Corona update...

Så hade studenter en fest med  100 deltagare och häften  drabbades av corona... hur svårt kan det vara att fatta   själva grejen...att det  faktiskt smittar och ibland kan det slå hårt och varför gambla för att se om man fixar det eller ej ?
 
 
 
Vill man ta chansen är det helt okey tycker jag men då får man helt undvika alla andra som inte tycker det är lika okey.
 
Så var det poliser som blivit testade och det visade sig att 5 stycken   på arbetsplatsen  testades positiva för viruset även om de kände sig helt friska...  men de smittar ju i alla fall.
 
Det är lurigt !!
 
 
 
Så finns det myter också
 
Somliga tror att det är farligt att beställa varor online - från Kina eller var som helst.
Men skulle det finnas corona frå början  så har virusdjuret  lagt tassarna i vädret när paketet når dig.  Du kan tryggt fortsätta beställa från Wish eller från var som helst.
 
Corona sprids inte i vatten så man kan bada och simma av hjärtans lust
 
Så sprids det ett märklgit rykte om att kan man inte hålla andan i mer än 5 sekunder utan att hosta - då har man corona !
 
Tror nån ens på sånt ?
 
 
 
Vaccin verkar vara på gång och jag är inte säker men det känns som om det ska kunna komma runt juletid.. och det är välkommet !
 
 
Sen är det så att det finns några i Nederländerna som foskar om coronaskämt... för att se vad som skiljer såg åt i humor mellan länder.
 
Kan man skoja om corna över huvudtaget ?
Klart man kan !
 
 
 
 Njut nu av lördagen !
I dag kommer mamma  så i kväll blir det grille och lite fest här !
 
Sonen har farit till sin syster  - och på söndag blir det till brandsmansskolan för två veckors internat.
 
Hur har ni det  annars med corna gott folk ?
 
Kram & kärlek

 

 

 

 
 
 
1 Skorpan:

skriven

Klart man kan skämta om corona, men bäst är det ju att försöka undvika att få det eländes viruset. Ska bli intressant att se om fallen kommer att öka nu då det blir sommarlov från skolorna idag, eller hur kommer det att gå? Ingen vet...

Här tar vi risken o firar vår student, inalles 12 stycken blir vi o som tur ser vädret bra ut att de flesta kan vara ute. Blir o förbereda en del innan gästerna kommer, men som tur är en stor del gjort ren. Dagens student är duktig på att baka o laga o gör det också, annat kan det vara om två år då nästa student ska baka(s) ;). Full rulle idag alltså.

Drömde om bilar, attjag hade en Alfa Romeo som var mycket speciell o att jag erbjöd min pojkvän att köra den. Innan vi skulle iväg kysdtes vi o han smakade spyor, usch. I den andra bildrömmen körde exet min bil o bromsade inte i tid så han körde in i en annan bil. Smet från platsen gjorde han också o kollade så ingen såg, ett stort höghus stod där o ett av barnen var med i bilen. Kan du Es se om dessa drömmarhar nåt budskap, det känns så...

Nej upp o klä på sig, frukost först o sen förberedelser...

Ha en bra dag o grattis till alla dem som får sin examen idag, här i vårt land :)!
Kram Skorpan

2 Huldamaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag blir lite trött på denna nonchalans hos ungdomar! Igår handlade jag lite som var på extrapris, på en tid då det vanligtvis är få människor i affären. Jag jobbar ju ändå i vården och utsätts för smittorisker... När jag står i kön så står ungdomar bakom mig, nära. Jag hör inte till typen som säger till i vanliga fall för småsaker, men när jag klivit fram två gånger för att hålla avståndet i kön och ungdomarna fortsätter flåsa mig i nacken så sa jag faktiskt till att det går bra att hålla markerade avstånd, varpå de backade med snörpta munnar. När jag skulle åka upp i den lilla hissen väntade jag på min tur och trodde jag skulle få åka med. Axen person, men se då tröck sig fyra personer till in. Vad är det de inte förstår??? Folk dör och då skyller de på regeringen! Nog för att jag stoppar huvudet i sanden ibland men det lider jag ju själv av... Jag blir så arg när folk skyller ifrån sig!!

Hur som helst, kan du se hur det går med lilleman i morgon? Inte barnet, utan pållen :)
Ha en fin dag!!

Svar: Ja, folk har svårt ibland att fatta och bete sig korrekt, och ändå är det enkla regler, ingen raketforskning precis ! Känns bra kring Lilleman... kram :)
Esmaralda

3 J:

skriven

Gomorgon,
Har två frågor som jag hoppas få svar på.
När A skrev ~finns kvar ännu~ vad menade han då?
Jag frågade honom men fick då till svar ~ok kommer inte ihåg vad jag menade~. Varför svarade han mig så?
Kram

4 Läroliv:

skriven

Hahaha, den med Snövit och Prosit gillas stort. Härligt med fest, och med mamma. Peppar peppar, corona håller sig borta från oss, och det är vi ju så glada för. Pollen är värst nu och det är ju bra, då kan det ju ha försvunnit när dottern fyller jämnt i slutet av juni och kan firas utomhus. Håller tummar och tår.

Ha en jättefin helg alla.

Kram

Svar: Ja pollen känner jag också av.... det är mycket man ska se upp med nu... suck... kram :)
Esmaralda

5 Lenafena :

skriven

Du är för härlig!!!! Kommer du ihåg denna låten... trallar hela tiden... nästa som Corona Corona.... https://youtu.be/ouanlAQ-QXg Ha en fin helg!

Svar: Oh ja, visst minns jag den :) Kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, mysigt med grill.
Hur stor är chansen att J är på jobbet kväll ?
Kan det bli lyckat att jag kommer med blommor och present.
Tänkte att jag ville visa lite uppskattning till honom som restaurang gäst.

Känns sådär med bror igen. Varit två så lyckade dagar då jag blivit firad och allt. Han verkar inte tåla riktigt att jag för en gångs skull får stå i centrum.
Är han avundsjuk på mitt boende ? Känns som jag behöver säkra det lite. För litar inte på honom hur det kan bli om moder dör.
Kram

Svar: Jag tror inte han är avundsjuk. det handlar nog mer om att ni är olika .. kram :)
Esmaralda

7 Hoppas:

skriven

Hej!

Misstänker att det var Corona jag hade i Februari. Hade feber och torrhosta och var helt däckad. Man får hoppas att man är immun.

Kan du säga något om hur hösten blir med jobb och ev. flytt??

Kram

Svar: Det kommer förändringar för dig och de ser positiva ut - men kan inte se riktigt vad.. kram
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Behöver jag var mer försiktigt med B kvinna? För det finns avundsjuka, vissa som är ovanigt intressent att vill vet om oss, någon som vänta på att något från mig så dom kan skvaller, någon som vill förstöra våra relation, man ska tänker på omgivningen som ser oss och allt såna.

Finns det? Jag har alltid känna på en såna känsla för jag ska var försiktigt. Ska jag undvika såna?

Gäller för facebook, andra som jag träffas i verkligheten och allt annat?

En känsla som kan var stämmer?

Ha det bra

Svar: Beter man sig själv korrekt och lyssnar av.. så tror jag inte man behöver bekymra sig om vad andra eventuellt pratar.. kram :)
Esmaralda

9 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag är så less på corona. Less på att läsa om det i tidningarna, har slutat göra det. Försöker använda mitt sunda förnuft och hoppas att det räcker. Denna sommar blir annorlunda för alla. Flera länder har börjat öppna upp och det tycker jag är bra. Inte kan man hålla länder och samhällen stängda i evigheter.

Funderar på det att det sägs att det kommer att komma en andra smittovåg till hösten. Stämmer det? Och betyder det i sådana fall att skolorna återigen kommer att stänga (i Finland). Kan du se nägot om det?

Kram

Svar: Jag tror inte att det bara sakta försvinner... det kan blossa upp då och då och finns kvar så riktigt säker är man inte förrän man har vaccin... kram
Esmaralda

10 Maria:

skriven

Hej Esmeralda, jag undrar vem som klippte av mitt cykellås och varför? Så märkligt för det var lämnat precis som jag låst cykeln. Varför gör man så.. lite konstigt beteende. Kram

11 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Ja läste om den där studentfesten, urbota dumt naturligtvis, jag undrar i mitt stilla sinne, fanns där ändå inte ngn förälder eller annan vuxen som kunde gripa in?

Låter ju fantastiskt med din känsla att ett vaccin kan komma till årets slut, bara att hoppas

Själv försöker jag aktivera mig så mkt som möjligt. Har alltid att göra,kontakt med familjen har jag via sociala medier och det funkar bra. Klart vill man vara nära, speciellt när föräldrarna börjar bli till åren.

Nej, jag skall inte klaga, min familj och jag själv är fortfarande friska.


För mig är avsaknaden av kärlek det jobbigaste, äktenskapet haltar, men jag vet det kommer andra tider och försöker bara vara positiv och kreativ.Coronan har nog fördjupat känslan av vad som är viktigt.

Nu morgondopp och snart iväg till kurs!

Ha en härlig helg med grillkväll!

Kram

Svar: Just att aktivera sig är viktigt.. det går in an att sitta på röven och kolla serier 24-7, även om det skulle vara lockande :) Modig du är som tar morgondopp....Kram :)
Esmaralda

12 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Haha fick mig ett skratt så här på morgonen .
Visst kan man skämta om corona man ska skämta !
annars går vi undar i tråkigheten

Så roligt med mamma på grille !
Njut av Lördagen !

Kram Anki med flock

Svar: Tackar och detsamma till dig och flocken :)
Esmaralda

13 Tess:

skriven

Godmorgon i det härliga sommarvädret. Tänkte prova ditt recept på rosa såsen till nästa Grillning här hemma.
Vad tror du om mitt jobb. Kommer jag bli kvar på arbetsplatsen jag är nu och trivs så bra(vikariariat) Eller jag ska se mig om efter annat? Kommit fram till att jag vill inte tillbaka till min ordinarie arbetsplats som jag är tjänstledig ifrån den tar så mycket energi i från mig .
Hoppas ni får en helt underbar gillkväll idag 💕kram

Svar: Hoppas du gillar den... rosa såsen är ju favorit här :) Det finns en chans att att du får stanna var där du är... kram :)
Esmaralda

14 Ali:

skriven

Godmorgon,
Ja det är inte klokt vad folk kan gå på gällande ryktesspridningar, har man inte sunt förnuft. Samtidigt oroväckande när större maktpersoner går ut och öppnar munnen om sådant man inte besitter kunskap i, som Trump tex. Människor tror på honom för att han är mäktig.. farligt!!
Man måste tänka själv, använda sitt förnuft i denna frågan om Covid-19, men ändå utmanar folk det hela, man klarar helt inte att distanstisera sig och är samtidigt själviska. Utsätter man sig att gå på party med väldigt mycket människor är ju risken stor att smittas, och sen i sin tur föra det vidare.. Då kan man inte klaga på sjukvården som sliter livet av sig för att hjälpa andra, om man nu inte skulle få den hjälpen som man tycks ha...(inte behöva, utan vill ha) Skilj på detta.

Jag arbetar själv inom vården, och tar hand om mig på bästa sätt. Jag är mycket ute i naturen och ta dagliga promenader och ja, jag går även på gym och väljer de tider när det knappt är andra personer där.
Jag pysslar med blommor och plantering. Mina vänner träffar jag inte mycket, men vi rings..
Jag trodde aldrig 2020 skulle bli ett sådant omvälvande märkligt år med denna epidemi, men nu blev det så och till det får jag göra det bästa av det. Förhoppningsvis lär vi människor oss någonting ut av det.

Kram :)

Svar: Bara för att restriktionerna lättar minskar inte risken att drabbas.. snarare tvärtom ju ! Och jag tror att de som behöver lära .. de kommer att lära av detta... kram :)
Esmaralda

15 MarieP:

skriven

Hur kommer det bli med Dan? Corona ställer till det då vi bor väldigt långt ifrån varandra, men vi kommunicerar större delen av varje dag. Finns det ett vi när Corona lugnar ner sig? Jag tror ju det iofs.
Jag backade också ur en anställningsintervju..fegade ur är väl mer rätt. Jag vill inte vara kvar på mitt nuvarande jobb, men heller inte sälja mig för billigt eller ta vad som. Kommer jag få ett nytt jobb jag gillar, eller blir jag kvar på låg lön där jag är?

Svar: Ja det kan finnas ett vi så småningom :) Nytt jobb kommer men det kan dröja en tid... kram:)
Esmaralda

16 Tildis:

skriven

God morgon.

Blev så himla besviken igår när Danmark och Norge valde att fortsätta hålla gränsen stängd mot Sverige. Varför måste Sverige alltid vara så extrem med allt? Nu börjar ju saker och ting återgå till det normala igen och hade alla bara kört samma strategi så hade detta aldrig hänt. Nu kan jag ju liksom inprincip resa till alla andra länder än just Sverige. Så himla tråkigt. Saknar familj och vänner jättemycket. Ser det mörkt ut eller tror du restriktionerna kommer lätta i hela Norden?

Kram

Svar: Ja, vi tenderar ju att tycka att vi vet bäst.. även om det är tvärtemot alla andra ! Restriktionerna komma lätta.. men det betyder ju inte att viruset är borta... kram :)
Esmaralda

17 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har aldrig känna mig som betydelsefulla eller speciellt eller viktigt att delta någons födelsedag. Som på B kvinna har födelsedag den dag som före den dag så vi träffas men nästa dag var hennes.

Jag har alltid bara gratulera andra i facebook men inte på den samma sätta. Det är första gång för mig och har aldrig såna tidigare. Har alltid känns mig att mindre viktigt att delta någon annans helgen eller den närmre dagar av dennas födelsedag.

Jag känner mig helt något annat som jag ska var del av den helgen.

Är jag viktigaste eller speciellt eller betydelsefulla för henne som delta en dag innan...

Det visar är positiv... hon vill väl det... då är jag något som betydelsefulla?

Det gläder mig verkligen

Ha det bra

18 Kristin:

skriven

I Norge er det få tilfeller av coronna. Her jeg bor, har det vært 1 tilfelle i det siste. Han ble smittet et annet sted, og har vært hjemme.
Men, jeg er forsiktig og forholder meg til det myndighetene sier. Er kun på butikken av og til, og ellers i skogen og hjemmme.
Satt ute hos en venninne for noen dager siden. Det var veldig hyggelig, men det er på grensen til sosial angst nå, i og med at man har vært uten direkte kontakt i over 2,5 måneder. Bedre det enn å bli syk av corona.
Jeg er spent på om Silvi Brownie, i sin bok, The End of The World, får rett i at dette skulle komme og så fosvinne fort.
Nå ønsker jeg deg en hyggelig tid med din mor, kjære Esmaralda.
Ønsker dere alle en herlig Pinse. Og vær forsiktige.
KRAM!!!

Svar: Ja jag hoppas hon har rätt.. att det ska försvinna fort...känns dock inte som att det blir utrotat förrän vaccinet kommer... ja, i eftermiddag kommer mamma och ni ska jag fixa lite i gäststugan med godis o vin så hon känner välkommen :) Kram till dej och hela fina flocken:)
Esmaralda

19 Skrållann :

skriven

Hej!
Visst kan man skämta om allt, även Corona och jag tror det är ett måste för att överleva. Dock finns det skämt som är mindre passande och alla tolkar det ju olika.
För oss blev Corona och covid-19 verklighet under påskhelgen då först min pappa, och sedan en efter en av oss insjuknade. Min pappa drabbades värst och fick ligga 19 dygn i respirator. Det är en tid som är svår att beskriva men han har absolut inga minnen från någonting under tiden och det är ganska skönt tycker jag. På söndag har han varit vaken och andats själv i tre veckor och det är helt fantastiskt. Han är kvar på sjukhuset och behöver träna mycket. Efter så lång tid sovandes är det mycket av kroppens funktioner som försvinner. Han fick proppar i lungorna, en liten stroke och ett krånglande blodsocker och en droppfot. Nu tränar han för fullt för att kunna förflytta sig själv och han kan numera gå med rullator. Värst är droppfoten men läkarna säger att det kommer bli bättre och de är imponerade över framstegen han gör. Tänk att ett litet virus kan ställa till det så mycket. Pappa var fullt frisk innan, engagerad i massor saker och ordförande i olika föreningar. Nu tar vi en dag i taget och gläds över att bara få träffas och se varandra igen. Han kommer snart få komma hem och vi hoppas det ska funka. Ibland känns det så fel och orättvist att just han drabbades så hårt men så länge han är glad och positiv så måste ju även vi i omgivningen vara det. Han har alltid varit envis som synden och i detta läge är det just nu en stor tillgång;)
Var rädda om er och ta hand om och uppskatta varandra;)

Kram❤️

Svar: Vilken tur din pappa hade som överlevde detta ! Han är envis och han kommer fortsätta göra framsteg.. kram :)
Esmaralda

20 Veronika:

skriven

Hej Esmaralda!

Min dotter har övertagit en hund som är bedårande.
Den har en känslig mage. Hon har provat olika sorters mat och hoppas hitta rätt. Kan du känna in något som kan hjälpa. Vi själva har haft 2 hunder, den ena när barnen var små. Finns det möjligtvis någon connection till vår dotters nuvarande hund? Kommer det att gå bra med hennes hund och hennes företag i dessa Coronatider?

Tack och Glad Pingst till Er alla.
Kram

21 EPM :

skriven

Godmorgon!
Jag hade en väldigt bra födelsedag. Ungarna hade planerat och fixat så fint.

Tyvärr vaknade jag med många jobbiga tankar kring A och den här mamman han tidigare haft ihop det med (kort fling för två år sedan) och som han ska iväg med om nån vecka.
Jag litar på honom men jag har en sån extremt dålig erfarenhet av sånt här så jag är så orolig. Kan du hjälpa mig på något vis? Ser du nåt om hur deras vänskap kommer funka sen? Han har nämligen insett att sättet det tidigare setts på med barnen måste förändras nu när han inte längre är singel... Jag tror mina hjärnspöken är det jobbigaste för mig.
Snälla Es hjälp.

Kram

22 Agnes:

skriven

Jo, tack, Es! Här är det bra med Corona-ångesten...undviker att hosta offentligt, undviker nära möten vid promenad, går runt istället för förbi folk i affärer...börjar sitta i ryggraden nu med att "inte utmana ödet"!
Håller med en kollega om att "vi måste komma ihåg att det fortfarande kan vara en förkylning eller vanlig influensa" som folk kan vara drabbade av...de sjukdomarna har ju inte försvunnit.

På tal om toapapper...hade en diskussion med levande sonen om toapapper. I korta drag...nu skippar jag att köpa toapapper gjort av returpapper! Nu blir det papper av 100% nyfiber. Är just nytt då det papperet aldrig varit et gammalt, processerat toapapper innan! =)
Finns undersökningar om kökspapper från bl a "Råd o Rön" om att vissa producenters returpapper ej skall användas runt mat, då det hittats just bakterier i papperet.
Med tanke på vart nu både köks-o toapapper används, så är det lite skrämmande. Bebisar, ömtåliga rumpor o på folk som kanske ska vara försiktiga med yttre tillförsel av gifter som inte ska ha med kroppen att göra.

Och på tal om gifter...har börjat att läsa Martinas blogg! Jösses, vilken kunnig kvinna hon är! Och jag börjar sakta samla ljus som går upp för mig under min läsning...sakta börjar det gå upp för mig att det är jag själv, som "orsakat" hur jag i dag mår...skrämmande.
Så nu ska jag börja med att byta ut tandcremen. Blir till att beställa på nätet.
Sköljmedlet har jag redan bytt ut. Nu kör jag med ättikssprit blandat med vatten o ngr droppar doftolja.

Det stora jobbet blir kaffet! Sluta med det, blir en utmaning. Fast nu börjar jag förstå, vilken skada det egentligen gör i det långa loppet. Och det som hägrar, är just de kroppsliga vinsterna jag kommer att få ut av att just sluta med kaffet!
Ska även beställa en del böcker som Martina skrivit, bl a en som heter "Beroendehjärnan"...
Det som lockar mig är just det att man själv kan förändra kroppen till att "hålla sig frisk"...och mkt av mitt beslut med att helhjärtat ta till mig vad nu "Bio-hackning" är, beror på Coronan. För nu har jag upptäckt hur anti detta land är mot folk som är äldre.
Privat åsikt om hur äldre behandlas, är att de inte behandlas alls! Allt med syftet att de ska dö för att de helt enkelt tar upp plats o kostar pengar men inte kan producera,när de hamnat där de hamnat.

Så min skyldighet mot mig själv, är att helt enkelt jobba på att serva o uppdatera det som ligger mig närmast hjärtat...Min Kropp!
Så att jag kan ägna mig åt det andra som ligger mig närmast hjärtat...Min Familj!

Så länge som möjligt!

Kanske det även ingår att längre fram tillbringa mer tid på Gran Canaria o därmed leva i ett klimat som är humant mot både kropp o själ, än vad nu det landet som kallas "Sverige" kan bistå med?

Önskar dig o din familj en mysig umgängesdag med grille!

Kram!





Svar: Det där med returpapper har jag aldrig funderat över... mitt toapapper är sånt där med extra mycket på varje rulle för annars får man ju byta rulle stup i ett ! Du läser in dig på hur du ska ta hand om dig och det känns bra.. riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

23 Pia1:

skriven

Mycket ledsamt hur många svenskar ensamma i världen struntar i smittorisken. Och nu kommer straffet precis som jag förutspått, vi är portade och isolerade! Jag hoppas detta får de friska ressugna människorna att tänka till och ha en anledning till att medverka till att stoppa spridning. Och så har vi bunten som tror att viruset inte finns, att det handlar om 5G. Jösses Amalia. Undrar om dessa är sugna på att volontära på IVA en vecka utan skydd.

24 Smöla:

skriven

Just nu är jag livrädd för Corona! Det finns i grannhuset, Och jag börjar bli snorig/förkyld, är det Corona som attackerat mig eller är det bara en förkylning?
Du skrev igår att någon jag känner kommer nog bli smittad, men blir hen allvarligt sjuk??

Svar: Jag ser ingen av dina närmaste som allvarligt sjuk... kram :)
Esmaralda

25 She:

skriven

Godmorgon,
Ser det ut som att jag klarar mig undan corona i år?
Kram

26 Mimlan:

skriven

Har en underbar liten fralla och har funderat över att skaffa en till. Blir det för komplicerat med en hund till?

Kram

Svar: Somliga tycker att har man en kan man lika gärna ha två... men det blir ändå mer jobb och det kostar mer.. tänk ett varv till ... kram :)
Esmaralda

27 sth:

skriven

Hej!
ska ha en dejt med en kille nästa vecka, det känns väldigt bra.
tror du det blir fler dejter? och är han seriös?
Kram!

Svar: Finns en chans att det klickar men är inte helt säker... du märker ju snabbt vilket.. kram
Esmaralda

28 Hanna:

skriven

Hej!

Hi hi, den om Prosit var rolig...

Jag har klarat mig bra, mina nära och kära relativt bra de med. Men ska ärligt erkänna att ju närmare sommaren vi kommer desto svårare blir det att hålla avståndet. Den här helgen ska jag träffa folk och vi ska sitta utomhus i solen och fika. Mors dag känns extra viktigt i år. Säkert har vi alla lärt oss att inte ta våra närmaste för givna, i alla fall har jag lärt mig det.

Det känns lite lättare nu när sommaren är på ingång, den här Corona-tiden som varit nu under våren har varit jobbig. Jag har en tendens att suga åt mig allt negativt, speciellt av det som står i media. Dödssiffror och diagram är inte bra för min mentala hälsa. Det som har kommit ur det är att jag har tagit tag i mitt liv på ett sätt som kanske inte hade hänt om inte Corona-krisen funnits. Jag går numer i samtal hos en klok person och vi ska reda ut en del av mina krumbukter som jag har för mig. Det känns helt rätt i tiden och är något positivt som kommit ur detta elände.

Nu ska jag bara njuta av helgen. Önskar er alla en trevlig helg!

Kram

Svar: Ja man får se upp så man inte tar in allt från media... att ha en sund inställning och förstå fakta, det räcker gott... kram :)
Esmaralda

29 Helena Ir:

skriven

Skit med den där Corona..höga siffror avlidna i Sverige..känns inte bra! Så tycker jag att folk kunde vara mer försiktiga ute i samhället. Jag rör mig inte så mycket där själv,men de få gånger så har jag funderat på vad folk tänker med!! Kan det vara så att när faran inte syns så finns den inte! Jag tvivlar rätt mycket på det tuggande som kommer ur våra folkvalda just nu också..

Nog vart jag glad över att det var John som vann igår,för även om Sussi var duktig så höll jag nog båda tummarna för John!

Idag frågar jag för min yngsta dotter,är kärleken väldigt långt borta för henne..tid är svårt,jag vet..men har du någon känsla?

Ha en skön dag med mamma och grille ,trevligt!

Svar: Båda var duktiga och hade jag tvingats väjja hade det blivit John ! Kram :)
Esmaralda

30 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Jag har troligtvis redan haft Corona. Världens tråkigaste sjukdom i och med att jag fick sitta i karantän så länge. Jag är förstås tacksam att jag slapp riktigt allvarliga symtom, men Corona suger i alla fall.

Igår var jag och brorsdottern i stallet. Jag red Stormur som vanligt. Han är en väldigt sympatisk häst. Jag gillar honom. Han ville inte lyfta höger framben igår när jag skulle kratsa hovarna. Jag funderade över det mysteriet hela kvällen sen. Han hade inga problem med att lyfta de andra hovarna. När jag tillslut fick upp höger hov var han nära att ramla över mig. Stallchefen var i närheten så jag sa till henne. Hon kom och tittade på honom men kunde inte upptäcka att något var fel.
Han haltade inte heller under uppvärmningen i paddocken. Sen frågade jag om jag fick rida barbacka. Det fick jag. När jag hoppade av kändes det som om han vek sig under mig.
"Han har ont!" utbrast jag. Men ridläraren sa att han hade blivit rädd för Prins som kom upp bredvid och att han därför vikit undan.
"Men han var ju nära och ramla över mig i stallet när jag skulle lyfta höger framhov" invände jag.
"Han gör så ibland för att bråka", påstod ridläraren " han skulle haltat om han hade ont.
Väldigt mystiskt att bara bråka vid lyft av höger framhov. Han är inte direkt någon bråkig häst i andra situationer. Han gör alltid som jag säger, i alla fall om han fattar vad jag vill.
Tillbaka i stallet var det samma sak igen. Jag fick kratsa alla hovar utom höger fram. Jag gungade honom lite fram och tillbaka för att se om han föredrog att luta sig åt något håll. Jag fick idén att det hade varit roligt att kunna lite hästmassage för i så fall hade jag kunnat ge honom en härlig spaupplevelse. Det hade han nog gillat. Tror han tyckte om när jag kliade honom i alla fall.
När jag kom hem lade jag ner en ny önskning i min önskeburk, jag brukar skriva ner önskningar på lappar som jag lägger i burken och sen efter ett tag kollar jag hur många önskningar som gått i uppfyllelse. Jag har haft svårt att komma på någon önskning ett tag. Men nu önskade jag att jag kunde få lära mig lite seriös hästmassage här i Göteborg, gratis eller till ett mycket förmånligt pris.

Kram ThereseC

Svar: Ja hästmassage skulle du ha glädje av för att inte tala om hästarna !! Något verkar vara fel med hans ben.. kanske ingenting allvarligt och att det försvinner av sig själv... men en massage hade han mått väl av.. kram :)
Esmaralda

31 Bella:

skriven

Här känns det som att det är som vanligt, folk går ut och äter (fullt med folk ibland på restaurangen jag jobbar på), pubarna är öppet men med en maxgräns på 50 personer och känns som att dom mesta njuter av livet i fulla drag, har inte varit jätteförsiktig men kommer vara det i fortsättningen. ❤️🙏 Känner mig tacksam för att jag lever.
Har känt mig utmattad i kroppen hela den här veckan pga för mycket jobb, känns som jag verkligen kämpat det bästa jag kunnat och hoppas att det kan ge utdelning snart.. Den här helgen använder jag till vila och drömma mina drömmar som vanligt, har sparat ihop 1000 kr nu till min drömresa och hoppas att få sitta på platsen min själ hör hemma på snart. 🤠🇺🇲 Känner verkligen nu att det inte är i min stad jag hör hemma, det finns något mer och härligare energier där ute va? Önskar dig en fin dag! Kram.

Svar: Visst finns det en annan plats för dig att trivas på !! Kram :)
Esmaralda

32 Hon:

skriven

Hej,
Ser det ut att bli bra om han kommer, jämfört med att vara själv?
Kram

33 Dunegull:

skriven

Jag försöker leva på så snarlikt som möjligt. Dock saknar jag sport och dem större sociala sammanställningarna men det gör nog dem flesta. Annars är jag mer naturmänniska och är ute mkt med hunden så där blir det typ samma.

Kommer någon nära drabbas av detta hemska viruset? Allvarligt så vi behöver vara oroliga?
Kram

34 Mam:

skriven

Hej esmaralda.

Trevlig helg!
Idag kanske det blir fest för mig.

Blir det en flytt till hus? Med en partner och kommer den flytten dröja?
Kram

Svar: Det blir en flytt men jag ser inte när.. det kan dröja dock.. kram :)
Esmaralda

35 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Kommer Ali snart att tröttna? Hoppas det! Känner mig redo att möta någon man nu! Vad är chansen att det sker i sommar?

Kram

36 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Kommer Ali snart att tröttna? Hoppas det! Känner mig redo att möta någon man nu! Vad är chansen att det sker i sommar?

Kram

37 Cecilia:

skriven

Den där festen lät väldigt onödig. Tycker det är egoistiskt att gå på en fest med 100 personer, varför belasta sjukvården ännu mer när dem redan går på knäna? Nä, alla måste verkligen ta sitt ansvar.

Corona har verkligen rört om i grytan för studierna. Har haft presentation på distans och det är verkligen en annorlunda känsla och tenta med videoövervakning är också väldigt märkligt. Bra ändå att världen är snabb med att anpassa sig, i dessa tider är man tacksam över hur långt tekniken har kommit.

Har undvikt att gå på gym och bara kört hemmaträning, saknar dock redskapen som finns på gymmet och att kunna lyfta lite tyngre. Funderar på att börja gå tillbaka i sommar och bara vara där när det inte är mycket folk och vara noggrann med att rengöra redskap före och efter användning. Ser du någon risk med att bli drabbad på gym? Tycker det är så svårt att veta vad jag ska göra..

Grillfest lät ju hur trevligt som helst, njut! Kramar

Svar: Ja det är svårt att veta vad man ska undvika och vad man tryggt kan göra.. man får väl hela tiden använda sitt sunda förnuft.. kram :)
Esmaralda

38 M:

skriven

Hej esmarslda.

Kan det dröja åratal innan jag flyttar till hus?
Kram

39 <3:

skriven

Tack för svar kära Es.
Tror du J är på jobbet ikväll och han blir glad ?
Kram

40 Blomman:

skriven

Hej!
Hoppas du får en trevlig grillkväll.
Kommer jag att finna kärleken i år?
Kram

41 Me:

skriven

Hej esmarslda.

Verkar det kunna bli en relation med någon jag känner till idag?
Kram

42 Mig:

skriven

Hej esmarslda.

Verkar det kunna finnas några möjligheter med Chrille för mig?

Har jag en relation snart? Eller lever jag ensam?
Kram

43 Michsela:

skriven

Livet är bra mycket mer isolerat. Inte varit i stan på flera månader. Åker inte tunnelbana. Träffar inte vänner som förut. Tråkigt som fan kan man lugnt säga!

Beställde lite diverse grejjer från IKEA förra lördagen för att följa Corona restriktionerna. Det ligger fortfarande kvar på lagret och beräknad leverans 11/6. Det är 3 veckor senare!!! Brukar ta ca 3 dagar! Så vill ni få snabb leverans därifrån. Tänk om :)

Ha så mysigt med mamma ... och yes ... John vann igår :)

*Andreas , tack för infon. Det är verkligen fullt ös för dig. Var Corona - försiktig och rädd om dig! Och det lovas upp mot 30 grader nästa vecka så du kommer få svettas du med :) Vart bor du förresten? Kram

Svar: Japp, vad kul att John vann :) Kram :)
Esmaralda

44 Dalkulla :

skriven

Det är väl i princip det enda man läser på nyhetslänkar, det och Paolo Roberto, några andra nyheter finns nog inte. Senast igår diskuterade jag och en annan om just den studentfester. Jag sa att det där kommer inte att falla väl ut, jodå fick jag till svar, det förstår väl de flesta att dom vill har sin fest bla bla fortsatte personen. När vi pratat färdig, såg jag det som jag själv sagt några min innan.

Deras dumhet straffades sig på mer än ett sätt. Nu får de verkligen avstår allt i den vägen, firandet med sina föräldrar och kanske några få till i släkten som inte är smittade kanske. Deras dumdristighet straffades sig fort.Så onödigt att sprida det vidare, blir så jäkla arg när jag läser sådant.

Kram


Svar: Ja så jäkla onödigt !!! Kram
Esmaralda

45 Mercan :

skriven

Hej Esmaralda 🤗 😘 ❤️ Blir det något från euro jackpott nästa vecka 😖😖😖😥😥😥

46 Moms:

skriven

Hej,
Kan det vara att A är lite intresserad av mig?
Kram

47 Lisa:

skriven

Hej Ez,

Min exmans nya fru har skrivit till mig, hon mår dåligt i sitt ett år gamla äktenskap, han är narcissist/narcissistiska drag. Bör jag svara, eller kommer det att slå emot mig?

Kram Lisa

Svar: Du bör helt hålla dig utanför detta... kram :)
Esmaralda

48 Mu:

skriven

Hej esmarslda.

Dröjer det år innan p är singel?

Tror du han har något intresse av mig? Eller kommer att kunna få det om han blir singel?
Kram

49 Moms:

skriven

Hej,
Kan det vara att A är lite intresserad av mig?
Kram

50 MissMilla:

skriven

Vad trist m den där smittan o studentfest får man ligga lågt med. Vi kan inte ropa hej ännu.
Funderar på att anmäla sonens olycka till Swedea för det är skolans försäkring. Kommer det ge ngt?

Svar: Finns en liten chans bara men klart du ska ta den.. kram :)
Esmaralda

51 Drutten :

skriven

Hej Ez!

Jag jobbar ju på labb
där vi analyserar Corona Cov 19.

I mitt län ser det hyfsat ut då vi har ganska stora avstånd mellan stad och landsbygd. Är tacksam att jag kan pendla till min älskling.

Idag har jag köpt lite sommarblommor till växthuset. Äntligen börjar värmen komma 😃.

Kram Drutten

Svar: Ja äntligen är värmen här... man njuter 100 %... kram :)
Esmaralda

52 Mercan :

skriven

Ser du Esmaralda nogåt från euro jackpott September Oktober 😩😩😩😣😣😣

53 G.H:

skriven

Jag jobbar på immunförsvaret. Tar C & D vitamin, äter low carb och försöker träna enligt Lars Berns rekommendationer! Tror inte Corona kommer försvinna eller att vaccin kommer funka eftersom det inte gör det helt och fullt för virus.

Vi har ju varit helt i karantän i månader. Här testas alla som vill och statistiken följs slaviskt av mig och även den maktgalna guvernören som kört ekonomin i botten.

Jag spritar och tvättar händerna frenetiskt. Håller distansen till folk och vi har ju inte fått umgås med folk förrän nyligen. Det sker utomhus så klart.
Åt på restaurang igår, första gången på länge. Det var långt mellan borden och serveringspersonalen hade munskydd.
Samma i affärer, bara få kunder i taget och munskydd för alla.

Ska bli intressant att se hur vinprovningen idag går med munskydd.
;)

Jag är superförsiktig precis som alla andra i min stat. Men man måste leva lite oxå känner jag:)

Kram:)

Svar: Ja det låter spännande.. vinprovning med munskydd !! Kram :)
Esmaralda

54 Alie:

skriven

Hej Esmaralda, jag har tappat min Lady.. 😩 hon o Harri var placerade i min Bh o idag efter min promenad var enbart Harri kvar.
Tappat utomhus el möjligtvis inne o chans att hitta henne?
Kram

Svar: Det blir inte lätt att hitta henne... bara en liten chans att du tappar henne inne... kram
Esmaralda

55 Gemini:

skriven

Jag har haft såå mycket otur i mitt dejtingliv nu :( det ställs in, gnistor som slocknar fort (ömsesidigt) osv. Så trött på mitt ickeromaniska liv. Jag som alltid har nån på g. Idag när jag köpte rosor till mig fick jag ett så trevligt och bekräftande bemötande av den äldre mannen som sålde dom. Jag kände mig sedd. Som att han blåste liv i mig, i min kvinnlighet. Det gjorde min dag. Inser nu hur viktigt det är med genuina möten, att bli sedd, bekräftad. Jaja slutpladdrat. När händer nått positivt min kärleksliv? Visst sker det snart. Det tror jag faktiskt. Kram

Svar: Ja de genuina mötena känner man igen när man upplever dem !! Ja jag tror också något positivt inom kärlek ska ske snart.. kram:)
Esmaralda

56 Tiss :

skriven

Jag mår inte så bra. Jag vet att jag borde göra sånt jag lärt mig. Men jag känner sån skam, sån fruktansvärd trötthet. Något som katten släpat in. Allt känns så fel. Jag vet inte vad jag ska göra av och med mig själv. Snälla säg att det blir bättre, säg att det blir bra igen.

57 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför Kim hon håller på såhär. Vi ska ju promenera idag. Vi har ju lovar för två veckor sedan.

Då tänker jag att nästa gång så fråga jag inte igen om något till henne...

Så besviken och vet inte vad ska jag gör...

Ha det bra

Svar: Ja, kanske bättre du frågar någon annan nästa gång... kram
Esmaralda

58 Mirre:

skriven

Godmorgon Es!☺️
Vaknade helt utmattad idag, det tar på krafterna att sätta upp en lampa halva natten😂 Idag ska jag bara ta det lugnt tror jag, fixa lite hemma. Hoppas alla på bloggen får en skön helg ☀️

Es, jag får en riktigt bra känsla av A. Jag vet att man inte ska ha förhoppningar för då kan man bli besviken. Men det känns så ”rätt” bara.. vi har inte träffats än dock. Får du en lika bra känsla som jag? Kan han vara min framtida partner, eller bör jag vara lite neutralt inställd till vad som kan ske.. kramar🥰

Svar: Följ med på resan och se vart det bär.. men stäm av med dig själv emellanåt.. kram :)
Esmaralda

59 Mia:

skriven

Hej Esmaralda,

Ja man hade önskat att samhället tog det på större allvar. Hur fånig man än känner sig med munskydd så känns det tryggare. Va rädda om er allihop.

Finns det goda potential till att utvecklas till något seriöst mellan mig och honom? Eller har jag misstolkat hans signaler? :)
jag vill inte rusa mig in i något. Känner dock en dragning till honom men tvingar mig själv att sätta i ettans växel och låta honom ta steget..

Ha en underbar helg.
Kram




Svar: Det finns en möjlighet men ta det varligt.. kram :)
Esmaralda

60 Helena Ir:

skriven

Skrållan (19) jag blir glad av att läsa att din pappa klarat respiratorn..och nu är på bättrings väg,och i och med det,så är jag även glad för din skull :)

Kram :)

61 Mum:

skriven

Hej blir min resa till Estland bra?

Svar: Ja jag ser inga varningar... kram :)
Esmaralda

62 Månskenet:

skriven

Hej!
Ja, milda makter detta corona. Liknar absolut inget annat. Kommer plötsligt o hårt på vissa medan andra knappt vet att de hr det. Lyckligtvis råkar jag bo på ett ställe som är nästan helt skonat från denna pandemi. Såvitt jag vet är det endast ett par som drabbats varav den ena är multisjuk o klarade sej bra iaf!

Nu till en fråga:
En väninna till mej dog nyss efter en sjukdom, hon begravdes idag. Hennes man o jag lekte tillsammans som barn men nu senaste tiden har vi inte haft speciellt mkt kontakt utom just med hans fru. Nu har han däremot börjat komma hit till mej o hälsa på, för att prata, hoppas jag. Allt väl så långt, som grannar är det väl ok. Men under åren har det varit en hel del strul mellan oss och även mellan våra föräldrar på den tiden.
Nu undrar jag om det är med ärliga o sakliga avsikter han kommer o pratar. Eller är det nåt han räknat ut på sitt beräknande sätt - ok, nu lät det fult, misstänksamt o kanske beräknande från min sida, hoppsan! Eller är det den nyblivna änklingens sätt att söka kvinnligt sällskap. Ofta kommer ett slags partner-panik direkt på dödsfall mitt i sorgen o saknaden, har jag märkt hos andra män i samma sits. Vill så gärna veta om det är av vänlighet o ärlighet han kontaktar mej. Naturligtvis förstår han att även jag saknar hans fru, vi ringde ibland flera gånger per vecka, vi kunde inte träffas i dessa corona-tider med hennes behandlingar dessutom. Har nog av märkliga män i området som beter sej mer eller mindre sjukt, lessamt men sant.

(Månne det är nåt strul på gång med din sida eller är det mina apparater, kan nämligen inte skicka via telefonen då jag hamnar på nåt slags reklam o slipper inte vidare - eller kanske du redan fått 10 st kommentarer av mej med samma innehåll, hoppsan!)

Ha en fortsatt fin lördag. du Es o alla abdra! Kram!

Svar: Du ska nog vara lite på din vakt och låta dig dras med i något... kram :)
Esmaralda

63 AnnaK:

skriven

Bloggen ser konstig ut idag i min mobil, svår att läsa.

Förstår att det är svårt att se tid men dröjer det länge innan jag börjar ta några beslut så jag kommer mig vidare i livet? Orkar inte vara så frustrerad hela tiden. Min " att göra och betala" lista blir längre och längre och den andra vuxna i hushållet spenderar bara pengar på sig själv och gör bara det som passar. Vantrivs hemma också, fast det är mest nu på sommaren. Känner mig instängd. Men visst vill jag flytta.

Sorry för gnället men börjar vara så låg och vet inte hur jag vänder på det.

Kram 🤗

Svar: Jag vet inte vad som kan ha hänt med bloggen... du kommer fatta ett viktigt beslut snart som gör det lättare för de andra mindre besluten... kram :)
Esmaralda

64 Camilla:

skriven

Nej, hoppeligen ingen corona åt oss, man vet ju aldrig vad de kan leda till....
KRAM

65 Barbie:

skriven

Kära goda E!

Kan du se om jag kanske ska ha is i magen och inte lita så mkt på M? Har han berättar om oss till någon av sin närmaste? Bör jag räkna med att han har berättat ?????
Kramar

Svar: Lita "lagom" på honom.. kan vara så att han berättat för en person.. kram
Esmaralda

66 Vb:

skriven

Får jag pojkvän i år? Kramar

Svar: Chansen finns och är god.. kram :)
Esmaralda

67 Mee:

skriven

Hej esmarslda.

Känns så synd att jag ska leva ensam. Och har en pappa till barnen som inte förstår vilket jobb jag gör eller som är ordentligt engagerad .

Kommer något inom kärlek snart tro?💖
Kram

68 Ghostwriter :

skriven

Försöker sitta ner och göra listor på vad jag vill under året, men allt känns meningslöst. Det känns inte som att jag gör målen för min skull, bara för att inte ge upp. Har ingen gnista eller livslust för allt som går bra går åt helvete utan anledning. Saker bara kommer in i livet för att sen lämna mig ensam. Mina vänner är inte som jag Behöver dom att vara och de sviker mig och tar mig för givet. Jag kan inte gå i terapi längre av olika orsaker.

Jag har en del mål men jag känner inte att jag kommer bli lyckligare av dom. Det är svårt att förklara. Jag mår knappt ens dåligt. Jag stänger av känslorna nu för jag får ALDRIG vara lycklig. När jag vågar då försvinner det som får mig glad på vääääldigt länge.


Jag vill inte kämpa mera för livet ger mig inget flyt och både du och jag vet att jag gör det jag kan... mer än jag orkar.



Kram

Svar: Och flytet kommer... kanske inte som direkt flyt... men som positiva ting som ger dig kraft att kämpa vidare och det kommer blir bra.. du kommer landa väl...kram :)
Esmaralda

69 Månskenet:

skriven

Tack för ditt svar! Precis vad jag haft på känn att det nog inte är riktigt sunda tankar hos honom. Vem kommer o ber en med på en shoppingresa t.ex, senare visserligen men frågan kom medan frun ännu inte var begravd.…?! Och kommer med all världens "gåvor" o "gåvoförslag". Just nu. Från tomma intet. Ok, jag ska va försiktig, tack! Tack för att du tar dej tid med en sådan bagatell i världsperspektiv :)

70 Skorpan:

skriven

Fin fest vi fick o vädret var superbt. Det gick trots lite motstånd, från mig ;). Alla mättna o belåtna o nu hoppas vi på att alla hålls friska, ser det ut så Es?
Kram Skorpan

71 Helena:

skriven

Hej Ez!

Jag nämnde min kompis på jobbet för ett tag sen i en kommentar.. Jag har ganska svårt att hålla sams med henne, detta är ovanligt för mig. Hon blev jättearg på mig för hon upplevde mig som negativ och fick mig att börja gråta och bli rädd och därför försöker jag nu att alltid verka positiv trots att jag är trott/deppig whatever.. Vilket känns jobbigt. Sen kommer hon själv och pratar om sina problem i timmar och förväntar sig att jag ska hjälpa henne med allt? Tycker det är en sån dubbelmoral. Sen ska ALLT handla om henne. Om jag pratar om mig eller vi smsar och jag nämner något om mig så slutar hon i princip att svara, för det är ju inte relevant för henne. Så jag måste lyda allt hon säger för annars blir hon arg. Häromdagen frågade hon o jag ville gå till stan med henne efter jobbet, jag sa ja. när vi väl skulle sluta och åka för dagen så kände jag att jag ändå inte orkade och jag sa då det. då blev hon arg för att jag inte sa det tidigare. Men varför kan hon inte bara åka dit själv? vad är problemet liksom. hade det varit ombytta roller hade jag sagt att det va okej vi tar det en annan dag. men alla har tydligen inte förmågan att se saker ur den andra personens perspektiv. Det är irriterande och jag blir ledsen och arg. Jag behöver hålla sams med henne för annars blir det en jättejobbig situation på jobbet, men jag vet inte hur jag ska hålla det på en lagom nivå som inte tär på mig själv utan att behöva smöra dag ut och dag in? hon har ju uppenbarligen problem och är en komplicerad person. Det här är anledningen till att jag föredrar att vara ensam över dramat med andra människor. :/

Svar: Håll sams men samtidigt en sund distans...det är allt du kan göra i den här situationen.. kram :)
Esmaralda

72 Alie:

skriven

Gick till och med tillbaka min runda, men fann henne ej..
Var det menat eller var det ren otur?
Kram

Svar: Det KAN vara menat, att hon gör plats för någon annan .. kram :)
Esmaralda

73 Michaela:

skriven

Krockade med John Ludvik nyss. Jag cykel. Han bil. Gick bra och han såg fräsch ut efter gårdagens vinst :) Kram

Svar: Läckert.. antingen festade han inte alls o firade eller så tillhör han kategorin som kan festa hejdlöst och ändå vara fräsch som en nyponoros , för sådana djur lär finnas....:) Kram :)
Esmaralda

74 Helena Ir:

skriven

Jag har fått till mig en väldigt bra artikel från SVD,man ska vara prenumerant tror jag(det är inte jag men fått den via annan blogg) finns även i sin helhet på Facebook..journalister som skriver om speciellt mannen "Petri",som ligger på Södertälje sjukhus,mister son fru gör han bland annat..läkare och sköterskor,all personal där kämpar för patienterna..läs,den som kan..det är gripande! något alla som tar lätt på Corona borde få läsa..så , så sorgligt!

Kram

Svar: Tack för tips... kram:)
Esmaralda

75 She:

skriven

Känns jobbigt att börja nya jobbet pga sociala fobin och jag har inte utsatt mig för flödning på ett bra tag, är rädd att jag hamnar i "social chock" i början och jag tappar mer energi.. Hur ser det ut att gå?
Kram

Svar: Ha rätt fokus och det kommer gå riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

76 Till Skrållan:

skriven

Även jag glad över att höra att din pappa är på bättringsvägen.Var rädda om varandra!

Kram / Michaela

77 Louise:

skriven

Jag håller avstånd, hostar i armvecket,nyser där också, träffar inte mina föräldrar medan mina systrar gör det. Jag är försiktig. Tvättar händerna när jag kommer hem efter att ha åkt buss och handlat. Jag vill att möget ska försvinna bara. Men idag kramade jag en av mina gamla klass kompisar som jag inte träffat sedan vi tog studenten och det är 22 år sedan när jag var på Willys.Men annars är jag försiktig.Igår fick gymnasieskolor, komvux och universitet/yh tillåtelse att öppna igen i mitten av juni.jag får hoppas de låter oss opponera på universitetet.
Äldste sonen tycker det är bra att han ska få gå till skolan igen i augusti. han går bageri och det är nog inte så lätt att göra det praktiska på distans. Och vår ugn är sönder men den ska bytas ut snart så fort mannen får tummen ur och hjälper till. Han är så slutkörd då han i två veckor jobbat sex dagar.

På måndag efter jag varit hos min kompis för hjälp med exarbetet ska jag skicka in det till min handledare och sen ska han lämna det till kursansvarig och jag får en examinator. Åh jag hoppas verkligen att jag blir godkänd denna gången. Min handledare har hjälpt mig jättemycket och jag tror han gjorde det för att lärarna ville jag skulle bli klart. Kan det vara så att de hade ett finger med i spelet? Kommer jag bli godkänd på examensarbetet och opponeringen? Och när jag lagt det bakom mig kommer jag bli anställd någonstans efter sommaren?

Ha nu en fin kväll och tacksam för svar. Kramar

Svar: Ha fokus och var förberedd och du kommer klara det.. du har kapacitet men ibland kan just fokuset svaja lite... och ja, de måste vara rätt hopplöst med distansstudier när man går bagerilinjen... vill till att ni får ugnen grejad snabbt :) Kram :)
Esmaralda

78 Mikael:

skriven

Corona kanske är en myt, folk har börjat springa omkring så de kanske börjar tro det :)


Svenskar får märkliga intryck av saker de kanske inte förstår :)

Nu kan ni se voodoohora på SVT

Själv brukar voodoohororna flirta med mig, jag brukar vara snäll och bjuda de på kaffe :)

Kram
Mikael

Svar: Så då kan man räkna med att i alla fall få en kopp kaffe om en dyker upp sådär oförhappandes ? Kram :)
Esmaralda

79 Marie:

skriven

Hej!
Kan du se vilken relation jag får till kvinnan på jobbet som jag fått så starka känslor för? Är det ömsesidigt? Bäst att försöka glömma?

80 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Corona tiden är fruktansvärt det som händer nu, men jag är glad att vissa håller regeln när det kommer till att ha 2 meter ifrån varandra när man är ute, visst ibland kan det vara svårt när man är i butiker och äter ute men det har blivit bättre också i ute krogar och i vissa fika ställen 😁

Jag har en nyfiken fråga angående om min tjejkompis, kommer vi att vara vänner jätte länge och är hon rädd att förlora mig?

Kram och hoppas att du har en jättebra lördag 😁

Svar: Hur länge ni är vänner ser jag inte men hon gillar dig, de ser jag... kram )
Esmaralda

81 Sara:

skriven

Hej! Drömmer om att få bli mamma men verkar aldrig gå vägen hur mycket vi än försöker. Kommer jag att få bli det?

Svar: Chansen finns absolut... kram
Esmaralda

82 Barbie:

skriven

Kära goda Es, jag misstänker hans kompis F eller hur? Hur stor är chansen att han vet :)
Kramar

83 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Går vi ur EU?

Svar: Känns inte som om det är aktuellt för tillfället i alla fall... kram :)
Esmaralda

84 Stanton:

skriven

Vilken blogg, vilka människor det finns här och en god och mysig ton, och det är enda bloggen där man kommenterar också varann och på ett positivt och vänligt sätt. Jag saknar inte bitchiga kommentarer som annars brukar översvämma bloggarna. Du är en stjärna Ez, på detta. Jag har nyss hittat hit och det kommer garanterat bli många fler besök. Är nyligen separerad och på jakt efter en ärlig, positiv och kul tjej, kan det finnas någon sådan för mig ?

Svar: Kul att du hittat hit :) Ja, en tjej med humor och livsglädje ska du ha och det kommer också... kram :I
Esmaralda

85 Mikael:

skriven

Haha, nu skratta jag så jag typ fick kaffet i halsen :)

Ja du får en kopp kaffe, jag lovar! :)

Kram
Mikael

Svar: Hosta nu upp kaffet för jag vill inte ha din kvävningsdöd på mitt samvete ! Tack för inbjudan... men betänk, jag tillhör en märklig kategori som väljer bort alla lattar och Macchiato & inte ens bryggkaffe vill jag ha. Här är det bara snabbkaffe som gäller ...enkelt och liksom hands on... inga konstigheter...men väldigt få människor har snabbkaffe hemma... jag får kanske ta med eget ? :)
Esmaralda

86 Till Ghostwriter:

skriven

Blev berörd av ditt inlägg och ville bara skicka en hälsning att du är inte ensam om att känna som du gör. Ge inte upp. Nån gång måste det bli bättre och enligt Es så har du positivt framför dig.

Styrkekramar från Michaela

87 Barbie:

skriven

Kära goda E!
Bör jag konfrontera honom? Kramar

88 Mam:

skriven

Hej Esmaralda
Kan det bli ett husköp inom 1-3 år för oss? Ser det så ut?
Kram

89 L:

skriven

Drömde att jag tappade min ena framtand i förrgår den var helt stor och konstig, under satt det en annan tand som var lite brun, men minns att jag kände i drömmen pju det fanns en till tand under! Igår natt (i drömmen) åkte jag buss runtrunt, åkte fel och hamnade på en sandstrand, åt glass gjorde jag med (magnum daimstrut värt att tilläggas) sen var jag helt plötsligt på apoteket och skulle köpa saker som jag skulle ha med mig på flyget! Dessa drömmar alltså xD


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: