Äta måste man....
Äta måste vi… men hur viktigt är det med maten ?
Jag tror att det är rackarns viktigt. Stoppar man i sig en massa skräp så får man betala för det på ett eller annat sätt längre fram
Skräp är alltså färdigmat, processad mat och ett stort nono.
När jag var barn så tog mormor hand om mig när mamma jobbade och hon lagade maten. Mormor lagade soppor, grytor, stekar, fisk och allt möjligt från grunden.
Här var det ingen quick fix.
Hon var dock generös med socker.. vilket kanske inte var så bra. Nån gång stack hon till mig en ”sockermacka”.. dvs strösocker som pålägg… och ibland blev det sirapsmacka. Men å andra sidan sett fick man ara godis och läsk vid speciella tillfällen !
När jag som 16 åring flyttade hemifrån så levde jag på färdigmat.
Och det var färdiga TV dinners från Findus, pytt i panna på burk, salta biten, varmkorv…potatismospulver…. ja, på den vägen var det
Mamma har ju aldrig varit road av matlagning och på den tiden var inte jag det heller.
Sen när barnen kom förändrades det.
Jag, precis som så många drabbades av Gröna Vågen och flyttade ut på landet. Man odlade sina grönsaker.. köpte potatis av bonden en bit bort.. och nu i efterhand ser jag ju så mycket nyttigare kosthållningen blev.
Och så kom mina fattiga perioder… när jag snodde potatis på åkrarna och trollade till middagar av i princip ingenting.
I dag lagar jag det mesta från grunden och tycker det är rätt kul !
Salladerna gör jag nyttigare och vräker i babyspenat som jag älskar.. grönsaker till varje måltid.. man VET ju hur det ska vara fast ibland gitter man inte.
Då och då får jag återfall och det blir varmkorv med bröd eller bruna bönor i plastrulle !
Och en påse lösgodis eller ett 200 gr Marabou...
Jag har ju varit singel periodvis men då har jag haft barnen boende hemma… men kan tänka mig att är man singel och barnen utflugna.. då kanske man inte är så motiverad kring måltiderna.
Så kan man göra som en kompis. Hon gör storkok… massa köttfärslimpa på en gång, stora grytor och så fryser hon in i portioner. Till sig själv.
Veganmat… nej tack !
Jag tycker det är äckligt att äta döda djur och somligt kött har jag svårt för men har lika svårt för allt som görs på kikärtor och bönor…så jag tänker bort att köttet är likdelar.. och då går det hyfsat bra.
Jag menar… riktiga hemmagjorda köttbullar.. som jag gör just nu .. är himla gott !
I dag far ju jag och ryska syster till Ullared och stuga över natten… och det har fallit på min lott att ha med kvällens middag.
Jag tar med systers favorit.. nämligen potatissallad ( hemmagjord) och köttbullar( hemmagjorda) prinskorv ( processat.. ajabaja) stekta hela champinjoner och sparris och så en grönsallad med god vinägerdressing !
I dag ska man ju känna skam över det mesta så vi normalätare får kämpa för vår överlevnad
Kram & kärlek och hälsning från ryska syster !
P.s. Idag är jag alltså i Ullared och kan inte besvara några frågor.
Vill du ha seans så vänta gärna att maila mig tills i mitten av nästa vecka.
Tusen tack !
skriven
Hejsan,
Jag är uppvuxen på Felix och Findus. Min mamma tyckte så mycket om att jobba så hon la ingen tid på matlagning 🐸! Å då blir det ju tvärtom. Mina egna barn fick allt lagat från grunden. T.o.m djuret sköts i familjen. Och vad äter mina (ett av dem i alla fall) barn när de flyttat hemifrån då...? Jo snabbmat 🤣! Hur man än gör så blir det inte som man tänkt sig 😫! Själv tjafsar min kropp med mig så fort den får nått den inte vill ha. Socker/kolhydrater har den tackat nej till sedan många år och mår prima. Men vin gillar den i lagom mängder, så det får det bli en novemberkväll som i dag! Kram 💕!