Backstabbing....

Det här med att hugga någon i ryggen – är aldrig snyggt.

Man kan ha haft en kompis man gillade väldigt mycket, man hade kul tillsammans men så händer något och relationen kärvar och så plötsligt får man höra från en annan kompis sådant man anförtrott kompis nr ett och  det är fult.

Fult av kompis 1 att skvallra runt förtroenden och inte riktigt snyggt av nr 2 att direkt ränna till en annan och berätta.

 

Man kan bli huggen i ryggen av sin partner och i somliga relationer är det så att en del bara ligger där som en  ödla och bidar sin tid och när rätt tillfälle kommer… pang… så hugger de till.

Det kommer ofta överraskande och man är inte förberedd.

Inte bra !

 

Eller på jobbet… där är det inte ovanligt att anställda ränner till chefen och  spyr galla över kollegor, vad de gjort och vad de sagt och det känns inte som fair play.  Man säger ju rakt ut till den det berör i första hand.

Som terapeut har jag  klarat mig bra från knivarna i ryggen men som spådam har det blivit ett par stycken.

 Inte många men ett fåtal som en  spått genom åren har tagit alla spådomar som sanningar på så vis att man  tror att man bara behöver sitta på röven så kommer allt till en.. och så är det ju inte. Man måste samarbeta med universum.

Och när varken jobb eller semesterresor kommer  då är det mitt fel.

Vid sådana tillfällen har jag tänkt att jag nog ska sluta spå... men det har jag ju inte gjort!

 

En gång  i tonåren blev jag backstabbed  av en knepig dam.

Hon var så glad och positiv och överdrivet följsam när jag hade henne framför mig men så fort jag vände ryggen till så satt kniven där.

På så  sätt att  hon ringde min PAPPA och klagade på mig.

Det var alltså en släkting.

Och pappa sa åt henne att ” Men vad fan har jag med det att göra?” uppriktigt förvånad och  damen fick ingen feedback alls.

Det var innan jag blivit vuxen nog och lärt mig se skillnad på folk och folk.

Jag har lite svårt för folk som bidar sin tid och sen ger payback när man som minst anar det.  Själv har man ju typ hunnit glömma vad det handlade om.

  Men många människor är långsinta och det måste vara hemskt att lida av en sådan personlighet.. att man i åratal efteråt kan slipa på en hämnd gentemot  damen i kassan som gav för lite växel och vägrade rätta till det. Typ.

 

 

Jag är mer den sorten som tar problemet här och nu och så går man vidare.

Ibland kan det vara svårt när olika personligheter kolliderar och  de som är väldigt konflikträdda de hukar och mumlar och  själv förstår man att något är på gång.. men inte riktigt  vad !

Nej mina vänner, klartext från början… det vinner  alla på

 

Kram & Kärlek

1 Skorpan:

skriven

Nån erfarenhet från nåt jobb har jag även om jag aldrig fick reda på hur allt hängde ihop. Har inte, vad jag kommer ihåg ;), själv sysslat med sådant o hoppas att jag aldrig kommer at göra det heller. Eller tror du Es att jag kommer att bli så bitter att jag gör nåt sånt? I framtiden med karln hoppas jag på att kunna leva "här o nu" o ta upp saker som behöver tas upp genast det sker, inte panta...

Nu pantar jag på sovandet, jobbstress, o är lite vimmelkantig av sömnbrist. Kanske det ger med sig då jag får bort några projekt från agendan?! Vill ju få det sovit...

Önskar er alla en fin dag!
Kram Skorpan

Svar: Det kommer situationer i livet när du blir arg och bitter men det är inte riktigt din grej att backstabba !! Kram :
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Undrar bara hur ska jag kunde var mig själv med någon och berätta vem jag är även diskutera om det. Det är svårt att var mig själv. Tror väl det kommer aldrig fungerar. Jag vet inte vem som jag kan var mig själv med. Det kommer aldrig händer att jag får var mig själv och öppen.

Tror inte väl jag hitta någon som jag kan var mig själv med person

Ha det bra

3 <3:

skriven

Är det mycket skitsnack runt mig i den här lilla staden och avundsjuka.
M min väninna antydde ngt om det när hon druckit. Att folk har koll på mig. Kändes sådär när hon sa det.
Kram

Svar: Nja, ta det med en nypa salt... allt är inte skitsnack. det finns de som pratar positivt också.. kram :)
Esmaralda

4 En vädur:

skriven

Jag är så arg, Es.. på mina föräldrars oförmåga/svek när jag mådde dåligt under många, många år. Går i terapi nu och mycket har kommit upp. Vad tror du om ett brev till mamma där jag på ett icke-affekt sätt beskriver min känsla? Inte riktigt än men snart. Hon kan inte hantera sådant här men för min egen skull. Eller blir det bara fel?

Kram..


Svar: Vänta tills du känner dig helt säker och vet vad du vill förmedla.. kram :)
Esmaralda

5 Yvonne gammal kund :

skriven

Godmorgon!

Det där har jag varit med om, att bli huggen i ryggen!
Flera gånger....

Vilket ha gjort att jag har ingen tillit till folk.

Jag kan verka öppen och spontan, när dom tror dom känner mig. Så gör dom inte det alls! För mitt innersta det får dom inte!

Huggen har gjort mig till den jag är! Den enda som får mitt innersta är min spådam....Esmaralda😊. Där kan jag vara trygg.

Själv är jag raka rör och ärligheten. Och 109% tyst när det gäller förtroligheter!

Därför kräver jag detsamma, och har sågat dom som inte kan hålla sådant.

Jojo sån är jag😉.

I Värmland lyser solen varmt och gott!

Ha en fin dag alla!

Kram

Yvonne.

Svar: Tusen tack för ditt förtroende !! Det värmer. Och jag håller med...den som sviker ett förtroende är inte värd ens vänskap... kram :)
Esmaralda

6 Lotta:

skriven

Ja, vi har nog alla blivit huggna i ryggen någongång i livet. Jag har råkat ut för det på en arbetsplats jag verkligen trivdes på och så plötsligt slog det till helt enkelt. Kom som en chock. Sen har jag haft vilka jag trodde var vänner som också huggit till och bekännt färg kan man säga. Det känns som att alla kommer undan när de behandlar andra illa, men det kanske inte är så i det långa loppet. Vad man kan göra själv är väl att inte hugga tillbaka. Så dumt och meningslöst.

Kram L

7 Frida:

skriven

Ja konflikter är aldrig kul men verkar som vissa lever genom dem....och vissa kan inte se sin del i den allt är andras fel när saker händer och det är ju sorgligt när man inte tar sitt ansvar i livets resa.

En fråga. Min lampa i taket i badrummet beter sig supermärkligt. Den blinkar ibland frenetiskt för att sedan slockna. Nästa gång lyser den som inget hänt. Är det bara glapp eller försöker någon säga något. Vad isf måste det ju vara viktigt 😂 så som den lampan håller på.
Ha det fint
💛💜💛 kramar

Svar: Nja jag tror att det här har en världslig förklaring och det handlar inte o budskap.. kram :)
Esmaralda

8 Mu:

skriven

Hej esmarslda.

Nej usch sådant gillar inte jag.

Jag försöker alltid tänka mig för. Många snackar ju om andra och ibland känner jag var gränsen går hur mycket som är ok att snacka om personen när den inte är där.

Ser det ut som att det finns någon chans att det blir hus och familj för honom och mig?
Kram

9 Mumin:

skriven

Hej esmarslda.

Ser du om mina barn kommer att få växa upp i hus?
Kommer jag att bo i hus under tiden barnen är små?
Kram

Svar: Hus kommer du att bo i , ser dock inte när.. kram :)
Esmaralda

10 Jen. :

skriven

Jag och MM kommer inte överens och jag undrar om du kan se varför det blir så? Är allt verkligen mitt fel och hur ska jag hantera detta i min nuvarande ganska känsliga situation där påhopp inte är hälsosamt för mig? Om jag håller avstånd och inte hör av mig blir jag hotad att det kommer bli konsekvenser i framtiden. Hur gör jag bäst för mig och den person jag vill skydda?

Funderar även om du kan se hur stor chans det är att det är MM det gäller?

11 C:

skriven

Godmorgon!
Har man haft turen att bli uppfångad för dåligt beteende och ffa i god tid så är det guld värt!
Att gå bakom ryggen och prata illa om nära/kära/bekanta etc slår tillbaka, för mig lindrigt vid ett tillfälle då jag lärde mig att "pratar du bakom ryggen får du tusenfalt tillbaka". "Tusenfalt" betyder inte att den andra (förhoppningsvis) beter sig värre. Dock haffar upp en så man får känna skammen att bli påkommen. Och lära sig utav det. Jag kommer ihåg en sådan situation som hände för länge sen. Och det sitter kvar, hur jag kände innan (jag hade något "gottigt" tog inte in att någon hade anförtrott sig till mig), hur jag mådde när jag blev ställd mot väggen (förtroendet var nu borta) och känslan efteråt (bevisa att jag lärde mig läxan och återuppbygga ett förtroende, ffa till mig själv).
En otroligt stor livsläxa.
En stor önskan jag har är att lära mig att konfrontera och vara modig nog att ta eventuella konsekvenser - sekundära som primära. Att våga fånga upp någon - som jag blev lärd - och meddela: Detta är oacceptabelt och sedan end of discussion.
Går det att göra ett blogginlägg om det? Hur man ska förhålla sig till det?
Kram och ha en fin tisdag!
/C

Svar: Det tipset lägger jag på minnet... kram :)
Esmaralda

12 suss:

skriven

Backstabbing är aldrig kul!

Vad är sannolikheten i procent att:

1. Jag finner kärlek
2. Ny bostad
3. Nytt jobb

Innan jag fyller 40?


Svar: Jag ser ju inte exakt när men alla tre ting kommer att ske.. .kram :)
Esmaralda

13 Kulla:

skriven

Är en kvinna som oxå kör med raka puckar🤩.. bättre att säga öga mot öga än vara en fegis som snackar bakom ryggen.
Har inte mycket tolerans för sånt.
Är flirten nära nu💕😎.. kram

Svar: Ja flirten bör närma sig.. kram :)
Esmaralda

14 ängeln:

skriven

Den där sortens människor har jag en förmåga att känna in vilka de är. De är ofta väldigt intresserade och försöker trycka ur dig information för att sedan hugga dig i ryggen. Jag känner av det och väljer informationen jag ger dem med omsorg. Väldigt irriterande för dem men desto roligare för mig. Väldigt osäkra människor. Sjuk igen då, håller tummarna för att det är något lindrigt. Vilken tuff vår det blev med corona, kallt väder och oro. Lite domedagskänsla överlag. Kram

Svar: Ja det är svaga människor som trycker ner.. deras sätt att känna sig starka och egentligen är det sorgligt ! Krya på dej.. kram :)
Esmaralda

15 Nenna:

skriven

Hej Es,

Det är det värsta och fulaste jag vet att hugga nån i ryggen men saker man fått i förtroende.

Jag har en jobbig period just nu. Det går ingen nöd på mig men allt känns så tråkigt. Jag känner mig ensam och längtar efter kärleken 💛

Kram 🤗

Svar: Och kärleken kommer.. men kanske en fling först med någon annan.. kram :)
Esmaralda

16 Hm:

skriven

Hej!
Det är många som varit elaka mot mig på mitt arbete. Dem har försökt trycka ner mig och snackat massa skit. Har aldrig varit elak mot dem. Varför håller dem på såhär? Avensjuka?
Kram!

Svar: De följer nog en härsklysten person... och du går din egen väg... känn dig trygg i den du är och ha fokus på de som är positiva och vänliga.. kram :)
Esmaralda

17 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Det är ett fruktansvärt betende med skitsnack om andra och att vara långsint är bara för jobbigt!

Nej,inget jag ägnar mig åt. Själv tillhör jag den mer direkta sorten Uppstår det ngra oklarheter vill jag ha en saklig diskussion så fort som möjligt.

Vädret är grått här, blir åter en dag med cross-training på fitness. Sliter inte så hårt på knäna som jogging och kändes mkt bra igår. Man får träna med munskydd, blir som bastu i ansiktet, men det funkar. Härligt att bara vara runt lite folk igen.
Blir ett snabbdopp i havet efteråt, det sätter lite fart på livsandarna, duschar o omkklädningsrum är fortfarande stängda här!


Konstigt det här, jag har egentligen alltid ngt att göra, har aldrig svårt att sysselsätta mig men varför känns livet helt plötsligt så tomt?

Längtar efter att kursverksamheter tar fart, har en förhoppning om att jag kan få ngn kompis där.


Ha en fin dag!

Svar: Dopp i havet, det är sannerligen en tuff plan ! Du kommer fylla ditt liv med precis vad du behöver.. tror inte det ska dröja så länge.. kram :)
Esmaralda

18 mg:

skriven

Hej!
vi på jobbet har fått reda på att det blir uppsägningar och ganska många får gå...snälla kan du se hur det kommer gå för mig? får jag stanna kvar?
kram!

Svar: Risken att du blir uppsagt är runt 30 %.. kram :)
Esmaralda

19 Fråga:

skriven

Hej Esmarslda.

Kan de bli lyckliga tillsammans?
Bli rätt för varandra?
Kram

Svar: Ja, det är runt 6070 % att det blir så... kram
Esmaralda

20 Fråga:

skriven

Hej esmarslda.

Vet hon om det här än?
Kram

21 Mam:

skriven

Hej esmarslda.

Ser det ut som om jag har ett förhållande innan året är slut?
Kram

22 Misstjejen:

skriven

Hej

Det finns ingen som jag kan var mig själv med? Allt som är min tankesätta och såna. Ska jag behålla för mig själv. Jag trodde ju det finns någon som jag kan var mig själv med. Det är inte så...

Jag ska noga behålla allt för mig själv? Med vem jag är och såna...

Ha det bra

Svar: En del kan man dela med andra och annat inte... och det kan vara svårt ibland att känna in vad man kan dela och med vem.. men man lär sig allt eftersom.. kram :)
Esmaralda

23 Galenskap:

skriven

Har nyss blivit stucken i ryggen på jobb av den chef som just missköter precis allt man kan göra och dessutom håller på med kriminell verksamhet. Fick igår reda på att han ej ska vara chef längre men ändå kvar i bolaget tillsvidare då man har svårt att få fram tydliga bevis på vad som är kriminellt.

Blev väldigt besviken över att han får vara kvar då stämningen är riktigt jobbig och jag tog upp med min andra chef nu att jag kommer jobba hemifrån mer nu framöver då jag inte mår bra över situationen. Detta är mot alla mina värderingar och jag känner mig faktiskt ledsen att man får göra såhär.

Ser du ngt mer om tiden här framöver? Du har sagt att jag kommer bli tillfrågad om bättre tjänst. Kommer det dröja länge till? Vill dem inte satsa på mig eller varför har de tagit detta beslut när dem vet att alla på vår grupp är helt knäckta och känner sig överkörda.

Kram

Svar: Känns som stor oro på din arbetsplats men när allt lugnar ner sig så finns det stor chans att du tar ett kliv vidare.. kram
Esmaralda

24 Kristin:

skriven

Man bør forsøke å oppføre seg slik man vil bli behandlet selv. Det er ikke alltid like enkelt, men uansett, det er bedre å gå direkte til vedkommende å si noe, enn å gå bak ryggen, slik at vedkommende kan få forsvart seg.
KRAM!!!

Svar: Exakt ! Kram :)
Esmaralda

25 Lillen:

skriven

Raka rör eller en rak höger när det kommer till sånt här tycker jag! ;)

Ez 👋
Något kring sommaren för mig? Om du får till dig något. Det hade betytt mkt.

Kramis!



Svar: Gör upp en plan kring något du verkligen vill och det ser ut som om något bra och positivt tillstöter.. kram :)
Esmaralda

26 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Håller helt med dig ! :-) <3
Finns inget värre än när man får höra ngt man anförtrott ngn man litade på...oftast har "skvallret" modifierats tillpåköpet.

Här modifierar Svartvita flugsnapparen sin lockfågelsång men inget napp..Igår såg vi en hare komma rakt emot oss på traktorvägen Han sprang i sina egna tankar och jag som hundägare är så stolt då bägge hundarna stannade på min signal och haren tvärnitade och sprang iväg och mina hundar står still okopplade !
Ibland måste man bara få skryta lite ;-)

Ha en fantastisk Tisdag och ta hand om er <3

Kram anki med icke jagande flock !

Svar: Det där var skickligt gjort.. att hundarna stannade.. de har ju en naturlig instinkt att springa efter sådant som springer.. och det dröjde innan MG lärde sig att inte jaga efter kaninerna som vi har massor av.. numera vet han att han ändå inte hinner ifatt och blänger bara på dem.. kram :)
Esmaralda

27 Blåsippan:

skriven

Min man jobbar som egenföretagare och det sliter mycket på honom. Borta mycket ifrån familjen, men funkat nu när jag varit föräldraledig. Kan du se honom jobba för någon annan med kontorstider närmaste åren? Vilken bransch skulle funka att söka till? Vore så skönt för honom att kunna slappna av mer hemma och inte jämnt behöva tänka på jobbet. Önskar honom hinna ta vara på småbarnsåren, de går så fort förbi.
Tack för att du tog dig tid att läsa 🙂

28 AnnaK:

skriven

Blir det många somrar till i lägenheten? Känns väldigt avlägset med flytt om inget drastiskt händer.

Kram 🤗

Svar: Flytten kommer men det kan dröja ännu en tid.. kram
Esmaralda

29 Lilla M :

skriven

Hej Es, snubblar jag över någon romans i sommar?😊😊😊💕
kram

Svar: Chansen finns och ser god ut.. kram :)
Esmaralda

30 Lotta S:

skriven

Är det en god idé att sälja min fina Kinafond idag?

Svar: Jag får ingenting till mig så du får lita på ditt eget omdöme här.. kram
Esmaralda

31 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Kan bara skriva kort nu då armen värker så och hjälper ej skriva med vänster hand, värker ändå.
Men usch o fy för backstabbing, haft tur på mina arbetsplatser att ingen ägnar sig åt sånt.

Blir jag länge kvar på min nästa arbetsplats eller blir det så småningom flytten utomlands som du sett för mig?
Kram,
Jennifer

Svar: Jag ser inte tidsmässigt men jag ser ju att det kommer en flytt utomlands så småningom...du är helt enkelt inte gjord för ett liv i norden och det känner du säkert själv... och då blir det extra jobbigt.. kram :)
Esmaralda

32 Dunegull:

skriven

Oj oj oj så många gånger jag blir stucken av knivar alltså. Har rensat ut massor av kompisar genom åren. Tar ju sin tid att hitta sig själv men oxå vad man förväntar sig av vänskap. Där sagt att man ej behöver vara ovän med alla men helt enkelt att det bara rinner ut i sanden.

Ser du mig gladare i sommar med mer energi? Varit inne i en svacka väldigt länge känner jag. Vill mkt men kroppen orkar inte alls. Har du bestämt dig när du ska släppa talismanerna och tror du det kan hjälpa mig denna gg?

Kram

Svar: Du kommer ur din svacka och livet kommer kännas mycket ljusare och gladare. Jag har ännu ingen datum för talismanerna men det dröjer nog minst en månad till... jag kan inte lova att de hjälper dig men de kommer verkligen försöka.. kram :)
Esmaralda

33 edrgioys rgyitrbhrveukjt4h:

skriven

kanstit

34 <3:

skriven

Hej kära Es, ser det ut att bli en trevlig kväll på onsdag ? Lite osäker om jag ska våga gå ut och äta på restaurang eller om vi får hålla det till att sitta på uteservering. Man behöver lite socialt nu efter alla dessa veckor i stay home safe läget.
Tror du J och jag kommer att ses på onsdag ? Har han glömt bort mig ?
Kram

35 HS:

skriven

Backstabbing är inte trevligt. Vad bra att du fortsatt som spådam och inte låtit dig avskräckas av kunder som klagar och själva inte vill ta ansvar för sina liv.

Tipsar igen om nätverket godagrannar i coronatider. Nu söker de även samtalskontakt, då de märkt att många som sitter hemma i karantän behöver någon att kunna prata med i telefon.
https://godagrannar.nu/

OBS att det är Hyresgästföreningen som driver nätverket men de är tydliga med att nätverket är till för alla, oavsett vilken typ av boende man har.

Kram

Svar: Jättebra och tack för att du förmedlar.. kram :)
Esmaralda

36 Hmm:

skriven

Vad är det som gör att den tjejen jag hade konflikt med för ett tag sen, börjat komma till oss igen? Vad är det hon vill?

37 Hmm:

skriven


Vad är det som gör att den tjejen jag hade konflikt med för ett tag sen, börjat komma till oss igen? Vad är det hon vill?

38 F:

skriven

Aldrig trevligt med backstabbing, det har jag varit med om några gånger, det jobbiga är med personer som aldrig tar sitt ansvar och sånna människor går inte komma överens med, för det är aldrig deras fel. Det gör så ont, för oftast har man skapat dig en relation med dom.

39 Ghostwriter:

skriven

Kommer jag få något positivt besked snart om jobb?
Har haft lite intervjuer och vissa känns som bra arbetsplatser men dålig lön, jag vet liksom inte om jag kommer klara mig på lönen de erbjuder? Vill inte göra misstaget igen att tacka Ja och så kan jag inte klara mig....



Kram

40 Michaela:

skriven

Sånt där är för jävla fult och inget jag sysslat med även om jag nån gång informerat chefer om kollegor som missköts sig efter att de inte varit mottagliga när man sagt något. Apropå jobb ... ser du något om kommande? Saknar att jobba och det får jag se som ett tecken på att krafterna börjar komma tillbaka :)

Vilken underbar kommentar från din pappa :) Hoppas att han kommer på besök ibland så ni får "umgås" lite :)

Ha en fin dag! Kram

Svar: Ja, pappa kommer då och då och vi har jättefina samtal.. kram :)
Esmaralda

41 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Tur att jag inte behöver införskaffa knivar då, hade blivit så dyrt ;). Känns som att pengarna bara rullar fortare o fortare, från mig ;).
Kram Skorpan

42 Se:

skriven

Hej esmarslda.

Ser det ut som att det kommer finnas någon chans att det blir en familj och hus för oss två tillsammans?
Kram

Svar: Den chansen ser jag inte som stor.. kram
Esmaralda

43 Ma:

skriven

Hej esmarslda.

Hur stor är chansen att jag är i ett förhållande under det här året?
Ser du något?Kram

44 Grannarna :

skriven

Sedan jag flyttade in har det varit kaos med grannarna. Fått säga till flera gånger pga Hög volym och fester. Nu sen jag kom hem har en granne skrikit sent på kvällen, och nu vid lunch så prat skriker de på varandra och är allmänt högljudda. Vad ska jag göra? Ska jag redan säga åt hyresvärden? (För de är en annan familj tror jag). Och vill ju inte klaga på någon som kanske precis flyttat in. Jag brukar själv ta kontakt med grannen ifråga men denna gång kunde jag inte hitta kontaktuppgifter osv men det är väldigt störande med folk som skriker/pratar högt högt



Kram

45 Flytt?:

skriven

Hej esmarslda.

Hur stor ser chansen ut att jag flyttar dit?

Kram

46 N:

skriven

Hej esmarslda.

Ser du något umgänge för mig med dem?
Kram

47 Kram:

skriven

Hej,
Det är så kul att läsa din blogg. Vi känns så lika, det är som om du skriver om mig.
Backstabbing är aldrig kul och jag hoppas varken du eller jag behöver uppleva det igen.

Svar: Nej, det är inget kul men något som jag tror händer oss alla någon gång.. kram :)
Esmaralda

48 SP:

skriven

Hej!

Kommer han någonsin att förlåta mig ? 😊 kram!

49 Alicia:

skriven

Hej Esmeralda,
Det går inte så bra på jobbet just nu. Känner mig som en idiot hela tiden och gör miss efter miss. Ser du om det blir en ändring snart?
Tack

Svar: Försök att ta dig samma, coola ner dig och kan du får mer fokus så vänder du det hela och det blir mycket bättre.. kram
Esmaralda

50 Moms:

skriven

Hej
Stämde det som E sa till mig?

Kram

51 Mirre:

skriven

Godmorgon Es,
Jag ogillar backstabbing och framförallt ”vänner” som försöker trycka ner en eller som är avundsjuka på en. De går direkt bort. Jag sade upp vänskapen med min ex-bästa vän som indirekt tryckte ner mig när vi umgicks med andra tjejer och killar. Men som var supergullig och snäll när vi var ensamma.
Nu har jag insett vilka som är mina äkta vänner och min bästa kompis idag har ställt upp enormt för mig med min flytt bland annat och mycket mer.. det är sånt som jag uppskattar ifrån mina vänner, hjälp när man verkligen behöver den är ovärderlig.

Es jag undrar om han skriver med andra tjejer nu? Det känns verkligen som det.. känns som han tappat intresset lite vilket jag kan förstå då vi bor långt ifrån varandra. Men är jag fortfarande hans nummer Uno haha😅 kram!

52 Sol:

skriven

Hej esmarslda.

Vet hon om något än?
Kram

53 Klara:

skriven

Där det finns människor kommer det finnas backstabbing...

Svar: Så är det tyvärr.. kram
Esmaralda

54 LOUISE:

skriven

Jag har blivit huggen i ryggen många gånger. Det är inte kul men då vet man att denna person inte är värd ens tid. jag orkar inte med sådana människor.
Sist någon gjorde detta slutade vi att umgås...synd då de har barn i izabellas och Xanders ålder men men.

Igår fick jag tillbaka och kommentarer på examensarbetet han sa att det var bra i det stora hela men jag skulle ändra om i texten lite så jag ska bara läsa igenom det ikväll och skicka för respons ikväll och hoppas att jag inte har så mycket kvar eller inget alls. Så det bara är att vänta på när jag ska opponera.

På måndag ska jag på intervju till en förskola som har judisk inriktning. Det ska bli jätteintressant.
Och nästa torsdag är det dags för urvalsprov i läkarsekreterarutbildningen. Det ska bli spännande och se om jag faktiskt kommer vidare och blir antagen. Frågan är om jag ska tacka ja om jag blir antagen. Orkar jag att hoppa på en utbildning till som faktiskt kan ge mig garanterat jobb. mannens mamma säger att jag aldrig kommer att avsluta min nuvarande utbildning nä det har hon rätt i för jag vill inte längre jobba som förskollärare. Jag jobbar hellre som pedagog på golvet men det vill de inte ha så medicinsk sekreterare hade passat mig bättre.

Men frågan idag är: Hur stor chans är det att jag får jobbet på den judiska förskolan? Jag är väldigt nyfiken att jobba där.

Ha en fin dag nu och tacksam för svar. Kramar

Svar: Intressant med den judiska förskolan fast egentligen får jag en känsla av att de söker någon som är lite insatt i just judendomen.. kram :)
Esmaralda

55 Mercan :

skriven

Hej Esmaralda 🤗 😘 ❤️ Blir det någonting från euro jackpott den här veckan fredag 😣😣😣

Svar: Nix tyvärr så ser jag inga rikedomar på väg.. kram :)
Esmaralda

56 Miltons Mamma:

skriven

I ett par månader har jag gått "hos" ett samordningsteam. Vill inte gå in närmare på det men förra veckan träffade jag en by person som jag vid första anblick fick en så fantastiskt känsla av. Jag gillar hela henne. Hon utstrålar en sådan fantastisk känsla och energi, ett lugn fast samtidigt "vimsig" på ett charmigt sätt.
Och jag kände att hon är nog både andlig och medial.

Idag på mötet så pratade vi om ditt och datt där hon bland annat talade om hur hon uppfattade mig. Och jag kunde inte låta bli att göra detsamma och berättade vilken känsla jag fick första gången jag såg henne och vad jag kände nu.

När jag sa att jag fpr känslan av stt hon är andlig "stelnade" hon till lite, eller ansiktsuttrycket frös till. Sedan nömnde jag att jag fick känslan av att hon även kan vara medial varpå hon började flina och nickade 😃
Ja det är ju knappast något man slänger ur sig till kreti och pleti men jag har en underbar känsla av henne och bara kände hela hennes aura var andlig.. Kanske healing är hennes grej, 😊

Det verkar som Lady T ändå sprider lite magi.
Känslan att hon är både andlig och medial var så stark 😃 och att kunna luta sig tillbaka och lita på sin känsla...wow 😃🌸
Jag hoppas att mötena med henne kommer leda någonstans inom yrkeslivet 😃

Kjam

Svar: Vilket fint möte du gjorde och jag tror du hade helt rätt i din känsla ! I morgon är det viktigt att du läser bloggen ! Kram :)
Esmaralda

57 Agnes:

skriven

Har i flera år varit inne på att "förändra" mig själv.
Japp, ännu mer tjat om mitt svajiga mående, mitt skrynkliga "jag" o mitt grävande i själen. Hela tiden stöter jag på begreppet "Bio hacking".
Betyder att man medvetet bygger om sig själv, inifrån o ut. Att manipulera o designa sig till den man vill bli!

Känner för att dela med mig av vad jag nu hittat! Detta i form av en väldigt intressant blogg som driva av en kvinna vid namn Martina Johansson!

Tänker själv börja med att läsa in mig på detta. Det jag däremot har lite svårt för, är att övertala mig till att ännu en gång ge mig på att äta ketokost...är ju inte denna gång ute efter att bli "smal", jag är ute efter att må bra typ överallt!

Vill få styr på hormoner o mitt mentala tillstånd. Trött på att vara håglös o bli styrd av mig själv. Trött på att använda undanflykter. Trött på att vara den jag är, just nu, helt enkelt!

Så jag tipsar er andra, som kanske inte heller riktigt kan sätta fingret på, vad som skulle kunna göra livet roligare. Vist är det tufft att uppdatera sig själv, men det som hägrar för mig, är att få till en livsstilsförändring som gagnar mitt ego o mitt liv.

Att som nu gömma mig bakom en massa ursäkter för att skjuta upp saker är inte riktigt "jag"!
Att dessutom ta beslutet att sluta med kaffet...här sippas det inte en klunk då o då...jag är som en svamp!
Känner oxå att jag har en skyldighet mot mig själv o min kropp, att göra det bästa av det jag har. Att medvetet föröka hålla mig så pass pigg o aktiv jag kan, intill the bitter end.
Vill inte sitta längre fram, o undra över varför jag är sjuk, slö o trög.


Bloggen heter helt enkelt "Martina Johansson"!

Agnes tar sina babysteps mot att kunna kalla sig Agnes 2.0! =)

Krams!



Svar: Det här är intressant och jag tror vi är många som söker detsamma.. tack för tipset :) Kram :)
Esmaralda

58 G.H:

skriven

På mitt jobb tror jag det har varit vanligt att hugga varandra i ryggen. Dock har det blivit bättre sen jag började jobba dag. De två arbetskamraterna jag gillade bäst högg mig sorgligt nog i ryggen, har kommit över detta. Men det jag undrar är om mina chefer har något emot mig. Vi är ju några stycken som är tränade i att vara arbetsledare. Av någon anledning så verkar jag ha uteslutits den sista tiden. Vad jag vet så har jag alltid gjort ett bra jobb så jag undrar om det är min kompetens det är fel på, något annat, eller om de bara inte gillar mig.

Vet att min ens chef och jag har haft några dispyter, hon är känd för att se ner på folk. Min andra chef var min arbetskamrat fram till nyligen, och vi har alltid kommit överens även om vi tyckt olika.

Men jag kan inte komma ifrån att något känns fel , och jag vill inte fråga!

Kram:)

59 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Som jag skrev igår fick vi avliva tiken igår, dock så hände det något förut idag. En av dom andra två tikarna låg i soffan och sedan reste hon på sig och hoppade ner och la sig i fåtöljen samtidigt som hon tittade på platsen hon nyss legat på. Som om hon lämnade platsen för någon. Så var det de hon gjorde? Lämnade hon platsen för tiken vi avlivade igår som hälsade på lite eller var den förra hanen vi hade för flera år sedan som hälsade på eller var det inget utan hon bara bytte plats? Kram Zoey 💕

Svar: Jodå, hon lämnade plats för tiken ni fick avliva.. som ville komma hem och ta farväl av sina kompisar.. kram :)
Esmaralda

60 Vi:

skriven

Hej Esmaralda .

Ser det ut att fortfarande finnas någon chans för oss två? Att vi utvecklar något mellan oss med hus och ett familjeliv?
Kram

61 HS:

skriven

Tack för tipset om det personliga brevet. Jag la krut på det och har nu blivit kallad till anställningsintervju. Dock verkar det andra jobbet lösa sig så som jag önskar nu när jag pratat med den chefen igen, i så fall passar det bättre med mitt livsmål närmaste året-åren så jag kan jobba deltid där och få mer tid till personlig utveckling och fysisk rehab till hösten. Håller på och lägger om min privatekonomi så att det ska gå ihop sig. Ska se till att få allt skriftligt denna gång innan jag bränner någon annan bro.

Kram

62 Skorpan:

skriven

Oops, hur det nu var så tog jag kontakt gällande en logo o skickade med en bild som ska tryckas åt en person som ursprungligen inte varit med i detta projekt. Det visade sig att det var mindre korrekt "utfört" o jag fick lite bannor gällande detta... Jag fungerade ju bara som hantlangare.. Undrar nu om det blir sura miner pga detta? Det goda med det hela var ju att vi inte kommer att felanvända denna bild o logo iaf. Vem vet vad det tryckta alstret hade gett upphov till? Får väl ta det som det kommer, gissar jag ;).
Kram Skorpan

Svar: Ja, oroa dig inte i förväg...... kram :)
Esmaralda

63 Lotta S:

skriven

Kontakten till Norge idag, leder den till något konkret och bra? Intressant område!

64 Misstjejen:

skriven

Hej

Du har en poängen om såna som jag fråga idag men jag var så sugen på skaffa barn idag och vissa perioden har jag känna av kropp tickar för få barn... hur visste du om det förra gång när jag fråga. Men till alla alltid jag säger att jag kommer inte skaffa barn men inre jag vill verkligen det.

Passar på fråga att när jag skaffa barn i långt framtiden. Kommer inte den barn är som mig utan mest vanligt? Det sägs ju om jag ska skaffa en såna då finns chans att det är 50 procent som ska blir som jag.

Tänker om dom har haft fel?

Jag önskar mig ibland att har barn och kan det blir vanligt barn?

Då man gör det på en speciellt sätta att skffa barn... du visste om min inre medan flest visste inte om det.

Ha det bra

65 <3:

skriven

Hej kära Es, ser det ut att bli en trevlig kväll på onsdag ? Lite osäker om jag ska våga gå ut och äta på restaurang eller om vi får hålla det till att sitta på uteservering. Man behöver lite socialt nu efter alla dessa veckor i stay home safe läget.
Tror du J och jag kommer att ses på onsdag ? Har han glömt bort mig ?
Kram

66 Mg:

skriven

Hej igen.

Du sa att det är 30% chans att jag blir uppsagd. Utav 900st anställda så är det 480 som får gå.
Så chansen är alltså liten att jag blir uppsagd? Är såå orolig.
Kram!

67 Barbie:

skriven

Kära goda E!

Kan du se om han gillar mig mindre ?
Kramar!

68 SusanneAmalia :

skriven

God eftermiddag.. Håller fullkomligt med.
Har ju left med min mamma.. Hon är extremt långsint.. Alla som gör något hon inte tycker om hamnar genast på svarta listan och hon kan 30 år efteråt ge tillbaka. Personen i fråga fattar oftast inget eftersom de flesta inte har en aning om att min mamma från början vart sur. Jag har inte fått en enda sak av arvet från mina föräldrar sa hon här om dagen.. Men sa jag.. Alla sakerna som kommer från mormor och morfar som du har här i ditt hem.. Var kommer de från?? Frågade jag.. Men sa hon jag ska ha allt och det togs ifån mig.. När din moster dör ska jag ha bordet!! Men du är ju 94år vart ska du ställa bordet i din bosad och moster är 99år..då började min mamna slå mig..
Min äldsta son fick 180 000kr i julklapp och min yngsta fick 2 saffransbullar 2 pepparkakor och 1/4 dels mandelkaka.. Men det är normalt.. När den äldsre sonen flyttade ihop med sin tjej sa min mamma vad ska han med henne till han har ju mig.. Sedan dess har hon hatat den tjejen.
Allt hon gör är fel. Hon dammar för mycket för lite.. Städar fel.. Är inte tillräckligt intelligent.. Listan är lång.. Nu ligger min son på sjukhus och kämpat för sitt liv.. Med skelettcancer med sacrom men min mamma är orolig att han blir beroende av morfinet. Inte att han troligen dör av cancern..

Önskar dig en underbar... och bloggfamiljen en härlg kväll.. Kram och kärlek..

Svar: Ja, den mamman är inte frisk och det vet du ! Jag är så ledsen att läsa som din son som har det så tufft nu och så svårt det är för dig. Våra älskade ungar FÅR ju inte dö, i alla fall inte före oss men det gör de hela tiden och det är ett helvete som förälder att ta sig igenom. Jag sänder healing mot din son och jag kommer sända då och då.. kram :)
Esmaralda

69 Alie:

skriven

Jag hatar allt som heter skitsnack och folk som baktalar.., smilar in sig och sedan går bakom ens rygg. Jag gillar raka rör och inget krussidull, står för vad jag säger, ibland kommer det en groda ur munnen o då vet man om ursäkt för det, väldigt enkelt!!

Någon inseglande positiv information på gång..?
Kram 💫

70 Skorpan:

skriven

Intervju till musikstudier stod på programmet för yngsta barnet. Finns det nån chans att komma in där,vad tror du Es?
Kram Skorpan

71 Jer:

skriven

Jag vet inte... Jag hatar en person så innerligt nu att jag med glädje skulle "backstabba" henne om tillfälle gavs.

Jag uppfattar personen som en äkta ond människa som njuter av att slå ner på folk från sin maktposition. Är det jobbigt att avsky någon så? Ja, men jag skulle inte stå ut med mig själv om jag kröp för personen. Då skulle jag börja avsky mig själv i stället. Att ta debatten, att mötas, att försöka lösa konflikten - det vore i detta fall liktydigt med att krypa.

För tillfället är enda lösningen att undvika monstret så mycket det går. Möjligheten till hämnd är obefintlig. Men om den visar sig, i morgon eller om tio år, då tar jag den.

Det kan bli så att denna person i år eller nästa år upphör att vara min chef. Ja, det är så illa att hon är min chef. Ingen vore gladare än jag om hon försvann och lämnade över chefskapet till någon annan. För just nu önskar jag henne allt ont. Till och med det värsta.

Mitt liv var på väg att bli bättre trodde jag. Sedan kom denna djävul och påminde mig om hur elände kan kännas.

Dagens "galnaste" kommentar idag, Esmaralda? Jag ber om ursäkt. Behövde nog skriva av mig lite.

72 Helena Ir:

skriven

Agnes,håller med dig om Martinas blogg,den har jag följt många år..så äter jag också keto.

Kram

73 F:

skriven


Vad är det som gör att den tjejen jag hade konflikt med för ett tag sen, börjat komma till oss igen? Vad är det hon vill? 

74 F:

skriven


Vad är det som gör att den tjejen jag hade konflikt med för ett tag sen, börjat komma till oss igen? Vad är det hon vill? 


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: