Uttermassakern...

Sommarminnen har man många – men vårminnen ?

Jag minns i alla fall den 15 april ett år.. när det var isande kallt och nyss hade haglat. Släkten hade samlats och skulle vårgrilla.. något som en släkting envisades med att arrangera  varenda 15 :e april, år ut och år in.. oavsett väder.

 Man var van vid att frysa halvt ihjäl där man satt med sin grillkorv på pinnen och huttrade i snålblåst och ibland till och med i snö.  Och så dracks det kaffekask … för  att få lite värme innanför västen som man sade.

 Det här året hade  släktingen ordnat en slags båt  över ån.. en sån där som man drar sig fram på. Man drar i ett rep och  båten.. eller snarare  flotten.. flyttar sig framåt.

 

   Nu skulle det tävlas… och vi delades in i två lag… jag var med i första laget… och vi hoppade på  flotten.. greppade tag i repet och började dra.. och vad hände då ? Jo, plötsligt pekar nosen  på flotten rakt ner… och vi tappar balansen och en efter en av oss plumsar i det iskalla vattnet.

Det är bara tant  Kruska ( hon kallades så eftersom hon hade nåt slags kruska kli på allt hon åt)  som envist håller sig fast på flotten, hon låg liksom raklång och klöste sig fast..... medan  vi andra sprattlade omkring och försöker ta oss in till strandkanten.

Då får nån för sig att häva sig upp på flotten framifrån och den dippar igen… och nu åker tant Kruska i vattnet  under  vilda skrik.

-          Uttrar, hjälp.. skriker en av damerna plötsligt i falsett och springer nästan på vattnet.

Då får jag också fart.  Sättet hon skriker Uttrar på.. gör liksom att det blir ett livsfarligt rovdjur med huggtänder och dreglande käftar.. och  jag vadade panikslagen i land.

Fler skriker.  Uttrarna anfaller.   Och det blir nästan ett blodbad.

Inte förrän vi är instoppade i varma filtar intill den öppna elden ( jag i en gammal loppig hästfilt)  börjar vi prata om de galna uttrarna.

Tant Kruska pekar på anföraren av utterhären som ligger still några meter ut i vattnet och lurpassar.    Då tar en av kusinerna en lång pinne och petar på uttern.. medan vi andra piper av rädsla.  Och det är bara en bit av en trästock som ligger där i vattnet.

Jamen hallå, är uttrar ens farliga ?

 

Någon säger sig ha blivit biten av en utter som barn och min äldsta kusin påstår att han blivit jagad av en  mordisk utter när han var ute och cyklade.  Vi lyssnar och ryser och  kastar misstänksamma blickar ut över vattnet.

Inga uttrar dyker upp och jag tror allt handlade om en slags masspsykos.

 

Det årets  vårgrille gick framledes under namnet  ”Uttermassakern”

Kram & kärlek

💖

Vill ha en personlig och omfattande spådom/seans via mail ?

Då är du välkommen att maila mig på:

[email protected]

och jag maila tillbaka info om hur det funkar.
 
Du är välkommen !!

 

1 <3:

skriven

Hej kära Es, ser det ut att bli en trevlig kväll med tjejerna ikväll ?
Gjorde jag rätt som bjöd med E fast hon betedde sig illa i lördags. Vad är det som gör att hon blir sådär ? Vill hon inte att andra ska gilla mig ?Jag hoppas att hon menade förlåt.
Kram

Svar: Jag tror det blir bra.. och jag tror att förlåtelsen var ärligt menad... så försök att släpp det hela nu.. kram :)
Esmaralda

2 Jossan :

skriven

God morgon..

Bara för jag var tvungen att se paradise hotell igårkväll somnade jag vid halv 12.. jag är så trött idag... Ska försöka sova tidigt ikväll så jag får bra sömn... Tänk att det är fredag imorgon och det ska bli skönt med helg då...

Det med min tenta vet jag inte ens om jag är arg eller ledsen.. det finns en känsla om att de har gjort fel. Men är jag nära godkänt ska jah fråga om det finns något för mig att göra så jag blir godkänd. Annars får jag göra den i Augusti... och hoppas på det bästa... har även min NO tenta i augusti..

Igår fick jag träffa en liten bebis. Bebisen kommer bli min elev om 6 år OM allt går som planerat. Men det beror ju på om jag blir godkänd på tentan.. tänkte annars kontakta skolan om det finns en kurs jag kan läsa för att få in de poängen..

Dags att gå upp.. men orkar inte gå upp... Idag ska mamma komma och hjälpa mig med att rensa allt som fanns i sovrummet... tömde nästan allt...

Kram

Svar: Ibland finns det sådant som är viktigare än sömn ! En bra serie till exempel ! Jag började titta på första säsongen av Enkelstöten igårkväll.... skulle se ett avsnitt men det blev tre... att rensa ut är bra för energierna.. kram :
Esmaralda

3 Saknas ärlighet o empati tro:

skriven

Godmorgon Esmeralda.
Jag undrar om du kan se om min lillasyster och lillebror ångrar sig o kommer och lämna tillbaka det som är mitt! Och ber mig om ursäkt? Jag gjorde allt för mina föräldrar o fanns där för dem.
De ställde aldrig upp! Jag förvarade saker som var mina hos mina föräldrar, fast nästan allt var namnat så tog de sakerna. Jag trodde att de då småningom kände skam i kroppen, men icke.
Hoppas du kan hjälpa mig se om de kommer o ber om ursäkt o lämnar tillbaka det som är mitt.
En regnig kram från en ledsen storasyster.

Svar: Något lär du få tillbaka och något annat inte... det är så trist när det blir på detta sättet... kram
Esmaralda

4 EPM :

skriven

Det låter som en spännande dag, 15 april. 😂
Jag tror inte uttrar är direkt farliga men alla djur vill ju skydda sig och sina ungar!

Kort resa idag, en vän disputerar. Ser du om allt kommer gå bra med resan, jag har nämligen inte kanonkoll- var längesedan jag reste mycket i jobbet..? Tappat vanan 😉
P skrev ett fint inlägg till sina föräldrar igår, hans far svarade lika fint- de har en fin relation, hans svar fick mig dock att ana att P berättat om mig😳. Stämmer det?
Kram

Svar: Roligt med disputation... och resan kommer gå fint. Och det kan vara så att P berättat... i alla fall något.. kram
Esmaralda

5 Ester:

skriven

Godmorgon!
Kan det bli bra om jag söker mig tillbaka till en tidigare arbetsplats eller kan det komma något helt nytt?
Kram

Svar: Det ser ut som om något nytt kommer och det bli bra.. kram
Esmaralda

6 Livsturisten:

skriven

När jag läser om allt möjligt ur ditt liv tänker jag att du varit med om så mycket precis hela tiden. Tänker sen på mig o först blir det "va trist liv jag haft i jämförelse" men så minns jag...det o det o den gången o inser att galenskaper finns i mitt minne oxå.
Men du...Sonen o flickvännen som har sån kärlek till varann håller nu på lämna varann o de är båda ledsna. Kommer de verkligen inte att lösa detta o stanna med varann? Så himla ledsamt o sorgligt tycker jag det är.
Kram!

Svar: Ja det gäller bara att tänka efter o börjar man minnas.. så dyker både det ena och det andra upp ! Det ser ut som om sonen så småningom möter en annan... kram
Esmaralda

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer Hon c var positiva av min sidor peppar som jag skriva typ en brev till henne. Kommer hon var positiva om det?

Ha det bra

8 Kulla:

skriven

😂😂.. hur roligt som helst., ja tänk vad hjärnan kan sätta griller i våra tankar..tur det inte var vattensnokar oxå😱.
Hur nära är ett jobb byte för mig? För snart får jag annars typ ”utterpsykos” där jag är.. söker det som finns.. kram

Svar: Ja vattensnokar är värre.. helt klart ! Bra att du söker.. och det ska inte dröja länge innan du har nytt jobb.. kram
Esmaralda

9 Lilla m:

skriven

Hej Es
Ska på dejt ikväll men känner mig nervös och har lust att backa ur. Vet inte varifrån känslan kommer då mannen jag ska träffa verkar snäll och trevlig. Kanske för att jag är så less på att gå på dejt då jag alltid verkar möta grodor.

Går jag miste om något om jag backar ur?😬

10 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja söta djur.

En fråga,
Skulle resultatet bli någe skillnad från nu om jag väntade några dagar?
Kram

Svar: Nej ingen större skillnad.. kram
Esmaralda

11 Berg:

skriven

Haha, vilken historia!

Ja, nu har man blivit lite trött på att frysa i aprilvädret vi är i.

Vi kom ju inte vidare i konflikten, när tingsrätten ställde in. Vad ska jag tro? Kommer det bli negativa besked för mig? Att exet får som han vill och jag knappt ser sonen under sommaren? Tacksam för råd.
Ha det bra!

Svar: Känns inte som om det helt ska gå den väg hans vill... kram
Esmaralda

12 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Löser det sig så som jag vill isåfall?
Kram

13 Solen:

skriven

Ja jösses vad en masspsykos kan skapa kaos! Igår hittade jag min lyckoamulett igen! Den har ju varit borta i flera månader men vips dök den upp igår efter jobbet...och vips hade jag helt plötsligt förhandlat mig fram till en ny lön på jobbet! Det innebär mer ansvar men det ska väl förhoppningsvis gå bra. Så jag tänkte att det är väl lika bra att jag ser till att få det så bra som möjligt på gamla jobbet eftersom det kan dröja ett tag tills jag hittar ett nytt!
Nu är bästa steg att hitta bostad åt lillsonen...men nu har jag annons ute i alla fall så hoppas det kommer.
Kram ☀️

Svar: Bra steg du tog... och grattis till amulettens återkomst... kram :)
Esmaralda

14 Cecilia:

skriven

Godmorgon!
Igår fick vi besked om lägenhet, känns så jävla bra att ha det klart! Nu kan vi äntligen börja planera lite på riktigt. Känns så overkligt att vi har en lägenhet som väntar på oss om 2 månader! Någonting jag funderar på är hur det kommer funka med att bo tillsammans. Mycket kommer att bli nytt för oss båda och vi är inställda på att det är omöjligt att undvika konflikter, men då får vi försöka mötas i mitten. Vad tror du Ez, kommer det att bli bra och kommer de goda stunderna överväga de dåliga? Kramar

15 Mirre:

skriven

Godmorgon Es,
Igår fick jag bara en känsla av att han skriver med andra tjejer. När jag tänker logiskt så känns det inte som han borde göra det men min magkänsla igår sa något annat. Och nu kan jag inte släppa det. Får du någon känsla kring detta? Jag vet inte riktigt vart jag har honom, vi är i det där mellanstadiet och ibland så känns han jätteseriös och ibland oseriös. Det är så jobbigt att vara ovetandes. Kan du se något kring detta?
Massa kramar☀

Svar: Han känner lite sm du tror jag... han vet inte riktigt... jag ser ingen annan tjej runt honom men om han skriver med någon kan jag inte se.. kram :)
Esmaralda

16 Skorpan:

skriven

Hahhaa, faster Kruska, kul namn. O ännu en tradition i din familj Es, dom är många minsann. Hur många gånger har du skrämt barnen med uttrar Es?

Fy sjutton så jag är trött, håglös, på dåligt humor o väldigt mycket mindre positivt inställd till jobbet. Nåt tips? Nåt positivt som sker inom kort? Kompisen sa att jag snart får nån panikattack pga detta. Näe, det är nog inte det jag kommer att få, det är nåt helt annat ;).

Får smida på med mitt då, antar jag..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag brukade säga att om du inte snäll så kommer uttern och tar dig.... fast det blev som ett skämt ju ! :) Bestäm dig för något lite extra o kul nu.. det behöver du... kram :)
Esmaralda

17 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Finns jag ännu i hans tankar? Tänker han fortfarande på mig? Kram

Svar: Ja de gör han.. till och från... kram
Esmaralda

18 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Hahaha vilket vårminne ! Uttermasaken ..nu har jag då "hört" allt :-) Du har då roliga historier på lut <3
Själv vart jag skrämd för grävlingar som liten den ena historien värr än den andra ...allt ifrån benpipor som krossas i käftarna till påstådda försvar till densamme ...bla ska man gå runt med ett kvastskaft i stöveln...hur dumt det låter förstod man inte som liten ;-) Nuförtiden ser man dom endast överkörda ..månne det varit fler för 50 år sen...

Vilka roliga övernattnings förslag du hittat ! Vart väldigt förvånad att detta finns i Sverige !
Min salige Björn sa alltid att Sverige är stort nog att räcka som semestermål Det finns så mycket att upptäcka !

Ha en härlig Torsdag

Kram Anki med flock

Svar: Ja, djurlivet var ett annat förr :) Och visst hade Björn rätt... i Sverige finns massor att upptäcka :) Kram
Esmaralda

19 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Ser du om jag och mamma får fint väder i England i slutet på juni? Kram Zoey 💕

Svar: Känns som om det ska bli helt okey.. kram
Esmaralda

20 Kristin:

skriven

Kanskje oteren ble brukt som skremsel for at dere ikke skulle fokusere på det kalde vannet og drukne, kjære Esmaralda. Regner med at, på grunn av redselen for oteren, glemte dere at det var kaldt der og da.
Utrolig hva som går bra bare man har det "rette" fokus.
Skal til tannlegen i dag. Gruer meg, for jeg har sprekk i en tann. Bagatell i den store sammenheng, men jeg må innrømme at jeg ikke er tøff når jeg kommer i den stolen. Må nok få bedøvelse, noe jeg også synes er ekkelt.
Det går nok bra.
KRAM!!!

Svar: Ja, tandläkaren är inte kul... men du kommer greja detta.. ta bedövning så känns det tryggare.. kram :)
Esmaralda

21 Skrållann:

skriven

Hej!
Haha, vilken morgonläsningen;)
Min förkylning ger inte med sig och jag hostar nästan upp mina lungor. Felet är nog att jag inte är hemma och kurerar mig men det går verkligen inte. Jag måste jobba. Har dock inte orkat göra så mycket hemma och det känns som min man ständigt är superirriterad. Om det beror på det eller andra saker vet jag inte men når honom gör jag inte och det känns inte som vi har trevligt ihop längre. Hur ska jag gå vidare?

Kram❤️

Svar: Ta ett seriöst snack med honom... förklara hur du känner.. och försök hitta rätt nivå.. och känn av.. kram :)
Esmaralda

22 T:

skriven

Hej es! Stod det i min sambo R livsplan att han skulle få en stroke? Var de bestämt sen innan?

Svar: Ja, det tror jag faktisk att det var.. kram
Esmaralda

23 Dunegull:

skriven

Hej E!
Min kollega verkar inte förstå att jag inte är intresserad. Han skicka igen och fråga om vi ska ses imorgon. Vill han ses för att han vill ngt mer eller som en kompis. Vad tycker du jag ska göra, skicka nej och förklara att jag inte är intresserad eller träffas som en kompis. Blir ju konstigt att skicka en förklaring att man inte är intresserad när jag inte vet vad han känner. Däremot har jag sagt nej till att träffas flera ggr och trodde han borde förstå piken. Men tydligen ikke. Snälla hjälp! Tänk nu att vi e kollegor också så det inte blir någon jättemärklig stämning på jObb, hahha. Trevlig dag fina E!Kram

Svar: Jag tycker du ska prata med honom istället... säg att du vill förklara så det inte blir fel... och att det är ok att vara kompisar men inte mer.... han förstod helt enkelt inte piken... kram
Esmaralda

24 Miltons Mamma:

skriven

Halloj
Första oktober förra året flyttade vi till ny lgh. Energin är super bra och det är som ett såll när jag får mina dippar och är negativ. De negativa känslorna stannar ej kvar och påverkar utan försvinner ut. Underbart skönt 😃👍
Det är något "magiskt" med köksfönstret. Krukväxter som jag haft i över 20 år (och "avkommor" efter dessa har plötsligt börjat blomma. ALLA av den sorten. Den kommer ursprungligen av min farmor som är borta sedan länge.

Har varit lugnt i lgh förutom att 2 set nycklar är spårlöst borta. Kommer de fram igen?

Har anat en liten ljusbrun hund, halvlånghårig, hängande öron. Vikt ca 6-10kg. Anat den ett par ggr mellan hallen och vardagsrummet.

Jag har även känt av en större/längre man i hallen utanför badrumsdörren och kaninrummet. En gång lite svagt men igår kväll ganska starkt. Blev rädd och kutade i mörkret in till sovrummet. 😂
I morse upptäckte jag att dörren stod olåst och jag fick känslan av att vara beskyddad istället (lite fel ord kanske övervakad/omhändertagen men på ett positivt sätt)

Har jag rätt i mina känslor eller är det vilda fantasier 😁?
Vem är mannen och vem är hunden?

Kjam på dig 😃❤️

Svar: Du har rätt i din känsla.. du är omhändertagen och beskyddad och det finns mycket gott och kärleksfullt runt dig. Hunden och mannen har en gång varit din familj.. men det var ju länge sen... ni hörde samman i djup kärlek... nu kommer de och tittar till och det har de alltid gjort men du har aldrig kunnat förnimma dem så starkt som nu. Känns det obehagligt så tala om för mannen att du inte vill ha honom där.. han kommer att lyssna och blir mer osynlig.. kram :)
Esmaralda

25 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda! Haha, du berättar så roligt! Uttrar! Jag hade säkert också börjat gallskrika! Jag är rädd att simma på djupt vatten eller där jag inte kan se botten, tycker det känns jädrans obehagligt. Som om någon eller något - kanske en utter😁- kommer och biter mig eller försöker dra ner mig under ytan. Vet inte varför jag alltid haft den rädslan.

Fina Es, nu har jag fått en kallelse till fysiatriska avdelningen den 31 maj. Ska få träffa en läkare där - fysiatriker? Kallas de så? Jag vet att du sagt att du inte kan se några detaljer kring min situation, men får du en positiv hoppfull känsla kring besöket? Finns det en möjlighet att jag skulle få hjälp där?

Har börjat vakna igen på nätterna kring klockan 3 och ligger sen vaken fram tills morgonen och oroar mig. Det känns som om alla
delar i mitt liv är påtok, helt åt skogen. Skulle vara så skönt om åtminstone några aspekter av livet skulle vara bra och så som jag önskar.

Jag minns inte ens längre känslan då livet känns någorlunda okej.
Kram,
Jennifer

Svar: Ja, du ska söka allt som föreslås dig.. jag ser ju att du blir bättre.. men inte riktigt hur så ta alla chanser.... kram
Esmaralda

26 Helena Ir:

skriven

Vilka minnen..ett riktigt äventyr..måste varit kallt i vattnet.
Minns att jag och min syster hade som en grej att bada före den sista april..en tid under vår barndom..Ett konstigt påhitt..inte var man länge i vattnet..

Var iväg tidigt till gymmet..redan efter 6.30 steg jag in genom dörren..sista veckan de har öppet..sedan 2 veckors renovering..blir till att hitta på lite annat..

Jag har en förväntan inom mig..tror att något ska hända..konstig känsla..hoppas det är positivt!

Hoppas du får en bra dag!

Kram :)

Svar: Ja, här i byn finna också en tradition.. att bada på påskafton... en hel del gör det... dock inte jag.. kram :)
Esmaralda

27 G.:

skriven

Blir jeg gravid i år?

Svar: Chansen finns.. kram
Esmaralda

28 Syster:

skriven

Hej!

Får en känsla av att min äldsta syster eller kanske båda mina systrar är avundsjuka på mig. Förstår inte varför. Kan det vara avundsjuka eller är det något annat??

Kram

Svar: Lite avundsjuka finns men inte av den elaka sorten.. kram
Esmaralda

29 Carin:

skriven

Godmorgon!
En utter är inte var dag man stöter på i vardagen och log lite för mig själv när jag öppnade din blogg och fick se denna härliga skapelse.
Jag drömde om just en utter häromnatten. I drömmen var jag utsjasad, ledsen och visste ingen råd förutom att falla ner på knä och grina. Då dyker det upp ett par håriga bakfötter och jag hör en röst som säger: hallå där, känner du inte igen mig?!”. Jag lyfte blicken och där stod en utter. Ja, en utter 😂
Den höll tass med en liten utter och mamma uttern drogs motvilligt iväg men kom till mig för att presentera sig att hon finns.
Så jag har träffat min ”spirit animal”. En utter av alla djur 😂

Tänker på dig och mediterar ut en stor portion healing 💕📿

Svar: Ja, en utter är det du har med dig.... och de är ju väldigt fina djur...... kram :)
Esmaralda

30 Mg:

skriven

Hej!
Möter ja kärleken i sommar?
Kram!

Svar: Den chansen finns.. kram
Esmaralda

31 Skorpan:

skriven

Tror uttern kommer o tar mig om jag unte gör nåt kul ;).
O dit räknas inte jobbsökande, väl ;)?
Tack Es!
Kram Skorpan

Svar: Ja se upp för uttern !! :) :) kram
Esmaralda

32 Tiss:

skriven

Jag ska på mormors begravning idag och jag är så sjukt nervös, jag kommer bli så ensam. Går begravningen bra?

Svar: Allt kommer gå bra... och det blir en fin begravning för mormor.. kram :)
Esmaralda

33 <3:

skriven

Hej kära Es kommer brevet till Folksam tillrätta och de skickar det till rätt ställe ? Blir jag ersatt för olyckan tror du på semestern ?
Kram

34 Tjej:

skriven

Hej Esmaralda.

Blir det så som jag vill isåfall?

Kram

35 Lilla m:

skriven

OM jag kommer iväg på dejten ikväll... tror du mannen kommer att tycka att jag är attraktiv? Känner mig så ful

Svar: Jamen du är inte ful... och det kommer han heller inte att tycka... kram :)
Esmaralda

36 Liss:

skriven

Hej,
gör jag rätt i att ställa sådana krav på honom? Har dåligt samvete då jag inte kan hålla mina nerver i schack då jag försöker prata med honom... Samtidigt tycker jag han borde ta ansvar för situationen också och inte vara sådär passiv..
Kram

37 Syster:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du ett godkännande från hans sida isåfall? Att det blir som jag tänkt?
Kram

38 Miltons Mamma:

skriven

Tack underbara fina du för svar idag ❤️😃🌸 (alla svar)

Kjam

Svar: Kram :)
Esmaralda

39 <3:

skriven

Hej kära Es, har ett speciellt minne med pappa och uttrar från när vi vandrade i fjällen 💗😇

Kommer vännina M bli glad för paketet jag skickade igår ? Hoppas att det kommer fram helt ?
Tror hon behöver bli lite uppmuntrad nu.
Vår vänskap känns speciell. Vi peppar varandra nästan varje dag. Känner hon samma för mig att hon tycker om mig ?
Kram

40 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han intresse för mig? Tänker han på mig?
Tror du han kommer att kontakta mig igen i syfte av intresse?
Kram

41 Mamm:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur ser chansen ut att vi får ett till barn tillsammans?
Kram

42 Kvinna:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser han killen som jag har vänner med ut att vara kär och nöjd i sin relation? Fortsätter han med den?
Kram

43 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du något påväg för mig? Någon större förändring den närmaste tiden?
Ser du mig i en relation snart? Eller ser det fortsatt segt och att jag är ensam en tid till?
Kram

Svar: En fling kan de mycket väl bli när som helst.. kram
Esmaralda

44 Sol:

skriven

Hej Esmaralda.

Skulle han säga JA till mitt förslag? Skulle jag ha hans godkännande?
Kram

45 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Är det möjligt att han kommer att dras till mig igen då vi väl träffas? Sådär mer eller mindre medvetet? Kram

46 <3:

skriven

Hej kära Es, har ett speciellt minne med pappa och uttrar från när vi vandrade i fjällen 💗😇

Kommer vännina M bli glad för paketet jag skickade igår ? Hoppas att det kommer fram helt ?
Tror hon behöver bli lite uppmuntrad nu.
Vår vänskap känns speciell. Vi peppar varandra nästan varje dag. Känner hon samma för mig att hon tycker om mig ?
Kram

Svar: Ja väninnan blir glad och överraskad. Du är viktig för henne.. kram :)
Esmaralda

47 Michaela:

skriven

Haha! Viljen jävla masspsykos!😄😱 Men uttrar är ju så söta. Har dom som profilbild på Fb.

17 dagar utan TV sedan 1/4. Har precis skällt ut bolaget igen och de vet fortfarande inte vad som är felet. De beklagar bara hit och dit. Så arg😡

Idag blir det lite shopping med mamma. Går emot min förväntansångest :)

Kram!


Svar: 17 dagar utan TV... verkar inte klokt... men ge dig inte !! Lycka till med shoppingen och hälsa mamma :) kram
Esmaralda

48 Tjej:

skriven

Hej Esmaralda.

Skulle det göra skillnad på det som visar på resultatet att vänta lite så länge som jag tänkt?
Kram

49 Rebecca:

skriven

Ska jag byta jobb eller ha is i magen? 🌷

50 Louise:

skriven

Dags att åka och hämta sonen och sen åka till ortopeden för sjukgymnastik.
Idag klyddar mitt ena öga. Ska köpa linser sen på apoteket.
I helgen ska jag prata med mina föräldrar om hur de kan hjälpa till vid eventuell seperation med mannen. Han kommer om jag inte separerar skicka mig till psyket. Och det vill jag inte.

Imorgon är det dags för intervju på en montessoriförskola. Jag har sökt dit flera gånger och där skulle jag egentligen ha observerat men det blev aldrig av. Jag vill verkligen ha det jobbet och hoppas på det.

Hur stor chans är det att jag faktiskt får det?

Jag är less på att vara arbetslös nu. Men en stund till går bra för jag ska följa med Izabellas klass till Skrylle om två veckor och så är skola och fritids stängt dagen efter. Det ska bli kul att åka med till Skrylle.

Jag hoppas att jag kommer från min man snart för jag orkar inte mer. Ska boka tid hos en kurator eller psykolog via barnmorskor mottagningen om det går. Jag måste där ifrån för mitt välmående och för barnens skull.

Ha en fin dag nu och tacksam för svar. Kramar

Svar: Bra att du söker stöd dels hos dina nära men också professionellt.. via kurator får du rent praktiska tips.. och det kan man behöva... kram o stort lycka till
Esmaralda

51 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Saknar han mig litegrann? Längtar han lite efter mig? Kram

Svar: Till och från gör han det... kram
Esmaralda

52 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Ryser lite nar jag laser om uttern! Brrr!

Kommer det nagot positivt snart?
Tycker allt ar valdigt jobbigt och forsoker att rycka upp mej och tanka positivt men inte latt alls.
Ser du pengar? jobb? Om sonen utvecklas ok?

Kram

53 SusanneAmalia:

skriven

God Mitt på dagen ..

kärlek är det som är bärande i livet cellerna och glädje är den magiska kryddan ..
Jag gratulerade min moster i går förrgår ..hon fyllde 98år .. Vilken krutgumma ...


vad ska man köpa till en som fyller 98år?? tänkte jag och ni ska veta att jag tänkte .. sedan kom jag på det .. Jag planterade örter i en kruka och så fick hon smulgubbsplantor i en kruka ett paket kaffe (Löfbergs lila rwanda) en box vin (Montes) och en liten box Pint noar från Nya Zeland .. magisk god den halvbox kostar 209kr .. värt varenda krona ... Hon blev superglad .. Så i dag ringde hon och berättade att hon hade bjudit grannen på ett glas vin och ost efter ett gemensamt möte de hade haft i föreningen .. härligt att hon lever med glädje...

Jag levde ju i skogen och där fanns det en kanal och en naturlig bäck .. hade både bävrar och uttrar inpå husknuten .. och på våren byggde de i kanalen så fina ... och flitiga .. jag har bara goda erfarenheter av dessa djur .. men mårdhundarna tyckte jag inte alls om .. vargarna vara vackra och kloka hade inget ont av dem .. grävlingar har jag respekt för och när älgarna blir fulla av på alla fallfrukt på hösten är de inte att lita på ... Annars har jag inget mot naturen .. björn håller jag mig borta från .. de är opålitliga .. hua ..

Nu har jag bokat så nu händer det... den 30/5 ska jag hoppa fallskärm .. tjooohhooooo...

Sedan ska jag till Österrike och efter det till Irland men däremellan Skåne så klart ..

fokusera på en sak i taget sa du .. jo det är det jag gör ... ;) ( (du har alldeles rättt) Livet är fantastiskt och jag tänker leva det fullt ut .. men du har alldeles rätt en sak i taget men många händelser i månaden .. så vill jag leva .. att ge kärlek och dela glädje är det jag lever för .. det är det som ger livet energi .. men jag vill vara välutbildad och kunna ge rätt hjälp.. så kurser kommer jag aldrig sluta att gå på ... Jag vill kunna ge en sådan bra massage att kunden ska känna att den har fått hjälp när den går därifrån .. kärlek till cellerna .. glädje till livet och en fungerande kropp utan smärta ..

Önskar dig en underbar dag MG en stor puss på nosen och mina bloggdjur hälsar alla andra djur på bloggen .. vi sänder kärlek till dig och hoppas att våra goda energier hjälper dig .. kramar


Svar: Vilken fin present till moster och visst blev hon glad.. på riktigt ! Men herregud.. ska du hoppa fallskärm.. det var ta mig tusan modigt.... du måste berätta allt sedan.. kanske en gästblogg ? Du är verkligen en kvinna att beundra... och inte bara fallskärmen .. utan din livsglädje och din bejakade personlighet.... kram :)
Esmaralda

54 Linnean 🌸:

skriven

Ha ha ha 😆 Uttermassaker! Det där var kul!
Är inte uttrar ganska fredliga och skygga? Möjligen om de har bebisar så kanske de kan gå till attack? Min mor blev jagad av en tjäderhona som hade små barn (kycklingar?) som hon kom för nära. Den tjädern var inte nådig! Själv har jag blivit jagad av en svan som hade ungar! Det var verkligen läskigt! Jag var kanske 6-8 år nåt...svanen var enorm! 😱
Just detta att folk hetsar upp varandra till max är lite intressant och otäckt. Grunnar på det där en del för här förekommer det typ masspsykos så fort en eller två grannar visar sig. Då utbryter hysteri att det ska skjutas, dödas och hela området ska sprängas. 🙄
Stämmer det verkligen att min väninna inte fått frid på andra sidan? Att hon behöver hjälpas med healing? Att hon inte vill gå vidare utan är kvar och vill leva? Själv känner jag att hon fått ro nu. Men jag är ju inte medial! Blir lite förvirrad! Ska tänka på uttrarna och skratta vidare, hemsk som jag är så tycker jag att det är skitkul! 😆 Kram!
/Linnean 🌸

Svar: Ja exakt så med masshysterin.. den är farlig.. jag gillar inte när man tappar sunda proportioner oavsett vad det gäller ! Känslan som direkt kommer till mig är att din väninna visst fått frid.. hon blev mottagen med stor kärlek.. som vi alla blir och inte vill hon vara kvar o leva mer av jordelivet inte... kram
Esmaralda

55 Marita:

skriven

Hej Es!
Du har så mycket roligt att berätta.

Undrar om det dyker upp nån kärlek i sommar?

Kram

Svar: Börjar man tänka bakåt så kommer man ihåg det ena efter det andra :) I alla fall en fling kan ske i sommar... kram
Esmaralda

56 Soul:

skriven

Har han berättat vad han tycker om mig för någon?

57 Berg:

skriven

Tack för svar. Skönt att höra att din känsla är att det inte helt går exets väg. Konstig vändning allt har tagit, hoppas sonen ändrar sig snart..

Svar: Ja, det kommer en ny stabilitet i ditt liv och det vänder till det bättre för dig.. kram
Esmaralda

58 Gumman:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag någonsin få en man/en relation och hus och allt jag drömmer om?
Det är ju nu jag vill leva det livet men inget händer.
Händer något av det snart?
Kram

Svar: Det kommer hända... kram
Esmaralda

59 Åjdå!:

skriven

Hejsan Esmeralda.

Har en liten annorlunda fråga. Rök ihop med min chef så det sjöng om det häromdagen där jag klargjorde att jag är färdig hos dem och mer eller mindre klargjorde vad jag tyckte om hur de behandlar sin personal. Eller en underchef ska hen ha tagit väldigt illa vid sig av detta och min fråga är om det gav en tankeställare, som hjälper övriga som går där och krusar. Handlar inte om ett " riktigt" jobb utan för mig har det endast handlat om lite extrastålar.

Svar: Det var behövligt och du överreagerade inte ! Det blir faktiskt en tankeställare.. bra rutet... kram
Esmaralda

60 Undran :

skriven

Kära es,
Denna veckan har varit tung för mig. Tråkigt besked fick jag... Men du inspirerar mig med ditt positiva tänk! Försöker ha likadan inställning och det fungerar någon timma hit och dit..

Es, vad bör jag göra när det gäller honom? Har inte känt så på länge.. detta är jobbigt :(

Skickar dig en massa kramar!

PS ser att jag inte är den enda med alias undran i kommentarsfältet.. Bör jag ändra? Underlättar det för dig?

Kram

61 Dunegull:

skriven

Känner mig deprimerad över fotbollen. Går det över till helgen? Blir det snack eller det rinner bara av och återgår till det som varit?

62 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, jag har hamnat i en jobbig och stressande situation. Behöver ett jobb så snart som möjligt för att må bra och kunna fortsätta planerna framåt men det har varit otroligt svårt att få arbete.. ser du om jag får jobb inom den närmsta månaden och om det är varaktigt? Känns som något ligger i vägen men vet inte vad. Har verkligen lagt ner min själ i att få jobb. Börjar sakta tappa hoppet... Tack på förhand! Kram

63 Browallia:

skriven

Snälla, kan du inte ge ut en bok med alla dina dråpliga upplevelser, den skulle kunna användas som skratterapi :D :D

Ibland är världen väldigt väldigt liten. Ett av mina största tidsfördriv när jag ligger på soffan och vilar är att spela ett musikspel på mobilen. Jag brukar spela mot slumpade motståndare från hela världen, det finns ca 100 miljoner registrerade spelkonton så att någon man känner igen dyker upp som motspelare borde ju vara obefintlig. Men härom dan så slumpade spelet fram en spelare från samma stad som mig och mannen på bilden kändes bekant men jag kunde inte placera honom först men efter ett tag trillade polletten ner. I min ungdom hade jag en liten flört med honom under en utekväll men det blev inget mer än så och jag har inte sett honom sen dess trots att båda bor i samma stad. Nästan 30 år senare korsas våra vägar igen genom att en speldator slumpar fram oss två att spela mot varandra av 100 miljoner andra. Helt otroligt! Känns som universum ville påminna mig om att även sånt som verkar helt omöjligt kan hända - dvs. att det kommer dyka upp ett jobb där jag klarar av arbetsuppgifterna och är accepterad av mina arbetskamrater. Det känns nästan helt omöjligt efter alla mina motgångar.

Kram :)





Svar: Ja när man tänker efter så finns det sjöar att ösa ur :) Är man 63 år så har man ju samlat på sig lite :) Du tog till dig mötet med mannen på rätt sätt.. universum påminner dig och du förstår detta... och nu är det bara att tuta och köra... kram :)
Esmaralda

64 Jen. :

skriven

Jag har fått ett jobberbjudande som jag vill tacka ja till men ett kortare sommarvikariat förstör lite för mig (någon vecka) och ingen av parterna vill kompromissa. Finns det en lösning på detta eller ser du mig inte på detta nya jobb som jag oväntat fick erbjudande om?

65 Lotta:

skriven

Ja, det är lätt att skrämma upp varandra...och kul :))))

Jag undrar...nu har jag fått ett positivt jobbsvar, men kommer det bli någonting av det?

Kram L

66 Pia1:

skriven

Jösses vilken syn 😅
Jag får inga svar hur mycket jag än ringer. Undersökningen syns inte röken av liksom ingen planering, bokad tid eller ens den anteckningen jag kräver att få ha i min journal för att det står så fel!
Vad fan ska jag göra?
Ringa sjukhusledningen, hjälper det? Eller ge upp och samla pengar för att göra undersökningarna privat? Är det vad jag måste göra? Läkaren vägrar låtsas att jag finns eller vad han har lovat så jag står utan plan fortfarande efter ett år i sämre skick än någonsin! Hur svårt kan det vara att sätta igång, nervsmärtor i ansiktet är inget unikt och behandling finns 😭

Svar: Ja ärligt talat begriper jag ingenting av detta.. jag är lika förvirrad som du.... kram
Esmaralda

67 Gjostwetier :

skriven

Ska träffa en kille igen imorgon och undrar om de är någon som kanske är värd att lära känna? Har intresse för någon annan men just nu skadar de inte att ha fler




Kram

68 Soul:

skriven

Han tycker om mig men finns det några djupare känslor för mig?

69 GP:

skriven

Es,

Hur ser du mig i min nuvarande tjänst framöver? Jag vet inte riktigt vad jag tycker...jag är givetvis väldigt tacksam för möjligheten att påbörja min karriär i detta, men jag vet inte riktigt...det är inte precis wow-känsla samtidigt är pendlingstiden energikrävande.


Kram

70 Hoppas:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur troligt är det att det är så som jag hoppas den här gången?
Kram

71 Hoppas:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur troligt är det att det är så som jag hoppas den här gången?
Och att det går vägen?
Kram

72 Illa berörd:

skriven

Hej Esmaralda.
Vi var inne i en små affär. Brukar handla där när jag bara ska ha några varor.
Sonen brukar alltid vilja ha glass när vi är där och ibland har jag lovar att han ska få det. Han brukar springa dit direkt och vill stå och välja glass. Jag märkte att kassörskan stod och tittade på honom. Sen sa hon åt honom att han inte fick göra så. Jag tog lite illa vid mig.
Är det något dem pratat om min son? Eller tycker att jag inte verkar ha koll?
Jag vet hur min son fungerar och jag vet att det är en glass han vill ha.
Kram

Svar: Jag tror kassörskan hade en dålig dag... och det drabbade fler än er... jag ser inte att man pratat om din son.. kram
Esmaralda

73 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut att bli så som jag vill?
Löser det sig så som jag tänkt?
Kram

74 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Den mörkhåriga killen med glasögon. Ser han ut att ha intresse för mig?
Kommer han att kontakta mig igen?
Kram

75 Cissilisko:

skriven

Vill bara sända varma tankar och en kram till dig...


Cissilisko

Svar: Tack o kram tillbaka :)
Esmaralda

76 Jen. :

skriven

Ser du mig jobba på eller något kring det arbetserbjudande jag har fått?

77 <3:

skriven

Har han verkligen såna känslor som han påstår att han har..

78 Juni :

skriven

Hej, I dag har det hänt saker som för mig framåt. Tacksam för det 🙏! Bokade just en visning på en stuga som är intressant för mig på många vis. Kan du se om det är en bra stuga och om jag har någon chans på den? Kanske blir det budgivning?
Tack 💃!

79 Linnean 🌸:

skriven

Tack, Esmaralda!!
Det var min känsla åxå att K blev kärleksfullt mottagen och har det fint nu. Hon har visat sig för mig på ett sätt hon vet inte skulle skrämma mig och även sänt hälsning till mig. Så den här gången litar jag på min egen känsla och på det du känner. Tycker det andra lät lite väl dramatiskt och tror det var egna personliga känslor inblandade där. Absolut, känner lugnet komma över mig när jag skriver detta.
Jaha, nu har jag väntat hela dagen på att en sköterska ska ringa...inget har hänt än!
Något irriterande att väääänta!! Sneglar lite på choklad med häxvrål i....kan inte låta bli!! Bör!
Måste ha en bit! Eller flera ☺️
Tack, rara du! Ha en fin kväll...solen tittar ju fram nu och det är riktigt gott. Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Ja, du kan känna dig helt trygg i denna känsla ! K är hemma nu och med all kärlek som detta innebär. Ja, det är ett elände att ha godis hemma... kram :)
Esmaralda

80 Natten:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att hitta en kille som det blir en relation med ett seriöst förhållande?
Eller ser det bara ut att komma flörtar och flingar för mig en bra tid framåt?kram

Svar: Det blir nog någon fling först men sen kommer relationen.. kram
Esmaralda

81 Lisa:

skriven

Hej Ez

Idag hände något som förbryllar mig. Från ingenstans var det någon/något som bet mig i knät två gånger med ca 30 sekunders mellanrum. Och det var ingen insekt eller så.
Kan du se om någon vill säga något ?

Kram Lisa

Svar: Någon vill att du ska vara uppmärksam närmaste tiden - men jag ser inte vad det gäller.. kram
Esmaralda

82 Nettan59:

skriven

Hej Es,
Härliga barndomsminnen. Uttrar har jag nog aldrig sett, det närmaste är nog bävrar som vi har vid sommarstugan i Närke 😊. De är rätt friska på trät i bryggan vår, så den måste rättas upp varje år. Förr var vi ute på sjön med barnen på ”Bäversafari”,
kanske vi såg någon enstaka i vassen men de är rätt så skygga. Säkert likadant med uttrar 😊.

Apropå sommarstuga, kommer vi nånsin att få ett sommarboende närmare oss där det är lättare för barnbarnen att hälsa på?

Kramar

Svar: Hade varit roligt att sett en bäver i det vilda.. en riktig utter också för den delen :) Ja faktiskt så verkar det som om det det kommer ett annat sommarboende.. kram
Esmaralda

83 Milla:

skriven

I dag har jag fått de produkter som jag beställt o jag hoppas o tror att jag är på rätt spår för att bli frisk o piggare. Kan det vara så tror du att det kommer hjälpa!

Svar: Ja det kan ge dig en skjuts åt rätt håll...kram
Esmaralda

84 Kram:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han funderar över mitt meddelande något på allvar? Eller är det bara något han bortser ifrån?
Blev han chokad eller är det något han funderar över?
Kram

85 Fanny2:

skriven

Om det nu fanns några djur i närheten så flydde de när de hörde tant Kruska. :) Vilka härliga minnen. Vad gjorde man inte för konstigheter som barn...

Ser det ut att bli någon fling i sommar? Det finns en snygg kille men det känns långsökt.

Kram

86 Sol:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han tänkt något på mitt meddelande ? Eller bortser han bara från det i sitt liv så känslomässigt till mig?

Tror du han har intresse? Kommer han att kontakta mig igen?
Kram

87 Ghostwriter :

skriven

Oavsett vad, kände han lite som mig när vi pratade?
Minsta lilla?




Kram

88 Me:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det isåfall ut att lösa sig så som jag planerat?
Kram

89 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Konstig fråga men... har det hänt att han har drömt om mig? Kram

90 Tingeling :

skriven

Jag har inte blivit attackerad av en utter, däremot en ekorre! När jag cyklade på en stig i en skogsdunge, helt plötsligt ser jag i ögonvrån något brunt, det kommer en ekorre flygandes rakt mot mig och jag skrek rakt ut. Den landade på låret och fick stort blåmärke. Några år sedan 🙂

Igår stod jag i mitt hem och tänkte hur mycket jag trivdes. Jag är allmänt nöjd. Allt sedan healingen av madame har faktiskt det jag ville åstadkomma uppfyllts... utom en...än.. och det var att jag ska komma in på utbildning i höst. Men känner mig positiv inför det! Kommer jag in så kommer mitt liv och min dotters förändras till det bättre. Trots sämre ekonomi. Men har en plan för det med!

Har försökt ge dig healing, höll i dina händer. Vet inte om det fungerade dock, Kändes så men blir alltid osäker.... Fick känslan av "seg".

Trevlig torsdag kväll!

Kram!

91 Mamma :

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du att jag lyckades den här gången? Kan jag förvänta mig ett positivt resultat? Eller kommer det att bli att jag får prova igen?
Kram

92 EPM:

skriven

Gokväll!
På resande fot, insåg nyss att glömt äta. Nåväl låt oss hoppassat Jönköping har nåt fint takeaway-hak eller hotellet har nån lättare meny

Jag blev helt rörd av en student idag, tydligen är jag ett viktigt stöd för honom i utbildningen. Jag visste inte att han såg mig så, är smickrad och överrumplad.☺️

Jag har börjat få Mail av en person som jag tror har ett intresse för mig som han inte borde ha. Pratade med P om det igår, jag upplever att han är väldigt beskyddande gällande mig- på ett fint sätt, inte ett ägande vis. Känns som att han uppriktigt bryr sig om mig, på riktigt... stämmer det?

Kram

93 Browallia:

skriven

Tack!♡

Vad bra att jag tolkade universums budskap på rätt. Jag har en stark tro på universums kraft så det kanske underlättar att ta till sig budskapen. Japp, nu är det dags att trampa plattan i mattan och gasa full fart framåt :D.

Kram :)

94 Ghostwriter:

skriven

Finns det chans till graviditet under detta året?
Kram

95 Lilla m:

skriven

Hej Es
Denhär dejten jag skulle på... så backade jag. För mannen verkar vara så påträngande och efterhängsen. Känns inte bra.

Var det rätt beslut?

96 Ann:

skriven

Hej Es!

Kommer jag och mannen i mina tankar bli ett par?

Tacksam för svar! :)

97 Erika:

skriven

Hej! Tror du det kan bli seriöst med min fling?

98 Nettan59:

skriven

Tack för svaret Es. Då kan jag med förnyad kraft surfa vidare på Hemnet 😀! Kram💕

99 Fanny:

skriven

Hahah jag skulle så gärna vilja se en utter i det vilda.. Kanske inte ifrån vattenytan när jag badar dock.. 😂

Kan du se något om mig och Albin? Vi har inte hörts på en vecka nu, jag tycker det är hans tur att höra av sig. Ser du något om han och mig?

Många kramar


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: