Gratis semester i sommar....

 

Semestertiderna närmar sig och det är inte alla som har råd att resa någonstans.

Men med lite fantasi.. så finns det massor att göra i alla fall.

Här kommer lite exempel:

 

 Husvakt? Lägenheter, hus och stug­or kan behöva tittas till när ägaren eller hyresgästen är bortrest. Kanske behöver blommorna vattnas, katten passas eller gräsmattan klippas? Belöningen? Gratis boende. För boende utom­lands finns många sajter att använda.
 www.housecarers.com
 www.caretaker.org 

Mindmyhouse.com

 

💖

 Byta bostad?  Byt bostad  med någon.. antingen i Sverige eller utomlands.
 www.hembyte.nu
 www.bostadsbyte.com 

www.lovehomeswap.com

Intervac
Homelink
Homeexchange
Stay4free
Homeforexchange

💖

Soffsurfa? Slagga på någons soffa kostnadsfritt i Sverige eller utomlands – kanske får du en ny vän på kuppen.
www.couchsurfing.com 

💖

 

Hospitalityclub.org
Bo gratis privat över hela världen. Klubben har över 300 000 medlemmar i mer än 200 olika länder. Ta chansen att träffa ortsbor och få hjälp med logi, guidning och goda råd.

💖

 Lantbruksvolontär? För sex timmars arbete om dagen får du fri kost och logi på ekologiskt drivna lantbruk i Sverige eller utomlands. Internationella organisationen WWOOF (world wide opportunities on organic farms) förmedlar kontakten.
 www.wwoof.org 

wwoof.net  Wwoofa på din semester, dvs arbeta som volontär på en ekologisk lantgård, få gratis kost och logi samtidigt som du kan träffa andra människor från olika länder och kulturer. 

www.wwoof.se för dig som vill stanna kvar i Sverige och känna om wwoofa är något för dig. Risken är att du får vänner för livet...

www.wwoof.dk för dig som är nyfiken på att wwoofa i danmark.

💖

Utforska vandringsleder. Passa på att grilla över öppen eld på någon av alla iordningsställda eldstäder, ved finns ofta i anslutning till dessa.
Sov en natt i vindskydd och du har fått ett riktigt vildmarksäventyr.
 www.vandringsguiden.se/vandringsleder

💖

 Modern skattjakt. Utrustad med en GPS, som många har genom de smarta telefonerna, kan du gå på en modern form av skattjakt – geocaching. Målet är att hitta en geocach genom noggrant angivna koordinater och andra ledtrådar. 
www.geocaching.se

💖

 Barnvänligt. På sajten Barnsemester kan man hitta gratis familje­nöjen över hela Sverige – alltifrån häftiga lekplatser till roliga evenemang.  
 www.barnsemester.se/sverige/gratis

💖

 Frivilligjobba. Många föreningar och organisationer söker personer som kan arbeta ideellt på sommaren. För att hitta spännande uppdrag, se: 
www.volontarbyran.org 

 💖

 Bo i värdfamilj

Flytta in hos en värdfamilj – ett perfekt sätt att både få billigt boende och en guide! Värden förväntas nämligen ha tid till att även guida sina gäster. En bonus för dig som är social och gärna vill träffa nya vänner.

Servas.se

Hospitalityclub.org
Servas.org 

 💖

 

Hyr en begagnad bil

Varför betala dyrt för en hyrbil när man kan komma billigare undan? Så länge du inte bryr dig om att ha senaste modellen på hyrbilen kan du i stället hyra en begagnad bil.

Rent-a-wreck.se

 💖

 

Få skjuts

Samåk med någon som gärna har sällskap på resan, dela kostnaden och gör en insats för miljön. Skjutsgruppen är en ideell samåkningsrörelse som man blir medlem i för att sedan kunna hitta personer att samåka med. Finns även på Facebook.

Skjutsgruppen.nu

 💖

Pilgrimsvandra

Att pilgrimsvandra har blivit populärt, många uppskattar den lugna och reflekterande formen av vandring. Perfekt för dig som verkligen vill varva ner men samtidigt få motion.

Pilgrimisverige.se

💖
 
Någon av er som gjort något av  detta  och kan dela med er av era erfarenheter ?
Eller har du kanske andra tips hur man kan semestra gratis eller väldigt billigt ?
 
Kram & kärlek
1 Johan:

skriven

Hej Esmaralda,
Jag skulle bli jättetacksam för ett litet råd från dig. Du vet ju vad jag jobbar med och just nu hjälper jag en hantverkare i en väldigt infekterad tvist med en konsument. Vi förlorade i tingsrätten och nästa vecka väntar en förhandling i hovrätten. Jag skulle gärna se att det blir en förlikning, men läget är ganska låst. Finns det någon chans, tror du och kan jag göra något?
Kram, Johan

Svar: Ja, det ser ganska låst ut.. dock finns hopp om förlikning.. runt 30 %... jag kan inte se att du kan göra mer.. kram
Esmaralda

2 Ester:

skriven

Godmorgon!
Du såg i en seans att det kunde krångla lite innan vi kom iväg på resan om en dryg vecka. Kan du se närmare vad?
Kram Ester

Svar: Nej tyvärr kan jag inte det.. men det kan ha blås över... kram
Esmaralda

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, tack för resetips.
Ser det ut att bli någon flört på semestern ?
Är min kärlek på väg ser du några tecken kring den rätta ?
Kram

Svar: En flirt kan det mycket väl bli.. kram
Esmaralda

4 Vilsen:

skriven

Ledsen för att det var cancer. ❤️
Skönt att de hittade den i ett tidigt stadie. Varför vänta ända tills den 20e innan de tar bort den? Kan de inte operera tidigare?

Es, jag vet inte vad jag ska välja. Arbetet nära eller en bit bort. Det finns fördelar med båda och jag vill göra det som är bäst för alla, även mig.

Tänker på dig och din familj.

5 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Läste din blogg från igår, jobbigt för dig!
Mängder av styrkekramar och skickar healing (försöker i alla fall, vet inte om jag kan heala).



Kram från Naturvän






Svar: Tack & kram :)
Esmaralda

6 AnnaK:

skriven

Bra tips! Hade nog kunnat nappa på lantbruksgrejen. Gillar sånt 😊

Som jag gissade har Bad News mannen börjat höra av sig mer och mer på fritiden. Kommer han bli jobbig? Är gärna vän med honom men det tycks vara en omöjlighet i mansvärlden med kvinnliga vänner.

Kram 🤗

Svar: Ja, enkelt blir det inte.. räkna med en del fuss.... kram :)
Esmaralda

7 EPM :

skriven

Godmorgon!
Jag insåg förra året att semester för mina barn är att hänga på stranden en hel dag, inte resa.
Jag bor vid en skärgård och om man köper ett sommarkort så kan man åka i stort sett obegränsat i länet- bra för barnfamiljer.
Något hag rekommenderar för barnfamiljer under sommaren är Malmö. Sommarlov spelas in här, vattenparken i Rosengård, Ribban, aktiviteter i parkerna och klorerad fontän att bada i på sommaren (folkets park, på vintern blir samma skridskobana)
Många studenter här som kan tänka sig att hyra ut lägenhet för liten summa under sommaren.

Igår blev jag eftersökt av Piva, jag var sen och de blev oroliga. Sen gav de mig mat när jag kom, min student förklarade att jag var tvungen att äta eftersom chefen verkligen ”ville bjuda Emma på frukost”
Fattar ingenting! Men det var snällt

Kommer P och jag komma närmare varandra innan det bryts? Är det såsom jag tänker; att det kommer glesa ut sig själv pga sommar mm?

Kram

8 Jossan :

skriven

God morgon!

Så trött jag är... men det är bara onsdag... det är kallt och jag känner mig trött på vädret och vill massa sol och värme. Får se om jag ska träna ikväll eller inte allt beror på min häl...

Idag ska jag försöka ringa läkaren ang mitt knä.. och min fot...

Jag hoppas verkligen du kommer bli fri från cancern snabbt!

Han kärleken.. Det skulle ju inte ta evigheter till han kommer men kommer jag ha en kille vid min födelsedag eller vid nyår?

Dags att gå upp... hatar onsdagar liks mycket som måndagar...

Kram

Svar: Du kommer ha en kärlek vid din sida.. men jag ser ju inga detaljer kring när.. kram
Esmaralda

9 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Har han helt stängt av sina känslor för mig? 😞Kram

Svar: Nej inte helt men han försöker.. kram
Esmaralda

10 Ia:

skriven

Hej
Tråkit att läsa om gårdagens besked du kommer att fixa det!

Sonen var ledsen i går över sin idrottsskada, kommer han att bli fri från den oh kunna fortsätta att utöva sin idrott?

Styrkekram

Svar: Ja han kommer bli ok men det kan lite tid.. kram
Esmaralda

11 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda! Läste först nu om ditt besked som du fick igår. Jag sänder dig all kärlek och styrka jag har och vet att allt kommer att gå bra!!! Stor kram!!!

Jag älskar sådana blogginlägg som dagens, så inspirerande och bra! Och så härligt då du alltid ger konkreta tips! Ibland kan man läsa liknande artiklar i nån tidning men de är alltid så flummiga. Du inspirerar verkligen, man får direkt lust att pröva på alla förslag och tips. Och så härligt att det finns så mycket olika alternativ att välja på.

Jag har inget direkt nytt att komma med, men jag har en bekant som rest till Karibien, Frankrike och gud vet vart, hon har tagit hand om rika människors husdjur då de själva varit bortresta, och endast behövt betala för flygbiljetter. Det tänker jag själv prova på någon gång!

Det har oväntat dykt upp två, eller egentligen tre, potentiellt intressanta män i mitt liv. Jag undrar om du kan se något kring dem? Är någon av dem värd att satsa på, finns det potential med någon av dem? Vore oerhört tacksam om du kan se något. Med särskilt en av männen känns det väldigt bra, magkänslan känns bra, men jag är en katastrof när det gäller att välja män så litar inte alls på min egen känsla i detta.

Kram och kraft,
Jennifer

Svar: Ja, det är ett bra sätt att bo gratis... plus att man lätt kommer in i gemenskapen på orten ! Jag tycker ändå att du ska lita p din egen känsla.. beta av i turordning och känn in.... kram :)
Esmaralda

12 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
En kompis till mig var med i hospitalityclub. Hon reser inte mycket själv, men har haft gäster från världens alla hörn. Det är intressant att även guida i sin hembygd, man ser den med andra ögon då :)
Geocaching ska jag testa med min son i sommar. Han gillar skattjakt!!
Jag har bestämt att tillföra familjen en hund. Det blev ju bara ett barn i huset och jag tycker det behövs lite mer barnslighet här :)

Svar: Bra planer... kram :)
Esmaralda

13 Orolig själ:

skriven

Hej!

Oron gnager ständigt. Orolig för att inte få jobb, orolig för att bli bostadslös, orolig för att bli sjuk osv. Kommer detta att hända??

Kram

Svar: Nej du kan känna dig lugn.. jag ser ingen katastrof runt dig.. kram :
Esmaralda

14 Juni:

skriven

Vad du har jobbat med att rota fram allt detta 🤗! Såå mycket bra info att spara. TACK 🌞!

Kram

Svar: Och det känns som om något skulle passa dig riktigt bra :) Kram :)
Esmaralda

15 Skorpan:

skriven

Tack för tipsen. Vilket jobb du gjort som damlst ihop alla dessa tips åt oss, wow! Inget har jag gjort av dessa, ännu, men att jobba volontärt utomlands skulle intressera mig...

Har funderingar på att säga upp mig. Helt idiotisk ide' då jag inte har något annat jobb, elmer npt att förverkliga? Ser du nåt kring detta Es?

Ja nu är det bara att fortsätta..
Må så gott alla!
Kram Skorpan

Svar: Säger du upp dig utan nytt jobb... kan det bli kärvt.. bara så du är beredd på detta.... och volontärjobba utomlands skulle passa dig alldeles perfekt.. kram :)
Esmaralda

16 GP:

skriven

Godmorgon!

Es, i en tidigare seans skrev du att ifall det ej känns rätt inom arbetet och jag ej det tar det steg som jag med 80% säkerhet kommer att ta då skall jag absolut påbörja masterprogrammet. Jag är nyfiken på vad det är för steg jag kommer ta?

Svar: Ja, det kanske du inte riktigt kommit underfund med än... men det kommer... jag ser inte exakt vad.. men ser att det finns tankar som går i nya banor.. kram :)
Esmaralda

17 Undran:

skriven

Tack för alla tips kära es! Och tack för att du stannar kvar med bloggfamiljen trots det mindre roliga beskedet du fick igår.. starka kvinna!

Jag undrar hur han ser på oss just nu es? Vad vill han?

18 Undran:

skriven

Hej Es!

Kommer det någon spontan spådom den här månaden?

Kram

Svar: Ja absolut.. det ska komma en snart... kram :)
Esmaralda

19 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Jösses så många bra förslag på alternativ
Nedtecknas för brinnande livet :-)

Idag startar förtidsröstningen och jag har första av mina 5 pass

Kram Anki med flock

Svar: Ja, då har du att stå i nu.... lycka till... kram :)
Esmaralda

20 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Beklagar verkligen efter gårdagens resultat. Ska be för dig och hoppas att allt kommer gå bra! ❤️
I går morse när jag var på väg till jobbet kom N:s arbetsbil körande jämsides med mig. Om de var han där i eller inte vet jag inte men jag kollade efter honom iaf. Såg att en tjej kom gående bakom mig men gick om mig och hon tittade så konstigt på mig. Såg hon att ja tittade efter bilen eller känner hon N? Eller varför gav hon mig en sån konstig blick? Hoppas verkligen på svar! Kram Zoey 💕

Svar: Jag kan inte se något samband mellan henne och N... kram :)
Esmaralda

21 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har haft en önskan att få ett till barn med honom. Men det som oroar mig är om han skulle isåfall finnas där delaktig som stöd och att han går med på att vi flyttar ihop på riktigt isåfall?
Det är jag beredd att göra.
För att slippa oroa mig.
Skulle han gå med på detta isåfall att vi bor tillsammans?
Ser du oss tillsammans isåfall?
Kram

22 Ninis:

skriven

Vilka bra tips👍👏..gratis/billig semester är aldrig fel😄.
Ligger här hemma med lunginflammation 🥺.. men det är ju inget jämnfört med vad har i din kropp😧😩.. men det kommer att gå bra🙏💕.
Undrar om det händer något på min kärleksfront snart? Kram

Svar: Ja, något inom kärlek bör ske ganska snart.. och nu får du krya på dej.. kram
Esmaralda

23 Smöla:

skriven

För två veckor sen strulade jag med en kille, igår skrev vi med varann. Han verkar så snäll å mysig.. Finns det intresse från hans håll och är det något att bygga på?

Svar: Ja lite intresse finns.. inte på topp men det KAN bli mer.. känna av.. kram
Esmaralda

24 Dunegull:

skriven

Tack för tipsen!

Tidigare skrev du att det skulle bli bra för mig med nytt fotbollslag och jag trivs jättebra i själva laget. Men idag sa min tränare att jag ska sitta på bänken ikväll på vår match vilket jag tidigare inte gjort. Gillar han inte mig? Tycker han att jag är dålig eller är detta bara en tillfällighetsgrej?
Jag är inte intresserad av ett år på bänken och kommer i såfall sluta. Vad får du in kring detta?

Svar: Känns inte som om bänken är något du kommer att fortsätta med.. men ibland blir det så.. kram
Esmaralda

25 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!
Blir alltid lite småstressad när det närmar sej semestertider. I år vet jag inte vad dom händer. Ser du om jag kommer iväg till utlandet? Helst av allt och min förhoppning är att jag har semester på egen hand i Sverige, hur stor är den chansen?
Om jag kanske skulle ge ett tips så är det att ta bilen och bara åka iväg och se vart man hamnar, det kanske kostar en slant men man får också se mycket.
En skön onsdag önskar jag dej💕

Svar: Ja jag tror du lever en semester som du gärna vill ha.. börja planerna nu.. kram :)
Esmaralda

26 Mon:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för dessa bra tips! Värt att kolla på.

Esmaralda,
Kommer han och jag att få fler barn tillsammans?
Kram

27 Orolig:

skriven

Hej!

Händer det någonting bra, glädjande i mitt liv?? hoppas att det vänder snart.

kram

Svar: Det vänder... ta hand om dig och ha fokus på glädjen.. kram
Esmaralda

28 Mg:

skriven

Hej!
När får jag nya tjänsten på mitt arbete? Sker det före sommaren tror du?
Kram!

Svar: Antingen strax före eller efter.. kram :)
Esmaralda

29 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Finns jag ännu i hans tankar? Kram

30 Rädd:

skriven

Hej E!

Är det värt att försöka få sälja tryck på mina tavlor där jag säljer mina posters? Kommer jag sälja en mer då? Eller ska jag bara skicka in de nya posterna jag gjort? Eller kanske satsa på båda delarna?

Kram och kärlek.

Svar: Ha båda möjligheterna öppna.. kram
Esmaralda

31 Anonym denna gång :

skriven

Tänker D om mig som förut? Innerst inne? Det känns som att det finns kvar något...


Kram

32 Tildis:

skriven

Godmorgon Es!

Jag har faktiskt aldrig testat något av det. Men vilka bra tips!

Att passa någons boende låter ju faktiskt som en väldigt bra lösning. Det ska jag kolla upp!

Kommer jag byta jobb snart? Kram

Svar: Ett byte av jobb kommer.. kram
Esmaralda

33 Anonym:

skriven

Hej Es ser det fortfarande positiv ut med fonderna jag sökt?

Kram

Svar: Ja, särskilt en av dem.. kram
Esmaralda

34 Dunegull:

skriven

Tack för svar.
Så detta var inget illa menat från hans sida? Vill han bara rulla runt på folk då vi blivit väldigt många? Ser du ifall han har ngt agg mot mig annars?

35 Anonym denna gång :

skriven

Tänker D om mig som förut? Innerst inne? Det känns som att det finns kvar något...


Kram Till dig

36 Undran:

skriven

Kära es,
Testar igen,
Vad vill han? Är han kär i mig?

37 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.

Togs mitt senaste meddelande emot på ett bra sätt?
Känns allt lugnt nu?

Tror du att han har något intresse för mig eller tänker på mig?
Kommer han kontakta mig igen?
Kram

38 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Det är så jäkla tråkigt jag behöver en förändring i mitt liv. Något som händer som förändrar tillvaron. Har levt på samma sätt i några år nu. Behöver gå vidare nu till något nytt som händer.

Ser du någon partner som blir? Händer något?
Kram

39 <3:

skriven

Hej kära Es, tror Eva ångrar hur hon gick på i lördags utan anledning. Har aldrig tidigare sett den sidan hos henne.
Är det som att hon inte vill att folk hon känner ska tycka om mig ? Är jag en nära vän för henne ?
Svarade henne igår och skrev att hon var välkommen att följa med mig och min kompis ut och äta på torsdag även fast jag inte känner wow med det och kommer vara lite mer aktsam med vår vänskap. Men vill ändå visa att hon inte ska känna sig utanför.
Kram

40 Browallia:

skriven

Tack för bra semestertips för den lilla plånboken :) Men det hjälps inte hur gärna jag än vill resa så blir det som vanligt ännu en sommar hemma på balkongen (om vädret tillåter). Jag är ju fortfarande sjukskriven och så vill jag att min skygga katt ska bli helt trygg med mig innan jag låter någon vara kattvakt eller låter han vara på kattpensionat. Du har sett mig resa och upptäcka tillsammans med min kommande livskamrat så jag suger på den karamellen och drömmer mig bort i tanken så länge.

Tack för ditt svar igår om att det är bra MG och att han jobbar och har fullt upp. :)

Kram :)

Svar: Ja, din katt behöver dig hemma ännu en tid... så småningom börjar du dock resa.. kram
Esmaralda

41 Mon:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han och jag att få flera barn tillsammans än 1 det vi har tillsammans?

Ser du chans att han skulle gå med på att flytta samman isåfall?
Kram




42 Hjärter dam:

skriven

Inte direkt så man tänker på sommar och semester när man tittar ut- snön yr ute idag...
Men tips är ju alltid bra!

Es, jobbig situation på jobbet..känns mest som de vill bli av med mig. Jag tycker jag försökt göra ett bra jobb och ställt upp t o m när jag varit sjuk. Sjukanmälde mig här i veckan men ingen respons att de ens tagit emot anmälan.. silent treament? Känner mig ouppskattad. Har du något råd att ge vad jag ska göra? Får jag något nytt jobb snart om jag slutar? Börjar tappa tron på mig själv..

Kram ❤️

43 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja jag kan vara dum och dristig, men att bilda ett sammansatt ord av dessa är inget för mig ;). Så jag håller mig på min stolkant tillsvidare då. Tyvärr...

Intressant att volontärarbete skulle passa mig. Kanske det skulle passa ungarna å?! :DD.
Kram Skorpan

44 Dahlia:

skriven

En konstig fråga men hur bokstavligt ska jag ta hans kommentarer? Låter nästan som om han är intresserad av att bli tillsammans med mig?

45 Barbie:

skriven

Hej Esmeralda!

Kan du möjligtvis se om min stora syster har kanske hittad någon ? Tusen kramar PS du är stark❤️

46 G.:

skriven

Kommer jeg til å bli gravid i år?

47 Vv:

skriven

Hej Es!

Jag undrar om du ser om jag byter jobb till ett bättre? Kramar

Svar: Ja det gör du definitivt... gör upp dina planer.. kram
Esmaralda

48 AnnaK:

skriven

Tack! Misstänkte det 😐 Han kan vara väldigt på och blir sur när han inte får som han vill.

Kram 🤗

49 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag har varit iväg som wwoof:are två gånger. Det var jättekul. Kan jag varmt rekommendera ☺️.
Kram ThereseC

Svar: Härligt :) kram
Esmaralda

50 Viola:

skriven

Hej kära hoda E!
Kommer du ihåg när ett allvarligt kris skulle hända syrran snart kan du se om det gäller en ny kille?
Kramar

Svar: Det kan gälla en ny kille.. men jag är inte säker.. kram :)
Esmaralda

51 Louise:

skriven

Vad ledsen jag blev när jag läste om ditt resultat. Men tur att de upptäckte det i tid.

jag blir fullkomligt galen på min dotter. Hon låser sig totalt och vägrar gå till skolan så fort det är någon som sagt att den ska slå henne. Vi kom försent imorse på grund av detta. Hon ville verkligen inte men hon kan inte stanna hemma för detta. Tog upp det direkt på morgonen och resursen som har hand om denna pojken bland annat hade en blick som sa "kom och hjälp mig och dö inte igen". Det är 10 skoldagar kvar och hon måste ju stå ut med detta. Kaosmorgnar och jag vill verkligen inte veta hur det blir när jag börjar jobba. Jag vet inte hur mycket mer jag orkar.
Han började gnälla så fort jag kom hem att jag ju skulle hålla morgnarna öppna. Men han verkar inte fatta att jag inte ens vill vara hemma med honom.
Nej jag måste ta itu med detta, jag måste försöka prata med honom om detta men han vägrar lyssna på mig.
Han tror att världen snurrar runt honom och blir lättstött så fort man säger nej.- Inte en chans att jag kan prata med honom. Nästa vecka funderar jag på att faktiskt boka tid till en psykolog för jag orkar inte ha alla hans krav på mig. Ska prata med mina föräldrar i helgen för detta orkar jag inte ta mig ur själv. Barnen mår dåligt och jag är som sagt arg hela tiden och det var jag minsann inte när jag träffade honom.

Finns det någon möjlighet för mig att separera med honom? Jag vet att jag har frågat dig innan. Han kan inte acceptera att jag vill skiljas för är man en familj så ska man få det att fungera.
Visst utan att behöva bli tvingad till saker och inte behöva fly hemifrån.
Kommer jag att få hjälp av myndigheter om jag nu beslutaratt lämna honom? Jag vill ju inte behöva vara rädd för vad han kan ta sig till för han är ju narcissist och har psykopatiska drag och de ska man helst lämna.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar.

52 Helena Ir:

skriven

Många bra tips..pilgrimsvandringar skulle kunna vara något för mig! Helst den som går till Santiago de Compostela..den har lockat många år..kanske en dag..med rätt ekonomi.

Ängel med stort hjärta..vad kul att du kommenterade min kommentar härom dagen..visst är det udda,när saker försvinner sådär!? Kram och lycka till dig också :)

Idag ska jag på mammografi..tror det var 2 år sen sist jag kallades..

Allt gott!

Kram :)

Svar: Ja jag vet de som gjort den vandringen och säger att det är en fantastisk upplevelse ! Lycka till på mammografin :) kram
Esmaralda

53 Linnean 🌸:

skriven

Det var många justa tips! Är lite för hängig för att ge mig ut på äventyr men det skulle fan behövas!

Läste ditt inlägg sent i går kväll och det var inte roligt MEN det ser ju positivt ut. Så nu går vi helt på det positiva att allt blir ok efter borttagandet av den dumma pricken!
Att behöva vänta på att få saker fixade och på svar är ju pest men jag tror att det blir bra.
Du får positiva tankar och healing från mig!

Ha en fin vårdag i snålblåsten! Kram 💖

/Linnean 🌸

Svar: Tack... och det är ett jäkla väder hos oss i Skåne.. men strax ska jag ut i alla fall och ta en svängom med stavarna.. kram :)
Esmaralda

54 Frida:

skriven

Men å vilka superbra tips. Tack så mycket ❤❤. Känns som att en person på mitt jobb talar massa skit bakom ryggen. Kan det vara så? Känns inte bra att bli svartmålade även om hon har rätt till sina åsikter..
Längtar till ett nytt jobb nu.

Stor kram 💛💜💛

Svar: Ja, personen pratar en del... men bry dig.. sätt dig över.. kram :)
Esmaralda

55 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Gomorron Esmeralda!
Jag skrev ganska långt till dig igår det står 19 kommentarer men det finns fler där o mitt är med där. Jag är så glad för din skull att allt gick bra jag har som så många andra här skickat massor med kraft mod o styrka till dig det här kommer att bli bra i slutänden!

Jag skrev en fråga kan du se vem som går över golvet på ovanvåningen ovanför vårt sovrum? Det rummet var tidigare min dotters när hon bodde hemma. Om vem o varför det känns inte bra alls!

Styrkekramisar till dig fina Es!

Svar: Jag ser ingen andlig verksamhet alls i ditt hus.. så även om det verkar konstigt så tror jag att det hela har en naturligt förklaring.. kram
Esmaralda

56 Vb:

skriven

Goda Esmeralda kan su se om möjligtvis min stora syster skiljer sig? Kramarå

57 B:

skriven

Åh vilka bra tips! Pilgrimsvandring har ja vart inne på lite.. men mina resor till USA får bli mina pilgrimsvandringar 😂😁
Har börjat spara ihop nu, tror du jag skulle kunna åka i augusti om jag verkligen sparade allt jag kunde? Kram

Svar: Ja, tar du ett krafttag så kan du åka.. kram :)
Esmaralda

58 Barbie:

skriven

Kära E! Ser du om hon väljer den nya killen ? Hur stor är chansen ? Vad ser du kring denna kris? Kramar

59 Hon:

skriven

Superfina tips!
Jag kan i tillägg tipsa om billiga transporter som finns i många länder och i någon mån även i Sverige. Appar såsom Uber, Lyft och BlaBlaCar kan vara mycket användbara, man sparar ofta både tid och pengar. I Frankrike kan man t.ex. hyra privatbilar genom en app som heter OuiCar för en billig peng, kan vara riktigt behändigt.
En motsvarighet till WWOOF är Workaway samt HelpX.
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: