Hantering av motgångar....

Vi människor hanterar motgångar på olika sätt

En del av oss är bättre rustade.. genetiskt och genom vår uppväxt och andra är betydligt sämre rustade.

Ge tio människor exakt samma förutsättningar och samma problem – och du finner de som  ger upp, som resignerar, tycker synd o sig själva och som inte är kapabla att lösa sina problem och ta sig vidare.

Och det finns de  som snabbt gör upp en lösningsfokuserad plan, som går från A till B och som inte låter sig knäckas.  Som Winston Chrurcill  sade ” Det är i motvind en drake lyfter”

 

Och som coachen Charlotta säger att :

Kanske kan man gå så långt som till att säga att det är förmågan att hantera motgångar som skiljer dem som lyckas från dem som misslyckas, för det är definitivt inte förutsättningarna som avgör den saken, det har historien visat oss gång på gång.

💖

Vid motgångar går en del människor in i ett tankemönster som slutar med  att de känner sig hjälplösa, ett sinnestillstånd som kallas ”inlärd hjälplöshet”, myntat av Dr Martin Seligman. Istället för att tända till och få mer vilja så ger man upp med tanken att det är lönlöst.

Inte bra, alltså !!

Och hur vi hanterar motgångar beror till stor del på vår uppväxt

Hur har våra föräldrar hanterat sina motgångar ?   Hur agerade de när du som barn hade motgångar?

Som exempel kan jag berätta om en familj jag hade i terapi, där deras 10 åring vägrade gå till skolan eftersom han ansåg sig mobbad.

Och då fick han stanna hemma. Bara sådär, rakt av,

Föräldrarna hade en omogen attityd till problem och var definitivt inga problemlösare. 

Alltsammans bollades över på skolan och man tyckte  det var  skolans uppgift att lösa problemet.

Lärarna hade inte sett tecken till mobbing – för man får ju skilja på när ungar tjafsar med varann och när det handlar om att bli mobbad.

Min uppgift var att prata med grabben.

Han berättade sakligt och utförligt om hur han blev mobbad.. att han vid ett tillfälle blev utsatt för snöbollskastning och att han vid ett annat tillfälle  blev av med sin jacka, som han trodde att någon elev stulit,  och en gång hade något satt krokben för honom i matsalen.

 Det var det hela. 

Inte så kul att vara med om… men helt inom det normala.

 

(Jag behöver inte påpeka att när det handlar om mobbning ska man sätta ner foten hårt och direkt och ha noll toerans.)

Vistas man tillsammans med massa andra barn, då händer också otrevliga ting ibland. 

Ungar råkar och bär sig ibland illa åt. Precis som vi vuxna.

Annars hade den här grabben kompisar , gick inte ensam om rasterna och hade vänner att leka med på fritiden.

Föräldrarna bejakade genast teorin om mobbning och skulle skydda sitt barn – genom att låta honom vara hemma.   De gjorde honom svag, de gjorde honom till ett offer genom sitt överdrivna beskydd.

Hela problemet bollades över till skolan.

Dessa föräldrar hade kunnat välja att göra på ett annat sätt.. de hade kunnat vara sakliga  och lära sin son  att ÄGA de problem som uppstår.

Lära honom att vara lösningsfokuserad.

Lära honom att inte vara överdrivet lättkränkt utan acceptera att ibland blir det fel och obehagliga ting händer.. och när detta sker.. då tar man tag i det.

Man flyr inte. Man förstorar inte upp problemet och gör sig själv hjälplös.

 

 

En annan händelse gällde en tonårsflicka som  kort och gott var livrädd för allting.

Hon kände sig  bara trygg hemma med sin mamma – där hon var beskyddad och omhuldad och det var hon och mamma mot världen.  Helt i onödan. 

Överbeskyddet blev en psykisk ohälsa hos flickan,

I grunden var det mamman som kände sig trygg när dottern var hemma hos henne och hon GAV dottern sina problem.  Mycket tragiskt.

Vi föräldrar har ett stort ansvar.

💖

Ingen är perfekt och det behöver man inte heller vara… men ibland kan det vara  nyttigt att stanna upp och sakligt försöka  se de situationer vi hamnar vi… så vi inte  spontanreagerar   och bygger en mur av problem runt oss där det inte finns en endaste dörr öppen för lösningar.

 💖

Kram & kärlek

1 Godmorgon:

skriven

Jag har bekymmer angående pengar, jag är inte nöjd med min lön heller.
Kan jag slappna av ? Ser du mig ha pengarkris. Vill inte snåla heller.

2 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda! Bra inlägg, håller med om det mesta. Jag är själv usel på att lösa motgångar. Eller, jag försöker ofta göra saker rent konkret för att lösa situationen, men rent mentalt blir jag ofta helt förtvivlad. Jag tror det har göra med att de sista 6-7 åren varit så svåra. Drabbats av motgångar och prövningar i en jämn ström, utan några större positiva händelser, och då blir det jävligt tungt att hantera de eviga motgångarna också. Då man känner att man aldrig får något positivt. Om det positiva och motgångarna är i någorlunda balans tror jag att man hanterar motgångarna enklare också.

Det jag kanske inte direkt håller med dig om är att man ska lägga ansvaret på barnet för att lösa situationen om hen tex blir utsatt av andra barn eller om
andra barn bråkar med en. Tycker inte att det ska vara barnets uppgift att själv lösa det, beroende på situationen förstås. Och vem är det som ska avgöra/bestämma om när regelbunden utsatthet övergår till mobbning? Det finns ju barn som är väldigt känsliga för sådant. Är det då jag som vuxen som bestämmer när det blir mobbning eller när det är bara ”stök och bråk” man nu ska utstå, bara för att man är tillsammans med många barn? Sådant som man nu får räkna med, lite knuffande, lite elaka ord, några nypningar?
Inte ska vi vuxna heller utsätta oss för det. Tänk om man som vuxen när man går till arbetet skulle känna oro för att någon rent fysiskt skulle angripa en? Och chefen bara skulle säga att, nåmen, detdär får du räkna med, lite får du tåla?
På samma vis tycker jag inte att barn ska behöva utstå något fysiska angrepp heller. Eller verbala angrepp.

En del barn är känsligare än andra och upplever sin situation annorlunda än någon annan. Om ett barn tex blir hårt knuffad av ett annat barn, kanske en del inte lägger någon vikt vid det - medan andra blir ledsna, särskilt om det upprepas dag efter dag.

Jag var ett sådant känsligt barn och jag fick just jämt höra att det var jag som var för känslig då jag utsattes för något av andra barn. Sådär att, nåmen ryck upp dig, lite får du väl tåla. Tror inte det gjorde mig starkare alls, tvärtom kände jag mig väl bara mera fel, som att det var mig det var fel på.

Fina Esmaralda, tror du jag hittar ett eget hem i stan som jag har råd med? Känns väldigt osäkert.
Kram,
Jennifer

Svar: Ja, drabbas man av ideliga motgångar blir man skörare och det kan bli svårare att tydligt se sin rätta väg. Jag förstår hur du tänker... det är svårt att dra gränser vad som är vanligt tjafs och vad som är mobbing och alla ungar och föräldrar reagerar olika. Man kan bara göra sitt bästa.. och försöka stärka sitt barn istället för att göra det svagare. Ja, jag tror du hittar ett eget hem.. kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Har funderar på en sak i många år...

Jag har blir överkörd på 2012 året den 18 april är en onsdag.

Min vänster foten som blir överkörd och vinterskor var förstöra men min vänster foten överleva och inget skadad.

Var det som skyddsängel rädda mig eller någon annan? Undrar vem är person...

Ha det bra


4 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag tycker ni som bara har en dags helg är hjältar! Jag är helt slutkörd och vet inte hur jag ska klara av veckan... Det är 3 hela veckor kvar till lovet. Och en av dagarna tänker jag bara sova utan att ställa klockan. Sånt kan behövas ibland.

Jag är en sån som tappat allt i motgångarna. Jag tar mig fram men gräver ner mig ett tag.. det känns jobbigt nu tex. Jag tar mig fram men är så trött på alla motgångar...

Igår var vi på kalas hos våra vänner som precis fått barn. Då mysigt att mysa med bebis. Han är så liten 🥰. Jag drog upp nyår och fick svaret ”ja vi vet inte hur saker ser ut då”. Jag blev lite irriterad för de känns inte som se vill fira med oss längre. Men men.. vi får väl se!

Jag orkar inte ta mig upp ur sängen... men får väl försöka...

Kommer bli en lååång vecka....

Kram

5 55:

skriven

Bra skrivet Ez... kommer jag att bo kvar i min lägenhet länge behöver en annan. Kommer jag finna en annan

Svar: Du kommer hitta en annan bostad.. kram
Esmaralda

6 EPM :

skriven

Godmorgon Es!

Du har helt rätt, vi är alka olika och hanterar därför saker olika. Jag blir så arg när kollegor i psykiatrin säger följande om de med EIPS, PTSD eller beroende: ”de finns ju de som varit med om värre men klarar sig så varför gör inte dessa det??”
Detta sägs ofta på ett nedlåtande sätt och lägger all skuld på patienten istället för att ta reda på varför just denna person reagerar som den gör.

Nervös och ångestfylld... mammografi idag. Barnen vet inget och det var först igår när de somnat som jag tillät mig vara orolig och ledsen.

Kram

Svar: Ja vi har en individuell karta bakåt i tiden.. den ser olika ut för oss alla...och den har gjort oss till den vi är... och därför reagerar vi alla olika.... att mäta problem och elände och jämföra... handla rom en okunskap och dumhet ! Kram :)
Esmaralda

7 Mikael:

skriven

Precis, det är när det tänder som det händer, det var väl själva f... , Churchill hade väl djupa skov i sitt liv, kineserna använder samma liknelser, sparka på dem och de får motivation, de i HK är nog chanslösa.


Hon kände sig  bara trygg hemma med sin mamma – där hon var beskyddad och omhuldad och det var hon och mamma mot världen.”

Mamman lever ju inte för alltid..., blir en utmaning den dagen mamman dör, Marisa talar om banala saker som man säger till sitt barn som skapar oöverstigliga problem, som ingen i hela världen kan älska dig som mamma eller pappa, så har man möjligen skapat ett problem av gigantiska mått för barnet... livet ut.

Måste blivit någon felkoppling i universum så jag och Hanna gått förbi varandra, hon är rolig och har muskler och äter veganmat..., jag får ringa den som den som har hand kopplingarna i universum och fråga om det möjligen blivit något fel, gillar ni Donuts till frukost och god mat ska ni inte kolla på denna

https://youtu.be/6J-hSyvADgA

Kunde inte låta bli träna igår så se om förkylningen ger sig nu eller om det ska segas på, gissar det är kroppen som bygger upp sitt eget försvar mot årets influensa då jag inte tar sprutorna, börjar väl bli smått beroendeframkallande med träning...

Kram
Mikael

Svar: Ja ibland känner man att det blir felkopplat men som regel finns det ändå nån vits med det som sker.. även om man själv ingenting begriper ! Träna mjukt.. ta inte ut dig riktigt än... kram :)
Esmaralda

8 Anonym:

skriven

Hej kommer B kunna lösa tvisten med klädföretaget? Han brukar vara duktig.
De verkar inte tro att de kan göra fel.
Kram

9 <3:

skriven

Är det en god idé att helt random skriva till A om lite dejt hjälp ?
Tror du han kan hjälpa till.
Vill bryta lite mönster nu.
Stolt över mig själv att jag inte lät mig dras in i exets nät igen.
Kram

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tänker på den inlägg så jag har alltid försöka lösa på många problem. En del som jag fick inte lösa problem ifrån gamla tider med vissa personer som smitar ifrån sina egen problem mot mig.

En del har jag lösa problem med vissa personer.

Så är det att jag fasta vid vissa personer i tankar och undrar ju hur ska jag lösa problem med dom.

Fåtal historia har blir upprepa och samma fortsättningar för mig.

Jag försöka ju för lösa med vissa personer ifrån gamla tider även dom vägrar det men jag vill gärna att gör det.

Jag är människan problemlösning medan är det tråkigt att vissa personer undvika lösa problem med mig. Då blir det att jag funderar på samma problem i många år och försöka förstår vad har blir för fel.

Det är sorgligt men jag kämpa hela tiden för jag ska lösa problem med andra så kan jag slippa dom.

Det är inte alls kul för mig att jag behöver funderar hela tiden.

Det känns tråkigt att vissa personer inte villigt erkänna sina misstag och har gjorde något fel mot mig. Så kan vi överens efteråt också.

Det är viktigt att förlåter varandra.

Det är vad jag behöver leva med alla tankar som jag har funderar i min tankar. Det kommer jag leva med till jag dog.

Jag får stå ut med det ändå och kommer aldrig väl lösa dom som är problem för mig.

Det är viktig att få lösningen problem men vissa problem kommer jag aldrig att få vet vad har som blir fel i min och personers relationen.

Man undrar varför dom svika, undvika, bortförklarar, självförsvara och allt annat... då det blir ännu svårare för mig.

Jag vill ju går vidare men det kan jag inte för behöver ju lösa problem senare kan jag förstår vad har blir fel på vissa situationer.

Så exempel varför vissa relationer var väldigt bra men nästa terminen eller om några månader eller något så allt är tvärtom och blir sämre. Jag förstår inte vad har händer med såna relationer.

Jag vill vet vad har blir fel med såna relationer som dom jag gillar mycket men det förstöras efter korta perioder var bra.

Det är sorgligt... att jag behöver ju förlorar vissa personer som jag gillar mycket...

Får man tänkt på dom istället.

Jag vet inte vad kommer det som gör våra relation blir dåligt.

Det är sorgligt...

Ha det bra

Svar: Man måste inte lösa problem i alla relationer. Somligt får man låta vara och bara acceptera att det inte funkade. Satsa på relationer som kommer mer enkelt och naturligt.. kram :)
Esmaralda

11 ???:

skriven

Så viktigt.

En fråga om OK. Undrar om homeopat M har pratat illa om mig till sin mentor som bor nära mig. Får konstiga vibbar från mentorn. Blev felbehandlad av M som gav mig för stark medicin som påverkade mitt hjärta negativt. Hon visste om mina hjärtproblem innan medicinering förstås. Fick samma symptom av medicinen som jag tidigare fått av min Brokenheart och blev sämre i mitt hjärta. Min man vet om vad som hände, men jag har valt att inte föra vidare det som skedde utan tänkte att detta blev en lärdom för henne. M gick sedan upp i "rök" och försökte inte alls hjälpa mig med symptomen. Hade redan betalat och M tog liksom pengarna och stack kan man säga. Visst, hon fick säkert panik, men lite magstarkt är det allt om hon även har förtalat mig för att skydda sig själv. Sökte och fick hjälp av annan homeopat efter händelsen. Det här hände för ca 2-3 år sedan. Undrar om du kan se något om detta?

Kram

Svar: Känns som om M verkligen blev rädd... och agerade omoget, inte bra. Jag får dock ingen känsla av att M har talat illa om dig inför din mentor.. kram
Esmaralda

12 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Jag undrar om jag kanske har missat den flirt du sett att jag ska möta?

Kanske han såg mig och inte ville ha mej?
Kram

Svar: Kan ha varit så att ni inte fått kontakt.. att ni passerat förbi varann eller så kom han i en annan skepnad.. någon du kände sedan innan.... eller så kommer han snart... kram
Esmaralda

13 Tildis:

skriven

Godmorgon!

Det ligger mycket i det du säger. Jag har själv börjat förstå hur mina föräldrars hanteringen av motgångar påverkat mig. Speciellt nu när jag själv jobbar i en uppförsbacke.

En fråga Es, är chansen stor att jag får ersättning direkt? Kram

Svar: Bra att du är medveten om detta..då kan du också förändra det du vill förändra..... ersättningen kan dröja lite.. kram :)
Esmaralda

14 snödroppen:

skriven

God morgon!

Tror inte jag tar motgångar speciellt bra och inte vet jag alltid hur dom ska hanteras heller. Jag går mot min största motgång ever för tillfället och jag vet inte hur jag ska reda ut allt. Det kommer bli kaos, lyckas jag bli övertalad en gång till? Hur smutskastad blir jag och hur tar jag det? Kommer jag bli förlåten nångång? Kommer jag orka mej igenom dessa motgångar och finns det ett ljus efter den mörka tunneln där jag ändå kommer ut levande? Detta kanske gör mej stark eller starkare, om jag knäcks så kanske jag läker ihop superstark, vad tror du?
Usch så det blev...
Kram

Svar: Du ska börja med att tänka efter och vara sann mot sig själv.. gå den väg DU vill gå och då vet du vad du behöver göra.. ochd et gör du... det kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

15 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det är inte lätt att vara förälder Men man har ett ansvar att vara den vuxna att försöka att inte överföra de ev rädslor man har Detsamma gäller för hund Inte reagera på åskan om man vill ha en orädd hund...men lätt är det inte ...

Lätt var det inte att läsa texten på skärmen idag...måste nog skaffa läsglasögon...Skrev fel igår som svar på en annons Fattade fel och började med ett Förlåt men skrev Förkåt...

Måndag igen ny vecka nya möjligheter ! ?

kram anki med flock

Svar: Exakt så... och det är inte lätt alla gånger ! Du får förstora texten på datorn.. det har jag fått göra :) Förkåt... ha ha ha :) Ja, ny vecka och nya möjligheter.. absolut.. kram :)
Esmaralda

16 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Vi bråkade igen men denna gång brydde han sig inte om det, fortsatte sen bara prata och umgås som vanligt. Vad betydde det? Kram

Svar: Han är nog trött på att jaga upp sig.. kram
Esmaralda

17 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för ett bra inlägg!
Så är det att vi hanterar motgångar olika. Man kan bara rannsaka sig själv.

Det är gosigt att mysa med honom, och känner han samma tillbaka?
Jag känner pressen från familj och vänner.
Ser du att han kan ta nästa steg mot att vi flyttar ihop?
Eller stannar det på den här nivån? Fortsätter det som det är nu?
Kram

Svar: Just nu i alla fall verkar han nöjd som det är.. kram
Esmaralda

18 Kissblåsan:

skriven

Amen sister! 🙌✨👍

Skönt att du kurerat dig en aning från urinvägsinfektionen.. Djävulens påfund det där..

Minns med fasa en roadtrip med bil runt Gotland, urinvägsinfektion och provisoriska rastplatser var ingen hit..

Du, Ez! Något kul på ingång för min del? Kanske ny vänskap eller något annat?

Kramis :)

Svar: Ja det låter så banalt med urinvägsinfektion.. men det ÄR det inte !! Ja det finns en hel el nya möjligheter nu men du måste ta ögonen öppna och själv ta första stegen. kram :)
Esmaralda

19 Nenna:

skriven

Hej Es,

Ser du något kring mannen jag träffade tidigare. Det kändes som att vi kunde haft något fint, men han gav oss aldrig chansen. Kan det blir han som kommer tillbaka?
Han skrev också efteråt att han saknade mig.

Kram 🤗

Svar: Ja han har tänkt på dig men det ser ut som om en det bli någon annan som kommer in i ditt liv... kram :)
Esmaralda

20 Dunegull:

skriven

Mkt klokt E!

Ser du även att jag får erbjudande om en annan tjänst på detta bolag? Ngt bättre?
Kram

21 Fråga :

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om det blir en flytt tillbaka till den staden?
Kan du se att barnet byter förskola dit och vi bosätter oss där?
Blir det ett byte av förskola till den staden?
Kram

22 EPM :

skriven

Ingen knöl eller onormalt!
”Snälla bröst” enligt sjuksköterskan ❤️❤️❤️

Svar: Härligt ! Kram :)
Esmaralda

23 Hon:

skriven

Hej,
Ser jag fortfarande ut att vara i position att förhandla om lönen, trots att mitt förslag redan blivit godkänt?
Kram

24 AnnaK:

skriven

Inte är han väl dummare än att han fattade vad jag tycker? Vad tänker han om den saken....smickrad eller besvärad. Törs jag gå dit igen?

Kram 🤗

Svar: Får en känsla av att han drar sig undan.... kram
Esmaralda

25 Maria:

skriven

Handfast och konkret information 🙌🏼
Älskar att läsa om sånt här, då jag själv fastnar i mina tankemönster och inser att.. det är inte svårare än såhär.
Tack Ez! 🤗
Kram

Svar: Vi alla, jag också. fastnar ibland i tankemönster .. det kan vara sunt att stanna att stanna upp då och då och rannsaka sig själv.. kram :)
Esmaralda

26 Sessan:

skriven

Själv har jag inte återhämtat mig än efter att haft barn som blivit mobbade/utsatta i skolan av både elever och lärare.
Min stora glädje idag är att det just nu går bra för barnen.


Svar: Det är en fruktansvärd sak att ha varit med om.. en mardröm när ens barn blir mobbat !! Det ser positivt och bra ut för dina barn idag.. gläd dig åt det... kram :)
Esmaralda

27 Undrq:

skriven

Hej esmaralda.

Blir det så som jag vill? Når jag den vägen fram?
Kram

28 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Jag känner mig utmattad men har svårt att avgöra om det bara är ”vanlig” men stark trötthet och att jag kanske inbillar mig detta. Själv känner jag att kroppen är slutkörd och som att jag blivit påkörd fast jag precis sovit en hel natt.
Känner att jag blir bedömd från andra och att det liksom inte är något riktigt problem. Att jag bara behöver rycka upp mig.
Tack

29 Dahlia:

skriven

Är det pga mig han är inte här idag? Blir det för mycket om jag messar honom, eller blir han bara glad?

Svar: Messa du EN gång och ligg sedan lågt, låt det inte bli för mycket.. kram
Esmaralda

30 MImis:

skriven

Hej!

Händer det något bra, positivt snart som för in mig på rätt väg??

Kram

31 Lotta S:

skriven

Viktigt du skriver som vanligt!
Ser du perioder av dålig jobbsituation pga att jag inte söker det jobbet jag såg igår?

32 Mercan :

skriven

Hej Esmaralda 🤗 😘 ❤️ Jag brukade läsa spontana spådomar 🙂kan du skriva dom I moron 😊♥️😚😚😚

Svar: Inte i morgon men de kommer snart ) Kram:)
Esmaralda

33 Vantrivsel:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt överhuvudtaget?? svårt att få bostad när bostadsbristen är hög. Vill dock inte fortsätta att bo här.

Kram

34 Rebecca:

skriven

Hoppas du mår bra nu efter UVI:n :) !

Ser du om något roligt händer mig inom det närmaste? kram

Svar: Tack... nu är det mycket bättre och roliga ting kommer din väg.. ha ögonen öppna.. kram
Esmaralda

35 jensa:

skriven

Ska jag skriva provet i höst? Eller skjuta upp det?

Kram!

Svar: Skriv om du är helt redo... kram :)
Esmaralda

36 Fråga:

skriven

Hej esmaralda.
Jag har som en önskan,
Har ett gäng som jag gillar att umgås med,
Dem alla är par och förut har jag varit med ibland fast själv.

Ser du om alla dem kommer att träffa honom?
Kommer han att vara med i det sammanhanget tillsammans med dem?
Om vi är tillsammans och bjuder på någon tillställning ?
Ser du honom träffa dem i ett gäng?
Kram

37 Michaela:

skriven

Ny vecka. Kan inte jobba pga armen. Ekonomin kommer bli ansträngd. Har inget att se fram emot. Känner mig ensam. Noll romantik som vanligt. Behöver komma vidare i livet men vet inte riktigt hur jag ska göra för att komma dit🤔 Känns rätt motigt men försöker tänka positivt.

Hoppas att du mår bättre och fortsatt krya på dig! Kram!





Svar: Du går igenom en tuff tid nu men jag lovar att det lättar.. det blir bättre... kram :)
Esmaralda

38 AnnaK:

skriven

Äsch då! Hoppas det är den yngsta brodern du ser. Trist om de andra två drar sig undan. De hade ju lite tycke för mig allihop ett tag men det kanske har försvunnit?

Kram igen 🤗

39 F:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han gör den förändringen och tar det steget tar oss dit?
Kram

40 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du om dem i det gänget tycker att jag gör fel val? Ser du skitsnack? Eller är jag omtyckt där? Med stöttning?
Kram

41 AnnaK:

skriven

Alltså... Den yngsta av dem har redan dragit sig lite undan. Verkar det som att de andra två också gör det. Umgås mest med de andra två. Har deras intresse försvunnit helt nu?

Kram och sorry för tjat 🤗

42 <3:

skriven

Är det en god idé att helt random skriva till A om lite dejt hjälp ?
Tror du han kan hjälpa till.
Vill bryta lite mönster nu.
Stolt över mig själv att jag inte lät mig dras in i exets nät igen.
Kram

43 Um:

skriven

Hej esmaralda.

Ser du oss flytta dit och bygga upp vårat liv där?
Kram

44 Å M K:

skriven

Hej,
Provar en sista gång att få svar om nytt boende.
Mår inte alls bra i min nuvarande situation och trivs inte hemma.
Kan du se något om nytt boende?
Jag behöver flytta inom snar framtid.
Önskar hitta ett hus helst.
Kram <3

45 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Vad händer om jag missat flirten? Blir jag ensam en längre tid då?

Varför kan jag inte möta en man?
Kram

Svar: OM du missat den så kommer en ny... kram
Esmaralda

46 Jessica:

skriven

Hej Es!

Jag hade en dröm igårnatt om att jag fick en stor guldfisk i en plastpåse. Jag tog ut guldfisk och höll i den och la den i vatten. Det var en väldigt stor guldfisk. Har aldrig i mitt liv drömt om guldfisk innan. Det kändes som att det var ett tecken. Vad betyder detta? Har googlat men alla sidor säger olika saker.. vad tror du?

Kram :)

47 Skorpan:

skriven

Jag är inte bra problemlösare, ger upp rätt lätt, tror jag. Det jag hoppas är att mina barn är bättre på det än jag!? Mycket intressant du varit med om Es...

Dålig natt igen o förstås sov jag som bädt då klockskrället ringde. Borde kanske anmäla mig till sovskola för vuxna ;). Drömde om att jag sprang tillsammans med nån som jag inte såg vem det bar. Min mamma körde bil, som inte har körkort, o startade då min moster krupit upp på bilen då hon föll ner i marlen. Plötsligt satt pappa i baksätet, ville han titta till mig efter mammas besök. Blev verkligen ledsen då mamma sa att jag lagt på hullet sen vi sågs sist :(. Vad hade hon för behov att påpeka det?? Jag är mycket medveten om den saken, har bara inte orkat göra nåt åt den saken...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

48 Michaela:

skriven

Återkoppling!
Det skulle ju komma bra tider nu. Inte ännu mer motgångar. Jag förstår inte varför det vände. Gör du? Kram igen!

49 <3:

skriven

Ser det ut att vi åker bort denna månaden eller nästa😊

50 Khaleesi:

skriven

Tack för detta inlägg. Jag behöver påminna mig själv om att inte låta mina rädslor och trauman gå ut över min unge. Jag kämpar på! 🙂

Svar: Och du kämpar så jättebra... kram :)
Esmaralda

51 Skrållann:

skriven

Hej!
Åå, motgångar kan vara tuffa men vi försöker lära våra barn att hantera dom och gå rakryggade och förhoppningsvis efter ett tag känns sig stärkta av det hela.
Vi är på väg till flygplatsen för att sonen ska träna fotboll en vecka i Spanien. Han kom hem från flickvännen i morse och just nu är det pepp och samtal med honom. Han är så spänd och nervös och tårarna bara rinner. Vi försöker ändå intala oss om att det ska bli en fantastisk vecka för honom och trevligt för oss alla men det är jobbigt att se honom så ledsen. Han har ju själv velat detta och jag vill att han ska hå stärkt ur detta och se det som en erfarenhet rikare. Kommer det bli bra?

Kram❤️

Svar: Han är bara orolig inför det som ska ske... det är normalt.. ha kommer slappna av... kram
Esmaralda

52 Fjärilen:

skriven

Hejsan! Hur uppfattades en sammankomst som jag hade i lördags, känner av 2 st som jag inte kan sluta tänka på hur dom mår o uppfattar saker...

53 Anna E:

skriven

Ser du om grannarna vägg i vägg flyttar snart?

54 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer det att bli så jag vill?
Når jag hela vägen fram på den vägen?
Kram

Svar: Chansen är god.. planera bra.. .kram
Esmaralda

55 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Har han fortfarande känslor för mig? Betyder jag något för honom? Behöver känna mig viktig för honom! Kram

Svar: Han är inte oberörd av dig.. kram
Esmaralda

56 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Blir det problem med min arbetsgivare om jag sjukskriver mig?

57 Linda :

skriven

Hej drycker kärleken upp för mig ?
Kram

Svar: Japp, det gör den... kram
Esmaralda

58 Loppan:

skriven

Hej kommer jag träffa någon kille snart ?
Kram

59 Alie:

skriven

Bra skrivet!
Motgångar är inte roliga men man växer i sig själv när man tar sig igenom dem.
Vuxna ska vägleda och stötta sina barn och förklara att livet har massor med motgångar men det ör något man bara måste ta sig egendom, inte förstora det.

Ser du någon fling för mig i vinter när jag kommit hem?
Kram 💫

60 Mirre:

skriven

Hej Es,
Detta inlägget fick mig verkligen att tänka till, går igenom lite motgångar i skolan nu så pass att jag undrat om jag har inlärningssvårigheter eftersom att det känns som att ingenting av det jag läser kommer jag ihåg. Men jag tror nog mest att det är stress som blockerar.. fick min första panikångest pga stress för någon dag sedan, inte kul alls men nu har jag lärt mig att inte förstora upp saker alldeles för mycket, inte vara för hård mot mig själv och inte tänka för mycket. Då är det lätt att jag kommer in i negativa tankebanor. Annars tycker jag att jag hanterar motgångar bra förutom den lilla detaljen att jag gör allt till liv och död haha..
får försöka mig på en mer lättsam inställning❤️
Es, jag undrar om du kan se något kul för mig framöver, vad som helst som kan ge mig glädje så jag har något att se fram emot? Kramar

61 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda! Just då jag skickat iväg kommentaren till dig på bloggen imorse, fick jag ett mejl om en helt härlig ledig bostad, vars läge är helt toppen och hyran överkomlig! MEN.
Hyreskontraktet skulle gälla endast till den sista maj 2020!

Jag söker ju bostad för längre tid... känns det som om det eventuellt vore möjligt att isåfall förlänga kontraktet? OM jag skulle få bostaden.
Kram
Jennifer

Svar: Känns inte som om det kan bli förlängt.. men prata med uthyraren om detta... att tvingas flytta så snabbt igen känns inte bra.. kram
Esmaralda

62 ???::

skriven

Tack för ditt svar. Ja, det är ju iallafall bra om hon inte pratat illa om mig. Dock, omoget uppträdande av homeopaten har också varit i min tanke. Man kan ju undra om hon verkligen passar till sitt valda yrke. Hoppas verkligen att hon lärt sig något med tanke på ev. kommande patienter, så att inte fler blir drabbade. Hon är medelålders, men åldern har ju inget med mognad att göra. Dristar mig till att fråga om du ser något om hon kommer att fortsätta med sitt yrke och om det blir säkert för patienterna så fall? Hon har jobbat inom ambulanssjukvård tidigare, men slutade (ev. fick sluta) av någon anledning.

Kram

63 Camilla:

skriven

Håller med dig till 100%! Kloka ord denna måndag.

Själv så förstår jag inte varför han frågar hur det är mm när han inte bryr sig. Det hade jag aldrig gjort om jag inte brydde mig om någon. Varför gör han så?

Ha en fortsatt fin dag och hoppas att du mår mycket bättre. Kram.

Svar: Han vill vara artig... kram :)
Esmaralda

64 Misstjejen:

skriven

Hej

Behöver fråga om kommer jag få autograf av Magnus Carlsson i nästa veckan när jag kollar på hans konsert. I våras var jag besviken för inte få...

Kommer jag få ta bild och autograf i nästa vecka med honom? Inte förkylningen här gång?

Hoppas! Jag har tur nästa gång!

Vill fråga så annars jag vill inte blir besviken igen för inte få autograf och bild...

Ha det bra

65 Lydia💕:

skriven

Motgångar🙈har haft så många nu på rad och hur man har klarat dom vet jag inte men står på benen
Drömmar har jag och det kan ingen ta ifrån mig iallafall ibland stark men ibland brakar jag ihop ensam är man då och ingen ser eller vet om det undrar om det inte syns ibland på en fast ingen frågar ?
Lydia💕

66 Malin:

skriven

Håller så med dig. Hade själv en hemsk barndom med mobbning både från lärare och klasskamrater. Något som satt sina spår även i vuxenlivet och som gjort att jag gått till psykolog i vuxen ålder. Det har visserligen gjort mig starkare, men också mer osäker. I synnerhet mot andra vuxna.
När kommer T att fatta sitt beslut. Menar han allvar?
Kram

Svar: Ja, sådant sätter sina spår.. och det är inte lätt att tvätta bort även om man jobbar hårt med det ! T vacklar...det kan bli hur som helst det här.. kram
Esmaralda

67 Mig:

skriven

Ser mötet ut att gå bra eller borde jag vara bättre förberedd?
Kram

68 sus:

skriven

hej
det kan vara droppen som får bägaren att rinna över.....
Har lärt mig att aldrig döma någon annan....
Bra med stöd....
Starka barn ger vuxna som klarar mer.....
Hittar han en lägenhet tror du?
hur blir de?
love sus

Svar: Ja han hittar lägenhet men det kan dröja ännu en tid.. kram
Esmaralda

69 Zita:

skriven

Hej! Esmaraldatror Simon vecka blir bra?någotjag ska tänka på? Kram😃🌞🌞f

70 Boudica:

skriven

Ja jag växte upp som ett bortskämt barn för att föräldrarna ville att jag skulle få vänner eftersom de var rädda att jag inte skulle få några på grund av min sjukdom. Jag blev känslig, svag, och behövde hjälp med att få saker gjorda. Jag hade mina vänner, få men nära, men det fanns taskiga personer med. Men ärligt talat jag tror inte jag brydde mig speciellt mycket om det.
Tonåren blev mörka och jag blev deprimerad.
Men sen hände något, jag vände.
Nu är jag rätt så självständig, vågar stå för vad jag tycker, är mig själv, lätt omtyckt. Och inte bryr jag mig om min sjukdom. den finns fortfarande men den styr inte mig.

Ja, men det som tär på mig är just nu att jag inte vet vart jag står med honom. Vad vi är, om vi dejtar eller bara träffas som vänner. Vart hos honom i lördags på middag, och jag föreslog att vi träffas denna helg också. För det är ju trevligt, han sa just det själv. Men om han menade det? Hoppas det blir av något i helgen!
Träffade hans inneboende och de var trevliga, och det var tydligt att han berättat om mig.
Men nyfikna jag undrar ju om du kan se vad han kan ha berättat till dem, för positivt kändes det ändå.

KRAM!

Svar: Bra..du har tillåtit dig att växa på ett bra sätt ! Han menade vad han sade och han gillar dig men jag ser inte riktigt på vilket sätt.. kram
Esmaralda

71 Mikael:

skriven

Tack, är lite svårt då jag längtat till den här nivån men ska försöka då :)

Kram
Mikael

72 Åsa:

skriven

Hej!
Är rätt ensam, självvalt för många år sedan, men ibland saknar jag någon att prata med. Finns det några nya eller gamla bekantskaper som kommer i min väg framöver?
Kram 😊

Svar: I synnerhet nya vänner kommer.. ha ögonen öppna.. kram
Esmaralda

73 Månskenet:

skriven

Hej! Det där är spännande teorier, verkligen. Men det är inte bara föräldrarnas "fel". För min egen del har jag ibland funderat på vem jag hade blivit med en annan första lärare. Minns att jag blev tråkad i skolan, tror att jag var LITE ledsen över det. Men sen var det något som hände, något mer (minns inte vad) och min pappa sa att jag skulle säga ifrån eller t.o.m slå ifrån mej. Vilket jag gjorde. En gång. Något ljushuvud gick rakt in till lärarinnan o sa att JAG varit dum. Jag blev inkallad. Där stod hon och tornade upp sej, "minns du inte vad vi läst? Att du ska ALLTID göra dom Jesus, slå ALDRIG tillbaka utan vänd andra kinden till, låt dem hålla på". Idag lider jag med den lilla tjejen när jag tänker på det. Ok, jag blev ingen slagkämpe. Tvärtom. Jag blev en jävla hackkyckling. År efter år.

Svar: Ja herregud vilka hemska människor det finns... alla vuxna är viktiga för ett barn utveckling och det ska vi tänka på... kram
Esmaralda

74 AnnaK:

skriven

Undrar ändå lite varför han drar sig undan om jag dyker upp? Förstår att det är komplicerat men ändå.

Att hans lillebror dragit sig undan förstår jag lite mer.

Kram 🤗

75 Anna E:

skriven

Ser du om grannarna vägg i vägg flyttar snart?

76 Lotta:

skriven

Det är motgångarna som gör en stark. Så är det.

Jag önskar att jag fick jobba med precis det jag tycker om och brinner för. Blir det så?

Ha det fint
Lotta

Svar: Ja, det kommer att ske.. kram
Esmaralda

77 Ghostwriter :

skriven

Jag tycker de är läskigt och svårt ibland att dejta någon, för jag vill gärna att de ska gå långsamt men ändå kännas väldigt bra tidigt och roligt!

Efter mitt ex så kände jag mig oerhört lurad. Jag hade frågat X om han ville dejta mig bara och sa ja. Så vill dejtade enbart oss. Men, efter över 1 år tillsammans såg jag hans konto där jag såg att han hade skrivit och flirtat med tjejer i ca 3 månader in i vårt dejtande. Dvs minst 1-2 månader från att vi bara skulle dejta varandra.

Det tog hårt på mig och nu har de gått 1 år snart sen vi gjorde slut. Men den där känslan av att jag blev lurad när jag verkligen hade en ärlig tillit, den känslan är jag rädd för.

Jag vill gärna dejta den här killen, och tänker ta det sakta framåt för bådas skull. Det känns ju bra, och jag tänker bort tanken så fort jag kanske råkar jämföra med x.


Sen ändå tänker jag på hur sårad jag blev av x i efterhand Och vill inte gå igenom det igen .

Några tips på hur man dejtar på ett bra sätt?


Kram !

Svar: Förstår att du kände dig lurad och det blev du ju faktiskt också. Dejta på på ett bra sätt.. är när man känner sig bekväm , trygg och glad och man hyser ingen anledning att känna oro... kram :)
Esmaralda

78 Mysan:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om han tar steget och låter oss flytta dit?
Kram

79 Anna E:

skriven

Kommer grannen intill flytta snart?

80 Signe:

skriven

Hej kära Ez!

Hoppas du mår bättre nu!
Urinvägsinfektion kan verkligen vara gräsligt. Har två frågor -maken krånglar, är han bara trött och behöver stimuli utifrån, eller är han på väg bort?
Andra frågan är om jag får jobbet jag var på intervju för idag??? Skulle jag trivas?
Snart dags för ny seans, tror jag ;-)

Kram♥️

81 Naa:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om jag bor kvar här i närheten eller ser det ut att bli en flytt till annan stad? En längre bit bort?
Kram

82 Månskenet:

skriven

Hej! Det där är spännande teorier, verkligen. Men det är inte bara föräldrarnas "fel". För min egen del har jag ibland funderat på vem jag hade blivit med en annan första lärare. Minns att jag blev tråkad i skolan, tror att jag var LITE ledsen över det. Men sen var det något som hände, något mer (minns inte vad) och min pappa sa att jag skulle säga ifrån eller t.o.m slå ifrån mej. Vilket jag gjorde. En gång. Något ljushuvud gick rakt in till lärarinnan o sa att JAG varit dum. Jag blev inkallad. Där stod hon och tornade upp sej, "minns du inte vad vi läst? Att du ska ALLTID göra dom Jesus, slå ALDRIG tillbaka utan vänd andra kinden till, låt dem hålla på". Idag lider jag med den lilla tjejen när jag tänker på det. Ok, jag blev ingen slagkämpe. Tvärtom. Jag blev en jävla hackkyckling. År efter år.

83 Ullegull:

skriven

Jätteintressant inlägg som jag missade. Till nu.
Mina döttrar vill inte heller gå till skolan och jag vet inte vad man ska göra? Vissa dagar orkar jag inte motivera/tvinga/böna/hota etc för att få iväg dem. Den yngsta går på bup och hon vill byta skola. Igen. Självskadebeteende. Är det hennes sätt att få uppmärksamhet eller är det så illa som hon säger? Själv känner man sig maktlös och vet inte vilket ben man ska stå på. Osäker på om jag hanterar problemet på rätt sätt, tenderar att vara mer omhuldande.

Svar: Att byta skola på nytt löser inga problem även om hon känner det så...självskadebeteende ska man inte nonchalera... diskutera hur du känner det med bup och be om vägledning.. kram
Esmaralda

84 Kerstin:

skriven

Finns det någon man i mitt tidigare liv, då jag var i aktivare i arbetslivet som syns där i fortsättningen?

Svar: Nej, jag kan inte se någon framöver... ser mer ut som om det kommer en ny man.. kram
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: