Passivt-aggressiva typer.....

Passivt-aggressiva personer ligger liksom i vassen och lurar och så gör de sina drag.. som  lätt får människorna runtomkring dem att tappa fattningen

En person som är genuint passiv-aggressiv är en farlig person som misshandlar sin omgivning med sitt beteende

De ger ofta intryck av att vara trevliga och juste på alla de sätt och  om du  påstår dig  bli misshandlad av den här personen så har omgivning svårt att tro på dig.

De passiv-aggressiva har ett oerhört manipulerande beteende.

 

De gillar inte människor som ställer krav på dem, de vill inte underordna sig och de har svårt för auktoriteter eftersom de själva vill bestämma.

De är väldigt otydliga med vad de känner och tycker och ger ofta blandade budskap och de blir lätt förvirrande för den som försöker förstå.

Ibland kan personen bete sig illa och direkt efter säga förlåt och återgå till att vara trevlig igen. Men man pratar inte om det.

Oavsett vad så är det alltid den oskyldiga parten som bär skulden för att ha misstolkat eller förvrängt det som den passivt-aggressiva sagt.

Hen är specialist på att skylla ifrån sig.

Ingenting är hens fel. No way.

Hen kan inte se sin egen del i konflikter eller missförstånd

Och att man alltid skyller ifrån sig är samma sak som att man anser sig vara ofelbar.

 

 

Den som aldrig tar ansvar för sitt beteende ger hela tiden motparten skulden och i en relation ska det till mycket för att  den oskyldige inte ska krokna.  Får man hela tiden i stoppat i halsen att det är ens eget fel.. ja, då dalar ju självkänslan till slut.

Den som lever med en passivt-aggressiv person och ständigt blir misshandlad kan utveckla depression och andra psykosomatiska problem.

Brist på ilska är vanligt hos den passiv-aggressive. 

De är ofta inte arga på ett konkret sätt, utan de smyger in sin ilska i form av skämt på andras bekostnad eller komplimanger som egentligen är maskerade förolämpningar.

Ilskan kommer fram genom en nedlåtande och fientlig attityd mera än på ett direkt sätt. Den passiv-agressiva kan också ge kommentarer som trycker på den andra partens ömma punkter, som ett slag under bältet.

Den passiv-aggressiva personen intar gärna offerrollen.

Hen är oskyldig till allt som händer, också när det är hen själv som beter sig illa.

Personen häver ur sig kränkande och nedlåtande kommentarer samtidigt som den påstår att den aldrig skulle ha behövt säga så om den andra parten hade  gjort som hen ville.

Att en person kan hålla på såhär beror på att beteendet på något sätt är belönande.

”Beteenden som leder till positiva konsekvenser kommer sannolikt att öka medan de vars konsekvenser är bestraffande kommer att minska” skriver Niklas Laninge på Psykologifabriken.

Att vara passiv-aggressiv är ett beteende som gör att man får vad man vill. Man slipper undan tråkiga sysslor och man får en känsla av att sätta personer på sin plats.

När man påpekar för en passiv-aggressiv person att hen beter sig dåligt så vänds allting emot en själv.

Den oskyldiga parten blir den ”instabila galningen” i sammanhanget istället.

 

 

Den passiv-aggressive kommer alltid med rationella förklaringar till sitt handlande och skyller ifrån sig och vägrar att ta ansvar eller skuld.

Det kan sluta med att den oskyldiga parten får be om ursäkt för hur hen röt till. Hen lämnas förvirrad och sårad och måste be om ursäkt för sina egna ”irrationella” känslor och beteende.

Det är alltså ingen walk-in-the-park att ha med slika människor att göra !

Kram & kärlek

P.s.

 

 

 Jag har bestämt att Fjärilskullen inte kommer säljas förrän 29 juni.
Detta pga av att en av er i bloggfamiljen bad mig vänta tills dess eftersom då har hennes lön kommit. 
Kanske är det fler som vill vänta in lönedagen
 
Jag vill ju att alla ska ha samma chans  och det hoppas jag ni  också tycker är okey !

 

1 Misstjejen:

skriven

Hej

B kvinna ser inte så ut den positiv och glädje. Mer annat humör under vecka. Finns det något som jag kan hjälpa henne med? Försöka få henne må bra...

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Märks ju det blir inte restaurang på nästa lördag för hennes mående. Då det är inte något boka. Hoppas jag kan gör något för få tillbaka hennes glatt humör...

Ha det bra

Svar: Jag tror inte du kan göra något - det är bara hon själv som kan bearbeta och lyfta sig.. kram :)
Esmaralda

3 Sara:

skriven

Hej Es!

Ibland verkar det som om du vet att jag (och fler än mej) behöver just det ämnet du skriver om! Detta var ju spot-on beskrivning på M.N. Det går inte en dag utan att jag tänker på honom. Önskar verkligen att jag slapp det. Tänker han på mej?

Kram från Sara

Svar: Han tänker nog mest på sig själv om jag ska vara ärlig.. kram :)
Esmaralda

4 Camilla:

skriven

Blir helt arg när jag tänker på sådana mänskor, en som genast ploppade upp i huvudet är min pappa, hemskt, men sant, en sådan som aldrig har fel, sådana mänskor är svåra att diskutera något med, för de hör ju aldrig på andras åsikter eller vad andra kan veta, det vet ju ALLT! Såå irriterande, får kalla kårar av sådant beteende, och av det att alltid sen få den andra att känna sig skyldig att gjort fel i ngt, det är sånt som gör mig jätteARG! Tydligen har jag fått leva mycket med sånt, eftersom jag reagerar på detta så hårt...!
KRAM

Svar: Ja det ÄR ett beteende som lockar fram rejäl ilska hos de som blivit utsatta - särskilt som man inte kan göra något åt det hela ! Man måste försöka förhålla sig - för att rädda sig själv... kram :)
Esmaralda

5 Rosviol:

skriven

Tack för att du lyssnade och tog till dig min förfrågan, det gillas och uppskattas <3 ..och jag hoppas en fjäril kan få hitta hem till mig, om den nu skulle trivas i mitt sällskap och inte flyga all världens väg dvs :)

Och passivt-aggressiva personer, ugh.. Vilket mörker sånt är, gör inget gott och ingen mår av det bra heller. Varken den som är så eller för den hamnar i skottlinjen. Och finns det ens något bra sätt man kan motverka ett sådant negativt beteende på? Bättre att bara fly än illa fläkta?

Fråga..
Väntar min brevvän D fortfarande på mitt brev eller har hon gett upp? Kan jag fortfarande rädda vår vänskap?

Tack och ha en fin helg :)

Svar: Ja, det var ett bra förslag från dig.. tack :) Man kan inte förändra en annan persons beteende - utan man måste själv förhålla sig så att man blir så lite utsatt som möjligt..... hon väntar på ditt brev.. kram :)
Esmaralda

6 Lollo :

skriven

Bästa Esmaralda
Ser jättemycket framemot att få möjligheten att köpa en fjärilstalisman och det blir perfekt efter lön.
Har en liten fråga och det är om du kan se om han i tankarna varit på väg att ta kontakt med mig igen?
Allt gott till dig

7 Rebecca:

skriven

Saknar han mig? Eller tänker på mig?

8 <3:

skriven

Klokt val att vänta så alla får chansen 🦋
Kommer jag lyckas pigga på mig till dejten ikväll och vara i form ?
Blev så chockad över min vännina att hon mått så dåligt och hoppade framför ett tåg 😥😥

Svar: Det är chockande när vänner som man tror man känner plötsligt brister... styrkekram
Esmaralda

9 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Ser du något strul eller några problem under vår resa eller känns den positiv?

Kram

Svar: Lite smått irriterande kan dyka upp men det blir inte värre än att du kan hantera det.. kram :)
Esmaralda

10 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Passivt-aggressiva typer har jag träffat några.... I viss mån har det utvecklat mig till att ibland vara så. Det vill jag arbeta bort igen men det är så SVÅRT i situationer när man känner sig så maktlös och ohörd.

Jag har ju några lottoraden jag prenumererar på.... Som bekant är min ekonomi inte i behov av onödiga utgifter... Kan du se någon större vinst ramla in till mig eller är det kan jag lika gärna ta bort raderna?
Kram, ja en fin dag!!

Svar: Jag ser inga tecken på storvinst närmaste tiden.. kram :)
Esmaralda

11 <3:

skriven

Börjar snygga äldre mannen A P börja titta lite åt mig igen ?
Kram

Svar: Ja, han är i alla fall inte helt ointresserad.. kram :)
Esmaralda

12 Naturvän:

skriven

Hej!

Jobbigt och tråkigt råka ut för de här typerna. Att aldrig kunna erkänna man gjort fel utan skylla på andra, det är lågt och kostar energi att bemöta.Tipset med regncapen borde väl funka här?

Fuderar på en utflykt till ett mysigt café i närheten. Ett mkt gammalt klosterområde vars omgivningar är oerhört vackra.
Upplever energierna som väldigt lätta , blir både glad och rofylld när jag strövar omkring där.

Tänker på coronan, tror du det kommer en 2a smittvåg i höst?

Annars lär det inte hända så mkt hos mig i helgen, blir mest lugna gatan.

Avvaktar att åskan skall lägga sig så jag kan ta morgondopp och nuta av kaffe på altanen.

Ha en härlig Lördag!

Svar: Låter som ett härligt utflyktsmål ! En ny våg kan nog komma under hösten ! Åska har vi inte här.. sol och lite halvmulet o varmt.. kram :)
Esmaralda

13 Skorpan:

skriven

Känner igen mig även om jag kanske inte beter mig så, eller har jag levt med nån som varit så? Svårt att säga. Kan man bli av med detta personlighetsdrag, eller vad man nu ska kalla det? Jobbigt för omgivningen...

Fjärilarnas försäljning o när den ska gå av stapeln är nog enbart upp till dig Es :), du har "fött upp" dem o du bestämmer när de ska flyga ur boet ;).

Drömde att jag hade en minderårig beundrare som var väldigt säker på sin sak o detta gjorde yngsta barnets lärare väldigt sur. O därtill skulle jag på toa men det var något som man skulle sköta i sängen, där fanns en massa fläckar på lakanet, usch. Kommer jag att bli nedsmutsad pga av något, eller vad vill denna dröm säga Es?

Håller ju på jobbet på med en uppgift som kommer att innebära en massa kontakttagande gällande mindre trevliga saker, dock för medlemmarnas väl o ve, men har redan fått prov på missnöje gällande detta så... Kanske drömmen har med detta att göra?

Nu vill jag inte tänka på jobbet, nu har jag ledigt. Sommarvärme. Inga planer annat än att det måte handlas o lagas mat...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Drömmen talar mest om att det finns sådant i ditt liv idag som du inte är helt nöjd med ! Att du kan vara rädd för att få kritik. Jobbet vävs också in... kram :)
Esmaralda

14 Helena Ir:

skriven

Jag blir bara trött av att läsa om denna personlighet..så många personligheter det finns i "vår herres hage" Ingen är positiv och glad i alla sina dagar, en del rätt farliga för sin omgivning. Som denna du beskriver,för en skör person..inte bra!

Vädret fortsätter som igår, så en liten picknick i skogen ska vi iväg på.

Kan du känna in något om min äldre dotter kommer besluta sig för att byta sitt nuvarande boende till ett mer "eget"?

Ha en fin lördag!

Kram

Svar: Mysigt med picknick !! Det ser ut som om dottern flyttar vidare.. kram :)
Esmaralda

15 Cecilia:

skriven

Självklart ska alla få en ärlig chans att få tag på fjäril, bra förslag att vänta tills lönen kommer.

Nu har jag jobbat klart första arbetsveckan. Gillar arbetsuppgifterna, men det känns så otroligt mycket och jag vet inte hur jag ska lyckas komma ihåg allt och dessutom inte göra fel. Märker dock att några saker och ting börjar falla på plats så kanske ordnar det sig. Vill inte göra någon besviken och bevisa att jag är värd jobbet. Känns det som att jag gör helt okej ifrån mig? Kommer jag greja allt detta? Kramar

Svar: Visst gör du bra ifrån dig och du växer in i rollen mer för varje dag.. kram :)
Esmaralda

16 Tildis:

skriven

God morgon!

Längtar till 29 juni som bara den. Är så taggad på en talisman. De har alltid gett mig så mycket glädje.

Måste bara fråga om du kan se några varningar med att åka och hälsa på i Sverige juni/juli? Känns rätt dumt att fråga men samtidigt som jag saknar alla så känner jag mig lite tveksam med tanke på allt som skrivs om smittspridningen.

Ha en härlig och solig lördag!

Kram

Svar: Ja, om du reser så ska du vara försiktig och rädd om dig... är du det så minskar risken med att resa... kram :)
Esmaralda

17 Månskenet:

skriven

Oj nej, va jag känner igen den ena o den andra i detta, passivt aggressivt beteende. Månne min väninnas man är sån. Jag är verkligen rädd för hans vänlighet då jag vet att motsatsen finns...
Så fint att vänta med Fjärilarna 💕 Funderar hårt på en...tror ändå min gamla trasiga talisman liksom Kingen stöder mej än, eller hur?
Kram!

Svar: Jodå, de gamla finns med dig.. kanske kan de behöva styrkan och energin som en ny ger... Fjäril funkar väl tillsammans med gamla talismaner och har inga behov av att vara ensam herre på täppan.. kram :)
Esmaralda

18 T:

skriven

Vad tror du om min kollega L? Jag gillar henne men får en känsla av att det finns en ostabil sida. Har hon drag av att vara passivt aggressiv? Jag blir inte klok på henne riktigt.

Svar: Hon kan vara lite udda på sitt sätt men vem är inte det ! Hon gillar dig och verkar vara uppriktig.. kram :)
Esmaralda

19 Hm:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag tycker att det kan passa in lite på en person jag känner.

Ser ”han” ut att ha den här personlighets typen?

Es, kommer han att fortsätta tillsammans med henne härifrån och framåt? I framtiden?
Kram

20 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Blickar ut över en grönska som jag upplever grönare än andra junimornar Skatorna sitter på parad på staketet för att ta morgon doppet och det kan vara 4 st samtidigt som dricker först sen badar de 1 åt ggr Då är det tur att de inte har ngn passiv-agressiv bland sina fränder ;-)
Har en gammal ugnsplåt till småfåglar och ekorrar uppepå den gamla kaninburen där de dricker och badar .Till grodor och paddor har jag fat på marken Nu behövs det vatten till de vilda djuren Glöm inte sätta ut vatten i värmen !

Ha en fantastisk Lördag !

Kram Anki med flock

Svar: Skator är bara så fina... hade en modig en gång som gick in i huset då och då och såg sig omkring ! Jag har mina fat utsatta och det är spännande med alla djur som hittar dit... kram :)
Esmaralda

21 Lilla jag :

skriven

God morgon Es,

Det låter som du skriver om min chef.

Obehagligt.

Trevlig helg!

Kram!

Svar: Kram :)
Esmaralda

22 EPM:

skriven

Hmmm, låter likt narcissisten...
Min mor och J passar väl in.

Spontan grej: idag kommer A och hans dotter till mig och barnen.
Ska bli mys...
Kommer det gå bra? De är alla lite nervösa och blyga men exalterade

Kram

Svar: Ja somliga störningar går liksom in i varann..... jag tror det blir bra idag.. kram :)
Esmaralda

23 A:

skriven

Oj det beskrev en fd väninna till mig!
Har tagit så mycket skit från henne som gjort så ont.
Min yngsta dotter sliter med ett dåligt psykiskt mående.
Blev väl inye bättre efter en separation och flytt till ny lägenhet förra veckan.
Hon vill ha arbete och familj som sina jämnåriga vänner men det känns långt borta.
Kommer hon att må bra i sin nya lägenhet och ser framtiden ut som hon vill ha den?
Kramar ❤❤❤

Svar: Hon får jobba lite på sitt mående och känna sig trygg i att hennes tur kommer... lägenheten ser bra ut... kram :)
Esmaralda

24 Dunegull:

skriven

Helt Ok för min del!

Ser du om jag kommer iväg på en utomlands resa i slutet på sommaren el det blir svårt med tanke på situationen?

Kram kram

Svar: Det kan bli lite svårare.... men möjligheten kommer att finnas.. kram :)
Esmaralda

25 Katten:

skriven

God morgon!

För mig är det absolut okey att talismanerna släpps först den 29 för då vet jag mer om jag behöver en ny eller inte. Tack du som frågade om att skjuta fram tiden, själv kom jag inte på den tanken, och tack Es som nappade på förslaget.

Kram

Katten

Svar: Ja, alla ska ha samma chans tycker jag.. och det är bra också för dem som behöver tänka efter... kram :)
Esmaralda

26 Lotta:

skriven

I min omgivning finns en passiv-aggressiv person. Ibland har jag tänkt att det är Borderline, ibland och hela tiden egentligen narcissism. På något sätt går väl allt det där hand i hand. Kanske bottnar allt i att de inte gillar sig själva och behöver hävda sig och få bekräftelse. Alla är inte snälla innerst inne har jag fått lära mig den hårda vägen.

Jag undrar om det kommer gå bra för mitt yngsta barn i sommar med att vara hos sin pappa? Hoppas på en sommar utan konflikter och att det blir efter sonens önskemål.

Kram L


Svar: Ja en del personlighetsstörningar går in i varann ! Lite konflikter kan det bli kring sonen men det verkar vara sådant som går att lösa allt eftersom.. kram :)
Esmaralda

27 Mh:

skriven

Hej!
Får jag jobba snart? Är permitterad, Jobbit o gå hemma..
Kram!

Svar: Jobbet kommer igång igen men kan inte säga exakt när... kram :)
Esmaralda

28 Jossan :

skriven

God morgon även om jag inte kommenterar läser jag bloggen nästan varje dag.

Jag hade gärna velat ha en talisman... men är rädd att den inte skulle hjälpa mig..

På måndag har jag mitt första samtal hos min psykolog. Är så trött på min eviga ångest... kan knappt andas av det...

Kram

Svar: Vad bra att du bokat tid till psykolog. Nu är det viktigt att du inte förväntar dig hjälp direkt och slutar i förtid... det är en hel process du ska ta dig igenom... ge inte upp.. och det kommer bli riktigt bra... kram :)
Esmaralda

29 Sus:

skriven

Hej
Jobbigt ...
Hur ska jag göra på jobbet?
Love sus

Svar: Bestäm din väg, ta dina steg... var tydlig.. kram :)
Esmaralda

30 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag skulle så gärna vilja träffa en partner som är snäll.

Tror du någon som passar kommer att komma?
Kommer det dröja på tiden?
Ser du fler än två barn omkring oss?
Kram

Svar: Det kommer en snäll och bra kärlek för dig... kan ta lite tid bara.. kram
Esmaralda

31 MissMilla :

skriven

Fint att vänta in lön. Min dotter klarade in teorin till mopedkörkort i går helker. Hon skrev både torsdag o fredag. Det gick bara sämre fast hemma kan hon ha alla rätt. Det har varit mkt skrik o gap här hemma nu m henne. Kan hon ha asberger autism el ngt?

Svar: Jamen det var ju fasen att hon inte klarade det... hon kan ju men låser sig när det blir dags. Hon ska inte ge sig. Han kan vara nära en diagnos men tveksam om hon skulle kvala in fullt ut.. det är ju så att vi alla ligger närmare en diagnos än en annan... kram :)
Esmaralda

32 2020:

skriven

Är det en bra idé att prova höra av sig igen? Får en känsla av att han inte riktigt fått upp eller sett mitt meddelande.

Kram

33 Nn:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur stor är chansen att jag flyttar till hans stad och vi blir ett par?

Ser det ut som om han kommer vilja att vi är ett par?
Kram

Svar: Det ser tveksamt ut, jag tror det blir en annan kärlek för dig så småningom... kram :)
Esmaralda

34 f:

skriven

hej esmeralda kan du se om vi kommer lyckas få fler barn kram

35 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Jobbet ja, det orsakar fortfarande lite ångest nu o då, blir nio månader där snart, o ändå.. Men ja, jag vet vilka mina utmaningar är i detta liv o där kommer nog kritiken in ;). Work in progress o jag har blivit bättre på att ta emot kritik, så det finns hopp ;D.

En fin sommardag..
Kram Skorpan

Svar: Ja det finns MASSOR av hopp :) Kram :)
Esmaralda

36 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, jag har haft det tufft i flera månader, det började med mycket smärtor i magen och nu är utredningarna klar vad gäller det fysiska och inget fel hittades, och det är ju bra, men det hela handlar om ångest som satte sig i magen och därav smärtorna. Nu är de magsmärtorna så gott som borta men ångesten är fruktansvärd. Jag har varit mycket i kontakt med sjukvård, samtal, KBT -ändra fokus och fått medicin men inget hjälper mig och jag tycker det har blivit värre. Detta tär på mig fruktansvärt. Du sa tidigare att jag kommer att bli helt återställd och nu vill jag bli det och njuta av sommar och sol :) Behöver ditt råd, ser du vilken väg som är bäst för mig? Vad kommer att hjälpa mig? Jag har fått jobb men det är tufft att vara där nu, hjälper det mig eller blir det värre? Tror inte att jag är deppad egentligen det är ångesten som det handlar om. Stort tack på förhand! Kram

Svar: Ångest är ett helvete och det som hjälper är terapi och ibland i kombo med medicin... så ge inte upp kring samtalen.. jag ser fortfarande att du kommer må bra så småningom.. kram :)
Esmaralda

37 HS:

skriven

God förmiddag Ez.

Jag förstår om du är trött på alla coronafrågor men här kommer en till. Planerar fjällvandring i juli-aug. Det skulle vara högst olämpligt om jag blir smittad på vägen upp dit och blir sjuk halvvägs på turen. Har bokat om nattåget så att jag har egen sovvagnskupé istället för att dela kupé med två andra. Sista biten är en bussresa på 4 tim. Sedan ska jag sova i tält hela turen, kommer bara att sova i fjällstuga om vädret blir riktigt dåligt. Mitt tält tål skapligt hårt väder. Köpa proviant, låna dass och bastu blir det vid minst en fjällstuga.

Största smittrisken blir på bussresan.

Ser du någon varning eller någon särskild situation jag bör undvika för att slippa bli smittad?

Om det är för stor risk tar jag bilen upp till fjällen istället, men då behöver jag planera om turen så att jag börjar och slutar vandringen på samma ställe där bilen står parkerad. Jag kan också avboka hela fjällresan om det är för riskabelt.

Kram

Svar: Se till så du har eget säte på bussresan och ha koll på dina händer...sprita ofta och pilla inte i ansiktet... det finns en risk men den är liten... kram :)
Esmaralda

38 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du något blir förändrat i kärlek under den här sommaren?
Eller under det här
Året?
Att jag har en partner?
Ser du fler barn än två omkring oss?
Kram

Svar: Något åt kärlekshållet kan mycket väl ske i sommar.. kram :)
Esmaralda

39 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda och tack för svar! Vad tror du om jobbet, det känns påfrestande just nu, samtidigt är det väl bra att ha tankarna på annat men hjälper jobbet mig eller är det bättre att vila nu? Jag har ett samtalssöd men har inte varit riktigt nöjd ska jag byta? Tror du att jag blir bättre inom den närmsta tiden? Kram

40 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om han fortsätter tillsammans med henne nu och framåt? I framtiden?
Kram

41 Sommar:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser den här sommaren ut att bli bra?
Kommer jag ha saker att göra och vänner omkring mig?
Kram

42 Tiss :

skriven

Kommer min acne att försvinna snart?

43 Ghostwriter :

skriven

Hände något väldigt tråkigt igår och jag undrar om jag kommer få tillbaka det jag tappade på något vis

Kram

Svar: De känns inte självklart att det tappade kommer tillbaka.. bara runt 20 % chans och knappt det.. kram :)
Esmaralda

44 Michaela:

skriven

Hua! Sådana personer är bland de värsta som finns så bara att undvika så gott det går.

Rätt beslut tycker jag att låta fjärilarna flyga den 29/6 :) Alla ska få chansen om det är möjligt.

Lördag och ska hämta paket från Ikea. 3 veckors leveranstid pga Corona. Lite träning och hemmakväll. Finns inte så mycket att göra i dessa tider och börjar tycka att det är jobbigt och känna mig instängd över att inte kunna leva som man vill. Hoppas att det blir bättre så småningom!

Ha en fin dag i sommarvärmen! Kram

Svar: Du får ordna lite extra mys under din hemmakväll.. kram :)
Esmaralda

45 MissMilla :

skriven

Tack för svar. Nu finns det ingen teoritid att för mopedkort förrän den 6 aug o det känns ju surt. Ska ju vara ett återbud då men då har ju hela sommaren gått o ingen idé liksom. Tror inte hon kam då det uppläst då hin inte har ngn diagnos på papper. Kanske hennes pappa har asberger? Han har varit hopplös att leva med. Nu är jag helt dränerad efter gräl m dem.

Svar: Andas ut nu och gör något stärkande och roligt på egen hand, det behöver du.. kram :)
Esmaralda

46 <3:

skriven

Jag vågar inte lämna in paketet, är så rädd jag inte får tillbaka mina pengar.
Kommer jag få tillbaka om jag retunerar paketer?

Kram

Svar: Ja, det tror jag men det kan bli krångligt.. kram :)
Esmaralda

47 Shera:

skriven

Vill få denna man i säng som en liten utmaning åt mig själv, hur möjligt att det går vägen skulle du säga?

Svar: Det är nog lite över 50% möjligt.. kram :)
Esmaralda

48 Agnes:

skriven

Gårdagens svar från dig om den envetne "beundraren" fick mig att skratta rakt ut! Tack , Es! =)

Hm...passiv-aggressiv...ge bitska kommentarer har jag ägnat mig åt...men passivt? Njäe...här är det väl mest "aggressivt" om det är ngt alls.
Som osynlige sonen så klädsamt kallade mig..."Morsan, du är en konstnärssjäl", haha!
Det jag absolut vet, o inte skäms ett dugg för att säga...ngn ambassadör är jag INTE, o kommer nog heller aldrig att bli...
Min mor kallade det, att "kan en person be någon fara åt helvete o få individen att tacka för önskan till en trevlig resa", ja DÅ är man en ambassadör! *ler stort*

Härligt beslut av dig att avvakta utspringet av Talisman-bebisarna! Undrar i mitt stilla sinne, hur din inbox kommer att se ut efter kl.6 den 29/6...

För mig är den 29/6 troligtvis början på en period av "byte av tänder". Har, i mitt tycke rätt snygga tänder, lite fel vit färg på dem, då jag inte kan använda klarrött läppstift, som jag nu tycker är så snyggt, eftersom nu min nyans av tandvitt gör att de ser solgula ut med klarrött läppstift.
De har däremot en tendens att spricka, mina tänder. Med enorm smärta i hela truten när detta händer.

Så, för att nu eliminera framtida problem med sprickande tänder som måste åtgärdas, så har jag, efter ett flertal års funderande, nu bestämt mig för att kosta på mig "byte av tänder". Att jag även har truten full av amalgam, gör nog sitt till. Och med tanke på min begynnande livsstilsförändring, så är tanken på att gå omkring med amalgam i munnen, inte kul.
I detta går jag på magkänslan, o den liksom bara tjoar "Yezz, äntligen"!

Blir en långpromenad i dag, med tanke på det fantastiska vädret. Förhoppningsvis slipper jag tutande galningar på min färd, haha!
Förstår inte mäns inbillade tankar om att kvinns skall bli "smickrade" över att bli sedda...jag själv blir mest irriterad över att de tror att jag ska "bli glad"...känner mig enbart dumförklarad o klassad som ett våp...typ...

Härlig lördag på er alla!

Kram!

Svar: Ja, jag är lite orolig över att inte alla som vill ska få en talisman.. men jag betar av mailen i turordning och hoppas på det bästa. Jag kan helt enkelt inte ta mig an en större kull.. var och en av talismanerna tar väldigt mycket energi och tid ! De är ju individer. Lycka till med tandbytet.. känns klokt.. den framtida harmonin ska börja med egna individen...kram :)
Esmaralda

49 Månskenet:

skriven

💕 tack för svaret!

50 Tingeling :

skriven

Har en kompis som är så, säger man emot eller tycker annorlunda argumenterar hon i en halvtimme om varför hon har rätt. Det gör att man inte vill träffa personen eller när man gör det inte kan vara sig själv. Vilket är fel sorts relation att ha...

Fram tills nu har jag bara legat och tittat på serier. Hela veckan har varit väldigt intensiv och skulle egentligen behöva sätta mig och plugga. Men jag känner att jag behöver återhämtning idag. Dottern är dessutom hos sin pappa så jag kan med gott samvete ligga här och äta en chokladkaka och göra nudlar till lunch. Typ. Så lite som möjligt alltså 😁

nästa vecka kommer också bli mycket att göra, har mycket jag måste fixa. För sen när jag börjar jobba vill jag bara ledig så mycket som möjligt efter jobbdagens slut. Både för min skull, vara med min dotter, men också för att lära känna vår nya familjemedlem, den lilla kissen. Hon är sååå söt. Om några veckor kommer hon 🙂 sist vi hälsade på jagade hon sin egen svans och bet i den. Typiskt kattungar men gulligt. Allt är förberett utom klätterträd och kattlåda. Kattlåda ska fixas nästa vecka.

Kram!

Svar: Man behöver sina slappedagar , så är det !! Spännande med den lilla nya familjemedlemmen:) kram
Esmaralda

51 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Åh vad glad jag blir att du ändrar försäljnings dagen för fjärilarna!

Som jag skrev i inlägget när du la ut om talismanerna så hade ja tänkt köpa men hade inte råd före lönedagen. Nu hoppas ja att jag hinner köpa innan dom tar slut. 🙏 Hoppas de finns en liten fjäril som vill flytta hem till mig. 🦋 Detta var verkligen en talisman som är gjord för mig! ❤️

Svar: Jag tänkte mig inte för kring datum så det är bra att ni gör uppmärksam :) Bokar du så snabbt du kan är chansen god att det finns en fjäril till dig.. någon som själv bestämmer att hon är din.. kram :
Esmaralda

52 Helena Ir:

skriven

Tack för ditt svar..det hoppas jag på!
Kram

53 Michaela:

skriven

Ska försöka :) Önskar bara att det fanns något att se fram emot så skulle det kännas lite lättare. Kom igen universum! Hjälp mig nu. Undra om jag blir hörd :)

Svassar iaf lite på catwalken men inga män så långt ögat kan nå :) Kram

Svar: Bara fortsätta svassa... det kommer ge sig, kram :)
Esmaralda

54 Smulan:

skriven

Tror jag har hittat vårt hus, ser fint ut på bilderna så längtar till visningen. Är det rätt hus?

55 HJÄLP från bloggen :

skriven

Jag vet att många som mig kan se försvunna saker, bara de att jag just nu inte alls kan hjälpa mig själv.

Finns det någon som kan se eller känna vart mina hemnycklar hamnat? Jag har inga ledtrådar förutom utomhus.


Kram

56 Blanche:

skriven

Kan det bli lite mys med någon nu i helgen? Ser du någon procent?

57 Fanny2:

skriven

Dagens ämne påminde mig om min pappa... Han var antingen rasande eller passivt-aggressiv när han hade en dålig dag, ofta i kombination med gaslighting. Så är det, att skämta på andras bekostnad går bra tills någon skämtar om dem. Jag har alltid haft komplex över mina fötter trots att andra ytterst sällan ser något fel med dem. När jag väl försöker minnas var komplexet kommer ifrån kommer minnen från när min pappa brukade säga saker i stil med: "har du tänkt gå ut och simma med de där fötterna? Du behöver inte ens simfötter!"
Och så lätt är det att skapa komplex hos ett barn... Han har förstås inte gjort något fel om man frågar honom. Jag har lärt mig acceptera att han är sån och innan jag sa upp kontakten markerade jag vad som inte var ok om han ville umgås med mig. Skulle vara intressant med ett inlägg om hur man hanterar denna typ av människor. :)

Idag fyller man år... Dagen känns sådär. Har massor att rensa i garderoben, mobilen gick sönder och kroppen känns ur fas. Jag ska ladda med solenergi och en skogspromenad. :) Att ligga och läsa i solen, höra hur det blåser i buskar och gräs... är bland det bästa jag vet på sommaren. Har man tur stöter man på något rådjur eller rådjurskid som förra året. :)

Min mamma blev nyligen timanställd någonstans och det verkar toppen där... Finns det någon chans till att hon får fast anställning där i framtiden? Stämningen på hennes nuvarande arbetsplats är hemsk och flera kollegor är passivt-aggressiva. Kommer hon kunna byta jobb snart?


Kram och pussar till MG <3

Svar: Grattiskramar på din dag från både mej och MG .) MG pussas lite extra också. :)Ladda nu och gör det på ditt sätt och energin återvänder. Din mamma har god chans till anställning på nya stället. Kram :)
Esmaralda

58 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han fortsätter med henne framåt ? I framtiden?
Kram

59 Silvertassen:

skriven

Hejsan Esmaralda!
Hittade din sida av en slump när jag sökte på spådom. Gud vad kul att du spår och att man kan ställa en fråga utan att betala massa pengar. Får säga att du har en ny följare på din blogg. 😉😜

Såg att du skulle sälja talismaner till dina följare. Vad fräckt! Passar denna gången men kanske nästa gång talismanerna kommer på tal! Önskar man något som man vill att ens talisman ska göra för en som t ex. att skydda en och så gör den det eller skyddar alla talismaner sin ägare utan att man behöver önska det? Eller man kanske inte lämnar någon önskan till dom?

Min fråga som jag hade tänkt ställa till dig idag:
Ser du om jag kommer möta mannen i mitt liv snart samt ser du barn för mig?

Jag önskar dig en underbar dag! Tack i förhand om du svarar på min fråga! Kram ❤️

Svar: Om talismanens ägare är i fara så prioriteras detta direkt och talismanen skyddar. Jag ser att din kärlek och kommer jag jag ser barn runt dig framöver. Vad kul att du hitta hit :) Välkommen till vår bloggfamilj ! Kram :)
Esmaralda

60 Misstjejen:

skriven

Hej

Finns det någon av min faceboovänner som gärna titta på min skönhet och blir upphetsad över min bilder. Jag har börja funderar på om det kan var något "förbjudet" dom gör för min bilder?

Så jag är mer försiktigt med min bilder. Finns någon blir kåt av det?

För märks ju mer om gillar och kommenterar...

Då borde det stämmer något om det som dom bara gärna titta på min skönhet? Önskar ju dom kan ser mer på min personlighet...

Men det stämmer ju?

Ha det bra

61 Suzie Q:

skriven

Gillar inte arga människor men kan bli arg själv när saker går för långt.
I dag lämnade jag in om Majblommans stipendium för barnens räkning. Tror du att de får ngt?

62 Catte:

skriven

Väldigt bra inlägg och varje gång funderar jag på om jag själv passar in oavsett om det bara är en släng av det du beskriver eller om det passar in helt. Nyttigt med självrannsakan och förändring om det är tokigt beteende. 😊

Det skaver och det känns som att saker inte blev lösts med Y. Skulle det bara bli värre om jag hörde av mig? Kommer han att höra av sig långt framöver om jag bara lämnar allt helt även om situationen känns konstig för min del. Känner han att den är OK?

Kram Catte

Svar: Självrannsakan är alltid nyttigt.. ingen är perfekt men vi kan försöka bli en så bra version av oss själva som möjligt ! Kan vara så att ni behöver en paus en tid tid nu, innan ni pratas vid igen.. kram :)
Esmaralda

63 F:

skriven

hej esmeralda kan du se om vi kommer lyckas få fler barn kram

64 Kvinnan :

skriven

Hej undrar om du ser något nytt och spännande på väg in i mitt liv. Kram

Svar: Ja, det kommer både nytt och spännande.. kram :)
Esmaralda

65 Helena Ir:

skriven

Gillar dina ord som kommentar till Agnes,så viktigt som jag instämmer i till fullo: Den framtida harmonin ska börja med egna individen(borde jag skriva och sätta upp på väggen)..så gör vi när vi förstått hur viktiga vi själva är! Heja dig Agnes..känns bra det du gör :)

Kram

66 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra angående denhär mamman till dotterns vän, hon mår inte bra, går igenom en skilsmässa. Jag känner henne inte väl men våra barn är vänner.

Är det bättre att inte alls höra av sig till mamman på ett tag? Ge henne space? Eller är det bättre att skicka nån liten hälsning? Jag vet inte vad som är det bästa i denna situation.

Kram

Svar: Ge henne space för det tror jag hon behöver.. hör av dig men kravlöst och inte för ofta.... du får försöka känna in och det är inte det lättaste.. kram :)
Esmaralda

67 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Den partner det blir för mig, kommer han ta ansvar för mina barn?
Ser du mer än två barn omkring mig?
Antingen om han har barn sedan innan? Eller fler gemensamma?

Ser det ut att finnas mer än två barn? Kram


Svar: Jag ser barn runt er men kan inte se detaljer... får en positiv och glad känsla.. kram :)
Esmaralda

68 Jen. :

skriven

Ser du vad jag kan göra för att kunna bli antagen till en skola. Har blivit utan studieplats nu några gånger. Eller är jag bara för dålig för att söka?

Svar: Kanske du behöver läsa upp dina betyg... prata med en studievägledare om vad du behöver göra... du har alla möjligheter att nå dina mål... kram :)
Esmaralda

69 Mrs:

skriven

Bra idé med Fjäril! Tack för svar igår Es💛 jag ska göra som du tipsade om, ger mig själv en månad för att bearbeta detta och gå vidare.

Är just nu ute och går i skogen och herregud var varmt det är! Vid denna tiden till och med😱 När jag var ute och gick nu ser jag helt plötsligt en stor svart fjäder på marken. Kunde inte låta bli att plocka upp den, så fin och vacker och den skimrar liksom i svart och grönt. Den kändes magisk när jag tog upp den. Förmodligen är fjädern från en kråka, så pass svart och stor som den är. Jag har ju en kråka som följer mig med, eller så var det en hälsning från andra sidan, brukar ju va så. Men vill gärna tro att den är lite magisk.. ska ta med den och lägga den i bilen. Kanske ger den tur.. Ser du någonting om den Es?

Kramar🥰

Svar: Den är helt klart magiskt och en speciell hälsning till dig... kram :)
Esmaralda

70 Dahlia:

skriven

Es! Jag har planerat in lite saker imorgon för att öva upp mitt mod, jag vill utvecklas, kommer jag gå igenom med mina planer? Är självklart lite nervös utav mig, finns det något särskilt jag ska tänka på då?

Tack i förväg :)

Svar: Ha fokus.. och ge dig inte förrän du kommer i mål och genomför precis som du tänkt dig och du kommer växa massor ! Kram :)
Esmaralda

71 Jossan :

skriven

Nä kommer boka in alla de 25 samtalen som de har skickat remiss på. För jag tänker aldrig mer må såhär. Har idag haft så svårt att andas.

Min ena syster blev idag sur för jag hade sovit hos mina föräldrar. Märkligt att jag inte får göra vad jag vill... Inte konstigt man har ångest alltid...

Kram

Svar: Bra att du bokar in alla.. och ha rätt mindset...en tro på dig själv och insikt att du kommer lyckas med detta för det gör du... styrkekramar :)
Esmaralda

72 Lotta B:

skriven

Fint att du väntar tills lönen kommit!

Och jag gillade det du skrev om passivt aggressiva. Jag kan vara det själv ibland - det blir som en whiplash-skada inombords, och det måste det vara för den som blir utsatt också. Först säger jag något kritik, något som jag tänkt på och menar. Sen - j*vlar, vad har jag gjort, nu kanske hen inte vill vara med mig längre, nu har jag öppnat upp för den andras vrede. Och då blir jag rädd och försöker ursäkta mig. Känns helt idiotiskt, och tror det beror på jättemycket rädsla/panik för att den andra kanske vill lämna en om man blir arg.

Det hade man ju behövt jobba med ...

Kram <3

Svar: Du har insikt och det är mer än de flesta har och du har förmåga att förändra det du vill förändra... kram :)
Esmaralda

73 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du något runt mitt nästa jobb?

Kram och kärlek.

74 Rebecca :

skriven

Saknar han mig? Tänker han på mig?

75 A:

skriven

Hej Es

Ser du något roligt för mig?
Kram

76 Stephanie:

skriven

Kommer jag att kunna bli gravid? Lever i samkönad relation och har gjort 4 misslyckade inseminationer i Danmark som kostar 13000kr per gång. ska jag försätta eller ge upp?

Svar: Kanske du behöver en "utredning" om du inte lyckas.. men det kan ta ett antal försök också även om ingenting är fel och jag får inte någon känsla av fel.. kram :)
Esmaralda

77 Ville:

skriven

Hej hade en fråga, känner mig osäker på visa på min gata, som verkar arga och är otrevliga fast jag har vänligt hälsat på dem, bör jag undvika dem och är dom farliga.vad bör jag göra. Mvh ville


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: