Gud och hans anhang....

Tror du på Gud ?

Gud och lärjungarna kommer i olika skepnader beroende på om vi är kristna, muslimer, hinduister, judar  and so on.

Det är alltså lite komplicerat. 

När jag var barn  funderade jag mycket över detta… att tänk om kristendomen var ”fel” och  Islam rätt ?  Det vore ju rätt förargligt om man ber till fel Gud och på fel sätt och liksom  gör sig till och till ingen  nytta.

 

Sen när jag kom upp i tonåren förundrades jag över hur man i moderna tider kunde tro på gamla säger och sagor.

 Ibland förundras jag fortfarande.  

 Vi går på månen, alla har dator, kör bil och använder högteknologi… och samtidigt  utkämpar vi religiösa krig precis som för århundraden sen.

På 300 talet blev kristendomen statsreligion. I och med Islams uppkomst på 600 telt följde en massa religionskrig. Och de kristna korstågen var inte att leka med. Man skulle med våld omvända hedniskt folk.  Religionen har en blodig historia.

Och fortfarande skördas massa dödsoffer.

 

Och så alla dessa märkliga sekter… där både barn och vuxna far illa.

Familjen/Guds barn minns ni väl ?

Och Scientologerna !

Och Folkets tempel där det giCk riktigt illa.

Denna kristna sekt grundades av den kompletta galningen  Jim Jones på 70-talet.

Högkvarteret låg från början i San Francisco, men när avhoppare vittnade om hjärntvätt flyttade sekten till Guyana, där en bosättning kallad Jonestown grundades.

Där spårade det ur rejält.

När en kongressledamot och tre journalister besökte Jonestown blev de ihjälskjutna när de försökte lämna platsen.

Efter detta började Jones övertala sektens medlemmar att ta sitt liv – han menade att USA:s regering annars skulle döda dem ändå.

Han tog fram en slags saft med valium och cyanid som föräldrar skulle ge sina barn och sedan ta själva. Totalt dog 918 personer av detta i november 1978.

 

 

 

Alla tog dock inte giftet frivilligt – en del ska ha tvingats eller ha skjutits till döds.

Själv lämnade jag kyrkan så snart jag blev myndig och tänkte att vill jag ha ett förhållande till Gud så är det mellan  mig och Gud och jag behöver inga mellanhänder som präst eller kyrka.

Och på de vägen är det !

Jag  har inga problem med troende människor, oavsett vad de tror på och enligt mig så får var och en tro på precis vad de vill, så länge det inte spårar ur så barn  drabbas.

Live and let live, är min filosofi

Hur ser ni andra på saken ?

Kram & kärlek

1 Tingeling :

skriven

Jag har vänner som varit Jehovas vittnen, och vad jag hört om därifrån är inte heller nådigt!

Däremot är jag med i svenska kyrkan och betalar via skatten. Jag håller inte med om allt dem står för och jag tror inte på Gud på det sätt som dem gör. Men kyrkan gör också ett bra jobb i andra sammanhang, man får gå dit gratis för att få samtala när man mår dåligt, man har gratis aktiviteter för barn, dem hjälper människor nu i Corona tider att exempel handla mat åt dem som inte kan, helt gratis, ger bort kläder till behövande barnfamiljer, ger pengar till mat för behövande osv. Och det vill jag gärna stödja.

En Gud för mig är inte en "gubbe uppe i molnen", som sitter och bestämmer och styr, utan jag tror det är liksom det goda på andra sidan, ljuset och kärleken, själva universum. Man har bara valt via religioner att kalla det för ett gemensamt namn... och använder det fel.... typ!

Trevlig torsdag!

Kram!

Svar: Exakt så :) Kram :)
Esmaralda

2 2020:

skriven

Varför ignorerar han mig sådär? Lite trött på honom nu efter att man försökt nå ut till honom och vara the bigger man. Nu känner jag att jag har gjort vad jag kunnat och struntar i han.

Kram

3 Ghost:

skriven

Känns det som att han saknar mig/tänker på mig/undrar om mig hur jag har det? Vi ville finnas i varandras liv och jag ångrar att jag inte hade mer is i magen.
Kram

4 Läroliv:

skriven

Har inte gått ur kyrkan, men går inte i den ändå, har inte förtroende för. Respekterar andras tro, så länge ingen kommer till skada. Kallar mig själv naturtroende och ser mig som kompis till Gud. Tar mig ett snack med honom obland och även till min Guide, ärkeängeln Mikael och gudinnan Freja. Det fungerar för mig. Tror egentligen att allt hänger ihop. Naturen är mitt tempel som jag ser det.

Fruktansvärt med dessa krig i religionernas namn. Gud representerar enbart kärlek i min värld, så varför uppmana till skada, och varför ens vilja skada.

Kram

5 Smulan:

skriven

Tror inte , gick ur kyrkan för ett antal år sedan och går inte dit mer än nödvändigt. Kryper i kroppen under predikan.
Varit i kontakt med en äldre dam om ett hus hon snart ska sälja kommer hon att kontakta oss när det är dax?

6 Skorpan:

skriven

Live and let live, det tycker jag också. Tror jag så tror jag på mitt vis o ingen ska komma o pracka på mig nåt. Min Gud är god o vill ingen nåt ont. Amen ;).

Kommer ihåg i tiderna då det blev tal om tron o hur en person hårt höll på att det nyfödda barnet är syndigt, WHAT?? Inte i min värld iaf. En gyllene medelväg i religionsutövandet är helt ok, men sen vill det ofta bli extremt o då spårar det ur, tyvärr... O så kommer det väl att vara till slutet...

Trött o skulle gärna sovit mycket längre idag, men det går ju inte då det står kanalkryssning på agendan idag. Tänkte faktiskt ta cykeln in till stan o för att inte bli alltför svettig behöver jag starta i tid. Vädret är fint o efter seglatsen ;) ska vi inta lunch nånstans. En bra dag som det låter nu iaf. Kanske nå ögonfröjd, vad tror du Es? Har karlarna börjat röra på sig mera nu o kunde tänkas vara där vi är, min kompis o jag? Singel även hon...

Ha en bra dag!
Superdag för segling skulle jag vilja påstå :).
Kram Skorpan

Svar: Ja, det är just det extrema som kan bli farligt ! Härlig dag som ligger för dig.. och en go blick från motsatta könet kan det bli.. kram :)
Esmaralda

7 Soffan:

skriven

Vilka goa båtbilder från igår! :-)

Fint att få följa din vardag på ett litet hörn. Vad Ozzy har växt!

Ez, ser jag ut att jobba i eget företag så småningom? Har planer på att försöka få lägre tjänstegrad någonstans och få tid att läsa kurser åt det holistiska, spirituella hållet.

Det här med att hitta sin väg är tufft..

Stor, stor kram alla goa 🌸💕

Svar: Du kommer hitta din väg med eget företag men låt det ta sin tid och landa ordentligt... kram :)
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

När jag var barn då tror jag på gud så med tid förändras att jag börja tror på andlighet.

Jag visste redan när jag är barn då det finns något... som jag har ogillar var ensam i min sovrummet då var jag barn... någon som störa mig.

Men idag var jag vana med det och har mer förståelse. Jag bryr mig inte om dom. Låta dom vara ifred som jag kan gör det.

Ha det bra

9 Socionomen :

skriven

Godmorgon...

Intressant ämne idag... Jag har för egen del svårt att definiera och sätta ramar/regler runt min tro... Jag tror på mitt eget vis...
Funderar på om dip. samtalsterapeut skulle vara ett bra första steg för mig...? Avseende min yrkesplan...

Love /Socionomen 🥰

Svar: Ja, det tror jag hade varit ett bra steg, kram :)
Esmaralda

10 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Skriver under dagens blogg Håller helt med dig !
Gick ur kyrkan så fort jag vart myndig till min fars förskräckelse Inte för hans tro utan han var orolig över min begravning...
Håller helt med att folk får tro på vad de vill så länge det inte påverkar andra och barn och djur far illa vilket det tyvärr gör...
Jag hoppas att människosläktet ska bli så upplyst en dag att de inser att vi är lika på insidan trots olika hudfärg och kön, att det inte gör flickan bättre om hon könsstympas och täcks över av tyg..
Men det är nog önskedröm..

Torsdag redan såå fort det går ..
solen är tillbaka och humöret på topp
Får ha yngsta sonen ngr dagar till hemresan
vart uppskjuten :-)

Kram Anki med flock

Svar: Njut av sista dagarna med sonen för den här gången :) Här åker dotter och Ozzy hem i morgon och då kommer sonen och fortsätter slitet med staket... kram :)
Esmaralda

11 Lilla m:

skriven

Hej Es, första festen på länge!!!! jag är bjuden på, men har mens och känner mig trött och deppig så känns som att jag vill stanna hemma och vila ikväll.

Missar jag något om jag skippar?

Svar: Det kan bli skoj men å andra sidan.. är man inte på humor kan man inte ta till sig det roliga.. kram :)
Esmaralda

12 Katten:

skriven

God morgon Es och familjen!

Religion tycker jag är intressant och då jag före coronan under tio månader åkte färdtjänst till och från jobbet fem dagar i veckan så gled ibland samtalen in på religion. Förarna var från olika delar av världen och jag lärde mig mycket. Jag minns särskilt en indier som inte var hindu utan hade en annan intressant tro, samtalet med en muslim där vi kom in på svart och vit magi, och sikhen som jag hade velat prata mer med då det var dags att stiga ur bilen.

Ingen av de stora etablerade religionerna tilltalar mig fullt ut och jag har hittills inte heller stött på någon mindre religion som gör det.

Svenska kyrkan gick jag ur först för ett par år sedan; jag hade bestämt mig tidigare men helt enkelt inte kommit mig för. Jag kan inte stå för trosbekännelsen så som den lyder, jag tror inte på en dömande och hämndlysten gud, och jag tror definitivt inte att Gud, eller vad vi väljer att kalla den högre makten (som jag tror finns), har imponerats av dyrbara kyrkor byggda till sin ära samtidigt som folk farit illa på olika sätt p g a fattigdom. Som jag ser det är de påkostade kyrkobyggnaderna snarare en knäpp på näsan mot den högre makten, som om naturen som skapats till oss inte skulle duga som böne- och andaktsrum. Nu tillåter ju iofs inte alltid vädret att ha andakt utomhus, men varför inte då gå in i sin kammare (som det står i bibeln).

Jag tror att Jesus har funnits och att han, om han var något av det han beskrivits som, var en riktigt cool kille. Kristendomen tror jag inte alls har utvecklat sig så som Jesus hade tänkt sig.

Avslutningsvis finns det något som gör mig särskilt förbryllad, och det är församlingar som håller sig med avfällingar och där t o m föräldrar betraktar sina barn som döda och icke existerande om de väljer att lämna församlingen. Vad är det för gud som förespråkar sådant?

Kram

Katten

Svar: Ja, jag tror också att Jesus funnits, allt är inte hittepå ! Kram :)
Esmaralda

13 SOL:

skriven

Det finnes bare en gud i universum,hen er verken god eller ond,men en kraft så stor at vi ikke forstår det.Kraften er tilgjengelig for alle mennesker. Mennesket ser gud som et speilbilde av seg selv, onde mennesker ser en ond gud og gode mennesker ser en god gud. Det er vår tro om gud som skaper gudens kvalitet.Ellers bruker jeg å dele opp gud litt, til skog,stjerner,vann,måne,dyr,luft,mennesker og planeter :-) Det er kraft i bønn,det tror jeg på.
Dette var min påstand. :-)

Går ut i ferie i morgen, ENDELIG! Noe kult i vente i sommer,kanskje noe overraskende? Nei,sukk, må vel skape det selv har jeg lært, eller hur? :-))))
Fortsatt god sommer Es.

14 Fjäril:

skriven

Hej fina Es!
Nu har det gått ett par år sen jag fick en seans från dig. Det visade sig att det mesta har stämt, det ser jag nu när det har gått en tid. Kanske kan jag dela med mig lite av det på bloggen sen.

En fråga till dig! Kan du se om killen som jag träffar enbart söker närhet hos mig eller om han faktiskt känner något för mig, även om det så bara är lite? Jag blir iallafall varm när jag tänker på honom. Hoppas du kan ge mig lite klartecken i det här!

Kram och kärlek

15 Tingeling :

skriven

Nu börjar jag också längta mer och mer efter att träffa en man, att ha en bästa vän, som man kan prata om allt med och dom har samma intressen som mig, och som man delar allt med och som man kan lita på till hundra procent. Tecken på att jag är mer redo? Kommer han inte snart?

Kram!

16 Ghostwriter :

skriven

Skriver om en fråga jag ställde;
Kan det bli något med hotellet som tillfälligt boende o att jag lyckas få något annat där borta? Kan det vara okej för mitt mående att jag inte får med mig så mycket möbler? (Så de känns som hemma)


Stor kram

Svar: Tänk dig noga för så du har en viss kontroll trots allt... kram )
Esmaralda

17 Kristin:

skriven

Når det gjelder religion, har det vært og er fremdeles roten til så mye smerte og elendighet for menneskeheten. Jeg respekterer enkeltmenneskets avgjørelse, men selv meldte jeg meg ut av statskirken tidlig i livet.
Jeg husker tiden jeg skulle konfirmeres, bekrefte dåpsløftet i kirken, som mine foreldre ga for meg da jeg var baby. Jeg ville IKKE konfirmeres, men måtte, da jeg fikk beskjed om at den skammen skulle ikke foreldrene mine ha.
På konfirmasjonsdagen, da vi alle på samme tid skulle si bekreftelsen i kirka, sa jeg ikke et ord, og med dette følte jeg at jeg fikk litt av min vilje igjennom. En liten seier!! Akk ja. Det har vært mange oppleste og vedtatte ting å sloss mot gjennom årene, kjære Esmaralda.
Vel, så ble det at jeg motvillig gjorde dette, men da jeg ble myndig, kunne bestemme selv, meldte jeg meg ut av statskirken.
Jeg må nok si at jeg hele livet har følt at det som er ekte og godt, finner jeg i naturen. Slik er det for meg.
KRAM!!!


Svar: Jag blev också konfirmerad, till sist var mutorna av det slaget att man inte kunde säga nej :) Kram :)
Esmaralda

18 Mikael:

skriven

Men Gud vilken soppa :)

Hur ska det gå med religionerna när människorna fått internet, mobiler, ja all världens teknik och lågprisflyg?

Vetenskapen kommer finna Gud så då löser det sig, det är nära nu :)

https://youtu.be/3MvGGjcTEpQ

Kram
Mikael

Svar: Om vetenskapen finner Gud så kommer gör det nog ingen skillnad... somliga tror inte vetenskap, oavsett.... jag menar, man har kommit fram till att vi evolutionen skapat oss.. men nej säger somliga, det var Gud.. kram:)
Esmaralda

19 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan jag litar på B kvinna? Så visst många gånger jag har blir svika av många personer som jag träffas under 6 år... det gör att jag är mer tveksam på flest...

Jag är rädd för förlora tillit hela tiden så undvika jag det.

Kan jag litar på B kvinna? Är du säker på det?

Ha det bra

Svar: Låt tillit och förtroende komma sakta, inte allt på en gång, kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Vill man lära sig mer om de olika sekterna som du rabbla upp så lyssna på podden ”spöktimmen” de har tagit upp om de flesta som du nämnde.

Jag är inte speciellt religös heller även om jag jobbar på en religös skola. Det finns barn och föräldrar som är oerhört religösa och barnen frågar mig om jag tror på gud. Men det gör jag inte. Jag bryr mig inte vad de tror på. Vill de tro på de flygande spagettimonstret så får se göra det helt enkelt...

Blev väckt av telefonen som ringde och flög upp i luften... Usch fick sån ångest av det 😂 den där halsbrännan satt hela dagen igår. Väldigt obehagligt!

Idag kommer vaktmästaren hos hyresvärden.. Han är så otrevlig denna... Men ska se om man kan göra något så jag kan få inkopplat min diskmaskin.. Killen som ska koppla in den kommer i helgen. Tur man har kontakter...

Idag blir det förhoppningsvis att få ordning på sovrummet och få in mina kläder i garderoben...

Imorgon är det tjejkväll! Ska bli kul!

Kram

Svar: Det är inget kul att bli väckt av telefonen !! Men kul med tjejkväll i morgon :) Kram :)
Esmaralda

21 Dunegull:

skriven

Kände en knuta igår på min hund. Hon är ju bara lite över 2. Men bör jag vara orolig?
Kram

Svar: Låt veterinären kolla henne för säkerhets skull så du inte behöver oroa dig.. kram
Esmaralda

22 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Ibland verkar de fara rent illa och då tycker jag det verkar galet.
Något tror jag på sen om man kallar det gud eller universum

Hur ser det ut för mig ekonomiskt framöver / i framtiden?

Kommer jag ha endast i stil så jag klarar mig? Eller ser du att jag kommer ha ganska hög standard med god inkomst när jag träffat en blivande också?
Kram

Svar: Det ser bra ut.. du klarar dig väl.. kram:)
Esmaralda

23 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
hur stor ser chansen ut att han kommer att vilja vara med mig? Att vi är en familj
Kram

24 Alie:

skriven

Godmorgon,
Det där med religösa krig gör mig också väldigt förundrad. Att religion ställer till med sådant hat att man dödar för det är egentligen över allt förnuft, jag kan bara inte förstå det. Att det finns sådant styre, makt och hat, när det kommer till sin tro och dess religion.
När jag var yngre trodde jag på gud, en manlig herre jag sände mina önskningar till, den bilden har ändrats..
Idag är jag övertygad att det finns något större, som inte kan förklaras men det finns och det är min tro. Jag tror på godhet och att finnas till, jag tror också på att göra det livet vi har här och nu, till det bästa du kan, att använda sin tid här och nu men något som uppfyller dig själv. Att sträva framåt och tänka positivt är mitt driv..
Kram :)

Svar: Ja det finns makter som ryms i universum så visst finns det något som är större än oss... man kan kanske kalla det Gud om man vill :) Kram
Esmaralda

25 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Håller med dig om att religion ställer till med så mycket elände i världen, och att hemska och grymma gärningar utförs i religionens namn. Det värsta jag vet är galningar och fundamentalister som utför hemska dåd och påstår att de agerar efter Guds vilja. Likaså tycker jag synd om folk som lever sina liv i skräck för Gud, med tron att minsta lilla snedsteg får dem att fara till helvetet.

För min del får folk tro vad de vill, fast på gubben i månen, sålänge som det inte skadar någon eller sålänge som de inte försöker pracka på sin tro på någon annan.

Igår skedde en händelse som gjorde mig arg. Dottern är på sommarläger (dagsläger) denna vecka, de var och badade vid en strand och barnen lekte med en badboll i vattnet. Dottern slängde i misstag iväg bollen så den hamnade längre ut där hon inte bottnade. De andra barnen och ledarna tvingade dottern att simma efter bollen, ca 25 meter där hon inte bottnar. Hon gjorde det och klarade det men blev så fruktansvärt arg då jag hörde om händelsen. Min dotter har nyligen lärt sig simma och det var en jävla tur att ingenting hände. Tycker det är för jäkligt av ledarna att tvinga ett barn på det viset att simma där hen inte bottnar!!!!!! Och att överhuvudtaget tvinga henne att hämta bollen sådär...min dotter vågade inte säga emot fast hon kände sig rädd och osäker. Dessutom satt ledarna själva på stranden utan simdräkt. Fy. Gjorde en anmälan på ledarna och tänker aldrig skicka dottern tillbaka till det lägret. Blir fortfarande skakig och arg då jag tänker på det.

Kram

Svar: Man tror ju knappt att det är sant !!!!! Bra att du anmälde ! Kram
Esmaralda

26 Till Mikaela :

skriven

Tack för tipset! Köpte något receptfritt igår men köpte även glass!

Tur jag har dig som kan svara på mina frågor 🥰

Kram
Jossan

27 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Gomorron kära Es!

Intressant själv har jag gått i söndagsskolan som barn minns att det var intressant... då. Jag har inte gått ur kyrkan än, men tänker lite som du. Vill jag ha kontakt med Gud så tar jag kontakt, för min del föredrar jag att ha kontakten med Änglarna. Tycker inte man ska bli påtvingad vad man ska tro på utan var o en väljer själv efter sitt tycke. Däremot går jag ofta in i en speciell kyrka nån mil härifrån för att känna lugnet och där får jag också till mig mycket o har även fångat mycket på bild! Tänder några ljus för nära o kära. Det är verkligen rofyllt där.

En fråga:
Kan du hjälpa mig förstå detta. Har sovit mkt dåligt 2 nätter på rad. Inatt har jag mest varit vaken. Vid 3-tiden har jag blivit väckt Flera nätter av nån som vill mig nåt jag har hört en kvinna gråta o det lät som min älskade tös? Vid 8 ca blundar jag o o kl. 09.01 ser jag en lite wolkvagnsbubbla gräddvit med en vacker änglavinge på på vänster sida köra sakta utanför vårt sovrum. Den hördes ingen motor utan den flög en dm från marken?! När jag stänger ögonen igen så ser jag den om o om igen. När jag skriver detta till dig ser jag ett stark vitt sken plötsligt lysa o försvinna ut genom sovrummet.
Hoppas du kan hjälpa mig tolka det kan inte släppa det! Är det ett budskap eller en varning för nåt? Jag ber om din hjälp kära Es!

Stor Kram o en trevlig torsdag kära Es❣️✊🍀✊🙏🌸🦋🌸

Svar: Tyvärr, jag kan inte placera detta och kan inte hjälpa dig den här gången, kram
Esmaralda

28 Skrållann:

skriven

Hej!
För mig får folk också tro på vad de vill så länge det inte skadar någon annan. Jag är döpt, konfirmerad och gift i svenska kyrkan och jag trivs i kyrkrummen och är medlem men vad eller hur mycket jag tror varierar lite från dag till dag. Trodde ju häromdagen att jag skulle vilja börja studera till vintern men så dök en tjänst upp som trygghetsvärd till ett seniorboende i grannkommunen med start i höst. Jag kände att det vore som klippt och skuret för mig och tänker söka. Hur stor chans har jag på att få det?

Kram❤️

29 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Det får mig att tänka på den här
https://youtu.be/LrBIm1zKhW4
Från South Park. Mormonerna var tydligen det rätta svaret 😂
Alla andra hamnade i helvetet 😂
Kram ThereseC

Svar: " skratt" och jag är barnsligt förtjust i South Park :) Kram
Esmaralda

30 Ghostwriter :

skriven

Om ditt svar kring att jag ska tänka noga så jag har kontroll på boendet, menar du kontrakt eller något annat? Kram

Svar: Jag menar mer på att du ska tänka hur du skulle trivas och må....kram :)
Esmaralda

31 Från kungliga livet :

skriven

Känns det som att han saknar mig/tänker på mig/undrar om mig hur jag har det? Vi ville finnas i varandras liv och jag ångrar att jag inte hade mer is i magen.
Kram

32 Mikael:

skriven

Nå vi får se hur det blir när vetenskapen kommer djupare i ämnet :)

Kvinnor kanske är mer religiösa än män


Fler kvinnor än män är nu präster i Svenska kyrkan.

50,1 procent - 1 533 stycken - av prästerna är kvinnor, jämfört med 1 527 män, enligt statistik från arbetsgivarorganisationen Skao.

Kvinnliga präster tjänar i snitt 2 200 kronor mindre än sina manliga kollegor.

Kram
Mikael

37 procent av kyrkoherdarna är kvinnor och 89 procent av diakonerna.

Det rapporterar Kyrkans tidning.

33 Från kungliga livet :

skriven

Känns det som att han saknar mig/tänker på mig/undrar om mig hur jag har det? Vi ville finnas i varandras liv och jag ångrar att jag inte hade mer is i magen.
Kram

34 <3:

skriven

Varför jobbar hon inte?
Är hon lat? deprimerad? förväntar hon sig få allt serverat av barnen?
Har jag missförstått hennes personlighet eller förväntar hon sig bli avgudad ?

35 Okändidagigen:

skriven

Hej Hej

Religion? Njaee.. Det är något jag alltid haft lite svårt med, gillar inte hur det används som ett maktverktyg för att styra och ställa, blir mer hämmande för mänskligenheten än utvecklande.. Fast ofta behövs ju det något högre att tro på men frågan är om en arg gubbe bland molnen är det? Och sekter sen, hur kan det bli så tokigt så många gånger? Intressant och facinerade men ändock skrämmande.. Började se klippen om knutby som ligger uppe på svt play och kan inte låta bli att undra om det finns fler såna likande församlingar här i vårt land som inget vet om eller döljer?

Sen undrar jag.. Pratade med min släkting J igår, får ju som en postiv känsla även om vi aldrig direkt haft nån kontakt + attjag undviker mest allt som heter släkt å familj pga många tråkiga anledningar men iaf.. Vi pratades om att ses så jag tänkte faktiskt åka å hälsa på henne här framöver så man får träffas och prata lite mer.. Men skulle det bli bra? Hur förhåller jag mig bäst till henne? Behöver jag vara orolig/på min vakt eller finns det en chans att vi kan komma bra överrens utan att det blir knas? Kanske lite lång fundering men hoppas du kan ge ett koncist svar ändå :) Tack :)

36 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Tack vad rart att svarade ändå.

Trodde det handlade om min hälsa som har ändrat riktning tyvärr eller nån varning som jag skulle vidarebefordra till en kär anhörig.

Du förstår jag bär på mkt sorg just nu och tänkte att det hade med det att göra. Kan du se om mitt barn mår bra hen verkar så sorgsen 🥺

Stor varm kram igen
🙏💞🌸🦋🌸🌹

37 Från kungliga livet :

skriven

Saknar han mig och skulle han svara om jag skrev? Kram

38 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
hur stor ser chansen ut att han kommer att vilja vara med mig? Att vi blir en familj?
Kram

39 Från kungliga livet :

skriven

Saknar han mig och skulle han svara om jag skrev? Kram

40 Helena Ir:

skriven

Döpt och konfirmerad, tro har jag, men kanske inget direkt namn på den. Som barn hette den nog Gud..numera vet jag inte. Gillar att sitta i en kyrka, men inte besökt någon på flera år. Tänker inte gå ur svenska kyrkan, bjuder de på den avgiften! Kanske jag får en begravning :) Religion önskar jag vara ett lugn och fint tillstånd, inget straff och krig! Som gammal blir fan religiös..så allt kan göras i religionens namn..hmm!

Funderar på hur jag ska förhålla mig till önskemål från ett av barnen om att ev komma på besök, med barnbarn som uttalat detta som önskemål om att besöka mormor! Jag bor ju inte så stort, och resan hit är inte precis från nästgårds.Anser mig rätt frisk själv,åtminstone just nu..

Annars,ha det så bra :)

Kram

41 Mia:

skriven

God morgon Es, hoppas du får en ljuvlig dag :)

Jag är väldigt troende. Dock på mitt sätt. Jag tycker inte om att kategorisera min tro i ett fack, i en religion. Jag bildar min egna tro genom min relation till Gud. Däremot tror jag att religioner är starkt nödvändiga i en värld där många människor behöver bli vägledda och inte föredrar att "tänka själva". Tyvärr finns det vissa anhängare till religioner som missbrukar detta och manipulerar från början godtrogna människor till något absurt. Men förhoppningsvis går det mot bättre tider.


Jag trodde aldrig att JAG skulle fråga detta. Eller att detta skulle hända. Men jag har mött en man online, inte ens på en dejtingsida och varken jag eller han letade efter någon. Han bor nära, jämnåriga, mycket gemensamt sätt att se på saker. Och verkar seriös och vill träffas. Han verkar fantastisk. Vi har inte bråttom och är inte "på".

Går han och hans avsikter att lita på?

Kram

Svar: Han verkar pålitlig så du kan gott och väl fortsätta utveckla relationen men känn av emellanåt.. kram
Esmaralda

42 Browallia:

skriven

När jag var barn så brukade jag be till Gud i smyg att han skulle göra så min mamma blev snäll mot mig men hon blev aldrig snäll så jag tröttnade och slutade be till honom. När jag som vuxen läste Religion på Komvux så tog läraren upp Teodicéproblemet, som bekräftade det jag redan som barn upplevde. Om det finns en Gud som är god och allsmäktig, hur kan han då låta det finnas så mycket ondska och lidande på jorden? Så för mig faller min tro på Gud på Teodicéproblemet.

Om det räknas som tro så är det Universums energier som är min tro på något som är större än oss människor. Jag har fått uppleva så många gånger att attraktionslagen fungerar, att min ängel Athos finns vid min sida och skyddar mig. Och att mina kära finns i alltet samtidigt som de är med mig och kommer med kärlek.

Precis just nu önskar jag mig en magisk trollstav som jag kunde vifta med så mitt hem ett tu tre blev skinande rent. Hur än jag försöker röja så känns det som jag bara rör till det ännu mer. Märkligt hur hjärnans kemi kan ställa till det när det blir obalans. När östrogenet sjunker till en låg nivå så förvärras de kognitiva svårigheterna vid Adhd så mycket att enkla saker som att organisera och hålla ordning blir så överväldigande att man blir typ handlingsförlamad.,

Önskar er alla en fin torsdag. Kram

43 Michaela:

skriven

Jag är inte religiös och har svårt för de som är väldigt troende. Då är det bäst att hålla sig på skilda håll :)

Från igår! Menade du att jag skall ha ögonen öppna vid köttdisken på Willys eller mer att de har bra kött där? haha :)

Värmen är tillbaka. 25 grader resten av veckan. Usch! Tror att jag varit isbjörn i tidigare liv eftersom jag gillar kyla :)

Ha en fin dag! Kram

Svar: Bara att de har bra kött där... och när du har ärende till andra butiken kan du ju ha extra koll om du ser honom.. kram :)
Esmaralda

44 Bb:

skriven

Hej E
Dröjer det mycket tills jag och R får våra kontakt igen.
Kram
Ha fin dag.!

45 Mikael:

skriven

Det är ju ett intressant ämne då stora delar av befolkningen på jorden är religiösa, vad ska hända med allt som sker i världen nu, Trump, Kina, Covid-S osv. osv.

Var en kvinnlig fängelse präst som blev våldtagen av en intagen, han tog väl en chans till ett ligg, väd hände med hennes gudstro efter det kan man undra, han förklaring i rätten tror jag var att han skulle driva djävulen ur henne, tror han kom att bli utvisad efter avtjänat straff, fast det sker ju inte, andra länder är ur smarta nog att inte ta emot dömda och folk så de blir kvar i Sverige, så kan det gå när man ska godhetsknarka och ta emot invandrare, Sverige blir slutstation.

Kram
Mikael

46 Sop:

skriven

Hej
Försökte trösta min kollega igår men jag är inte så duktig på sånt. Kändes som hon kände ett viss sätt mot mig efteråt.. gjorde hon det?

Svar: Hon uppskattade att du brydde dig.. kram :)
Esmaralda

47 N:

skriven

Hej Esmaralda

Ser något positivt ut i kärlek vara påväg nu? Någon förändring?
Kram

48 Hmm:

skriven

Hej Esmaralda.

Mina barns faster med hennes familj ska komma och hälsa på oss.

Hur ser det ut? Ser det ut som om det kommer att bli bra? Gå bra?

Ser du om mina barns papps menar något allvar med mig när han säger att det kan bli vi?
Eller har han egentligen inga tankar på något seriöst med mig?
Kram

Svar: Ja det ser ut att gå bra med besöket.. ha positivt fokus rakt igenom. Fundera om du verkligen vill vänta på något som inte direkt väljer dig.. kram :)
Esmaralda

49 Miltons Mamma:

skriven

Religion!! Isch!!

Finns ett fåtal stora religioner som är fredliga. Sedan har vi Islam, Kristendom mfl mfl... Våldsamt, krig, nedvärderande för kvinnor mm mm.

När exet hänvisade till bibeln visade jag fingret och gjorde detsamma. Det står bland annat att man ska offra sin förstfödda son till Gud. Jag är ingen expert på Bibeln och har aldrig läst den. Googlade naturligtvis. Vissa saker som står är ju hårresande. Ska man följa en uråldrig bok och hänvisa dit så ska man väl följa allt..Han blev skitsur!!!

Islam har jag heller inte mkt till övers för. Det behöver jag inte ens gå in på. 👎

Självklart finns det även gott i religion men personligen anser jag att det mest är av ondo. Jag tror inte på en Gud, även om man ibland kan be. När jag mått riktigt uselt och pratat rakt upp i himlen till Gud har jag känt mig hånad, skrattad åt. När jag gjort samma sak men oratat med änglar känner jag mig förstådd, älskad, "kärlek", "kramad". Men om Gud är allsmäktig så kommer vi till de eviga frågorna: varför dör folk i krig, varför föds barn med svåra handikapp och sjukdomar.
De troendes svar går som i en cirkel. 😂
Jag tror dock på andra sidan, olika dimensioner, änglar.
Jag tror inte på helvetet. Snarare att jorden ÄR helvetet då det sker så otrevligt mycket "wicked", ont, människor som föds med olika handikapp och sjukdomar, barn som torteras och mördas, barn som blir utsatta för incest, våldtäkter mm mm, kvinnor som utsätts för diverse saker. folk super ihjäl sig, droger, ekorrhjul, stor mardröm att ens barn dör... Gaaaaaa... För mkt elakt på jorden.

Sedan älskar jag kyrkor, så vackert, harmoniskt. Jag tänder alltid ett ljus för Milton när jag besöker en kyrka. ❤️


Religion handlar om MAKT!!

Kjam

50 Barbie:

skriven

Kära goda E!
Kan du se om jag bör åka dit? Kan du se om han är en bra kille eller ser du om det blir något? ? Kram

Svar: Åk dit och känn in, du märker kvickt hur du känner... kram :)
Esmaralda

51 Silvertassen:

skriven

Kära Es!
Jag har en undran som jag har funderat på sedan du hade spontana spådomar gällande bloggmedlemmars husdjur. Jag har några kaniner och jag undrar om du kan se något mina kaniner vill förmedla till mig som jag inte har förstått bortsett städade burar? Vet att visa burar kanske är lite för små och dom borde vara ute och skutta mer i sele men tänkte om det är något annat eller är dom nöjda? Jag hoppas dom vet om att jag älskar dom jättemycket? Kram ❤️

Svar: Jag ser inga specifika budskap från dem i skrivande stund... :) Kram
Esmaralda

52 2020:

skriven

Varför ignorerar han mig sådär? Lite trött på honom nu efter att man försökt nå ut till honom och vara the bigger man. Nu känner jag att jag har gjort vad jag kunnat och struntar i han.

Kram

53 Tiss:

skriven

Pengar oroar mig ofta. Jag hatar att vara sjukskriven (men jag vet ju att det är nödvändigt), jag hatar att behöva lägga saker på delbetalning och alltid behöva prioritera, även om jag har kontroll över pengarna. Men ångesten blir ändå hög. Ibland känns det som att jag inte klarar av det pga oro. Kan du se något positivt angående min ekonomi?

54 HS:

skriven

Jag har min personliga relation till Gud och den känner jag naturligt särskilt när jag är ute i naturen. Sen kan man hämta inspiration från olika religioner utan att formellt sett följa dem. Den enda avgörande skillnaden som finns mellan islam och kristendom är synen på Jesus. Annars är det ju samma Gud för kristna, muslimer och judar.

Huvudslöja t.ex. har använts inom många religioner och kulturer, även av kristna, detta är alltså inget specifikt för islam.

Själv strävar jag efter en balans mellan intuition, andlighet, sunt förnuft, rationellt tänkande och vetenskapligt synsätt och då tycker jag att det blir som bäst. Jag föredrar den muslimska versionen av Jesus då jag alltid har haft problem med att förstå mig på treenigheten.

Sen har inte alla dator, tillgång till bil m.m. Fattigdomen och avtalet väpnade konflikter har minskat i världen men fortfarande lever rätt många i fattigdom och med låg utbildning. I sådana områden frodas lättare religiösa krig och terroristsekter.

I Afghanistan som är ett fattigt land, fanns det mer frihet förr men talibanerna har förändrat mycket. Polio är nära att bli utrotad som sjukdom men WHO vågar inte rekommendera världens länder att avsluta sina vaccinationsprogram mot polio eftersom det i Afghanistan och kanske något mer ställe är dålig följsamhet till poliovaccination vilket gör att polioviruset fortfarande sprids. Talibaner drar konspirationsteorier för vanliga lågutbildade föräldrar att det är farligt att vaccinera barnen. Och hur ska då föräldrarna utan utbildning veta bättre.

Allt hänger ihop i en helhet, religion, kultur, fattigdom osv. Ursäkta långt inlägg men intressant fråga att diskutera.

Svar: Balans är viktigt ! Och visst är det så att allt hänger samman... kram :)
Esmaralda

55 HS:

skriven

Svenska kyrkan gick jag ur för några år sedan. Kyrkan gör en del bra men också konstiga saker ibland. När jag deklarerade ett år och såg att det kostade flera tusen kr per år att vara med tyckte jag det var lite väl saftigt och gick ur. 500 kr per år hade kanske varit OK. Men flera tusen lägger jag hellre på mig själv eller välgörenhet. Om jag någon gång gifter mig så blir det borgerlig vigsel om inte min tillkommande har starka önskemål om nåt annat :) färgglad klänning, inte helvit, inte min färg helt enkelt ;)

56 Agnes:

skriven

Jag gick ur svenska statskyrkan 1981. Mkt pga att det framkom att kyrkans aktieportfölj bl a innehöll aktier från Bofors. Tyckte det var illa att en kyrka ägnade sig åt att "tjäna" pengar på vapenförsäljning.

Saxat från nätet: "Fram till 1996 blev fick man sitt medlemskap i Svenska Kyrkan redan vid födseln, förutsatt att någon av föräldrarna också var medlem. Numera är det alltså först vid dopet som det sker. Alla som föds i Sverige blir däremot antecknade i kyrkans register ”i väntan på dop”."

Och visst får man begravas på kyrklig mark, om man vill! Åter saxat från nätet: " Däremot finns det en lag om gravsättning vilket gör att alla tillåts en sista vila i en gravplats på kyrkans område, men som sagt – ingen traditionsenlig begravning. ... Eller, om de anhöriga önskar, kan de hålla i ceremonin på begravningen helt själva utan begravningsförrättare."

Däremot får man inte slänga lik eller restavfall från lik, hur man vill omkring sig. Krävs tillstånd. Och vad vore vårt kära Sverige utan krav på tillstånd för allt som går att reglera? Helst då även följt av en avgift, typ.

Och visst går jag i kyrkan! Brukar även gå i kyrkan utomlands, då jag är nyfiken på kulturen. Och visst bär jag ett kors. Mest som en signal i dagens klimat.
Bär även en Ankh då den mer symboliserar det som ligger mig närmast.

Med åldern o den erfarenhet som livet gett mig, så inser jag att leva med ngn som har en annan "barnbens"-religion än mig själv, är uteslutet. Likaså udda varianter av religiösa hittepå-utsvävningar.
Dessa kan hitta andra mer likasinnade individer.

Som yngre brydde jag mig inte ett skit vad folk trodde på...allt funkade, typ, eftersom det var personen jag var intresserad av...tyvärr så har mitt barnasinne blivit kantstött av de jag mött genom livet, så nu, tex skulle det vara otänkbart för mig att ens tänka tanken på ngn form av umgänge med de som inte har den grundinställning jag själv har. Likaså ett språk jag ej kan förstå. Låter kanske udda, men erfarenhet har lärt mig, att det går att hemlighålla mkt "mitt framför ögonen" för en partner, när nu en partner har ett annat modersmål.

Jag behöver inte oroa mig ett skit över vad en ev partner kommer ifrån, då jag inte har ngt intresse av att lägga energi på att försöka charma en karl. Oavsett kultur o religion så är en mans grundintresse alltid ett, o det är att göra en kvinna till en liv-egen ägodel.

Är glad över min förmåga att ha genomskådat tramset om "kärlek". Har aldrig älskat o är glad över det.
Saknat sex men de senaste 5 åren insett, att det inte är ngt för kvinnor över 50. Så länge det finns batterier, så länge fixar jag mitt!

Vem vet...när ngn man kommer på att kvinnor kan själv, så kanske de förbjuder försäljning av batterier...tror nog att det i så fall blir en Miljöpartist eller ev ngn från Centrern, haha!

Kram! =)

57 Michaela:

skriven

Haha då är jag med :) Har kört både Willys och Ica idag då jag behövde från båda ställerna men ingen snygg fiskkille i sikte. Attans också :) Fnular på vad sjutton det var han tänkte på efter att vi skildes åt. Utseende? Personlighet? Kemi? Nyfiken :) Önskar jag fick chansen att se om han nappar.

Men herregud vad det är mycket fjärilar ute! Är det månne ett "fjärilsår" eller någon tecken? De flyger runt mig i alla olika färger :) Kraam

Svar: Var nog mest bara en snabb känsla att oj, vilken fin tjej :) Kram
Esmaralda

58 Fisan :

skriven

Hej Es!
Ser du om jag får nattpass på mitt jobb? När sker det isf? Kram

59 Michaela:

skriven

Då förstår jag :) Lägger ner och hoppas på min SM istället. Han kommer inte släppa iväg mig när vi ses i alla fall :) Kram

60 Naturvän:

skriven

Hej!

Tror på någon sorts Gudomlighet, en kraft som är ljus och enbart god, för mig är det universums krafter. Mer att jag kan känns stunder av ngn sorts stilla andlighet och det sker alltid i samklang med naturen.

Religioner och sekter är för mig bara ett maktspel, Är fortfarande med i Svenska kyrkan men går aldrig på gudstjänst, jag tycker däremot om att gå in i ngt kapell eller katolks kyrka då och då, men enbart för att njuta av en stilla stund o få lugn o ro.

Sol och värme hos oss, härligt!

Nu väntar ett tandläkarbesök, inte det roligaste, men man får ju vara tacksam att det finns hjälp när man får ont o inte gnälla!

Har så stor lust lära mig dansa, här måste man ha danspartner. Ser du om det dyker upp ngt genom ett naturligt möte? Är lite skeptisk till att söka danspartner på nätet. Tyvärr kan inte min nya vän.

Ha en fin eftermiddag!
Kram

61 Jossan :

skriven

Hmm ja jag har nog hamnat i en liten dipp... Är bara sjukt trött men mår övrigt bra. Har just nu ingen ork men är tillbaka i att behöva ta små sovstunder under dagen...

Jag tror jag överansträngde bröstet igår. Har ont i bröstet när jag trycker på det och när jag svalde. Tränade en del bröst igår.

Knät ville jag typ hugga av igår. Det gjorde såååå ont... Får se om jag får tillbaka orken och sätta igång med kläderna... men det måste jag oavsett tröttheten och måendet.

Kollat på dokumentären om fallet Kevin. Asså så som poliserna förhört syskonen är ju helt sjukt. Barnen var ju 5 och 7... De tryckte ju på att de hade mördat honom...

Jag har även lyssnat på P1 sommarpratarna om Eveline som är Iva sköterska. Jätte intressant!

Nä får ta tag i mig själv så det blir något gjort!

Kram

62 Till JOSSAN och BROWALLIA:

skriven

Jossan!
Va bra att du var till Apoteket och att du även köpte glass :) Hoppas att det känns bättre och självklart finns jag här om du har frågor!

Browallia!
Svarade dig igår ifall du missade :)

Kram på er!
Michaela

63 🥶 TILL MICHAELA 🥶:

skriven

Jag hade helt missat att killen i fiskdisken är lammkött 🐑 🥩🤣
Men ögongodis är ju aldrig fel 👀

Så skönt att du med inte gillar värmen, trodde att jag var ensam om att föredra kyligt väder. Igår drömde jag mig bort och kollade på resor till Alaska och Kanada. Tänk att bo i en liten mysig timmerstuga stuga med öppen spis. Massor av snö och ett sprakande norrsken på den mörka himlen. Det är min drömresa. Folk brukar skratta åt mig och tro att jag skämtar. 😳

Önskar dig en trevlig kväll

Kram Browallia

64 Ghostwriter :

skriven

Vet inte om du ser
Men saknar han/tänker på mig?
Skulle han svara om jag skrev?

Kram :(

65 She:

skriven

Hej,
Kan det vara så att nån av kollegorna stal min tröja eller glömde jag den själv nånstans?
Kram

66 Mam:

skriven

Hej Esmaralda
Kommer jag att vara tillsammans med någon snart? Ser det så ut?
Kram

67 Louise:

skriven

Gud tror jag inte på men änglar. Jag är inte mycket för religion. Jag såg på Salem på Viaplay nu för några dagar sedan. Jag ångrar att jag såg den för den var så överdriven och jag tror inte den beskrev häxförföljesen rätt och så var den skitdåligt. Var för mycket sex och våld i den.
Nu vill dottern att jag ska se stranger things.

Idag Var jag på intervju på en förskola som varit öppen i två månader. Det var dem som tog kontakt med mig. Och de vill att personen ska ha stöd från arbetsförmedlingen.
Jag vill och behöver verkligen detta jobbet och jag hoppas de vill anställa mig.
Han skulle höra av sig nästa vecka.

Blir detta jobbet mitt? Är det min tur denna gången?

Jag hoppas i alla fall. Kom förresten inpå Montessoripedagogik III.

Ha en fortsatt fin torsdag och tacksam för svar.. Kramar

68 Hon:

skriven

Har nån av dessa två tjejer tankar eller planer på att träffa honom igen?
Kram

69 Susanne:

skriven

Jag tror på änglar, att de kan hjälpa mig. Försöker tro på mig själv med. Har börjat m omöblering i lägenheten o det känns som Vanessa kört igång den med mig. Kommer jag orka slutföra o blir det bra? Kommer min dotter få CSN?

70 Vb:

skriven

Kära goda Es!
Träffar jah min kärlek snart? Kramar

71 Cecilia:

skriven

Imorgon är sista dagen innan min gandledare går på semester och jag blir ensam. Har haft en ganska jobbig vecka, allt har inge gått på räls så det var skönt att jag kunde vända mig till henne. Är så orolig över hur det blir när hon är borta. Kanske var det meningen att så mycket skulle gå fel denna vecka så att det går bra resterande veckor. Kommer jag fixa detta? Ser du om det kommer dyka upp problem och hur stort blir det då? Kramar

72 Forskning :

skriven

Om jag skulle välja mellan sårbarhet eller kreativitet.. Vilket tema skulle kunna se mer gångbart ut för mig?
Kram

73 Jag:

skriven

Går balansgång mellan att inte förarga min dotter och att få hjälpa henne.
Pga lamslagen depression och ångest har jag hjälpt henne på olika sätt under flera år.
Nu börjar jag bli trött såväl fysiskt som psykiskt.
Jag ser att jag ibland borde låta henne sköta sig själv men vet ju också att det slutar med obetalda räkningar och kronofogden.
Nu ska jag slutstäda hennes förra lägenhet då hon mår så dåligt.
Ber henne ringa och stänga av elen på gamla lägenheten och får ett svar att jag ska sluta tjata.
Vet inte om jag ska strunta i henne helt eller fortsätta så här.
Det hade varit lättare om jag kunde se in i framtiden och veta att det jag gör är bra för henne.
Ser du om hon tar tag i sitt liv inom någotsånär nära framtid?
Det är inte så lätt att bara strunta i sitt barn oavsett att dom är vuxna.
Kram ❤

74 EE:

skriven

Tänkt lämna kyrkan många gånger. Men så får jag typ dåligt samvete för jag nyttjar ju deras kyrkis när barnen var små och lekstunden som har för barn i lågstadiet. Grabben konfirmerade sig osv. Sen tycker jag om Ungdomsprästen. Hon är en av de underbaraste människor jag vet. Hon behöver ju lön... så då kan jag ju inte lämna. Men nu har hon slutat så kanske det blir av i höst.

Es, jag har sökt lite på symtomen min man visar och blir mer och mer säker att det är psykiskt och att jag är en del i detta. Och att vårt äktenskap är destruktivt, iaf vad jag kan läsa mig till så stämmer det rätt bra. Kan inte hjälpa att lägga skulden på mig då jag typ tvingade honom genom parterapi och allt. Börjar tappa orken och sagt detta till honom. Leva i ett äktenskap där en alltid ska göra det roliga först och sedan ”glömmer” det tråkiga sysslorna. Där han anser att barnen ska göra men samtidigt gör han inte själv. Föregå med gott exempel det bästa sättet att lära tror jag. Känns som vi står på kanten och svajar.

Nu är jag här igen och skriver av mig lite. Men det är svårt att veta vad man ska göra. Jag bad ju oss kämpa så det känns fel att avsluta det. Samtidigt är jag inte svår om han vill avsluta. Ångest hos mig helt klart.

Kramar

75 Smulan:

skriven

Kommer stora att börja sova i sin säng om vi låter barnen byta rum så att stora får rummet närmre oss.

76 Bjork :

skriven

Hej kommer görels fot läka bra?

Blev hon glad för mitt meddelande?

Kram

77 Dunegull:

skriven

Vad tyckte han om lunchen? Verkar som att han är intresserad. Har jag rätt? Han va supertrevlig men tveksam att han är mannen i mitt liv. Varför finns han ej? Vad ser du E?
Kram

78 KristinaF :

skriven

Hej E!

Varför har A’s intresse försvunnit? Varför hör han inte av sig? Är det tänkt att allt ska rinna ut i sanden..

Hälsningar
KristinaF

79 Angelica:

skriven

Finns det ett spöke i min syrras lägenhet? Vem?

80 Stenbocken:

skriven

Hej Ez! Det var ett tag sen jag läste din blogg, skönt att läsa intressanta ämnen igen!

Ez, jag har fått dåliga nyheter igen om min hälsa och vet inte hur jag ska klara mig genom dehär en gång till. Undrar om jag kommer må bättre snart och bli frisk.
Skulle vara jätte tacksam för svar.
Kram💖

81 Stenbocken:

skriven

Hej Ez! Det var ett tag sen jag läste din blogg, skönt att läsa intressanta ämnen igen!
Ez, jag har fått dåliga nyheter igen om min hälsa och vet inte hur jag ska klara mig genom dehär en gång till. Undrar om jag kommer må bättre snart och bli frisk.
Skulle vara jätte tacksam för svar.
Kram💖

82 Stenbocken:

skriven

Hej Ez! Det var ett tag sen jag läste din blogg, skönt att läsa intressanta ämnen igen!

83 Stenbocken:

skriven

Hej Ez! Ett tag sen jag läste din blogg, skönt att läsa intressanta ämnen igen!
Ez, jag har fått dåliga nyheter om min hälsa och vet inte hur jag ska klara mig genom dehär en gång till. Undrar om jag kommer må bättre snart och bli frisk.
Skulle vara jätte tacksam för svar.
Kram💖

84 Soffan:

skriven

Vilka goa båtbilder från igår! :-)

Fint att få följa din vardag på ett litet hörn. Vad Ozzy har växt!

Ez, ser jag ut att jobba i eget företag så småningom? Har planer på att försöka få lägre tjänstegrad någonstans och få tid att läsa kurser åt det holistiska, spirituella hållet.

Det här med att hitta sin väg är tufft..

Stor, stor kram alla goa 🌸💕


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: