Nästa gång du lagar pasta & köttfärssås.. gör lite extra av båda delar
Dagen efter har du ingredienser till en himla god pastagryta !
Du tar en ugnsfast form
Du varvar pasta & köttfärssås och river lite ost.. gärna permesan
Överst häller du typ Kelda ostsås eller nåt liknande
Tio minuter i ugnen på 230 grader och det är klart !!
En krispig sallad till och alla blir nöjda !
💖
Eller varför inte använda dina rester till en pyttipanna ?
Jag älskar pytt och man kan ju ha i typ vad om helst och den blir personlig !
Ett stekt ägg och lite rödbetor till blir liksom pricken över !
Av resterna kan man också gör en rejäl omelett i ugn
Man kan ha i typ överbliven broccolli .. lök... påläggsskinka eller vad man nu har som ligger och dräller i kylen... vispa ägg och rör ner det du har... salt & peppar och det blir hur gott som helst
Mat ska inte kastas och med lite fantasi kan man ta det mesta tillvara och trolla fram en helt ny middag !
Någn som har fler tips ?
Kram & kärlek
skriven
Godmorgon!
Vi svenskar måste bli bättre på att minska matsvinnet, för det är otroliga mängder mat för svindlande summor som kastas rakt i soporna. många är rädda för resterna om det stått en eller fler dagar och kastar väl därför. Att göra omelett och gratäng är ju jättebra, ostsåsen är ju perfekt till mycket.jag lagar inte så mycket mat, äter stadig lunch på jobbet och kanske bara nåt lättare på kvällen. På helgen gör det mej inget om jag äter samma mat 2ggr, har ingen hos mej som gnäller...
En liten fråga också...
Kommer saker och ting ordna upp sej utan vidare konsekvenser så ekonomin blir lite mer stabil?
Kram🌷