Vad hände egentligen ?

Vad hände egentligen ? När blev sundhet en fixering som spårade ur och blev kroppsfixering?

I min ålder bryr man sig inte så mycket -  men en hel del av de yngre människor jag möter sliter som jordsvin för att hålla sig slanka, välskötta, vackra, ansade och  lyckade !   

Det är ett evighetsjobb och det tar aldrig slut. 

Det är som om alla plötsligt blir stöpta i samma form… lite scary faktiskt ! 

 

Man ska äta ditten och inte  datten och vi stackars trendkänsliga varelser vi bara följer strömmen som en skock menlösa får.

Kött ska vi inte äta. Inte ofta i alla fall.

Nu ska man käka veganskt och göra köttbullar på frön och nötter annars får man bära hela klimathelvetet på sina skuldror.

 

 

Och flygskam ska vi känna, jajamän som vi får skämmas.

  Och KlimatGreta som ska till USA och Chile och på annat sätt än att flyga förstås…hon har den tiden det tar  att åka båt, tåg och buss men tänk om alla som ska på viktiga möten i en annan världsdel tog sig fram på samma sätt ?

Nu kan man åka på möte i NY och vara hemma igen dagen efter… men om alla rest alternativt, då hade  företag fått slå igen. Massa jobb hade inte blivit gjort, businessdeals hade inte slutits och folk hade haft konstant bortavaro från jobbet eftersom de varit på resande fot hela tiden.

Jag vet, det Greta säger är viktigt…massa  människor tycker precis som hon… hon har ju inte kommit på nåt nytt… och Greta i all ära.. men jag skulle hellre vilja hylla någon som  kryste fram LÖSNINGAR .

Alltså, inte nog med att man ska vara smal och ha klippkort till gym…man ska vara miljömedveten, man ska syra sina egna grönsaker, man är en skitförälder om man inte ser till så barnen har ekokläder .. som Little Bloom.. de säljer  regnställ för 869 spänn… som hittat.. särskilt för en ensamstående förälder  till tre !! Not !

 

 

Det är inte lätt att försöka passa in i dag.. men vi människor är ju sådana att vi så förbaskat gärna VILL känna tillhörighet med våra artfränder… och vi fattar beslut som inte alltid är grundat i vår egen personliga känsla.

💖

Jag skulle vilja säga att  ät ett wienerbröd ibland, köp en varm korv nån gång och unna dej  en weekendresa till Paris. Slå er lite lösa… för ibland tycker jag att det är som att leva  i Westlife.. den där serien på HBO… där samhället bebos av robotar.

Kram & kärlek och våga stick ut… på ditt eget sätt !

1 Agnes:

skriven

Ja, Greta...rena masspsykosen med henne.

Att det ligger en skicklig PR-kampanj bakom Greta, är ngt många väljer att blunda för...om ändå folk kunde vara LIIIITE kritiska, suck...

Och nej, jag känner inte den minsta skam över att flyga. Och nej, jag skulle verkligen inte ta tåget utomlands. Inte inomlands, heller, då de där tågen knappt är kända för att fungera fullt ut.

Blivit förkyld, så nu vet vi att ena barnbarnet iNTE hade ngn pollenallergi...suck...

Får erkänna att jag är en sådan där som håller mig i örat när det kommer till att ha koll på vad jag stoppar i mig. Kör periodisk fasta, äter först efter kl.16 fram till 23...sedan är det vatten som gäller.

Frukost o lunch är överskattat...tränar på fastande mage men grundar med vassleprotein, då detta förbränns under träning. Har äntligen hittat ett sätt som funkar för mig! Är ju en livsstil som jag kommer att hålla mig till livet ut.

Så en man får helt enkelt anpassa sig till mitt sätt att leva...varken alkohol eller annat "skräp" kommer över min tröskel, haha!

Hoppas det är väl med dig, Es, med tanke på att du väntar på svar på din biopsi...tänker pådigodin familj!

Kram!

Svar: Ja, förra gången när jag nämnde Greta här och PR kampanjen runt henne.. fick jag 16 hatmail. På riktigt !!
Och vad man äter och hur.. tycker jag är upp till var och en. Hittar man en metod som funkar.. det är jag den första att gratulera oavsett vilken metoden är.
De tråkiga är om andra ska diktera för dig vad du ska äta !!

Tack för dina tankar.. jag har gjort biopsin och det var cancer... och jag har opererat bort knölen i bröstet.. den var liten.. tack o lov... och på onsdag får jag besked om vilken typ av cancer det är.. om det spridit till lymfan och vilken behandling det blir.. så det är lite nervöst och oroligt. kram :)
Esmaralda

2 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Jag drömmer intensivt om honom nästan varje natt. Varför gör jag det? Kram

3 Tingeling :

skriven

Jag håller med. Och jag tror inte på förbud för vuxna människor... till exempel att vi bara ska köra elbil och inget annat ska vara tillåtet. jag vill resa och tänker inte ha dåligt samvete över att jag vill flyga. Väldigt mycket om flyg, att det är farligt för miljön men läste att kryssningsfartygen är det som släpper ut mer än flyg, men det får ingen uppmärksamhet.

Jag tror dem vardagliga sakerna gör skillnad, som att inte kasta skräp i naturen. Och sortera i återvinningen. Köpa svenskt kött. Osv...
Att inte tänka att hela världen ligger på ens axlar och jorden förstörs i morgon för att du kastat plast i vanliga soporna en gång...

Trevlig söndag!

Kram!

Svar: Ja jag tror också att det lilla vi kan göra i vardagen är viktigt !! Det finns ju för sören människor som har sån miljöångest att de knappt orkar ur sängen om mornarna ... kram :)
Esmaralda

4 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Till en början blev jag arg på det du skrev om Greta Thunberg. Men det hade du kanske räknat med... :) men det är som med bilarna. Alla vet att det inte är bra, men man kan inte vända ut och in på sitt liv i ett svep och tonåringar är ju gärna lite extrema. Alla ska rädda världen. Eller vara emo... Greta kan nog göra nytta i att inspirera många att göra lite mer. Som att plocka upp sitt eget skräp till exempel. DET vore en klimatsensation!!!
Idag ska jag börja röra på mig igen. Tog en paus, men nu är det dags igen. Inte för att mannen tycker att jag är slapp i hullet (han gör inte värst mycket åt sitt eget hull...) utan för att det är skönt.
Nu ska jag dricka morgonkaffe ute. No more tagelskjorta!!!

Svar: Ja, somligt är ju självklarheter.. som att plocka upp efter sig... och jag hade applåderat Greta om hon istället för passiv skolstrejk hade rensat stränder eller nåt annat och fått folk med sig i detta.... jag har inget emot Greta men backar när saker och ting blir hysteriska.... och röra på sig.. det är viktigt... kram :)
Esmaralda

5 Helena Ir:

skriven

Mycket är det är att hålla reda på,om man ska in i allt detta..
Tror knappt någon fixar allt,men om man kan göra något..
Jag har krav på mig själv..men det är för min hälsas skull,så ser jag det! Precis som dig så kan jag tycka att "kanske" en del sliter väldigt mycket för att hålla sig perfekta..Men så kanske det är lycka för vederbörande,vad vet jag..Känns rätt bra att kommit upp i åren :)

Att ha kommit upp i åren..tänker ibland på att jag har haft en hel del skoj..resor..händelser och sköna människor jag träffat..
Flera kapitel i boken om mig,,är rätt bra! Tror det är bra att minnas sånt..livet är ju en blandning. Även när man ser det som mörkast..så är nästa kapitel skriven mycket ljusare..Vissa kapitel kan kännas långa och trista..men det är bara att fortsätta läsa/envist kämpa..så händer det..nästa kapitel när du vänder blad..surprise! Så är boken om mig, och de flesta vill jag tro..Jag siktar på The Happy End!!

Det var dagens svammel..ska röra på mig och ge mig iväg..

Ha en bra dag!

Kram :)

6 Mikael:

skriven

Var hittar du dessa hälsomedvetna kvinnor undrar jag :)

Många unga tjejer och kvinnor i Sverige idag är offer för för mycket socker och annat i kosten och för mycket stillasittande, jag lider med dem då hälsoeffekterna är mindre roliga och det är inte roligt någonstans,
den amerikanska trenden är här, för 7 år sen eller så när unga amerikaner var här så blev de helt fascinerade över att inga tjejer här var överviktiga, det ser inte riktigt ut så längre, det är scary.

"De senaste åren har antalet kvinnor som är överviktiga eller feta tidigt i graviditeten ökat kraftigt. År 2017 hade 41,5 procent av de kvinnor som skrevs in på mödrahälsovården ett kroppsmasseindex (BMI) på 25 eller därutöver. Det vill säga de var överviktiga eller feta. Motsvarande siffra år 2010 var 37,5.

De regionala skillnaderna är dock stora, visar statistik från Socialstyrelsen. I Dalarnas och Södermanlands län var hälften av kvinnorna överviktiga eller feta när de skrevs in i mödrahälsovården, medan motsvarande andel i Stockholm var en dryg tredjedel.

– Normalt brukar det vara små förändringar i statistiken från ett år till ett annat, men bland gravida har det ökat stadigt varje år. Det är riktigt alarmerande, eftersom risken för komplikationer, för både mamman och barnet, ökar, säger Anna Sandström, föredragande läkare och specialist i obstetrik och gynekologi vid Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm."

När det gäller vegantrenden så ligger mycket i ökad insikt i köttindustrin och medkänsla för djuren och naturen, en tidigare VD för en av Tysklands största köttföretag idiotförklarade människan som inte förstår om att 20 år så finns det näringsmässigt inget kvar att hämta från jorden då dagens jordbruksmetoder och köttkonsumtion, konsumtion på 85 kg kilo kött per person och år har inte existerat tidigare, någon vis har sagt att så länge människan äter djuren så kan man bygga hur många sjukhus somhelst de kommer ändå inte räcka till men det börjar gå upp ett ljus för människor, även vetenskapen börjar komma ikapp vad man visste för flera tusen år sedan, fler och fler elitidrottare blir veganer då de får bättre resultat.

Gretas engagemang är imponerande, flyget är väl en sak men när folk från Indien landar på Arlanda så undrar de vad det är för fel på himlen och undrar om vi har Photoshoppat den då den inte ser ut som deras, de har inte sett så ren luft så det är konstigt för dem.

Inget jag rekommenderar men ta en tur till Mexico City eller andra städer och du kommer snabbt ta flyget hem igen för att vilja andas...

en ny rapport som konstaterar att 93 procent av världens barn under 15 år andas luft med föroreningsnivåer som är över WHO:s riktlinjer.


Smala människor, ren luft och vatten verkar du ha omkring dig, snart kommer folk börja ringa och fråga vart man finna himmelriket du talar om :)


Kram
Mikael

Svar: Saken är nog så enkel att jag inte gillar när någon försöker inskränka min frihet.. oavsett det gäller transportmedel eller kläder... och den där skamkänslan som de tycker man ska känna om man "agerar" fel... det går hysteri i det hela.. och då tappar jag intresset... så är det med den saken.. kram :)
Esmaralda

7 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jag är såå trött på att inte kunna äta vad jag vill utan att behöva bli påhoppad som klimatbov Tv4 har ju tyvärr hakat på detta med vegetariskt inget fel i det ..vegetariskt är gott ,men de kan inte nämna maten utan att ta upp klimatet och att kött skulle vara boven och roten till allt ont ! I sverige får korna gå och beta och det binder en massa koloxid i marken De få naturliga fisar korna avger är som en fis i rymden om man jämför med hur grönsakers påverkan när man tar med alla parametrar som vattenåtgång transporter osv...

Men att flyga till New York för ett möte...kan man nog låta bli i dagens dataålder ...bara koppla upp på skärmen och delta...

Trött är jag oxå så till den milda grad på sonens flickvän...som nu visar med grimaser hur mycket hon "tycker om mig" tror jag inte ser Gjorde mig inget om inte sonen mådde så dåligt av det....

Ha en ljuvlig söndag !

Kram Anki med flock

Svar: Ja många möten fixas via internet.. men ibland måste folk träffas irl också... och jag tror vi människor hade blivit väldigt inskränkta om vi inte hade kunnat resa till andra världsdelar.. jag blir lite nojig när man gör sig til talesman för sådant som inskränker min frihet... !! Herregud så otrevlig och så omoget av sonens flickvän.. du får kan sänka dig till hennes nivå en och annan gång och göra riktigt räliga grimaser tillbaka !! Kram
Esmaralda

8 DD:

skriven

Nya killen jag pratar med verkar vara en väldigt bra kille 😊 humor har han och det är viktigt.. är han något för mig? Eller dyker det upp någon mer nu under sommaren.

Kram 🌸

9 Liv:

skriven

Godmorgon!

Allt känns så tråkigt det händer ingenting. Livet står liksom stilla. Blir det någon förändring till det lite mera positiva snart??

Kram


Svar: Japp, en positiv förändring kommer.. kram
Esmaralda

10 Skorpan:

skriven

Ja man borde... O så borde man inte... O jag orkar inte riktigt mycket följa dessa "borden", gillar inte tofu, sen finns det en massa nya "köttvarianter" o dem har jag inte heller fattat tycke för. Barnen gillsr tyo likadant, hur ska det här gå, vi förstör oss sakta men säkert... Tur att jag har dina spådomar att förlita mig på Es, jag ska v hänga med ett tag till, så helt ska jag inte lyckas förstöra vårt klot ;).

Precis som du skriver är vissa, många?, av dessa val mycket dyrare än de vanliga, o det ställer nog många utanför valmöjligheterna. Många vill säkert mera än de förmår... Regeringen hjälper som tur oss på traven här, bensinpriset ska höjas rejält, så vi inte åker så mycket bil, som sedan leder till höjda priser på det ena o det andra. En svår balansgång, tur, eller kanske otur, att jsg inte sitter där o får bestämma ;).

Här hemma får (måste) jag bestämma o det blir mindre klimat- o bantarvänlig frukost, fy mig ;). Undrar vad mannen gillar i frukost- o matväg, förutom mig förstås ;D. Idag får vi se vad som blir gjort, hoppas mycket.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Han verkar faktiskt vara ägg & bacon sorten :) kram :)
Esmaralda

11 Susan:

skriven

Javisst har det gått för långt med vår kroppsfixering, men å andra sidan har det ju funnits i århundranden, tänker med fasa på korsetter😱😱😱 Jag har själv varit där, bantat o hållit på men det är slut på det! Motionerar för att må bättre och att det finns ngt trivelskilo runt magen går utmärkt att leva med. Så länge kläderna passar e jag nöjd🤗
Kroppen min med värk mår dock bäst när jag rör på mig så mina promenader ger mig bättre kondition o mina leder mer smörjmedel så dom kan jag inte va utan ...o då kan man ju dessutom unna sig lite gott oxå😉
Jag är som jag är och det får duga🥰

Kram

Svar: Det ÄR sunt att röra sig och det tror jag vi människor är skapta för så det är viktigt ! Och du duger 100% precis som du är.. kram :)
Esmaralda

12 Alexandra:

skriven


Es,

Dina tankar om livet är alltid lika insiktsfulla, upplyftande å SÅÅÅÅ jävla rå-rätt!!!

Mer sunt förnuft & "klyftighet" åt mänskligheten.

Det finns förmånga "får" i världen som bara "apar"-efter... tyvärr!!!

Går med huvudet under armen liksom...

Näää... det får vara nog nu!!!

Jag säger det igen: Es for president!!!

I looove you!!!

Svar: Oj, nu rodnar jag nästan.. kram :)
Esmaralda

13 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! Jättebra skrivet, håller helt med dig i det du skriver. Tycker det har gått för långt och kan inte förstå dethär med detta eviga skammande av folk. Det är inte klokt helt enkelt.

Finaste Es, tänker och begrundar denna diagnos som jag fick. Och förstår att jag måste acceptera den, men en del av mig undrar ändå om diagnosen verkligen kan stämma, är det faktiskt denna sjukdom jag lider av. Tycker inte att alla symptom stämmer in på mig, har gått med i en grupp för drabbade på facebook, läser deras stories och tycker inte att jag har samma symtom och upplevelser som de. Men kanske jag har någon mildare version av sjukdomen. Eller så har den inte brutit ut ännu så illa.

En sak har jag bestämt mig och det är att jag vägrar att bli min diagnos. Du vet, en del människor som drabbas av sjukdom och får diagnoser börjar identifiera sig med sjukdomen, men det tänker jag inte göra.

Du skrev att det är viktigt att behålla positivt fokus, först då kan positiva ting börja ske. Men det GÖR jag och har gjort också hela denna tid.

Kan du se om något riktigt roligt och positivt närmar sig i mitt liv? Behöver verkligen något för att orka kämpa vidare.
Kram
Jennifer

Svar: Exakt, bra tänk.. bli inte din diagnos.. och jag har en bra känsla av att du kommer må så mycket bättre.... positiva ting kommer.. kram
Esmaralda

14 Dunegull:

skriven

Han verkar kommit in i en jobbig period mer allt. Jobb, barn osv. Får nog inte ihop tid och sömn som jag kan tolka det. Ser du oss träffas mer fram över ändå när det lugnat sig?
Kram

15 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda,

Det har varit stökigt på mitt jobb en längre tid, på ett osunt vis. Jag har känt en längre tid att man vänder situationen mot mig istället för att se över det som inte funkar. Och jag har utmaningar att arbeta med två personer på ett sätt jag aldrig upplevt förut. Däremot har jag fått till mig att det finns andra som på sitt håll haft problem med dessa båda tidigare... men just nu försöker en av dom styrs allt "fel" mot mig. Min chef känns rätt konflikträdd här.... känner att jag håller på och bli lite småknäpp här. Har jag fattat läget rätt eller läser jag in fel? Har börjat se mig om efter nya jobb. Då kanske chefen kan pusta ut...om jag drar tänker jag...
Kram

16 EPM :

skriven

Precis!
Måste ju finns nivåer!
Ett exempel på hur livet egentligen ser ut; somnade i soffan igår, barnen lade sig själva, vaknade av att dottern kollade till mig- sist jag somnade så var jag sjuk så hon blev orolig. Vaknade inatt med dåligt samvete, men varför. För att jag skulle vara en dålig mamma enligt vem??
Normen? Finns fullt av folk som är bra enligt norm men inte för sina barn...
Ekologiska kläder fick jag lägga ner redan då barnen blev två stycken. Ekologiskt = begagnat.
Önskar jag tränat, hittat nåt som jag gillat. Än har jag inte det...

Kommer nog spendera mycket tid med brandmannen i veckan, vad ser du kring honom och oss?

Kram

17 Mikael:

skriven

Inte flygets fel men människan gör att det för er som bor lite låglänt kan det bli lite blött om fötterna framöver enligt vetenskapen, John har slutat ge förutsägelser då han tycker det är jobbigt då hans förutsägelser hittills har slagit in, lite segdraget föredrag som vetenskapligt kan vara då man måste gå igenom detaljer för att visa varför det kommer bli som beräkningarna visar

You can’t argue with the ocean

https://youtu.be/MvqY2NcBWI8

Här beskrivs lite av hur man funderar på att försöka rädda New York

https://youtu.be/6tesHVSZJOg

Kram
Mikael

18 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Längtar efter lite mys och romantik! Ser du om något sådant närmar sig? 😊💕

Kram

Svar: Ja, det känns faktiskt som om något bra inom området ska ske.. kram
Esmaralda

19 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, kan du se vad som är fel med min mage ?
Börjar kännas lite oroligt. Legat i sängen nästan hela veckan orkar inte mycket. Ska få svar på prover på måndag hoppas jag om de visar något...
Kommer min bra läkare S hjälpa mig att få.en röntgen av magen ?
Kram

Svar: Ja det blir röntgen om du fortsätter känna av magen... ge dig inte .. man måste ta reda på orsaken.. kram
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

God morgon!

Ja dagens trend är rätt obehaglig.. Jag minns tydligt när jag som 13 åring stod i spegeln och storgrät framför mamma och pappa. Jag jag inte bara kunna såga av mima höfter? Så jag får en rak figur. Jag har alltid haft stora problem med mina lår och höfter. Sen min lilla midja.. Nä min kropp jag jag aldrig riktigt varit bekväm i. Förens nu... Jag börja träna som jag gjort förut och äter hue jag vill men ändå efter viktväktarna.

Jag blir rädd efter de signalerna som förr skickades ut till oss. Alla pinnsmala modeller...

Åh tänk om jag hade kunnat ta en resa i år... det hade varit så härligt...

Tänk när jag får åka på min första resa med min blivande kille. Men måste få bort den svidande känslan i bröstet och gråten från halsen.. känns som en tung sorg...

Idag ska jag rätta massa böcker till barnen.... 3 riktiga dagar kvar....

Kram

Svar: Du ror iland det hela med jobbet... och din kropp är hur fin som helst.... kärleken kommer.. ja, det finns mycket positivt runt dig.. kram
Esmaralda

21 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Jo jag håller med. Det liksom går inte ihop sig riktigt.

Ser det ut som om det kommer att bli en flytt dit?
Kram

22 CA :

skriven

Hej
Tycker som du, alla borde leva livet lite mer.
Väntar nu på flyget, ska titta på ett hus i slutet på veckan, på min destination.
Kram

Svar: Lycka till :) kram
Esmaralda

23 Skytten1:

skriven

Exakt så tänker jag också som du,herregud allting har blivit så överdrivet. En fråga: ser du om jag kommer känna mig ensam på min semester?

Svar: Du kommer ha lite val under semestern.. satsa rätt... och du kommer inte känns dig då ensam.. kram
Esmaralda

24 Sol:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om jag kan komma bli så att jag får fler biologiska barn tillsammans med en partner som jag lever tillsammans med?
Kram

25 Solen:

skriven

Problemet är väl just orden ”ibland” och ”någon gång”...😁
Min kropp kan skrika efter choklad varje dag! Den förstår inte helt vad ibland är, men men man får försöka hålla sig i skinnet.
Lagom är vä ett bra ord. Någon pratade om 80/20 regeln. Att unna sig vad man vill 20% och att skärpa till sig och äta och dricka det som är hälsosamt till 80%.
Så jag tänker 20/80 över veckan. Wienerbröd vissa dagar och andra inte så blir det nog ganska bra. Att leva för asketiskt passar absolut inte mig som älskar god mat och godsaker, men jag försöker tänka på mängden.
Är så glad för det har löst sig med boende för sonen så som du trodde! Inte stort och inte så billigt, men jag hoppas jag ska klara det. Det kommer bli en så annorlunda höst och så stor förändring för honom och för mig. Ska bli så spännande och se hur hösten blir!!!
Glad söndag ☀️☀️☀️

Svar: Ja lagom är bäst... helt klart !! Skönt att det löst sig för sonen... kram :)
Esmaralda

26 Carin:

skriven

Godmorgon! 🌤
Härligt inlägg, ämnet är så jäkla aktuellt, min följdfråga/konstaterande är: är det inte konstigt varför människan idag är så stressade till max med ingång till utbrändhet för att det inte får vara EN. JÄVLA. LUGN.STUND. NÅGON. GÅNG?

Kan man inte få göra en miljöinvestering på sig själv istället? Ligga på sofflocket en hel förmiddag, höra hur gräset utanför växer så det knakar.. så miljömedveten är jag att gräsklipparen inte tagits fram... ehum...

Angående svaret att han inte var rädd: jag har inte heller uppfattat honom som rädd, använde en beskrivande situation att om man stoppar huvudet i sanden så ”finns man inte” plötsligt. Den tid som man umgås och man har kontakt ”finns inte” helt plötsligt.
Fasen, är det så man ska göra? 😏😂 (generell undran 😄)
Alldeles snart dags för kaffe, slå mig ner på altanen och se gräset växa.. miljömedvetenhet 😉🥰🍀

Kram

Svar: Din miljöinvestering tilltalar mig absolut !:) Han funkar lite på det sättet som du beskriver.. helt klart.. kram
Esmaralda

27 J:

skriven

Hej!
Känslorna går upp och ner sen i torsdags. Hade på känn att han var inte helt ärlig mot mig och att vi är olika som personer. Men det gör ont ändå och jag hoppades under tiden att det skulle bli bra.Han hade skrivit lite efter lunch i torsdags att han saknar mig.Men sen samma dag lite senare hade han plötsligt blockerat mig så jag kan inte nå honom på nått sätt. Sättet han gjorde det på gör mig ledsen. Varför ville han inte mer med mig?
Kram

28 Ester:

skriven

Hej Ez!

Håller med dig helt och hållet!

Blir det bättre snart, att det kan kännas lite mer uppåt än nu?

Kram Ester

Svar: Absolut.. det blir mycket bättre.. kram
Esmaralda

29 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Jo det är så många aspekter man ska ha koll på.
Ser det ut som om han vill någonting med mig?
Kram

Svar: Han har tänkt tanken.. kram
Esmaralda

30 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag håller med till stora delar, utom när det kommer till Greta. Hon skulle ju totalförstöra sitt budskap om hon tog flyget till Chile och även om det hon säger inte är några nyheter som hon själv kommit på så behövs det någon som sätter ner foten och pratar om det här så att alla lyssnar.
Vad gäller alla viktiga möten som det måste flygas till så tror jag nog att minst hälften av dem skulle kunna undvikas om man hade mötena via nätet. Tekniken finns ju och att inte behöva lämna sin arbetsplats måste ju vara ännu mer tidsbesparande än att åka jorden runt med flyg flera gånger per vecka.
Förövrigt tycker jag att man kunde göra det där med tågresandet lite mer attraktivt. Jag tog nattåget till Amsterdam och det var vidrigt på grund av de jävla hårda sätena som fick en träbänk att framstå som ett trevligare alternativ. Man behöver ju inte avsiktligt plåga sina resenärer med säten som inte går att sitta på mer än en kvart utan att få ont i röven. Dessutom måste det ju vara tekniskt möjligt att skapa tåg som tar sig fram även i pudersnö, lövhögar och solkurvor. Och för i helvete, OM DET BLIR ETT JÄVLA TÅGSTOPP SOMMARENS VARMASTE DAG, BJUD RESENÄRERNA PÅ VATTEN!!!
Jo jag var med om det. Ingen fick gå av. Ventilationen funkade inte när tåget stod stilla. All köpbar dryck tog slut och det var bastuvärme i tågvagnen. Jag var sekunder från en fet jävla panikattack. Jag har fortfarande ångest över att åka tåg varma sommardagar.
Tåg skulle ju kunna vara en trevlig happening i samband med en resa. En mysig upplevelse i sig. Men då gäller det ju att tågbolagen inte traumatiserar sina resenärer.

Kram ThereseC ❤️

Svar: Jag förstår det du säger men håller inte riktigt med....det handlar nog om att jag inte vill att min frihet ska inskränkas... jag vill flyga när jag vill...och ibland blir det fokus på fel ting.. de sa nyss på nyheterna att klädindustrin är betydligt värre för miljön än flyget... och tåg är dyrt, vilket känns konstigt.. när sonen pluggade i Stockholm flög han alltid när han skulle hit hem eftersom tåget kostade massor... och att ta tåget till jobbet funkar inte.. en kompis som inte har körkort försökte och det ordnade sig tack vare flextiderna.. han kom sällan i tid som han tänkt sig.. det blev tågstopp av massa olika anledningar.... kram :)
Esmaralda

31 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Finns det en chans att han går med på att träffas på tumanhand? Om jag föreslår fikaträff? Kram

Svar: Fråga dig själv varför du vill detta... för jag tror att du ser facit precis som jag gör.. plåga inte dig själv.. ibland måste man gå vidare även om det gör ont.. kram
Esmaralda

32 Linda:

skriven

Jaja, det viktigaste är väl att man mår bra och trivs med sig själv! Vilket tråkigt liv man har framför sig om man älskar köttbullar, och tvingas leva med nötbullar istället. Eller om man älskar att resa, men hindras av än det ena eller än det andra... att hitta en balans i livet är väl det bästa ändå :)

Känner att det kanske skulle vara dags med en liten flng/romans nu :) börjar sakna närhet litegrann. Har ju mitt älskade barn, så är inte ensam, men saknar ”vuxen närhet” då och då :) Men det är väl bara att vänta antar jag!

Ha en riktigt bra söndag alla <3

33 Yvonne:

skriven

Hej!
Så sant. Hur kunde det bli så här. Måste tillägga att även ögonfransarna och naglarna ska fixas och fejkas. Läpparna botoxas. Tråkigt att man inte kan vara nöjd med sig själv med bara lite vanlig smink om man vill.
Yngre människor som egentligen är vackra i all sin ungdomlighet lägger botox i läpparna vilket kan göra att det ser ut som ankläppar och jättelånga ögonfransar så att man ser ut som seriefigurer och alla dessa som tatuerar nästan hela kroppen.
Kram och ha en fin söndag.

Svar: Exakt.. unga människor som är så vackra i sin naturlighet... kram
Esmaralda

34 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Berör det honom alls att jag älskar honom? Kram

35 Skorpan:

skriven

Tack!
Ser ut som om vi passar bra ihop, inte alls miljömedvetna ;).
Kram Skorpan

36 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du att det finns hopp för mig?
Att det blir så som jag hoppas och ber för i den här situationen?
Tror du att det blir så som jag vill?
Kram

37 Mia:

skriven

I tusentals år har människan undergett sig auktoriter. Nu håller hon på att vakna upp och vill att DESSA ska förändra världen. Så småningom kommer hon att vakna upp och bli det som skapar dem. Det vi kan göra för att skapa en bättre värld, är att varje gång vi känner ilska, möta den. Inte projicera den utåt oavsett. Evil will not triumph over evil, only love. Det är klurigt, för då man är passionerad över någonting GOTT kan man lätt falla in i "ni måste"-genren, och vi är tillbaka i diktatursamhället :) kram

38 AnnaK:

skriven

Jag orkar inte ta in allt som pågår runtikring mig. Är inte värsta miljöboven iaf.

Sen stör det mig själv att jag blivit väldigt viktmedveten. Har gått upp några kilo då jag slutat snusa trots att jag tränar på gym och det har blivit lite av en besatthet. Ångrar saker jag ätit mm och det är inte bra! Nåt kilo är väl ny muskelvikt men inte allt. Men känner att jag måste få bort det!

Kram 🤗

39 Michaela:

skriven

Vi pratade om det där på jobbet och några tjejer har skaffat sillisar , fillers i läpparna mm. Allt för att attrahera det manliga könet och det funkar. Jag kände mig mest eländig och tänkte att hur ska någon bli attraherad av mig. Vet inte vad jag gör för fel! Blir trist med ännu en sommar utan romantik och mys :/

I natt har du varit med i mina drömmar. Två gånger :) Först befann du dig vid ett naturområde i nord Norge och sen jobbade du typ som någon kassapersonal och meddelade mig att jag hade cancer och snart skulle dö. Ingen sanndröm hoppas jag!

Ha en skön söndag!
Kram och pussar till MG!

Svar: Nämen hu vilken dröm.. och det var bara en dröm... absolut ingen sanndröm så oroa dig inte.. kram
Esmaralda

40 J:

skriven

Hej igen!
Kommer han att höra av sig igen??
Kram

41 Miltons Mamma:

skriven

Vad komiskt 😂 De senaste dagarna har vågen visat viktnedgång och jag är överlycklig.Tänkte skriva igår och haft Madame i tankarna och lett brett de senaste dagarna.
Jag är INTE överviktig men trivs inte med magen, höfterna och armarna. Handlar INTE om skönhetsfixering utan om att trivas med sig själv.
Vilken en av önskningar var när healingen där Madame var involverad. Jag fick in mycket på de tre meningarna 😁 Skönhet och hälsa var 2 saker och då menar jag inte vacker som en dag och kärnfrisk utan att känna sig tillfreds, gå ned lite i vikt så man känner sig fin och må psykiskt och kroppsligt bra.
Jag äter det mesta, hellre än vad jag borde 😁

Lustigt att det är lilla Sverige som alltid ska ta sådant enormt ansvar när det gäller världen. Det är knappast "vi" som står för majoriteten av flyg, bil, etc men det är vi som skäms. Why?! Såg en karta över alla flyg som lyfter från olika länder och Sverige var ett av de länder som hade minst antal flyg som lyfter och landar.
Jag har ej bil eller körkort, åker alltid tåg eller kommunalt. Försöker göra mitt bästa att sortera sopor.
Härom dagen såg jag på nyheterna att U-länder skickar tillbaka ruttnande sopor till landet de kommer ifrån. Det anser jag är rätt, länderna som förbrukar sakerna bör även ta hand om soporna. Sedan bör man ju hjälpas åt. Tex U-länderna kanske tjänar på det ekonomiskt.


Ja du Es. Har min överraskande viktnedgång med healingen att göra? 😃 Brukar ligga på 61-62 kg men poff så är jag nere på 59-60.5 Härom dagen 58.8 😮😃
Känner mig oerhört positiv 😃

Kjam

Svar: Ja, faktum är att jag tror att healingen hade ett litet finger med i spelet.. kram )
Esmaralda

42 Flytt:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer det att bli en flytt dit för oss?
Kram

Svar: Ja en flytt blir det... ser bara inte riktigt när.. kram
Esmaralda

43 Mikael:

skriven

Nu är jag inte så insatt ifall det är något som ska inskränkas men såklart är oftast inskränkning något som känns jobbigt, men vad gäller ex. Flyg bilar osv. så finns det lösningar de har bara inte kommit ut än.

Djur och kött är dock lite mer komplicerat då de facto den ena slår ihjäl den andra med motiveringen att ena vill äta upp den andra men det löser sig det med :)

Världen är bra komplicerad men det löser sig det med frågan är väl bara hur stökigt det blir innan dess.

Kram
Mikael

Svar: Jag gillar inte tanken på att äta djur... så jag tänker bort att det faktiskt är döda djur jag stoppar i mig och det gör jag rätt framgångsrikt ! Skulle jag bli något så hade det nog varit vegetarian och med tanke på äckelfaktorn att äta lik ! Kram :)
Esmaralda

44 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Jo har frågat mig själv många gånger men svaret är att jag älskar honom och vill ha honom i mitt liv och då allt är bra är han den som ger glädje i mitt liv. Jag kan inte släppa honom, allra minst så länge vi jobbar kvar på samma arbetsplats och jag ser honom varenda dag. Kram

45 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Skattepengarna ska in på alla möjliga sätt och då ska vi känna skam när vi kör bil,flyg mm.Jag följer en ekonomi blogg som heter martin armstrong economic och där har hans dataprogram fått fram att klimatet kommer bli kallare och en ekonomisk kris är på väg som kommer få stora konsekvenser för Europa.Det jag tycker är ett miljöproblem är all plast som finns i haven och nedskräpning som försegår.

Svar: Ja fy tusan för plasten och nedskräpningen... jag håller med.. kram
Esmaralda

46 Eve:

skriven

Fattar inte det här med stormen som skulle bestämma mitt förhållande, och att det finns chans att det blir vi samtidigt som jag har en annan soulmate. Vill ha min partner livet ut så jag struntar fullständigt i den andra. Nå jag vet att du sa 20-25% chans men jag ska allt kämpa för detta. Vi har det bra och vi är ett bra team. Blir bara så förvirrad med allt du sagt. Jag manifesterar, mediterar och gör små saker för att ständigt göra mitt förhållande bättre. Vi båda kämpar och ser varandra i framtiden. Är det fortfarande samma procent att vi håller ihop?

Vet att jag är jobbig men jag är allt envis..


Kram KLara
Svar: Tänk inte alls på det jag sagt.. den egna vilja är stark och det kan mycket väl bli så att ni håller ihop hela livet ut... så oroa dig inte genom negativt tänk.. kram :)
Esmaralda

Hej Es, detta skrev du till mig förut angående mitt förhållande med R. Hur ser du kring vårt förhållande? Vi har framtids planer och pratade även med min Guiden Angel som berättade för mig att han är min soulmate och att vi har god chans att hålla ihop livet ut men att jag måste ge lite extra, även att han älskar och bryr sig om mig väldigt mycket och att jag skulle tänka positivt kring förhållandet men Vad ser du kring förhållandet?

Kram Eve

Svar: Du ska till 100% fortsätta tro på ditt förhållande och jobba för det och du ska inte vara det minsta oroligt - du styr detta själv. Kram
Esmaralda

47 Milla:

skriven

Såg att det är flera som kallar sig Milla här så jag får väl döpa om mig. Varit så intensivt på hemmaplan sp ej hunnit m din blogg vilket var tråkigt på grund av Talismanerna. Håller på m en metod för att göra mig frisk o piggare o varit det förut men nu bara trött. Beror det på metoden typ utrensning el är det ngt annat. Deppig för insett hur många år jag ägnat åt exmaken o investerat i honom på alla plan medan han aldrig värderat mig. Jag har mkt kapacitet men allt har gått åt till honom o aldrig mig själv.

48 Alie:

skriven

Hej fina Es,
Ja, jag kan faktiskt bara hålla med dig.. det mesta har gått till överdrift, vad hände ned lagom är bäst?!
Det är nästan, men bara nästan jag kan säga ”det var bättre förr” 😆.

Es; jag har fortf inte fått något boende för mitt uppdrag, ( som dom ska lösa) ser du något kring detta?
Mest vill jag veta om jag kommer att trivas och att jag fixar själva jobbet?
Kram och styrka till dig i allt du går igenom nu! 💕✨

49 Anonym:

skriven

Hej Esmeralda, har jag någon chans att få från fonden F den är lite krånglig att söka ?
Tror du jag kommer få från någon mer fond ?
Kram

50 <3:

skriven

Är det någon som har tänt hål i min systers halsduk med onda tankar eller det har bara råkat bli hål?

Svar: Jag tror att det råkat bli så bara.. kram
Esmaralda

51 Dalkulla :

skriven

Ja det är ett jävla skitsamhälle enligt mig. Vi ska, och vi ska, och vi ska rätta in oss i det där jävla ledet. Det blir så uppenbart allting att åtminstone jag och fler med mig bara kräkas rakt ut till slut.

Jag gör som jag alltid gjort, det som jag tycker bäst för egen del. Att jag inte äter kött längre beror dels på sjukdomar dels dokumentärer jag nyligen sett om hur våra djur behandlas på slakterier. Det fick mig att helt låta bli kött för länge sedan, men mer nu... detsamma med kyckling, och andra djur. Men det är jag som tycker så. Jag är en känslomänniska och jag far så illa av just det jag sett.

Vi ska träna och vi ska vara slanka och frisyren ändras från år till år, klädmodet ska följas till punkt och pricka. Jag med mitt långa hår ska helst ser ut som de flesta i min ålder, hua för långt hår inte bra det i den åldern. Nu är jag fåfäng och det tänker jag vara så länge jag drar luft.

Nu ser de yngre exakt likadana ut. Föddes dom som kopior av varandra, det ser inte bättre ut bokstavligt talat.


Om man skulle gå efter allt som kablas ut dagligen och stundligen, vad vi ska och i ska... skulle det blir ett heltidsarbete av värsta sort. Nej, lev som du själv vill, det lär bli det bästa av allt bäst.
Hur kunde människor förr klara sig och sitt liv, utan en massa krav i det dagliga livet. Herre Gud var är vi på väg?

Kram!



Svar: Exakt så ! Kram :)
Esmaralda

52 Mirre:

skriven

Hur stora chanser har jag att klara provet om jag skriver det nu på tisdag?
Funderar på om jag ska skjuta på det en vecka men det har jag egentligen inte riktigt råd med. Om du kan se något hade de varit till stor hjälp kram❤

Svar: Ser ut som om du med 75-80 % chans klarar det.. kram
Esmaralda

53 ängeln:

skriven

Hej Esmaralda, jag håller med dig när det gäller Greta. Något som är skrämmande idag tycker jag är att det är lite inne att jobba mycket och ha ett så fullspäckat schema så att man inte hinner med att umgås med sina barn. Man räknas som lite udda när man prioriterar tid med barnen har jag märkt. Igår hörde jag en mamma som vägrade hämta sin dotter på förskolan för att dottern var så besvärlig och tjurig att få hem utan det fick minsann pappa göra. Får inte ett barn som varit på förskolan i 10 timmar visa sina känslor? Vad tror du, ska jag bjuda några fler vänner till kalaset, eller kommer de som jag redan bjudit? Kram

Svar: Bjud de som du verkligen vill ha på kalaset.. de flesta kommer.. kram :)
Esmaralda

54 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Om han tänkt tanken på oss.
Har han kommit fram till något? Om han vill med mig eller inte?
Kram

55 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, skulle det gå att charma bankmannen J D ? Är han singel än ? Tomas trodde det men var inte säker. Han bara skrattade åt det som hänt och tyckte banken varit usel mot mig.
J d har föreslagit en träff för att reda ut allt. Men tror inte att han tar det riktigt på allvar.
Sist på banken så kom han in och "råkade" ha glömt sin jacka.
Kram

56 Alina:

skriven

Jag tycker det är pinsamt att vuxna klagar på det Greta gör. Det hon gör är ingen passiv klimatstrejk. Tänk bara vilka massor hon fått med sig. Hon har skapat opinion och öppnat ögonen på folk. Hon har varit med i Time mgazine, pratat med påven och startat strejker över hela världen. Hur kan det vara passivt? Jag har också en känsla av att OM hon gjorde något mera "aktivt" enligt dina mått skulle hon få mycket skit för det också.

Och hon kommer ju med lösningar. Hon tänker ju strejka tills vi når upp till Parisavtalets klimatmål. Det är det som är lösningen. Det hon säger att man kan göra som enskild individ (för det är såklart inte bara politikernas ansvar) är bland annat att sluta flyga och äta veganskt. Bara genom de två sakerna minskar man sitt klimatavtryck radikalt, så det är ett klokt råd.

Jag kan förstå att svenskar tycker det är jobbigt att få sin s k frihet inskränkt, men redan nu inskränker klimatkrisens konsekvenser andra människors frihet, för att inte tala om kommande generationers. Flera naturkatastrofer som sker idag sägs bero på klimatförändringarna och de kommer att bli allt vanligare. Med tanke på vad som står på spel, hur kan en weekendresa med flyg och en biff vara viktigare än mänsklighetens framtid? Vi måste hitta andra sätt att leva ut vår frihet. Det går, man får tänka utanför boxen bara.

Det är sant att man som ensam individ inte kan rädda världen, men om alla drar sitt strå kommer det att hända bra saker. Det Greta gör är fantastiskt modigt och föredömligt och vuxenvärlden måste lyssna och lära.

Svar: Jag tycker det är ruggigt i alla fall.. hela Greta grejen och jag menar inte att jag har något personligt emot henne.. det handlar mer om vilken makt media har ... hur vi okritiskt fållar in oss...och det känns ju som om Greta kan bli helgonförklarad när som helst... och jag tror inte vi står inför jordens undergång... jag saknar lite balans och mer saklighet... men det är ju jag... kram :)
Esmaralda

57 Maria:

skriven

Greta och hennes miljökampanj är bullshit! Delar av miljöpropagandan känns också högst tvivelaktiga!

Överhuvudtaget uppfattar jag befolkningen som i ett tillstånd av hypnos där de är fastnålade av rädslor....

Stor kram,
Maria

ps. nu har jag också börjat titta på handmaids tale...sjukt bra serie! Tack för tipset

Svar: Så är det ju... skräcken sprids och de som inte förmår tänka riktigt utanför dessa ramar.. de blir ju handlingsförlamade av skräck.. och visst är Handmaids tale ruggigt bra !! Har du inte sett Westworld.. så se den också :) kram
Esmaralda

58 Boudica:

skriven

Jag lägger mig till dem som tänker på vad man stoppar i sig, och tränar. Men jag gör ju inte det för att vara "snygg" eller passa in i något. Jag gör ju det för att må bra.
Som det är ju lätt val om som för mig förlora en dag i månaden med fördjävlig mensvärk eller att välja att äta socker och annat skräp.
Sen jag tycker att jag duger som jag gör, inte ska det sminkas överdos här, kanske någon gång ibland ja. Bara googla upp alla ingredienser, gifter och märkliga tillsatser som smink innehåller kan avskräckas med ;)

KlimatGreta är jag ju också lite emot, om hon nu var en helt vanlig flicka med asperger som fick för sig att skolka för klimatet, så skulle man knappt reagera, om inte tycka att föräldrarna inte ska låta barnet göra sånt. Men nu är hon kändisbarn, och det är nog ett helt stort antal mäniskor bakom allt och hon bara oskyldiga ansiktet utåt. Nu vill ju flera barn ta sabbatsår och åka till USA dem med!

Från gårdagens blogg, så kom jag på den där mandel torsken åt man som barn, men den har ju nästan blivit bortglömd!

Ska strax ut i solen me lite kaffe, men gårdagens regnande och mulna väder fick mig att känna mig låg och ensam.
Så jag undrar kan det bli lite ömsesidiga vår/sommar känslor? Kanske inte den rätte, men något mer tillfälligt?
Denna front har varit helt straight line i flera år nu! Dags för förändring tycker jag ;)

KRAM!

Svar: Något ser ut att kunna ske i sommar på kärleksfronten.. om det är mer tillfälligt eller inte.. det kan jag inte se... hoppas kaffet i solen smakade :) kram
Esmaralda

59 Spring of 1974:

skriven

Hej Esmeralda,

är mina känslor för håkan besvarade eller inbillar jag mig bara att det finns något mellan oss?

60 F:

skriven

Hej Esmeralda undrar om du ser hur det kommer gå för mig kram

Svar: Det ser positivt ut.. i alla fall på lite sikt.. kram :)
Esmaralda

61 Månskenet:

skriven

Exakt, som du säjer! Som inte det var nog så ska vi köra elbil och ha robotdammsugare och robotgräsklippare och allt ska laddas allt ifrån telefon till motorsåg. Var kommer elen ifrån? Jo, nu har de svängt kappan ut o in, alla gröna miljöaktivister, nu duger kärnkraften igen. Börjar visst bli för längesen Tjernobyl flög i luften, ingen vet nåt om det. Ur led är tiden... Ha det gott, kram och ladda batterierna 😉

Svar: Ja, det svänger hit och dit... man suckar lite.. kram :)
Esmaralda

62 Mirre:

skriven

Tusen tack för svar esmeralda! Ha en underbar dag!😄☀

63 Browallia:

skriven

Jag frågar mig själv samma sak, vad hände egentligen? Hela mitt vuxna liv har folk höjt på ögonbrynen och tittat konstigt på mig när de får höra att jag varken har körkort för bil eller har flugit flygplan på utlandsresor. För det flesta verkar det vara en lika självklart som att andas att råd med det. Men i och med klimathysterin så ses jag numer som klimatsmart utan att ens ha tagit ett aktivt beslut om att avstå från bil och flyg för miljöns skull. Du och jag tänker och resonerar så lika och jag håller med dig helt och fullt i det du skriver. KlimatGreta har inte lyckats få med mig på tåget för precis som dig så vill jag hylla den som kommer med lösningar som leder till verkliga förändringar. Jag känner ingen klimatångest eller flygskam över att jag drömmer om att en dag få lyfta med ett flygplan och få uppleva något annat än att ligga raklång på soffan, stirra i taket och bli fet. Det är inte heller något aktivt val jag har gjort utan beror på att jag drabbades av utmattning och apati. Många dömer andra alldeles för lätt utan att känna till historien bakom. Jag blir irriterad när jag tänker på det så det är bäst att den här klimakteriekärringen avslutar här och tittar på ett avsnitt av "Hemma igen" istället. :D Önskar dig en fin söndagskväll KRAM

Svar: Bra rutet...och njut av Hemma igen.. kram :)
Esmaralda

64 mamma:

skriven

inte undra på att psykisk ohälsa ökar med så många krav runt omkring oss.. problemet är nog att allt ser bra ut på bild, vi kan vinkla, retuschera mm vilket gör att den stora tvätthögen till vänster om oss inte syns i bild, inte heller de mörka ringarna under ögonen.. man ska inte tro på allt man ser. alla är vi människor med mänskliga behov och känslor som går upp och ner.. omöjligt att någon är "genomperfekt".

/en vegetarian som lever ihop med 3 köttätare :)

Svar: Det gäller att hitta sin egen personliga nisch.. kram :)
Esmaralda

65 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, så bra skrivet! Delar dina åsikter och tycker att det är överdrivet med allt detta! Jag ser inget jobb i sikte för mig tyvärr... vad ser du? Kram

Svar: Jodå, jobb kommer... ge dig inte.. kram
Esmaralda

66 Lilla Jaget:

skriven

Hej igen,
Gör jag rätt som tänker att jag går vidare och försöker hitta nytt jobb? Mår uselt av det som pågår och jag ser ingen bättring snarare en högre skuld som läggs på mig trots att jag bett om hjälp tidigare. Nu börjar det gå ut över mina nära och kära. Känns djupt fel det som sker.... kram från mig...

Svar: Visst gör du rätt och du kommer också hitta annat jobb.. du vet bäst själv vad du behöver och det ska du ge dig.. kram
Esmaralda

67 Mikael:

skriven

Månskenet, solenergi och annan energi är på stark frammarsch, sol är inte enda energikällan som kommer komma, solenergi beskrivs lite i den presentationen , tror det var i den här så beräknas en taxiresor komma kosta några få kronor per mil

https://youtu.be/ssfbq7PVktA

Greta skulle lika gärna vara köpt av bilindustrin för att öka intresset för deras produkter nu tror jag inte men väl så är Greta en bra drivande faktor för många nya företag som nu kan satsa på nya saker och skapa många nya spännande jobb, en gång i tiden slutade vi köra med häst och vagn..., ni som inte gillar bli inskränkta kommer förmodligen att älska henne senare.


Kram
Mikael









Svar: Sant.. men manipulativt att använda ett barn som frontfigur. Hon är ju ett dragplåster vad det gäller propaganda och politik... kram :)
Esmaralda

68 Eva:

skriven

Håller med. Jag har NOLL flygskam, matskam...har 3 barn och hoppas dom ynglar av sig av bara 17:)) Jag är 58 år och i hela mitt liv har vi blivit matade med att jorden bara har 10 år kvar. Folk ska ge fan i att skrämma upp barn och ungdomar. Ingen jävel på hela jordklotet kan tala om hur vädret är om 10 år. Jag skäms över folk som tror på allt media skriver.

69 N:

skriven

Hej Esmaralda.
När du berättade om din cancer när sonen var liten och du bad till högre makter.

Hur gjorde du då?
Hur ber man om hjälp när man verkligen behöver det?
Tror du att det skulle gå för mig i den här frågan jag behöver hjälp av att så innerligt be om hjälp
Kram


Svar: Jag pratade med min ängel och alla andra eventuella änglar och högre makter.. oavsett sort...det var en öppen bön och jag blev bönhörd ! Ibland får vi hjälp och ibland inte... visst ska du försöka ! Kram
Esmaralda

70 Agnes:

skriven

Men herregud, Es...får du "hatmail" om nickedockan Greta???

Fantastiskt...att folk inte vill fatta att de är mentalt kidnappade av en enorm PR-maskin som har en agenda folk knappast ställt upp på, om nu inte en 16-årig tjej med autismspektrasyndrom o iom det vägrat gå i skolan, blivit tubbad till att fungera som foglig och följsam marionette.

Greta har inga svar, därför att det väloljade maskineri bakom henne, har inte lärt henne några. Men visst är det trevligt att en 16-årig flicka som har stora problem med att tillägna sig skolan, blivit symbol för vår Jord...

Sätt Greta i skolan och låt de som nu ligger bakom denna masspsykos, agera på sina egna villkor...men det kommer nog inte att attrahera folk lika mycket som en späd och manipulerad 16-årig liten tjej, gör.

Jag väljer att inte bry mig, och kör på på mitt sätt...för för så länge som folk fiser, röker o sätter nya klimatbovar till världen, så kommer jag att göra mitt!

Länge leve galenskapen, haha!

Kram!

Jo, kom ju på att jag blandade ihop det där med biopsin o svaret på vad det är för variant av cancer...sorry.
Oavsett...mitt fulla deltagande i detta...!

Svar: Jajamän, ett antal riktiga hatmail om hur korkad och ointelligent jag är och att jag uppviglar folk till att motarbeta Greta... som om jag skulle kunna påverka vad människor tycker och tänker ! En skrev också att jag kunde sitta där på min feta röv när hela världen går under och inse att det är mitt fel. Mitt fel !! Jag bryr mig inte särskilt om de mailen .. undrar mest hur de gitter !! Tack för din hälsning.. den värmer...kram :)
Esmaralda

71 Mamma:

skriven

Suttit halva natten på akuten med min dotter (26 år).
I ett försök att döva sin ångest tog hon för många tabletter.
Hon mår bättre än för ett pr sedan men ibland slår ångesten till så hon inte vet vad hon ska ta sig till.
Jag blir orolig när hon säger att hon och hennes sambo funderar på att skaffa barn.
Hon verkar tro att det kommer att göra henne lycklig.
Hon lyssnar inte på mina förmaningar.
Så min fråga till dig är om du ser en graviditet för henne och naturligtvis det viktigaste av allt om hon snart kommer att få ordning på sitt liv.
Kramar ❤

Svar: Det ser ut som om hon kommer få barn.. men än känns det inte rätt i tiden... det finns en god chans att hon själv inser detta.. och tar ett krafttag med sitt mående.. kram
Esmaralda

72 Mikael:

skriven

Ja politik, storföretag osv. använder ibland metoder som inte uppskattas...världen är inte perfekt men se vad det blir av det.

Kram
Mikael

73 Flytt:

skriven

Hej Esmaralda.
Du ser en flytt för oss.
Men blir det dit jag tänker nu? Eller kommer det bli någon annanstans?
Kram

74 Jennie:

skriven

Tack för svar! 💕 Är chansen god att romantiken flödar redan i sommar?
Kram

Svar: Något åt det hållet kan ske.. men jag ser inte hur pass seriöst.. kram
Esmaralda

75 Sofie:

skriven

Hej!
Ser du om vi kommer få lägenheten det är visning på imorgon eller kommer vi få ta den andra lägenheten vi helst inte vill ha?
Kram

76 Lilla frun:

skriven

Min man Stefan har ett födelsemärke på magen som ska kollas upp.
Jag har googlat och kollat på bilder och det ser inte ut som om det skulle vara farligt men oron finns där.
Kan du se om det kommer att gå väl?
Kram ❤❤❤❤❤

77 Familj:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att kunna få biologiska barn tillsammans med en kärlek som jag lever tillsammans med?
Kram

78 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, skulle det gå att charma bankmannen J D ? Är han singel än ? Tomas trodde det men var inte säker. Han bara skrattade åt det som hänt och tyckte banken varit usel mot mig.
J d har föreslagit en träff för att reda ut allt. Men tror inte att han tar det riktigt på allvar.
Sist på banken så kom han in och "råkade" ha glömt sin jacka.
Kram

79 HS:

skriven

Hej Es!

Jag tänker så här att all förändring kommer inifrån en själv. Kroppsfixering är självklart inte bra. Däremot utifrån min erfarenhet av att sluta äta kött samt börja träna regelbundet, så känner jag en enorm skillnad i energi både på det fysiska och det själsliga/emotionella/andliga planet. Träningen har också hjälpt mig väldigt mycket genom tuffa perioder i mitt liv. Visst tryter träningsmotivationen vissa dagar men jag vill aldrig gå tillbaka till den jag tidigare var. Problemet är när människor köper ett gymkort p.g.a. "det dåliga samvetet", och inte för sin egen skull. Då håller inte träningsrutinen på sikt. Det gäller väl att hitta sin egen linje hur man vill leva sitt liv och inte låta sig påverkas så mycket av andra. Att släppa det dåliga samvetet om man kan. Säkert skiljer det också mycket från person till person hur mycket (eller lite) man själv påverkas av sina motions- och kostvanor.

Jag tror att samhället är på väg in i en spännande och snabb förändring, vare sig vi vill eller inte. Det är lite svajigt några decennier framöver men helt klart går vi mot ett ökat medvetande kollektivt. Jag tror att det bästa är att försöka släppa alla sina rädslor inför det och acceptera saker som de är. Och den vegetariska kosten är helt klart här för att stanna - jag visste för 17 år sen att detta skulle hända och nu äntligen händer det :)

En fråga, jag har fått kontakt med en kille M via nätet, vi ska åka på en konsert tillsammans i Tyskland. Ingen av mina kompisar verkar vilja följa med så jag slängde spontant ut frågan på nätet och han nappade. Är han seriös och pålitlig i detta?

Kram på dig

Svar: Att han ångrar sig eller att det strular är runt 40 % - men jag tror att han verkligen vill.. kram
Esmaralda

80 linnea:

skriven

hej es, ser det ut som om det blir ett försök med N?

81 Mikael:

skriven

Är väl så att spannet mellan hälsa och ohälsa har ökat , du har råkat springa på de med gymkort, unga killar är ohälsosamt överviktiga med och är tydligt kort och mängden fysisk aktivitet är ett problem, förr var det jämnare, samtidigt går det äta hälsosammare idag än någonsin, på gymmet möter man unga tjejer som kör riktiga styrkeövningar förr var det ovanligare.

Hela Greta effekten kanske leder till billigare flyg och man slipper ha egen bil och hålla på ta körkort och byta vinterdäck till en tiondel av kostnaden av att ha egen bil och man slipper parkera och allt möjligt krångel, fossilbränsle är en rätt omständig och dyr process, kan bara gå framåt, prova gå bakåt där alla ska ha egen häst och vagn :)

Kram
Mikael

Svar: :)
Esmaralda

82 Meje:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han känslor för mig?
Och är det något han kommer att ta tag i för att utveckla något med mig?
Kram

Svar: Något finns men tveksamt om det är tillräcklig när det kommer till kritan.. kram
Esmaralda

83 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Är han den enda mannen som tycker att jag är attraktiv och fin? Kram

Svar: Nej, det dyker upp män då och då som tittar lite extra efter dig och tycker att du är söt och fin.. försök lägg märke till dem... det kan vara bra för självkänslan om inte annat.. kram :)
Esmaralda

84 Svart-Stina:

skriven

Jag blir både provocerad och håller med delvis på samma gång. Jag har tyckt det är bra att folk äntligen börjar opponera sig mot vad vi gör med vår miljö (själv är jag en stor djurvän och sörjer de arter som håller på att försvinna för alltid, det är som en hemsk mardröm). Och jag tror också det gäller att göra så mycket väsen av sig som möjligt så de som har makten lyssnar (PR byrå är en utmärkt idé!), och inte bara plockar upp sopor i min ensamhet när ingen ser... Är troligtvis några enstaka företag som står för en stor del av nedsmutsingen. Och varför alla dessa engångsförpackningar?

Sen är korten annorlunda nu än för några år sedan. Enskilda människor är ofta inte särskilt usla, vi är helt enkelt bara för många nu. Så kommer bli trist framöver :(

Sedan kan jag hålla med om att det finns någon sorts duktighetssyndrom som är kväljande. Fast frågan är om perfektionen bara är en illusion? Jag ser perfektionen och präktigheten på Instagram t.ex. (både hur man måste hålla sig i superform själv till hur extremt nyttigt man äter). Men sedan när jag går till mataffären och ser vanligt folk i olika åldrar är den som bortblåst. Folk hälften så gamla är dubbelt så tjocka, matkorgarna fulla med allt möjligt onyttigt... Klyftan mellan vad folk tror de BORDE vara och vad hon i genomsnitt faktiskt ÄR har bara blivit större tror jag. Ett tungt ok att bära.

Själv satsar jag på någon sorts medelväg som funkar praktiskt. Äter mindre kött men slutar inte helt t.ex.


Svar: Jag tycker bara man ska försöka se saker och ting som de är... inget fel med Greta.. och det kan vara okey att ha en lobbyist bakom sig också...men man ska VETA att det är så.. och inte nästintill helgonförklara tjejen... och jag är skeptisk till att man utnyttjar unga människor i propagandasyften. Det är inte Greta som skrämmer mig.. det är folks reaktioner och den masshysteri kring henne som uppstått... där man tillskriver henne egenskaper hon inte har. En medelväg brukar vara en bra väg :) Kram
Esmaralda

85 F:

skriven

Ser du oss bo utomlands i framtiden

Svar: Ja jag ser ju att du inte kommer bo i samma land hela livet.. kram
Esmaralda

86 Hmm:

skriven

Hur kommer det att gå för min syster och bror?

87 Kvinnan:

skriven

Hur ser resten av året ut för mig, några överraskningar??

Svar: Ja, något bidrar du själv till.. och annat bara kommer.. ha ett öppet sinne och ta för dig lite mer. kram
Esmaralda

88 Soul:

skriven

Har han några varma känslor för mig? Kan det växa till sig några om inte?

89 Bellagio:

skriven

Jag är nog en Greta-fantast. Valde ju tom som önskan nr 2 till min talisman (som jag otåligt väntar på) att hennes arbete skulle leda till att makthavare världen över tar klimatfrågan på största allvar. MEN jag flyger och kommer fortsätta med det och jag äter kött osv osv. Min önska är mer på ett globalt plan, att vi får en klimatpolitik som gör skillnad i det stora. Har inte läst igenom hela tråden, men kan tänka mig att du fått respons på ditt inlägg 😁.

Närmar sig min kärlek

90 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att hinna skaffa barn tillsammans med en partner?
Kram

91 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar han kunna tänka sig mig som sin flickvän? Eller ett parförhållande tillsammans med mig?
Tänker han i dem banorna?
Kram

92 Alie:

skriven

Blir det bra i Norge?
Kram 💫

93 Tiss:

skriven

Hej Es!
Jag ska utomlands i sommar, och tro mig jag är sååå flygrädd och dessutom rädd för att lämna min komfortzon här hemma. Kan du se om det går bra? förhoppningsvis utan panik...

94 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att ha chans att få förr biologiska barn tillsammans med en partner? Om jag träffar någon
Kram

95 Tekla:

skriven

Hej!

Jag har också drabbats av den här hysterin vad man ska äta och inte. Inget egentligen får man äta har jag konstaterat och allt är livsfarligt. Vetemjöl, gluten, mjölk, socker och vill man ersätta dessa så är också dessa ersättningsprodukter dåliga och icke rekommenderade, solkrämer är giftiga och farliga, man får inte längre grilla och äta rökta produkter. Ja, jag blir helt slut och skår bakut till sist då jag läser ytterligare ett blogg inlägg som varnar för skinka eller en hudkräm.... Att välja fettfri mjölk är dålig men också mjölk som innehåller fett men som sagt även alla veganska mjölkprodukter.

Ibland avföljer jag mina favoritbloggar för jag orkar inte med denna extrema hälsopropaganda och går och köper mig en chokladplatta.

Kramar



96 Catte:

skriven

Jag bryr mig nog för lite om både kroppsideal, vad man ska äta och hur allt påverkar miljön. Skulle antagligen vara bättre om jag brydde mig mer, men jag lever som det känns bra utan att känna massa begränsningar. Många tycker säkert att jag är en sämre person för det, men det berör mig inte. Alla måste göra sina egna val som känns bäst för dom och det är synd om man lever med begränsningar som inte känns bra för en själv.

I torsdags träffade jag min gamla hunds kullbror <3 Det var så mysigt, för han betedde sig som att han verkligen mindes mig (har träffat honom 3 ggr tidigare med många år emellan) och han betedde sig väldigt mycket som min hund och som inte alla schäfrar gör, så det kändes speciellt. När jag skulle lämna dom så tog jag fram en gammal leksak efter min hund från bilen, som han sprang runt med i munnen och verkade gilla. Kändes rätt att han fick behålla den, även om han inte vet att det var brorsans gamla.

Hur mår du efter operationen? Verkar det läka bra och har du fortfarande ont? Snart får du provsvar så du slipper tankarna av ovisshet som gnager och jag hoppas det var en lindrig variant så det inte blir mycket efterbehandlingar.
Kramar Catte

97 Anna E:

skriven

Ska jag träffa den där snubben eller inte på onsdag?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: