Ledaren säger.....

I dag vill jag dela med mig av vad  Håkan Boström, ledare på Göteborgsposten skriver:

"Sveriges Radio berättade i veckan om ”Michael” som inte tilläts amortera på sina lån för att banken inte bara krävde att få reda på varifrån hans inkomster kom, utan även hur hans utgifter i övrigt såg ut. Allt skulle beläggas på papper (SR 30/1).

Han är knappast ensam om att känna sig behandlad som en kriminell av bankerna.

Utgångspunkten verkar vara att småsparare ska bevisa sin oskuld, i strid med grundlagens anda om oskyldighetspresumtion. Det vill säga att du är oskyldig till motsatsen bevisats.

 

Penningtvättslagen stipulerar att bankerna ska ha ”kundkännedom”, men redogör inte i detalj för hur det ska gå till. Bankernas agerande går inte heller att överpröva.

Att bankerna blivit mer nitiska på sistone har förstås att göra med de skandaler som uppdagats kring bland annat svensk bankverksamhet i Baltikum. Men varför ska det behöva gå ut över vanliga svenska bankkunder?

Det är förstås inte säkert att vanliga småsparare kan redogöra i detalj för varenda insättning. Eller för den delen att alla har kan förväntas ha sina inköpskvitton sparade i byrålådan.

Bankerna äger inte våra pengar. De förvaltar dem. Här verkar det ha blivit något missförstånd. Om bankerna ska lägga sig i människors privatekonomi i denna grad måste det bli möjligt att spara hos Riksbanken, vilket skulle garantera en annan rättssäkerhet.

Men rimligare vore att reglera tillämpningen av nuvarande lagstiftning.

Enligt en färsk rapport från Brottsförebyggande rådet hjälper inte penningtvättlagen mot de som sysslar med avancerad ekonomisk brottslighet. Bankerna silar helt enkelt mygg och sväljer kameler.

På den tiden bankerna mer tydligt var uppdelade i affärsbanker och lokalt verkande sparbanker var kundkännedom ett mindre problem.

Dagens anonyma storbanker är lättare att utnyttja i tveksamma syften, men svaret kan inte vara en både ineffektiv och rättsosäker kontrollapparat.

 

 

Banker är företag. Börjar de istället uppträda som förmyndare åt sina kunder kommer de snart att ifrågasättas politiskt. Och det med all rätt. "

Källa: Håkan Boström, ledare Göteborgsposten

 P.s.

Under dagen idag besvarar jag frågor men framåt kvällningen far jag till mamma som fyllde år igår, 87 år. 

I går var hon utbjuden av pojkvännen och hade väninnor på besök men ikväll  är det vi som ska mysa och god helstekt spätta är utlovat.. och då menar jag RIKTIG fisk med  ben och ingen tradig panerad file´. 

Champagne ska det också bli

Jag övernattar och i morgon ska vi ut och strosa i Helsingborg och när kvällen kommer blir jag, maken och Mannabonne Glenn bjuda på middag på restaurang Edelweiss där även hundar  släpps in !!

 

Mamma menar ju att hon alltid varit bjuden på MG:s kalas så klart att han ska vara med på hennes.

Jag grattar med en flaska av hennes favowhiskey  och en stor växt som ska ersätta den som dött i  köket

 

Detta betyder att jag  bara kan besvara frågor under dagen idag och i morgon ingenting alls

Kram & kärlek

 

 

1 AnnaK:

skriven

Kul med firande!

Kommer jag hitta mig någon bra bil snart? Känns som att jag behöver ge mig ut och köra medans det sitter i.

Kram 🤗

Svar: Du hittar snart en liten fin bil... och du behöver köra regelbundet nu första tiden.. kram
Esmaralda

2 Rebecca:

skriven

Åh ha det så trevligt :)

Hans intresse för mig, Kommer jag märka av det mer? :) Blir det något sagt rakt ut, mer flirtigt? leder det till något om än litet. kram

3 Helena Ir:

skriven

Grattis till din fina mamma!
Låter mysigt med mamma och dotter middag,och dessutom en speciell dag där även MG får vara med! Ni är härliga och omtänksamma <3

Kram :)

Svar: Tack så hjärtligt:) kram
Esmaralda

4 Anonym idag:

skriven

Du ser vem jag är. Är det någon mening att fortsätta skicka kort på födelsedagen? Kanske med lite pengar i? Tänker om det inte ens når mottagaren eller rivs sönder? Snart är det 3 år sedan. Vad tycker du? Vet ju inte hur det uppfattas.

Kram

Svar: Jag tror det når fram och i detta ska du följa ditt hjärta.. kram :)
Esmaralda

5 MollyD:

skriven

Godmorgon
Kämpar med att uppbära energi och arbetsglädje den tid jag är kvar på nuvarande jobb. Ingenting som ger mig energi alls. Har börjat fokusera på mig själv och min hälsa. Kanske kan jag boosta där.
Har börjat med viktväktarna och jösses vad jag fyllt på med mycket för mycket.....på kvällarna. Känner mig otymplig och som en tjock gammal tant. Fel, ser ut som men känner mig helt annorlunda. Får se om jag kan ändra den bilden. Tänker 1kg veckan- 1 maj minus 10-12 kg det vore helt galet bra
Kan jag?
Kram

6 sus:

skriven

hej
ja blir lite tokigt...
grattis till mamma...
undrar vad som händer nu...
love sus

7 Läroliv:

skriven

Varmt Grattis till din underbara mamma och så mysigt ni ska ha det.

Håller med dig om bankerna, något har blivit fel med deras tänk. Dom förvaltar, inte äger som dom verkar tro. Vad vore dom utan kunderna? Tycker att lite liknande tänk har hänt hos ICA. Nu ska vi kunder styras om så att dom enskilda affärerna får mer pengar i plånböckerna och vi ska rätta oss efter deras regler och vi ska bli "stammisar" gud bevars, det är man väl ändå då när man handlar där varje vecka tänker jag. Inte heller får vi numera spara intjänande poäng och så måste vi handla för en viss summa varje månad för att få poäng överhuvudtaget. Jag är livsmedelsallergiker och det är dyrt och brukar handla på flera affärer då priserna verkligen kan variera. Blir förbannad över deras översittartänk. Vilken affär kan klara sig utan kunder. Tänker mig att Coop och även Willys får flera nya kunder. Handlar redan där och nu kommer jag att handla där ännu mer än tidigare. Finns det inte något som heter högmod går före fall. Det är ju bara att titta i backspegeln. Det är en riktig risk när företag blir för stora, då verkar det sunda förnuftet gå upp i rök.

Kram

Svar: Ja stammis på ICA blir jag inte.. inte på det sättet ! Kram :)
Esmaralda

8 <3:

skriven

Hej esmeralda, kommer min syster få någon hjälp med fakturorna?
Kronofogden kräver hon ändå ska betala fast hon är så sjuk som hon är.

finns det någon ekonomisk lösning?

9 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag är helt slut i kroppen. Jag körde ett sjukt pass igår och sen dansade jag efter.. Jag har aldrig önskat att ett danspass skulle ta slut 😂 Får se om jag ska träna ikväll eller om jag hoppar över det 😍🙄

Igår kom ett betyg in på ladok men jag kommer inte in så jag vet inte om jag klarat min engelska eller inte...

Sen pratade jag med min lärare i måndags. Jag måste vänta en vecka.. jag är helt körd...

Nä nu är jag redo för kärleken. Kan du inte skicka lite att jag är redo nu så han blir redo? Vad kommer han jobba med?

Kram

10 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Såg en romantisk film igår och den fick mig att undra om jag snart får uppleva den underbara känslan när man träffar någon atttaktiv man som man känner dragning till och det är ömsesidigt? Den där känslan då man bara kollar på varandra och ler. Får jag snart uppleva det?
kram

Svar: Visst får du uppleva detta.. kram :)
Esmaralda

11 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Såg en romantisk film igår och den fick mig att undra om jag snart får uppleva den underbara känslan när man träffar någon atttaktiv man som man känner dragning till och det är ömsesidigt? Den där känslan då man bara kollar på varandra och ler. Får jag snart uppleva det?
kram

12 Dunegull:

skriven

Som sagt, varit lite låg par veckor. Hinner det försvinna till resan på fredag?
Blir jag nöjd med boendet och kommer allt flytta så jag kan ha en mysig vecka?

Låter som ni kommer ha supertrevligt!

Kram

Svar: Ja det ser ut som om allt flyter på bra... ha positivt fokus bara och häng inte upp dej på detaljer.. kram :)
Esmaralda

13 M:

skriven

Hej.

Kommer min blivande partner att vara romantisk? 😊😊😊

Svar: Ja, kanske inte någon Don Juan men visst är han romantisk.. kram :)
Esmaralda

14 Susan:

skriven

Det gäller kanske att välja rätt bank och att inse att allt detta uppstått för att allt för många inte sköter sig, svarta pengar mm som ska tvättas....kan du redovisa var kontanter kommer ifrån är det oftast inget problem.....om du nu har en bank som överhuvudtaget tar emot kontanter🤔💵 Som i så mycket annat är det kollektiv bestraffning som drabbats oss alla.Har du rent mjöl i påsen o har en bra bank så är nog detta inte det största problemet man kan ha

Kram

Svar: Det är mest företeelse att sila mygg och svälja kameler... eller hur man säger :) Kram
Esmaralda

15 Kulla:

skriven

Gratulera kära mamma så mycket🍾🥂🎁🎉. Hon är en välbevarad kvinna för sin ålder.
Tyvärr gör banken bara sitt jobb.. kundkännedom, är viktigt 👍.
Undrar vad tycker M? Kommer vi att ses igen? Kram

Svar: Ja ni kommer ses igen men kanske inte så mycket mer än så.. kram :)
Esmaralda

16 morgonsol:

skriven

Hej
Jag mår inte så bra,får oroväckande rapporter från mitt gamla jobb.
Min chef beter sig mycket illa och hen var största anledningen till att jag slutade.
Min reaktion när hen fick tjänsten var inte bra.
Varningsklockorna började ringa direkt!

Jag vill att hen ska sluta och få ett annat jobb men hen verkar klistra sig kvar.
Hen är inte omtyckt av någon och vissa är rädda.
Ska det vara så här?
Kommer hen att vara kvar?

Vi vill varandra väl,så skapar man god arbetsmiljö anser jag men inget jag delar med denna chef.

17 GHOSTWRITER :

skriven

Du gav mig ett svar härom dagen som jag inte alls förväntade mig. Jag tyckte allt var orättvist. Jag tycker inte att det är mitt fel att jag mår dåligt utan universum som ger mig berg efter berg, men framförallt att saker jag mår dåligt över är pga andras val, så inte så mycket på grund av mina egna i grunden. Får ändå säga att du har rätt.

Att min dröm om barn måste vänta lite, även fast jag var vid målsnöret. Det känns som att allt hängde på barnet. Om jag skulle leva. Mitt liv. Och även om jag skulle bli SÅ hel och SÅ lycklig med barnet i mitt liv.... så är det inte rättvist att barnet ska ha det över sig, att h*n mamma bara lever idag för att jag fick barnet. Samtidigt, det var min räddning. Och det var min lycka i livet - barn. Ett eget barn.

Jag känner inte att jag har annat att leva för. Att få egen familj är allt jag kämpat för sedan litet barn själv. Därför är det svårt att inse att drömmen får vänta. Jag vet inte vad jag ska kämpa för nu, för jag ville bara stadga mig. Tänka på någon annan och inte vara så ego och uppe i mig själv. Vilket jag kanske inte alls är tillräckligt mycket för att landa i mig själv som du sa.

Jag försöker välja livsglädjen, men allt jag ville ha var familj. Och jag vet inte riktigt vart jag har mig själv utan den tanken. Det känns inte som att jag är nöjd: och kommer inte bli nöjd r jag uppnår alla små-mål jag har.

Små målen känns så små nu för tiden.... även om de är viktiga.


Universum hör mig inte. De känns som att jag är 15 år igen. Att jag är på ruta 1. Och nu har jag gråtit varje natt bra länge, för länge.



Kram och grattis till din mamma!

Svar: Ta hjälp i samtalsterapi om du känner att du inte kan landa på egen hand... det är inte lätt ... det finns glädje och det finns redskap men man kan behöva lite hjälp emellanåt och det gäller oss alla.. kram :)
Esmaralda

18 Skorpan:

skriven

Jo så är det lite här också,men tyvärr tror jag nog att de koncentrerar sina resurser på fel ställen. Visst är det ofta privatpersoner som sköter "pengtvättningen", men ändå en försvinnande liten del av oss vanliga kunder...

På fredag kommer revisorerna. Kommer granskningen att gå undan o utan större mankemang? Är ju ingen expert precis ;).

Grattis till din pigga mamma!

Haven bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Någon får du vara beredd att revisorerna påpekar... kram :)
Esmaralda

19 EPM:

skriven

Godmorgon!
Vad mysigt det låter... Helsingborg också, vi bodde på Mollbergs förra året med barnen, en svit blev det för priser var bra. Men nu vill de bara bo i svit de små monstren....😂

A och jag verkar vara lika i vad vi tycker och tänker om denna flirt. Det är skönt😊

Min dotter stammar ju, nu har jag försökt hjälpa henne med öronakupunktur (kulplåster inte nålar) än så länge verkar det hjälpa... Jag är orolig för henne, hon stammar, kommer få tandställning och uppgav förra veckan att hon inte vill gå till skolan pga en kille i åk 6... orsaken är att han är taskig mot tjejerna och hon ryter ifrån varpå hon ansätts istället.
Kommer det bli bättre för henne?

Kram

Svar: Ha ha ha, ja barn lär sig fort :) Det är gott gry i din tös.. ibland blir det tufft men hon löser det... kram :)
Esmaralda

20 Dina:

skriven

Glöm inte gratulera från oss alla! ❤️
Ez, jag undrar om min vän F inte intresserad av mig längre. Vad vill han egentligen? Att bara vara vänner? 🤔

Svar: Det ska jag !! Ja det ser ut som om han tappat intresset en aning.. kram :)
Esmaralda

21 Nornan:

skriven

STORT GRATTIS till din goa mamma! 💚
Önskar er underbara dagar tillsammans.

Kramar!

Svar: Jättetack :) kram
Esmaralda

22 Solen ☀️:

skriven

Godmorgon!
Ja banker kan man bli galen på. Inte lätt att få någon vidare hjälp där inte och att få lite ränta på sparpengar kan man ju glömma. Man ska ju spekulera i aktier eller fonder...annars straffas man med noll i ränta.
Igår började min nya kurs - så roligt! Underbart med kurs och att prova på något helt nytt!
Det är uppehåll i mina behandlingar för värdena har varit i botten, säkert därför jag är så trött och får släpa runt på kroppen som bara vill gå och lägga sig. Blir det snart ordning på mina värden så jag få klar med dessa eländiga omgångar?

Ha en underbar kväll med din mamma! Ni brukar ju ha så mysiga tillställningar.
Kram ☀️

Svar: Ja, du kommer få koll på dina värden, det tar lite tid men det kommer fixa sig och du blir piggare.. kram :)
Esmaralda

23 Mia:

skriven

God morgon Es!

Hoppas ni får ett minnesvärt fint firande ikväll :) Stort grattis till din mor, hipp hipp hurraa!

Ser kollegan på jobbet ut som visat intresse att vara ärlig eller en farlig typ?

Kram

Svar: Tack säger jag för mammas räkning:) Kollegan på jobbet är som folk är mest.... inte farlig.. kram :)
Esmaralda

24 Hm:

skriven

Hej!
Min chef har varit total iskall mot mig och undviker mig. Jag sköter mitt jobb. Hon har varit så snäll o trevlig mot mig i flera år.
Misstänker att någon kollega snackat skit. Stämmer det? O vem isåfall?
Kram

Svar: Jag tror att det skett en missuppfattning - försök prata med chefen.. kram :)
Esmaralda

25 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Vad verkar han önska ha för kontakt med mig?
Verkar det vara en mer praktiskt kontakt?inte så nära?
Eller skulle han önska ha en vänskaplig kontakt?
Eller mer än så?
Kram

26 Miltons Mamma:

skriven

Ja du... "Storebror ser dig" och "storebror vill veta vad du gör". Oerhlrt obehagligt att man ska behöva redovisa ALLT som "de" inte ens har något att göra med. Jag är dock för kameror på stora allmänna platser eller där risken för allvarliga brott finns. Men någon måtta måste det vara.

Idag ska jag till veterinären med Mumma. Då man mått prutt så har man slarvat med tänderna och tandsten har bildats 😥 Mycket.. Så idag ska vi försöka fixa det 😊
Rädd att kostnaden skjuter i höjden men går till en privat. Skillnaden på kostnadsförslagen är enorma. Skiljer 13000 kr. Skamligt att de stora företagen tar hutlösa priser, och gör undersökningar som inte ens behövs. Brrrr..

I valet och kvalet att följa med sonen till USA i sommar. Behöver en resa och komma bort men samtidigt skulle jag föredra badstrand och sol. 😊
Blir det USA i sommar eller lyckas jag låta bli? 😊
Det ÄR lockande men är inte säker på att det är det bästa för MIG. Men är så innerligt trött på att vara ensam.
Kjam

Svar: Kamerorna är okey tycker jag också.. men när ens personliga integritet blir kränkt, då är det inte kul. Oavsett du väljer USA eller sol och bad så kommer det blir bra... du kommer hämta god energi.. kram :)
Esmaralda

27 Smöla:

skriven

Men Åhh, då får du att hälsa grattis till morsan din:)
Hoppas ni får en fin kväll!

Finns det något kärleksbudskap till mig i februari-mars?

Svar: Tackar:) Ja, någonting kan ske i romantikens tecken.. kanske inte så stort men ändå... kram :)
Esmaralda

28 Misstjejen:

skriven

Hej

Min livet är lungare just nu och jag tror att jag har hitta många besvarar på min min egen frågor. Har börja att älskar mig själv då det är bra steg.

Kommer det var lugnare så länge? I min livet?

Jag har inte planera att gör något på alla hjärtans dag men jag vet att jag ska älskar mig själv.ska jag påminna dig om alla hjärtans da på nästa fredag igen? Samma som ifjol...

Vill gärna att min livet ska var lugnare så länge då kan jag hitta minga besvara på min egen frågor.

Ha det bra

Svar: Bra att du tar hand om dig själv och tänker positivt om dig... det ger vinst på sikt... kram :)
Esmaralda

29 Mam:

skriven

Hej esmaralda.

Babyn har verkat ganska nöjd och tillfreds.
Men har upplevt lite mer skrik nu sista dygnet. Verkar det vara något tillfälligt? Fortsätter det vara lugn och tillfreds eller blir det mer skrik?
Kram

Svar: I perioder kan det bli lite mer skrik...kram :)
Esmaralda

30 Jessan:

skriven

Hej Es!
Min vän hittade en video inspelad på hennes telefon , den har bara dykt upp utan att hon har spelat in något eller någon annan. Det är helt svart & lätena på den är läskiga. Förstår inte hur/vad/vem/varför. Vet du vad det är?

Kram

Svar: Någon ha gjort detta som typ ett prank... jag ser inte vem dock.. kram :)
Esmaralda

31 BlueJay:

skriven

Vad tycker denna kollega om mig? Hur tänker han?

32 💕 Zoey 💕:

skriven

Hälsa grattis till din goa mamma! 🎉💐 Hoppas ni får det jättetrevligt! Kram Zoey 💕

Svar: Tack snälla... kram :)
Esmaralda

33 Elin:

skriven

Finns det möjlighet att vi får lite mer kontakt när jag kommer hem. Skulle han vilja det?
Kram

Svar: Möjligheten finns.. kram :)
Esmaralda

34 Störande grannen? :

skriven

Fixade nyss tvättmaskin och de känns så himla skönt. Den där centrifugeringen dock är ju brutal och hela badrummet skakade i princip.

Hör grannarna detta och kommer klaga? Jag vill inte störa samtidigt tråkigt och behöva sluta tvätta hemma igen om de är så :/


Kram !

Svar: Tvätta bara på dagtid så tror jag inte det ska vara några problem.. kram :)
Esmaralda

35 Misstjejen:

skriven

Hej

Konstig inatt... jag vakna och går toaletten så efteråt är jag kommer till säng men känns något så vågor som om jag är i båten och blir sjösjuka men jag är hemma i min lägenhet. Får migrän .

Sjösjuka som jag har aldrig uppleva såna förut i lägenhet

Ha det bra

Svar: Kan vara öronkristallerna som ställer till det.. kram :)
Esmaralda

36 Choklad:

skriven

Grattis till Mami <3
Ser du något jobb komma snart för mig? Du har så rätt i det du skrev i seansen att trivseln inte kommer att bli bättre.
Jag längtar efter förändring :)

Svar: Det kommer ett nytt jobb..var aktiv i sökandet.. kram :)
Esmaralda

37 Ingela:

skriven

Men det är ju så typiskt Sverige, de som är avancerade ekonomiska brottslingar kommer undan, vi övriga, de flesta hyfsat reko skulle jag tro, granskas å kontrolleras.
Sverige är vad gäller många saker ett verkligt märkligt land...

Jag har sagt det förr å gör det igen, din mamma alltså, vilken krutgumma! Tänk att vara så fräsch å ha orken å viljan att vara så aktiv, det är beundransvärt, vilken förebild! :)

Idag är jag inte att leka med, har lust att nacka käringen som bor ovanför oss, hon kan inte vara klok! Varken hon eller dottern verkar förstå att man bör visa lite hänsyn till sina grannar!!
Det är väldigt lyhört i våran bostadsrättsförening, gammalt hus å detta påpekade jag lite fint när de flyttade in, men de verkar inte greppa detta alls... Klapprar runt i klack/träskor dygnet runt, ilar fram å tillbaka som en jävla iller timme ut å timme in, fattar inte vad de gör?! Låter som de flyttar möbler varje kväll å inatt väcktes jag 01 av ett jävla ljud, 03 klapprade hon ljudligt i trapphuset, hon bor högst upp, å slängde sopor !? Så less nu, vill bara sälja å flytta härifrån...

Funderar så på vad jag ska ägna mig åt i framtiden, får inte till det, har inget drömjobb utan vill helt enkelt ”bara” göra ngt som engagerar å där jag kan utvecklas... Är ju inte purung längre å kan inte satsa på en lång utbildning, önskar så att det gick att backa bandet å göra om å göra ”rätt” men så funkar det ju inte...;)
Es, du har i seanser sett mig i nytt jobb, det är jag glad för men kan du se om det handlar om att jobba med människor eller typ mer papper/”kontor”. Jag är en rätt kreativ typ å känner att det skulle vara kul att kunna använda det lite mer, men så jäkla svårt att veta hur! Förstår att du Es inte har lösningen men man blir alltid tacksam å inspirerad när du svarar att du ser ”ngt”...;)

Kram Ingela


Svar: Jobbiga grannar är inte kul och jag tycker du ska prata med dem.. lägg fram det på ett sätt som inte resulterar i att de klampar och väsnas extra högt för att jävlas ! Du ÄR kreativ.. starta en tankeprocess och ha ett öppet sinne och du kommer underfund med vad du vill... kram :)
Esmaralda

38 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Gomorron kära Es!
Åh så roligt hälsa o gratta🌸🌺🌸 önskar att min mamma vore i Livet med vi gjorde alltid så mycket skoj tillsammans o hon var mitt stora stöd🙏❤️ Whiskyn vore ju trevligt att ge till sambon för att han ställer upp för mig nu när jag bli it sjuk. Es varför är man dum nog att gå in o se på sin journal på nätet, istället för att vänta tills läkarbesöket imorgon?? Nu blev det svårt att sova inatt, jag hade verkligen försökt tänka positivt ju...
Får jag be om lite av din varma healing imorgon kl 11,00 då jag ska få beskedet av läkaren som opererade mig hoppas du kan mellan allt det roliga ändå✊🍀❤️ Åh jag önskar er en underbar födelsedag med fisk på menyn - jag älskar fisk mums 🤗
En fråga bryr sig inte mina syskon alls? Varför hör de inte av sig?
Kramisar i massor hoppas så på ett svar o önskar er en härlig onsdag o torsdag i Sundets Pärla där jag är uppväxt Solen är med er🤗🦋🌸🦋❤️

Svar: Ja, jag sänder en kort men intensiv healing kl 11 ! Dina syskon verkar ha nog med sitt och kommer sig inte för... och det är trist... kram :)
Esmaralda

39 <3:

skriven

Vad mysigt med middag och champagne.
Bara att smälla av korken.
🍾
Hur ska jag få chansen att utforska Anders lite mer? Vet inte om han lagt märke till mig via fb flödet.
Är jag någon som han skulle finna attraktiv i sina ögon? Jag tror att han kan tro att jag är lite yngre än bad jag är. Har han fortfarande någon kvinna i tanken.
Kram

Svar: Gör dig lite mer tillgänglig och dateable... visar han inget intresse då, ja då är bara att gå vidare.. kram :)
Esmaralda

40 kvinnan:

skriven

NU HAR DET HÄNT. JAG GJORDE MAGIN FÖR KÄRLEK OCH MEST PÅ SKOJ FÖR JAG TÄNKTE ATT SÅDANT FUNGERAR INTE PÅ RIKTIGT. JAG HAR HAFT ÖGONEN PÅ EN MAN I GRANNHUSET LÄNGE MEN HAN HAR INTE VISAT MINSTA INTRESSE.INTE ENS PRATAT MED MIG. I GÅR KVÄLL MÖTTES VI I SOPRUMMET OCH PLÖTSLIGT BÖRJADE HAN PRATA OCH LE OCH SKRATTA OCH VAR HUR SOCIAL SOM HELST OCH HAN BERÖMDE MIN KOFTA SOM JAG STICKAT OCH NÄR HAN HÖRDE ATT JAG SPELADE BINGOLOTTO SÅ UNDRADE HAN OM VI INTE KUNDE SLÅ OSS SAMMAN NÄSTA GÅNG OCH SPELA HOS HONOM SÅ SKULLE HAN BJUDA PÅ BAKELSE. MAGIN FUNGERADE OCH JAG ÄR LITE CHOCKAD FAKTISKT, AV GLÄDJE. KRAM

Svar: Där ser man... så roligt :) En får gratulera och jag har på känn att det kommer riktigt bra ur detta.. kram :)
Esmaralda

41 Kristin:

skriven

Gratulerer så mye med dagen til din mor, kjære Esmaralda! For en sprek og herlig dame i hennes alder. Håer dere alle får en hyggelig bursdagsfeiring.

Når det gjelder banker, vil de helst at alt skal skje på nett. Lokalbankene har forsvunnet og det er større banker i større byer.
I forrige uke skulle jeg bli eier av min tomt som vi har bygslet (leid mot en sum i året av de som eier grunnen). Skulle fylle i papir, og der skulle jeg blant annet redegjøre over for banken hvor mine penger jeg skulle betale tomten med kom fra.
Ble forbannet, for det får det være grenser for mistenkeliggjøring, så det fylte jeg ikke i. Litt privatliv må man faktisk få lov til å ha.
Myndighetene får heller konsentrere seg om de som unndrar store beløp. Men, det virker som om det er mannen i gata de skal ta.

Svar: Tusen tack :) Ja eller hur !! Jag hade också blivit förbannad !! Det här snokandet är ju kränkande... min väninna blev misstänkliggjord .. och när man frågade var hon fått sina pengar ifrån sa hon " tiggeri" och så var det också... hon hade lånat lite här och där av släkt och vänner för att få ihop till en kontantinsats till bil ! Kram :)
Esmaralda

42 Lova:

skriven

Vad kul, grattis till din mor!


Ser han ut att stalka mig eller kommer han låta mig gå min väg utan honom? Är orolig för vad han gör nu när jag vill skiljas.

Varma hälsningar

Svar: Tack :) Räkna med att det initialt blir tufft mend et är övergående och det lugnar ner sig.. kram
Esmaralda

43 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej igen Es!
En liten undran, ser du om ögondropparna kommer hjälpa ögonen eller ser du någon ögonoperation för mig? Hoppas verkligen ingen operation 🙏🙏🙏 Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Finns en bra chans att du blir okey utan operation.. kram
Esmaralda

44 Shirin:

skriven

Es, Om jag hör av mig till H, hade han uppskattat det eller hade det bara varit konstigt? vad tror du att han hade tänkt?

Kramar❤️❤️

45 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ska förbereda mig då.
Det lustiga, eller kanske inte, är att jag bara gjort det som getts som uppgift åt mig, utan att egentligen känna till vad det hela bygger på... Rätt uselt är det nog, men såhär denna gång o nästa år sköts det av en annan människa o då blir det säkert rätt ;). Kanske nu det tidigare livet kommer krypande över mig!? Överlever nog säkert det också ;).
Kram Skorpan

46 Liten C:

skriven

Vad mysigt att fira din mamma hoppas att det blir lyckat.
Just nu är mitt liv Jobbigt.
Har förstått att min man mår väldigt väldigt dåligt men inte att det är SÅ illa.
Jag har tyvärr inte funnits för honom utan fokuserat på annat.
Min man ska få hjälp och tillsammans har vi sökt hjälp.
Känns lite mörkt om vi ens klarar detta 😔.
Eller om jag ens vill.
Ser du något om vår framtid tillsammans ?
Många kramar

Svar: Ta en dag åt gången nu och det kommer mogna ett beslut inom dig.. kram :)
Esmaralda

47 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Tack för svar Kära Es🙏 Och stort Tack för kommande healing❤️
Gratta lilla goa mamma o ha så mysigt tillsammans 🌹🙅‍♀️💜🌞🦋

Svar: Tusen tack :)
Esmaralda

48 Gunilla i Oxd:

skriven

Ska jag våga fullfölja separationen nu när han själv tog upp den ? Han vill att vi ska försöka bättra oss, men mina känslor är ju bara vänskap o det har jag sagt..
Blir det bra till slut?💔❤️Klarar jag mig själv...

Har du ett gott råd ~ vänta eller gå.
Kram Gunilla i Oxd

Svar: Visst klarar du dig själv och du går när du är redo.. kram :)
Esmaralda

49 Carin:

skriven

Godmorgon 💕🍀
Har jobbat med penningtvättsfrågor på den administrativa sidan, dock mellan företag, och tyvärr är det så att - ju klipskare och slugare ”skurkarna” blir, desto hårdare rutiner blir företagen/bankerna. Den vanliga Svensson blir också drabbad, för att även privatpersoner har utnyttjat systemet. En ”vanlig Svensson” kan vara en verklig huvudman, eller en bulvan för den delen.
Så ja, visst, för de flesta människor som är på rätt sida av lagen så suger ju detta..

Åååh, Monkey’s Shoulder 😍😋
Köpte den på flygplatsen i Holland för ett tag dedan, aldrig sett den tidigare och Friaren var mycket imponerad av mitt val 😍
Här i krokarna är flaskan en beställningsvara, 2 veckor men väääl värt!

Kram och hej 💕🍀

Svar: Ja eller hur... visst är Monkey shoulder den perfekta whiskyn ! Jag brukar köpa i Tyskland :) Kram :)
Esmaralda

50 Sh:

skriven

Es, Om jag hör av mig till H, hade han uppskattat det eller hade det bara varit konstigt? vad tror du att han hade tänkt?

Kramar❤️❤️

51 Marita:

skriven

Hej!
Ett stort grattis till din mamma.
Ha nu så himla härligt tillsammans.

Ligger det nått vikariat i startgroparna?

Kram

Svar: Tackar :) Ja vikariat kan det bli.. kram
Esmaralda

52 Michaela:

skriven

Åhh stort grattis till don fina mamma och hoppas att ni får det supermysigt tillsammans :)

För första gången i mitt liv så ser jag fram emot våren och sommaren och jag fattar inte varför. Jag älskar när det är mörkt och kallt och hatar värme då jag kliar sönder kroppen då jag får som en allergisk reaktion när jag svettas enligt hudläkaren. Men ändå är det nått som drar. Förstår du Ez? Finns det nått bra som jag inte vet om? Eller är det bara en känsla?

Kram och pussar till MG!

Svar: Jag gillar inte heller när det är för varmt... fast snö hade jag velat ha nu ! Något bra visar sig snart... kram :)
Esmaralda

53 Dalkulla:

skriven

Det är inte så länge sedan jag var tvingad att besvara frågor annars kom jag inte vidare i det jag den dagen skulle göra som bankkund. Inte fungerade deras idiotsida utan nästa dag fick jag göra om det. Dessa närgångna frågor är inte som enskild person godtagbart, med tanke på att banken själv fått lagens långa pekfinger riktat mot sig gällande penningtvätt . Blev så förudmjukad vid deras tillvägagångsätt att jag börjat med en skrivelser till dom. Arg är ett litet ord i sammanhanget.😠

Vilken lycka att få har en mamma i den åldern. Grattis till henne. 🌷

Kram.

Svar: Det är sunt att bli arg på sådant.. önskar fler skulle skriva och klaga ! De beter sig kränkande. Tack för hälsningen till mamma.. kram :)
Esmaralda

54 Anki:

skriven

Godagens Es
Ja detta med bankerna har gått för långt . i år fick jag skriva i ett formulär på nätet som var tvingande att fylla i .. och för ett par år sedan fick sonen inte sätta in pengarna han fått för en moppe han renoverat och sålt en summa på 15000 vi hade inte kvittot med...Då vi fick åka långt för att kunna sätta in kontanter vart det inget av utan de användes vart efter...

Stort Grattis till mamma din <3

Så roligt att även MG får vara med på firandet
Ha nu ett härligt firande

Kram Anki med flock

Svar: Helt galet... och vi bara följer med som en skock får !! Tackar för hälsningen till mamma och MG ser fram emot i morgon kväll på stan !! Kram till dej o flocken :)
Esmaralda

55 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda kommer P höra av sig snart ?
Kram

56 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

En man som har kommit in i mitt liv. Det var han som tog kontakt.

Känns bara som om jag inte alltid har tid att svara upp till så mycket kontakt han vill ha och jag får lätt lite dåligt samvete när jag inte hinner med. Som tex när han skriver eller vill ringa och jag känner att jag inte orkar eller har tid.
Jag vill ju träffa någon så jag behöver ju anstränga mig lite.

Men med två barn så tar det tid.

Annars verkar denna man väldigt trevlig och lättsam.

Kanske det kan bli mer?
Kram

57 Yvonne gammal kund :

skriven

Hej Esmaralda!

Ber om en grattishälsning till din mamma!

Har en fråga idag...vi har sökt en lägenhet idag som ligger på markplan med uteplats. Har vi nån chans på den tror du?

Ha en riktigt trevlig dag hos din mamma!

Kram

Yvonne

Svar: Tackar å mammas vägnar :) Chansen på lägenheten är runt 75 %.. jag håller tummarna... kram :)
Esmaralda

58 MissMilla :

skriven

Din mamma är strong. Min är snart 86. Känns som om min kollegor är irriterade på mig. Är det så? Jag är trött på lata kollegor. Så har sagt till o de andra bryr sig inte men jobbar ju inte med dem.

Svar: Ja någon av de du sagt ifrån till - har surnat en aning men det ska du inte bry dig om... kram :)
Esmaralda

59 Yvonne gammal kund :

skriven

Tack för svar Esmaralda!
Kram

Yvonne

60 Louise:

skriven

Det var jobbigt att komma upp i morse. Snark. Dottern ville inte gå upp alls.
Dag 3 av praktiken och det som skulle bli observation blev jag inkastad i barngruppen direkt. Jag tror jag vet vad jag gör för fel. Jag är för försiktig och tar inte för mig. Jag är för snäll helt enkelt. Jag känner inte att jag vågar ryta ifrån på barnen när de är elaka mot varandra.
Jag vet inte vad min handledare tycker och jag vet heller inte vad för projekt jag ska starta. Känner att jag inte alls kan göra något med dem. Projektet ska sträcka sig över hela VFUn. Får prata med min handledare om detta.
Fick igår bekräftat att min handledare faktiskt vill att studenterna blir godkända. Kommer jag klara denna praktik kurs 4?
Det är ju viktigt för mig.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Grattis till din mamma.

Svar: Ja om du ber om råd, samarbetar och har öppen kommunikation med din handledare så ser det ut att kunna gå bra.. kram :)
Esmaralda

61 Sh:

skriven

Snälla Es, kan du hjälps mig? Om jag hör av mig till H, hade han uppskattat det eller hade det bara varit konstigt? vad tror du att han hade tänkt?

Kramar❤️❤️

62 GP:

skriven

Es,

Jag har tagit ditt råd och börjat söka enbart de tjänster som jag vill ha. Det vill säga, jag söker inget annat för sakens skull. Tills jag får något nytt måste jag däremot stå ut med mitt nuvarande. Jag känner att detta är inte riktigt min grej och att jag vantrivs mer och mer för varje dag som går. Det ger mig ingen glädje. Å andra sidan vill jag inte sätta käpp i hjul för mig själv. Vill vara ha ett arbete där jag verkligen trivs. Kommer detta komma snart?

63 Elin:

skriven

Ser du om han kontaktar mig? Vågar han det?

64 Mirre:

skriven

Hej Es,
Jag har grov ångest både inför att jag kanske inte klarar sluttentan i det ämne som jag har kvar men också för att jag ska lämna landet och säga upp lgh/hoppat av utbildningen.
Ska bli skönt att komma hem sen när allt är gjort. Ska försöka hitta egen lgh hemma med.
Jag undrar om resultatet av denna tentan (om jag inte klarar den) ens kommer att ha någon stor betydelse för mig i framtiden? Sannolikheten att jag kommer tillbaka till just den utbildningen är ju väldigt liten och läser jag en annan utbildning med den kursen här hemma så får jag ju bara läsa den igen som en slags repetition. Jag känner själv att det nog inte spelar särskilt stor roll men man vet ju aldrig och kan inte låta bli att oroa mig. Har jag rätt i min känsla?
Kram ☀️

65 SusanneAmalia :

skriven

Stort Grattis till din mamma.. Härligt att hela familjen ska gå på restaurang.. Finns ddt hundmeny där också??
I morgon åker jag till Sälen.. Ska göra en Greta och flyga..
jag ska ha kunglit roligt och njuta fullt ut..

Detchärvmedxbankerna harcjag varnar för länge.. Staten ska ha full kontroll och använder banken försäkringsbolag och myndigheter som jobbar tillsammans för att kartllägga den enskilda individen. Penningtvätt är bara en täckmantel.. Robbon hood... Skulle behövas här..

Fråga.. Kommer utredningen att som Tingsrätten ska göra bli klar snart??

Önskar er alla en underbar dag.. Och kväll.. Födelsedagskramar till din mamma.. Och puss på nosen till MG..




Svar: Mg får ha egen mat med... han har ju en så där känslig bulldogsmage och vi vill ju inte att han ska få magknip och förstöra kvällen.. han skriker ju sådant även vid mindre smärtor ! Utredningen dröjer en tid till.. inte så länge... ha det riktigt fint i Sälen nu... kram :)
Esmaralda

66 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar han sagt rakt ut till sin familj att detta var ingenting han ville med ett barn till?
Och verkar hans familj stå bakom detta?
Kram

Svar: Familjen tar till sig det han säger... kram :)
Esmaralda

67 Browallia:

skriven

Det fantastiska med din blogg är att jag lär mig även om sånt vardagligt som jag har noll koll på men som jag egentligen borde intressera mig mer för. Mig skulle bankerna kunna lura hur plättlätt som helst.

Din härliga mamma är alltså februaribarn precis som du och jag! :) Jag firade ju min dag i helgen. Ge henne en stor födelsedagskram från mig! Hälsa att det skulle vara roligt om hon gästbloggade! :)

Kram

Svar: Ska skicka kramen vidare och om en lite stund far jag iväg dit :) Ja jag ska fråga henne om hon vill gästblogga... kram :)
Esmaralda

68 Orkar inte mer nu:

skriven

Jag orkar verkligen inte mer nu. Denna oron äter upp mig inifrån och läkarna kan inte hitta något fel.

Jag oroar mig för barnet i magen och att jag ska föda för tidigt. Smärtan är sjuk ibland, men läkarna hittar inte något fel..

Kan jag få vara glad snart och få släppa denna jävla oro? Jag är så trött på det nu. Jag går sönder inombords 😭 vill vara glad och njuta av graviditeten..

Finns det något du kan se gällande hur graviditeten artar sig? Behöver något att greppa...

Svar: Jag förstår din smärta men kan inte se någon fara runt dig... smärtan kommer att tona bort.. kram
Esmaralda

69 Månskenet:

skriven

Stort GRATTIS till din Mamma!

70 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

En man som har kommit in i mitt liv. Det var han som tog kontakt.

Känns bara som om jag inte alltid har tid att svara upp till så mycket kontakt han vill ha och jag får lätt lite dåligt samvete när jag inte hinner med. Som tex när han skriver eller vill ringa och jag känner att jag inte orkar eller har tid.
Jag vill ju träffa någon så jag behöver ju anstränga mig lite.

Men med två barn så tar det tid.

Annars verkar denna man väldigt trevlig och lättsam.

Kanske det kan bli mer?
Finns det risk att han tröttnar på mig om jag är så seg?
Kram

71 Undrar..:

skriven

Hej Esmaralda.

Vad verkar han önska ha för kontakt med mig?
Verkar det vara en mer praktiskt kontakt?inte så nära?
Eller skulle han önska ha en vänskaplig kontakt?
Eller mer än så?

Kram

72 N:

skriven

Hej Esmaralda.
den här förändringen för mig, där även jag har en fast partner och sambo och har min alldeles egen familj? Ser den ut att dröja? Eller komma snart?
Kram

73 Sessan:

skriven

Grattis till din mamma!
På tal om banker..
Jag hade kontakt med banken idag.
De frågade om jag verkligen tjänade så lite som jag uppgivit. "Hur kan någon leva på det"
Det kändes inte så kul.

74 Jongan:

skriven

Egentligen dum fråga men kommer vi att förlova oss? Efter 12 år tillsammans undrar jag inte om han är pappa till mina barn utan kommer han att ta de steget då den symboliska delen inte är så viktigt för honom.

75 Cina :

skriven

Hej Esmaralda
Ska börja på ny arbetsplats,
Kommer kommer jag att trivas och få bra arbetskamrater.
Kram Cina


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: