Sanningssägaren....

Är du en sanningssägare eller har du en sådan  i din närhet ?

Jag har haft ett sådant exemplar som kollega en gång och det var inte särskilt kul kan jag säga.

Hon hade fått för sig  att det var helt okey att vara ofin och otrevlig.. huvudsaken man höll  sig till sanningen

Ibland är ju sanningar som bekant bara åsikter  och högst individuella

Den här damen var aldrig smidig och fixade inte heller  kallpratandets  ädla konst.

 
 
 

En dag kom kanslisten med en egenhändigt stickad kofta  som för all del inte var  särskilt vacker och då säger sanningssägaren att ”den har du inte lyckats så bra med”

Kanslisten blev ledsen och vi andra försökte rädda situationen genom att typ ösa beröm över koftan. Vilka fina färger, vilket hantverk… och det blir lätt så att man överkompenserar för någon annans dumhet.

Sanningssägaren talade om att de hembakta kakorna som något tagit med var alldeles för hårda, oätbara.  Hon blev riktigt ilsk om någon glömde sin skitiga kaffekopp i vasken, hon startade gräl om oviktiga ting,  och det fullkomligt vällde fram sanningar ur henne och  vädigt otrevliga sanningar  .

Egentligen var det inte  alls sanninga- utan hennes personliga  åsikter fast hon hela tiden hävdade  att ” jag säger bara som det är ”

Nåväl nu var vi alla terapeuter och även sanningssägaren.. hur  nu detta kunde ha gått till… ?!

En dag rann det över för chefen som talade om för henne att mest troligt hade hon en diagnos och detta borde hon få kollat.

 

Hon gick igenom en utredning på eget initiativ och nej, hon hade ingen diagnos. Vilket hon tog som intäkt för att fortsätta säga  sina ”sanningar”

Och såvitt jag vet  sitter hon fortfarande på sin post och förpestar miljön genom att  vara en ”sanningssägare”

Kram & massa kärlek

 💖

P.s.  Nu på förmiddagen åker jag och Nettan till stugan i Egnared ! Spännande!

Nettan är fulbokad men har fått två  återbud  via telefon så du som vill ha spådom via telefon ( eller regression)   i morgon, fredag… du kan kontakta henne snarast.

Likaså du  som vill ha spådom eller regression via telefon i helgen. I helgen finns en ledig tid kvar.

Mobil: 0723 – 892204

Email: andlig. [email protected]

1 AnnaK:

skriven

Jaha, det bär iväg nu 🙂

Verkar det som att det riktigt eländiga inte kommer fram iaf? Isåfall är det allt annat än lugnt efter helgen. Så dumt av mig.

Kram 🤗

Svar: Nej, du kan andas ut nu ser det ut som :) Kram :)
Esmaralda

2 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Ja, sådana ”sanningssägare” är jobbiga. Brukar ganska sällan råka på dem men sedan en tid tillbaka har en sådan börjat jobba på min arbetsplats. Hon säger inte alltid sanningen men oftast ganska klumpiga saker.

Till mig sade hon, med imponerad röst, att ”jag trodde alla ensamföräldrar var fattiga, men du är inte alls så fattig som jag trodde”. Vad svarar man på det?!? Ehh.... ”tack?!?”
Kram

Svar: Ja herregud, vad svarar man på sånt ! :) Kram :)
Esmaralda

3 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda är jag lite överkänslig i allmänhet ?
Känner ändå att Evas beteende inte var ok sist vi var ut. Blir det helt fel om jag säger till henne att jag blev sårad?
Kram

Svar: Nja.. var beredd att hon tar lite illa upp... men känner du att det är viktigt för dig så ska du säga som det är... kram :)
Esmaralda

4 Mikael:

skriven

Finns sanningsägare med, arbetsplatser kan bli rätt lustiga :)

Kunde nästan tro kollegan hade en släng av Aspbergers eller något, om jag lärt mig rätt så har de inget filter och kan vara något liknande men de vill inget illa egentligen, dra en metafor för någon som har en sån diagnos kan bli lite komplicerat, jag gjorde det en gång - innan personen förklarat att den har en diagnos...., ifall personens medicinen komplicerad det ytterligare vet jag inte men när jag sen tyckte det är ok ha diagnoser så blev personen förnärmad och menade att det var inte lätt få en sån diagnos, man fick minsann anstränga sig hårt, som om man vunnit en tävling när man fått diagnosen och är stolt över den, eller möjligen var rädd mista livet ifall den skulle bli av med diagnosen, nåja kan vara bra få en diagnos med har jag lärt mig.

Dr. Gabor Maté kände jag till ytligt från något men visste inte att han var så känd, om jag förstått rätt så fick han en diagnos vid 54 års ålder och efter det kunde hantera sig själv och kunde skriva 4 bäst säljande böcker, han verkar ha en del kunskap, om beroende, uppväxt, vara sig själv och annat

Ifall ni är eller varit drogberoende, eller har annat beroende, lever med en beroende så kan ni kolla in han på youtube

Gabor talar också om att vara sitt äkta jag och inte vad ens föräldrar vill, ens position på jobbet osv. förväntar av en, som senare leder till allvarliga sjukdomar, allt ser bra ut men man lever inte sitt äkta jag och man blir sjuk, så kanske bäst vara dig själv... :)


på ett av föredragen är det en kvinna som vid 30 års ålder ångrar att hon inte tidigare upptäckte att hon levde andras förväntningar och inte sina egna, några börjar skratta, han tittar på henne och säger, du är 30, jag är 68 och jobbar forfarande på att kunna vara mig själv....du är 38 år före mig!

Din kollega handlar väl lite om arbetsmiljö, den här svenska myndigheten är väl höjden av komik, hur lyckas man, tror inte det är så lätt lyckas med vad de gjort..., man får nog anstränga sig rätt hårt för att lyckas och kan nog bara hända i Sverige :)

https://www.dn.se/nyheter/sverige/skulle-utreda-arbetsmiljoproblem-pa-arbetsmiljomyndighet-hoppar-av-i-protest/


Kram
Mikael

Svar: Ja, det är viktigt men inte alltid enkelt att vara den man är och vill vara - och inte den som ens föräldrar försökte forma en till... kram :)
Esmaralda

5 EPM :

skriven

Hmmm. Idag hade hon nog landat i Autismspektrat....
Innan hade man ju lite uppfattningen att endast barn hade autism och man hade en helt annan bild av hur den visade sig...

Känner mig riktigt manglad.
En student började skälla och gå på igår då jag ringde honom för att kolla läget (har nämligen fått info om att det inte funkar riktigt på praktiken). Ovan vid denna reaktion från studenter och nu är jag även orolig över att det ska eskalera. Vad sker med denna student..?

Igår fick jag också veta nät min väns ”måste” ska starta och på kvällen fick jag reda på att ensam försökt locka min kompis son från skolan genom att lova honom godis. Hennes son är sex år...
En jäkla dag helt enkelt.

Kram

Svar: Mutor funkar bra till 6 åringar.. värre med studenter.. och den här studenten har inte riktig koll på sitt beteende... kram :)
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Nej jag vet inte av nån som serverar sanningar på det sättet du beskriver. Allt säger man ju bara inte.. I familjen blir det kanske en del sanningar ;)..

Ingen tearer ikväll för det orkar jag inte, fkunsan tar ut sin rätt. Igår hade barnen städat huset o det är ju tacksamt, maten var också fixad o det var skönt. Rumstrerade om lite i förrådet, hyllorna måste vara lediga för evenruella nya vinterdäck ;). Om en vecka borde det finnas en bil i huset, det skule underlätta saker o ting... Kan ju alltid hoppas att jag hittar bilen i helgen, om jag nu inte ligger helt däckad förstås.

En spännande resa ni har framför er Es, ser framemot blogginlägg från stugan. Här lär nog inget spännande hända, eller?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

7 SUSAN:

skriven

Landat efter en härlig semestervecka i värmen, laddat batterierna och bara varit. Läst ifatt lite o som vanligt mycket intressanta inlägg👍🏻
Att ni får en magisk resa till Ullared tvivlar jag inte på, själv önskar jag mig en magisk höst....med mycket energi o kärlek 😍🍁

Kram

8 Jennifer:

skriven

Hej godmorgon fina Esmaralda!

Jag drömde i natt om min gamla klasskamrat, Mats. Som barn var jag så kär i honom, i flera år. Som vuxna möttes vi igen och då var det HAN som blev förälskad i mig och ville ingå en relation. Men det kändes inte rätt. Och nu har vi inte hörts på flera år.

I drömmen kände jag en stark attraktion mot honom och känslan var så underbar, för han kände på samma sätt. Vad betyder drömmen? Tror du vi kommer att höras igen eller är det helt slut på vår kontakt?
Kram
Jennifer

9 Bellagio:

skriven

Idag försvann min King, har det sista känt att han tappat i energi. Och precis som mina tidigare talismaner kände han när det var dax att gå. Om han inte mirakulöst kommer tillbaka. Hur har det gått med min personliga önskan, den har inte slagit in. Men det hade jag ingen förhoppning om, vill mest att det skulle snabba på förloppet..

10 Jossan :

skriven

God morgon!

Så skönt att komma bort några dagar. Det är precis vad jag hade behövt. Längtar till 6 oktober när alla samtal och öppethus är över.

Idag vaknade jag med min 1000-nålar känsla. Den de sa bara är IBS. Bara för de inte vet vad det faktiskt är.... men men får väl leva med den diagnosen....

Aja nu är jag på jobbet och ska snart ha samtal!

Kram

11 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Översittare av värsta sort kallar jag din sk sanningssägare ...inte roligt att ha på jobbet..

Tack för hållna tummar igår ...spegeln vart äntligen såld :-)
Idag packas det ett paket som ska skickas till yngsta sonen som fyller år på måndag.

Så går din resa mot stugan...spännande !

Kör försiktigt säger jag både till dig och en annan som reser idag mot Stockholm <3

Härlig Torsdag på er !

Kram Anki med flock

12 Khaleesi:

skriven

Jag vet inte hur jag ska hantera mitt barns pappa. Hårt mot hårt, ignorera? Orkar snart inte mer! 😣

13 <3:

skriven

Kommer resan att gå bra? kommer det bli kul eller sker det tjaffs o så.

14 Mas:

skriven

Hej Esmaralda.

Vilken energitjuv inte roligt!

Es, ser det ut att bli så långvarigt där att sonen börjar förskolan där och sedan börjar skolan där? Ser det ut att bli så pass långvarigt?
Kram

15 0926:

skriven

God morgon fina Es, sänder dig ljus<3
det har varit en del utmaningar nu över sommaren och senare tid. särskilt med honom.
jag vill bara åka iväg och vara ensam flera dagar men kan inte. vi bor tillsammans. har ingen "lust" heller längre med honom, och han har börjat reagera på det och blir ledsen... även fast vi har våra bråk så består hans lust åtminstone. min är bortblåst, vill bara sova hela tiden och vara långt borta från alla. vet ej om jag blivit deprimerad kanske. älskar honom fortfarande. inatt fick jag ett långt meddelande där han berättar att han är ledsen över saker han gjort.
kan du se om det börjar gå mot ljusare dagar för oss någon gång snart?

16 Kiara:

skriven

God morgon!
Så nu bär det av! Ni får lova att köra försiktigt!

Nyfiken fråga; jag har alltid tyckt synd om barn som går så länge om dagarna på förskolan även om jag vet att de inte kan hjälpas, jobba måste vi ju göra. Dock slog det mig att mina egna kanske oxå kommer gå långa dagar ... Vad ser du? Kommer mina framtida barn gå långa eller korta dagar på förskolan?
Hälsa Nettan! Kör försiktigt! Tack i förhand! Kram Kiara ❤

17 Kiara:

skriven

God morgon!
Så nu bär det av! Ni får lova att köra försiktigt!

Nyfiken fråga; jag har alltid tyckt synd om barn som går så länge om dagarna på förskolan även om jag vet att de inte kan hjälpas, jobba måste vi ju göra. Dock slog det mig att mina egna kanske oxå kommer gå långa dagar ... Vad ser du? Kommer mina framtida barn gå långa eller korta dagar på förskolan?
Hälsa Nettan! Kör försiktigt! Tack i förhand! Kram Kiara ❤

18 Kiara:

skriven

God morgon!
Så nu bär det av! Ni får lova att köra försiktigt!

Nyfiken fråga; jag har alltid tyckt synd om barn som går så länge om dagarna på förskolan även om jag vet att de inte kan hjälpas, jobba måste vi ju göra. Dock slog det mig att mina egna kanske oxå kommer gå långa dagar ... Vad ser du? Kommer mina framtida barn gå långa eller korta dagar på förskolan?
Hälsa Nettan! Kör försiktigt! Tack i förhand! Kram Kiara ❤

19 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag läser lite på nätet om "the friend zone" så...

Jag undrar ju kommer jag kunde gå vidare på riktigt? Ifrån henne? Jag menar den C Kvinna

Jag tror väl jag hamna i "the friend zone"

Det borde finns lösning.

Kommer jag kan går vidare?

Ha det bra

20 Idag anonym:

skriven

Hejsan båda två jag önskar er några härliga o spännande dagar tillsammans med alla "sökare" i Nettaröd.

Tack f svar häromdan kära Es. Igår var jag så ledsen o grät hela förmiddagen från o till vet inte varför då plötsligt hör jag Rock a by baby spelas nånstans i vårt hus. Den sjöng min mamma för mig när jag var liten... Vad hände? Förstår inte heller varför jag drömmer så hemska verkliga drömmar senaste tiden. Har du tid o möjlighet att hjälpa mig med en förklaring?
Kramisar i massor

21 Varis:

skriven

God morgon! Önskar er en härlig vistelse. Ser fram emot att höra om andarna på plats. Ni kommer def uppleva ett o annat.

Ez, jag kräver högre lön av mon chef. Hittills har hon dissat mig, men vad säger hon nu då arbetssituationen ännu en gång förändrats rejält och jag bär på ett stort ansvar i gruppen.
Kram

22 Idag anonym:

skriven

Förlåt Egnared hette det ju sorry!
Glömde säga vilket fint inlägg! Jag har också jobbat med sådana människor "sanningssägare" o det var hemskt många ggr! Det är fruktansvärt för de som blir drabbade, det fanns de som blev ledsna i dagar o ställde frågan vad menade hon med det. Jag själv har råkat för sådana både å jobbet o i skolan! Man blir så ledsen, idag väljer jag bort dessa dåliga energitjuvar...
Kramisar igen ha det så fint!👍🌸💜🌸🌞

23 Jag är sanningssägare - Ghostwriter :

skriven

Jag berättar ”alltid” sanningen. Men som du skriver, att vara otrevlig är varken en åsikt eller sanning. Jag ogillar folk som säger ”Vadå, jag yttrar bara min åsikt” och då säger jag ”Att vara otrevlig är ingen åsikt”.


Ibland har och kan jag vara lite hård med sanningen, men det är om det absolut krävs. Sen försöker jag vara mån om att det också ska fattas som att det är ur mitt perspektiv och att det inte känns bra och att jag är medveten om andras perspektiv. Men jag är en person man lätt missförstår tror jag...

Ibland är det en börda att vara ärlig, men i längden vill jag hellre ha det på mitt samvete än att hålla inne på viktiga saker eller låta folk bete sig svinigt. Tex.


Men jobbigt med någon som fd kollegan & att hon är kvar på jobbet. Hoppas hon är bättre med klienterna!




Gör jag rätt som avslutar kontakten med mannen? Det känns inte bra i situationen. Jag blir dock besviken på vännen, men vet inte hur jag ska lägga upp den ”sanningen” bra..


Ha en trevlig resa ☺️ Kram

24 Barbie:

skriven

Kära goda Es hur ska jag hantera Josefin på jobbet är det hennes avundsjuka som kommer i vägen varför ger hon pikar? Kram

25 Vb:

skriven

Träffar jag min framtida kille snart goda Es? Och är det han som var min pojkvän som du såg eller det kommer en annan? Krsmar

26 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Nu släppte lite av ångesten. Ska bli en bra människa hädanefter.

Kram 🤗

27 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer K kvinna tänker stannar? Hon pratar så mycket om få en annat...

Ha det bra

28 Mikael:

skriven

Att vara sitt äkta jag kräver kanske en hel del insikter och att våga, föräldrars åsikter, vilket parti man röstar på, miljoner andra saker kan man nog klistra på sin identitet utan att man tänker på det

Gabor berättar om en kollega som fick cancer trots allt såg bra ut, insikten att hon levde inte sitt liv och ändrade på det fick cancern att stanna av och lever 11 år senare, fast hon bara hade ett år kvar att leva enligt läkares utlåtande

https://youtu.be/8m9SJ30eXKI


Har ni tråkigt på jobbet kan ni kolla på Sadhguru som miljonärer, miljardärer, världsledare bjuder in, man får skratta samtidigt som man kanske lär sig något, beroende på vad man har för humor förstås, han är något av Dalai Lama x 1000

https://youtu.be/taN8aiiz7ws

Kram
Mikael

29 Dunegull:

skriven

Verkar hopplöst med fotbollen. Nu har styrelsen sagt att det är slut med milersättning så vi kommer tyvärr inte kunna fortsätta. Blir för dyrt. Ser du om de kommer ändra sig eller detta är slutet i denna klubben? Kram

30 Stenbocken:

skriven

Hej es! Jag behöver din hjälp. Jag har tagit paus från dejtinglivet. Men har nyligen träffat en ny kille. (A) borde jag lita på honom och fortsätta träffa han?
Tacksam för svar!:)

31 Alie:

skriven

Trevlig resa på er... 🤗

Igår fick jag ett uppdrag, äntligen! Det blev komiskt nog inte som jag trodde från början men väl ett uppdrag dit jag ville.. känner mig lättad och nöjd, glad att jag hade is i magen, på måndag åker jag, hoppas det blir riktigt bra nu... ✨
Kram till er o njut! 💫

32 Lotta S:

skriven

Är ansiktskrämen jag köpte ok att använda eller blev jag lurad på mig något som kan vara skadligt? Känner mig rätt dum...

33 Bella:

skriven

Godmorgon.. vaknade imorse och när jag vaknade kändes det som att jag var på väg att dö, kändes jättekonstigt när jag pratade och hjärtat rusade i 180.. ringde i panik till min syster och trodde att jag var på väg att dö.. Kanske borde se detta som ett tecken på att jag ska ta bättre hand om mig själv? 😭 Känns bättre nu men är rädd att något ska hända ... :'( Vågar inte sova igen känns som jag tappar kontrollen när jag försöker.. Men kan de va en vanlig panikattack och ett ytterligare tecken att jag ska ta hand om mig själv? Ska boka tid på vårdcentralen för tester o se hur mina värden är.. kram till dig

34 Pia1:

skriven

Ja det finns ju de som hela tiden letar en sårande sanning de måste få ur sig i varje situation! Ibland är det inte sårande saker alls, bara udda. Hade läkarbesök för sjukskrivning igår och det var en sån udda. Hen inledde med att jag har en fin kropp innan hen frågade vad jag var sjukskriven för. Sen pratade hen om mitt tillstånd med kunskaper som det är ovanligt att hitta, till och med kirurgen fattar ju dåligt, så jag blev överraskad. Utan någon diskussion egentligen så avslutade hen med att hen visste att jag var kompetent nog att se själv vad som behöver göras. Det hände något annat udda förra veckan med vårdpersonal som kom till mig och berättade egentligen hemliga uppgifter och en uppmaning till mig att slåss och slåss och inte bry mig hur de bedömer för jag har rätt. Det är ju jättekonstiga händelser och jag försöker se det som att jag behövde höra det nu när jag håller på att ge upp helt. De känner inte mig så de kan inte riktigt veta, men jag tar det till mig att försöka skita i när jag blir överkörd ❤

35 Rebecca:

skriven

Ha det så roligt i Ullared :) min mamma åker dit imorgon över helgen, är avis ;)

Kommer han visa något mer intresse för mig eller är det över nu? :) kram

36 Mossan:

skriven

Hej Esmaralda.

Lär det bli en gemensam flytt med honom?
Kram

37 Jessica:

skriven

Hej Es!

Gillar han mig? Det känns som att han inte gillar mig på det sättet. Så jag kanske ska gå vidare? Vad tycker du?

Kram

38 Michaela:

skriven

Hurra ni är på väg! :) Kör försiktigt!

Jag gillar ju ärliga människor men vissa tar det alldeles för långt. Har en manlig kollega som kan kläcka ur sig rätt elaka saker om oss andra. Vissa säger åt honom medan vissa låter honom hålla på. Och apropå kollegor så är det dags för första jobbpasset i morgon efter överfallet 15/9. Känns lite jobbigt men hoppas att det går bra och att jag slipper åka på stryk nu. Andra gången sedan i somras. Måste hitta nytt jobb innan sista Januari 2020 så hoppas jag lyckas!

Kram på er!

39 ängeln:

skriven

Hej Esmaralda, alltid lika roligt att läsa din blogg. Vi har och har haft så mycket elände runt familjen denna höst. Ser du några varningar runt oss? Tror att vi alla är i någon form av chock just nu. Kram

40 Nenna:

skriven

Hej Es,

Såna människor är hemska. De borde bli ganska ensamma till slut.

Apropå att mannen väljer en annan än den tänkta vägen, så skrev du att det löser sig på ett annat sätt. Hur menar du då?
Kommer han ändå att komma till mig eller kan det bli någon annan? 💕

Kan du känna om min guide har något budskap till mig?

Kram 🤗

41 Liten C:

skriven

Usch vad tråkigt m sådana människor 😔,
Har man inget snällt att säga ska man bara vara tyst!
En fråga,
En ring jag är ärvt av min mamma försvann för ca ett år sedan.
Har letat och letat och tänkt på denna ring nästan varje dag då hon fick den av min far när jag föddes 😔.
Jag va’ nästan säker på att jag lagt den på ett ställe där jag brukar lägga den men där fanns den inte ..
Har även kollat på samma sälle 100000 gr .
Igår när jag leta i lådan där jag trodde jag lagt den efter något helt annat låg den helt plötsligt där 😳.
Tycker detta är SÅ konstigt !!
Får en känsla av att min mor vill säga mig något?
Kan det vara så eller har jag bara letat slarvigt innan?
Kramar och ha’ det fint ❤️❤️

42 grodan:

skriven

Hej Esmaralda.
lär han fortsätter en relation med henne?
Kram

43 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag skickar iväg en mejla nyss. Då kommer jag få en samtalskontakt som jag behöver?

Ha det bra

44 G.H:

skriven

Vilken dryg människa! Man behöver inte säga allt man tänker. Jag tror din förra kollega var arg på något i sitt liv och fick utlopp för ilskan genom att förpesta för andra. Undrar hur bra terapeut hon var dock 😂

Spännande med huset:) ni får va försiktiga!

Kram:)

45 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, jag fick jobbet! :) Tror du att det kommer att passa mig och kommer jag att trivas? Kram

46 <3:

skriven

Men oh!!!!
Biljetterna har höjts.. eller slutsålda. Kommer jag hitta billigare än dem som finns nu?

47 SusanneAmalia:

skriven

Måste berätta om min mamma som ställer till det lite överallt.. Hon var på kyrkogården och skulle sätta lyktor på familjegtaven.. Så fick hon syn på en grav som var utsmyckad på ett sätt som inte passade henne får psykbryt och ringer de som sköter gravarna beordrar att de tar bort utsmyckningen.. Troligen var det ett barn som hade avlidit.. För det var nallar och leksaker där.. Dessa föräldrar tar reda på mammas familjegrav och vad som en sätts dit tas bort med vindens hastighet. Nu vill min ingifta moster flytta på sin man.. För att graven inte får någon frid.. Hmm det händer när man är borta.. 💕 Men denna människa har ju en vanföreställning som hon glatt delar med sig av.. En acosial i ställnig till livet.. Min mamma har borderline och kan lura de flesta här i livet..
Men jag har inte gjort något.. Eller det har jag aldrig gjort.. Hon är rädd för att dö och ju mer hon ställer till det desstå räddare blir hon..

Nu får ni ha det helt underbart.. Önskar dig en fantastisk vistelse i stugan.. Kram 💗

48 Mig:

skriven

Hej,
Ser jag ut att klara av dethär jobbet?
Kram

49 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tror inte väl jag är sanningssägare utan mest rakt på sak var ärligt och ibland kan jag var lite hårda med var ärligt.

Jag behöver noga öva på att var mjuka ärligt och dra lite vita lögn så jag inte sårar andra.

Det är vad jag tänker på.

Ha det bra

50 Helen:

skriven

Så roligt ni kommit iväg. Nu vet jag inte vilken väg ni tog från Ullared, men var det över Hjärtared och Källsjö så åkte ni förbi Hjärtaredssjön, som är så vacker.

Skall bli så intressant att höra vad ni känner av i huset. Funderar fortfarande på vem man kan fråga om husets historia.

Kram o ha det så bra



51 Yvonne:

skriven

Hej! Jag undrar om du kan hjälpa mig så att jag ska komma vidare i mitt yrkesliv. Vilka kurser mm ska jag välja?
Jag undrar även om du kan se om det blir en fortsättning med den man jag nyligen träffat. Det känns bra men omständigheterna är inte de bästa.
Ska jag göra något annat för att få mitt hus sålt? Eller är det bara att vänta tills rätt köpare dyker upp?
Tackar på förhand :)

52 Misstjejen:

skriven

Hej

Undrar om kommer min mamma accapterar min kärlek, sexuella läggning och allt såna?

Även min bröder också?

Så reagera mamma hårdare på vad jag vill.

Så det fick mig att undrar om hon accapterar min kärlek i framtiden?

Så annars kul är det inte att jag behöver behålla alla hemligheter inför henne...

Ha det bra

53 MissMilla :

skriven

Hej, hoppas det blir bra där. Nu blir det anmälan socialtjänsten igen. Kommer jag få ngn hjälp denna gång?

54 Mikael:

skriven

S Amalia, din mamma verkar ha fullt upp i sitt liv, eller väldigt lite att göra, styra och ställa på kyrkogården :)

Bra ämne då tänkte på det igår, jag passerar min skyddsängels kyrkogård varje dag men besöker den inte även om jag saknar henne, Es kanske skriva en blogg om vad de i andevärlden tänker om våra tossigheter kring kyrkogårdar och den tid vi lägger på de, vi är ju själva där snart och nära och kära är ju inte på kyrkogården, annars hade de ju inte kunnat följa oss.....så varför lägga all den tiden på gravar, mer än påminna sig om sin egen död, vilket kan vara bra, så man kanske tänker lite på hur man uppför sig :)


Es , vad tycker min vän om hans planer för hans grav ? , jag vet vad kanske vad han tycker men han kanske garvar också såsom han är :)

Kram
Mikael

55 AnnaK:

skriven

Har universum hört mig tro och köpt min deal? Har tjatat järnet.

Kram 🤗

56 Tiss:

skriven

Jag och min samordnare pratade om att göra en dyskalkyli. Kommer det att bli möjligt?

57 Tiss:

skriven

Jag och min samordnare pratade om att göra en utredning av dyskalkyli, tror du att det är möjligt?

58 Helen:

skriven

Ja du efter att ha skrivit om annat ger jag upp, trycker väl bort det på nått sätt här jag sitter med datorn i knäet. Så jag byter ämne så får vi se om samma händer. Vår Greta, ger ju järnet o lyckas få många att lyssna eller till synes lyssna. En tjej som vet vad hon vill o står för det. Tufft gjort. Sen börjar jag fundera på varför jag inte litar på henne. Det är något med ögonen, och jag fattar inte varför. Har en bekant vars ena barnbarn som jag inte heller träffat och som också verkar vara en fin tjej.Känner samma där. De har samma blick. Visst är jag tokig. Min egen tolkning är att något i mitt tidigare liv med liknande drag har lurat mig. Ja inte vet jag. Jag blir mest irriterad på mina tankar. KAn man få en klok kvinnas syn på det :-)

Svar: Ja, det kan mycket väl vara gamla minnen och du ÄR känslig för uttryck.. och detta har säkert en förklaring.. kram
Esmaralda

59 Helen:

skriven

Jo, kanske är jag känslig för uttryck. Och jag vill tro att det är minnen från förr som påverkar mig. Men det retar mig att jag reagerar på det :-) . De har inte gjort mig nått ont. Ändå så blir jag som en trotsig litet barn (inte av något de säger). utan bara ögonens uttryck. Knäppt av mig. Ja i allra högsta grad.

Nog om det.
Hoppas ni har en fin kväll. Och hoppas :-) några av de boende eller rentutav nån av mina gamla anfäder från platser i närheten hälsar på er o hälsar.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: