Lämna ekorrhjulet.....

Åsa Axelsson är en lärare från Umeå.

Under ett år är hon sjukskriven för utmattningssyndrom och bestämmer sig för att göra ett experiment. Hon ska ta reda på om det går att leva för mindre pengar.

Och om detta har hon skrivit boken:  ” ”Jag lämnar ekorrhjulet – ett liv utan lönearbete”

Boken handlar om vad som hände och kan ses som en manual i hur man lever billigare

Det första hon gör är att begränsa mjölken hemma till två glas per person och dag.

 

Hon räknade ut hur mycket hon sparade bara på detta:

11,60/liter X 11 överflödiga liter mjölk i veckan= 126,50 kr/vecka. 126,50 kr X 52 veckor = 6 578 kronor. Över sex tusen kronor!

Familjen slutar gå till frisören och klipper sig själva istället. Barnen får ärva mer kläder av varann och av släktingar.

De reser inte utomlands. De cyklar till mataffären istället för att ta bilen

Som alla vet så slukar turmlaren strumpor och för att hålla  nere svinner köpte hon svarta strumpor till hela familjen, för då kan man ju alltid para samman

Hon började baka bröd själv och göra eget smör. Hon odlar sina grönsaker. De slutar renovera och de tar in en hyresgäst.

När året har gått och det ska summeras hur mycket hon sparat så gissar hon på 100.000 kronor men det blev 333 000 spänn !

Respekt !!

Fast det finns ju de som inte ens får ut 333.000 kronor om året  i lön ochde trollar redan för att få det att gå ihop.

Hon  tycker att hon bidragit till miljön och hon tänker på pensionen… och säger att man tjänar inte så mycket på att arbeta heltid som man kanske tror och det går lika bra att lägga undan pengar.

Efter sjukskrivningen har hon varit tillbaka som lärare igen, men detta läsår hon tagit tjänstledigt för att kunna skriva klart och lansera boken.

Vad säger du till dem som tycker att du pläderar för hemmafruns återkomst?

– Jag pläderar för att alla människor ska ha en rimlig arbetsbelastning. Det kanske är orimligt den tiden man har barn hemma, att båda ska jobba heltid. Sedan får man dela upp det som man tycker. Den här lösningen passade oss.

Egentligen spelar det ju ingen roll hur lite eller hur mycket man tjänar.. man kan spara in på saker och ting i alla fall. "

Själv är jag tveksam till om man SKA gå in så för sparandet..... i alla fall inte bara för sparandets egen skull. 

Jag är ju den sorten som tycker om att unna mig.. som vill resa och se världen… som tycker om ett gott vin.. men å andra sidan så har jag haft mina hundår också… där jag bryggde eget maskrosvin  för att köpa  var omöjligt.

Ibland var det så tufft att  jag snodde vitkål och potatis från åkrarna och kokade soppa.

Skulle jag vilja spara nu.. då hade jag börjat med att hyra ut gäststugan.. men å andra sidan, då hade mina barn och barnbarn och mina vänner inte haft någonstans att bo när de kommer hit. Men va fasen.. andra klarar det utan gäststuga… det finns luftmadrasser och vardagsrumsgolv !

Är jag beredd till detta ?  Nope.. det är jag faktiskt inte !

Får nog erkänna att jag är rätt bekväm av mig.

När jag lever i dåliga tider anpassar jag mig lätt - och när jag har lite bättre tider ja då anpassar jag mig till det lika lätt.

 

Jag hade köpt billigare mat om jag skulle spara  – hade fått bli storkok som räckt länge – jag hade fixat ett extrajobb.. kanske som husvakt eller hundvakt….hade bara använt en sorts rengöringsmedel för som det är nu så bågnar städskåpet av burkar och flaskor och jag glömmer vad som ska användas till vad

Jag hade slutat sticka till barnbarnen lite pengar. ( Så trist !)

Om somrarna hade jag bott på soffa hos en kompis och hyrt ut huset  som semesterboende… ligger ju vid havet så det hade nog gått bra.

Men å andra sidan… jag hade aldrig orkat.

Att ha pengar på banken som morot för allt sparande... nej, det räcker inte för mig

Jag kan superspara och  snåla som en ille  men då ska det vara till något som jag verkligen  vill ha. 

Ett tydligt mål. Och inte alltför långt fram i tiden.

Jag tycker att jag haft mina år när jag bekymrat mig över ekonomin och  slitit för att få det att gå runt.

 

Nu njuter jag av att ha tagit mig förbi dessa tider… och det var tider som inte bara var eländiga… tvärtom, så hade jag så mycket roligt med massa vänner, mina och allas barn och man gjorde mycket mer tillsammans.. lite som en slags storfamilj.

Hur tänker ni andra ?

Någon som kan dela med sig av bra spartips ?

Kram & kärlek

 

 P.s. Mamma hälsar till er alla och är glad och tacksam över kommentarerna hon fått.. hon skicka stora bamsekramar 💖

 

 

 

1 Sus:

skriven

Hej
Att anpassa sig till livet är ju nödvändigt...
Kan spara..
Ger sonen det han ska ha..
Kommer han hem snart?
Love sus

2 Rosviol:

skriven

Njae.. Jag finner mig tveksamt inställd till sådant nitiskt sparande och tänk men visst. Tycker man nu det skänker glädje och vinst så absolut men måste ändå bli himla tradigt i längden, och hur kul är det ens? Näe, lite vill man ju kunna unna sig oavsett och gå runt med dåligt samvete+konstant fokus på slösa vs spara är tiden/livet alltför kort för så tack men nej tack :P

..Måste bara fråga, för håller på att grubbla ihjäl mig på egen hand. Om jag hade pratat med min sambo kring att göra slut, en tanke jag haft ett bra tag nu men inte direkt agerat på, skulle det praktiska lösa sig? Som att hitta eget boende och så? Som det är nu är allt tryggt och säkert och jag behöver inte direkt oroa mig kring något för han hjälper som till med det mesta, trots att det tar emot många gånger men har inte bästa ekonomiska förutsättningarna på egen hand så tankarna är många och karusellen går mest runt runt..

Tack och ha en fin lördag :)

Svar: Du kan klara dig på egen hand.. om det behövs... tänk noga igenom hur du vill ha det och känslorna till din sambo.. kram :)
Esmaralda

3 Agnes:

skriven

Mitt spartips är att inte köpa sånt man inte har behov av, haha!

För egen del så har jag nu påbörjat en utrensning av mitt hem. Kommer att skriva en inventarielista över alla mina möbler. Sedan så skall minst en fjärdedel vara sålt innan nästa år. Helst häften, faktiskt!

Skall skaffa konto på Avanza. Där kommer jag att sätta in det mesta av det jag får in på att sälja mina saker. Detta konto kallar jag "flyttkontot".
Detta konto är för att jag planerar att flytta till en mindre lägenhet inne i stan till sommaren 2022!

Pengarna är tänkta att ha till ev dubbla hyror o sådana omkostnader man nu kan ha inför en flytt. Inköp av nödvändigt såsom tvättmaskin el annat jag anser underlättar mitt liv.

Min magkänsla säger mig att jag kommer att göra detta!

Fast nu har jag fått en hangup på ett märke i ansiktet...det där med hudcancer finns ju i bakhuvudet. Får väl gå till Vårdcentralen...suck.

Tacka din mor för en intressant blogg! Jätteroligt!
Det är aldrig försent, typ!

Kram!


Svar: Din plan att sälja av och flytta till stan... kommer funka om du använder din envishet ! Den är viktig ! Du ångrar dig inte utan kommer trivas riktigt bra mer centralt.. kram :)
Esmaralda

4 Skorpan:

skriven

Det var strongt gjort, att kua spara så mycket. Visst går det att spara, bara man är beredd att inte unna sig o där är jag som du Es, jag vill unna mig. Haft mina "fattiga" år jag också, ja inte så fattiga som många andra, men tillräckligt, o de åren vill jag inte ha tillbaka! All heder åt dem som spara o jobbar o njuter av det!

O de fattiga åren hoppas jag slippa. Fått sparken två gånger, varit arbetslös flera år... Tack, det räcker för mig, nu ska arbetslivet gå på lite "räkmacka", tack ;). Jag vet att jag klarar mig med mindre, om nåt skulle ske, o med min ihoptjänade pension, inget att hurra för, så borde jag ju spara o lägga undan pengar för att ha pengar då, men jag vill ju se, uppleva o leva nu, då jag ännu är relativt klar i knopp o kropp ;).

Känner mig dock inte klar i knopp o kropp denna vecka. Igen vaknade jag fyra o försökte somna om. Har legat o lyssnat på rogivande musik, för at somna om, med klent resultat. Varför just fyra, vad händer då, annat än att vargtimmen börjar? Varit stressad på jobbet o det sitter ännu i. Blir galen på att inte kunna sova hela nätter, behöver jag snart gå o diskutera detta med någon Es? Hur ska det gå om jag ska börja sova i en främmande säng, kommer det att bli nåt sovande med/hos karln alls? Ja det måste vi ju göra för att orka ;)...

Idag behöver vi hålla i hatten här, stormigt igen. Hoppas ni har det lugnare.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, sök hjälp om sömnproblemen håller i sig.. allt blir lätt fel om man inte får den sömn man behöver.. kram :)
Esmaralda

5 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag längtar så efter att möta en romans. Inte nödvändigtvis kärleken, utan en romans. Du spådde att jag skulle möta en i somras men ännu har han inte dykt upp. Varför dröjer det så? Jag brukar vanligtvis ha ganska lätt att träffa män, varför har det varit helt dött på den fronten nu snart ett år?
Kram

Svar: Ja det är märkligt för jag ser ju att det är nära och sedan försvinner den bilden och det dröjer... jag begriper det faktiskt inte själv... kram :
Esmaralda

6 Bjork:

skriven

Kommer jag få veta sanningen att Görel har en fas i livet?

Kram

7 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Hur ska jag tolka meddelandena från den här bekanta?

8 Helena Ir:

skriven

Jag har alltid vara en "spara" om det varit nödvändigt. Som det är nu försöker jag,vissa saker kan jag bara inte låta bli. Besök inom vården,och så tandläkaren..det är nödvändigt!
Äter nog rätt billigt med min kost..inga större utsvävningar..lider inte av det..visst vore det skoj med bättre ekonomi. Om det kommer en man i min väg som vill dela på utgifterna så skulle det lätta,men så vete tusan om jag skulle göra det ändå..rätt trött på karlar,och mår bäst av att betala själv! Och någon tur med vare sig spel eller kärlek har jag ju inte!! :))

Jag är inte alls så bitter som jag låter.. :) faktiskt tacksam för det jag har!!

Träningen nästa..

Ha det så bra!

Kram :)

9 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Har haft mina hundår bakom mig och tillhör de som vill unna sig av livets goda.

För mig innebär det inget liv i lyx utan bara kunna besöka konseerter,kortare resor, ha tid och möjlighet till mkt sport. Ngt restaurangbesök då o då.

Sparsam är jag på det sättet att jag kör med långkok, slänger inte mat, här äter vi rester flera ggr i veckan och det smakar hur bra som helst. Utnyttjar ex priser o rabatter.
Har ett stort intresse av aktier och försöker spara en del, där blir lite avkastning som kan förgylla vardagen.

Nu till min fråga, I kväll skall vi äta middag med goda vänner på restaurang i byn, hoppas så innerligt att det blir en glad o trevlig kväll.
Känner mig fortfarande attraherad av mannen som skall med, ser du om han känner ngt liknande inför mig? En svår sits när längtan efter närhet o passion är så stark.................


Skall börja dagen med jogging o bastu. Har börjat träna inför ett millopp som gar av stapeln i maj,gillar ha mål framför mig och sedan brukar det vara så kul. God stämning o folk i alla åldrar,

Ha en trevlig helg, alla på bloggen

Kram från Naturvän




Svar: Det finns intresse hos mannen men riktigt hur seriöst, det ser jag inte och du får helt enkelt känna av.. kram :)
Esmaralda

10 Bjork:

skriven

Hej kommer jag följa med på kick offen i maj?

Vet Ella och Agnes att jag tänker på dom ?

Kram

11 Huldamaräng:

skriven

Godmorgon!
När jag var yngre så var jag en bortskämd skitunge. Nä, skitunge var jag nog inte för jag har alltid varit trevlig och snäll så gott jag förmått och förstått. Alla gör ju misstag ibland. Hur som helst, jag var ansvarslös med pengarna när jag först började tjäna egna och flera åår efter det. Jag såg dem inte som kolumner som skulle räcka till mycket både nu och en stund fram. Jag fick lön varannan vecka, vilket var ganska vanligt då och jag såg bara den där pengapåsen som kom med jämna mellanrum. Idag kan jag se att jag var nog en rätt bedrövlig människa och jag skryter inte över det, men jag antar att det jag upplever nu, är karma för det. Men det var inte så pärskans många år jag kunde strö pengar runt mig, så jag hoppas att hundåren snart är slut. Det känns lite orättvist att mitt barn drabbas av det. Samtidigt så har han redan lärt sig att spara till sina mål, han har också känt hur det känns att avbryta sparmålet när han kommit halvvägs...
Igår satt jag och pratade med sonen och en av hans kompisar. Kompisen sa förnöjt att när han blir vuxen ska han bli miljardär. Jag frågade honom om han skulle bli lycklig då, och då svarade han ja, varpå jag sa att i vår familj har vi inte så mycket pengar, faktiskt ganska lite, men jag räknade upp det vi har som inte är så självklart för andra; hästar, två bilar, hus med fler rum än vi använder på vettigt sätt, värme, mat och snygga kläder. Jag tänkte på det som Dolly Parton sjöng; "one is only poor if you choose to be". Jag ska försöka klaga mindre... Och så vill jag tipsa om en sida som heter portionen under tian. Där finns MASSOR med goda måltider som är svinbilliga och begränsar matkontot till ett minimum om man inte vill sno av grannen ;)
Ha en fin dag!!!

12 Susan:

skriven

Spara i all ära, men man ska ju leva o njuta här o nu oxå. Nu tillhör jag dom som sparar oxå, det går ju att kombinera för dom flesta. En buffert är nödvändigt om man har hus och dessutom singel. Resa o unna mig saker gör jag när jag sparat ihop till det, inga lån för konsumtion, big no-no.
En dag kanske jag får det ännu bättre ekonomiskt men jag njuter av att va hyfsat frisk, har ett jobb jag trivs på, har råd att unna mig go mat o dricka och en och annan resa ... det gäller att ta vara på vardagens guldkorn o inte va avundsjuk på vad ”alla andra gör”

Kram

13 Jeanette:

skriven

Hjälp!
Jag har en Lady-talisman och hon är försvunnen! :( Hon satt i mitt halsband med ett älskat hänge som jag fått i morsdagpresent. Kan du se vart hon är? Hur länge varar talismaner? Mina bekymmer är inte över och jag har inte varit i någon fara.
Konstigt men jag saknar henne.
Blåsiga hälsningar
Jeanette

Svar: Ja jag tror inte du hittar henne igen... men någon fara för dig ser jag inte.. kram :)
Esmaralda

14 Smulan:

skriven

Har väl inga direkta spartips. Kämpar på att spara till husköp. Men vill också resa och unna oss lite gott. Funderar på att hyra hus istället för att köpa och ev köpa längre fram. Ser du om vi hittar något att hyra?

Svar: Ja, det känns som om ni hittar ett hus att hyra.. kram :)
Esmaralda

15 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Hur kommer det sig att mamma inte erbjuder att ja dottern över natten längre? De älskar o va med henne o vill helst va med henne varje dag men hon har slutat säga ”hon kan sova här inatt”.. jag o min man är snart på bristningsgränsen när det kommer till trötthet o sömnbrist 😫

Svar: Du får prata med din mamma om detta och fråga henne... hon älskar sitt barnbarn men ibland kan det bli för mycket tycker hon nog.. men fråga henne... kram
Esmaralda

16 Rebecca:

skriven

Om jag var tvungen hade jag köpt billigare varianter av saker, till exempel billigare tesort eller bara druckit teet vi har gratis på jobbet, inte unnat mig dyrare mellanmål utan nöjt mig med en banan, färgat håret själv istället för att gå till frissan, använda de kläder jag har till det går sönder...alltså jag hade kunnat spara mer än vad jag gör i dagsläget men jag håller med dig. Jag behöver inte göra det just nu, vilket jag är tacksam över, och då lägger jag gärna pengar på saker och unnar mig för jag lever bara en gång.

Förresten kan jag ju då passa på att fråga om du ser något om min ekonomi? Har jag bra med pengar framåt? kram




Svar: Ja ekonomiskt ser det stabilt ut framöver.. kram :)
Esmaralda

17 Misstjejen:

skriven

Hej

Är jag och k hon medvetenhet om våra relation som är omöjligt och distans. Tänker hon samma som mig?

Ha det bra

18 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag mår bättre när J han utflyttar i våren? Känner jag känna mig mer tryggare och lugnare och allt andra.

Ha det bra

Svar: Ja, fast den riktiga tryggheten hittar du bara inom dig själv... kram :)
Esmaralda

19 <3:

skriven

varför drömmer jag så sjukt mycket vare natt.. blir helt slut

Svar: Det är en period du är inne i.. kanske du har ett beslut att fatta som stressar... kram :)
Esmaralda

20 EPM :

skriven

Intressant inlägg!
Jag har funderat mycket på att leva mer som Åsa men jag är som du där Es. Jag vill leva nu, såklart att jag har framförhållning och sparar men jag tror jag blivit mer stressad om jag hela tiden hade behövt tänka på att fylla på sparkontot.
Just nu riktar jag mer in mig på att använda all mat. Inte slänga så mycket. Det funkar för mig och jag behöver inte handla lika ofta så indirekt blir det ett sparande.

Bjöd hit mina föräldrar och min mormor på middag igår, känns ändå som att min mor numera alltmer ser mig som vuxen och kompetent, men den fällan har jag gått i förr... Vågar inte hoppas.

Nu har jag varit ute i storm och rusk och köpt frallor. Mina studenter har tenta idag så jag måste vara tillgänglig via telefon.

Ha en fin dag alla
❤️

Svar: Tur du inte blåste bort ! Frallefrukost är gott :) Kram :)
Esmaralda

21 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Har inga direkta spartips då jag inte har ngt att ta av med 7000 kr i pension.
Men räkna mjölkglas låter väl drastiskt tycker jag och är glad så länge det kan undvikas ;-)

Fråga .ska jag ringa herren med röda volvon ?

Idag avloppsrensning suck ...

Önskar er andra en trevlig Lördag :-)

Kram Anki med flock

Svar: Ja ring herren och hör dig för... kram :)
Esmaralda

22 Ester:

skriven

Godmorgon!
Har blivit erbjuden nytt jobb som känns lite som sista chansen med tanke på min ålder. Kommer jag trivas bättre där än på nuvarande arbetsplats om jag tackar ja tror du?
Kram

23 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Ja alla drömmer säkert i något skede om att lämna ekorrhjulet och satsa på något annat. Jag vet att jag gör det. Men att säga att vem som helst kan spara och lägga undan pengar oavsett vilken inkomst man har, håller jag inte med om. Det finns faktiskt de som måste kämpa dagligen med att bara klara vardagen.

Nu lever jag inte aktivt i ekorrhjulet för att jag är sjukskriven men det är heller inte frivilligt, känner mig som att jag lever i en slags limbo, utan större mening.

Tror du att jag någon gång kommer att lämna ekorrhjulet ett tag och göra något jag drömmer om, tex resa till spännande länder för att göra research för mina böcker?

Eller hitta ett jobb där jag får resa mycket?
Kram
Jennifer

Svar: Ja, du kommer helt klart att leva flera av dina drömmar... kram :)
Esmaralda

24 Mt:

skriven

Hej!
Ska ja våga visa för Jonas va ja känner?
Hur skulle han reagera?
Kram!

25 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Nu för tiden brukar jag tänka vad har jag hemma!, behöver jag verkligen köpa det där? Brukar ställa mer frågor till mig själv nu för tiden! 😂 Ja tror du att jag kommer klara mig bra i i framtiden? 🤗😃

Svar: Javisst kommer du klara dig bra... kram :)
Esmaralda

26 AnnaK:

skriven

Ja, jag är ju låginkomsttagare och alltid fått jobba heltid, hennes spartips gäller inte i min verklighet 🙂 Men det finns sätt för mig med att spara några kronor. Jag skulle dock behöva ett tillfälligt extrajobb känner jag men vet inte riktigt vad. Ska sälja av lite av mina älskade loppisgrejer iaf och det kan nog ge en del.

Jag hoppas det kommer en dag då jag har lite mer att röra mig med 🙂

Kram 🤗

27 Jossan :

skriven

Godmorgon

Jag hoppas jag inte kommer hamna i den situationen.. Jag har ju varit orolig över om jag varit påväg in o väggen.. men ja...

Idag känns det som söndag men det är väl för jag var hos mina en kompis igår. Jag var hemma vid 1. Funderade om jag skulle skippa träningen men nä.. Det tänker jag inte göra. Sen var det riktigt skönt att vara nykter. Okej, jag drack ett glas vin men det räcker faktiskt. Vi spela spel och hade det riktigt roligt. Det tog inte så lång tid innan de fråga om S. De fråga till och med 2 gånger..

En dag i taget men jag känner verkligen att han kan vara den rätte. Men jag är så rädd att ha fel igen. Men en dag i taget..

Men så nervös jag är!!

Fixa lite frukost innan det är dags för träning innan det blir 5års kalas!

Kram

Svar: Japp, en dag i taget är rätt tänk .. och gör upp bra och positiva egna planer... kram :)
Esmaralda

28 Bjork:

skriven

vet Görel att hon är viktig för mig?

Hur blir min semester?

Kram

Svar: Ja det tror jag hon et... och din semester ser bra ut... gör bra planer.. kram :)
Esmaralda

29 Dunegull:

skriven

Usch-det här med utbrändhet är inget kul alls. Har ju varit där ett tag även fast jag jobbar och mår mycket bättre idag så faller man snabbt tillbaka. Jag är som dig E. Vill inte spara pengarna bara för att eftersom jag också älskar resa och unna mig saker. Men var sak i livet har sin tid och det är viktigt att man känner av var man är just nu så man inte lever över sina tillgångar.
Jag skulle kunna bli mycket bättre med matkontot. Göra storkok och den biten. Det är nog där. Annars spenderar jag väldigt lite pengar på just mig själv.

Väcker det några känslor på måndag när han ser mig igen? Har känt en dragningskraft ett tag. Känner han den oxå?

Kram

Svar: Ja, lite känner han, men det verkar inte vara så starkt.. kram :)
Esmaralda

30 Lotta:

skriven

Just detta med friheten att få välja hur man själv vill leva och att det finns flera sätt. Det är bra. Inget ska vara rätt eller fel, tycker jag. Att ha möjligheten att köpa det man vill har jag haft de senaste sex åren, men nu har jag kommit in i en arbetslöshet som jag inte ser någon ände på tyvärr. Jag vill inte leva mitt liv med strama tyglar utan ha möjlighet att göra saker.
Ser du om jag får det bra ekonomiskt igen, som jag hade det när det var bra.

Kram och ha en härlig dag
/L

31 Hanna:

skriven

Hej!

Jag har i min ungdom slösat mycket pengar av ren okunskap, men sen blev jag student och inkomsten reducerades rejält. Då var det bara att ta tjuren vid hornen och skärpa sig. Man kommer in i tänket rätt snabbt och sedan började jag leva så även efter att jag fått jobb igen.

Jag spar mest pengar på att inte gå ut på krogen eller gå på resturang så ofta. Har också turen att kunna ta cykeln till jobbet så bilen tankar jag sällan. Däremot när jag ser något fint och dyrt som jag vill ha så köper jag det eftersom jag har råd att unna mig.

En till viktig sak, vår planet är utnyttjad till bristningsgränsen på grund av konsumtionshetsen. Det är något som ligger och maler i mitt bakhuvud och det gör då inte mig speciellt shoppingsugen.

Trevlig helg!

32 Tingeling :

skriven

Ja det är det här jag strävar efter. Leva enkelt, inte mycket prylar. Lägga pengar på upplevelser istället. Skulle resa jorden runt med min dotter om jag hade råd.

Håller med om som du säger rengöringsmedel och liknande! Tvättmedel kan man köpa flytande, blir som blandning mellan tvättmedel och sköljmedel i ett.

Jag köper ofta mat som är extrapris/kampanj på och lagar mat efter det.

Har med en påse till affären istället för att köpa hela tiden. Där kan man tjäna några kronor i alla fall!

Trevlig lördag!

Kram!

33 Fitnesskillen:

skriven

Godmorgon ez

Wow att hon levde billigt och att hon gjorde eget smör och bröd och grönsaker, stor respekt till henne och att hon hade sparat 330000kr 😃

Jag har en nyfiken fråga, igår fick jag en känsla att min tjejkompis som sa upp kontakten med mig, att hon lär höra av sig till mig nån gång framöver, stämmer denna känslan? För jag sa till mig själv igår om det nu stämmer så tänker jag inte låta henne köra med mig längre, för jag håller på att bli starkare i mig själv nu.

Sen har jag också en annan nyfiken fråga angående om det du skrev att jag lär träffa min kärlek när jag blundade och att jag såg henne men jag såg inte hennes ansikte, hur kommer det sig att jag inte fick se hennes ansikte? Och hur lång tid är det tills jag kanske kommer att få träffa henne? ☺️

Kram 😊

34 Alie:

skriven

Godmorgon ,
Intressant inlägg. Det måste vara oerhört tufft att behöva vända på alla kronor för att få vardagen att gå ihop, men det finns bra tips på sparande, precis som det som tas upp här.
Jag har inga direkta tips mer än att det alltid är bra att ha en buffert om något större skulle gå snett. Jag har mer och mer insett värdet att handla secondhand, det vill jag verkligen lyfta. Att laga storportioner och frysa in, ha klädbytardag med dina vänner, göra utflykter som inte kostar så mycket, skog och natur är upplevelser för många barn.

Es: min far fyller 80 i år, blir det ett firande han kan känna glädje över? Vi har lite planer inför dagen som han själv nämnt ( början av sommaren). Just nu finns en oro kring hans hälsotillstånd som poppat upp.. 😔
Kram 💫

Svar: Känns som att ni kommer planera en fin födelsedag och din far blir glas.. kram :)
Esmaralda

35 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!
All heder till den kvinnan, ingen dålig summa minsann!
Jag har inga spartips då jag är världssämst på att spara. I min fantasi och planering går det hur bra som helst men sen kommer nåt emellan och jag måste börja ta av det jag sparat. Nu har jag börjat igen och min plan är en resa på semestern i sommar, kanske till utlandet eller varför inte till Ullared😱 vi får se😛
Här blåser det sån storm så jag är rädd att fönstren går sönder! Jag är trött och rastlös. När ska det dyka upp nåt skojsigt? Min vän vill hitta på saker men jämt när det närmar sej blir hon sjuk, nåt är lurt med henne, bör jag vara försiktig?
När kommer han som jag vill mysa med i soffan?
Kram💛

Svar: Går du in för det så kan du spara och när du är på din resa kommer du inse hur värt det var sparandet ! Vännen vill nog men förmår inte riktigt... kram :)
Esmaralda

36 <3:

skriven

Hej es jag undrar om du ser några komplikationer eller farliga risker om jag gör det lilla skönhetsingreppet hos H.. ser allting ut att gå bra? Jag är inte nöjd med det hon gjorde ska därför dit att ta bort

Svar: Är du inte nöjd bör du vända dig någon annanstans om du vill ha nya ingrepp gjorda.. kram :)
Esmaralda

37 F:

skriven

Hej Esmeralda undrar om du ser hur det kommer gå för mig på jobbet?? Finns det någon varning?

Svar: Nej någon varning ser jag inte.. kram :)
Esmaralda

38 Mami:

skriven

Hej esmaralda.
Jag tror absolut det går att spara utan att sänka levnads standard allt för mycket. Billig mat kan också vara gott och med fantasi kan man koka ihop och använda sig av billiga ingredienser som mättar.
Något som jag sparar pengar på är kläder. Kläder är riktigt dyrt om man ska spara. En tröja 300kr och då är ju inte en tröja jätte mycket till en unge när dem byter storlek.
Nu säljer många klädpaket på nätet. Och få köper jag endast fina kläder. Och jag har blivit så nöjd. Även möbler köper jag begagnat på nätet och det är en himla skillnad mot nytt. Annars i matväg är det billiga ingredienser som tex potatis, morötter, osv.

Es, en fråga.
Handlar det bara av intresse för sex för mig ? Eller vill han mer?
Kram

39 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Tycker inte mina svärföräldrar om mig längre?

40 Mami:

skriven

Hej esmaralda.

Handlar det bara av intresse av sex med mig? Eller kommer han att vara av intresse av något seriöst med mig?
Kram

Svar: I första skedet inte så seriöst kanske, men det kan bli.. kram :)
Esmaralda

41 Michaela:

skriven

Jag tvingas spara pga den ekonomiska situation FK satt mig i men hoppas att ekonomim blir bättre så att jag kan unna mig något ibland. Vill ju leva :)

Tänkte på en sak från igår! En i bloggfamiljen skrev om att hon blivit spådd i en seans att hon inte skulle drabbas av allvarliga sjukdomar och du svarade att du inte såg något sånt i skrivande stund men att det kunde förändras. Är det så? Jag blev spådd att jag har en ren och obruten aura som visade på ett långt liv och inga allvarliga sjukdomar men det kanske inte är så då😬 Vet inte hur sånt funkar så därför frågar jag :)

Hälsa mamma och ha en fin lördag. Om jag inte minns helt fel så skulle ni ha gäster :) Kram








Svar: Japp, goda vänner som kommer på middag... kram :)
Esmaralda

42 <3:

skriven

Blev lite mycket vin och bubbel igår 🙈
Tror P blev lite less på mig. Han var ju så gullig som kom in till stan och allt.
Ska jag be om ursäkt idag....?
Kram

Svar: Nja, har du egentligen så mycket att be om ursäkt över ? Kram :)
Esmaralda

43 SOL:

skriven

Jag tänker som du men försöker spara litegrann även om csn inte är så mycket.

Borde jag höra av mig till han? Jag vill samtidigt som jag är tveksam. Även om jag valde att avsluta innan vi hann prata igenom. Lite råd kring det?

Kram




Svar: Bäst om du ser det som passerat och bara gå vidare.. kram :)
Esmaralda

44 Gitt:

skriven

Ja jisses vad fattig man varit i perioder när livet inte blir som man tänkt, ensamstående med två kids, studerande och utan nätverk. Men så här efteråt blev det bra endå :) Det var mycket leta billigt i flera affärer och matlista, sällan godis och snacks utan det bakades och Big pack glass räcker ett tag. Mina vuxna barn har aldrig tänkt på att vi var fattiga då och är chockade när jag berättat hur tufft det var.

Nu har jag bra lön och kan verkligen unna mig allt men känner mig rälig när jag vräker på ibland, så vi har bestäm att tänka på hur vi handlar och äter. Vi äter bra mat men lagar så det räcker till två och inget kastas.
Älskar kläder och skor men inget köps om inget slängs, det ska slitas på rejält och byta går bra :)

Jag har altid varit ärlig med mina kids när det varit ont om pengar och de har fått önska sig dyra saker i julklapp och födelsedgspresent och även betalat en del själv. Man är mer rädd om sina saker när man betalat själv!

45 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.

Hälsa tillbaka till mamma din.

Es, har jag en partner innan årets slut?
Kram

Svar: Chansen finns... kram :)
Esmaralda

46 Draken:

skriven

Inte lätt när man inte har mycket pengar, men det går alltid att anpassa sig. Man kan börja med så ändringar som hon gjort.

fråga på helt annat ämne, vad har jag för möjligheter att få denne person i säng? Finns viljan hos honom?

47 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Vi skickade iväg för ett DNA prov för ett faderskapstest vilket kändes skönt då finns inga tveksamheter och det finns ingen som kan komma och säga något annat.

Det som oroar mig var att han sa att det blev lite dåligt med saliv från barnet men han trodde att det skulle räcka.

Ser det ut att räcka för att vi ska få ett korrekt besked?
Kram

Svar: Ja det känns som att det ska räcka.. och skönt för dig att få det gjort... kram :)
Esmaralda

48 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag har precis fått höra att det ser väldigt mörkt ut för min kusin T, undrar bara om du ser om de kommer bli bra och ljusna för henne eller ser de mörkt ut? Hoppas verkligen på svar! 🙏 Kram oroliga Zoey 💕

Svar: Jag ser inte klart kring din kusin så tyvärr kan jag inte besvara din fråga.. kram :)
Esmaralda

49 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, kommer A läsa mitt meddelande snart ?
Hur tar han det ?
Kram

50 <3:

skriven

Tack för svar Es. Lite susig får man ju kanske bli 🙈🥂ibland 😉
Kram

Svar: Absolut får man det ;) Kram
Esmaralda

51 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez 😁

Wow att hon levde billigt och att hon gjorde eget smör och bröd och grönsaker, stor respekt till henne och att hon hade sparat 330000kr 😃

Jag har en nyfiken fråga, igår fick jag en känsla att min tjejkompis som sa upp kontakten med mig, att hon lär höra av sig till mig nån gång framöver, stämmer denna känslan? För jag sa till mig själv igår om det nu stämmer så tänker jag inte låta henne köra med mig längre, för jag håller på att bli starkare i mig själv nu.

Sen har jag också en annan nyfiken fråga angående om det du skrev att jag lär träffa min kärlek när jag blundade och att jag såg henne men jag såg inte hennes ansikte, hur kommer det sig att jag inte fick se hennes ansikte? Och hur lång tid är det tills jag kanske kommer att få träffa henne? ☺️

Kram 😊

52 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja kanske måste det,men drar mig för att söka hjälp ändå.. Dumt kanske...
Kram en trött Skorpa

53 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det så ut att vi flyttar ända dit? Och lever vårt liv där? Typ Så som jag tänker mig?
Kram

54 Bjork:

skriven

Kommer jag få umgås med Görel i höst?
Kram

55 Anki:

skriven

Tack för svar Es <3
Ska ringa i eftermiddag

Tack Huldamaräng för bra tips på sida med billiga recept !

Ha en fortsatt trevlig Lördag

Kram Anki

56 Sessan:

skriven

Kul med din mammas gästblogg :)

Oj dagens gästblogg... det hade ju kunnat vara jag. Fyller nästan alla punkter. Har dock aldrig haft mjölk/matbegränsning för familjen.
Inte roligt att få ändrad inkomst. Ser du om min inkomst förbättras? Något jobb?


Svar: Ja, det kommer jobb och ekonomin blir starkare.. kram
Esmaralda

57 B:

skriven

Hej

Är det en chans att han kommer försöka kontakta mig ?

Kram

58 MissMilla :

skriven

Hej bra tips. Finns även böcker om köpstopp då vi köper massa onödigt vi inte behöver. Jag försöker sälja saker o spara pengarna i aktier om det går. I a f till barnen.
Kommer min son få stipendiet fr Änglagåvan?

59 Jennie:

skriven

Nu blev jag orolig, menar du att det kan dröja innan jag möter en romans...? Förstår om det kan dröja när det gäller min livspartner, men en romans...??? Varför dröjer det?
Kram

Svar: Finns ingen anledning till oro.. du kan möta en romans när som helst.. kram
Esmaralda

60 Mig:

skriven

Hej esmaralda.

Hon och jag har pratat om att ses och umgås. Känner att det skulle vara riktigt roligt att träffa henne. Hon bor en bit bort.

Kommer vi att träffas och umgås?
Kram

61 F:

skriven

Hej esmaralda.

Hur stor ser chansen ut att dem skaffar barn tillsammans sen?
Kram

62 Mam:

skriven

Hej esmaralda.

Ser det ut som om han kommer att börja ha dottern regelbundet hos sig sen precis som sonen?
Kommer det att bli regelbundet hon är hos sin pappa?
KraM

Svar: Det kan bli så men inte ännu på ett bra tag.. kram :)
Esmaralda

63 Mirre:

skriven

Om man ska gå över till ett sånt extremt sparande tycker jag nästan man ska göra det för att kunna lämna ekorrhjulet helt och bli självförsörjande. Men hur kul är det liksom, leva snålt och fattigt men kanske kan va värt det för att slippa ett 9-5 jobb. Jag är också trött på ekorrhjulet och jag är ung! Men min plan är att hitta något jag älskar och göra det till mitt jobb istället, då kommer det förhoppningsvis inte kännas lika mycket som ett jobb. Jag har alltid sagt att pengar kommer och går, så då kan man lika bra unna sig och njuta av dom och livet medan man har dom tycker jag för man vet aldrig vad som händer!

Es, jag har en fråga.. ibland (ganska ofta, till och med inatt) drömmer jag om min ex-bästa vän och det har jag gjort i 1-års period nu. Vi träffas inte och vi hörs inte av längre men vi var ändå bästa vänner i mer än 10år. Klart jag saknar henne men när vi skildes åt kändes det som att vår relation inte alls var densamma längre. Men jag förstår inte varför jag drömmer om henne hela tiden, det värsta är att varje gång jag vaknar så är det med känslor av ångest och saknad. Jag undrar vad hon gör nu och tänker liksom att hon har kommit så mycket längre än mig, att hon lever det perfekta livet osv. Jag saknar verkligen att ha henne i mitt liv men det känns inte som om hon är samma person som hon var förut.
Kan du se varför jag drömmer om henne hela tiden, är det mina egna undermedvetna tankar som spökar eller tänker hon på mig? Vad kan jag göra för att lägga ett lock på detta och slippa dessa drömmar. Finns det någon typ av ”ceremoni” man kan göra för att släppa en person helt (kanske kan va ett blogg-ämne) du brukar va bra på sånt :) kram💛

Svar: Det känns som om du har lite allmän ångest över olika ting och du projicerar detta på din ex väninna i drömmen... försök gör val och ta tag i det som hänger över dig och det blir allmänt lugnare , även med drömmarna.. kram
Esmaralda

64 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, kommer A läsa mitt meddelande snart ?
Hur tar han det ?
Kram

65 Sherin:

skriven

Es, kommer jag komma in på kursen som jag står reserv på? Bör jag läsa kursen nu till våren eller avvakta?

Kram

66 Lydia💕:

skriven

Det är bra och spara lite om det skulle hända något men jag lever och unnar mig det jag vill ha och kan ekonomiskt
Ser du om jag flyttar en bit ifrån Stockholm och får ett jobb där eller ska jag bo kvar här i min lilla bostads rätt och lägga pengar på lite saker i det här huset tro?
Ha en trevlig lördag alla
Lydia 💕

Svar: Det ser ut som om det kommer en flytt... den känns bra och positiv.. kram
Esmaralda

67 linnea:

skriven

hej ez, hur är mina utsikter att bli gravid på våren. är så lessen för att jag ej blir gravid

Svar: Möjligheterna finns... absolut.... kram
Esmaralda

68 Bjork:

skriven

hur Viktig för Görel är jag menade du i går?

Kram

69 💕 Zoey 💕:

skriven

Stort tack för ditt svar ändå, Es! ❤️
Skulle önska att du sänder healing till både min mamma och till min kusin T nästa gång du kör healing 💖💖💖
Kram Zoey 💕

70 Misstjejen:

skriven

Hej

Börja blir trött på hur dom jämfört mig och andra om vem fick mer tid med dom. Kan du ser något av det som vem fick mer tid med dom. Jag eller någon av andra?

Något som du kan ser utan påpeka en person.

Jag har ju mindre tid med dom? Det är ju stämmer?

Ha det bra

71 Pia1:

skriven

Läkarbesöket i torsdags blev skit. Den nya vet ju inte vad jag gått igenom och drog således upp en bedömning från min första neurolog som fortfarande förföljer mig med kränkande lögner... Och jag fick ett litet sammanbrott.
För detta ledde till att smärtmottagningen avvisade min remiss och jag tvingas fortsätta med morfin och ändå ha ont.
Men så gick han väl ändå igenom med chefen, det visar väl ändå en vilja att förstå min reaktion, och ringde senare och bad om ursäkt och sade att det är okej, de vet och förstår. Bara det gör att man gråter. Att bli trodd någonstans 😑 De inväntar nu mitt besök i Spanien så får vi se om det går att komma runt lögnerna på något sätt.

Svar: Nu bör det närma sig ett slut på eländet... jag skickar healing.. stor kram :)
Esmaralda

72 sus:

skriven

hej
undrar vad det är som gör att jag har så svårt att acceptera....
han har ju verkligen visat på alla sätt...
skulle vara så bra att veta vad han vill..
så dubbla budskap hela tiden...
varför...
love sus

73 Boudica:

skriven

Lätt är det att spara upp om man redan har en någorlunda stor inkomst!
Här jobbar man på ett låginkomst jobb, många klagar, och jag som få kvinnor där har nog ännu lägre lön.
Lagergrabben har plötsligt börjat engagera sig i fack-frågor, för att få det bättre för kollegor säger han. Märkligt tycker jag!
Få se om han lyckas få ut något utav det.
Min lön räcker till räkningar och mat, inte mycket mer, vill jag spara då ser jag nog över mina dyra matvanor, men kosten är viktig för min del!
Så mycket ändringar på jobbet, mycket besparingar, hoppas att det klarar sig, men börjar känna att det är dags att byta. Hoppas ekonomin blir bättre snart!

Men nu känner jag för något att bryta trista vardan med, ser det ut som det blir en fest inom nära tid? Typ med jobbet eller så?

KRAM och trevlig helg!

Svar: Mer än en fest ser det ut att bli... och kanske du själv ska ställa till med en också... kram :)
Esmaralda

74 Mami:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur stor ser chansen ut i procent att det ska bli till någon seriös relation fram mellan honom och mig?
Kram


75 Mimmie:

skriven

Hej Es

Ser Något speciellt skoj som händer mig snart?
Kram

Svar: Ja, både fest och resa ser det ut att bli .. kram :)
Esmaralda

76 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer det blir bättre mellan mig och Kim och känns som vi har haft problem mellan oss så mycket på sistone tid.

Kommer det blir bättre i våra relation?

Ha det bra

Svar: Räkna inte med att det blir 100 % bra.. kram :)
Esmaralda

77 Ior:

skriven

Hej!
Går nu i terapi precis som du föreslog och har gått två gånger.
Oj vad han får mig att se saker på helt andra sätt!
Väninnan som jag varit så ledsen över när hon nu valt bort mig är lite lättare att bära.
Han fick mig att tänka annorlunda och fokusera på på det goda i mitt liv.
Kan väl så sakta se nu att ju mer min väninna drar sig undan desto mer försöker jag närma mig.
När du skrev till mig att hon tänker på mig och kommer att höra av sig så småningom, hur säker på det är Du?
Kram från en som är på g 😊❤

Svar: Härligt !! Terapi är som regel väldigt positivt och bra... !! Att du hör från väninnan någon gång i framtiden är runt 75 % säkert men det kan dröja.. kram :)
Esmaralda

78 Fanny2:

skriven

Hmm, har inga bra spartips. Alla vet väl att de måste se över vad som är nödvändigt och att man inte kan unna sig saker alltför ofta. När jag var yngre köpte jag konstant grejer som inte kom till användning och det ångrar jag idag. Ibland är det bättre med kvalitet framför kvantitet och så mycket behöver man inte konsumera... Tänk om man hade insett det då.

Tack för svar igår Es och ja, det löste sig direkt. 💜 Det blir precis som du skrev i min seans att det sakta men säkert skulle vända och att balansen i känslolivet skulle komma. :) Något med 2020 känns annorlunda.

Kram

79 Maria:

skriven

Hej!
Är också en lärare i ekorrhjulet, men har tyvärr råkat ut för mobbning på arbetsplatsen. Kommer problemen att lösa sig? KOmmer jag att få ett nytt arbete där jag är glad och trivs?
Hälsningar
Maria

80 Sandy:

skriven

Vad tycker den goe kollegan om mig? Känner han nåt för mig? Varför all denna omtänksamhet?

Svar: Han gillar dig.. helt klart... kram :)
Esmaralda

81 Ghostwriter :

skriven

Att kämpa med ekonomi är det absolut värsta jag varit med om. Jag har varit med om hemska traumatiska saker, men att nu när jag mår ganska bra (bättre omständigheter i mitt liv) och självständig... så är ekonomin det jag mår sämst av. Att man liksom äntligen har det bättre och så ska ekonomin stupa. Jag skäms att jag inte kan spara pengar varje månad eller mycket, men samtidigt klarar jag mig hellre och mår bra än att aldrig unna mig när jag väl får mer pengar. I somliga fall har jag slösat för mycket men då har jag åtminstone slösat på pengar jag haft. I flesta fall har jag handlat på krediter ... allt från mat, presenter till kläder. Aldrig igen, inte i nuvarande sits.


Jag söker och letar jobb VARJE dag. Söker allt jag kan, allt som jag kan se nästintill. Även jobb jag vet att jag inte kommer få. Jag letar också runt privat för extra knäck men det går segt. Ingen hör av sig. De flesta söker 100% och jag vet ju att de bara kommer passa under sommaren, inte nu just.

Kommer det lösa sig innan sommaren? Jag kommer ju bli hemlösa (för min hyresvärd är sträng verkar det som), om jag inte får in jobb nu. Måste ha ett jobb så jag hinner jobba 1 månad & få lön innan maj månad.

Jag har ändrat mitt personliga brev. Jag kontaktar alla jag kan.

Kan inte universum hjälpa mig nu? De är slut på dåligt mående tycker jag. Och slut på att krångla med ekonomin.


Det finns en ”kollega” som erbjudit mig att hjälpa personen.m med diverse. Är det något som skulle passa? Och ge lön? Eller kommer något annat som jag kan lita på! För ni är jag trött på dåliga negativa arbetsgivare också.



Kram

Svar: Ta och dra i alla tåtar för att tjäna pengar... något kommer... men räkna med att det kan bli oroligt en tid till innan det reder ut sig.. kram :)
Esmaralda

82 Emma:

skriven

Just nu unnar jag o maken oss lite lyx. Barn-och hundvakt och vi har smitit iväg på hotellnatt med skumpa på rummet. Jag tror på att pengar ska vara i rörelse. Det brukar alltid ordna sig för mig med pengar.
Blir glad av att läsa att du nu unnar dig, jag tänkte skriva att man har ju bara ett liv, men kom ju på att så inte är fallet, men jag tror på att leva det här livet vi känner, för fullt!
Esmeralda, kan du se hur det ser ut på syskonfronten för oss? Blir det syskon? Naturligt eller behöver vi spara massa pengar för att göra ivf? Eller trillar pengar in?
Kram

Svar: Nå rent ekonomiskt har vi bara ett liv.. vi kan ju inte med oss något från det ena livet till et andra :) Det ser ut att bli ett syskon men jag ser inte hur... kram :)
Esmaralda

83 B:

skriven

Hej, förstörde J medvetet/ tycker han de är kul med denna drama? Kram från en ledsen själ.. ❤️

84 N:

skriven

Hej!

Min ekonomi har varit svår länge, men senaste halvåret har det börjat bli lite bättre. Kommer det fortsätta så?

Är ett tag sedan jag och han hade kontakt sist. Kommer vi få kontakt snart igen, och hur kommer det gå för oss?

Tacksam för svar!

Mvh N

85 Veronica:

skriven

TILL PIA 1. Jag följer det du skriver om din sjukdom och svårigheterna att få rätt vård och jag lider med dig. Men jag undrar vad det är du drabbats av ? Förlåt min nyfikenhet och svara inte om du inte vill, kram och lycka till

86 Rosa:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur stor ser chansen ut hur många procent ser det ut att han fortsätter en seriös relation med henne ?
Kram

87 Undris?:

skriven

Hej Es

Hur ser min tillkommande ut att vara?
Kram

88 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur stor ser chansen ut i procent att det ska bli till någon seriös relation fram mellan honom och mig?
Kram

89 Till Agnes från Fiskaren:

skriven

Jag går igenom ungefär detsamma och gör av med möbler, prylar, en hel del böcker och har samlat på mig efter anhörigs död. När jag är nöjd med antalet grejor som finns kvar kommer min flytt att gå från stan och till ett gårdshus vid en liten byhamn. Var i världen kvittar, jag kan sköta mitt arbete oavsett var jag befinner mig. Lycka till vill jag säga med planen.

90 Bella:

skriven

Hej, förstörde J medvetet/ tycker han de är kul med denna drama? Kram från en ledsen själ.. ❤️

91 MissMilla :

skriven

Man kan vara mer sparsam o jag hade gärna slutat mitt jobb för jag är varken sedd el uppskattad där känns det som. Är det så? Mest skitsnack om mig tyckerjag.

92 M:

skriven

Hej esmaralda.

Hur stor ser chansen ut att han skulle fortsätta något seriöst med mig?
Kram

93 Undra:

skriven

Hej esmaralda.

Hur stor ser sannolikheten att han och hon fortsätter en seriös relation med varandra?
Kram

94 F.u:

skriven

Hej Undrar om det finns något runt mig som jag bör uppmärksamma kram

95 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att finna någon intressant innan året är slut? Som jag bygger vidare något med?
🥰 kram

96 N:

skriven

Hej!

Försöker en gång till, hoppas det är ok! :)

Min ekonomi har varit svår länge, men senaste halvåret har det börjat bli lite bättre. Kommer det fortsätta så?

Är ett tag sedan jag och han hade kontakt sist. Kommer vi få kontakt snart igen, och hur kommer det gå för oss?

Tacksam för svar!

Mvh N

97 Tingeling :

skriven

Du som gav tips om Portion under tian, tack! Vilken bra sida!

Nu har jag sökt sommarkurser så har jag det öppet i alla fall, så får vi se hur jag gör och hur det känns om jag kommer in. Jag vet nu att jag vill rikta mig mer mot Sverige mestadels och inte utomlands. Får se om jag byter i höst eller inte. Tror jag gör likadant här... söker och så bestämmer jag mig i sista stund ifall jag kommit in.

Bara några veckor kvar på praktiken... inte för att jag räknar ner... 😉 hade jag haft ork hade jag jobbat extra också, men det gör jag inte tyvärr.

Kommer sommaren bli lugnare och bättre? Både plugga och jobba lite?

Trevlig kväll!

Kram!

98 Mimmie:

skriven

Tack snälla för svaret Es kram:)

99 T:

skriven

Är själv nu sjukskriven för utmattning och har börjat jobba men tror ev att jag kommer stanna då jag är åter på 75 alt 80 procent. Inte mer nu de närmaste åren. Tror man kan spara ner på mycket. Men intressant lösning. Kanske ska köpa boken 🙂.

100 Ghostwriter :

skriven

Tänkte h*n något på mig medans vi sågs, menar något i stil med som när vi höll på? Jag la undan dom tankarna och försökte bara ha kul och att vi skulle ha en fin trevlig stund



Kram

101 nodaysoff.blogg.se:

skriven

Själv skulle jag vilja komma bort från ekorrhjulet, för att kunna vara med barnen mer, samtidigt som man kan unna sig och de små mer.
Svårt val.. vill kunna ge de allt men samtidigt så offrar jag vår tid.

Men häftigt när man kan se framgången!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: