Borderline...

 

Borderline är en väldigt personlig störning och yttrar sig olika från person till person.

Ska man vara korrekt heter det ” Emotionellt instabil personlighetssyndrom och förkortas ofta som EIPS.

Den som drabbats har en  känslomässig sårbarhet och pendlar frisk mellan olika känslolägen.

Som regel har man en stark rädsla för att bli övergiven.

Man han en självbild som är instabil.

Ofta känner man en inre tomhet. Många går omkring med ett svart hål inom sig och ser inte meningen med någonting

Man känner ångest eller stark irritation  som kan vara några timmar eller dagar.

 

Som regel har man stormiga relationer som pendlar mellan stark beundran eller stark nedvärdering.  Man kan bli oerhört arg på ett sätt som inte står i  proportion till händelsen.

Ena veckan du älska din partner och nästa vecka kan du inte begripa vad du såg i personen.

Man har svårt att lita på sina medmänniskor och därför blir relationerna ofta stormiga.

Impulsivitet som visar sig på olika sätt… det kan handla om  missbruk av mat, självmordsförsök eller hot om självmord, självskadebeteende.

Man får aldrig någon riktig ro i själen

 

Lyckas man med en sak som man vill då stannar man sällan i detta och känner tacksamhet och ro  utan man går snabbt vidare till nästa sak och detta nya känns väldigt viktigt, som om man inte kan leva vidare om man inte får det man vill och önskar.

En del kan ha denna instabila personlighet som unga men med åren lär sig somliga  hur de ska hantera sina känslor för att må bättre.

Borderline hänger ihop med dålig självkänsla… man har svårt att reda ut vem man egentligen är.  Ena dagen är allt perfekt och nästa dag hatar du dig själv och ditt liv. Andras bekräftelse är viktig och du tenderar att byta vänskapskrets och arbete ofta.

 

Symtom:

Rädsla för att bli övergiven

Kraftiga humörsvängningar

Återkommande tomhetskänsla

Intensiva och stormiga relationer

Skev självbild

Impulsivitet

Intensiv ilska

Självskadebeteende och självmordsförsök

Paranoia

Man räknar med att ungefär två procent av världens befolkning har borderline

Varför man drabbas vet man inte riktigt men det tyder på att det är en kombination av medfödd sårbarhet och trauman under barndomen. Det kan vara  så att du som barn inte fick bekräftelse.

Man måste gå igenom en utredning för att få diagnosen. Och får man diagnos då behöver man terapi för att hitta rätt verktyg så man kan lära dig att hantera tillvaron. Ibland även medicin.

 

 

 

 
 

 

Borderlinetesten:

http://www.psykologitest.se/borderline.php

 

Kram & kärlek

1 Hmm.. obalans:

skriven

Godmorgon, jag har på senaste tiden känt mig lite irriterad, och hakat mig upp på saker han har sagt. Jag känner lite att mina känslor kanske är starkare än vad hans är, jag vet inte.. det kanske inte alls är så.
Känns det som om han tycker att jag är för på?
Blir det en bra påverkan om jag faktiskt snålar lite med min kärlek nu ett tag. Och inte visar intresse till att träffas osv?

Svar: Försök hitta din egen inre balans, då blir det rätt... kram :)
Esmaralda

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, min kompis väninna har den diagnosen. Har ibland svårt att umgås med henne vilket jag ska jobba,med.

Du hade rätt om O.
Hur skulle han känna om jag skrev en rad till honom där vi avslutade sist? Kommer vi mötas igen.
Är lite nyfiken nu med honom. Han kanske inte alla skulle uppskatta att jag hörde av mig....
Det var dumt att jag inte bara gick på dejten med honom när det begav sig.
Kram

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag mår jättebra och känna mig frihet som jag kan gör vad jag vill och trygghet även allt. När J han utflyttar?

Kommer jag mår bättre och inget som känna sig obekvämt och osäkert...

Kommer jag var mer lyckligt och lugnare.

När han utflyttar så kommer min livet är mycket bättre?

Längtar tills de dag utan mår dåligt och påverkar av megativ

Ha det bra

4 Skorpan:

skriven

Så många diagnoser det finns. Kvalar inte in här, men i gruppen lat o energilös utan lust ;). Tur att det går att få hjälp med diverse diagnoser iaf.

Jaha, ny vecka nya möjligheter, ser du något nytt vara på vägmot mig Es? På alla hjärtans dag?

Drömde att jag hade ihop det med en skådespelare, också sexuellt. Jösses, blir det nåt sex eller ska jag få vänta till pensionen ;)?

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

5 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Jag har en känsla av att jag har tendenser av borderline även om jag aldrig varit så destruktiv att jag sku ha försökt göra självmord. Eller sen har jag bara svår form av pms, tycker mitt mående försämras just då.

Fina Esmaralda, i några seanser för ett antal år sedan så skrev du att jag kommer att skriva flera böcker och även få dem utgivna. Jag har haft en dröm om att skriva reportageböcker men nu kan jag inte skriva längre på grund av min hand. Ser du mig ännu få mina böcker gjorda? Så jag tex kommer att kunna tala in dem? Eller är den drömmen gone?
Kram
Jennifer

Svar: Drömmen kommer du att leva... du kommer skriva dina böcker.. jag ser inte om det blir med speciella hjälpmedel eller om det kommer funka i alla fall men böcker blir det med tiden.. kram :)
Esmaralda

6 EPM :

skriven

Detta är ju en grupp som väcker väldigt mycket i oss. Personligen så har jag jättesvårt att arbeta med denna grupp i min yrkesroll, jag blir för frustrerad och irriterad. Andra grupper i kluster B funkar hur bra som helst... Vi är alla olika...

Nattens storm verkar ha bedarrat, jäklar i min lilla låda vad det ven utanför huset!

Sista dagen med barnen idag på en vecka, de åker till Stockholm med mina föräldrar på lördag och börjar lovet där. Kommer deras resa gå bra? Minns min mor på våra resor och hur hon kunde bete sig... Tror dock att hon är lugnare och mer vuxen när det gäller barnbarnen.

Kram

Svar: Jadå, det ser ut att gå fint med resan.. kram :)
Esmaralda

7 Ghostwriter :

skriven

Alltså detta inlägg skrämmer mig lite. Jag känner nog igen mig väldigt mycket. Själv har jag kopplat min personlighet till min kroniska sjukdom- min barndom och traumatiska händelser - min PTSD och att jag lider av Mano depression genom min sjukdom. Och att allt förvärras i min personlighet för att jag varit med om så mycket. Jag är i grund och botten aldrig lagom. Aldrig lagom.
Alltid SÅ glad eller SÅ arg(arg blir jag bara om man sviker mig eller orättvisor). Jag ÄLSKAR livet. Jag HATAR livet.

Men trots min personlighet så är jag ändå självmedveten och jag vet att även om jag ibland ”hatar livet” och ”människor” så kommer det hatet ifrån min stora kärlek för just livet och människorna i det. Jag hatar ju inte mig själv och allt annat, jag vet det. Det känns bara som att jag med mina erfarenheter, många liv och mediala förmågor tror/känner att jag redan vet allt. Jag vet vad livet har/kan erbjuda (även om jag i detta livet inte upplevt allt bra som kan finnas) och då känns det som att mitt mission is complete.

När jag var sex-sju år ville jag dö. Varje dag. Jag visste att mitt liv inte skulle bli bättre utan snarare värre (iallafall många år därefter och så blev det). Mitt löfte var att jag skulle dö när jag gjort minst en person lycklig. Det behövde inte vara mig själv. Och när jag visste att livet kunde vara vackert. Då kunde jag få fred.

Jag tror det är därför jag känner som jag gör. Att jag vet vad livet kan ge och jag behöver nödvändigtvis inte få uppleva det.



Men vad tror du? Att jag seriöst lider av Borderline eller att jag helt enkelt är en ”salig blandning” av trauma, känslig personlighetsdrag, PTSD och kronisk sjukdom som påverkar hela nervsystemet och hjärnan?

Det är viktigt med dina inlägg om sjukdomar/diagnoser m.m för även om man inte har det så kan man lära sig oavsett att hantera det man känner igen sig i. Hur man hanterar de tycker jag är det viktigaste.


Kram

Svar: Jag siar ju inte om sådant.. det känns inte seriöst för tänk om jag har fel.. vilket elände det kan ställa till med. Känner du dig osäker så kontakta vården.. du har ju varit med om mycket och det är alls inte konstigt om du fortfarande har effekter av detta.. kram :)
Esmaralda

8 DD:

skriven

Mannen med barnet.. vi fick nyligen kontakt och han får det och låta som att vi redan är något , vilket vi inte är såklart men kan inte hjälpa att ställa frågan om det verkligen är en idé att stämma en träff?
Han är ju ifs också äldre än mig och har inte tid för trams o flams men det känns fööööör fort och att han har barn sen innan gör mig också lite osäker.

Kram

9 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Jaha, då är jag på vårdcentralen igen då och hoppas nu att jag får hjälp med halsen. Jag har så ont att jag inte kan svälja. Har t.o.m. fått blåsor på tungan.

Ingen bra start på detta året, kommer de fortsätta så här eller det bli bättre? Finns det något att se fram emot? Kram Zoey 💕

10 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Bryr han sig om mig mera?

Han säger att han inte gör det, men hans beteende säger annat. Häromveckan var jag ledsen över en grej som hände och han frågade om jag är okej och kramade om mig länge. Han gör mig förvirrad. Kram

Svar: Han blir lite förvirrad själv.... kram :)
Esmaralda

11 Camilla:

skriven

Kära Es. Min syster går igenom en tung tid och jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde få vara en riktig syster för henne, men hon bryr inte om sin familj eller annan släkt överhuvudtaget, så mitt dilemma är; hur komma henne närmare?
Eftersom jag bara en syster har så känns det tungt att inte ha den rätta kontakten.
KRAM

Svar: Du kan bara tala om att du finns där för henne... mer kan du inte göra. Dock känns det som om kontakten blir bättre på sikt.. kram :)
Esmaralda

12 Jossan :

skriven

God morgon...

Måndag igen... Tycker e inte om måndagar. Dagen är så lång och jag måste vara på jobbet så mycket tidigare. Men det är snart lov och det ska bli så skönt att inte göra något alls.. såklart har jag ju tentor så ska fixa det... Men annars har jag inte jätte mycket som jag ska göra ..

Farbrorn har fortfarande inte hört av sig... Sån diss asså.. 😂 så tråkigt men vad ska man göra? Vad hände med honom?

Kram

Svar: Får en känsla av att det kan finnas någon annan i hans tankar.. kram :)
Esmaralda

13 Helena Ir:

skriven

Låter jobbigt för den det berör..bra om terapi och medicin kan hjälpa..Funderar på om det är en diagnos om kan kopplas ihop med någon annan? Vet att "någon" fått denna även med ADHD diagnosen..Måste vara tufft med alla känsloyttringar åt olika håll..

Känner en person med schizofreni..troligtvis något annat också..är nog tufft med en röst som "pratar" i huvudet hela tiden..Själv blir jag trött av för mycket umgänge med denna person..Inte lätt att vara människa..det är sant det som sägs: Att olika falla ödets lott!

Hoppas blåsten lugnat sig för er därborta..

Som omväxling så tvättstugan idag! :)

Kram :)

Svar: Jadå, man kan få flera diagnoser ! Det är faktiskt rätt vanligt. Kram :)
Esmaralda

14 MissMilla :

skriven

Hej spännande med olika diagnos s a s. Tänker på narcissistiska personer med. Undrar om jag jobbar med sådana. Jobbar m två unga tjejer L o E. Den ena är väldigt lat o den andra verkar falsk. Har jag rätt? Vad ska jag göra?

15 B:

skriven

Godmorgon, har vi en connection jag och han? ❤️

16 Hm:

skriven

Hej!
Ska jag våga visa mitt intresse för jonas? Känner han samma?
Kram!

Svar: Han är intresserad men jag ser inte hur mycket... klart du ska visa ditt intresse.. kram :)
Esmaralda

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Har nyligen avslutat en bekantskap med en kvinna med borderline + manodepresiv efter 15 år av stöttande tog bekantskapen en vändning så vi inte kan fortsätta hundpromenaderna och det känns såå skönt ...som att andas igen....

Vilken härlig Brunch du avslutade helgen med i bästa sällskap .
Jag försökte titta på filmgalan...orkade till 02.30
trodde strömavbrottet skulle komma och avbryta istället för John Blund... Bara att inse man är inte ung längre ;-)

Ny vecka nya möjligheter !

Kram Anki med flock

Svar: Ja, man får se upp så man inte slukas med hull och hår !! Det blir lätt så. Respekt.. att du hängde i till kl 02.30 !! Kram :)
Esmaralda

18 Maa:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar han ha något lurt i kikaren? Som om han är påväg att föreslå att sonen ska vara bosatt hos honom istället för mig?
Ser det ut som om sonen fortfarande kommer att bo hos mig? Ser det ut som om sonen kommer gå i skolan där jag bor?
Kram

Svar: Ja jag ser ingenting annat som är på gång.. kram :)
Esmaralda

19 Hedwig:

skriven

Det är en allvarlig personlighetsstörning och om man verkligen har den blir det nog omöjligt att bli av med den för att den ligger så djupt inne i personligheten och personer som verkligen lider av en personlighetsstörning brukar sakna självinsikt. Många verkar dock få den här diagnosen idag medan de inte har den och det är ännu allvarligare tycker jag för då börjar man identifiera sig med den eller kanske skylla på den när saker går fel i livet..JJag fick också den här diagnosen någon gång men har absolut inte borderline. Jag gick igenom diagnosen med en kunnig person och vi kom fram till att jag endast/högst uppfyller 2,5 av de minst 5 kriterierna som man ska uppfylla för att kunna få diagnosen. Jag har upplevt så pass många konstiga saker inom vården, även inom psykvården, att jag numera faktiskt helt struntar i deras diagnoser!

Svar: Ja kan man strunta i diagnoser och hitta egna vägar är det bra - men somliga behöver hjälp av vården och ibland kan det vara till hjälp om man har en tydlig diagnos.. för då får man lättare den sortens hjälp man behöver I alla fall är det så det ska fungera ! Kram :)
Esmaralda

20 Pia1:

skriven

Nu är jag bokad till en tredagars utredning med nya röntgen hos neurokirurg, i Spanien! Vilket är helt fantastiskt, har haft insamling för detta och har bara hotell kvar att skrapa ihop till 🙏 Men i det fantastiska så är det så sorgligt att behöva gå så långt enbart för att man inte låter mig prata med kirurg som planerat här hemma, tror inte jag lider av nån rocket science grej. Sedan kommer det svåra att få uppföljning i det här sorgligt pinsamma landet, det tar liksom 6-12 månader för varenda jävla steg om man ens kommer så långt. Men, den nya VC läkaren har åtminstone lovat att göra vad han kan med det... Jag behöver riva och vända upp och ner på de högre instanserna för att kunna få hjälp med att skynda på... Och funderar starkt på en seans för mental förberedelse och med lite tur forska i vad som hände egentligen så jag kan ligga före dem. Ingen kan göra mig mer illa än de redan gjort och jag ska ha upprättelse, så är det bara.

Svar: Nu håller jag alla tummar att det här ska redas ut en gång för alla... jag sänder också en dust healing.. kram :)
Esmaralda

21 Dunegull:

skriven

Ska ut på en utflykt nu. Blir den lyckad?
Kram

22 Skrållann :

skriven

Hej!
Viktig diagnos som det pratas lite om precis som med de flesta andra knepiga diagnoserna som är lite skrämmande. Får man lunginflammation och går till doktorn och får medicin eller kanske blir inlagd tycker alla det är himla tur att man får vård och blir medicinerad och folk vill ställa upp och hjälpa. Mår man dåligt i själen då blir det plötsligt skamfyllt och omgivningen tycker det är lite jobbigt och vet inte hur de ska hantera det. Upplever lite att det är skillnad på att vara sjuk och sjuk. Ledig idag med och det känns bra. Skrev jobbansökan igår och som vanligt tyckte jag det kändes bra men lär väl inte höra något denna gång heller?!

Kram❤️

23 Nenna:

skriven

Hej Es,

Ser du något som är på gång för mig nu? Finns det kärlek i sikte?

Det finns en man jag tycker är intressant

Kram 🤗

Svar: Visa ditt intresse... chansen finns att det kan bli nåt.. runt 40 %.. kram
Esmaralda

24 Lotta:

skriven

Det är iallafall bra att det finns hjälp att få för personer mer Borderline, men oj vad det kan ställa till för många. Riktigt lurigt det där.

Igår mejlade jag min förra arbetsgivare. Väntar på svar. Han brukar ju vara snabb med svar, men kanske blev han förvånad eller arg eller nåt. Kommer han svara och skicka pappret som jag bad om? Nu skäms jag nästan och ångrar mig. Jobbigt är det i arbetslivet...puh

Kram L

Svar: Pappret bör komma snart annars får du stöta på igen.. du har ingenting att skämmas för.. kram
Esmaralda

25 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

En orange hårig man.
Han har en son som är lika gamla som min äldsta son.

Min son och hans vi har hörts ett par gånger och de har lekt.

Verkar den här orange håriga killen ha något intresse för mig?
Tror du det skulle kunna bli något med den här mannen
Kram

Svar: Nja, han tycker att du är söt men samtidigt finns det någon annan han tänker på.. kram
Esmaralda

26 Varning?? :

skriven

Tänker köpa biljetter på en sida som fått riktigt dåligt betyg. Det var typ nån som det gick bra för. Ser du om det blir bra om jag köper därifrån eller borde jag kolla på andra sidor?



Kram

Svar: Kanske bättre att välja en annan sida trots allt.. kram :)
Esmaralda

27 Elin:

skriven

Får vi chansen att ses lite mer själva. Åka ut till någon kund el ngt?

28 Lilla m:

skriven

Hej Es! Ser du i vilket sammanhang jag möter min romans? Känns det som att det sker snart?

29 Sus:

skriven

Hej
Jobbigt det där....
Vad tänker han...
Varför vill han att vi ska komma?
Love sus

30 Mathilda :

skriven

Hej, jag har sådana problem med magen hela tiden som påverkar min vardag mycket, kan du se vad det beror på? Borde jag uppsöka läkare? Känns som att det kan vara lite ångest relaterat.. kram

31 Michaela:

skriven

15 års jobb inom akutpsykiatrin så har träffat mååånga med denna diagnos. Tuffa att ha att göra med och skapade mkt konflikter kollegor emellan.

Måndag och hoppas att alla har överlevt ovädret! Vi hade ju inte värst i Stockholm men satan vad det blåste och regnade! Värsta jag varit med om på länge. Tycker sånt är lite obehagligt. Vädrets makter är kraftfulla.

Ser du något om min ekonomi? Har ju varit tufft sen i höstas pga utebliven sjukpenning och snart är sparpengarna slut. Löser det sig inte med överklagan så kommer jag tvingas ta hjälp av familjen och det känns förjävligt. Jag är 39 år och vill klara mig själv. Gör mig ledsen :/ Ingen ljusning på jobbfronten heller.

Ha en bra start på veckan! Kram

32 Skorpan:

skriven

Fick mail om en datingsida 50+ match, skulle det kunna vara nåt för mig Es? Eller slösar jag bara energi på nåt som inte ger mig nåt?
Kram Skorpan

33 Agnes:

skriven

Nepp!
Enligt testen så ligger jag inte i riskzonen för att ha borderline!
Var nog mer åt borderlinehåller när jag var yngre.
Typ dramaqueen, om jag inte fick som jag ville.

Blir väl så när man tror sig vara universums medelpunkt!
Sen växer en upp, o då inser man att det sista en är, är just "Universums medelpunkt"...
Fallet blir hårt, vill jag lova. När upptäckten kommer...
Tror att en del människor aldrig kommer till insikt med att de inte är universums medelpunkt...

Min egen resa gör att jag kommer till insikt med mycket gällande mig själv...på gott o på ont.
Skippar sånt som inte är någon ide att hänga upp sig på, o försöker ta till mig sånt jag har nytta av i mitt liv.
Upptäckt att jag blir jävligt hjärntrött av att vara för aktiv. Helt däckad o måste sova. Passar illa i mitt liv att erkänna att kroppen vill men hjärnan är utslagen...och sova är det enda som funkar. Kan än så länge fixa skillnad mellan jobb/fritid.
Som självvald singel så har jag endast en inkomst vilket gör att jag, som nu en av systrarna Graaf så käckt uttryckte sig..."inte kan unna mig den lyxen att ha tid att gå in i väggen!"
OBS: Citatet är inte mitt, utan fritt spånat ur minnet av vad nu denna syster Graaf sade i en intervju.

Det är väl min upptäckta hjärntrötthet som gör att jag är självvald singel. Orkar jag knappt med mitt eget liv, hur då orka med ännu en annans?
Då en av alla upptäckta insikter om mig själv, är den att de män som dras till mig, är sådana som endast är ute efter att bli boostade, försörjda o roade sexuellt.
Då blir det till att se män som ngt som inte skall släppas in i min värld.
Mina villkor eller inget alls! Vilket män inte ställer upp på.

Har sett att det varit full rulle där hos dig!
Slänger iväg en näve "EfterskottGrattisar" till alla berörda!

Kram!









Svar: Exakt, vi har våra utvecklingsperioder som människor och det är normalt men fastnar vi i någonting, då kan det gå fel...som att tro att man är alltings medelpunkt ! Bra att du kommer till insikt om dig själv, vad du behöver... det är ett viktigt steg till bra mående ! Du är på rätt väg ! Kram :)
Esmaralda

34 F:

skriven

Hej Esmeralda undrar om du får till dig någon varning för mig.kram

35 Gemini:

skriven

Borderline! det låter som jag på söndagar. hehehe.
En släng av nån diagnos har väl alla. .
Kram!

Svar: Ja man ligger ju närmare en diagnos än en annan.. kram :)
Esmaralda

36 40åringen:

skriven

Fyller 40 i dec och planerar en häftig resa då, utomlands. Blir den av?

Svar: Ja, finns chans att det kan bli en resa.. kram
Esmaralda

37 <3:

skriven

Blev L sur för notan?
Vi har inte hörts av mycket tror inte vi kommer göra det heller.
Vi klickade inte alls. För olika och han gnällig på ett sätt jag inte kan sätta ord på. Små kommentarer till personalen som att jag kan ta det här men jag vill inte betala.
Sånt som jag tycker är oförskämt och pinsamt.
Synd på hans händer bara hihi.
Kram

38 Carin:

skriven

Hej 💕🍀
Klippet du lade upp var en bra inblick som skrapar på ytan till någonting som är väldigt komplicerat för den som faktiskt inte vet någonting om sjukdomen/tillståndet.
Omvärlden är så ”bra” på att man ska vara frisk och bekymmersfri och ”får man bara ur det onda ur huvudet” så kommer ”allt bli bra”. Hjärnan är så mycket mer komplicerad än så. Och påverkas hjärnan av något eller av situationer som gör att den omprogrammeras så är det upp till den enskilde och omgivningen att agera för att man ska fångas upp innan det slår till alldeles.
Är du tillräckligt vaken och ifrågasätter så är du en god bit på väg.

Måndag, känns så skönt att få vara ledig. Bytt kristaller för att känna mig starkare under helgen. Kanske placebo, kanske inte. Har fått mycket god respons trots kaosartad start 💕🍀

Svar: Ja, det är omfattande och komplext och så är det med allt som har med vårt psyke att göra ! Får en känsla av att kristallerna gör riktigt gott.. kram :)
Esmaralda

39 Moms:

skriven

Hej

Är det mer än vänskap mellan oss just nu?

Kram❤️

40 Lotta S:

skriven

Varmt lycka till Pia1!

41 💕 Zoey 💕:

skriven

Jaha, infektion var de jag hade och får nu äta antibiotika i 10 dagar. Hoppas man blir återställd sen.

Ingen bra start på detta året, kommer de fortsätta så här eller det bli bättre? Finns det något att se fram emot? Kram Zoey 💕

Svar: Ja, nu ska det bli bättre.. kram :)
Esmaralda

42 Jennifer:

skriven

Tack snälla fina Esmaralda för svaret. Blev jätteglad. Och lugn. Som du vet har handen/armen ställt till med en hel del och krossat flera drömmar för mig, så vetskapen att min dröm om att skriva mina reportageböcker kan bli sann gör mig riktigt tårögd av glädje. Tack.❤️
Kram,
Jennifer

43 Misstolka:

skriven

Skriv gärna om HSP också. Tror du det kommer funka för mig med hypnosterapi från Annika? En tjej jag tagit i kontakt med.
Usch vad mkt det finns m psykopater o falska människor. Är jag utsatt av en falsk person på jobbet?

44 Ghostwriter:

skriven

Verkar "minuppelevelse" sidan vara okej (att man inte blir lurad och att biljetterna kommer funka för insläpp)?


Kram

45 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Vad trevligt ni ser ut att ha!!

Sonen var ledsen idag vid överlämning från pappan till mig.

Ser du varför han var ledsen?
Ville han inte komma hem?
Eller kände att han hellre vill vara hos sin pappa?
Kram

Svar: Han vill vara hos er båda.. ibland blir det lite mycket känslor bara.. kram :)
Esmaralda

46 I wonder :

skriven

Hej

Är M.M min blivande romans?
Vi har inte fått en första dejt ännu men jag tror att den kommer bli så bra om/när den väl blir av....

Han har även komplicerat med familj (barn osv)...

Snälla vad ser du?

Blir det en härlig vår romans?

Kram kram

47 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Så han bryr sig trots allt, fastän han önskar att han inte brydde sig....Stämmer det? Kram

Svar: Ja på något sätt bryr han sig.. även om det inte är på samma sätt som tidigare.. kram
Esmaralda

48 GP:

skriven

Vilket intressant inlägg! Vore intressant att gräva mer i det.


Es, ser du något kring något nytt jobb för min del? Tappar motivationen för mitt nuvarande jobb för varje dag. Arbetsbelastningen är så hög och jag har bett om avlastning, men ingenting händer.


Svar: Du får sätta ner foten en gång till... men jag ser ju att du kommer ha annat arbete längre fram.. kram
Esmaralda

49 Se:

skriven

Hej Esmaralda.

Hmm har trott väldigt mycket på honom förut men verkar nog mer som han ljugit för mig angående henne. Sonen nämner hennes namn sådär spontant att hon varit med. Ser det ut som om han fortsätter en relation med henne som ingenting ? Eller iallafall fortsätter dem?
Kram

50 Camilla:

skriven

Inte lätt för dessa människor. Känner ingen med den diagnosen. Hoppas att du inte blåst bort Ez efter igår😊 Tror du att hon kommer få sina pengar så småningom? Kram

Svar: Nja. kanske inte alla pengarna. Faktum är blåsten just här hos mej var inte så farlig.. kram :)
Esmaralda

51 Carolina:

skriven

Ser du nån varning för mig i år?

52 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Hmm känns ibland som om det känns omöjligt att möta någon kärlek.

Ser du någon förändring eller något påväg in i mitt liv?
Kram

Svar: Jag ser ingenting konkret på väg... men vet ju att det kommer. kram :)
Esmaralda

53 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag är orolig för min flicka som går på ettan. Hon har svårt att hänga med i klassen med uppgifter och dylikt. Det handlar inte om att hon inte kan, för det gör hon. Hon kan göra uppgifterna jättefint hemma, noga och koncentrerat. Där det är lugnt och stilla. Men hennes stora utmaning är att klara av att göra uppgifterna i klassen.

Hon är ett högkänsligt barn, blir lätt störd och distraherad och har svårt att koncentrera sig i en stökig miljö. Hennes klass är stökig och högljudd. Men jag oroar mig för henne. Kommer hon att komma ikapp eller kommer hon jämt att få kämpa? Jag vet inte hur jag ska hjälpa henne.

Svar: Ha pågående kommunikation med klassläraren om lösningar... hon kommer lära sig att hantera detta bättre, sakta men säkert... kram :)
Esmaralda

54 Hanna:

skriven

Hej Ez!

Jag håller på att planera min närmsta framtid. Har sökt två jobb som för mig är lite ovanliga. Det ena är ett kortare uppdrag i sommar och det andra är en tillsvidareanställning. Ser du om jag har turen på min sida och faktiskt tar mig vidare i arbetslivet? Just nu har jag fastnat på min gamla arbetsplats.

Kram

Svar: Jag ser inte om du får något av det du sökt nu men jag ser att du tar dig vidare snart och det gör dig gott.. kram :)
Esmaralda

55 Browallia:

skriven

Borderline och Narcissistisk personlighetsstörning har många likheter. Innan jag hade hört talas om Narcissistisk personlighetsstörning trodde jag att min mamma hade Borderline. Jag har fått lite distans och reflekterat över mitt förhållande med mannen jag träffat de senaste åren och nu ser jag hur rätt du har i att hans beteende mot mig påminner mycket om det sätt min narcissistiska mamma hade mot mig. Skrämmande att man omedvetet dras till partners som påminner om det man varit utsatt för av en förälder och hur blind man kan vara för det. Jag har försökt bryta med honom flera gånger genom åren men drabbats av separationsångest och gått tillbaka honom igen. Denna gången känner jag bara ett inre lugn, han är inte den rätte utan det är någon annan. Men den rätte får allt vänta tills jag är redo, åtminstone tills jag blivit fri från den äckliga svampen i munnen som vägrar ge sig, känner mig så ofräsch! Blää.. Fy farao för biverkningar. ;D Kram

Svar: Ja, man söker omedvetet upprepningar så det gäller att vara på sin vakt ! Kram :)
Esmaralda

56 SusanneAmalia :

skriven

Min mamma tog mina kläder och sydde om dem till henne tog mina pressenter skapade bråk mellan mig och mina vänner.. Jag vågade inte komna hem och ha alla rätt på ett prov.. Hon skulke mysa och vara bäst.. I skolan skulle jag välja lätt matte lätt engelska Rektorn ringde hem och bad om att jag skulle få läsa tyska, engelska matte på en högre nivå.. Men min mamma och pappa skrev inte på papprerna.. Min mamma höll alla i en järnhand.. Hon struntade i resultatet bara hon fick bestämma.. För hennes välbefinnande var störst.. Hon bröt bort gräddytan på brödet.... Så resten torkade.. Det kan du som är så ful och tjockta sa hon till mig.. Hon höll mig varhe dag framför spegeln och sa titta vad ful du är jag som kan bära upp kläder ska ha alkt du kan få något ihoposytt.. Från gala gardiner eller lakan.. Att keva växa upp med en borderline är inte lätt.. Empatilösa egoistiska själexentriska penningtlrstiga att får bestämma är prio ett spelar ingen roll hur det blir bara de får besämma.. Jag håller mig långt borta..

Önskar alla en fin dag.. Kram och kärlek

Svar: Ja, din mamma var ett hår av hin under din uppväxt, rent ut sagt ! Det är svårt att läkas när man blivit så utsatt... ibland vill man ta alla barn som far illa i famn och värna om dem alla.. kram:)
Esmaralda

57 Gumman:

skriven

Hej!💕Jag har flera diagnoser bla borderline. Men vet ej om eller vilka som stämmer helt egentligen. Fast var väl dem som kunde förklara allt bäst. Tydligen så kan man ha många diagnoser🙄Och tydligen finns det flera olika grader av biopilär? Undrar om min mormor hade fått en annan diagnos idag om hon levt eller om hon hade schitzofreni.? Kramar💕

Svar: Ja man kan ha flera diagnoser... och jag har sett hur en diagnos liksom kan ebba ut också... det är troligt att din mormor fått en annan diagnos idag... kram :)
Esmaralda

58 Jen. :

skriven

Funderar på att beställa en omfattande spådom av dig, eller vad det heter. Hur ska jag gå tillväga?

Svar: Maila mig på: [email protected] och jag mailar info tillbaka till dig så du kan läsa hur det fungerar.. kram :)
Esmaralda

59 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Tänker han på oss?
Kram

60 Jossan :

skriven

Usch vilken dag. Jag har verkligen ingen ork till något längre... Jag hade bara velat stanna hemma och inte göra något...

Asså jag tycker ändå det inte är okej att man inte svarar på sms. Kommer jag ens få svar?

Varför går aldrig något som jag vill?

Kram

61 Boudica:

skriven

Nej inte är jag borderline, som tur är.
Men impulsiv kan jag vara, humörsvängningar kan jag få ibland, och ilskan kan jag bli, men inte mer än vad som är bra. Återkommande tomhetskänsla kan jag ha, men det har du sagt kommer möjligen från tidigare liv.

Lite kort å gott från mig i dag. Men en fråga finns i sikte.

Kursen jag vill anmäla mig till, är det bättre att anmäla mig till omgången som börjar nu på våren eller vänta tills den börjar på hösten?

Ett varmt bad väntar här!

KRAM!

62 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad är det med Es facebooksida som jag kommenterar ju positiv och två personer skrattar åt mig. Det påverkar mig lite men... kollar i nätet att jag visste inte väl hon bor ensam och det har händer mycket.

Är det något som hon förväntar sig att jag ska pratar med henne?

Vilka attityd... tänker ju ta bort henne som vän för två personer som är elak mot mig.

Har hon vilja prata med mig på chatta som jag glömma bort henne?

Ha det bra

63 Skorpan:

skriven

Ser jag ut att ha nån tur i tävlingarna inom det närmaste Es? Eller har jag tur i kärlek istället ;)? Eller tur nånstans överlag?
Kram Skorpan

64 Louise:

skriven

God eftermiddag.
Vecka två av VFUn har precis startat för mig och det känns bra. Men det känns lite som jag måste göra allting själv och att min handledare är så upptagen med annat. Jag får ingen respons av henne.Men det verkar som jag jobbar på bra annars hade hon väl kommenterat mig eller något eller hur?
Tycker min handledare att jag sköter mig bra? Känner de sig trygga med mig (personalen då>)?
Usch nästa vecka kommer min lätare och då måste jag i alla fall ha gjort två av mina planerade saker i projektet. Jag ska göra Bockarna bruse. I läsform,berättande och flanosagor.
Tycker det är sjukt jobbigt när läraren kommer för det är då jag ska bli bedömd. jag vill ju bara klara min VFU så ja.
Men jag gör det bästa jag kan.

Blir att laga mat nu.

Ha en fin kväll och tacksam för svar. Kram

Svar: Jag tycker du jobbar på bra... ta ett prat med handledaren nu i halvtid och be henne säga om det är något specifikt som du behöver tänka extra på... kram :)
Esmaralda

65 Vegetariskt:

skriven

Tänker försöka äta mindre och mindre kött. Har några tips som är enkla att börja med om man själv vill börja äta mindre... är inte förtjust i bönor och linser tyvärr... Men dessa funkar

Hälsans Kök schnitzel med klyftpotatis och tzatziki.

Kung markatta vegostrimlor i kebabbröd med sås, gurka och sallad och lök

Vegiar, veg kaviar, smakar typ dill och funkar ändå bra! Oatly har ett pålägg som är god, på mjuk macka.

Svar: Verkar riktigt gott... kanske kan någon i bloggfamiljen ge tips ?
Esmaralda

66 F:

skriven

Något nytt och spännande på väg in i mitt liv du kan se kram

67 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, jag ska på intervju imorgon! Är så glad för jag tror det är ett kanonjobb! Nervös så klart och jag undrar om du ser om det kommer att gå bra imorgon och om jag får jobbet? Stor kram!

Svar: Det kommer gå fint och du har chans på jobbet... över 70 %.. kram :)
Esmaralda

68 Jo:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han vilja någon gång att vi flyttar dit? Eller bo med oss?
Kram

Svar: Nej som jag sagt innan så ser jag en annan kärlek i din framtid.. kram :)
Esmaralda

69 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Det var ju inte meningen att det skulle bli när got tokigt eller att de skulle välja sida eller så. Jag ville ju bara berätta hur det låg till.

Tror du hans mamma tycker att jag var för ivrig eller för på med att berätta för dem om barnet?

Tror du det löser sig och kommer dem att gilla mig igen?
Kram

70 Mandarin:

skriven

Tack fina Esmaralda! kram

71 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, min kompis väninna har den diagnosen. Har ibland svårt att umgås med henne vilket jag ska jobba,med.

Du hade rätt om O.
Hur skulle han känna om jag skrev en rad till honom där vi avslutade sist? Kommer vi mötas igen.
Är lite nyfiken nu med honom. Han kanske inte alla skulle uppskatta att jag hörde av mig....
Det var dumt att jag inte bara gick på dejten med honom när det begav sig.
Kram

72 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att jag funnit partner och har familj inom 1-3 år?
Hur ser chansen ut att jag får ett tredje barn inom 1-3 år? Eller blir det ett längre mellanrum?
Kram

73 ängeln:

skriven

Jag tror att jag träffat på en person med borderline. Det svåraste tycker jag är att de växlar så mycket i humöret. Nu är det dags för semesterplanering...troligtvis blir det starka känslor och osämja. Kan vi komma överens?

74 Fanny2:

skriven

Min diagnos... Humörsvängningarna har inte varit lätta att leva med och ibland undrar jag varför någon överhuvudtaget måste drabbas. Undrar också om man inte i framtiden kommer att ta EIPS lite mer seriöst som alla neuropsykiatriska diagnoser... Ingen väljer att leva med borderline och stigmatiseringen gör det inte lättare att söka hjälp. Det värsta är när alla antar att alla patienter med borderline är likadana fast vi faktiskt är enskilda individer med en liknande problematik...

Jag har tänkt mycket på hur det skulle vara att vara i ett förhållande igen och att jag förmodligen kommer att få söka hjälp för att jag känner mig otrygg och har svårt att lita på någon man. Känns mindre kul.

Tack för svar förra veckan. 💜

Kram

Svar: Ja, som jag skrev så är borderline ett högst personligt problem, som drabbar individuellt.. två med borderline är inte mer lika än två kattägare ! Först kommer du att jobba med dig själv och göra dig redo - sedan kommer kärleken.. kram :)
Esmaralda

75 Maa:

skriven

Hej Esmaralda.

Hmm har trott väldigt mycket på honom förut men verkar nog mer som han ljugit för mig angående henne. Sonen nämner hennes namn sådär spontant att hon varit med. Ser det ut som om han fortsätter en relation med henne? Han har även sagt att dem inte bor ihop, kan det stämma? Eller har han inte varit ärlig mot mig i detta?
Fortsätter de en relation år till?
Kram

76 Cecilia:

skriven

Hej Ez
Imorgon ska killen på intervju. Kommer det gå bra? Hur stor är chansen att han får jobbet? Kramar

77 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han tänker på oss? Och bryr sig om oss?
Kram

78 Nyfiken:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har ju två barn nu. Tänker om det ser ut som om min tillkommande kommer ha några barn sedan tidigare?
Och om vi får något barn gemensamt?
Ser du hur många barn det ser ut att vara i hushållet?
Kram

79 KristinaF :

skriven

Hej E!

Ser du någon snart till mig? Har pausat mitt konto på Tinder, tror inte att jag lär hitta någon där.. Vad tror du?

Varma hälsningar

Svar: Nej det känns inte riktigt som om Tider är platsen för dig.. ha ögonen öppna irl.. kram :)
Esmaralda

80 Bellagio:

skriven

Kan du se något kring hur jag och min stora kärlek möts, något jag ska tänka på?

81 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Företaget vi beställde en installation av har gjort fel och nu försöker de väl bli av med mig bara. Dom försöker lura mig på ett dåligt jobb känns det som. Ser du om det löser sig? Blir så arg över hur de skött allting.

Svar: Ja det är dåligt skött... försöker de inte bemöta dig på ett okey sätt ska du ta det vidare... kram
Esmaralda

82 Dunegull:

skriven

Varit på en jättebra utflykt idag. Känns som jag behöver denna resa. Kommer jag må bättre nu när jag kommer hem?
Kram

Svar: Ja känn in den bra känslan så du hittar tillbaka till den nu när du är hemma igen... kram
Esmaralda

83 F:

skriven

Något nytt och spännande på väg in i mitt liv du kan se kram


84 Jmc:

skriven

Hej Esmeralda,

Jag och min sambo försöker skaffa barn. Vi har försökt ett tag nu men jag blir ändå inte gravid. Tror du jag kommer bli gravid snart?

Tack i förhand

Svar: Ja jag ser ju att du får barn... kram )
Esmaralda

85 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Det var ju inte meningen att det skulle bli tokigt eller att de skulle välja sida eller så. Jag ville ju bara berätta hur det låg till. Tror jag blev lite frustrerad att inte bli trodd på.

Tror du hans mamma tycker att jag var för ivrig eller för på med att berätta för dem om barnet?

Tror du det löser sig eller lägger sig ? och kommer dem att gilla mig igen?
Kram

86 Katarina :

skriven

Hej Esmeralda
nästa vecka blir det ett möte som mer eller mindre avgör min framtid. Kommer det att gå bra? Kan jag bo kvar i min lägenhet? Är mycket orolig.
Tack på förhand

87 Pia:

skriven

Hej Esmaralda, jag läste blogginlägget om borderline och började fundera på mannen som jag träffar emellanåt. Har jag rätt i att han har denna personlighetsstörning?
Kram
Pia

Svar: Jag kan inte säga säkert men det kan vara så.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: