Som man är klädd blir man hädd...

Som man är klädd blir man hädd, tutade småskolefröken i oss glin.

Och man förstod ju att har man inte fina kläder , är välkammad och proper så är man ett slödder.

Då får man inte vara med.

När detta konstaterande gjorts så  ropade fröken upp oss en och en. Vi fick gå fram till katedern som på en slags catwalk och så talade hon om för oss och  hela klassen vad som var bra och vad som  var dåligt med var och en av oss.

 

Stackars Birthe som redan hade problem fick veta att hennes kläder var omoderna, kjolen för lång , skorna passade inte till och hennes hår  kunde var bättre tvättat.

När Kalle kom fram till katedern så höll fröken dramatiskt för näsan och talade om hur han stank rök. Och det sa hon att han  skulle hälsa sina föräldrar.

Eva  hade alltför åtsittande kläder. Är man tjock ska de  hänga löst, sa fröken och  stackars Eva började gråta.

 

 

När det blev min tur fick jag veta att propra flickor ska ha hårband och inte låta håret hänga fritt . Är man rödhårig ska man inte ha rosa tröja för det skär sig, klargjorde hon. Och efter det dröjde det länge innan jag kunde med att använda rosa eller röda kläder !

Det här var 1963 och pedagogiken var annorlunda – om det ens fanns någon. Man skulle veta hut och man skulle smälta in.

När sonen växte upp var kläder också viktigt men på ett annat sätt… han hade sin skejtarperiod  med långa tröjor, nerhasade jeans,  halskedjor och gud vet vad.  Sen vände det och skulle vara märkeskläder.

 

 

Klädstilen blev viktig för ungarnas identitet och personlighet och speglade intresse och musiksmak.

Det handlade inte om att vara proper längre.

Mina två yngsta barnbarn på 11 år gillar båda coola kläder numera… det får gärna vara dödskallar och svart.

 

 

Som vuxen har man ju förstånd att klä sig hyfsat när man går på anställningsintervju. Utseendet är det första som bedöms – även om ingen skulle erkänna detta.  En halstatuering kan diskvalificera dig för somliga jobb.. eller skrevkorta shorts och magen bar …

Man får liksom känna in

Annars gillar jag när folk klär sig lite annorlunda, efter sin personlighet och vågar sticka ut.

 

 

 

 

Nuförtiden föredrar jag själv bekväma kläder och de får lov att vara rosa, orange eller röda.. och det smälter fint ihop med min hårfärg  så skadad för livet blev jag inte i småskolan.

Ibland gör den gamla hippielooken sig påmind och det kan bli ett och annat plagg i den stilen. Huva !

 

Vilken klädstil föredrar ni ?

 

Kram & Kärlek

1 Skorpan:

skriven

Fy för den pedagogiken, inte klokt ju. Förstår att du hade det svårt med färgerna en lång tid efter den catwalken Es.

Tur att tiderna har ändrat o man kan klä sig rätt fritt, beroende på situation givetvis, precis som du skriver. Arbetsintervjuer är jobbiga situationer klädmässigt, snyggt men inte överklädd, tur det inte är nåt sånt på gång ;).

Själv trivs jag bäst i lösa kläder som döljer allt hull, precis som din fröken sa att man ska Es ;). Inget åtsmitande här inte, t-shirt o jeans, som får vara tajta nog, trivs jag bäst i o sen då jag är tvungen att klä upp mig blir det nog lite ångest, vad ska jag ta på mig så alla ringar inte syns? En säck vore kanske något...

Det är faktiskt tretton år sen jag var nöjd med min figur sist. Jag hade börjat gymma o rört på mig aktivare o fick på mig ett psr snygga jeans kommer jag ihåg ;). O varför gör jag inte samma sak nu då, ja det är ta mig sjutton märkligt hur jag inte kommer till skott, tiden finns ju men saknar motivationen trots att jag är så led det jag ser i spegeln, de gånger jag råkar göra det huga :(. Tänk att jag inte får nåt gjort trots att jag näst intill äcklas av mig själv, jösses ändå... Karln ska nog ha sju änglars tålamod för att kunna leva med mig o mina "problem" ;).

Söndag redan o vädret är som gjort för innevistelse, regnar o blåser. Kanske får lådorna packade o obehövliga grejor undanstuvade tills senare tider... Före det frukost i lugn o ro :).

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jo tack, jag vet hur det är med alla ringar och elände ! Men du är en vacker kvinna och så är det med den saken ! Kram :)
Esmaralda

2 She:

skriven

Har dåligt samvete varje morgon då jag beter mig ruttet men tycker samtidigt han beter sig respektlöst och som en skitstövel då han utnyttjar mig.. Har du tips på vad göra i denna situation?
Kram

Svar: Ändra metod och gör honom inte viktig, kram :)
Esmaralda

3 Läroliv:

skriven

Hemskt hur det var förr. Får nog inte förekomma i Sverige idag, hoppas jag i alla fall. Varje människa får ha på sig det hen vill tycker jag.
Mötte en kvinna en gång i ålder typ mellan 50 och 60 år som hade div. piercingar i ansiktet, lite speciella kläder och var ursnygg. Själv är jag 74 år, har rött hår, skinnpaj, långa och korta klänningar, gärna massa "klirr" som halsband, armband, örhängen och stortrivs. Längden på klänningarna är beroende på väder och humör. Får gliringar ibland, vissa verkar tro att jag är rädd för att bli gammal, eller tom. vara ute efter manligt lammkött. Nix, dom får jag göra besvikna, för jag är bara mig själv, trivs med min ålder och kan jag visa någon ung som gammal att man kan vara sig själv oavsett ålder, så gör jag det. Får även uppskattande blickar och leenden från både kvinnor och män i olika åldrar. Rekommenderar varmt att våga vara sig själv. Glöm aldrig att du duger som du är oavsett vad du väljer.

Kram

Svar: Du har en underbar stil som passar dig som handen i handsken ! Mamma som är 87 klär upp sig i Masaitunika, leggings och boots :) Det är viktigt att vara sig själv oavsett ålder och inte fålla in sig i leden bara för att..... kram :)
Esmaralda

4 Tingeling :

skriven

Ush vilken hemsk lärare. Man får hoppas det kommit längre än så idag, men såklart finns det rötägg kvar i skolans värld/lärare idag med. Även om jag tror man är mer tolerant.

Min dotter har alltid varit estet, älskar färger och det ska gärna vara många olika. Men nu har hon börjat gå över till svart! Allt ska vara svart och jag tycker det är lite synd, för hon passar så bra i klara färger, det är liksom hon på nåt sätt. Nåja det kanske går över...

Själv gillar jag jeans och t-shirt. Det ska inte va för tajt. Och jag har kommit till ett stadie där det ska vara bekvämt, varför ha jeans som sitter åt runt midjan, oavsett hur snyggt det är. Varför ha tröjor som man måste dra i hela tiden för det sitter fel. Nej tack! Jag är mer dämpad än min dotter när det gäller färg. Jag gillar enfärgat men gärna med någon liten detalj på tröjan, exempel knappar. Randigt gillar jag också.

Kram!

5 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag har allmänt ganska dåligt självförtroende när det gäller mitt utseende, och har märkt att jag trivs bäst att ha en snygg, fin klänning på mig. På jobb eller när jag ska iväg nånstans bär jag nästan alltid klänning.

Då jag är hemma har jag oftast joggingbyxor, men klär mig sällan i jeans. Tycker jeans inte är särskilt bekväma, kanske för att jag inte hittat den rätta modellen.

Ser du något om hösten och slutet av 2020 för mig? Kommer det att fortsätta på samma sätt (ingenting händer)?

Kram

Svar: Det finns potential att du bryter det enahanda mönstret... försök tänk utanför boxen... kram :)
Esmaralda

6 Maria:

skriven

Godmorgon
Det här med kläder är kul, ibland. Jag måste känna för det annars drar jag bara på mig något. Typ jeans och tröja. Det är ju skönast eller myskläder, pyjamas ☺️
Men ibland vill jag känna mig fin, skulle vilja ha lite finare kvinnligare kläder men just nu hindrar nog ekonomin mig. Är fattig student just nu.
Säg mig en sak bara.. ska jag glömma Marcus? Jag känner mig förvirrad 🤷‍♀️ vi bor jättelång från varann men har haft kontakt med varann varje dag utan att vi är ihop.. är det dumt ? Känner mig lite fast i gamla spår. Där fantasin spelar huvudrollen..om jag håller kvar kontakten kanske jag missar nån som verkligen är Den rätte för mig?
Kram ❤️🍁🍂🌟

Svar: Kanske du ska ta en paus från Marcus och känna in på egen hand... kram :)
Esmaralda

7 Dejsan:

skriven

Jeans och tröja är min klädstil och har alltid varit, åtminstonde sen jag kunde köpa mina kläder själv.

8 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Jag föredrar att gå i slitna jeans,T-shirt,när det är kallare en mörkblå, svart stickad tröja till.Har min soulmate någon tatuering.

Svar: Ja din soulmate har tatuering... kram :)
Esmaralda

9 Solstjärnan:

skriven

1963 tiders fröken är inte att föredra i någon form.
Sådant kan lägga spår för lång tid framöver,precis som för dig med rosa o röda klädval.Inte trevligt..
I unga år gäller mode/ och en viss stil, precis som du nämner men redan då kan vissa hitta sin egen stil och andra lite senare.
Bra så ,för vi ska ju inte vara stöpta enligt samma form utan vi ska få bli den VI trivs att vara.

Jag har kläder som jag inte kan använda på mitt nuvarande jobb,kläder som jag nog gärna skulle använda och vet att jag får klä mig i på mitt kommande jobb.Klär man sig "för fint" får man genast blickar eller kommentarer om hur man är kläd ,i negativ bemärkelse..här ska alla vara "klädda i samma stil" ungefär..
Så ser så framemot jobbet där jag kan ha kjol,smycken ,skjorta,klänning om jag så vill utan att få till mig"vad tror du att du är" reaktioner.

Es, önskar ju byta jobb nu ... kommer jag att jobba på mitt modersmål( svenska) eller även på andra språk?

Ha en bra söndag!
Kram Solstjärnan ☀️

Svar: "Vad tror du att du är" - attityden, den ska man egentligen strunta i och hålla sin egen fana högt... fast det är inte lätt alla gånger... nytt jobb kommer men jag ser inte om det blir svenska.. kram :)
Esmaralda

10 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det går inte en dag utan att man lär sig ngt nytt
och det visar att jag lever .
Jag fick slå upp ordet Hädd hade aldrig hört det förut ...men nu vet jag . :-)

Kläderna jag bär är bekväma men jag byter om om jag ska ner på byn ;-)

Blåst och regn bara att omfamna hösten då !
Min nya väninna kommer ut i morgon då blir det långpromenad igen . Bra att ha en "sparringpartner" som dessutom är trevlig vips har man gått 7 km utan att man märkt det ..ja kroppen känner av det förståss..men det går ! Så glad att jag kan gå så långt ! Innan corona var maxlängden ca 3km ökat på hela våren vilket är tur när jag nu har sällskap som är så "sportig".
Sen gör det ju inget att hon Älskar Moses och han Henne efter hon räddade honom från den anfallande hunden <3
Ser fram emot i morgon !

Kram Anki med flock

Svar: Ja, går man tillsammans med någon så rinner kilometrarna på och det är riktigt trevligt... kram :)
Esmaralda

11 Lotta:

skriven

Jag triva bäst med att vara relativt välklädd. Allt från jeans, klännngar till kostym. Har min egen stil, men hänger ändå med i modet till viss del. Träningskläder när man inte tränar går bort helt. Var i Ullared första gången någonsin förra helgen och köpte även lite kläder. Mycket bättre än jag trodde och nu förstår jag varför så många åker dit. Det blev en heldag. Jättekul faktiskt.

Har hamnat i tristessens träsk nu. Behöver ett jobb och en man. Inte kul att vara en dålig förebild för barnen med långtidsarbetslöshet och apati. Varför händer inget? Är jag inte tillräckligt bra i mitt yrke?

Kram L

Svar: Ja man kan faktiskt fynda på Ullared, ryska syster lever fortfarande på minnet när hon för 6-7 år sedan köpte en blus för 199 kr och sen hade modemedvetna väninnan köpt en likadan för 1495 kr !! Numera har de ju också märkeskläder till bra priser. Du r bra i ditt yrke och en förändring kommer.. kram :)
Esmaralda

12 Hanna:

skriven

Hej!

Usch, veta hut och passa in ger mig kalla kårar. Vet inte om det är bättre nuförtiden egentligen.
Jag kommer ihåg hur det var när jag gick på dagis och skola under 80- och 90-talen. Lärarna hade väl ingen åsikt vad jag märkte av men som litet barn var jag oerhört självmedveten när det kom till utseende och kläder. Jag tyckte att jag alltid hade fel eller fula kläder och var aldrig nöjd. Mina föräldrar har aldrig varit modemedvetna och tyckte nog inte att det egentligen spelade någon roll vad ett litet barn hade på sig, en tanke som jag idag kan förstå. Jag tycker verkligen inte att föräldrar ska känna sig tvingade att köpa dyra märkeskläder, det är ju helt absurt.

Däremot kan det vara bra att utveckla sin stil i tonåren. Det kan vara personlighetsutvecklande och ett viktigt sätt att uttrycka sig på.

Min stil är jeans och tröja och mycket svart. Tråkigt jag vet men jag är inte så bra på att uttrycka mig själv heller. Tycker egentligen att det är ganska skönt att bara smälta in.

Kram

Svar: Ja, i tonåren är det positivt om barnet kan hitta sin egen stil men om detta blir viktigt tror jag beror på var man bor.. i en liten by i byskolan får man kanske inte lika mycket influenser som på en stor skola i en stor stad. Kram :)
Esmaralda

13 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Har gjort flera försök till att knyta kontakt med föräldrar men det har liksom inte riktigt blivit något. Ser du om vi lyckas hitta bra vänner någon gång?

Svar: Ja, du kommer hitta bra vänner... vinter/vår är en positiv tid för detta.. kram :)
Esmaralda

14 Fitnesskillen:

skriven

Godmorgon ez

Oj det var märkligt klädda dom var, speciellt dom mjukis byxorna 😅

Jag vill fråga en sista gång när det kommer till tjejkompis, kommer hon verkligen att kontakta mig fast att vi har sagt upp kontakten 5 eller 6 gånger, tänker mest på det du skrev att troligen något liknade kommer att upprepas fler gånger, hon kommer inte vilja att ändra på sig lite om jag förstod dig rätt där?

Att jag har frågat om henne nu dom senaste dagarna så är det för att jag ville förstå vad du menade när du skrev de där, och att jag ville veta om min känsla stämmer att det inte är helt över mellan mig och henne?

Tack i förhand 🙏🏼

Kram

Svar: Jag ser ingenting exakt, bara att det är fram och tillbaka... kram :)
Esmaralda

15 Silvertassen:

skriven

God förmiddag Es!
Hörde att stormen Alex var påväg in över landet, ytterligare en storm somkom förstöra för många. Var åska i den oxå. 😱

Nyfiken fråga - ser du om jag får de fina engelska flicknamnet Millie på en av mina framtida barn? Tycker de är så otroligt fint! Min kusins dotter dotter heter Celine och de var ju oxå fint men nu upptaget. Vad kan du se om Millie på en ev dotter? Hur stor chans är det? Kram ❤️

Svar: Millie har en god chans att bli ett bra namn ... kram :)
Esmaralda

16 CA:

skriven

Hej
Jeans och tröja eller i nödfall en bekväm klänning och pants eller termo strumpbyxor, det får inte sitta åt. Det ska vara skönt så man kan röra sig.
Jag är fortfarande skakig när jag går till jobbet. Mina arbetskamrater och min chef känns bra men det finns annat som inte känns bra, jag hoppas att jag kan hantera det på ett bra sätt. Hoppas att jag ska känna mig tryggare igen i min arbetsroll.
Har köpt resa till mitt hus, blir det en bra resa?
Kram

Svar: Försök slappna av på jobbet och ha positivt fokus så har det alla möjligheter att bli bra. Resan ser ut att gå fint.. kram :)
Esmaralda

17 Pia1:

skriven

Min klädstil är rätt trist - höga helst tajta byxor för att inte snubbla på dem, med ett lika tajt linne och så en löst sittande collegetröja eller kofta över. Tur det går att piffa till med någon fin färg... Vet inte varför men jag känner mig inte sammanhängande i lösa kläder närmast kroppen!

Känns det som läkaren förstod sig på min lilla studie av händelseförloppet i röntgenbilderna? Själv tycker jag det är galet intressant men det är jag det 😁

Svar: Jag tror läkaren blev lite impad av hurpass du själv att dig in i det hela.. kram :)
Esmaralda

18 Lenafena:

skriven

Jag klär mig alltid i svarta kläder. Det är jätteskönt att hålla sig till en färg så slipper man fundera. Inget som sitter åt utan maximal komfort. Jag känner mig lugn och trygg i svart. Det är en färg som passar mig helt enkelt. Var också hippie en gång i tiden, vilken skön tid! Men att klä mig i länga svepande kjolar och batik har jag växt ifrån. Nej nu gör jag det så enkelt som möjligt för mig! Svart är det enkla alternativet! Men aldrig syntet utan bomull och linne som andas. Om jag lever så länge skulle jag gärna bli en gumma i Grekland och sitta utanför mitt enkla hus ( om jag nånsin får något). Tycker det är snyggt med vitt hår och svarta kläder.

Svar: Jag har också en hel del svart... gillar färgen ! Du har nog varit en gumma i Grekland en gång.. kram :)
Esmaralda

19 Skrållann:

skriven

Hej!
Som lite större har jag alltid gillat kläder som inte sitter åt. Var och handlade kläder med min dotter igår och allt hon provade satt som en smäck och då är det roligt att handla och hon blev supernöjd. Idag ska jag ha tre kompisar på lunch och jag känner inte massor för det men försöker ha en positiv inställning. Gjorde gruppintervjun till utbildningen i torsdags och det kändes bra men jag är så kluven till hur jag ska göra om jag kommer in?! Dumt att tänka på innan besked kommer men jag tänker samtidigt söka en en tjänst inom äldreomsorg och är osäker på vad som passar mig bäst. Några tips vad du tror dig se?

Kram❤️

Svar: Kul att du tar initiativ med vännerna ! Blir en bra lunch även om du inte är supertaggad. Ta det som det kommer med studier/arbete, det kommer lösa sig.. kram :)
Esmaralda

20 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har inte sett en enda kärlek till mig än... eller har jag redan eller är det långt bort kvar att kommer?

Känns som jag leka för mycket med min livet... men något kärlek för mig? 😁 jag vet att det är svårt för mig.

Hoppas den närmaste framtiden kommer eller finns det redan?

Tror väl jag leka för mycket?


Ha det bra



Svar: Jag tycker du är bra precis som du är och du gör ingenting fel - när kärleken kommer så kommer den oavsett... kram :)
Esmaralda

21 Misstjejen:

skriven

Hej

Blir det bra på lördag? Efter den då kommer jag var försiktigt med vad jag säger och pratar om... blir det kul?

Ha det bra

22 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Måste varit otäck upplevelse, ja oförstående lärare har det alltid funnits.....

Gick själv på mellanstadiet i början på 70- talet. Kommer ihåg v-jeans, platåtofflor och killarna med svarta polotröjor o halsband. Hippa, dansa tryckare och massa läsk o popcorn. Minnena börjar trilla in....

Själv tycker jag om känna mig "klädd" gärna sportigt, starka färger, klär mig gärna i kjol och klänning. Tycker om att klä mig kvinnligt, tidslöst. Är definitivt ingen modeslav men intresserad av kläder, helt klart.

Underbart väder nere hos oss, pulsträning och till middag blir det den efterlängtade kålpuddingen. Den blev mkt god med sirapen!

Ngn här på bloggen som har tips på bra låtar att träna till? Jag är född i början av 60 talet och gillar motown, pop o rock från 70 talet. Jag behöver fylla på mitt förråd och det får gärna vara låtar med riv i.

Jobbigt nu för alla när coronan ökar igen, men det var ju väntat. Vill gärna resa hem ngra veckor i vinter, velar hit och dit....

Ser du om min flirt i byn tycker om mig och vill träffa mig snart. Upplevde av vi trots allt fick lite mer kontakt vid sista träffen och hade tid att prata, lite mer på djupet,kändes bra.För att inte tala om hur bra man mår när man får sjunka ner i en stor varm famn....

Nej, nu skall jag inte börja grubbla o bli deppig, en balja kaffe till med socker och sätta fart med min dag!

Önskar alla en fin Söndag!

p.s Jag undrar om fenomenet cellminne, kan du tänka dig skriva om det här på bloggen kära Esmaralda d.s



Svar: Jodå, man har varit på en hel del hippor i sin dag :) Flirten i byn tänker på dig till och från och det är fullt möjligt att det blir fler träffar... det kommer ett blogginlägg om cellminnen.. kram :)
Esmaralda

23 Hedwig:

skriven

När jag gick i skolan, det var senare, sa lärarna också konstiga och ibland sårande saker. De har dock aldrig bedömt mitt utseende fet var snarare de andra barnen som gjorde det. Hos dig var det inte enbart tal om en annan pedagogik, din fröken visade helt enkelt ingen medkänsla till barnen och det är allvarligt tycker jag. Hon blev nog illa behandlad själv som barn och hade därför blivit sur och bitter som även en av fröknarna på min skola.
Själv föredrar jag 'casual' alltså helt vanliga kläder, de är mest bekväma och snygga på mig och även billigast för jag vill se välvårdad ut. Jag har dock kanske lite mer fantasi än vanligt när det gäller färger och kombinationer av plagg och vann en tävling när jag var 13. Det där har jag nog ärvt av min mamma/morfar som brukade vara väldigt välklädda.

24 Nenna :

skriven

Hej Es,

Vilken hemsk lärare. Det hade inte kunnat hända idag, då hade det blivit åtgärder efteråt.
Hemskt för barnet som hade föräldrar som röker. Det är inget som de själva kan påverka.

Jag tycker att det är viktigt med kläder och hur man ser ut. Jag föredrar jeans och en top till vardags med klär gärna upp mig till fest.
Det har hänt att jag blivit besviken direkt när jag ser min dejt. Jag vill ha en man med stil. Snygga skor och en klocka 👌🏻

Kan du se om rätt man är nära? 😊

Kram 🤗

Svar: Rätt man kommer men ser inte hur nära han är, kram :)
Esmaralda

25 Mercan :

skriven

Tack så mycket Esmaralda för hjälpen i går 🤗♥️😊vad hade jag gjord utan dig ♥️

26 AnnaK:

skriven

Vilken hemsk fröken!

Går helst i mjukisbyxor. Det är bekvämt och så ids jag inte engagera mig riktigt. Går jag ut drar jag på mig jeans iaf 😂 Just nu är många av mina kläder för små dock då jag gått upp en del så jag behöver nytt.

Kram 🤗

Svar: Mjukiskläder hemma ÄR skönt, det går jag oftast i men svidar om när jag lämnar hemmet... kram :)
Esmaralda

27 Mim:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt till annat boende?

Kran

28 Election:

skriven

Vem vinner amerikanska presidentvalet, Biden eller Trump?

29 MN:

skriven

Jag är en kombination av hippie/bohem med mönstrade vida byxor och yogatopp, eller... rockbrud med svart, döskallar och biker jacka. :D

Jag har just köpt en motorcykel utan att ens ha körkort ännu. (!) Köpte den jag helst ville ha med en gång och är nöjd med köpet. Tänker ta lektioner i vår och fixa uppkörningen.
"Ser" du någon varning kring detta? De flesta hade nog väntat tills de har körkortet innan de skaffar hoj men jag tänker att jag inte behöver göra som alla andra...
Kram!

Svar: Går du in för det så klarar du MC kortet fint.. kram :)
Esmaralda

30 Helle68:

skriven

Hej.. Men fy vilken skolfröken, i dagens läge hade hon blivit anmäld direkt.. Jag har tyvärr inte råd med massa nya kläder och då blir det den bekväma stilen för min del.. måste ju ha byxor som går över magen med 😁 Jag har en granne som springer på min sida av huset så fort jag är borta.. Vad är det han gör egentligen där? Känns så obehagligt att komma hem nu för tiden.. Kram

Svar: Grannen är lite nyfiken men det är ingen elak människa... kram :)
Esmaralda

31 Michaela:

skriven

Jag är en jeanstjej. Passar inte i kjol eller klänningar. Converse eller jympadojjor på fötterna. Högklackat är no no. Obekvämt och jag är 176 cm så tycker att jag blir för lång.

Ger denna svacka med sig snart?

Regn och rusk idag men i morgon lovas 18 grader igen. Sommaren fortsätter hos mig. Vill ha minusgrader och snö :)

Hoppas att du har en bra helg och att du mår okej i alla fall trots den tuffa cancermedicinen. Kram

32 Rebecca :

skriven

Finns det någon som tittar på mig u smyg och tycker jag är fin? :)

33 C:

skriven

Godmorgon (ja, det är morgon även efter 11 på en söndag..)

Att äntligen få bli vuxen och bestämma vad man själv vill ha och inte ha vad alla andra vill ha bara för att vara delaktig i en grupp. Oavsett om det passade eller inte så var det just känslan att "ha" som var mest tillfredsställande. Som till sist ofta var det som var minst smickrande.

Eller fenomenet "Plain Jane". Klä sig alldagligt utan en uns av självkärlek. Inte sticka ut, smälta in i mängden. Det uppenbara och självklara sättet att blunda, sänka huvudet och ignorera sin egen person.

Alla har sin egen "säck" att hoppa in i. Oavsett hur man ser ut. Hellre vill man knyta säcken ovanför sitt huvud än att sätta snöret runt midjan. Det man vill dölja är inte bara sin fysiska kropp, utan även sin mentala skönhet.

Jag har alla olika färger i min garderob, stilen är varierande. Skogsmulle, kontorskläder, klänningar, mjukiskläder. Jag har favoriter, använt till olika evenemang, praktiska kläder. Köper hellre för återanvändning än för engångsföreteelser.

Mitt arbete kräver kläder som är fyrkantigt. Nyligen har man fått ok att "spica" upp med någon färg på skjortan. De har dock inte sagt något om begränsning av smycken. Då åker glittrande halsband fram till det tråkiga svarta. För jag är trött på att vara en i mängden, och jag ser möjligheter i kläd/stilval om det kommer begränsningar. Ska man lysa självförtroende så hjälper det till med skoval, smyckesval, osv. Till slut ger de väl med sig...

Nä, "plain Jane" är inte min grej och inte alla andras heller för den delen..

Kram

34 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Känner mig inte så, men bra om nån tycker det ;).

Talade med mams som var ute i lingonskogen en bit borta från huset på landet. Hon är betydligt piggare nu två år efter pappas död o har intresse för sånt. Inte illa att hon orkar med sånt, hon fyller ju ändå 80 i år, kan inte riktigt tro det. Kanske pappa också vakar över henne, bärplockning var ju nåt de gjorde tillsammans så...
Kram Skorpan

35 Lydia💕:

skriven

Har ingen direkt klädstil och inget bra självförtroende när det gäller min kropp så det är jobbigt att köpa kläder för mig är lite för smal och inga kurvor som ska sitta där dom ska sitta🙈
Är det onormalt att träffa en kille på 48 år då jag själv är 55 mer normalt att killar kan dejta yngre tjejer .
Och jag undrar om han tänker så med dumt igentligen av mig att fundera på det för det är ju bara en siffra men ändå och trodde det inte skulle vara så jobbigt att bli kär igen puh
Lydia💕

Svar: Jamen 7 års åldersskillnad är ingenting att bry sig om... låt annat styra istället... kram :)
Esmaralda

36 Ia:

skriven

Hej
Vilken lärare, tala om att kunna förstöra en elev, kunna starta mobbing bland elever.
Nu har jag gjort vinter ute, in med trädgårdsmöbler och städat upp ute. Nu är det bara att sitta och vänta in vintern och snö, hoppas det dröjer in i december men vem vet.
Finns det något att se fram emot denna höst? Det bästa vore om kärleken kom

Kram

Svar: En flirt kan det bli i alla fall.... kram :)
Esmaralda

37 Maja:

skriven

Hej fina Es!

Jag pratar med en som jag börjat tycka om.. Jag är säker på att han tycker om mig med.

Han har dock blivit rätt kortfattad, men han hör ändå av sig. Jag undrar om något har förändrats från hans sida.. Kanske har han bara haft fullt upp med annat nu några dagar. Eller ska jag fråga honom?

38 B.bv:

skriven

Hej
Ser du mig och R ha kontakt igen med varandra ?KRAM

39 B.bv:

skriven

Hej
Ser du mig och R ha kontakt igen med varandra ?KRAM

40 moms:

skriven

Hej :)
K verkar ju vara intresserad av mig, men är han genuin, pålitlig? Har lite svårt med denna .. kram ha en fin dag

41 Smulan.:

skriven

Herregud vilken lärare.

42 moms:

skriven

Hej :)
K verkar ju vara intresserad av mig, men är han genuin, pålitlig? Har lite svårt med denna .. kram ha en fin dag

43 Dalkulla :

skriven

Det är väl fortfarande så att vi människor bedöms utifrån hur vi är klädda. Så gick det inte till när jag gick i skolan, enda gången vi var framme vid katedern var när sångrösten skulle avgöras. Ett ganska så simpelt tilltag.

Har nyss tillfrågat någon hur han tycker jag klär mig, svar: snyggt och iögonfallande, med andra ord inga gälla färger som rosa rött eller brandgult, jag skulle inte ser klok ut.

Tajta jeans, korta midjejackor, kappor- figursydd, toppar, lagom korta kjolar, mycket av det som finns att köpa. Stövlar, skor med klack. Det är kvinnligt.

Hade jag varit runt tjugo idag hade det varit Gothic Kläder. Men jag är inte tjugo, det var också länge sedan.

Kram


Svar: Får ett elegant intryck av dig :) Och visst kan du klä dig lite Goth också... kram :)
Esmaralda

44 Cecilia:

skriven

Jag vill tro att jag har en stilren stil, men i själva verket så går jag mest runt i pyjamas eller mjukisbyxor nuförtiden hehe.

Nu väntar en hektisk vecka framför mig och försöker förbereda inför imorgon som känns som ett jobbigt moment. Försöker förbereda så mycket som möjligt så förhoppningsvis går det bra. Vill helst inte göra det ensam, men finns nog risk att det blir så. Är det bäst om jag gör i grupp eller själv? Hade jag klarat det ensam? Kramar

45 Fjärilen :

skriven

Har gärna färgglada kläder, för ett tag sedan ,sa en att du vill gärna synas eller. Blir glad av färger punkt o slut. Har både svart o vita o blåa kläder . Kram

46 CA:

skriven

Hej
Tack för ditt svar. Jag ska verkligen gå till jobbet med ett leende och positiv attityd.
Tänka på att det är positivt att jag bor nära min mamma utan att bo för långt bort från mina barn samt att jag har lön varje månad.
Jag hade hoppats på en bättre start, vet ju om att jag är en person som man märker av finns, fast jag inte vill utmärka mig så gör jag det.
Jag har verkligen träffat, många (relativt) ohyfsade människor, vilket gjorde mig frustrerad och har varit frustrerad till tusen. Jag tyckte jag var duktig på mitt jobb men nu här känner jag mig urusel och super osäker. På något sätt måste jag förtrycka mig själv för att kunna verka i denna kommunen.
Inuti mig gråter jag hela tiden och tycker att jag hamnat i en mardröm.
Ska sluta tänkta så och bestämma mig för att detta är super bra ställe att jobba på. Skriva ner det också. Jag jobbar på ett superbra ställe, kommun.
Kram

47 EE:

skriven

Är som mest bekväm med jobba-brallorna och en t-shirt och tjockis tröja över. Gärna varsel färgade.

Eller ridkläderna :) dom älskar jag.

Annars är det första som åker av när man kommer från jobbet jeans och bh. Går till och från jobbet i jeans. Byter till jobbkläder som jag har på jobbet. Hemma är det gärna mysbrallor och linne, ingen bh. Ska jag däremot iväg då åker jeansen på och oftast bh. Mest för jag vill ha tuttar som är på plats och inte i knävecken när jag visar mig ute.

Gympadojor, ridskor eller Jobbskolan med stålhätta. Gummistövlar är med perfekt.

Garderoben är full men använder bara några få plagg egentligen. Så kanske skulle klara mig på 1 istället för 3...

Fråga, min man han känner att något är fel. Han har huvudvärk, tryck i huvudet, inte samma balans som innan och han har svårt med talet lite väl ofta för att vara i 30 års åldern. Men! Ingen läkare ta han på allvar. Det är inget fel... men samtidigt så känner han ju att det är något som inte stämmer. Och är säker på att han aldrig blir frisk.

Så ledsamt att ingen tar han på allvar.

Ska försöka njuta av denna dagen trots att den känna meningslös och förstörd. Regnet öser ner dessutom.

Kram till er alla

Svar: Han bör söka ett second opinion.. jag kan hålla med något är inte riktigt okey men jag ser inte vad... kram :)
Esmaralda

48 Elisa:

skriven

Hej!
Vad gör jag för fel som har svårt att bibehålla relationer, både vänner o pojkvänner. Kan du se när i tid jag finner min soulmate?

Svar: Kanske du ska vara lite mer avslappnad i relationer... landa och vara dig själv rakt av... kram :)
Esmaralda

49 moms:

skriven

Hej :)
K verkar ju vara intresserad av mig, men är han genuin, pålitlig? Har lite svårt med denna .. kram ha en fin dag

50 Helle68:

skriven

Tack Es.. ja det må så vara att han inget ont har i uppsåt men att han springer och tittar in och rotar bland mitt är inte alls roligt.. Kram

51 Ghostwriter:

skriven

Så sorligt att höra om hur ni hade det i skolan gällande detta. Blev tårögd faktiskt. På min tid var det mer att bedöma intelligensen och bara för att jag sträckte upp handen för att fråga om hjälp, då blev jag dumförklarad. När jag var yngre än 6 år gick jag säkert i brödernas kläder. Vid 8 år gick jag i kläder som skar sig rejält i både färger, längd och stil. Det sket jag i. Omkring 12-15 gick jag i mjukis och linne med skinnjacka varje dag. Sedan blev det thights istället. Från 18 år tills nu blir det så propert som möjligt då det passar mig bäst. Bekvämt, snyggt, varken för mycket eller för litet och jag både passar in och står ut lagom. Vad jag har hemma är en annan sak haha... Jag gömmer mig inte bakom kläder, piercingar och lager smink längre och tokiga hårfärger utan försöker vara mig själv så mycket jag kan och det trodde jag aldrig förr i tiden att jag skulle våga.

Det är när man hittat sig själv
Som man vågar vara sig själv.




Kram!

52 Jessica:

skriven

Hej! Kommer jag snart få ett eget boende dvs ett förstahandskontrakt på en lägenhet? Eller kommer jag få spara ihop till att köpa en? Så trött på att bo inneboende. Vill han ngt eget. 😔

53 Läroliv:

skriven

TACK snälla du för svar och din mamma är helt underbar.

KRAM

54 She:

skriven

Spelade han in vårt samtal idag eller filmade han mig på nåt sätt?
Kram

55 Alie:

skriven

Hej Es: Nu är jag med i matchen.. Ser lägenheten ut att bli min och är och blir det ett rätt val? 🙏
Kram :) 💫

Svar: God chans och du skulle trivs i den, ser det ut som, kram :)
Esmaralda

56 Louise:

skriven

Jag har aldrig gillat mode. är uppväxt i Vellinge kommun och där var det viktigt med märkeskläder när jag växte upp. Peak och sådant. jag gick i jeans och tröja och sådant som jag tyckte om.
Det enda i märkes som jag har ägt är Adidas träningsoverall.
Svärmor gnäller alltid på barnens kläder antingen är de för korta eller för stora, urtvättade eller något annat fel. Skolan har mage att gnälla över min dotters kläder. De sa rakt av att hon hade smutsiga kläder när jag i princip tvättar dagligen. En lite fläck då är man smutsig. På riktigt.
jag springer runt i mjukisbrallor och tröja dagligen. Jag trivs inte i klänning och kjolar.

jag trodde jag skulle tappa hakan hos soc i fredags. De är så jäkla oroliga för oss så vi blir på prackade en jäkla familjebehandling. För det första så har vi inte tid att gå dit då mannen jobbar natt, jag har inte tid att springa på sådant, barnen går i skolan. Sedan vill de pracka på barnen varsin kontaktperson som kan ta ut dem på olika aktiviteter. Inte en chans sa barnen. Dom sa rakt av att mannen ska byta jobb till dagtid. Han tjänar sämre på dagtid. De trodde jag ljög när jag sa att hans helgkörningar var slut. Jag blir så trött. Det finns så många familjer som behöver hjälp och de väljer vår. Utredningen ska i alla fall vara nedlagd i slutet av oktober. Nästan bud på att byta stad och barnen byta skola för att slippa ha ögonen på oss.

Jag mejlade rektorn på montessoriskolan men hon har inte svarat mig vilket jag tycker är lite dåligt faktiskt.
Men med mim tur så kommer tjänsten redan vara tillsatt.
Har sökt till en montessoriförskola i Vellinge.
Hoppas jag snart får ett jobb för det behövs.

Ha en fin dag. Kramar

Svar: Ja, det är mycket motigt för dig just nu... men kanske du ska tänka ett varv till med kontaktperson för barnen, jag vet fler som har det och det funkar hur bra som helst och barnen tycker det är kul.... men det ska naturligtvis kännas rätt... kram :)
Esmaralda

57 G.H :

skriven

Jag älskar egentligen kläder, men kör tyvärr för ofta på säkra kort. Jeans och tröja,,,
Tänker alltid att sen när jag gått ner de där 5-10 kg så ska jag köpa det där jag verkligen vill ha!

Men de där kg händer typ inte och min garderob är full av kompromisser 😂

Herregud vilken lärare,,, hon måste ju ha fattat att hon mest sårade!!

Kram:)

Svar: Ja herregud, jag tänker jämt att bara jag går ner i vikt ska jag köp det och det... och kanske en dag !! Kram :)
Esmaralda

58 Tiss:

skriven

Tror du att han blir arg om jag söker mer hjälp? Jag skäms.

59 Fråga söker svar:

skriven

Hej Es!

Annan signatur idag av en anledning! Men du ser ju vem jag är!

Snälla rara söta kan du hjälpa mig se om det går som vi önskar imorgon ber dig göra ett försök!

Kram

60 Dahlia:

skriven

Här är det för det mesta svart som gäller. Jag gillar svart helt enkelt, passar inte i färgglatt.

Kära Es, jag är lite orolig för en sak på jobbet, och har haft svårt att släppa tanken på det nu i helgen! :(
Kommer det bli bättre, löser det sig på ett bra sätt?
Rädd att de ska ta ifrån mig det som var mitt egna ansvar, mer än det redan är gjort.
Jag vet att jag har gjort sämre än vanligt, men problemen som uppstått beror inte helt på mig, utan det blir allt svårare för mig, och jag lägger ner mer tid än vad jag vill och ska för att få det bra, det blir svårare att göra ett bra jobb som jag vill, men de vill inte åtgärda det som behövs! Hur ska jag komma förbi det? Närmsta chefen är nog minst lika envis som jag! Min tanke nu är att lämna in en avvikelse-rapport för ett hopp att de fixar problemet istället för att tro att det är jag som är dålig. Jag blir ju omotiverad på det sättet! Och det är inte bra om det är jag! är rädd att återigen tvingas göra mindre än vad jag går för, som jag har kämpat för att få mer eget ansvar, mer svårare arbete!

Tacksam för all din hjälp Es!

61 Fanny2:

skriven

Det var ett tag sen jag skrev sist. Tänker på informationsvideor från 40- och 50-talet där de talar om hur man bör klä sig. Många pikar och mycket man inte får göra för att passa in. 😬

https://youtu.be/3PwQ_wtlg6g

Jag klär mig lite olika och skulle förmodligen klä upp mig oftare om jag hade råd med en sådan investering. För mig funkar både tajta jeans ibland och klänning/kjol andra gånger. Jag gillar vintage och retro med en modern touch när jag inte går i tajta jeans och stickade tröjor. Tycker att man ska klä upp sig när tillfälle ges och brukar satsa lite på makeupen också. :)

Nu till stiligare killar... Kan S vara något för mig? Vet inte om han är för snobbig. Han verkar snäll men väldigt proper och kanske lite för populär för min smak.

Kram

Svar: Nja. S är kanske inte riktigt din typ.. vilket jag tror du märker om du lär känna honom... kram :)
Esmaralda

62 Mirre:

skriven

Tänka sig hur det var förr!
Min stil består av två delar. Den ena är ganska stereotypt kvinnlig skulle jag säga, jag har alltid gillat tighta kläder. Men jag kan också uppskatta att mixa tighta och pösiga plagg i en och samma outfit.
Min andra del innefattar skinnjackor, skinnbyxor, boots och lite tuffare plagg, gärna så coola och tuffa som möjligt. Och ibland blandar jag de två delarna med varandra!

Häromdagen såg jag en 70åring kvinna vänta vid busshållsplatsen i höga knallrosa pumps med smal klack och matchande rosa ryggsäck. Sånt får mig att bli glad :) Man är aldrig för gammal för att äga sin egen stil!

--

Es, jag har funderat mycket på min framtid och det här med att vara lycklig. Jag har alltid tänkt att sålänge jag når mina drömmar och mål så kommer jag att bli lycklig. Men sanningen är att jag tror att lyckan kommer och går precis som allt annat i ens liv. Om inget annat så kanske tomrummet inom mig, att något fattas, kan fyllas upp om jag bestämmer mig för att fullfölja de drömmar jag har oavsett hur lång tid det tar?
Det viktigaste för mig just nu är att komma in på den utbildningen jag faktiskt vill läsa, även om mina betyg just i detta nu inte räcker till. Även om det tar några år för mig att komma in så tror jag att jag kommer att ångra mig senare i livet om jag aldrig gav det ett försök..
Ser du mig komma in på utbildningen så småningom, i staden jag vill?

Kram! :)

Svar: Exakt, att ha sin egen stol oavsett ålder och andra petitesser är härligt och gör mig oxå glad ! Min mamma som är 87 köpte sig ett par coola UGG förra vintern :) Ja, lycka är ju inget konstant tillstånd. Vill du och har en plan och jobbar för det så kommer du gå den utbildning du vill och det kommer bli bra... kram :)
Esmaralda

63 Tiss:

skriven

Just nu använder jag mycket leggins och stora tunikor och liknande. Till hösten drar det nog lite åt det propert hållet med bland annat jeans, skjortor, blusar. :)

Svar: Leggings och rymliga tunikor har jag en hel del av, hur skönt som helst, kram :)
Esmaralda

64 Snödroppen:

skriven

Hejsan!
Herregud var det verkligen så ”förr i tiden”?? Har aldrig varit med om det! Visst önskade man att man hade fina kläder när man var mindre när man såg kompisarnas klädstil, men jag har aldrig varit nån märkesbög utan klätt mej i det jag gillar och känner mej bekväm i, och så är det även idag! Mysbrallor o jeans är favoritplaggen👍

Idag är det verkligen höst, mörkt och regnet öser ner, men det är fortfarande varmt och det gillas! Hamnade på soffan nu, har varit igång hela dan och risken är stor för en liten tupplur...
Jag undrar jag om träffen kommer dom närmaste dagarna med min manlige vän, vad tror du? Det skulle pigga upp lite i höstmörkret...
Kram till dej🥰

Svar: Ja herregud, vad skulle man gjort utan mysbrallor och skön hood !! Kan bli en träff riktigt snart, kram :)
Esmaralda

65 Michaela:

skriven

Var det nästa vecka som din mamma skulle komma på besök? :)

Kommer min sömn bli bättre snart?

Ha en fin kväll!
Kram

Svar: Japp, tisdag kommer mamma och då blir det lite fest varenda dag.. det är vad hon trivs med.. och jag också :) Din sömn kommer bli bättre...det går åt rätt håll, kram :)
Esmaralda

66 Luuuund:

skriven

Hej Ez.
Igår träffade jag en J. Jag hade inga förhoppningar eller förväntningar när vi skulle ses. Jag kände endast glädje över att ses och va inte ens nervös!
Men när jag såg honom så fylldes jag av trygghet,Värme och en kram fick det att blixtra till som aldrig förr. Fjärilen ”brände” i fickan, tyckte att jag hörde d där surret som när kom hem till mig. Jag kände ett så starkt band! Kände mig ”hemma” jag kände mig plötsligt så säker!
Nu undrar jag om det faktiskt är så att jag kan lita på mina känslor denna gång? Kände han samma? Jag tyckte att det verkligen kändes som att vi är på samma plan.

Och fjärilen är borta! Jag la henne på tvättmaskinen när jag tog en dusch imorse när jag kom hem innan jag la mig någon timme för att sova och nu kan jag inte hitta henne. Är hon klar?

Kramar

Svar: De kan vara så att Fjäril är klar och själv avslutat, jag är osäker... god chans dock att du hittar henne och då kommer du känns om det är liv i henne, kram :)
Esmaralda

67 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
En liten undran, när vi fick avliva en hund för 10 år sedan tog de min mamma hårt och hon sörjde bra och blev jätte lätt irriterad. Nu när mormor har gått bort är hon exakt likadan.
Full förståelse att hon sörjer sin mamma, men man känner igen det. Kommer detta hålla i sig länge? Självklart kommer vi vara där för henne till 110%. Ingen lätt tid just nu när man själv är ledsen samtidigt som mamma är lätt irriterad 😔 kommer hon vara lätt irriterad länge? Kram Zoey 💕

Svar: I sorg reagerar vi människor olika och din mamma reagerar som hon gör... det kommer sjunka undan och hon blir sig lik igen men det kan ta lite tid, kram :)
Esmaralda

68 Susanne :

skriven

Hej!
Häftigt att du klär dig som du vill.Vill också köpa nya kläder, kommit in i klimakteriet och så ortroligt trött. Ska jag göra en kosmisk omprogrammering? Det brukar hjälpa. Kommer det lösa sig med Nordnet? Ska jag betala elle bestrida?

69 Frasse:

skriven

Hej Esmeralda.
Kan du känna in om min dotter tog droger?
Vad hände när hon var på en ö med en pojkvän och tog hans motorbåt och lämnade han kvar på ön?
Önskar svar snarast?

Svar: Jag ser inte om din dotter tar droger men det känns inte som om hon är på en riktigt bra plats just nu med sig själv, kram :)
Esmaralda

70 Boudica:

skriven

En sådan lärare skulle inte hålla länge i dagens samhälle!

När jag gick i skolan hade jag först väldigt märklig mix av färgade kläder, vart de kom ifrån har jag inget minne av, men jag vet att jag hade vänner som tyckte om min garderob.
Senare började jag bli mer åt rocker hållet, gick runt med nithalsband i 6:an, det var innan det var populärt, och jag har tappat räkningen av hur många gånger jag blev frågad om jag trodde jag var en hund!
Sen runt gymnasietiden blev det mer mot gothiska hållet, men nu i vuxen ålder håller jag mig till mörkt och enkelt, men fint, gå ut i myskläder gör jag inte glatt. Lediga dagar sitter jag gärna i mysig morgonrock så länge det går!

Är lite nervös här, börjar närma sig min retreat, som egentligen är en utbildning.
Blir utbildningen bra? Träffar jag någon som kommer ha en viktigare del i mitt liv, eller blir det mer bara ytliga kontakter?

KRAM!

Svar: Ja, det känns som om det blir bra... kanske inte riktigt som du tänkt dig så ha ett öppet sinne och tolka positivt.. kram :)
Esmaralda

71 Fågel Grön:

skriven

Har många fina kläder som jag nästan aldrig använder. Har jobbat i arbetsuniform i tjugo år och det första jag gör när jag kommer hem är att hoppa i träningsbyxorna och sköna munkjackan. Men när jag väl klär upp mig så ska det vara bekvämt (inte för åtsittande), feminint och classy, då känner jag mig snygg.

72 Frasse:

skriven

Hej igen...
Min dotter gick bort i mars i sjukdom. Skulle vilja veta om det var nåt hon dolde, eller inte ville berätta för oss?

Svar: Jag beklagar verkligen. Jag kan inte se att hon dåligt någonting av betydelse, stor styrkekram
Esmaralda

73 ullie:

skriven

att man ens kan nervärdera barn så hon måste ju förstått att det va fel ?

det va på jobbet jag och en kollega va hos en äldre dam en vårdtagare. som tittar på min kollega

-- ja har lagat många kläder ta av dej byxorna så kan jag hjälpa dej det hinner vi
hon förstod inte alls va kollegan menade då vi sa sånt är mode nu med söndriga byxor både på knä och lite varstans ha ha ha söta gumman

Svar: Ja det är minsann inte lätt att hänga med i modesvängarna... och så gulligt av henne att erbjuda sig :) kram :)
Esmaralda

74 Michaela:

skriven

Härligt med mamma och fest :) Ser fram emot rapporter :) Kram

75 <3:

skriven

Har Per Åke varit lite förtjust i mig ?
Kram

Svar: Ja en aning i alla fall, kram :)
Esmaralda

76 Lenafena:

skriven

Jag klär mig alltid i svarta kläder. Det är jätteskönt att hålla sig till en färg så slipper man fundera. Inget som sitter åt utan maximal komfort. Jag känner mig lugn och trygg i svart. Det är en färg som passar mig helt enkelt. Var också hippie en gång i tiden, vilken skön tid! Men att klä mig i länga svepande kjolar och batik har jag växt ifrån. Nej nu gör jag det så enkelt som möjligt för mig! Svart är det enkla alternativet! Men aldrig syntet utan bomull och linne som andas. Om jag lever så länge skulle jag gärna bli en gumma i Grekland och sitta utanför mitt enkla hus ( om jag nånsin får något). Tycker det är snyggt med vitt hår och svarta kläder.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: