Prins eller slav ?

Barn och hundar blir lite som vi gör dom .. eller hur ?

Vad det gäller barn så har jag aldrig stått ut med gnäll och inte heller med  ungar som sliter och drar i en när man pratar med någon… så de har aldrig fått bekräftelse på  sitt gnällbeteende.. och  det har nog bidragit till att de aldrig varit särskilt gnälliga.

 

Sen har jag curlat och skämt bort… jag har lekt mycket med dom alla tre.. jag har skjutsat hit och dit… jag har fixat mat och fika i tid och otid  till inte bara egna barn utan hela kvarterets  - men det har varit på mina premisser. Jag har gjort det för att jag VELAT göra det.

Olika människor har olika gränser… somliga står bättre ut med gnäll än att skjutsa till fotbollsträning.

 

Till sist blir de vuxna i alla fall – oavsett !

Och en del av barndomen tar de med sig i vuxenlivet och särskilt när de kommer hem till föräldrarna på besök.

Då regredieras det och de beter sig nästan som under tonåren.

I Ryssland säger man så här:

  ” Behandla ditt barn som en prins eller prinsessa tills han/hon är 10 år gammal och därefter behandlar ska du behandla ditt barn som en slav ”

Kanske lite hårt.. men det finns  en pedagogisk vinst i detta ordstäv.

 

 

En annan sak jag aldrig tålt är  ungar som  pratar otrevligt till sina föräldrar.

Jo, som terapeut hanterar jag det utan problem  naturligtvis men rent privat sätter jag ner  bägge fötterna och pekar med  hela handen… och gör klart redan vid väldigt tidig ålder att sånt inte accepteras.

Så också det har jag sluppit

Istället har jag fått ungar som argumenterar och om i stort sett precis allting… det duger inte om jag säger ” du ska göra så för att JAG säger det”  utan det ska  vändas och vridas och  ses ur alla möjliga  vinklar !

 

 

Här hos mig har det alltså alltid argumenterats vilt.

De har sina fördelar eftersom ungarna  lär sig att tala för sig men det har också nackdelar med utmattade föräldrar.

Hur ser  din föräldraroll ut ?

 

Kram & kärlek

1 Milla:

skriven

Har barnen varannan vecka ek mer. Försöker att de ska hjälpa till då jag blir trött efter arbete m barn på dagarna. Tycker inte om uppkäftighet som är vanligt bland barn i skolorna. Ingen respekt o man kallar sim klasskompis för grova grejer.
Det verkar som min fd kollega ska gifta sig för de skriver om sin planering på FB men så instabilt som det verkar. Tror du att det kommer hålla? Vrf gör de det när de inte ens har arbete att gå till ngn av dem?

2 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag har, tyvärr, aldrig varit en lekmamma. Jag har liksom glömt hur man gör. Jag umgås hellre genom rörelse, går i skogen, där är det roligt att leka rävar, prinsar, gravida hundar och allt vad det är. Mitt barn är en gosse med många ord. Han är en mjukisdjur och jag vill rusta honom stark på sitt sätt, och det har varit argumenterande sen han var pytteliten. Ibland blir jag så trött.
Det har börjat användas fult språk på hans skola och han testar det hemma för att se vad som är okej och vad som är busigt. Jag ser det som ett förtroende för han säger förlåt direkt han ser min åsikt och sen hör jag det inte mer.

På tal om skola. Har du någon känsla för vad som skulle vara bäst för mig? Arbetsterapeut eller rehabiliteringsvetenskap i arbetslivet?
Ha en fin dag!!

Svar: Barn måste få göra fel.. så man kan rätta dem :) Både yrken passar dig alldeles utmärkt.. de är båda inom ditt område.. kram :)
Esmaralda

3 Skorpan:

skriven

Jag har inte heller lyssnat på gnäll, inte lagatt käk i tid o otid o inte skjutsat ungarna på träningar särskilt mycket. En oengagerad mamma är vad jag är. Kidsen har fått lära sig att ta sig fram för egen maskin, förutom den yngsta som nu borde börja lära sig också ;). Livet är hårt o då är det hårt med mig också. Stackars barn, vilken mor de har. O hur månne det går för dem senare i livet, ja det vete katten ;).Den andra parten ska vi nog inte behandla här...

Irriterande dåliga nätter, flera i rad, är inte speciellt trevlig då jag är trött ;). Drömt en massa har jag, bl a att det rann vatten ur vardagsrumstaket som har en våning över sig o där ovanför finns inget badrum. Panik, måste ringa servicebolaget o fixa... Blev rätt praktisk i drömmen, men ville den säga mig nåt annat?

Sonen äntligen hemma hos mig efter flera veckor utan att vi träffats. Det är trevligt :). Kanske blir en bättre frukost idag... Vad annat, knappast nåt speciellt.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Du har varit en bra mamma.. vi är alla olika och den rätta känslan har alltid funnits där från din sida..dina barn har tillit till dig. Kul att sonen är hemma :) Kram :)
Esmaralda

4 Alex:

skriven

Hej Esmeralda.
Jag tror min syster blev stött av det som hände under påsken. Kan det stämma? Hon verkar inte så pigg på att umgås.
Jag blir så trött alltså.
Är det inte chefen som är arg på jobbet, vad var set med honom egentligen?? Så är det någon annan som är upprörd över något.
Orkar inte.

Svar: Ja, det ser ut som om din syster blivit stött...ni behöver prata... kram :)
Esmaralda

5 Solen :

skriven

Godmorgon! Nej gnälliga barn har jag inte och pratar ordentligt gör de till alla. De är omtänksamma och bra på att bry sig om sina vänner och varandra, och mig med. Men ganska curlade är de. Jag har fixat och trixat, skjutsat och skjutsar. Bakat och lagat mat till höger och vänster.
Mina barn har också fått lära sig att tala för sig och att diskutera och jag har lyssnat på dem. Ibland har de haft rätt ibland jag och ibland har vi fått samsa ihop oss. Men att även barnen har en åsikt har jag alltid tyckt är naturligt.
Det tyckte inte mitt ex.
Han tyckte att barnen skulle lyda honom oavsett om han hade rätt eller fel. Och jag skulle hålla med - även när det var uppenbart att han hade fel. Vi vuxna/föräldrar skulle hålla ihop och barnen skulle lyda....det blev början på slutet.
Han tyckte väl att jag var hopplös och hade fel när jag lät barnen vara med och diskutera om hur vi skulle göra eller vad som var rätt. Inte om självklara viktiga regler om såklart sådant som om vad som är farligt eller liknande. Då fick man ju förklara varför det inte var något att diskutera - det var ju livsfarligt att göra si eller så. Men man fick ju förklara varför och inte bara säga att nu gör du så för vi bestämmer. Kanske var det därför det bland annat tog slut - vi var så olika på det sättet.

Jag har sökt några nya jobb nu men jag vet inte helt om det är dem jag ska hoppas på...kan det dyka upp något spännande snart? Men ja du brukar säga att det där med tiden är knepigt att se. Jag får väl kanske bara vänta och se - men jag är nyfiken på om jag snart hittar någon spännande tjänst...

Ha en skön lördag!
Kram ☀️

Svar: Ja, man kan curla, det är en sak.. och man kan samtidigt uppfostra.. vilket du gjort ! Du har gett dina barn sunda värderingar. En bra tjänst kommer.. men det kan dröja ännu en tid.. kram :)
Esmaralda

6 Michaela:

skriven

Har ju inga barn och det är självvalt.
Lördag och det haglar till och från i Stockholm. Men hellre det än +20 :)

Varför går det inte över? Skall det vara såhär för alltid? :/

Tänker på dig❤ Kram & kärlek!

7 Helena Ir:

skriven

När barnen var små gjorde vi rätt mycket tillsammans..Det där med gnälliga ungar som avbryter,det hade jag väldigt svårt för..En i min familj gick det nästan aldrig ha några längre samtal med när hon hade barnen med sig..fruktansvärt enerverande..Hon gick så in i sina barn att redan där började vi tappa en del av vår kontakt..Vi är olika..!!
Jag körde med att jag är er förälder inte er slav,när de blev äldre..Älskat och älskar..gjorde mitt bästa..men om det var nog..kan det någonsin bli nog..Som ensamstående har man alltid dåligt samvete. Min fd svärmor,en underbar kvinna..hon sa alltid att mina barn var så älskade att jag gjorde allt för dom..och jag kunde tänka: Är det sant..? Hur ser hon det?
Så man bara kör i sin föräldraroll..

Lördag morgon..känt av en lätt ångest några dagar..vet inte var den kommer ifrån..har en känsla av att något händer någonstans som jag inte kan ta på..skumt!!

Gymmet nästa..

Ha det så bra..
Tänker på dig!

Kram :)

Svar: Du fanns där för dina barn och de har alltid känt sig älskade och omhändertagna... du har gjort ett fantastisk jobb! Kram :)
Esmaralda

8 Ninis:

skriven

Min föräldraroll ., liknar lite din., men allt på
Mina egna villkor, skjutsat, curlat.. men aldrig att jag känt mig utnyttjad. Idag är barnen stora, dom är så tacksam för allt och även deras kompisar. Så jag känner mig stolt👍. Ödmjuka och fina barn💕, med talets gåva🤗.

Undrar om du ser ett arbetsbyte för mig inom 6 mån.. vad är oddsen? 🙏🙏. Kram

Svar: Visst har du fina barn och det har du gjort dig förtjänt av ! Oddsen för arbetsbyt inom 6 månader är 40 &.. inom 12 månader 80 %.. kram o lycka till :)
Esmaralda

9 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag gillar inte heller gnäll hos barn.
Dock så är det svårt att inte ge uppmärksamhet då.

Es, Känner tänker han till mig?
Kan han komma fram till att han vill något med mig?
Kram

10 Alex:

skriven

Hej Esmeralda.
Jag tror min syster blev stött av det som hände under påsken. Kan det stämma? Hon verkar inte så pigg på att umgås.
Jag blir så trött alltså.
Är det inte chefen som är arg på jobbet, vad var set med honom egentligen?? Så är det någon annan som är upprörd över något.
Orkar inte.

11 Anonym:

skriven

Godmorgon skulle det vara någon idé att ge C i Stockholm en liten hint att jag finns på fb ?
Kanske lite konstigt tänkt av mig nu.Jag och vännina satt och klurade lite igår. Är han lyckligt gift tror du ?
Kram

12 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur stor se chansen ut att jag fortsätter tillsammans med honom framöver?
Tänker han i dem banorna?
Kram

13 Tildis:

skriven

Hej Es!

Själv har jag växt upp med föräldrar jag mest sett det som jobbigt att serva, samtidigt har dom hjälp till enormt mycket med annat så det kanske har gått jämt ut. Men jag vet inte riktigt om det har påverkat mig negativt. Jag har nog blivit rätt självständig av det.

En fråga Es, kommer jag lyckas få ordning på vikten? Kram

Svar: Ja, du har blivit självständig och det är bra !! Du lyckas med vikten - om du bara är tillräckligt motiverad och har rätt fokus.. kram :)
Esmaralda

14 Dunegull:

skriven

Hörde inget från honom igår. Kan det komma idag? Vad är din känsla?
Kram

15 J:

skriven

Hej! Märkte idag att någon har fått tag på mitt kortnummer å pengar har försvunnit! Jag spärrade direkt mitt kort! Vem är det som har gjort detta?
Kram

16 <3:

skriven

Godmorgon kära Es bör jag kontakta chefen på banken och berätta vad som hänt? Sånt strul bankkvinnan ställt till med.
Känns inte ok. Pengarna är fortfarande inte tillbaka. Helt sjukt. Fått nästan en månad.
Bör jag inte kräva ersättning för detta ? Vilken väg är bäst att gå.
Kram

Svar: Ja jag tycker du ska ta det steget vidare nu.. kram :)
Esmaralda

17 Jossan :

skriven

God morgon!

Igår somnade jag 17.15... och var helt slut. Jag vaknade vid halv 8 och valde att gå och lägga mig. Kändes inte lönt att sitta uppe hela tiden. Men jag ör fortfarande trött. Det har verkligen varit förmycket denna terminen. Hoppas verkligen alla tentor går bra nu så jag kan bli färdig och få min legitimation.. usch är så slut.. men bara 41 dagar kvar till skolavslutningen..

Men innan det har vi massor i skolan som ska göras..tur jag inte skulle på dejt igår eller var sambo för de hade ju tyckt jag var för tråkig 😂

Idag ska jag städa igen!

Kram

18 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vet inte riktigt hur jag är som förälder... Har försökt vara rättvis och lärt dom empati för allt levande Vara artig och trevlig mot äldre Föräldrarrollen förändrades när Björn gick bort när de kanske behövde han som mest Jag hoppas och tror att jag "klarat av" föräldrarrollen För jag har två skötsamma och trevliga pojkar Bägge klarar av att föra sin talan och flyger försiktigt ur boet Det jag hoppas mest är att kunna bo kvar så de har en plats att alltid återvända till ....Har ju bott här i snart 40 år...och varje dag med grannarna är en pina...Från det jag vaknar till jag går och lägger mig ...
Ser du ngn förändring alls ?
Eller är det jag som tillslut måste flytta på mig ?

Trevlig Lördag !

Kram Anki med flock

Svar: Grannar från hell kan man inte stå ut med hur länge som helst. En kommer flytta men det lär dröja... och om du flyttar så ska det vara för din egen skull.. för att du vill... och det kommer ha sina positiva sidor... kram :)
Esmaralda

19 Lotta:

skriven

Vad fint, så bra. Helt rätt.

Jag har heller aldrig accepterat gnäll och ingen gnäller här. Vi samarbetar i min lilla familj, jag och mina barn. Det tror jag är nyckeln. Vi är en enhet, som hjälps åt och jag tycker öppenhet, humor och respekt för varandra är bra. Jag stöttar, skjutsar, lagar mat mm och ställer upp i vått och torrt. För att jag vill och det är också ett sätt att ge kärlek.

Ha en fin dag
Lotta

Svar: Exakt så !! Kram :)
Esmaralda

20 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Finns det någon mening med att jag mötte honom i detta livet? Kram

Svar: Kanske självkännedom... jag tror det kommer en tid när du förstår.. kram :)
Esmaralda

21 Ingela:

skriven

Godmorgon, lite ”lustigt” att du tar upp detta ämne idag då jag legat vaken större delen av natten å grunnat...
Min linje har varit väldigt lik din, avskyr ungar som tjatar, gnäller, sliter å drar och är uppkäftiga! Har en lekplats precis nedanför vår balkong, åh herregud, jag har lust att gå ner med jämna mellanrum å ruska om både ungar å deras slappa föräldrar!
Jag var nog rätt sträng på så sätt när mina ungar var små men det var inte heller mkt gnäll, såklart ibland, men tror man måste sätta gränser tidigt. Däremot har jag precis som du Es tillbringat massor med tid med dem, varit ute mkt, pysslat å donat, spelat fotboll å annan sport, fixat mat å fika mest hela tiden, har en 19åring hemma som jag ff daltar med å fixar ätbart till mest hela tiden...;) Men jag gillar att vara omhuldande å jag å ungarna har faktiskt alltid haft en jättebra relation.

Tycker att jag har trygga å vettiga ungar, blev då väldigt förvånad då jag igårkväll fick oroväckande info om min dotter som jobbar utomlands!
Hon är en oerhört positiv och öppen typ, drar till sig folk och är van att röra sig i olika länder. Jag är ju inte helt naiv så jag har ju inte trott att hon efter jobbet varje kväll suttit hemma å knypplat direkt men det verkar med väldigt jämna mellanrum vara riktigt röj! Då hon är både positiv, öppen å jäkligt snygg så dras folk till henne å jag fick igår höra av en kompis som varit å hälsat på att folk är som galna i henne å hon själv ser ju bara gott i alla, det har hon alltid gjort... Är nu så jävla, ursäkta, orolig så jag vill bara få hem henne på stört, men hon fyller 21 och hur ska jag kunna tvinga hem en vuxen person?!
Har inte sovit många minuter inatt utan oroat mig och funderat just på detta, vad man som förälder lär/ger sina ungar. Har ofta fått höra att min dotter är så mogen och klok, redan från ganska tidig ålder, nu vet jag inte vad jag ska tro...?!

Kan du se ngt/ säga ngt klokt Es till en orolig mamma?
Igårkväll fick jag samtidigt veta att sonen som var ute och spelade golf mitt i en sving fick ett samtal där han fick veta att han fått sitt första jobb! :) Precis som du sagt Es så gick det fort...

Kram Ingela

Svar: Jag förstår din oro men du kan inte göra någonting och du måste helt enkelt ha tillit till att dottern fixar sitt liv. Hon får sina törnar.. det hör till... men hon mognar och utvecklas. Grattis till sonens jobb.. härligt:) Kram
Esmaralda

22 Trött:

skriven

Hej!

Ljusnar det snart?? trött och less på allt.

Kram

Svar: Det ljusnar.. kram :)
Esmaralda

23 Gabriella :

skriven

Att sätta gränser är så viktigt! Det handlar ju också om att visa barnen vad integritet och självrespekt innebär, tex att det inte är ok att som förälder låta sig bli tilltalad på ett dåligt sätt. Att visa på gränser är att göra barnen en tjänst inför framtiden, det ger dem en tydligare bild av världen! Så tror jag...

Och Esmaralda, jag har en fråga också...
Jag har en så innerlig längtan efter att träffa mannen i mitt liv, gifta mig osv. Har du några goda nyheter? Vem är han? Hur ses vi? Kram <3

Svar: Han finns och han kommer.. och ni bildar familj tillsammans.. några detaljer ser jag dock inte.. kram :)
Esmaralda

24 I:

skriven

Alltså underbart ryskt citat! 😂

25 Nattis:

skriven

Hej Esmaralda.
Funderar han över det på allvar?
Ser det ut som om han drar sig undan? Eller kommer ta intiativ mot mig?
Finns något till mig?
Kram

26 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda. Tror du jag lyckas med min dröm om att bli gravid detta året 2019?

Kram

27 Undran:

skriven

Kära es!
intressant inlägg! Jag är tyvärr själv inte förälder ännu.
Men ser hur svårt det är att uppfostra barn hos andra!

Es, jag behöver veta vad han vill mig? Känns som att han är svartsjuk? Påverkar det hans beteende nu?


28 Kiara:

skriven

Tjenixen Es!
Själv har jag inga barn än men vet hur jag ska vara den dagen jag får OM jag får. Jag kommer definitivt leka med dom och inte sitta vid mobilen/surfplattan utan de kan ja göra när dom har lagt sig. Eftersom jag är en pedagog så kommer jag nog göra lite pedagogiskt med dom och sen vet jag inte om dom ska få någon egen surfplatta eller använda min men ingen surfplatta före tre års åldern känner jag just nu iaf men de kommer väl brytas. Anser inte att dom kommer vara i behov av de och dessutom begränsa deras tid på den med 10 minuter/dag. Jag klarade min barndom utan en sån och de får dom göra med begränsad tid. Bråkar dom/den så blir de mindre surfplatts tid med 1 minut/tillsägelse. Men de är som sagt frågan om jag kommer hålla mig till detta eller bryta helt och hållet? 😕🙈 Jag hoppas jag blir en lika bra mamma som min lillasyster iaf. Även om de beror kanske på barnet i fråga så har båda hennes barn varit lillgamla och duktiga redan vid 1,5 år. Hoppas mina barn blir lika duktiga. Lite avundsjuk är jag och hoppas att jag som sagt blir en lika bra mamma som hon. 🙏

Jag undrar om min kusin L kommer ha något kalas med släktens närvaro när hon fyller 40 eller blir de som vanligt att dom inte ordnar något själva men åker gärna på andras kalas? Tusen tack i för väg! Kram Kiara ❤

Svar: Visst blir du en bra mamma - men det blir inte riktigt så som du tänker dig...inte i allt.. kram :)
Esmaralda

29 EPM :

skriven

Jag tror min föräldraroll är lik din. Jag har just nu kommit in i en fas där jag måste tjata en hel del om samma saker, men samtidigt älskar jag det faktum att de argumenterar emot och har egna viljor.
Otrevliga är de inte, bekväma kan der vara vilket kan få igång mig rejält. Jag arbetar ju hemma emellanåt och då kan jag bara inte släppa allt för att fixa mellis, jag vet ju att de kan för när jag låg däckad i halsfluss så redde de sig kanon!
Jag tror jag är en bra mamma, och jag känner att mina barn kommer klara sig bra till slut😊

Ser du om P pratar nåt om mig med bandet? Jag skämtade igår men tror att han tog det fel...

Kram

Svar: Ja, dina barn kommer klara sig fint i livet ! P kan ibland vara lite väl pretentiös.. kram :)
Esmaralda

30 Dalkulla :

skriven

Som ensastående mamma har jag aldrig curlat mina barn, ve och fasa vilket elände jag skulle fått.
Tidigt lärde jag mina barn att ett NEJ var ett NEJ och inget annat. Minns en episod när min äldste son och jag samt en liten i liggvagn var på Konsum på den tiden och handlade. Sonen då fem ville titta på hyllan med leksaker, affären var inte så stor så jag höll koll på honom.

Efter en stund kom han fram och hade en liten leksaksbil i handen, följande utspelade sig:mamma kan jag få den bilen, nej A sa jag, inte denna gången, då sätter jag tillbaka den igen säger han, gör du det svarade jag. Tidigt lärde jag honom skillnaden mellan att få ett ja eller ett nej. Tjat gick inte hem hos mig.

När nästa son som låg i vagnen började växa till sig blev det samma uppfostran där. Alltså har jag aldrig haft några barn som slitit i mina kläder i affärer, eller skrikigt i högan sky vid ett nej. Gnället har uteblivit, att sedan har barn som inte kan hålla tyst vid ett telefonsamtal är en stor styggelser i sig. Någon enstaka gång har de kanske kommit fram och viftat med något och jag har bara nickat till svar.

När jag numera är i affärer och ska handla mat osv. kan jag ofta höra, lille Pelle vad tycker du mamma ska köpa för middagsmat osv. Då är lille Pelle högst två två år. Är det barnen de små, som är avgörande för vad som skall intas till middag. Barn som ligger och skriker på golvet av orsak de inte fick sin vilja igenom är också det största styggelser i modern tid.

NU låter det som jag har hade världens snällaste barn, ja i den bemäkelsen hade jag det, sedan att de fajtades sig emellan är en annan story. Jag är av en generation där man inte kallade sina föräldrar för allehanda hemska ord, sådant som idag är väldigt vanligt, hade jag sagt hora till min mamma hade jag med all sannolikhet inte suttit här och skrivit det här. Fy så vidrig och säga så, men det är enbart föräldrarnas fel och ingen annans.

Hundar är av samma kaliber dåligt uppfostrade,
allra helst de små knähundarna. De morrar och visar en aggresiv sida och vill gärna drar iväg i kopplet och försöka hugga där de kommer åt. Precis samma system där.

Kram


Svar: Ja, barn och djur blir som vi gör dem... så är det. Sedan finns det barn som är svårare att hantera.. som kanske har bokstavskombinationer.. och då får vi ha mer tålamod men ändå driva igenom den uppfostran vi anser är viktigt.. kram :)
Esmaralda

31 Pia1:

skriven

Noll gnälltolerans här, usch. Från den dagen de klarat att uttrycka sig så har de fått förklara bättre än med gnäll vad de vill med det. Den ena är dock mer gnällig och lite daltad med av bristande ork och även andra orsaker.

32 Orolig:

skriven

Hej!

Kommer min son att bli lycklig igen träffar han någon ny kvinna??

Kram

Svar: Visst kommer han bli lycklig igen... kram :)
Esmaralda

33 Flisan:

skriven

Tack alla ni som kommenterade min gästblogg igår. Jag har läst om och om igen och bär med dig den empati och den insikt jag fått. Tusen tusen tack. Ni gör skillnad för mig. Kram från Flisan.

34 Kiara:

skriven

Tack för ditt svar, Es! Nä jag trodde nog inte heller att de skulle bli så som jag har tänkt mig utan bara de viktigaste för mig är att jag blir en bra mamma och att andra tycker det med. Hoppas dom inte blir för bortskämda. 😊

Föresten så undrar jag om min kusin L kommer ha något kalas med släktens närvaro när hon fyller 40 eller blir de som vanligt att dom inte ordnar något själva men åker gärna på andras kalas?
Tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Du blir en väldigt bra mamma, den saken är klar !! Tanken finns på större kalas men tveksamt om det genomförs.. kram :)
Esmaralda

35 <3:

skriven

Hej kära Es, ser det ut att bli en fin resa till 🇬🇷 ?
Någon liten flört på semestern?
Ser du någon varning med resan ?
Längtar till sol, värme, shopping och vit vin till lunchen på taverna på stranden.
Stället vi ska till är så romantiskt som ett litet paradis.
🦋🦋🦋

Svar: Jag ser ingen varning.. det kommer bli bra... kram :)
Esmaralda

36 Fina:

skriven

Hej Es! ❤️ Det är så smärtsamt att bryta bandet med honom så jag vet inte om jag klarar av det. Mår han helt okej över allt detta? Kram

37 Jessica:

skriven

Hej Es,

Börjar han få lite djupare känslor för mig? Gan sa att han älskar mig. Men jag vet inte om jag kan lita på det..
Kan du se vad han kännar för mig? För jag börjar bli lite "misstänktsam" om han ens gillar mig alls.

Kram och ha en trevlig helg :)

38 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Själv tillhör jag ju dom som inte har barn än men vill ju så gärna ha. Min största rädsla är att jag inte kommer bli en sån bra mamma. Ser du något kring det? Kommer mina barn få en bra uppväxt samt klara sig bra i livet? Ser du något om hur jag kommer bli? Jag skulle gärna vilja spendera mycket tid med dom och inte hålla på med mobilen som jag ser många föräldrar gör. Ser du hur de blir med de? Hoppas på svar! Kram Zoey 💕

39 Michaela:

skriven

Mamma undrar ju vad hon har gjort för fel och om hennes barn kommer få må bra snart igen. Kram från oss!

40 Milla:

skriven

Jag är jämt trött. Bokat homeopat. Kommer hon kunna hjälpa mig?

41 Ghostwriter :

skriven

Har inga egna barn än men har arbetat och uppfostrat många ändå!

Jag försöker känna mig trygg i mig själv vilket ett barn känner genom att man visar klart vart man finns för barnet. Jag är alltid den som har tid och jag ser och är lyhörd, jag leker och busar enormt mycket (mer än jag egentligen orkar) för jag vet hur viktigt det är.
Jag är bestämd och rak mot barnet, sätter gränser - men på en nivå så att dom kan förstå och ta till sig.

Man ska inte vara rädd för att busa och ta vara på lekstunder, för jag känner att många vuxna inte vågar släppa ut den sidan. Men man ska också heller inte vara rädd för gränserna för att det ju behövs för alla barn!

Däremot ska man inte sätta barn på plats. Det är då dom lär sig att man ska göra exakt lika dant (kan jag tänka mig utifrån egna erfarenheter).

Man ska vara ett med sitt barn!






Kram

Svar: Ja, det allra viktigaste tror jag också är att man umgås med sina barn... och att man trivs tillsammans med dem.. kram :)
Esmaralda

42 Anonym:

skriven

Godmorgon skulle det vara någon idé att ge C i Stockholm en liten hint att jag finns på fb ?
Kanske lite konstigt tänkt av mig nu.Jag och vännina satt och klurade lite igår. Är han lyckligt gift tror du ?
Kram

43 Anki:

skriven

Tack för svar Es ! <3

Det är helgdagar och skollov som är värst Grannen har fått jobb tack o lov Så vardagarna är rena lisan för själen nu..tidigare var husse + hund som attackerar hemma jämt..nu jobbar bägge föräldrarna..fram till sommarlovet ..då börjar helvetet igen...Kan inte förstå att man lär sina barn att vara elaka mot djur...nu håller jag Moses inne jämt när de är hemma så han inte utsätts för stenkastning odyl...

Känns lite spännande om flytt som blir bra Pirrade lite ...kan det vara till mannen jag flyttar tro :-)

Kram Anki med flock

44 Sa:

skriven

Inte den lättaste uppgift att vara förälder. Var ju ung när jag blev mamma så det har inte varit helt lätt alltid. Har definitivt inte haft möjlighet att vara den förälder jag velat vara men försökt mitt bästa. Väldigt fina tycker jag att dom är i vilket fall. Inte helt lätt att uppfostra dom själv och samtidigt få ekonomin att gå ihop. Så här i efterhand kan man ju tänka att man ändå gjort det jävligt bra! Tänker att du måste ha varit en helt fantastisk mamma så härligt och stark person som du verkar vara! Kram och ha en fin helg!

Svar: Du har gjort det bra.. riktigt bra och du ska vara så nöjd med dig själv ! Alla har vi våra brister.. kram :)
Esmaralda

45 EPM :

skriven

Tack för svar!
Tydligen uppfattade han det såsom jag menade det, svårt med nyanser i text ibland.😊

Har han berättat att han träffar mig för folk i sin omgivning, på vilket sätt talat han om mig?
Är lite skadad efter J och vill varken vara en hemlighet eller baktalad....

Stor kram!

46 Så orolig:

skriven

Hej Esmeralda!
Ber för dig ofta det kommer att gå bra!
Idag är jag så orolig för min dotter o barnbarn! Hon är en duktig mamma men jag är orolig att han hennes man inte är snäll! Kan du snälla se om han är stygg och manipulativ mot henne? Kommer hon att träffa en snäll man snart som tycker om både henne och barnen?
Stor kram snälla hoppas du kan hjälpa mig❤️

Svar: Han kan vara dominant men det ser inte ut som om din dotter ger sig i första taget.. dock kommer en annan man så småningom.. kram :)
Esmaralda

47 Choklad:

skriven

Hej Esmaralda.
Tänker han på mig? Eller känner något speciellt för mig?
Hur ser det ut med honom, kan han komma fram till att han vill vara med mig?
Kram

48 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Har han också svårt att släppa taget om mig? Kram

49 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda.

Finns det en chans att jag blir gravid 2019? Kram

50 Undran:

skriven

Kära es,

Testar igen. Vad vill han egentligen? Är det hans svartsjuka som påverkar oss nu?

Svar: Ja svartsjukan spelar in.. kram :)
Esmaralda

51 AnnaK:

skriven

Vet inte riktigt hurdan förälder jag är. Lite vek kanske. Har lättsamma barn dock 😊

Längtar nu fruktansvärt efter lite kramar och mys. Önskar jag inte var en fysisk person alls. Hade varit skönt 😂 Får du upp nån info om vem jag kommer kramas lite med i framtiden? Utseende eller vad som helst 😊

Kram 🤗

Svar: Det blir en hel del kramande och mysande.. jag ser en man som är ganska lång och ett hår som alltid verkar vara lite rufsigt.. kram :)
Esmaralda

52 Tingeling :

skriven

Jag gillar inte heller gnäll. Jag försöker uppfostra min dotter till att bli en godhjärtad men stark och har lyckats. Har och göra med hennes personlighet också såklart. Det jag behöver jobba på är mitt tålamod. Min dotter är inte stressig alls av sig men själv står jag nästan och hoppar bredvid henne när vi ska iväg 😁

Sommarplaneringen blev ju sisådär för min del på jobbet. Fick semester som jag ville men när jag är på jobbet är ingen annan det. Så nu är jag inne på antagning... Kommer jag inte in på yrkesutbildning tänker jag läsa kurser upp till heltid i höst. Hittar en hel del intressanta som jag faktiskt vill läsa. Känner mig SÅ taggad. Vet inte vad jag gör om jag inte kommer in nånstans!

Trevlig lördag!
Här är det latmaskarnas lördag, jag och dottern 😊 Vi orkade inte ens kliva upp ur sängen i morse så kollade på film och åt frukost i sängen. Första gången för min dotter, och hon tyckte det var roligt.

Kram!

53 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Tur att jag är att luta på då...

Åkte iväg, utan inbjudan, o hälsade på den lilla valpen. Tror inte att dom blev så glada, men det sket jag i ;). Sade att eftersom vi inte hade blivit bjudna o komma o se den underbara krabaten, ja då kommer vi objudna.. O ljuvlig var han ♡. En sån glad en. Tänk om nån skulle vara lika glad hemma hos oss ;). Kanske nån dag... ikväll blir det nog film, +4 är inte precis en inbjudan att gå ut.
Ha en bra kväll!
Kram Skorpan

Svar: Ja en dag blir det en liten valp för dig också :) Kram :)
Esmaralda

54 Fråga:

skriven

Hej esmarLda.
Hur är hans reaktion inför det hela? Hur känner han inför mig?
Kram

55 Skorpan:

skriven

Luta på, nåja jag är ju ganska stadig, men lita på skulle det stå ;D.
Tack!
Kram Skorpan

56 Dunegull:

skriven

Ser du ifall vi kommer att ses ngt inom den närmsta tiden?
Kram

57 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Själv tillhör jag ju dom som inte har barn än men vill ju så gärna ha. Min största rädsla är att jag inte kommer bli en sån bra mamma. Ser du något kring det? Kommer mina barn få en bra uppväxt samt klara sig bra i livet? Ser du något om hur jag kommer bli? Jag skulle gärna vilja spendera mycket tid med dom och inte hålla på med mobilen som jag ser många föräldrar gör. Ser du hur de blir med de? Hoppas på svar! Kram Zoey 💕

Svar: Du blir en bra mamma.... ingen tvekan där inte... kram :)
Esmaralda

58 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Själv tillhör jag ju dom som inte har barn än men vill ju så gärna ha. Min största rädsla är att jag inte kommer bli en sån bra mamma. Ser du något kring det? Kommer mina barn få en bra uppväxt samt klara sig bra i livet? Ser du något om hur jag kommer bli? Jag skulle gärna vilja spendera mycket tid med dom och inte hålla på med mobilen som jag ser många föräldrar gör. Ser du hur de blir med de? Hoppas på svar! Kram Zoey 💕

59 Lovely:

skriven

Hej :) ser du något inom den närmsta framtiden för mig, vad är på gång? Trevlig helg

60 Lovely:

skriven

Hej :) ser du något inom den närmsta framtiden för mig, vad är på gång? Trevlig helg

61 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Min föräldraroll finns inte alls och det är något jag bara känner mig mer och mer nöjd med. Det är jätteskönt att inte ha några barn.
Men kaniner har jag gott om 😀. Jag försöker uppfostra dem till att vara snälla och städade men ändå har de sina hyss för sig. Emil till exempel försöker uppvakta mig genom att skvätta urin och häromdagen lyckades han skvättkissa så att det hamnade i mitt kaffe 🤢.

Kram ThereseC ❤️

Svar: Ha ha ha... kaninkiss i kaffet... han måste ha skvätt rejält :) Nåja, det är bara för att han är lite kär i dig :) kram :)
Esmaralda

62 Se:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det möjligt ut att han och jag blir i en relation?
Kram

63 PiaS:

skriven

Hej Es,

En gör så gott en kan som förälder, ...good enough.
Ibland blir det fel...
Gnäll har aldrig funkat med mig. De kan däremot argumentera för sin sak 😂. De har alltid fått hjälpa till hemma, efter sin förmåga och ålder. Resonerar att kan de dra fram saker etc kan de plocka undan. Jag är ingen bullmamma eller pysselmamma. Skjutsar och hämtar och lämnar gör jag. De vet rätt från fel, fått lära sig visa hänsyn men även stå upp för sig.

Ha fortsatt skön lördag.

Kram PiaS

Svar: Du har alltid varit en väldigt bra mamma.. så är det med den saken. De perfekta föräldrarna.. de finns inte.. kram :)
Esmaralda

64 Skytten:

skriven

Hej Es!
Ser du något nytt arbete eller någon förändring på mitt nuvarande arbete?

Tänker på dig nästa vecka❣️

65 Soul:

skriven

Ingen erfarenhet av barn än men önskar att de jag får om jag får blir uppfostrade till självständiga men omtänksamma.

Jag tror att vi båda känner att det är något, att vi gillar varandra. Vi är nog båda inte redo för något mer seriöst men vad är chansen att vi råkar hamna si säng med varandra?

66 Tingeling :

skriven

Nu börjar min pappa igen. Han kan inte ens gå och handla själv. Så nu måste jag handla åt han. Vi bor inte ens i samma stad och jag är ensamstående mamma. Jag har inte all tid eller ork i världen. Såg inte mig själv ta hand om min förälder när jag var 30+år. Det är ju något man gör med sina gamla föräldrar, inte 60 år. Jag ska ju leva mitt liv nu. Och jag kan säga att jag aldrig kommer begära detta av min dotter. Kommer aldrig göra mot min dotter som han gjort mot mig.

Ville bara få ur mig. Åker såklart och handlar. Hur kan jag säga nej. Ska kolla upp om att beställa på nätet med hemkörning, det hade löst mycket.

Nåja... happy lördag ändå 🙂

Kram!

Svar: Ja, du får komma på andra lösningar.. risken är att när du gör en sak.. kommer nästa.. och det blir lätt en destruktiv cirkelgång... så ta tag i det.. kram :)
Esmaralda

67 Browallia:

skriven

Tack för ett viktigt och intressant ämne i dagens blogg. Jag gav sonen allt det jag inte fick av mina destruktiva föräldrar, kärlek och trygghet. Jag satte gränser och lärde honom att ta eget ansvar. Han fick lära sig tidigt att livet är orättvist och att alla föräldrar inte har obegränsat med pengar. Vi gick igenom många prövningar under hans uppväxt men jag gjorde alltid mitt bästa som mamma efter min förmåga och jag tror han kommer till insikt med det när han blivit äldre och fått lite mer livserfarenhet som vuxen. Jag kände mig ofta otillräcklig men det som jag sörjer mest är att vi aldrig fick möjlighet att resa tillsammans. Jag är så tacksam för den relation vi har idag och jag är så stolt över min son som den unga vuxna han är idag.

Våren lockar fram min nyfikenhet på den man som du sett mig möta i framtiden, en glimt av honom skulle vara roligt att få även om jag inte är redo att möta honom ännu. Får du till dig något?

Svar: Ja, du kan verkligen vara stolt över din son - och du är en älskad mamma ! Mannen kommer.. men jag se ringa detaljer.. kram :)
Esmaralda

68 AnnaK:

skriven

Oj så spännande!! Tack för svar 🤗 Någon jag träffat redan? Eller vart trillar jag på honom tro?

Kram 🤗

69 G.H:

skriven

Spännande inlägg:)

Min stackats fyraåring får alldeles för mycket uppmärksam och förmodligen materiella ting ,,, är hemma med honom på deltid för att vi bägge vill (och dagis är 12000kr/mån) för heltid) men han är ju så söt 😂 ... tror ändå jag är hyfsat bra på att säga åt honom också, har svårt för odrägliga barn 😝. Har inte gett upp hoppet på syskon:) det kanske kan vara en bra sak;)

Kram :)

Svar: Ja, jag tror att syskon kommer.. :) Men din son mår väl :) kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: