.. och hela röven sprack.....

 
På tal om kvinnligt och  manligt så har jag varit med om två ytterligheter.
 
Är men född  i mitten på 50 talet så  var man med om  hemmafrutiden.
 
De flestas mammor var bullbakande hemmafruar.
 
Om ungarna bar sig illa åt fick de höra: "Vänta bara tills pappa kommer hem" och allt det där var jag lite avundsjuk på
 
Jag hade en mamma som jobbade heltid  och aldrig bakade och en väldigt snäll pappa som det liksom inte funkade att hota med.
 
 
 
Sen kom 60 talet med Grupp 8 - kvinnor som vigde sin energi  åt kampen för ett jämställt samhälle
 
Huvudparollerna var  fri abort, smärtlindring vid förlossning och rätten till arbete.
Då var det radikalt och idag är det självklarheter.
 
 
Man hade allmän BH bränning.. på riktigt alltså... fast en del säger att det bara är en myt. Men det är det inte.
 
Jag var själv med - fast jag brände inte min BH, den var jag rädd om...  utan ett par lösögonfransar och det gick bra det också.
 
Man protesterade mot att kvinnosynen blivit sexistisk och kastade sina kvinnliga accessoarer i en tunna och tuttade på.
 
Och så drack man rödvin ur rejäla dricksglas... inte vinglas, gud bevare mig så tråkigt borgerligt det hade varit.
 
 
Systerskapet blomstrande.
 
Sen vet jag inte vad som  hände... det kom lite mer balans i det hela kanske... det blev inte fult  att handarbeta eller baka FAST man var kvinna.. och man börjde mer få lov att vara sådan som man egenligen är.
 
 
Det är tragiskt när män och kvinnor måste stå mot varann - men det var något vi behövde gå igenom. 
Så tack alla kämpade kvinnor på den tiden det begav sig
På samma sätt med  Hbtq frågorna.. det krävdes kamp för att  komma dit vi är idag.
Tack & lov att det finns aktivister !
 
Kram & kärlek
 
 
 
 
 

 

 

1 Mikael:

skriven

Tänk va bra om kvinnor fick prova på stå på sidan om vid förlossningen och känna sig hjälplös när de inte kan göra nåt för att det ska gå bättre, kanske säger de nä det där vill jag inte vara med om igen, nästa gång gör jag det själv, risken är väl mannen skulle få en stekpanna i huvet med av den otåliga kvinnan, men tryck ut ungen nu då för i... !!! :)

Man kanske skulle prova sig på göra en Ullis, kanske får man hjärtsnörp och får skriva en rolig blogg om en bra resa :)

Det har varit lite tjat fram och tillbaka åk, åk inte så blir inte klok på det, vilket land stad plats skulle jag åka till för att få en bra resa ?

Kram
Mikael

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, kan du se något om min soulmate ? Finns han. Kommer vi ses i min hemstad?

Känner mig trött på både G och A mina ex.
Ingen av dem har det jag söker hos en man. Lite brydd kust nu av att speciellt A hör av sig. G vet jag ju att han är en idiot när han dricker och ej går att lita på.

Kram
🤗🤗🤗

3 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Denhär snygga piloten som jag dejtade helt kort, försvann plötsligt... ”ghostade” mig, alltså upphörde helt plötsligt att höra av sig, svarar inte på meddelanden eller samtal. Skitstövel. Bara försvann utan att ge någon förklaring alls.

Fy sjutton för män (och kvinnor) som gör så. Först hur trevlig som helst, överöser mig med komplimanger, jag var så snygg och intressant och bla bla bla. Och han kände sådan dragning till mig.

Och så *poff*

Hoppas kunna träffa en genuint ärlig, trevlig och snäll man. Hur stor är chansen att en sådan romans dyker upp på min resa?

Kram

Svar: Ja det minsta man kan begära är ju i alla fall ett hejdå och en förklaring.. även om den är kort.. jag ser ju att en man för dig kommer att finnas vid din sida men inte när.. det kan ske under resan.. men behöver inte bli så.. kram
Esmaralda

4 Mt:

skriven

Hej.
Vi hade möte igår att det är förändringar på gång på jobbet. Är det snart jag blir tillfrågad om nya tjänsten?😊
Kram?

5 Skorpan:

skriven

Ja tack till dem som har kämpat. Mitt främsta tack går nog till dem som kämpade i kriget och tack vare dem lever vi i ett fritt land nu. Det tyvker jag är något att vara ödmjuk över!

Själv hsr jag aldrig stått på barrikaderna o kommer knappast att göra det heller... Är den fogliga typen, jasså jaha det är såhär nu -typ ;). Inte för att jag inte skulle tro att man får ändring till stånd, det gör man ju, om inte genast så i alla fall efter ett tag.

Ändring gällande tröttheten hoppas jag det blir under semedtern, men jag undrar hur mycket man behöver sova för att bli av med sin "sömnskuld"? Går det att sova bort den? Är nog lite skeptisk till det...

Igår blev det lite sen avgång dit vi skulle, men det var skönt att ta det lugnt, stress passar mig inte, o vi får väl se hur det går idag om nåt alls händer ;). Vi ska väl knappast bryta nå berg. Imorgon ska bilen, o cykeln, på service. Får se vad allt de hittar...

Har väntat på ditt inlägg om själar, hur de föds/föddes och om det kommer att födas fler hela tiden? Var kommer själarna ifrån? Kanske inlägget kommer snart? Det är ett intressant ämne tycker jag...
Ha en bra dag!
Här smälter man nog inte ...
Kram Skorpan

6 Therese:

skriven

Jag håller med i ditt inlägg att ibland är det tack att det finns aktivister.
Vaknade i morse med känslan att ”Han kommer dra sig tillbaka” Är det så?eller är det min känsla över rädslan för att förlora honom och allt det fina det kan leda till med tiden . Känner en sådan känslomässig samhörighet med honom och vad han säger så känner han det samma.

7 Dunegull:

skriven

Ser du mig gifta mig och få egna barn? Kram

8 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ja var vore vi...fortfarande kämpande hoppas jag
Fortsätta måste vi för alla kvinnor och barn som far illa av hedersvåld religiöst förtryck misshandlas blir beskurna täckt med tyg bara för att hon inte har en svans mellan benen..så inte har vikämpat klart inte..ibland tror jag vi mist förståndet när vi har skilda badtider för kvinnor och män tex..och gömmer oss bakom ordet rasist och demokrati för att ge religiösa män rätten att trycka ner kvinnan ....

Sista dagen i Juni och gårdagen gick i röjningens tecken och flertalet dopp Tur man har bra serier att titta på i ensamheten...ser Big litle liers nu riktigt bra skådespeleri

Ska jag försöka ta mig till loppis med grejerna ...är det lönt ?

Kram Anki med flock

Svar: Ja, det finns en märklig dold agenda med somligt och som du säger så gömmer man sig bakom orden rasist och demokrati.... vad det gäller loppis så blir lite sålt.. kanske inte fullt så mycket som du skulle vilja.. kram :)
Esmaralda

9 Fina:

skriven

Hej Es❤️Är han lycklig med sin nuvarande livssituation? Kram

10 JustMe :

skriven

Hej Ez!

Vi har precis byggt klart vår pool med trädäck, staket och uterum. Våra grannar mittemot har varit över och är inte supernöjd med vårt staket då dem precis sålt sitt hus och tycker att vi inte skulle byggt någon pool, trädäck eller staket eftersom det inte såg ut så när dem sålde sitt hus. Kan du se om det kommer bli några problem pga detta? Typ att dem gör en anmälan eller så? Dem som köpt huset har sett hur det ser ut, kan du se om dem tyckte något negativt om det?
Kram!

Svar: Har ni alla papper i ordning.. tex om det krävs bygglov för uterummet.. så har ni ert på det torra... och behöver inte bry er.. kram :)
Esmaralda

11 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Det har du så rätt i, Tack alla dessa kvinnor som kämpade. Idag är det självklarheter. Hemmafru kan jag känna mig lite avedsjuk på. Men den ojämställdhet som fanns kanske ställde till med problem. Vissa män kanske utnyttjade den. Men sen fanns det kanske dem snälla och bra och då kan jag tycka att det låter mysigt att vara hemmafru. Fast deltid hade passat mig allra bäst att gå till ett arbete med arbetskollegor osv.

Man kan inte få allt här i livet.
Jag själv längtar efter en trygg relation där man lever familjeliv med barn. Hoppas jag får en till chans att få leva de liv?

Esmaralda,
Ser du mig leva mitt liv tillsammans med honom under en tid?, framåt?
Kram




Svar: Ja, du kommer leva det liv du önskar i kärlek och med familj... dock blir det med någon som inte finns i ditt liv idag.. kram
Esmaralda

12 <3:

skriven

Blev han svartsjuk eller??? Vad fan beter han sig såhär för...

Svar: Känns mest förvirrat runt honom och jag ser inte vilka känslor som driver honom.. kram
Esmaralda

13 Jessica:

skriven

Hej, gillar han mig fortfarande mer än vän eller är hoppet ute?
Kram

Svar: Ja ser honom inte i din framtid.. kram
Esmaralda

14 Lilla m:

skriven

Ojnej nu har jag fått en efterhängsen dansk efter mig!!! Som skickar säkert 20-30
mess per dag😆 Menar inte att låta elak eller otacksam men varför blir det jämt såhär...😒😞😟 Män som jag har NOLL intresse av blir som iglar!????? Why??😫😫😫

Svar: Lite typiskt.. och tråkigt för er båda ju... ibland blir det helt enkelt sådär... var tydlig med ditt ointresse för honom.. kram :)
Esmaralda

15 EPM :

skriven

Godmorgon Es!
Tänkte jobba med artikeln idag men nä, idag är jag ledig!
Tänker lägga mig nånstans och läsa och ha det nice.

Jag vet att jag skulle tacka ja till fester i sommar men jag tänker skippa denna som kommer nästa helg. Blir stress och knas med semestern med barnen mm.
Tycker ändå att jag en skön tillvaro nu, även om romantik hade varit härligt så är det också skönt utan. Romantik förknippar jag numera med drama och jobbiga känslostormar, kanske är därför jag tycker det är lugnt och skönt...

Kram

Svar: Ja, alla fester kan man inte gå på, man får sålla lite :) Just nu behöver du lugnet och ingen drama i romantik.. men det kommer så småningom.. kram :)
Esmaralda

16 HuldaMaräng:

skriven

Gomorron!
Ja tack och lov för aktivister! Ändå tycker jag att attityder börjar hårdna. Jag har en son som gett uttryck för att han önskar att han vore tjej och klär ut sig här hemma i diverse flickutstyrslar, leker att han är gravid osv. Han får vara som han vill, men jag är orolig för att samhället ska behandla honom illa. En del säger att det är en del i hans utveckling och det kanske det är, men jag tänker på anledningen till att han vill vara tjej, och det är att han inte får plats. Det är så uppdelat manligt, kvinnligt, upplever han, och det manliga är så hårt och han är mjuk. Jag tänker inte för något i världen fråga dig om hans könstillhörighet, men jag undrar om du ser hur det går för honom? Blir han lycklig?
Kram, ha en fin dag

Svar: Det kommer gå väldigt bra för honom.. han hittar sin egen identitet och jag ser inte vilken det är.. men han känns trygg och stabil som vuxen och det finns mycket glädje i hans liv...låt honom bara vara som han är och lita på att han fixar det, oavsett.. kram :)
Esmaralda

17 Mikael:

skriven

Sprungit på tjejer som frivilligt gått igenom processen föda barn 6-7 gånger, tjejer som träffat i en timme som frågat ifall jag vill ha barn med dem, med det facit så tänker jag att så jobbigt är det nog inte :)

Kram
Mikael

Svar: Glädjen efteråt är större.. den tar liksom udde ur det jobbiga.. kram :)
Esmaralda

18 Skrållann:

skriven

Hej!
Ja, visst ska vi vara glada för att det finns engagerade och kämpande aktivister så länge det håller sig innanför lagens ramar. Idag ska semesterresa bokas och sonen kommer bli hemma med uppbackning från många runtomkring. Visst hade vi velat att han skulle följa med men detta är en lösning som alla är mest nöjd med så därför får det bli så. Imorgon ska han provträna fotboll inför scouter med möjlighet att komma till Italien på en veckas träning. Hur ser möjligheterna ut för honom att bli uttagen?

Kram❤️

Svar: Ja han har god uppbackning och det kommer gå bra. Han är duktig på fotboll och det finns en god chans att han kommer till Italien.. över 70 %.. kram :)
Esmaralda

19 Miltons Mamma:

skriven

Tack för svar igår ❤️

Kollade hela dagen igår om jag fått svar.
Knatade runt på Västerås Cityfestival när jag kände något i fin sandalen.. En fjäder hade kilat sig fast längst med foten. Kände att det är en varning. Måste ha varit i samma veva jag fick svar.

Jag tror det är Milton som varnar om R.

För sonens skull har jag försökt att umgås med R nu när han är här i Sverige.
Jag har kallt undvikit honom varje gång han kommit till Sverige då jag vet hur han är (Detta är tredje ggn sedan domen för 3 år sedan. Jag går ej in på hur han är etc 😊)
Det närmar sig att Noah ska åka till USA. ( R behöver bara komma hit en gång till.) Därför önskar jag ge Noah trygghet att mamma och pappa kan vara i samma rum, viktigt för mig och framför allt honom..


MEN ett stort fett MEN... Från dag 1 så har R flirtat, kommenterat min kropp, kommenterat mina bröst, tagit bilder, sexinviter ("sov över på hotellet jag lovar att inte röra dig", sedan pratar han om att han behöver boom boom, vill ha sex, skämtade om att mamma och min bror som var på festivalen kunde ta Noah så kunde jag komma efter R till hotellet för att sexa), pratade om ett till barn (eh hur har de senaste 10 år fungerat)
I förrgår fick jag nog då han även började kladda och taffsa.

Jag ville att han skulle se en kvinna som gått vidare och fått enorm styrka, och vacker som en nyponros. (😉) Jag känner honom väl men trodde han skulle ha lite respekt och inte gå så långt som han gjort. Han låtsas att han skämtar men det serjag igenom honom. Varför håller en man på så om han inte menar något... Han tror verkligen att hans charm är magisk.. 😂 Vilken käftsmäll det måste vara att han får fingret 😁. Han spelade tom en låt på hög volym Passenger - Let her go (eller ngt) vet att det var till mig men han skulle aldrig erkänna det.

Han säger att han tagit tillbaka ang vårdnadstvist nr 2 men jag har inte fått något och om så är fallet är det Tack vare hans advokat, vilket Rick låtsas om att det är han som bestämt det. Litar helt på min där känsla där tack vare dig, men känner även att han kan dra igång igen "bara för att".
Sista tiden han är här ska han verkligen få vara förälder..Lider med sonen men vet inte hur jag ska göra. Kommer bli super jobbigt men det är en kort period och han får se vem pappa är och R får vara FÖRÄLDER på RIKTIGT, inte bara domdera att jag är pappa.
Under de två veckorna R varit i Sverige har jag funnits hela tiden men nu säger jag stopp... Igår hade jag en vuxen kväll, umgås med vuxna bara. Så sprang jag på dem iaf och R försökte lämpa av sonen på mig.. "åh jag är så trött.. Du kan väl ta" sonen" så kan jag gå upp och sova".. Jag blev förbannad... NÄR under dessa snart 10 år har jag kunnat göra det. Han är här i 3v. Gaaaa...

Jag tror varningarna kommer från Milton ❤️och de handlar om R.. Han har fått komma för nära och jag har varit för snäll. Och Milton gör allt för att varna sin mamma... Jag har förstår nu älskade Milleman ❤️
Det kändes som så när jag satt på balkongen och tanken sköljde över mig som en hink med isvatten.
Ska bli intressant att se om vågen av döda djur och fjädrar minskar nu.


Oj oj oj... Vilket långt inlägg... 😮Tänkte bara skriva om fjädern i sandalen och de sista raderna men blev lite mer.. Behövde nog "prata" lite 😊

Ber om ursäkt för långt inlägg 😁


KJAM ❤️🌸

Svar: Ja jag tror också det här var en varning.. att du ska hålla dig på din kant för inleder du något blir det inte alls bra... Milton har koll på dig :) Kram :)
Esmaralda

20 Anonym:

skriven

Kommer jag hitta mig själv igen och komma på rätt spår med jobb, livet och kärleken.
Har haft en dröm länge att jag kommer Sommarprata en dag i radion ? Kan det bli så ?
Kram

21 Jossan :

skriven

God morgon!

Min mamma är född 58 och min mormor hade 3 jobb. Ett av dem var dagmamma. Så lite kan man väl ändå säga att hon var hemmafru.

Festen igår blev rätt trevlig igår. En hel del sånger som de sjöng som jag kände herre gud vilket språk. Och sprit gilla de alla kanske lite för mycket. Då var min kompis den som var lugnast.

Vi skulle leka lekar... och jag kom med i kompisens lag. Jag sa till min andra kompis att jag visste att det skulle hända. Hon sa att hon kände det med. Vi har kommit fram till att han antagligen är kär i mig. För hon tycker han kollar på mig hela tiden...

Sen pratade jag med kollegan hela kvällen också. Vi börja prata om han ska gifta sig och då måste hans tjej vara katolik och jag säger att vår gemensamma kompis är inte katolik men hon gifte sig med en katolik. Ska träffa kollegan på tisdag så hoppas det blir fint väder då så vi kan åka till stranden. Har han ett intresse av min min kollega? Vår gemensamma kompis verkar tycka det...

Kram

Svar: Tre jobb och ett av dem dagmamma.. det låter inte som något hemmafruliv !! ja lite intresse har han.. men kanske inte på djupet.. kram
Esmaralda

22 JustMe :

skriven

Hej Ez!

Tack för ditt svar! Info jag fått från bygglovsnämnden i vår kommun var att det inte krävdes bygglov för altanen, poolen och staketet. Så det har vi inte bygglov för. Uterummet kräver heller inget bygglov vad jag kunnat läsa mig till. Om jag tolkar ditt svar rätt så kommer/har dem gjort en anmälan och en inspektion kommer göras?

Kram!

Svar: Man brukar behöva bygglov för altan... kolla extra noga.. men har ni allt i ordning så kan ingen säga något.. varken gamla eller nya grannar.. kram
Esmaralda

23 linnea:

skriven

hej, väntar mitt lilla barn på att komma till mej? från alltet?

24 Mikael:

skriven

Lyssnar inte mycket på svensk radio men lyckats höra Billie och kollat ett par videos, tänkte va i hela ska alla ungar ta livet av sig eller vad är det frågan om, videorna vill man inte ens kolla på, läste en intervju som förklarar det hela , bra läsa för er som vill förstå er på de yngre, intelligent tjej och rolig, såg ett inslag med henne på youtube


Billie Eilish har på kort tid blivit en av världens mest populära artister. Men varför har hon aldrig tidigare haft en lycklig tanke?

https://www.dn.se/kultur-noje/billie-eilish-mitt-undermedvetna-ar-den-galnaste-bitchen/

25 Pia1:

skriven

Ja, de har tagit oss dit vi är men samtidigt är jag trött på hela grejen med att sudda ut könet vilket verkar vara målet för en del aktivister. Låt människor välja själva, själv vill jag ha en manlig man och jag vill ha den kvinnliga rollen med hormoner och allt även om jag kan ratta en skruvdragare. Numera är det väl ändå såpass normalt och tillåter att sexuellt vara vem man vill så personligen tycker jag att det är själva kampanjerna som får minoriteten att sticka ut och se udda ut, istället för att bara normalisera det. Jag kan ha fel men i mina ögon är det jakten på uppmärksamhet i frågan som får det se "annorlunda" ut och inget annat i ett land där det redan bör ses som "normalt".

Svar: Ja tänk om vi bara kunde slappna av och låta alla vara som de är... utan att moralisera.. men majoriteten av människor mår bäst om hela skocken fållar in sig... tyvärr... kram :)
Esmaralda

26 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar det som om F fortsätter sin relation med henne lång tid framöver?
Kram

27 Miltons Mamma:

skriven

Tack ❤️

Kan lova att jag INTE inleder något med honom. ALDRIG...
Ville var shysst och samarbeta men han har gått för långt när han taffsade för 2 dagar sedan.

Så nu är det stopp.. 😊


Milton försökte förvarna inna R kom, sedan har han varnat hela tiden. Polletten har trillat ned nu älskade Milton ❤️ Du är fantastisk.. Och du oxå Es 😃🌸

Tack.

Kjam

Svar: Milton är ett strå vassare än mig, han är otroligt aktiv runt dig.. kram :)
Esmaralda

28 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag undrar om du kan se mig leva familjeliv och bo i hus med en partner under tiden då barnen fortfarande är små?
Eller kommer dem ha hunnit blivit stora innan det sker för mig?
Kram

29 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag undrar om du kan se framåt mig och L leva tillsammans ihop under en period?
Kram

30 HS:

skriven

Tack för att du delar med dig. Vi har kommit långt men det finns mer att göra. De sociala normerna och könsrollerna är ganska starka på sina håll i landet, beror mycket på vilken ort man bor på. Det är inte bara till nackdel för kvinnor utan även för männen i vissa fall. Jag analyserade könsrollerna bland barnen och personalen redan i lekis... Vilken unge gör det liksom, haha.

Om man är kvinna och singel och fortfarande inte längtar efter barn efter 30 så tror ju många att det är något fel på en. Jag har aldrig fattat varför man måste vara som alla andra, kan inte alla få vara sig själva liksom.

Kram

Svar: Exakt så.. jag vet flera som valt bort barn och som satsa på annat i livet... tack o lov att vi människor är olika... kram:)
Esmaralda

31 Sa:

skriven

Ja, det är ju knepigt det där med könsrollerna. Uppvuxen på 70-talet så minns man ju hur det var... Ändå har vi ju inte kommit långt idag med jämställdhet ändå kan jag tycka, mycket finns kvar att göra. Jämställdhet för mig är att respektera olikheter. Nu har pappa gått över till andra sidan, så sorgligt men nu hoppas jag han får frid. Kämpiga dagar har det varit i veckan. Önskar innerligt att det inte blir för mycket stök kring oss syskon nu bara som när mamma gick över. Kram <3

Svar: Ja, pappa har fått frid.. och nu mår han bra. Det ser ut som om ni syskon kommer klara det lättare de här gången.. kram
Esmaralda

32 Hon:

skriven

Hej,
Ser det ut att dröja länge tills jag möter min soulmate?
Kram

Svar: Omöjligt att säga men ni närmar ju er varann mer ju mer tiden går.. kram
Esmaralda

33 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du han och mig bo i hus tillsammans?
Kram

34 Lotta:

skriven

Ja, det är super att det finns folk som vågar säga ifrån. Det är ju så vi får ett bättre samhälle. Ändå finns det väl en tystnadskultur i Sverige som kommit de senaste åren, vilket är lite läskigt.

Nu har jag brutit med exet. Känns som en lättnad. Jag hoppas jag kan hålla detta nu och jag undrar om det kommer något gott ur detta beslut och att jag förhoppningsvis öppnar dörren till mannen jag väntar på om det nu inte blir mannen som börjar på M?

Kram och ha det fint i värmen
/Lotta

Svar: Jag något bra kommer... tror det blir någon som du inte känner än... kram
Esmaralda

35 Michaela:

skriven

Tack och lov att kvinnorna kämpade!

Då var Juni slut och Juli väntar med jobb på min gamla arbetsplats och jag vill verkligen inte! Känns jobbigt. Usch! Jag är klar där och det är som att gå tillbaka hur mycket som helst i utveckling och det känns bara så fel. Vill vara där jag är nu INTE på mitt gamla tills jag hittar nytt eller börjar plugga. Vill jobba med det JAG vill och inte tvinga mig till något som känns fel. Min psykolog lärde mig att lyssna på mig själv men vad gör man när ekonomin kräver annat. Önskar bara att det löste sig med jobbsituationen. Ber om det varje dag till min king och högre makter. Är inte rättvist att jag ska ha det såhär🙁

Ha en skön söndag!
Kram!

36 Alie:

skriven

Ja tack och lov för alla som kämpar i frågor som för vissa är obekväma, utan dessa hade vi inte kommit så långt som vi är idag. ( fast det finns fortf mycket vi kan göra tillsammans för en bättre värld) 💕

Allt går bättre än vad jag kunnat hoppas på.., kommer det att fortsätta så här? Är dom nöjda med mig? ✨
Kram :)

Svar: Visst är dom nöjda med dig och konstigt vore det annars.. kram :)
Esmaralda

37 Hon:

skriven

Jag känner att jag skulle känna mig ensam och kanske må dåligt om han inte är här, trots att det inte är optimalt nånsin mellan oss.. samtidigt som det inte sporrar mig att ta kontakt med andra människor då han är här och har svårt att utvecklas socialt.. skulle jag vinna mer på att bo här själv ändå? Eller så satsar jag på mig själv under nästa projekt eller resa..
Kram

38 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Kommer han att sakna mig lite då vi inte ses på ett tag? Kram

39 Tonåring på nytt:

skriven

Go’ morgon - kl 12:00 🙀

De gamla tonårstakterna sitter fortfarande i - minsann!

Termometern pekar på 26 grader och jag ska storstäda - pust, pust, pust! Belönar mig själv med lite grille framåt kvällen - fiskpaket och färskpotäter!

Ökentorka på karlfronten är det oxå - tror du han hör av sig och det kan bli nåt Es? Trist att inte få undersöka annars.

✨ Söndagskraft å kram ✨

Svar: Ja en herrans värme är det... för mycket för mig och för MG ! Fiskpaket låter gott.. 60% att han hör av sig och det kan bli något.. kram :)
Esmaralda

40 Rastlös:

skriven

Hejsan Esmeralda,

behöver komma iväg och göra något roligt. Blir det någon utlandsresa med the man framåt slutet av sommaren?

41 Ghostwriter :

skriven

Jag kommer behöva tacka nej till resan... även om jag inte vill. Kommer jag missa något stort? Eller kan jag släppa känslan av dåligt samvete ... kram
Tänkte om jag skulle missa en partner eller liknande. För roligt lär dom ju ha iallafall.

Svar: Du kan genast släppa känslan av dåligt samvete.. kan man inte så kan man inte och så är det med den saken. Du missar sånt som är kul men du missar ingen partner.. kram:)
Esmaralda

42 Hjärter dam:

skriven

Tyvärr mycket kvar att göra på jämställdhetsområdet-även här i Sverige.. kvinnodominerade yrken är ju väldigt mycket sämre löner än mansdominerade..

Ute vräker regnet ner idag och fortsatt kallt...undrar om jag överhuvudtaget kommer få användning för sommarkläderna iår..väntar fortfarande på att sommaren ska börja, inte undra på att man känner sig lite smådeppig..😖

Kram ❤️

Svar: Ja man blir så förbannad över dessa löner !! Här är det 30 grader och solen steker.. en annan gömmer sig i skuggan...jag och MG flämtar ikapp ! kram :)
Esmaralda

43 Miltons Mamma:

skriven

Är otroligt paff.. Är medlem i en grupp på FB som heter "Avläsning och tarot".
Jag är inte super aktiv men såg att en person lagt ut video med kärleks/relations horoskop för sommaren. Jag satt som klistrad under hela klippet (ca 30-35 min eller så) då det stämde skrämmande på mig. WOW!! Imponerad.
Tårar kom när hon talade om ny relation då jag kunde relatera rakt av till 98 % av det hon sa utöver nga frågetecken som jag inte kan placera, känns det mycket lovande 😁
Det var som just det horoskopet var ställt till mig... Häftigt 😃

Rekommenderas från mig om man har lite tid över och önskar veta sitt sommarhoroskop för juni/juli 😊🌸

Kjam

44 Kvinnopower!:

skriven

Halloj! Ja jäklans så stolta vi ska vara över våra försystrars kamp, nu gäller det bara att vi fortsätter trampa mark och stå på oss.

Det blir så tydligt när en reser hur långt fram vi faktiskt har kommit..

Minns när jag skrev min uppsats i Indien under några månader. Fick gömma mig under lager av kläder när jag skulle någonstans, och aldrig utan manligt sällskap. Hejdå ensamma powerwalks i luftiga shorts..

Ps: Esmaralda! Något romantiskt på ingång via min app i sommar?

Kramisar :-)

Svar: Ja, något romantiskt kam faktiskt ske.. ganska snart.. kram :)
Esmaralda

45 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Häromdagen hade jag pyjamasdag. Jag stängde av mobilen, vände bort speglarna och gick omkring i i mina slappaste kläder och umgicks bara med mig själv. På kvällen tog jag mig ut till ett fint strövområde och sprang en runda. Det var fantastiskt vackert. Det var en jätteskön dag.
Rätt som det är blir jag ledsen igen för att E vill ha sommaruppehåll, men nu känns det inte tungt hela tiden och jag mår bättre efter att ha gråtit en stund. Dessutom är mitt schema rätt inbokat med planerade roliga aktiviteter och jag hade faktiskt haft svårt att hinna med våra träffar om de hade fortsatt som vanligt.
Nu är intensivkursen i simning slut. Killen i sportaffären undrade om jag inte ville vara med på frukostswimrun på onsdagar. De kör i Delsjön mellan 6-7 och sedan bjuds det på frukost. Jag räknade snabbt ut att om jag skulle hinna vara på plats vid den tiden på morgonen så skulle jag behöva åka med 4:55 bussen hemifrån 😱. Vid den tiden på morgonen är jag medvetslös 😴.
Ändå är jag lite nyfiken på hur det skulle kännas att köra swimrun under den typen av förutsättning. Jag brukar vara förskräckligt morgonstel och lite illamående när jag vaknar. En gång tog jag och C en löprunda i ottan och det är en av de värsta löpturer jag har gjort. Efter tre km krampade magen ihop ordentligt och jag spydde galla (fanns ju inget annat att kräkas upp i och med att jag inte hade ätit frukost). Ändå sprang vi fem km till. Det var vidrigt och jag lovade mig att aldrig göra om det. Samtidigt kände jag en stor fascination över hur tålig min kropp är och att det var möjligt att tvinga den till en så pass extrem grej. Jag kände det som om jag var lika tuff som de som tränar med Navy Seals. Så himla coolt!
Det är därför jag trots allt är lite sugen på att köra swimrun alldeles för tidigt på morgonen utan att äta frukost först. Fast jag vill nog inte göra det varje onsdag. Någon måtta får det vara 😊.
Kram ThereseC ❤️

Svar: Börja med att pröva EN gång... och se hur det känns... varje onsdag lite väl mycket.. men vem vet... kram :)
Esmaralda

46 Bellagio:

skriven

Jag är så tacksam för de som banat väg, både för mig som kvinna och dessutom lesbisk. Jag har idag svårt att föreställa mig hur det är att inte bli accepterad för den jag är. Samtidigt så var det i Sverige klassat som en sjukdom, att vara lesbisk, när jag föddes. Och i många länder är det brottsligt och man riskerar att dö. Så märkligt...

Svar: Ja, världen är en märkligt plats !! Och att sätta sig till doms över vad som är friskt och sjukt, naturligt och onaturligt... bara det känns ju helt sjukt !! Kram :)
Esmaralda

47 Eve:

skriven

Hej Es! Är det sant att om jag tänker positivt kring mitt förhållande och slutar vara fearful och fortsätter tro på mitt förhållande att vi kommer gifta oss, skaffa barn och hålla ihop livet ut? Vad ser du?

Tack så mycket ha en fantastisk dag.

Kram Eve

48 Cecilia:

skriven

Hej Ez. Tänker mycket på det här med hunden... Blir så stressad över allt runt omkring det här. Nu är det bestämt att vi ska ta med henne när vi flyttar och ha henne där tills min mamma kan gå igen. Nu är frågan när ska vi ta med henne och hur ska vi ta med henne? Skulle tåg gå bra? Eller är bil bättre? Ska vi ta med henne på en gång, eller är det bättre att vänta tills vi själva får landa lite? Ska hon bo med mig och min kille, min bror och hans flickvän eller min lillebror? Är ganska stressad över det här som du ser.. sen det här med lydnad och träning också.. Kramar

Svar: Ni ska göra på det sättet som stressar er minst - för hunden känner av stress och då blir allt extra jobbigt för er alla.. kram :)
Esmaralda

49 Snödroppen:

skriven

Ja det är tur att samhället förändras och även människor. Jag är påväg mot en stor förändring, Gud mej hjälpe... mina tankar flödar och det tror jag det gör hos en till...är det kärleksfulla tankar jag får tillbaka?
Kram🌺

50 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du min resa går bra hem. Har haft en fin helg med mina barn i Stockholm.
Tror du jag får en bra vecka? Något jag ska tänka på.

Svar: Resan går fint och du får en bra vecka.. kram :)
Esmaralda

51 F:

skriven

Hej Esmeralda undrar om du ser något nytt och spännande på väg in i mitt liv .

52 Ester:

skriven

Hej Ez!

Alldeles för mycket runt mig nu som jag inte kan styra över själv och som skapar mycket negativ stress. Kommer det lätta snart?

Kram Ester

Svar: Ja, det lättar men du behöver planera upp lite annorlunda själv för att komma på rätt spår.. kram
Esmaralda

53 linnea:

skriven

är inte mitt lilla barn snart redo att komma till mej?

54 linnea:

skriven

är inte mitt lilla barn snart redo att komma till mej?

55 TILL JENNIE (nmr 3) :

skriven

Hej! Jag läste att du blivit Ghostad. Jag hatar sådant, för det är så fegt och respektlöst. Du är inte ensam! Jag har blivit det några gånger...en del av folk man inte känt så bra, en del man haft längre kontakt med.. och somliga man verkligen inte trodde skulle vara så fega. Typ sin egna partner man haft ett långt förhållande med.

Jag tycker du ska sluta tänka på piloten och liksom inte ägna tanken på "varför" denne gjorde så, och lägga ilskan på motivation för dig själv istället! Jag kan tänka mig att du är förbannad iallafall och typ känner sig förnedrad. Men det handlar inte ens om dig, det är jag 10287369% säker på.

Vem vill ändå ha en fegis?




Ha en fin dag!
kram Ghostwriter


ps: Tack Esmeralda för ditt svar om resan. Jag behövde höra det där om samvete, nu kan jag släppa det! Ha en fin dag!!


56 IaElisa:

skriven

Hej Es!
Vill först och främst tacka för min King; han är fantastisk! Han gör inte mycket väsen av sig, kan värma litet ibland när jag pratar med honom men han gör inga häftiga hokus-pokus trix. Skulle han vara en person så skulle han vara en äldre, väldigt lugn och sofistikerad gentleman. Men aldeles lugnt och coolt, utan blixtar och dunder, har han fixat mig ett nytt jobb och inträde i skolan jag önskade mig! Så tack!! Han är fantastisk!
Nu till mitt lilla orosmoment:
Ser du något om min äldre hund, V? Han är den försiktiga svarta killen på 12 år. Han är plötsligt jättestyv i sina bakben och kissar massor. Är det bara åldersstyvhet eller är det något allvarligt på tok med honom?

Svar: Ja, de där Kingarna är väldigt olika och din är lugnt men aktiv.. du kan lite på honom ! För säkerhets skull bör du nog låta en veterinär titta på hunden.... kram
Esmaralda

57 G:

skriven

Hej. Är rädd att min fd bästa vän/ex kommer att hälsa på mig. Vill sluta oroa mig och bara gå vidare med mitt liv. Kontakt över nätet eller så är inte lika obehagligt, men jag vill nog inte träffa henne alls på något sätt, speciellt inte ansikte mot ansikte. Känner mig hemskt paranoid. Vill inte ha henne i mitt liv.

Behöver jag vara orolig att hon kommer att försöka eller är min rädsla obefogad? Kram

58 F:

skriven

Hej Esmeralda undrar om du ser något nytt och spännande på väg in i mitt liv

59 Måddan:

skriven

Jag tror inte att vi någonsin kommer att bli helt jämställda . Vi är alldeles för olika .

Men jag är bra på att byta däck på bilen och måla huset och såga ved men öven bra på handarbete såsom stickning virkning och lagar mat och bakar bullar .
Jag är ju singel då får man göra allt själv .

På tal om singel . Kommer jag att träffa en man att älska och leva med . Eller blir det singelliv resten av åren ?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: