Nu får du nya vänner...

Någon kommenterade  här för ett tag sedan och var lite ledsen för att hon inga vänner hade

Någon annan svarade med en kommentar  att  kanske  hon  kunde hitta  en kompis via bloggen

Så då tycker jag att vi gör ett försök !!

Vill du ha en ny kompis.. då ska du skriva detta i en kommentar och du måste skriva din emailadress också i kommentaren.  Vill du inte lämna ut din ”vanliga” mailadress så  kan du  ju ta en tillfällig gratisadress enkom för detta ändamål och sen radera bort den om du vill.

 

 

 

 

Tala om var du bor , hur gammal du är … vilka intressen du har och vilken typ av person du är.

Jag vet ju att flera i vår bloggfamilj träffats och blivit vänner genom åren och det gläder mig väldigt mycket.

Man måste ju inte vara utan vänner för att söka någon – ibland är det riktigt uppfriskande med  lite friskt blod i vänskapskretsen !

Och så vet vi ju redan att de allra flesta i vår bloggfamilj är goa och bra människor.

Spännande att se om någon av er nappar och vågar…..

 

På  det galna 70 talet  fanns ju inte internet så jag och en kompis satte in annons i tidningen om att vi bjöd på fest. Alla som ville fick komma – men de fick ringa och anmäla sig och knytkalas skulle det vara. Alla fick bidra med något.

Det var sommar och solen sken.. på den tiden bodde jag på landet i Mardal.. och 68 gäster kom. 

Vi åt och drack och dansade och levde rullan hela natten. 

 

24 av dem hade köttbullar med sig och vi hade potatissallad så vi hade kunnat sälja i parti och minut..för vi hade ju inte synkat vilken mat vem skulle ha med.. för då hade det plötsligt blivit administrativt och  sånt orkar jag inte med !!

Vilken fest...vilket ös.... och vilken massa hembryggt vin !!

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda vad kul att du lyssnade på det jag skrev med att hitta en vän här på bloggen. Skulle det gå att charma bankmannen J D ? Är han singel än ? Tomas trodde det men var inte säker. Han bara skrattade åt det som hänt och tyckte banken varit usel mot mig.
J d har föreslagit en träff för att reda ut allt. Men tror inte att han tar det riktigt på allvar. Hur ska jag få honom att göra det.
Sist på banken så kom han in och "råkade" ha glömt sin jacka.
Kram

2 Sorg:

skriven

Hej fina Ez.
Tänkte be dig om det kommer att se lite ljust ut i mitt liv. Allt står stilla, dag in och ut liknar varandra. Finns möjlighet att du ger mig budskap av närmaste framtiden?
Värma hälsningar / S.

3 Dunegull:

skriven

Vilken idé, snyggt!
Prata med hundkillen över en timme igårkväll. Känns så galet märkligt men vi bestämde att lägga ner allt. Han har känslor för mig och allt med är 100% säker att han ej vill ha fler barn i framtiden osv. Vilket jag vill. Han kände att det är bättre att göra detta nu innan det blir förmkt känslor. Respekterar honom och känner kanske oxå att det ngn stans är rätt om det är så tankarna går. Dock känns livet så hårt. Vi har klickat så galet bra, kan verkligen prata om precis allt. Tänker lika dant osv så var detta allt. Sjukt hårt. Vad ser du kring detta E? Var detta allt? Sluta det såhär eller kommer vi ses mer här framöver även för beslutet känns lite väl tidigt och drastiskt? Har svårt att förstå att man bara kan trycka på en off knapp om man har känslor. Kram

Svar: Jag tror inte det var menat att det skulle bli ni... det känns som om det kommer någon annan för dig.. kram
Esmaralda

4 linnea:

skriven

hej es, dyker det upp nån annan snart eller ser det ut att bli N?

5 Jossan:

skriven

God morgon...

Måndag igen... Men som tur är det bara 3 arbetsdagar denna veckan. Sen är det ytterligare 4a; dagar kvar innan det är dags för skolavslutningen. Sen är det bara en vecka kvar innan semestern så ungefär 17 dagar kvar till sommarlovet för mig.

Igår fick jag veta att ytterligare en kompis eller ja föredetta kompis ska få barn... Så är jag singel och det känns som jag kommer vara det resten av mitt liv.. Kanske aldrig ens får barn..

Nä dags att gå upp.. Så opepp på måndag...

Kram

6 Carolina:

skriven

Nya vänner hade inte varit fel jag heter carolina men kallas för Nina 34 år bor i ullared har två pojkar Hampus 11 och Alvin 9 så har vi även djur hund och katt och bor på en mysig radhus inne i skogen med trädgård som person är jag ärlig, positiv, lugn, ordningsam, gillar inredning, djur, foto mm min mejladress är [email protected]

7 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Jag vill så gärna bli gravid och undrar om det dröjer innan jag får berätta för min chef att jag kommer att gå på mammaledighet?
Kram

8 Juni:

skriven

Godmorgon,
Men oj vilken kul sak! Jag har vänner men jag vill ha fler 😊! Vänner berikar mitt liv så!
Tjej, runt 50, singel, Sundsvall, resenär, krog och skog, enkel och okomplicerad (tycker jag själv i alla fall 😊!)
Hör av dig om du är promenad eller kaffesugen 😊!
Kicki
[email protected]

9 Vilsen:

skriven

Vänner är så viktiga. ❤️

Ska jag köpa tomten?

10 DD:

skriven

Klart man ska göra det! 😃
Det roliga är ju också att man kanske känner någon här omedvetet, man vet aldrig😄

M verkar en bra och stabil kille! Är han något för mig eller dyker det upp en ny? Min känsla säger att det ändå dyker upp en ny. M träffade via nätet och du har skrivit att the right one kommer jag träffa IRL, men sånt kan väl ändras eller?

Kram 🌸

11 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilken bra ide ! Ja jag vill hya nya vänner
måste kolla upp detta med tillfällig email...återkommer

Sol och lagom temp Den syster jag har kontakt med fyller år idag och jag har gjort en rabarberpaj att ta med på egna rabarber.... vart riktigt bra för att vara gjord av mig ;-) Bytte ut vanliga sockret mot björksocker så jag kan äta av den :-)

Ny vecka nya möjligheter !

Kram Anki med flock

Svar: Du är så välkommen att skriva igen när du har en mailadress... kram :)
Esmaralda

12 Skorpan:

skriven

Vilket bra initiativ. Hoppas det uppstår många vänskapsband iom detta.

Jag vet att det finns många aktiva från det VM vinnande landet i ishockey 2019 o däribland säkert också någon från huvudstadsregionen ;). Jag är prick 50, frånskild med barnen varannan vecka. Är mindre allvarlig av mig, har sjuk humor, är sarkastisk men inte jämt o ständigt, tycker om att bli bekant med nya människor. Söker nån att gå ut med, bio, krog, promenad, vandring (kanske, om jag orkar). En person som också vill komma hemifrån o inte bara uggla där ;). Personkemin är a och o för mig. Kan inte lova nåt bestående, det får vi ju se hur det går med den saken :).

Kanske du har köttbullar o potatissallad ännu Es ;)? Här verkar det som om npn går i tar av mitt smör på jobbet. Är det så eller har jag bara dåligt kom ihåg gällande hur mycket jag har ätit? Kanske inbillar mig...

Ny vecka,nya tag, förhoppningsvis. O kanske nåt nytt som sker...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Skorpan, du glömde lämna din emailadress... kram :)
Esmaralda

13 M-B:

skriven

Vem drog ur kontakten till kyl å frys? nån från andra sidan?

Svar: Nej det verkar vara någon i högsta grad nu levande.. kram
Esmaralda

14 Lilla jag :

skriven

Hej Es,


Vaknade en natt nu i helgen och tänkte på dig. Hoppas du mår bättre och så bra det går i det du går igenom.

Kommer det bli bättre och att jag kommer trivas bättre i vardagen vad gäller att min man arbetar mycket men inte mycket utdelning. Känns som det aldrig vänder.

Kram!

Svar: Tack för din hälsning ! Du behöver hitta på lite egna aktiviteter och bygga lite av ett eget liv. Mannen kommer fortsätta arbeta mycket men det lättar.. utdelning ser ut att komma.. kram :)
Esmaralda

15 Tjejen :

skriven

Hej Esmaralda.
Härligt. Tur vi har bloggen.

Hur ser chansen ut att vi gör ett försök?
Kram

16 Mikael:

skriven

Du hade rätt det blev ett icke 9-5 jobb som jag inte riktigt hade kunnat räknat ut.

Möter som sagt hundar ibland som reagerar, igår när jag körde bil så mötte jag en stor rottweiler, precis när jag får syn på den och tänker vilken stor hund så reser den sig på bakbenen och drar mot bilen, drog den mot bilen eller såg den mig i bilen? Jobbigt för ägaren om den drar så mot alla möjliga bilar, var ingen annan där som jag såg som hunden reagerade på, får ibland lite märkliga reaktioner av hundar ibland.

Kram
Mikael

Svar: Ja, hunden vill nog fram till dig... du har den effekten ibland på hundar.. kram :)
Esmaralda

17 AnnaK:

skriven

Två små frågor... Är tavlan verkligen så ful så det är bäst att elda upp den som min bekanta verkar tycka? Och varför säger man ens så om nåt någon gjort. Elakt!

Och kommer jag bli nöjd hos frissan idag? Kan inte bestämma längd på håret. Har lite frisörskräck 😂

Kram 🤗

Svar: Men herregud nej, tavlan är absolut inte ful.. det finns soul i den !! Jag tror det handlar om avundsjuka bara. Jag tror det går fint hos frisören.. sen behöver du bara vänja dig lite vid frisyren... kram
Esmaralda

18 Lisa:

skriven

Hej,
Hur ser resten av året ut att bli för mig?
Kram

Svar: En hel del positivt kommer ske.. gör upp bra planer och bra ting kommer.. vänta inte passivt.. kram
Esmaralda

19 EPM :

skriven

Låter som den bästa festen!
Gillar när alla bidrar, blir bäst stämning då❤️

Vad ser du om han som lagar frukost till mig, diskar och tvättar mina lakan efter en lite oväntad mellanblödning?
Kändes både skönt och jobbigt att hans Tinder är aktiv...

Kram

20 AnnaK:

skriven

Okej tack! Tycker dock en karl på 54 år ska kunna ge lite beröm eller en komplimang nån gång! Berömmer ofta hans bilder.

Kram 🤗

21 Sigrid:

skriven

Jag vill gärna ha nya vänner. Jag är en tjej på 36 år och arbetar på en kommunal förvaltning. Jag bor strax norr om Göteborg. Jag är ensamstående med en flicka på 6 år. Jag söker en väninna att träffa ibland och hitta på lite kul tillsammans med. En fika, gå på bio och teater och om vi klickar kanske vi kan resa tillsammans. Jag tycker om att pyssla hemma och bor med min dotter på landet. Jag är inte"svår" utan en vanlig tjej och mina intressen är skidåkning, sång ( jag sjunger i kör) jag läser en hel del och tycker om att laga mat. Maila mig på: dirgis22_2@hotmail. com
Tack för denna möjlighet Ez. Kram från mig.

22 Dunegull:

skriven

Jag tror inte heller det är menat vi på sikt. Men känns väldigt märkligt att avbryta det såhär utan att ngt hänt eller man tröttnat på varandra eller växt ifrån varandra så att säga. Ses vi ngt mer inom kort eller detta va slutet helt?

23 Sol:

skriven

Hej Esmaralda.
Hoppas fler kan finns vänner genom bloggen kanske bor flera närmare varandra än man tror.

Ser det ut som om flytten går just dit till denna staden?
Kram

Svar: Ja möjligheten finns.. kram
Esmaralda

24 Tjena:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur ser chansen ut att det blir ett försök?
Kram

25 Contici:

skriven

Hej!

Vilket fint initiativ på bloggen! Hoppas ni är många som nappar! Jag hänger på nästa gång, när jag har mer ork☀️.

När ser du lättnad i fysisk smärta för mig Ez? Att leva med smärta är oerhört tärande, koncentrationsförmåga och empati blir som bortblåst, allt koncentreras kring att själv minimera sin smärtupplevelse, för att stå ut med livet. Låter kanske knepigt, men jag tror att vi är få som kan ”tänka bort” en magsjuka... Den tar över hela livet, eller hur?

Kram på er!

Svar: Att leva med smärta är tungt.. finns det kanske någon annan i bloggfamiljen som upplever detta och kan ge råd ? kram
Esmaralda

26 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Jag vill så gärna bli gravid och undrar om det dröjer innan jag får berätta för min chef att jag kommer att gå på mammaledighet?
Kram

27 AnnaK:

skriven

Nu ångrar jag lite att jag tog bort tavlan från Instagram efter hans kommentar. Blev lite ledsen. Jag tycks vara en rätt viktig person för honom då han hör av sig ofta mm. Han är inte intresserad av mig som dejt eller så men varför kan han aldrig säga nåt snällt?

Kram 🤗

28 F:

skriven

Hur ser projektet ut för oss utomlands, det tog oss flera år att bli färdiga, men hur kommer det att bli ?

29 Hmm:

skriven

Förra veckan varckonstiga energier, fick veta av tre bekanta att dom ska avliva sina hundar, blir så ledsen ,varför kan inte hundarna få bli gamla och leva sina liv? Träffade en hund nu i veckan och det var som att den visste att det snart är dax, så ledsna ögon den hade. ❤❤❤ önska ska det fanns något jag kunde göra.

Svar: Att man avlivar en sjuk hund som inte kan bli frisk och som lider .. eller en hund som drabbats av ålderdom såpass att den inte har ett värdigt liv... då gör man hunden en tjänst... men inte annars.. alla som lever har rätt till sitt liv.. kram
Esmaralda

30 Kvinnan :

skriven

Ser du om mina syskon kommer skaffa barn och familj trots att dom börjar bli till åren? Och det har stått still i många år.

Svar: Det är segt men det ser absolut ut att komma.. kram
Esmaralda

31 Buisness :

skriven

Kommer vi driva vårt företag i många år till?? Önska det kunde komma någon med ett riktigt bra köp erbjudande som vi inte kan tacka nej till!

32 Tiss:

skriven

Hej Es!
Jag ska utomlands i sommar, och tro mig jag är sååå flygrädd och dessutom rädd för att lämna min komfortzon här hemma. Kan du se om det går bra? förhoppningsvis utan panik...

Svar: Visst går det bra !! Kram
Esmaralda

33 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, kan du se vad som hänt med F ? Han är som spårlöst borta och även avslutat sitt fb konto.
Kan han ha åkt in ?
Kram

34 Linda:

skriven

God morgon alla fina!

5 veckor till semester, har massor massor massor som ska göras före det, blir nog en stressig Juni månad, men sen loggar jag ut i 4 veckor :) Har jobbat som aldrig förr det senaste halvåret, gillar det nog, tiden flyger iväg. Har en väldigt krävande chef, men det gör att vi presterar som ett team också. Snart bara 6 månader kvar av detta jobb, sedan är det dags att återgå till mitt "gamla" fast jag hoppas ännu på att få stanna, att gå tillbaka till mitt förra jobb känns inte jättelockande. Man får bara hoppas att de är nöjda här med vad jag gjort, och att det eventuellt kunde finnas en fortsättning. Min nuvarande chef sa att han kunde se mig passa som team leader ! gissa om det gjorde mig glad, trodde aldrig att någon skulle tro på mig på det sättet. Men det är utmanade situation, med uppsägningar och permitteringar, så det är inte lätt att få stanna, nyanställningar är svåra att få till! Men tar inte ut nåt i förskott, bara att jobba på och göra sitt bästa. I värsta fall får jag återgå till mitt gamla jobb, det är ju ett jobb iallfall :)

Den yngre killen, kändes som att han flirtade lite med mig, fast vad vet jag, kanske det är yngre killars sätt :) vet ju att jag är på tok för gammal för honom, men lite smickrad kände jag mig ändå. Skulle inte ha nåt emot en liten flirt, men tja, får väl inse att jag får försöka leta romanser på "äldre håll" så att säga, haha :)


Svar: Ja, du är skicklig på ditt jobb och man ser och uppskattar detta ! Och visst flirtade den yngre killen lite :) Kram :)
Esmaralda

35 Tjej:

skriven

Hej Esmaralda.

Om han tänkt tanken på att han kanske vill något med mig.
Hur ser det ut att luta åt,
Verkar det som att han kommer fram till att han vill satsa?
Kram

36 Dahlia:

skriven

Vänner kan vara bra att ha :)
Men frågan är vill denne specielle vän vara mer än vän?

37 Tjeh:

skriven

Hej Esmaralda.

Om han tänkt tanken på att han kanske vill något med mig.
Hur ser det ut att bli

Kommer ett intiativ och ett försök mellan oss?
Kram

38 Anonym:

skriven

Är Urban lite sliskig ändå ? Vill inte förstöra relationen med min vännina.
Han tjatar om att få en nakenbild om han ska para ihop mig med en bra man.
Skämms nästan för att skriva detta.
Har du något bra svar på tal till honom.
Han har bra kontakter tror jag men #metoo varning att han skriver så. Han kanske skojar lite med.
Kram

39 Carolina:

skriven

Har tagit paus från att kontakta andevärlden har blandade känslor att våga igen men känns att jag kommer vara mer öppen för det även rädsla om jag tar upp detta igen kommer jag vara mer öppen än innan eller tar det tid denna gången

40 EPM :

skriven

Snälla Es, ser du nåt om honom...?


Kram

41 Linnean 🌸:

skriven

Hej där!
Vilken finfin idé! Hoppas att många nappar! Jag fick en fin vän här, Helena IR, men vi bor ju ganska långt ifrån varandra så det blir via mail vi ”pratar” Hade varit roligt om det funnits någon i närheten att träffa ibland. Hinner inte fixa med ny mail nu, måste göra en massa annat. Vilken värme Skåne har fått i dag! Sommaren slog till snabbt! Ha det så gott i denna ljuva sommartid! Kram.../Linnean 🌸

42 Louise:

skriven

Najs väder vi har idag och min man tyckte att jag skulle komma hem och behaga honom.
Jag måste snart ta beslutet om skiljsmässa. Det är ett jobbigt beslut men det är ett måste oavsett om vi blir sams eller inte.
Igår kom vi hem till en glad kissekatt och samma visa som han brukar göra så var det hoppa upp och väcka mig för mat kl. halv tre. Sen låg han och sov vid mina fötter när jag vaknade. Katten var så kelsjuk imorse. Hade sådant dåligt samvete.

Imorgon är det dags för arbetsförmedlingen och skriva in sig...igen. Jag blev utskriven på grund av att de inte avbokade ett telefonmöte som jag bad dem att göra. Blev lite dumt där.
Ska be dem sätta in mig på en praktik under sommaren. Helst på en förskola men det händer förmodligen inte då de flesta förskolorna inte har så många barn under sommaren, men det hade varit bra för mig så jag hade fått lite mer kött på benen.
Idag har jag fixat en av mina uppgifter i montessoriutbildningen och så har jag sökt ett jobb på en montessoriförskola i Lund.
Om en månad kommer antagningsbeskedet till både mig och min son.
Jag hoppas att han kommer in där han vill och att jag kommer in på min utbildning igen så praktikerna kan bli gjorda då jag inte tror att vi hinner med att skriva klart examensarbetet till augusti. Har mejlat prefekten och bett om en handledare som faktiskt kan hjälpa oss så vi blir klara. Har inte fått svar än.

Nu är det inte många dagar kvar tills det är dags för sommarlov för barnen. Tre dagar denna vecka och fyra nästa. Äldste slutar i nian. Jisses vad hände där.

Kommer jag att få praktikplats via arbetsförmedlingen och kommer jag komma in på förskollärarutbildningen igen så praktikerna kan göras?

Ha en fin dag och tacksam för svar

P.s Om någon vill så vill jag gärna ha nya vänner. Bor i Malmö med tre barn.40 bast. Intressen är familjen, mejla/blogga, lyssna på musik. Blyg i början men sen ganska öppen. Emejl: [email protected] D.S

43 Stjärnöga:

skriven

Kära E. Min nya soffa. Är jag allergisk eller inbillar jag mig? Går det över eller bör jag göra mig av med den? :( så fin !

44 Buisness:

skriven



Ser du om vi kommer driva vårt företag i många år till?? Önska det kunde komma någon med ett riktigt bra köp erbjudande som vi inte kan tacka nej till! Ser du någon komma med något erbjudande?

45 Mikael:

skriven

Rottweilers är väldigt muskulösa och inte direkt små och inte mindre när de ställer sig på bakbenen, bra ha som kompis :) blev snopen ifall den såg mig då det bara var ett ögonblick men vet ju inte riktigt vilka sinnen djur har.

Kram
Mikael

Svar: Den kände nog mer dina energier än såg dig visuellt.. kram
Esmaralda

46 Pia1:

skriven

Gaaaaaah jag ångrar att jag mejlade chefen. De bokade en TID väldigt inte akut med doktorn, vilket innebär att han inte kommer att öppna min journal, ge mig en plan eller rätta grova missar innan jag är där.
Blev alltså bara att dra ut på det ytterligare, sen har de ju semester och lär använda det som arguo för att slippa hjälpa mig (vilket jag också skrev i mejlet att skylla på semester när de haft ett år på sig är orimligt).
Borde ha gått ut i media direkt istället för att dra ut på pinan, för det känns som han kommer göra vad som helst för att dra ut på det och undvika utredning.
Medans mina skadade nerver låter tick tack tick tack, försent.
Är det ens värt att fortsätta knapra det nya giftet från vårdcentralen som ger mig andra problem, kommer de funka?
Det är tänkt att maskera nervsmärta men lagar inget och ger ökad smärta på de andra ställena 😂

47 Michaela:

skriven

Vad kul! Måste dock kolla upp email adress först.

Måndag och ledig. Drömde att jag träffade kärleken och blev friad till. Ville inte vakna :)

Ha en bra start på veckan! Kram!

48 Sessan:

skriven

Det är tungt att leva med smärta. Orkar tex inte ens tänka på nya vänner. Pratade m läkaren idag. Vill eg inte ta starkare mediciner pga biverkningar. Mådde så dåligt av dem sist. Är det någon vits att jag åker? Läkaren verkade mest irriterad. Det med rätta för jag är inte bra på att vara patient.. ser du någon bättring? Eller något annat positivt.

49 Erika:

skriven

Hej! Tror du att A vill träffa mig?

50 Tjeh:

skriven

Hej Esmaralda.

Nu har åskan kommit hit! Lite mysigt ändå. Det kanske behövs för att önskningar ska slå in,
Om han tänkt tanken på att han kanske vill något med mig.
Hur ser tankebanorna ut att gå

Kommer ett intiativ och ett försök?
Kram

Svar: Ja jag älskar åskoväder.. ju intensivare desto bättre !! Det ser tveksamt ut.. något seriöst intresse framöver ser jag faktiskt inte.. kram
Esmaralda

51 Milla:

skriven

Jag är deppig idag o hemma från jobbet. Spydde flera ggr i natt o ont i magen. Var det korven jag åt i går som gjorde det el var det utrensning, håller på m ny metod. Mitt liv kommer aldrig vidare.

Svar: Det var nog korven som inte var oket... och ditt liv kommer vidare.. ta bestämda steg i rätt riktning.. kram
Esmaralda

52 Ghostwriter :

skriven

Usch, jag mår verkligen inte bra nu.
Jag känner mig off känslomässigt och jag vet inte hur det blir med jobbet, låter dom mig stanna?
Jag behöver mer pengar och jag hoppas innerligt att min king kan hjälpa mig.. hoppas han kommer hem snart!



Och tack för du tar tiden att enskilt "stärka" dessa kingar så att de kan göra det allra bästa för oss.

Du är bäst :)



Kram

Svar: Ja han bör komma när som helst.. han är postad och på väg !! Kram
Esmaralda

53 TILL CONTICI (25) :

skriven

Hej! Beklagar din sorg i att behöva leva med din smärta. Är det tillfälligt? Kroniskt? Vet du inte?


Jag förstår dig precis. Jag har levt med en kronisk obotlig sjukdom (enligt Esmeralda så ska det komma något i framtiden där man kan minimera smärtan iallafall, och jag har sett på tv att det är pågång), men botad blir jag aldrig. Jag känner en smärta hela tiden utan uppehåll, det känns som att man blir överkörd av ett tåg (ändå var det milt beskrivet) och jag tål inte kylan alls. Jag klarar kylan i mindre än 30 sekunder, då får jag kramp och vill skrika. Jag "kan" leva hyfsat normalt men det är tusen olika anpassningar för att jag ska orka eller kunna. Smärtan gör en arg, orkeslös och man känner sig ibland helt värdelös. En klassisk osynlig sjukdom och ju mer jag berättar om den, desstu större krav får just jag på mig.

Men, nu har jag levt med detta hela mitt liv och det är många år även om jag än är ung. Jag tycker att du ska försöka finna en grupp eller någon terapeut specifierad för just din sjukdom/liknande. Om du hittar en grupp via vården så kanske ni kan stötta varandra. Jag tycker att (om du inte redan gjort det) du ska söka mer vård, så att du får dom bästa förutsättningarna. Exempelvis gruppen, stödet, lindring, eller rehab.

Utöver det kanske du kan försöka sätta upp små små delmål för dig själv, där du kan göra framsteg. Försök förstå din sjukdom och behandla dig med samma värdighet som någon annan frisk. Är du inte alls tacksam så är det också något positivt att bli! (alltså jag själv hatade mina ben för jag kunde inte gå så mycket och springa var uteslutet, sen blev jag så tacksam för att jag sluppit amputera eller sitta i rollstol). Utgå från dig själv och jämför dig inte med andra, bara hitta stödet i om ni kan förstå varandras sjukdomar.


Det är kanske inga nya råd.
Men du är absolut inte ensam och jag ville bara skicka en hälsning, att jag förstår dig.

Och du kanske inte blir frisk
men jag blev "bättre" med healing.
Och ett gott positivt psyke gjorde att jag kan göra exakt vad jag vill - men får acceptera att det inte kommer kännas som för alla andra.


Jag skickar med dig healing, om lindring.


Stor kram från
Ghostwriter

54 Mrs.Kjellström :

skriven

Önskar också att jag hade haft någon vän faktiskt

Svar: Då får du skriva ner din emailadress och berätta lite om dig själv.. vem vet.. kanske en vän kommer.. kram:)
Esmaralda

55 Ht:

skriven

Hej.
När kommer talisman? Jag ska resa iväg på ons, hoppas jag får den före det😊

Svar: Den är postad och kommer när som helst.. kram
Esmaralda

56 Dunegull:

skriven

Har nu pratat med min chef om att jag fått annat erbjdande från annan arbetsgivare. Jag sa att om inte de bemöter detta kommer jag lämna. Han ska återkomma i veckan? Vad lutar de åt? Bemöter dem eller blir det nytt jobb?

Svar: Runt 70 % chans att de agerar så du ska bli kvar men oavsett så ser det ut som om du går vidare lite senare i alla fall.. kram
Esmaralda

57 Lisa:

skriven

Hej
Behöver verkligen nya vänner, ska försöka ordna en mailadress.
Har en liten fråga, ska göra ett litet plastikoperativt ingrepp den 19 juni, är lite orolig för kirurgen då han är till åren kommen, bör jag vara nervös ?
Kram Lisa

58 Soffan:

skriven

Underbart initiativ! 👍

Nu väntar jag andaktningsfullt på ”min lille silvrige”. Det ska bli spännande att se om vi trivs ihop och kan samarbeta.

Detta blir min första talisman!

På tal om något helt annat. Tror du det kan uppstå någon ömsesidig attraktion om jag väljer att träffa Niklas med de fina ögonen?

Kram :)

Svar: Nja.. jag tror inte han är rätt på sikt men något mer tillfälligt kan det allt bra.. kram
Esmaralda

59 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda. I juli blir det en resa till Bulgarien, Rumänien och möjligtvis Moldavien. Fastän jag älskar att resa och planera så är jag helt för slut för att göra det denna gång. Krafterna räcker inte till.

Tror du ändå att det kan bli en bra resa? Något jag bör se upp med? Nån varning?

Hoppas det blir Oman i höst också, resorna är det enda som håller mig uppe och ger lite kraft.
Kram
Jennifer

Svar: Jag tror det blir en bra resa... du har goda egna energier när du reser och kan se till så det blir bra... kram :)
Esmaralda

60 AnnaK:

skriven

I dag kom min King! Tack så mycket❣️ Har följt instruktionerna och hoppas den kommer vara mig till hjälp 😊

Kram 🤗

Svar: Vad roligt... stort lycka till nu... jag får en positiv känsla.. kram
Esmaralda

61 linnea:

skriven

hejsan es! tror du de kan bli nåt med indisk-brittiska killen som tog kontakt igen?

Svar: Något mer tillfälligt kan det bli.. kram
Esmaralda

62 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer vi att flytta ihop med varandra?
Kram

63 *:

skriven

Heeej

Så mycket vet jag att jag har en sjukdom. Nu vet dom inte om det är åt bra hållet eller det dåliga....

Blir så orolig, och jag kommer få vänta några veckor till innan jag vet.

Jag vill ju leva ett långt och friskt liv !!!!!

Vad ser du ?

Kram
*

64 Lotta S:

skriven

Har Tara fortfarande kraft? Jag har strött lite salt på henne, men jag vet inte om det var äkta havssalt, ena gången var rosa himalaya-salt...

Svar: Tara har lite kraft fortfarande.. kram
Esmaralda

65 Ett stycke 80-tal:

skriven

Hej!

Härliga 70-talet.. Fester utannonserade i tidningen.. Tänk så kul.. Det skulle man återinföra.. Undra om dagens folk hade nappat.. :-)

Vad tror du om minibussmannen.. finner han mig attraktiv om vi skulle ses.. Kan något ske?.. Blir alltid så osäker på mig själv i sådana sammanhang.. Kram! 💜

Svar: Visst finner han dig attraktiv.. kram :)
Esmaralda

66 M:

skriven

Hej Es

Ser du något speciellt roligt som händer mig snart?
Kram

67 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som att jag
Kommer att få chansen att få biologiska gemensamma barn med en partner som jag har ett förhållande med?
Kram

68 Anonym Isah :

skriven

Om jag skulle tacka ja till lägenheten även om det inte är förstahand, skulle jag inte kunna bo där länge då eller genomgå ett fast byte? Tänkte om du kunde se något kring det... Jag kanske är dum som tackar nej, det känns helt plötsligt fel att tacka nej. Men vill inte behöva flytta tillbaka.



Kram

69 Cecilia:

skriven

Idag fick jag min talisman. Jag kände energin i händerna bara av att hålla i pappret. Ska sätta mig ner i lugn och ro och säga mina önskningar ikväll.

Idag min killes föräldrar fick de träffa min pappa. Han är ganska.. speciell haha. Kan vara flummig och lite svår att förstå ibland, men glad och härlig! Vad tror du att de fick för intryck? Blev de lite skrämda? Kramar

Svar: Ja du kan tro att din King är glad över att ha kommit hem nu ! Nejdå jag tror inte alls att de blev skrämda... kram :)
Esmaralda

70 F:

skriven

Hur ser det ut för vår verksamhet i sommar?

71 F:

skriven

Hur ser det ut för vår verksamhet i sommar?

72 Ghostwriter :

skriven

Så glad att kingen är postad! TACK!
Berättar när jag fått den!



Kommer det bli en bra tid framåt nu eller kommer det inte bli som jag vill ekonomiskt/resor/planer och kärlek?
Jag känner mig taggad men har stort orosmoln inom mig.




Kram :)

73 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om jag kommer hinna skaffa biologiska barn tillsammans s med en partner?
Ser du fler barn för mig?
Kram

74 Stjärnöga:

skriven

Kära E. Min nya soffa. Är jag allergisk eller inbillar jag mig? Går det över eller bör jag göra mig av med den? :( så fin !

75 Boudica:

skriven

När jag läste kommentaren om saknar vän så tänkte jag att du borde göra sån här blogg igen, för visst minns jag rätt du har gjort sånna tidigare?
Ja vänner skulle behövas, känns rätt tomt här, de jag haft har försvunnit åt sina håll mer upptagna med sina familjer medan jag är den självständiga, eviga singeln. Nå få år över 30 och strax utanför huvudstaden.

Min tid den bara försvinner, jag vet inte vart!
Får inte mycket gjort, även om jag vill och planerar att jag ska göra en del. När löser sig det här!? XD

På tal om vänner, lagergrabben är någon som jag skulle vilja spendera min fritid med, tror du det finns möjlighet för det, kanske även någon liten date, om man nu får önska sig? ;)

KRAM

76 Grethe:

skriven

Go'kveld kjäre Ezmaralda 🙏💗💖💕💜

TUSEN HJERTELIG MILIJONER TUSEN TAKK, idag kom min elskede King 🙏🙏🙏💘💝💞
Det var en herlig fölelse å få legge den i hendene mine 🙏
Det stakk lixom til före jeg börja med mine önskningar 🙏👍
Nå ligger den i Bh'n min, jeg stryker over den flere ganger samtidigt som jeg sier mine önskningar 🙏😍❤💜💙💟💛
TAKKNEMLIG FOR KINGEN 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏💖
Om det er noen som vil skrive til meg, 46år, ensamstående mamma, långtidssjukskriven som bor i Värmland, desverre uten bil nå, men sånn er det..
Jeg biter ikke 👍😁😁
[email protected] er min mail 😍💘💝
Klemiklem fra Grethe

77 Mikael:

skriven

Var mer så jag tänkte då det var rätt svårt se mig genom rutorna och den reagerade på en millisekund så fort jag såg den och tänkte vilken hund :)

Skulle ta en fin jakthund på en ordentlig tur, först trodde den vi skulle åka bil sen trodde den det var en rastning och ville prompt gå hem så vände och lämna den i sin gård då jag inte ville tvinga den i flera timmar , ägaren sa att den får inte bestämma så prova igen så provade och då fattade han :)

Kram
Mikael

78 Måddan:

skriven

Kommer jag att kunna köpa det hus jag vill ha. Kommer det in pengar så det blir möjligt ?

Svar: Det kan bli lite kärvt ekonomiskt men finns en chans att du fixar det.. du behöver en bra plan.. kram
Esmaralda

79 Lotta:

skriven

Nya vänner är kul i alla lägen. Bra initiativ.

Jag undrar om ledaren vill att jag är kvar i bandet. Känns inte riktigt bra just nu. Har hört om en eventuell ersättare. Vad tror du?

Ha en fin dag
Kram L

80 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser jag ut att ha partner och familj framöver snart? Eller dröjer det?
Dröjer det länge innan jag får syskon till min son? Om jag får det?
Kram

81 Carin:

skriven

Godkväll!

Efter en vandring till Njupeskär vattenfall så är jag helt salig och såld på hur mäktigt det var att stå så nära och höra hur vattnet dundrade ner 💕🍀 så jäkla magiskt och det absolut bästa att jag (nästan) var själv 😍 Platsen hade sådan energi och få vara där och dras med i energin var helt galet 😄
Roligt! Tog mig en hel dag att bestämma mig 😄
Bor i Dalarna, hästtjej, jagar, älskar en kväll med prat och skratt och fascinerad av människan och stenar och kristaller 😊🍀
[email protected]

Kram!

82 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är chansen att vi flytta ihop?
Kram

83 Daniel:

skriven

Vart kommer jag träffa min framtida fru? Utomlands eller hemma i Sverige?

Svar: Stor möjlighet att det blir utomlands faktiskt.. kram
Esmaralda

84 Maa:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att träffa en partner som jag bildar familj med?
Eller kan det bli försent för mig med fler barn?
Kram

85 Lite anonym :

skriven

Ångrade sig personen pga att jag var ful eller för att det generellt var genant? Tänkte bara.


Kram

Svar: INte för att du var ful i alla fall... kram
Esmaralda

86 CA:

skriven

Hej
Bra idé, ska skaffa en ny emailadress när jag kommer hem, om inte Esmeralda vill förmedla den.
Bor utanför Göteborg 56 år kvinna, stora barn. Gärna nya tjejkompisar. Fika eller bio eller annat påhitt.

Hoppas det blir ett bra besked hos doktorn för dig Esmeralda. Finns med dig i tanken.
Kram

87 Milla:

skriven

Hej, det var ett bra tag sedan jag skrev en fråga här. Just nu mår jag inte bra alls och jag vet inte om jag kan komma ur det, just nu är det mycket motgångar trots att jag försöker och kämpar. Kan du se om det vänder någon gång? Eller är detta mitt öde?

88 Willa:

skriven

Hej! Jag har inte fått min talisman/Kingen ännu men jag förstår att den kommer dyka upp vilken dag som helst!
Måste önskningarna vara exakt de man mailade till dig eller kan man ändra nåt?

89 Annis:

skriven

Det var jag som kommenterade för att jag saknade vänner.

Anna heter jag, 35 år mamma till 2 busfrön med stor åldersskillnad varav ett av barnen har flera diagnoser med allt vad det innebär.

Jag bor i Dalarna och mina intressen är att göra något kreativt som tex sy, baka, plantera osv.

Min mailadress är: [email protected]

Kram kram

90 Annis:

skriven

Oj, jag skrev fel mailadress. Det ska vara [email protected]

91 Anonym:

skriven

Jag är tjej, 26 år. Bor knappast i närheten av någon, vilket i och för sig inte är ett hinder men skriver gärna med någon i alla fall.
[email protected]


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: