Kärlek.....

Jag har sagt det innan och säger det igen….att när du väntar på din kärlek ska du vänta aktivt. Ibland kan det vara så att vi BEHÖVER utvecklas en aning innan vi blir mottagliga för kärleken.

Dessutom blir ju väntan också mer kul.

För somliga människor är det livsviktigt att ha en partner och blir de singlar så söker de hysteriskt högt och lågt efter nästa och i sin desperation tar de typ vad som helst.

Och det funkar ju inte på lite sikt.

 

Sen finns det de som söker en speciellt typ och upprepar sina misstag ideligen med kärlekar som är destruktiva för dem.

Ofta upprepar man ett mönster från barndomen.

Har man tex haft en pappa som inte varit bekräftande, då söker man omedvetet män som har svårt att ge bekräftelse och sedan sliter man som en iller för att försöka få den bekräftelse man saknad..… och som regel är det mission impossible och ju mer tiden går desto sämre mår man.

Störst chans att hitta rätt i kärleksdjungeln har man om man känner sig själv och lever ett bra liv som man känner sig tillfreds med. Då har men bättre förmåga att se vilken typ av partner man skulle passa tillsammans med.

Somliga blir förälskade ideligen.. förälskelsen kvarstår och det är bara föremålen som skiftar. Är man den sorten då tenderar man att tillskriva sina förälskelser  en personlighet som de inte har. 

Man gör dem sådana som man vill ha dom… och när det sedan spricker, ja då skyller man på partnern.. när man egentligen borde rannsaka  sig själv och sitt beteende.

Att tigga och be om kärlek och att försöka ”fånga” sin ovilliga kärlek med olika medel – kan betyda att man behöver terapi.  Kärlek måste komma frivilligt och vara ömsesidig.

Man ska inte blanda samman kärlek med sexuell attraktion -  för då kan man göra stora misstag

Har man inte liknande kommunikationsmönster så brukar det inte heller funka så bra på lite sikt.

Man kan säga att det finns tre sorters kärlekar. Den intima som handlar om anknytning och närhet, det finns passion som handlar om sex och så finns det  engagemang som innebär  medvetna beslut och att man planerar för framtiden.

Dessa tre komponenter behöver  finnas  i en relation för att det ska bli något av det hela.

Förälskelse är en kick som man kan bli beroende av. Och för en del blir kickarna så viktiga att de inte kan vara länge i samma förhållande… de måste ut på jakt efter nya kickar.

För att det ska kunna bli äkta kärlek så  behöver man ha förmåga att respektera sig själv. Självkännedom är nyckeln till ett bra förhållande. Känner du inte dig själv – då vet du inte heller vilken typ av personlighet som du kan fungera tillsammans med.

I ett bra förhållande har man  också problem men man vet hur man löser dem.

Sen ska man också ha med i tankarna att vi alla förändras… din partner förändras och du själv också och vad som var perfekt för tio år sedan är kanske inte perfekt i dag… alltså ska du ha ett snack med dig själv om du jagar partners med samma preferenser som du hade på dem och dig själv för tio år sedan.

Dyker det upp bekymmer som handlar om att din partner är kritisk mot dig, mot vad du säger, anser och kanske till och med hur du klär dig -  så ska du veta att detta är ingenting övergående och  ju mer tiden går desto mer nedtryckt och dömd kommer du alltid att känna dig i förhållandet.

 

 

Det finns massor av falluckor när det gäller kärlek – men känner du dig själv ordentligt då känner du också om din nya kärlek är någon som du ka växla med, utvecklas med och  ha roligt tillsammans med.

Och fram till dess… se till att ha kul på egen hand…. och har du ingen att ge en ros idag så köp en åt dig själv....för det är du värd !

Kram & kärlek

 

 

 

 

1 ?:

skriven

Måste bara säga tack igen för svaret igår. En sån lättnad att dottern i framtiden kommer att frigöra sig. Blev lugnt i mammahjärtat.

KRAM

2 Sus:

skriven

Hej
Så härligt och svårt med kärlek...
Har aldrig varit bra på de där..
Önskar mig en kompis nu förtiden...
Kommer han?
Love sus

Svar: Ja det ser han ut att göra men det verkar inte alldeles enkelt samtidigt.. kram :
Esmaralda

3 <3:

skriven

Så himla bra skrivet. ♥️
Är min kollega på E avundsjuk?
Varför gör hon som hon gör?

4 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Där var det många goda råd på vägen. Vet inte riktigt vart jag står, söker inte aktivt efter kärleken men saknar närheten och någon att prata med. Visst önskar jag att det står en bukett blommor i trappen idag men jag önskar nog för mycket...finns jag i hans hjärta idag och kommer vi få mysa snart?
Önskar dej en ❤️-lig dag med mycket myspys💞

5 Tingeling :

skriven

Min dotters pappa var fel för mig, det var han hela tiden och ändå var vi tillsammans i 8 år... han var inte elak eller så, men vi var så otroligt olika och idag kan jag inte fatta hur jag kunde va tillsammans med honom! Idag vet jag mer vad jag vill ha, och jag tänker att han gärna får dyka upp snart?

Glad alla ❤ dag!

Svar: Ja, man mognar i sina tankar och i sin självkännedom... din kärlek kommer men du kan få vänta lite till.. kram :)
Esmaralda

6 SUSAN:

skriven

Ngt får det bli i alla❤️´s present till mig själv....blomma eller bubbel blir det nog
Önskar att jag vetat hur jag aktivt ska vänta på min kärlek...har ju känt att jag varit redo i många år, men uppenbarligen är det ngt som inte är klart ....vet bara inte vad😫 Fel o brister har jag gott om, tänker säkert alldeles för mycket på vad andra sak tycka om min kärlek....men jag har oxå mycket kärlek att ge åt den som lyckas övertyga mig om att han e mannen med stort H för mig🥰

kram åt oss alla på ❤️:e dagen

Svar: Det kan också vara så att det är din tillkommande som inte är riktigt redo.. men det blir han... kram :)
Esmaralda

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag ska våga älskar mig själv idag. Blir inte bara besviken över ser andra kärlekspar som går förbi eller något. Bara våga älskar sig själv och ser som jag är viktigaste än andra ävem att var värdefulla.

Jag tänker på under här vecka som jag bråka lite med kim som hon hoppas är okej. Jag blir ju ledsen för det och bära dåligt samvete för jag tänker på min tidigare relationer till andra som var betydelsefulla för mig. Då det förstöra andra relationer gör såhär. C kvinna som om finns i min huvudet hela tiden.

Jag vill gör något som jag mår bättre och förlåta henne ordning.

En långt väntan till måndag... dåligt samvete för det... förstå ju hon betyder så för mycket för mig

Våga älskar sig själv bara...

Ha det bra

Svar: Ja det är rätt.. ge den här dagen till dig själv... och även andra dagar.. kärleken kommer när du inte jagar den.. kram :)
Esmaralda

8 kärlekkanvarasvårt:

skriven

Kärlek är inte alltid lätt. Jag har alltid träffat mina kärlekar via nätet så jag har inte varit stormförälskad någon gång. Jag har en pojkvän nu och vi har varit ihop i 5 år, och nu börjar jag tveka om vi ska vara tillsammans eller ej. Jag tycker om honom men jag är rädd att aldrig få uppleva romantik eller gå miste om förälskelse. Känslan av the one. Dessutom har jag kommit ut lite mer nu och tycker andra är attraktiva och känner lite småpirrningar av en person och då blir känslan ännu mer..ska jag aldrig få uppleva detta ömsesidigt? Men det är samtidigt dumt att lämna något bra för en sådan sak, eller? Ja jag vet varken ut eller in.

Glad alla hjärtans dag!

Svar: Tänk och känn efter ett varv till... kärlek kan se väldigt olika ut... kram :)
Esmaralda

9 Josefine:

skriven

Hej
Jag har haft en känsla att jag kommer få vänta 1-2 år på att köpa lgh.
Men den jag tittade på igår var riktigt bra. Kan du känna om det blir bra med den eller om jag kommer få vänta ett tag?

Kram!

10 Skorpan:

skriven

Yey, kärlek, vilket passande ämne dagen till ära :). Som tur vet jag i dagens läge hurudan karl jag vill ha ;) o jag får bara vänta med ro på honom. Ingen lätt uppgift, otålig typ som jag är ;), men finns ju inget annat en kan göra. Blevo jätteglad om du kunde se nåt kring min kommande kärlek Es, vad som helst :). Nångång kanske månadens spådom kunde handla om kärlekar, om det går att ratta in det "ämnet"...

Idag lär det nog inte bli någon ihågkomst dagen till ära, så en rosbukett vore ingen dum ide' att köpa. Drömmer lite om att få mig friserad o då skulle ett frissabesök kanske sitta fint :). Får väl se...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: En blomma och ett besök hos frissan... det gör susen... kram :)
Esmaralda

11 Dunegull:

skriven

Vilket bra inlägg!
Jag tillhör den typen som inte går från förhållande till förhållande. Jag har behövt läka sedan mitt senaste även om idag känner jag mig redo för att träffa min stora kärlek. Det löser sig säkert tänker jag. Hoppas bara inte för länge då jag skulle vilja ha barn och känner att tiden tickar på. Idag kommer jag sitta på ett flygplan mer eller mindre hela dagen så blir inga hjärtan här inte. Men så är livet ibland och kanske har man hittat någon tills nästa år. Ser du någon varning kring mig E eller livet flyter på som vanligt när jag kommer hem?
Kram och trevlig alla hjärtans dag

12 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag känner mig lite besviken över att jag inte har någon speciell vid min sida på alla hjärtans dag. Det har råkat sig så att jag nästan alltid är singel på alla hjärtansdagen och jag skulle vilja få fira den med någon speciell.

Idag är jag bjuden på Valentine’s fest, och vill så gärna gå, men är tyvärr bortrest så kan inte närvara på festen.

Inbillar mig att jag går miste om HONOM. Tänk om jag skulle ha träffat någon speciell man på festen? Känns det så?
Kram

Svar: Nej du missar ingen kärlek genom att inte gå på festen.. kram :)
Esmaralda

13 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tror inte det är något fel på din spådom som igåe på imorse om kontaktperson. Det acgöra hur mycket vi kan påverkar våra historia. Kanske händelse har förutsett på den dag då kan händer är vi påverkar lite och vilka tar vi besluta för den dag ska blir dag. Det är mycket hur vi hanterar på den sätta. Som du bruka sagt att kan inte sitter och vänta på kärlek eller på jobbet. Även sitter och fråga dig att när det kommer för det händer inget. Så man ska aktiva sig också.

Det kan vi också påverkar våra livet. Vi har många alternativ som vi ska välja på varje dagar. Ibland är det omedvetenhet eller medvetenhet eller undermedvetenhet.

Ibland kan vi också styra och ibland är det inte vi som styra. För ofta känner jag mig lite konstigt på något sätta. Jag ser alla men på en annan sätta. Jag är någon annan inom mig själv som leva på här jorden för jag förstår på den sätta.

Det är inte som du har spå fel utan hur vi påverkar våra besluta men det är en del också som du har förutsett en situationen så plötsligt det ändrar och det blir inte som du tänker dig för jag har gjorde något att få ändrar på det.

Jag vet inte hellre vad jag har gjorde men det är mycket som kan ändrar i historia. Avgöra om du vill.

Jag tror att det är som en del personer som har förmågan så dom kan ändrar om dom vill men dom som inte har förmågan kan inte det.

Vi har förmågan som kan också styra också. Det är inget fel på din spådom utan hur vi påverkar våra framtiden.

Jag är bara ärligt som jag vill säger det. Som någon vill berätta för dig men jag får gör det.

Så exempel om jag förutsett en situationen som ska händer på en dag så klart att det blir men du vet inte vad person har gjorde för ändrar historia. Ibland kan var lite listig och lite knepigt mot sina egen livet.

Handlar om man tänker tankar eller någt annat. Så säger jag att det är inget fel på dig.

Ha det bra

14 Nenna:

skriven

Hej Es,

Ja vi är många som väntar på kärleken nu. Kan du se något för mig om den är på ingång?

Kram 🤗

15 Agnes:

skriven

Så finns det sådana som mig, som inte blir vare sig förälskad eller kär.
Jag har mer o mer konstaterat, att jag inte tillhör de som ser kärlek som ngt att eftersträva.
Förstår inte syftet med att vara två...till vilken nytta att utplåna sig själv för att en man ska må bra?

Eftersom jag bara varit skild singel i sju år, så anser jag mig inte redo att bli ägd...och ju längre tid som förflyter, så blir mitt liv bättre o bättre. Tanken på att ge upp allt det jag jobbat på, ger mig kalla kårar.

Nu har jag sakta börjat skönja ett ljus i tunneln. Mina planer har börjat att bära frukt. Tanken är att jag skall börja sälja av så mkt jag kan av mina möbler!
Har siktet inställt på att om ngr år kunna flytta in till stan. En större etta med kök hägrar.
Då ska jag endast ha kvar de möbler som jag behöver. Ska även sälja min skrymmande skinnsoffa.
Jag har knappt ngr besök, o de enda gånger jag använder soffan, är när jag är sjuk.
Annars sitter jag på en stol när jag tittar på TV.

Eftersom mitt syfte är att leva själv, så behöver jag inte större lght. Så länge jag får plats med min specialbyggda säng, så är jag glad!
Kök, toa med utrymme för en tvättmaskin, o så ett rum där åtminstone sängen får plats!

Bor jag i stan, så behöver jag inte bilen. Kan tillägna mig kultur o danskurser på ett helt annat sätt än nu!

Och en etta avskräcker män för att föröka nästla sig in i mitt liv!

Att jag själv anser mig för bra för att kasta bort mig själv på ngn random snubbe, är ju även det en orsak till att inte släppa in ngn inpå livet. Gäller att hålla de där energivampyrerna på långt avstånd för min egen sinnesfrids skull!

Happy Valentine till bloggfamiljen!

Kram!


Svar: Det känns som att du lever en bra plan... att flytta in till stan känns positivt.... och känns som ett rätt val ! Bra att du följer din egen känsla... kram :)
Esmaralda

16 EPM :

skriven

Godmorgon...
Jo vi ska ses ikväll A och jag... Vi ska laga mat ihop och detta är det mest vuxna och seriösa jag gjort på en dejt! Är nervös men glad. Tydligen ser jag väldigt glad ut också, kollegor har påtalat detta under de sista dagarna...

Det som är intressant och skönt i denna relationen är att han ”drar” lika mycket som jag.
Det gör det jobbigt att veta att han inte är min SM, om inte du sett nåt annat?
Men, jag vet och förutsätter att tiden är min vän numera ❤️, allt visar sig till slut.

Stor kram och kärlek till er alla ❤️

17 Carina ST:

skriven

Kärleken är väldigt välkommen nu :) Efter snart elva år på egen hand och snart alla barn utflugna så känner jag mig redo. De här åren själv har behövts. Men nu får han gärna komma.

Ikväll ska jag ut på dans ihop med en kompis och det är flera år sedan nu. Jag har ju alltid älskat att dansa så det ska bli kul. Målet är inte att där möta någon utan snarare att ha riktigt kul! Men skulle han som är rätt råka befinna sig där så är det ju en bonus så klart! :)

Överhuvudtaget har jag som mål det här året att hitta på mer kul! Och redan har jag flera saker inplanerade den här månaden. Ser fram emot dem alla. Jag är inne i en period av förändringar det här året men trots att det är ganska ovisst så känner jag det som om det är ett äventyr. Känns som om jag nu i högre utsträckning skapar det jag vill skapa i mitt liv. Det känns härligt! Ekonomin har fått ett omtag till det bättre och jag försöker mer aktivt skapa det yrkesliv som jag vill ha. Efter bästa förmåga.

Ez, ser du några speciella hållpunkter för mig under den närmaste tiden? Kärlek, yrkeslivet eller annat?

Jag hoppas att du och Nettan hittar ett boende i Stockholmstrakten under våren. Den här gången kanske jag faktiskt skulle kunna besöka er!

Kram, Carina ST

Svar: Vad roligt med dans ikväll.... bara fortsätt att gör sådant som får dig att må bra.. då spårar du rätt... och välkommen till oss i Stockholm.... kram :)
Esmaralda

18 Annette :

skriven

Mycket sanningar i det du skriver. Jag tycker att jag känner mig själv väldigt bra nu. Att jag lärt mig mina läxor.
Ändå gick jag på en miss till och blev så kär efter alla år och så visar det sig att det är ännu en man som vill trycka ner och klaga och ännu en som missbrukar alkohol.
Var det en sista test tro för att se om jag kan säga ifrån?

Svar: Ja, du ska lära dig att läsa av männen rätt och det tror jag du lärt nu... kram :)
Esmaralda

19 Carin:

skriven

HALLELUJA!
Nog fan är det härligt att leva och älska och inte bara leva för det ena eller det andra!
Du är värd att se dig själv i glam och unna dig själv en blomma eller en hel jäkla bukett!! Är det inte härligare att uppskatta sig själv än att skicka till någon man inte vet om det uppskattas lika mycket som du gör?

Kram och hej 💕🍀

Svar: Klart man ska unna sig själv.... kram :)
Esmaralda

20 Camilla:

skriven

Önskar dig en härlig Alla <3:s dag Es!
Frågar igen: Var det ett dåligt beslut att söka till utbildning, klarar jag ens det på finska...?
KRAM

Svar: Det kan bli tufft men visst klarar du det.... kram :)
Esmaralda

21 Milssmilla:

skriven

Min pappa såg mig aldrig o var ej särskilt snäll heller o ja gifte mig men en väldigt dominerande o dryg man. Han höjer upp sig själv mkt, i alla fall gör hans föräldrar det o gjort i barndom att han är så duktig men kan ju nada, så trött på den släkten kan jag säga. Så mkt som jag hjälpt dem. Likadant på jobbet, hjälpt människor väldigt mkt. Nu tänker jag säga nej. O när jag sagt till att de på min avd ska börja jobba o inte bara sitta o maska så har det blivit massa tjafs. Jag känner att det är skitsnack om mig. Har jag rätt? Speciellt från en tjej som har ett namn som börjar på L. Verkar så falsk o går bara omkring o ler o ser glad o trevlig ut. Kan jag lita på min nya kollega U eller är hon indragen i det här också?

22 naturvän:

skriven

Godmorgon!

Så sant, vilket bra inlägg!
Funderar mkt på det här med kärlek och känner att mitt liv är i gungning på kärleksfronten för tillfället. Saknar så oerhört intimitet, närhet, kärlek och sex.

Nu till min fråga, låter kanske löjligt, men gäller morgondagens dans/disco. Maken och jag skall gå dit tillsammans, han gör det för min skull, väldigt snällt!
Jag är ny på orten och känner inga o vill inte gå dit själv ännu. Ser du om jag får kontakt med ngn/några så att jag kan stanna själv. På så sätt kan min make köra hem, vilket han helst vill.
Blir jag uppbjuden överhuvudtaget?????

Vilket i-landsproblem, men oron är stor inför morgondagen!

Kram från Naturvän!

Svar: Ja nog blir du uppbjuden och om du vara själv är på rätt humör och öppen så blir det riktigt bra... kram :)
Esmaralda

23 AnnaK:

skriven

Någon av dom 3 komponenterna finns inte i min relation. Vi lever helt olika liv. Vi slösar bort våra liv båda två. Men men....

Kram 🤗

24 Elin:

skriven

Hej! Precis så känner jag för honom. Endast attraktion och ej något seriöst. Känner han så oxå? Tänker han på mig något och speciellt idag på hjärta dagen?
Kram

25 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Känner direkt vad barnsligt det är av mig att skriva detta, men ligger o tkr lite synd om mig själv som ej kan ”fira” denna dag med maken idag. Även om jag alltid tyckt dagen är lite överskattad, så såg jag framemot det lite idag då dottern va så liten förra året att vi inte gjorde ngt men nu i år är dottern jätte sjuk så det är sjukstuga hemma❤️ Önskar min man ibland kunde fatta vinken med att visa små gester i form av små presenter eller liknande då jag är en romantiker men inte han 😅 inte på mitt sätt iallafall.. well well behövde bara skriva av mig

Glad alla ❤️ans dag
Kram

26 Alie:

skriven

Ja det där med att komma till insikt vad och vem som är bra för en i kärleken har ju tagit tid för mig.. Kan nog ärligt säga att jag varit en av dem som varit kär i kärleken och gjort allt för att få kärlek och finna den. Nu vet jag bättre för att jag funnit mig själv och vet vad som är rätt för mig.
Jag lever ensam och har så gjort alldeles för länge, är mer än redo att möta kärleken, när den väl väljer att komma in i mitt liv, men under tiden lever jag verkligen livet, fullt ut.

Idag blir det en ros till mig själv (bra tips) :)
Önskar alla en glad Alla-hjärtansdag!
Kram :)

27 Helena Ir:

skriven

Javisst,förändras man..jag hade nog lätt att bli kär i yngre år,föremålen växlade..jag ledsnade..Inget jag vill ha tillbaka. Låter bara jobbigt! Förstår inte hur jag orkade..

Blev glad igår,fick ett tack på sms! Oväntat..men så roligt!

Varit inne i ett skov ..och varit sämre i kroppen..men något piggare så att jag kan hjälpa en förening på ett årsmöte imorgon.

Ha en bra dag!

Kram :)

Svar: Trist med skov men skönt du mår bättre... kram :)
Esmaralda

28 <3:

skriven

Tack för ditt inlägg idag kära Esmeralda.
Glad alla ❤dag.

Varför hörde L av sig igen ? Frågade om vi skulle ses ikväll på alla hjärtans dag och allt. Det är ngt med den mannen jag inte gillar. Visst gör jag rätt och dra en vit lögn och tacka nej till kvällen ?

29 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! Kärleken låter bara knepig och komplicerad... man ska hit och man ska dit, 500 saker som ska ”funka”, man undrar faktiskt om det överhuvudtaget finns några lyckliga kärleksförhållanden....

Minns att jag läste Donald Walschs böcker som heter Samtal med Gud... för flera år sedan...och enligt honom måste vi inte göra något alls, eller vara på ett speciellt sätt för att få kärlek. Vi är värda att uppleva kärlek precis så som vi är. Vi är fullkomliga så som vi är. Ingen är värd kärlek mer än någon annan.

Idag ska jag iväg, blir det en bra resa? Någon varning?
Kram
Jennifer


Svar: Visst är vi värda kärlek, de allra flesta av oss men det känns meningslöst att må dåligt under tiden man väntar.. kram:)
Esmaralda

30 Lola:

skriven

Hej E!

Kommer M att försöka kontakta mig ?

Kram❤️

31 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Är inte aktiv ,men sitter inte och väntar direkt heller .Är ändå rätt tillfreds med livet ...måste man ha en karl ? ...

Såg en dokumentär igår som verkligen gjorde avtryck.Honungslandet finns på svtplay man får perspektiv på sitt bekväma liv så att säga...

Glad alla Hjärtans dag alla på bloggen <3

Kram Anki med flock

32 Michaela:

skriven

Så sant så sant! Glad Alla ❤ans dag! Vågar knappt skriva något för du kommer väl bli bombad av kärleksfrågor idag :) Jag firar ensam för 5e året i rad men som jag skrev för några dagar sedan så har jag någon känsla om att det kan komma att klicka snart och det trodde du också. Har dock ingen aning om hur det ska gå till och vi kanske båda har fel :) men undra vilket utseende han har🤔

Fredag och först besök hos tandläkaren. Kunde ju inte ha bettskenan i underkäken då det blev för trångt så de fick göra om till överkäken som jag hade förut och hoppas det funkar! Sen sjukgymnasten. Tyvärr ingen större förbättring i armen mer än vi fått bort inflammationen med kortisonet.

Ha en supermysig dag med Din kärlek Ez som jag antar är Din soulmate :) Kram

Svar: Kämpa på idag... det kommer att lätta och bli bra med hälsan även om det tar sin tid.... kram :)
Esmaralda

33 Hedwig:

skriven

Jag tror också att man behöver en viss stabilitet i sitt eget liv och att man ska vara hyfsat frisk annars klarar man inte av att ha ett seriöst förhållande, då blir det bara en extra börda. Det problemet har jag haft under många år nu att det egentligen inte finns utrymme för en kärlek. Nu är det alltför sent att bilda familj med någon och det gör mig ledsen. Det känns att jag egentligen inte har haft en ärlig chans. Nu hoppas jag bara på lite mer tur och trygghet så att jag kan skapa ett bättre liv för mig själv i alla fall.

Svar: Du går på rätt väg.. och du kommer att det blir allt stabilare... kärleken kommer den också och när du inte riktigt förväntar dig det... kram :)
Esmaralda

34 Konvalj:

skriven

Hej!
Det var kloka och tänkvärda ord på Alla-hjärtans-dag, tack! Har läst någonstans att när man blir äldre så hoppar man ofta över förälskelsestadiet och går från vänskap direkt till äkta kärlek, när allt känns rätt och bra. Läser alla blogginlägg och ibland även alla kommentarer. Intressant! Väntar på inlägg från gästbloggare t.ex. Skorpan, Jossan och Agnes när de berättar om att den rätte har kommit. Konvalj hälsar

35 Fina:

skriven

Hej Es❤️ glad alla hjärtans dag❤️ finns det någon man som tänker lite extra på mig? Kram

36 SOL:

skriven

Bra inlägg Es! Jag går mycket på känsla, något jag inte gjorde innan. Får snabbt svar på om personen är rätt eller fel även om jag ibland ställer frågan till dig, vet svaret inombords själv.

Ställde frågan om jag skulle hitta ett extrajobb några dagar sen o vips dök en intervju upp idag, precis som du sa- en god chans.

Kram

37 Linda:

skriven

Ack denna kärlek :) själv blir jag väldigt lätt förälskad, stämmer nog ganska bra in på kategorin över de som blir förälskade ideligen, det är bara objekten som varierar... varför det är så vet jag faktsiskt inte, gillar att ha någon att drömma om och tänka på. Det har också lett till att jag rusat in i saker och förhållanden jag trott varit absolut rätt, som sedan visat sig inte alls vara det! Nu har jag spenderat de senaste åren själv, och nog fått insikt i ett och annat. Blir nog fortfarande lika snabbt förälskad som tidigare kanske, men tar det lite lugnare ändå. Börjar känna mig redo att träffa någon som är på riktigt :) Har ett gott öga till en kille för tillfället, men vet inte riktigt vad han tänker/tycker och vill. Men det visar sig!

Ha en superfredag alla fina!

38 Nat:

skriven

Hej esmaralda.
Jag tänkte nyss fråga om kärlek idag.

Ser det ut som om jag kommer att behöva vara stark och vara själv med mina barn ytterligare år?
Eller tror du något bra kommer inom året?
Kram

39 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om vi kommer att nå kvar här så att sonen hinner börja skolan här i området?
Eller kommer en flytt innan? Kanske med en partner?
Kram

Svar: En flytt kommer men ser inte riktigt när... kram :)
Esmaralda

40 monica:

skriven

Hej! Efter massor av år av ensamliv har jag på en kurs träffat en man som jag finner jätteintressant! Han är gift , men han verkar också dragen till mej!!
Eller inbillar jag mej alltihop?
Glad vändag!

41 <3:

skriven

Kommer han bli glad för tårtan ?
Kram

Svar: Ja, det blir han.. kram :)
Esmaralda

42 Bellagio:

skriven

Kärleken den kärleken. Har varit singel i snart ett och ett halvt år. Och det är ju ingen tid egentligen. I början så dejtade jag mycket, och letade. Ju mer tiden går så blir det inte så intressant. Saknar tvåsamhet men trivs som ensam. Jag känner mig dock redo. Kan du se ngt Ez? Är min tilltänkta redo eller kommer jag få vänta på henne?

43 Fina:

skriven

Hej Es❤️ glad alla hjärtans dag❤️ finns det någon man som tänker lite extra på mig? Kram

44 Marita:

skriven

Hej!
Bra inlägg i dag Es.
Tillhör dem som har väntat på den stora kärleken länge.
Det känns jobbigt o sorligt att jag aldrig har lyckats hitta en kärlek.
Du har sagt att han kommer när jag är mitt uppe i livet,så är det säkert.

Vill önska dej Es o alla bloggisar en glad alla hjärtans-dag.

45 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han några känslor för sin dotter i nuläget?
Kram

Svar: Kanske inte så starka som de en dag kommer att bli... det finns utrymme för honom att växa i din känslan.. kram :)
Esmaralda

46 Vi:

skriven

Hej esmaralda.

Ser du om han tänker på mig?
Bryr sig och finns känslor?
Kram

47 Jen. :

skriven

Varför kämpar jag med min önskan själv? Är det meningen att jag ska göra det själv och ta all börda för ingen vill ju som jag och seriöst hjälpa mig. Är detta min lott i livet? Känns så hopplöst att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Det stör min frid varje dag

48 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Jäklars i min låda, kompisen backade ur igen, ingen lust/ork att gå ut på lördagkväll. Suck... Vad kan man göra åt det?

Fick möjlighet att gå o representera oss på en gala, festklädsel, chefen gav igen en möjlighet till nåt nytt. Borde jag gå o varifrån blåser det nu gällande chefen? På såå gott humör...
Kram Skorpan

49 Maria:

skriven

Stor kram till dig på Alla hjärtans dag - och tack för att du ställer upp så mycket på bloggen för oss alla ❤️🤗

Svar: Tack och kram :)
Esmaralda

50 Lotta:

skriven

Inte lätt med kärleken, att hitta rätt alltså. Kul för dom som har gjort det för då blir det en fin alla hjärtans dag för dom.

Jag har verkligen landat i mig själv efter alla år med både lycklig och olycklig kärlek. Klarar mig bra själv och det känns helt okej. Jag har alltid varit rädd för att binda mig, kanske för att bli övergiven, men är medveten om det. Svårt att bli förälskad och letar inte alls. Den som lever får se liksom. Men hoppet finns kvar....?

Önskar en fin dag i solen
Kram L

51 Mind:

skriven

Självkänsla är jätteviktigt.
Det gäller att vara ärlig med sig själv om man har bra självkänsla eller ej.

Jag spenderade år på att gå runt med dålig självkänsla och det saboterade såklart alla förhållanden eller chanser till såna.

Det är som att köra runt med punkterade däck och bli förbannad när folk tutar åt en. Ta den tid det krävs för att stanna och byta däck, även om det är frustrerande att stå stilla. Det är värt det i längden.

52 Jessica:

skriven

Hej Es

Ser du några varningar för mig?

Kram

53 Marie76:

skriven

Det går trögt på kärleksfronten. Så fort det känns som jag hittat någon som fångar mitt intresse så visar det sig vara en oärlig skitstövel. När kommer det här vända och jag träffar någon som är ärlig, kärleksfull och omhändertagande?

54 Skorpan:

skriven

Konvalj, oj så överraskad jag blev, att du (någon) väntar på en gästblogg av mig. Tack för det :). Hoppas du är ung o orkar vänta, det kan ta tid ;)...
Ha en go vändag!
Kram Skorpan

55 Sherin:

skriven

Glad alla hjärtans dag Es och alla bloggvänner!❤️ Hoppas ni alla får en trevlig dag.

Es, hur stor är chansen att jag har en partner nästa alla hjärtans dag? Har aldrig haft någon på denna dagen men hoppas det ändras snart. Kan jag göra något för att påskynda mötet?

Kram

56 Ghostwriter :

skriven

Jag är inte besviken att jag är singel på denna dag eller överlag just nu, även om jag tänker på någon. Det känns som vilken dag som helst eftersom jag varit deprimerad så länge. Nu är jag dessutom sjuk eller krasslig för att jag för än gång skull tagit mig ut och gått lång promenader, och blivit kall och blöt. Det är en riktigt riktigt jobbig och känslotung dag så singel är det minsta problemet.... Den rätte känns Överdrivet långt bort om ens hans excistens skulle finnas.

Vill bara må bra igen inom mig men jag får ju inget långvarigt bevis från universum att jag ens är värdefull


Kram och glad alla ❤️ Dag

Svar: Du ÄR värdefull.. supervärdefull och det viktigaste är att du blir värdefull för dig själv men det jobbar du på och jag tror absolut att du når hela vägen.. kram :)
Esmaralda

57 Solstjärnan :

skriven

Hej 😊


Bra skrivet!😊
Så tänkvärt och så sannt!
Vi behöver älska oss själva för att kärleken ska hitta fram..😊

Att fylla vardagen med liv o händelser av olika slag..det får vi lov att göra bättring på..😊
Jag försöker nog upplever jag men säkerligen kunde man göra mer😊

Vändag o alla hjärtans dag idag...hade nog varit helt underbart om han funnits vid min sida..men hoppas han närmar sig ..
Es,sker vårt möte dagstid eller..

Ha en GLAD vändag!😊
Det är FREDAG!!
Jipiiii!!!🤗

Kram Solstjärnan 🌟

Svar: kram :)
Esmaralda

58 Sus:

skriven

Hej
Tack...
Skönt att veta
Livet är komplicerat ...
Önskar mig bara en snäll kompis
Love sus

Svar: Ja livet är minsann inte enkelt alla gånger.. kram :)
Esmaralda

59 Maddelito:

skriven

Hej ez!

Har en dålig dag på jobbet och allt känns bara i motvind just nu. Jag hoppas det blir bättre på jobbet för jag trivs inte här alls just nu.

Kärleken hittar jag inte heller fast att jag har varit aktiv i flera år så nu har jag lagt det på hyllan.
Hoppas det kommer för det är tråkigt att leva själv.

Jag har en Crush på en kille men är för blyg att göra nåt åt saken. Bara går och hoppas han upptäcker mig.

Ha en bra dag

Svar: Ta initiativ... det finns en chans att han nappar.. runt 70 % så det kan vara värt försöket.. kram :)
Esmaralda

60 Me:

skriven

Hej esmaralda.

Ser han ut att ha i tankarna att fortsätta med k? Och är det så det ser ut att de fortsätter en relation framåt?
Kram

61 Blomman:

skriven

Hej esmaralda.

Hur strider chansen ut att dem får barn tillsammans s?
Kram 🥰

62 <3:

skriven

ack för ditt inlägg idag kära Esmeralda.
Glad alla ❤dag.

Varför hörde L av sig igen ? Frågade om vi skulle ses ikväll på alla hjärtans dag och allt. Det är ngt med den mannen jag inte gillar. Visst gör jag rätt och dra en vit lögn och tacka nej till kvällen ?

63 Lilla blå:

skriven

En virtuell ”🌹” till alla goa bloggfamiljemedlemmar idag!

Febern och förkylningen hägrar hos mig. Det får bli en massa självkärlek idag istället. Hämtmat, choklad och en bra serie :)

Ser du någon detalj om kommande man med stort m, Es?

Kram, kram!

64 Lenafena:

skriven

Mycket intelligent skrivet! Jag har varit redo hur länge som helst men ändå ingen partner. Finns han verkligen? Kan inte vara mer redo än nu.... kan du säga något mer om mannen du sett i min framtid? Kan det vara i nästa liv ?

Svar: Ja han finns... jag ser det så säkert och tydligt... men kan inte för mitt liv begripa varför det dröjer så länge.. kram
Esmaralda

65 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Ja nån kärlek letar jag inte efter. Men jag har det bra ändå.
Nu ska jag iväg på en utställning på Naturhistoriska museet som handlar om troll. Det blir kul! Och lite research blir det också för min trollberättelse. Jag tror att den kommer att bli riktigt bra 😀.

Jag har kommit på en grej angående ångesten /medicinskaket.
En längre tid har jag upplevt vad jag kallar medicinskak. Det känns mycket likt ångest rent kroppsligt men det har skiljt sig ifrån ångest på så sätt att jag inte haft vare sig katastroftankar eller jobbiga malande negativa tankar. När jag tog upp det med läkaren hävdade han bestämt att det var ångest och psykiskt. Sen fick jag ångest på riktigt. Hjärnan hamnade i mal-läge och katastroftankar flödade och jag mådde dåligt över att jag hade en bestämd känsla av att läkaren inte hade förstått och jag var arg på mig själv för att jag måste ha varit otydlig när jag pratade med honom (min inre kritiker brukar vara särskilt hård vid misstanke om att jag är otydlig)
Men nu har jag upptäckt vad känslan kommer av och det gör mig så lättad. Det är inte ångest. Det är blodtrycksfall. Jag har dubbelkollat ett par gånger med en mätare och det stämmer. Vilken lättnad!

66 Hon:

skriven

Tycker inte det känns så jättekul på resan längre.. Oftast beror det ju på att jag upplever honom passivt aggressiv.. Ser det ut att bli bättre snart?
Kram

Svar: Ska själv förändring... och det verkar som om han möjligen hänger på... kram :)
Esmaralda

67 Cecilia:

skriven

Glad alla hjärtans dag!

Har de senaste dagarna haft ovanligt mycket ångest i oro. Tror det beror på att jag inte har någon trygghet i hur det blir. Har sökt en massa känns det som, ska såklart leta upp fler, men finns det någon chans att det nappar hos någon som jag redan har skickat till? Kramar

68 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Hej kära Es o trevlig Alla Hjärtans dag❤️🌹❤️
Tack för svar igår🙏

Intressant inlägg det här o vissa saker kan jag hålla med om.
Vissa rader var väldigt sorgliga, tyvärr är verkligheten så för en del!

Jag har en fråga:
Kl 12.14 sitter jag i lugn o ro i vardagsrummet o kikar på den underbara solen som lyser med sina varma strålar o man blir ju bara så glad🌞😊 Plötsligt låter det som att någon ruskar i handtaget o det hörs som ”vingslag” o som nån tappar ett paket eller nåt!? Detta händer när jag tänkte extra mycket på min älskade dotter. Jag öppnar ytterdörren men ingen där ser bara en kvinna ganska lång med brunt långt hår gå härifrån o jag ropar hallå men hon går vidare så hon kanske bara gick förbi. Så öppnar jag i carporten o därute står en randig katt som reste ragg o tittade på mig ilsket för att i nästa stund försvinna! Vad var detta??? Hade det med dottern att göra? Här är iskallt o jag känner oro!! För att inte tala om håret på armarna o en tryckande huvudvärk.
Snälla kan du hjälpa mig fina🙏🌸💖🌸💜
Kramar o kärlek

Svar: Ja, det kan ha med dottern att göra men ändå ser jag ingen oro.. även om det upplevdes negativt av dig s behöver det inte vara så... kram :)
Esmaralda

69 Rädd:

skriven

Hej! Gladallahjärtansdag. Ser du om vi hittar vårt hus snart? Flyttar vi innan året är slut?

Kram och kärlek

Svar: Känns inte som om det ska våra så långt borta.. kram :)
Esmaralda

70 ThereseC :

skriven


Och på tal om blodtrycksfall...
Då har jag förmodligen rätt i alla fall, att det har med medicinen att göra. Två av dom mediciner jag äter kan ge lågt blodtryck. Det är därför jag kallat det medicinskak eftersom det alltid känts så där när jag sätter in ny medicin. Jag har aldrig vetat att det obehaget beror på ett lågt blodtryck!

Imorse var Gösta dålig. Han ville inte äta sin frukost och han satt och såg däven ut. Jag blev jätterädd och tänkte kasta mig iväg hals över huvud till blå stjärnan. Men bussen skulle inte gå förrän om en timme. Jag tvångsmatade honom med critical care. Sen fick jag bara vänta och jag oroade mig järnet. Då passade jag på att ta blodtrycket igen. Jag ville veta om det skulle gå upp i lite normala nivåer i och med att jag upplevde sån stress. Men jag måste ha varit nära att svimma av rädsla för trots att pulsen rakat i höjden så var blodtrycket skitlågt.
Spännande!

Precis innan jag och Gösta skulle åka, jag tog telefonen och började knappa in numret till blå stjärnan samtidigt som jag gick ut till hägnet för att hämta honom, så får jag se att han sitter på taket till sitt hus. Där orkar han ju inte hoppa upp om han mår dåligt. Jag lade på luren och öppnade hägnet och då kom han springande i full fart och såg jätteglad och entusiastisk ut. Jag gav honom en halv fibafirst och han åt! Tack och lov hade det hjälpt med critical care😀. Han fick mer hö och han åt direkt. Gudars vad lättad jag blev ❤️.
Kram ThereseC

Svar: Vilken tur.. nu blev critical care liksom magisk care :) Kram på dig och alla de dina fyrfota :)
Esmaralda

71 Bella:

skriven

Jag har alltid letat efter såna som jag vet kan såra mig, såna som är ute och dricker och inte hör av sig.. men jag tror att jag behöver en lugn och trygg person som även kan få mig att bli lugn :-) hoppas att du har en bra alla hjärtans dag Ez! Här blir det vin och lyssna på trubadur.. blir de någon flirt i helgen tro?

Kram till alla! ❤️🍷

72 helle:

skriven

Ja det är inte lätt att hitta rätt.. Har mycket jag behöver jobba med mig själv eftersom jag ofta dras till samma destruktiva förhållande och mönster. Träffar jag inte en äkta kärlek så föredrar jag att leva helt ensam och mår mycket bättre av det.. Kram

Svar: Du är dig att se skillnad och du kommer finna den kärlek som du mår riktigt bra tillsammans med.. kram
Esmaralda

73 Sheri:

skriven

Glad alla hjärtans dag Es och alla bloggvänner!❤️ Hoppas ni alla får en trevlig dag.

Es, hur stor är chansen att jag har en partner nästa alla hjärtans dag? Har aldrig haft någon på denna dagen men hoppas det ändras snart. Kan jag göra något för att påskynda mötet?

Kram

74 Sheri:

skriven

Glad alla hjärtans dag Es och alla bloggvänner!❤️ Hoppas ni alla får en trevlig dag.

Es, hur stor är chansen att jag har en partner nästa alla hjärtans dag? Har aldrig haft någon på denna dagen men hoppas det ändras snart. Kan jag göra något för att påskynda mötet?

Kram

75 Michaela:

skriven

Tusen tack för peppningen❤ Sjugymnasten sa att det kommer ta ca 1 år att läka armen och att det tar tid att komma tillbaka både fysiskt och psykiskt efter denna pärs. Tålamod är ju inte min starka sida så är svårt att acceptera men försöker verkligen och hoppas att bakslagen inte blir för många och att det blir bättre över lag hela tiden.

För övrigt så har jag haft ovanligt mycket blickkontakt med män idag och då har jag inte klätt upp mig eller något utan kört den sportiga stilen. Kanske de varit "Alla Hjärtans Dag stinna :) eller så smäller det till hyfsat snart ... :) Kram igen!

76 Camilla:

skriven

Glad Alla Hjärtans Dag! Har ju varit ensam i 25 år sedan skilsmässan och har inga förhoppningar om kärlek igen men du har sagt att den kommer så får bara vänta och se 😊 Kram och ha en härligt fredagsafton!

Svar: Ja, kärleken kommer... det ser stabilt och säkert ut.. kram :)
Esmaralda

77 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda är Anders fortfarande singel?
Vad skulle han tycka om jag hörde av mig till honom ?
Kram
🤗

78 Undrar:

skriven

Hej esmaralda.

Jag är ändå inne på om det beror på henne att han inte berättar för sin familj att dottern är hans. Han säger tydligen fortfarande att dottern inte är hans.
Hans familj förstår ju inte heller varför han säger att hon inte är hans och jag säger att det är hans.

Ser du om det verkar bero på att han vill fortsätta med henne?
Verkar de fortsätta en relation i år till?
Hur stor ser chansen ut att de skaffar barn nu?
Kram

79 Helena Ir:

skriven

ThereseC(65) Jag älskar troll..berätta om det var en bra utställning..ska googla på hur länge den pågår.

Trevlig helg!
Kram

80 Hon:

skriven

Hej,
Har jag rätt i min känsla att han har kontakt med andra tjejer? Han får massa mess och dissar mig på denna dag.. Vägrar att visa sin messenger då jag frågar om jag får se vem han messar med. Jag börjar bli så less, vill ha en riktig pojkvän ju :(
Kram

81 Jossan:

skriven

Kärlek, kärlek och kärlek. Ja idag känner jag mig inte jätte deppig utan det kändes att det skulle bli en bra dag. Det börja med att jag ringde min systerdotter som fyller 5 idag vid kvart i 7. Såå speedad hon var!! Hon hade redan disco i vardagsrummet.

Åkte till jobbet och valde att ha pysseldag med barnen. Vi började med läsa, rösta på Mello och fixa lite annat. Sen blev det pyssel resten av dagen. Jag smög in vars ett meddelande och en klubba till barnen och de blev så glada.

Sen kom chefen och sa att han har inte hunnit prata med mig efter det jag gjorde i tisdags men jag tycker inte de finns mer att säga. Han är sur på mig och jag har grov ångest över det. Jag är rädd att jag kommer förlora jobbet.. Men jag hoppas han glömmer bort det och tycker det är oviktigt. Alla kan vi väl göra misstag?

Han är riktigt otrevlig just nu min chef.. Jag ska skriva i vår utvärdering att vi vill dela upp cheferna..

Hur kommer det bli? Kommer jag få sparken pga detta? Men tror inte han kan det.

Var inne på min dejtingapp igår och hitta en kompis från 2012. Vi festade bara lite tillsammans och sånt men helt plötsligt pratade vi en del. Känner mig så stark just nu..

Jag köpte alla hjärtans dags present till mig själv. Snygga träningskläder!!

Kram

Svar: Nej jag tror inte du får sparken - men du behöver försöka få en bra kommunikation med chefen.. även om det tar emot... kram :)
Esmaralda

82 Skorpan:

skriven

Ja det blev frisssan i bottenvåningen på jobbet o en attans trevlig sån :). Nu är jag snygg, o kory, i håret i två dagar o sen återgår jag till mitt vanliga rufs ;). Fick t om en kolaklubba, det får man om.man varit snäll hos frissan ;D, o det var jag. Tror jag har hittat min frissa :). Inga blommor ännu, men i morgon lyxfrukost. Vem bet vad som händer ännu detta veckoslut..
Kram Skorpan

Svar: Lyxfrukost är något man kan längta tull... härligt också att bli fin i håret.. kram :)
Esmaralda

83 Celia:

skriven

Glad alla hjärtans!

Har min förlorade vän lagt nå extra tankar på mig denna dag?
Dröjer det länge innan vännen återtar kontakten?

Svar: En och annan tanke kan jag känna av att det funnits.. kram :)
Esmaralda

84 Hon:

skriven

Skulle det vara konstigt om jag skulle skriva till honom och tacka samt fråga efter foton?
Kram

85 Snödroppen:

skriven

Mina önskningar är alltid för stora och ouppnåbara, ska sluta att önska mej...
Blir bara arg och besviken på mej själv. jag gav bort ett hjärta idag och jag väntar ännu på hans hjärta...kärleken är svår och smärtsam men ack så underbar när man får ha den man tycker om nära sej. Jag har fått känna honom och undrar om vi kommer tillsammans ännu en gång.för visst finns jag nånstans i hans hjärta?💞
Kram❤️

86 Emra:

skriven

Hej, kram på alla hjärtans dag♥️
velar hit och dit. Kommer jag att trivas på jobbet med gamlingarna? Eller ska jag försöka få nått annat? Vet inte om det är dåliga erfarenheter och nervositet som spökar eller magkänslan? /Emra

87 Marie:

skriven

Hej
Varför träffar jag aldrig någon man? Varit singel i mer än 10 år och levt själv i snart 25 år. Ser mig själv som en helt ok person. Tycker inte om nätdejting så chanserna minimeras säkert. Vad ska jag göra? Träffar jag någonsin någon? Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: