Äta måste man....

Äta måste vi… men hur viktigt är det  med maten ?

Jag tror att det är  rackarns viktigt.  Stoppar man i sig en massa skräp så får man betala för det på ett eller annat sätt längre fram

Skräp är alltså  färdigmat, processad mat och  ett stort nono.

 

När jag var barn så tog mormor hand om mig när mamma jobbade och hon lagade maten.   Mormor lagade soppor, grytor, stekar, fisk och allt möjligt från grunden.

  Här var det ingen quick fix. 

Hon var  dock generös med socker.. vilket kanske inte var så bra.  Nån gång stack hon till mig en ”sockermacka”.. dvs strösocker som pålägg… och ibland blev det sirapsmacka. Men å andra sidan sett fick man ara godis och läsk vid speciella tillfällen !

När jag som 16 åring flyttade hemifrån så levde jag på färdigmat.

Och det var färdiga  TV dinners från Findus, pytt i panna på burk, salta biten,  varmkorv…potatismospulver…. ja, på den vägen var det

Mamma har ju aldrig varit road av matlagning och på den tiden var inte jag det heller. 

Sen när barnen kom förändrades det.

Jag, precis som så många drabbades av Gröna Vågen och flyttade ut på landet. Man odlade sina grönsaker.. köpte potatis  av bonden en bit bort.. och nu i efterhand ser jag ju så mycket  nyttigare  kosthållningen blev.

Och så kom mina fattiga perioder… när jag snodde potatis på åkrarna och trollade till middagar av i princip ingenting.

I dag lagar jag det mesta från grunden och tycker det är  rätt kul !

Salladerna gör jag nyttigare och vräker i babyspenat som jag älskar.. grönsaker till varje måltid.. man VET ju hur det ska vara fast ibland gitter man inte.

Då och då får jag återfall och det blir varmkorv med bröd eller  bruna bönor i plastrulle !

Och en påse lösgodis eller ett 200 gr Marabou...

Jag har ju varit singel periodvis men då har jag haft barnen boende hemma… men kan tänka mig att är man singel och barnen utflugna.. då kanske man inte är så motiverad kring måltiderna.

Så kan man göra som  en kompis. Hon gör storkok… massa köttfärslimpa på en gång, stora grytor och så fryser hon in i portioner. Till sig själv.

Veganmat… nej tack !

 

 

Jag tycker det är äckligt att äta döda djur och somligt kött har jag svårt för men har lika svårt för allt som görs på kikärtor och bönor…så jag tänker bort att köttet är likdelar.. och då går det hyfsat bra. 

Jag menar… riktiga hemmagjorda köttbullar.. som jag gör just nu .. är himla gott !

 

 

 

 

I dag far ju jag och ryska syster till Ullared och stuga över natten… och det har fallit på min lott att ha med kvällens middag. 

Jag tar med systers favorit.. nämligen potatissallad ( hemmagjord) och köttbullar( hemmagjorda) prinskorv ( processat.. ajabaja)  stekta hela champinjoner och  sparris och så en grönsallad med god vinägerdressing !

 

I dag ska man ju känna skam över det mesta så vi normalätare får kämpa för vår överlevnad

Kram & kärlek och hälsning från ryska syster !

 

P.s. Idag  är jag alltså i Ullared och kan inte besvara några frågor.

Vill du ha seans så vänta gärna att  maila mig tills i mitten av nästa vecka.

Tusen tack !

1 Juni:

skriven

Hejsan,
Jag är uppvuxen på Felix och Findus. Min mamma tyckte så mycket om att jobba så hon la ingen tid på matlagning 🐸! Å då blir det ju tvärtom. Mina egna barn fick allt lagat från grunden. T.o.m djuret sköts i familjen. Och vad äter mina (ett av dem i alla fall) barn när de flyttat hemifrån då...? Jo snabbmat 🤣! Hur man än gör så blir det inte som man tänkt sig 😫! Själv tjafsar min kropp med mig så fort den får nått den inte vill ha. Socker/kolhydrater har den tackat nej till sedan många år och mår prima. Men vin gillar den i lagom mängder, så det får det bli en novemberkväll som i dag! Kram 💕!

2 Skorpan:

skriven

Medges, jag äter färdigmat då jag är ensam, till 99%, o med barnen hemma blir det att tillaga den från början. Har försökt föregå med gott exempel o sen i framtiden får vi se hur det gick, vilketdera sättet valde barnen att föda sig med ;).

Skönt med fredag o så kul för dig o syster med Ullared!
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

3 Dunegull:

skriven

Ha en härlig tur till Ullared!
Fick oxå ullareds hybris och åker dit på tisdag. Råka bara bli ett kundmöte på det hållet så man kan lägga em/kvällen där! Opppsss...
Kramar

4 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Viktigt med vad man äter Jag har fått bättre sockervärden på Lchf men håller med att äta hemlagat är bäst och ngn skam känner jag inte !

Trevlig resa !

Kram Anki med flock

5 Helena Ir:

skriven

Kosten är viktig! Fick med mig hemifrån att den ska lagas från grunden. Visst har jag haft perioder i mitt liv när färdigmaten har ätits..Numera äter jag Lchf,just nu keto,för att pressa ner vikten samtidigt som jag försöker forma till synliga muskler.

Ha en trevlig helg med ryska syster!

Kram :)

6 Mercan :

skriven

Hej Esmaralda 🤗 😘 ❤️ Blir det något på euro jackpott den här veckan 😣 😣 😣 🙏 🙏 🙏

7 Kristin:

skriven

Ja, dette med maten har blitt noe merkelig for mange, kjære Esmaralda. Man skal kjøpe dyre kostplaner med mye importert og ukjente greier. Hvordan vet man at det er så mye sunnere?
Det er så fort å bli tatt med på alt dette, for reklamens makt er stor.
Nei, jeg tror man skal holde på hjemmelaget sunn og god mat, litt av hvert og huske på salat til hver middag.
Ønsker deg og din russiske syster en herlig stund i Ullared. NYT!!! KRAM!!!

8 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, du sa att jag snart kommer få ett nytt jobb. Jag känner mig mer och mer desperat eftersom jag inte trivs på mitt jobb. Kommer det nya jobbet före jul? Är det ett utåtriktad jobb med människor och vägledning? Trevlig helg!

9 Dalkulla :

skriven

Jag äter aldrig färdigmat. McDonald's är en ren styggelser, sådant jag aldrig äter. Då vi efter flytt hit upp, sedan åkte ner och hälsade på anhöriga blev det ofta stannar till vid just en McDonald's. Jag kunde sträcka mig till några stripps från någon, resten fick inte passera min mage. Fy för den maten.

Här det fisk i olika varianter, grönsaker. Kött är sedan länge ett avslutat kapitel. Jag vägra äta kött.
Skulle jag bli bortbjuden på middag känner jag direkt hur trött jag blir av den mat som det bjuds på, medan mina maträtter aldrig får mig att bli trött och slö.

Hoppas ni har det bra i Ullared! :)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: