Narcissisten....

Ordet narcisssist kommer från den grekiska mytologins berättelse om  den vackre  Narcissus som blev förälskad i sin egen spegelbild.

Under 1900 talet blåste man liv i begreppet och  satte in det i en psykologisk förklaringsmodell.  I dag är detta en erkänd personlighetsstörning även om den inte så vanlig.

Narcissistiska drag däremot – är relativt vanligt.

 

 

En narcissist  anser sig vara förmer än andra och har enormt höga tankar om sig själv

En hel del av oss har drag av detta och ibland kan det till och med vara bra men  när dessa drag tar överhand – då blir det en störning  och då är självupptagenheten ett hinder i livet.

Eftersom narcissister känner sig tomma innerst inne är de beroende av omgivningens uppskattning och bekräftelse, och kan bli frustrerade om denna uteblir eller om någon annan får stå i centrum.

Narcissister har svårt att sätta sig in i andras känslor på ett genuint sätt.

 

De kan uppträda hjälpsamt och till synes osjälviskt, men med det dolda motivet att vinna uppskattning och få beröm. Relationer använder de som ett medel för att själva må bättre, inte för att visa omsorg om andra.

De förväntar sig ofta att bli särbehandlade och ha rätt till speciella förmåner.

En ettåring ska känna att hen är världens viktigaste person och att hen kan göra vad som helst. Det är ett friskhetstecken. Problem uppstår först om barnet håller fast vid den primitiva självbilden när det blir äldre

 

En narcissist delar inte ditt värdesystem och världsbild!

Inte i närheten! Allting handlar om dem själva!

Personer som ifrågasätter dem, smutskastas, marginaliseras, hånas och hotas. N-personligheten ser till att ha ja sägare omkring sig.

De är grandiosa och är ”experter” på allt! Att ta ett nej från en annan person alternativt gränsöverskridande beteenden vardagsmat.

Andra människor är för en N-person, redskap: ”Jag använder dig för att få allt ljus på mig!”

I sällskap med en narcissist känner du dig konstant på din vakt, otillräcklig, känslan av att du gjort någonting fel och/eller är skyldiga dem något.

Hen använder sig av s.k. ”gaslighting” – där olika former av psykologisk manipulation och förvirrande trollkonster används, så att du börjar tvivla på din egen verklighetsuppfattning: ”Det är nog någonting som är fel på mig…”

Det är typiskt att vuxna barn till narcissistiska föräldrar känner ett överdrivet stort ansvar för allt och alla, och bryr sig mer om andra än om sig själv.

Ett vuxet barn kan också, omedvetet, anta att alla andra människor har samma behov som hans (hennes) föräldrar hade, och agera därefter.

Hen ”missar” att fråga vad andra människor egentligen vill och behöver, och hans egna känslor, behov och åsikter är så undertryckta, i och med uppväxten, att hen inte själv vet vad han känner, tänker, tycker och vill.

 

 

 

 

Barnet till narcissisten har aldrig  blivit uppskattat  för den hen är, utan bara har fått uppskattning av föräldrarna när hen har uppfyllt föräldrarnas behov.

Barnet har alltså bara fått uppskattning för vad hen har gjort. Därför är det vanligt att vuxna barn är arbetsnarkomaner och jobbar tills de blir utmattade och utbrända.

Här kan du testa och se om din partner har narcissitiska drag

http://www.psykologitest.se/partner-narcissist.php

 

Kram o kärlek

P.s.  I dag är det ju min födelsedag så jag tror inte jag hinner besvara så mycket frågor...

1 Mig:

skriven

Hej,
Har du något råd till mig vad som vore bäst för mig? Resa med honom eller fortsätta själv eller åka hem?
Kram

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag är medvetenhet om jag har rätt om det som jag känner en person har såna. Så förstår ju han har kontrollbehov, vill få berömma från mig, försöka påverkar min humörsvänger och allt annat. Även mycket skryta, vill var bäst och tror sig att vet om allt.

Har tänker precis fråga om J att kommer jag mår bättre när han utflyttar och känner mig som det är frihet. Längtar till den dag. Vill att jag ska slippa må dåligt, påverkar negativ, bråka och allt.

Kommer jag mår bättre efter han utflyttar?

Varför en del som tysta ner mig om jag får inte vara glad för han utflyttar...

Tacksam den tid har kommer.

Kommer jag mår bättre utan J honom?

Så snälla var ärligt om det... har fråga många gånger om det...

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Gör en test om J honom att det visar 37 poängen... det stämmer ju för jag mår dåligt varje dagar, han påverkar mig negativ pch har kontrollbehov och allt.

Jag längtar tills den dag som han utflyttar då kommer jag mår bättre?

Ha det bra

4 Tingeling :

skriven

Jag gjorde testet fast på en kompis. Vi var bästa kompisar när vi var yngre. Svaret blev "tydliga narcissistiska drag" vilket jag anade svaret skulle bli. Har trott länge hon har denna diagnos. Vi umgås inte lika mycket längre och jag har inget emot det, att vi bara träffas ett par gånger per år.

Vad är det med min dotters pappa... han är så disträ, kommer inte ihåg saker över huvud taget, kommer inte ihåg att skjutsa dottern till fritidsaktiviteter, "Jag glömde". Har till och med åkt till skolan med dottern fast den är stängd. Nu börjar det bli värre. Tar han något? I yngre dagar (innan han träffade mig) så gjorde han det.... vi ses idag så ska fråga lite hur det egentligen står till... det är nåt som inte stämmer. Men som jag sagt förut jag orkar inte hålla reda på honom också, men jag har påminnt honom ibland om saker för att det drabbar ju dottern annars. Det måste få ett slut nån gång.

Trevlig söndag!

Kram!

5 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, vilken helg. Blev en mysig alla <3 dag även bra insikt att jag vet vad som inte passar mig och får mig att må bra. Tror alla blev glada för presenter både J och G. Jag hoppas att jag inte blev för jobbig efter det där sista glaset vin på N 🙈
Tackade nej till dejt med L. Kändes bra att kunna säga nej !
Funderar över Anders ? Är han fortfarande singel ?
Vad skulle han tycka om jag hörde av mig till honom ? Hoppas att du kan se något.
Kram
🤗

6 Tingeling :

skriven

Förresten, tyckte jag såg nån kommentar härom dagen att det är din födelsedag idag?

HIPP HIPP HURRA
STORT GRATTIS!!! 🍾🎈

Svar: Tack :)
Esmaralda

7 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Blir besviken på hur olika vi prioriterar hemma. Får höra att jag bara bråkar men jag känner att det inte är rättvist att jag hela tiden får ta det mesta. Vad ser du om det?

8 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!
Full pott på testet och tydliga narcissistiska drag! Det kom inte heller som en överraskning men varje gång sånt här dyker upp får jag rysningar...
Jag bröt mej loss, men det har kostat mycket och även om jag känner mej lättad och har en frihetskänsla, så kommer det ta år innan jag blir fri på riktigt, men jag kämpar på även om jag faller ibland så reser jag mej igen lite starkare. Jag längtar efter en inre frid, att tyngden i bröstet lättar eller att jag når den där branta bergstoppen...
Jag längtar efter närheten till någon som ser mej och låter mej vara glad för det jag gör och lyckas med. Får jag snart känna denna närhet? Det skulle betyda så mycket.
Kram🌷

9 <3:

skriven

godmorgon es, jag var på en klinik ett tag sen och hon har gjort fel på mig. Jag kräver att hon ska fixa detta gratis, men samtidigt vågar jag inte gå till henne med tanke på att det blev fel!!

ser du några risker att gå till henne igen och få det fixat?

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Tänker på min soffan att jag har alltid haft en känsla att någon sitter där bredvid mig. Skrämmas mig inte nu men... jag tror ju det är koppla till F kvinna ofta sitter där för längesen när vi har tid att pratar.

Det känns ändå hon finns där på något sätta. Som om det lämna en spår i min soffan.

Vad kan jag gör åt det? Det finns alltid för jag sitter ofta på vänster sida så...

Är det bara leva med?

Ha det bra

11 ?:

skriven

Grattis på fördelsedagen, hoppas du får en riktigt fin dag.

Har ibland undrat detta om min yngste svärson, åtminstone att han har drag av. Tror att det i så fall kommer ifrån hans farfar. Träffade farfar få ggr, men kändes som något överlägset från honom, att han stod över andra, åtminstone kvinnor. Svärsonen är också dominant och dottern har nog blivit överkörd mer än en gång i för henne viktiga saker. Otäckt. Ser fram emot när hon äntligen är fri. Ser fram emot när allt det svåra är över för henne och barnen och allt blir ljust igen för dom alla, för det förutsätter jag att allt blir i långa loppet.

Kram

Svar: Tack :)
Esmaralda

12 MissMilla:

skriven

Finns nog en del narcissister. Har nog minst en på mitt jobb. En yngre tjej.
För övrigt är jag trött på mitt jobb. Jag jobbar o sliter o hjälper alla. Får gå andras ärenden som andra inte löser.
Vill helst säga upp mig direkt så kan de lösa sina problem själva. Ska precis söka till en vikarie pool biträdande rektor. Får jag det jobbet? Eller kanske Transportstyrelsen?Helst en vinst kanske? Har jobbat o slitit sen jag var barn.

13 Helena Ir:

skriven

Grattis till dig dag,Esmaralda!

Kram :)

14 Smulan..:

skriven

Grattis på din dag, för det var väl idag

Svar: Tack :)
Esmaralda

15 sus:

skriven

hej
tvärt om skulle behöva lite mer av de.....
ursäkta tjatet...
men blir orolig...
vad gör han nu?
love sus

16 Misstjejen:

skriven

Hej

Är det normalt att jag saknar skolorna som jag har gick på. Saknar alla som jag har träffas... aldrig att jag kunde sluta tänker på det. Det ska finns en anledningen. Gillar ju ämne är skola.

Ha det bra

17 Mikael:

skriven

Partner?!! Jag har ingen!...buuuuu, haha :) , jag har livlig fantasi så jag leker att mitt ex. är min partner då, och myser :) men jag hinner inte ens klicka på länken för att komma på att hon inte är narcissist..., jag skulle nog funka dåligt med en narcissist, det där konstiga ordet, jag känner ingen som är narcissist, kanske för att jag är en själv och två narcissister skulle funka extremt dåligt tillsammans, skulle nog vara en kul komedi se två st narcissister tillsammans, roliga bilder där :) tog inte länge komma på att en själv inte är narcissist, en narcissist dricker nog inte mycket alkohol då Ågren tar nog de flesta, de har nog svårt att hantera Ågren

Såg att det är förmodligen är en enorm brist på veganmän, flest kvinnor är veganer och de kan vara petiga, alphalik vegan med några år på nacken som vegan är nog rätt sällsynt, så en är nog rätt unik haha :)

Single vegan men have been described as a 'hot commodity' for this year's Valentine's by new dating app Grazer, with its female users far outweighing the number of men.

Registrerar en sig där så börjar väl kvinnor slåss om en, jag är alldeles för narcissistisk för att göra det, då de skulle ha en för att en är vegan, och inte för att jag är narcissisten jag så det går inte för sig :)

En narcissist skulle nog bli tokig på mig, de känner nog av att det här går inge bra alls så de håller mig nog på lite avstånd.

Youtube är väldigt bra på hitta kvinnor, vet inte hur den lyckas, kan inte språket och vet inte vilket land det är ifrån men sådana kvinnor skulle nog fälla en på några sekunder, isen de dansar på är nog lite spännande att gå på

https://youtu.be/woaDNIlRRik

Kan nog börja träna snart igen så en kommer i gängorna igen :)

Kram
Mikael

18 EPM :

skriven

Jag är helt övertygad om att detta är vad min mor har. Narcissisten lider inte av sitt syndrom, däremot lider omgivningen... Även J var här. Därför jag inte reagerade på att relationen var sjuk- det är ju så jag är uppväxt.

Kanonfin dejt med A i fredags! ...och igår...😁
Jag känner efter och det känns väldigt bra! Jag vill att han är min soulmate... önskar mig det...
Hans dotters mamma har lite svårigheter och påminner lite om min egen mor i sättet (det jag hört iallafall), jag är orolig över att hon far illa. Ser du nåt om denna lilla tös..?

Kom hem fånigt leende igår och fick reda på att min lille son som är i Stockholm med sin mormor och morfar fått kräksjukan... känner mig så maktlös 😢❤️

Kram

19 Skorpan:

skriven

Det där hoppas jag att mina barn slipper bli, att jag har sett "dom" o inte det dom gjort. Fast vem vet, jag kanske själv är en narcissist...

Det blev disco ensam igår då. Helt kul att dansa o mycket folk var det också. Drygt en timme på dansgolvet o sen fick det räcka för min del, hem o njuta av tystnaden ;). Hörde n8g till de yngsta i gänget o nåt att vila ögonen på hittade jag inte, för att nu inte säga karln då ;). Det var kul att dansa, men trist att vara utan kompis, det kommer jag inte ifrån...

Idag blir det frukost på stan o inte så mycket tid på mig som jag hade tänkt, söndagstider i trafiken ;). Nåja, bara jag kommer mig dit så får jag njuta med lite mer fart ;). Tänk om frukosten skulle hålla mig mätt ända till i morgon. Kanske det finns nån att vila ögonen på där då. Annars är det väl en helt vanlig söndag hos mig, regn o blåst o inget speciellt på gång...

Mer speciellt är det hos dig Es, grattis på födelsedagen! Ha ett trevligt partaj!
Kram Skorpan

Svar: Tack :) kram :)
Esmaralda

20 Huldamaräng:

skriven

Gomorron!
Världen verkar vara full av människor med narcissistiska drag! Jag har levt med två och arbetat åt en.. Nu lever jag med en man som är så normal att det nästan är sjukligt, haha ;) Skämt åsido, alla har vi våra egenheter och tillkortakommanden, jag kan få lite dåligt samvete att "stämpla" mina ex, för jag är ju själv inte utan fel. Samtidigt har livet med dem gett konsekvenser som att jag har haft svårt att hitta min plats i tillvaron, att jag är okej även med alla mina fel och brister.

Igår var barnet hela dagen hos en kompis. Grejen är att min son egentligen, ja, han gillar sin kompis, men han älskar kompisens fostermor!!! Och hon honom. Hon är mycket professionell och sonen älskar mig och pappan mest, inga konstigheter, men de där två har en liten tråd mellan sig på något vis som jag blir nyfiken på. Kan du se, gillar de bara varandra eller har de setts förut??
Ha en fin dag!

21 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Nu önskade jag att Björn levde..
har inte svar på sonens frågor för dålig kunskap om mark och husbygge.
Vi for och titta på tomten han blivit erbjuden och vilket läge ! wow. Husförsäljaren ( som gärna vill sälja ..)har visat ritningar på var hus kan stå osv det låter för bra för att vara sant...behöves bara lite markarbete och sprängningar...där sög det till i min mage har hört hur dyrt det kan bli med sprängningar..Åååh vad jag önskar att jag kunde mer och hade självförtroende nog att råda....
Känns som ett riskprojekt när man redan tänjer på den ekonomiska ramen..

Kan möjligen bästa spådamen se sonen i ett nybyggt hus eller ska vi försöka hitta ett "gammalt "

Kram Anki med flock

22 Jossan :

skriven

God morgon...

Inatt har jag drömt hemska drömmar. Åter igen om att jag skulle få sparken.. Och typ att min tjänst ska ändras och sånt. Usch jag förstår inte varför jag är så orolig att jag ska få sparken efter denna händelsen. Det är liksom inget allvarligt alls utan bara en sak som egentligen borde vara rätt. Åkte hem till mamma och pappa igår och somnade i soffan vid halv 10..

Usch ångesten sv rädslan att jag ska bli av med jobbet är stor men samtidigt tror jag inte han skulle göra det för jag är en bra lärare.

Ja, då är det inte långt tid innan mamma och pappa flyttar. Det är bara 2 månader...

Började prata med en bekant från förr i torsdags. Jag känner mig som värsta playern som pratar med flera killar. Men alla är ju vänner så det är ju inte så... Jag fick ett sånt stort chokladhjärta av en killkompis på sms. Det var riktigt snällt.

Det är krig inom mig och jag vill att denna känslan ska försvinna...

Hur ser den närmsta tiden ut nu?

Kram

23 Hon:

skriven

Hej,
Ser det bra ut att resa tillsammans resten av resan? Har varit ett par jobbiga dagar men förhoppningsvis börjar det bli bättre nu..
Kram

24 Kulla:

skriven

Grattis på din dag🥂🍾🎉🤩.. för det är väl idag du fyller?!.
Undrar om M kommer att göra av sig, under resan eller när han kommer hem. Kram

Svar: Tack :)
Esmaralda

25 Någon som undrar..:

skriven

Hej Esmaralda.
Föräldrarna har en viktig roll. Det präglar hela livet. Det är en ära och stor uppgift att bli förälder.

Även om han behandlar oss som skit som det verkar nu. Kanske han tar oss för givet?
Verkar det som att han tänker på oss? Och finns känslor för mig?
Kram

26 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ska det bara vara tråkigheter och elände för mig.
Längtar liksom efter att någon finns här. Efter att det känns sådär varmt och att man får skratta med någon. När något nytt tar vid och man vet om det att det är början på något.

Kan inte detta hända mig? Att kärleken plötsligt finns här? Händer det i år?
Kram

27 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Imorgon måndag eftermiddag har jag medarbetarsamtal med min chef på nya jobbet som jag började på i april. Vi hann inte då sätta upp mål osv som de andra kollegorna då jag var ny men vi kommer göra det nu o chefen kommer ju säga sitt ”angående mig” osv. Är väldigt nervös 😟 hur kommer det gå?
Kram

28 Dunegull:

skriven

Spännande-mkt stämmer in på mitt ex men tror mer han ”bara” är en missbrukare som förstör för så många i hans närhet även om han inte vill det så tar drogerna över.

Tillbaka till jobb imorgon. Ser du vad min VD tycker om mig? Tror han på mig?

Kram och trevlig söndag

29 Skytten:

skriven

Hej Es!
Funderar på att säga upp mig, vad säger du?

30 Lotta:

skriven

Det var jobbigt att läsa detta. Mitt ex är en N-person. Eftersom vi har barn ihop förhåller och lirkar jag med detta ofta. Har tyvärr insett att jag är lite hjärntvättad efter tjugo år i detta, men mår bättre nu när jag har insikt. Är med i en stödgrupp på nätet vilker hjälper mycket. Jag tror att det är ganska vanligt med N-personer ändå. Märks i olika forum, tycker jag.

Min förhoppning nu är att träffa en normal man att leva med. Är han redo snart, min soulmate?

Storm och regn och rusk idag
Kram L

31 Se:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer den relationen att fortsätta...?
Kram

32 Elin:

skriven

Blir han glad av att se mig imorgon?
Tänkt på mig ngt?

33 Therese:

skriven

Godmorgon Ez .
Jättebra inlägg. Jag har själv fallit för den här typen av man i mitt liv.Han kom in i mitt liv när det var lite rörigt och var precis den personen jag behövde då . Kärleksfull och omtänksam och jag föll pladask. Och var så kär i denna man att jag inte såg alla varningstecken. Med åren blev allt värre och värre .Svartsjukan hans kontrollbehov egot till honom själv var det enda dom existerade. För att lång historia kort så lyckades jag mig ta ifrån honom men efter levt med en sådan människa så har man mycket att jobba med efter. Bygga upp sig för han hade tagit ifrån mig själv förtroende och självkänsla totalt. Skrämt bort de flesta av mina vänner. Efter jag lämnat honom så under 3 års tid försökte han på alla vis få kontakt med mig igen . Skickat bla sms om han har full kontroll på mig än och vet vad, vem jag träffar osv även om han träffade ny kvinna och de skaffat barn tillsammans. Det är ca 1 års sedan hans sista försök att få kontakt med mig igen och äntligen kan jag känna mig fri från denna man och leva mitt liv så som jag är värd att leva det. Mitt råd till andra i samma situation är bryt helt . Svara inte på sms i telefon är något som rör den människan.Hur svårt det än är så måsta man bryta helt.De har förmågan att nästla sig in i livet igen. Kram

34 Mimi:

skriven

Hej!

Jag är då inte någon narcissist tvärtom.

Tror du att jobb närmar sig?? Vansinnig snart.

Kram

35 Yvonne gammal kund :

skriven

GRATTIS PÅ
FÖDELSEDAGEN ESMARALDA!

Ha en fin dag!

Kram

Yvonne

Svar: Tack :)
Esmaralda

36 Hedwig:

skriven

Min pappa och flera i sin släkt var/är helt säkert narcissister. De var/är inte dåliga människor utan väldigt självcentrerade och svårt att umgås med. Som med alla diagnoser ställs den här diagnosen dock alltför ofta, utan att den kan bevisas och får många den här etiketten trots att de inte har den här mycket allvarliga personlighetsstörningen! En otrevlig person är inte enbart otrevlig idag utan har antingen borderline, narcissism eller så är hen psykopat.

37 SOL:

skriven

Grattis på din dag!! Hoppas du får en fin födelsedag. Kram

Svar: Tack :)
Esmaralda

38 Jossan :

skriven

Grattis på födelsedagen!!

Svar: Tack :)
Esmaralda

39 Skrållann :

skriven

Hej!
Usch, det där är ett otäckt drag;(
Vi har haft två helt galet bra dagar på caféet och idag är det skönt att vara ledig. Har kommit på att jag älskar handel och service men samtidigt vurmar jag för äldre och utsatta. Är ju lite inne på att studera och vet inte hur jag ska tänka🤔 Apotekstekniker och behandlingspedagog tex som jag varit inne på är ju rätt olika och jag vet egentligen inte vad som jag helst vill bli?! Har du tips på hur jag kan tänka?

Kram❤️

40 Jossan :

skriven

God morgon...

Inatt har jag drömt hemska drömmar. Åter igen om att jag skulle få sparken.. Och typ att min tjänst ska ändras och sånt. Usch jag förstår inte varför jag är så orolig att jag ska få sparken efter denna händelsen. Det är liksom inget allvarligt alls utan bara en sak som egentligen borde vara rätt. Åkte hem till mamma och pappa igår och somnade i soffan vid halv 10..

Usch ångesten sv rädslan att jag ska bli av med jobbet är stor men samtidigt tror jag inte han skulle göra det för jag är en bra lärare.

Ja, då är det inte långt tid innan mamma och pappa flyttar. Det är bara 2 månader...

Började prata med en bekant från förr i torsdags. Jag känner mig som värsta playern som pratar med flera killar. Men alla är ju vänner så det är ju inte så... Jag fick ett sånt stort chokladhjärta av en killkompis på sms. Det var riktigt snällt.

Det är krig inom mig och jag vill att denna känslan ska försvinna...

Hur ser den närmsta tiden ut nu?

Kram

41 EPM :

skriven

Nämen? Såg nu!
Grattis 🥂❤️

Svar: Tack :)
Esmaralda

42 Mello tanten:

skriven

Tjenare e!

Har ni andra återhämtat er efter Mohombis vinst i Mello än?

Där får jag instinktivt små narcissistiska vibes, självgodhet om inte annat. Antar att en tjänar på det på scen, men utanför, njaaa :-)

Fråga finns idag om den hinns med! Jag har börjat umgås en hel del med en ny vännina. Det känns naturligt att hon ska vara i mitt liv. Funderar på hur hennes tankar går kring vår relation? Ser den ut att kunna bli viktig och bära potential för att bli en nära vännina för henne med?

Kramar från stormens centrum på västkusten 🌪💙🌨

43 Mikael:

skriven

Grattis på födelsedagen !! :)

Det Rymdes inte så mycket i mitt narcissistiska huvud tidigt på morgonen haha :)

Kram
Mikael

Svar: Tack :)
Esmaralda

44 Skrållann :

skriven

Hej!
Nämen nu såg jag ps:et, skit i min fråga🙈

Njut av din dag och fira hejdlöst, stort grattis på födelsedagen🌷💕

Kram❤️

Svar: Tack
Esmaralda

45 AnnaK:

skriven

Grattis på födelsedagen 🤗💐

Svar: Tack
Esmaralda

46 Jessica:

skriven

Grattis på födelsedagen!
Kram!

Svar: Tack
Esmaralda

47 PiaS:

skriven

Hej Esmaralda,

Hipp hipp hurra på födelsedagen!
Stort grattis!
🥳🎉🎁🥂🎂🌷

Kram PiaS

Svar: Tack
Esmaralda

48 Lenafena:

skriven

Gratis på födelsedagen!!!!!!! Hoppas du får slå klackarna i taket!

Svar: Tack
Esmaralda

49 Choklad :

skriven

GRATTIS 🥳

Svar: Tack
Esmaralda

50 Michaela:

skriven

Hipp hipp hurra!🎈
Stort grattis på födelsedagen finaste Ez⚘❤ Lycka till mdd femkampen om inte ovädret sätter stopp. Kram!

Svar: Kram
Esmaralda

51 CA:

skriven

Stor grattiskram!

Svar: Tack
Esmaralda

52 Marita:

skriven

Grattis på födelsedagen Esmaralda !

Ha en fin dag

Kram Marita

Svar: Tack
Esmaralda

53 lillanilla:

skriven

Önskar dig en riktigt fin födelsedag!
kram

Svar: Tack :)
Esmaralda

54 Katten:

skriven

Stooor GRATTISKRAM på födelsedagen, Es!

Och grattis till vinsten, Fiskaren!


Svar: Tack
Esmaralda

55 YR:

skriven

Hipp hipp hurra! !!
Stor grattiskram på födelsedagen.
Ha en bra dag😙

Svar: Tack :)
Esmaralda

56 Gunilla i Oxd:

skriven

Stort varmt Grattis på födelsedagen Esmaralda 🌟❤️🌺🥂

....Herregud.., beskrivningen på narcissister ...stämmer ju på både min mamma o sambo...🙈🙈

Kram Gunilla i Oxd

Svar: Tack :)
Esmaralda

57 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, stort grattis på din dag 💕🎈🎈
Vilken helg. Blev en mysig alla <3 dag även bra insikt att jag vet vad som inte passar mig och får mig att må bra. Tror alla blev glada för presenter både J och G. Jag hoppas att jag inte blev för jobbig efter det där sista glaset vin på N 🙈
Tackade nej till dejt med L. Kändes bra att kunna säga nej !
Funderar över Anders ? Är han fortfarande singel ?
Vad skulle han tycka om jag hörde av mig till honom ? Hoppas att du kan se något.
Kram
🤗

Svar: Tack :)
Esmaralda

58 Mimis:

skriven

GRATTIS ESMARALDA!

Kommer jag att bli utfattig och kanske hemlös?

Kram





Svar: Tack
Esmaralda

59 Catarina:

skriven

Grattis på födelsedagen!

Svar: Tack :)
Esmaralda

60 Dunegull:

skriven

Stort grattis på födelsedagen fina E!
Hoppas du blir ordentligt uppvaktad 🎈❤️
Kram

61 Mikael:

skriven

Har jag förstått det rätt så är det nog en del synd om narcissisten, som nog måste ha uppmärksamhet för allt den gör, för att det ska vara någonting med det, vara helt ensam en månad eller 2 år måste vara rena tortyren för en narcissist.

Bra du sa födelsedag, så jag inte glömmer bort en sak :)

Kram
Mikael

62 Solen ☀️:

skriven

Grattis! 🌿🌿🌸🌸🌸🌿🌿

Svar: Tack
Esmaralda

63 Alexandra:

skriven


Ett stort högt & rungande GRATTIS på födelsedagen Es!!!

Må du fortsätta att dansa i glädje genom livet, till minst 98 års ålder.

Du gör världen till en bättre plats & inspirerar oss medmänniskor att växa & att ständigt uppgradera oss själva. Tack.

Bamsekram

Svar: Tack
Esmaralda

64 Anki:

skriven


Ja må hon leva !
Stort Grattis på din dag Esmaralda <3
Ha en härlig födelsedag !

Kram Anki med hurrande flock

Svar: Tack
Esmaralda

65 fjärilen:

skriven

Grattis på din dag

Svar: Tack
Esmaralda

66 Sherin:

skriven

Stort grattis på födelsedagen bästa Esmaralda!!! ❤️❤️

Svar: Tack
Esmaralda

67 Camilla:

skriven

Grattis på födelsedagen bästa du!

Många Kramar ♥️
/Camilla

Svar: Tack
Esmaralda

68 G.H:

skriven

Stort Grattis fina du 🌹!!!
Kram:)

Svar: Tack
Esmaralda

69 Pia1:

skriven

Stort grattis bästa ES! 🎉

Svar: Tack
Esmaralda

70 Naturvän:

skriven

Hej Esmaralda!

Ett STORT Grattis till dig på din födelsedag, hoppas din dag blir underbar!

Ville bara dela med mig, gårdagens discokväll var urkul! Jag dansade så svetten lackade, fantastisk trevlig stämning och ett glatt sällskap vid vårt bord .Hoppas jag kommer dit igen.

Tyvärr bjöd inte männen upp, vet inte varför. Ngt fel på mig eller det är kanske bara så att man dansar med den personen man går ut med här? Flera dansade själva och det gjorde jag också, fast saknar danspartner.......och närhet m.m......hoppas det kommer in i mitt liv snart, det är alldeles för tomt på kärleksfronten. Blir snart tokig.

Kram från Naturvän



71 Hjärter dam:

skriven

Stort grattis på din dag! 🎁💐🎂
Hoppas du får en riktigt härlig dag!
Grattiskram till dig ❤️

Svar: Tack
Esmaralda

72 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Grattis på din dag! Hoppas den blir mysig då får du användning av det vackra armbandet o Ängeln jag gjorde till dig💐🎂🎁🎉

Jag drömde att jag pratade med min älskade mamma som inte finns kvar hos oss. Hon stod på en buss med en massa människor. Var det på riktigt? Hon var så rädd o verkade ledsen...
Hoppas på ett litet svar!

Kramar o goda tankar på din dag🙅‍♀️💜

Svar: Tack
Esmaralda

73 Grattis på födelsedagen❤️:

skriven

Var det hår från MINA byxor som jag hittade den dagen? och inget annat 🤣

74 Dalkulla :

skriven

Grattis Esmaralda på Din födelsedag!

Kram!

Svar: Tack
Esmaralda

75 Grattis på födelsedagen❤️:

skriven

Var det hår från MINA byxor som jag hittade den dagen? och inget annat 🤣

76 Skytten1 :

skriven

Grattis på födelsedagen.💐tror du min lady fungerar? Inget av mina önskningar har hänt.

Svar: Tack
Esmaralda

77 Fiskaren:

skriven

Där hade jag tur för en gång skull. Tack för vinsten. Jag mailar nu min postadress. Stort grattas på din födelsedag och hoppas den blir fin.

Svar: Grattis och din vinst bör komma i veckan... kram
Esmaralda

78 Dina :

skriven

Hej Ezmeralda,
Undrar om vad F vill egentligen? Gillar han inte mig längre? 🤔
Kram ❤️

79 monika.:

skriven

Grattis på födelsedagen! Tog mig ut o hade så trevligt i går !

Svar: Tack
Esmaralda

80 Alie:

skriven

Stort ❤️-ligt grattis på din dag! 🥳
Fira och njut av din dag! 🎂🥂🌷
Kram

Svar: Tack
Esmaralda

81 Misstjejen:

skriven

Hej

Visste inte väl det är din födelsedag så trodde nästan det är en vanligt dag. Lättare om du talar om det är din födelsedag idag när du ska publicera en inlägg.

Trodde första är det något som har händer och har jag gjorde något fel nu...

Så grattis och hoppas du har en bra dag idag och njut av din födelsedag.

Ha det bra på din födelsedag.

Jag tänker inte på åldern utan du blir äldre så ju ännu blir du klokare och mer erfarenhetsliv.

😊

Svar: Tack :)
Esmaralda

82 Malina:

skriven

Stort grattis på födelsedagen!
Jag hoppas du får en fin och minnesvärd dag🥳🥂!!
Kramar🤗😻

Svar: Tack
Esmaralda

83 GHOSTWRITER :

skriven

STORT grattis på din Dag! Hoppas den ger massa kärlek och glädje. Och att vädret är lite extra fint!

Kram

Svar: Tack
Esmaralda

84 Jer:

skriven

Grattis till dig Esmaralda.

Svar: Tack
Esmaralda

85 Mirre:

skriven

Stort grattis på födelsedagen Esmeralda!!!😄🥳🎉🎂 hoppas du har en superbra dag.

Om du har tid för en fråga så undrar jag om det löser sig med jobb för mig? Om jag hittar något jag verkligen kan tänka mig, missade att söka i tid till ett jobb som jag tror hade varit perfekt för mig. Så himla arg blev jag på mig själv, trodde inte annonsen skulle plockas bort så snabbt. Kramar💛

Svar: Tack
Esmaralda

86 Bellagio:

skriven

Stort grattis på din födelsedag 🥳

Svar: Tack
Esmaralda

87 ängeln:

skriven

Stort grattis på födelsedagen! Hoppas att du blir firad ordentligt! Tror faktiskt att min mamma är narcissistisk, känner igen dragen. Det känns hemskt för jag tycker ju samtidigt så mycket om mamma. Samtidigt som hennes sätt har påverkat mitt självförtroende och gör så faktiskt än idag. Kram

Svar: Tack
Esmaralda

88 Alex:

skriven

Grattis på födelsedagen Esmeralda!!!

Svar: Tack
Esmaralda

89 T:

skriven

Grattis på din dag! Hoppas den blir bra! 🌺

Svar: Tack
Esmaralda

90 Sus:

skriven

Hej
Varför hör han inte av sig?
Love sus

91 Solo:

skriven

Ha den äran idag Es.! Och Grattis till Fiskaren som vann gårdagens utlottning!

Svar: Tack
Esmaralda

92 Drutten :

skriven

Grattis på födelsedagen 🌷.
Hoppas att den är och varit bra.

Kram Drutten

Svar: Tack
Esmaralda

93 Jeanette :

skriven

Grattis på födelsedagen hoppas du får en riktigt fin dag 💐🎂🍾🥂kram ❤️

Svar: Tack
Esmaralda

94 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Nu är jag här igen och min tjejkompis sagt upp kontakten med mig igen, kommer det att alltid bli såhär eller är det nu helt avslutat mellan oss?

För jag är rätt så trött på att jag ska få skit och känna mig som en ner slängd vante..

Kram

95 Chatrine:

skriven

Grattis på födelsedagen Ez! Och grattis till Fiskaren som kammade hem den fina vinsten. Hoppas nu får en fortsatt fin dag bägge två.

Kram Chatrine

Svar: Tack
Esmaralda

96 Browallia:

skriven

Grattis på födelsedagen! :) Kram

Svar: Tack :)
Esmaralda

97 Tilie:

skriven

Grattis på Födelsedagen! hoppas den blir trevlig!
Jag är också Vattuman- tillika lite medial....
(född i januari)

Svar: Tack
Esmaralda

98 Anonym:

skriven

Hej! Skriver under anonym i dag.
Jag har en fd kvinnlig kollega som stämmer in. Hon ör otrolig charmig, glad och trevlig De som träffar henne ytligt bara några gånger ser henne som mycket hjälpsam och glad, det gjorde jag med och dessutom anförtrodde jag massor för henne. Jag har sett en annan sida , jag har läst på och förstår att det bara ör att fly, ingen skulle tro mig.
Är min känsla rätt att hon sprider dåliga tankar om mig och förstör så gott det går. Kommer det ge sig med tiden

99 W:

skriven

Varma gratulationer på din dag ❤
Kram ❤

Svar: Tack
Esmaralda

100 Lisa:

skriven

Stort GRATTIS på din dag 🍰
Lisa

Svar: Tack
Esmaralda

101 Lisa.A:

skriven

Varmt Grattis På Födelsedagen, du fina,goa människa!

KRAM
Lisa.A

Svar: Tack
Esmaralda

102 Jeanette:

skriven

Grattis på födelsedagen ❤

Svar: Tack
Esmaralda

103 Barbie:

skriven

Hej Es!
På och väldigt länge har jag undrat och undrar om min pojkvän är 100% lojal mot mig som han påstår och är han ärlig när han säger att han vill fixa alla sina dokument och papper som gäller hans ex osv, så att han och jag kan leva tillsammans Är han ärlig? Vad ska jag fråga för rätt fråga gemytliges angående detta? Kram

104 Hedwig:

skriven

Grattis!! Hoppas att du har en underbar dag med släkt och vänner och många underbara år till med dem (och oss)..!

Svar: tack
Esmaralda

105 Bumble Bee :

skriven

STORT Grattis på födelsedagen! Hoppas du får en underbar dag! Kram 🐝

Svar: Tack
Esmaralda

106 Sessan:

skriven

STORT GRATTIS på födelsedagen!

Svar: Tack
Esmaralda

107 Fanny2:

skriven

Grattis på födelsedagen! 💜



Kram

Svar: Tack
Esmaralda

108 Camilla:

skriven

Ett stort grattis på födelsedagen❤️ Ha ett härligt firande! Kram

Svar: Tack
Esmaralda

109 Anna E:

skriven

Grattis på födelsedagen :)

Svar: Tack
Esmaralda

110 Skorpan:

skriven

Du slår nog rekordet i att bli grattad Es ;D.
Hoppas ni inte blåste bort i stormen..
Kram Skorpan

111 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Nu är jag här igen och min tjejkompis sagt upp kontakten med mig igen, kommer det att alltid bli såhär eller är det nu helt avslutat mellan oss?

För jag är rätt så trött på att jag ska få skit och känna mig som en ner slängd vante..

Kram

112 Mikael:

skriven

Grattis, igen! Minns inte att jag grattade förra året så blir två gånger i år! :)

Gått flera timmar sen sist och jag har fortfarande ingen partner att klicka in på testet..., att det ska vara så svårt! :)

Kram
Mikael

113 Maddelito:

skriven

Ett stort grattis på födelsedagen och jag hoppas du har en kanon bra dag🥳🥳🥳
Kramar

114 MissPositive:

skriven

Grattis på stora dagen 🍹🎂💃

Läser alltid dina inlägg, alltid något att fundera vidare omkring och ofta härligt roande ☺ Tack 🙏
Glädje och kärlek 💞

115 Agnes:

skriven

Jättestort grattis till dig på din dag Es!🌷🌷🌷

Tycker mig skönja en liten töd tråd i dag ang bloggen!
Det är helt rätt av dig att helt koppla av o endast fokusera på att släppa fram våra kommentarer!

Nu börjar min 'dag" då jag är på väg till jobbet! 👍

Kram!

116 Citronfjäril:

skriven

Stort grattis på födelsedagen:) Kram

117 https://varldenshemligastegravid.blogg.se/:

skriven

Grattis på födelsedagen!
Hoppas att du har en härlig dag :)

118 Carin:

skriven

Stort GRATTIS 💕🍀

119 Sara:

skriven

Gratulerar på födelsedagen! Hoppas att du har haft en fin dag :)
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: