TÄVLING... bara idag....

Så är det tävlingsdags igen  !!
Detta är vad du vinner:
 
 
 
"Odlarens handbok om medicinalväxter är en underbart illustrerad referensbok för trädgårdsälskare, och kombinerar utsökta botaniska illustrationer med praktiska självhjälpsprojekt.

För varje dag upptäcks nya sätt att använda växter, och många av våra viktigaste läkemedel - från Aspirin till cellgifter - utvinns från sådana. Flera vanliga trädgårdsväxter har stor nytta inom modern medicin.
I den här boken beskrivs över 200 välgörande plantor och 25 huskurer att göra själv, var och en försedd med steg-för-steg-fotografier och tydliga instruktioner.
Lär dig att odla egna läkeväxter och hur man botar olika åkommor själv!

MONIQUE SIMMONDS är biträdande direktör på The Royal Botanic Gardens och har över 30 års erfarenhet av forskning på medicinalväxter, bland annat för att ta fram nya läkemedel.

MELANIE-JAYNE HOWES är kemist och farmaceut och har forskat om användning av växter, framförallt inom medicin och hälsa.

JASON IRVING är författare och växtkännare. Han arbetar på Kew Gardens och håller också kurser i hur man hittar, identifierar och använder vilda växter.

"Denna bok har skrivits av sakkunniga "herbalister". De ger kortfattade odlingsråd tillsammans med recept med angivande av medicinalväxternas traditionella användningsområden i olika delar av  "

💖

 
Plus ett  bokmärkessmycke
 
 
Nu kan man alltså läsa utan att tappa bort sig bland sidorna i boken...  och då är det bara en sak som fattas för mysiga lässtuden.... just det....
 
 ... god exklusiv choklad !!
 
Vill du vara med att tävla om dessa tre vinster som följs åt i samma paket då
meddelar du detta på bloggen i dag ! 
 
Tävlingen är öppen till kl 24 i natt.
 
I morgon meddelas vem som vinner.
 
I dag besvarar jag inga frågor.. det är endast hugade vinnare som kommenterar 💖
 
Kram & kärlek och massa lycka till !
 
1 Solo:

skriven

Både intressant läsning och choklad, så gott! :-) Gärna med i lottningen! Kram

2 MB:

skriven

Såklart jag vill vara med och tävla !

Ha en fin lördag!

Kram /MB

3 Huldamaräng:

skriven

Gomorron,gomorron!!
Men visst vill jag vinna! Det passar ju fint till våren!!
Ha en fin dag!

4 Livsturisten:

skriven

Ja jag vill Absolut vara med o tävla. Om jag vinner så får min gamla.mor presenten för att kunna odla vid sin kolonistuga. Vi syskon håller på o hjälper henne att göra tomten lättare att sköta för henne så hon slipper sälja den. O vad vore inte mer passligt för alla hennes krämpor att odla medicinalväxter på en bra plats där... hoppas på vinst. Kram!

5 Skytten:

skriven

Hej!
Jag vill väldigt gärna vara med och tävla idag. Låter som en väldigt intressant bok och ett fint bokmärke och som dessutom toppas med god choklad🤗🍀❤️

6 Hon:

skriven

Hej,
Ser det bra ut om jag fortsätter själv idag eller imorgon?
Kram

7 IaElisa:

skriven

Ååååå, jag vill ju så jättegärna vinna dessa!!! Är jätteintresserad av medicinalväxter, men det är svårt att hitta fakta om dem på nätet. Iallafall vettiga fakta! 😂
Hoppashoppashoppas jag vinner!! ❤️

8 Läroliv:

skriven

Grattis till den som vinner.

Kram

9 Jeanette :

skriven

Hejsan jag skulle jättegärna vilja vara med att tävla 💖kram

10 Mimma:

skriven

God morgon alla!
Jag är med och tävlar😊

11 J:

skriven

Så intressant bok, jag är med och tävlar🙂

12 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron kära Es hoppas att kvällen blev mysig igår! Jag fick också en vacker bukett av sambon invirade i rött silkespapper.

Åh så rart att du lottar ut så fina saker, jag kände direkt att det här vore nåt för mig! Dels älskar jag växter o fick många tips om medicinalväxter av min lilla goa mormor, som tyvärr inte finns med oss längre men jag har alltid älskat att odla hemma. Intressant bok!!
Hade jag turen att vinna detta, så kunde jag bolla upp med kuddar i soffan o läsa denna spännande bok o samtidigt sätta det lilla söta bokmärket i boken så man minns vilken sida man var på.. Något intressant som kanske kunde skingra tankarna inför min kommande cellgiftsbehandling den 25/2🥺✊🍀💪Kanske kunde chokladen ge mig lite energi o ta bort min envisa hosta, jag läste nånstans att just mörk choklad lindrar vid hosta!
Kära Es...om jag skulle ha turen att vinna hade du kunnat skicka med lite healing då?🙏🌸💜🌸 För jag är både ledsen o rädd min behandling tar tid! Det är många olika moment jag ska gå igenom o sist då strålning. Idag ska jag gå o titta på en rollator för läkaren sa att har man redan värk o svårt att gå, så blir det värre när man får cytostatika m.m. Så bäst att ha en till hands även om det liksom inte är jag... Har ju varit van att röra på mig alltid o idrottat, men det går inte mer.
Nä jag brukar inte gnälla jag ska o vill kämpa mot den elaka cancern!!! Jag har ju egentligen kämpat hela mitt liv💪👍🍀✊❣️
Åh vad jag hoppas på lite 🍀🍀🍀

Kram o Kärlek och trevlig lördag
💜🌸💜🙅‍♀️✊🍀🌞🌟

13 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Vilken tävling ! Är naturligtvis med !!!!

Igår fick jag finaste Tulpanknippen av äldsta sonen
Så glad man blir .
Idag snöblandat regn inte så roligt ...bara att vrida på huvudet och titta på tulpanerna ;-)

Ha en go Lördag !

Kram Anki med flock

14 Skorpan:

skriven

Alltid med o tävlar :). Kanske kan bli en häxa av mig också,nån dag...

Steg upp förvsent för att få tillräckligt med tid på frukosten,tar det i morgon eller om två veckor istället.

Äldsta barnet hade ringt ambulans åt exet, han kunde inte röra sig. Vet inte om det small till i ryggen eller vad. Hoppas på att han tar tag i sin träning iom detta o hoppas på att han blir återställd!? Är tacksam för att jag har rådigt barn. Nåt har gått hem ;). Om jag nu kan ta åt mig nån ära...

Ha en bra dag!
Gissar att det blir förberedelser inför morgondagens fest för dig Es :).
Kram Skorpan

15 Sandra:

skriven

Vill självklart vara med och tävla!❤️

16 YR:

skriven

Jaha... o mer perfekt gåva får man leta efter😉. Mitt bästa rum hemma e just trädgården. Det e dör jag hämtar igen tappad energi när det är som jobbigast...
Där e ingen som klagar..jag e min egen boss. Enda ställer på jorden känns det som.. o bästa födan för själen e just choklad. E löjligt svag för en god choklad o en kopp kaffe. Kanske ute i vårsolen just.. .så ingen skulle bli gladare än jag. E lite sleten o låg nu..Annars lycka till alla. Trevlig helg.😊

17 Lola:

skriven

Hej!

Tycker han om mig kärleksmässigt?

Kram

18 Ere:

skriven

Hej es!
Kommer jag att finna nya vänner? Kommer min klass att förändras med avhopp och nya tillskott efter sommaren eller ser den ut att vara bestående? Kram

19 Alie:

skriven

Oj oj oj vad spännande bok, mycket intressant. Jag är väldigt gärna med och tävlar och hoppas på vinst! :)
Kram :)

20 Maj-Britt:

skriven

Vill gärna vara med och tävla, gillar trädgård och odling av nyttigheter.

21 Kristin:

skriven

Denne boken ser veldig spennende ut, kjære Esmaralda. Jeg har i alle år vært interessert i naturmedisin og urter, og kunne tenke meg å lære mer om dette. Snart er det vår, og da hadde det vært moro å dyrke nyttige urter.
KRAM!!!

22 Katrin:

skriven

Hej
tar tacksamt emot en ev vinst.
Tack på förhand...………….

Katrin

23 MissMilla:

skriven

Hej, jag vill gärna vinna. Gillad alternativa saker o huskurer. Dessutom att läsa. Det var ett fint bokmärke. Jag är låg orkeslös deprimerad för nu orkar jag inte göra mer på jobbet. Nu får det vara nog. Ska jag fråga nya rektorn om jobb?

24 Hedwig:

skriven

Jag är med i tävlingen!
Jag har alltid varit intresserad av medicinalväxter och har gått 2 kurser också för att hjälpa mig själv och andra med naturläkemedel. Det vore kul att ha en bok på svenska som kommer från dig!

25 Flisan:

skriven

Jag är så gärna med och tävlar och håller tummarna för vinst. En sådan bok har jag länge velat ha. Ha en fin dag alla. Kram

26 Marita:

skriven

Hej!
Är gärna med o tävlar.

Kram

27 Chatrine:

skriven

Medicinalväxter är intressant och snart är sommaren och växterna här. Jag brukar läsa om vad alla speciella kryddor har för egenskaper, sen lagar jag mat med lite all möjlig kryddning. Idag är jag med och tävlar om de fina priserna. Det ska bli kul att läsa om läkeväxter om jag vinner! Väldigt fint bokmärke, jag äger inget. Och choklad att skämma bort sig med. Kan det bli bättre?

Kram Chatrine

28 Fiskaren:

skriven

Det här vill jag vinna till syrran.

29 Maddelito:

skriven

Hej ez!

Jag vill gärna vara med och tävla 🙂

Ha en fortsatt trevlig lördag

30 Sofia med S:

skriven

Här är en till som väldigt gärna är med i tävlingen!

Jag ska tydligen ha varit riktigt kunnig gällande medicinalväxter i tidigare liv, dags att ”damma av” gamla kunskaper :)

Känt mig sugen på den här typen av böcker ett bra tag nu, vad mysigt det hade varit att lära sig plantera utifrån det här tänket!

Kramis 💕


31 Tilie:

skriven

Vill gärna vara med i tävlingen som du informerade om idag!

32 Solstjärnan :

skriven

Hej 😊

Vill absolut vara med o tävla😊
Hälsa genom örter är något som intresserar mig allt mer!😊 Så vore helt toppen att få chansen att vinna denna bok.
Dessutom det vackra bokmärket o den lyxiga chokladen.
Ja Tack😊
Håller tummarna att jag har turen med mig denna gång😊

Ha en bra dag!
O lycka till alla som deltar!😊

Kram Solstjärnan ⭐

33 Helena Ir:

skriven

Jag är med och tävlar,men inte för egen skull..vinner jag så vill jag ge den till "Linnean,"bara för att jag tycker hon skulle må gott av den!

Kram

34 Miltons Mamma:

skriven

🖐️ Jag vill vara med 😃

35 Fanny2:

skriven

Jag är gärna med och tävlar. Medicinalväxter och medicin (choklad hehe) intresserar mig sen tidigare och pärlorna är för vackra. :)

Tack för svar tidigare under veckan. 💜 Blev lite ledsen när jag tänkte på vad ditt svar innebar men hellre sent än aldrig. Det du skrev var så sant och jag förstod redan att det skulle bli sådär.

Kram

36 Till: En ängel med stort hjärta :

skriven

Skickade lite healing till dig, lindring i halsen och minskad orolighet. Oroa dig inte, andas. Njut. Ta det lugnt.



Stor kram
Ghostwriter

37 Rose:

skriven

Vill gärna delta i tävlingen! Om det inte blir jag som vinner, så får man tacka för det fina boktipset.
Kram

38 Lisa.A:

skriven

Åh, den här vinsten skulle jag gärna vilja vinna.
Enligt seans via dig, för ett bra tag sedan, så har jag jobbat med medicinalväxter i minst ett tidigare liv.
Lite lustigt att det kommer en chans att vinna denna bok för jag har nyligen börjat kolla upp lite om medicinalväxter och skulle vilja fördjupa mig mer om det.
Boken vore en fin starthjälp. :)

Kram
Lisa

39 Gitt:

skriven

Passar mig precis med en tävling och vinsten är så rätt just nu när jag planerar min nya trädgård och gärna använder natiuens mediciner :) jag är med! Go helg till Er alla!

40 mammakero:

skriven

Det här med läkeväxter har jag varit intresserad av hela mitt liv, så klart jag vill vara med och tävla! Det känns som om det vore nästa steg för mej att ta i den stora förändring jag är mitt uppe i.

41 Mikael:

skriven

Är för mycket snö just men grattis till den som vinner, tack för tipset, får visa den till kvinnan, vem det nu är som beställt det här haha, andra dagen utan ibuprofen och 3 timmar promenad igår så se hur det tar sig :)

Inte lätt vara man och göra rätt :)

https://youtu.be/f4dQ9wpAg2Q

Kram
Mikael

42 Maria:

skriven

Hej !
Så fint att du uppmärksammar det naturliga . Har själv haft god hjälp av selleri och gurkmeja.
Jag har en fråga till dig som är duktig: kommer jag att komma ifrån denna arbetsplats och få ett arbete där jag är omtyckt och uppskattad för det jag gör?
Hälsningar
Maria

43 Maria:

skriven

Hej !
Så fint att du uppmärksammar det naturliga . Har själv haft god hjälp av selleri och gurkmeja.
Jag har en fråga till dig som är duktig: kommer jag att komma ifrån denna arbetsplats och få ett arbete där jag är omtyckt och uppskattad för det jag gör?
Hälsningar
Maria

44 Maria:

skriven

Hej !
Så fint att du uppmärksammar det naturliga . Har själv haft god hjälp av selleri och gurkmeja.
Jag har en fråga till dig som är duktig: kommer jag att komma ifrån denna arbetsplats och få ett arbete där jag är omtyckt och uppskattad för det jag gör?
Hälsningar
Maria

45 Yvonne:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag är gärna med och tävlar!
Har alltid varit intresserad av det alternativa.
Och nu äter jag ju naturmedicin för min ME.

Och smycket är både vackert och användbart, jag läser ju jättemycket!

Choklad är alltid gott!

Stor kram från mig!

Yvonne.

46 lenamk:

skriven

Vinner gärna:)

47 lenamk:

skriven

Vinner gärna:)

48 Helena :

skriven

Hej!
Jag är gärna med och tävlar om de fina priserna!💝 Kram

49 Helena :

skriven

Hej!
Jag är gärna med och tävlar om de fina priserna!💝Kram

50 Helena :

skriven

Hej!
Jag vill gärna vara med och tävla om de fina priserna!💝Kram

51 Helena :

skriven

Hej!
Jag vill gärna vara med och tävla om de fina priserna!💝Kram

52 Lillanilla:

skriven

Vilket fint pris att vinna. Tror bestämt att jag hade haft nytta av det! Mycket från naturen kan hjälpa många människor om man bara vet hur...kram

53 Katten:

skriven

Wow... för ovanlighetens skull känner jag att en tävling talar direkt till mig.

För första gången på åratal har jag en vår och sommar framför mig då jag får vara hemma och ha möjlighet att sköta odlingar. Därför har jag redan planerat att starta en odling av diverse medicinalväxter.

Enligt egna minnen samt regressioner med Nettan har jag i tidigare liv haft kunskap om läkande växter och kunnat hjälpa sjuka. Den kunskapen vill jag nu, då jag har tid som förut saknats, väldigt gärna väcka till liv igen.

Kram

Katten


54 ängeln:

skriven

Så fina saker, vill gärna vara med och tävla. Kram

55 Bewi:

skriven

Självklart vill jag vara med i tävlingen! Spännande, hoppas, hoppas...

56 Lovikka:

skriven

Hej. Vilken rolig tävling. Vill gärna vara med. Min man köper sällan tulpaner numera. Jag käkar bara upp dom också. Gott med tulpankronblad. Men borde lära mig lite mera om vad som kan vara nyttiga växter också.

57 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Till Nr 36 Ghostwriter


Tack rara fina för peppning o healing vilken underbar Medmänniska Du är🙏🌸💜🌸
Stor varm Kram i Ljus o Kärlek

Tack för att Du finns🙅‍♀️🌟💜✊🍀

58 Ester:

skriven

Ååå..vilken intressant bok, har alltid intresserat mig för vad naturen erbjuder. Tror att svaren på alla botemedel finns där ute. Så jag vill gärna vara med i tävlingen och vinna!!!!

59 CamillaE:

skriven

Hej!

Åh jag vill gärna prova lyckan i den här tävlingen! Jag tycker att det är superintressant med växter och örter och vad man kan koka ihop av dom! Till hästarna har jag vallörtstinktur som jag gjort efter tips från en klok man, och till både hästarna och mig själv har jag hemgjord ringblomssalva som jag fått av en bekant! 😃 Det skulle vara spännande att vinna boken och få fler tips att prova!

Kram
CamillaE

60 Helena I Uppsala:

skriven

Jag är definitivt med!

61 Carin:

skriven

God sen kväll!
Jag är gärna med på utlottningen!
Godnatt! 💕🍀

62 Jer:

skriven

Självklart vill jag vara med och tävla.:)

63 Carin:

skriven

God sen kväll!
Jag är gärna med på utlottningen!
Godnatt! 💕🍀

64 sense:

skriven

Ja absolut, man vet ju aldrig vad man kan åstadkomma med lite "kryddor"


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: