Annorlunda semesterboende i Sverige...

Annorlunda semesterboende:
 
 
Vad sägs om ett övernattning 155 meter under marken? Det kan du få uppleva om du bor i gruvsviten i Sala Silvergruva. Det är världens djupaste hotellsvit.
 
Det är också utan tvekan ett av världens häftigaste hotellrum beläget på botten av gruvan Ulrica Eleonora.
 
 
En guidad visning av gruvan ingår i övernattningen och frukosten förtärs under jord. Under ett besök här får du lära dig mycket om gruvans långa historia. Staden Sala uppkoma enbart på grund av gruvan. Gruvan var i kontinuerlig drift från 1400-talet ill 1908. Idag ägs gruvan av kommunen och är ett turistmål.
 
💖
 

Kolarbyn Eco Lodge – Simpelt liv precis som de gamla kolarna

 
En övernattning på fårskinnsfäll i en koja i skogen utan rinnande vatten och elektricitet Låter det galet? Det är verkligheten hos Kolarbyn Eco Lodge. Här blir du ett med naturen. Varje kolarkoja har en öppen spis och du kan somna skönt framför en sprakande brasa. Här mitt i vildmarken, bortom storstadens brus är det tyst och stillsamt. Du kan höra fåglarnas sång och bara njuta. Kolarbyn erbjuder enklare mat – de ordnar med råvarorna men du lagar maten själv
 
 
💖
 
 
Har du alltid undrat hur det är att bo som ett troll i en stubbe eller kanske en svamp? Nu kan du sluta undra.
I Lyrestad en bitt nordost om Mariestad intill Göta kanal kan du förverkliga detta och spendera en natt i vad som känns som sagornas land – eller Bamses värld. Det är Norrqvarn Hotell och konferens tillsammans med motorsågskonstnären Sören Niklasson som ligger bakom de roliga husen där du nu kan mysa med barnen.
 
Inredningen i stubbarna och svamparna bjuder på mycket detaljer vilket göra hela upplevelsen spännande och rolig för hela familjen. Stubbarna och svamparna är placerade på en kulle bland tallar och i närheten rinner som sagt Göta kanal. Förutom äventyret att bo i en svamp eller stubbe finns mycket att göra i omgivningarna
 
💖
 
 
Det här är verkligen något annorlunda. Du bor nästan sju meter över marken mitt i lövverket på en gammal ek. Trädhushotellet Islanna erbjuder två rum, ”Andrum” och ”Sjunde himlen”
Efter en god natts sömn kommer grädden på moset – en fullpackad frukostkorg som hissas upp i trädet direkt till din balkong. Den innehåller bland annat hällgräddan bröd som bakats på gammaldags vis vid en öppen eld – bara en sån sak
 
💖
 
 
Att bo i en älg. . Vid Wrågårdens älg- och bisonpark norr om Falköping kan du göra just detta. Bo inuti en älg – och faktiskt mitt bland älgarna och bisonoxarna.
 
💖
 
 
På Utter Inn kommer du till en flotte ungefär en kilometer ut i Mälaren från Västerås. Flytbryggan på ytan är 25 kvadratmeter och där kan du sola och bada. När det är dags för sängen klättrar du ner i sovrummet tre meter under ytan. Två bäddar och panorama fönster
 
💖
 
Sverige har en hel del kul att erbjuda... kanske du kan tips om något annat ovanligt ställe att övernatta på ?
 
Kram & kärlek
 
 
1 Hjälp.:

skriven

Jag skäms lite att fråga honom men tänkte han att vi både skulle stå för hyran ifall vi får lägenhet?! Eller vill han att jag ska bidra. Vilket jag inte kan med den lön jag får.

2 Kulla:

skriven

Vilka underbara platser du tipsar oss om.. ska absolut testa Sala👍👏.. idag har du verkligen varit våran ”reseledare” i hur vi ska fira semestern 😄.
Sker mitt jobb byte innan sem eller till hösten? Tappar all min drivkraft/energi där jag nu är.. söker det som passar mig. Kram

3 Nornan:

skriven

Treehotel i Harads i Norrbotten är mitt tips. Där bor man högt uppe bland trädkronorna i små rätt lyxiga "kojor".
Hotellet är omskrivet i hela världen och besöks av kändisar då och då, till och med Hollywoodkändisar kan synas till 😉

Svar: Härligt.. tack för tipset .) kram
Esmaralda

4 Hon:

skriven

Hej,
finns möjlighet till vänskaper eller bekantskaper i sommar?
Kram

Svar: Ja absolut... lev utåtriktat och ta kontakt.. kram
Esmaralda

5 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer det att lösa sig så som jag vill och önskar isåfall?
Kram

6 Vb:

skriven

Kära Goda Es!

Ser du om Andreas har intresse på ett seriöst sätt? Blire något mellan oss som du ser? Kram

7 Viola:

skriven

Esmeralda!! Kan du möjligtvis se om det händer något positivt snart? Kram

Svar: Ja, det gör det.. du kommer bli överraskad.. kram
Esmaralda

8 Barbie:

skriven

Den här krisen E, får mig att tänka tänk så har hon träffat någon ny? Och det tror jag till 100% att hon har men blir det stora konsekvenser för henne snart ser du det? Kram

9 Bv:

skriven

Hon har sin man!!... men kanske hon har börjat träffat någon annan? Det får mig att Teo att det är sant!!! Kram

10 Bv:

skriven

Hon har sin man!!... men kanske hon har börjat träffat någon annan? Det får mig att Teo att det är sant!!! Kram

11 Kvinna:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser han killen som jag har vänner med ut att vara kör och nöjd i sin relation? Fortsätter han med den?
Kram

12 Vb:

skriven

Kära E! Kommer det att dröja att köpa lägenhet för mig? Jag vill så gärna köpa så kan du se?

13 Fjäril:

skriven

Hej Esmaralda.

Skulle resultatet bli någon skillnad om jag skulle vänta några dagar som jag tänkt?
Kram

14 E.h:

skriven

Blir det nytt arbete snart och bostad?

15 Catte:

skriven

Vad många riktigt coola ställen du tipsar om och skulle gärna prova på flera av ställena.
Har precis haft en övernattning tillsammans med jobbet på Steam Hotel i Västerås som är ett ångkraftverk från 1917 har förvandlats till hotell. Så myclet coola detaljer överallt och jag älskar verkligen den industriella känslan, så rekommenderar att bildgoogla hotellet och se hur det ser ut.

Såg ditt inlägg om cancerbeskedet. Det gör mig ledsen att du har cancer och jag hoppas att det räcker med operationen och att du inte behöver gå igenom mer behandlingar. Har fyra personer i min närhet som haft bröstcancer och det har gått bra för alla, även om min mamma, som fick det när hon var 34 år gammal (och jag var 12 år) tyvärr fick en annan form av cancer 20 år senare, som hon tyvärr inte klarade, så hon fattas mig fortfarande efter lång tid. Min bästa och närmaste vän kämpar och lever med skelettcancer sen några år tillbaka och går varje år igenom både operationer och behandlingar (en som är pågående just nu) så jag vet på nära håll hur kämpigt det kan vara. Samtidigt är hon den person i min närhet som har den mest fantastiska inställning till livet och tar för sig och lever fullt ut och jag önskade jag kunde ha hennes inställning och känsla inför livet. Känner mig otacksam då jag mest flyter med trots att jag är frisk (tror jag).
Så tappa inte suget eller hoppet utan lev som du bara orkar och kan och sprid din energi, förmåga och värme så tror jag det löser sig till det bästa.
Kram Catte

Svar: Ja, jag har en positiv känsla kring detta... tack för dina tankar... cancer är en lurig sjukdom... och jag tror att vi alla mist någon i detta och därför blir ju så laddat... kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: