Man ältar & ältar......

Man fastnar i sina tankar ibland. Det gäller oss alla.

Man ältar och stöter och blöter så huvudet till sist känns som en bikupa.

Och det påverkar oss så att vi sover dåligt och det påverkar oss på jobb eftersom vi inte kan ge det vi borde … och det påverkar oss själva så att vi blir trötta, ledsna och tycker synd om oss själva.

För att inte tala om hur det påverkar vänskaps och kärleksrelationer.

Vi måste alltså bryta mönstret och sluta älta eftersom detta ältande bara är destruktivt.

 

Vi kan börja med att byta perspektiv. 

Sätt inte dig själv i händelsens centrum utan placera någon helt annat där.. en granne kanske… och var den som tittar in genom fönstret och ta till dig hela bilden av det du ser.

Vi förstår bättre vad som hänt om vi kan se det spelas upp med oss själva som iakttagare  och därmed kan vi också lättare lägga det bakom oss.

 

Avled tankarna. Gör något du tycker om. Umgås med kompisar, jogga, lägg pussel eller vad som helst. Grotta inte ner dig i det som hänt. Tänka att shit happens -  varenda dag och alla människor går igenom sitt eget helvete !

 

Tolka ilska och irritationer på ett nytt sätt. 

Om din kompis är otrevlig mot dig när ni är ett gäng som träffas.. så tänk på hur fånig kompisen framstod inför de andra.

Man kan tolka  triggern som utlöste ilska på ett nytt sätt -   så att  den får en ny och mer positiv innebörd.

Blir du sur på din man för att han ska ut med kompisarna igen så tänk att jamen då passar det ju bra  att du tar hem dina vänner och ordar en tjejkväll.

Ta hand om de dina på ett bra sätt. Även om du inte mår bra så tjata inte sönder vännerna… de har också en limit för  vad de orkar. Bryt din klagan och börja intresserade dig för kompisen istället och hur hen mår.

Kommer jobbiga tankar om kvällen när man ska sova – då kan avslappningsövningar vara en bra hjälp.

Klart man ska bli förbannad ibland. Heligt förbannad dessutom ! 

Och det är helt i sin ordning.  Bara man inte fastnar och fortsätter älta det som hänt i evighet. 

  Bestäm dig för en dag och en tid när du tar steget vidare och lägger det hela bakom dig.

 

 

Jag blev lite missförstådd med min information angående Nettan igår.

Alltså hon är BARA fullbokad när det gäller personliga besök

Hon har fler platser  kvar för spådom ( eller regression) via telefon och till extrapris !!

Inte så många tider, men några så skynda på och boka om du är hågad

 

Du når henne på mobil: 0723 892204

Eller så mailar du : [email protected]

 

Kram & Kärlek

1 Lydia💕:

skriven

Du har så rätt man ska lägga allt bakom sig absolut men sen kommer det dagar man fastnar i allt
Ska man träffa någon ska man jobba kvar på sitt arbete lätt och fastna i dom tankarna och det är bra och få en puff framåt så man orkar vidare
Är också orolig för min dotter hur hon mår och det tar på mina krafter med men det börjar kanske ljusna framöver med allt
Lydia 💕

2 Hon:

skriven

Hej Esmaralda.

Tack för bra tankesätt.
Känns som om jag har otroligt mycket omkring mig just nu. Lite rörigt och olika saker, en del oro och ångest jag hoppas verkligen det lugnar ner sig och blir bättre.

Kvinnan jag ska byta lägenhet med, kändes som om hon blev lite stött när jag frågade om vi kunde flytta fram flytten 4 veckor. Hon kanske tyckte jag krånglade även om det hade underlättat för mig.
Fick ett lite snofsigt svar tillbaka.
Ser du om det finns någon chans att hon tänker igenom det hela och att hon ändrar sig att det skulle gå bra att skjuta fram flytten enligt mina önskemål?
Kram

3 H:

skriven

Godmorgon
Vilket bra inlägg! Konkret och det här ska jag ta till mig. Skönt att tänka omvänt om situationer för att avlasta huvudet lite istället för att vända allt inåt sig själv hela tiden.

Kommer det att vara emotionellt instabilt ett tag till nu in på hösten för mig?

Kram

Svar: Ja ett tag till med jobba aktivt med det... det kommer göra positiv skillnad... kram :)
Esmaralda

4 Tingeling :

skriven

Bra påminnelse! Det är lätt att tänka "tänk om" men jag tror att jag har lätt att släppa i alla fall, efter man fått tänka lite.

Jag gjorde som du sa och hörde av mig till extra jobbet jag sökt. Hon svarade att dem fått in massor av ansökningar och prioriterar efter tre kriterier. Och jag svarade att jag ju uppfyllde alla tre kriterierna. Så hon skulle kolla upp! Så är bara att vänta lite till då...

Idag blir det mycket plugg hela dagen.

Trevlig tisdag!

Kram!

5 Helena Ir:

skriven

Ältande är inget trevligt alls..men kanske vi behöver gå igenom ibland. Nya ideer kläcks ..Tror ändå mitt ältande var större när jag var yngre..Mycket finns det att älta om..men orkar liksom inte längre :)

Min dotter har börjat på en kurs för att bli handledare inom förskolan.,för de som studerar till förskolelärare..tänkte på att det är något du siat om att hon ska utbilda sig vidare. Själv tycker jag att det är så kul..att hon gör! Konstigt så stolt man kan vara,bara över en sådan sak :) Hon tuffar till sig!

Ha det så bra!

Kram :)

6 Mikael:

skriven

Jag är nog inte världsbäst på att älta för jag har varit i Älta många gånger, utan att älta! :) Älta är ett ställe utanför Stockholm

upptäckt att jag gillar kvinnor som har lite muskler, det gjorde jag inte riktigt förr fast är väl fler som sysslar med muskler numera, utan att vara extrema och är väl lätthänt att de är hälsosamma automatiskt när de tränar, så inget fel i det, de är snygga när de tar i :)

https://youtu.be/8bVSE56-PqE


Har inte varit ute på ett år, känt att kvinnan inte finns där..., är lite som Sherlock, jag går inte ut när det inte finns något som intresserar där ute på jorden :)

https://youtu.be/A0jIrtTXKQA


Hon med muskler jag tänker på passar hon?


Angående att bli arg, den här läkaren som har en del erfarenhet menar att ifall man har arg personlighet men håller den inne så får man autoimmuna sjukdomar, å andra sidan är man arg hela tiden är det väl någon som tröttnar och slår ihjäl en till slut så gäller kanske hitta ett sätt att göra av ilskan, för er som är arga :) tror det var den där

https://youtu.be/c6IL8WVyMMs

Kram
Mikael

7 Fina:

skriven

Hej Es❤️Nu är det så bra mellan oss. Vi tar fram det bästa hos varandra, och jag känner en sådan värme och connection med honom. Visst är det unikt det vi har med varandra? Kram

Svar: Ja attraktionen är stark och hur ni sedan triggar varann på olika sätt... allt det här är lite speciellt.. kram :)
Esmaralda

8 Skorpan:

skriven

Ja fy detta ältande. Det påverkar minsann sovandet o allt möjligt utöver det. Inte alls lätt att försöka slappna av då många tankar mal på i huvudet o då har jag inte ens hunnit med alla ;)...

Idag blir det ett par besök till samarbetspartners, det är ju bra, förutom att min tutorbär på plats hela veckan o det borde ju jag också vara. Det är nog nervöst med allt nytt o något jag borde lära mig är avslappning.. Kanske sen då bilen o festen är "över" o då jag fått sova ut.. Tar det länge månne?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, det är mycket med allt det nya och lite avslappningsövningar tror jag skulle göra dig gott. Du landa ri det nya och det ser ut som om du landar bra men ta hand om dig under tiden.. kram :)
Esmaralda

9 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, kommer P att skilja sig ?
Älskar han inte sin fru längre.
Kram

Svar: Jag ser ingen skilsmässa närmaste tiden i alla fall.. kram :)
Esmaralda

10 Mimmi:

skriven

Hej Esmaralda.

Är det någonting jag är dålig på så är det planering, om någon här är duktig på det eller om du är så skulle jag önska ett blogginlägg.
Jag har tankar på att köpa en familje kalender så det blir väll ett första steg.
Visst brukar jag tänka på när jag pratar med mina vänninor att även fråga om dem.
Ibland har man något man gärna vill prata igenom med en vän och då är man tacksam att dem orkar lyssna.
Men sen är det ”deras tur” fråga hur dem har det osv.
Tror det är lätt att bli självupptagen när man har mycket omkring.

Esmaralda.
Ser det ut som om det kommer att bli så som jag önskar och vill? Ser det ut att gå den vägen fram?
Kram

11 Mikael:

skriven

Glömde bort att läkarens presentation var så mycket mer, ska man vara gift så bör man kanske absolut kolla på den en timme istället för Netflix, kan rädda ditt och andras liv :)


https://youtu.be/c6IL8WVyMMs

Kram
Mikael

12 Extra anonym idag:

skriven

Ja, ältat och ältat för att försöka förstå livet har jag gjort i mina dar, men slutat, då det bara har gett mig mer och mer farlig stress med symptom som har fört mig till sjukhus.

Har bara en fråga om OK. Tror du att min arga dotter någonsin kommer att sluta med att känna ilska och vända sig till mig istället för att försöka lösa det som går och acceptera mig för den jag är med de tillkortakommanden som jag har. Det här är inget gnäll, jag bara tror att hon inte kopplar ihop och förstår att tuffa händelser i livet kan ge mycket tuff inre stress och att stressen formar personen som människa. Dessutom är min dotter konventionell och det är inte jag. Hon brås på sin far som också är konventionell. Där sitter nog en del av problemen. Vi passar nog inte helt ihop. Sen har vi ju min starka aura och den rår nog för att hon ibland känt sig kritiserad, något som jag absolut inte har gjort, skulle aldrig hända. Hon är en fantastisk kvinna, maka och mor. Min kärlek har hon ju oavsett, även om jag behöver dra mig undan något för att må bra. Jag vet ju att i detta livet är jag "lost" vilket mer och mer går till acceptans, men önskedrömmar finns ju ändå.

Kram





Svar: Du är inte helt lost... du har en stark egen förmåga att påverka och det ska du inte glömma. Du och din dotter är olika men det finns en möjlighet att ni kan mötas i detta.. sluta ha fokus på det negativa som ändå inte kan förändras.. se det positiva och utgår från detta. Det finns en rejäl chans att det kan bli så... kram :)
Esmaralda

13 Juni:

skriven

Godmorgon!
Någon sa en gång på en föreläsning jag var på.
"Lägg inte så mycket fokus på dig själv, ingen annan gör det". Så sant, alla är så upptagna av sig själva 😄 och ingen bryr sig om du sagt eller gjort något mindre bra.
En annan person jag mötte i ett sammanhang sa: "Det är bara tankar".Dessa två mantrarna kommer upp i mitt huvud då jag får "älttankar"...Det brukar faktiskt funka, prova använda dem vettja 🌞!

Svar: Bra tips !! Kram :)
Esmaralda

14 sus:

skriven

hej
Bra att få prata om saker....
rätt till alla känslor....
usch, fy vad det blev jobbigt att sätta in någon annan i min situation....
ska suga på den...
sus

Svar: Ja, det brukar faktiskt bli riktigt bra att göra så... även om det kan ta emot.. kram :)
Esmaralda

15 AnnaK:

skriven

Svårt när man har folk i sin närhet som inte släpper nånting och en måste tassa på tå hela tiden.

Visst ljuger människan nu och nåt erkännande kommer jag aldrig få va?

Kram 🤗

Svar: Nej nåt erkännande kan du inte räkna med tyvärr... kram :)
Esmaralda

16 Livsturisten:

skriven

Åh jag känner igen hur den banan går till o blir en neråtspiral...som tur är så har jag blivit snällare mot mig själv men det är en färskvara att jobba på hela tiden.
Och vet du..för ca 3 mån sen sa du att jag skulle träffa en man o från oväntat håll. Nåt i den stilen. Nu kan det vara han jag ska snart ska träffa, för jag har fått en väldigt fin kontakt med en man som jag egentligen inte tycker är "min typ" men nåt lockar till att tacka ja till en träff o se vad det kan ge. Planen är till helgen. Känns både lugnt o rätt och helt udda o lite som att "äsch han är ändå inget för mig".
Vad tror du?
Kram!

Svar: Ja, det hänger i luften.. kan vara vilket som.. 50 % åt vardera hållet så träffa honom förutsättningslöst och känn in.. kram :)
Esmaralda

17 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet inte hur ska jag var glad inför idag för C kvinna.

Ska jag var ärligt eller dra några vita lögner?

Ska jag var rakt på sak också exempel fråga inte efter såna eller bad om...

Hoppas du förstår min tankesätta...

Borde jag var förskitig eller något?

Tänker fråga det till henne av den E kvinna igår... hon var lite stressar.

Så hoppas du kan ger lite råd och tips... hjälpa mig bara av hur ska jag gör inför det...

Ha det bra

18 Misstjejen:

skriven

Hej

Ältar hela tiden och det är svårt för mig att sluta med det. Jag vet inte hur ska jag sluta med det.

Ha det bra

Svar: Försök ed tipsen jag gett i dagens blogg... kram:)
Esmaralda

19 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag kan blir bättre på att mindre var på facebook?

Ha det bra

Svar: Ja, bara du bestämmer dig... kram
Esmaralda

20 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer C kvinna tänker väl träffas i fortsättningen eller är det bara här gång?

Har jag missförstått något...

Jag vill inte har som andra typ lovar att ska ses men händer aldrig i verkligheten...

Ha det bra

21 Maria:

skriven

Tack för detta inlägget 🙏🏼
På pricken vad jag behövde nu. Ältar både hälsa och rädsla just nu, så inlägget var spot on 👌🏼

Kram!

Svar: Bra.. spotta nu i nävarna och ta nya tag.. kram :)
Esmaralda

22 Hallonbåt:

skriven

Vilket bra inlägg!
Så lätt att fastna, älta och verkligen gräva fast man står i en grop. Nu reser jag stegen och klättrar upp💕❤️
Kram

Svar: Bra gjort.. heja dej... kram :)
Esmaralda

23 Dunegull:

skriven

Har kärleken börjat närma sig? Kanske här i höst?
Kram

Svar: Kärleken närmar sig hela tiden och det KAN ske i höst men inget jag kan lova.. kram
Esmaralda

24 Jossan :

skriven

God morgon

Inatt har jag sovit så dåligt. Jag har vaknat flera gånger. Jag är så trött i min kropp efter gårdagens träningspass sen vaknade jag flera gånger och drömde om allt med öppethus. Sitter och försöker fundera hur jag ska ta mig dit. Ska se om jag kan åka med min kollega.

Idag är det skoljoggen så hoppas på fint väder.

Jag är verkligen inne i en period där jag inte orkar umgås med någon.. helt sjukt..

Nä snart på jobb! Hoppas där finns någon gröt kvar!

Kram

Svar: Just nu har du nog med dig och ditt... men det ändras snart och du får lust att umgås igen... kram :)
Esmaralda

25 Pia1:

skriven

Igår BLEV jag så bitter och avgrundsledsen så jag gick ut och skrek och grät. Enligt röntgensvaret så har cystan i ryggmärgen vuxit ordentligt, sä långt ner det bara går tills ryggmärgen tar slut. Men liksom ingen reaktion fast jag vrålat om denna nya och förvärrade varningsflagga i ett år sen de stack mig där. Har precis varit inlagd för mitt förvärrade tillstånd eftersom jag hade svårt att ens äta... Och det här svaret fanns tydligen redan tillgängt då men min egentliga läkare reagerar inte för han orkar inte ens kolla de gamla svaren antar jag 😠 Känns lite bråttom när jag har såååå ont och en pågående process i ryggmärgen men det är tvärnit att få diskutera det med en läkare. Jag vill ringa och skrika det så det fattar 😥 men till vem. Ligger bara och väntar på svar på chefen om jag kan få in den andra läkaren på riktigt, han som förstår lite hur saker hänger ihop och åtminstone bryr sig. Och till slut orkar man inte annat än skratta åt galenskapen de gjort i att inte lyssna och bry sig om att man blir sämre av ett ingrepp vid ryggmärgen. Jag kommer behöva sövas ner på psyk snart.

Svar: Jag fattar inte detta... det är bara inte klokt..... eftersom jag hela tiden sett att det kommer lösa sig och ser det nu också ... men jag ser inte hur det löser sig.. sänder dig en stor dust healing nu i alla fall... kram
Esmaralda

26 Linda:

skriven

Godmorgon Ez och alla fina bloggläsare. Är inne i en period av ältande för tillfället. Väntar på besked angående hälsan, och det är så lätt att tänka det värsta, man är rädd och allt är upp och ner. Nu har det till och med börjat hålla mig vaken om nätterna, och det är ju inte bra. Motivation och orken finns inte på jobbet, att göra sitt bästa här. Fick ett erbjundande om ett nytt jobb från och med december, näst intill mitt drömjobb, åtminstone en bra bit på vägen dit, och så kan jag inte glädjas, för jag vet ju inte hur det blir med operationer och allt det. Hoppas ändå att allt löser sig till det bästa, så man kunde få slappna av och glädjas, en tid iallfall. Känns som att jag har väntat på denna chans i evigheter, och då den äntligen kommer så blir det såhär... suck.

Nåväl, man får tro och hoppas på det bästa.

Ha en bra dag alla!


Svar: Jag förstår din oro.. men du ska se att det kommer ordna sig till det bästa.. andas lugnt... kram )
Esmaralda

27 KULLA:

skriven

Älta, har jag slutat med att göra..det tar för mycket energi..men heligt förbannad det kan jag bli, men sen går det över.
Blev bjuden på 40 års kalas till helgen, så roligt..händer det något där? Flirt..KRAM

Svar: Ser ut att bli en bra fest på lördag.. ser dock inga detaljer.. kram :)
Esmaralda

28 EPM :

skriven

Godmorgon!
Återigen ett inlägg jag verkligen behövde, överraskade mig själv igår när jag skulle sova: började plötsligt gråta, över allt och inget...
J: s små juvenila stick mot mig skaver lite och jag hittar nya hela tiden. Förra veckan upptäckte jag ex att någon kletat tuggummi över mitt namn utanför vår port (porttelefonslistan),nu reagerade jag väl. Sen saknar jag min gamla soulmate som haft träffade i våras, hans periodvisa ignorerande av mig får mig att känna mig oduglig...

Jag vill kunna vara mig själv ihop med någon igen, det är längesedan jag hade en närmaste i mitt liv. Visst är jag nyligen separerad men vi levde ju ihop i över ett år efter beslut om skilsmässa.
Ser du nåt om min soulmate, springer vi in i varandra snart?

Kram

Svar: Plocka ihop dig och stärk dig... jag vet, lättare sagt än gjort men nödvändigt ändå och sedan blir det dags för din kärlek att komma... kram :)
Esmaralda

29 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Så bra skrivet Är ju en som ältar och tänker om jag ändå gjort /inte gjort så..Tycker ändå mitt ältande har blivit bättre med åren ;-)Men så skönt det varit om inte om funnits ..

Hösten har anlänt sonen är förkyld ;-)

Morgonens nöje är att se ekorren kila upp o ned för körbärsträdets stam och länsa hasselnötsbusken från nötter Var tvungen att ta fram kikaren och tittar på sötnosen där han satt i trädet <3 Härom morgonen skred älgkon i sakta mak nerför vägen och in hos grannen som hon visste att där bor ingen nu det är bara en sommarstuga .Där kan hon vara ifred..Jag bor bra här i skogen ändå ;-)

Ha en härlig packardag ;-)

Kram Anki med flock

Svar: Ja, verkar som om många är förkylda just nu ! Ekorre och älg, ja, tänk så underbart du bor och vad du får se av naturens under !! Kram :)
Esmaralda

30 123:

skriven

God morgon Es, sänder dig ljus.

Börjar dagen som vanligt på jobbet, en kopp kaffe och läsa ditt inlägg! Givande innehåll som vanligt, man är tyvärr sin egen värsta fiende ibland.

Hade mer än gärna träffat dig och Nettan i Ullared men det får bli någon annan gång.

Jag har nyligen fått veta att han berättat om våra gräl för sin mor.. inte nog med att det var hans idé att vi aldrig ska blanda i våra föräldrar.. så gör han det själv.. och dessutom ljuger för henne att det var jag som bet honom, när det var han som bet mig i grälet..vet inte om han ljugit om mer. han dricker inte ofta. senaste året kan jag räkna på en hand hur många gånger, men nu när våra gräl börjat bli ofta så dricker han en-två gång i veckan kanske, förrigår två liter öl.. varje gång han dricker nu för tiden har han kunnat gå från glad till att reagera på något jag sagt och missförstå, bli arg, påstå att jag ljuger, och hårdhänt.. inte slagit mig men tillräckligt hårdhänt för att jag ska få ont.. du har sagt att jag ska prata med honom och jag har försökt, men jag ska vänta tills han är lugn istället. han säger att jag ljuger att han skadat mig. jag har sagt flera gånger innan att han kan bli hårdhänt så att det gör ont när han skämtar, inte vid gräl, och han har inte vetat att han är så hårdhänt. men vid gräl totalnekar han.
nu i helgen ska det drickas igen för hans del. jag dricker inte, men blir orolig för vad som ska bli nu fjärde helgen i rad. är inte orolig att han ska skada mig, men jag orkar inte med bråk mer. han klandrar allt på mig men fattar inte att han förändras när han dricker. han vet att han inte tål det så bra. jag är inte perfekt men jag skadar inte honom med ord och är inte hårdhänt med honom. han säger att det gör honom galen när jag skriker på honom när jag blir arg. där är jag värre än honom. jag försöker bättra mig och han vet det, vi har pratat om det men han gör mig galen när han skapar bråk varje gång han dricker! jag säger inte att han inte har temperament när han inte dricker. men det har aldrig blivit såhär illa.. jag kan inte prata med hans föräldrar heller, vet inte om mor hans kommer lyssna på mig..
nåja, värre saker finns i världen. ha en fin dag Es, kram

Svar: Låter som en skön mjukstart på jobb ! :) Ja, det här grälen eskalerar allt mer och att dra in föräldrar gör inte saken bättre. Du bör fundera över en separation.... att ni i alla fall blir särbo... så ar och en av er får fundera över hur ni vill ha det framöver. Så som det ser ut nu blir det bara allt mer destruktivt. Kram
Esmaralda

31 F:

skriven

Drömde inatt att jag gifte mig med någon annan ,vad betyder drömmen? Jag är redan gift med någon sen många år tillbaka.

Svar: Det handlar o allmänt nytänk och inte om en ny partner.. kram :)
Esmaralda

32 Kristin:

skriven

Ja, det er fort å komme dit, at ting maler rundt i hodet.
Når jeg legger meg om kvelden, klarer jeg stort sett å legge vekk det meste.
Jeg må rette en veldig stor takk til vår kjære Esmaralda. I det senere har jeg hatt en ubehagelig opplevelse. Skrev om dette i en seanse, og for en fantastisk hjelp jeg fikk!!! Tusen takk!
Er det ting dere sliter med, uansett hva, skriv til kjære Esmaralda. Hun ser ting så klart og uansett hva jeg har følt, det er veldig godt å få saker bekreftet/avkreftet og også et videre perspektiv på det hele. Dette gir sjelefred. Tusen takk.
Jeg har også videre gjort meg opp en mening om hva jeg skal gjøre videre, men dette blir så personlig, at det får bli hos meg.
Jeg ønsker en riktig god dag til alle på Bloggen og en STOR TAKK og KRAM til deg, Esmaralda

Svar: Och stor kram till dig finaste Kristin :)
Esmaralda

33 Mimi:

skriven

Godmorgon!

Jag är på vippen att ge upp. Finns det något litet hopp kvar om ljusare bättre tider??

Kvar

34 Fjäril:

skriven

Hej fina Es!

En av mina närmsta vänner slutade att höra sig när han skaffade flickvän. Jag har ingen aning om varför det hände då vi alltid varit så bra kompisar. Till en början var det bara jag som hörde av mig, men efter att jag tröttnade på det så hörs vi knappt alls. Och nu har vi inte pratat på hela sommaren. Hur kommer det sig att han bara slutade sådär? Kommer han höra av sig någon dag?

Kram och kärlek

35 Ghostwriter:

skriven

Jag blev lite förvirrad av ditt svar igår! Innan midsommar detta året sa du att jag skulle träffa en fling...jag hade några flingar..sen skrev du att jag kommer träffa någon speciell. Om det var samma person, någon annan eller den rätte kunde du inte riktigt tyda. Det förstår jag självklart! :) Blev lite förvirrad igår då du skrev att det kommer ske helt säkert men du sa det på ett speciellt sätt (dock inte negativt).

Jag undrar om du kan se hur vi möts? Hur det ser ut omkring och om det är på ett event eller café? "Han bara finns där" har du sagt hehe. Man börjar ju tro att det kan vara den rätte trots allt!



Hoppas du ser något och att du får en fin dag :)

Svar: Jag menar att jag ser helt säkert att du kommer möta rätt... dock inte när och det kan komma någon annan dessförinnan som inte är helt rätt. Allt det här kommer att falla sig naturligt. Vem som sedan är rätt.. ja, det får du själv känna in och det kommer du också att kunna utan några större problem.. kram :)
Esmaralda

36 Sol:

skriven

Hej! Jag tycker att det är fantastiskt att varje inlägg skrevs nästan kl. 5.30-6.00.

Fastän jag går och lägger mig mellan 22-23.30 kan jag knappt ta mig upp 7.00, haha. Med minst 5 alarm igång i mobilen!

Får man fråga när du går och lägger dig ungefär och när du går upp? Något tips på hur du kan hålla dig pigg så tidigt?

En annan sak jag undrar, brukar du rena hemmet? Alltså med något som ska ta bort dålig energi, hjälpa till att somna lättare/få bättre sömn?

Blev mycket här nu, haha, men tycker bara det är så intressant med andras goda vardagliga vanor =)
Kan du inte göra något inlägg med tips om rening som faktiskt funkar, och hur ofta du gör det?
Kram!


Svar: Ofta skriver jag inlägget kvällen innan och sedan ställer man in datum/tid när det ska publiceras.... så är det med den saken och jag stiger inte upp före tuppen mornarna !! Jag gör så här så att ni som är morgonpigga ska få lite läsning direkt på morgonen. Ja, ibland renar jag härhemma... kanske 1 gång om året eller när jag känner att det behövs. Kram :)
Esmaralda

37 Kenta:

skriven

Bokat för telefonspådom till Nettan och det blir fjärde gången. Har varit mkt nöjd hittills. Undrar om man känner avundsjuka på vinsten ? Mvh

Svar: Ja en del känner avundsjuka men det värsta är de som vill att du ska bjuda på än det ena och än det andra...håll i pengarna och använd dem klokt.. annars ångrar du dig.. kram :)
Esmaralda

38 Dalkulla :

skriven

Kanske är det skillnad på att älta och sådant som gnager eller maler i huvudet t.o.f.... i slutänden förmodar jag det ger samma resultat. Fanns en tid då det gnagde i huvudet men, det var annat än det du skrev för min personliga del. Finns saker som måste hanteras inuti huvudet för att få rätsida på livets bakåtgående. Visst finns det däremot människor som ältar saker och ting i all oändlighet.

Det finns i släkten,sådant som skett i barndomen som inte senare i livet fanns någon fog för att älta på om dessa skitsaker. Att tycka synd om sig själv av skitsaker hela livet, måste vara en katastrof i sig och, även för den som anser sig orättvist behandlad.

Har hört detta i omgångar och jag förstår inte hur personerna kan hålla på...på det viset. Hur kan man förstora upp småbagateller så till den milda grad, att vederbörande pratar om det under hela sitt vuxna liv.

Kan tala om att sonen mår bättre nu. Det stämde som du skrev som svar att det skulle bli bättre. Han gick igenom ett rent helvete, han trodde aldrig han skulle bli återställd. Ännu är det långt kvar innan han är helt ok igen men, så mycket bättre. Han kör bil korta sträckor, vilket är en stor bedrift bara det.

Kram

39 AnnaK:

skriven

Så då ljuger hen alltså? Eller finns inget att erkänna?

Kram 🤗

40 Michaela:

skriven

Jag håller helt med dig Es och försöker tänka på detta varje dag. Ibland går det bättre. Ibland sämre. Inte lätt att vara människa. Tack för ett viktigt inlägg!

Och apropå dagens tema .... 5 veckor sedan jag blev brutalt dumpad och han försvann. Inte ett ljud sen dess. Ingen omtanke om hur jag mår efter detta och att jag kanske har saker jag vill och behöver få sagt för lättare kunna bearbeta och gå vidare. Bryr sig inte ett skit och verkar helt oberörd. Vilken kille. Är inte riktigt lika ledsen längre utan ilskan kommer mer och mer. Är ju olika faser man ska igenom. Hoppas att karman biter honom i arslet och att högre makter en dag ger mig möjligheten att få säga mitt!

Kram!

41 Mus:

skriven

Hej Esmaralda.

Blir det en gemensam flytt med honom dit?
Kram



42 Sofia:

skriven

Om jag inte redan har begravt mig själv är det inte länge innan jag gör det. Jag väntar fortfarande på ett jobb. Kan du säga något om när ett företag vill anställa mig?

43 Barbie:

skriven

Hej goda Es!

Har jag mött min framtida man ännu? När möter jag honom vad specificerar just honom? Kramar

44 Hanna:

skriven

Hej Ez! Ja, ältat har man och gör fortfarande. Det blir liksom en del av ens personlighet efter ett tag. Bra att du ger konkreta förslag på hur man ska tänka istället för att göra en förändring i tankemönstret är inte lätt. Jag tex måste sluta ta mig själv och allt på så stort allvar. Jag ska börja sätta min granne i centrum, så kanske jag kan slappna av lite😊

Svar: Exakt så :) Kram :)
Esmaralda

45 Sigrid:

skriven

Jag är mycket imponerad av att du står ut med våra tjatiga frågor Så hatten av för dej. 🎩❤️

Söker jobb och hoppas att oturen snart vänder. Ser du en fast tjänst för mig?

Svar: Tackar :) Jag tycker det är kul att umgås med er alla här i på bloggen :) Ja en fast tjänst kommer.. ge inte upp.. kram
Esmaralda

46 Browallia:

skriven

(forts. från igår) Jag har samma känsla som dig att om någon annan än mig hade adopterat min katt hade han inte levt i dag. Vår speciella band kommer av att vi levt ett tidigare liv ihop i Alaska, även i det livet räddade jag honom har du berättat i en seans.

När jag ska släppa taget om något så brukar jag visualisera att jag lägger det i en eka som jag sedan knuffar ut på havet vind för våg. Den dras med av vågorna för att försvinna vid horisonten. Det fungerar alltid.

~*~ Kram ~*~

47 Alie:

skriven

Ja visst kan man älta om saker, och så pass mycket att man blir helt trött på sig själv och ändå, fortsätter man...
Tack och lov var det längesen jag hade en sådan period, jag försöker i stället att ta tag i saker och agera i stället för att bara just, älta.

Det ser ut att lösa sig det där med jobbet men än är det inte i hamn så jag vågar inte ropa hej.. och om det blir av, så hoppas jag det blir riktigt bra.. :)
Kram

48 <3:

skriven

Undrar dom andra varför K är så snäll mot mig?
Gillar hon mig genuint ? Hon är mycket intensiv .. och jag är rädd vi går varandra på nervena. Då pallar jag ej jobba kvar där ;) hihi

49 Helena:

skriven

Hej Ez!
Jag behövde precis läsa detta då jag fastnat i en grop med ältande och oroande, min hjärna som för det mesta är på högvarv också. Det är så svårt att sluta, som du säger att fokusera på annat är något som hjälper. Jag kom in för att fråga dig om min infektion jag kämpar med just nu tänkte försvinna snart? Jag är redigt trött på den, men insåg att detta antagligen är ett sätt för mig att lära mig hantera motgångar utan att gräva ner mig i dom.
Kram!

50 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! Bra tips mot ältande, tack! Behövs här!

Fina Es, som du vet så har jag fått domen att min högra hand aldrig kommer att bli frisk och att jag måste leva med det.

Vill trots detta försöka skapa ett så ”normalt” liv som möjligt.

Jag undrar alltså om du tror att jag kommer att hitta ett arbete som jag klarar av trots min åkomma? Finns ett sådant arbete för mig? Hjärnan är det inget fel på...
Kram
Jennifer

Svar: Ja ett sådant arbete finns.. du får tänka till och söka även sådant som du kanske inte riktigt tänkt dig... och där du använder hjärnan mer för som du säger.. den är det sannerligen inget fel på... kram :)
Esmaralda

51 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, jag uppfattade Per som en ärlig och reko man ?
Tror dig att han ljög för mig om skillsmässa?
Man har ju hört att män gör så. Kommer vi dejta tror du när jag kommer hem?
Kram

52 G.H:

skriven

Jättebra skrivet!!! Detta tar jag till mig:) brukar undvika att älta så gott det går 😜 men just att se på saker ur olika perspektiv är så intressant. För vi lever ju verkligen i vårt ” eget huvet” allting är ju ens egen tolkning!

Jobbar ju inom psykiatrin och alltid intressant att se om man lan påverka folk att tänka annorlunda :)
Kram!

Svar: Du passar väldigt bra till ditt jobb... och du gör stor nytta.. kram :)
Esmaralda

53 Michelle:

skriven

Hej vackra kvinna!
Jag upplever att min king fortfarande är i viloläge eller kanske död?
La den i salt som du föreslog men kände inget alls efter det heller.

Jag undrar vad jag gör med mitt liv.. jag har två utbildningar men ändå får jag inga jobb.
Ska man plugga igen eller kommer det något snart?!
Jag som vill skaffa familj och inte sitta i bänken mer just nu. Suck vilken väg i livet ska man ta... velar dag för dag ..
kram

Svar: Ja, det kan vara så att din king inte är aktiv längre. Död är han inte.. men han kan ha tappat stinget helt enkelt. Jag ser att det kommer ett jobb... dröjer det så får du helt enkelt skaffa dig lite extra på fötterna och studera en period så du bättre kan nischa in dig på jobbsöken.. kram
Esmaralda

54 Orolig:

skriven

Hej!

Kommer min man att få ett nytt jobb innan han stressar ihjäl sig och får en till hjärtinfarkt??
Tacksam för svar är väldigt orolig.

Kram

55 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Hur stor är sannolikheten att en romans dyker upp under hösten? Sådär procentuellt? Kram

56 Jessica:

skriven

Hej es!

Hur stor är chansen att han kommer bjuda ut mig på dejt inom snart?

Kram!

57 20190924:

skriven

Hej fina Esmaralda, tack för ditt svar, du har hjälpt mig se ett ljus i detta mörker..
Nu har jag tagit upp hans drickande och vad det gör med honom och oss..förklarat att jag älskar honom som person..men att han inte är sig själv i de stunder.. hans reaktion först var som förväntat, förnekelse, tolkar det som påhopp att allt är hans fel, förklarade igen hur jag menar... men några timmar därpå anade jag en "positiv" förändring, inget märkvärdigt, inget förlåt eller så, bara lite sorgsenhet från hans sida och ett annat bemötande.. kan det vara att han har skuldkänslor? men är för stolt/skäms? kan du se om allt jag sa till honom har hjälpt honom något, eller gjorde jag allt värre? Ha en underbar dag, kram



Svar: Du var tvungen att säga ifrån... och det ska du vara tydlig med framöver.. förklara var dina gränser går och acceptera inte att han trampar över dem.. för din egen skull.. kram :)
Esmaralda

58 Camilla:

skriven

Tack för kloka ord. Inte lätt alla gånger.

Tung dag med fortsatta mellan min son och hans dotters mamma. Hon håller dottern ifrån honom fastän de har delad vårdnad då hon är knäpp. Pratar skit om honom inför dottern mm. Har hållt på såhär i flera år men det går inte att resonera med henne. Är orolig för hur min son ska orka med detta. Han mår allt annat än bra. Vi ska försöka få tid hos en psykolog så att han får hjälp att hantera allt då det är för svåra saker att hantera på egen hand. Finns det ngn ljusning i detta elände? Blir det bättre för min son nån gång? Några varningar?

Kram från en orolig mamma

Svar: Ja det kommer bli bättre... sköter inte barnets mamma umgänget som hon ska.. då bör han kontakta familjerätten... kram
Esmaralda

59 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan du ser hur är jag idag med C kvinna. Är jag bra eller dåligt?

Är jag okej? Idag?

Kommmer hon vilja fortsätter att träffas?

Ha det bra

Svar: Ja jag tycker du varit helt okey men ni klickar inte riktigt på alla plan.. kram :)
Esmaralda

60 Rebecca:

skriven

Just nu känns det inte så kul på jobbet, känns som de tar mig för givet mina två närmsta kollegor. Jag gör det mesta jobbet och känns som de tänker "det kan Rebecca göra" utan att fråga mig.
Märks det ens att jag gör det mesta? Min chef är inte ens på plats och jag tycker inte det är så kul när vår arbetsbelastning blir snefördelad om det inte ens märks att jag tar mest ansvar.
Blir det bättre? Får jag någon lön för mödan tillslut :)

Svar: Någon märker vad du gör och det kommer dig tillgodo så småningom.. kram
Esmaralda

61 AnnaK:

skriven

Då hoppas jag min hemlis förblir en hemlis också? Verkar det så?

Vi borde släppa taget om varandra jag och denna person egentligen men det verkar aldrig ske och jag hoppas inte under nåt drama.

Kram 🤗

62 <3:

skriven

Var det min syster som tog pengar från min plånbok i bilen?!

63 <3:

skriven

Glömde lägga till, var det min syster eller pappa som tagit pengar i min plånbok eller är det jag själv som handlat? Men det kan jag inte komma ihåg..

64 Vb:

skriven

Kär goda E!
Ser du möjligtvis om jag köper en lägenhet inom 2 år? Kram

Svar: Ja det är troligt att det blir så.. kram
Esmaralda

65 Vb:

skriven

Hej goda Es! Jag funderar över en grej... ser du mig möjligtvis resa till isa igen? Kramar

66 Soul:

skriven

Jag försöker hålla mig aktiverad annars tar dessa tankar över. Tänkvärda ord idag och råd ska prövas.
Kort fråga, känner han som jag?

67 Fabian:

skriven

Vilket bra inlägg!
Känner igen mig att man kan fortsätta gräva sin egen grop djupare än nödvändigt, tack för en tankeomställare! Kram

68 Mimis:

skriven

Hej!

Hur blir bilresan till helgen någon varning??

Kram

Svar: Jag ser ingen varning och det känns som om det blir bra.. kram
Esmaralda

69 Nenna:

skriven

Hej Es,

Haft en riktigt jobbig sommar men nu känns det som jag är på väg åt rätt håll.

Ser du någon kärlek i sikte för mig? 💕

Kram 🤗

70 MB:

skriven

Hej Ez!

Det kändes väldigt träffande men framför allt bra med dagens blogginlägg 🙏🏻 Känns som jag är den personen just nu.

Till något mycket tråkigt har tappat ett diamantörhänge 8000 kr närmare bestämt. Hade det igår och bör ha tappat det igår men kan även skett idag. Kan du se var det är eller om jag kommer hitta det 😔.

Kram /MB

71 Mannemanick:

skriven

Hej, Jag fick ingen bra feedback på mitt utvecklingssamtal idag. Är det dags för mig att söka mig vidare till nytt jobb redan nu? Har fått höra att jag kommer jobba med healing längre fram.Kan det stämma? Kram

72 Agnes:

skriven

Till Camilla nr 58.

Tips från coachen är att kontakta"Pappaombudsmannen".
http://pappaombudsmannen.se/

Kram!

73 Isprinsessan:

skriven

Hej i natten.
Jag kanske borde valt ”ältardrottningen” istället, men har nog blivit lite bättre på att inte älta.

Dock funderar jag på var min plats på jobbet är. Ibland verkar det som att kollegorna ser vad det är jag faktiskt gör, men lika ofta, känns det som att slå huvudet i väggen. Och chefen, ser han att jag faktiskt är en av de som jobbar för de vi ska och inte bara ”gnäller för gnällandets skull”..? Jag jobbar inte för pengarna (då har jag valt fel yrke), inte heller för berömmet, men kommer jag någonsin få ”belöning”, på vilket sätt det än må vara, för mitt arbete?

Hoppas att du sover gott.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: