Applåderna från folket...

 

https://www.facebook.com/groups/244415783393096/

Facebookgrupper  är  ofta allmänt jobbiga  tycker jag men den här gruppen som hyllar vårdpersonal nu i Coronatider – den  gillas !

Fokus är hjältarna inom vården… dvs alla som arbetar inom vården.

De ska vi peppa och visa vår  tacksamhet.

 

Vi uppmanas att varje kväll kl 20 applådera.. om vi är utomhus eller från balkonger och fönster.

Är man i bilen så tutar man  en gång med 15 sekunders mellanrum.. dvs 4 ggr på en minut

Helst så högt att det hörs, så  det sprids till allt fler.

Så nu får vi skaka loss lite och inte vara så där stelt svenska !  

Det tror jag gör oss  gott

Och om någon dessutom känner för att sjunga -  varsågoda !

Låt oss göra som Italien  !

Kram & Kärlek

 

1 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!
Ja på nåt vis så blir det en sån sammanhållning bland svenska folket när det verkligen krisar. Likadant var det ju vid tsunami katastrofen, då finns vi där för varandra. Nu i corona-tider jobbar personalen arslet av sej. Vi är relativt skonade där jag bor men bomben väntas slå ner lagom till påsk. Vi har vidtagit åtgärder men nya direktiv kommer hela tiden. Så all heder till sjukvården, dom behöver allt stöd som finns. Fortsätt att applodera och tuta allt vad ni är värda.
Min nya fling, tog jobbet överhand så han glömde mej eller träffas vi snart igen?
Njut ni alla nu av det soliga vädret idag. Kram🌞

2 Maria :

skriven

Hej!
Godmorgon, har min andra lediga dag från jobbet idag. Så skönt vara hemma o slippa stressa. Ser ut bli fint väder oxå. Ska flytta om 2 månader så det finns lite att rensa innan dess 😊 jag hoppas verkligen detta med Corona drar bort snart! Allt blir påverkat. Känns lite skrämmande men man får försöka leva lite ändå.
Går i tankarna om litet torp vid sidan om.. kan det bli möjligt ? Ser du nåt om det?
Kram 🤗

3 lilla m:

skriven

Hej. Är det så att om jag vill ha barn så är enda realistiska möjligheten att det sker genom insemination?

Är insemination min bästa chans?
Är det så?

4 Tingeling :

skriven

Visst är det fantastiskt.

Nu börjar man gå ut med här att alla som kan hjälpa till på sjukhusen är välkomna, man får en snabbutbildning om det behövs. Jag är ju undersköterska och om jag inte varit på praktik, eller som nu förkyld och halsont hade jag velat ställa upp. Så väldigt gärna. Får jag tillfälle senare tro?

Jag brukar inte ha halsont såhär länge, jag är en frisk människa i vanliga fall. Bara väntar på att det ska gå över. Helst igår!

Kram!

5 Lotta:

skriven

Trevligt uppmuntrande med applåder 😊.
Det värsta just nu tycker jag är för studenterna. Att inte få gå i skolan och träffa kompisarna, inga studentfirandet och kanske ingen utspark eller studentfest heller.

Ser du om min son får vara i sin skola innan terminen är slut och om det blir studentfirande för hans del?

Kram L

Svar: Jag ser bara att det inte blir som det brukar vara.. kram
Esmaralda

6 Agnes:

skriven

Ja, det blir spännande o se vad som sker! Självklart är de i vården värda all uppskattning för sitt jobb med, speciellt nu, Covid-19.
Även dessa har ju sina egna anhöriga...

På tal om vård...hittade på tv4play en skrämmande dokumentär om skönhetsindustrins baksida. "Toxic Beuty" heter den. Hade ingen aning om att Babypuder, sk talk, är orsaken till att många kvinnor i bl a USA fått äggstockscancer.
Går inte in på alla turer, utan de som nu känner sig hågade att förkovra sig inom detta med skönhetsindustrins baksida, kan själva kolla dokumentären.
Blev en ögonöppnare för mig, i a f.

Med tanke på svaret i går från dig, gällande mina slumrande förmågor som skulle göra mig förvånad inom bla Healing...är det ngt annat än just healing?
Du har tidigare sagt att jag är det där med att vara "medial" om jag nu vill jobba på det...men healing?
Tycker inte att healing är ngt för mig. Aldrig känt mig dragen till det.
Känner själv att jag inte har den mognad som krävs för att kunna utöva detta mer frekvent än vad jag hitintills gjort medvetet.
Denna gång med Mona, för att jag kände att det krävdes en insats.

Kanske mer lagd åt att koka örter o knyta kvastar? Dressera vårtpaddor o skrämma små, små barn?
Sticka offerkoftor o ha en brevkurs i hur man syr silverhandskar åt folket?

Oavsett vad, så antar jag att när väl tiden är inne för vad nu mina förmågor är, så kommer jag att få besked om det, vare sig jag nu vill, eller inte...*blundar o kallar känslor för trams* =)

Kram!

Svar: Du ska själv känna in... det du känner mest för ska du använda dina energier till och på så sätt riktar du dem rätt ! För övrigt beställer jag gärna en dresserad vårtpadda av dej om du väljer den inriktning :) Men ingenting sker om du inte själv vill och går in för det.. kram :)
Esmaralda

7 EPM :

skriven

Håller med!
Jättefint initiativ. Hoppas bara att man minns hur vårdpersonal slitit i och med Coronan även då det lugnat sig... Detta trots den dåliga arbetsmiljön som infunnit sig då sjukvården urholkats genom de senaste årens ökade vinstintresse. Nu är vi back on basic, detta är var sjukvård är på riktigt.
Det som får oss att jobba och hjälpa trots att vi riskerar att själva drabbas är den inställning som gjorde att vi faktiskt valde att utbilda oss till läkare och sjuksköterskor samt undersköterskor.

Idag ska jag träffa A!
Åh vad jag saknar honom❤️

Stor kram

8 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda,applåd eller skål klockan åtta kör vi med här hemma för att hylla vårdpersonalen.
🥂👏👏
Börjar tycka att Sverige bör ta Covid 19 mera på allvar och stänga barer och restauranger och lokaler där folk tränar i större grupper.

Fick ett litet trevligt meddelande från Anders. Tror du han kan skrälla till med att ses framöver.
Verkar han lite intresserad?
Kram

Svar: Ja, nu ser jag lite intresse från hans sida.. kram
Esmaralda

9 Läroliv:

skriven

Tuta för uppskattning, javisst, men sjunga, nja, då flyttar nog grannarna.

Appropå grannar, största grannhuset är till salu. Undrar om det blir sålt och vi får lika bra grannar som dom som bodde där?

Kram

Svar: Nya grannarna kan det ta längre tid att bekanta sig med.. de är kanske inte så sociala på samma sätt... men de verkar vara bra grannar trots detta.. kram
Esmaralda

10 Hon:

skriven

Godmorgon!
Vad kan drömmen eller delar av den betyda?

Jag stod och tog foton från utkanten av ett hus tittandes ut över en strand där folk badade, nästa stund var det ett vitt lager av snö på stranden. Sedan blev det mörkt och det kom ett högt dån, som sedan visade sig vara massor med fladdermöss som flög i flock. Det var skrämmande, folk försvann och även jag var tvungen att ta skydd mot en vägg tillsammans med en annan person och göra mig så liten och stilla som möjligt så de inte skulle flyga på mig för det blev tjockt och svart av flöddermöss överallt. Det kunde vara farligt om de flög på en. Efter ett tag lugnade det ner sig och de försvann, då var jag fortfarande inne i huset, och jag gick ut i ett annat rum. Där började jag organisera brorsans gamla skol-, jobb- och fritidsmaterial som fanns i en kartong. Jag radade upp dem på en hylla och försökte komma ihåg hur det såg ut senast.. Mammas röst sade nånstans ifrån att brorsan har misskött sig och att det var inget lyckat detta som hände.

Ha en fin dag!
Kram

11 Helena Ir:

skriven

Härligt med denna positivitet! En sådan känsla av samhörighet också i dessa tider.
Själv räknar jag mig inte som en stel svensk,lite mer som en gatukorsning :)..skulle jag säga..

Allergisk som jag är..rätt mycket också..tas lätt för förkylning..nu hör jag på nyheterna på morgonen att .Folkhälsomyndigheten tycker att vi med astma och allergi ska hålla oss hemma..också!

Andra dagen som bussarna i Stockholm är fullpackade med människor..10 cm från ansikte till ansikte..bussar ställs in ..förstår att folk blir arga!

Kram och kärlek!


Svar: Fullpackade bussar... inte bra... men vad gör man !! Kram :)
Esmaralda

12 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag få gratulera på facebook nästa tisdag? Jag är rädd för alla missar det som ifjol och det var sent på kväll... ihågkomna alla det nu och jag tjatar så mycket om det på facebook... kommer alla säger gratulera mig? Men inte alla utan en del eller någon eller flest som säger...

Ha det bra och ta hand om dig😊

Svar: Några gratulationer lär du får.. kram :)
Esmaralda

13 Browallia:

skriven

Vad fint av Italienarna att hylla all vårdpersonal, klart vi ska göra det samma här i Sverige.
Igår var jag till sjukhuset, det var som Fort Knox med låsta dörrar och Securitas vakter överallt. Ett sånt gult ”Coronatält” utanför akuten som man sett på nyheterna. Kändes så overkligt nästan som i en film.
Jag hade tid hos ”min”sjuksköterska, jag har ju tjatat om att få komma till en psykolog men fått höra att jag inte har någon möjlighet att få det när jag inte är suicid. Igår fick jag veta att det stått hela tiden i min vårdplan att jag ska kallas till ett bedömningssamtal för ev. terapi hos psykolog när jag är klar med att prova ut mediciner. Jag blir så matt på allt strul inom vården, man ska till och med behöva strida för det man redan är beviljad. Suck...
Tack för att du peppat mig att fortsätta stå på mig.

Jag håller med dig om att facebook grupper är allmänt jobbiga, det finns en massa olika för de med samma diagnos som mig men jag har inte hittat någon som känts givande för mig. Jag är så udda att jag inte passar in någonstans i sociala sammanhang.

Önskar dig en fin tisdag.
Kram

Svar: Ja det hela känns ju väldigt abstrakt. ge dig inte med samtalskontakt ! Kram :)
Esmaralda

14 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Förra veckan var några kollegor o tog upp en man som larmat o låg på golvet,nästa dag ringer en kollega o frågar om jag kan åka och ta upp samma man från golvet,men då jag är en bra bit ute i skogen så åker två andra på larmet,farbrorn har hög feber och dom skickar in honom, igår får vi reda på att han har Corona,en av dom som var där blev sjuk några dagar senare o dom två andra var på jobbet igår utan vetskap,Tror du att smittan förs vidare på arbetsplatsen nu?

Svar: Ja risken är faktiskt stor.. kram
Esmaralda

15 f:

skriven

godmorgon när tror du att allt kommer bli som vanligt igen?

Svar: Jag kan inte säga exakt men det lär dröja... framåt sommaren/hösten.... kram
Esmaralda

16 Zita :

skriven

Hej! Esmaralda tror du min dag blir bra ? 😃🤗kram

Svar: Japp det tror jag.. gör det bästa av den.. kram
Esmaralda

17 Camilla:

skriven

Kära Es, vädjar till dig, är så rädd och orolig, hur skall jag klara mig ekonomiskt nu när jag blir att vara bara hemma? Vill inte heller bli sjuk och är orolig för så mycket; hur länge skall vi vara isolerade, när börjar det vanliga livet igen, vad kan jag börja göra nu när min utbildning jag sökte till blev flyttad till höst... Massor med frågor, som snurrar i mitt huvud, blir så nere och deppad av allt detta elände som händer, när ska de ske nån ljusning... KRAM

Svar: Ja det är mycket nu och vi blir olika drabbade men på något sätt verkar det ordna sig för dig.. kram
Esmaralda

18 Huldamaräng:

skriven

Godmorgon!
Ja, nog vore det gott med lite uppskattning! Men jag tycker nog det uppskattas dåligt till vardags överlag. Den värme och omsorg vi visar varandra nu kunde vi gott fortsätta med även framgent. Det vore fint att byta ut hälften av den tid vi klagar på något mot att visa värme gentemot varandra.
Jag väntar ett femsiffrigt belopp pengar.. Kan du se om jag får det den närmsta tiden eller brinner det inne??
Ha en fin dag! Tack för det du bidrar med i mitt liv!

Svar: God chans att pengarna kommer... kram :)
Esmaralda

19 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Ja skönsång från balkong i Palma har jag fått mig tillskickad av "min" spanjor på Mallorca Vi skypas och han har det väldigt tråkigt Jag är så glad att jag kan gå ut och slipper husarrest som han har .Men han är riskgruppernas rolls royce med sitt dåliga hjärta och svåra kol.

Är lite förkyld inge större men sonen sa vad var det jag sa ! Håll dig hemma ! Handla med med grannen härom dagen så nu görs det handsprit på rödsprit så jag kan sprita varorna sonen köper åt mig ;-) Nu får jag snällt stanna hemma .Vi fick veta igår att en jobbarkompis till sonen bästa väns far dött igår 56 år utan underliggande sjukdom i corona Plötsligt blir det mer verkligt och jag förstår hans oro..

Sol och jag fylls med glädje och tacksamhet att jag bara kan gå ut i detta vackra

Kram Anki med flock

Svar: Ja bäst att stanna hemma !! Jag har också vänner som drabbats av Corona och då plötsligt kommer det nära och blir riktigt verkligt.. kram :)
Esmaralda

20 Skorpan:

skriven

Tur att jag är en stel finme ;D. Här har de stått på balkongen o spelat nå låtar, inte väl varje kväll,, men det är ju mycket för att vara vårt folk ;). Berätta gärna hur det går med klappandet där hos er.

Här tar jag det lugnt, huset visserligen fullt med folk o vissa är som ättiksgurkor, vilket jag inte kan nåt åt, för tänker som så att jag behöver vila. Ingen feber eller så o då känns det lite "olovligt" att vara hemma,men det försöker jag låta bli att tänka på.

Hoppas dom ändå är nöjda med mig på jobbet? Prövotiden gick ut igår o nu har jag fast anställning. O hoppas att dessa tider inte inverkar på mitt jobb med permittering eller nåt,vad tror du Es?

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Visst är dom nöjda med dig på jobbet men det hade de inte varit om du gått dit och snörvlat... så känn det inte som olovligt.. ta vara på dagarna o mys !! Kram
Esmaralda

21 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Ja visst gör sjukvården ett storartat jobb och jag tror dessvärre att detta bara är början - det kommer att krävas en massa mera av dem för att vi ska ta oss igenom krisen.

Liksom kanske andra än jag har jag svårt att hålla humöret uppe nu under denna tid. Redan innan har jag kämpat mot depression och nu känns allt ännu tyngre.

Känner stor oro för sommaren också. Jag har ledigt i juni månad och jag vet faktiskt inte vad jag ska ta mig till om man inte får resa utomlands då. Kommer att kvävas. Du har tidigare sett en längre resa för mig i sommar, har den försvunnit nu på grund av coronakrisen?

Kram
Jennifer

Svar: Det kan bli så att det skjuts lite på resan... men du kommer göra den.. kram :)
Esmaralda

22 Lilla jag :

skriven

Hej Es,

Vad ser du om corona, går det över fortare än vi anar eller värre än vad vi kanske tror?

Kan dfu se hur det blir med min mans och mina satsade pengar? Kommer det ordna sig eller ska vi placera om dem?

Kram!

23 ängeln:

skriven

Vi vill mycket hellre få rätt skyddsutrustning att arbeta med än applåder. Vi utsätter oss för en enorm smittorisk utan skydd. Förfärligt! Jag är fortfarande sjuk och hoppas på att snart bli frisk för att gå ut i vården och riskera mitt liv.Är det corona jag har nu? Kram

Svar: Ja såklart är skyddsutrustning A och O !! Det kan vara Corona du har.. kram o krya på dej och ta hand om dej ..
Esmaralda

24 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag och B kvinna har en starkare relation? Hållas det så länge...

Ha det bra

25 Mikael:

skriven

Jag har inte läst några kommentarer här än men jag gissar att det inte så många här ändå som har andliga kunskaper och saker är ändå försent så det spelar mindre roll, för egen del så gissar jag att min skyddsängel sparkade hårdare än hårt på mig och sa med barsk stämma, min gode herre du vet hur läget är så nu är det bara att du tar bladet från munnen, du signa upp för tävlingen och förband dig, säger du inget nu så kommer vi jaga dig i graven!!! du känner nog av vad som kan stå på spel, för gudars skymning!

När planen ändrades i en hast på vårdagjämningen så kan jag tänka mig att ett antal skyddsänglar, andliga väsen och annat i kör direkt ropade wooooohhhh!!! GALAXER I VÅRA BRAXER!!!! Göta Petters glödheta kinder! Ehhh!!! ett gäng av de var nog på Carola och gav henne impulser, skriv Carola, Carola SKRIV!!!!, jag tror inte bara det var hennes ego som skrev, jag hade velat se dessa väsens uttryck :)

Jag har bara lånat mina kunskaper, de är inte mina egna, men jag har fått förskaffa dom på ett eller annat sätt, vill jag nyfiket ha min skyddsängelns utsago, då jag inte har några talanger för sådan kommunikation, så får jag nog gott leta upp ett medium som besitter A-stoff :)

Ja då var det bäst skriva något så jag slipper ha de där i hasorna i tid och evighet och tjatandes, se nu hur det gick, vad skulle det där vara bra för!!!??! kunde du inte bättre!!!! det räcker alldeles säkert gott med de som är beroende av mig och inte tusen andra med :)

Kram
Mikael

Svar: Sitter med ett leende, du skriver så jäklar speciellt och målande :) Men tvivla på din ängel ska du inte göra.. hon är där helt nära dig och hon vakar alltid över dig men kanske du behöver bli lite bättre på att känna in henne... kram :)
Esmaralda

26 Dunegull:

skriven

Så fint! Många som gör ett fantastiskt jobb i dessa svåra tider.

Min kollega lyfte problemet med chefen som håller på med fuffens ett steg men han släta också ut det. Rena galenskapen. Är han oxå inblandad eller han förstår att även han hänger löst nu?

Min kollega ska nu ta detta högst upp till vd. Ser du hur reaktionen blir där och vad som händer? Ingen kul situationen på jobbet nu när man inte vet vem man ska lita på.

Kram

27 Elisa:

skriven

Hej,
Tror du jag skulle kunna passa till detdär jobbet trots min sociala fobi och gamla trauman?
Kram

Svar: Ja om det är något du verkligen vill så kan du.. men du får utmana dig själv och jobba med dig själv.. kram
Esmaralda

28 Godis :

skriven

Varför beter sig min kompis så omoget? En kille som ständigt tjafsar med alla tjejer. Dramatisk dessutom .

Kram

Svar: Vi har olika personligheter och det är inte så mycket att göra åt den saken ..kram
Esmaralda

29 Me:

skriven

Hej esmaralda.
Roligt att uppmana detta!!

Hur blir det med kärlek i sommar? Har något nytt hänt ?
Kram


Svar: Något kan mycket väl hända.. kram
Esmaralda

30 Un:

skriven

Hej esmaralda.
Ser du om han kommer att ta med mig dit nu något framöver? Ser det så ut att jag åker med?
Kram

31 GP:

skriven

Jag försöker alltid skicka positiva tankar till de som arbetar inom vården, men jag ska definitivt börja applådera från balkongen.


Es, jag har sökt en skolkutarotjänst, ser du något kring detta?Svar: Chansen att du får just denna tjänst är runt 65-70% och blir det inte så - då kommer en annan tjänst som du söker och går.. kram
Esmaralda

32 Missmilla :

skriven

Så skönt med lite positivitet. Bara kris överallt fast börsen lyfte en del nu på morgonen, vi måste ju fortsätta handla så folk kan behålla sina jobb,
Vi får hoppas på våren helt enkelt.

Funderar på att lämna in en anmälan till Lööf ang sonens olycka, patientnämnden uppmanar till det. Kommer han få ersättning tror du?

33 F:

skriven

Hej esmaralda.
Speciella tider nu verkar det som.

Blir det en seriöst försök med honom?
Kram

34 Hedwig:

skriven

Här tas liknande initiativ..Visst har jag stor respekt för dem som jobbar på sjukhus och vårdcentraler men jag tänker inte applådera för den nya totalitära regimen, lyckligtvis har man fortfarande yttrandefrihet. Jag träffade en sjuksköterska igår som bor här i närheten och som jobbar på Frälsningsarmen. Enligt henne har vi hamnat i en masspsykos som är mycket värre än själva viruset.

Svar: Ja masspsykoser ska man se upp med.. det gäller att ha en sund inställning.. kram
Esmaralda

35 <3:

skriven

Hej esmeralda. Hur blir det med lägenheterna jag ska ringa om.. Är det bättre för oss att köpa ?
Ser du hela familjen hjälpa till med detta

36 Jeanette:

skriven

Det är underbart!
Finns en svensk grupp på facebook.
Kram

37 B:

skriven

Hej!

Kommer vi hitta tillbaka till varandra igen?

Kram

38 Anna:

skriven

Jag hoppas inte folk håller på att tuta, haha, hoppar högt varje gång!

Svar: :) kram
Esmaralda

39 Dalkulla :

skriven

Bra förslag. Om alla gör det tvistar de lärde om.
Där jag bor i den trappen är vi bara två st. Finns två lgh på varje plan. Huset har bara bv och en trapp upp. En lgh används till de som måste flytta på grund av stambyte, den andra under mig förfogar kommunen över, alltså kontentan av det hela blir,endast jag och en till. Riktigt skönt i tider som dessa, att det inte bor fler. Risken för smitta halveras så sett till 1/4 eller inte alls...förhoppningsvis. I affären där jag handlar är det väldigt lite folk, var ner vid tolvtiden då det normalt brukar vara många och handlar men, inte då tre st var allt.

Kram

Svar: Jag gjorde samma upptäckt på Willys igår... i och för sig åkte jag dit kl 19.00 med tanke att kanske inte så många handlade då och det gjorde de inte heller :) Kram
Esmaralda

40 Nenna:

skriven

Hej Es,

Kan du se något av vad som väntar mig runt knuten?

Kram 🤗

41 Frasse:

skriven

Hej Jag har en fråga angående min avlidna dotter. Hon beställde varor vi köpte på kryssning som hon tyvärr aldrig hann få. Jag undrar vem hon hade tänkt ge ritualprodukter till och vem skulle ha anton bergs chokladask? Undrar om hon tänkt ge detra till nån?

Svar: Ja, et ser ut som om hon tänkt ge bort till någon men jag ser inte till vem.. kram
Esmaralda

42 CORONA:

skriven

Hur ser läget ut nu? Kommer Sverige att klara sig bättre vs övriga länder i och med sin annorlunda strategi?

43 Jen. :

skriven

Är orolig att jag förstört ngt med min blodgivning och när jag varit mycket ledsen och stressad. Kan jag släppa det eller har jag förstört något igen. Känner mig lite dum

44 Elin:

skriven

Behöver jag vara orolig ekonomiskt? Har fast jobb men bor själv och sparkontot har börjat syna. Blir det bättre?
Kram

Svar: Jag ser ingen oro för dig.. kram
Esmaralda

45 Marita:

skriven

Hej Es!
Självklart ska alla som jobbar i vården ha uppskattning.Applodera är det minsta man kan göra.

Kommer saker dra i gång snart.Ordnar sej ekonomin?Är himla orolig.

Kram

46 Kvinna:

skriven

Hej Undrar om du får in något på mig kram

47 MissMilla :

skriven

Hemma i dag, lite hängig, ska jobba i morgon, kollar nyheter. Mkt Corona.
Känner du till Medical medium, att du kan skriva om honom? Eller om attraktionslagen så som tacksamhet kanske? Det vore intressant. Försöker vara tacksam, men svårt. Blir ibland bara negativ o ledsen.

48 Lilla m:

skriven

Hej. Är det så att om jag vill ha barn så är enda realistiska möjligheten att det sker genom insemination?

Är insemination min bästa chans?
Är det så?

Svar: Väljer du insemination så finns en god chans att det lyckas.. men du ska verkliga vilja... så tänk dig noga för.. kram
Esmaralda

49 Helena Ir:

skriven

HS,du kan skriva spaltmeter om din åsikt..vi kommer helt enkelt inte mötas ..för vi tänker så olika.Däremot hör jag din frustration..
Därmed har jag sagt mitt!

50 AnnaK:

skriven

Träffade på min unge beundrare på Ica? Tycker han fortfarande att jag är nåt att titta på trots att jag blivit ännu äldre? Han var sannerligen lika söt än i mina ögon 🙂

Kram 🤗

51 Fiskaren:

skriven

Jaha då har gubben här fått Corona. Det kom snabbt med hög feber, ledvärk och allt som hör därtill. Är isolerad och skickar det inte vidare. Mår inte bra men är inte dödssjuk och behöver ingen vård.Blev troligtvis smittad i butiken där jag brukar handla för tjejen i kassan insjuknade för en vecka sedan och jag har a naturliga skäl varit rätt nära henne. Då får man rida ut den här stormen. Annars lyser solen och den får ni andra njuta av. Mvh

Svar: Du får krya på dej.. känns inte som att det blir värre än det är nu... kram :)
Esmaralda

52 Frasse:

skriven

Vad vill hon att jag ska göra med dessa grejer då? Va det Hon som öppnade ytterdörren hos en vän till oss när hon höll på att slå in en blomma vi fick?
Åsa

53 Moms:

skriven

Hej

Behöver jag oroa mig för jobbet? Kommer jag bli av med det ?

Kram

54 Fanny2:

skriven

Några av mina grannar applåderar varje kväll medan jag tänker på det dumma studieuppehållet som var nödvändigt för mitt psykiska välbefinnande... Jag är för folkskygg för att gå ut och applådera. 🙄 Blir lite väl kallt sådär daga också... Det finns många fantastiska människor inom vården som är väldigt engagerade och jobbar hårt för att vi ska ha en fungerande sjukvård. Ser att det finns några stycken inom bloggfamiljen. Min förhoppning är att det görs omprioriteringar av resurser när det värsta är över. :)

Es, har fått höra att mitt möte med min soulmate närmar sig. 😳 Är det sant? Jag gör tydligen rätt i att kämpa vidare för min sjuksköterskelegitimation för chansen verkar öka. Stämmer det att min soulmate vill ha många barn? 🤐

Kram

Svar: Ja kämpa på för din legitimation ! Din soulmate vill ha barn men ser inte hur många... kram
Esmaralda

55 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Chefen vill att jag ska komma på jobb för att telefon ringer mycket nu. Kanske han inser mitt värde ;)!? Som tur visade det sig att det går att överföra samtalen från bordstelefon till mobilen o det från i morgon... Blir väl o sitta i telefon då...
Han lär ha suttit o hostat på kontoret idag så...
Kram Skorpan

56 Nataly87:

skriven

Hej Esmeralda! Det är så roligt att höra och läsa hur många personer som hyllar oss som jobbar inom vården. Det värmer i hjärtat. Känns bra att få feedback nån gång och inte bara höra negativt. Uppskattas verkligen!!:)

Jag har en fråga. Undrar om du kan se om jag kommer bli gravid i år eller näst kommande år? Har försökt att bli gravid i några månader nu men det händer ingeting. Hoppas du kan se nåt.

Svar: Ser ut som om det snart kommer en graviditet.. kram
Esmaralda

57 M:

skriven

Hej Es

Ser du något skoj för mig snart?
Kram

58 Kvinnan :

skriven

Hej Undrar om du får in något speciellt på mig kram

59 Läroliv:

skriven

Tack för svaret. Låter jättebra med våra nya grannar. Brukar faktiskt beskriva oss som tillbakadragna, men bra grannar ändå. Vi bryr oss, men går inte så gärna hem till folk och det beror nog på min PTSD. Har ju dock blivit bättre med CBD oljan. Maken är ju inte heller nån verkligt social person.

Kram

Svar: och då tror jag det kommer bli bra :) kram
Esmaralda

60 Cara:

skriven

Ha ha Agnes! Där fick du till det:)

"Kanske mer lagd åt att koka örter o knyta kvastar? Dressera vårtpaddor o skrämma små, små barn?
Sticka offerkoftor o ha en brevkurs i hur man syr silverhandskar åt folket?"

Jag är på!

Kram!

61 Mandarin :

skriven

Hej, jag har blivit kallad till intervju denna vecka, är jobbet något som passar för mig? Viktigt att trivas på jobbet :) kram

62 Eva:

skriven

Hej Es,
Har en dotter som ska få barn i augusti. Hon bor i USA. Kommer allt gå bra för henne och bebisen. Är så orolig nu när brudarna åker jorden runt.

Svar: Ja det ser ut att gå bra.. kram
Esmaralda

63 Dunegull:

skriven

Nu vet vd. Hur går hans känslor? Blir dem två sparkade?

64 S:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han att leva med oss som en familj någon gång?
Kram

65 Hm:

skriven

Hej esmaralda.

Ser det ut som om han tar med mig dit något nu framöver? Vad ser du?
Kram

66 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du kan se om någon av mina framtida barn kommer hålla på med kaniner? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Tycka om och ha ett par kaninen ja, men knappast i större utsträckning.. kram
Esmaralda

67 F:

skriven

Hej esmaralda.

Ser du om det blir ett seriöst försök tillsammans med honom och mig?
Kram

Svar: Känns inte så nej, kram
Esmaralda

68 Michaela:

skriven

Jättefint! Sjukvårdspersonal är hjältar. Alla dagar och speciellt nu. Hade själv jobbat om jag inte haft min trasiga arm.

Helt slut idag efter knappt någon sömn inatt. Kontakt med exet igår pga födelsedag. Börjar alltid må dåligt av det men nu behöver jag inte ha kontakt igen och hoppas på god sömn i natt :)

Kram och hoppas alla mår bra!

69 Mandarin :

skriven

Hej, jag har blivit kallad till intervju denna vecka, är jobbet något som passar för mig? Viktigt att trivas på jobbet :) kram

70 Sjuksköterskan :

skriven

Ser det ut som att Jocke går med på att ta ut spiralen i sommar och kommer det bli graviditet fort tror du?

Med vänlig hälsning,
Sjuksköterskan

71 Lina:

skriven

Finns det nån risk/fara/varning med att ta med min mamma till staden där jag äntligen fått tid för hjälp?

Kram

72 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför jag är så mycket glad just nu även om fåtla har fråga varför du E är så glad men jag svar ju det är orsak till mens som vad jag tänker.

Finns det något annat anledningen att varför jag är glad. Det kan inte var grund av helgen eller min födelsedag.

Är det mest som dom gav positiv energi till mig som andra ska behöver att få från mig? Jag har för mycket av positiv, kärlek och glädje. Försöka använda det på rätt sätta för alla andra som behöver just nu.

Då det finns anledningen att varför jag är så glad i året.

Ha det bra

Svar: Härligt att må väl... dela glädjen till människor runt dig.. kram :)
Esmaralda

73 Karin:

skriven

Hej Esmeralda!
Som förgående undrar jag om jobb och ekonomi- är arbetslös, jätteorolig! Kommer min situation bli bra snart?

Kram

74 SusanneAmalia :

skriven

I love... Så underbart.. Ge glädje... Lite som jag skrev i går.. Glöm inte att le...


Mona kommer hem till sin hund.. Det är jag säker på.. Vilken
insats du gjorde Ez..

Livet är kärlek.. Blir så glad när jag tittar på gänget i köping på tv.. Så mycket glädje..

Mina bloggdjur sover i dag förutom Saga som försöker hjälpa husse att arbeta..
Saga berättar att
Sist när jag hjälpte till hade husse ett problem att lösa. Tillsammans med hans kolegor försökte var och en knäcka någon formel i ett program.. Jag som är en empatisk och förstående själ ville hjälpa till.. Så klev jag upp på datorn satte mina tassar på tangentbordet klev runt lite sedan satte jag mig ner för att fundera.. Då sände jag iväg lite bokstäver och någon krumelur.. Ja hmmm.. Och motagarn trodde det var formeln.. En sådan formem hade han aldrig sett.. Men efterdsom husse är duktig på detta var ju motagaren säker på att det var riktigt.. Han kallade dit andra kolegor som började slå i böcker och på datorn.. Tillsut tog de ett möte men ingen förstod något.. Då ringde de och frågade.. Nen nej sa husse det är Saga post.. Yes en katt gör skillnad..
Så nu är jag kliver upp på datorn skriker min husse av glädje..
Nej.. Å.. Å.. Men Saga.. Så klart att jag måste hjälpa honom att bli glad 😊 🙀

Önskar alla på bloggen en fin dag..
I morgon åker jag tilk Sälen.. Yes..

Svar: Gänget i Köping gillar jag ! En tid i mitt liv arbetade jag med förståndshandikappade.. hjälpte till i deras boende och vi hade mycket kul tillsammans :) Klart Saga måste hjälpa till :) Kram :)
Esmaralda

75 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att leva tillsammans med en partner när barnen är i tonåren? Eller kommer jag att leva ensam?
Kram

Svar: Du kommer leva med någon.. kram
Esmaralda

76 Mikael:

skriven

Är det någon som tycker jag är dum eller arg på mig så gör något annat, sticka, spela lotto, ja nästan vadsomhelst, istället, då det åtminstone inte gör saker värre, skulle bara det handla om min person eller egot så visst hamra på bara, jag skulle önska att det bara var så men jag vet inte, och jag vill inte chansa, ifall i det nästan inte alls handlar om mig utan vad visa män talar om.

Jag har plågats över att göra 1500 personer arbetslösa, lyckligtvis innan det hände och jag drivit igenom det, visst jag kunde blivit bra rik men hur länge hade den glädjen varat med att 1500 st som förlorat sina jobb och problemen som kommer med det, för någon minimal vinst i stort, sen är det försent och går inte vända eller köpa tillbaka jobben, då är det för mig själv bättre låta saker ha sin gilla gång och utvecklas i sin egen takt, det behöver åtminstone inte vara jag som driver på det, det här handlar om något helt annat och jag vill inte chansa, stämmer saker som visa män lär så kan saker bli värre än de är, jag har ett dagligt ansvar att se till att saker bara är så bra som de kan vara, så gott det går med att vara en människa med ett ego :) försöka duger för jag behöver ju inte chansa och göra saker värre, dör jag i Corona och saker har sin gilla gång så är det nog mer än väl, ja förstås då om inte det är några framöver som skulle ha behövt mig, det vet jag inget om och jag är ingen.

Tro mig, har något som jag tycker gått fel så jagar jag rätt på det, ibland har jag rätt och ibland är det någon större som räknat ut saker som jag inte ser och det går inte ändra på, även om försöker, blir jag behandlad fel och någon som är beroende av mig förlorar sitt uppehållstillstånd pga det ja då jagar jag på vem det än är som är i vägen, och utsätter mig för en del, ibland vet jag inte varför.

Jag vet bara lite grann och kan inte se i något större men för den skull behöver jag inte chansa för det är väl redan mörkt i världen och jag behöver väl ändå inte bidra till att det blir mörkare, med att slarva med möjligheter som kan leda till något, om så små sådana, även om det så är saker som jag inte vet om det ligger något värde i, Gud skulle kanske säga det spelar om du bara så otrevlig du bara kan, för emellanåt kan du inte göra saker värre än de är, med att vara otrevlig, ja mer ditt lilla ego som kan få sig en törn då.

Chansa tänker jag inte, skulle ni veta det jag vet och gjort saker så kanske ni skulle rabbla bibelverser dagarna i ända, och kanske borde jag men är nog för dum och lat för att göra det :)

58 min och framåt så finns ett Jesus exempel

https://youtu.be/vPktBJzi88g

Jag hade möjligen bytt med många av er men det låter sig inte göras, ibland får man famnen full av saker att brottas med, även om det ser ut som man har ingenting att brottas med.

Kram
Mikael

77 Ghostwriter:

skriven

Tror du min soulmate är singel?
och finns jag fortfarande i hans tankar?


Kram och ha en fin dag!

Svar: Ja han verkar vara singel.. kram :)
Esmaralda

78 Tiss:

skriven

Min hy har varit så fin på sistone (jag har haft en väldig problemhy förut), fram till i förrgår, då har det kommit fram en stor blema då akne eller pormask sitter under huden, eller vad man kan kalla och med en rodnad runt. Denna sitter då precis så att den syns hela tiden vilket aldrig brukar ske, annars bara på sidorna ( men den kunde ju inte komma på sidan, nej nej), jag mår så dåligt över detta och jag är rädd att den aldrig försvinner eller bildar ett stort ärr. Blir det ett ärr tror du eller går det bara långsamt bort? Orolig

79 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag är lite nyfiken på en man. Känner lite attraktion.
Det sista jag vet om är att han har tjej.
Och då är det uteslutet för mig.
Vill inte ha något som skulle bli fel eller drama.
Men drömmer om en familjekonstellation som skulle bli bra.

Kan du se någon chans till något seriöst mellan mig och den här mannen jag tänker på?
Kram

80 Esset:

skriven

Redan medlem :)

Rekommenderar starkt!
Behövs hopp å uppmuntran i dessa tider 💕

Tradig tisdag med fett hår och gulasch på burk till middag. Fancy pancy! Funderar på om kontaktforumet kan leda till någon ny vän förutom den fantastiska jag redan träffat från i höst?

Kramis!

Svar: Ja det kan faktiskt leda till fler vänner... burkmat är ju ingen höjdare men duger i nödfall :) Kram :)
Esmaralda

81 LisaS:

skriven

Hej Es
Behöver egentligen ett allmänt livsråd just nu. Känner mig allmänt ”confused”. Så mycket händer privat och runt omkring mig. Han som sade att jag är den rätta ändrade plötsligt under en vecka,,,,fattar noll. Varför? . Vad händer? Blir det vi igen ? Behöver rådgivning. Kommer antagligen att beställa en seans av dig inom kort, men skulle vara tacksam över lite första hjälp nu. Tack på förhand och kram, man får krams här i cybern <3

Svar: Jag kan inte se att han är den rätte.. känns som om det kommer någon annan så småningom.... kram :)
Esmaralda

82 Mirre:

skriven

Hej Es!
Hoppas på att få jobbet som personlig assistent. Väntar på att höra av ifrån familjen för möte. Har ju själv ingen erfarenhet ifrån detta yrke men tror mig ha egenskaper som passar. Kan du se något om det skulle bli en bra match mellan mig och familjen? Kommer isåfall ta hand om en flicka☀️

Förresten ser du varför min vän valt att ta avstånd ifrån mig? Får bara känslan av att hon är trött/irriterad/stör sig på mig men förstår inte riktigt varför egentligen... ser du om hon behöver mitt stöd nu eller bör jag avvakta tills hon tar upp kontakten igen? Kram💛

83 <3:

skriven

Hej kära Es, hur ser min aura ut ?
Visar den hur jag är som person ?
Kram

Svar: Den visar en envis, självmedveten, empatisk och smart tjej :) Kram
Esmaralda

84 Åsa:

skriven

Hej. Väntar med spänning på att höra något om två jobb ( samma chef). Kommer jag få något av dem?

85 Hum:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar han f vilja ta med mig dit något framöver?
Kram

86 Läroliv:

skriven

Vad glad jag blir.

KRAM

87 Lydia💕:

skriven

Tuta ska jag börja göra va kul jag är jätte orolig för att jag ska bli arbetslös nu vet inte hur de tänker göra på fabriken alls ska på möte imorgon kl 9 och nu när våren börja närma sig vill man ut och träffa folk och hitta kärleken igen är så sugen på det vill inte hålla mig instängd själv 🙈
Lydia💕

Svar: Nej det är tufft att undvika människor men känns nödvändigt just nu.. kram
Esmaralda

88 Ma:

skriven

Hej esmaralda.

Verkar det som om den man jag kommer att leva med kommer att hjälpa till i familjen ? Och även hjälpa till med mina barn och vara engagerad i dem? Tror du det?
Krqm

89 Blomman:

skriven

Hej esmaralda.

Verkar det som om han vill göra ett försök framöver att leva med oss som en familj under en tid?
Kram

90 Rockbruttan :

skriven

Tjenare es!

Scrollade igenom bloggen och såg att Mona var på bättringsvägen, goa nyheter som gjorde mig genuint glad 🍻🎉💛

En instickare; tror du det kan bli en träff med kvinnan på w? Hade varit härligt med ett klick snart.

Kramar i mängder :)

Svar: Möjlighet till träff finns men i så fall får du ta initiativ.. kram :)
Esmaralda

91 Dahlia:

skriven

Fina gester, här har jag inte sett eller hört något sånt.

Fungerar kanske inte lika bra som tidigare med kollegan, men vad skulle han tänka om jag fråga om han vill ta en öl med mig eller något liknande? Hur skulle han reagera och svara? Innan skulle jag inte tveka, men nu efter några oenigheter gör jag det. Vet inte vart jag har honom längre.

92 Therese C :

skriven

Hej Es!
Bra initiativ att ge uppskattning åt vårdpersonal. Mamma är ute på balkongen på kvällarna och applåderar har hon sagt.
Min kompis M berättade att våran teaterkompis man är så sjuk att han ligger i respirator nu. När hon ringde 112 tog dom det inte på allvar för att han är så ung. Han kunde inte själv prata med operatören för att han hostade så att han inte fick luft och operatören sa att det var kraft i den hostningen så det var ingen fara med honom. Så våran kompis fick ringa till några vänner som kunde hjälpa H till sjukhuset. Där blev han lagd i respirator med en gång. Otäckt när någon så nära blir så sjuk.

Jag är också lite febrig och hemma. Brorsan har smittat mig. Han har influensa och vi har umgåtts tätt. Vet inte om det är Corona just. Brorsan är rädd att han ska få andningssvårigheter och dö. Jag själv känner mig väldigt lindrigt sjuk och tror inte att jag har coronaviruset eller att jag kommer att drabbas hårt. Men jag måste ju ändå hålla mig hemma nu. Det enda som bekymrar mig just för tillfället är att jag har tråkigt. Jag är för pigg för att uppskatta att ligga hemma och jag är för sjuk för att ge mig ut.
Jag har okynnesköpt böcker och om Agnes hade haft leveransklara dresserade vårtpaddor så hade jag beställt en sådan också.

Kram ThereseC

Svar: Då är vi två som genast hade beställt paddor av Agnes :) Krya på dej nu :) kram
Esmaralda

93 AnnaK:

skriven

Provar igen.....tycker min unge beundrare fortfarande att jag är nåt att titta på? Har blivit äldre och tjockare sen vi spanade på varandra 😬 Hejade på varann på Ica idag....därför jag undrar.

Kram 🤗

94 Kvinna :

skriven

Hej Undrar om du får in något speciellt på mig kram

95 Ek:

skriven

Hej kan du se hur det blir med mig och L?
Kram

96 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Vet att du ej siar om sjukdomar men kan du snälla se om min mamma el pappa, man el dotter om det finns någon fara runt dem? Är så orolig för mina föräldrar som är i riskgruppen 😭 å även lilla dottern med astma.
Kram

97 Längtar familj :

skriven

Hej esmaralda.

Verkar det som om den man jag kommer att leva med kommer att hjälpa till i familjen ? Och även hjälpa till med mina barn och vara engagerad i dem?
Ser du om det verkar bli ett 3:e gemensamt barn med den man jag kommer ha ett förhållande med?
Dröjer det många år?Kram

Svar: Jadå ni kommer samarbeta i hemmet... sannolikt att det blir ett gemensamt barn.. kram
Esmaralda

98 M:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag är lite nyfiken på en man. Känner lite attraktion.
Det sista jag vet om är att han har tjej.
Och då är det uteslutet för mig.
Vill inte ha något som skulle bli fel eller drama.
Men drömmer om en familjekonstellation som skulle bli bra.

Kan du se någon chans till något seriöst mellan mig och den här mannen jag tänker på?
Kram

99 Cecilia:

skriven

Stor eloge till vårdpersonalen och alla som tar hand om oss.

Hade tänkt åka hem i påsk, men känner att man ska ta sitt ansvar och göra sitt bästa för att inte öka smittspridningen. Saknaden är stor till familjen och hunden. De hade tänkt komma hit nästa vecka på min födelsedag, men pga Corona situationen så får vi helt enkelt skjuta upp på det. Tur att det finns många bra restauranger här så jag och sambon hittar nog något gott att äta som tröst.

Skrev två tentor förra veckan. Matten kändes bra, men den andra tentan är nog gränsfall. Skulle vara så himla skönt att klara den, men det värsta är att jag får göra om den i sommar. Ser du om jag blir godkänd på den nu eller om det lutar åt hemtenta? Kramar

100 Frasse:

skriven

Vill veta vad hon tycker att vi ska göra med det vi köpte?

Svar: Ni ska helt enkelt ge av hjärtat till dem som ni känner ska ha... kram
Esmaralda

101 Babrie:

skriven

Hej Es!
Han kanske har någon dam bredvid som han gosar med elelr hur? Kram

102 Susann:

skriven

Jag kämpar med att få ihop livet. Jag önskar få hit min man. Jag önskar vi kan uppfylla våra drömmar men det finns många mörka moln på min himmel. Ska jag ge upp allt? Kommer min önskan om att få leva älskad, lycklig, få min högsta dröm uppfylld och leva i harmoni uppfyllas? Eller måste jag ge upp allt?

103 Barbie:

skriven

Han är med en tjejkompis just nu? Är det Mirna ? Hur stor är chansen?
Kram

104 Barbie:

skriven

Hej goda Es, ser du om han Är han på hotell helt själv? En tjejkompis
Kanske! Keamar

105 Frasse:

skriven

Hej Esmeralda..
Kan det vara tecken från min dotter när vita blommor vi fått bara dör? Var det Hon som öppnade och stängde ytterdörren hos en vän till oss som stod i sitt kök och satte papper runt blomman?

106 Frasse:

skriven

Hej Esmeralda..
Kan det vara tecken från min dotter när vita blommor vi fått bara dör? Var det Hon som öppnade och stängde ytterdörren hos en vän till oss som stod i sitt kök och satte papper runt blomman?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: