Premiär !!

 
Nu blev man på lite bättre humör  - eller hur ?
😁
 
Annars gör en så gott en kan för att förgylla tillvaron och igår kväll åt vi nypotatis som man säger i min del av landet ( förskpotatis säger ni andra) som är plockade här hos våra bönder  på Bjäre och därtill sill o snaps och alla tillbehör !
En magisk stund !
 
 
 
Nejtack sa  MG till sillen men sista slurken öl missar han inte !
Den tjatar han sig till ! Högljutt!!
 
Därefter  spabad med en virre i näven - och så Lets Dance !
 
 
En liten MG längst till höger på bilden som suktar efter att få simma med sina svanar men det var attans kallt i vattnet, meddelade han !
 
Det går ju ingen nöd på  en... bara segt och trist sådär allmänt
 
Njut av din lördag
Kram & kärlek
💖
1 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Skön fredagskväll,..
Nypotatis, gud så gott, men hade gärna ätit nåt annat till men nubben säger man inte nej till. Förståndig liten vofsing som inte hoppade i vattnet men kan nästan se hur sugen han är😅
Det var en skön fredag, här promenerades det, blev totalt 1,5mil och på slutet möttes vi av ett härligt vårregn som gjorde både koltrasten och göken lite galna ja och jag själv också...få lyssna till göken är härligt . Jag avslutade dan med räkmacka och en öl och sen somnade jag! Idag får vi se vad det blir, flingen pratade om att bjuda på mat, skulle vara mysigt, kan det bli nåt av det tror du?
Pirrar det även i hans mage?
Ha en skön och lugn lördag🌸

Svar: Det var minsann en rejäl promenad ! Räkmacka o öl är ju aldrig fel heller :) Kram :)
Esmaralda

2 Läroliv:

skriven

Hahahaha, tack för den glädjen. Förstår kossorna så väl, och så gott med sill och färskpotatis. Här har vi fortfarande "aprilväder", med sol, regn, snö och hagel om vartannat under en enda dag, men gillar det, då det blir fler promenader i pollen och coronatider.

Allt gott alla och trevlig helg.

Kram




.








3 Skorpan:

skriven

Det lät gott med nypotatis, så kallar vi den här också, för färsk vet man ju aldrig om den är ;), då den kommer långväga ifrån. Sill o potäter, mums, öl, nåja... Tur Mannabonne fick sig en liten slurk iaf ;). Fin kväll ni hade.

Nej inte går det nån nöd på oss, föreställ er att vi borde fly undan bomber o skjutande, DÅ skulle det gå nöd på oss... Trist, ja det kan jag hålla med om, men kanske tristessen så småningom ger med sig o vi återgår till "normala tider". Eller det nya normala, som det kallas. När, det är vi nog många som bra gärna skulle vilja veta... Vad tror du Es, normalt ännu i år, eller först nästa år?

Här ska det regna typ hela dagen o trots det behöver jag nog släpa ut min lekamen för frisk luft ;). Sovit himla dåligt o det är inga kul, tar på krafterna. Idag ska vi beställa studentmössa åt en, ja ingen dimission nu sista maj :(, den är flyttad till sista helgen i augusti, o en annan behöver festskor. Får bara hoppas att det blir dimission då.. Mera mat behövs också o när allt det här är gjort har dagen hunnit långt. Orkar ju inte springa som ett yrt höns från butik till butik, det passar inte mig ;).

En relativt vanlig lördag på kommande, gissar jag. Eller händer det nåt oväntat Es?

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Nja att det sker något stort oväntat kan du nog inte räkna med dig... men du kan själv göra något oväntat.. följa en stundens ingivelse.. kram :)
Esmaralda

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Längtar efter att jag mår bättre igen och var positiv mer som jag bruka var men känns som i veckan var det inte utan mer hålla masken och ser ut glad.

Jag har något känna på mig själv att sägs jag kommer mår bättre efter 25 maj.

Även B kvinna sagt att jag kommer mår bättre efter 25 maj och mer medvetenhet om mig själv.

Hitta mer vem jag är, förstår allt mer om mig själv. Kommer jag var mer medvetenhet och allt annat...

Kommer jag känna av en lycka? Glädje? Och såna som jag saknar just nu...

Kommer jag mår bättre snart efter 25 maj?

Ha det bra

5 Makaon:

skriven

Hej, fick en seans i början på året, i den fanns en varning för den 19 maj. Gäller den fortfarande? Och var det när jag går eller när jag själv sitter i en bil. Jobbar den dagen och jag kommer att verkligen att vara uppmärksam.
Ha en trevlig helg allesammans.

Svar: Ja, har jag sett denna datum så gäller den fortfarande men jag ser inte på vilket sätt, sådant ser jag bara i seanser där jag försätter mig i ett speciellt tillstånd.. kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Hej kommer G fråga om middag igen ikväll ?
Tror han har svårt att Stay home.
Kram

7 Skrållann :

skriven

Hej!
Den fredagkvällen gick inte av för hackor;)
I söndags, efter 19 dygn slapp min pappa äntligen från respiratorn och började andas helt själv. Nu är det en lång väg tillbaka och vi hoppas innerligt att det inte stöter till komplikationer och bakslag. Det är snurrigt för honom men det är vanligt efter att ha varit sövd så länge. Nu är han flyttad till en rehabavdelning och ska påbörja sin träning. Vi får fortfarande inte träffa honom och det är så fruktansvärt men det är ju bara att gilla läget.
Du skulle sända healing skrev du för några veckor sedan och det verkar som det hjälpte, tack❤️

Kram❤️

Svar: Vad skönt att pappa mår bättre och virrigheten hör till, det kommer att klarna... kram :)
Esmaralda

8 Solstjärnan :

skriven

Det var ju en bra " håll ut" låt i dessa karantärtider som det svänger om..😊

Nypotatis,så gott!😊
Det måste jag nog köpa idag då jag ska ta mig ut för att handla mat.

Idag blir det att föra en av våra cyklar på reparation,växlarna strular..

För kallt för att bada MG,det håller jag med om😊
Jag hör nämligen till dom som badar först när vattnet är som "varmast" och även då upplever jag att det är för kallt 😄

Solen har gått upp ( för länge sen) men jag är minsann trög idag..har inte stigit upp än men nu får jag nog lov att göra det för idag behöver en hel del göras..

Es,har min kommande man något djur?


Ha en bra dag!
Kram Solstjärnan 🌟

Svar: Har han inte djur så vill han ha, han är djurvän.. kram :)
Esmaralda

9 Galenskap:

skriven

Så mysigt och fint ni har det.

Innebär det att de även lägger ner dem andra misstankarna mot honom? Hittar de inte tillräckliga bevis för att ta det till rätten eller?
Så i deras ögon ska allt bara gå tillbaka till normalt igen?

Kram

10 Smöla:

skriven

Kommer kärleken slå till i samband med min flytt runt sensommaren?

11 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Åååh så gott ! Älskar nypotäter och sill !
Nu vart jag sugen på matjesill ,tar den som MG ratade ;-)

Jo nog börjar det bli trist nu ...men det går ingen nöd på en Saknar dock den fysiska kontakten som en kram.Tur jag har hundarna att pussa och krama på .

Ha en ljuvlig Lördag !

Kram Anki med flock

Svar: Japp MG , gillar inte matjesill mendäremot löksill.. konstig hund ! Kram till dig och flocken :)
Esmaralda

12 EPM :

skriven

Lite segt ja, men mysigt! Åh vad det såg gott ut med matjessill!😋
Jag blir riktigt sugen.,. I år firar jag midsommar med A, blir det bra? Första gången jag firar utan barnen på 11 år.

Jag tror jag är lite överkänslig just nu pga hormonoverload, känns dumt att bli gravid i detta skede nämligen. Samtidigt är det sorgligt att det inte blir fler...😔Men detta är det kloka. Samtidigt tror jag att A delar min ambivalens i detta.

Ha en fin lördag
Kram

Svar: Jag tror din midsommar blir bra ! Känn dig trygg i ditt beslut, kram :)
Esmaralda

13 Anonym:

skriven

Hej Es

Är det noll procents chans att det blir en utlandsresa för mig i sommar?

Svar: Chansen ser inte stor ut... men det KAN bi något i slutet sommaren.. kram :)
Esmaralda

14 Fitnesskillen:

skriven

Godmorgon ez

Det ser helt ljuvligt ut de där! 😍

Jag har en fråga angående om min tjejkompis, hon smsade mig riktigt mycket igår när hon var ute på krogen och drack med en vän, och sen frågade hon mig vid halv tre på natten om jag var vaken jag vaknade upp vid 3 tiden så sa jag ja nu är jag uppe, jag ringde henne för att jag ville kolla så att hon var säker och tryggt så jag hade sällskap med henne när hon gick hem, är jag något sorts tryggpunkt för henne eller hur ska man tolka det som?

Kram

Svar: Ja om inte annat så är du bekväm och pålitlig att ha till hands :) Kram :)
Esmaralda

15 Helena Ir:

skriven

Fint med svanarna och MG på stranden..säkert alldeles för långt ifrån varandra,enligt MG..vattnet måste vara isande kallt!

På den senaste tiden har föraningar visat sig stämma för mig..förmodligen tittar jag dessutom på för mycket filmer och serier också..för jag vet innan när någon tar livet av sig,med hjälp av hängning ..jag ser också huset brinna ..borde välja en annan sysselsättning kanske :)

Lite orolig blev jag en dag här också..det skjuts bland de kriminella ..även där sonen har sin livsmedelsbutik..ett skott in i en ruta! Tack och lov blev ingen skadad därinne! Våldet är ju inte bara i serierna..det vet vi! Även denna dag hade jag konstiga föraningar..heller inte första gången med min son..

Ha en fin lördag!

Kram

Svar: Ja när han var yngre brydde han sig inte utan kunde ge sig ut till svanarna oavsett men nu är gammal och klok, doppar ena tassen och känner efter ! Usch så otrevligt med ett skott i butiksfönstret.. och dina föraningar ska du lyssna till för påfallande ofta stämmer de... kram :)
Esmaralda

16 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför håller min facebook på hela tiden är problem. För jag ser ju ibland fåtal vänner är bort från min lista. Är det någon som hackar min profil?

Ha det bra

Svar: Nej det känns inte som om det är hackat, men ser inte vad problemet är.. kram
Esmaralda

17 Lilla jag :

skriven

Hej Es,

Är pengarna borta? Får panik!! Vad ser du, kommer det lösa sig?

Svar: Känns som att det löser sig.. kram
Esmaralda

18 Tildis :

skriven

Godmorgon,
Tror du det chansen är stor att vi kommer kunna korsa gränsen i sommar utan att behöva sitta i karantän efteråt? Det kan ju inte hålla på så här för evigt. Någon gång måste ju i alla fall de nordiska länderna komma överens om att lätta på restriktionerna. Hoppa bara det sker fort 🙏🏻

Kram💕

Svar: Ja jag tror inte det ska dröja så värst länge till nu... kram :)
Esmaralda

19 Naturvän:

skriven

Hej!

Gott med nypotatis och sill! En av mina absoluta favoriter. Nyklippt gräslök därttill är helller inte så dumt och kall öl!

Ja allmänt segt passar verkligen in på tillvaron just nu...

Väntar gäster i veckan och idag blir det att asa mig runt med ett knä som fortfarande värker och storstäda. Ger det ngn vecka annars får det bli ortopedbesök

Innebär att jag måste byta sovplats och återgå till gamla rutiner. Känns inte speciellt upplyftande! Energierna mkt bättre där jag sovit ngra veckor och bra plats för meditation


Blir hämtmat från kinarestaurangen i dag, gör ett försök med spinning och en stund i bastun. Alltid ngt att se fram emot!

Meditation på min favoritplats,sista gången på länge, blir dagens höjdpunkt


Har en fråga, mitt hår växer nästan inte, tunnt spretigt,hårstråna liknar mest svinto. Äter vitaminer dagligen, ser du om det tar sig? Börjar bli lite förtvivlad...

Önskar en trevlig Lördag!
Kram

Svar: Låter som en bra dag o håller tummarna att knät ska piggna på sig snabbt. Vad det gäller håret så kommer ingenting till mig.. kanske någon annan här på bloggen kan hjälpa till ? Kram :)
Esmaralda

20 AnnaK:

skriven

Fick ägg kastar på fönstret igår. En slump att det var här eller är det någon unge från skolan som vet att städtanten bor just här?

Vill flytta! Sämsta läget mot gågatan där verkligen alla passerar. Vill ju inte vara ut på min egen balkong.

Kram 🤗

Svar: Det här känns mer som en slump... och flytt kommer... kram :)
Esmaralda

21 <3:

skriven

Hej esmeralda💓
Hur länge till tar det innan vi hittar annan lägenhet

22 Mee:

skriven

Hej esmarslda.

Hinner jag med att få en partner och att vi får ett 3:e barn tillsammans innan jag är 35 år? Eller ser det väldigt osäkert ut om det hinns med tills dess?
Kram

23 Elin:

skriven

Hur ser min midsommar ut? Blir den okej?
Ser du även om jag kommer göra någon resa i sommar? Tänkte man kanske kunde bila ngn stans?
Kram

Svar: Ja en liten bilsemester kan vara en god idé... kram )
Esmaralda

24 Maman:

skriven

Hej Esmaralda.

Min son slår sin lillasyster.

Är det här bara en fas som är övergående?
Eller kan det fortsätta såhär?
Hur ska jag bäst göra?
Kram

Svar: Du får försöka vara pedagogisk och samtidigt sätta tydliga gränser... kram
Esmaralda

25 Alex:

skriven

Hej Esmeralda

Har funderingar kring jobb och flytt.
Kommer jag att vara kvar där jag är idag eller byta jobb?
Kan du se om startar ett nytt liv utomlands?



Svar: Det ser ut so om du fattar beslut som innebär ett nytänk på ny plats även om jag inte ser detaljer.. kram
Esmaralda

26 C:

skriven

Godmorgon!
Första morgonen på länge med arla uppstigning. Stalltjänst, följt av scones-bakning vid hemkomst, och nu väntar in att <3 ska vakna. Speciellt att få invänta någon nu <3
Och fy faaaan vad gott det såg ut med potatis, matjessill och tillbehör!
Kram!

Svar: Oj vad du hunnit med... medan en annan bara fått i sig första muggen kaffe :) Sillmiddag ÄR förbaskat gott... kram :)
Esmaralda

27 Browallia :

skriven

Ni ser ut att ha rena idyllen :)
Jag startar min morgon som vanligt med bloggen på mobilen och Nyhetsmorgon tvn. Äntligen har media börjat ta upp vad som väntar för de som klarat krisen och skrivs ut från intensiven, för många väntar ju lång en lång tid av rehabilitering. Hoppas att de som ännu inte fattat allvaret får upp ögonen och inser att överleva inte är det samma som att allt blir precis som innan man blev smittad.

Idag fyller min bror år, det var ju på hans födelsedag för åtta år sen som jag fick nog av min destruktiva familj och bröt helt med min mamma och mina syskon. Jag har inte ångrat mig en enda gång även om det varit tufft många gånger att stå själv men jag kommer hela tiden fram till att jag har det bättre utan dem. Jag hoppas karma en dag ger dem en ordentlig läxa för hur de behandlade mig.

Önskar er en fin lördag!

Kram o kärlek



Svar: Ja, en del får ju hemska sviter !! Bra att du står stark i ditt beslut, du visste att du behövde avstånd och du agerade.. all heder åt dig.. kram :)
Esmaralda

28 Naturvän:

skriven

Hej igen!

Tack för svar, kan ju låta som ett ilands problem det här med håravfall, men inte kul när man drabbas. Min förhoppning står till doshöjningen på sköldkörtelhormonet. Fick be om högre dos hos husläkaren när jag var där sist trots att jag har så många symptom kvar på underfunktion och värdena ej är optimala. Ibland undrar jag om han förstår hur dålig jag varit och hur viktigt det är att mina värden ligger lite pressat......när man äntligen kommit tillbaka till livet vill man ju inte halka tillbaka i hjärndimma o elände! Kommunikation verkar inte vara hans starka sida!

Kram

29 <3:

skriven

Hej esmeralda💓
Hur länge till tar det innan vi hittar annan lägenhet

30 MissMilla :

skriven

Själv läser jag o kollar klipp Youtube om attraktionslagen. I dag ska jag förvänta mig pengar som är typ oväntade. Så var uppgiften. Lyckas jag? Ska jag släppa i väg min 16-åriga dotter till gymnasium tre år i Uppsala. Själva bor vi långt därifrån. Kommer hon klara det o även att vi får olika ekonomiska stöd

31 En Ängel Med Stort hjärta :

skriven

Gomorron i det ruggiga Skånevädret brrr💨

Åh så gott det ser ut vi älskar den där midsommarmaten! Vilken tur att du lyckats få tag i nypotatis i tidningen står det ju att den kanske inte blir klar till midsommar...
Trist väder när man sett fram emot att få träffa nära o kära o vänner ute på altanen på min dag hoppas vädret blir bättre!! Något jag tänkt på ett tag du festar på med vin o annan alkohol o du o jag tar samma medicin, det första jag fick veta var att man inte ska dricka alkohol för det kan vara skadligt!?
Jag har inget behov av alkohol, men när nu grillsäsongen snart är här vore det gott med en kall Äppleöl men det är ju inget måste för mig!

Igår gjorde Jag min första halva av strålningen. Jag har fått många trevliga vänner där o personalen är ju helt underbara🙏❤️ Men igår grät jag förtvivlat först hemma och sen när jag gick ur taxin. Även inne i strålningsrummet och jag kan inte förstå varför?? Extra mycket värk jag ju o ibland går det inte att gå ut rundan jag brukar ens, men varför grät jag jag så hejdlöst?
Kära Es kan du se varför för jag har vänt ut o in på mina tankar men kan inte förstå varför?!

Kram hoppas så på ett svar
Trevlig helg❤️

Svar: Bor ju i potatisens paradis.. på Bjäre :) Jag dricker faktiskt inte mycket.. och ser det inte som ett problem i samband med medicinen . Du är känslig nu och gråter lätt och det är helt i sin ordning.. det kan till och med vara bra och läkande.. kram :)
Esmaralda

32 Cecilia:

skriven

Till naturvän: Har du testat priorin? Det är ett kosttillskott som jag har hört ska vara bra för håret. Det kostar en slant dock.. Man måste även ha lite tålamod och ta det dagligen och resultet syns inte förrän ca 1-2 månader. Har inte provat, men hört bra om det. Du kan iaf googla, läsa omdömen och få en egen uppfattning om kosttillskottet :)

Är du stressad/har varit stressad? Det påverkar även håret. Vad använder du för hårprodukter? Det kanske är värt att investera i ett frisör schampo och balsam som verkligen vårdar håret. Det är mycket dyrare än schampo och balsam på Ica, men testa googla efter hårprodukter mot håravfall/svinto. Kan inte garantera att det hjälper, men som sagt läs på och bilda din egen uppfattning om det är något du vill testa. Har hört att hårprodukterna "Kevin Murphy plumping" fungerar för en del personer. Hoppas det löser sig. Kramar

33 Ma:

skriven

Hej esmarslda.

Ser det ut som om dottern kommer att få glasögon som barn?
Kram

34 Mam:

skriven

Hej esmarslda.

Hinner jag med att få en partner och att vi får ett 3:e barn tillsammans innan jag är 35 år? Eller ser det väldigt osäkert ut om det hinns med tills dess?

Ser det ut som om det kommer en hel familj innan barnen växer upp?
Kram

35 Ma:

skriven

Hej esmarslda.

Kommer det att komma en ”hel” barnfamilj för mig tillsammans med en partner?
Kram

36 Ia:

skriven

Hej
Färskpotatis och sill, vad gott! Här får vi vänta till midsommar innan första potatisen kommer, ett avlångt land.

Funderar lite om min Harry, tycker inte att han har gjort mycket för mig, mina mantran var trygg ekonomi och kärlek,
ekonomin blev stora utgifter som läckande vatten, trasigt tak och en hel del till, och det började samma månad som han kom i min ägo, inte riktigt vad jag tänkt mig
kärleken lyser med sin frånvaro, även vänner
Undrar om han fortfarande är vid liv och avvaktar till rätt tillfälle?
Har aldrig visat eller gett något tecken.

Kram

Svar: Ja ha verkar vara vid liv och har något speciellt i kikarn.. kram :)
Esmaralda

37 Na:

skriven

Hej esmarslda.

Kommer det att bli lyckliga tillsammans? Har dem potential?
Är de på g att utveckla relationen?
Kram

38 Michaela:

skriven

Vilka härliga bilder! Nypotatis - då är det sommar :) Ja visst är det tråkigt! Man vill ju göra saker och träffa människor. Har inte varit i stan på flera månader. Får svårare att sova ibland då jag är pigg för att man gör mindre saker. Men men det är bara att gilla läget och hoppas på det bästa. Kram och pussar till MG

39 <3:

skriven

Hej esmeralda💓
Hur länge till tar det innan vi hittar annan lägenhet

40 Mat:

skriven

Hej esmarslda.

Ser något ut att vara pågång för mig ganska snart? Blir det en hel familj tillsammans med en partner?

Ser det ut som att det blir medan barnen är små? Och blir det ytterligare ett till barn för mig?
Ser du det?
Kram

41 Heaven:

skriven

Kära es,
Vet du hur han hade kunde skaffa en ny tjej så fort? Ser du något?
Kram

42 Miltons Mamma:

skriven

Hittade en liten nyfödd bebis hos en parad hona idag. Ingen päls, inget ordenligt bo. Oftast fryser de ihjäl eller dör för stt man värmer upp för snabbt. Benen var stela och andningen ansträngd, hade börjat dödsgaspa. Jag höll den lilla i ena handen i 2 1/2h.
Andningen blev bra och den kurade ihop sig efter ca 1h. Benen ok.

Väntar en till kull om 1-3 dagar. Har lagt in den lilla till en annan kull men ungarna är så pass stora (10d ca) Risk att den blir mosad.

Känns det som jag lyckas rädda denna lilla? Den var definitivt på andra sidan och hälsade på men kom tillbaka.
Lyckas vi?
Hinner den andra mamman få sin kull så jag kan lägga in denna parveln?

Jag vet.. Inga världsomfattande frågor men har man blödigt hjärta så har man 😁❤️

Känns det som den inte klarar sig så är det ok att säga det 😊


Kjam

43 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Vad härligt ni har det ändå. Bo så nära vattnet. Kan ni se vattnet från huset?

Hur stor chans är det att jag får båda mina framtida barn efter 40 års åldern? Kommer jag få mycket kommentarer från släkten om jag får barn efter 40? Kram 🐝

Svar: Ja det står ett träd och skymmer lite men vi ser havet från glasveranda och altan :) Jag ser dock inget svar på din fråga.. kram
Esmaralda

44 Eva:

skriven

Menguvagott...som vi säger i Mellansverige!!!

Svar: :)
Esmaralda

45 Bb:

skriven

Hej!,

Kan du se oss bli sams igen ? Kram

46 Carina ST:

skriven

Åh så gott med matjessill och nypotatis! Någon nöd går det inte på mig heller men visst önskar jag att livet kunde återgå mer till det normala. Framför allt för att kunna umgås med nära och kära. Mamma bor i Skåne och det är ju inte lämpligt för mig och min syster med familjer att åka ner dit nu, över 70 mil. Och hon är ju också 70 plus. Hon har det tack och lov bra men jag skulle vilja vara närmre.

Tror du jag kommer lyckas skaffa mig det hus jag längtar efter där i Skåne och ha chans att bo och leva där så småningom?

Jag fick ett "karriärtips" i veckan som var riktigt intressant. Nu har jag satt bollen i rullning för att försöka lära mig mer inom det området. Vad tror du Ez, är det den väg du sett för mig framåt eller blir det mer ett steg på vägen att lära mig något nytt?

Här har nyss snöblandat regn piskat vertikalt utanför fönstret men jag ser att solen spricker fram en bit bort. Kanske jag ändå ska gå ut och försöka fräscha upp våra cyklar om en stund...

Kram, Carina ST

Svar: Ja så småningom kommer du till Skåne ! Kram :)
Esmaralda

47 Västkustbruttan:

skriven

Nämen!
Sikket härligt litet ”midsommarröj” ni fick till :-D

Hör till de galningar som inte är så förtjust i sill..
Nästan så jag övervägde anonymt alias idag.
Matjessill går dock an!

Fråga om tid finns!
Lite lösa planer om att tälta på midsommar, ser det ut att bli lyckat om vi styr ihop detta?

Stora kramar 💙

Svar: Sill som är så gott :) Fast ingen av mina tre barn äter det... det är bara MG då fast enbart löksill !! Tälta låter som en bra tanke.. kram :)
Esmaralda

48 Mikael:

skriven

Segt? finns det NÅGON som instämmer?

Själv börjar en nog sjunga och göra sketcher, för de döda! haha, kram på dig vännen

Sommaren 2020 lär bli något att minnas för många.

Jag har ingen aning om hur storstadslivet ser ut men gissar att andra delar av världen tittar på svenskar som om de vore utomjordingar, när de gör inslag som dessa, de kanske undrar, kan de gå ut ?????? :)

https://www.bbc.com/reel/video/p08cvtp9/are-sweden-already-living-the-new-normal-

Norge ser ut möjligen börja gräma sig över hur lite smittade de har.

Hedwig, nej svenskar har inte en aning om hur ni har det, det är bara... segt! :)

En bra låt om inte annat, mediala kommer nog få mycket göra när Pearl Jam och Greta gör videos och musik :)

Dance Of The Clairvoyants

https://youtu.be/okly4ZVkQFU

Kram
Mikael

49 Helena Ir:

skriven

Naturvän..något med sköldkörteln..??
Ser nu när jag läser vidare att du även tänkt så själv..hoppas du får hjälpen..
Kram

50 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Vilken härlig filmsnutt.

Jag deltar i en digital konferens idag men är supertrött och har svårt med koncentrationen.

Drömde om barnläkaren T jag hade när jag var liten. Har tänkt på honom en del det senaste. Jag hade svårt att släppa i många år men sen slutade jag tänka på honom och kunde till och med se tillbaka lite på det som hände utan att må dåligt och känna skam över hur jag betedde mig då.
I natt drömde jag att jag fick en räkning av honom, med en gammal skuld att betala tillbaka. Det oroade mig eftersom jag inte hade så gott om pengar och dessutom var allt så otydligt. Jag visste inte på vilket konto jag skulle sätta in pengarna eller när de senast skulle vara inbetalade. Däremot skulle jag få en förseningsavgift om de inte var i tid.

Jag kände mig irriterad när jag vaknade och hela morgonen blev stressig. Jag blev blockerad i huvudet hela tiden när jag skulle använda datorn. Fattade inte hur man gjorde. Glömde av vilka knappar jag skulle trycka på trots att jag egentligen vet hur min dator fungerar.

Vad betyder drömmen? Har jag inte bearbetat det som var med T? Kan man bearbeta sånt på egen hand eller måste man blanda in en terapeut?
Hade han kunnat förändra händelseförloppet om han hade agerat annorlunda eller är det som jag tror att det som hände bara handlade om mig?

Kram ThereseC

Svar: Jag tycker ändå att du bearbetat bra och du har ingens om helst skuld i något av det hände. Fortsätter tankarna ska du ta det ed en terapeut för att bli från från detta en gång för alla.. kram :)
Esmaralda

51 Helena Ir:

skriven

Tack Esmaralda!
Kram

52 Lotta:

skriven

Åh, så gott med midsommarmat. Alltid rätt 😊.

Jag undrar...vi ska ha ett litet studentfirande i juni. Öppet hus för att det inte ska bli för trångt. Men nu känns det inte lika kul. Kommer det bli lyckat och sonen nöjd trots allt?

Kram L

Svar: Ja det blir ju inte som det annars skulle blivit men det kommer bli bra i alla fall.. kram :)
Esmaralda

53 Mikael:

skriven

Nu har jag lärt mig ett nytt svenskt telefonnummer, som kan vara bra känna till, och även fått reda på var ni ringer :)


en del skulle nog kalla det för ett otursnummer men det var väl någon som tänkte till när de valde ut numret haha

35 000 oroliga svenskar ringde på ett dygn

Dramatisk ökning av samtal till 113 13

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zG2kdr/35-000-oroliga-svenskar-ringde-pa-ett-dygn


Har man slutat med 90 000???

”Det är nu tio år sedan som SOS Alarm bytte ut nödnumret 90 000 mot 112. Men fortfarande ringer tusentals svenskar det klassiska numret. ” - från 2006

Inget är som förr!! :)

Kram
Mikael

54 Lilla m:

skriven

Hej Es! Kan de bli nått med Ali?

55 N:

skriven

Hej esmarslda.

Vi la upp tårtbitar.
Och jag var den ända som fick en mosad på min tallrik.

Är det för att jag inte kommer att bli gift?

Kommer jag gifta mig?
Kram

Svar: En dag gifter du dig oavsett tårtbiten.. kram :)
Esmaralda

56 I wonder :

skriven

Hej!

Fint att se att du har det bra :)

Jag var på dejt för några dgr sen. Det var första dejten men en man som bjudit ut mig väldigt charmigt. Han var inte ens min vanliga typ men jag fanns honom attraktiv.
Under dejten kändes det bra men i slutets blev det konstigt. Jag tror att jag missförstod honom och sen sms vi lite o jag tror att han inte vill ses fler ggr. Jag har inte grävt så mkt i eventuella missförståndet dock.

Vad Kan du känna in? Missade jag ngt? Var det meningen att det skulle bli så? Finner vi varandra igen?

Jag tycker att det är trist såklart men det är ändå ok. Vill mest veta om du kan snappa upp ngt mer detaljerat. Jag får aldrig detaljer om mitt kärleksliv från ngn medial... hahaha jag har väl skydd av ngt slag så att jag alltid får överraskningar 😂

Kram

Svar: Nej, hör han inte av sig så har du absolut inte missat något.. kram :)
Esmaralda

57 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Dottern på 2 år fick plötsligt feber för några dagar sedan utan förkylning eller liknande.. närakuten sa att det nog bara är en vanlig virusinfektion efter att de undersökte henne o inte Corona osv... för du samma känsla?

58 Michaela:

skriven

Måste fråga en sak då jag håller på och tränar på mediation och healing gentemot mig själv som jag förstått att man kan ge. Läste att släppa fram tårar är en form av healing. Stämmer det? Jag har ju äntligen vid 39 års ålder lärt mig att släppa fram känslor och gråta så nu kommer det en skvätt varje dag där jag bla bearbetar allt som hänt mig. Är detta ngt som är bra och har jag lyckats med lite healing? :)

Såg ... och HÖRDE en fralla på min promenad. Skrek som MG när den pratade haha. Såå sött!

Svar: Ja tårar är helande och stärkande och du har tagit ett kliv framåt :) Ja men vad roligt med frallan.. ja de kan sannerligen skrika :) Kram :)
Esmaralda

59 Snödroppen:

skriven

Om fredagen var avkopplande och skön så är denna lördag fruktansvärt lat, regnet och haglet har avlöst varann men nu visar sej solen men mer regn är på gång..
Jag ligger under täcket och halvsover idag, kommer jag höra ifrån Honom ikväll?längtar en smula, längtar han med?

60 Lady:

skriven

Hej! Min lady har tappat en 'vinge' fast hon legat på samma ställe ganska länge! Helt spårlöst försvunnet! Nu är hon halv nyckelpiga halv guldfärgad. Ser du om detta betyder något särskilt?

Svar: Nejdå, hon är fortfarande stark och i liv.. kram :)
Esmaralda

61 Missmilla:

skriven

Min son fick körkort i torsdags o det är en kul grej som hänt. Vi kollar på bil o hittat en svart Citroën. Tror du vi kan pruta till 30 000 kr? Lyckas vi? Blir det en bra bil för honom el är det dolda fel

Svar: Vad kul, grattis till körkortet... finns en god chans att det går att pruta.. kram :)
Esmaralda

62 Miltons Mamma:

skriven

Ibland undrar jag om det är värt att skita i karman, bara en gång. Sjukt less på människoarten i sig.
🤮 De flesta människor har alla hästar hemma men vart man än vänder sig så finns det enormt många idiotas. Falska människor med en mask. Ler när de ser dig men hugger dig i ryggen när du vänder dig om. Jäkla kärring rent utsagt.
Lustiga är hon hon ställer saker från sitt förråd i källaregången men anmäler mig.

Så... Är det värt att offra lite av karman?
Jag är inte hämndlysten i vanliga fall men är sjuuuuukt less på sådant beteende. What goes around comes around... Och nu är jag bra sugen på att vara barnslig och ge igen.
Brukar vända andra kinden till, kanske man ska spela lika fult tillbaka. Eller bara kasta ett ägg på fönstret och vara klar lixom.. Ja jag veeeet über barnsligt 😁 Men nu är det too many things.

Är det värt att offra liiite karma? Brukar det vara det?

Kjam

Svar: Skit i karma... men tänk istället som så att hon är inte värd din tid, dina tankar och ditt engagemang.. du är större än så.. kram :)
Esmaralda

63 2020:

skriven

En fråga om S, skulle han kunna vara rätt person för att utforska?..

Kram

64 Helena Ir:

skriven

För den som gillar Eurovision/schlager så sänder P4 20.00 till midnatt..tror det är blandat gammalt och nytt..så får jag kvällen att gå..

Kram

65 Barbie:

skriven

Hej goda Es!

Kan du möjligtvis se om M och jag är soulmates som vänner?
Kramarå

Svar: Ja det kan vara så... är inte helt säker.. kram
Esmaralda

66 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Ingen inlevelse ännu ;), trög jag är.. Satt sprätt på pengar iom att barnen skulle "kläs upp", fick dock inget åt mig själv fastän jag är supersugen på ett par jackor... Regnat hela dagen, nåja det är bara att klä på sig lämpliga kläder o gå ut... Lördag kväll o inget nytt alltså ;).
Kram Skorpan

Svar: Exakt... det rullar på men väldigt trögt och så är det nog för de flesta av oss fast ikväll ska vi ha resterna av nypotatisen... som jag fräser hela i olja o dill o hackad vitlök.. därtill Italiensk parmaskinka och mimosallad, ja du ser... matfixering i brist på annat :) Kram :)
Esmaralda

67 Michaela:

skriven

Men vad bra! Då gråter jag vidare då :) Ja det var ett jösses liv på frallan haha. Du borde ha öronproppar när MG sätter igång :) Kram

Svar: Japp, låt tårarna flöda :) Och det är hysteriskt när MG sätter igång och han ger sig inte heller,, råkar en kudde ligga fel eller en handväska hamnat på golvet då drar bulldogsskriket igång.. i eftermiddags berodde det på att en rullgardin var neddragen som brukar vara uppe.. kram :)
Esmaralda

68 Miltons Mamma :

skriven

😂
Bästa svaret.... "Skit i karman" 👌
Då kändes det ok att ägga fönster även om det i slutänden stannar i tanken.

Älskade svaret ❤️
Tack🌸

Kjam

Svar: Kram :)
Esmaralda

69 Michaela:

skriven

Lovar att gråta :) Haha! Jag förstår dig först nu när jag själv har hört skriket och det var utomhus!!! Inomhus måste det ju bara eka utav helvete :) Haha MG är för skön alltså med sina ideer men Ni måste ju ha tinnitus :) Kram

Svar: Ja, han är ju aldrig riktigt tyst utan det är alltid någonting han måste skrika om, styra & ställa.. kram :)
Esmaralda

70 Suss:

skriven

Ez, kommer resten av mitt 2020 vara lika vidrigt som det varit hittills?

Kramar

71 Natten:

skriven

Hej esmarslda.

Ser det ut som om jag kommer att leva i en familj med en partner under tiden barnen är små?
Kram

72 Skorpan:

skriven

Åh Gud så gott det låter Es! Mums :)!

Du lagar ändå mat, här smäller jag i mig tonvis med choklad o chips o ost o inget slut finns i sikte. Usch då, självföraktet är högt i dessa tider :(. När kommer tiden att jag klarar av att ta mig själv i kragen o gör nåt åt min bedrövliga lekamen? Motivation = noll...
Kram Skorpan

Svar: Det kommer... en dag är du redo på riktigt och då blir du nyttig.. med besked,, kram :)
Esmaralda

73 Misstjejen:

skriven

Hej

Chatta lite med B kvinna och hon sägs att hon är annat person idag och hon mår inte bra igår... jag tror att jag vet. Hoppas hon är okej.

Undrar hur är det med mig och henne på den 23 maj nu på lördag... kommer det blir minigolf eller något annat?

Hon har något annat att fokus på än vad kan jag tänker mig.

Men den 23 maj kommer det blir en bra dag för oss även om det är annat planera eller bestämt.

Vad säger du? 😊

Ha det bra

74 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om jag går jobbet? Och om jag skulle trivas där?

Kram och kärlek.

75 Nat:

skriven

Hej esmarslda.
Kommer jag att leva tillsammans med en partner ? Och i en familj?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: