Rannsakningstider...

Folk har så förbannat fel fokus ibland

Man går all in och  bryter ihop kring sådant man ändå inte kan få och det är ju helt meningslöst.

  Somliga jagar det ouppnåeliga så pass intensivt att de inte kan slappna av och se det fina i de har runt sig. 

Vi människor är en märklig skara. 

Somliga av oss vill ha partners som inte vill ha oss… och det är ju en omöjlig ekvation. 

Och vem fan vill det EGENTLIGEN... om man nu tänker efter lite ??

Och somliga har en drömpartner på näthinnan och dissar alla vanliga normala presumtiva partners.. i väntan på den ultimata  som aldrig kommer, eftersom hen inte finns !

Jag har jobbat på platser där somliga bara suttit av sin tid och sett sig som alltför överkvalificerade, duktiga och speciella för att jobba på ett sådant skitställe.. och de bara väntar på drömjobbet.

Som troligtvis aldrig kommer.

För vem vill anställa en slöfock som tycker att långvården är ett skitställe.. och inte har förmåga att se vilket viktigt arbete man gör i att ta hand om de gamla och sjuka ? 

Klart man ska söka sig vidare och ha sin karriär.. men  på vägen ska man ta varje jobb seriöst och göra sitt yttersta och särskilt när man arbetar med människor. Basta !

Människor vill ha så mycket & hela tiden… och det är väl något som ligger i människans natur att inte stanna upp o vara nöjd med det man har utan istället  utmatta sig själva i strävan efter att ha mer och annorlunda och bättre !

Missförstå mig inte.. man SKA ha mål och man SKA sikta högt och man SKA se sin kapacitet.. det är skitviktigt men saknar man helt förmåga att se och ta hand om det positiva som  redan finns i ens liv.. då blir man ändå aldrig lycklig, oavsett vad man får och oavsett hur högt man når.

För några år sedan var jag i kyrkan i Harlem, USA.. och det var en magisk upplevelse för att vara kyrkligt.  Prästen  undrade vem som ville ha en sprillans ny Cadillac och alla räckte ivrigt upp handen.

Och då kontrade han med att bara den får en Cadillac som ömt vårdar och tar hand sin gamla skrothög till bil

Och det ligger nåt i det....

-

När  omättliga människor får det de strävat efter.. så  ska du inte tro att de känner sig glada och nöjda. Inte det minsta.  

De bara fortsätter sin strävan.. och VAD är det EGENTLIGEN som de strävar efter ? 

 

Just det.. den inre själsfriden.. grundglädjen.. och den kan en arbetslös sjubarnsmor i ett skjul i Sydafrika ha… men  en  dam i Sverige som har  arbete, barn och man och som nyss vunnit en tio miljoner på Lotto… behöver inte alls ha den.

Somliga dömer sig själva till att vara evigt missnöjda.

Rannsaka er själva, kära bloggfamilj !

1 Agnes:

skriven

Ja, varför tråna efter ngn som inte vill ha en? Snacka om slöseri med energi...

Själv söker jag nog den där mannen som inte finns...då jag anser att jag är värd ngt bättre än de män jag haft...men då jag i grund o botten fattar att en sådan man inte är tänkt för mig, då endast skitstövlar kommer i min väg, så är jag självvald singel.

Tänker inte kompromissa ett skit för en man o det där med att vara så där självutplånande "flexibel" som män kräver att en kvinna som passerat 45 ska vara för att få sig lite kuk...glöm bort det, gubbe lille.

Är på Youtube o lyssnar på sådana där jävla peppande självhjälpsfilmer om hur bra allt kommer att bli om man bara ser till att vara tacksam, godhjärtad o älska livet som om var dag vore den sista...Älska livet, älska jorden, älska celler o se för faan till att älska whatever som kommer i ens väg....

Elda på själen, släng in lite power, stand upp för dig själv...se hjärnan som en computer, ladda från tårna, klättra upp mot bergets topp och VRÅLA ut din livsglädje...

"Take back your power", "don´t be a people pleaser", eller "Valfritt citat..."

Den där röda tråden i allt det här jag nu lyssnar på är att det enda som ses som förlösande o livsnödvändigt är det folk kallar "kärlek"...och det är där det liksom "skiter sig"...jag vet inte vad de pratar om...den där känslan som de påstår folk får när de "älskar" någon och det är "den" man ska uppnå...hur fan då?

Jag vet hur det känns att vara ett bihang, nyttig idiot, bekvämt ligg, mental spyhink o ngn som "kan själv"för att partnern "ärupptagen med sitt" ...och aldrig mer jag tänker hamna i ngt sådant igen.

Vilket betyder, att jag helt sonika får gilla läget som singel...
Och dessutom då som jag, ha krav på hur mannen ska se ut...gör ju att utbudet blir väldigt snävt...då det där med attraktion är viktigt för mig...är inte mannen lång, tränad o slätrakad överallt, så blir känslan lite av att hellre sätter jag röven i en myrstack, än låter honom ens röra mig...

Ja, jag har problem...jag vet...

Kram!


Svar: Säga vad man vill... men klarsynt är du och självinsikt har du.... somliga skulle kanske säga att du är cynisk. Men du känner dig själv och du vet vad du vill ha. Och inte ha. Det är en gåva i sig. Jag hejar på dej fina Agnes !! Kram :)
Esmaralda

2 Tingeling :

skriven

Ja jag har ofta ifrågasatt varför jag inte vill stanna på mitt jobb, för egentligen är det en bra arbetsplats och jag trivs, förutom att jag vill ha fler arbetsuppgifter. Och detta har jag funderat på i några år. Och kommer fram till varje gång att jag vill jobba med att hjälpa människor. Så jag tror inte min strävan efter nåt annat jobb och utbildning är fel. Men klart jag har undrat varför jag bara inte kan va nöjd. Och vissa dagar på jobbet kan jag känna att jag kunde stanna där ändå. Men jag tror inte i det långa loppet jag skulle bli lycklig, jag är inte sån som person, som bara vill sitta framför datorn i 30 år till. Det kryper i kroppen på mig ibland.

I övrigt är jag faktiskt rätt nöjd just nu. Får snart hem mitt nya köksbord och fattas bara tavla i vardagsrummet och sen är mitt hem färdigt. Tog bara 4 år 😁 (har ju försökt hitta mig själv i 4 år, det går inte på en månad direkt... tyvärr...) och det sociala är jag ändå rätt nöjd med, har nu två singel vänner, så ska nog få med dem ut i sommar på roligheter, hoppas jag. Jag har planerat semester för mig och dottern.

Bara kärleken kvar men har inte bråttom, däremot en flirt skulle inte va fel. Kan det dyka upp nåt? Nu i sommar?

Kram!

3 EPM :

skriven

Återigen så känns det som om du skriver till mig. Jag bygger ju luftslott och blir sen ledsen när det inte går att bo i dem. Som om det är en ravin mellan mitt intellekt och min känsla. Jag är ju inte dum egentligen...

Tänker mycket på Palle. Vet inte varför. Känns som om jag är på väg att släppa in honom i mitt inre. Kanske kan mitt hjälpa honom må bättre...?
Ibland är jag orolig över att han är en sådan som bara helt lugnt och metodiskt väljer bort livet, han tycker inte om sig själv. Jag tror också hans känslor för mig bromsas av hans mående. Han anser sig dålig för andra och släpper därför inte på spärren...
Är jag nåt på spåren här?

I mig sker en inre bearbetning av min mot nu. Det gör ont

Kram

Svar: Jag får en tung känsla kring Palle.. det här är något som han själv måste reda ut.. och om du försöker hjälpa kan du dras ner själv.. kram :)
Esmaralda

4 Skorpan:

skriven

Japp, har rannsakat mig själv o kommit fram till att jag har det bra. Vill finslipa ;) vissa områden i mitt liv, men annars har jag ju så jag klarar mig.

Har drömt om att göra karriär men vet inte riktigt var o hur o kanske är jag inte ens en karriärmänniska. O vad är nu då karriär? Bra fråga, som kan ha flera svar, beroende på vem man frågar. Är lite vilse gällande arbetslivet nog...

Idag hörde jag årets första svala, sommaren är här :). Det ska vara löptävlingar i dagarna två o jag ska gå o se då mina barn är med o tävlar. Den ena har knappast nån chans att komma vidare, men kanske den andra, om benet håller. Hoppas på att jag råkar på mycket trevligt folk som jag kan prata med :). Så trevligt som det var för tre år sen kommer det nog inte att bli, hur stor är sannolikheten att råka ut för en fling igen, minimal ;). Men du såg den flingen komma Es, o jag var förundrad, va en fling med massor med andra föräldrar, men han var ju inte förälder o betydligt yngre än jag. Då fanns det ännu något i mig som kunde intressera ;D. Lär nog få vänta på en dylik fling...

Före denna händelse finns det att göra, frukost t ex.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Heja dina barn i löptävlingen !! Någon riktigt fling tror jag inte det blir.. men ett ögonkast och ett leende.. kram :)
Esmaralda

5 Alina:

skriven

Hej,
Idag vill jag berätta att min önskan som jag hade på Madames healing har slagit in och jag är så lycklig och tacksam! Jag har blivit erbjuden jobbet som jag så gärna ville ha. Det var en långdragen rekryteringsprocess och jag vet att det i slutändan stod mellan mig och ett par andra kandidater. Jag har en stark känsla av att jag inte var förstahandsvalet, utan att den som var det drog sig ur. Har jag rätt i den känslan? Kan det vara så att det var ödesbestämt att just jag skulle få det och att mitt öde på nåt sätt påverkade de eventuella konkurrenterna att backa eller på nåt magiskt sätt mixtrade till nåt i beslutet hos arbetsgivaren? Skulle gärna ha din feedback på de här tankarna.

Svar: Det var ödesbestämt att det skulle bli du... vägen var inte rak.. men det finns en som talat speciellt varmt om dig och som har makt att påverka.. kram
Esmaralda

6 sus:

skriven

hej
så skönt att vara nöjd...
och så provocerande för andra.....
Bra att sträva....
Tror du hon hör av sig snart?
Love sus

Svar: Ja det bör hon göra.. kram :)
Esmaralda

7 DD:

skriven

Det var precis det Buddha kom fram till, livet är ett enda lidande och människor måste bli fria från sina begär, att alltid vilja ha mer och mer. Inget varar för för evigt ändå, eller?

Kram

Svar: Så är det ! Kram
Esmaralda

8 woman:

skriven

Hej har jag goda chanser att bli gravid på sommaren? :)

Svar: Chansen att bli gravid ser ut att vara densamma oavsett årstid.. kram
Esmaralda

9 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet väl det är sant att kan man inte sitter och vänta någon/något som ska kommer.

Jag tror väl jag har höga krav om hur drömpartner ska var så men vet inte jag kommer lyckas att få den eller finns person redan här nu?

Man kan inte vänta i evighet utan man ska gör något åt det.

Ha det bra

Svar: Kärleken kommer men det kan dröja ännu en tid.. kram
Esmaralda

10 Kulla:

skriven

Ja, detta är nog så viktigt ämne, vi har ju alla våra mål och idéer, men det viktigaste för att nå dit. Älska dig själv!!💕.. för du är ju det viktigaste..
Ikväll tjejfest☀️🥂🍾.. underbart ! Någon flirt? Kram

Svar: Vad kul med tjejfest och en flirt kan det mycket väl bli dessutom.. kram :)
Esmaralda

11 Helena Ir:

skriven

Svåra saker det där..kanske man ser det lite olika på var man är i livet? Det viktigaste att sträva efter kan ju inte vara den där mannen som dessutom inte vill ha dig!! Visa respekt för dig själv istället..

Mitt liv var väldigt skakigt under år av mitt liv..så idag är den inre harmonin det viktigaste..att där finna sin lyckokänsla. Att vara frisk är också sånt som är viktigt för att finna denna balans som jag numera värdesätter.

Värsta träningsvärken...tränade lite nytt igår med en kompis som var på samma ställe. Tar det lite lugnare idag.
Fick ett erbjudande att träna ihop med honom lite oftare..jag känner honom rätt väl,även hans fru..så inga vibbar åt något håll. Min kompis påstår att jag har en väldigt stark moral,dessutom ..hahaha

Hoppas din dag blir bra..tänker på dig!

Kram :)

Svar: Kram :)
Esmaralda

12 CA :

skriven

Hej
Jag håller med dig.
Men det är svårt när man sitter på jobbet och fryser, för det är så kallt. Jag hade hoppats få en pojkvän som är snäll men bra om han kan städa och inte äga mer än han har råd med samt vill göra saker tillsammans, inte bara sex då och då. Jag söker lite nya jobb men vet inte vad jag vill. Tänker köpa en King när dom är färdiga.
Kram

Svar: Du och din tillkommande kommer ha riktigt roligt tillsammans... det blir en hel del skratt och interna skämt er emellan.. kram :)
Esmaralda

13 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Jösses! Finns det verkligen folk som har krav på hur sin partner ska se ut? Hjälp! 😱 Jag är nöjd bara han behandlar mig väl och det har du nämnt att han kommer göra. Vårt förhållande skulle få en snabb start nämnde du också så då antar jag att jag kommer gilla hans utseende från dag ett. 😊

Jag undrar om du ser mer än ett barn som kommer efter 40 för mig? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Ja ni attraheras av varandras utseende.... kring barn ser jag inga detaljer.. kram
Esmaralda

14 Soffan:

skriven

Amen sister 🙌

Ibland behöver vi alla en ’spark i röva-påminnelse’ om detta, inklusive jag själv.

I mitt yrke samtalar jag med människor hela dagarna och just detta är återkommande. Och på tal om återkommande teman.. Känner han av att intresset är ömsesidigt? Det brukar inte vara min vassaste sida att visa sådant.

Kramis :)

Och trevlig helg, härliga gänget!

Svar: Han känner sig nog lite osäker... kram :)
Esmaralda

15 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda! Jättebra skrivet, och så sant! Jag tillhör nog dem som lätt känner sig missnöjd, men tycker nog också att jag uppskattar det jag har i livet. Men att känna mig helt nöjd nu just i den livssituationen jag befinner mig i känns helt omöjligt.

Om åtminstone en del av allt kaos skulle ordna sig och falla på plats så vet jag att jag skulle känna mig lugnare, må bättre och känna mig nöjdare. Som det är nu kämpar jag varje stund mot oron och ångesten.

Känner mig faktiskt livrädd över att gå upp till 100% jobb direkt, då jag så länge varit sjuk i utmattningsdepression och bara redan tanken på det gör mig så himla stressad och nervös och rädd. Jag är inte helt hundra återställd och att måsta gå tillbaka till samma jobb som gjorde mig sjuk känns bara åt helvete. Att möta ca 200 kunder per dag är tufft nog då man är frisk.

Jag är inte alls säker på att jag kommer att orka eller klara av det.

Önskar så att något annat jobb dyker upp snart, något lugnare och inte så stressigt.

Magkänslan skriker att detta är FEL!!!

Jag vet inte vad jag ska ta mig till, känner mig bara helt olycklig.

Kram,
Jennifer

16 Susan:

skriven

Hu ja, samvetet är kanske inte alltid det bästa men trots det tycker jag att förtjänar ngt bra i framtiden. Kanske har jag missat ngt prins på vägen för att jag varit för trångsynt ...men det finns ju en prins kvar till mig somewhere out there ... o som vill ha mig😉
Den inre själsfriden tycker jag mig ha ( oftast i alla fall) men ändå finns känslan av att ngt fattas mig
Har haft några dödsfall nära familjen den senaste tiden o det får mig att inse att mina föräldrar inte är purunga heller, fasar för den dagen jag måste ta farväl av dom. Just nu önskar jag att dom sålde sitt hus o flyttade till ngt mindre som dom orkar med. Pappa mår inte riktigt bra o jag är orolig för honom, mamma ska opereras o behöver ta bättre hand om sig själv....hur ska jag få dom att inse detta🤔

Kram o fredagsmys på oss

Svar: Jodå, visst finns prinsen var.. och han kommer ! Dina föräldrar kommer fram till att de ska förändra sina liv.. men det är en process som tar lite tid... och det finns inte så mycket du kan göra i detta.. kram
Esmaralda

17 Muj:

skriven

Hej Esmaralda.
Detta är så sant och något jag tänkt på.

Esmaralda,
Ser det ut som om vi bor ihop när barnet kommer?
Kram

18 Jas:

skriven

Hej!
Så sant!!

En fråga; kommer detta att gå över snart?

Kram💗

Svar: Ja det kommer att gå över.. kram
Esmaralda

19 Jossan :

skriven

God morgon!

Äntligen är det fredag! Det ska bli så sjukt skönt med helg!


Igår började min kusins flickvän prata om kusinjulen i december... finns det en chans att han mr right kommer innan december?

Kram

Svar: Chansen finns.. han kan faktiskt dyka upp när och var som helst så ha ögonen med dig.. kram :)
Esmaralda

20 Rödis:

skriven

Du kloka kvinna :-)
Jag brukar skriva tacksamhetsdagbok med anledning av att påminna mig själv om det jag redan har.

Es tänker J något på mig nu i helgen? Hade varit fint å veta.
Kram

Svar: Tacksamhetsdagbok låter positivt.. det skulle fler behöva ägna sig åt !! Ja, J tänker på dig till och från.. kram
Esmaralda

21 Rädd:

skriven

Hej Esmaralda.

Så konstigt att glädje kan blandas med så mycket oro.
Kommer vindarna att vända?
Kommer han att vända om?
när han fått lite tid..
Kommer det att lösa sig?
Eller ska jag vara beredd att det inte blir som jag vill?
Kram

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Att uppskatta solens värmande strålar och fåglarnas ljuvliga vårkvitter Att bara stanna upp i nuet ...och njuta ..Tacksamt över att jag lever ...det är inte helt enkelt har jag förstått ...men fan så underbart !

Idag bara ledigt och sol och ni som har lets dans har ngt att se fram emot på Tv Tur man har Netflix ;-) Hoppas MG inte överåt av mormors godsaker igår ..nä enligt Moses kan man inte äta för mycket gott så det så !

Ha en underbar Fredag <3

Kram Anki med livsnjutande flock

Svar: MG går jämt och slickar sig om munnen och följer mormor som en skugga så jag tror det matas lite i hemlighet :) Det är i alla fall en väldigt nöjd och belåten MG.. kram :)
Esmaralda

23 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, tänkvärt inlägg. Många säger att jag är glad ofta för det lilla och är bra på att skapa mig lite vardagslyx.
Ser du några tecken kring min soulmate ?
Hittar han mig ?
Vill inte gå på fler minor nu. Hoppas att detta blir ett bra år i kärlekens tecken.
Kram

24 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Nu slår jag mig för bröstet! För jag har rannsakat mig hela vintern. Än så länge har jag inte kommit hela vägen fram, men det får ta den tid det tar. Jag har varit missnöjd och trott att bara en jättevinst på lotto var min räddning. Inte för att jag skulle bli missnöjd om en sådan dök upp, men jag har insett att, om jag tänker så, så ger jag bort kaptensskapet över mitt liv till en fantasi. Mötet med fisken var så intressant, så avskalat. Det mötet ändrade mycket hur jag ser på saker i mitt liv.
Nu är det dags att gå vidare, och en stor del i det beror på hur det går med de tre proven och inlämning uppgifterna jag har kvar.. Kan du se hur det går för mig?

Ha en fin dag!!

Svar: Det känns som om det kommer gå bra... om något svajar så tror jag inte att lasset stjälps i alla fall.. kram :)
Esmaralda

25 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, har brevet till Folksam kommit till rätt instans nu ?
Eller snurrar det fortfarande.
Kram

26 Gunilla i Oxd:

skriven

..BAM..🔥🔥🔥Sååå sant!!!
Lyckan finns i det lilla! Så jävla sant som det är sagt!💪❤️

Kram o hoppas du Esmaralda o alla andra här inne får en härlig helg!☀️🥂🍾🌿

Själv ska jag fylla 51 imorgon 🌟...vart tar tiden vägen! Men jag är glad att få finnas till!! ☘️☘️

//Gunilla i Oxd

Svar: Då säger jag grattis lite i förskott och hoppas att du får en fin dag :) kram
Esmaralda

27 Dunegull:

skriven

Fick projektet nu som jag ska presentera på måndag. Är du säker på att jag inte kommer göra bort mig? Är verkligen jättenervös. Ser det verkligen bra ut?
Snälla hjälp! ;-)

Svar: INte kommer du att göra bort dej.. ha nu fokus och boosta dig själv.. det kommer gå bra.. kram :)
Esmaralda

28 Bolla:

skriven

Godt innlegg! Er vel selv stort sett fornøyd og positiv til livet, men noen drømmer må man jo ha 😊

Det er vel menn jeg aldri blir helt fornøyd med så kanskje jeg skal satse på han jeg har. Hvis han vil? Han er jo 80% av hva jeg vil ha i en mann 🤭

Klem "kravstore" Bolla 😊

Svar: Ja, du kan ju i alla göra ett ärligt försök i satsningen.. 80 % är inte illa alls.. kram :)
Esmaralda

29 Pia1:

skriven

Det handlar väl om oviljan att ta in saker från olika perspektiv och jag kan gå bananas på sånt. Människor som desperat behöver ett arbete, blir erbjudna flera olika men "skulle nog inte trivas med det". Fan var glad att de kan jobba ens! De har till och med en bil att ta sig till jobbet med och de får inte spasmer av att försöka köra den. Grr! Eller silikonbrudarna med senaste heminredningen som går med mungiporna vid tårna för det blev inget bättre. Har lust att skrika att senast jag hade en bättre dag så sjöng jag för att jag kunde städa mitt hem. Och ja man behöver och ska sikta på vad man vill uppnå med sitt liv men drömma med glädje. Det har jag visserligen lite svårt med just nu, ibland kraschar även drömmar.
Idag tänker jag ta åt mig tankeställaren och vara lite tacksam för att jag FÅR jobba ideellt med det jag vill, liggandes på rygg med datorn på magen.

30 Jessica:

skriven

Hej Es

Tänkte fråga, vad är det för kvinna som besöker mig från andra sidan?
Hon var här igårkväll, det känns som om att jag har en koppling till henne. Men jag vet inte hur? Kan du se något?

Och en till fråga, håller jag på att manifestera det jag vill? Ser 4:or överallt

Kram :)

31 Tildis:

skriven

Hej Es!

Ja det är nog inte så dumt att rannsaka sig själv lite då och då.

En fråga Es, borde jag kontakta dom igen och ”tjata” lite? Kram

32 Mikael:

skriven

I Sverige finns en väldigt bra grund till ett bra liv, ett av de bästa ställena på jorden, det kan ta en tid att komma på det för en del...

Kram
Mikael

33 Lotta S:

skriven

Japp, insåg detta aningen sent, men bättre sent än aldrig. Tar vara på nuet litet bättre idag.

Es, hur ser det ut med den bok jag börjat skriva nu, bättre chans med utgivning?

34 Solsken:

skriven

Fantastiskt bra skrivet, håller verkligen med, så stolt över att jobba med gamla och sjuka, man får så mkt tillbaka! Fina Esmeralda, ser du någon fortsättning mellan honom och mig, har jag lyckats förstora allt eller är det han som står för det? Kramar

Svar: Just nu svajar det lite mellan er och just i detta har ni båda del.. prata ut om tillit.. kram :)
Esmaralda

35 Linnea:

skriven

Hej Esmeralda
Jag är känslomässigt involverad i en man som är upptagen. Jag vet att det inte är bra men man rår inte för sina känslor.

Har fått höra från flera att om jag bryter med honom och blir fri från honom på alla känslomässiga plan, så dröjer det inte länge innan en ny kärlek dyker upp.

Tror du att det stämmer?
Jag är rädd att om jag bryter med denhär mannen så står jag helt ensam.

Svar: Ja, så länge du är emotionellt involverad i en annan.. kan du inte ta till dig en ny kärlek.. och jag kan tyvärr inte se att det i framtiden blir du och den mannen som du har känslor för.. ta dig en funderare... kanske är det meningen att du ska vara ensam en tid innan det blir rätt kärlek.. kram
Esmaralda

36 Dalkulla :

skriven

Jag har en gång skrivit på min blogg om människor som hela tiden strävar efter det ouppnåeliga, det enda som händer lite tokigt skrivit är att de ramlar ner och slår sig reellt. Varför inte var tacksam för det som finns i livet. Materiella ting är fint för stunden. om det nu är så att vi hela tiden måste samla på oss allt som är så fashionabelt,oavsett vad.

Visst är det som du skriver Esmaralda, håller med i varje bokstav. För egen del som inte jobbar längre, var jag så lycklig över att jobba med äldre människor, det var liksom mitt kall, samt att jag var så omtyckt av dessa äldre.

Har t.o.m jobbat som lokalvårdare, vilket också är ett yrke, tänk om den kategorin yrkesfolk inte fanns, då finnge många leva i skiten, och även dessa sopåkare, det är människor som är oumbärgliga i samhället. Finns många som fnyser över dessa arbeten.

Det jag numera strävar efter, är att kunna vistas i naturen med min kamera så mycket som möjligt, andas in sommar luft, höra fåglarna kvittra, se de nyutslagna små löven, här i Dalarna är det inte allt utslaget ännu. Björkarna är däremot så fina och gröna.

Nej, jag har aldrig strävat häcken av mig efter det jag redan innan visste inte var för mig, livet tog istället mig dit jag upplevde en inre frid, det var att tar hand om de äldre den sista tid de hade kvar i livet. Där strävade jag för att kunna vara kvar så länge som möjligt innan sjukdom satte stopp för fortsatt arbete.

Mina tankar även om jag svävade ut en del i vanligt ordning! :)

Kram.



Svar: Att städa är ett av de viktigaste jobben... jag har en kompis som städar... som trivs med sitt jobb och som faktiskt inser vilken nytta hon gör och det är gott att höra. Kram :)
Esmaralda

37 Barbro:

skriven

Hej Esmaralda!

Det var tänkt att vi var tre vänner som skulle åka en dagskryss och dansa i morgon. Men åter igen så backade min väninna ur. Gjorde det redan i måndags genom att messa att hon hade börjat få ont i halsen. Så hon visste att hon inte kunde komma med i morgon!!! Alltså 6 dagar innan.

Är det som jag misstänker hennes fästman som säger NEJ?

Vi har tappat kontakten helt och det är bara med honom hon gör allt numera.
Min magkänsla har skrikit NEJ hela tiden då han vråluppvaktade henne med rosor och hela baletten i början och jag har hört mycket negativt om den mannen. Varnade henne men hon vägrade lyssna,

Är det som jag misstänker att mannen inte är bra för henne?

Kram
Barbro

Svar: Ja, hennes fästman är inte glad åt att hon är ute med vänner. Trist ! Just nu tar hon enklaste vägen och gör honom till viljes men det kommer att vända.. hon når sin gräns men det kan ta tid.. kram :)
Esmaralda

38 Helena Ir:

skriven

Jag läste en artikel om Is barnen ,och så problem de kan möta i framtiden..sår i själen bland annat. Det drogs paralleller med olika händelser genom tiderna..något som jag reflekterade av var denna:

TRAUMA I ARV
En uppmärksammad studie visar att psykisk ohälsa hos krigsbarn kan gå i arv. Forskare vid Uppsala universitet har jämfört döttrar till finska krigsbarn som evakuerades till Sverige med deras kusiner som blev kvar i Finland. Både krigsbarnen och deras barn drabbas oftare av psykisk ohälsa.

Min egen pappa var krigsbarn i Sverige..de sista åren av hans liv plågade minnena av denna tid honom enormt..
Tankar som kommer till en..som kan förklara en hel del..

Behövde dela med mig..

Kram :)

39 Esmaralda en kort fråga tack :

skriven

Hej Esmaralda tänkte spela och vilket spel har jag mest tur i, tack Esmaralda med vänliga och tacksamma hälsningar Ulrica

40 Michaela:

skriven

Bra inlägg! Tycker inte att jag är omättlig då jag mest haft otur i mitt liv. Önskar bara att jag kunde få ett fast jobb där jag trivs och får hjälpa andra människor. Uppleva kärlek för första gången i mitt liv och ha familj och vänner. Det tycker inte jag är att sträva för högt :)

Ha en mysig fredag!
Missar Lets Dance pga jobb. Kram och massa blöta pussar till MG!

41 Lilla jag :

skriven

Kära Es,

Du har så rätt i det du skriver. Vi söker hela tiden vidare. Blir vi aldrig nöjda?

Verkar inte så.

Ser du ngt ang min mans jobb?

Önskar dig en trevlig helg. Jag ska bara chilla och vara glad för det jag har (även om min stötts dröm är att kunna köpa ngt utomlands).

Kram!

42 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, tänkvärt inlägg. Många säger att jag är glad ofta för det lilla och är bra på att skapa mig lite vardagslyx.
Ser du några tecken kring min soulmate ?
Hittar han mig ?
Vill inte gå på fler minor nu. Hoppas att detta blir ett bra år i kärlekens tecken.
Kram

Svar: Din lott är lite att pröva dig fram i kärlek.. och det kommer bli rätt så småningom.. jag ser dock inte när eller hur.. kram
Esmaralda

43 Mum:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att vi kommer att bo ihop när barnet kommer?

Ser jag ut att bo ihop med någon eller bor jag själv?
Kram

44 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Jag har aldrig eftersträvat materiella ting - de intresserar mig inte särskilt, då menar jag sånt som många vill ha. De som hela tiden ska ha en bättre o nyare mobil, tv, bil, soffa, ja you name it.

Men nog eftersträvar jag sådant jag verkligen önskar mig - en familj, barn, ett hem, ett jobb jag trivs med. Att få resa. Allt känns så ouppnåeligt just nu. Jag tror jag genomgår någon slags kris. Närmar mig 40 och har inget av det jag drömt om att ha. Och en sak är säkert. Då man förlorar hälsan önskar man bara att bli frisk. Det sägs ju att en frisk person har tusen önskningar, medan en sjuk människa endast har en.

45 Fanny2:

skriven

Himla bra inlägg... Känner mig också skyldig till att tro att gräset är grönare på andra ställen. Det ligger något i det prästen sa och det är lätt att glömma att uppskatta det man har när livet går upp och ner.

Igår läste jag ett meddelande från en faster som söker bekräftelse och någon som kan tycka synd om henne. Det fick mig att inse att en större del av min släkt är som henne och jag tackade för mina bröder och min mamma som är mer positiva. Jag och min faster har inte pratat sen 2013-2014 och det hon skickade var rentav toxiskt och manipulativt. Hon inte tvekade på att skriva hur mycket hon älskade mig däremellan. Hennes situation som sjuk och utförsäkrad är inget vidare men hon har en man som alltid har funnits där och som har ett fast jobb... Mer än vad många har. Jag kan inget göra åt hennes situation och det gjorde ont i magen att läsa om hennes situation. Lite irriterad blir jag på hennes offermentalitet som har funnits hela livet... Det var som en spark i baken för att arbeta aktivt för att inte bli som hon och leva livet i "lack-mentality" hela livet. Ingen slump där heller.

Es, tror du att min soulmate närmar sig? Jag känner att han är positiv och inte den som ger upp lätt... Hörde att vi hade levt genom krig mellan de skotska klanerna tillsammans och en massa svårigheter. Nu är jag riktigt nyfiken på denna människa. 😳

Kram

46 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om allt löser sig i den här situationen?
Kram

47 Skorpan:

skriven

Hoppas jag ser ögonkasten o leendena då :).
Tack Es, detta piggade upp, liksom också samtalet jag fick från rekryteringsbolaget. Nej jag kom inte ens på intervju, men vet vad de andra hade som jag saknade. Bra så..
Kram Skorpan

48 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag reserverar mig, Om allt går som det ska,
Ser det ut att bli en flytt innan barnet kommer?

Kram

49 Linnea:

skriven

Att vara involverad med en upptagen man innebär att man ändå står ensam. Ett helvete kan det vara, då man är för svag för att bryta.

Jag längtar efter egna barn. Dock förstår jag att det aldrig kan ske med denna man som jag nu älskar. Det är smärtsamt. Jag kan inte sluta älska honom.

Jag önskar få barn med någon som jag bryr mig om och som betyder något. Kan det bli så?

50 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, har brevet till Folksam kommit till rätt instans nu ?
Eller snurrar det fortfarande.
Kram

Svar: Känns som om det kommit rätt.. men kolla för säkerhets skull.. kram
Esmaralda

51 Linnean 🌸:

skriven

Det finns några kloka ord som lyder ungefär:
En frisk människa vill ha allt, en sjuk människa har bara en önskan.

Vi borde verkligen vara mer tacksamma för det vi har och inte ha fokus på mer och mer som många gånger inte alls är nödvändigt eller gör oss lyckligare. Tråna efter karlar som inte vill ha en är det slut med!

Plötsligt ska jag få ett karlbesök! Oväntat!
Han är ju ingen främling precis men en stormvind och just i dag är jag låg i energin, kanske pga busvädret. Kommer detta att gå bra? Tycker ju att det är kul men när man själv är ganska slut i rutan är det lite jobbigt.
Se där! Aldrig är man nöjd! 😉
Hm, ska kanske ta för mig av hans muskler, han kan få bära saker som jag inte fixat! Bilkunskap, få bilen kollad! Knäppa humor, gapskratta!
Han är bra på att laga mat åxå! 😇
Vilken dålig värdinna jag är, va? 😆
Ha en fin fredag! I kväll får vi dansa med gänget! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Låter som om det artar sig till något bra med ditt karlbesök :) Och ikväll är det dans.. jajamän... kram :)
Esmaralda

52 Sus:

skriven

Hej
Alltså nu blev jag nervös....
Kan de bli så att dom väljer mig?
Love sus

53 Boudica:

skriven

För ett tag sen sa du något om att det finns en god chans att min sommar blir äventyrlig och bra, kanske inte med dessa ord men något i den meningen.

Jag nämde något om att jag kanske ska åka till ett land i sommar som den här personen ville åka till, han sa något om att han följer med. Nu var han inte seriös, men tror du att jag kan få det till att det blir seriös å vi reser ihop i sommar? Blev så sugen på det!

Kram

Svar: Och reser ni inte ihop... så res själv... du behöver miljöombyte.. kram :)
Esmaralda

54 Se:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han känslor för mig?
Kram

55 Sommar:

skriven

Hur kommer min sommar att bli? Sker det något extra roligt? Kärlek? Romantik? Resa? Äventyr? Något?

56 Solen:

skriven

Ja man kan ha en idé om en ny partner ska se ut och hur han ska vara, men sedan när kärleken slår till så glömmer man allt om vad man tänkte om utseendet och annat. Helt plötligt är denna man med lite mage den finaste jag vet. Och i mina ögon är han så snygg och jag blir varm i kroppen varje gång jag ser honom.
Att han är en varm, omtänksam, kärleksfull person är så underbart och att vi har så mycket att prata om och skrattar ihop varje dag - ja det är det som gör honom till min drömman.
Så nu längtar jag efter att vi ska kunna få mer tid tillsammans, mem det ska komma. Just nu får vi göra det bästa av den tid vi har just nu.
Ha en mysig fredag!
Kram Solen ☀️

Svar: Precis så ska det vara !! Kram o lycka till i kärleken :)
Esmaralda

57 Louise:

skriven

Han blev skitarg för att jag inte var hemma när han kom hem. Han säger att detta är sista gången han låter mig glida. Asså han kommer förbjuda mig att gå någonstans nästa vecka. Varför kan han inte bara släppa mig. Imorgon eller idag ska jag prata med mina föräldrar. Ibland önskar jag att jag kunde göra som Elsa. Slå mig loss slå mig fri.
Men jag kommer klara att lämna honom och om det behövs så får jag skaffa besöksförbud för han.
Varför ska man ens behöva göra det?
Jag behöver komma ifrån honom nästa vecka redan men vet att det är omöjligt.
Han säger att det är mitt fel att jag är olycklig,arg och ledsen. Han tycker inte det är hans fel. Hur ska jag göra för att komma bort från honom? Förslag någon? Vi ska vara hemma ganska länge imorgon innan vi ska till mina föräldrar.
Jag orkar inte vara tillsammans med honom.

Ha en fin dag trots regnet och tacksam för svar. Kram

Svar: Hans beteende är inte normalt och det vet du ! Men du är en fighter och du klarar detta !
Esmaralda

58 TILL LOUISE:

skriven

Du ska stå på dig. Jag var i en liknande situation som du men hade ingen att få hjälp av. Ju mer man blir behandlad som om man är utan värde desto mer sjunker det egna värdet för en själv också. Du har en pappa som hjälper dig så ta vara på detta. Jag har läst länge om din kamp för jobb och du är stark. Nu får du använda hela din styrka. Tvivla inte på dig själv. Lycka till, Kram från Tilde

59 Jas:

skriven

TACK för svar! ❤💜💙

60 Linnea:

skriven

Att vara involverad med en upptagen man innebär att man ändå står ensam. Ett helvete kan det vara, då man är för svag för att bryta.

Jag längtar efter egna barn. Dock förstår jag att det aldrig kan ske med denna man som jag nu älskar. Det är smärtsamt. Jag kan inte sluta älska honom.

Jag önskar få barn med någon som jag bryr mig om och som betyder något.

Kan det bli så?

61 Grethe:

skriven

God 17mai 👍😊😍🇳🇴🇳🇴🇳🇴 til alle sammen 🙏

AGNES jeg må bare si at jeg beundrar deg 👍😊😊😊😍
Du får sagt det jeg ikke klarer å få spytta ut du 👍😁😁🙏
Du er töff!! 😁😁😀

Håper alle sammen har en knallfin 17mai 🙏😍😊🇳🇴🇳🇴🇳🇴
Klem fra Grethe ❤

62 Anonym Isah :

skriven

Riktigt bra inlägg! Eftersom jag också varit där och ibland ÄR jag kvar i det tänket. Jag har just nu tankar på en upptagen man och det har aldrig hänt mig tidigare. Jag kan fortfarande inte släppa han helt trots att vi inte hade kontakt eller setts på några år. Jag tycker det är skitjobbigt för jag vet att jag inte kommer tjäna på det, även om jag skulle få honom - för det skulle ändå inte vara på det sättet man vill. Det är svårt att släppa en tanke man haft så länge, särskilt när en "chans" alltid finns.

Jag har nekat alla andra pga mannen, och bara känt att jag måste dejta andra för att släppa tanken på honom. Det är inte rättvist mot mig eller dejten.

Vad tycker du jag ska göra Esmeralda?
Jag vill träffa honom och jag vill att han ska vilja vara med mig, du sa att chansen finns. Sen verkar det inte som vi enligt dig skulle kunna ha en kärleksrelation, och jag vet inte om det är pågrund av oss eller pågrund av hans eventuella val. Jag vill inte att han ska vara otrogen, och jag vill inte vara en missteress. Men jag kan bara inte släppa honom.






Kram :)

63 Ghostwriter:

skriven

Den specielle mannen, ska jag våga ge det en ärlig chans? Och låta saker växa fram eller borde jag hålla det på den nivån som är nu? Jag fattar verkligen ingenting om kontakten och du verkar inte få kunna se djupare! Är han den enda som du kände hade något speciellt, av dom andra jag har kontakt med?



Kramis :) Och njut av fredagen!

64 <3:

skriven

Hej kära Es, varför har A börjat höra av sig igen ?
Känns bra att vi inte är osams. Men han är inte den typ på man jag söker tror jag. Vi har nog gjort vårt.
Kram

65 Gula rosen :

skriven

Hejsan E!

Idag regnar det hos oss och det behövs verkligen, så lite mysigt tycker jag det är!

Jag undrar om jag verkligen kan lite på min arbetskamrat L. Ibland känns det som hon gör allt för sin fördel och ta ären till sig.. alltså framstå bättre hos de gamla genom att slinka undan. Vet inte hur jag ska förklara bättre.

Vill också berätta att vi bokat en resa utomlands hela familjen och jag undrar komme allt gå bra och kommer resan bli underbar ? Ser du några varningar ?

Puss och kram och trevlig helg

66 Lenafena:

skriven

En stor kusinträff har planerats ( inte av mig) och jag vill inte åka-det har varit så mycket jobb runt mina bröder och jag är så j-a less på att tvingas låtsas för andra kusiner att vi har det bara bra i vår familj ....en del av kusinerna har jag inte sett sen jag var 10 år...vad finns det att säga? Våran pappa och mamma höll upp en fasad när dom levde om hur lyckligt allting var... kommer resten av kusinerna fatta att jag inte vill se dom...får väl skylla på min fysiska hälsa eller något.... dom har ju ALDRIG intresserat sig för mig någonsin....

67 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Han låter väldigt hård och bestämd mot mig. Det finns bara just nu ett alternativ i hans värd.

Tror du att han kommer hålla fast vid detta hela vägen?
Eller kommer han att kunna ändra sin mening?
Kram

68 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Om jag väljer att behålla barnet ser det ut som om jag blir själv då om det?
Och hur skulle jag klara det isåfall?Kram

69 Elektrisk händelse :

skriven

Till Louise:
Jag hejar på dig i detta. Skickar lite extra kämparhealing 💖

Och till the one and only:
Ez! En laddning finns där. Om det mot förmodan skulle bli lite hångel tror du att passionen finns i det fysiska?

Nu ska denna snusktant gå på helg :)
Jag önskar er alla en trevlig sådan!

70 Hanna:

skriven

Hej!

Jag kommer direkt att tänka på en dokumentär jag såg på SVT för några år sedan, kommer tyvärr inte ihåg vad den hette. Det handlade om en medelålders kvinna som bodde hemma hos sin gamla mamma i en liten lägenhet någonstans i Europa. Kvinnan hade inget jobb eller pengar och de två levde enbart på mammans lilla pension. Dottern vägrade ta ett jobb och hade aldrig jobbat i hela sitt liv. Detta på grund av att familjen från början var välbeställda och levde mycket gott, men av någon anledning som jag inte kommer ihåg hade de förlorat allt. Dottern hade alltid ansett sig vara för fin för ett vanligt arbete och vägrat ett vardagligt svenssonliv. Hon anklagade sin gamla mamma otroligt hårt för att pengarna var försvunna. Jag kommer ihåg den pressade situationen när mamman plötsligt fick akuta hjärtproblem och var tvungen att åka till sjukhus, antagligen på grund av stress.

Den här dokumentären är helt bisarr, jag visste först inte om det var på riktigt eller en spelfilm. Dotterns beteende är något av det värsta jag har sett och jag har tänkt på dem nu. Man undrar ju hur det har gått för dem?

Någon annan som har sett dokumentären eller kanske vet vad den heter?

Svar: Nja. det handla ju om störda personer.. men också lite av vad de gav för " the show" men verkar som om någon annan kommit in i dotterns liv som försörjare.. vet inte vad filmen heter... kanske någon kan tipsa ? Kram
Esmaralda

71 Läroliv:

skriven

Så viktigt, är något som jag försöker göra med jämna mellanrum. Bra skrivet Agnes. Känner mig mer och mer "ägd". En ny sida hos min partner är att "charma" sig ur situationen hen har skapat åt oss. Blir bara äcklad av detta.. Hen tar aldrig ansvar för sitt beteende. Hen borde rannsaka sig själv, med det finns inte på kartan, är alltid någon annans fel.

Kram

Svar: Japp och då måste du steppa upp för dig själv... något annat alternativ finns inte... kram :)
Esmaralda

72 B:

skriven

God eftermiddag :-)
Kommer de bli roligt om jag bjuder hem folk ikväll och går ut och lever lite? Var ett tag sen nu..

Kram 😊🤗

Svar: Och nu är det dags.. kram :)
Esmaralda

73 Jossan :

skriven

Wihoo!!! Kul att han börjar närma sig för dig också 😍 åh kan knappt bärga mig 😍

Äntligen helg!!

Kram

74 Boudica:

skriven

ja, hur många gånger har jag inte tänkt tillbaks i tiden och undrat "hur faen tänkte jag där!?" Ja men jag e ju lite av en spontan person så jag kan svänga lite i saker, eller en hel del ;)

Soligt idag, kaffet bryggs, för en liten mysig stund på balkongen i solen.

Äntligen helg, jag som varit så trött, hoppas jag nu lyckas få min energi upp!
Det tror jag, jag kom nog på vad som saknades för energin.

Förlåt att jag upprepar mig lite, men jag tror du misstolkade min fråga, inte konstigt, jag skrev ju lite krångligt också ;)
jag åker ju till det landet i vilket fall som helst, jaag trivs bättre med resande, ja och miljöombyte med :)
Han skojade bara att han skulle åka med mig, men det jag ville veta var om han skulle haka på, på riktigt om jag erbjöd honom det.
Ja det där skulle ju isåfall vara ett sånt där spontant ryck som jag behöver denna sommar ;)

Kram
kaffet väntar! ;)

Svar: 60 % att han skulle haka på... kram :)
Esmaralda

75 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han att ändra sitt beslut?
Kram

76 Milla:

skriven

Så trött efter denna vecka som varit intensiv på jobbet. Har en besvärlig kollega som jag sagt till i veckan vilket inte blivit bra alls tydligen enligt henne. Jag försöker lära mig sätta gränser på ett bra sätt.
Håller på med en ny grej för art rensa o bli frisk, tillföra mineraler vitaminer till kroppen. Kommer jag bli bra tror du?

Svar: Absolut, det tror jag .. kram
Esmaralda

77 Sara:

skriven

Hej Es,

Hoppas allt är väl. Jag undrar om du kan se vad mitt ex bror ville när han ringde upprepande ggr då jag valde att inte svara.

Är fortfarande fast utan förändring. Du har sagt att det ser ut som att jag kommer göra en tillfällig flytt till Oslo. Bör jag fortfarande tänka i de banorna eller ska jag satsa på att försöka fixa boende i min nuvarande hemstad, om jag ska tänka långsiktigt? Tacksam för svar och inspiration. Önskar dig en trevlig helg. Kram :)

78 <3:

skriven

Bara ett test då sidan hackar jätte mkt

Svar: Shit... hoppas det blivit mer okey nu ?
Esmaralda

79 Browallia:

skriven

Tack för en intressant och tänkvärd blogg.

Exemplet med prästen och frågan om någon ville ha Cadillac går även att koppla till universum och attraktionslagen. Jag har läst att för att universum ska leverera det man önskar sig måste man först vara tacksam för det man redan har. Man kan affirmera och visualisera tills man blir blå men leveransen uteblir om du inte är tacksam. Min uppfattning är att många har missat just den detaljen och påstår att attraktionslagen bara är en bluff när de inte får vad de önskat.

Dags att putsa dansskorna igen och titta på Let's dance. Önskar dig en trevlig kväll. KRAM

80 Till Louise :

skriven

Mitt ex lämnade mig och jag tänkte "Han kommer inte kunna klara sig själv" och sen tänkte jag "Jag klarar inte detta själv". Men det gör man! Jag kunde knappt jobba hade föräldrapenning och levde under existensminimum. Men på nåt sätt går det. Man klarar mer än man tror. När man väl släpper allt och fokuserar på sig själv (och barnen) så vänder det till slut. Stå på dig! Till slut kommer du må bra i detta beslut. Även om det kan ta tid.

81 Tingeling :

skriven

Jag skrev ju förut i ett inlägg här att jag ibland känner att jag kan stanna på mitt jobb. I dag hände nåt som fick mig att vilja ta tillbaka den meningen! Finns inga tvivel.

Nu ska jag boka lite mer weekends och kryssningar. Alla säger till mig att man inte kan åka till storstäder med barn. Kan man visst! Det finns ju massor för barn i städer som London, Helsingfors och Köpenhamn. Dags att leva lite nu! I Helsingfors vill jag bo till och med.... i alla fall en period i mitt liv.

Trevlig fredag kväll

Kram!

82 Catte:

skriven

Ooops! Träffa mitt i prick och jag tar det rätt och exakt vad jag behövde idag <3 Rannsakar mig själv ganska ofta och är ganska självkritisk, men mer åt det bra hållet. Sen finns det nackdelar som jag är medveten om, men inte är så enkla att vända, för viljan att vända är inte tillräckligt stark än, men jobbar på det. Framförallt måste jag bli bättre på avslut även om det fortfarande finns obesvarade frågor kvar. Behöver kanske inte alltid ha svar utan bara kunna släppa. Borde kanske ha varit min livsuppgift den här gången ;)

Ett utvecklingssamtal med sig själv då och då är väldigt bra! :)

Kram Catte

83 Vildamatilda:

skriven

Sant. Men samtidigt finns det folk, däribland jag själv som nästan slutat drömma och sträva av rädsla att misslyckas, inte har mål. Jag har ingen bucket-list. Vad ska jag göra när jag gjort allt, liksom. Är jag dum som ser resan som målet Och inte tydligt behöver se målet som känns avlägset? Och kommer allt reda upp sig om jag accepterar och lever nu, inte i framtiden?

84 Musen:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser den relationen han är i nu ut att hålla fler år framåt?
Kram

85 Sa:

skriven

Vad kan man säga om det materiella i livet. Man kanske inte blir lyckligare men man undviker ju en hel del stress i vilket fall... Dessutom så tänker jag att om man var nöjd hela tiden skulle ingen utveckling ske... Har i vilket fall gjort ett större inköp i veckan som jag önskat mig bra länge... Det är liksom känslan i att ha kunnat göra det som känns bäst faktiskt! Jag gillar upplevelser helt enkelt!

Synd att du inte trodde det skulle kunna bli bra med kollegan. Kul med lite spänning på jobbet i alla fall även om det är oskyldigt! Jag verkligen gillar hans person och att han är så mycket man... men, men vi får se! Ha en fin helg, önskar dig allt det bästa! Så klart är ju hälsan det viktigaste av allt! Kram

86 Lilla m:

skriven

Blir det en bra resa i sommar?
☀️🍻😊Tror du jag möter nån snygging på resan?😍

87 En ung vuxen:

skriven

Hallå på dig. Ser du möjligtvis om sajten med privata hyresvärdar kan generera ett hem till mig snart? Jag längtar så frustrerat mycket efter en egen bas. Känns som chansen är minimal. Jag kanske borde köpa bostad istället men känner viss tvekan till det. Känns dock som enda lösningen för att kunna bryta mig loss från nuvarande situation.

Pust, stånk och kram 😅

Svar: Jag ser inte riktigt hur en du tar dig steget vidare och det kommer bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

88 Jennifer:

skriven

Hej igen finaste Esmaralda. Jag fick veta häromdagen att jag ska börja jobba heltid igen den 27 maj efter att ha varit sjukskriven länge för min utmattningsdepression.

Nu känner jag mig jätteorolig då det är mitt jobb som gjorde mig sjuk och nu ska jag alltså börja 100% igen. Mitt jobb är mycket krävande både fysiskt och psykiskt, och redan tanken på att jag måste tillbaka gör att jag börjar må dåligt och känna mig stressad. Pulsen skenar och hjärtat slår dubbelslag och jag har knappt sovit en blund sedan jag fick beskedet.

Tanken på att ha kunderna flåsande i nacken, då en del ibland sliter och river i mig, gör mig helt kallsvettig och panikslagen. Jag kan knappt äta eller dricka, oroar mig så.

Jag vill så innerligt gärna komma vidare, bort från min destruktiva arbetsplats, till något lugnare och mindre stressigt.

Kommer jag att hitta något sådant arbete senast i höst?

Vore jättetacksam för svar.
Kram,
Jennifer

Svar: Di hittar nytt jobb... men du måste söka aktivt själv och inte sätta tilliten till ngn annan.. och du hittar... försök skaka av dig allt gammal och ta ta på dig en ny rock... det hjälper.. kram :)
Esmaralda

89 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att finna kärleken och bli sambo?

Ser du mig gifta mig?
Kram

90 Fiffi:

skriven

Hejsan ! Förhåller mej kort o koncist idag på grund av stundande myskväll som vankas här hemma.. Tror du gnistan och hettan hade funnits om myskvällen varit med han som är i mina tankar.. ? Inte lika spännande ikväll.. Chips o choklad blir sällskapet.. 😜 Kram..!

91 Tiss:

skriven

Jag känner mig plötsligt så ensam.
Ser du något ljus för mig?

92 Zara:

skriven

Hej ES!
Länge sen ja både läste o skrev till dig...
De har hänt såå mycke i mitt liv, träffade mitt livs finaste kärlek för en tid sen, o är i flyttartaget o blir sambo inom kort...
Nu till frågan, hans ena dotter på 14 mår inte bra, hon har bott på heltid hos honom i 2 år men nu vart dom riktigt osams förra v och hon flydde till sin mamma som hon absolut inte har velat prata lr träffa, dom är bara osams jämt... min man mår riktigt dåligt nu, o både han o ja önskar inget hellre än att hon kommer hem igen... hur ser de ut i situationen? Kommer hon tillbaka?
Ha en fin helg o tack för du är en fantastisk bloggare. Kram

93 Läroliv:

skriven

Tack för ditt svar.

Kram

94 Jennie:

skriven

Hej Es
Vänta nu... var det inte någon gång du skrev här på bloggen att om något låter för bra för att vara sant, så är det också för bra för att vara sant?!?!

Mitt senaste tinder-fynd: mörk, snygg, intressant, spännande pilot... och dessutom trevlig!! Tror inte kärleken knackar mig på axeln, men.... Kan jag möjligtvis ha så tur att få uppleva lite heta äventyr med denne snygging? Eller är det bäst att lägga benen på ryggen och fly illa kvickt?

Ha en skön kväll!

95 mamma:

skriven

så sant!

lyckan finns inom oss, upp till oss själva att släppa ut den.

96 G:

skriven

Hej! Har fått spådomar av flera olika personer för några år sedan om att jag kommer att träffa kärleken. Har fokuserat på mig själv, försöker gå ner i vikt, fixa mina hälsoproblem och ha roligt, men jag har börjat inse att jag har drag av autism och det är därför jag inte klarar av sociala situationer. Det har fått mig att tro att jag nog bara kommer vara ensam, möjligen för resten av mitt liv, då jag inte ALLS passar ihop med 'normala' personer. Det gör mig inte riktigt ledsen, men jag vill vara realistisk och inte fokusera på något 'påhitt' i onödan och bli olycklig då det aldrig sker.

Jag undrar nu om jag alls kommer att träffa någon, snart/i år, eller borde jag helt lägga bort det ur tanken?
Ha det bra!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: