :)
Esmaralda

75 Tre önskningar:

skriven

Hej Es

Kommer någon önskan gå i uppfyllelse för mig i år?
Kram

76 Misstjejen:

skriven

Hej!

Kommer det blir bra imorgon från öunch till eftermiddag på en ungefär. Kommer jag var nöjda med C henne och är allt positiv?

Är nervös inför imorgon. Ska det vara så?

Ha det bra

Svar: Ha lite is i magen och gå inte för snabbt fram... ju mer tid du ger desto bättre ser det ut att bli.. men ha inte alltför stora förhoppningar.. kram
Esmaralda

77 Na:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om det blir flytt till hus medan barna är små?
Kram

78 Kiara:

skriven

Kära Es!
Verkar som du/ni hade en mysig midsommar. ☺ Hoppas allt är bra med MG också och att han inte har ont. Ger du han smärtstillande hela tiden eller bara vid behov?

Jag undrar om du ser om några gemensamma barn följer med på resan i samband med bröllopet eller åker vi enbart själva och med hans ev barn? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Han inte ont och får inget smärtstillande alls.. han lever precis som vanligt även om bakbenen blir lite tröttare.. han är pigg och glad och sprallig :) Det är enda fördelen med denna sjukdom... att det inte gör ont. Förut hade han ju tre diskbråck också.. och DÅ hade han väldigt ont. Mest troligt åker ni ensamma utan barn.. kram
Esmaralda

79 Miltons Mamma:

skriven

BTW
Minns du den amerikanska mannen från Match.com som jag hade en konstig känsla angående och som du sa inte var riktigt bra (lr liknande)
Hans profil är nu borttagen av match då han bedömts som olämplig.

Lyssna ALLTID på magkänslan 😉

Kjam

Svar: Exakt, magkänsla har väldigt ofta rätt... kram :)
Esmaralda

80 Jossan :

skriven

Åh det låter intressant! Men blir lite orolig att det inte är nära mamma o pappa. Kanske blir lomma men de kostar så jäkla mycket! Eller kanske Bjärred. Vem vet! Måste väl träffa han den rätte snart då... Jag känner sån ångest inom mig. Trött, arg och hängig. Jag är så bitter för jag aldrig träffar någon! Kände verkligen mig så ”ensam” i fredags när alla skulle ta parbilder.. usch kändes helt jobbigt. Låt mig låta egoistisk.. jag är inte precis ful, har ful kropp så vad är felet? Jag är så redo! Jag kan iofs tycka att jag är negativ men min kompis säger att jag är sjukt positiv alltid så jag visar nog en positivitet utåt.. nä det är väl min lott att hamna i denna ”fällan”...

Hoho mr right? Hur ska jag träffa dig? Kan du ge mig ett tecken mr right så jag kan bli säker att du kommer till lilla mig! Hahaha nä jag är inte alla desperat 😂😂 vill bara ha närhet 😂😂

Kram

Svar: Försök att sätta på dig lite nya ögon och titta på killar som passerar i ditt liv... jag tror det kan löna sig och ge utdelning.. kram :)
Esmaralda

81 Skorpan:

skriven

Hah, som det går på jobbsökarfronten kommer det nog att ta en evighet innan jag har ett nytt jobb... Nej, nej, nej... Nåja, jag måste väl vara tacksam över att jag har ett jobb. Eller måste jag?
Kram Skorpan

Svar: Tacksam & tacksam... det är en tolkningsfråga:) ... men ge dig inte i dina jobbsök efter något nytt.. det kommer bära frukt.. kram :)
Esmaralda

82 Solstjärnan :

skriven

Hej 😊

Monia tack för att du delar med dig av din vardag.
Din vardag går på räls det sker inte så mycket ,du jobbar,handlar o ser på tv o på mannen som dricker så där i stora drag.
Tror att det är tänkt att du ska inse att du behöver en ändring.
För ditt nuläge är inte bra.Dina vänner har blivit få ,inga bjudningar mer och du undviker bråk och tjafs med att dra dig undan den man du lever med.
Han tar din energi,ger ingen glädje precis och pengarna han "dricker upp" kunde väl användas till något trevligt..
Du har en fin dröm: London ,jag tror inte den är omöjlig..kanske nu ja, men i framtiden blir den möijlig.😊

Ditt liv skulle nog bli bättre än det är nu ,tror jag om du tog steget o lämnade mannen du lever med just nu.
Det är inte lätt att ta steget det vet jag och många fler kvinnor som samlat mod o kraft att ta steget. Du skulle få in positiv energi och glädje o därmed ochså hitta till de gamla vännerna eller hitta nya.😊
Men om jag var du skulle jag ta reda på om boendemöijligheter,stöd och sådant för att sedan våga ta steget.
Styrkekramar till dig Monia och till ditt nya jag och din nya framtid!!😊
Ps du har ju redan tagit första steget när du inser att du inte har det "så bra" utan vill få ändring.

Solstjärnan ⭐

83 Familjeliv:

skriven

Hej Es

Ser du mig gifta mig och bilda familj?
Kram

84 lilla m:

skriven

Hej, vill den gifta mannen jag ska träffa vara intim med mig? Är det därför han vill ses?

Svar: Ja, det känns i alla fall som han tänkt tanken.. kram
Esmaralda

85 Bellagio:

skriven

Åh Monica! Vill bara skaka om dig! Steget kan vara svårt, jag vet! Men såå värt det!

Hon jag har kontakt med, kan det vara Hon?

Svar: Tveksamt men det finns en liten chans.. kram
Esmaralda

86 Milla:

skriven

Mitt äktenskap var inte heller så kul. Min sons Adidasväska m innehåll är försvunnen. Ser du ngt om den, var kan den vara?

87 Se:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att leva mitt liv tillsammans med honom en tid framåt sett?
Kram

88 Hon:

skriven

Hej,
ser det ut som att jag kan få bekanta eller vänner utanför jobbet här i sommar?
Kram

89 Lisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut fastän jag skulle resa runt själv runt i och om regionen? Tänker det kan kännas ensamt..
Kram

Svar: Det kommer gå fint och du träffar människor lite här och där att prata med.. kram
Esmaralda

90 linnea:

skriven

bästa es! varför dröjer det och dröjer det och dröjer det tills jag träffar en man jag kan skaffa barn med??

91 Lotta:

skriven

En fråga dock...jag blir så trött på dom som är negativa till resan vi ska göra imorgon. Precis som att det kommer gå dåligt. Blir orolig. Kommer resan och vistelsen på de ställen vi planerat gå bra? Jag som sett fram emot detta.

Kram L

Svar: Ta inte åt dig av de andras negativism.. behåll ditt goda humör och det kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

92 Lie:

skriven

Hej Esmaralda.
Får du någon känsla om att han kommer att satsa på sin familj?
Kram

93 Elisabeth:

skriven

Ser det ut att hända något extra positivt eller roligt snart? Tycker det känns lite tungt på jobbet samt osämja med killen rätt ofta..
Kram

Svar: Först sker något som kan tyckas negativt... men det vänder snart och blir riktigt bra.. kram
Esmaralda

94 Eve:

skriven

Ser du giftemål mellan mig och R.. när isånnafall?
Kram Eve

95 Lodis:

skriven

Hej 😊

Undrar om min skyddsängel / guide har några uppmuntrande ord att säga 😃

❤️
Tack.. Kram

96 eve:

skriven

Hej Es, Ser du giftemål mellan mig och R.. när isånnafall?
Kram Eve

97 MM:

skriven

Kommer exet bosätta sig i Sverige 4-6 månader om året som han säger. Hoppas verkligen inte 😮😱

Kram

98 💕 Zoey 💕:

skriven

Hejsan Es!
Tack för ditt svar igår. Ja, 11 år är gammalt för en kanin. Man brukar säga att en kanin blir mellan 5-8 år så han levde verkligen på övertid. Trivdes nog bra hemma hos mig och hade bra gener. 😊 Jag har hans kullsyster hemma oxå på 11 år och hon verkar må kanon men de kan ju gå fort. Hennes son lever oxå och han fyllde 9 år förra veckan. Glada över att dom lever och mår bra. Det känns skönt att veta att min lilla kille har de bra. Saknar honom! 😢💔 Men är tiden inne så är den. På något sätt kändes de skönt att han dog nu och inte när jag var i England, åker på torsdag. Längtar dit! Hoppas vi får kul och att allt går bra!

Jag vet inte om du kan se frågan jag har på lager men tänkte att jag gör ett försök att fråga, de skadar iaf inte. 😊 Kommer ihåg att du sa att två barn kommer tätt och senare skulle ett barn till komma. Jag undrar bara hur mycket senare de handlar om - 3 år, 4 år, 5 år eller ännu senare? Tusen tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Det känns som om England blir bra och kul :) Tyvärr ser jag inte svar på din fråga... den blir lite för detaljerad.. kram :)
Esmaralda

99 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag dejtar smått en pilot som är snygg och söt och sexig! Han säger att han är intresserad och visar det också tydligt då vi är tillsammans, MEN... då vi inte är det kan det gå en vecka utan att jag hör från honom eller att han knappt ens svarar på mina meddelanden.

Förstår att han inte är något att satsa på i längden men för stunden känns det okej! Dock undrar jag om du kan se om han också håller på med flera andra kvinnor samtidigt? Eller är det andra grejor som håller honom sysselsatt?
Kram

Svar: Jag tror inte han anser er ha ett förhållande och det känns som om det finns andra kvinnor i hans liv.. i alla fall i hans tankar... kram :)
Esmaralda

100 AnnaK:

skriven

Ser semestern ut att bli okej och ser det ut att hånglas nåt snart( ett trevligt sådant)?

Kram 🤗

Svar: Det ser okey ut.. och hångel kan det också bli... ett mysigt sådant.. kram:)
Esmaralda

101 Till Monia:

skriven

Monia,

Jag har ett bra tips till dig: gå in på alkoholhjälpen.se och läs “Senaste kommentarerna i alkoholhjälpens forum”.

Där finns inte bara personer med egna alkoholproblem utan också många, som precis som du, har problem med missbrukande partner. Du måste inte registrera dig och skriva själv om du inte vill, det går alldeles utmärkt att bara gå in och läsa. Vissa är nya och skriver för första gången, andra har kommit långt i processen, och vissa har kommit igenom och gått vidare, och de senare stöttar, peppar och ger goda råd till nykomlingarna. Det finns också personal som ger kloka råd.

Klicka runt på alkoholhjälpen.se, det finns mer där än kommentarerna och kanske finns det något mer som, förutom kommentarerna, kan vara dig till hjälp.

Jag har läst om många som först efter en längre tids läsning registrerat sig på alkoholhjälpen.se och de brukar skriva att de bara genom att läsa känt att de fått hjälp och peppning som lett till att de orkat och vågat ta beslut.

Medberoende ÄR svårt. Jag är själv, eller har varit, medberoende, och det var när jag kom till insikt om det så googlade jag på “medberoende” och det var då jag hittade alkoholhjälpen.se. Jag har dock aldrig varit medberoende till missbrukare utan till personer med psykisk ohälsa, men jag ser när jag läser på alkoholhjälpen.se att medberoendet är detsamma.

Det är inte ditt fel att någon annan dricker och det är inte ditt ansvar att släta över, mörka inför omgivningen och att sätta dig själv och ditt liv åt sidan. Vi som är medberoende måste lära oss att lämna problemen till den som äger dem, vi ska inte ta på oss problemen.

Vi medberoende kan också ta oss en funderare över varför vi finner oss i att leva i sådana energidränerande situationer. I mitt fall handlar det om att jag från tidigaste barndom lärde mig att det finns någon annan som är viktigare än jag och att det gäller att curla (helt bisarrt då jag var barn och curlade en vuxen förälder) för att det åtminstone för stunden ska vara så lugnt och uthärdligt som möjligt. Sedan drogs jag omedvetet till personer med personlighetsstörningar, och jag antar att det var för att det kändes hemtamt för mig, även om det absolut inte var bra.

Jag önskar dig all lycka till!

Kram

102 Gjostwriter :

skriven

Känns inte som min King gör något längre. Har den slocknat?
Du skrev att de skulle lösa sig ekonomiskt på något sätt... men inte till imorgon. Då räkningar ska betalas... jag är deprimerad deluxe och är jätterädd. Inte fått något jobb. Jag har inte råd med hyran, räkningar..... jag har sökt och varit kreativ men inte lönat sig alls. Jag säljer saker, söker tjänster, söker statist jobb och allt möjligt för att få in pengar men de sker ingenting.



Kram

Svar: Kingen lever och han jobbar så svetten lackar, precis som du gör....något positivt sker.. inte tills i morgon... men det kommer.. kram
Esmaralda

103 Kiara:

skriven

Å vad skönt att höra att MG inte har ont!❤

Tack för ditt svar! En liten följ fråga bara, kan du se om vi skaffar barnvakt när vi åker iväg på resan eller har vi inte skaffat gemensamma barn än? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Det ser jag faktiskt inte svaret på... men det kommer sig naturligt oavsett... kram
Esmaralda

104 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut att bli skola här i närheten för barnen? Eller blir det i den andra staden? Om du ser oss flytta till den andra staden?
Kram

105 Nornan:

skriven

Om man alltid gör som man alltid gjort, får man vad man alltid fått.
Eller... Man kan inte göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat varje gång.

Livet är kort. Kramar!

106 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Ingendera av oss verkar vara redo att helt släppa taget om varandra. Varför kan han inte klara det? Kram

Svar: Han är attraherad av dig samtidigt som han inser att det inte funkar.. kram
Esmaralda

107 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Han säger att han inte vill att jag kommer för nära honom, rent fysiskt... menar han det? Kram

108 Från Monia:

skriven

Tack snälla ni alla som kommenterat. Jag är mycket tacksam och jag känner faktiskt att något börjar växa i mig efter att ha läst och det känns som styrka.
Ni har rätt i att jag borde bygga mig ett annat liv på egen hand. Värre än så här kan det knappast bli och som många skrivit, jag är ju ensam redan nu. Tack och många kramar.

109 Fjäril:

skriven

Tack 🤗 Esmeralda! känns lugnare nu.

110 AnnaK:

skriven

Tack och kram 😊

111 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han någon gång tänkt att det kanske är fel hur han agerar?
Kram

Svar: Nej inte på ett seriöst sätt.. kram
Esmaralda

112 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag känner mig orolig för framtiden.
Ser du hur allt kommer att lösa sig? Ser det ut att lösa sig eller ser det riktigt tufft ut?

Ser du mig bo i hus och träffa partner under tiden barnen är små?
Kram

113 HS:

skriven

Den här killkompisen K som kladdade på mig på midsommarafton. Jag signalerade med ett meddelande på midsommardagen att vi behövde prata ut. Igår fick jag igång rösten. Har nu i två dagar ringt och skickat meddelanden och bett honom ringa upp, att vi kanske kan lösa detta om vi pratar med varandra och jag har ändå uppskattat hans vänskap osv. Hans strategi för konflikten så här långt är att undvika den och ignorera mina telsamtal. Tröttnade nu och skickade ett meddelande att han har två val, antingen ringer han upp och vi försöker reda ut detta som två vuxna människor, eller så avslutar vi vänskapen nu.

Han är väl sur för att han har blivit avvisad. Vi får se om han tar sig i kragen och ringer upp mig under veckan, gör han inte det så var han ändå ingen bra vän. Tråkigt bara att det ska behöva bli så här.

Är trött på folk som inte kan kommunicera rakt och schysst med mig, har råkat ut för en bunt under våren. Sist en kille J som jag bjöd ut på dejt och han tackade ja. Ömsesidig attraktion finns det helt klart. Han har skrivit så fina meddelanden till mig men sen blir det liksom inget konkret när vi ska bestämma tid och plats. Waste of time liksom.

Imorgon ska jag på en fikadejt med en kvinna... Mitt liv har blivit minst sagt intressant sista året...!

Kram

Svar: Ja jag tror nog att han blev stött... och det fanns det faktiskt ingen anledning till... lycka till på fikadejten :) kram
Esmaralda

114 HS:

skriven

Nu fick jag till slut tag på K. Vi har pratat ut, han inser väl till viss del att han gjorde fel men det saknas en del insikt och kommunikationsförmåga från hans sida tycker jag. Jag förväntar mig mer känslomässig mognad av mina vänner så jag har tagit beslut att avsluta vänskapen. Har sagt till honom att vi kan umgås på avstånd när vi är i grupp i vårt bastugäng men inte umgås på egen hand med honom.

Kram o tack för att du lyssnat 😊

115 Ullie:

skriven

oj det är många frågor o kommentarer i vart inlägg
vi får se dag om du hinner svara mej
kram o finaste morgon dagen ullie

116 Ullie:

skriven

oj det är många frågor o kommentarer i vart inlägg
vi får se dag om du hinner svara mej
kram o finaste morgon dagen ullie

117 Skorpan:

skriven

Tack för svar angående jobb! Nångång måste det ju bli min tur ;).

Monia, fröet har såtts, det är bara att fortsätta o vattna det o se det slå ut i full blom... Det fanns helt klart en mening med att du gick ut i etern med ditt liv ;). Kram o lycka till!
Från Skorpan

118 Korvgubben:

skriven

Jag är en gubbe på 74 år som roar mig med att sälja korv på idrottsevenemang, fotbolls främst. Pensionär men arbetade tidigare inom försvaret. Jag hittade till bloggen genom en kvinnlig vän och precis som någon annan skrev så fastnar man här. Jag har inga barn och det beror nog på att jag alltid flyttat runt på olika plaster i världen genom mitt arbete. Jag har varit gift och sedan sambo men är numera en positiv singel som inte har svårt att få tiden att gå. Jag har en dalmatiner på 4 år som jag tränar lite lydnad med och det är inget lätt ras på det sättet och en blandras som är väldigt läraktig. Han liknar mest en basset med långa ben. Jag vill säga att ni människor här på bloggen är en underbar samling och jag läser alltid era kommentarer med nöje. Kram från korvgubben


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: